Rudersdal Kommunes. miljøindsats. Teknik og Miljø, Rudersdal Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rudersdal Kommunes. miljøindsats. Teknik og Miljø, Rudersdal Kommune"

Transkript

1 Rudersdal Kommunes miljøindsats 2007 Teknik og Miljø, Rudersdal Kommune

2 2 BERETNING OM RUDERSDAL KOMMUNES MILJØINDSATS 2007 Baggrund og formål. Samtlige kommuner i Danmark skal hvert år indrapportere data til Miljøstyrelsen om tilsynet for det foregående år. Miljøberetningen skal bl.a. dokumentere, at kommunen udfører et miljøtilsyn i et tilstrækkeligt omfang på grundlag af Miljøbeskyttelseslovens bestemmelser. Søllerød Sø Beretningen indeholder en tekstdel, der beskriver og vurderer miljøtilsynet i Beretningen er bilagt et oplysningsskema om Rudersdal Kommunes miljøindsats i Skemaet er udformet af Miljøstyrelsen, og redegør i tal for omfanget af det udførte tilsyn. Miljøsamarbejdet med de 3 nabokommuner og samarbejdet om natur med kommunerne i Nordsjælland Kommunen indgik ved årsskiftet 1999/2000 en formaliseret aftale om samarbejde på miljømyndighedsområdet med Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommuner. Samarbejdet udøves som et praktisk arbejde på forvaltningsniveau, og Rudersdal Kommune ansvar og kompetencer i forhold til miljølovgivningen er uændret. Nærværende beretning omfatter alene Ruders Kommunes indsats omkring miljøtilsynet i kommunen. I den i bilag 1 vedlagte Miljøberetning år 2007 fra Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Ruders Kommuner er der redegjort for tiltagene i år 2007 i miljøsamarbejdet. Samtidig med deltagelse i det ovennævnte samarbejde har forvaltningen deltaget i miljøsamarbejde (Milsam) med kommunerne i det tidligere Frederiksborg Amt om især naturopgaver.

3 Beretningens omfang. 3 I vedlagte oplysningsskema (bilag 1) er Kommunens miljøindsats for 2007 opgjort som administration og tilsyn efter miljølovgivningen. Kommunernes miljøindsats med hensyn til administration af og tilsyn med ovenfor nævnte lovgivning omfatter følgende myndighedsopgaver/arbejdsfelter: - Meddelelse af godkendelser og påbud (efter Miljøbeskyttelsesloven) - Tilsyn og opfølgende arbejde; herunder vejledning - Kortlægning og planlægning - Behandling af genesager (klagesager). Ved tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning, forstås i denne sammenhæng alt arbejde, som kommunen varetager som tilsynsmyndighed på miljøområdet. Herunder indgår udover det aktive tilsyn i marken også forberedelse af tilsynsarbejdet og opfølgning af tilsyn i form af tilsynsrapporter, henstillinger, påbud, forbud m.v. Under tilsyn henregnes også behandling af henvendelser/klager fra borgere og virksomheder om konkrete forurenende aktiviteter og uhygiejniske forhold i øvrigt. Endvidere medtages konkret vejledning til virksomheder og landbrug m.h.t. indførelse af renere teknologi eller miljøstyring. Ved kortlægning og planlægning forstås i denne sammenhæng bl.a. opgaver som vedligeholdelse af virksomhedsregistre, udarbejdelse og ajourføring af miljøhandlingsplaner, udarbejdelse af tilsynsberetninger, samarbejde med Region Hovedstaden om kortlægning af forurenede grunde, udarbejdelse af regulativer og samarbejde med Arbejdstilsynskredsen m.v. Egentlige kommunale driftsopgaver og egenkontrol som f.eks. kontrol med overholdelse af udledningstilladelser for spildevand udledt fra kommunale renseanlæg, drift af rensningsanlæg, genbrugsplads og modtageplads, renovation, vedligeholdelse af vandløb m.v. er ikke medtaget i tilsynsberetningens ressourceopgørelse, men de væsentligste driftsmæssige tiltag i 2007 er nævnt i denne beretning. Tilsyn med virksomheder i 2007 Rudersdal Kommune var i 2007 godkendelses- og tilsynsmyndighed for 16 listevirksomheder (særligt forurenende virksomheder) og tilsynsmyndighed for 49 bilagsvirksomheder (renserier, maskinværksteder, trykkerier m.m.), 64 branchevirksomheder (servicestationer, autoværksteder og -lakererier), 22 erhvervsmæssige dyrehold (alle er rideklubber/hestepensioner) samt ca. 300 andre virksomheder. I 2007 har Rudersdal Kommune foretaget 42 tilsynsbesøg. Det har været - og er - Kommunens holdning i videst muligt omfang at få konstaterede uhensigtsmæssige forhold bragt i orden ved rådgivning og henstillinger frem for ved påbud, hvilket er lykkedes ved alle tilsynsbesøg i 2007.

