PLANLÆGNING AF KYSTDESTINATIONER - MED UDSIGT TIL EN LIBERALISERING AF PLANLOVEN. Planlovsdage 2016 // Jacob R. Kirkegaard Larsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLANLÆGNING AF KYSTDESTINATIONER - MED UDSIGT TIL EN LIBERALISERING AF PLANLOVEN. Planlovsdage 2016 // Jacob R. Kirkegaard Larsen"

Transkript

1 PLANLÆGNING AF KYSTDESTINATIONER - MED UDSIGT TIL EN LIBERALISERING AF PLANLOVEN Planlovsdage 2016 // Jacob R. Kirkegaard Larsen

2 3.3. Større kommunal frihed til planlægning: Kystnærhedszonen og strandbeskyttelsesregler Ophæve reglerne vedr. kystnærhedszonen, således at de almindelige landszoneregler gælder langs kysterne, mens natur og miljø forsat beskyttes af fredninger m.v. Give mulighed for udlæg af nye sommerhusområder, der fastlægges ved landsplandirektiv, på baggrund af dialog mellem staten og kommunerne. Ændre reglerne om strandbeskyttelse, så virksomheder og det lokale fritids- og foreningsliv kan skabe tidssvarende faciliteter og anlæg langs kysterne Åbne op dér, hvor der i forvejen er en turisme- og bygningsmæssig koncentration. Vækst og udvikling i hele Danmark (Regeringen, November 2015)

3 3.4. National turismestrategi og ny styrket forsøgsordning: Turismeprojekter og campingreglement Etablere en ny styrket forsøgsordning for kyst- og naturturisme, så yderligere 15 miljømæssigt bæredygtige turismeprojekter kan gennemføres. Undersøge mulighederne for tilpasning af reglerne i campingreglementet til at kunne tilbyde tidssvarende og attraktive faciliteter, der imødekommer nye ferieønsker Mulighed for at udvikle nye attraktive overnatningstilbud og oplevelsesmuligheder, også i de kystnære områder. Vækst og udvikling i hele Danmark (Regeringen, November 2015)

4 BAGGRUND MARKEDSUDFORDRINGER OG -POTENTIALER

5 Markedsudfordring: Vigende markedsposition i Tyskland Anskueliggørelse af vigende markedsposition i forhold til det tyske marked Konkurrentperspektiv: Voksende konkurrenceevne og eksplosiv kapacitetsopbygning i klassiske koldtvands-destinationer i det nord- og nordøstligste Tyskland afspejles i en vigende markedsposition på det volumen- og omsætningsmæssigt største nærmarked.

6 Markedsudfordring: Investeringsefterslæb Eksempel: Mecklenburg Vorpommern over 25 år Siden 1990 har delstatsregeringen støttet 3200 kommercielle turismeprojekter med 1,4 mia. Euro (10 mia. kr.) og en samlet investering på 5,0 mia. Euro (38 mia. kr.). Investeringsniveauet i delstaten Mecklenburg- Vorpommern i Tyskland er 1,5-2,0 mia. kr. pr. år Danmark når ikke i nærheden af det halve.

7 KYSTTURISTERNES OPLEVELSE: Klassisk kystferie og afslapning - kombineret med - opdagelse, kultur og stedbundne oplevelser - og aktive naturoplevelser - gode venners selskab og livsnydelse Kilde: SFI Survey for Videncenter for Kystturisme (2014). Citater pba. af spørgsmål: Hvad er de vigtigste oplevelser for dig her i området?

8 Tyskerne: Natur med mere afveksling, Bitte! Fysiske aktiviteter i naturen Hvis jeg er på stranden, skal der helst ske noget rundt om mig, som jeg har mulighed for at lave. Det kan være sejlads eller paragliding eller hvad ved jeg. Så aktivitet er en grundlæggende betingelse for mig. At tilbuddet for fysisk at bevæge sig også er der. (Ny turist, Hamborg) Natur med nydelse Oplevelser for børn i alle aldre Min svigerinde tager altid til Danmark, de kender ikke noget andet. Det stakkels barn skal altid lege ved stranden i legedragter, fordi det er så koldt. (Ny turist med børn, Hamborg) Hvad skal to unge lave i Danmark? De sidder bare med deres iphone og keder sig (Tidligere turist, Hamborg) Når man går en tur på 6-7 kilometer er det naturligvis vigtigt en gang imellem at kunne gå ind og få en kop kaffe. Det giver nydelse og gør, at man nyder gåturen mere. (Ny turist uden børn, Hamborg) Kystferie i Danmark Warum nicht. Gennemført af TNS Gallup for Videncenter for Kystturisme, VisitDenmark og Region Syddanmark (2014)

9 Stor tilfredshed med kerneoplevelse men Kilde: DST Survey og Epinion for Dansk Kyst- og Naturturisme (2015). Analysen er baseret på i alt face-to-face interviews med turister i juli-august på i alt 43 danske feriesteder.

