Jens Breinegaard, museumsdirektør

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jens Breinegaard, museumsdirektør"

Transkript

1

2 Lær om sundtolden på Kronborgs fæstningsværk, bliv klogere på Danmarks søfartshistorie i Helsingørs gamle tørdok og få indblik i Danmarks teknik- og industrihistorie i det nedlagte værft. Helsingør har lige nu en enestående chance for at skabe et museumsområde, hvor byens historiske anlæg tager del i fortællingen. Danmarks Tekniske Museum har en af Europas bedste samlinger, der fortæller historien om det moderne samfund og den industrielle udvikling. Og hvad vil give bedre mening end at placere den fortælling i Helsingørs tomme værftshaller? Når Teknisk Museum flytter ind på Kulturhavnen, skal museet samtidig undergå en gennemgribende fornyelse og blive til Teknikkens Kulturhus. Med virkemidler fra science centre, teatre, forlystelsesparker og de bedste museer i verden bliver gæsterne aktive medspillere i museumsoplevelsen. Der bliver røg og eksplosioner, hammerbanken og klingende stål. Såvel inde som ude er der gang i arbejdende værksteder, og den store Kulturhavnsplads vil summe af liv, når Teknikkens Kulturhus afholder events. Samtidig vil en placering af Teknisk Museum i Værftshallerne kunne rumme de fleste af de forslag, der er kommet ind. Den planlagte fleksible indretning vil gøre det muligt at rydde gulvet til store events, prisoverrækkelser og kulturbegivenheder. Der kan vises film, holdes middage for hundredvis af gæster eller spilles teater. Og den udendørs tekniklegeplads er åben for alle - til stor glæde for Helsingørs børnefamilier. Den mere centrale placering vil give mulighed for at tæt samarbejde med byens kulturinstitutioner. Ordet Teknikkens Kulturhus signalerer, at teknik er den mest kulturomvæltende faktor, som man kan tænke sig. Teknik, kultur og kunst er ikke modsætninger, og derfor skal kunsten have en fremtrædende plads i Teknikkens Kulturhus. I denne folder præsenterer vi en vision for, hvordan Teknikkens Kulturhus kan komme til at se ud. Mange idéer kan stadig nå at blive født, andre kan vise sig at være uladsiggørlige. Men strategien er klar: Teknikkens Kulturhus skal være et samlingssted for Helsingørs borgere, børn som unge og ældre. Og samtidig skal det være et teknisk og oplevelsesmæssigt fyrtårn, som kan tiltrække turister fra hele verden. Jens Breinegaard, museumsdirektør

3 Teknikkens Kulturhus skal være et samlingssted for Helsingørs borgere, børn som unge og ældre

4 En jetmotor starter med øredøvende brøl. Mor prøver at holde balancen på en væltepeter. Og i flysimulatoren hyler børnene af fryd, når flyet udfører et loop. Der skal klatres, prøves, testes, mærkes, studeres, lugtes og høres. Alle sanser skal i spil, når Danmarks Tekniske Museum bliver til Teknikkens Kulturhus. Hallerne holdes opvarmet, og der er aktiviteter hele året. Med inspiration i virkemidler fra eksperimentarier og teatre er Teknisk Museum allerede nu i gang med en udvikling, hvor besøgende i endnu højere grad kommer helt tæt på tingene for at opleve deres funktion og blive til aktive medspillere. Side 04 Teknikkens Kulturhus skal være et moderne museum, der kan måle sig med tekniske museer i andre lande og med et fordoblet besøgstal i forhold til i dag. Kom helt tæt på, når medarbejderne i Teknikkens Kulturhus udfører eksperimenter fra husets scienceteaterscene.

5 Side 05 Teknik og kultur er ikke modsætninger. Tværtimod er teknik den mest kulturforandrende faktor, man kan tænke sig. Teknikkens Kulturhus trækker en rød tråd fra teknikkens tidligste opfindelser som verdens første skrivemaskine til den allernyeste teknologi som robotteknologi, 3D-print og elbilsteknologi og viser, hvordan verden har forandret sig i takt med disse opfindelser. Museet kommer også med bud på fremtidens udvikling og tager udfordrende debatemner op. Samtidig skal kunsten også have en fremtrædende plads i Teknikkens Kulturhus. Som i museets nuværende udstilling Open Sky Himlen er mit lærred, flyet er min pensel. Her fortælles historien om piloten Simone Aaberg Kærn, som fløj alene i et en-motors Piper Colt propelfly til Afghanistan for at lære en ung pige at flyve. Flyet er i udstillingens centrum, som det uundværlige middel, et menneske brugte til at nå sit mål. Teknisk Museum har Danmarks største samling af el-biler og havde ved Fars Dag for nylig kørende elbiler fra 1913 til En ung pige i Kabul med drømme om at blive jagerpilot, var Simone Aaberg Kærns inspiration for den 5700 km. lange rejse, som er centrum for udstillingen Open Sky.

