Cosmic IT-strategisk råd - OUH. 26. juni 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Cosmic IT-strategisk råd - OUH. 26. juni 2015"

Transkript

1 Cosmic IT-strategisk råd - OUH 26. juni 2015

2 Status Roadmap 2015

3 Status på COSMIC efter R3.1 R3.1 (LPR3) driftsstart den 14. juni Det er overordnet set gået rigtig godt. Få fejl Mange tuningsaktiviter og datagenopretningsaktiviteter er gennemført Klinikken tilbagemeldinger COSMIC kører for nuværende stabilt, og som vi kender det. Integrationerne kører Det største problem lige nu er at få tunet selve LPR-miningen (kø og performance) Har medført og medfører stadig rettelser på miljøet. Bl. a. 2 klientudrulninger i denne uge. Vi forventer at være i mål med det meste inden udgangen af næste uge. Klinikken påvirkes ikke af dette. Datagenopretningen medfører påvirkning af LPR-fejllister. Vi forventer at være færdige med det meste i denne uge

4 Status på COSMIC efter R3.1 Udeståender Sammen med Sundhedsdokumentation skal vi arbejde med LPR-rettelister og opfølgning på LPR-fejl. Dette arbejde påbegyndes i næste med planlægning af aktiviteter

5 Status på COSMIC nødserverudtræk Siden SLB-ibrugtagningen har det været nødvendigt at justere på antal af servere til at køre dette udtræk. Vi har i en længere periode skruet ned for udtrækket i dagtimerne (op til 6 timer bagud) Efter 3.1 har driftsstabiliteten medført, at der er sat en server mere på (4 timer bagud) Leverandøren arbejder med en ny løsning, som skal være implementeret inden SHS skal i drift. Status på den opgave er, at det følger planen

6 Status på COSMIC Loadtest Inden SHS skal på, skal det sikres at miljøet kan håndtere de mange flere brugere. CGI skal foretage en loadtest (dvs. stres af systemet ved at illustrere flere brugere end der er i dag) Der er lagt en plan og de første aktiviteter kører som planlagt start i denne uge (dataindsamling på databasen)

7 Ny EPJ og PAS strategi i RSD Perioden Platformskonsolidering (drift, applikation og data) 1. Konsolidering på Cosmic FMK / medicinhåndtering patientsikkerhed og brugervenlighed 3. PAS korrekt og nem registrering 4. Mere ud af Cosmic/åbne Cosmic Snitflader, mobilitet, dosisdispensering 5. Bedre brug af Cosmic

8 Ny EPJ og PAS strategi i RSD Platformskonsolidering (drift, applikation og data) Processen der startes i 2015 med platformskonsolidering (performanceforbedringer mv.) er primært en opgave for Regional IT i samarbejde med sygehusenhederne, RePro, Fællesforvaltningen mv. Regional IT vil beskrive dette i et selvstændigt notat. Dette notat forventes at blive udarbejdet, som følge af anbefalingerne fra det eksterne review. Disse identificerede indsatser vil skulle indgå i en samlet koordinering og prioritering.

9 1. Konsolidering på Cosmic 7.5 De overordnede mål er: At sikre en høj patientsikkerhed At lette hverdagen for klinikken. At sikre en stabil driftssituation færre nedbrud og højere tillid til it-systemerne. At sikre et tidstro udtræk til nødservere. At forbedre den brugeropfattede performance - hurtigere svartider At forbedre den systemmæssige performance infrastruktur og server vedligehold At give en forbedret brugeroplevelse forbedret funktionalitet og bedre overblik

10 1. Konsolidering på Cosmic 7.5 Besluttede og prioriterede indsatser: Prioriteret indsats Automatiserede test Forbedret performance Beskrivelse Implementering af rammeværk til gennemførelse af automatiserede test. Opgradering og optimering af applikations backend. Mini patch spor Videreførelse af Mini-Patch Spor til udvikling og håndtering af fejlrettelser og ændringsønsker. Testmiljøer Sikre det rette fremtidige niveau og den nødvendige infrastruktur i relation til samspil med specialespecifikke systemer.

11 1. Konsolidering på Cosmic 7.5 Prioritet 2: Anbefalet indsats Beskrivelse Budget Birth Dataoprydning Konfigurationskopi Messenger Implementering af indkøbt modul til understøttelse af arbejdsgange i henhold til den regionale fødeplan godkendt i Regionsrådet d. 13. december Reducere størrelsen af databasen f.eks. ift. døde patienter Styrkelse af muligheder og hastighed, hvormed der kan etableres testmiljøer. Implementering af indkøbt modul. Posthus Psykiatrimodul Gennemførelse af Posthus-projektet. Implementering af indkøbt modul.

12 2. FMK / medicinhåndtering Det overordnede mål er, at øge patientsikkerheden, og give klinikken en bedre og nemmere medicinhåndtering. At reducere risikoen for fejl og utilsigtede hændelser højere patientsikkerhed Forbedret kliniker oplevelse af FMK nemmere og hurtigere brug Understøttelse af medicinrobotter På sigt Closed Loop medication Enstrenget medicinhåndtering. At forbedre understøttelsen af medicinhåndtering i Region Syddanmark. At understøtte en sammenhængende og ensartet medicinhåndtering. At reducere risikoen for utilsigtede hændelser. At understøtte korrekt og tidstro registrering. At reducere tidsforbruget forbundet med anvendelse af FMK i Cosmic.

