FAGLIGT PROGRAM Vingsted 2005

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAGLIGT PROGRAM Vingsted 2005"

Transkript

1 FAGLIGT PROGRAM Vingsted 2005 Tirsdag 27. september : Ankomst og kaffe m. brød i forhallen : Velkomst v. Rie Rasmussen, Formand for PKS : Oplæg v. Tom Andersen, Prof. i Psykiatri fra Tromsø Universitet, Norge Udtrykkenes formende og forheksende kraft : Frokost og tjek ind : Oplæg v. Tom Andersen, Prof. i Psykiatri fra Tromsø Universitet, Norge Udtrykkenes formende og forheksende kraft fortsat : Middag PKS Generalforsamling. Onsdag 28. september : Morgenmad : Workshops Maya Ulrich, Cand. Psych.: Det ubevidste sprog hypnoterapi Henning Strand:, ledende psykolog af PPR, Herlev: Sproget i PPR konsultative arbejde i forhold til grupper, institutioner og systemer. Lars Koberg Christiansen, Cand. Psych.: "Hvordan jeg har det? - det må du jo vide, du er eksperten" Bente Lynge: Cand. Pæd. Psych. og Imago terapeut: Ka man snakke sig til at få, hvad man ønsker? Janne Graff, Cand. Psych. & Ane Wermer, Cand. Psych.: Sprog og Narrativitet - En sproglig legeplads med udgangspunkt i narrativ tænkning : Frokost : Workshops: Maya Ulrich, Cand. Psych.: Det ubevidste sprog hypnoterapi Henning Strand:, ledende psykolog af PPR, Herlev: Sproget i PPR konsultative arbejde i forhold til grupper, institutioner og systemer. Lars Koberg Christiansen, Cand. Psych.: "Hvordan jeg har det? - det må du jo vide, du er eksperten" Bente Lynge: Cand. Pæd. Psych. og Imago terapeut: Ka man snakke sig til at få, hvad man ønsker? Janne Graff, Cand. Psych. & Ane Wermer, Cand. Psych.: Sprog og Narrativitet - En sproglig legeplads med udgangspunkt i narrativ tænkning. (Fyldig præsentation af workshops - se Festmiddag og musik v. Jungle Boogie Band Torsdag 29. september : Morgenmad og tjek ud : Oplæg v. Harry Korman, Speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, SIKT s

2 modtagelse, Sverige Problems, projects, miracles and exceptions or you never know what question you asked before you heard the answer : Frokost : Oplæg v. Harry Korman, Psykiater i børne- og ungdomspsyiatri, SIKT s modtagelse, Sverige Problems, projects, miracles and exceptions or you never know what question you asked before you heard the answer fortsat : Farvel og på gensyn v. Rie Rasmussen, Formand for PKS Tom Andersen, Speciallæge i psykiatri, Professor i socialpsykiatri ved Tromsø Universitet, Norge. Forfatter til mange børger og artikler om systemisk terapi og konsultation, som han har arbejdet med siden 70-erne. Særligt inspireret af Milano-gruppen (Cecchin, Prata, Selvini, Boscolo). Tom Andersens arbejde er endvidere kendetegnet ved respektfuldhed og stor opmærksomhed på betydningen af vores brug af ord og sproget. Oplæg til kurset: "Udtrykkenes formende og forheksende kraft Vore udtryk, hvor talen er en vigtig del, er svar på de indtryk vi udsættes for. Vore udtryk, f.eks. ordene, er ud over at være svar også henvendelser til andre, en henvendelse som i sin tur også ønsker et svar. Udtrykkene vil også forme vore liv og forhekse vor forstand. Det menneskelige er at svare på de indtryk vi udsættes for. Vore liv består i at svare. Våre svar gøres ved hjælp forskellige udtryk, og udtrykkene fortæller både noget om os selv og desuden indeholder de forventninger (ønsker) om hvad vore næste skridt kan være, desuden formes vi, både kroppe og forstand, gennem våre udtryk. Udtrykkene bliver dermed, på set og vis en skabende (nærmest hellig) handling. Vore udtryk hjælper os også til at beskrive det vi står midt i og hvordan vi skal gå videre. Når vore beskrivelser ikke strækker til kommer vi i vanskeligheder; det hele kan endog stoppe op. Da gælder det at møde en god hjælper, som kan være med til at finde en beskrivelse vi kan bruge for at komme videre. I denne sammenhæng må vi se bort fra alle teorier og alle forklaringer; beskrivelserne må komme i deres sted. Video-eksempler. Harry Korman, Malmø, læge og specialist i børne og ungdomspsykiatri, legitimeret psykoterapeut og supervisor i familieterapi. Har arbejdet indenfor psykiatri og børnepsykiatri og misbrugsbehandling Har siden 80-erne arbejdet med løsningsfocuseret korttidsterapi - inspireret af Steve deshazer og Insoo Kim Berg - i familieterapi og med heroinmisbrugere i herionprojektet på Børne og ungdomspsykiatrien i Malmö.

