STIGE SØHUS. Jesper holder fast i pladerne. SPAR der hvor du kan. HUSK! Ekstra avis på lørdag. Læs side 8 ODENSE/CLASSIC RIBBENSTEG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STIGE SØHUS. Jesper holder fast i pladerne. SPAR der hvor du kan. HUSK! Ekstra avis på lørdag. Læs side 8 ODENSE/CLASSIC RIBBENSTEG"

Transkript

1 ODENSE N ODENSE NV ODENSE V ONSDAG DEN 11. NOVEMBER NR ÅRGANG HUSK! Ekstra avis på lørdag Fleece trøje UDSALG Vi har et stort og spændende udvalg i fleecetrøjer (str ) 50% på alle modeller HUSK Vi holder hyggelige tøjaftener ved bestilling Det naturlige valg! Med venlig hilsen Rikke og Kristina DAMAGERGAARD Stegstedvej 71, 5200 Odense V. Tlf Torsdag Fredag Rikke Lørdag Kristina Handlekraft i byrådet Steen Møller Gæt stemmetallet og vind en cykel! Find annoncen inde i avisen og vær med i konkurrencen! Jesper holder fast i pladerne Læs side 8 TARUP v/ Jakob Nielsen & Morten Nielsen Statsaut. ejendomsmæglere, MDE Rugårdsvej 210, Tarup, 5210 Odense NV Tlf Hvordan får du solgt din bolig bedst? - Spørg home Tarup! Ring eller kom ind i vores forretning for en gratis og uforpligtende salgsvurdering. EJENDOMSMÆGLERKÆDE FOR DANSKE BANK KONCERNEN JULIUS TRADITIONEL AND g PR. STK GUL PRIS MORTENS AFTEN RØDKÅL 650 g 1 SPAND 8 95 GUL PRIS SPAR der hvor du kan RIBBENSTEG PR. 1/2 KG 95 GO PRIS ODENSE/CLASSIC 30 STK pant AFHENTNINGS- PRIS STIGE Tlf Man.-fredag Lør.-søndag SØHUS Tlf Supermarked: Man.-fredag Lørdag Bager/Kiosk alle dage:

2 2 Mælkevejens helt egen HØJSTRUP: Månedens kunstner på Værestedet Mælkevejen, Højstrupvej 59, er i Juristfirmaet.dk Tlf Skøder, landbrug, selvsalg, dødsbobehandling, testamenter, ægtepagter, skilsmisser, samlivsforhold, sagsførelse, økonomitjek, kontrakter, inkasso, generationsskifte, firmarådgivning, rettigheder m.m. Anderupvænget Odense N Åbent efter aftale Havnegade Odense C Åbent november måned brugernes helt egen! Billedkunstneren Asger OTTERUP STENHUGGERI ApS Ørkebyvej Otterup - tlf GRAVSTEN - sæt et smukt og varigt minde over dine kære Isabella Troldeberg Tlf Jurist Jørn Nikolajsen Rugårdsvej 40 Buus Olsen har fået værestedets gæster til at være kunstnere for en dag, og det er der kommet en både interessant og fornøjelig udstilling ud af. Udstillingen er den første i en række af tiltag op til Det Internationale Fattigdomsår Gudstjenester Søndag den 15. november Lumby Stige Allesø Næsbyhoved Broby Næsby Ubberud Ravnebjerg...ingen Bolbro og Korup Hans Tausen Paarup LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER Udvalgte billeder fra lignende tiltag vil blive fællesudstillet på Fredericia Rådhus i december måned. Kom ind og kig! Der er altid gratis kaffe på kanden, lyder opfordringen fra værestedet. Ruth Fibiger - i Regionsrådet Mere kvalitet og nærhed i sundhedsvæsnet En fast kontaktperson til hver patient Højst 15 min. ventetid på ambullance/akut-bil Kortere ventetid ved livstruende sygdom Hospicepladser flere steder i regionen X Kristendemokraterne ER DET FOR LÆNGE SIDEN? Bestil tid til et tandeftersyn. H. C. A. i centrum LUMBY: Tirsdag den 17. november klokken i Lumby Sognegård kommer Jytte Få et bud på, hvilken betydning, forældrene havde for forfatterskabet. (Pressebillede) Julestue hos Lilly`s Blomster Kom og få ideer til en rød svensk jul. Oplev fru Frost og bliv inspireret af trendfarven lilla. Bjerner Hansen fra Paarup på besøg for at fortælle om H. C. Andersen Først fortælles der om H.C. Andersen og hans familie fra Odense, hans farfar og farmor, hans far og mor hvem var de egentlig? Og hvilken betydning havde de for ham og for hans senere forfatterskab? Undervejs vil et udpluk af H. C. Andersens eventyr blive læst op, og ind imellem synges der også nogle af H. C. Andersens mange sange. Der er kaffepause undervejs, og arrangementet slutter omkring kl. 22. JN Søndag den 15. november fra kl til holder vi julestue, hvor vi serverer glögg og æbleskiver. Åben mandag-fredag kl Lørdag kl LILLY S BLOMSTER Grønnegyden 41 - Stige Tommy Holst Bøilerehauge Begravelse Næsby-Søhus Begravelse Bogensevej 56 Odense N Bolbro-Korup Begravelsesforretning Middelfartvej 135, 5200 Odense V Tarup-Paarup & Næsby Begravelsesforretning Risvangen 10, 5210 Odense NV Vi træffes døgnet rundt og aftaler gerne et møde i hjemmet Tlf Kim Bøilerehauge Gunnar Bundgaard Piavænget Odense N Tlf kvalitetssikring efter ISO 9001 Spar tid og penge... Lad frisøren komme til dig Ring til Regine og hør nærmere Du kan også få ordnet håret hjemme i salonen Tlf R coiffure Østergade Otterup JULE I KORUPHALLEN SØNDAG DEN 22/ KL Der spilles om ænder, købmandskurve, Odense pilsner, vin og mange flotte sponsorgaver. - 6 plader: kr Kaffe med brød - øl - vand købes i hallen. Det er IKKE tilladt at medbringe det hjemmefra. Desuden spilles der puljespil, spil 21 og Lille Klaus. Vind også flotte blomster i tombolaen. ALLE ER VELKOMNE - KORUP I.F. Håndbold - Gymnastik & Badminton Leif Lind Madsen Salgsleder Bendt Birk Larsen Salgskonsulent Bente Wang Salgssekretær Banegårdspladsen 5100 Odense C Tlf Fax Annonce mail: Redaktion mail: Kontortid: Mandag-torsdag kl Fredag kl Jens Nicolaisen Journalist Christina Frederiksen Journalist Annonce-indleveringstider: Korrektur- og større annoncer: Onsdag før kl Øvrige tekstannoncer: Torsdag før kl Rubrikannoncer: Fredag før kl LokalAvisen NordVest udgives af Fynske Medier P/S der bl.a. også udgiver Kerteminde UgeAvis, LokalAvisen Nyborg, LokalAvisen Assens, Melfar Posten, Midtfyns Posten, UgeAvisen Nordfyn, UgeAvisen Faaborg, Ugeavisen Odense, UgeAvisen Svendborg, UgeAvisen Øboen, Dalum-Hjallese Avis og SkibhusAvisen. Medlem af De Lokale Ugeaviser. LokalAvisen Nordvest udsendes gratis hver onsdag i Odense N, NV, V og dele af C samt i Blommenslyst. Oplag: Erhvervsmæssig affotografering af bladets redaktionelle tekst og annoncer er ikke tilladt. Bladet påtager sig intet ansvar som følge af fejl i tekst og annoncer. Udgiver: Fynske Medier P/S Direktion: Poul Erik Andersen, adm. direktør Per Westergaard, ansvarsh. redaktør Tryk: Fynske Mediers Trykkeri Distribution: Udebliver avisen ring til Tryksagsomdelingen på tlf mellem kl

3 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 3 Legeplads med mange muligheder Af Jens Nicolaisen ODENSE NV: Børnehuset Hvepsereden på Fuglebakken 26 har fået ny legeplads, og den blev indviet onsdag den 21. oktober med balloner og en rød snor at klippe over. Legepladsens forvandling startede for tre år siden, da Odense Kommune gav mulighed for at søge om penge til at bygge legepladser for, og Hvepsereden var blandt de første børnehuse, der fik penge. Efter tre lange års ventetid har børnene nu fået en legeplads med mange små rum med plads til eksperimenterende leg, uforstyrret leg, motorisk udfordrende leg, fællesleg, rolleleg, sand- og vandleg Der er også plads til stille lege og vilde lege. Der var en stor dag for både små og store. (Pressebillede) Hørt og set lokalt Har du en nyhed til LokalAvisen NordVest, så ring og tal med Jens Nicolaisen eller send en til Du kan også faxe på eller skrive til redaktionen, Banegårdspladsen, 5100 Odense C Et enkelt klip med saksen, og så var legepladsen åbnet for leg i mange forskellige afskygninger, og børnene gik i gang med det samme. (Pressebillede) Gætogvind! Det er en af disse nyindkøbte kampagnecykler, der er på højkant Hvor mange personlige stemmer får Steen Møller ved byrådsvalget 17. november? Send dit svar og deltag i konkurrencen om en flot citybike fra Kildemoes! Ved byrådsvalget er det de personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt. Gæt hvor mange stemmer byrådsmedlem Steen Møller får. De to, der kommer nærmest, vinder hver en flot præmie. 1. præmie: Flot citybike fra Kildemoes 2. præmie: Gavekort til Tarupcentret på 500 kr. Svarfrist er 16. november. Vinderne offentliggøres i Lokalavisen i uge 48. Mit gæt er, at Steen Møller får personlige stemmer ved byrådsvalget Navn Adresse Postnr./by Sendes til Byrådsmedlem Steen Møller, Villestoftemarken 20, 5210 Odense NV Handlekraft i byrådet Steen Møller Sæt personligt Det vil jeg kæmpe for! r Moderne undervisningsmaterialer og flere timer i folkeskolen Fuldt tryk på skolerenoveringerne Fortsætte kursen for en grøn og bæredygtig by Mere omsorg og nærvær for de ældre Servicebusserne tilbage til centrum Letbane og hyppigere busafgange Flere cykelstier og bedre vedligeholdelse Ring 3 Vest skal bygges Steen Møller er byrådsmedlem og formand for den konservative byrådsgruppe. Steen bor i Villestofte sammen med Anna og parrets tre børn, der alle går på Paarup skole. ved dit lokale byrådsmedlem!