13 2. FMK / medicinhåndtering Besluttede og prioriterede indsatser: Besluttet indsats Beskrivelse Budget Nemmere FMK Konsolideret medicin håndtering Højt prioriterede fejlrettelser og ændringsønsker ift. FMK og medicinmodulet samt justering af arbejdsgange. Eventuel anskaffelse og implementering af nyt medicinmodul, alternativt forbedring af eksisterende. På sigt arbejde mod enstrenget medicinering.

14 2. FMK / medicinhåndtering Prioritet 2 Anbefalet indsats Beskrivelse Budget Apovision Elektronisk kemoordination Dosisdispensering Konsolidere de 4 separate versioner Anskaffelse og implementering få implementeret fælles regionalt it-system til understøttelse af kemoordinationer. Understøttelse af dataudtræk til dosisdispenseringsrobotter.

15 3. PAS korrekt og nem registrering De overordnede mål er; At reducerer mængden af fejl i forbindelse med indberetning. At sikre en ensartet registreringspraksis. At sikre gode arbejdsgange og korrekt registrering i PAS. At forbedre løsningen mod en understøttelse af fremtidige krav til indberetning LPR3 (National ændring fra 2017).

16 3. PAS korrekt og nem registrering - Besluttede indsatser: Besluttede indsatser Beskrivelse Budget LPR3 Ankomstregistrering Understøttelse af den ny national LPR database Systemændringer og arbejdsgange vil også være en del af dette.

17 3. PAS korrekt og nem registrering Prioritet 2: Anbefalede indsatser Beskrivelse Budget Registreringsmanual Validering Understøtter fællesindholdet. Således at der indberettes og afregnes korrekt. Understøttelse af best practice. Løbende validering af data med henblik på minimering af risiko for data- og LPR-fejl.

18 4. Mere ud af Cosmic/åbne Cosmic De overordnede mål er: At tilvejebringe grundlaget for berigelse af patientjournal fra eksterne systemer. At etablere rammeværket for en øget mulighed for udstilling af data mod eksterne systemer. At sikre nødvendige politikker og processer for datalagring og - registrering. At minimere arbejdsgange med dobbeltregistrering. Tilvejebringelse af grundlag for Patient Empowerment, hvor patienten selv kan bidrage til sin journal.

19 4. Mere ud af Cosmic/åbne Cosmic - Besluttede indsatser: Besluttede indsatser Integrationer API analyse Notatservice Beskrivelse Understøtte udvikling af nye integrationer til klinisk logistik og Dankost med mere. Snitfladebeskrivelser og datastrategi Idriftsættelsen af notatservice til understøttelse af SharedCare Portalen. Der skal arbejde på en generisk løsning for strukturerede data i Cosmic. Yderligere veje for mere digitalisering. Derudover vil governance og sikkerhed skulle afklares. Mobilitet og Apps To vejs kontekst styring Understøttelse af Apps og opbygning af nødvendig infrastruktur til drift og vedligehold af sundheds-it Apps. Varetagelse af systemejerskab vedr. Mobilitet. Medvirke til at servicen kan bruges af andre leverandører Styring af patientkontekst på tværs af applikationer.

20 4. Mere ud af Cosmic/åbne Cosmic Prioritet 2: Anbefalet indsats Beskrivelse Budget CI Forbedret understøttelse af muligheder for generering af ledelsesinformation og statistik.

21 Ny EPJ og PAS strategi i RSD Bedre brug af Cosmic De overordnede mål er: Spare tid ved kort og præcis dokumentation målet er en fælles minimumsjournal, der løbende bygges op. At minimere dobbeltregistrering og maksimere mængden af genbrug af data. Minimere vedligeholdelsesopgaven. Bedre overblik med færre skabeloner og ens nøgleord. Bedre anvendelse af dokumentation fra specialespecifikke systemer. Digitalisering, det sidste papir skal væk og data skal være søgbare. At sikre fælles regionale arbejdsgange med EPJ.

22 5. Bedre brug af Cosmic - Besluttede indsatser: Besluttede indsatser Minimumsjournal Reimplementering Beskrivelse Skabeloner, nøgleord, arbejdsgange Reduceret tid til dokumentation. Undgå redundant dokumentation Reimplementering af nye arbejdsgange og processer på tværs af specialer.

23 5. Bedre brug af Cosmic Prioritet 2: Anbefalede indsatser Beskrivelse Budget Bedre sammenhænge med parakliniske systemer Booking Klinisk databank Klinisk overblik Nem SMS Patientbreve Ift. Klinisk mikrobiologi, CIS, LIMS, ROS, Røntgen, patologi og PROSANG. Afklare potentialet i Cosmic i samarbejde med systemejerskabet for booking. Arkivering af historiske EPJ og PAS data. Forbedring af overblik i tæt samarbejde med klinikerne. Etablering af en tidstro løsning. Digital understøttelse af postgange.

24 COSMIC minimumsjournal På mødet i Udvalg for Sundheds IT d. 19. maj 2015 besluttede udvalget, at der skal ryddes op og laves ensartede arbejdsgange i COSMIC. Patientsikkerheden skal styrkes gennem et bedre overblik, dobbeltregistreringer skal minimeres, der skal være færre skabeloner og nøgleord en såkaldt minimumsjournal. Udvalget besluttede, at sygehusenhederne i første omgang kommer med input til minimumsjournal i en egen lokal proces. Hvorefter den regionale proces med ensretning på tværs videreføres. OUH s tilgang til minimumsjournalen og den videre proces på OUH ønskes drøftet.