4 4 TILSYNSFREKVENSER Virksomhedstyper Antal virksomhedstilsyn 2007 Aftale mellem Miljøstyrelsen og KL om minimumstilsynsfrekvens Listevirksomheder i alt 16 7 Alle virksomheder skal være besøgt i løbet af 3 år Bilagsvirksomheder i alt Alle virksomheder skal være besøgt i løbet af 4 år Branchevirksomheder i alt Alle virksomheder skal være besøgt i løbet af 4 år Rideskoler/hestepensioner i alt 22 4 Alle virksomheder skal være besøgt i løbet af 6 år Miljøstyrelsens minimumstilsynsfrekvenser aftalt med KL, senest revideret i 2005 Som det fremgår af ovennævnte skema og de indrapporterede data til Miljøstyrelsen (bilag 2) vurderes det, at omfanget af virksomhedstilsyn er tilfredsstillende i Kvalitetsstyringsordning for miljø og naturopgaver Rudersdal Kommune påbegyndte implementering af et kvalitetsstyringssystem for miljø og naturopgaver i oktober Formålet er at sikre en høj faglig kvalitet og ensartethed og dermed sikre, at kommunen kan løfte de opgaver, der er overtaget fra amterne. I henhold til loven om kvalitetsstyring skal der hvert år laves en ledelsesmæssig evaluering af systemet. Denne evaluering baseres især på den senest udførte audit, der blev gennemført i december Ledelsens evaluering af Rudersdal Kommunes kvalitetsstyringssystem 2007/08 Ledelsens evaluering er baseret på den i december 2007 gennemførte audit samt drøftelser med brugerne af kvalitetsstyringssystemet (KS) Rudersdal Kommunes KS er et grundigt gennemarbejdet KS, som lægger sig tæt op af Miljøstyrelsens startpakke, men som samtidig er udvidet med flere overordnede procedurer og tværgående systemprocedurer. Systemet overholder derfor de lovmæssige krav til KS. Håndbogen er lagt ud på det fælles IT-drev, hvor der er adgang for alle i Kommunen, men flere medarbejdere oplyser, at systemet ikke let tilgængeligt og ikke særligt overskueligt. Der er i forbindelse med kommunesammenlægningen afholdt informationsmøder for de medarbejdere, som forventes at skulle benytte systemet. Der er dog ikke er blevet fulgt op med undervisning og yderligere møder. Derfor får kommunen endnu ikke fuldt udbytte af KS. Med henblik på at der arbejdes målrettet hen mod certificering pr. 1. januar 2010 og at alle får bedre udbytte af KS bør der snarest iværksættes en række tiltag for at gøre systemet til et aktivt værktøj for sagsbehandlerne. Det er derfor besluttet at iværksætte følgende tiltag:

5 der skal arbejdes målrettet i forvaltningen med tilpasning af de faglige procedurer, så disse kan anvendes i det daglige arbejde med miljø og naturopgaver. der skal udarbejdes nye procedurer for de faglige opgaver, der endnu ikke er omfattet af KS KS gøres mere brugervenligt ved at lægge procedurer paradigmer m.m. i et nyindkøbt elektronisk værktøj, D4-infonet, hvor der også er henvisninger til relevant lovstof på internettet. 5 Bilag til miljøberetning 2007: Bilag 1: Miljøsamarbejdets beretning 2007 Bilag 2: Oplysningsskema om miljøtilsyn 2007 indberettet til Miljøstyrelsen

6 Bilag 1 6 Beretning 2007

7 7 Indledning Samarbejdet mellem Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal (oprindeligt Søllerød) Kommuner blev indledt i 2000, og er under stadig udvikling. Samarbejdet bygger på en skriftlig samarbejdsaftale underskrevet af borgmestrene i de fire kommuner. Denne beretning evaluerer samarbejdet i 2007 og fastlægger desuden de fokusområder, som samarbejdet i 2008 vil have særlig opmærksomhed på. Beretningen forelægges for de enkelte kommuners politiske udvalg efter de respektive aftaler herom. Miljøsamarbejdets formål Ifølge samarbejdsaftalen har miljøsamarbejdet til formål: at sikre et opgavegrundlag, en ressourcetildeling og en faglig bredde, der er så stor, at alle samarbejdets kommuner med sikkerhed kan leve op til de til enhver tid gældende lovkrav og aftaler, at kvalitetssikre, harmonisere og dokumentere miljøarbejdet i alle samarbejdets kommuner efter anerkendte principper og med en norm svarende til mindst Miljøstyrelsens aktuelt gældende vejledninger, at sikre en rationel udførelse af miljøarbejdet både med hensyn til ressourceindsats og håndhævelse af miljølovgivningen, at tage initiativ til og medvirke ved evalueringer af miljøarbejdet i samarbejdets kommuner. Samarbejdet udøves som et praktisk samarbejde på forvaltningsniveau. Den enkelte kommunalbestyrelses ansvar og kompetencer i forhold til lovgivningens bestemmelser fastholdes uændret i kommunen. Der sker ikke overdragelse af myndighedskompetence kommunerne imellem. Miljøsamarbejdets organisation Miljøsamarbejdet ledes af en styregruppe, som består af de daglige ledere af miljøenhederne i de 4 kommuner. Styregruppen træffer alle beslutninger i enighed. Søllerød Kommune havde formandskabet i styregruppen i 2006, og i 2007 blev formandskabet varetaget af Rudersdal Kommune. Fra 2008 er formandskabet overgået til Gentofte Kommune Styregruppen holder normalt møde en gang om måneden, der har været afholdt 10 styregruppemøder i Samarbejdet var fra starten af 2007 organiseret i 4 faglige temaer, nemlig: Naturtemaet Virksomhedstemaet Jord og grundvandstemaet Agenda 21-temaet Som del af kommunalreformen overtog kommunerne pr. 1. januar 2007 en række nye opgaver på jordforureningsområdet og grundvands- og drikkevandsområdet.