4 4 LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 STÆRKE TILBUD FRA SUPERBEST PÅ RUGÅRDSVEJ Hvorfor handle flere steder, når du kan få det hele i SuperBest Frugt & Grønt Super flotte 2-GRENEDE ORKIDEER Flere farver Ekstra store dobbelte KALANCHOE Flere farver 5 kg danske KARTOFLER Danmark - kl. 1 Danske PORRER/ RØDKÅL Danmark - kl. 1 RUGÅRDSVEJ PR. STK ,5 kg APPELSINER Spanien - kl. 1 Se flere tilbud på PR. STK PR. NET PR. POSE PR. BDT/STK stk. ÆBLESKIVER 500 g. Frost SPAR OP TIL Marinerede, Krydder, Sennep, Silde Salat, Tomat, Karrysild eller Sukkerfri marinerede sild. Fyrfadslightere Asp Holmblad 2 stk CHOKPRIS Bageren VALNØDDEBRØD SPAR 9.- Fiskemandens SILD g SPAR OP TIL 8 00 PR. STK ODENSE CLASSIC 30 stk. Afhentningspris pant Kraft Karl til næsten 1/2 pris! Vinen har en meget mørk farve, næsten sort. Den er dejlig kraftig og intens, og besidder en varm og fyldig bouquet af modne bær og provencalske krydderier. En kraftkarl der trækker store tunge gardiner i glasset. Velegnet til kraftige fjerkræsretter og kraftige retter med svine- og lammekød. KLØVERBLOMST MÆLK 3x1 liter Let, Mini, Skummet. Danmælk flasker Seguret Chapelle-St-Arnoux 75 cl. - Frankrig SPAR OP TIL Max. 2 ks. pr. kunde VURDERET TIL KR. 102,- PR. FLASKE PÅ 27/ SUPER BEST RUGÅRDSVEJ 211 Tilbudene gælder fra onsdag d. 11. november til lørdag d. 14. november, begge dage incl. Max. 9x1 liter pr. kunde

5 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 5 STÆRKE TILBUD FRA SUPERBEST PÅ RUGÅRDSVEJ Suveræn dansk kvalitet 5-5,5 kg Svinekam med svær og ben Pr. 1/2 kg SPAR OP TIL Hel oksefilet med fedtkant Steges hel eller skæres til bøffer 4,0-4,5 kg ,5-5,0 kg Danske svinemørbrad 3 kg / 5-7 stk. FROST (i papkasse) Hjemmelavedemelavede røgvarer! fra eget røgeri i SuperBest Rugårdsvej Hamburgerryg, 1/2 kg Landskinker, 1/2 kg Bacon, 1/2 kg Spæk, 1/2 kg NYHED 1/1 røget kalkunbryst 1/2 kg SPAR OP TIL SUPER BEST RUGÅRDSVEJ 211 Tilbudene gælder fra onsdag d. 11. november til lørdag d. 14. november, begge dage incl. Se flere tilbud på

6 6 LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 En supersjov dag Korupklubben satte strøm til instrumenterne og rockede og rullede i Korup Kirke KORUP: Søndag den 25. oktober var der rockgudstjeneste i Korup Kirke, og det fik mange til at møde op på Korupvej 40. Arrangementet var resultatet af et samarbejde mellem Korupklubben, som er en del af Tarup Ungdomsskole, og Korup Kirke. Klapstole på arbejde Kirken var fyldt til bristepunktet med børn, unge og forældre, så klapstolene måtte også tages i brug, og alle rockede med på en række gode og kendte rock- og popnumre. - Det var en superfed dag med gang i den, og det var megafedt at prøve at spille i en kirke og føle og mærke akustikken - ikke kun fra orglet, men også fra de store guitarforstærkere og PA-anlægget, som der var skruet godt op for. Tak for en supersjov og spændende dag og en ordentlig en på opleveren!!, siger Kim Olsen fra Korupklubben, der var med til at arrangere koncerten. Sognepræsten, John Mikkelsen (th), ønskede velkommen og bemærkede, at når han så udover kirken, kunne man næsten tro, det var den 24.december. Sammen med godt 100 tilhørere nød han musikken. (Pressebillede) FÅ 2 BRILLER BETAL FOR for Der var tre blokke med musikindslag af Korupklubben under ledelse af Kim Olsen både kor, solosang og instrumental. Blandt andet Halleluja, Knockin on heavens door og O happy days. (Pressebillede) ForstadsFokus! larshavelund.dk 2 PAR BRILLER MED GLIDENDE OVERGANG OG BREDT SYNSFELT Bedste kvalitet til en fantastisk 2-for-1 pris. GRATIS SYNSPRØVE. KÆMPE STELUDVALG. OPTIK 2 1 for Såfremt du ønsker tillægsydelser, som f.eks. antirefleksbehandling skal du betale tillæg for begge par ,- Danmarks bedste priser Lyngby, Lyngby Hovedgade 19c, Frederiksberg, Falkoner Allé 47, Hillerød, Slangerupgade 2, Odense, Fisketorvet 5, Århus, Klostertorvet 6, Roskilde, Hersegade 1A, Investeringer i fritidsliv og miljø Udvikling i boligområderne Bedre busforbindelser Stem personligt på Lars Havelund dit lokale byrådsmedlem

7 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 7 Frisk hakkekød Kære kunde, Vi i SuperBest vil være landets sikreste sted at købe kød. Derfor har vi indført kompromisløse regler for vores hakkekød. Vores hakkekød fremstilles altid af helt friske råvarer Vi hakker flere gange om dagen. Og du kan altid se på pakken, hvilket klokkeslæt kødet er hakket Vores hakkekød sælges altid samme dag, som det produceres Medvenlighilsen Din lokale slagtermester HAKKET OKSEKØD 8-12 % Pr.½kg 20.- kg pris 40,00 Se vores store Julebrochure fra Delikatessen 1. DEN TRADIONELLE Marineret sild m. karry salat Rullepølse m. sky & løg Hjemmelavet sylte m. sennep og rødbeder Lunribbenstegm.rødkål&surt. Ris a la mande m. kirsebærsauce Ex. Brød & smør Pr. couvert DEN MELLEM Æg & rejer m. Citron Fiskefilet m. remoulade & citron Blodpølse m. sirup Hamberyg m. Italiensksalat Leverpostej m. bacon & champignon Lunmedisterm.Rødkålel.grønlangkål Ris a la mande m. kirsebærsauce Ex. Brød & smør Pr. couvert DEN STORE 6-PACK Albani Blålys cl 95 +PANT 2008 Black & White Label Cabernet Sauvignon Vision Modnet på en kombination af franske og amerikanske barriques, hvoraf en del er nye. Druerne er fra udvalgte marker i King Valley, Coonawarre, Wrattenbully og Riverina. Normalpris pr. flaske op til 79,95 1flaske SPAR OP TIL 40.- liter pris v/1 fl. 53,26 ½PRIS Marineret og stegte sild m. løg Æg & rejer m. citron Hjemmelavet sylte m. sennep & rødbeder Skinke m. røræg & asparges Mørbradbøf m. bløde løg & champignon Lun æbleflæsk m. bacon Ribbensteg m. rødkål Ris a la mande m.kirsebærsauce Ex. Brød & smør Pr. couvert129.- Kom ind til Delikatessepigerne ogsefleregodetilbudtilden lækre julefrokost Tilbuddene gælder KUN i SuperBest - Korup og Næsby - torsdag, fredag og lørdag. Købmand Jens Leermann Korup Åbakkevej 69 DK-5210 Odense NV Butik tlf: Slagter tlf: KøbmandLarsThor Næsby Karlavej 2B DK-5270 Odense N Butik tlf: Slagter tlf: Åbningstider Man - Fre 09:00-19:00 Lør 08:00-16:00 HUSK!DukanbetalemedalledissekortiSuperBest Dertagesforbeholdforleveringssvigt, afgiftsændringer, billed- og trykfejl.