3 Siden 1996 medstifter af SIKT (Bergsgatan 20, Malmö) med både familjer, barn, vuxna och par, og handleder och undervisar innom missbrugsvård, arbejdsmarknadsverk, kriminalvård, socialvård, skolhälsovård, psykiatri och barnpsykiatri. Er endvidere forfatter til bøger og artikler. Oplæg til kurset: Problems, projects, miracles and exceptions or you never know what question you asked before you heard the answer. Solution focused conversations differ from ordinary conversation and are similar to ordinary conversation and require specific language skills that we all know but are not normally aware of. Through the use of videoexcerpts I will talk about some of the specific techniques and skills and choices that solution focused therapists do that makes a solution focused conversation different both from ordinary social conversations and other therapeutic conversations. Maya Ulrich, cand. psych Kandidat fra Autoriseret. Har arbejdet med hypnose siden 82. Dannede den første hypnoseforening i Danmark for psykologer læger og tandlæger i 83. Været fuldtids praktiserende siden Har individuelle voksen-forløb, hvor størstdelen af terapiforløbet foregår med klienten i trance. Har undervist i hypnose på kurser og på KUA og i dansk psykologforening. Løbende træningsgrupper og supervision af psykologer. Terapeutiske metoder benytter bl.a.: regressionsterapi (Don Ebrahim), symboldrama(hanscarl Leuner), the personal totem pole process (Gallegos) NLP (Bandler og Grinder). Oplæg til Kurset I hypnoterapi arbejder man med strukturer, mekanismer og lovmæssigheder i det ubevidste. Man får adgang til fortrængte hændelser, traumer og førsproglige oplevelser (fra fødslen til 3-årsalderen) og kan hermed bearbejde disse oplevelser, så man ophæver den følelsesmæssige energibinding og det spontane tvangsmæssige reaktionsmønster, som disse oplevelser har været årsag til. For at arbejde med det ubevidste, må man kunne tale det ubevidstes sprog. Det er et sprog, som er arketypisk, og derfor også til dels tværkulturelt, tværsprogligt og ahistorisk. Sproget benytter sig af billeder, metaforer, indirekte meddelelser og poesi man kunne kalde det følelsernes sprog. Det kræver en del træning og erfaring at lære gloserne i ubevidst sk, at lære at forstå, hvad det ubevidste fortæller os om udviklingsprocesser, helingsprocesser, forhindringer og løsningsmuligheder. Workshoppen vil illustrere for deltagerne elementer af dette sprog, og hvad det fortæller os gennem tegninger, enkelte gruppeøvelser og demonstrationer. Lars Koberg Christiansen, Cand.psych. Autoriseret. Privat praktiserende psykolog i Albertslund.. Har ydernummer inden for sygesikringen. Har specialistgodkendelse i psykoterapi og supervision.

4 Gennem de seneste tyve år arbejdet i det tværkulturelle felt som psykoterapeut, supervisor og underviser. Kursusvirksomhed om tværkulturelt psyko-socialt arbejde i Danmark, Sverige, Norge, Kroatien og Bosnien. Medforfatter på: Undskyld, men det er min første krig. Dafolo 1999 Se det er mig i stormvejr. Skilsmissebørn og samværskonflikter. Nyt juridisk Forlag 2000 Oplæg til kursus "Hvordan jeg har det? - det må du jo vide, du er eksperten"workshop om tværkulturelt psykologarbejde. Det tværkulturelle psykologarbejde udfordrer vores traditionelle sproglige redskaber. Hvordan gøre sig forståelig? Hvordan sikrer, at man selv forstår?hvordan håndterer meget forskellige forventninger til den professionelle indsats? Hvorledes håndterer uvante udtryksmåder?workshoppen vil beskrive og diskutere det tværkulturelle psykologarbejde som et til tider tyngende til tider meget inspirerende fagområde. Janne Graff Jensen, cand.psych. Systemisk og narrativ efteruddannelse. Autoriseret og godkendt af Dansk Psykolog Forening som specialist og supervisor i psykoterapi og i arbejds- og organisationspsykologi. Har siden 1994 arbejdet med konsulentopgaver, som supervisor, terapeut og underviser. Partner i firmaet inpraxis siden marts Ane Wermer cand.psych. Systemisk og narrativ efteruddannelse. Autoriseret og godkendt af Dansk Psykolog Forening som specialist og supervisor i psykoterapi og i arbejds- og organisationspsykologi. Har siden 1990 arbejdet med konsulentopgaver, som supervisor, terapeut og underviser. Partner i firmaet inpraxis siden august Oplæg til kursus: Sprog og Narrativitet En sproglig legeplads med udgangspunkt i narrativ tænkning Narrativitet og den narrative terapi lægger sig op ad den postmoderne tænkning, hvor sprog og sprogliggørelse indtager en central betydning, idet viden om verden og forståelsen for os selv og vores liv bliver skabt af - og foregår i sproget. En central antagelse i denne tænkning er, at vi mennesker strukturerer vores erfaringer gennem den måde, vi fortæller om os selv på. Det er gennem de historier vi fortæller om os selv at vores erfaringer bliver forstået/tolket. At fortælle en historie om sig selv er også en social interpersonel handling, hvor modtageren af historien så at sige trækker den ud af fortælleren. Den narrative terapi sætter fokus på - gennem sprogliggørelse - at skabe muligheder for fortælling og genfortælling af historier. I workshoppen vil vi sætte teoretisk og metodisk fokus på:

5 - dekonstruktionsbegrebet. - the absent but implicit (det modsatte er altid tilstede, for at et ord kan give mening). - eksternaliserende samtaler (specielt med eksempler i forhold til arbejde med børn) - at interviewe den internaliserede anden Bente Lynge, cand. Psych. Autoriseret psykolog og imago-relationsterapeut. Hun arbejder med anerkendende kommunikation og pædagogik og forener i sin praksis anerkendende, narrative og kognitive metoder. Bente Lynge er medforfatter til bogen Slip anerkendelsen løs, Frydenlund og Anerkendelse i børnehøjde, Dansk psykologisk Forlag, samt undervisningsmaterialet Ha det godt i skolen, DCUM. Ud over at være selvstændig psykolog, arbejder Bente Lynge i en åben rådgivning på N. Koch Skole, Århus og som psykolog på heldagsskolen kridthuset, Mariager. Oplæg til kurset: Ka man snakke sig til at få, hvad man ønsker? Anerkendende kommunikation er ikke hovedløs rygklappen eller tom fortrængning af alt, hvad der gør ondt i livet, men mere en måde at fremme lærings- og udviklingsprocesser. Anerkendende kommunikation eller Appreciative Inquiry undersøger og udforsker succesoplevelser, drømme og ønsker, frem for problemer og fejl. Workshoppen giver et bud på, hvorfor anerkendende kommunikation virker, ideer til, hvordan det kan bruges, og en mundsmag af praksis. Gennem konkrete eksempler fra f.eks. terapeutiske samtaler med børn, relationsarbejde, evaluerings og udviklingsprocesser og specialpædagogikken, får du inspiration til din egen praksis. Tanken er, at når vi taler om det, vi sætter pris på i livet går på opdagelse i de situationer, hvor tingene lykkes, når vi deler erfaringer og drømme og ønsker med andre, skaber vi mere af det. Anerkendende kommunikation udforsker vores erfaringer gennem interview og historiefortælling. Det træner vores evne til at analysere, hvad der egentlig sker, og til at sætte ord på, så automatiske tanker og antagelser udfordres. Anerkendende kommunikation skaber og leger med forestillingsbilleder, drømme og veje at gå ad. Fortællingen skaber resonans til positive følelsesmæssige oplevelser, og oplevelsen af at føle sig set og hørt giver mod til at gå i kast med udfordringer, udvikle mestringsstrategier og opbygge ressourcer. Henning Strand, cand. Psych. Autoriseret psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi og i pædagogisk psykologi. Endvidere er Henning Strand ledende psykolog i PPR-Herlev.