25 CPAS Status efter PAS-kundetest juni 2015 Kort beskrivelse af forløb: PAS kundetest med klinikken planlagt til d Juni 2015 Opstart torsdag d uden konvertering af henvisninger og kun få indlæggelser Klinikkens deltagelse fredag d aflyses, fordi der ikke var sikkerhed for, at der var data på samtlige indkaldte afdelinger Beslutningsmøde søndag d vedr. fortsættelse af kundetest. Det besluttes her, at der i løbet af weekenden er konverteret tilstrækkeligt til, at der kan fortsættes mandag. På styregruppemøde torsdag d besluttes det at aflyse PAS-kundetesten i uge 26 pga: Flere indlæsninger gør at data ligger dobbelt og gør det i mange tilfælde svært for klinikken at gennemskue data Der er fundet mange fejl, og efter en uges tid viser det sig, at der findes ikke yderligere nye fejl. De mange fejl blokerer for, at en lang række testcases kan gennemføres

26 CPAS Tiltag for at sikre fremdrift og sikker leverance: Daglige opfølgningsmøder på fundne fejl (pt. ca. 35 udestående defects, forventes løst d. 2.7) CGI udfører ny konvertering d. 3.juli, og sikrer, at der kan gentestes d juli CGI skabe mulighed for at der kan gennemføres ny konvertering på internt testsystem v. CGI Første generalprøve (primo sept.) omdannes til test Kode vil blive estimeret af CGI mhp. udvikling asap: _Program, der kan fjerne det, der er konverteret ind (ellers vil der ligge dobbelte kontakter). Vil gøre det muligt at rulle tilbage f.eks. for given afdeling og køre igen eller konvertere manuelt _Program, der automatisk lukker de gamle kontakter og forløb i Cosmic (og dermed ikke via FPAS-integrationen). Vil bl.a. gøre det muligt at foretage mere realistisk og bedre test.

27 CPAS Defect-oversigt (pr. 25.6) Mange fejl skyldes konverteringsforløbet Et større antal defects forventes at kunne løses med få rettelser Relativt få fejl skyldes konverteringsprogrammel Tallet for d forventes at falde yderligere. Status taget kl. 12

E-sundhedsobservatorium, status på sundheds-it pejlemærker Dato: 12-10-2010 Per Guldbæk Larsen

E-sundhedsobservatorium, status på sundheds-it pejlemærker Dato: 12-10-2010 Per Guldbæk Larsen E-sundhedsobservatorium, status på sundheds-it pejlemærker Dato: 12-10-2010 Per Guldbæk Larsen 12-10-2010 2 Fælles pejlemærker Konsolideret EPJ/PAS landskab IT-understøttelse af præhospital indsats Den

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør Indhold Status på Afdeling S Hvad er egentlig SFI? Al begyndelse er svær - også MidtEPJ Cytostatika og Afd. D Trykknapsintegration til e-journal Århus Sygehus kan noget helt særligt når det kommer til

Læs mere

Regionernes Sundheds-it organisation RSI

Regionernes Sundheds-it organisation RSI Regionernes Sundheds-it organisation RSI Lisbeth Nielsen Kontorchef Danske Regioner Pol. 28/10-05 Agenda 1. Baggrund 2. Organisering 3. RSIs aktuelle aktiviteter: Projekter EPJ-review Fælles pejlmærker

Læs mere

Brug af data fra kliniske kvalitetsdatabaser i Region H

Brug af data fra kliniske kvalitetsdatabaser i Region H Brug af data fra kliniske kvalitetsdatabaser i Region H E-sundhedsobservatoriet årsmøde d. 12. oktober 2010 Jan Utzon, overlæge Enhed for Udvikling og Kvalitet Disposition: * Baggrund for projektet * Rapportens

Læs mere

Modellering og Standardisering. Datalivscyklus G-EPJ

Modellering og Standardisering. Datalivscyklus G-EPJ Modellering og Standardisering Datalivscyklus G-EPJ Fordele ved EPJ i forhold til PPJ Ingen redundante data Forskning Kvalitetssikring og udvikling Automatiske indberetninger Rekvisition og svar funktionalitet

Læs mere

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse

Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse NOTAT 13. juni 2008 Afbureaukratisering anbefalinger til jobcentrenes modtagelse Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske

Læs mere

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0

Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet. Version 1.0 Roadmap for Regionernes fælles strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet Version 1.0 Begrebssammenhæng Fra vision til roadmap Roadmap et er opbygget på baggrund af en nedbrydning af visionen i et

Læs mere

Intro til Klinisk IT august 2017

Intro til Klinisk IT august 2017 Intro til Klinisk IT august 2017 OUH s strategiske fundament Mission og vision for Klinisk IT Mission (dette er vi sat i verden for) Vi leverer professionel IT sammen med klinikken og til gavn for patienten

Læs mere

EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa. Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef

EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa. Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef Regionsrådet Region Midt 21.1.2009 Besluttede at fortsætte med Århus EPJ og indlede udrulning af den samlede EPJ på det

Læs mere

Fælles Medicinkort. Kick - Off Region Nord Helle Balle - National Sundheds it Thomas Sonne - Lakeside

Fælles Medicinkort. Kick - Off Region Nord Helle Balle - National Sundheds it Thomas Sonne - Lakeside Fælles Medicinkort Kick - Off Region Nord Helle Balle - National Sundheds it Thomas Sonne - Lakeside Hvad er Fælles Medicinkort? En fælles centraldatabase med medicinoplysninger Et samlet overblik over

Læs mere

Strategi og vision for anskaffelsen. Lars Henrik Søfren, KIT Region Sjælland Mette Bomholt Klem, IMT Region Hovedstaden