8 8 LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 Der gror aldrig mos på en stones-samler Jesper Jannik samler på musik, og han har især et blødt punkt for skiver af vinyl, der roterer med 33 og 45 omdrejninger i minuttet Af Jens Nicolaisen BOLBRO: Det legendariske Rolling Stones-logo, den røde tunge, ligger på det lakerede fyrretræsbord i stuen. På hylderne står metervis af bøger om rock-historien største navne som Clapton, Zappa og Hendrix plus diverse opslagsværker. Musikanlægget og cd erne fuldender indtrykket af en musik-elskers hjem. Og det er præcis, hvad Jesper Jannik er. - Musikken betyder alt. Jeg var seks år gammel, da jeg fik min første single med Jesper Jannik har begrænset sin samler-mani til blandt andet singler med Rolling Stones. (Foto: Jens Nicolaisen) The Beatles. Den fik jeg af min barnepige, og hun blev ved. Hver gang hun købte en single til sig selv, så købte hun også en til mig. Jeg kan slet ikke undvære musik, men jeg er kritisk, forklarer 53-årige Jesper Jannik, der i oktober var med til at arrangere International Plademesse på Posten. I løbet af den 47 år lange og stadig brandvarme kærlighedsaffære til vinylpladen, har Jesper Jannik haft tusindvis af skiver mellem hænderne. På et tidspunkt talte samlingen af LP er over titler, men så skulle han flytte til en lejlighed på 1. sal. - Da fandt jeg ud af, at det var for vildt. Der var mange til at hjælpe med at flytte, men ingen ville røre ved kasserne med plader, så da begyndte jeg at sælge ud, og i dag har jeg solgt cirka halvdelen på plademesser. Det har gjort lidt ondt undervejs, men meget af det hørte jeg jo ikke mere. I en periode kom der mange soloplader, der tit og ofte var det argreste lort. Væk med det, og i dag har jeg vel skiver, 200 singler og mange cd er, fortæller vinyl-manden, der i dag specielt samler Rolling Stones, The Pretenders, Greateful Dead, Pink Floyd og Frank Zappa. Jesper Jannik i sit rette element: På plademesse. Billedet her er taget på Posten Bytte-bytte købmand Den International Plademesse i Odense fejrede i år deres 25 års jubilæum. Første gang blev messen afholdt på det hedengangne Pakhuset i Vestergade, hvor Kulturmaskinen nu holder til. Efter en kort tid på Badstuen flyttede messen til Rytmeposten, nu Posten, hvor foreningen siden har holdt til til stor glæde for inkarnerede musiksamlere og andre musikinteresserede, og Jesper Jannik har været med hele vejen. - Den gang i Odense var vi underernærede, hvad angik ordentlige pladeforretninger. Der var faktisk kun Van Rock ja, så var der Fona og Accord, men det var jo ikke specialforretninger som sådan. Og det er jo sådan med samlere, at de leder efter bestemte ting, du ikke kan finde i forretninger. Så vi arrangerede en messe, og så kom der jo standholdere fra hele landet, husker Jesper Jannik, der har et ben på hver side af disken, når der er messe. - Jeg har selv en stand, og jeg sælger da også noget. Men pengene går jeg jo ud og bruger igen. Så der er lidt byttebytte-købmand over det, siger samleren, der altid er på udkig efter singler med Rolling Stones. - Der et gået lidt sport i det med at samle alle stonessingler. Det er stort set umuligt. Alligevel så prøver man. Den dag jeg ikke kan finde flere stones-singler, så kaster jeg mig over noget andet. The Beatles for eksempel, for jeg mangler mange af deres singler. Gasolin går jeg også og samler singler på, og jeg mangler ikke ret mange, forklarer han. Folk grinte af én Et par år før, at Odense fik sin egen plademesse, kom cd en på gaden. Helt præcist i 1982, hvor den fik sin fokkelige debut med albumet Abba - The Visitors. Allerede i 1988 blev der solgt flere cd er end plader, og det fik mange til at forudse vinylpladens snarlige død. Sådan er det dog ikke gået, og i dag har vinylpladen det faktisk godt. - Der var en periode, hvor folk grinte af én, hvis man stod med en stak vinyler på en plademesse. I dag er der ingen der griner. Fortsættes næste side... Poul Falck Giv lokalsamfundet dit konservative.dk/odense

9 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 9 I 1973 udgav Yes albummet Tales from Typhographic Oceans. Et eksempel på de grafiske muligheder, som ikke kan overføres til cd-formatet. (Fotos: Jens Nicolaisen)...Jeg sælger personligt mere og mere vinyl i forhold til cd er, og der er mange kunstnere, der også udsender deres nye ting på vinyl, forklarer Jesper Jannik, der aldrig har overvejet at skifte kæresten ud med en nyere model. I 2008 udgav The Pretenders albummet Break Up the Concrete som 2 x 10 vinyl + CD. Den har Jesper Jannik selvfølgelig. Slipper aldrig vinylen - Jeg slipper aldrig vinylen aldrig, lyder det eftertrykkeligt, og han forklarer hvorfor. - Vinylen har klart bedre lyd i dybden, og så er der jo det med cover et. Det er jo helt forrygende. LP en har jo en størrelse, der gør, at du kan se detaljerne, og du kan folde den ud. Prøv at få det ned på et cd-cover. Det er jo umuligt du skal have briller på. I slutningen af 70 erne, der blev cover et jo rene kunstværker, siger Jesper Jannik, der passer godt på sin samling. Den er gemt af vejen for venner og andet godtfolk s med fedtede fingre, og han låner aldrig noget ud. Han er først og fremmest samler. - Nogen samler frimærker, jeg samler plader og singler. Jeg samler altid året rundt døgnet rundt ja, hele livet, slår Jesper Jannik fast, og han er på plads næste gang, der er plademesse i Odense. Det er stones-sikkert. i oktober ved International Plademesse, som Jesper Jannik er med til at arrangere. (Foto: Jens Nicolaisen) Nordvest: Hver dag Kommunalvalget handler i høj grad om, hvordan din hverdag i Nordvest skal være. Jeg og Socialdemokraterne vil bruge energien og økonomien på det vigtigste: Tryghed, hjælp, kontakt og nærhed hver dag. Ingen skal være bange for kriminalitet. Alle børn skal kunne passes i nærheden af hjemmet. Ingen skal være ensomme. Alle ældre skal føle sig hjulpet. Fortæl mig, hvad der er vigtigst for dig på ankerboye.dk 25% rabat på alt Triumph lingerie Gælder 11/11 14/ W. M velkommen m e i din lokale l triumph butik odense, e tarup centeret, e e t, rugvang g 36, tel ankerboye.dk HVER DAG ER DEN VIGTIGSTE

10 10 Anker tog imod UBBERUD: I sidste uge modtog rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Anker Boye, i alt 314 underskrifter, som en gruppe forældre fra Ubberud har indsamlet for at få en lysregulering på Kalørvej/Ellekratvej. Ved samme lejlighed fik forældrene også mulighed for at tale med Thomas Poulsen og Birthe Papsø fra Trafik og Anlæg om en sikker skolevej til Ubberud Skole. - Vi gjorde blandt andet opmærksom på, at trafikken på Kalørvej kan blive endnu tungere fra år 2014, hvor kanalvejen bliver åbnet, da Ring 3 endnu ikke er planlagt, fortalte forældrene efterfølgende. JN Trine Hoyer Clemensen (tv) og Peggy S. Pedersen afl everede 314 underskrifter til Anker Boye. (Privatbillede) LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 Klar med kalender ODENSE NV: Paarup Lokalhistoriske Arkiv har lagt sidste hånd på deres kalender for Næste års kalender er med fotos fra fra Paarup Skole, Tarup Privatskole, Tarup Skole og Snestrup Privatskole. Kalenderen kommer til at koste 50 kroner, og den kan købes på arkivet eller ved henvendelse til en af arkivets medarbejdere. Du kan smugkigge kalenderen i miniformat på paarup JN Der var en gang privatskole i Paarup. Den lå på gården Vrangsbæk og blev kaldt Snestrup Privatskole. Den begyndte i 1926, efter at Doris Vedel Jensen i nogle år havde undervist sine egne børn. Der kom fl ere børn til, og der blev indrettet en særlig skolestue på kvisten. Det højeste antal børn var 18. (Foto: P. L. A.) Omkring 1920 blev der bygget en del huse i Tarup. I et af husene, Skellet 9, boede bestyrer J.P. Pedersen og hans kone Karen. Da deres søn skulle begynde at gå i skole, besluttede de, at han skulle undervises hjemme, fordi der var så langt ud til landsbyskolen i Paarup. Karen Pedersen var uddannet forskolelærerinde, og ret hurtigt fi k hun fl ere børn at undervise. Skolen voksede, og i 1924 underviste Karen Pedersen 24 børn, de 16 var fra Paarup Kommune. Der kom stadig fl ere børn, og i 1930 fl yttede skolen til et nybygget hus på Jernbanevej 11. I huset på Jernbanevej var der to klasselokaler i stueetagen, gymnastiksal i kælderen og to lærerindelejligheder på 1. sal. Bag skolen var der skolehaver. På dette billede er nogle drenge i gang i skolehaverne med piger som tilskuere. Husene i baggrunden ligger på Jernbanevej. (Foto: P. L. A.) Verdens mest ensformige træpille Spillehaller i Odense Næsbyvej Odense HP-træpillen er måske kedelig og forudsigelig. Men det er netop pointen! Du slipper for at indstille dit fyr i tide og utide, du får mindre aske, mindre kuldioxid, og du udnytter energien i hver eneste HP-træpille uden spild. For os er det kvalitet. For dig betyder det bedre totaløkonomi og miljø. Islandsvej Find din8 forhandler DK-7480 på Vildbjerg neova.dk Natur- og bioenergi HP-kvalitet

11 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 11 Kommunalvalg på flere sprog ODENSE: En folder på flere sprog er en demokratisk nødvendighed, mener Enhedslisten i Odense. - Et af de vigtigste punkter i vores valgprogram er åbenhed og demokrati. Vi vil være åbne om vores politik, og vi tager vores demokratiske ansvar seriøst. Alle skal have mulighed for at vide, hvad Enhedslisten står FYNS STØRSTE NET-AUKTION for, også selvom man ikke kan læse eller tale dansk perfekt. Derfor har vi lavet en folder på fire sprog, udtaler Per Berga, Enhedslistens spidskandidat til byrådet. Den lille valgfolder er på fire sprog: dansk, engelsk, arabisk og somalisk. Yderligere spørgsmål kan stilles til Per Berga på tlf: AUKTIONEN SLUT I DAG De bedste græskartegnere I forbindelse med Næsby`s hjemmekamp i 2. division den 31. oktober overrakte filialdirektør Claus Weber Thomsen (th) checken til formand i Næsby Boldklub, Poul Jørgensen. (Pressebillede) BOLBRO: Sparekassen Faaborg på Middelfartvej har nu fundet vinderne af deres Halloween- BYD.NU tegnekonkurrence. 7-årige Alexander Ehlers fra Årslev løb med 1. præmien på 4 biografbilletter, mens 12-årige Lukas Melson, der bor på Hødersvej løb med 2. præmien, som var en sportstaske. (Pressebillede) Et skulderklap NÆSBY: For femte år i træk giver Danske Bank økonomisk skulderklap til projekter, ideer og arrangementer under overskriften Danske Initiativpuljer. I år løb Næsby Boldklub med hæderen og en portion penge på kroner for sin idé med et nyt Fodboldlegeland. - Vi mener, at boldklubbens Hørt og set lokalt projekt gør en forskel, og det vil vi gerne belønne. Som bank har vi en interesse i at udvikle vores samfund, og derfor støtter vi engagerede mennesker, der kan vise vejen, og som har en ambition om at gøre noget for andre, siger filialdirektør Claus Weber Thomsen, Danske Bank Odense Nord Afdeling. Socialdemokraterne i det vestlige Odense anbefaler dig at stemme lokalt Har du en nyhed til LokalAvisen NordVest, så ring og tal med Jens Nicolaisen eller send en til Du kan også faxe på eller skrive til redaktionen, Banegårdspladsen, 5100 Odense C Alle former for el-arbejde Erhverv, industri og privat Ny-, om- og tilbygning Kommunikation Installationseftersyn EDB og fiber Belysningsopgaver Sikring og overvågning Rugårdsvej Odense NV - Tlf Højeløkkevej 18 B 5690 Tommerup Helle Christiansen, 60 år Uddannet lærer HelleChristiansen.dk Hanne Holmgren, 51 år Hygiejnesygeplejerske HanneHolmgren.dk Peter Rahbæk Juel, 32 år Rådmand, Ældre og Handicap Peter-Odense.dk