6 Med Teknikkens Kulturhus i Værftshallerne vil den store kulturhavnsplads summe af liv og aktiviteter. Børnene dyster om at bygge legorobotter. Fjernstyrede biler kører om kap. En helikopter lander på von Scholtens Ravelin. Teknikkens Kulturhus er et museum for hele familien Danmark. Et vedkommende museum, som både tager vare på vores tekniske og industrielle historie, og som også tager aktuelle temaer op. En placering i Kulturhavnen vil gøre det langt lettere for skoleklasser og turister også fra Sverige, at bruge museets tilbud. Med den mere centrale placering vil museet desuden kunne få en mere aktiv rolle i Kulturnatten og Golden Days. Vi afholder forskellige festivaler som for eksempel en robotfestival trafikdage, kulturens motionsdag og selvfølgelig det allerede populære Fars Dag-arrangement. Side 06 Ved Fars Dag 2013-arrangementet havde Teknisk Museum 4800 gæster. Det er det højeste nogensinde.

7 Danmarks første bil fra Verdens første båndoptager. Den første danske computer. En komplet Zone-Redningsstation. Verdens første højttaler. DR s første OB-vogn. Rekonstruktionen af Ellehammers fly. Sofacyklen. Historiens første passagerfly. Den første telefonsvarer og den første mobiltelefon. Danmarks Tekniske Museum har en gigantisk og unik samling, faktisk en af Europas bedste. Museets spændende udstillinger appellerer bredt lige fra den lokale børnefamilie til internationale turister, forskere og teknikentusiaster. Et besøg i Teknikkens Kulturhus fortæller historien om det moderne samfund et samfund i stadig forandring. Side 07 Danmarks Tekniske Museum blev stiftet i 1911, men samlingerne strækker sig endnu længere tilbage med genstande fra bl.a. den store Industriudstilling i København i 1888.

8 Byens bedste legeplads På tekniklegepladsen ved Teknikkens Kulturhus går teknik, leg og læring hånd i hånd. Legeredskaberne er bygget op omkring fysiske principper. På det elektroniske klatrestativ skal børnene slukke de blinkende knapper. Og på vandlegepladsen lærer børnene om vandteknik, mens lillebror får et sprøjt med vandkanonen. Bygning 20 renses op og indrettes som et aktivitetsrum i forbindelse med tekniklegepladsen, der skal kunne holdes åben uafhængig af museet. Tekniklegepladsen bliver et nyt åbent byrum, der vil tiltrække Helsingørs børnefamilier og institutioner til Kulturhavnen. Side 08 Legeaktiviteter for børn er noget af det allermest efterspurgte blandt forslagene til Værftshallerne.

9 Børnene stopper for rødt lys, tanker bilen og består køreprøven i vores Trafikskole. Skolerne kan flytte cykelundervisningen fra skolegården til Trafikskolen, som er bygget op, så den ligner den trafik, børnene skal lære at færdes i. Samtidig kører vores populære damp-minitog rundt og rundt på området ved Trafikskolen. Ikke kun børnene kan få glæde af Trafikskolen. Firmaer kan demonstrere den nyeste teknik inden for elbiler og anden transportteknologi. Unge kan deltage i motorworkshops. Eller bedstefar kan prøve i en tur i en mikrobil. Side 09 Børnene stopper for rødt lys, tanker bilen og består køreprøven i vores Trafikskole.

10 Side 10 Overalt er der gang i de arbejdende værksteder, og alle er klar til at lære fra sig og fortælle om de gamle håndværk. SS Bjørn får sit eget arbejdende værksted i Teknikkens Kulturhus, hvor besøgende kan opleve det gamle skibsbyggerhåndværk og dampteknologi i brug, inden de stiger om bord i veteranskibet fra Kulturhavnen. Den gamle værftsbygning skal igen klinge af jern, når jernværkstedet sætter gang i essen og drejebænken. Her kan børn og voksne smede deres egne søm og dyste om at hamre dem i en bjælke med færrest slag. Også glasindustrien får en plads i det nye Teknikkens Kulturhus. I glasværkstedet går den teknologiske forståelse hånd i hånd med kreativiteten, når man inviteres til at lave sine egne skåle, smykker eller skuplturer af farvet planglas. Teknisk Museum har også et arbejdende Træværksted, der er ved at bygge en kopi af Danmarks første rutefly fra 1920 i træ og lærred. Sammen med museets egen Dampbilgruppe og Dampparkbane inviterer de arbejdende værksteder indenfor både i undervisningssammenhæng, til turister og som erfaringsudveksling med andre frivillige grupper. Med en placering i Kulturhavnen kan museets Træværksted også arbejde med historiske træbåde.