Strategi og vision for anskaffelsen. Lars Henrik Søfren, KIT Region Sjælland Mette Bomholt Klem, IMT Region Hovedstaden Strategi og vision for anskaffelsen Lars Henrik Søfren, KIT Region Sjælland Mette Bomholt Klem, IMT Region Hovedstaden 2. December 2013 Hvordan er vores it-understøttelse i dag med reference til Accenture

Læs mere

Overordnet beskrivelse af integrerede løsninger til Region Syddanmarks EPJ/PAS

Overordnet beskrivelse af integrerede løsninger til Region Syddanmarks EPJ/PAS Overordnet beskrivelse integrerede løsninger til Region Syddanmarks EPJ/PAS Beskrivelsen har til formål at præsentere det landskab som regionens EPJ/PAS i dag fungerer i, og som en kommende EPJ/PAS-løsning

Læs mere

Strategien Digitalisering med effekt 2013-2017

Strategien Digitalisering med effekt 2013-2017 National sundheds-it (NSI) & Strategien Digitalisering med effekt 2013-2017 Præsentation for Norsk Helsenett 04-03-2014 V/ Enhedsleder Martin Bagger Brandt (NSI) NSI (NATIONAL SUNDHEDS-IT) - ny organisation

Læs mere

2. februar Orientering om ibrugtagning af Sundhedsplatformen i Region Sjælland

2. februar Orientering om ibrugtagning af Sundhedsplatformen i Region Sjælland 2. februar 2018 Orientering om ibrugtagning af Sundhedsplatformen i Region Sjælland Driftssikkerhed Tilgængelighed 100% (EPIC SLA >99,8%) Hypercare 14 dage Daglige møder mellem sygehusledelserne, Koncern-IT,

Læs mere

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk

Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk 1 Lægeforeningen 2008 Trondhjemsgade 9, 2100 København Ø Tlf.: 3544 8500 www.laeger.dk Fremtidens sundheds-it Lægeforeningens forslag Lægeforeningen 3 Det danske sundhedsvæsen har brug for it-systemer,

Læs mere

Redegørelse for forløb vedr. driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens røntgensystem RIS/PACS

Redegørelse for forløb vedr. driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens røntgensystem RIS/PACS Redegørelse for forløb vedr. driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens røntgensystem RIS/PACS Regionsrådet blev fredag den 29. april 2016 orienteret om driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens system

Læs mere

EPJ og anden IT understøttelse af fremtidens patientforløb erfaringer og planer i Vestdanmark

EPJ og anden IT understøttelse af fremtidens patientforløb erfaringer og planer i Vestdanmark EPJ og anden IT understøttelse af fremtidens patientforløb erfaringer og planer i Vestdanmark ERFARINGER PLANER HVAD VIL VI HAVE ERFARINGER HAR VI MASSER AF DE ER BÅDE GODE OG DÅRLIGE Hvad har vi erfaringer

Læs mere

SHS It- og dokumentationsrådet (IT+DOK)

SHS It- og dokumentationsrådet (IT+DOK) SHS It- og dokumentationsrådet (IT+DOK) Dagsorden Mødedato: Onsdag den 25. februar 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Finn Jensen, Lars Demant, Eva Nielsen, Jytte Nielsen, Niels Kragh-Thomsen,

Læs mere

.. Til afbureaukratisering af sundhedsvæsnet

.. Til afbureaukratisering af sundhedsvæsnet Sundheds-it-systemer systemer som strategisk løftestang... Til afbureaukratisering af sundhedsvæsnet Agenda Side 2 Godmorgen! Kortlægningsinitiativer det seneste år Initiativet Bedre dokumentation Formål

Læs mere

IT-strategi i Region Syddanmark. Niels Mortensen

IT-strategi i Region Syddanmark. Niels Mortensen Sammenhængende ITsystemer i de nye regioner IT-strategi i Region Syddanmark Niels Mortensen Agenda: IT i RSD - Indledende synspunkter IT-strategi 2007-2011 Fusionsstrategi Teknisk infrastruktur Fælles

Læs mere

seks år, en halv milliard senere

seks år, en halv milliard senere Regeringsaftalen 20 002, seks år, godt 9.000 brugere og en halv milliard senere Henrik Lindholm EPJ-projektleder, MI Odense Universitetshospital Billede fra EPJ kickout 2003 Hvor mange har op plevet et

Læs mere

Supplerende elektronisk beslutningsstøtte i det fælles medicinkort

Supplerende elektronisk beslutningsstøtte i det fælles medicinkort Supplerende elektronisk beslutningsstøtte i det fælles medicinkort Baggrund. Fejlmedicinering er et fokusområde for sundhedsmyndigheder og regioner, og der er et ønske fra den kliniske side om et bedre

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

EPJ-Observatoriet. 10 års erfaringer med EPJ i daglig drift

EPJ-Observatoriet. 10 års erfaringer med EPJ i daglig drift 12.10.2007 EPJ-Observatoriet 10 års erfaringer med EPJ g i daglig drift Min baggrund Klinisk biokemiker Laboratorie-IT-systemer Thrombo-Base Ringkjøbing Amt EPJ-anskaffelse/udvikling ACURE - EPJ-udvikling

Læs mere

Erfaringer med driftssikkerhed af EPJ problemer og muligheder

Erfaringer med driftssikkerhed af EPJ problemer og muligheder Erfaringer med driftssikkerhed af EPJ problemer og muligheder 1 Kvalitetschef Peter Sigerseth Grøn OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus peter.groen@shf.regionsyddanmark.dk OUH Svendborg

