Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X"

Transkript

1 Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne er topproduktet i den kollektive trafik i Nordjylland, med høj komfort, smarte busser, høj service osv. For at den samlede rejse med X bussen, fra start til slut, skal være en god oplevelse, er det vigtigt at stoppestederne bliver tænkt ind i det samlede kollektive produkt. NT har med dette udgangspunkt udarbejdet et nyt stoppestedskoncept, som inddeler stoppestederne i tre kategorier; stop, superstop og terminal. For hver af de tre kategorier er der fastlagt et minimumsserviceniveau. Ved en gennemførelse af projektet vil passagererne opleve en markant forbedring af venteforholdene og informationsniveauet. Denne ansøgning betyder at stoppestederne og terminalerne på X bus rute 970X mellem Aalborg og Nykøbing Mors, vil opfylde kravene i stoppestedskonceptet.

2

3 3 Baggrund Nordjyllands Trafikselskab (NT) har med baggrund i Trafikplan for Nordjylland valgt at satse på hurtige og direkte forbindelser mellem regionens hovedbyer, ved at udbygge X bus nettet i regionen. Dette gælder både nye forbindelser, men også en markant forøgelse af antallet af afgange på de enkelte ruter. Med satsningen på X busserne har NT forbedret selve busrejsen, men ønsker at den samlede rejse, fra rejsen starter til rejsen slutter, opleves positivt. Dette kræver en forbedring af forholdene ved stoppestederne. NT har med dette udgangspunkt, og med støtte fra Trafikstyrelsens fremkommelighedspulje, udarbejdet et nyt hardwarekoncept og driftkoncept for stoppesteder, superstoppesteder og terminaler. Stoppestedskonceptet er udarbejdet og næste del består i at få udmøntet konceptet på forsøgsstrækningen; rute 970X Aalborg Thisted Nykøbing Mors. Trafikstyrelsen har ved tidligere ansøgningsrunder givet tilsagn til ansøgninger, der er i direkte tilknytning til superstoppestedskonceptet. Disse er: - Promovering af den kollektive transport på Mors - Superstop og Terminal en show case i Nykøbing Mors - Opgradering af stoppestedsforhold i Thisted Kommune - Forprojekt; Thisted Terminal for Kollektiv Trafik Udmøntningen af NT s superstoppestedskoncept er derfor i gang, men der er stadig stoppesteder og terminaler, hvor en opgradering endnu ikke er igangsat. Denne ansøgning skal sikre at også de øvrige stoppesteder og terminaler bliver opgraderet. 4 Formål Formålet med dette projekt er at forbedre forholdene ved stoppestederne, sådan at den samlede rejse med X Bus opleves som komfortabel. De nye X Bus stoppesteder vil ikke bare forbedre komforten, men også serviceniveauet i form af øget informationsniveau samt underholdning. Med de forbedrede forhold ved stoppestederne vil NT sende en signal til nuværende og potentielle kunder, om at X busserne er et attraktivt alternativ til privatbilismen. Formålet med projektet er derfor, udover at forbedre forholdene ved stoppestederne, at fastholde nuværende passagerer, samt at tiltrække nye kunder. Da X busserne stopper ved nogle af de mest centrale og bedst benyttede stoppesteder, vil opgraderingen af disse stoppesteder ikke kun være til gavn for X bus passagererne men også passagerer på øvrige ruter. Projektet vil udover at være en forbedring af stoppestedsforholdene på rute 970X også danne grundlag for en udbredelse af NT s stoppestedskoncept til de øvrige X bus strækninger i regionen.