11 Endestationen for Nordsjællands Veterantog flyttes fra Grønnehave Station til værftsområdet, hvor der anlægges skinner gennem et hul i muren. Det vil betyde, at togpassagerer hver sommer sættes direkte af i Kulturhavnen. På en minitogbane bag værftsmuren tøffer museets smalsporede veterantog rundt, efter at de er blevet restaureret i samarbejde med Hedeland Veteranbane. Når SS Bjørn flytter fra Grønnehave Station til Teknikkens Kulturhus, bliver en remise ledig på Grønnehave. Her kunne Nordsjællands Veterantog have værksted og remise med kortere togture til og fra Teknikkens Kulturhus. Side 11 Velkommen om bord. For at komme ind i museet skal man boarde museets caravelle-fly, som er placeret med vingen ud gennem værftsmuren. Nordsjællands Veterantog og Hedeland Veteranbane har allerede indvilliget i at samarbejde med Teknikkens Kulturhus.

12 Ved den omfattende ombygning og renovering af Værftshallerne bruges topmoderne miljø- og klimavenlige løsninger. De skal sidenhen være synlige og indgå som en del af museets formidling af klimateknologi. Mens museets samlinger rummer nogle af de største fossile klimasyndere gennem årene, og netop derfor er klima også et centralt tema. Museet har netop gennemført det første store forskningsprojekt om den danske elbils historie og er i gang med at indsamle dokumentation for historien om det største danske elbilsprojekt Better Place. I det kommende Teknikkens Kulturhus vil klimateknologi få en central placering. Side 12 Teknisk Museum var det første museum i Danmark, der lavede en app. Den handlede netop om klimaforhold og energikrisen.

13 Museum den ene dag. Modeshow eller prisoverrækkelse den anden. Teknikkens Kulturhus indrettes fleksibelt ved hjælp af løbekranerne i Hal 14, 17 og 19, så de tunge genstande let kan flyttes. Med museets genstande som kulisse kan der dermed let skabes gulvplads til fester, filmfestivaler, opfinderkonkurrencer, designpriser og store events af en type som Index Award eller Act Now. Med Teknikkens Kulturhus i Værftshallerne får man altså mulighed for at indfri mange af idéerne til Værftshallerne på én gang. Side 13 Teknisk Museum har ved tidligere lejligheder dannet rammen for festlige middage for omkring 400 mennesker. Teknisk Museum har allerede været kulisse for utallige reklamefilm, spillefilm og tv-programmer gennem årene.

14 Restauranten i Teknikkens Kulturhus bliver samlingssted for hele Kulturhavnen, uanset om det er en familie på picnic på Ravelinen, udenlandske turister på museumsbesøg eller sultne strandgæster. På menuen vil der være en bred vifte af sunde måltider, lige fra den hurtige snack til den store middag. Restauranten og caféen i Teknikkens Kulturhus vil være til glæde for alle Kulturhavnens institutioner og er åben for alle. Side 14 Spis en sandwich, drik en kop kaffe eller inviter på forretningsmiddag omgivet af genstande fra M/S, Kronborg og Teknikkens Kulturhus.

15 Helsingørs Kulturhavn skal være et samlet kulturtilbud, hvor gæsterne kan bruge flere dage. Teknikkens Kulturhus vil samarbejde med Kulturhavnens parter, Kulturværftet, Biblioteket, Værftsmuseet, M/S Museet for Søfart og Kronborg om fælles arrangementer og rabatordninger. Ved indbyrdes at gøre vores gæster opmærksomme på hinanden, kan vi nyde godt af en synergieffekt. Også Helsingørs andre kulturinstitutioner som Børnekulturcentret, Øresundsakvariet og Bymuseet bliver vigtige samarbejdspartnere. Vi har tidligere samarbejdet med Helsingør Teater om indendørs gadeteater. Den slags vil der være meget mere af med den mere centrale placering for Teknikkens Kulturhus. I samarbejde med Øresundsakvariet kan natur og teknik komme i centrum. Side 15 Med sæderne fra det gamle Kosmorama i Frederiksværk indretter Teknikkens Hus en intim, historisk biograf. I Teknikkens Kulturhus byder vi i langt højere grad end i dag Helsingørs kulturliv indenfor.

