Kurser for medarbejdere i blad- og mediebranchen. Forår 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kurser for medarbejdere i blad- og mediebranchen. Forår 2006"

Transkript

1 Kurser for medarbejdere i blad- og mediebranchen Forår 2006 Niels Brock Kur susafdelingen Århus k øbmandsskole Roskilde Tekniske Skole

2 Skyd genvej Det er rigtigt hvad mange siger: At man kan lære det hen ad vejen. Men det tager sin tid på den måde. Og det er ikke altid man får det hele med. Ved at tage på kursus kan du imidlertid skyde genvej og lære det med det samme. Derfor udbyder vi her i foråret seks kurser i samarbejde med Niels Brock, Århus Købmandsskole og Roskilde Tekniske Skole: Fire kurser som henvender sig til medarbejdere inden for administration, salg, produktion og distribution, og to kurser som er målrettet grafikere og tegnere. Kursusmodel: Plug and play Kurserne tager udgangspunkt i konkrete eksempler og cases som du kender fra din egen dagligdag. Du vil derfor kunne omsætte din nye viden og kunnen i praksis med det samme når du kommer tilbage på arbejdet. Vi kalder denne kursusform for: Plug and play. Mindre kursusforløb Da vi ved det kan være svært at få tid til at deltage i lange kurser i en travl dagligdag, har vi opdelt hvert enkelt kursus i mindre forløb på en eller to dage hver. Derved slipper både du og din afdeling for at skulle rive en sammenhængende uge ud af kalenderen.

3 og lær det med det samme Godtgørelse fra VEU Det er heller ikke dyrt at deltage, hverken for dig eller din arbejdsgiver. Kurserne er nemlig godkendt af AMU, og de koster derfor kun en brøkdel af hvad de ellers ville have kostet. Din virksomhed kan desuden få en VEU-godtgørelse på 667 kr. for hver hele kursusdag. Kursusbevis Da der er tale om AMU-kurser, giver kurserne dig naturligvis ret til at få udstedt et officielt kursusbevis. Tilmelding Tilmelding kan ske via tilmeldingsblanket, som du kan faxe eller sende til os med post, eller online via vores tilmeldingsblanket på Mad og drikke Vi byder på morgenkaffe, rundstykker og vand på alle kurserne. Den øvrige forplejning må du selv stå for, med mindre andet er anført. Vi glæder os til at se dig på et af kurserne. Hanne Hampe-Mogensen og Conny Larsen UHKD / UFTD genvej

4 Bliv en mester til samarbejde 487,- kr. Kunne du tænke dig at mestre samarbejdets svære kunst? Ville du sætte pris på en nemmere arbejdsdag med færre frustrationer og færre konflikter, hvor tingene bare glider for alle? Så er dette kursus i samarbejde noget for dig. Gruppearbejde eller teamwork som det hedder i forretningsverdenen er nemlig ikke bare noget man kan. Det kræver både viden, værktøjer og masser af træning. På dette kursus vil vi arbejde med at forstå de processer der foregår i en gruppe. Vi vil arbejde med gruppers normer og værdier og se på hvad der fremmer samarbejdet, og hvad der hindrer det. Kursusmål Efter uddannelsen kan du indgå positivt i arbejdsgrupper for at samarbejde om at nå din virksomheds mål og være med til at sikre at gruppen udnytter de eksisterende ressourcer optimalt. Kursusindhold På kurset arbejder vi med: at forstå andre og hvorfor andre handler som de gør at forstå hvorfor du selv handler som du gør at forstå hvad der modarbejder eller fremmer gruppens samarbejde at forstå hvorledes normer og værdier sættes i gruppen at arbejde sammen om at løse fælles opgaver at forstå konflikter og konstruktivt gå ind i en løsning dage 1. del: 8. og 9. marts del: 7. april 2006 Niels Brock, København Kursus 1 AMU-uddannelsens titel er: Samarbejde i grupper i virksomheden (41442)

5 Få styr på tallene og tabellerne i Excel 487,- kr dag Kunne dig tænke dig at blive virtuos med et regneark som Excel? Eller bare nogenlunde fortrolig med nogle af de mere avancerede funktioner? Så er dette kursus noget for dig. På kurset lærer du bl.a. at bruge Excel som et værktøj til at forudsige effekten af selv små ændringer i dine poster. Du bliver også fortrolig med mange af de mest anvendte beregnings- og statistikfunktioner, og endelig bliver du i stand til at præsentere dit talmateriale i en overbevisende grafisk form. Forudsætninger For at få et godt udbytte bør du have kendskab til Excel test dig selv på Kursusindhold På kurset: lærer du at arbejde med tal, tekst og formler i regnearket får du styr på hvordan man effektivt udnytter mulighederne for kopiering af formler, og hvordan du går uden om de faldgrupper, dette også medfører lærer du at lave grundlæggende statistiske beregninger på større datamængder såsom at finde gennemsnit, max. og min. værdier let og elegant lærer du at bruge de indbyggede faciliteter til grafisk præsentation får du styr på hvordan du retter i bestående beregninger 1. del: 20. og 21. marts del: 20. april 2006 Århus Købmandsskole + 1. del: 22. og 23. marts del: 21. april 2006 Niels Brock, København Kursus 2 AMU-uddannelsens titel er: Regneark 1 for administrative funktioner (41 496)