8 8 I efteråret 2007 besluttede styregruppen at dele jord og grundvandstemaet i 2 selvstændige temaer, jordforureningstemaet og grundvandstemaet, så samarbejdet vil fra 2008 være organiseret i 5 temaer. Temaerne sikrer videndelingen mellem medarbejderne i miljøsamarbejdet gennem afholdelse af regelmæssige møder ca. én gang i kvartalet. Under temaerne nedsættes der løbende arbejdsgrupper med afgrænsede konkrete arbejdsopgaver. Det kan f.eks. være udarbejdelse af fælles retningslinier for sagsbehandlingen, fælles paradigmaer, vejledninger, informationskampagner mv. Analyse af behovet for ændring af Miljøsamarbejdet som følge af kommunalreformen De tekniske direktører i Miljøsamarbejdets 4 kommuner bad i oktober 2006 styregruppen om at undersøge, om de nye opgaver, der er overtaget som følge af strukturreformen giver anledning til at overveje: justering af indholdet i den gældende samarbejdsaftale fra 1999 at overveje strukturelle ændringer i samarbejdsformen udvidelse af samarbejdet med andre kommuner Undersøgelsen var desuden aktualiseret af, at Herlev, Ballerup og Frederiksberg kommuner havde vist interesse for at blive medlemmer af Miljøsamarbejdet. Styregruppens analyse mundede ud i følgende anbefalinger. Revision af den gældende aftale om miljøsamarbejde Den eksisterende samarbejdsaftale bør revideres, så den bliver tidssvarende i forhold til de udfordringer, kommunerne står overfor efter kommunalformen. Endvidere skal samarbejdsaftalen tilrettes, så Rudersdal-udvidelsen fremgår af aftalen. Samarbejdsaftalen bør omfatte alle de nye opgaver, og det bør fremgå, at der skal samarbejdes om udvikling af det lovpligtige kvalitetsstyringssystem. Aftalen bør endelig indeholde mål om samarbejde og koordinering af indsats med de øvrige miljøsamarbejder i regionen. Eventuel ændring af miljøsamarbejdets struktur Styregruppen anbefaler, at miljøsamarbejdets nuværende struktur med en styregruppe samt temaer og arbejdsgrupper bevares. Der kan udvides med nye temaer efter behov. Der bør endvidere være en fast arbejdsgruppe vedr. kvalitetsstyringsordningen og en fast arbejdsgruppe som kan varetage arrangering det årlige stormøde samt andre efteruddannelsesaktiviteter, der ikke umiddelbart hører hjemme i et tema. Styregruppen finder ikke grundlag for at ansætte spidskompetencer, der kan arbejde på tværs af kommunegrænserne, idet de nødvendige kompetencer er til stede i det samlede miljøsamarbejde og endvidere er godt fordelt mellem de 4 kommuner. Samarbejdsaftalen skal dog rumme mulighed for, at en medarbejder fra en kommune kan udføre arbejde for en anden kommune ved en bilateral aftale mellem de involverede kommuner.

9 Eventuel udvidelse af samarbejdet Styregruppen finder, at Miljøsamarbejdet udgør et godt fundament for erfaringsudveksling inden for alle relevante fagområder, idet de nødvendige faglige kompetencer er til stede i samarbejdet som helhed og i vid udstrækning er godt fordelt i de 4 kommuner. I miljøsamarbejdet er der etableret en fælles kultur, der sikrer en ensartet forståelse og forvaltning af miljø- og naturområdet, herunder et ensartet kvalitetsniveau og forståelse for nødvendigheden af hurtig og konsekvent indgriben ved ulovligheder. Styregruppen kunne ikke i enighed give en anbefaling om eventuel udvidelse af samarbejdet. 3 af kommunerne (Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner) var af den opfattelse, at en eventuel udvidelse af samarbejdet næppe vil medføre et mere effektivt samarbejde eller forbedret grundlag for at løse de nye opgaver. En eventuel udvidelse indebærer en risiko for, at den gode platform for erfaringsudveksling med udgangspunkt i den ovennævnte kultur kan blive hæmmet eller begrænset, bl.a. som følge af, at der vil være for mange medlemmer af de enkelte temaer og arbejdsgrupper. Miljøsamarbejdet adskiller sig i øvrigt fra lignende samarbejder ved, at der er udarbejdet en stor mængde fælles retningslinier for sagsbehandlingen samt fælles paradigmaer, informationsmateriale til borgere og virksomheder mv., således at en række sagsområder og opgaver forvaltes ensartet i de 4 samarbejdskommuner. Gladsaxe Kommune fandt til gengæld, at udvidelse af samarbejdet med Herlev og Ballerup Kommuner vil give øget erfaringsudveksling i forbindelse med virksomhedstilsyn og agenda 21, idet disse kommuner har væsentlige kompetencer inden for netop disse områder. Beslutning om forsøgsperiode Styregruppens analyse blev forlagt for de 4 kommuners tekniske direktører umiddelbart før sommerferien De tekniske direktører tilsluttede sig, at der ikke umiddelbart skulle tales om udvidelse af samarbejdet. I en forsøgsperiode på et år kunne der imidlertid åbnes muligheden for at de interesserede kommuners medarbejdere kunne deltage i temaer og arbejdsgrupper. Beslutningskompetencen skulle fastholdes i de fire kommuner, og de interesserede kommuner skulle ikke inviteres til at deltage i styregruppen. Når forsøgsperioden er gennemført, skal der evalueres på resultaterne og tages stilling til, om der skal fortsættes med et samarbejde på dette niveau, eller om samarbejdet med de interesserede kommuner eventuelt skal udvides eller ophøre. Beslutning om udarbejdelse af ny samarbejdsaftale De tekniske direktører besluttede endvidere, at styrgruppen skulle udarbejde oplæg til ny samarbejdsaftale med henblik på politisk vedtagelse i de 4 samarbejdskommuner primo Arbejdet i temaer og arbejdsgrupper i 2007 I 2007 har der udover styregruppemøder og temagruppemøder været afholdt møder i arbejdsgrupper samt i ad hoc grupper (grupper der forbereder et emne til næste møde). Der har, som led i erfaringsudvekslingen været afholdt kurser, og der har været inviteret udefrakommende eksperter til møderne.