16 Flytningen af Danmarks Tekniske Museum vil fritlægge bygninger på kvadratmenter og kvadratmeter areal til nyt erhverv på Fabriksvej. Med en super tilgængelighed fra Kongevejen er det en attraktiv beliggenhed for en større virksomhed. Det vil betyde flere arbejdspladser til Helsingør af en type, som kommunen virkelig mangler. Side kvadratmeter areal til nyt erhverv på Fabriksvej

17 M/S Museet for Søfart har fra sidelinjen fulgt debatten om den fremtidige brug af Siemens bygningerne. En enig bestyrelse tilkendegiver, at museet vil hilse en løsning med placering af Teknisk Museum i bygningerne velkommen. Fra en museal og publikumsmæssig synsvinkel mener vi, at der vil kunne opstå en god synergieffekt af naboskabet. Kulturhavn Kronborgs rolle som Nordsjællands stærkeste kulturelle fyrtårn vil blive styrket. Bestyrelsen for M/S Museet for Søfart Mennesket skaber form. Nyttig form - det er teknikkens resultater - og unyttig form, det er kunstens helt anderledes udtryk, kunne man lidt forenklet sige. Dybest set er der ingen forskel. Det er derfor oplagt og meningsfyldt, at begge disse verdener, de tekniske resultaters funktioner og de kunstneriske udfoldelsers frihed, både i forståelse og i placering rykker tættere sammen. Det er kultur alt sammen - vores kultur. Det er menneskeskabte resultater - det hele. Man kan, ved at blive konfronteret med begge verdener, kun blive klogere og rigere på oplevelser og indsigt. Jeg støtter derfor helhjertet Teknisk Museums naturlige ambition om at flytte ned i de vidunderlige værftshaller kan bliv meget mere end 2, hvis den rigtige, overvældende og tankevækkende synergi etableres. Hallerne er tomme! hvor heldig kan man være? Per Arnoldi Billedkunstner / designer Den logiske løsning. Jeg kan varmt støtte, at Danmarks Tekniske Museum får mulighed for at rykke ind på det gamle værftsområde i Helsingør. De tidligere værfts- og Siemenslokaler egner sig perfekt til et museum af denne art, og trafikalt set er beliggenheden i top. Teknisk Museum lider i øjeblikket under utidssvarende forhold - og det kan der hermed rådes bod på. Jeg hæfter mig også ved, at en løsning med Teknisk Museum er langt mere gennemførlig end de fleste af de andre forslag, der har været fremme, fordi der foreligger en realistisk finansieringsmulighed, mens de øvrige projekter formentlig vil udskyde en løsning på det gamle værftsområde i adskillige år - til skade for hele udviklingen i Helsingør. Et teknisk museum kan også ses som en naturlig fortsættelse af den industrielle tidsalder i Helsingør - sideløbende med at byen finder en ny identitet med vægt på turisme og kultur - altså på alle måder en logisk løsning for alle parter. Georg Poulsen Fhv. forbundsformand Dansk Metal

18 Et unikt museumsområde. Hvis Danmarks Tekniske Museum får mulighed for at etablere sig på det gamle værftsareal, vil der hér blive skabt et helt unikt museumsområde, som ingen andre danske byer - måske bortset fra København - kan matche. Teknisk Museum sammen med det nye Søfartsmuseum, Kronborg Slot, Øresundsakvariet og det lille Værftsmuseum - samt den tætte nærhed til Karmeliterklostret, Skibsklarerergården og Helsingørs historiske bykerne - det vil betyde oplevelsesmuligheder i højeste internationale klasse - og vil være et trækplaster for turister fra både ind- og udland. Samtidig vil der være mulighed for et tæt indbyrdes samarbejde, der i sig selv er med til at højne de enkelte museers kvalitet og synlighed. Bent Jørgensen Redaktør og fhv. formand for Helsingør Museumsforening I min verden er der ingen tvivl selvfølgelig skal Teknisk Museum ligge i de gamle haller historiske tekniske rammer for et Teknisk Museum! Hvis der havde været en fiskefabrik på stedet skulle det selvfølgelig have været et nyt stort akvarium, kun omhandlende Øresunds og dansk marint liv.. men det er en anden historie Jens P. Jeppesen Akvariechef, marinbiolog Øresundsakvariet, Københavns Universitet Dansk Veteranskibsklub S/S BJØRN støtter Danmarks Tekniske Museums ønske om at komme ned i de tomme værftshaller. Ved at museet kommer ned på værftet vil det give et kraftcenter rent kulturelt. Teknisk Museum vil trække besøgende til, som vil komme de andre kulturelle institutioner til gode og vice versa. Næsten alle kulturinstitutioner vil være indenfor gåafstand, således at det vil være lettere for publikum. S/S Bjørn vil også gerne støtte museet, fordi vi kan udvikle et godt samarbejde med et arbejdende værksted, således at det eventuelt kan tiltrække andre veteranskibe, da de jo også vil have behov for et værksted til vedligeholdelse af skibene. Herved vil der skabes mere liv i havnen til gavn for byen. Sidst, men ikke mindst, så vil der blive frigivet et stort areal, hvor museet nu ligger. Dette vil kunne bruges til en eller flere virksomheder, således at der kan skabes flere arbejdspladser i byen. Bent Hedegaard Formand for Dansk Veteranskibsklub S/S BJØRN