6 Bliv bedre til at håndtere kunder i telefonen 217,- kr dag Arbejder du med service eller salg og har telefonen som det primære arbejdsredskab? Og kunne du tænke dig at blive bedre til at håndtere dine kunder? Så vil du uden tvivl kunne få glæde af dette kursus i telefonsamtalens særlige psykologi og forløb. På kurset sætter vi fokus på de ting der karakteriserer telefonkommunikation og gør dig i stand til at faseopdele en telefonsamtale. Du vil også blive bedre til at administrere de informationer du har til rådighed, og bruge dem rigtigt og i overensstemmelse med loven. Kursusindhold På kurset arbejde vi med: salgs- og kommunikationsteknikker hvordan skabes tillid hos en potentiel kunde? håndtering af den vanskelige kunde gode og dårlige vaner i telefonen telefonservice særlige udfordringer samtalekonceptet gør samtalen effektiv hold styr på informationerne og følg op på dem lovgrundlaget for telefonsalg 1. del: 30. marts del: 27. april 2006 Århus Købmandsskole + 1. del: 29. marts del: 26. april 2006 Niels Brock, København Kursus 3 AMU-uddannelsens titel er: Telefonservice (41 431)

7 Lær at skrive bedre Er du nogen sinde i tvivl om hvordan noget skal skrives? Om du skal indlede en mail med Kære eller Hej, om tonen skal være kølig og bydende eller venlig og glad, og om du må skrive f.eks. med x? Så er dette kursus i skriftlig formidling noget for dig. På kurset vil vi ruske op i dine gamle skrivevaner så du får en tidssvarende og korrekt sprogbrug, og lære dig at tage bedre højde for hvem du skriver til, og hvad du kan skrive i hvilken situation. Hvad er fx godt sprog på nettet? Hvordan læser folk en ? Og hvordan laver du en overskrift så den både er dækkende og formår at fænge og vække din læsers interesse? Det er alt sammen spørgsmål som du kan få svar på her. Forudsætninger Fortrolighed med brug af tekstbehandlingsprogrammer. Kursus 4 Kursusmål Efter uddannelsen kan du anvende sproget så det er tilpasset modtager, indhold og teksttype. Kursusindhold På kurset lærer du: at skrive i et godt, modtagervenligt og professionelt sprog grundprincipperne bag den moderne og professionelle tekst at kende at skrive breve og s som bliver læst og forstået at formulere gode overskrifter at placere tekstens informationer i den rigtige rækkefølge at skrive breve og s uden fejl hvad er korrekt eller forkert dansk? at få en professionel sprogtone og stil at få et godt sprog på nettet Undervisningsformen veksler mellem oplæg, øvelser og praktiske opgaver, og du får mulighed for at inddrage tekster fra din egen hverdag. Tag derfor nogle breve, s eller teksteksempler med og få kommentarer og feedback. 433,- kr dage 1. del: 27. og 28. marts del: 24. og 25. april 2006 Århus Købmandsskole + 1. del: 3. og 4. april del: 1. og 2. maj 2006 Niels Brock, København AMU-uddannelsens titel er: Skriftlig kommunikation virksomhedens breve (44392)

8 Samtale fremmer forståelsen er mere end et gammelt reklameslogan 649,- kr. I mediehusets hektiske hverdag kan der nemt falde en uovervejet bemærkning. Men bider den sig fast og bliver misforstået og udvikler sig til en gnavende sten i skoen, er den dårlige kommunikation pludselig i sig selv et problem. Udtryk dig så dine kolleger forstår dig. Og gør det klart hvad du står for. Kursusmål Kurset giver dig indsigt i kommunikationens betydning for at forstå budskaber og dermed undgå misforståelser, uoverensstemmelser og konflikter. Du vil bedre kunne analysere konflikter, finde årsagen til dem og tackle dem. Kursusindhold På kurset arbejder vi med: spørgeteknik aktiv lytning kropssprog assertion analyse og refleksion over forskellige kommunikationshændelser konflikthåndtering selvværd og selvtillid dage. 1. del: 18. og 19. april del: 15. og 16. maj 2006 Århus Købmandsskole Kursus 5 AMU-uddannelsens titel er: Personlig kommunikation og service (41 606)