Læs mere

Patientadministration

Patientadministration Patientadministration Systematic Columna Patientadministration sikrer effektiv understøttelse af arbejdsgange, fuld integration mellem forskellige systemer og overblik over sygehusenes aktiviteter. Overblik

Læs mere

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Region Syddanmark Med henblik på en samlet og opdateret status i forbindelse med implementeringen af pakkeforløbene er det i regi

Læs mere

RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger. Version 5. juni 2013

RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger. Version 5. juni 2013 RKKP IT- og Datastrategi - Vision og målsætninger Version 5. juni 2013 Der er en stigende efterspørgsel efter kvalitet og online kvalitetsdata i det danske sundhedsvæsen. Efterspørgslen kommer fra klinikere

Læs mere

Fremtidige leverancer

Fremtidige leverancer Fremtidige leverancer Januar 2012 Helene Petersen Teamleder EPJ-produkter 1 Sporarbejde Spor 24.09.11-25.02.12 25.02.12-16.06.12 16.06.12- (01.10.12) (01.10.12 01.02.13) RM7 RM8 RM9 RM10 RM11 RM12 RM13

Læs mere

Hvorfor bekymrer læger sig om it?

Hvorfor bekymrer læger sig om it? Hvorfor bekymrer læger sig om it? DI-ITEK, 18. november 2010 Agenda Hvad mener om Sundheds-it? Hvad mener vi om de eksisterende løsninger? Hvad mener vi om det fremadrettede arbejde? Hvad kan lægerne bidrage

Læs mere

Sundheds-it pejlemærker

Sundheds-it pejlemærker Sundheds-it pejlemærker v/ Jørn Lodahl, it-chef, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk RSI pejlemærker Den Kliniske itarbejdsplads Optimering af sygehusdrift Internt fokus Kvalitet Sammenhæng og

Læs mere

Medicinsk Teknologivurdering (MTV) af CIS Anæstesi

Medicinsk Teknologivurdering (MTV) af CIS Anæstesi Medicinsk Teknologivurdering (MTV) af CIS Anæstesi Mette Frydensbjerg Bøg MTV-gruppen/CIMT, OUH Odense Universitetshospital Kristian Kidholm; Iben Fasterholdt; Mai-Britt Hagen Hansen; Poul Klint Andersen;

Læs mere

Med klinikerne i førersædet nye perspektiver på e-sundhedsudvikling i Region Hovedstaden

Med klinikerne i førersædet nye perspektiver på e-sundhedsudvikling i Region Hovedstaden Med klinikerne i førersædet nye perspektiver på e-sundhedsudvikling i E-sundhedsobservatoriet 9. oktober 2019 Steen Werner Hansen, vicedirektør og fungerende direktør på Herlev og Gentofte Hospital Pia

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

COSMIC PIXIBOG. Klinikkens pixibog i forbindelse med COSMIC skifter til SQL databasen 2. UDGAVE. Sektion for Projekt og Udvikling

COSMIC PIXIBOG. Klinikkens pixibog i forbindelse med COSMIC skifter til SQL databasen 2. UDGAVE. Sektion for Projekt og Udvikling COSMIC PIXIBOG 1 2. UDGAVE Klinikkens pixibog i forbindelse med COSMIC skifter til SQL databasen Sektion for Projekt og Udvikling 2 PIXIBOG Indhold Hvad skal gøres før nedlukning? Hvad skal gøres under

Læs mere

Præhospital Patientjournal (PPJ) Præsentation af RSI pejlemærke P10, december 2013

Præhospital Patientjournal (PPJ) Præsentation af RSI pejlemærke P10, december 2013 Præhospital Patientjournal (PPJ) Præsentation af RSI pejlemærke P10, december 2013 PPJ RSI samarbejde Som en del af RSI samarbejdet har Regionerne besluttet at samle tre fælles udbud i P-VIT (Projekt-Vagtcentral

Læs mere

Hurtig og sikker adgang til sundhedsfaglige data. Esben Dalsgaard, chef it-arkitekt, Digital Sundhed

Hurtig og sikker adgang til sundhedsfaglige data. Esben Dalsgaard, chef it-arkitekt, Digital Sundhed Hurtig og sikker adgang til sundhedsfaglige data Esben Dalsgaard, chef it-arkitekt, Digital Sundhed Præsentationens fokus Megen fokus på hvordan der kan skabes lettere adgang til relevante sundhedsfaglige

Læs mere

Bilag 1 Revision af implementering af fælles EPJ og PAS i Region Syddanmark

Bilag 1 Revision af implementering af fælles EPJ og PAS i Region Syddanmark Område: IT Afdeling: It udvikling Journal nr.: 12/23337 Dato: 7. november 2012 Udarbejdet af: Britt Lehrmann Bille E mail: Britt.Lehrmann.Bille@Regionsyddanmark.dk Telefon: 2920 1188 Bilag 1 Revision af

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2.6 2012-07-01 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Bilag 12 - Oversigt over den omfattede funktionalitet/løsninger

Bilag 12 - Oversigt over den omfattede funktionalitet/løsninger Bilag 12 Oversigt over den omfattede funktionalitet/løsninger 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Cosmic moduler, kontraktændringer og tillægsaftaler... 3 1.1 COSMIC moduler... 4 1.2 Tilkøbte kontraktændringer

Læs mere

Implementering af IT system på en intensiv afdeling

Implementering af IT system på en intensiv afdeling Implementering af IT system på en intensiv afdeling Overlæge Elsebeth Haunstrup, Hospitalsenheden Horsens Project Manager Gitte Kjeldsen, MedTech InnovationCenter Agenda Indførelsen af CIS har medført

Læs mere

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital.