10 PLANLÆGNING OG TURISME RESORT-TANKEGANGEN TIL UDVIKLING AF HELSTØBTE DESTINATIONER

11 Planlægning og turisme: Den Hybride Oplevelse AKTIVITET AKTIVITET OG FORLYSTELSE DET NATURLIGE LANDSKAB STEDBUNDEN NATUR/KULTUR = KERNEN = FUNDAMENTET REKREATIVITET AFSLAPNING OG FRIHED PLANLAGTE INTERVENTIONER FACILITETER/SERVICE = OPBYGGE OPLEVELSESRAMMEN = SKABE PRODUKT / ERHVERV Oplevelsesrammer udvikles i spændet mellem klassiske rekreative kystoplevelser og mere aktive/forlystelsesbetonede oplevelser. Interventioner planlægges med respekt for det stedbundne landskab og sikre bedre oplevelser for turisten samt øget omsætning for erhvervet! Kilde: Larsen, J.R.K. & Laursen, L. L. H. (2012)

12 Planlægning og turisme: Resort-tankegangen AKTIVITET AKTIVITET OG FORLYSTELSE DET NATURLIGE LANDSKAB STEDBUNDEN NATUR/KULTUR Outdoor aktiviteter Gå-/ cykelruter Overnatning Opholds-/ udsigtspunkter Lege- /aktivitetsmulighed Wellness Attraktioner og forlystelser Bymiljø REKREATIVITET AFSLAPNING OG FRIHED Kulturelle seværdigheder Natteliv PLANLAGTE INTERVENTIONER FACILITETER/SERVICE Resort : stærk sammenhæng på tværs af turistproduktet. Planlægning kan medvirke til at skabe fysisk sammenhæng, så destinationen fremtræder samlet ift. turistens behov og oplevelsesønsker. Sammenhænge skaber mulighed for afveksling og variation på ferien. Kilde: Larsen, J.R.K. & Laursen, L. L. H. (2012)

13 Planlægning og turisme: To modeller Danmark Styrker: Ferie i et feriehus tæt ved vandet. Oplevelsen af fred og ro med adgang til uspoleret natur Udfordringer: Begrænset kritisk masse til at muliggøre attraktiv udvikling af kystbyerne og skabe større omsætning. Tyskland Styrker: Stor økonomisk bæredygtighed og attraktionsværdi. Kritisk masse pga. øget koncentration (schwerpunkträume), mens arealforbruget totalt set er begrænset. Udfordringer: Bevarelse af større områder med ubebygget kystlinje Kilde: KL s anbefalinger til regeringen og den nationale turismestrategi (januar 2016, p. 28)

14 I Danmark er alt ikke så blokeret med byggeri, som det er i Tyskland. Havet og det hvide sand står i forgrunden. (Loyal DK-turist, Berlin) Hvis de begyndte at bygge store hotelkomplekser, så ville jeg ikke længere rejse til Danmark. (Loyal DK-turist, Hamborg) Warnemünde, Rostock

15 Camping-resort Campingpladsen som vækstlokomotiv? (For) mange pladser mange med attraktiv beliggenhed! Mulighed for at udnytte etablerede ferieområder til ny positiv turismeudvikling disponible arealer ved investeringskoncepter Udvikling af pladser: imødekomme alsidige ønsker ift. forskellige ferieboligtyper og aktiviteter/oplevelser

16 Hvidbjerg Strand Feriepark

17 Feriehus-resort Søndervig Feriepark (Forsøgsordning, EVM)

18 Hoteller: Fundament for succes 1. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Tilkørselsforhold, infrastruktur, attraktivt marked, centralt i attraktive byer, tæt på turistattraktion, tæt på lufthavn osv. En forudsætning for at opnå værdi for de øvrige kriterier. Ift. kyst-/naturturisme: VAND! eller andre SIGNATUROPLEVELSER! 2. Attraktivt produkt (faciliteter) 3. Attraktivt koncept 4. Høj operationel faglighed (service) Kan skabes alle steder med den fornødne kapital og det rigtige personale.

19 Hotel-resorts: Kystferie for livsnydere (by/kyst) Søndervig Feriepark (Forsøgsordning, EVM) Løkken Klithotel (Forsøgsordningen, EVM)

20 Hotel-resorts: Børneoplevelser all inclusive Søndervig Feriepark (Forsøgsordning, EVM)

21 Strand-resort: Kobling af by-/naturoplevelser Amager Strandpark Blåvand Strandpark (Forsøgsordning, EVM)

22 Strand-resort: Forretnings-/OPP-drevet servicefaciliteter To eksempler på intervention med respekt for det naturlige landskab Ameland, Holland East Beach café, England

23 Resort-skabende infrastruktur: Aktiv naturdestination Kortlægning og udvikling Outdoorzoner i områder med robust (vs. sårbare) landskab Sløjfer og forbindelsesled ( Ski-resort model) omkring attraktive knudepunkter Multifunktionelle stier til forskellige målgrupper og kompetenceniveauer Kommercialisering - privat vedligehold og drift? - foreningsdrevet green-fees?