12 12 LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 Kvikke skoleelever til vælgermøde Vælgermødet i Bolbro Brugerhus fik unge indspark BOLBRO: - Er det ikke rimeligt nok, at elever med anden religiøs baggrund end den kristne, kan få skolefridage på deres helligdage? - Kan det være rigtigt at hjemmehjælpere skal bruge så megen tid på registrering af deres indsats, at de ikke har tid til at snakke med de ældre? Således lød et par de spørgsmål som en gruppe velforberedte elever fra Provstegårdsskolen stillede til politikerne ved vælgermødet i Bolbro Brugerhus den 29. oktober. Det er 4. gang, Brugerhuset holder vælgermøde som optakt til kommunevalget og denne gang havde arrangørerne valgt at invitere 9. klasserne fra Provstegårdskolen. Det viste sig som en rigtigt god idè og et friskt pust til det klassiske vælgermøde. Ungdom lover godt I alt 40 elever fra to klasser var mødt frem, og det var tydeligt, at de, som led i skolens samfundsfagsundervisning, havde sat sig godt og grundigt ind i stoffet. Adskillige havde foreberedt spørgsmål, og politikerne nød tydeligvis at blive udfordret af den ungdommelige friskhed. Og som flere fra panelet afslutningsvis konkluderede: Med den ungdom er der ingen grund til at frygte for nærdemokratiet. Dog et spørgsmål fik eleverne aldrig svar på: Hvordan kan det være, vi har fået en fin ny kantine, som der ikke må serveres mad i? Vælgermødet i Bolbro fi k et ungdommeligt pift, da elever fra Provstegårdskolen mødte velforberedte op. Og politikerne nød det. (Pressebillede) Kalle Pimp - vinder af Talent 09 i Tarup Center på lørdag d.14.novemberkl Kalle Pimp, med det borgerlige navn Kasper Ejnar Glyngfeldt Larsen, bragte som den første nogensinde gangstarappen ind i Talentkonkurrencen på DR1 TV, og Jokeren var meget begejstret for hans audition, hvor han kom ud over scenen og leverede en gennemført rap. Kalle Pimp har dog også en blød side som familiefaderen, der bor i Horsens sammen med sin kone og deres to små børn. Han arbejder som inventarsamler i det daglige for at forsørge sin familie foruden at optræde med sit crew til forskellige arrangementer i landet. Kalle Pimp rapper normalt sammen med to venner, men i Talent 09 er han selv i fokus, og de to andre laver backup. Han har altid set Jokeren som et stort forbillede og fundet stor inspiration fra ham til sine tekster. Kalle Pimp fortæller, at hans rap opstår, når uforudsete oplevelser sker i dagligdagen, og det er dem, som han mixer i sine tekster. 49 gode shopping oplevelser Gildemester Jørgen Lykke overrakte pengegaven i form af en check på kroner til Afdeling H2. (Foto: Pressebillede) Penge til OUH NÆSBY: - Det behøver ikke at tage mere end et par timer, og til gengæld er man med til at gøre en kæmpe forskel for forældreløse børn, siger Myrna Olsen fra Næsby, der er formand for SOS-Børnebyernes lokalgruppe H.C. Andersen gruppen, Odense. Indsamlingen løber af stablen over det meste af landet den 17. november og kommer til at foregå på selve valgstederne, så man slipper endda som indsamler for at skulle gå rundt og stemme dørklokker. Et enkelt regnestykke Lokalgruppen i Odense har her inden valget flere indsamlere klar, men efterlyser altså endnu flere. For alle kræfter tæller, når man samler ind til forældreløse og udsatte børn. ODENSE: Koncerten med Eva Madsen i Stige Kirke i september gav et overskud, der nu kommer hospitalet til gode. I forbindelse med en festlig såkaldt eftergildehal i 2. Sct. Georgs Gilde i Odense mandag den 2. november, blev overskuddet på kroner fra sidste års salg af juletræer, sammen med overskuddet fra koncerten i Stige Kirke doneret til kræftramte børn, der er indlagt på OUH s afdeling H2. Hjælp os til valget Det er ikke kun politikerne, der gør sig klar til valget. SOS-Børnebyerne i Odense samler ind på valgstederne og efterlyser indsamlere - Regnestykket er jo enkelt. Jo flere vi er, jo flere penge kan vi samle ind, og det kommer børnene til gode dem som det hele handler om, forklarer Myrna Olsen, der også opfordrer til, at man får venner, naboer og kolleger til at melde sig som indsamlere. Noget for dig? Du kan allerede nu kontakte SOS-Børnebyerne i Odense, hvis du vil hjælpe som indsamler. Du kan også melde dig direkte som indsamler på eller sende en mail til For yderligere informationer: Myrna Olsen, tlf eller mail.dk. Indsamlingen den 17. november går særskilt til hjælpearbejdet i Peru.

13 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 13 Sæt ved dit lokale byrådsmedlem Steen Møller Villestofte - nummer 3 på liste C Lars Havelund Kirkendrup - nummer 6 på liste C Poul Falck Ejlstrup - nummer 9 på liste C Lars Havelund Steen Møller Poul Falck Vi vil mere

14 14 LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 Poul Falck - en mand med handlinger og holdninger Det arbejder vi for Poul Falck, der genopstiller som nr. 9 på den konservative liste, er født og opvokset i Odense. Efter studieår i Århus og København vendte han i 1972 tilbage til sin fødeby. Poul Falck er 66 år og uddannet HA og HD i regnskabsvæsen. I 35 år arbejdede han på lederniveau i det private erhvervsliv, primært i Falcks Redningskorps. Naturgenopretning på Kalørgården Poul Falck er gift med Lone og har 3 børn, som alle har gået i Ubberud Skole. Lones store interesse for heste og opdræt har resulteret i, at Kalørgården i dag er indrettet som stutteri. Fire år i Odense Byråd Takket være mange personlige stemmer blev Poul i 2005 valgt ind i FaktaomPoulFalck byrådet som nummer fire i den konservative gruppe. Siden har han kvitteret for tilliden ved at udvise et stort engagement. Det er nok ikke forkert at sige, at han hører til én af byrådets mere flittige politikere. Som Poul selv siger: Fire år i Odense Byråd har givet mig stor viden om Odense og odenseanske forhold. Denne viden håber jeg også at kunne bidrage med de næste fire år. Interesse for lokalområdet Familien Falck flyttede ind på Kalørgården i Ejlstrup i Kort efter opstod debatten om etablering af en militær skydebane i Højbjerg. Poul blev straks medlem af arbejdsgruppen imod skydebanen og fik derved etableret et tæt forhold til lokalområdet, bl.a. via borgermøder og lokale 66 år HA og HD i regnskabsvæsen Aktiv i det private erhvervsliv i mere end35år Gift med Lone Falck. Tre voksne børn. Bosat på Kalørgården siden 1989 Medlem af byrådet, By- og Kulturudvalget og Socialudvalget. Formand for Odense Kommunes Grønne Råd og Bevillingsnævnet Medlem af række bestyrelser og nævn inden for især miljø- og kulturområdet. Aktiv musiker i bl.a. Royal Swing Band arrangementer. Det viste sig, at lokalt sammenhold rækker langt, samt at stædighed belønnes, for først 5 år senere bleven sagen vundet. I dag er det debatten om en eventuel genåbning af motocrossbanen i Højbjerg, der optager sindene. Efter Pouls vurdering er det ikke muligt, for området i Højbjerg er nok Odense Kommunes mest naturbeskyttede område og omfatter bl.a. biologisk interesseområde og særligt landskabeligt beskyttelsesområde, som netop kendetegnes ved at ligge langt fra støjende aktiviteter. Kultur, natur og bæredygtighed Poul Falck har to dominerende interesser: kultur og natur/bæredygtighed. I 1991 åbnede han Jazzhus Dexter, som i dag er et af Europas førende jazzspillesteder. I 1993 tog han initiativ til TipToe BigBand, som er Odenses store professionelle rytmiske orkester. Poul var også med til at stifte Odense Internationale Musikteater. Senest har han taget initiativ til at oprette orkestret Royal Swing Band. Poul Falcks interesse for naturen har haft stor betydning for lokalområdet. Da familien flyttede ind på Kalørgården, bestod ejendommens skovareal af mindre end 100 ha skov. Igennem årene er der blevet plantet nye træer, så arealet med skov nu er på ca. 150 ha ud af de i alt 190 ha, der hører til gården. Samtidig er der gravet søer og anlagt stier, så området er blevet til lidt af en naturpark, hvor alle er velkomne til at gå en tur. På Kalørgården har Poul Falck også interesseret sig for miljøet. Fx er energiforsyningen bæredygtig, idet den mest består af flis til opvarmning og solfangere til det varme vand. Den seneste investering er i solceller, der producerer næsten KWh om året, helt uden udledning af skadelige stoffer. TV Korup har netop lavet en udsendelse om bæredygtighed på Kalørgården. Den kan ses i fjernsynet eller på: I de seneste fire år har Poul Falck ihærdigt arbejdet for Odense. Hvis han bliver genvalgt, vil han bruge al sin energi på at gøre endnu mere for vores dejlige by og kommune, ikke mindst for lokalområdet og inden for kompetenceområderne miljø/bæredygtighed og kultur. Poul Falck står som nummer ni på den konservative liste. Du kan læse mere på hjemmesiden Poul Falck spiller i det nye professionelle orkester Royal Swing Band Skoler i særklasse Vores børn skal have de bedste forudsætninger for et godt liv! Vi arbejder for: moderne undervisningsmaterialer at alle skolerne moderniseres sikre skoleveje En fremsynet trafikpolitik Det skal være nemt at komme omkring i Odense, og det skal være miljøvenligt! Vi arbejder for: at vi bygger en ny ringvej vest om Odense, men tager hensyn til lokalområderne i Odense N og NV flere busafgange, og servicebusser, der igen kører ind til centrum fokus på cykelvenlige løsninger, trafiksikkerhed og mindre trafikstøj Forstæderne i fokus Odense skal satse meget mere på forstæderne! Det vil vi arbejde for: at der laves en investeringsplan for forstæderne, så lokalområderne oplever at tingene bliver til noget at det lokale stisystem udbygges og forbedres at vi bevarer de grønne områder og får mere bynær skov