6 Oplæg til kurset: Konsultativt arbejde i en PPR- kontekst.. Hvordan kan vi samskabe og rekonstruere den sociale virkelighed gennem konsultative processer. I psykologisk rådgivning og behandling har udvikling af konsultative tilgange nu været dagsordenen gennem mange år. Men hvad er det for tankeformer, forholdemåder og teknikker der karakteriserer disse former for konsultation, og hvordan bruges sproget og kommunikation i bredere betydning i konsultative, forandringsskabende processer.

Nordre Strandvej 53 B, 3000 Helsingør Tel 20464441 trembacz@tdcadsl.dk www.trembacz.dk

Nordre Strandvej 53 B, 3000 Helsingør Tel 20464441 trembacz@tdcadsl.dk www.trembacz.dk trembacz.dk Cand. psych. Birgit Trembacz - Supervisor og specialist i psykoterapi samt forfattter Kursus i Par- og familieorienteret alkoholbehandling 28. maj til 25 september 2013 Nordsjællands Misbrugscenter

Læs mere

Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP: 22. og 23. oktober 2019

Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP: 22. og 23. oktober 2019 Program UNGEKONFERENCE OG WORKSHOP:. og 23. oktober 2019 G N I R E V L O V N I G O E G UN g hvorfor? hvornår o hvad, hvordan, ppe unge an og en stor gru rm u F n e B r te ia k Mød psy Unge og involvering

Læs mere

Psykodynamisk efteruddannelse

Psykodynamisk efteruddannelse Helhedsforståelse, dybde og nærvær i den professionelle relation Institut for Relationspsykologi tilbyder i samarbejde med Vedfelt Instituttet en 2-årig Psykodynamisk / Psykoanalytisk efteruddannelse.

Læs mere

Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi

Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi v/ Psykolog, Hypnoterapeut og Specialist & Supervisor i Psykoterapi Modul 1: Grundkursus i Klinisk Hypnose. Formål: at deltagerne tilegner sig

Læs mere

Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision

Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision Uddannelse i systemiske - løsningsfokuserede samtaler og supervision Fra Februar 2014 til februar 2015 Uddannelsens målgruppe: Uddannelsen henvender sig til personer med en grunduddannelse indenfor det

Læs mere

Specialpædagogik i praksis -

Specialpædagogik i praksis - Danmarks Specialpædagogiske Forening Vingstedkurset 2011 Specialpædagogik i praksis - En særlig indsats! 2. 4. november 2011 Økonomisk støttet af www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

Konflikthåndteringværdier

Konflikthåndteringværdier Danmarks Specialpædagogiske Forening Program for Vingstedkurset 2009 Konflikthåndteringværdier i hverdagen. Vingsted, den 4. 6. november 2009 www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk Onsdag

Læs mere

Dias 1. Dias 2. Dias 3. Løsningsfokuseret Systemisk Samtale og stammebehandling teori og praksis. Faglig Baggrund. Program

Dias 1. Dias 2. Dias 3. Løsningsfokuseret Systemisk Samtale og stammebehandling teori og praksis. Faglig Baggrund. Program Dias 1 Løsningsfokuseret Systemisk Samtale og stammebehandling teori og praksis Logopæd og faglig konsulent Tine Egebjerg 2. Nordiske konference om stammen og løbsk tale Bergen, Norge, maj 2011 Dias 2

Læs mere

trembacz.dk Cand. psych. Birgit Trembacz - Supervisor og specialist i psykoterapi

trembacz.dk Cand. psych. Birgit Trembacz - Supervisor og specialist i psykoterapi trembacz.dk Cand. psych. Birgit Trembacz - Supervisor og specialist i psykoterapi DIOPOLLONUDDANNELSE 2004/2005 Familier med alkoholproblemer samt børnene og de unge KURSUSPLAN 14. og 15. 3 2005: ALKOHOLPROBLEMER.

Læs mere

Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi

Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi v/ Psykolog, Hypnoterapeut og Specialist & Supervisor i Psykoterapi. Medundervisere: Anders Degn Pedersen, Specialist & Supervisor i Neuropsykologi

Læs mere

CURRICULUM VITAE KOMPETENCER ERHVERVSERFARING. Gunvor Schlichtkrull Hf. Sundbyvester, Topasgangen 23 2300 Kbh.S

CURRICULUM VITAE KOMPETENCER ERHVERVSERFARING. Gunvor Schlichtkrull Hf. Sundbyvester, Topasgangen 23 2300 Kbh.S CURRICULUM VITAE Navn Adresse Gunvor Schlichtkrull Hf. Sundbyvester, Topasgangen 23 2300 Kbh.S Telefon +4529884489 E-mail gunvor00@gmail.com Hjemmeside www.gunvor.net KOMPETENCER Personlige Jeg er god

Læs mere

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE OG ORGANISATIONSUDVIKLING FOR 5 OPHOLDSSTEDER OBS: ÆNDRING I ADRESSE: Efter 15 år på Vallekilde Højskole forsøger vi os med nye lokaler på Hotel Strandparken i Holbæk fra 1.

Læs mere

PROGRAM UDDANNELSES KARRUSELLEN UDDANNELSES KARRUSELLEN

PROGRAM UDDANNELSES KARRUSELLEN UDDANNELSES KARRUSELLEN PROGRAM UDDANNELSES KARRUSELLEN 2019-2020 UDDANNELSES KARRUSELLEN 2019-2020 OM STEMMEHØRING Ved Olga Rumciman OKTOBER 2019 Onsdag den 2. oktober 2019 kl. 13.00-15.00 At høre stemmer er et fænomen, som

Læs mere

Terapi, rådgivning. og hverdagsmirakler DEN 24. JANUAR 2017 ODENSE. TUBA-konferencen At hjælpe og forstå unge med problemer

Terapi, rådgivning. og hverdagsmirakler DEN 24. JANUAR 2017 ODENSE. TUBA-konferencen At hjælpe og forstå unge med problemer TUBA-konferencen 2017 Terapi, rådgivning og hverdagsmirakler - At hjælpe og forstå unge med problemer DEN 24. JANUAR 2017 ODENSE Scott D. Miller, (US) Ph.D., ophavsmand til FIT (Feedback-Informed Treatment),

Læs mere

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård.