24 Hvordan forvaltes den nye frihed Styrk egne kerneoplevelser med afsæt i det givne landskab og markedspotentialer bevar den kritisk-realistiske sans! Skab udvikling, dér hvor turisterne er turismeplanlægning bør ske i sammenhæng til kyst-/feriebyer og overnatnings-/oplevelseskapaciteter (=resort-tankegangen) Overvej muligheder for at omdanne eksisterende kapaciteter (fx campingpladser, feriehusområder) kan de tænkes ind som disponible areal-reservationer ved efterspørgsel på et investeringskoncept med attraktiv beliggenhed? Formulér langsigtede og helhedsorienterede strategier, på tværs af forvaltninger, så der skabes garanti for investorer. Prioritér tværkommunal planlægning af turismeinfrastrukturer/-kapaciteter undgå so ein ding syndromet (fx ferieresorts/vandland, badehoteller). Opdyrk Offentlig-Privat-Samarbejder fx privat drift af fællesgoder mod at kunne etablere og drive facilitets-/serviceforretning på steder med stor kritisk masse (fx stranden ved campingpladsen).

25 TAK FOR OPMÆRKSOMHEDEN Mail:

26

27 Hotel-resorts: Aktiv natur med overnatning Søndervig Feriepark (Forsøgsordning, EVM) Christiansminde Øhavscenter (Forsøgsordningen, EVM)

28 Camping med natur og by Campingpladsen ligger i mødet mellem by og natur derfor bør stemningen på pladsen udspringe fra dette. Campingvogne, feriehytter og autocampere er blandet, så forskellige ferietyper bliver sat sammen, og man får en mere komplet sammensætning af liv og oplevelser som kan nyde godt af hinanden. Forslag til ny planlægning af Hirtshals Camping (Fremtidens Campingplads, AAU, 2015) Hvidbjerg Strand Feriepark

29 Hvordan forvaltes den nye frihed PLANLÆGNING MED RESPEKT FOR EGNE STYRKEPOSITIONER! Fasthold og fokusér på de givne og stedsspecifikke kerneoplevelser med afsæt i markedspotentialer Udvikling af stærke signaturoplevelser suppleret af et sortiment af oplevelser i nærmiljøet. Overnatningsproduktet (især feriehuse og camping) kobles tættere med oplevelserne Kilde: Handlingsplan for kyst- og naturturismen i Danmark (DKNT, 2016)

30 Strand-resort: Aktive (kommercielle) naturoplevelser

31 Resort-skabende infrastruktur: Naturlige sammenhænge og attraktive centre Multifunktionelle outdoor-stier til forskellige kompetenceniveauer Outdoor-zoner: Kortlægning af og udvikling i robuste (vs. sårbare) landskaber

32 Resort-skabende infrastruktur: Naturlige sammenhænge og attraktive centre Sløjfer og forbindelsesled ( Ski-resort model) Kommercialisering af naturen - privat vedligehold og drift? - foreningsdrevet green-fees?

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015

Dansk Kyst- og Naturturisme. Region Syd Turismekonference maj 2015 Dansk Kyst- og Naturturisme Region Syd Turismekonference maj 2015 0 Aftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Danske Regioner Vision fra Vækstplanen Dansk Turisme og oplevelsesøkonomi skal frem mod

Læs mere

Vækststrategi for Kyst- og Naturturisme i Danmark - Kort fortalt

Vækststrategi for Kyst- og Naturturisme i Danmark - Kort fortalt Notat Vækststrategi for Kyst- og Naturturisme i Danmark - Kort fortalt 1 1. Introduktion Dette oplæg til Vækststrategi for kyst- og naturturismen i Danmark er udviklet i bestyrelsen for Dansk Kyst- og

Læs mere

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 Rejsebehov hos loyale, tidligere og nye turister Fokus pårejsebehov og oplevelsesønsker hos tyske turister både blandt de som kommer til Danmark,

Læs mere

KURS MOD VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEv

KURS MOD VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEv KURS MOD VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEv HVORFOR v TURISME I v DANMARK? v Kystturismen 43,2 mia. Omsætning turismen i DK 91,1 mia kr. Kystturismen overnatninger 34,6 mio. Overnatninger i DK 49,1 mio. Kystturisme

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen

Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Kontorchef Holger Bisgaard, Erhvervsstyrelsen Planlægning for kystturisme - Regeringen har fokus på turismen Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele Danmark. Kyst- og

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

Børnefamiliens feriehusoplevelse

Børnefamiliens feriehusoplevelse MIDTVEJSKONFERENCE Fremtidens Feriehus & Feriehusområde Tirsdag den 8. november 2011 Børnefamiliens feriehusoplevelse børn og voksnes oplevelser i det nordjyske feriehus Jacob R. Kirkegaard Larsen Ph.d.