15 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 15 Steen Møller - familiefar og politiker Steen Møller sammen med Anna, og børnene Maria, David og Sarah i haven hjemme i Villestofte Tolv år som lokalpolitiker er det indtil videre blevet til heraf de seneste fire i Odense Byråd som formand for den konservative byrådsgruppe. Steen Møller er uddannet som civiløkonom på universitetet, og efter sammenlagt 13 år som pendler til københavnske arbejdspladser arbejder han nu som sekretariatschef for en eksportklynge i Forskerparken. Rødder i lokalområdet Anna Langklde, som Steen blev gift med for ti år siden, havde sine rødder solidt plantet i det nordvestlige Odense allerede fra fødslen. Opvæksten i Paarup, Korup og Næsbyhoved-Broby. Da Anna og Steen i sin tid besluttede at bygge hus, faldt valget da også hurtigt på det nordvestlige Odense - i Villestofte med en skøn udsigt over markerne. Naturen er en lise for sjælen, når man kommer hjem efter en lang arbejdsdag eller møder i forbindelse med byrådsarbejdet. Derfor er haven også et af Steens foretrukne steder, når arbejde og politik tillader det. Far, mor og 3 børn Familien tæller tre børn, der alle går i den lokale folkeskole, Paarup Skole. David på ti år går 4. klasse, og dyrker både fodbold, håndbold og svømning i fritiden. Sarah på ni år går i 3. klasse og dyrker gymnastik og svømning, mens Maria på snart seks år, der er startet i 0. klasse, nøjes med gymnastik i fritiden. Efter Steen skiftede pendlertilværelsen ud med en lokal arbejdsplads har han haft meget bedre mulighed for at følge børnenes hverdag, og det nyder han. Om det er cykelturen med børnene til skolen om morgenen, at følge børnene fritidsaktiviteter eller en hurtig fodboldkamp i haven, så er det højt værdsat. Engageret i Zoo Steen Møller har i otte år været med i bestyrelsen for Odense Zoo, hvor han de seneste fire år har været en engageret formand. For en måneds tid siden var Steen med til at indvie Europas største voliere, som er det første af en række nye spændende projekter i haven. Handlekraft og samarbejde Når Steen skal pege på Steen Møller var med til at indvie Europas største voliere, der sætter Odense Zoo og Odense på landkortet. Fakta om Steen Møller 42 år Sekretariatschef Gift med Anna siden 1999 Bor i Villestofte med deres tre børn David på 10, Sarah på 9 og Maria på snart 6 Medlem af byrådet siden 2005 Medlem af by- og kulturudvalget Formand for byrådsgruppen Formand for Odense Zoo Medlem af Fyns Amtsråd gennem ni år frem til amtet blev nedlagt de konkrete resultater af hans byrådsarbejde fremhæver han sin medvirken i de store langsigtede beslutninger store langsigtede beslutninger som Kanalforbindelsen, Thomas B. Thriges Gade, en kommende letbane og fire brede budetforlig. Steen fokuserer på kombinationen samarbejde og handlekraft som opskriften på de gode resultater for Odense. Mod på mere Og Steen Møller har mod på at fortsætte samarbejdet i byrådet. Om han får muligheden afgøres alene af de personlige stemmer den 17. november. Steen Møller er nummer tre på den konservative opstillingsliste, og du kan læse mere om ham og hans politiske visioner på Lars Havelund - lokalt engagement Fakta om Lars Havelund 37 år Kommunikationschef på Syddansk Erhvervsskole Gift med Helle Bor i Kirkendrup med deres to sønner Christian på 4 år og Mads på 2 år Byrådsmedlem siden 2002 Budget og økonomiordfører Medlem af Ældre- og Handicapudvalget Formand for Odense Renovation Opvokset i Korup Lars Havelund helt privat Lars er 37 år og opvokset i Korup, hvor hans forældre stadig bor. Sammen med sine to ældre søskende gik han på Korup Skole, hvor han i øvrigt fik vakt interessen for politik af en engageret lærer. I dag bor han sammen med sin familie i Kirkendrup, hvor de byggede hus i Det er her deres hverdag tager sit udgangspunkt, og hvor hele familien tilbringer fritiden. Lars holder sig i form ved at cykle rundt i det fynske sammen med et par gamle venner. Oprindelig er han bankuddannet og valgte senere en uddannelse inden for kommunikation. I dag arbejder han som kommunikationschef ved Syddansk Erhvervsskole. Her oplever han også, hvor vigtigt det er med en god kvalitet i folkeskolen. Alt for mange unge er nemlig ikke i stand til at gennemføre end erhvervsuddannelse og det medfører et alt for stort frafald på erhvervsskolerne. Stærkt engagement i lokalområde Udover arbejdet i Odense Byråd har Lars Havelund engageret sig i sit lokalområde. Han sidder i et nyoprettet kontaktudvalg for en række grundejerforeninger og boligselskaber i Kirkendrup samt Borgerforeningen Allesø, Næsbyhoved Broby og Skovshøjrup. - Siden jeg kom i byrådet i 2002, har jeg arbejdet for et større fokus på byens forstæder. De skal udvikles, så de også er attraktive at bo i fremover, fortæller Lars Havelund. Et arbejde som blandt andet resulterede i en investeringspulje til forstæderne i Odense på 40 millioner kr. I Odense Byråd har Lars Havelund desuden et særligt fokus på skolerne og trafikforholdene i Odense. Det er blandt andet også de områder, som han har været med til at forhandle penge til i sit arbejde som økonomiog budgetordfører. Lidt mere om Lars Havelund Lars mener, at det er vigtigt at vi tør se tingene i en helhed og lade de gode ideer udvikle sig på tværs af traditionelle skel: Det er nødvendigt at vi vil mere i Odense, og ikke lader tingene blive ved snakken. Lars har været medlem af Odense Byråd siden 2002, og glæder sig til at være med til at fortsætte den nye udvikling iodense. Se mere om Lars Havelund og hans mærkesager på Lars holder sig i form ved at cykle rundt i det fynske med et par gamle venner

16 16 LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 Kære Odenseanere! Jegdrømmerom,atviendagkansige:Vikommer fra Danmarks grønne, sunde, mangfoldige og positive storby. Viharifællesskabfåetgangienudvikling,somvil ændre Odense fra at være en træt industriby til at blive en moderne og charmerende storby med masser af aktivitet og oplevelser. Kanalforbindelsen er ved at blive bygget, vi får et nyt supersygehus,ogthomasb.thrigesgadeskalefter næsten 30 års snak lukkes. Derfor kan vi inden længe gåenturellerløbepåløbehjulmidtpådennuså trafikerede motorgade. Menvivilmere. Somlægetagerjegsundhedsomenforudsætning foretgodtliv,ogderforskalvihavelandetssundeste borgere uanset alder. Vivildekommendeårfokusereindsatsenmodbyens børn, fordi forebyggelse betaler sig. Glæden ved et fast arbejde er uvurderlig, og de senere år har vi skabt flere jobs gennem et dynamisk lokalt erhvervsliv. Og jo mere vækst og erhvervsaktivitet, joflereskattekronerfårbyen,såvikanudbyggevelfærden for de yngste og de ældste endnu mere. Jeghåber,duvilstøttemigpåtirsdag,såjegkan fortsætte som borgmester for hele Odense. Jeg garanterer, jeg vil mere. Venlig Hilsen Lasse Krull JanBoye Borgmester i Odense konservative.dk/odense Lasse Krull Konservativ spidskandidat til Regionsrådet i Syddanmark. Læs mere om Lasse og lær ham at kende på