4 5 Indhold Med denne ansøgning søges der om støtte til opgradering af otte stoppesteder og terminaler. Stoppestederne er inddelt i tre stoppestedskategorier; Stop, Superstop og Terminal. Denne ansøgning søger om opgradering eller etablering af seks stoppesteder, et superstop og en terminal. 5.1 NT s stoppestedskoncept kort fortalt Overordnet indeholder NT s stoppestedskoncept tre kategorier; stop, superstoppested og terminal. For hver af kategorierne er der et minimumsserviceniveau. Denne ansøgning skal sikre at de nuværende stoppesteder og terminaler lever op til minimumskravene. Med baggrund i NT s stoppestedskoncept er hvert enkelt stoppested og terminal blevet inddelt efter de tre overordnede stoppestedskategorier. Udgangspunktet for inddelingen af stoppesteder i de tre stoppestedskategorier er antallet af passagerer, der benytter stoppestedet pr. uge. Der er følgende sammenhæng mellem passagertal og kategori for stoppested: - Stop har mellem 500 og på- og afstigninger pr. uge. - Superstoppested har mellem og på- og afstigninger pr. uge. - Terminal har over på- og afstigninger pr. uge. Derudover er antallet af ruter, der betjener stoppestedet, samt potentialet for overflytning af passagerer fra bil til bus, medtaget i den endelige vurdering af i hvilken kategori de enkelte stoppesteder skal placeres. Der kan være forskellige lokale forhold, der gør at det enkelte stoppested flyttes fra en kategori til en anden. Efter en konkret vurdering er stoppestederne på rute 970X blevet inddelt således: Stop: - Vesterbrogade i Nørresundby - Øsløs v/landevejen - Hvasskrydset - Dragsbæk v/tilstedvej - Vilsund v/åsvej - Thisted Uddannelsescenter Superstop: - Vesterbro i Aalborg - Brovst Busterminal Terminal: - Aalborg Busterminal - Fjerritslev Busterminal - Thisted Busterminal - Nykøbing Mors Busterminal I de følgende afsnit vil minimumskravene til de enkelte stoppestedskategorier blive beskrevet. Minimumskravene er inddelt i tre niveauer; læskærm, inventarpakke og servicepakke. Det er kun læskærm og inventarpakken, som der med denne ansøgning ansøges om Stop Stop er det laveste niveau som typisk ligger udenfor byer eller i mindre byer. Stop har et minimumsserviceniveau der indeholder: - Læskærm - Inventarpakke bestående af: o Stoppestedsstander o Skraldespand o Bænk o Belysning i læskærm o Belysning ved stoppested o Askebæger o Gribelister (til handicappede og gangbesværede)

5 o Cykelparkering, stativ o Realtidsskilt o Strømforsyning med bl.a. solceller o Ur og termometer - Servicepakke bestående af: o Reklameholder o Zonerutekort o Køreplan, elektronisk o Kort over lokalområdet o Bilparkering (der skal som minimum kunne henvises til offentlige p-båse i området) o Passagerdetektering ved stoppesteder enten som lysende lampe på læskærm eller signal i bussen. 5.3 Superstop Superstop er det mellemste niveau som i forhold til de eksisterende stoppesteder vil signalere nye tider. Minimumsserviceniveauet på et superstop indeholder: - Semilukket læskærm - Inventarpakke bestående af: o Stoppestedsstander o Skraldespand o Bænk o Belysning i læskærm o Belysning ved stoppested o Askebæger o Gribelister (til handicappede og gangbesværede) o Overdækket cykelparkering (minimum 15 stativer) o Realtidsskilt o Strømforsyning med bl.a. solceller o Ur og termometer o Overvågning o WiFi o Gratisavisholdere - Servicepakke bestående af: o Reklameholder o Zonerutekort o Køreplan, elektronisk o Kort over lokalområdet o Bilparkering (der skal som minimum kunne henvises til offentlige p-båse i området) o Passagerdetektering ved stoppesteder enten som lysende lampe på læskærm eller signal i bussen. o Besked til passageren om bussens ankomst (fx 1 min. før bussen kommer) o EL-stik til fx mobilopladning 5.4 Terminal De nye terminaler bliver flagskibene i det nye stoppestedskoncept. Terminalerne vil have et serviceniveau der giver fuld flex for de rejsende i forhold til at tage arbejdet med, mens der ventes på bussen. Minimumsserviceniveauet for en terminale er: - Bygning/lukket læskærm - Inventarpakke bestående af: o Stoppestedsstander o Skraldespand o Bænk o Belysning i læskærm o Belysning ved stoppested o Askebæger o Gribelister (til handicappede og gangbesværede) o Overdækket cykelparkering (15 30 stativer) o Cykelparkering efter øvrig behov o Realtidsskilt o Strømforsyning med bl.a. solceller o Ur og termometer o Overvågning o WiFi o Gratisavisholdere