9 Vis mig dit køleskab - og andre kreative metoder 433,- kr Hører du til dem der aldrig løber tør for inspiration? Er du altid fyldt med gode idéer og forslag når du skal udarbejde en annonce? Ved du præcis hvad der rører sig inden for grafisk design lige nu rundt i verden? Så er du nok den eneste kreative i verden der har det sådan! De fleste grafiske designere oplever at kreativiteten kan køre lidt i ring, og at de kan komme til at genbruge de samme udtryk og idéer. Særligt når der er mange deadlines og stort arbejdspres. Og det er grunden til at vi har lavet dette kursus. tøjer. Deltagerne vil desuden opnå større bevidsthed om sammenhængen mellem det visuelle udtryk i kommunikationsprodukter og forskellige stilretninger og tendenser inden for grafisk design. Forudsætninger: Du skal til dette kursus medbringe mindst et eksemplar af en annonce som du gerne vil have under luppen. Kursusindhold: På kurset vil vi bl.a. arbejde med: tidens tendenser, og hvordan de giver sig udtryk i de daglige avisannoncer Vis mig dit køleskab og andre kreative metoder Kurset afholdes i Århus. Der ydes fuld forplejning 20. maj 2006 Århus Se nærmere på Kurset er tænkt som en kreativ saltvandsindsprøjtning til alle de kreative der sidder og arbejder under stort tidspres til daglig og trænger til inspiration og nye, kreative værkdeadline Kursus 6 AMU-uddannelsens titel er: Grafisk Design - visuelt udtryk, stilretning og tendenser (43857)

10 Lær at fotografere produkter digitalt 649,- kr. Dette kursus henvender sig til alle som ind i mellem bruger et digital kamera til optagelse af forskellige små produkter til annoncebrug. På kurset skal du arbejde med at lægge lys og optage billeder som senere skal behandles og bruges i en annonce. Kursusmål: Kurset vil gøre dig i stand til at foretage en grundlæggende billedkomposition og lyslægning i forhold til packshotfotografering. Kursusindhold: På kurset arbejder vi med: grundlæggende lyslægning, herunder belysningslære og -metodik grundlæggende billedkomposition fotografisk fagterminologi den fotografiske arbejdsproces til anvendelse ved packshotfotograferinger og efterfølgende reproduktion og distribution Der ydes fuld kost og logi. Det anbefales, at alle overnatter. Kurset afholdes i Roskilde. Kurset har en varighed på 14 lektioner fordelt på fredag fra og lørdag fra 9.30 til og 4. marts 2006 Roskilde Tekniske Skole Kursus 7 AMU-uddannelsens titel er: Packshots lys og komposition (43663)

11 Generelt om AMU Alle kan komme på kursus. Tilhører du arbejdsmarkedsuddannelsernes primære målgruppe, kan du også få VEU-godtgørelse m.m. Godtgørelsen er pt. 667,- kr. pr. dag for en fuldtidsansat medarbejder. For deltidsforsikrede og -ansatte gælder lavere satser, medmindre din arbejdsgiver udbetaler fuldtidsløn under uddannelsen. Hvis du får løn under uddannelsen, modtager din arbejdsgiver VEU-godtgørelsen. Godtgørelsesskema udsendes af skolen ved indkaldelse til kurset. Ansøgning om VEU-godtgørelse skal afleveres til din a-kasse, og hvis du ikke er medlem af en sådan til Arbejdsformidlingen. Befordringstilskud Har du ret til VEU-godtgørelse, og har du over 24 km fra hjem til kursussted og retur, kan du søge om befordringstilskud. For personer i arbejde er beløbet 1,02 kr. pr. km, for ledige 1,85 kr. pr. km. Der ydes ikke tilskud til de første 24 km. Befordringstilskuddet er ikke skattepligtigt. Kost og logi Det er muligt at få tilskud til kost og logi hvis du er nødt til at rejse langt for at komme på kursus, dvs. hvis du har mere end 120 km i transport mellem bopæl og uddannelsessted og retur eller hvis det af tidsmæssige eller andre grunde er rimeligt at du er indkvarteret uden for din bopæl (her tænkes bl.a. på ø- boere). Læs mere på