17 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 17 Stort julebanko KORUP: Søndag den 22. november kl afholdes stort bankospil i Koruphallen. - Vi ser frem til, og glæder os til, at et stort antal håbefulde gæster fra nær og fjern vil prøve lykken med bankopladerne. Der er rigtig mange flotte gevinster at spille om såsom ænder, slagterpakker, købmandskurve, øl, vin, blomster og et stort udbud af sponsorgaver fra vore lokale handlende. Sidegevinster er der også, fortæller Hanne Folleraas fra Korup IF. Sidste års bankospil i Koruphallen blev en velbesøgt forestilling, og der var dyb koncentration ved bankopladerne. I år kan man også vinde præmier ved Lille Klaus og Spil 21. Og så åbner blomstertombolaen allerede klokken Bankospillet arrangeres af KIF Håndbold-, Gymnastik- og Badmintonafdeling. (Foto: Korup IF) Fashion Days TORSDAG OG FREDAG GIVER VI 25% RABAT PÅ BRILLEGLAS VED KØB AF LINDBERG OG MIKLI STEL FREDAG DEN 13 NOV. KOMMER HELE ALAIN MIKLI KOLLEKTIONEN FRA KL TORSDAG DEN 12 NOV. KOMMER HELE LINDBERG KOLLEKTIONEN FRA KL TARUP CENTER Det sker lokalt Oplysninger om arrangementer, der ønskes omtalt, skal være LokalAvisen NordVest i hænde senest fredag kl Send tekst og evt. billeder til LokalAvisen NordVest, Banegårdspladsen, 5100 Odense C. sendes til: Vi påtager os intet ansvar for indsendt materiale. Vil du have en annonce i LokalAvisen NordVest? TLF FAX Lyspunkter i vintermørket De sidste mange uger, har ikke ligefrem overgået sig selv, hvad angår gode vindretninger for fiskeriet på Nordfyn, østlige vinde har nu blæst i jeg ved ikke hvor mange dage, en lidt besværlig retning, men ikke helt umulig hvis man holder øje med styrken, enkelte dage har der faktisk været rimelige forhold, selvom vi fynboer helst vil fiske i fralandsvind. På Fiskeklubben Nordfyns hjemmeside kan man læse at Niels Henrik Carstensen fra Otterup har fundet en af de bedre dage, ja faktisk brugte han kun 2 timer på at fange 6 fine Havørreder, heraf blev to hjemtaget, og udover de 6 blev én mistet. Niels Henrik fiskede med spin, fire af fiskene kunne ikke stå for den rød/gule wobler, og to valgte ophængeren, så det var måske en ide at prøve et vindhul, et par timer hvis det skulle opstå. Nu skal det siges at ovennævnte fisker, ikke tumler rundt på må og få, han kender den Nordfynske kyst temmelig godt, og fangede da også alle fiskene indenfor 400 meter, han fortæller dog så meget at det skete udfor en stor gård. Michael Lundgreen som jeg berettede om i sidste uge, med fangst af en mærket ørred fra Enebærodde på vistnok 44 cm, har nu fået svar fra DTU Aqua, de beretter at fisken blev mærket i Villestrup å den 11. april i år og da var den 21,3 cm, der er vel ikke noget at sige til at vores Havørred smager godt, med al den motion de får, Villestrup å ligger i Nordjylland, og det er egentlig lidt tankevækkende at en så bette fisk når at svømme en så lang tur, på en sommer, at de vandrer langt omkring har jeg ved selvsyn set for mange år siden, med fisk fra Guden og Kolding å, ligeledes fanget på Nordfyn. Michael beretter om et rygte om en 5 kg s Laks fanget i Odense fjord, den skulle være fotograferet og det hele, så mere om de senere, hvis jeg kan få lidt info omkring fangsten. Nu vi er ved kystfiskeriet, så har Fiskeklubben Nordfyn kysttur den 15. nov. Altså på søndag, ikke medlemmer der er interesserede i en hyggelig tur, er også velkomne, turen går til et sted med fisk, og klubben er vært med en øl eller vand, samt lidt at spise. Grundet provianteringen, er der tilmelding på hjemmesiden, nævnt længere oppe, eller direkte ved Bjarke på Der kan også tilmeldes onsdag i klubhuset på Kirkevænget 7 i Søndersø, der er klubaften hvor vi vil prøve at lære folk at fotografere fangsten, og for den sags skyld meget andet, det sker kl. 19,00. Er der ingen fisk, så fortvivl ej Nu kan man jo ved at læse ovenstående se, at det ER muligt at fange fisk, er oddsene virkelig mod én, så er der altså meget andet at tage sig til, fiskere er jo naturmennesker, og nyder ofte, bare at være derude, hvor vinden river i kæberne, nu er vi jo så heldige at have mange naturskønne pletter, der kan nydes, personlig gør jeg det i fulde drag med fotografi apparatet, og fra kun at have fiskefotos, er harddisken nu fyldt med tusindvis af billeder fra landets yderste afkroge, mange km. er kørt for at få en speciel sommerfugl eller rovfugl i kassen, og jo mere man fotograferer, des mere ses en sammenhæng med jæger eller fiskelivet, rent faktisk opleves den samme intensitet i jagten på det man har udset sig som motiv, og fangstlykken er ligeledes identisk når det så lykkedes at få et godt foto, ja det er egentlig utroligt, men man bruger jo de samme sanser, dog kommer byttet ikke med hjem til kødgryderne, men ligger som evigt minde på PC en. I ugen der netop er gået, oplevede jeg endelig at være på pletten, hvor to Havørne overfløj området, og jeg må sige, det er fuldstændig som at fange en flot fisk, det at se to så majestætiske fugle, flyve sammen, er altså helt specielt, trods det ulykkelige faktum, at det både var tåget og halvmørkt, hvilket næsten umuliggjorde fotografering. Ugen bød faktisk på hele to specielle oplevelser for mit vedkommende, efter at have lettet en Hare, blev den pludselig jaget af en rovfugl, der kom som et lyn fra en klar himmel, fuglen viste sig at være en ung Duehøg, der åbenbart ikke var klar over at harer, måske er lidt i overkanten, den slap da også med skrækken, men høgen har jeg nu et nydeligt foto af. Så selvom fiskelykken skulle svigte nogle dage, så er der altså masser at afreagere på, det er kun fantasien der sætter grænserne, vores natur er stor og byder på utroligt oplevelser for dem der har øje for det, på dk kan man se nogle af MINE gyldne øjeblikke, og søges der lidt på nettet, så vrimler det med tilsvarende sider.

18 18 LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 Det sker: Hver dag: Bolbro Brugerhus, Stadionvej 50 - Til 30. november: Udstilling: Hanne Aaby, håndstøbt papir, Åse Larsen, engle og nisser.mandag til torsdag kl og 19-21, fredag kl Onsdag 11. november kl Korup Dagcenter, Kalørvej 122: Julebasar. Torsdag 12. november kl Blomsterklubben, Bolbro Ældrecenter, Stadionvej 50K: Bjergbankens Revy underholder. Odense Musikskoles 25 års jubilæum. Stort jubilæumshow: Den musikalske tidsrejse. Lørdag 14. november kl Søhustoften : Kreativt marked med glaskunst, smykker, brugskunst, m.m. Det Danske Haveselskab, Odense afdeling, arrangerer i samarbejde med Næsby Bibliotek en aften med Dorthe Vembye. (Pressebillede) Pynt med Vembye NÆSBY: Forfatteren og blomsterdekoratøren Dorthe Vembye giver tips til smukke dekorationer. Det sker torsdag den 12. november klokken på Næsby Bibliotek, Bogensevej 2. Dorthe Vembye er kendt af mange for sine bøger om blomsterbinding, og hun vil denne aften vise, hvordan hun arbejder og give tips til fine detaljer. Ved arrangementet kan der købes materialer, og aftenen slutter med bortlodning af dekorationer. Billetter til en pris af 130 kroner kan købes på Næsby Bibliotek. Folkeligt og fornøjeligt BOLBRO: Torsdag den 12. november klokken får Blomsterklubben på Stadionvej besøg af Bjergbankens Revy. - Det er en gammel tradition, at de kommer en gang om efteråret. Og hvor vi dog glæder os. Det er folkeligt, festlig og fornøjeligt. Det er lige før vi glemmer kaffepausen, siger Hans Nielsen, der minder om, at tilmeldingsfristen til juleturen til Krusmølle er torsdag den 3. december. Freddie Westergaard glæder sig til at fortælle om arkivernes arbejde. (Pressebillede) Åbne arkiver ODENSE NV: Danmarks 475 stads-, kommune og egnsarkiver byder indenfor på Arkivernes Dag den 14 November. Også arkiverne i Korup og Ubberud, der i anledningen afholder en fælles udstilling i Korup Sognegård på lørdag fra kl Vi udstiller forskellige billeder og dokumenter på plancher. Vi medbringer en samling mapper med avisudklip fra lokalområdet og der kører en kort film om skolens opførelse i 1955 samt en bærbar PC med arkivets samling af dokumenter og ca billeder. Der bliver også indrettet et hjørne med kaffe, hvor man kan få lidt snak om gamle dage, lover Freddie Westergaard, kasserer i Korup-Ubberud Lokalhistoriske Forening. Paarup Sognegård, Solgårdsvej 40 - Til 10. december: Annette og Henrik Lollesgaard udstiller. Torsdag kl Arr.: Paarup Sogns Kunstforening. Dag for dag: Onsdag 11. november kl Lumby Skole, Harlekinvej 74: Valgmøde med bl.a. Jan Radoor (V). Arr.: Venstre i Odense Nord. Onsdag 11. november kl Korup Dagcenter, Kalørvej 122: Julebasar. Onsdag 11. november kl EDS Dans, Rugårdsvej 55, 1. sal: Pardans for voksne, let øvede. Onsdag 11. november kl Lumby Skole, Harlekinvej 74: Valgmøde med bl.a. Jan Radoor (V). Arr.: Venstre i Odense Nord. Torsdag 12. november kl Næsby Bibliotek, Bogensevej 2: Forfatteren og blomsterdekoratøren Dorthe Vembye giver tips til smukke dekorationer. Torsdag 12. november kl Provstegårdskolen, Middelfartvej 180: Paneldebat: Hvordan får vi en folkeskole, hvor alle kan rummes og alle bliver udfordret? Vært: Dorte Fals, DR. Arr.: Odense Lærerforening. NYT! Lørdag 12. november kl Korup Sognegård, Korupvej 40: Arkivernes Dag. Fælles udstilling med arkiverne i Korup og Ubberud. NYT I NOTER Lørdag 14. november kl og 17 - Odense Idrætshal, Højstrupvej 5: Søndag 15. november kl Søhustoften : Kreativt marked med glaskunst, smykker, brugskunst, m.m. Mandag 16. november kl Bolbro Bibliotek, Middelfartvej 81: Minikursus: Dig selv på nettet fra Facebook til chatrooms. Mandag 16. november, kl EDS Dans, Rugårdsvej 55, 1. sal: Vild med dans for ældre og efterlønnere. Tirsdag 17. november kl Lumby Sognegård, H.C. Lumbyes Vej 40B: Jytte Bjerner Hansen fortæller om H. C. Andersen. Tirsdag 17. november kl Silvan, Roersvej 33: Gør-det-selv-skole. Lær hvordan du nedsætter energiforbruget i boligen. Tilmelding. Nordvest: Hver dag Kommunalvalget handler i høj grad om, hvordan din hverdaginordvestskalvære.jegogsocialdemokraterne vil bruge energien og økonomien på det vigtigste: Tryghed,hjælp,kontaktognærhedhverdag. Ingenskalværebangeforkriminalitet.Allebørnskal kunnepassesinærhedenafhjemmet.ingenskalværeensomme. Alleældreskalfølesighjulpet. Fortælmig,hvadderervigtigstfordigpåankerboye.dk Nordvest: Hver dag Kommunalvalget handler i høj grad om, hvordan din hverdaginordvestskalvære.jegogsocialdemokraterne vil bruge energien og økonomien på det vigtigste: Tryghed,hjælp,kontaktognærhedhverdag. Ingenskalværebangeforkriminalitet.Allebørnskal kunnepassesinærhedenafhjemmet.ingenskalværeensomme. Alleældreskalfølesighjulpet. Fortælmig,hvadderervigtigstfordigpåankerboye.dk HVER DAG ER DEN VIGTIGSTE HVER DAG ER DEN VIGTIGSTE ankerboye.dk ankerboye.dk