6 o Kundetoilet o Varme o Infoskærme o Legeplads/legeredskaber o Bilparkering - Servicepakke bestående af: o Reklameholder o Zonerutekort o Køreplan, elektronisk o Kort over lokalområdet o Bilparkering (der skal som minimum kunne henvises til offentlige p-båse i området) o Passagerdetektering ved stoppesteder enten som lysende lampe på læskærm eller signal i bussen. o Besked til passageren om bussens ankomst (fx 1 min. før bussen kommer) o EL-stik til fx mobilopladning o Reklame på tv o Lokal opslagstavle o Postkasse, døgnposten o Tips og lotto o Slikautomat o Kaffeautomat o Online nyheder/tv/vejrudsigten evt. med reklamer som undertekst o Radio o Aflåste bokse o Kiosk (hvis det kan deles med fx DSB) o Opslagstavle (evt. elektronisk) køb, salg rengøringshjælp mv. o Bycykler/gratis cykler/pendlercykler 5.5 Chaufførfaciliteter Ved endestationer, hvor chaufførerne gør ophold, er der krav om chaufførfaciliteter med separat toilet og opholdsstue. 5.6 Øvrige projekter med tilknytning til denne ansøgning Denne ansøgning er påvirket af ansøgninger, der enten er tildelt puljemidler eller afventer svar på tilkendegivelse. Opgradering af følgende stoppesteder og terminaler er ikke medtaget i denne ansøgning: Da der ved tidligere ansøgningsrunder er givet tilsagn til opgradering af enkelte stoppesteder og terminaler, samt at der sideløbende med denne ansøgning er indsendt en ansøgning om opgradering af terminalerne i Thisted og Aalborg, vil det i det følgende blive beskrevet hvad der ansøges om ved hvert af stoppestederne og terminalerne, for at disse lever op til minimumsserviceniveauet. - Terminalen i Nykøbing Mors er allerede tildelt puljemidler, og opfylder retningslinjerne bag NT s stoppestedskoncept. Der ansøges derfor ikke om yderligere midler. - Stoppestedet i Vilsund er tildelt midler til anlæggelse af buslommer og opstilling af læskærm i begge sider. Denne ansøgning søger om puljemidler til at opgradere stoppestedet med inventar, sådan at stoppestedet i Vilsund opfylder NT s stoppestedskoncept. - Der er indsendt ansøgning om etablering af en ny trafikterminal i Thisted. Ansøgningen lever op til principperne i NT s stoppestedskoncept, og der ansøges derfor ikke om puljemidler til Thisted Terminal. - Der er indsendt en ansøgning om opgradering af Aalborg Busterminal. Der søges derfor ikke om puljemidler i forbindelse med denne ansøgning. - Det er ikke muligt at lave ændringer for stoppestedet på Vesterbro i Aalborg. Stoppestedet lever op til NT s stoppestedskoncept. 5.7 Opgradering af stop Vesterbrogade i Nørresundby - 1 læskærm - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit 5.2. Øsløs v/landevejen - 2 læskærme - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit 5.2.