19 De kulturfaglige medarbejdere ved Helsingør Kommunes Museer anbefaler ud fra et musealt synspunkt, at Danmarks Tekniske Museum bliver Værftsmuseets fremtidige nabo. En placering af Teknisk Museum i Værftshallerne vil skabe en stærk synergi mellem Teknisk Museum, Værftsmuseet og M/S Museet for Søfart. De vil tilsammen udgøre et i Danmark enestående miljø til forståelse af industrien og søfartens betydning frem til i dag. Værftsmuseet har i dag meget snævre rammer, der gør udvikling vanskelig. Samtidigt er museet et af Helsingør Kommunes mest besøgte lokalhistoriske museer. Det vidner om en bred lokal interesse for værftstiden. I forbindelse med disponering af området forslår vi derfor, at Værtsmuseet tildeles mere arbejds- og udstillingsplads, gerne i et samarbejde med Teknisk Museum. Maibritt Bager Museumschef, Helsingør Kommunes Museer Jeg elsker at komme på Teknisk Museum, senest på Fars Dag, hvor jeg fortalte om og kørte i museets Alfa Dana Junior-racer fra Roskilde Ring. Jeg støtter varmt en placering af Danmarks Tekniske Museum i de gamle værftshaller ved havnen. Her kan mit samarbejde med museet udfoldes gennem mine erfaringer med formidling af racerhistorie: en miniature, ved unikke racerbiler i udstillinger som på AROS, og ved levendegørelse som i Copenhagen Classic Grandprix. Thorkild Tyrring Professionel Racerkører Med en beliggenhed i de gamle værftshaller vil Teknikkens Kulturhus sikre liv mellem bygningerne på Kulturhavnen året rundt. Et fortættet museumsmiljø, hvor kultur, arkitektur og teknologi kan opleves med få skridts mellemrum, vil for alvor cementere Helsingørs position som én af landets mest interessante og seværdige kulturbyer. Ulla Tofte Direktør Golden Days

20

Værftshallerne. i Helsingør

Værftshallerne. i Helsingør Værftshallerne i Helsingør I det hæfte, du nu står med i hånden, har vi samlet en række spørgsmål og svar omkring Værftshallerne i Helsingør. Spørgsmålene og svarene handler om bygningerne, Nordhavnen

Læs mere

FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET

FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET Side 1 - et område under udvikling 800 års historie samlet på få m2 Middelalderbyen Sundtolden og søfart Renæssanceslottet Industrisamfundet Kultur

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Danskerne er kulturelle EU-mestre

Danskerne er kulturelle EU-mestre Danskerne er kulturelle EU-mestre Danmark har EU-rekord i at bruge kulturlivet, viser en ny opgørelse. Den væsentligste forklaring er ifølge forsker danskernes og velfærdsstatens rigdom og en kulturpolitik,

Læs mere

Begivenhedsstrategier

Begivenhedsstrategier Begivenhedsstrategier Begivenhedsstrategi Region Hovedstaden Begivenhedsstrategi Region Hovedstaden I dag står et af hovedslagene i storbykonkurrencen om metropolernes evne til at tiltrække og fastholde

Læs mere

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur.

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Der er 5 spændende ture at vælge imellem. D. 10.6. kl. 12.30-18 Tur til Helsingørs Kulturværft m. Guidet rundvisning Pris: 100 kr. Der dækker turen, entre,

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg Danish Maritime Museum. Pressemeddelelse, 2.juni 2009.

Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg Danish Maritime Museum. Pressemeddelelse, 2.juni 2009. Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg Danish Maritime Museum Pressemeddelelse, 2.juni 2009. Danmark får et nyt nationalt søfartsmuseum i 2012. Projektering af de nye udstillinger er netop gået i gang og

Læs mere

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE APRIL 2017 Baggrund for forslaget For at sikre, at det nye bibliotek i Ry bymidte kommer til at matche Ryborgernes behov og brug, har Kultur-

Læs mere

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksværk ligger midt i byen, omgivet af kanaler og smukke bygninger. Hotellet har eksisteret i over 200 år og er dermed bogstaveligt talt et pragtfuldt stykke danmarkshistorie.

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Find gerne selv på flere!