12 Kurser der gør dig klar til nye udfordringer I dette kursuskatalog kan du læse om de syv kurser for mediemedarbejdere som vi lancerer i foråret Kurserne er designet til dig der arbejder i et blad- eller mediehus med enten administration, salg, produktion, distribution eller som tegner eller grafiker. De tager udgangspunkt i de opgaver du sidder med til daglig og vil styrke dine kompetencer så du bliver klar til fremtidens udfordringer. Kurserne er praktisk orienterede med masser af opgaver og konkret viden du kan bruge i din hverdag. Undervisningen er tilrettelagt af de bedste lærerkræfter fra Niels Brock, Århus Købmandsskole og Roskilde Tekniske Skole. Kurserne er AMU kurser. Kurserne vil blive evalueret af dig. Niels Brock Kultorvet København K Århus Købmandsskole Hans Broges Gade Århus C Roskilde Tekniske Skole Industrivej Roskilde Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Kurser for medarbejdere i blad- og mediehuse

Kurser for medarbejdere i blad- og mediehuse Kurser for medarbejdere i blad- og mediehuse Efterår 2005 Niels Brock Kursusafdelingen Århus købmandsskole Roskilde Tekniske Skole Medieskolerne Viborg Gør din dagligdag lidt nemmere Det er de små ting

Læs mere

Vil du have mere ud af dit arbejdsliv?

Vil du have mere ud af dit arbejdsliv? Vil du have mere ud af dit arbejdsliv? Kursuskatalog 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening HK Privat 2 Gå på kursus - og få mere ud af dit arbejdsliv Vi er dygtige til vores arbejde i de danske blad-

Læs mere

Nye kurser for medarbejdere i blad- og mediebranche

Nye kurser for medarbejdere i blad- og mediebranche Nye kurser for medarbejdere i blad- og mediebranche Efterår 2006 Kursusafdelingen Århus Købmandsskole Roskilde Tekniske Skole Genvej til visdom i efteråret Bliv en vigtig ressource i projektgruppen Et

Læs mere

Håndbog for samarbejdspartnere

Håndbog for samarbejdspartnere Håndbog for samarbejdspartnere Intro Velkommen til Erhvervsakademiet Nordsjælland. Som Erhvervsakademi dækker vi et bredt område af uddannelser og kurser. Vores mål er at være regionens kvalificerede uddannelsespartner

Læs mere

MS Project 2010-2 dage Kom i gang med projektstyring

MS Project 2010-2 dage Kom i gang med projektstyring Kursustilbud IT Kurser Region Syddanmark HR Personaleudvikling i samarbejde med CAMPUS VEJLE Nuudbydes kurseri Microsoft Office 2010 fra introduktion til videregående Kursuscentret MS Project 2010-2 dage

Læs mere

AMU-UDDANNELSER - information og vejledning

AMU-UDDANNELSER - information og vejledning AMU-UDDANNELSER AMU-UDDANNELSER - information og vejledning AMU-UDDANNELSER AMU-UDDANNELSER HVAD ER AMU-UDDANNELSE AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser. Uddannelsesområdet hører under Undervisningsministeriet.

Læs mere

Læs hurtigt og effektivt

Læs hurtigt og effektivt Læs hurtigt og effektivt Læs hurtigt og effektivt Tag kontrol over informationerne, og spar tid når du læser Øg din læsehastighed med mindst 50% Bliver du hver dag bombarderet med faglige informationer

Læs mere

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet 2 dage der fremtidssikrer din funktion Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet Intensiv Komeptenceudvikling Øget status og anerkendelse i dit job styrk din position internt

Læs mere

MAKS. OTTE DELTAGERE OG DANMARKS BEDSTE INSTRUKTØRER

MAKS. OTTE DELTAGERE OG DANMARKS BEDSTE INSTRUKTØRER MAKS. OTTE DELTAGERE OG DANMARKS BEDSTE INSTRUKTØRER Med hovedvægt på it-brugeruddannelse og personlig udvikling har IDG - siden 1993 - tilbudt kurser med det ene formål at effektivisere deltagernes arbejde

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 1. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 1. halvår

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 2. halvår

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

Ansøgning om tilskud til uddannelse for medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem TEKNIQ og HK/Privat

Ansøgning om tilskud til uddannelse for medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem TEKNIQ og HK/Privat Ansøgningen udfyldes og indsendes inden kursusstart Selvvalgt uddannelse (sæt X): Virksomhedsansøgt uddannelse (sæt X): Firmanavn: Adresse: CVR-nr.: Tlf.nr.: Postnr.: By: E-mail Registreringsnr.: Kontonr.:

Læs mere

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 KURSER 2015 Indholdsfortegnelse Velkommen på TEC Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 I dette katalog finder du en oversigt over kurser- og efteruddannelsesmuligheder inden for de fagområder,

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2016 og 1. halvår 2017 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering

Læs mere

Materiale til 40378: Den professionelle ansøgningshåndtering

Materiale til 40378: Den professionelle ansøgningshåndtering Materiale til 40378: Den professionelle ansøgningshåndtering Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og ledelse. Undervisningsministeriet. December 2010. Materialet er udviklet

Læs mere

UDDANNELSES- KATALOG

UDDANNELSES- KATALOG 2016 Gode arbejds- og løftevaner Leg med sprog Marte-meo Førstehjælp Samspil og relationer Hvordan bidrager jeg til vi følelsen i samarbejdet Sans og motorik UDDANNELSES- KATALOG FOR DAGPLEJENS PERSONALE

Læs mere

NLP OG COACH UDDANNELSE

NLP OG COACH UDDANNELSE NLP OG COACH UDDANNELSE www.tradium.dk Kunne du tænke dig at blive bedre til at forstå, hvad der foregår i kommunikationen mellem mennesker? Blive bedre til at lytte og forstå hvad andre fortæller og dermed

Læs mere

Den effektive sælger - MBK A/S

Den effektive sælger - MBK A/S Vil du have træning, så du bliver endnu bedre til at sælge til nye kunder? Vil du være bedre til at sælge mere til dine nuværende kunder? Vil du være bedre til at få tilfredse kunder og skabe gensalg?

Læs mere

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog med kurser i Personregistrering 2. halvår 2013 Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog med kurser i personregistrering

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

brevets styrke 2013 og bliv klogere på danskerne

brevets styrke 2013 og bliv klogere på danskerne Lyt til brevets styrke 2013 og bliv klogere på danskerne Vælg brevet, hvis du vil have opmærksomhed det kan noget særligt Der er forskel på oplevelsen af at få et brev i hænderne og se en på skærmen. Brevet

Læs mere

Kommunikation og konflikthåndtering

Kommunikation og konflikthåndtering K o m m u n i k at i o n i t e a m s P e r s o n l i g u d v i k l i n g t i l a r b e j d e o g u d da n n e l s e V i d e n d e l i n g Kommunikation og konflikthåndtering A r b e j d s m a r k e d s

Læs mere

KURSUSKATALOG FORÅRET 2014. Sprog IT

KURSUSKATALOG FORÅRET 2014. Sprog IT KURSUSKATALOG FORÅRET 2014 Sprog IT Velkommen til kursusafdelingen på Ribe Handelsskole Kursusafdelingen på Ribe Handelsskole byder velkommen til en ny og spændende kursussæson. Vi udbyder en række forskellige

Læs mere

Assertiv kommunikation - MBK A/S

Assertiv kommunikation - MBK A/S Vil du være bedre til at få samarbejdet til at fungere? Til at få dine budskaber igennem på en god og ordentlig måde? Blive hørt, forstået og respekteret i samarbejdet med andre? Vil du vide, hvordan andre

Læs mere

Din guide til AMU. Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere

Din guide til AMU. Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere Din guide til AMU mu Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere AMU er for alle AMU tilbyder voksen- og efteruddannelse for det danske arbejdsmarked. AMU henvender sig især til ufaglærte og faglærte

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Advanced level (A.L.) fotoworkshop For dig der vil i dybden med faget DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER (A.L.) TTF ADVANCED LEVEL Varighed: 2 dage (1 overnatning) Fotoworkshop

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Blomsterbinding kurser 2011

Blomsterbinding kurser 2011 Blomsterbinding kurser 2011 20 KOLD LEVNEDSMIDDEL LANDBRUGSVEJ 55 5260 ODENSE S 1 KOLD LEVNEDSMIDDEL LANDBRUGSVEJ 55 5260 ODENSE S Kursusoversigt Vi har i 2011 sammensat en varieret række blomsterbinderkurser,

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser

Vi følger dig digitalt på vej. Bliv it-klar på dine betingelser Vi følger dig digitalt på vej Bliv it-klar på dine betingelser Har du brug for at blive fulgt digitalt på vej? - så start her! I denne folder er der hjælp at hente til dig, der gerne vil i gang med at

Læs mere

Personlig vækst og gennemslagskraft

Personlig vækst og gennemslagskraft Personlig vækst og gennemslagskraft Hold hovedet koldt, og bevar overblikket Kan du gå i sort, når det virkelig brænder på eller er du den, der bevarer det kølige overblik og redder situationen? Dette

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere

Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere Delpolitik om Rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere 1. Overordnet målsætning Med en bevidst rekrutteringsstrategi ønsker vi at fastholde og tiltrække medarbejdere, der kan medvirke til, at Gentofte