7 Øsløs v/landevejen Hvasskrydset Stoppestedet er allerede udstyret med en læskærm i begge retninger, derfor vil opgraderingen kun indeholde inventar. - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit 5.2. Dragsbæk v/tilstedvej - 2 læskærme - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit 5.2. Vilsund v/åsvej Da der igennem en tidligere ansøgning er tildelt puljemidler til anlæggelse af buslommer og opstilling af læskærm, ansøges der kun om inventar. - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit 5.2. Thisted Uddannelsescenter Stoppestedet benyttes af mange studerende, samtidig med at NT har planer om at samle to stoppesteder til et, ønskes stoppestedet opgraderet sådan at stoppestedet har kapacitet til at betjene de mange studerende. - 3 læskærme - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit WiFi 5.8 Etablering af superstoppested Brovst Brovst Busterminal fremstår i dag meget slidt og utidssvarende, samtidig er busterminalen gemt væk fra hovedgaden, hvilket gør at busserne bruger ekstra tid for at betjene terminalen. Det er derfor et ønske at få etableret et superstoppested på hovedvejen gennem Brovst. Dette vil udover at spare køretid også være med til at den kollektive trafik får en mere fremtræden rolle i byen. Der ansøges derfor om tilskud til: - 2 semilukkede læskærme - 2 buslommer - Chaufførfaciliteter - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit 5.3.

8 Brovst Busterminal 5.9 Terminal Fjerritslev Busterminal Fjerritslev Busterminal ligger i en nyere bygning, og der er derfor ingen grund til at ændre på dette. Opgraderingen består i en ny rumdeling af terminalbygningen og et højere serviceniveau. - Ny rumdeling - Inventarpakke med inventar beskrevet under afsnit 5.4. Fjerritslev Busterminal

9 6 Passagertal før projektets gennemførelse Antallet af på- og afstigninger pr. uge, der påvirkes af projektet er: - Vesterbrogade, Nørresundby: Øsløs v/landevejen: Hvasskrydset: Dragsbæk v/tilstedvej: Vilsund v/åsvej: 22 - Thisted Uddannelsescenter: Brovst Busterminal: Fjerritslev Busterminal: Opgørelsen over antallet af på- og afstigninger er baseret på tællinger fra oktober Succeskriterier for passagertilvæksten efter projektets gennemførelse Det overordnede mål med projektet er en stigning på 10 % i forhold til på- og afstigninger pr. uge på de enkelte stoppesteder. For nogle stoppesteder er potentialet for overflytning af pendlere så stort at målet er sat højere. Målene for på- og afstigninger pr. uge ved de enkelte stoppesteder er: - Vesterbrogade, Nørresundby: Øsløs v/landevejen: Hvasskrydset: Dragsbæk v/tilstedvej: Vilsund v/åsvej: Thisted Uddannelsescenter: Brovst Busterminal: Fjerritslev Busterminal: Som grundlag for vurderingen af overflytningspotentialet er der i forbindelse med udarbejdelsen af NT s stoppestedskoncept udarbejdet en pendleranalyse. Pendleranalysen tog udgangspunkt i antal pendlere mellem sognene på X Bus ruten mellem Aalborg og Nykøbing Mors (970X). Det forventes at 10 % af pendlerne kan overflyttes til X bussen. 8 Øvrige succeskriterier for projektet Det overordnede succeskriterium for dette projekt er at der bliver etableret stoppesteder, superstoppesteder og terminaler som opfylder kravene i NT s stoppestedskoncept. Dette indebærer: - Opgradering af stoppestederne: o Vesterbrogade, Nørresundby o Øsløs v/landevejen o Hvasskrydset i Thisted o Thisted Uddannelsescenter o Dragsbæk v/tilstedvej o Vilsund v/åsvej - Etablering af superstoppested i: o Brovst - Opgradering af terminalen i: o Fjerritslev