Læs mere

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto

Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014. Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Hvordan får vi flere campingturister til Region Syddanmark? 3. december 2014 Kristian Holmgaard Bernth Helle Nysted Andersen Manto Agenda 1. Velkomst Præsentationer bordet rundt 2. Nyeste viden Hvordan

Læs mere

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016 DESTINATION FYN KLYNGEN - 13. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. - og fynske perspektiver HVAD ER DKNT S OPGAVE? 170 Udviklingen

Læs mere

Syddansk Camping analyse

Syddansk Camping analyse Område: Regional Udvikling Afdeling: Erhvervsudvikling og Funding Journal nr.: 14/13320 Dato: 3. juni 2014 Udarbejdet af: Malene Nordestgaard Laursen E-mail: mnl@rsyd.dk Telefon: 76631747 Udbudsbeskrivelse

Læs mere

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 1. BAGGRUND Situation: Nye rejsemønstre og destinationer Flere kortere ferier Ubalance i pris kvalitet Lavt investeringsniveau Lille destination

Læs mere

Til: Naturstyrelsen nst@nst.dk Cc: Lone Møller lomoe@nst.dk Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk

Til: Naturstyrelsen nst@nst.dk Cc: Lone Møller lomoe@nst.dk Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk Dato: 3. oktober 2014 Til: Naturstyrelsen nst@nst.dk Cc: Lone Møller lomoe@nst.dk Masnedøgade 20 2100 København Ø Telefon: 39 17 40 00 Mail: dn@dn.dk DN s høringssvar til forslag til Lov om ændring af

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

STATUS FOR STRATEGI OG HANDLINGSPLAN AUGUST 2016 BILAG TIL MØDE I REGIONERNE

STATUS FOR STRATEGI OG HANDLINGSPLAN AUGUST 2016 BILAG TIL MØDE I REGIONERNE STATUS FOR STRATEGI OG HANDLINGSPLAN AUGUST 2016 BILAG TIL MØDE I REGIONERNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 2. Vækststrategi for Kyst- og Naturturismen i Danmark... 4 3. DKNT handlingsplan 2016-2018

Læs mere

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016

LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 LANDDISTRIKTSKONFERENCE 3. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. ORGANISERING AF TURISMEINDSATSEN I DANMARK Det Nationale Turismeforum

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision

Læs mere

Varde Kommune Kystturisme

Varde Kommune Kystturisme Varde Kommune Kystturisme Indhold Strategisk grundlag for udvikling af kystturisme Udviklingsplaner for Kystbyer Turismeudviklingen fremadrettet Udvikling af det strategiske grundlag Udviklingsstrategi

Læs mere

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Agersø - ændring af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018

AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018 AKTIV NATURTURISME FORRETNINGS-/DESTINATIONSUDVIKLING I LANDDISTRIKTER GENERALFORSAMLING / LAG-NORD DEN 24. APRIL 2018 JACOB R. KIRKEGAARD LARSEN DANSK KYST- OG NATURTURISME RENTABLE FORRETNINGSMODELLER

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

Borgermøde i Bagenkop 28. oktober, kl. 18.30 20.30

Borgermøde i Bagenkop 28. oktober, kl. 18.30 20.30 Borgermøde i Bagenkop 28. oktober, kl. 18.30 20.30 Charlotte Hvid Program Tidspunkt Program 18.30 Velkomst og baggrund for borgermødet v/ Steffen Nielsen, Bagenkop Bylaug 18.40 Trends og tendenser på idræts-,

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018

KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 KONFERENCE: RUM FOR VÆKST 2. OKTOBER 2018 STRATEGISK UDGANGSPUNKT INVESTERINGER Investeringer i produktfornyelse KAPACITET Tilstrækkelig og markedsrelevant kapacitet MARKETING- INVESTERINGER Større skala

Læs mere

Hvad ved vi om dagens og morgendagens kystturister?

Hvad ved vi om dagens og morgendagens kystturister? Hvad ved vi om dagens og morgendagens kystturister? CLAUDIA ROTA ANDERSEN Company Dating 30. oktober 2014, Svendborg UNDERSØGELSER I DANMARK AKTUELLE GÆSTER Interview med kystturister, 2013-2014 Årligt

Læs mere

SERVICE OG KVALITET HVAD SIGER ANALYSERNE

SERVICE OG KVALITET HVAD SIGER ANALYSERNE SERVICE OG KVALITET HVAD SIGER ANALYSERNE KYSTBYKONFERENCEN 27. november 2014 Claudia Rota Andersen Videncenter for Kystturisme SFI Survey for Videncenter for Kystturisme, 2014. N: 10.279 TILFREDSHEDSANALYSEN

Læs mere

AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK

AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK L O N E A L L E T O R P C A L L A R D, H E A D O F R E S E A R C H, W O N D E R F U L C O P E N H A G E N AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK Analyse under Culture Plus af turisternes