19 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 LOKALAVISEN NORDVEST 19 TRYGHED, TILLID & TRIVSEL Velbeliggende dobbelthuse i Odense N få rigtig meget kvalitetsbolig for pengene Modelfotos Vores dobbelthuse i Odense er så optimalt indrettede, at du vil blive overrasket over, hvor meget plads du får på 119 m 2. Stor stue om alrum, køkken, to værelser, soveværelse, to badeværelse og kombinerer entré og bryggers samt integreret carport og redskabsrum. Kort sagt, her er plads til det hele og med et minimum af vedligeholdelse kan du bruge din tid på noget andet. ÅBENT HUS: Kom forbi vores udstillingshus på Agerhønevænget 4A, Kirkendrup, 5270 Odense N og oplev selv den gode atmosfære i huset alle søndag kl AFTENÅBENT TORSDAG Vi åbner også dørene for dig torsdag kl , hvor vi byder på lidt til ganen og en snak om mulighederne for at flytte i nyt. Pris fra kr (inkl. moms) og du betaler først ved indflytning! Ørbækvej 268B 5220 Odense SØ Tlf:

20 20 NYHEDER PÅ NETTET: Stem landsbyerne i regionen X ved Carsten Abild Velkommen til julestue i Kroghs Blomster søndag fra kl Vi gentager succesen fra sidste år og holder julestue, hvor vi byder på lidt godt til ganen. Kom og få enhyggelig oplevelse og se vores julepyntede forretning. Husk at vi kan formidle Deres julehilsen i hele Danmark - og 175 andre lande... LOKALAVISEN NORDVEST ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009 Sjov i skoven for mange HOLE SKOV: Opfølgning på læserbrevet: Sjov i skoven - for hvem (4.11) Til det må jeg svare, faktisk for omkring 40 af de lokale beboere, unge som ældre, som brugte tiden lørdag/søndag formiddag på at nyde en tur i skoven på en lidt anden måde. Jeg synes selv at vi gør en stor dyd ud af at fortælle i klubben, hvordan vi skal opføre os over for andre brugere af skovområderne, ligesom vi gør hvad vi kan for ikke at ødelægge eller svine vores skove til, vi synes jo også det er dejligt at komme i dem. Samtidig vil jeg gøre opmærksom på at vi i lige så stor grad som alle andre har ret til at benytte vores skove. Jeg skal beklage, hvis vores færden i Valg til ældreråd VALG: I anledning af et læserbrev den 30. oktober fra Aksel Hansen, Ekkodalen 6, Odense N, har jeg et par spørgsmål, idet jeg ikke helt forstår AHs bemærkning om, at de, af Odense Kommune nedsatte lokalråd i virkeligheden er ældrekomiteer, og at valget til disse lokalråd er beregnet for vælgere, der er i alderen 65 år og derover. Iflg. vedtægterne for de tre lokalråd under ældrerådet har alle +60 årige stemmeret og er opstillingsberettiget til ældreråd og lokalråd, og hvad er i øvrigt forskellen på om det er et kommunalt råd eller en kommunal komite? Jeg er ikke uenig i, at der rundt omkring i Odense kommune, og bl.a. i Korup findes vel fungerende lokale råd som beskæftiger sig med de samme ting som de kommunale lokalråd, men når man ser i bladet En venlig hilsen, så findes der 35 forskellige klubber, foruden 10 forskellige foreninger af forskellig art, som alle er for ældre borgere i Odense kommune. Så i stedet for, at denne weekend skulle have ført til, at vi generede nogen så groft, som der er beskrevet i avisen. Jeg skal samtidig sige, at ingen, der var til stede i denne weekend, har hørt eller set noget til dette. Derimod har jeg indtryk af at dem, bekrige og kritisere hinanden synes jeg det kunne være meget gavnligt om der blev skaffet mulighed for, at samle alle de frivillige kræfterne der er involveret i de forskellige opgaver og på den måde være med til at gøre tingene mere overskuelig. Jeg er nemlig overbevist om, at der findes mange ældre medborgere som ikke kan overskue om det nu er den ene eller den anden klub eller forening der gør hvad. I øvrigt forstår jeg slet ikke AHs advarsel imod at stemme på personer der stiller op og kandiderer til de falske lokalråd. Jeg vil opfordre Aksel Hansen og andre lokale ildsjæle til at stille op til valg i de tre lokalråd, og på den måde være med til at gøre en forskel for de ældre borgere i Odense kommune. Med venlig hilsen P. L. Jensen, Kronhjortløkken 172, Korup, 5210 Odense NV som vi mødte på vores vej, havde en forståelse for vores interesse. Jeg håber og tror, at vi ved gensidig respekt opnår de bedste betingelser for alle parter. Jeg vil her samtidig benytte lejligheden til at gøre opmærksom på at der søndag den 15. November fra kl afholdes en afdeling af Webike Cup i Hole skov. Selvfølgelig med godkendelse fra kommune og politi. Vi håber selvfølgelig på, at dette kan gennemføres uden at genere alt for mange af de andre brugere. Med venlig hilsen Allan Rasmussen Formand Korup Cykelmotion Overgreb på ældre forties VALG: En undersøgelse fra 1989 viste, at 8 % af en tilfældig udvalgt del af befolkningen i Danmark kender til overgreb mod ældre mennesker indenfor det seneste år. Begrebet omfatter fysisk mishandling, trussel om mishandling, økonomisk udnyttelse, tyveri samt grov mangel på pleje/vanrøgt. Det er ikke en sag, der synes at bekymre Ældrekonsulenterne i Odense Kommune. De har en fastlagt række af spørgsmål, når de er ude på de forebyggende hjemmebesøg for ældre over 65 år. Og ingen af de spørgsmål kommer tilnærmelsesvis ind på problematikken. Spørgsmålet forties. Og når man fortier, er man jo undertiden også medvider. Er der nogle af partierne, der mon tør tage dén op her inden sidste valgrunde? Om ikke andet så i form af et løfte. Og det må gerne indfris efterfølgende. Med venlig hilsen Kristian Kristiansen, forfatter, Roesskovsvej 27, II tv., 5200 Odense V. ET SIKKERT VALG! Odenses stemme i Regionen Spidskandidat Lasse Krull, Odense Læs mere på - når dit firma skal ses hele året Ring

Arbejder for Odense. STEEN MØLLER ny borgmester ARBEJDER FOR ODENSE

Arbejder for Odense. STEEN MØLLER ny borgmester ARBEJDER FOR ODENSE Arbejder for Odense STEEN MØLLER ny borgmester ARBEJDER FOR ODENSE Den absolut største udfordring for Odense lige nu er, at vi mang ler arbejds pladser. Det er vigtigt at de kommende års byggerier giver

Læs mere

Julebord 2015. Hjemmelavet julesylte med sennep og rødbeder. Pris pr. person Kr. 295,-

Julebord 2015. Hjemmelavet julesylte med sennep og rødbeder. Pris pr. person Kr. 295,- Julebord 2015 Marinerede sild med løgringe Kryddersild med løg og kapers Karrysild med æg og løgringe Lune Bornholmske saltstegte sild med bløde løg Rejer med mayonnaise Ferskrøget laks med rygeostcreme

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Vi ruller den røde løber ud

Vi ruller den røde løber ud JULEN 2014 Selskaber & arrangementer Vi ruller den røde løber ud Skal du holde fest, reception eller lignende, har vi mødeog selskabslokalerne til dit næste arrangement. Op til 70 couverter. Vi dækker

Læs mere

Vi ruller den røde løber ud

Vi ruller den røde løber ud JULEN 2015 SELSKABER & ARRANGEMENTER Vi ruller den røde løber ud Skal du holde fest, reception eller lignende, har vi mødeog selskabslokalerne til dit næste arrangement. Op til 70 couverter. Vi dækker

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

julens glæder Julen er for alle, og Salt & Peber Til fælles glæde, til din fest.

julens glæder Julen er for alle, og Salt & Peber Til fælles glæde, til din fest. MAD IND I HUSET FRA79,- julens glæder Samvær og gode ting til ganen. Julen er for alle, og Salt & Peber har noget for alle smagsløg. Til fælles glæde, til din fest. DEN TRADITIONELLE 105,- Salt & pebers

Læs mere

AFS. ledin & co. + + + 22650 + + + 0893 Sjælland USF B. Jernbanevej 5c, st. th., 2800 Kgs. Lyngby. Ja tak, jeg vil gerne kontaktes af LEDIN & CO.

AFS. ledin & co. + + + 22650 + + + 0893 Sjælland USF B. Jernbanevej 5c, st. th., 2800 Kgs. Lyngby. Ja tak, jeg vil gerne kontaktes af LEDIN & CO. Jernbanevej 5c, st. th., 2800 Kgs. Lyngby AFS. Ja tak, jeg vil gerne kontaktes af LEDIN & CO. Tlf 45 87 55 44 E-mail info@ledin.dk Web www.ledin.dk Navn Vej...................... Nr......... Postnr......