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital. Aarhus Universitetshospital Januar 2012 MidtEPJ Rul 4 WANTED Årsafslutning Uddata og forskning Ledelsesinfo Sygehussystemet og PDOK Ny funktionalitet: RM8 Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ)

Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ) Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Datatilsynets udtalelse vedrørende Region Midtjyllands fælles elektronisk patientjournal (MidtEPJ) Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019

Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019 Bilag 3.1 Overordnet plan for implementering af LPR3 i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Notat til RKKP-bestyrelsesmøde 20/6-2019, version 7/6-2019 07.06.2019 1-16-4-236-18 Jesper Kjær Hansen

Læs mere

Det overordnede formål med indsatsområdet sundheds-it og digitale arbejdsgange er:

Det overordnede formål med indsatsområdet sundheds-it og digitale arbejdsgange er: Version 1: er kommenteret på gruppen. Version 2 er drøftet i gruppen samt sendt til orientering i DAS. Version 3 er i høring sommeren 2014 og drøftes på augustmødet i gruppen. (Dette er version 3) Indsatsområde:

Læs mere

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi

Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Dansk Industri: Netværk for Sundhedsteknologi Jens Andersen Adm. direktør Region Sjælland Formand for RSI s styregruppe Sundheds-it: Mere i fokus end nogen sinde Myter om hvad der er godt, skidt og galt

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Fælles medicinkort. v/ Læge og Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed

Fælles medicinkort. v/ Læge og Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed Fælles medicinkort v/ Læge og Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed Medicinoplysninger opstår hos flere forskellige parter og anvendes mange forskellige steder SPECIAL LÆGE PRAKTISERENDE LÆGE

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af aktivitet på sygehusene December 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Aflyste operationer i % af aflyste operationer og udførte operationer

Aflyste operationer i % af aflyste operationer og udførte operationer Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 22. september 2011 Notat om aflyste operationer Sundhedsudvalget blev på møde den 30. august præsenteret for en statistik over

Læs mere

Sygehusrecepter. Fra udstedelse af en recept på sygehus til modtagelse af recepten på apoteket

Sygehusrecepter. Fra udstedelse af en recept på sygehus til modtagelse af recepten på apoteket Sygehusrecepter Fra udstedelse af en recept på sygehus til modtagelse af recepten på apoteket Marts 2012 INDHOLD Indledning 3 Baggrund 3 Sygehusrecepter - korrektioner foretaget på apotek 4 Fra ordination

Læs mere

1. Integrationer til de store eksterne systemer herunder FMK, Med.com and Labka

1. Integrationer til de store eksterne systemer herunder FMK, Med.com and Labka Sundhedsplatformen Lyngbyvej 20 2100 København Ø NOTAT Til: Forretningsudvalget i Region Sjælland Bøllingsvej 30 4100 Ringsted www.sundhedsplatform.dk Dato: 5. august 2016 Status på Sundhedsplatformen

Læs mere

Borgeradgang til E-Journal i Region Hovedstaden Projektleder Mikael Zebbelin Poulsen, Region Hovedstaden

Borgeradgang til E-Journal i Region Hovedstaden Projektleder Mikael Zebbelin Poulsen, Region Hovedstaden Borgeradgang til E-Journal i Region Hovedstaden Projektleder Mikael Zebbelin Poulsen, Region Hovedstaden 1 e-sundhedsobservatoriet 21.-22. oktober 2009 Kort historik og status på borgeradgang g g i e-journal

Læs mere

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele LEVERANCE 2.1 Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele Konceptet beskriver, hvordan koden forvaltes, og hvordan

Læs mere

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord

Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Informationsbrev - bilag 13 Dato: 26. juni 2012 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: The Dok id: Bilag 13 - Miljøsag - Sager i medfør af lov om forurenet jord Sager i medfør af lov om forurenet

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58 Bilag 8, L 58 A Bilag 8, L 58 B Bilag 8 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58 Bilag 8, L 58 A Bilag 8, L 58 B Bilag 8 Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58 Bilag 8, L 58 A Bilag 8, L 58 B Bilag 8 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Tværfaglig basisdokumentation i en elektronisk patientjournal E-sundhedsobservatoriet 2. - 3. december 2013 www.regionmidtjylland.dk Hvorfor er EPJ ikke Klinikernes kæreste eje? 2 www.vest.rm.dk Hvordan

Læs mere

National AK løsning NSP. AK klient

National AK løsning NSP. AK klient National understøttelse af AK behandling - Overordnet projektbeskrivelse Dato: 30.06.2014 Version: 1.0 Udarbejdet af: NSI (TSO) Statens Seruminstitut Sektor for National Sundheds-IT www.nsi.dk Artillerivej

Læs mere

En nordjysk vinkel på sundhedsfagligt indhold til EPJ - på vej mod realisering af de ønskede effekter

En nordjysk vinkel på sundhedsfagligt indhold til EPJ - på vej mod realisering af de ønskede effekter En nordjysk vinkel på sundhedsfagligt indhold til EPJ - på vej mod realisering af de ønskede effekter v/ konsulent Berit Fabricius E-sundhedsobservatoriets årskonference 2010 En nordjysk vinkel på sundhedsfagligt

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte

Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige indsatser eller støtte Handleplan for elever, hvor der er iværksat særlige er eller støtte NOTAT 19. september 2013 I forbindelse med arbejdet med inklusion i Frederikssund kommunes skoler, er det besluttet at der på alle kommunens

Læs mere

Juni 2010. På RSI s vegne. Jens Andersen

Juni 2010. På RSI s vegne. Jens Andersen Pejlemærker for sundheds-it 2010 1 Juni 2010 Regionerne etablerede i februar måned 2010 Regionernes Sundheds-It Organisation (RSI) med en styregruppe i spidsen sammensat af direktionerne og IT-cheferne

Læs mere

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi v. Budgetchef Jette Sylow Rasmussen FU 12. juni 2018 1 Indledning It- og afbureaukratiseringsudvalget, FU og RR i august 2017: Redegørelse for økonomien vedr.