Læs mere

Dit personlige lederskab

Dit personlige lederskab Dit personlige lederskab Fokus på din person og dit lederskab Nøglen til god ledelse ligger i dig selv. Du er dit eget vigtigste ledelsesværktøj, og derfor er det afgørende, at du lærer dig selv, dine

Læs mere

Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen

Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen 1 Integrationsrådet Rådet er positivt stemt overfor målsætningerne i politikken og håber, at den vil være med til at sikre, at foreningsliv og

Læs mere

hk ungdom hovedstaden kursus katalog

hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 Få styr på din gæld d. 28. januar 2014 fra kl. 18.00-20.00 Gæld og manglende styr på økonomien er et stigende problem. Flere og flere bliver registreret i

Læs mere

15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation

15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation 15. og 16. september i København 2. og 3. december i Aarhus Konfliktløsning i praksis Sådan forbedrer du samarbejde og kommunikation Få værktøjer til at håndtere energidræbende konflikter og kontroverser

Læs mere

Pædagogiske AMU-kurser forår 2016

Pædagogiske AMU-kurser forår 2016 Pædagogiske AMU-kurser forår 2016 WWW.UCC.DK/AMU AMU-kurser med kompetence AMU-kurser giver reel kompetence til videre uddannelse og til at tackle dagligdagens jobmæssige udfordringer. Uanset om du har

Læs mere

Kurser 2016 Familieplejere

Kurser 2016 Familieplejere Kurser 2016 Familieplejere Kursus Dato AMU kurser Konflikthåndtering Børn og unge med adfærdsog kontaktforstyrrelser Dokumentation d. 10+11+12.05 & 30.05 2016 d. 06+07.09 & d. 20+21 september d. 01+02+03.11

Læs mere

Uddybende oplysninger om læseindsatsen i indskolingen på Viby Skole

Uddybende oplysninger om læseindsatsen i indskolingen på Viby Skole Uddybende oplysninger om læseindsatsen i indskolingen på Viby Skole Læseboost i børnehaveklassen! Formålet med at give vores elever et læseboost, når de begynder i børnehaveklassen er, at udviklingen i

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

IT Kurser. Kursustilbud. Region Syddanmark. Vælg kurserivejle, Odense eller på din. -semere på side 11. Kursuscentret

IT Kurser. Kursustilbud. Region Syddanmark. Vælg kurserivejle, Odense eller på din. -semere på side 11. Kursuscentret Kursustilbud IT Kurser Region Syddanmark HR Personaleudvikling i samarbejde med CAMPUS VEJLE Vælg kurserivejle, Odense eller på din arbejdsplads -semere på side 11 Kursuscentret MS Project 2003 - Grundlæggende

Læs mere

Stærke relationer med tillidsbaseret ledelse

Stærke relationer med tillidsbaseret ledelse Stærke relationer med tillidsbaseret ledelse Lær dig selv at kende, og skab stærke relationer Ledere indgår dagligt i mange forskellige relationer både lederkolleger, chefer og medarbejdere. Kvaliteten

Læs mere

Salg for ikke-sælgere - MBK A/S

Salg for ikke-sælgere - MBK A/S Vil du være mere sikker, når du skal ud af din vante rolle som faglig ekspert? Vil du have en god relation til jeres kunder, og være ambassadør for jeres virksomhed? Vil du skabe god kundekontakt, og sørge

Læs mere

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Struktur der passer til brugerens niveau og behov Struktur der kan tages med overalt Gør brugeren selvhjulpen og øger selvtilliden Giver ro og

Læs mere

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer

Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Strukturprogram og app for alle med kognitive udfordringer Struktur der passer til brugerens niveau og behov Struktur der kan tages med overalt Gør brugeren selvhjulpen og øger selvtilliden Giver ro og

Læs mere

Formidling der brænder igennem

Formidling der brænder igennem Formidling der brænder igennem 3. møde, hvordan brænder man igennem med sit budskab? Gentofte Hovedbibliotek Den 7. juni 2012 Fokus for dagen Formidling af et budskab til en specifik målgruppe, varetagelse

Læs mere

Praktikant eller studiejobber

Praktikant eller studiejobber Hej studerende Praktikant eller studiejobber også noget for dig! I en praktik eller et studiejob kan du som studerende fra en relevant uddannelse byde ind på at løse opgaver ude hos virksomhederne med

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i 1 Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i mit daglige arbejde, men de tre som jeg har valgt at

Læs mere

Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk

Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk forårs Kurser efterår 2006 Kommunikation Udvikling Indsigt 2 GENEREL INFO: Kurserne afholdes på: BEC Design, Storegade 64, 3790 Hasle. Tilmelding: Linda Olsen: lo@bec-business.dk Spørgsmål? Kontakt Johnny