Læs mere

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU Skal du i gang med din egen husholdning for første gang i forbindelse med enten studie, uddannelse eller arbejde? Så har du her den korte lyn guide til, hvordan du let kommer i

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

4. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 22. april 2014 kl. 19.00

4. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 22. april 2014 kl. 19.00 4. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 22. april 2014 kl. 19.00 Dagsorden og referat: Inviteret fra Bestyrelsen: Ole, Kim S, Søren, Erik, Kim E, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 11 uge 44 UGEBREV nr. 11 uge 44 Årgang 4 Kære alle børn og forældre! Der har godt nok været en del syge børn og voksne i denne uge. Der har været mandefald pga. opkast og dårlig mave, og det er åbenbart ret smitsomt.

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 1. sal: Dagcenteret: 6. årgang 1. udgave 1. juni 2015 5. Eva Hjort 6. Anna Elvira Andersen 7. Anna Wraa 15. Eli Agnethe Hansen 2. sal: 1. Rigmor Vils 2. Ole Kragh Pedersen 3. Vagner Hansen 12. Gerda Jepsen

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Munkebjerg julefester 2014

Munkebjerg julefester 2014 Munkebjerg julefester 2014 munkebjergs Julefester med underholdning, lækker mad, dans og musik... Julefester Julefesterne foregår fra kl. 18.00 til kl. 01.00. Alle aftener serveres en overdådig julebuffet

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV.

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. Ny tilmelding til Tweenklubben sæson jan. juni 2012. Andet halvår af Tweenklubbens sæson begynder pr. 2 jan. 2012. Og nu har du mulighed for at

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008

Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Seniorkulturuge 2008 Søndag den 31. august 2008 søndag den 7. september 2008 Kulturelt Samråd, Solrød Bibliotekerne, Kræftens Bekæmpelse, AOF, Super Brugsen, Lokalhistorisk Forening, Lions, Ældresagen,

Læs mere

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken

Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Nyhedsbrev November 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo & Nymarken Strandgård side 1 Forældrekaffe Fredag den 14. november kl. 14.00-16.00 vil vi gerne invitere vi Jer forældre på en

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Et af formålene med Stafet For Livet er at indsamle midler til bekæmpelse af kræft her spiller I som hold en vigtig rolle. En meget stor del af indtægterne til Stafet

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

HOVEDGADEN 49 8410 RØNDE Tlf: 86371544-lokal 3 Mail: 075024@superbest.dk. Velkommen til delikatessen I Superbest Rønde

HOVEDGADEN 49 8410 RØNDE Tlf: 86371544-lokal 3 Mail: 075024@superbest.dk. Velkommen til delikatessen I Superbest Rønde HOVEDGADEN 49 8410 RØNDE Tlf: 86371544-lokal 3 Mail: 075024@superbest.dk Bestil venligst 2 dage før De skal bruge det. Ring og få en snak med os i delikatessen. Velkommen til delikatessen I Superbest Rønde

Læs mere

Inspiration til fundraising for hold

Inspiration til fundraising for hold Inspiration til fundraising for hold Stafet For Livet samler først og fremmest penge ind via holdene. Holdene kan samle penge ved diverse aktiviteter for ud for stafetterne og ved at lave aktiviteter på

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk

JUNI 2015. Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk JUNI 2015 Maglebrænde Sogns Beboerforening www.maglebraendeforsamlingshus.dk Bestyrelsen Kaj Andersen og Henny Boch har ønsket at udtræde af bestyrelsen. I stedet er indtrådt Niels Hansen og Carl Petersen.

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013 Fælles info Lektiecafe. Efter jul ændrede vi flere ting ved vores lektiecafe. Bl.a. at det blev frivilligt at komme der og at tidspunktet blev lige efter 5. lektion (kl. 12.40) tirsdag, onsdag og torsdag.

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 23. årgang Marts 2015 Nummer 1 Harmonika koncert i Høje Taastrup Kirke Så er det forår! Forårsmatiné Harmonikakoncert Generalforsamling Spil Op Café Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

-POSTEN. Roadshow med Søren Søndergaard

-POSTEN. Roadshow med Søren Søndergaard -POSTEN Medlemsblad for Enhedslisten de rød-grønne i Odense 1 1 2009 Roadshow med Søren Søndergaard Tirsdag den 17. februar kl. 19 har vi arrangeret roadshow med Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Brændekilde Bellinge Jagtforening

Brændekilde Bellinge Jagtforening Brændekilde Bellinge Jagtforening Program 2012 Generalforsamling 2015 Afholdes i Knaldhytten torsdag den 12. februar 2015 kl. 19:00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Bestyrelsens

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

S E J L A D S M E D G A F F E L R I G G E R E 21 S Ø U L K E. Sejlads med gaffelriggere. Kommende vinterarrangementer

S E J L A D S M E D G A F F E L R I G G E R E 21 S Ø U L K E. Sejlads med gaffelriggere. Kommende vinterarrangementer 21 Kommende vinterarrangementer 13 Fødselsdag & kommende arrangementer F 24 S E J L A D S M E D G A F F E L R I G G E R E Gule ærter, Stegte sild & ømme fødder... S 25 40 S E J L A D S M E D G A F F E

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

september oktober november december

september oktober november december september oktober november december 2014 www.fotoklubnegativ.dk Foto: Gunnar Pedersen Nyt program - ny plan - ny fotoklub Så er vi startet op med et nyt program i vores fotoklub. Meget er ændret, og vi

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Opgaver til Hjemmets fire vægge

Opgaver til Hjemmets fire vægge Opgaver til Hjemmets fire vægge 1 Møblér Pouls lejlighed Diskuter og tegn, hvordan I mener, Pouls lejlighed så ud. Tegn, klip og klister møbler på tegningen. Husk etageseng, sovesofa og alt det andet en

Læs mere

SuperBrugsen Hvalsø MAD UD AF HUSET

SuperBrugsen Hvalsø MAD UD AF HUSET lidt ud over det sædvanlige MAD UD AF HUSET MENUER BUFFET SMØRREBRØD SuperBrugsen Hvalsø Skolevej 1 4330 Hvalsø Delikatessen tlf. 4646 1513 Forretter: (minimum 8 kuverter) Tunmousse med salat, rejer og

Læs mere

Så gik november. Og ellers: Nyd et godt nummer af Kildeskolenyt!

Så gik november. Og ellers: Nyd et godt nummer af Kildeskolenyt! Kildeskolenyt! Så gik november Vi har nu lagt Brobygning og Praktikuge bag os, årets første terminsprøver er afholdt, de store elever har været på uddannelsesmesse og alle andre har på skift været en tur

Læs mere

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet lland: FrivilligCenter Lo r dig! Der er brug fo Bliv Frivillig Make A Wish ønskefonden får drømmene til at gå i opfyldelse! Thomas fra VELO Poul fortæller: Jeg gør det for min egen skyld Sådan hjælper

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

Landslagteren. Slagter Nielsen www.slagternielsen.dk 74 45 13 16

Landslagteren. Slagter Nielsen www.slagternielsen.dk 74 45 13 16 Landslagteren 62 61 06 30 Slagter Nielsen www.slagternielsen.dk 74 45 13 16 Pølsebord 1 Minimum 8 personer Kogt røget skinke med asparges og italiensk salat Blokspegepølse med rå løg Wienersteg med agurker

Læs mere

Julemanden skal vækkes.

Julemanden skal vækkes. Bladet For Rørbæk & Opland - November 2005-15. årgang Julemanden skal vækkes. Lørdag d. 10. December kl. 10.30, så han kan nå at blive vågen til han skal ud med de mange gaver. Kom og hjælp med at vække

Læs mere

Knud s. e:6. Crypt ography. September 2013

Knud s. e:6. Crypt ography. September 2013 Knud s Crypt ography C e:6 September 2013 Lederen Skrevet af Mikkel Elliot, JCI Sct. Knud Sen udgave. Meget sen udgave. Resultatet af frivillighed er ofte at andre ting kommer foran. Denne udgave af bladdet

Læs mere

Nyt træhus på gammel grund. TEMA: Nybyggeri. Side 14-19. OK Gulve Gulve og Gardiner til erhverv og private

Nyt træhus på gammel grund. TEMA: Nybyggeri. Side 14-19. OK Gulve Gulve og Gardiner til erhverv og private Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis søndag 4. oktober 2015 TEMA: Nybyggeri Nyt træhus på gammel grund Side 14-19 NYT FRITIDSHUS Lilje-huset A/S C.F. Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ tlf. 66 14 46

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE

INVITATION VANDPOLO-STÆVNE INVITATION VANDPOLO-STÆVNE Kære aktive, trænere, dommere og familier. Det er en stor glæde at invitere alle med interesse i vandpolo til den første udgave af Hans Christian Andersen City Games Vandpoloturnering.

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

2699,- ONSDAG TORSDAG FREDAG 8-22. 45,- 10-pak Tuborg, Carlsberg eller Tuborg Classic a 33 cl. Ekskl. embl. Pr. liter 13,64 28,- 145,- MED DET HELE

2699,- ONSDAG TORSDAG FREDAG 8-22. 45,- 10-pak Tuborg, Carlsberg eller Tuborg Classic a 33 cl. Ekskl. embl. Pr. liter 13,64 28,- 145,- MED DET HELE Tilbuddene gælder ONSDAG TORSDAG FREDAG MED DET HELE Hvide asparges Tyskland. 500 g. Pr. kg 56,- PR. BDT. 28,- 45,- 10-pak Tuborg, Carlsberg eller Tuborg Classic a 33 cl. Ekskl. embl. Pr. liter 13,64 2699,-

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie.

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Fredagsbrev Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010 Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi har savnet jer og glæder os til endnu et fantastisk, sjovt og lærerigt år på Århus

Læs mere

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening Jyllinge JyllingeGundsømagle Jyllinge RoskildeGundsømagle 13 8. årgang 13 13 8. årga Viby Roskilde Gundsømagle Roskilde Viby Viby Roskilde Lokalforening Aktivitetsprogram Roskilde Lokalforening Roskilde

Læs mere