10 De nye stoppesteder, superstoppesteder og terminaler vil danne grundlag for udbredelse af konceptet til de øvrige kommuner i NT s område. Derudover vil et væsentligt succeskriterium være, at passagernes tilfredshed med stoppestedsforholdene samt informationsniveauet på 970X ruten bliver øget, hvilket vil blive målt igennem NT s kundetilfredshedsundersøgelser. Samt at etableringen af et nyt superstoppested i Brovst vil betyde, at den samlede køretid for ruten minimeres. Som en del af projektet med udvikling af NT s stoppestedskoncept arbejdes der med at finde frem til en driftsmodel, sådan at stoppestederne drives ens, og at der sikres at stoppestederne vedligeholdes. Den endelige driftsmodel er ikke endeligt udviklet 9 Organisering Ansvaret for projektets gennemførelse og finansiering ligger ved Nordjyllands Trafikselskab med planlægger Kristoffer Martens som projektleder, i tæt samarbejde med de berørte kommuner; Aalborg, Jammerbugt og Thisted. Projektet afventer endelig politisk godkendelse i de enkelte kommuner, derfor er denne ansøgning betinget af godkendelse. 10 Tidsplan Projektstart, afhængig af tilsagn fra Trafikstyrelsen Projektering Levering og opstilling af stoppestedsfaciliteter Kundeundersøgelse Passageranalyse Rapportering Måned: Rapportering Afrapporteringen af projektet opdeles i to faser: - Første del af afrapporteringen sker når materiale er indkøbt og opsat. Eventuelle problemer med etableringen af stoppestederne vil blive en del af denne rapportering. - Anden del af afrapporteringen sker når den første kundeundersøgelse og passagertælling er foretaget efter at hele projektet af gennemført.

11 12 Finansiering De samlede projektudgifter beløber sig til i alt kr. inkl. moms. Samlet projekt Indkøb og levering Stoppesteder og terminaler Uforudsete udgifter (5 %) Egentimer, NT (300 kr/time) Sum Der ansøges om tilskud til dækning af 50 % af projektets samlede udgifter svarende til kr. inkl. moms.

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland

Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland Ansøgning til pulje til yderområer Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) og de nordjyske kommuner sætter i fællesskab fokus på forbedring af stoppestedsfaciliteterne

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Projektet omhandler en opgradering af stoppestedsfaciliteter ved hovedstoppestederne i alle de

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

udvikling af terminal og superstoppesteds koncept til understøttelse af NT s x-bus net

udvikling af terminal og superstoppesteds koncept til understøttelse af NT s x-bus net udvikling af terminal og superstoppesteds koncept til understøttelse af NT s x-bus net ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Formålet med projektet er at udvikle et nyt moduleret superstoppesteds- og

Læs mere

Superstop og Terminal - en show case i Nykøbing Mors

Superstop og Terminal - en show case i Nykøbing Mors Superstop og Terminal en show case i Nykøbing Mors ansøgning til passagerpuljen resumé NT har udarbejdet et koncept for stoppesteder på Xbusruterne. Konceptet ønskes anvendt i hele NT s dækningsområde.

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe 2. Resumé I december 2010 omlagde Region Sjælland sine lokaltog- og

Læs mere

Sammenhængende terminalområde i Hjørring

Sammenhængende terminalområde i Hjørring En grøn transportpolitik Sammenhængende terminalområde i Hjørring Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Hjørring Kommune søger om støtte under En grøn transportpolitik til gennemførelse af et forprojekt

Læs mere

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser ansøgning til passagerpuljen resumé Realtidsinformation er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik attraktiv

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir Odense Byråd Åben Referat Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Niclas Turan Kandemir I stedet for Niclas Turan Kandemir mødte Abdisalan Yussuf Hassan A: Sager til afgørelse i Økonomiudvalget/Byråd

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 31. august 2010 1. Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Rebild Kommune har i dag et velfungerende rutenet, der tilgodeser både skoleelever og pendlere. Der er dog altid plads

Læs mere

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Præsentation TØF 2. oktober 2012 1. Om projektet -forudsætninger Interviews med involverede parter(fynbus, kommuner, operatører, DSB, AFA) 2.904 stoppesteder, ca. 1.400

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg

Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Referat fra Fagligt Forum den 20. august 2009 Hotel Scandic, Silkeborg Pkt. 1: Velkomst og siden sidst samt økonomi Velkomst ved Jens Erik Sørensen Den nedsatte tekniske referencegruppe er blevet bedt

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Navigation på rejsen 2. Resumé Projektet skal medvirke til at sikre kunderne i den kollektive trafik en god rejseoplevelse ved at forsyne

Læs mere

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet ekspresbusser med resumé incitament i Aalborgområdet ansøgning til passagerpuljen Projektet går ud på, at to entreprenører (City-Trafik og Arriva) af Aalborg Kommune og NT får stillet i opdrag - inden

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Cykelreservation i busserne i Nordjylland. 6. November 2013

Cykelreservation i busserne i Nordjylland. 6. November 2013 Cykelreservation i busserne i Nordjylland 6. November 2013 Projektet kort fortalt Ansøgning til Trafikstyrelsen Arbejdsgruppe bestående af DCF, NT og COWI Fokusgruppe med chauffører Møder med entreprenører

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune NOTAT Oprettet: 01/09/14 Senest revideret: 27/10/14 Ref.: AF/GC Modtager: Frederikshavn Kommune Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune Indledning: Der er som kommune mulighed

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit

Siden sidst. Økonomi. - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet. - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit Siden sidst Økonomi - Samlet styr på udgifterne og Trafikselskabet - Tilbagegang i indtægterne på ca. 2 % - især salg i busserne - Taksterne forhøjes med 3 % i gennemsnit - Decentral forhandling om afskaffelse

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

Aalborg Nærbane. Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS

Aalborg Nærbane. Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS Aalborg Nærbane Af Annette Legart og Allan Numelin Illustrationer af GHB Landskabsarkitekter ApS For at dæmme op for den voldsomme vækst i trafikken ønsker vi at gøre den kollektive trafik mere attraktiv.

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Af Signe Klintgaard Korać m.fl., funktionsleder for planlægning, Nordjyllands trafikselskab & Lykke Magelund, chefkonsulent, Tetraplan A/S Trafikdage på Aalborg

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk Projektbeskrivelse 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk 2. Resumé Projektet består i en omlægning af Stationspladsen i Frederiksværk, i et samarbejdsprojekt mellem Halsnæs Kommune,

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia Agenda 1. BRT vs. Letbane 2. +Way er Movias bud på byudvikling og kollektiv trafik 3. En tur til den mellemstore

Læs mere

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015 1 Tilsagnsnotat Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde 8. januar 2015 2 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde i alt givet tilsagn om 39,6 mio. kr. til 12 projekter. Puljen til

Læs mere

Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg

Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg Incitamentsprogram for by- og metrobusserne i Aalborg Kvalitetskoordinator, Susan Bundgaard Jensen Nordjyllands Trafikselskab John F. Kennedys Plads 1.R 9000 Aalborg Baggrund NT og Aalborg Kommune har

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3.

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3. Dagsorden Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab 29. september 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 John F. Kennedys Plads 1R, 3. sal Side 1 af 6 16. september 2015 Til medlemmerne af Chaufførkontaktudvalget

Læs mere

ITS i Regionstog Projektbeskrivelse

ITS i Regionstog Projektbeskrivelse 2009 ITS i Regionstog Projektbeskrivelse Regionstog's projektbeskrivelse og budget til en samlet ITS-løsning der indeholder: Intelligente stationsstandere og fjernstyret konflikt-håndtering ved brug af

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010 Principper for natbusbetjening - Høringsudgave Oktober 2010 Høringsudgave oktober 2010 Resumé Natbuskørsel er en lille, men vigtig del af Sydtrafiks tilbud af kollektiv trafik. Knap 500 personer benytter

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene.