Læs mere

Udvikling og drift af it-området i Region Nordjylland: Organisering, status og planer

Udvikling og drift af it-området i Region Nordjylland: Organisering, status og planer Udvikling og drift af it-området i Region Nordjylland: Organisering, status og planer 6. april 2010 IT-Chef Lise Wormstrup Dagsorden Organisering af it i Region Nordjylland Beslutningsmodel og -struktur

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om elektroniske patientjournaler på sygehusene

Rigsrevisionens notat om beretning om elektroniske patientjournaler på sygehusene Rigsrevisionens notat om beretning om elektroniske patientjournaler på sygehusene Februar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om elektroniske patientjournaler på sygehusene (beretning

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Indsatsområde: Sundheds-IT Samarbejdsaftale om telemedicinsk sårvurdering Region Nordjylland og Kommuner i Region

Læs mere

Velkommen til Kick-off for EPJ-projektet i Fyns Amt

Velkommen til Kick-off for EPJ-projektet i Fyns Amt i Fyns Amt Velkommen til Kick-off for EPJ-projektet i Fyns Amt v. Niels Mortensen, direktør Onsdag den 8. oktober 2003 Kl. 09:30 12:00 Program 09.30 Velkomst og formål med dagen. v. direktør Niels Mortensen

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015

National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015 Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015 Dorthe Skou Lassen MedCom Veje til udbredelse af telemedicin - 5 initiativer 1. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Sundheds-it Strategi

Sundheds-it Strategi Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundheds-IT Journal nr.: 13-8375 Dato: 5. november 2013 Udarbejdet af: Esben Wolf E-mail: Esben.Wolf@rsyd.dk Telefon: Notat Sundheds-it Strategi 2013-2017. Høringssvar,

Læs mere

Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer

Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer INDLÆG 13 : DYNAMICS AX Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer Tonny Bybæk, Lau Bøgelund Larsen Opgrader til nyeste Dynamics AX version og profiter af løbende opdateringer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om elektroniske patientjournaler på sygehusene. November 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om elektroniske patientjournaler på sygehusene. November 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om elektroniske patientjournaler på sygehusene November 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om elektroniske patientjournaler på sygehusene

Læs mere

Notat om Single sign-on for kliniske brugere af telemedicinsk sårvurdering i det nationale projekt for udbredelse af telemedicinsk sårvurdering

Notat om Single sign-on for kliniske brugere af telemedicinsk sårvurdering i det nationale projekt for udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Notat om Single sign-on for kliniske brugere af telemedicinsk sårvurdering i det nationale projekt for udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Baggrund I det nationale projekt for udbredelse af telemedicinsk

Læs mere

Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden

Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden Status for pejlemærkerne for sundheds-it i Region Hovedstaden Niels Reichstein Larsen Chef for projektafdelingen og Enhed for Klinisk Kvalitet Koncern IT Region Hovedstaden en af Danmarks største koncerner

Læs mere

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Projektplan version 0.1 1 Indholdsfortegnelse Projektgrundlag...3 Baggrund...3 Formål...4 Mål...4 Faser og Milepæle...5 Fase 1 (5 mdr):...5 Fase 2 (3 mdr):...5 Fase

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Sådan bliver EPJ klinikernes kæreste eje EPJ-Messedag 07.11.13 Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hvorfor nu lige Klinikernes kæreste eje? Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om regionernes præhospitale indsats Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2013 om regionernes præhospitale

Læs mere

NSP Testmiljøer. Dato: 08.11.2012. - Mødereferat fra projektmøde d. 07/11 2012. National Sundheds-IT. www.nsi.dk. Islandsbrygge 39.

NSP Testmiljøer. Dato: 08.11.2012. - Mødereferat fra projektmøde d. 07/11 2012. National Sundheds-IT. www.nsi.dk. Islandsbrygge 39. NSP Testmiljøer National Sundheds-IT www.nsi.dk - Mødereferat fra projektmøde d. 07/11 2012 Islandsbrygge 39 Dato: 08.11.2012 Udarbejdet af: NSI 2300 København S Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Referat fra

Læs mere

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008

Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 2008 Sundhedsudvalget 28-9 SUU alm. del Bilag 421 Offentligt Monitorering af pakkeforløb for kræft 2.-4. kvartal 28 Monitorering af pakkeforløb for kræft, 2.-4. kvartal 28 Uddrag og citater er kun tilladt med

Læs mere

Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM)

Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM) Sekretariat for rammeaftaler, august 2014 Sammenfattende notat: Input fra den afholdte temadag om voksenudredningsmetoden (VUM) Resumé: På baggrund af temadagens drøftelser og kommunernes besvarelse af

Læs mere

National Kroniker Infrastruktur. Oplæg til teknikgruppe Aarhus den 30. april 2012

National Kroniker Infrastruktur. Oplæg til teknikgruppe Aarhus den 30. april 2012 National Kroniker Infrastruktur Oplæg til teknikgruppe Aarhus den 30. april 2012 Indhold Den Nationale Infrastruktur NPI og dens eventuelle rolle Interessenter sundhed.dk Kroniker projekter EPJ leverandører