Læs mere

Om at være selvforskyldt. ledig

Om at være selvforskyldt. ledig Om at være selvforskyldt ledig Arbejdsdirektoratet Januar 2003 Hvordan og hvornår? Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse (Akasse), har du mulighed for at få dagpenge, når du er ledig og står til

Læs mere

Halsstrækkende grafisk design

Halsstrækkende grafisk design Halsstrækkende grafisk design Fokuser på de signaler, din grafiske identitet udsender til eksisterende og potentielle kunder. Generelt om Stormes Grafisk Stormes Grafisk er en lille og nærværende grafisk

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk

Sådan kan du arbejde med. psykisk arbejdsmiljø. på din arbejdsplads. r. d k. t d u m æ r ke. www.barhandel.dk Sådan kan du arbejde med psykisk arbejdsmiljø på din arbejdsplads ww www.barhandel.dk w.de t d u m æ r ke r. d k Om psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads.

Læs mere

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr.

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr. Nr. 5 2009 Tema: Individuel kompetenceudvikling, et tigerspring. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker Det er et must, at man som leder skal arbejde med individuel kompetenceudvikling for sine medarbejdere.

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

Find ind til din indre kerne

Find ind til din indre kerne Find ind til din indre kerne Personlig udvikling gennem indre ro Ønsker du at kunne stå fast, hvile i dig selv og lære dig selv at kende i dybden? Vil du gennemgå en personlig udvikling, så du får et indre

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET Maj 2015 Visioner og beskrivelser af det gode samarbejde i snitfladen mellem frivillig og ansat Evalueres efter max 1½

Læs mere

Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler. August 2011

Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler. August 2011 Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler August 2011 Indhold Kan dine medarbejdere matche udfordringerne nu og i fremtiden? MUS et redskab til systematisk og strategisk kompetenceudvikling

Læs mere

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte gdette hæfte giver ad ang til videoerne Fordyb dig i Bibelens fortælling Videoer med Bibelens fortælling Studiehæfte til samtale og fordybelse 50 år med Bibellæser- Ringen Studiemateriale til Bibelens

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog Nemt på Nettet IT-kursuskatalog FORÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud

Læs mere

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage.

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. På de næste sider ser du programmet for kurset, samt støttespørgsmål for

Læs mere

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design Del 1: Plakatserie Til efteråret afholder

Læs mere

80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem

80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem 80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem Byg Garanti er synlig i tv, radio og på nettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en brandingkampagne for Byg Garanti. I

Læs mere

Kurser 2016. www.autismecenter.dk

Kurser 2016. www.autismecenter.dk Kurser 2016 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER

TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER HOLD 4 - FORÅRET 2016 TRAC S INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TAG LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FOR LEDERE AF PROFESSIONEL KREATIVITET 2 HVOR MEGET SKAL DU STYRE? HVAD SKAL DU STYRE? HVEM SKAL DU STYRE? LÆR

Læs mere

Materiale til 40388: De svære samtaler procedure og værktøjer

Materiale til 40388: De svære samtaler procedure og værktøjer Materiale til 40388: De svære samtaler procedure og værktøjer Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse Undervisningsministeriet. December 2010. Materialet er udviklet

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse, marts 2006. Denne At-vejledning

Læs mere

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet?

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? FØR Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? Hvis nej - hvorfor ikke Jeg følte mig godt forberedt efter gennemgangen. Jeg kan ikke huske det, men jeg fandt først videoerne

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Fransk Sprog, Litteratur og Kultur Navn på universitet i udlandet: Université Paris Ouest Nanterre la Défense Land: Frankrig Periode: Fra:04.02.13

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office UNDERVISNING IT undervisning Skræddersy dit eget forløb! WebGaits undervisere har en bred erfaring indenfor en lang række IT-områder. WebGait planlægger undervisningen så den passer til de udfordringer

Læs mere

hvilke slags arbejde kan man have som uddannet tøj designer hvilke ting skal man være god til som tøj designer Hvorfor er mænd løn højere end kvinders

hvilke slags arbejde kan man have som uddannet tøj designer hvilke ting skal man være god til som tøj designer Hvorfor er mænd løn højere end kvinders 2014/2015 tøj designer Indledning: jeg er ikke helt klar på endnu om hvad jeg gerne vil være når jeg bliver ældre. Jeg har valgt tøj designer hvor jeg specielt har fokus på Tekstil/tøjområdet. Det har

Læs mere

Kursister med læse/skrive-vanskeligheder på AMU-uddannelser.