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Servicemål for kollektiv trafik 1. Nuværende servicemål regional kørsel Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Ved optælling af antal ture lægges følgende

Læs mere

Implementering af korrespondancesikring i X Bus

Implementering af korrespondancesikring i X Bus Implementering af korrespondancesikring i X Bus 1. Projekttitel Implementering af korrespondancesikring i X Bus 2. Resumé Projektet formål er, at implementere en proces og et system for korrespondancesikring

Læs mere

Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport

Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport Jesper Fønss Projektleder i Movia Trafik- og rådgivningscenter E-mail: jf@moviatrafik.dk 1 Agenda 1. Kort om baggrunden for +Way 2. +Way er Movias

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

Busstoppesteders serviceniveau

Busstoppesteders serviceniveau Fredensborg Kommune Uddrag af referat fra mødet i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget den 12. august 2014 Busstoppesteders serviceniveau Sagsnr.: 14/15381 Se alle bilag i sagen Beslutningstema Stillingtagen

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

Flere passagerer i busserne

Flere passagerer i busserne Flere passagerer i busserne En handleplan for: Herlev Ballerup Gentofte Rudersdal Lyngby-Taarbæk Gladsaxe Furesø Egedal Kommuner 1 Indhold Indledning...3 Mål: Udpegning af korridorer...4 Indledning...4

Læs mere

at nedenstående udviklingsprojekter finansieres via puljen til særlige analyse- og udviklingsaktiviteter.

at nedenstående udviklingsprojekter finansieres via puljen til særlige analyse- og udviklingsaktiviteter. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. april 2008 MSK 16 Udmøntning af Analyse- og udviklingspuljen Indstilling: Direktionen indstiller, at nedenstående udviklingsprojekter finansieres

Læs mere

Bussen holder Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur

Bussen holder Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur Ansvarsfordeling Element Movia Vejmyndighed Stoppestedsplacering x x Stoppestedsindretning x x Gravetilladelser og udgravning til fundamenter Opsætning

Læs mere

Notat. Til: Trafikstyrelsen. Kopi til: Movia. 21. februar 2011

Notat. Til: Trafikstyrelsen. Kopi til: Movia. 21. februar 2011 Notat Til: Trafikstyrelsen Kopi til: Movia Sagsnummer Sagsbehandler PEJ Direkte 36 13 18 28 Fax 36 13 18 96 PEJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 21. februar 2011 Evaluering af projekt

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25.

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25. P r o j e k t b e s k r i v e l s e Finderupvej 9 Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING Telefon 99 74 24 24 E-post teknisk@rksk.dk Dato 26. februar 2010 Sagsnummer

Læs mere

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud.

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. FynBus 24. februar 2014 PLAN Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. RK/SJ Baggrund Nordfyns Kommune gennemfører i samarbejde med FynBus og Busbanden 5462 et 2-årigt forsøg i 2013-14 med øget busbetjening

Læs mere

Sammenhængskraft i Nordjylland

Sammenhængskraft i Nordjylland Sammenhængskraft i Nordjylland fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Årsmøde i KTC, torsdag d. 25. oktober 2018 Thomas Øster, Nordjyllands Trafikselskab fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Nordjylland

Læs mere

Undersøgelser på Aalborg Nærbane

Undersøgelser på Aalborg Nærbane Undersøgelser på Aalborg Nærbane Af Jesper Mølgaard DSB jesperm@dsb.dk Bo Mikkelsen Aalborg Kommune 1. Indledning og formål Aalborg Nærbane mellem Skørping og Lindholm blev officielt taget i brug 14. december

Læs mere

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR DEN REGIONALE MOBILITETSSTRATEGI H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR 2009 2011 2011 2012 2 MOBILITETSSTRATEGIEN PRIORITETER OG INDSATSER De nordjyske hovedprioriteter:

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland En fælles vision fra kommunerne og Region Sjælland Et samlet syn

Læs mere

Parker og Rejs anlæg til cykler

Parker og Rejs anlæg til cykler Parker og Rejs anlæg til cykler Arkitekt Lise Kærn, Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) Afdelingsleder Eyvind Lindboe, Glostrup Kommune Indledning Hovedstadens Udviklingsråd lancerede i sommeren 2001 sin

Læs mere

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 En pendlerstrategi for Fyn Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 INVITATION: FynBus skal i henhold til Fælles fynske strategi for interessevaretagelse

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

Bilag 1, Frederikssundsruten, Herlev

Bilag 1, Frederikssundsruten, Herlev Bilag 1, Frederikssundsruten, Herlev Januar 2013 Beskrivelse af projektets indhold 1. Baggrund 22 kommuner og Region Hovedstaden samarbejder om at udarbejde et regionalt dækkende net af cykelpendlerruter

Læs mere

Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune. Drøftelse i Teknisk Udvalg

Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune. Drøftelse i Teknisk Udvalg Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune Drøftelse i Teknisk Udvalg Strøtanker om trafikplan i Viborg Kommune Udfordringen Der sker i disse år store ændringer i samfundet også indenfor den måde, hvorpå

Læs mere

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014

Flextur, fordi Danmark er mere end København. Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Jens Peter Langberg jpl@moviatrafik.dk november 2014 Flextur, fordi Danmark er mere end København Movia er Danmarks største trafikselskab og har hovedstaden

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Opdateret Projektbeskrivelse

Opdateret Projektbeskrivelse Opdateret Projektbeskrivelse 1. Projekttitel E-bus KBH 2. Resumé Københavns Kommune har en målsætning om at 33% af alle kommunens busser kører på CO 2 -neutral el i 2025. Sker dette vil CO 2 -reduktionen

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Trafikstyrelsen Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte tlf. 97 11 36 46 mavan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Projektansøgning til fremkommelighedspuljen - Universitetskorridorens etape 1. 1. Projekttitel Etablering af Universitetskorridorens etape 1

Projektansøgning til fremkommelighedspuljen - Universitetskorridorens etape 1. 1. Projekttitel Etablering af Universitetskorridorens etape 1 Projektansøgning til fremkommelighedspuljen - Universitetskorridorens etape 1. 1. Projekttitel Etablering af Universitetskorridorens etape 1 2. Resumé Korridoren mellem Aalborg Midtby og Universitetsområdet

Læs mere

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Tekst til ansøgningsskema: Projektet: Projektets titel: Projektets hovedformål: Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Hovedstadsregionen skal være verdens bedste cykelregion med et højklasset

Læs mere

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - Marts 2012

Rapportering om udviklingen i den kollektive trafiksektor - Marts 2012 Rapportering om udviklingen i - Marts 2012 19. marts 2012 1 Rapportering om udviklingen i Forord Nedenstående udgør Trafikstyrelsens første afrapportering i 2012 vedrørende udviklingen i den kollektive

Læs mere

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud.

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud. S-letbane på Ring 3 Sådan kunne et bud på linjeføring af S-letbanen på Ring 3 se ud. Stort potentiale for øget kollektiv trafik i Ring 3 korridor I Hovedstadsområdet er markedsandelen for den kollektive

Læs mere

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland. Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Ved ansøgning om puljemidler fra Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder skal den

Læs mere

Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 263 Offentligt

Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 263 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 263 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 mmo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Redegørelse over ventetider

Læs mere

En lovpligtig opgave. 9 i Lov om trafikselskaber:

En lovpligtig opgave. 9 i Lov om trafikselskaber: En lovpligtig opgave 9 i Lov om trafikselskaber: Trafikselskabet udarbejder med udgangspunkt i den statslige trafikplan mindst hvert 4. år en plan for serviceniveauet for den offentlige servicetrafik,

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er:

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er: Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. oktober 2013 Mads Lund Larsen 06 Trafikplan 2013 endelig vedtagelse Indstilling: Administrationen indstiller, At Trafikplan 2013 vedtages, og at

Læs mere