Læs mere

PARTNERSKAB FOR VESTKYSTTURISMEv

PARTNERSKAB FOR VESTKYSTTURISMEv PARTNERSKAB FOR VESTKYSTTURISMEv PARTNERSKAB FOR v VESTKYSTTURISME v På tværs af 11 kommuner 3 jyske regioner En del af Dansk Kyst- og Naturturisme 2020 vision Danmarks vestkyst er blandt Europas førende

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til april 2016 VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Den nye dreng i klassen Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

FREMTIDENS FERIEHUS OG FERIEHUSOMRÅDE - EN HYBRID OPLEVELSE JACOB R. KIRKEGAARD LARSEN & LEA HOLST LAURSEN AALBORG UNIVERSITET

FREMTIDENS FERIEHUS OG FERIEHUSOMRÅDE - EN HYBRID OPLEVELSE JACOB R. KIRKEGAARD LARSEN & LEA HOLST LAURSEN AALBORG UNIVERSITET FREMTIDENS FERIEHUS OG FERIEHUSOMRÅDE - EN HYBRID OPLEVELSE JACOB R. KIRKEGAARD LARSEN & LEA HOLST LAURSEN AALBORG UNIVERSITET INTRODUKTION: FORMÅL OG METODER BRUGERUNDERSØGELSEN ET KVALITATIVT PERSPEKTIV

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Destination Kerteminde Haven ved Havet Turistsæsonen så i begyndelsen af 2015 ikke ud til at blive et turist-år pga. ustabilt

Læs mere

Turismen i kommunerne skal skabe vækst og nye arbejdspladser -

Turismen i kommunerne skal skabe vækst og nye arbejdspladser - Turismen i kommunerne skal skabe vækst og nye arbejdspladser KL s anbefalinger til regeringen og den nationale turismestrategi Turismen i kommunerne skaber vækst og nye arbejdspladser KL s anbefalinger

Læs mere

FORNYELSE OG VÆKST I DANSK TURISME

FORNYELSE OG VÆKST I DANSK TURISME FORNYELSE OG VÆKST I DANSK TURISME Juni 2011 Forord I en globaliseret verden må et lille land som Danmark hele tiden arbejde for at have de bedste rammevilkår, hvis vi skal klare os i konkurrencen med

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

Strategisk turismeudvikling

Strategisk turismeudvikling Strategisk turismeudvikling - Det fysiske rum ved Planchef Tove Wolff Turismen i Varde Kommune Danmarks næststørste målt på overnatninger. 2017: 4,25 millioner overnatninger 75% heraf er i feriehus Fra

Læs mere

Dansk image- og potentialeanalyse 2016 Marked Danmark

Dansk image- og potentialeanalyse 2016 Marked Danmark Dansk image- og potentialeanalyse 2016 Marked Danmark Introduktion Denne rapport indeholder resultaterne fra en Image- og potentialeanalyse, foretaget blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 1. Hvad er formålet med dit ophold [på/i destination]? Er du på 1. Ferie Besøg

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest:

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag 1: Uddrag af Kystturismen i Danmark Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Videncenter for Kystturisme

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland Det hollandske rejsemarked Fakta om Holland Befolkning 16,6 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (0,8 pct.) Privatforbrug: 0,0

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016

Anbefalinger til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 til campingpladser - i Ringkøbing-Skjern Kommune 2016 1 FORORD Turen rundt til de seks tilmeldte campingpladser, gav et klarsyn over den mangfoldighed af oplevelser de respektive camping -pladser og området

Læs mere

Afrapportering fra. Dialogforum om turismeplanlægning

Afrapportering fra. Dialogforum om turismeplanlægning Afrapportering fra Dialogforum om turismeplanlægning 2014 2015 Dialogforum om turismeplanlægning 2014 2015 Med Vækstplan om dansk turisme, som blev offentliggjort i januar 2014, blev medlemskredsen for

Læs mere

Indhentning af tilbud for udarbejdelse af en turisme- og potentialeplan for Det Sydfynske Øhav projekt Oplevelsesbaseret Kystturisme (ERDFK-12-0030)

Indhentning af tilbud for udarbejdelse af en turisme- og potentialeplan for Det Sydfynske Øhav projekt Oplevelsesbaseret Kystturisme (ERDFK-12-0030) Indhentning af tilbud for udarbejdelse af en turisme- og potentialeplan for Det Sydfynske Øhav projekt Oplevelsesbaseret Kystturisme (ERDFK-12-0030) Videncenter for Kystturisme (CKT) anmoder om indhentning

Læs mere

Mere vækst gennem oplevelser Justeret strategi for turismen på Djursland 2016-2018

Mere vækst gennem oplevelser Justeret strategi for turismen på Djursland 2016-2018 Mere vækst gennem oplevelser Justeret strategi for turismen på Djursland 2016-2018 1 Forord: Turismen på Djursland står på tærsklen til en række markante forandringer. I løbet af de næste år skal vi navigere

Læs mere

Statistisk overblik over turismen

Statistisk overblik over turismen Statistisk overblik over turismen Data for DMO-samarbejde mellem: Hjørring Kommune, Jammerbugt Kommune, Thisted Kommune, Lemvig Kommune og Holstebro Kommune Udarbejdet af Seismonaut, maj 2019 Overblik

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

Tal omkring autocamperturismen.