Find gerne selv på flere! D. 31. marts 2012 kl. 20:30 går Earth Hour kloden rundt. Fra Sidney til Seoul og Brazil til Bangkok sætter kommuner, byer og virksomheder sammen fokus på klimakampen med én times mørke. Vi har samlet en

Læs mere

SLOTS- OG KULTURSTYRELSEN M/S MUSEET FOR SØFART HELSINGØR HAVNE HELSINGØR KOMMUNE

SLOTS- OG KULTURSTYRELSEN M/S MUSEET FOR SØFART HELSINGØR HAVNE HELSINGØR KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE om KULTURHAVN KRONBORG mellem SLOTS- OG KULTURSTYRELSEN M/S MUSEET FOR SØFART HELSINGØR HAVNE HELSINGØR KOMMUNE 1. KULTURHAVN KRONBORG Kulturhavn Kronborg er et unikt samarbejde om et

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

SKIVE MUSEUM Projektmappe til ny formidling

SKIVE MUSEUM Projektmappe til ny formidling SKIVE MUSEUM Projektmappe til ny formidling Museum Salling Museum Salling er et fusioneret museum, og består af fire udstillingssteder: Spøttrup Borg, Fur Museum, Glyngøre Kulturstation og Skive Museum.

Læs mere

Notat: Måling af kulturens effekter i Helsingør Kommune

Notat: Måling af kulturens effekter i Helsingør Kommune Notat: Måling af kulturens effekter i Helsingør Kommune Fokusgruppeinterview med Helsingør Kommunes erhvervsliv Onsdag den 3/6 2015 på Skibsklarergården, Helsingør Tilstedeværende: Jesper Munch Nielsen,

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016.

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016. 28. august 2014 Til Kultur og fritidsudvalget i Københavns kommune Emne: Ansøgning om medfinansiering til Øresundsregionalt projekt - KULTURPAS ØRESUND - om publikumsudvikling under EU støtteprogrammet

Læs mere

Fleksibelt lokale til koncerter, udstillinger, foredrag, firmaevents. Med meget mere!

Fleksibelt lokale til koncerter, udstillinger, foredrag, firmaevents. Med meget mere! Fleksibelt lokale til koncerter, udstillinger, foredrag, firmaevents. Med meget mere! Rum til oplevelser i Kattegat Siloen - fleksibelt lokale til koncerter, udstillinger, foredrag, firmaevents. Med meget

Læs mere

Bo nyt og centralt i Helsingør

Bo nyt og centralt i Helsingør Bo nyt og centralt i Helsingør 28 nyindrettede lejligheder køb eller leje Fiolgade 13 1 2 Indhold Fiolgade 13... 5 Helsingør... 6 Ejendommen... 8 Lejlighederne... 9 Plantegninger... 10 Oplev lejlighederne

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere.

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere. 1 Borgmester Pia Allerslevs oplæg ved Nordisk Museumskonference i Malmø onsdag den 1. april 2009 Emnet er: Museernes rolle i samfundet Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund,

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni 2012 for Esbjerg Kommune Forord Esbjerg Kommune er begunstiget med et stærkt kulturliv, der rummer en mangfoldighed af engagerede kulturaktører.

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Service og Forandring BILAG Til KFU Bilag 1. Inspirationsoplæg i arbejdet med visionen for sammenlægningen af Museer, Arkiv og Kunst Baggrund Arbejdet

Læs mere

KULTURPOLITISKE STRATEGIER I ARBEIDET MED BARN OG UNGE I HELSINGØR KOMMUNE. Ida Wettendorff Børnekulturkonsulent for Helsingør Kommune

KULTURPOLITISKE STRATEGIER I ARBEIDET MED BARN OG UNGE I HELSINGØR KOMMUNE. Ida Wettendorff Børnekulturkonsulent for Helsingør Kommune KULTURPOLITISKE STRATEGIER I ARBEIDET MED BARN OG UNGE I Ida Wettendorff Børnekulturkonsulent for Helsingør Kommune Børnekulturens Netværk Børnekulturportalen: www.boernogkultur.dk National skolekoncertordning:

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Udvalgsplan Kulturudvalget

Udvalgsplan Kulturudvalget Udvalgsplan 2014-2017 Kulturudvalget KULTURAFDELINGEN Forord I de sidste 20 år har Horsens Kommune forandret sig. Kulturlivet har spillet en central rolle i forandringen. Horsens brand er ændret fra fængselsby

Læs mere

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen Indledning 3 I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen 4 Brændende platform Vækst 6 Brændende platform Faglighed og uddannelsesniveau 8 Brændende platform Sundhed og

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m2. BYENS HUS BYENS BYGGERI UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium og Skuespiluddannelsen

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som lejer i World Trade Center Ballerup bliver

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum en hilsen fra Helsingør Kulturpolitik for Helsingør Kommune mål og handleplaner Find kulturpolitikken her: http://www.helsingor.dk/politik-og-indflydelse/strategier-og-politikker/vores-vej/

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Personaer, udviklet idm. Brugerundersøgelse. Januar 2013 analyse > proces > udvikling

Læs mere

EN SAMLET VISION FOR SVENDBORGS TEATERLIV. Udarbejdet af Jakob Bjerregaard Engmann