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Rådgivning med succes Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Inden for rådgivningsfaget er der i disse år en stærkt stigende opmærksomhed på personlige egenskaber

Læs mere

Tænd din ildsjæl. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.dk

Tænd din ildsjæl. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.dk Tænd din ildsjæl Et kursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk Tænd din ildsjæl På kurset

Læs mere

Læsevejledning til kompendium

Læsevejledning til kompendium Læsevejledning til kompendium Dokumentet hjælper dig med at skabe overblik over, hvilke tekster du skal læse fra gang til gang på uddannelsen. Derudover er det vist i hvilke tekster du kan finde information

Læs mere

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning.

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning. SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Du er inviteret til to dages sommer-symposium - en fordybelse i feltet grafisk facilitering. Dagene bliver

Læs mere

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN, MIDDELFART 23.-24.04.2015 GENERATOR PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer. Tænd din ildsjæl Et kursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013 Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk

Læs mere

NARRATIV SAMTALE MED BØRN I KONFLIKT

NARRATIV SAMTALE MED BØRN I KONFLIKT NARRATIV SAMTALE MED BØRN I KONFLIKT Tekst og illustration: Lisbeth Villumsen Den narrative tænkning er på mange måder et barn af den systemiske tankegang, hvor vi kigger efter forskelle og ligheder samt

Læs mere

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24.

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. MAJ 2013 GENERATOR FOREDRAG, KURSER OG KONFERENCER WWW.FOREDRAGOGKONFERENCER.DK

Læs mere

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER KONFERENCE SCANDIC ODENSE 29.01.2015 KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER Ungdomslivet

Læs mere

Vi glæder os til at se dig! Henrik Appel, landsleder i TUBA. Når unge har det svært: Viden, hjerteblod og hårdt arbejde

Vi glæder os til at se dig! Henrik Appel, landsleder i TUBA. Når unge har det svært: Viden, hjerteblod og hårdt arbejde Arbejder du med udsatte unge eksempelvis som psykolog, terapeut, behandler, pædagog eller leder for et behandlingssted og vil du gerne opgradere dine professionelle kompetencer? På årets store TUBA-konference,,

Læs mere

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING

Læs mere

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune KURSER 2013 Kære plejefamilier. Vi har hermed fornøjelsen af igen i år at tilbyde jer 5 efteruddannelsesaktiviteter af høj faglig kvalitet. Ifølge Serviceloven har døgnplejefamilier ret og pligt til to

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Hvem er vi? Thomas Phillipsen Født i Esbjerg Tidligere sergent i Militærpolitiet Uddannet psykolog (cand.psych.) ved Aarhus Universitet Konsulentvirksomhed med speciale i håndtering

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 10. januar 2018

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 10. januar 2018 Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 10. januar 2018 Udgangspunktet for denne kursusdag er at give psykologen, pædagogen eller læreren en brugbar systematiseret

Læs mere

KOGNITIV UDDANNELSE HELE PAKKEN!

KOGNITIV UDDANNELSE HELE PAKKEN! KOGNITIV UDDANNELSE HELE PAKKEN! KURSUSCENTER BROGAARDEN SEPTEMBER 2015 - MARTS 2016 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK KOGNITIV UDDANNELSE Kognitiv uddannelse Den kognitive uddannelse

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

Eksamensangst Mindfulness

Eksamensangst Mindfulness Eksamensangst Mindfulness 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Eksamensangst Mindfulness Vi tilbyder bl.a. individuel terapi, gruppeterapi, supervision, kurser og træning i mindfulness. Psykolog Centrum er en veldrevet klinik

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi

Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi Program for Kurser i Klinisk Hypnose & Kognitiv Hypnoterapi v/ Psykolog, Hypnoterapeut og Specialist & Supervisor i Psykoterapi Modul 1: Grundkursus i Klinisk Hypnose. Formål: at deltagerne tilegner sig

Læs mere

www.psykologhellejensen.dk Efteruddannelse i psykoterapi for psykologer 2009-2010 Supervisionsgruppe 2009 Egenterapi i grupper 2009

www.psykologhellejensen.dk Efteruddannelse i psykoterapi for psykologer 2009-2010 Supervisionsgruppe 2009 Egenterapi i grupper 2009 www.psykologhellejensen.dk Efteruddannelse i psykoterapi for psykologer 2009-2010 Supervisionsgruppe 2009 Egenterapi i grupper 2009 Elbjerg Kursuscenter Undervisere Helle Jensen Cand.psych. med autorisation

Læs mere

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013

MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013 SEDAC MILJØTERAPEUTISK UDDANNELSE for 5 OPHOLDSSTEDER 2012 og 2013 LOKALER: F: FEST SALEN K: KASTELLET G: GARTNERBOLIGEN SØEGAARD : Vallekildevej 123 2012: DATO LOKALER GRUPPE 1 1 / 30 GRUPPE 2 GRUPPE

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

KOGNITIV UDDANNELSE REDSKABER, TEKNIKKER OG KVALIFICERING AF SAMTALER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN 2014/2015 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER

KOGNITIV UDDANNELSE REDSKABER, TEKNIKKER OG KVALIFICERING AF SAMTALER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN 2014/2015 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER KOGNITIV UDDANNELSE REDSKABER, TEKNIKKER OG KVALIFICERING AF SAMTALER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN 2014/2015 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK KOGNITIV UDDANNELSE En metode

Læs mere

NUSSA. konference program. november

NUSSA. konference program. november NUSSA konference program 20 november 2014 NUSSA I 2010 indgik Varde Kommune og Afdeling for Traumeog Torturoverlevere (ATT), Psykiatrien i Region Syddanmark et partnerskab om at udvikle en metode til forebyggelse