10 Der har, som det er blevet en fast tradition, været afholdt et stormøde for samtlige miljømedarbejdere i de 4 kommuner i oktober 2007 med henblik på at sikre fælles viden om miljøsamarbejdets formål og indhold samt for at fremme kvaliteten af miljøarbejdet. I de enkelte tema- og arbejdsgrupper er følgende arbejde udført: Virksomhedstemaet Virksomhedstemaet har holdt fire møder i 2007, men følgende faste punkter på dagsordenen: Orientering om og drøftelse af ny lovgivning og vejledninger Orientering fra væsentlige møder (f.eks. møder i Envina-regi) Status for arbejds- og ad hoc-grupper På Virksomhedstemaets møder har følgende emner endvidere været drøftet: Gennemgang af ny tilsynsvejledning fra Miljøstyrelsen (nr. 6/2006) Håndtering af klagesager Revideret vejledning om restaurationer Håndtering af oplysninger fra Kølebranchens Miljøordning, KMO Status for regulering af krematorier Udarbejdelse af procedurer til kvalitetsstyring Ændrede regler om brugerbetaling nyt opkrævningstidspunkt Behov for nedsættelse af ad hoc-gruppe om landbrug Under Virksomhedstemaet har der været nedsat arbejds- og ad hoc-grupper om: Arbejdsgruppe om forebyggelse af jordforurening ved tilsyn på virksomheder (en tværgående arbejdsgruppe med deltagelse af repræsentanter fra Jordtemaet) Ad hoc-gruppe om miljøgodkendelse af kraftvarmeværker og varmecentraler, som skal have revideret deres miljøgodkendelse, da Miljøstyrelsen har fastsat nye standardvilkår for disse anlæg Arbejdsgruppe om håndtering af sager vedrørende forurening med asbest. Der er udarbejdet en fælles procedure for regulering af arbejde med asbest, samt en pjece til borgere og virksomheder, om håndtering af asbestholdige byggematerialer, herunder om rensning og nedtagning af tage samt om bortskaffelse af asbestholdige materialer. Jord og grundvandstemaet Jord og grundvandstemaet har i 2007 primært været fokuseret på de opgaver, som kommunerne per 1. januar 2007 overtog fra Amtet, hvilket fremgår af emnerne for Jord og grundvandstemaets 4 møder: møde med amtsmedarbejdere om udarbejdelse af 8-tilladelser med udgangspunkt i en aktuel sag fra Gladsaxe. Møde med amtsmedarbejdere om sagsbehandling af tilladelser efter hhv. 8 i jordforureningsloven og 19 i miljøbeskyttelsesloven møde med sagsbehandlere fra Region Hovedstaden om samarbejdet om håndtering af jordforureninger generelt og særligt omkring 8-tilladelser. Drøftelse af aktuelle sager og generel erfaringsudveksling Der er endvidere afholdt en temadag om risikovurderinger (især i forhold indeklima) i forbindelse med 8-sager, herunder undersøgelser og vilkårsformuleringer. Der har været nedsat en række arbejdsgrupper med henblik på at opbygge fælles erfaringer med og praksis for løsning af de nye opgaver: 10

11 Arbejdsgruppe som har gennemgået regler for anmeldelse af og tilsyn med A og B-boringer. Arbejdsgruppe om myndighedsbehandling af ansøgninger om jordvarmeanlæg med særligt fokus på anlæg med dybe boringer, som falder udenfor den nye bekendtgørelse. Arbejdsgruppe om udarbejdelse af 8-tilladelser, som via fælles sagsbehandling på tværs af kommunegrænsen har opbygget fælles praksis for behandling af sagerne, som er dokumenteret i en fælles kvalitetsprocedure Områdeklassificering efter 50a i jordforureningsloven, hvor der har været 3 undergrupper: Information til borgeren ( 50a og 72a) Udarbejdelse af regulativ Områdeklassificering 11 Agenda 21-temaet Agenda 21-temaet har holdt 5 temamøder i 2007 og der er desuden afholdt en række møder i arbejdsgrupper om gennemførelse konkrete borgerrettede aktiviteter. I 2007 har der været arbejdet mere på tværs af kommunegrænserne om gennemførelsen aktiviteterne, hvor der tidligere primært blev erfaringsudvekslet og samarbejdet om planlægning og erfaringsudveksling. Samarbejde om gennemførelsen af aktiviteter har været særligt udtalt i forhold til årets klimaaktiviteter. Der har været nedsat en tværgående kampagnegruppe som har haft ansvaret for at gennemført aktiviteter tidsmæssigt forskudt i de forskellige kommuner. Blandt disse aktiviteter skal fremhæves: deltagelsen i Miljøministeriets klimakampagne 1-tons-mindre, hvor Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Gentofte bl.a. på skifte fremviste klimaudstillingen north, south, east, west og samarbejdede om tæt om udformningen af den lokale søjle Torvedag om energirigtig transport, som blev afholdt i Lyngby-Taarbæk og i Gentofte i forbindelse med fremvisningen af miljøministeriets klimaudstilling Isoleringskampagne, hvor Rudersdal og Lyngby-Taarbæk kommuner i samarbejde med Rockwoll og DONG satte fokus på opvarmning og isolering af private ejendomme El-sparekampagne for 5. klasser, hvor kampagnegruppen udarbejde fælles undervisningsmateriale, og de deltagende klasser fik gratis billetter til energiværkstedet El-agent for en dag på Eksperimentarium. Udover klimaaktiviteterne har der været samarbejdet om: Afholdelse af et temamøde for institutioner i samarbejdskommunerne om Miljø i børnehøjde Cykelkampagne for skoleelever sideløbende med den landsdækkende kampagne "Vi cykler til arbejde" Endelig skal Gladsaxe Kommunes faste tradition med afholdelse af miljøuge hvert år i uge 38 fremhæves, da erfaringerne herfra deles, så de kan komme de øvrige kommuner i samarbejdet til gode ved planlægning og afholdelse af mindre aktiviteter og events.

12 12 Naturtemaet Naturtemaet har holdt 3 møder i 2007, hvor der primært er blevet udvekslet erfaringer om opstart af opgaverne på det nye område for kommunerne. Der har bl.a. været afholdt et temamøde om brugen af miljøportalen ved tidligere amtsmedarbejdere. Kvalitetsgruppen Kvalitetsgruppens arbejde har i 2007 været fokuseret om 3 overordnede emner: Undersøgelse af muligheder og fordele ved IT-understøtning af systemerne Uddannelse af auditorer Gennemførelse af den første interne audit af de opbyggede systemer Med Lyngby-Taarbæk Kommune som tovholder er der gennemført en uddannelse af kvalitetsmedarbejdere og ledere i de 4 samarbejdskommuner, en række andre kommuner var endvidere inviteret og deltog i uddannelse. Udannelsen omfattede en uges undervisning, som blev varetaget af en ekstern konsulent, og der blev afsluttet med eksamen. Alle 4 samarbejdskommuner råder nu over en eller flere certificerede auditorer. I forbindelse med uddannelsen blev den interne audit af Lyngby-Taarbæk Kommune gennemført. Den interne audit i de 3 andre samarbejdskommuner er også blevet gennemført. I forbindelse med disse audit havde samarbejdets kvalitetsmedarbejdere mulighed for at deltage i auditeringen, så der kunne opbygges fælles erfaringer og praksis for gennemførelse af interne audits. Planlægning af indsatsen i miljøsamarbejdet i 2008 I forbindelse med det årlige stormøde i oktober redegjorde de fire temaer for indsatsen i det forgangne år, og der blev fremsat og drøftet forslag til indsatsområder for Styregruppen har efterfølgende drøftet disse forslag og prioriteret, at indsatsen i 2008 fokuseres om følgende. Ny samarbejdsaftale Der skal udarbejdes en ny samarbejdsaftale for de 4 samarbejdskommuner på grundlag af styregruppens analyse af behovet for ændringer af samarbejdet. Samarbejdsaftalen skal forelægges politisk i hver af de 4 samarbejdskommuner i første halvdel af Forsøgsperiode med udvidet samarbejde Der skal gennemføres en forsøgsperiode på et år, hvor medarbejdere i Herlev, Ballerup og Frederiksberg inviteres til at deltage i temaer og arbejdsgrupper. Når forsøgsperioden er gennemført, skal der evalueres på resultaterne og tages stilling til, om der skal fortsættes med et samarbejde på dette niveau, eller om samarbejdet med de interesserede kommuner eventuelt skal udvides eller ophøre. En eventuel beslutning om udvidelse af samarbejdet skal forelægges politisk i hver af de 4 samarbejdskommuner. Nye temaer og arbejdsgrupper Der skal dannes et nyt tema om myndighedsopgaverne på grundvands- og drikkevandsområdet. Under Virksomhedstemaet skal der etableres en fast arbejdsgruppe om regulering af spildvand og direkte udledninger. Under Naturtemaet skal der etableres en fast arbejdsgruppe om kontrol med badevands-

13 kvaliteten. 13 Virksomhedstemaet: Opfølgning på fælles regulering af benzintanke Afklaring mulighederne for synergi i forhold til fælles brancher med Herlev, Ballerup Kvalitetsstyringsprocedurer Jordtema: Information til borgere om nye levetidsregler for olietanke Jordvarmeanlæg, herunder fælles retningslinier for håndtering af ansøgninger om dybe boringer, samt deltagelse i arbejdsgruppe under miljøstyrelsen om udarbejdelse af nye regler Arbejdsgruppe om finansieringsspørgsmålet i forhold til de nye regler om områdeklassificering Kvalitetsstyringsprocedurer

14 14 Naturtema: Erfaringsudveksling om anvendelsen af Miljøportalen Niveau af kommunernes overvågning af naturområder og gennemgang af bilag 4 arter Fællessagsbehandling (tilsyn på åstedet) om 3 sager Samarbejde om Mølleåprojektet Kvalitetsstyringsprocedurer Grundvands- og drikkevandstema: Opstart af temaet herunder afklaring af emner der med fordel kan samarbejdes om Tilsynsopgaverne i forhold til drikkevandet Indberetning til Miljøportalen Den gebyrfinansierede indsatsplanlægning herunder oprettelse og drift af koordinationsforum. Agenda 21-temaet Fokus bør fastholdes på klimaproblematikken, som er den helt aktuelle problemstilling, hvor Danmark oven i købet skal være vært for den internationale konference i Samarbejdet bør omfatte: Energisparekampagner både internt og eksternt, herunder deltagelse i kampagnen Sluk Lyset Danmark Kampagne om mere miljørigtig kørsel, herunder dæktrykskampagne i samarbejde med FDM Cykelkampagner rettet mod skoler og børnehaver Derudover bør samarbejdet om temadage for kommunale institutioner og mindre enkeltstående borgerrettede aktiviteter videreføres. Samlet evaluering Miljøsamarbejdet har også i 2007 levet op til formålet med dets etablering. Det tværgående samarbejde giver i sig selv en harmonisering af miljøarbejdet, der yderligere styrkes af de fælles retningslinier, vejledninger, paradigmaer og informationsmateriale der udarbejdes. Den faglige bæredygtighed i forhold til opgaverne er repræsenteret ved det samlede antal medarbejdere, som samarbejdet favner, hvilket giver en væsentlig større styrke, end den enkelte kommune kan mønstre. Den samlede faglige kompetence er i øvrigt blevet forøget i forbindelse med, at kommunerne har modtaget medarbejdere fra de tidligere amter. Miljøsamarbejdet medfører, at know how i de fleste tilfælde er inden for rækkevidde. Dette har været er en stor fordel i forbindelse med løsning af de nye opgaver, der er overtaget fra amterne, og som har medført, at 2007 har været et ressourcekrævende og udfordrende år for alle kommunerne.

15 15 Bilag 2: Oplysningsskema om Rudersdal Kommunes miljøindsats 2007 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2007, side 1/2 Indledning (max 1500 tegn) Indberetning af miljøtilsyn for Rudersdal Kommune 1. Ressourcer i Meddelelse af godkendelser til listevirksomheder. Skal være = sum af tilsvarende søjle i (ad. 1.1) 1.2 Tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning. Skal være = sum i tilsvarende søjle i (ad. 1.2) 1.3 Kortlægning og planlægning Årsværk i egen forvaltning Udgift til fremmede tjenesteydelser, kr (ad. 1.1) Godkendelser af listevirksomheder i-mærkede listevirksomheder, ekskl. landbrug Bemærkninger (max tegn) Øvrige listevirksomheder, ekskl. landbrug Bemærkninger (max tegn) Årsværk i egen forvaltning (2 decimaler) Udgift til fremmede tjenesteydelser, kr. Antal godkendelser i 2007 Opkrævet brugerbetaling Antal godkendte virksomheder i alt Antal bestående virksomheder fra før uden samlet godkendelse Ingen i-mærkede virksomheder i kommunen Rudersdal Kommune har i 2007 meddelt godkendelse til en nyopstartet plastvirksomhed i kommunen Ferskvandsdambrug Bemærkninger (max tegn) Ingen ferskvandsdambrug i kommunen (ad. 1.2.) Tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning Årsværk i egen forvaltning (2 decimaler) Udgift til fremm. tjenesteydelser, kr. Antal virksomheder Antal tilsynsbesøg Antal besøgte virksomheder Antal samlede tilsyn Antal virksomheder som har modtaget samlet tilsyn a.1) i-mrk. listevirksomheder, ekskl. Landbrug tegn) a.2) Øvrige listevirksomheder

16 1.000 tegn) b) Virksomheder på Bilag 1 til brugerbetalingbek tegn) c1) Autoværksteder omfattet af branchebek.g tegn) c2) Renserier omfattet af bek. nr. 532 af tegn) d) Ferskvandsdambrug tegn) e) Vindmøller tegn) f) Andre virksomheder og anlæg ( 42- virksomheder ) tegn) e) Andet tegn) Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2007, side 2/2 2. Reaktioner i 2007 Håndhævelse Afgørelser i-mrk. listevirksomheder Øvrige listevirksomheder Virksomheder på Bilag 1 til brugerbetalingsbek. Henstillinger Indskærpelser Politianmeldelser Påbud efter MBL. 41 b * Øvrige påbud Forbud > 0 0 Autoværksteder Renserier Ferskvandsdambrug Vindmøller Andre virksomheder Bemærkninger (max tegn)

Miljøberetning år 2004

Miljøberetning år 2004 Miljøberetning år 2004 Indholdsfortegnelse Side Indledning..... 1 Del 1 Miljøberetning for Miljøsamarbejdet......2 Indledning 3 Miljøsamarbejdets formål 3 Miljøsamarbejdets organisation 3 Udført arbejde

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5 Halsnæs Kommunenavn Indledning (max 1500 Her følger beretningen fra Halsnæs Kommune om miljøtilsyn og miljøgodkendelser med

Læs mere

Tilsynsberetning 2011

Tilsynsberetning 2011 Tilsynsberetning 2011 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2012 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011. Kommunenavn Holstebro Kommune Indledning (max

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Frederiksberg Indledning (max 1500 Indberetningen for perioden 1. januar 2013

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2008, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2008, side 1/2 Page 1 of 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2008, side 1/2 Indledning (max 1500 Hermed foreligger Kerteminde kommunes bidrag til den årlige indberetning om miljøindsatsen i 2008. I 2008

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune varetager miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder. Tilsynsarbejdet udføres af Team Virksomheder, som foruden 5 kernemedarbejdere

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Esbjerg Indledning (max 1500 Kommunen skal hvert år senest den

Læs mere

Miljøtilsynsberetning 2010. Virksomheder

Miljøtilsynsberetning 2010. Virksomheder Miljøtilsynsberetning 2010 Virksomheder Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010 Kommunenavn Skive Indledning (max 1500 tegn) I henhold til bek. nr. 99 af 11. februar 2011 om beretninger om

Læs mere

http://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner/showprint.aspx?file=komindustri

http://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner/showprint.aspx?file=komindustri Side 1 af 6 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn Rudersdal Kommune Indledning (max 1500 Rudersdal Kommune overholder minimumsfrekvenserne med rigtig god margen for

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Herning Indledning (max 1500 Tilsynberetningen forventes godkendt på Teknik og Miljøudvalgsmøde den 23. april 2013. (ad. 1.1)

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Lemvig Kommune Indledning (max 1500 Lemvig Kommune indberetter

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Gentofte Indledning (max 1500 Langt størstedelen af kommunes

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Kalundborg Indledning (max 1500 Tilsynsberetningen for Kalundborg Kommune i 2011. Kalundborg Kommune overholder minimumsfrekvenserne

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Odsherred Indledning (evt.) Odsherred kommune har i alt udført 29 tilsyn med husdyrbrug mv. i 2010. Miljøstyrelsens minimumsfrekvens for

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Frederikssund Indledning (max 1500 Indberetning af tilsyn og godkendelse for i Frederikssund Kommune i 2011 i henhold til Miljøministeriets

Læs mere

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=komindustri

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=komindustri Page 1 of 6 Åben i Word Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Frederiksberg Indledning (max 1500 tegn) Frederiksberg Kommune overholder i 2011 sine tilsynsforpligtigelser

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Slagelse Indledning (max 1500 Dette er kortlægningen af Slagelse Kommunes indsats på miljøområdet i 2011 i henhold i miljøminiteriets

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Faxe Indledning (max 1500 Minimumsfrekvensen for tilsyn med er overholdt i 2012. (ad. 1.1) Godkendelser af liste i-mærkede liste,

Læs mere

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=komin...

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=komin... Page 1 of 5 Åben i Word Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Lejre Indledning (max 1500 Lejre Kommune vurderer, at minimumsfrekvensen for tilsyn med er overholdt i

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Aabenraa Indledning (max 1500 Tilsynsberetningen omfatter ressourcer

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Haderslev Indledning (max 1500 Kommunen skal årligt afgive en beretning om miljøtilsynet til Miljøstyrelsen. Følgende

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Page 1 of 5 Åben i Word Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Jammerbugt Indledning (max 1500 Jammebrugt Kommune gennemfører miljøtilsyn, godkendelsesarbejdet samt

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Side 1 af 7 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (max 1500 Tilsynsberetninger er udarbejdet på baggrund af indberetning i Geoenviron (ad. 1.1) Godkendelser

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Horsens Indledning (max 1500 Aktiviteten i forbindelse med miljøtilsyn på tilsynspligtige virksomheder har i 2012

Læs mere

Aftale om miljø-, natur- og Agenda 21-samarbejde mellem: Gentofte Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby Taarbæk Kommune Rudersdal Kommune

Aftale om miljø-, natur- og Agenda 21-samarbejde mellem: Gentofte Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby Taarbæk Kommune Rudersdal Kommune Aftale om miljø-, natur- og Agenda 21-samarbejde mellem: Gentofte Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby Taarbæk Kommune Rudersdal Kommune marts 2008 Baggrund Miljøsamarbejdet mellem Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Glostrup Kommune Indledning (max 1500 I Glostrup var der i 2013

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Page 1 of 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Kommune Indledning (max 1500 Faaborg-Midtfyn Kommune har til hensigt at overholde aftalen om minimumstilsyn

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Notat 18. marts 2016 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens ( nr. 497 af 23/05/2013)

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Slagelse Indledning (max 1500 tegn) Dette er kortlægningen af Slagelse Kommunes indsats på miljøområdet i 2013 i henhold til miljøministeriets

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Syddjurs Indledning (max 1500 Syddjurs Kommune varetager miljøtilsyn med knap 200, som er omfattet af regler om minimumsfrekvenser

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vesthimmerland Indledning (max 1500 Der er i 2011 meddelt 8 miljøgodkendelser. Det forventes, at der i 2012 vil blive meddelt

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. Tilsynsarbejdet varetages

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Indledning (max 1500 Kommunen har i lighed med sidste år valgt

Læs mere

Tilsynsberetning 2010

Tilsynsberetning 2010 Tilsynsberetning 2010 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2011 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010. Kommunenavn Holstebro Kommune Indledning (max

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2006, side 1/2

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2006, side 1/2 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2006, side 1/2 Indledning (evt.) Kommunerne skal hvert år indberette til Skov- og Naturstyrelsen, hvordan arbejdet med tilsyn sagsbehandling indenfor miljøområdet

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Side 1 af 5 Åben i Word Tilsyn med r eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/3 Kommunenavn Horsens Indledning (max 1500 Aktiviteten har været stor i Kommunens industriteam i. Godkendelser af nyetablerede

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Esbjerg Indledning (max 1500 -Kommunen skal hvert år senest den 1. april indberette og offentliggøre oplysninger om kommunens

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune har i planlægningen af tilsynsindsatsen i 2011 porioriteret

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Side 1 af 7 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Bornholm Indledning (max 1500 Kommunen har overholdt minimumsfrekvenserne for miljøtilsyn på virksomheder

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Side 1 af 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn STRUER Indledning (max 1500 Struer Kommune beretter herved om kommunens miljøindsats af og tilsyn med overholdelsen

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den 22. maj 2013

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Lemvig Kommune Indledning (evt.) Lemvig Kommune indberetter hvert år til Miljøstyrelsen

Læs mere

Bilag 3. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Bilag 3. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Bilag 3. Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vallensbæk Indledning (max 1500 I 2011 har der været fokus på at nå alle planlagte tilsyn samt føre tilsyn med nye, så

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Indledning (max 1500 Ved begyndelsen af 2012 var der 379 i vores tilsynsregister,som er omfattet af tilsynsaftalen

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Viborg Indledning (evt.) Med henvisning til Miljøministeriets Bekendtgørelse nr. 99 af 11. februar 2011 om beretninger om miljøtilsyn og

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Holbæk Indledning (evt.) Indberetning er lavet ud fra de oplysninger som Holbæk Kommune

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION. Beretning om miljøtilsyn 2009

SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION. Beretning om miljøtilsyn 2009 SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION Beretning om miljøtilsyn 2009 Beretning om miljøtilsyn 2009 / side 2 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Meddelelse af godkendelser 4 1.2 Krav til tilsynsforpligtigelsen 4

Læs mere

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml...

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml... Page 1 of 5 Åben i Word Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Jammerbugt Indledning (evt.) Jammerbugt Kommune tilrettelægger og gennemfører tilsyn og godkendelser inkl. håndhævelser

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Lejre Indledning (max 1500 Lejre Kommune vurderer, at minimumsfrekvensen for tilsyn med virksomheden er overholdt i 2012. Der

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Ringsted Indledning (max 1500 Ringsted Kommune har i 2010 udført en tilsynsindsats der sikre, at minimumsfrekvenserne for tilsyn

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (evt.) Der har været en jævn fordeling af tilsynsarbejdet og godkendelsesarbejdet.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Frederikshavn Indledning (max 1500 Det fremgår af nedenstående opgørelse, at minimumsfrekvenserne for tilsyn med er overholdt

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009 Side 1 / 5 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009 Kommunenavn Århus Indledning (max 1500 tegn) Århus Kommunes tilsynsberetning 2009 omhandler kommunens miljøindsats ved varetagelsen

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Tønder Indledning (evt.) Ifølge Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 99 af 11. februar 2011 om beretning om miljøtilsyn og miljøgodkendelser

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 20 #2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20#2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20 Side Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Indledning (max 1500 Kommunen har i lighed med sidste år valgt kun at indberette kommunens miljøtilsyn og meddelte

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. 3 af de disse kommuner

Læs mere

Beretning 2011. Natur og Miljø. - en del af Teknik og Miljø

Beretning 2011. Natur og Miljø. - en del af Teknik og Miljø Beretning 2011 Natur og Miljø - en del af Teknik og Miljø Indholdsfortegnelse Indledning...2 Samarbejder med andre kommuner mv....3 MILSAM...4 Samarbejdet om Usserød Å...4 Sjælsøsamarbejdet...4 Samarbejde

Læs mere

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml...

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml... Page 1 of 5 Åben i Word Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Herning Indledning (evt.) Hermed indsendes tilsynsberetning for Herning Kommune for 2011. 1.1 Anmeldelser, tilladelser

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Aarhus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i 2012. Det drejer sig

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Skanderborg Kommune Indledning (max 1500 Skanderborg Kommune

Læs mere

Tilsynsberetning 2012

Tilsynsberetning 2012 Tilsynsberetning 2012 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2013 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012. Kommunenavn Holstebro Indledning (max 1500 tegn)

Læs mere

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Farum Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2006. Kommunens miljøindsatsområder

Læs mere

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf.

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf. Ansøgning om økonomisk tilskud fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning/ rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Slagelse Indledning (max 1500 Dette er kortlægningen af Slagelse Kommune indsats på miljøområdet i 2011 i henhold

Læs mere

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme Miljøtilsynsberetning 2010 Landbrug og Pelsdyrfarme Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Kommunenavn Skive Indledning Skive Kommune skal hvert år indberette og offentliggøre oplysninger

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (max 1500 Aarhus Kommunes tilsynsberetning 2010 omhandler kommunens miljøindsats ved varetagelsen af myndighedsopgaver

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Nyborg Kommunens bemærkninger

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Billund Indledning (max 1500 Hermed indberetning vedr. tilsyn og godkendelser på og dambrug samt de håndhævelser det har medført.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2012

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2012 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 202 Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert år udarbejde en beretning om kommunens miljøindsats til Miljøstyrelsen. Kommunens miljøindsats omfatter administration

Læs mere

Struer Kommune Plan - og Miljøafdelingen. Tilsynsberetning 2012 for virksomheder indenfor industrimiljøområdet

Struer Kommune Plan - og Miljøafdelingen. Tilsynsberetning 2012 for virksomheder indenfor industrimiljøområdet Struer Kommune Plan - og Miljøafdelingen Tilsynsberetning 2012 for virksomheder indenfor industrimiljøområdet Tilsynsberetningen for 2012 indenfor industrimiljøområdet Tilsynsberetningen for 2012 omfatter

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Haderslev Indledning (max 1500 Kommunen skal årligt afgive en beretning om

Læs mere

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml...

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml... Page 1 of 5 Åben i Word Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Indledning (evt.) Indberetning for landbrugsområdet i Vordingborg Kommune. Tilsynsfrekvenserne er opfyldt.

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1,3,4 og 9. Del 1/3. Indberetning godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 15. maj 2013) kapitel 4 og bek. nr. 1519 7.

Læs mere

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 I maj 2013 er en ny tilsynsbekendtgørelse trådt i kraft med krav om, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder herunder landbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes årlige indberetning til Miljøstyrelsen vedrørende tilsyn

Læs mere

Plan for miljøtilsyn på virksomheder 2013-2017

Plan for miljøtilsyn på virksomheder 2013-2017 Plan for miljøtilsyn på virksomheder 2013-2017 Oktober 2013 Indhold Indledning... 2 Herlev Kommunes virksomhedsstruktur... 3 Væsentlige miljøproblemer... 6 Miljøtilsyn... 9 Samarbejde... 14 1 Indledning

Læs mere

Budget 2008-2011. Plan- og miljøudvalgets budget:

Budget 2008-2011. Plan- og miljøudvalgets budget: Budget 2008-2011 Plan- og miljøudvalgets budget: Indeholder Bevilling nr. 440 Miljøforanstaltninger 441 Driftssikring af boligbyggeri 440 Miljøforanstaltninger Bevillingens indhold 1.000 kr. B2008 BO2009

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Guldborgsund Indledning (max 1500 Kommunen har i 2012 overholdt aftale om minimumsfrekvenser for alle virksomhedstyper. (ad. 1.1)

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Miljøberetning år 2007

Miljøberetning år 2007 Miljøberetning år 2007 0 Miljøberetning år 2007 Indholdsfortegnelse Side Indledning..... 2 Del 1 Miljøberetning for Gladsaxe Kommune 4 1. Arbejdsindsats 2007..5 1.1 Meddelelse af godkendelser.5 1.2. Tilsyn

Læs mere

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012:

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012 De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Indledning: Dagtilbudsloven 5 beskriver at: Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet

Læs mere

Struer Kommune Natur- og miljøafdelingen. Tilsynsberetning 2008 Industrivirksomheder, jordforurening og vandforsyning

Struer Kommune Natur- og miljøafdelingen. Tilsynsberetning 2008 Industrivirksomheder, jordforurening og vandforsyning Struer Kommune Natur- og miljøafdelingen Tilsynsberetning 2008 Industrivirksomheder, jordforurening og vandforsyning mv. Indholdsfortegnelse Strukturreformens betydning for tilsynsarbejdet...4 1. Bemærkninger

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget sprotokol 15-12-2014 12:30 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Kl. 14.00 15.00 dialogmøde med Bevillingsnævnet. Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.:

Læs mere

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8 NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige dyrehold overholder

Læs mere

Beretning om miljøtilsyn 2015

Beretning om miljøtilsyn 2015 Beretning om miljøtilsyn 2015 1. maj 2016 2016-006217 Side 1 / 13 Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Notat 11. marts 2015 Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes tilsyns- og godkendelsesindsats fra 1. januar. 31. december. 2014 efter tilsynsbekendtgørelsens kap. 4. Skema 1.

Læs mere

Page 1 of 14 Åben i Word Del 1/3. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2016, for perioden 1. jan. 1. april 2016 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013)

Læs mere

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml...

https://www2.mst.dk/databaser/miljoetilsyn_kommuner2/showprint.aspx?file=koml... Side 1 af 5 Åben i Word Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Ringsted Indledning (evt.) Ringsted Kommune har i 2011 udført en tilsynsindsats, der for hovedparten af landbrug

Læs mere

Bilag 1. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Bilag 1. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Bilag 1. Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Ishøj Indledning (max 1500 tegn) Ishøj Kommune har i 2011 haft fokus på at nå alle planlagte miljøtilsyn samt føre tilsyn

Læs mere

Ledelsens evaluering 2010

Ledelsens evaluering 2010 Ledelsens evaluering 2010 1. Indledning Ishøj Kommune har siden Kvalitetsstyringsloven med tilhørende bekendtgørelse (Lov nr. 506 af 7. juni 2006 og bek. nr. 661 af 14. juni 2006) ikrafttræden i 2006,

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Rudersdal Indledning (max 1500 tegn) Rudersdal Kommune overholder

Læs mere

Indsats og resultater som følge af Lejre Kommunes kvalitetsstyringssystem indenfor sagsbehandling på natur- og miljøområdet

Indsats og resultater som følge af Lejre Kommunes kvalitetsstyringssystem indenfor sagsbehandling på natur- og miljøområdet REDEGØRELSE Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Natur og Miljø D 46464952 E ankr@lejre.dk Dato: 17-01-2012 Indsats og resultater

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune

Læs mere