Kursister med læse/skrive-vanskeligheder på AMU-uddannelser. Kursister med læse/skrive-vanskeligheder på AMU-uddannelser. Instruktionsmanual til underviseren. Forslag til hvordan vi kan opdage læse/skrive-problemer hos kursisterne. Forslag til tilretning af skriftlige

Læs mere

Tips og Tricks Program til eksamen. Nanna Berglund d. 19.05.16

Tips og Tricks Program til eksamen. Nanna Berglund d. 19.05.16 Tips og Tricks Program til eksamen Nanna Berglund d. 19.05.16 Præsentation Inden eksamen Struktur Læsning Mundtlig eksamen Under eksamen Dit oplæg Rollefordeling Skriftlig eksamen Nervøs? Efter eksamen

Læs mere

Indledning og praktiske oplysninger 3. Effektive sekretærer 4. Kommunikation og konflikthåndtering i det daglige arbejde 5

Indledning og praktiske oplysninger 3. Effektive sekretærer 4. Kommunikation og konflikthåndtering i det daglige arbejde 5 Kurserr for det tekniske administrative personale på efterskoler 2011/12 Indholdsfortegnelse Indledning og praktiske oplysninger 3 Effektive sekretærer 4 Kommunikation og konflikthåndtering i det daglige

Læs mere

Hvordan ting kan vokse op nedefra!

Hvordan ting kan vokse op nedefra! Hvordan ting kan vokse op nedefra! - en kreativ arbejdsmodel som redskab til at skabe nye tanker, idéer og alternative løsninger i pædagogiske miljøer Af Anne Sofie Møller Sparre i kreativt samarbejde

Læs mere

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 DU VÆLGER SELV 1. halvår 2012 6praksis teori - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 byder på seks forskellige kursuslinier for ledige med ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

Læs mere

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm I DGI Bornholm hjælper vi foreningerne mod nye oplevelser. I denne folder fortæller vi om nogle af de fordele, man kan opnå som medlem af DGI. www.dgi.dk/bornholm

Læs mere

8 gode tilbud. til håndværkere og teknikere

8 gode tilbud. til håndværkere og teknikere 8 gode tilbud til håndværkere og teknikere STATENS CENTER FOR KOMPETENCE- OG KVALITETSUDVIKLING Kristen Bernikows Gade 4, 2. sal 1105 København K T 33 18 69 69 www.sckk.dk værsgo Din faglige organisation

Læs mere

vær sygefra værd at vide om

vær sygefra værd at vide om sygefravær værd at vide om Når du bliver syg, kan der opstå mange spørgsmål: Hvordan ser min økonomi ud under min sygdom? Hvad gør jeg for at sikre, at jeg stadig har mit job, når jeg atter bliver rask?

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

Forfatter: Sanne Nørgaard Larsen Cand.mag. i retorik, grafiker og kommunikationskonsulent hos Rambøll By og Trafik

Forfatter: Sanne Nørgaard Larsen Cand.mag. i retorik, grafiker og kommunikationskonsulent hos Rambøll By og Trafik En god visuel fremstilling kan skabe overblik, vise sammenhænge og levere blikfang. Men hvordan gør man? Den praktiske side giver råd til at få din visuelle kommunikation til at hænge sammen. Bibliografisk

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS)

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) - med supplerende skemaer til brug ved seniorsamtaler (SUS) og lederudviklingssamtaler (LUS). I dette dokument er samlet alle skemaer, hjælpespørgsmål, vejledning

Læs mere

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening

Nyhedsbrev Nyt fra din lejerforening Første udgave af s nyhedsbrev i 2016 indeholder: Kursus om den nye lejelov... 1 Lone får 10.000 kr. retur for trappevask... 2 Ny pjece om den nye lejelov... 5 Kursus om den nye lejelov Beboerrepræsentanter

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

Effektfuld salgsledelse

Effektfuld salgsledelse Effektfuld salgsledelse Øg salget med målrettet ledelse af din salgsorganisation Med den rette ledelse kan du skabe en kompetent, målrettet og effektiv salgsorganisation med ekstraordinære resultater til

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 : dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 2 Februar 2009 Varmt arbejde kurser. Dansk Maskinhandlerforening og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI), har aftalt et samarbejde

Læs mere

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Interfolk, september 2009, 1. udgave 2 Indhold Om beskrivelsen af din

Læs mere

Fremtidens Advokatvirksomhed

Fremtidens Advokatvirksomhed Fremtidens Advokatvirksomhed Advokatydelser sælger ikke sig selv! Kongres fredag den 11. juni kl. 10.00 12.30 Loyale kunder er vores løn! Markedet 70% Kilde: Danmarks Statestik; Produktstatestik for advokatvirksomhed,

Læs mere