Læs mere

Beskrivelse af indhold Familieorienteret alkoholbehandling

Beskrivelse af indhold Familieorienteret alkoholbehandling Beskrivelse af indhold Familieorienteret alkoholbehandling Et-årigt kursusforløb i ni moduler à to dage fra 22. maj 2012 til 27. februar 2013 1. Modul - 22. og 23. maj 2012 Introduktion, definitioner og

Læs mere

Erhvervspsykolog Autoriseret cand. Psych. Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Specialist og Supervisor i Psykoterapi

Erhvervspsykolog Autoriseret cand. Psych. Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Specialist og Supervisor i Psykoterapi CV Navn Vibe Strøier - født 1955 Titel Erhvervspsykolog Autoriseret cand. Psych. Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi Specialist og Supervisor i Psykoterapi Karriere 2011 - Partner

Læs mere

Samarbejde om og i psykoterapi

Samarbejde om og i psykoterapi Samarbejde om og i psykoterapi Konstitueret centerchef Peter Koefoed og brugere af PC Stolpegård 26.10.12 Disposition Hvad er psykoterapi? Hvad er recovery? Samarbejde om psykoterapi.. Mellem interessenter

Læs mere

NÅR ANGSTEN TAGER MAGTEN

NÅR ANGSTEN TAGER MAGTEN NÅR ANGSTEN TAGER MAGTEN - OM UNGE OG ANGST KURSUSCENTER BROGAARDEN 13.-14.04.2015 KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK NÅR ANGSTEN TAGER MAGTEN OM UNGE OG ANGST Alle kender følelsen af angst. Men

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

P R O G R A M 2 0 1 1

P R O G R A M 2 0 1 1 P R O G R A M 2 0 1 1 Tilmeldingsfrist 1. marts 2011 Spar 200 kroner ved tilmelding inden den 1. februar! Unge Adfærd Rusmidler / Ungekonference 3.- 4. maj 2011 K u n s t e n a t l e v e l i v e t P R

Læs mere

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 19. november 2018

Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 19. november 2018 Sunshine Circles Theraplay i forhold til at arbejde med inklusion og børnegrupper 19. november 2018 Udgangspunktet for denne kursusdag er at give psykologen, pædagogen eller læreren en brugbar systematiseret

Læs mere

Kursus i Narrative Samtaler for Psykiatri Plus

Kursus i Narrative Samtaler for Psykiatri Plus Kursus i Narrative Samtaler for Psykiatri Plus 2017-2018 Slagelse Program 9.8.17 Følgende bøger forventes anskaffet af deltagerne på dette forløb: Morgan, Alice ( 2005): Narrative samtaler - en introduktion.

Læs mere

NYHEDSBREV. MINDinstitute. Oktober 2011. Oversigt. MINDinstitute. Nyhedsbrev nr. 1/Oktober 2011 METTE HOLM PSYKOLOGERNE

NYHEDSBREV. MINDinstitute. Oktober 2011. Oversigt. MINDinstitute. Nyhedsbrev nr. 1/Oktober 2011 METTE HOLM PSYKOLOGERNE 1 Nyhedsbrev nr. 1/Oktober 011 NYHEDSBREV Oktober 011 METTE HOLM PSYKOLOGERNE Oversigt Claus Bech, vores nye praktikant Ny terapeut Bianca Dobrawa 3 Kontakt ligger på Bushøjvænget I Højbjerg og er sammensat

Læs mere

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Motivation, innovation, Lean og læring 4.-6. februar 2016 i Nyborg DSB kursuscenter Fyrvej 1 5800 Nyborg Torsdag den 4. Februar 09.00: Registrering, kaffe/the

Læs mere

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen Den 1. januar 2010 fyldte Center for Ungdomsforskning 10 år. De mange projekter og arrangementer,

Læs mere

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21.

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21. Vingstedkurset 2013 Danmarks Specialpædagogiske Forening Specialpædagogik i praksis Fællesskabende didaktikker i læringsrummet Vejle Center Hotel 20. 21. november 2013 www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

Specialpædagogik. I praksis-fællesskaber! Vingstedkurset 2012. Vingstedcentret 31. oktober 1. november 2012

Specialpædagogik. I praksis-fællesskaber! Vingstedkurset 2012. Vingstedcentret 31. oktober 1. november 2012 Vingstedkurset 2012 Danmarks Specialpædagogiske Forening Specialpædagogik I praksis-fællesskaber! Vingstedcentret 31. oktober 1. november 2012 Økonomisk støttet af www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

PSYKOLOG I PRAKSIS SEKS UGERS SELVVALGT UDDANNELSE

PSYKOLOG I PRAKSIS SEKS UGERS SELVVALGT UDDANNELSE PSYKOLOG I PRAKSIS Z SEKS UGERS SELVVALGT UDDANNELSE BAGGRUND? Ledigheden blandt psykologer har gennem længere tid været høj, og konkurrencen om de få ledige jobs er hård. Som nyuddannet psykolog kan det

Læs mere

Kognitiv Adfærdsterapi

Kognitiv Adfærdsterapi Kognitiv Adfærdsterapi 2-årig videreuddannelse for psykologer og læger 2016-2018 Vibeke Bliksted Ea Bøhm Jepsen Sanne Vandborg Kjær Merete M. Mørch Krista Straarup Udenlandske gæsteundervisere: Melanie

Læs mere

Behandling af. spiseforstyrrelser blandt elitesportsfolk

Behandling af. spiseforstyrrelser blandt elitesportsfolk Behandling af spiseforstyrrelser blandt elitesportsfolk 2 Behandling af spiseforstyrrelser blandt elitesportsfolk Behandling af spiseforstyrrelser blandt elitesportsfolk Problemstilling Det er afgørende

Læs mere

At gøre værdier. SFO-ledere i Foreningen af Kristne Friskoler den 26. januar 2012 Lektor, cand. pæd. Peter Rod

At gøre værdier. SFO-ledere i Foreningen af Kristne Friskoler den 26. januar 2012 Lektor, cand. pæd. Peter Rod At gøre værdier SFO-ledere i Foreningen af Kristne Friskoler den 26. januar 2012 Lektor, cand. pæd. Peter Rod Værdier i klubarbejdet Fortæl om en succesoplevelse fra klubben - hvor det lykkes at udvikle

Læs mere

KOGNITIV UDDANNELSE REDSKABER, TEKNIKKER OG KVALIFICERING AF SAMTALER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN 2014/2015 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER

KOGNITIV UDDANNELSE REDSKABER, TEKNIKKER OG KVALIFICERING AF SAMTALER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN 2014/2015 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER KOGNITIV UDDANNELSE REDSKABER, TEKNIKKER OG KVALIFICERING AF SAMTALER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN 2014/2015 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK KOGNITIV UDDANNELSE En metode

Læs mere

Mental Sundhed en udfordring for folkeoplysningen!

Mental Sundhed en udfordring for folkeoplysningen! Mental Sundhed en udfordring for folkeoplysningen! Mental sundhed er langt fra er en selvfølge og desværre synes der at være en tendens til, at flere og flere danskere får vanskeligt ved selv at sikre

Læs mere

KURSUSGRUPPEN PRÆSENTERER: TJEK OGSÅ: HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/KURSUSGRUPPEN.PI

KURSUSGRUPPEN PRÆSENTERER: TJEK OGSÅ: HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/KURSUSGRUPPEN.PI KURSUSGRUPPEN PRÆSENTERER: TJEK OGSÅ: HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/KURSUSGRUPPEN.PI Foredrag: Om at arbejde med flygtninge v. cand.psych. Stig Winther Petersen og cand.psych. Marianne Køhler Skov Vi har arbejdet

Læs mere

CV for Ulla Høybye 75 17 15 45 / 20 13 19 19

CV for Ulla Høybye 75 17 15 45 / 20 13 19 19 CV for Ulla Høybye Ulla Høybye, Cand. Psych. Autoriseret Specialist i Psykoterapi og klinisk psykologi Ulla har indgående kendskab til målgruppen herunder erfaring med individuelle samtaleforløb med stressrelaterede

Læs mere

Ungekonferencen 31. marts - 1. april 2009 RELATIONER Relationer er en grundlæggende forudsætning for vores liv og udvikling www.perron3.

Ungekonferencen 31. marts - 1. april 2009 RELATIONER Relationer er en grundlæggende forudsætning for vores liv og udvikling www.perron3. Ungekonferencen 31. marts - 1. april 2009 RELATIONER Relationer er en grundlæggende forudsætning for vores liv og udvikling Tom Richie Tirsdag den 31. marts 2009 Kl. 09.00 Morgenkaffe. Kl. 09.30 Kl. 10.00

Læs mere

Supervisoruddannelsen: 30 timers teori-kursus 20 timers supervision af supervision. Tilmelding efter først til mølle princippet

Supervisoruddannelsen: 30 timers teori-kursus 20 timers supervision af supervision. Tilmelding efter først til mølle princippet Ps Er du psykolog og varetager supervisionsopgaver eller har lyst til at supervisere, så er dette noget for dig. På denne 10-dages uddannelse, vil du få rig mulighed for at vitalisere og træne centrale

Læs mere

WIOL s tværfaglige efteruddannelse i Systemisk og Narrativ Teori og Praksis BASISÅRET

WIOL s tværfaglige efteruddannelse i Systemisk og Narrativ Teori og Praksis BASISÅRET WIOL s tværfaglige efteruddannelse i Systemisk og Narrativ Teori og Praksis 31. januar 2009 Denne nye tværfaglige efteruddannelse er bygget op efter Psykoterapeut Foreningens og SPUD s kvalitetskriterier

Læs mere

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, som arbejder med udsatte børn/unge eller med mennesker med særlige

Læs mere

Program for landskonference 2015 Kvalitet i dagplejen på Hotel Nyborg Strand

Program for landskonference 2015 Kvalitet i dagplejen på Hotel Nyborg Strand Program for landskonference 2015 Kvalitet i dagplejen på Hotel Nyborg Strand Mandag den 20. april 2015 Kl. 9.00 10.00 Kl.10.00 10.10 Kl. 10.10 11.10 Kl. 11.10 11.25 Kl.11.25 12.25 Ankomst med kaffe og

Læs mere

'Supervisoruddannelsen'

'Supervisoruddannelsen' Kreds Aarhus udbyder 'Supervisoruddannelsen' I foråret 2017 er det muligt at deltage i supervisoruddannelsen i Kreds Aarhus (se indhold og formelle krav nedenfor eller se mere på www.dp.dk). Det vil blive

Læs mere

Spædbarnsterapeut uddannelse

Spædbarnsterapeut uddannelse Spædbarnsterapeut uddannelse Spædbarnsterapi kan anvendes både til spædbørn større børn og voksne med traumer i det før sproglige. Arrangør: Odense Kommune Alternativ til anbringelse ved /Karin Verdoner

Læs mere

Indledning s.2. Problemformulering s.2. Analysen s.2. Anerkendelse s.3. Etiske dilemmaer s.3. Pædagogisk arbejdes metoder s.4. Konklusionen s.

Indledning s.2. Problemformulering s.2. Analysen s.2. Anerkendelse s.3. Etiske dilemmaer s.3. Pædagogisk arbejdes metoder s.4. Konklusionen s. 1 års opgaven af Bettina Agerkvist 07c Indholdsfortegnelse. S.1 Indledning s.2 Problemformulering s.2 Analysen s.2 Anerkendelse s.3 Etiske dilemmaer s.3 Pædagogisk arbejdes metoder s.4 Konklusionen s.4

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

Pædagogisk Superstjerne Program

Pædagogisk Superstjerne Program Vil du være pædagogisk mindfulness pioner på din arbejdsplads - og i dit eget liv i 2013? Pædagogisk Superstjerne Program - for dig, der brænder for at gøre en forskel og ønsker et (arbejds-)liv, funderet

Læs mere

Udvalgte perspektiver på

Udvalgte perspektiver på Udvalgte perspektiver på Behandling (Kurser) (Implementering) Kl s Misbrugskonference, Kolding, 2014 For mere deltaljeret beskrivelse af det teoretiske fundament og tilhørende metoder: Læs bøgerne Projektrapporter

Læs mere

Udvalgte perspektiver på

Udvalgte perspektiver på Udvalgte perspektiver på Behandling (Kurser) (Implementering) Kl s Misbrugskonference, Kolding, 2014 For mere deltaljeret beskrivelse af det teoretiske fundament og tilhørende metoder: Læs bøgerne Projektrapporter

Læs mere

Bevar Barndommen Nøglepersonkursus 2016

Bevar Barndommen Nøglepersonkursus 2016 Bevar Barndommen Nøglepersonkursus 2016 Børn af forældre med psykisk sygdom - eller udsatte af andre årsager Region Midtjylland Regionspsykiatrien Vest Bevar Barndommen. Nøglepersonkursus Baggrund for

Læs mere

MISBRUGSBEHANDLING. Hvem kan vi behandle? HVORDAN? >> BLIV STØRRE AGENT I EGET LIV PÅ GRANHØJEN NARRATIV

MISBRUGSBEHANDLING. Hvem kan vi behandle? HVORDAN? >> BLIV STØRRE AGENT I EGET LIV PÅ GRANHØJEN NARRATIV NARRATIV MISBRUGSBEHANDLING PÅ GRANHØJEN Hvem kan vi behandle? BLIV STØRRE AGENT I EGET LIV Mennesker, som har en psykiatrisk lidelse, har ofte også et misbrug af euforiserende stoffer. Ofte bruges misbruget

Læs mere

Studiebeskrivelse Kognitiv Coachinguddannelse

Studiebeskrivelse Kognitiv Coachinguddannelse Studiebeskrivelse Kognitiv Coachinguddannelse Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologcenter 2014 Side 1 af 7 WATTAR GRUPPEN... 1 KOGNITIVT PSYKOLOGCENTER... 1 1. NAVN... 3 2. INTRODUKTION... 3 2.1 UDDANNELSENS

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Fra bogen: Gianfranco Cecchin, Gerry Lane & Wendel A. Ray: Uærbødighed og fordomme. Mindspace, København, 2012

Fra bogen: Gianfranco Cecchin, Gerry Lane & Wendel A. Ray: Uærbødighed og fordomme. Mindspace, København, 2012 Psykoterapi, supervision og undervisning Dansk indledning Af Jacob Mosgaard Fra bogen: Gianfranco Cecchin, Gerry Lane & Wendel A. Ray: Uærbødighed og fordomme. Mindspace, København, 2012 Følg de mennesker,

Læs mere

KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS. Dialogiske processer med elev, barn, forælder, borger i centrum med inspiration fra.»åben Dialog«

KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS. Dialogiske processer med elev, barn, forælder, borger i centrum med inspiration fra.»åben Dialog« KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS Dialogiske processer med elev, barn, forælder, borger i centrum med inspiration fra»åben Dialog« KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS Dialogiske processer med

Læs mere

Kursusforløb i hypnoterapi 2015-16

Kursusforløb i hypnoterapi 2015-16 Kursusforløb i hypnoterapi 2015-16 I alt 42 kursustimer Der tages forbehold for ændringer og opkvalificering af programmet i forberedelsesfasen før kursusstart samt undervejs i undervisningsprocessen.

Læs mere

Temadag for kliniske undervisere

Temadag for kliniske undervisere Temadag for kliniske undervisere Navn: Hans Henrik Kleinert Uddannet: Psykoterapeut MPF Specialfysioterapeut Faktabox: Født 1953 Fysioterapeut 1977 Psykologistudie 1980-1985 Psykoterapeut 2000 Supervisor

Læs mere

Anerkendende arbejde i skoler

Anerkendende arbejde i skoler Anerkendende arbejde i skoler E lspeth McAdam Pete r Lang Anerkendende arbejde i skoler At skabe fælles trivsel På dansk ved René Kristensen Anerkendende arbejde i skoler At skabe fælles trivsel Af Elspeth

Læs mere

3- årigt Gestaltterapeutisk Uddannelsesprogram Integrativ Gestalt Praksis - IGP

3- årigt Gestaltterapeutisk Uddannelsesprogram Integrativ Gestalt Praksis - IGP 3- årigt Gestaltterapeutisk Uddannelsesprogram Integrativ Gestalt Praksis - IGP Gestalt terapi er den psykoterapeutiske tilgang, der mest omfattende integrerer aspekter fra andre terapiformer. I gestalt

Læs mere

BERØRT & BEVÆGET MIDDELFART DEN 6. OKTOBER Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation

BERØRT & BEVÆGET MIDDELFART DEN 6. OKTOBER Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation BERØRT & BEVÆGET Kroppen og sansernes betydning i den professionelle relation MIDDELFART DEN 6. OKTOBER 2016 Konferencen udbydes i et samarbejde imellem UCN act2learn, Dansk center for ICDP og Institut

Læs mere

Anastasis. 4 årig psykoterapeutuddannelse

Anastasis. 4 årig psykoterapeutuddannelse Anastasis 4 årig psykoterapeutuddannelse ANASTASIS PSYKOTERAPEUTUDDANNELSE Anastasis Psykoterapi bygger på en syntese af elementer fra forskellige selvudviklings-traditioner og terapeutiske retninger,

Læs mere

1-årigt uddannelsesforløb. i et systemisk og narrativt perspektiv for konsulenter & familie-behandlere

1-årigt uddannelsesforløb. i et systemisk og narrativt perspektiv for konsulenter & familie-behandlere 1-årigt uddannelsesforløb i et systemisk og narrativt perspektiv for konsulenter & familie-behandlere v / Pia Laursen Underviser: Pia Laursen, uddannet Cand. Psych. Efter-følgende uddannet på Milano-skolens

Læs mere

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART GENERATOR KURSER OG KONFERENCER

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART GENERATOR KURSER OG KONFERENCER NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING

Læs mere

1-årigt uddannelsesforløb. i systemisk teori og metode for konsulenter & familie-behandlere

1-årigt uddannelsesforløb. i systemisk teori og metode for konsulenter & familie-behandlere 1-årigt uddannelsesforløb i systemisk teori og metode for konsulenter & familie-behandlere v / Pia Laursen Underviser: Pia Laursen, uddannet Cand. Psych. Efter-følgende uddannet på Milano-skolens 3-årige

Læs mere

Kognitiv Adfærdsterapi

Kognitiv Adfærdsterapi Kognitiv Adfærdsterapi 2-årig videreuddannelse for psykologer og læger 2014-2016 Nicole Rosenberg Merete M. Mørch Krista Straarup Sanne Kjær Vandborg Ea Bøhm Jepsen Udenlandske gæsteundervisere: Melanie