Læs mere

Sundhedsplatformen. - Organisatorisk forandring live. 13. oktober 2016, E-sundhedsobservatoriet Programdirektør Gitte Fangel, Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen. - Organisatorisk forandring live. 13. oktober 2016, E-sundhedsobservatoriet Programdirektør Gitte Fangel, Sundhedsplatformen Sundhedsplatformen - Organisatorisk forandring live 13. oktober 2016, E-sundhedsobservatoriet Programdirektør Gitte Fangel, Sundhedsplatformen Det I er blevet lovet SUNDHEDSPLATFORMEN er Danmarkshistoriens

Læs mere

Rehabilitering til patienter med kræft 2015-2017. Implementeringsplan. - En vigtig brik

Rehabilitering til patienter med kræft 2015-2017. Implementeringsplan. - En vigtig brik Rehabilitering til patienter med kræft 2015-2017 Implementeringsplan - En vigtig brik Rikke Bagge Skou, Cand.scient.san.publ. Godkendt i december 2014 Forord I november 2014 påbegyndte arbejdet med at

Læs mere

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015 Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015 Følgende vejledning indeholder en beskrivelse af de funktionsmæssige ændringer, der implementeres i PAS og WebPAS pr. 10. juni 2015. Vejledningen sendes

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015

Tilfredshedsundersøgelse 2015 Spørgsmål 6 Tilfredshedsundersøgelse 25 I tabellen vises gennemsnittet af besvarelserne. Parenteserne viser sidste års resultat. = Laveste tilfredshed = Højeste tilfredshed ØVRIGE BRUGERE SUPERBRUGE RE

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Standardarbejdsgange og opbygning af en sundhedsmodel

Standardarbejdsgange og opbygning af en sundhedsmodel i Fyns Amt EPJ-observatoriets årskonference 2006 Standardarbejdsgange og opbygning af en sundhedsmodel Henrik Lindholm EPJ-konsulent, MI henl@epj.fyns-amt.dk Disposition Baggrund Hvad er EPJ-rammen Standardarbejdsgange

Læs mere

Funktionsbeskrivelser i TMTand 3.1

Funktionsbeskrivelser i TMTand 3.1 Funktionsbeskrivelser i TMTand 3.1 Dette dokument beskrivelser de tilrettelser og nye moduler, som giver anledning til ændrede arbejdsgange i TMTand 3.1. Enten ift. helt nye moduler, eller ift. tilretning

Læs mere

Vision for projektet

Vision for projektet Vision for projektet Forbedring af klinikernes arbejdsredskab så der skabes større arbejdsglæde og mindre ressourceforbrug Respekt for hinandens dokumentation 10-05-2013 www.olp.rm.dk 1 Problem der skal

Læs mere

Projektevaluering. Caretech Innovation. Projekt Mobiladgang for læger og andet sundhedspersonale (C-47)

Projektevaluering. Caretech Innovation. Projekt Mobiladgang for læger og andet sundhedspersonale (C-47) 1 Projektevaluering Caretech Innovation Projekt Mobiladgang for læger og andet sundhedspersonale (C-47) Deltagere/partnere: Systematic A/S Regionshospitalet Randers og Grenå Caretech Innovation Dato: 8.

Læs mere

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange.

Indsatsområde: Sundheds IT og digitale arbejdsgange. Version 1: er kommenteret på gruppen. Version 2 er drøftet i gruppen samt sendt til orientering i DAS. Version 3 er i høring sommeren 2014 og drøftes på augustmødet i gruppen. Version 4: er tilrettet og

Læs mere

Implementering og anvendelse af e-journal på sygehusene

Implementering og anvendelse af e-journal på sygehusene 1 Implementering og anvendelse af e-journal på sygehusene Projektleder Anne Dorthe Wøldike, Region Syddanmark E-Journal på sygehusene Historisk tilbageblik Datagrundlaget g i ejournal - mapning Implementering

Læs mere

NATIONAL SERVICEPLATFORM

NATIONAL SERVICEPLATFORM NATIONAL SERVICEPLATFORM Sammenhæng og samarbejde i sundhedsvæsenet Afd.chef Birgitte Drewes, National Sundheds-it Lokal it National it (central) SKABELSESBERETNINGEN Ingen it - Papiret hersker overalt

Læs mere

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed STOP Janteloven Udlandet siger: Denmark is world leading in E-health Mange i DK siger: Ja, MEN der er jo et PROBLEM..

Læs mere

EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark

EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark Gitte Fangel Vicedirektør Herlev Hospital Styregruppen for Sundhedsplatformen 1 To regioner i samarbejde 17

Læs mere

Et sammenhængende e-sundhedsvæsen i hele Grønland

Et sammenhængende e-sundhedsvæsen i hele Grønland Et sammenhængende e-sundhedsvæsen i hele Grønland en vej til et mindre komplekst sundhedsvæsen Maria Hammer Olsen, MI EPJ-Chef, Departementet for sundhed og infrastruktur, Grønland Henrik Lindholm, MI

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

med mulighed for bl.a. deling af data uafhængigt af geografi. Det vil for det kliniske personale betyde en

med mulighed for bl.a. deling af data uafhængigt af geografi. Det vil for det kliniske personale betyde en Cosmic elektronisk patientjournal (EPJ) og patientadministrativt system (PAS) Region Syddanmark har vedtaget en strategi for Et konsolideret EPJ- og PAS-landskab sikrer en fælles itløsning med mulighed

Læs mere