EN SAMLET VISION FOR SVENDBORGS TEATERLIV. Udarbejdet af Jakob Bjerregaard Engmann EN SAMLET VISION FOR SVENDBORGS TEATERLIV Udarbejdet af Jakob Bjerregaard Engmann Maj 2015 INDLEDNING 12.december, 2013, indgik Svendborg Kommune, Kulturministeriet og BaggårdTeatret ny egnsteateraftale

Læs mere

Kulturpolitik i Kolding

Kulturpolitik i Kolding Kolding Kommunes Kulturpolitik 2016-2017 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Kulturpolitik i Kolding 2016-2017 - kulturdynamik og fællesskab Forord...2 Kultur i Kolding...3 Kulturpolitiske

Læs mere

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Sort mælk Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Museumsformidling og kunst Holocaust som erindringsbilleder i museumsformidlingen Med dette forløb tages der fat

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

Mød dine nye naboer. Få mere end blot m 2 flyt til en forskerpark

Mød dine nye naboer. Få mere end blot m 2 flyt til en forskerpark Mød dine nye naboer At arbejde i en forskerpark er ikke som at arbejde andre steder. Se hvilke muligheder vi kan tilbyde dig i vores unikke område. DR. NEERGAARDS VEJ 3, 1. SAL, HØRSHOLM Kontor EJENDOMMEN

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller ODEON BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca.

Læs mere

Notat: Måling af kulturens effekter i Helsingør Kommune

Notat: Måling af kulturens effekter i Helsingør Kommune Notat: Måling af kulturens effekter i Helsingør Kommune Fokusgruppeinterview med eksterne samarbejdspartnere indenfor kultur, events og turisme Onsdag den 27/5 2015 hos UiWE, København N Tilstedeværende:

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

Kulturelle Samråd i Danmark. byder velkommen til Kulturkonference september 2017 i Aarhus Kommune.

Kulturelle Samråd i Danmark. byder velkommen til Kulturkonference september 2017 i Aarhus Kommune. Kulturelle Samråd i Danmark byder velkommen til Kulturkonference 22. 24. september 2017 i Aarhus Kommune. Velkommen til Aarhus Kommune, og Kulturhovedstad 2017! Velkommen fra Samrådet for amatørkulturen

Læs mere

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Byens Netværk 01.11.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 1. november tager Byens Netværk, i samarbejde med InnoByg og AlmenNet, på

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Danmarks Museum For Lystsejlads

Danmarks Museum For Lystsejlads Danmarks Museum For Lystsejlads MARITIMT KULTURCENTER PÅ SVENDBORG HAVN 2 OPLÆG TIL ETABLERING AF ET MARITIMT KULTURHUS PÅ FREDERIKSØEN INTRO Siden lukningen af Svendborg Værft i 2001 er der tænkt mange

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid

Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid Idékatalog - Forslag til Værftshallernes fremtid Opsamling på indkomne forslag til drøftelse i Byrådet. 1 Indhold Læsevejledning s. 3 Hvad kan Helsingør få ud af Værftshallerne? s. 5 Hvad kan Værftshallerne

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads

Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Roskilde Kommune Mulighedernes Markedsplads Byrådets vision 2018 November 2014 2 LEAD / November 2014 Indhold 1. Intro 2. Grundlaget: Fortællingen om Roskilde Kommune 3. Målene: Det vi kæmper for 4. Indsatser

Læs mere

FESTIVAL VED GATEWAY BLOKHUS 2 + 3 + 4 JUNI 2016

FESTIVAL VED GATEWAY BLOKHUS 2 + 3 + 4 JUNI 2016 FESTIVAL VED GATEWAY BLOKHUS 2 + 3 + 4 JUNI 2016 KUNSTNERE FRA HELE VERDEN VISER LAND ART FOR BØRN & VOKSNE + MASSER AF WORKSHOPS + OMFATTENEDE SYMPOSIUMPROGRAM + MASSER AF FERNISERINGER + STORT FOLKEKØKKEN

Læs mere

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR - SKANDERBORG MIDTBY - En by vil ikke vil hjem fra - Indbydende gennem iscenesættelse af gaden - Fælles vi - Attraktiv for børnefamilier - Byens skal samles for

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting:

Jeg vil bruge min tale i dag til at tale om to ting: Nyt skoleår 2015 Hvad er meningen med livet? Og med at blive designer? Tale v. Elsebeth Gerner Nielsen Velkommen til Designskolen Kolding. Velkommen til et nyt skoleår. Velkommen til nye og gamle studerende.