Læs mere

PÅ HINDSGAVL SLOT JUNI KAN KOMMUNIKATION HELBREDE? PROGRAM

PÅ HINDSGAVL SLOT JUNI KAN KOMMUNIKATION HELBREDE? PROGRAM - KAN KOMMUNIKATION HELBREDE? PÅ HINDSGAVL SLOT 7.-8. JUNI 2018 PROGRAM Tom Hutchinson Professor, leder af Whole Person Care programmet Lotte Hvas Speciallæge i almen medicin Peter Martin Professor i klinisk

Læs mere

UDVIKLING LÆRING COACHING

UDVIKLING LÆRING COACHING BJ UDVIKLING LÆRING COACHING Eksempler på kurser Kursus nr. 0100 Kursus nr. 0200 Kursus nr. 0300 Kursus nr. 0400 Kursus nr. 0500 Kursus nr. 0600 Kursus nr. 0700 Kursus nr. 0800 Kursus nr. 0900 Kursus nr.

Læs mere

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING

GROW2 COACHUDDANNELSE GROW2 CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING COACHUDDANNELSE CERTIFICERET COACHUDDANNELSE DIN DIREKTE VEJ TIL EN ICF CERTIFICERING En STYRKEBASERET coachuddannelse der udvikler dit indre LEDERSKAB & DIG som PROFESSIONEL COACH ICF AKKREDITERET Jeg

Læs mere

Program for Specialundervisningstræf 2010

Program for Specialundervisningstræf 2010 Program for Specialundervisningstræf 2010 Onsdag d. 17/11 Kl. 10.00 Kl. 10.30 Kl. 11.00 Ankomst og morgenkaffe Velkomst og præsentation af programmet Koordinator på et specialcenter v/ Rikke Alber Jørgensen

Læs mere

Tid og sted 1. del: 4.-5. oktober, 2. del 7.-8. november og 3. del: 6.-7. december 2006 på Haraldskær Kursuscenter, Skibetvejen 140, 7100 Vejle

Tid og sted 1. del: 4.-5. oktober, 2. del 7.-8. november og 3. del: 6.-7. december 2006 på Haraldskær Kursuscenter, Skibetvejen 140, 7100 Vejle PROGRAM 4350 AO-07: Coachuddannelse Tid og sted 1. del: 4.-5. oktober, 2. del 7.-8. november og 3. del: 6.-7. december 2006 på Haraldskær Kursuscenter, Skibetvejen 140, 7100 Vejle Formål Hvad kan du, når

Læs mere

PÅ HINDSGAVL SLOT JUNI KAN KOMMUNIKATION HELBREDE? PROGRAM

PÅ HINDSGAVL SLOT JUNI KAN KOMMUNIKATION HELBREDE? PROGRAM - KAN KOMMUNIKATION HELBREDE? PÅ HINDSGAVL SLOT 7.-8. JUNI 2018 PROGRAM Tom Hutchinson Professor, leder af Whole Person Care programmet Lotte Hvas Speciallæge i almen medicin Peter Martin Professor i klinisk

Læs mere

KURSUSKARRUSELLEN. Kursuskarrusellen udbydes som temadage af Sydsjællands Gestaltcenter, BF Consult & Ontologen Aps Kursus & Læringscenter.

KURSUSKARRUSELLEN. Kursuskarrusellen udbydes som temadage af Sydsjællands Gestaltcenter, BF Consult & Ontologen Aps Kursus & Læringscenter. KURSUSKARRUSELLEN Kursuskarrusellen henvender sig til alle, der arbejder indenfor det private eller det offentlige, hvor kontakten mellem mennesker er af central betydning og hvor samspil og samarbejde

Læs mere

Indhold. Forord 9. 1. Hvad er eksistentiel psykologi? 13. 2. Lykke og lidelse 42. 3. Kærlighed og aleneværen 70

Indhold. Forord 9. 1. Hvad er eksistentiel psykologi? 13. 2. Lykke og lidelse 42. 3. Kærlighed og aleneværen 70 Indhold Forord 9 1. Hvad er eksistentiel psykologi? 13 Eksistentiel psykologi 13 Fænomenologi: mennesket bag kategorierne 14 Kan psykologi handle om selve livet? 17 Tre grundbegreber: livsfølelse, livsmod

Læs mere

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE

HARLØSE SKOLE KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE HARLØSE SKOLE 2017-2018 KURSUSKATALOG AUTISME SPEKTRUM FORSTYRRELSER HILLERØD KOMMUNE Børn med særlige behov har brug for voksne med særlig viden Harløse Skole i Hillerød kommune er en specialskole for

Læs mere

KONFERENCE. Lois Sadler - Nancy Close - Eia Asen - Bert Powell Phyllis Booth - Susan Hart

KONFERENCE. Lois Sadler - Nancy Close - Eia Asen - Bert Powell Phyllis Booth - Susan Hart 29 & 30. april 2015 KONFERENCE Lois Sadler - Nancy Close - Eia Asen - Bert Powell Phyllis Booth - Susan Hart Nye retninger i familieterapi - For første gang i Danmark På denne to-dagskonference har vi

Læs mere

3-årigt Gestaltterapeutisk Uddannelsesprogram Integrativ Gestalt Praksis - IGP

3-årigt Gestaltterapeutisk Uddannelsesprogram Integrativ Gestalt Praksis - IGP 3-årigt Gestaltterapeutisk Uddannelsesprogram Integrativ Gestalt Praksis - IGP Psykoterapeutisk efteruddannelse indenfor den eksistentielle/humanistiske referenceramme. Uddannelsen henvender sig primært

Læs mere

Akademi for Integrerende Psykoterapi (AIP) 2½ -årig uddannelse i psykoanalytisk terapi

Akademi for Integrerende Psykoterapi (AIP) 2½ -årig uddannelse i psykoanalytisk terapi Akademi for Integrerende Psykoterapi (AIP) 2½ -årig uddannelse i psykoanalytisk terapi AIP udbyder i samarbejde med Århus Universitetshospital, Risskov en 2½-årig videreuddannelse i psykoanalytisk terapi

Læs mere