Tal omkring autocamperturismen. Tal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Andre foreninger,

Læs mere

Interessentanalyse. VisitGudenaaen. April 2015. Manto A/S Knabrostræde 30, 1. sal 1210 København K Denmark. Phone: +45 3311 0111

Interessentanalyse. VisitGudenaaen. April 2015. Manto A/S Knabrostræde 30, 1. sal 1210 København K Denmark. Phone: +45 3311 0111 Interessentanalyse VisitGudenaaen April 2015 Manto A/S Knabrostræde 30, 1. sal 1210 København K Denmark Phone: +45 3311 0111 CVR: 2867 2322 www.manto-as.dk Indholdsfortegnelse 1 Gudenåen som vækstkatalysator...

Læs mere

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Danske Naturisters Naturistkonference den 27. oktober 2012 Hotel Nyborg Strand Perspektiver for campismen i Danmark nej

Læs mere

CAMPISTERNE/TYSKLAND

CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE Tyskland Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Ferietype: Campingferie i nærheden af vandet med sport og aktiviteter Planlægning Volumen: 3.800.000

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

Indgår i analysen ved hjælp af kvalitative dybdeinterviews (og dermed analyserende tekst), og markeres på slides som Mødeagenter.

Indgår i analysen ved hjælp af kvalitative dybdeinterviews (og dermed analyserende tekst), og markeres på slides som Mødeagenter. 1 2 3 Indgår i analysen ved hjælp af kvalitative dybdeinterviews (og dermed analyserende tekst), og markeres på slides som Mødeagenter. Indgår i analysen ved hjælp af kvantitative webinterview (og dermed

Læs mere

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab

CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab CASE: DEN JYSKE VESTKYST Et godt eksempel på politisk lederskab Byplanmødet 4. oktober 2018, Hjørring V. Erik Buhl, formand for Partnerskab for Vestkystturisme og borgmester, Varde kommune UDVIKLINGSPLAN

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål H fra Udvalget for Landdistrikter og Øer Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 (Omtryk - 02/02/2012 - Redigeret svar fra miljøministeren) ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 56 Offentligt J.nr. NST- 101-00584 Den 9.1.2012 Miljøministerens

Læs mere

FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME

FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME FORSØGSORDNING FOR KYST- OG NATURTURISME Kriterier for forsøgsordningen 1) Projekterne har et potentiale for udvikling af kyst- og naturturismen og for øget tiltrækning af udenlandske turister, 2) Etableringen

Læs mere

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D.

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Lidt baggrund 03/12/14 Peter Kvistgaard 2 Program Introduktion til værksted Præsentation

Læs mere

VÆKSTPROGRAM FOR ØSTERSØTuRISME 2016-2018 SIGNATuROPLEVELSER

VÆKSTPROGRAM FOR ØSTERSØTuRISME 2016-2018 SIGNATuROPLEVELSER 1 VÆKSTPROGRAM FOR ØSTERSØTuRISME 2016-2018 SIGNATuROPLEVELSER 2 Forord Partnerskab for Østersøturisme er et projek t orienteret fællesskab for turismeaktørerne på de østvendte kyster, der strækker sig

Læs mere

Mere vækst gennem oplevelser Justeret strategi for turismen på Djursland 2016-2018

Mere vækst gennem oplevelser Justeret strategi for turismen på Djursland 2016-2018 Mere vækst gennem oplevelser Justeret strategi for turismen på Djursland 2016-2018 Forord Turismen på Djursland står på tærsklen til en række markante forandringer. I løbet af de næste år skal vi navigere

Læs mere

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 2 typer Turister på cykel Det er de turister, der allerede har valgt Danmark som feriemål og som har base i et feriehus,

Læs mere

Jürgen Dieckert, Irma GmbH, Nürnberg CMT 2016. Udvikling af autocamper turisme.

Jürgen Dieckert, Irma GmbH, Nürnberg CMT 2016. Udvikling af autocamper turisme. Udvikling og betydningen af autocamper pladser for turismen i Tyskland. Dirk Dunkelberg fra Deutschen Tourismusverband var syg og istedet repræsenteret af: Jürgen Dieckert, Irma GmbH, Nürnberg CMT 2016

Læs mere

Statistik og analyse af dansk turisme. Statistik och analys af turism

Statistik og analyse af dansk turisme. Statistik och analys af turism Statistik og analyse af dansk turisme Statistik och analys af turism Mittuniversitetet, Östersund, 10 11, november 2014 Indhold 1. Omfang af turismen (mest overnatningsstatistik) 2. Økonomiske effekter

Læs mere

Fanø Kommunes Erhvervs- og turistpolitik. Forord

Fanø Kommunes Erhvervs- og turistpolitik. Forord Fanø Kommunes Erhvervs- og turistpolitik Forord Fanø har gennem århundreder forstået at tilpasse sig og være på forkant med samfundsudviklingen. Vi så hurtigt mulighederne i international handel og skabte

Læs mere

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Destinationsmonitor VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Maj 2015 Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 Kontakt: Viden & Analyse analyse@visitdenmark.com

Læs mere

Syddansk feriehusturisme. Overnatninger, kernekunden, potentialet, feriehuset, tilfredshed og årsag til fravalg

Syddansk feriehusturisme. Overnatninger, kernekunden, potentialet, feriehuset, tilfredshed og årsag til fravalg Syddansk feriehusturisme Overnatninger, kernekunden, potentialet, feriehuset, tilfredshed og årsag til fravalg 1 Om rapporten Indhold Hovedspørgsmål, konklusioner og budskaber Syddansk destinationskort

Læs mere

Min vurdering nedenfor knytter sig udelukkende til spørgsmålet om ekspropriationsmuligheden og ikke andre temaer.

Min vurdering nedenfor knytter sig udelukkende til spørgsmålet om ekspropriationsmuligheden og ikke andre temaer. Faaborg-Midtfyn Kommune Nørregade 4 5600 Faaborg 16. maj 2013 Journalnr.: 17-200354 att.: Birgitte Lind-Thomsen Hjerrild Sekretær: Lene Fjord Hocksdahl lfh@codexlaw.dk Ekspropriation 1. Indledning Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Fremtidens campinggæst. Informationsmøde om Haven ved havet den 31. januar 2013 Tornøes Hotel, Kerteminde

Fremtidens campinggæst. Informationsmøde om Haven ved havet den 31. januar 2013 Tornøes Hotel, Kerteminde Fremtidens campinggæst Informationsmøde om Haven ved havet den 31. januar 2013 Tornøes Hotel, Kerteminde Fremtidens campinggæst Camping i Danmark har gennemgået en markant forandringsproces i de sidste

Læs mere

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 BILAG 2 Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 Oversigten følger rækkefølgen i udkastet til planstrategi. Sidetalshenvisninger refererer til udkastet. Understreget

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar september 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 253 Offentligt (02) J.nr. NST-4101-00609 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. W stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål W Vil ministeren redegøre for

Læs mere

GÆSTETILFREDSHED SOMMER 2015 - RINGKØBING

GÆSTETILFREDSHED SOMMER 2015 - RINGKØBING GÆSTETILFREDSHED SOMMER 2015 - RINGKØBING DANSK KYST- OG NATURTURISME 27. OKT 2015 INDHOLD Overordnet tilfredshed 5 Tilfredshed med specifikke forhold på feriestedet Feriestedets specifikke spørgsmål 16

Læs mere

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice Forslag til model for partnerskab for drift af turistservice 9. juni 2010 Indhold: 1. Turismen i Hjørring Kommune...2 2. Partnerskab med lokale turismeoperatører...4 3. Model for partnerskab...5 4. Økonomi...7

Læs mere

17. august Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv

17. august Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv 17. august 2017 Efterårsmøde med Udviklingsrådene og Udvalget for Økonomi og Erhverv Program for efterårsmødet Velkomst v/ borgmester Erik Buhl Orientering om aktuelle emner v/ borgmester Erik Buhl To

Læs mere

NATIONAL TURISMEUDVIKLING

NATIONAL TURISMEUDVIKLING NATIONAL TURISMEUDVIKLING - MED FOKUS PÅ KYST- OG NATURTURISME KOORDINATORMØDE LAG/FLAG 20. MARTS 2018 - OPLÆG V. STRATEGI- OG UDVIKLINGSCHEF BIRTHE JØRGENSEN AGENDA Dansk Kyst- og Naturturisme og den

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

GÆSTEANALYSE PÅ DANSKE KYSTDESTINATIONER MARIELYST

GÆSTEANALYSE PÅ DANSKE KYSTDESTINATIONER MARIELYST GÆSTEANALYSE PÅ DANSKE KYSTDESTINATIONER MARIELYST EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT DANSKE OG UDENLANDSKE TURISTER MAJA FROMSEIER PETERSEN YAKUP BAS MORTEN FRØSLEV BRUUN KØBENHAVN 2014 SFI DET NATIONALE

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA Nye veje til vækst i kystturismen v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA DANSK KYSTTURISME tak for invitationen.. Dansk turisme i tal Turisterhvervet omsætter for 82,4 mia. kr. årligt Turisterhvervet

Læs mere

Fyn skal kobles på internationale højklassede forbindelser, som motorveje, lufthavne, tog, havne, færger og ikke mindst bredbånd.

Fyn skal kobles på internationale højklassede forbindelser, som motorveje, lufthavne, tog, havne, færger og ikke mindst bredbånd. Fyn samarbejder 5 FYN samarbejder Vi vil udvikle den fynske byregion til en aktiv del af den østdanske storbyregion Vi vil give den fynske byregion en tydelig fælles stemme gennem et stærkt politisk lederskab

Læs mere

Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år

Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år 19. august 2014 Kystturisterne i Danmark er mere tilfredse i år På tværs af 31 destinationer tegner sig pr 10. august 2014 følgende billede af kystturisternes oplevelse af Danmark i løbet af sommeren 2014:

Læs mere

KORT FORTALT UDVIKLINGSPLAN FOR VESTKYSTEN EN FÆLLES AMBITION FOR TURISMEN FREM MOD 2025

KORT FORTALT UDVIKLINGSPLAN FOR VESTKYSTEN EN FÆLLES AMBITION FOR TURISMEN FREM MOD 2025 KORT FORTALT UDVIKLINGSPLAN FOR VESTKYSTEN EN FÆLLES AMBITION FOR TURISMEN FREM MOD 2025 Indhold Forord s. 3 Vestkysten i dag og i fremtiden s. 4 En ny tilgang til Vestkysten s. 6 Fremtidsbillede Vision

Læs mere

LODRET PROCENT (U-VEJET) 2013 p59217 (26-Aug-2013) TNS GALLUP SIDE: 1

LODRET PROCENT (U-VEJET) 2013 p59217 (26-Aug-2013) TNS GALLUP SIDE: 1 LODRET PROCENT (UVEJET) p597 (6Aug) CHI²TEST (95%) "" signif. lav værdi "" test ej mulig INTERVIEW... ALDER 8 5 år 6 59 år 6+ år 98% % 9% 98% 9 % % 9 9 % 9 7 % 9 8 % 65 6% 9 9% % % 5 55% 5 5 % 56 57% 5

Læs mere

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord Erhvervsturisme Aarhus som møde og konference by! VisitDenmark, februar 204 For VisitAarhus Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 www.visitdenmark.dk/analyse VisitDenmark,

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Internationale mad - og gastroturister i Danmark. VisitDenmark, 2018

Internationale mad - og gastroturister i Danmark. VisitDenmark, 2018 Internationale mad - og gastroturister i Danmark VisitDenmark, 2018 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en mad- og gastroturist 02 Gastroturisterne i Danmark 03 Udenlandske gastroturister på storbyferie

Læs mere

Følgende giver et overblik over anbefalingerne fra undersøgelsen Fremtidens campingplads muligheder for at modernisere campingreglementet:

Følgende giver et overblik over anbefalingerne fra undersøgelsen Fremtidens campingplads muligheder for at modernisere campingreglementet: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 (Omtryk - 29-10-2018 - Manglende bilag vedlagt) ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 345 Offentligt BILAG 10. oktober 2018 Campingundersøgelsens anbefalinger

Læs mere

GÆSTETILFREDSHED SOMMER 2015 - MARIELYST

GÆSTETILFREDSHED SOMMER 2015 - MARIELYST GÆSTETILFREDSHED SOMMER 2015 - MARIELYST DANSK KYST- OG NATURTURISME 27. OKT 2015 INDHOLD Overordnet tilfredshed 5 Tilfredshed med specifikke forhold på feriestedet Feriestedets specifikke spørgsmål 16

Læs mere

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen Herberger langs Hærvejen Steder at stoppe op Stilen er simpel på herberget Nørrelide i Jelling. Væggene står rå og nøgne, uden isolering eller pynt, og rummets 24 senge er simple køjesenge. Men man skal

Læs mere

Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Notat Lovgivningsmæssige hensyn og kommuneplaninteresser som baggrund for forslag til nyt administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Sag: 04.18.10-P15-1-14 Henriette Rantzau Almtorp Plan og kultur

Læs mere

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv Turismekonference 23. November 2016 Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv BAGGRUND: Hver Dataindsamlingen Respondenterne destinationer har indsamlet 300 besvarelser pr. feriested,

Læs mere

Afdækning af vækstpotentialerne på campingområdet. Dansk Kyst- og Naturturisme Marts 2016. Foranalyse

Afdækning af vækstpotentialerne på campingområdet. Dansk Kyst- og Naturturisme Marts 2016. Foranalyse Afdækning af vækstpotentialerne på campingområdet Dansk Kyst- og Naturturisme Marts 2016 Foranalyse Indhold 1 Indledning... 3 2 Afdækning af mulighederne for fremtidens campingpladser... 4 2.1 Udgangspunkt

Læs mere

Til Borgmester og Kommunal bestyrelse

Til Borgmester og Kommunal bestyrelse Til Borgmester og Kommunal bestyrelse DE FRIE AUTOCAMPERE www.dk-autocam.dk Odense d 17-06 -2008 Udnytter I jeres kommunes turistpotentiale fuldt ud? Autocamperferie er i en rivende udvikling overalt i

Læs mere