Læs mere

Velkommen til mulighedernes hus

Velkommen til mulighedernes hus Velkommen til mulighedernes hus Musikteatret Holstebro Musikteatret Holstebro er det vestlige Danmarks kulturelle midtpunkt. Mere end 100.000 gæster besøger årligt huset til teaterforestillinger, musicals

Læs mere

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april 2016 Søren Krogh Succeskriterier Succeskriterier for samtale mellem turismeerhverv og kultursektoren: At kulturturisme fokus bliver bedre ved at vi anvender og

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Historie & Kunst NOTAT 08-02-2017 Bilag 2 Sagsnr. 2017-0047948 Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision Fra sommeren 2017 bliver Stormgade 20 et

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

Det er MIT bibliotek!

Det er MIT bibliotek! Det er MIT bibliotek! Et rollespil for udskolingsklasser om biblioteker og demokrati Partnerne bag rollespillet Det er MIT bibliotek! er resultatet af et samarbejde mellem Esbjerg Kommunes Biblioteker

Læs mere

Download af pressebilleder på http://blickfang.com/blickfang/en/exhibitions/copenhagen/downloads

Download af pressebilleder på http://blickfang.com/blickfang/en/exhibitions/copenhagen/downloads Give me more. blickfang Copenhagen tager hul på tredje omgang. Den 15. og 16. november 2014 vil ca. 110 internationale møbel-, mode- og smykkedesignere gøre byens største pop-up-shop på 4.000 kvadratmeter

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

CPH Harbour Festival

CPH Harbour Festival Internt oplæg CPH Harbour Festival Kulturhavn vokser! Udarbejdet af: Have PR & Kommunikation Intro Idéen bag CPH Harbour Festival er at skabe en international, lokalt forankret kulturfestival i byens nye

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Formål Denne handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet er en del af Temaplan for Sundhed, Kultur og Fritid. Kulturlivet er en vigtig del

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Experience City - Et forskningsområde med nye perspek6ver på arkitektur, rum og byliv

Experience City - Et forskningsområde med nye perspek6ver på arkitektur, rum og byliv Experience City - Et forskningsområde med nye perspek6ver på arkitektur, rum og byliv Gi9e Marling Professor Arkitekt, Ph. D. Aalborg Universitet Byudvikling i Odense kommune at lege, lære og opleve Velfærdsbyen

Læs mere

Mød dine nye naboer. Få mere end blot m 2 flyt til en forskerpark

Mød dine nye naboer. Få mere end blot m 2 flyt til en forskerpark Mød dine nye naboer At arbejde i en forskerpark er ikke som at arbejde andre steder. Se hvilke muligheder vi kan tilbyde dig i vores unikke område. DR. NEERGAARDS VEJ 3, 1. SAL, HØRSHOLM Kontor EJENDOMMEN

Læs mere

Med venlig hilsen Linn Brekell

Med venlig hilsen Linn Brekell Nyheder fra Irland.. December 2010 En kilde til inspiration og idéer til at udforske Irland Velkommen til den tidlige juleudgave af Tourism Irelands nyhedsbrev til medierne. Irland er det perfekte sted

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Tilbage til www.sdrfelding.dk

Tilbage til www.sdrfelding.dk 1 Tilbage til www.sdrfelding.dk Borgmester Lars Krarups tale ved uddelingen af Herning Kommunes Kulturpris 2013 Onsdag 30. april 2014 klokken 14.30 i Byrådssalen Velkommen her i Byrådssalen. Og velkommen

Læs mere

Hvor alt sker. Kolding. Tønder. Rødekro. Aabenraa 7 km. Tyskland 25 km. Der er motorvej lige til døren.

Hvor alt sker. Kolding. Tønder. Rødekro. Aabenraa 7 km. Tyskland 25 km. Der er motorvej lige til døren. Compass Congress Center i Rødekro, Brunde Vest 17 Tønder 40 km. Rødekro Brundevej Brunde Nord Ribevej Brundevej Brunde Øst Kolding 40 km. E45 Løgumklostervej Tyskland 25 km. Aabenraa 7 km. Der er motorvej

Læs mere

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER Let at finde, svært at forlade Smuk BELIGGENHED IMPONERENDE ARKITEKTUR Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov

Læs mere

Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud

Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud Den kommende Børne- og Ungepolitik, der forventes vedtaget politisk i april 2013 udpeger en række fokusområder for arbejdet med Furesøs

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Hotel Juelsminde Strand Tilbring nogle dejlige dage ved populære Juelsminde Strand

Hotel Juelsminde Strand Tilbring nogle dejlige dage ved populære Juelsminde Strand Hotel Juelsminde Strand Hotel Juelsminde Strand ligger dejligt i naturskønne omgivelser Introduktion Det 3-stjernede Hotel Juelsminde Strand har en skøn beliggenhed ved den hyggelige havneby Juelsminde,

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne Ingen har det hele tilsammen har vi alt - som centrale aktører på Mols ønsker vi at skabe et tæt samarbejde mellem skole, børnehave, hal og foreningsliv

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere