FONDSRÅDET. Bestyrelsen for TORM A/S Tuborg Havnevej Hellerup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FONDSRÅDET. Bestyrelsen for TORM A/S Tuborg Havnevej 18 2900 Hellerup"

Transkript

1 FONDSRÅDET Bestyrelsen for TORM A/S Tuborg Havnevej Hellerup Dato 14. november 2012 Ref. jannil J.nr Afgørelse vedrørende den regnskabsmæssige behandling af den finansielle rekonstruktion af TORM A/S, CVR-nr Indledning Fondsrådet har modtaget to henvendelser af henholdsvis 24. september 2012 og 1. november 2012 fra TORM A/S med henblik på at få Fondsrådets tilkendegivelse vedrørende den påtænkte regnskabsmæssige behandling af den finansielle rekonstruktion af TORM. Hvor der er forskel på beskrivelserne i de to henvendelser, er der i dette svar taget udgangspunkt i henvendelsen af 1. november Sekretariat: ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Alle København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET TORM aflægger såvel årsregnskab som koncernregnskab efter IFRS som godkendt af EU. TORM har indgået en aftale med virksomhedens kreditorer om at konvertere en del af kreditorernes tilgodehavender til aktiekapital. Sagen omhandler derfor to tæt forbundne forhold: den regnskabsmæssige behandling af kapitalforhøjelsen den selskabsretlige behandling af kapitalforhøjelsen Fondsrådet har alene vurderet den regnskabsmæssige behandling, mens en vurdering af de selskabsretlige forhold henhører under Erhvervsstyrelsen. Da der er tale om en forespørgsel, har Fondsrådet lagt TORMs beskrivelse til grund for afgørelsen. Hvis denne imidlertid efterfølgende skulle vise sig at være mangelfuld, vil dette kunne medføre, at Fondsrådet starter en kontrolsag, som kan få et andet udfald.

2 2 [Tekst udeladt] Den finansielle rekonstruktion indebærer en række ændringer af de eksisterende aftaleforhold mellem TORM og udvalgte banker og TC'ins mod, at disse modtager aktier i TORM. Rekonstruktionen lægger op til, at aktierne tildeles kreditorerne gennem en selskabsretlig gældskonvertering kombineret med en nedsættelse af aktiekapitalen for de eksisterende aktionærer. Samlet set udvandes de eksisterende aktionærer til 10% af aktiekapitalen efter rekonstruktionen. Aktierne udstedes til et samlet beløb på ca. 200 mio. USD (655,2 mio. stk. aktier á ca. 1,79 kr./aktie). Der er tale om en samlet løsning med de kreditorer (banker og TC'ins), der har medvirket til rekonstruktionen. [Tekst udeladt] Kreditorerne har indbyrdes forhandlet om de enkelte gældsposters stilling, værdien af TC-kontrakter og fordelingen af den aktieudstedelse, der er en følge af rekonstruktionen. Den opgjorte værdi af den gæld til bankerne, som skal konverteres, er 10 mio. USD, mens gælden til TC'ins udgør 190 mio. USD. Det er i denne forbindelse oplyst, at efter rekonstruktionen vil bankerne eje ca. 73% af aktierne og TC'ins vil eje ca. 17%. Der er således ikke sammenhæng mellem de beløb, som skal konverteres, og vederlæggelsen af de to grupper af kreditorer. Fondsrådet har ved vurderingen af sagen lagt vægt på fordelingen af de forpligtelser, som ligger til grund for rekonstruktionen. At fordelingen af aktierne blandt kreditorerne er en ganske anden anses for en interpartes aftale mellem kreditorerne. Dette betyder, at bankernes andel af vederlaget er sat til 5% og ikke til den faktiske andel aktier, de modtager som følge af aftaler med de andre kreditorer. TORM har oplyst, at transaktionen efter virksomhedens opfattelse skal indregnes og måles med udgangspunkt i IFRS 2 Aktiebaseret vederlæggelse. Virksomheden har efter beregning baseret på IFRS 2, afsnit 10, vurderet, at det beløb, som skal indregnes i balancen, udgør 200 mio. USD. Fondsrådet har ikke efterprøvet målingen af det opgjorte indskud på 200 mio. USD, da dette ikke er nødvendig for at fremkomme med en udtalelse om anvendelsen af regnskabsreglerne. Fondsrådet baserer sin

3 3 udtalelse på de af ledelsen i TORM foretagne vurderinger, som efterprøvet af virksomhedens revisorer, Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab og Ernst & Young Godkendt Revisionspartnerselskab, som vurderingsmænd ved kapitalforhøjelsen. Fondsrådet har i forbindelse med vurderingen af det for sagen relevante regelgrundlag indhentet ekstern, teknisk bistand fra KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. 1 Fondsrådets afgørelse Det er Fondsrådets opfattelse, at den foreslåede finansielle rekonstruktion skal ses som en samlet transaktion med to separate komponenter i form af en genforhandling af bankgæld og en genforhandling af TC-kontrakter. Fondsrådet har vurderet, om transaktionen skal indregnes og måles med udgangspunkt i IFRS 2, Aktiebaseret vederlæggelse eller efter IFRIC 19, Opfyldelse af finansielle forpligtelser med egenkapitalinstrumenter. Da der er tale om en kapitaludvidelse, som er planlagt, inden langt de væsentligste dele af forpligtelserne indregnes første gang, skal indregning og måling heraf tage udgangspunkt i IFRS 2. Et væsentligt element i aftalerne er, at TORM betaler kreditorerne for rekonstruktionen med aktier. I henhold til IFRS 2, afsnit 10, skal sådanne betalinger til ikke-medarbejdere som udgangspunkt indregnes til dagsværdien af de modtagne tjenesteydelser. Der er således tale om direkte måling af de modtagne tjenesteydelser, jf. IFRS 2, afsnit 10. For ovenstående punkter er der enighed mellem TORM og Fondsrådet. Under forudsætning af, at den af TORM opgjorte værdi på de 200 mio. USD af de modtagne ydelser kan lægges til grund, herunder den nominelle (og ikke faktiske) fordelingen heraf mellem banker og TC'ins, er det Fondsrådets opfattelse, at: 1. Bankgælden anses for modificeret. Dette er under forudsætning af, at den endelige test også viser, at nutidsværdien af pengestrømmene under de eksisterende lånevilkår afviger mindre end 10 % fra nutidsværdien af pengestrømmene under de nye lånevilkår ved anvendelse af den oprindelige effektive rente på de eksisterende lån. Virksomheden skal således udføre en ny test af effekten af de ændrede lånevilkår. 1 Jf. bekendtgørelse om lov om værdipapirhandel m.v. 83, stk. 6, 2. pkt.

4 4 2. De leasingkontrakter på skibene, som er registreret som operationelle leasingkontrakter, skal fortsat anses for at være operationelle leasingkontrakter. For den del af vederlaget til TC'ins, som svarer til den bogførte gæld til TC'ins, som konverteres i forbindelse med rekonstruktionen, vil gælden blot blive udlignet i rekonstruktionen. 3. I det omfang vederlaget til TC ins overstiger den bogførte gæld, vil den overskydende værdi skulle anses som forudbetaling for fremtidige leasingydelser. Forudbetalingen indregnes som en periodeafgrænsningspost. Periodeafgrænsningsposten afskrives over resultatopgørelsen over de enkelte leasingkontrakters løbetid. Fondsrådet er således ikke enig i, at vederlaget for ændringen af leasing-kontrakterne skal anses for en betaling for ophævelse af kontrakterne. Fondsrådet mener derimod, at der er tale om en modifikation af aftalerne. 4. For de leasingaftaler, som annulleres, skal forudbetalingen indregnes som en omkostning i resultatopgørelse på tidspunktet for annulleringen. 5. For de leasingaftaler, som ikke annulleres, skal TORM vurdere, om der er tale om tabsgivende kontrakter efter bestemmelserne i IAS 37. Hvis der er tale om tabsgivende kontrakter, skal der foretages de nødvendige nedskrivninger af de indregnede forudbetalinger og øvrige hensættelser til tabsgivende kontrakter. 6. Fondsrådet har forstået, at de finansielle leasingkontrakter ophæves straks, hvorfor vederlaget herfor også skal indregnes straks i resultatopgørelsen, som en del af avanceopgørelse ved ophør med indregning af de indregnede finansielle leasingaktiver og -forpligtelser. Uddybning af sagen For en konkret begrundelse og vurdering af forholdet henvises til sagsfremstillingen, som er vedlagt dette brev. Sagsfremstillingen indeholder yderligere betragtninger omkring konstruktionen. Som led heri gør Fondsrådet opmærksom på andre forhold, som skal tages i betragtning ved den regnskabsmæssige behandling af konstruktionen.

5 5 Fondsrådet er også opmærksom på, at de enkelte transaktioner, som indgår i konstruktionen, som udgangspunkt er omfattet af særlige bestemmelser i IFRS. Da Fondsrådet har valgt at anse konstruktionen som en samlet transaktion efter IFRS 2, er der ikke lagt vægt på sådanne særlige bestemmelser, f.eks. i IAS 39 om måling af gæld ved første indregning og IFRIC 19, Opfyldelse af finansielle forpligtelser med egenkapitalinstrumenter. Sagsfremstillingen indeholder dog en række kommentarer i forhold til de detaljerede bestemmelser, da dette vurderes som nyttigt for forståelsen af sagen. Klagevejledning Afgørelsen kan indbringes for Erhvervsankenævnet, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø, senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt virksomheden 2. Afslutning Udtalelsen er sendt med både almindelig post og pr. e-post, ligesom en kopi er sendt til Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Med venlig hilsen På Fondsrådets vegne Jan-Christian Nilsen Chefkonsulent Tlf. direkte E-post jannil@erst.dk 2 Jf. årsregnskabslovens 163, stk. 3, jf. værdipapirhandelslovens 88, stk. 1.

6 6 Sagsfremstilling Beskrivelse af sagen Nedenstående beskrivelse af virksomhedens forhold er baseret på de informationer, Fondsrådet har modtaget fra TORM. TORM er - som det blandt andet er beskrevet i årsrapporten for som følge af fragtraternes udvikling kommet i en yderst kritisk situation, og bestyrelsen og direktionen har i de senere år arbejdet på at skabe en robust kapitalstruktur og en afbalanceret likviditetsmæssig situation. Som led heri er der løbende undersøgt forskellige løsningsmuligheder, herunder er der ført forhandlinger med finansielle og industrielle investorer med henblik på en væsentlig tilførsel af ny kapital. TORM har desuden undersøgt forskellige muligheder for udstedelse af obligationer samt arbejdet på en tilførsel af ny egenkapital gennem en fortegningsretsemission, uden at det har kunnet gennemføres. I slutningen af november 2011 stod det klart, at TORM ikke ville være i stand til at betale de ydelser på virksomhedens bankgæld, som forfaldt i december 2011, uden efterfølgende at løbe tør for likviditet. TORM accepterede derfor pr. 22. november 2011, at bankerne nedsatte en forhandlingsgruppe med henblik på at skabe grundlag for en finansiel rekonstruktion af virksomheden. I forlængelse heraf indgik TORM i perioden fra den 28. november 2011 og frem en række standstill-aftaler med virksomhedens banker og efterfølgende (fra marts/april 2012) også en række af de skibsejere, som udlejer skibe til TORM. Disse skibsejere er i det følgende benævnt TC ins. [Tekst udeladt] Det var endvidere en betingelse, at virksomhedens ledelse forpligtede sig til at arbejde for en rekonstruktionsløsning sammen med bankerne. Standstill-aftalerne er efterfølgende blevet forlænget ad flere omgange, men siden 31. maj 2012 er der ikke sket yderligere forlængelser. I de sidste syv måneder har TORM, bankerne og TC'ins arbejdet på en finansiel rekonstruktion, der vil gøre det muligt for TORM at fortsætte sine aktiviteter uden en indenretlig rekonstruktions- eller konkursbehandling.

7 7 TORM offentliggjorde den 4. april 2012, at virksomheden havde indgået en betinget principaftale ( Heads of Terms ) med bankernes forhandlingsgruppe og de største TC'ins om en finansiel rekonstruktionsløsning. Løsningen indebærer blandt andet, at bankerne stiller ny arbejdskapital til rådighed for TORM og giver betydelig henstand med betaling af renter og afdrag, samt at hovedparten af virksomhedens charter-kontrakter med TC'ins ændres, således at raterne tilpasses det nuværende markedsniveau. Samtidig var det en betingelse for bankerne, at TORMs ledelse forpligtede sig til ikke aktivt at afsøge andre rekonstruktionsmuligheder end den af bankerne og TC ins anviste. Siden da har parterne arbejdet med at etablere det endelige aftalegrundlag i form af en rekonstruktionsaftale ("Restructuring Agreement"). [Tekst udeladt] Restructuring Agreement: Hovedprincipperne i Restructuring Agreement er følgende: Bankgæld Bankerne giver afkald på ethvert krav som følge af misligholdelse af TORMs kreditfaciliteter. Der gives henstand med betaling af afdrag på den samlede bankgæld på ca. USD 1,8 mia. indtil 31. december 2016, dog således at der skal betales minimumsafdrag på den bedst sikrede gæld, samt at der i øvrigt skal betales afdrag i det omfang, TORMs likviditet overstiger et aftalt beløb. Rentesatserne forhøjes i forhold til de rentesatser, der er gældende for TORMs nuværende låneaftaler. Rente betales (efter bedste evne) pay if you can i de første to år. Der stilles ny arbejdskapital i form af en kreditfacilitet på USD 100 mio. til rådighed for TORM i en to-årig periode. Bankernes honorar herfor er i Restructuring Agreement fastsat til USD 10 mio., der vederlægges som anført nedenfor. TC'ins TC'ins giver afkald på ethvert krav foranlediget af misligholdelse af time charter-kontrakterne (operationelle leasingkontrakter).

8 8 TC'ins accepterer (i lyset af alternativet), at aftalerne vedrørende indchartret tonnage til TORM ændres permanent, således at raterne reduceres til det aktuelle markedsniveau eller lige derunder (med en fordeling mellem TORM og TC'ins, hvis de faktiske rater viser sig at være højere eller lavere end det nye niveau), eller at kontrakterne nu kan ophæves efter TC'ins' eget valg. Disse ændringer af charter-kontrakterne vil medføre afgørende besparelser for TORM og tilsvarende mindre indtægter for TC'ins. TC'ins' krav som følge af reducerede rater i henhold til charter-kontrakterne med TORM udgør i alt USD 270 mio., opgjort som den ikke-diskonterede forskel mellem de nuværende, kontraktligt fastsatte rater og de genforhandlede minimumsrater. For dette krav modtager TC'ins i henhold til Restructuring Agreement USD 190 mio., der vederlægges som anført nedenfor. Det er oplyst, at de USD 270 mio. er udtryk for forskellen mellem leasingydelserne i henhold til kontrakterne og det beløb, som skulle betales, hvis kontrakterne skulle indgås på nuværende tidspunkt på markedsmæssige vilkår. Der er således tale om langsigtede kontrakter, som er indgået på et tidspunkt, hvor priserne for at indgå operationelle leasingkontrakter på skibe var væsentligt højere end de nuværende priser. Aftalen med TC'ins reducerer ikke den forpligtelse, TORM har til at betale for kontrakterne. Effekten er derimod, at en del af betalingen fremrykkes og samtidig konverteres til aktiekapital. Forpligtelsen skal honoreres, uanset om TC'ins vælger at ophæve leasingkontrakterne, eller om de fortsætter til den lavere leje. Hvis de ophæver kontrakterne, skal vederlaget ses som udtryk for det tab, TC'ins får ved at skulle indgå nye kontrakter i det nuværende marked. Den selskabsretlige gennemførelse af Restructuring Agreement: Bankernes og TC'ins' samlede krav mod TORM, opstået som konsekvens af indgåelsen af Restructuring Agreement, jf. ovenfor, udgør USD 200 mio. Dette består af USD 10 mio. til bankerne og USD 190 mio. til TC'- ins.

9 9 Fordelingen internt mellem bankerne og TC ins af den samlede gæld til konvertering er aftalt mellem bankerne og TC ins uden TORMs involvering. I konsekvens heraf vil den endelige fordeling af virksomhedens aktiekapital efter gennemførelsen af konverteringen blive ca. 73 % til bankerne og ca. 17 % til TC ins, mens de nuværende aktionærer som nævnt vil få deres aktuelle ejerskab reduceret til ca. 10 %. Der gælder ingen optjeningsvilkår for de nye aktier, som udstedes til bankerne og TC ins som led i Restructuring Agreement, og da der overfor virksomheden ikke gælder nogen aftalemæssige lock-up begrænsninger i relation til videresalg, vil aktierne efter aftalen kunne sælges straks efter udstedelsen. Ovenstående aftale indebærer, at bankerne ved deres konvertering af USD 10 mio. har opnået aktier svarende til ca. 73 % af aktiekapitalen i virksomheden, mens TC ins, som har konverteret USD 190 mio., kun har fået en ejerandel på 17 %. Erhvervsstyrelsen har oplyst, at styrelsen ikke har bemærkninger til denne fordeling af aktierne. Fordelingen beror på en aftale mellem aktionærerne. Det, der er afgørende selskabsretligt, er, at der er tale om en indregnet forpligtelse på mindst USD 200 mio. TORMs børsværdi: Trods TORMs økonomiske vanskeligheder handles virksomhedens aktier stadig på NASDAQ OMX København (aktien er dog overført til observationslisten). TORMs nuværende børsværdi kan opgøres til ca. USD 30 mio. baseret på den nuværende aktiekurs (i niveauet kr. 2,40 pr. aktie). Dette svarer til, at de aktier, der skal udstedes i henhold til Restructuring Agreement, har en teoretisk værdi på ca. USD 270 mio. (90 %). Nedenfor er gengivet henholdsvis den gennemsnitlige aktiekurs og den gennemsnitlige daglige aktievolumen i en række centrale perioder i 2012.

10 10 Periode indtil offentliggørelse af årsrapport Periode indtil offentliggørelse af Heads of Terms 1/3 3/ Periode indtil generalforsamling Periode indtil rygter i markedet Periode indtil offentliggørelse af Q2 Periode efter offentliggørelse af Q2 Periode 1/1 29/ /4 22/ /4 17/ /7 20/ /8 17/ Gennemsnitlig aktiekurs 4,25 3,16 2,72 2,15 3,74 2,85 (kr. pr. aktie) Gennemsnitlig aktievolumen (antal aktier) Der finder således fortsat en daglig kursfastsættelse sted. Som det fremgår ovenfor, er der imidlertid siden TORMs generalforsamling, hvor konsekvenserne af den forudsatte rekonstruktionsaftale blev behandlet i detaljer, sket et væsentligt fald i transaktionsvolumen. Hvis TORMs flåde blev opgjort til mæglervurderingen pr. 30. juni 2012 på USD mio., ville virksomhedens indre værdi være negativ med USD 388 mio. Formodentlig ville virksomhedens indre værdi i et konkursscenarie (som antages at være alternativet til den forhandlede udenretlige rekonstruktionsløsning) være endnu mere negativ, og såvel bankerne som TC ins ville i en sådan situation blive påført betydelige tab. TORM har i forbindelse med indgåelsen af Restructuring Agreement indhentet en fairness opinion fra en ekstern investeringsbank, som vurderer aftalen som fair [Tekst udeladt] Baseret på ovenstående argumentation vurderer TORM de regnskabsmæssige konsekvenser som følger:

11 11 Postering 1: Bogføring vederlag til banker (mio. USD) Debet Kredit Bankgæld 10 Aftalt gæld til banker 10 Postering 2: Bogføring vederlag til TC ins (mio. USD) Debet Kredit TC hyre (resultatopgørelse) 139,4 Tab ved salg af skibe 18,5 Skyldig TC hyre 32,7 Aftalt gæld til TC'ins 190 Postering 3: Bogføring af kapitalforhøjelse (mio. USD) Debet Kredit Aftalt gæld til banker 10 Aftalt gæld til TC'ins 190 Egenkapital (aktiekapital på USD 6,6 mio. og overkurs på USD 193,4 mio.) 200 Virksomhedens revisor har oplyst, at de er enige i den af virksomheden foreslåede regnskabsmæssige behandling. Fondsrådets vurdering Henset til at virksomheden har behov for et hurtigt svar, har Fondsrådet besluttet ikke at efterprøve de oplysninger, som virksomheden er fremkommet med.

12 12 Fondsrådet har derfor lagt virksomhedens beskrivelse til grund for vurderingen. Dette indebærer samtidig, at Fondsrådet kan fremkomme med en anden vurdering af sagen, hvis det på et senere tidspunkt viser sig, at de modtagne oplysninger er mangelfulde. Fondsrådet har bemærket, at virksomhedens revisor, Deloitte, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, er enige med virksomhedens foreslåede regnskabsmæssige behandling af transaktionen. De enkelte problemstillinger, som virksomheden har fremført, er beskrevet nedenfor. Overordnet overvejelse om regnskabsmæssig behandling af elementerne i den finansielle rekonstruktion Det er Fondsrådets opfattelse, at den foreslåede finansielle rekonstruktion skal ses som en samlet transaktion med to separate komponenter i form af en genforhandling af bankgæld og en genforhandling af TC-kontrakter. Bankgæld Den regnskabsmæssige behandling af en genforhandling af banklån indebærer en vurdering af, om der er tale om en omlægning af eksisterende lån eller om indfrielse/optagelse af nye lån. Fastlæggelsen heraf skal omfatte en kvantitativ analyse, hvori blandt andet indgår betalte omkostninger i forbindelse med transaktionen. I litteraturen diskuteres det, om den kvantitative analyse skal suppleres med en kvalitativ analyse, jf. nedenfor. Tabellen nedenfor gengiver kort, hvad TORM modtager fra og betaler til bankerne for indgå aftalen.

13 13 Hvad "modtager" TORM fra bankerne Adgang til ny arbejdskapital (100 mio. USD) Ingen nedsættelse af gælden Henstand med betaling af renter/afdrag Nye betingelser i låneaftalen (covenants) Afkald på krav som følge af overtrædelser af eksisterende lånevilkår Refinansieringsydelse Hvad betaler TORM til bankerne Aktier (ultimativt ca. 73 % ejerandel) Højere rentemarginal Afgivelse af visse optionsrettigheder vedr. op til 22 skibe TC-kontrakter En genforhandling af TC-kontrakter, som er leasingaftaler på skibe, indebærer tilsvarende en kvalitativ analyse af de aftalte ændringer inklusive betalinger i forbindelse hermed, herunder revurdering af leasingaftalernes klassifikation som finansielle/operationelle leases, incitamentsbetalinger, forudbetalinger m.m. Tabellen nedenfor gengiver kort, hvad TORM modtager fra og betaler til TC ins for indgå aftalen. Hvad "modtager" TORM fra TC'ins Nedsættelse af fremtidige fragtrater Afkald på krav som følge af brud på covenants Hvad betaler TORM til TC'ins Aktier (ultimativt ca. 17 % ejerandel) TC'ins kan frit opsige TCkontrakter Vederlæggelse Et væsentligt element i aftalerne er, at TORM betaler kreditorerne for rekonstruktionen med aktier. I henhold til IFRS 2, Aktiebaseret vederlæggelse skal sådanne betalinger til ikke-medarbejdere som udgangspunkt indregnes til dagsværdien af de modtagne tjenesteydelser. Kun undtagelsesvis, når dagsværdien af ydelserne ikke kan fastsættes direkte, kan ydelserne værdiansættes indirekte på baggrund af dagsværdien af de betalte aktier. Dette forudsætter dog, at dagsværdien af de vederlagte aktier kan opgøres pålideligt.

14 14 Udfordringer vedrørende vederlæggelsen Den regnskabsmæssige behandling af transaktioner, der omfatter omlægning/indfrielse af gæld, aktiebaserede betalinger og lignende baseres på dagsværdier, enten dagsværdien af det, der modtages, eller dagsværdien af det, der afgives. I en virksomhed, der er under finansiel rekonstruktion, er det vanskeligt og forbundet med væsentlige skøn at fastsætte dagsværdier af gælds- og egenkapitalinstrumenter. Målingen (værdiansættelsen) af gældsinstrumenter indebærer skøn over egen kreditværdighed. Børskursen for virksomhedens egenkapitalinstrumenter kan være påvirket af lav omsættelighed og irrationel adfærd blandt investorer. [Tekst udeladt] Fondsrådet har ikke vurderet, om børskursen i den konkrete sag er udtryk for den reelle dagsværdi af aktierne. Årsagen er, at TORM er af den opfattelse, at de modtagne ydelser kan opgøres til dagsværdi direkte. En måling baseret på aktiernes dagsværdi er også alene anvendelig, når dagsværdien af de modtagne services ikke kan opgøres pålideligt, jf. IFRS 2, afsnit 10. [Tekst udeladt]

15 15 Regnskabsmæssige konsekvenser af genforhandling af eksisterende lånevilkår Beskrivelse af de regnskabsmæssige bestemmelser vedrørende ændringer af lånevilkår Som en del af den finansielle rekonstruktion har TORM indgået en aftale med bankerne om ændring af de eksisterende lånevilkår. Ved en ændring af eksisterende lånevilkår med en långiver skal det ændrede lån anses som værende et nyoptaget lån, hvis - og kun hvis - lånevilkårene er væsentligt ændret, jf. IAS 39, afsnit 40. Lånevilkårene vil være væsentligt ændret i de tilfælde, hvor en kvantitativ test viser en afgivelse på 10 % eller mere mellem nutidsværdien af de forventede pengestrømmene under de eksisterende lånevilkår og nutidsværdien af pengestrømmene under de nye lånevilkår, jf. IAS 39.AG 62. Inden udførelsen af den kvantitative test skal den amortiserede kostpris for det eller de eksisterende lån genberegnes baseret på faktiske omstændigheder. Såfremt lånet er til omgående betaling grundet misligholdelse, vil den regnskabsmæssige værdi være lig med den nominelle værdi, jf. IAS 39.AG 8. Eventuelle forskelle mellem den regnskabsmæssige værdi før genberegning og den genberegnede amortiserede kostpris (nominelle værdi) skal indregnes i resultatet. KPMG er, som Fondsrådets rådgivere, af den opfattelse, at den kvantitative test skal suppleres med en kvalitativ vurdering, hvis den kvantitative test viser en afvigelse på mindre end 10 %. Formålet med den kvalitative vurdering er at identificere væsentlige ændringer i lånevilkårene, som ikke afspejles i den kvantitative test. Det skal i midlertidigt bemærkes, at praksis for anvendelse af den kvalitative vurdering er uensartet. En alternativ fortolkning af IFRS som godkendt af EU åbner således mulighed for, at anvendelse af den kvalitative vurdering ikke er krævet, men er et valg af regnskabspraksis. De tre trin i vurderingen af, om lånevilkårene er væsentligt ændret, er illustreret nedenfor:

16 16 Fondsrådet har ikke taget stilling til, om en kvalitativ test konkret er nødvendig. Dette skyldes først og fremmest, at lovgrundlaget er uklart. Trin 1: Vurdering af om ændringerne af lånevilkår omfatter hele eller dele af lånet (unit of account) Som udgangspunkt skal ændringerne af eksisterende lånevilkår mellem låntager og långiver vurderes instrument for instrument samt långiver for långiver. I visse tilfælde vil en låntager imidlertid foretage en samlet forhandling af ændring af vilkårene for flere instrumenter med en långiver på én gang. Efter Fondsrådets opfattelse skal ændringerne anses som værende én samlet aftale, hvis: ændringerne er aftalt samtidigt eller i forlængelse af hinanden, ændringerne er indgået med samme modpart, og de underliggende risici for de forskellige instrumenter er ensartet Dette er inspireret af IAS 39, IG, B6. IFRS, som godkendt af EU, er tavs i relation til, om et lånearrangement omfattende flere långivere udgør et enkelt lån eller flere separate lån. Det er dog Fondsrådets opfattelse, at denne vurdering må bero på de juridiske og materielle betingelser og vilkår for lånearrangementet med

17 17 långiverne. Faktorer, der enkeltvis eller i kombination indikerer, at låntager har optaget separate lån hos flere långivere, er: Lånevilkårene varierer fra långiver til långiver Låntager har valgfrihed i relation til tilbagebetaling af de enkelte lån, idet tilbagebetalinger ikke er aftalt på forhånd med långiverne Låntager og den enkelte långiver kan vælge at forhandle lånevilkår uafhængig af og uden godkendelse fra de øvrige långivere Fondsrådet har ikke modtaget oplysninger relateret til de oprindelige låneaftaler og parternes mulighed for at foretage uafhængige forhandlinger relateret til lånevilkårene. Som følge af TORMs misligholdelse, har TORM dog efter det oplyste alene kunnet forhandle samlet med långiverne, idet alle lån er forfaldne. Baseret på disse omstændigheder er det Fondsrådets opfattelse, at TORM skal anse ændringerne til de eksisterende lån som en samlet aftale. Eftersom ændringerne til de eksisterende lån samt den nye arbejdskapitalfacilitet er forhandlet samlet, skal det tillige vurderes, om den nye facilitet skal indgå i såvel den kvantitative som kvalitative vurdering. TORM har i sin forespørgsel anført følgende om den nye facilitet: "Da den nye kreditfacilitet på USD 100 mio. er til brug for TORMs operationelle likviditetsbehov og er til markedsrente, skal denne ikke indgå i 10 %- testen" i IAS 39.AG62." Efter Fondsrådets opfattelse er prisfastsættelsen af og formålet med den nye arbejdskapitalfacilitet ikke afgørende for, om den skal indgå i 10 % testen. Efter Fondsrådets opfattelse er det afgørende derimod, om TORM efterfølgende vil have mulighed for at ændre på vilkårene til arbejdskapitalfaciliteten uafhængig af de øvrige lån og långivere, samt om faciliteten er forhandlet sammen med de øvrige instrumenter. Baseret på de modtagne oplysninger er det Fondsrådets forståelse, at lånene under den nye lånepakke er omfattet af en samlet aftale og kan derfor alene ændres ved godkendelse af samtlige banker. Baseret på de modtagne oplysninger er Fondsrådet derfor ikke enige med TORMs behandling af arbejdskapitalfaciliteten ved udførelsen af den kvantitative test. Efter Fondsrådets vurdering skal ændringerne til lånevilkårene med bankerne anses som en samlet aftale omfattende de eksisterende lån og den nye arbejdskapitalfacilitet.

18 18 Trin 2: Kvantitative test Som omtalt indledningsvis vil lånevilkårene være væsentligt ændret i det tilfælde, hvor nutidsværdien af pengestrømmene under de eksisterende lånevilkår afviger mere end 10 % fra nutidsværdien af pengestrømmene under de nye lånevilkår ved anvendelse af den oprindelige effektive rente på de eksisterende lån. Ved opgørelse af den kvantitative test er nutidsværdien af pengestrømmene under de eksisterende lånevilkår identisk med den samlede udestående hovedstol, idet TORM har misligholdt de eksisterende låneaftaler. Pengestrømmene under de nye lånevilkår skal opgøres baseret på de nye vilkår tillagt beløb betalt til eller på vegne af bankerne. Efter Fondsrådets opfattelse skal TORM ved opgørelsen af den kvantitative test inkludere følgende: Forventede fremtidige rentebetalinger og afdrag baseret på de ændrede lånevilkår for alle gældsinstrumenter, inklusiv arbejdskapitalfacilitet. Rekonstruktionshonorar til bankerne på 10 mio. USD. Dagsværdien af de til bankerne afgivne aktier, i det omfang den overstiger rekonstruktionshonoraret på 10 mio. USD. Efter det oplyste har TORM beregnet nutidsværdien af forventede fremtidige rentebetalinger og afdrag samt rekonstruktionshonorar til mio. USD, svarende til en afvigelse på 2,7 % i forhold til en værdi på mio. USD pr. 30. juni Ud fra de modtagne oplysninger udgør den nominelle værdi mio. USD. Som følge af, at gælden dermed er til omgående betaling på forhandlingstidspunktet, burde den kvantitative test derfor være baseret på den nominelle værdi. Fondsrådet har på grund af det tidsmæssige aspekt ikke foretaget en selvstændig vurdering af andre forhold i den kvantitative test. Det er som nævnt ovenfor Fondsrådets opfattelse, at dagsværdien 3 af de afgivne aktier til bankerne (i det omfang dagsværdien overstiger 10 mio. USD) og den nye arbejdskapitalfacilitet skal indgå i den kvantitative test. Disse indgår tilsyneladende ikke i TORMs beregning. 3 Dagsværdien beregnes normalt med udgangspunkt i børskursen.

19 19 Det er i denne forbindelse Fondsrådets opfattelse, at det er den nominelle (og ikke den faktiske) fordelingen af vederlaget mellem banker og TC'ins, der skal lægges til grund. Dvs., at der ikke skal tages hensyn til, at kreditorerne har valgt en anden fordeling end den nominelle. Hvis den samlede effekt af aktierne og den nye arbejdskapitalfacilitet oversteg 7,3 % (svarende til en samlet værdi af disse på mere end ca. 130 mio. USD), ville ændringerne i lånevilkårene dermed være væsentlige. I denne situation vil TORM derfor skulle ophøre med indregning af den eksisterende gæld samt indregne en ny gæld. Nutidsværdien af arbejdskapitalfaciliteten vil afhænge af størrelsen og perioden af trækket. Nutidsværdien vil formentlig være højere end det nominelle træk som følge af, at den nominelle rente formentlig er højere end den vægtede effektive rente på de øvrige eksisterende lån. Regnskabsmæssig behandling, hvis omlægning resulterer i fortsat indregning af den eksisterende gæld Hvis den kvantitative afvigelse er mindre end 10 %, skal TORM fortsætte med at indregne den eksisterende gæld, og transaktionen påvirker ikke resultatet på omlægningstidspunktet. Konsekvensen heraf er, at rekonstruktionshonoraret på 10 mio. USD med tillæg af værdien af de afgivne aktier, i det omfang dagsværdien af disse overstiger 10 mio. USD, skal fratrækkes i den regnskabsmæssige værdi af den eksisterende gæld. Forskellen mellem den nye regnskabsmæssige værdi og den nominelle værdi af gælden amortiseres herefter via resultatet som et tillæg til den nominelle rente over lånenes forventede løbetid ved anvendelse af den effektive rentes metode. TORMs eksisterende kreditfaciliteter vil være blevet modificeret og værdien af vederlaget til bankerne på ca. USD 10 mio. skal derfor behandles som en låneomkostning, der amortiseres over lånenes løbetid, jf. IAS og IAS 39.AG62) Regnskabsmæssig behandling, hvis omlægning resulterer i en ny gæld Hvis den kvantitative afvigelse er 10 % eller mere på omlægningstidspunktet skal TORM ophøre med at indregne den eksisterende gæld samt indregne en ny gæld til dagsværdi. Forskellen mellem på den ene side dagsværdien på den nye gæld og på den anden side summen af den regnskabsmæssige værdi af den eksisterende gæld, rekonstruktionshonoraret på 10 mio. USD og den del

20 20 af dagsværdien af de afgivne aktier, der overstiger 10 mio. USD, skal indregnes som gevinst eller tab i resultatet. I modsætning til en normal låneoptagelse er det alene stempelgebyr og lignende, som fratrækkes i dagsværdien af den nye gæld ved første indregning. Øvrige transaktionsomkostninger skal indregnes i resultatopgørelsen. Den nye gæld måles efterfølgende til amortiseret kostpris. Konklusion på Fondsrådets vurdering af de regnskabsmæssige konsekvenser af kapitalforhøjelsen Fondsrådet har vurderet, om transaktionen skal indregnes og måles med udgangspunkt i IFRS 2, Aktiebaseret vederlæggelse eller efter IFRIC 19, Opfyldelse af finansielle forpligtelser med egenkapitalinstrumenter. Da der er tale om en kapitaludvidelse, som er planlagt, inden langt de væsentligste dele af forpligtelserne indregnes første gang, skal indregning og måling heraf tage udgangspunkt i IFRS 2. Et væsentligt element i aftalerne er, at TORM betaler kreditorerne for rekonstruktionen med aktier. I henhold til IFRS 2, afsnit 10, skal sådanne betalinger til ikke-medarbejdere som udgangspunkt indregnes til dagsværdien af de modtagne tjenesteydelser. Der er således tale om direkte måling af de modtagne tjenesteydelser, jf. IFRS 2, afsnit 10. Konklusion på Fondsrådets vurdering af de regnskabsmæssige konsekvenser for den indregnede bankgæld TORM har vurderet, at genforhandlingen af vilkår for bankgælden regnskabsmæssigt skal behandles som en modifikation af den eksisterende bankgæld. Efter det oplyste har TORM i denne vurdering ikke medtaget den del af dagsværdien af de afgivne aktier, der måtte overstige rekonstruktionshonoraret på 10 mio. USD, samt den nye arbejdskapitalfacilitet. Det er Fondsrådets opfattelse, at disse skal indgå i den kvantitative test, idet den finansielle restruktureringsaftale er at anse som én samlet aftale. Efter Fondsrådets vurdering vil genforhandlingen af lånevilkårene skulle behandles som indfrielse af eksisterende gæld og indregning af en ny gæld, hvis den samlede effekt af disse yderligere komponenter udgør mere end ca. 130 mio. USD.

21 21 Hvis vederlaget ikke overstiger dette beløb, er Fondsrådet enig med TORM i, at de ændrede vilkår skal behandle som en modifikation. Det er TORMs opfattelse, at vederlaget til bankerne på ca. USD 10 mio. skal behandles som en låneomkostning, der amortiseres over lånenes løbetid, jf. IAS 39 afsnit 40 og IAS 39.AG62. Under forudsætning af, at de af TORM opgjorte værdier er korrekte, herunder at der er tale om en modifikation af lånet, er Fondsrådet enig i denne vurdering. Konklusion på Fondsrådets vurdering af de regnskabsmæssige konsekvenser af genforhandling af eksisterende leasingaftaler (TC'ins) Ifølge det oplyste er de fleste TC-kontrakter m.v., der indgår under begrebet "TC'ins", klassificeret som operationelle leasingkontrakter efter IAS 17. Vederlaget vedrørende de operationelle leasingkontrakter udgør således 168,9 mio. USD, mens de resterende 21,1 mio. USD er udtryk for tab ved annullering af finansielle leasingkontrakter. Klassifikation af leasingaftaler finder som udgangspunkt sted på indgåelsestidspunktet, jf. IAS 17, afsnit 13. Klassifikationen ændres ikke efterfølgende, medmindre selve leasingaftalen modificeres. Den finansielle rekonstruktion indebærer en genforhandling af leasingaftalerne med TC'ins, primært om ændrede betalingsvilkår, opsigelsesmuligheder m.v., som er en modifikation af aftalerne. Klassifikationen af leasingaftalerne skal derfor genvurderes. Det er Fondsrådets umiddelbare vurdering, at modifikationerne af leasingaftalerne, som primært ifølge de forelagte oplysninger vedrører fremrykket betaling af dele af de fremtidige leasingydelser, tildeling af opsigelsesmuligheder til TC'ins samt betaling af skyldige og dele af fremtidige leasingydelser med aktier, ikke vil føre til en ændret klassifikation af de operationelle leasingaftalerne. De forventes således fortsat at være operationelle leasingaftaler. Når operationelle leasingaftaler modificeres, skal de nye vilkår for leasingaftalerne afspejles i de leasingomkostninger, der indregnes over den resterende leasingperiode.

22 22 Det væsentligste element i denne vurdering er efter Fondsrådets opfattelse værdien af den vederlæggelse, som TC'ins modtager i rekonstruktionen: For den del af vederlaget til TC'ins, som svarer til den bogførte gæld til TC'ins, som konverteres i forbindelse med rekonstruktionen, vil gælden blot blive udlignet i rekonstruktionen. I det omfang vederlaget overstiger den bogførte gæld, vil den overskydende værdi skulle anses som forudbetaling for fremtidige leasingydelser. Forudbetalingen indregnes som en periodeafgrænsningspost og overføres til resultatet over løbetiden af de enkelte, forudbetalte TC'ins. For de leasingaftaler, som annulleres, skal forudbetalingen indregnes i resultatopgørelsen på tidspunktet for annulleringen. For de leasingaftaler, som ikke annulleres, skal TORM vurdere, om der er tale om tabsgivende kontrakter efter bestemmelserne i IAS 37. Hvis der er tale om tabsgivende kontrakter, skal der foretages de nødvendige nedskrivninger af den indregnede forudbetaling samt øvrige hensættelser til tabsgivende kontrakter. Fondsrådet har forstået, at de finansielle leasingkontrakter ophæves straks, hvorfor vederlaget herfor også skal indregnes straks i resultatopgørelsen. Fondsrådet er således ikke enige i, at leasingkontrakterne kan anses for annullerede og erstattet af nye kontrakter. Resultatet af Fondsrådets vurdering og TORMs vurdering kan dog i praksis blive den samme, da der efter det oplyste vil være et væsentligt nedskrivningsbehov i forhold til de forudbetalte leasingydelser.

DANSKE FINANSIERINGSSELSKABERS FORENING. Notat vedrørende leasingtagers opgørelse af finansielt leasede aktiver til dennes regnskab efter IAS 17.

DANSKE FINANSIERINGSSELSKABERS FORENING. Notat vedrørende leasingtagers opgørelse af finansielt leasede aktiver til dennes regnskab efter IAS 17. DANSKE FINANSIERINGSSELSKABERS FORENING THE ASSOCIATION OF DANISH FINANCE HOUSES DER VERBAND DER DÄNISCHEN FINANZIERUNGSGESELLSCHAFTEN ASSOCIATION DANOISES DES ESTABLISSEMENTS FINANCIERS Til foreningens

Læs mere

IFRS-STANDARDER OG FORTOLKNINGSBIDRAG (GODKENDT AF EU) Siden udsendelsen af IFRS-NYT 2010-02 har EU godkendt følgende ændringer til IFRS:

IFRS-STANDARDER OG FORTOLKNINGSBIDRAG (GODKENDT AF EU) Siden udsendelsen af IFRS-NYT 2010-02 har EU godkendt følgende ændringer til IFRS: IFRS-nyt 2010-03 Faglig udviklingsafdeling IFRS-NYT 2010-03 Indhold: Ny IFRS: IFRS-standarder og fortolkningsbidrag (godkendt af EU) Kommende ændringer af IFRS-standarder. Temaer: Tema I: Fokusområder

Læs mere

Aktstykke nr. 107 Folketinget 2009-10. Afgjort den 24. marts 2010. Finansministeriet. København, den 8. marts 2010.

Aktstykke nr. 107 Folketinget 2009-10. Afgjort den 24. marts 2010. Finansministeriet. København, den 8. marts 2010. Aktstykke nr. 107 Folketinget 2009-10 Afgjort den 24. marts 2010 107 Finansministeriet. København, den 8. marts 2010. a. Finansministeriet anmoder hermed Finansudvalget om tilslutning til, at Finansministeriet:

Læs mere

Påtale for overtrædelse af 8 i bekendtgørelse om overtagelsestilbud

Påtale for overtrædelse af 8 i bekendtgørelse om overtagelsestilbud Nordjyske Bank A/S c/o Plesner Att.: Advokat Thomas Holst Laursen Amerika Plads 37 2100 København Ø 12. november 2015 Ref. mbd J.nr. 6373-0051 Påtale for overtrædelse af 8 i bekendtgørelse om overtagelsestilbud

Læs mere

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1.

Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014, kvartalsrapport for 1. kvartal 2015 og halvårsrapport for 1. Bestyrelsen og direktionen for Nykredit Realkredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V 21. december 2015 J.nr. 6848-0029 Regnskabskontrol af Nykredit Realkredit A/Skoncernens årsrapport for 2014,

Læs mere

Side 1 af 8 Notat. Generelt kan OPP tilrettelæges ud fra tre forskellige modeller henholdsvis:

Side 1 af 8 Notat. Generelt kan OPP tilrettelæges ud fra tre forskellige modeller henholdsvis: Side 1 af 8 Notat 10. maj 2012 ØKO/SRH/JBN Offentlig Privat Partnerskab (OPP) og finansiel leasing Læs om reglerne for den regnskabsmæssige håndtering af OPP og finansiel leasing Reglerne for den regnskabsmæssige

Læs mere

Core Bolig III Investoraktieselskab II. Årsrapport for 2015

Core Bolig III Investoraktieselskab II. Årsrapport for 2015 Core Bolig III Investoraktieselskab II Skoubogade 1, 2., 1158 København K Årsrapport for 2015 CVR-nr. 35 20 64 77 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

Tilskud fra moder- til dattervirksomhed Tilskud fra datter- til modervirksomhed Tilskud fra én dattervirksomhed til en anden dattervirksomhed

Tilskud fra moder- til dattervirksomhed Tilskud fra datter- til modervirksomhed Tilskud fra én dattervirksomhed til en anden dattervirksomhed 28. april 2009 /jcn Sag 2008-16.095 Notat om selskabsretlig og regnskabsretlig regulering af tilskud indenfor en koncern Det er gennem de senere år blevet mere aktuelt at yde tilskud mellem virksomheder

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Razz Bolig ApS CVR-nr. 31590663. Årsrapport 2014

Razz Bolig ApS CVR-nr. 31590663. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Vesterballevej 25A Postboks 454 7000 Fredericia Telefon 75 92 72 22 Telefax 75 93 39 88 www.deloitte.dk Razz Bolig ApS CVR-nr. 31590663

Læs mere

Strube VVS A/S Årsrapport for 2014

Strube VVS A/S Årsrapport for 2014 Strube VVS A/S Årsrapport for 2014 CVR-nr. 26 04 94 58 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/2 2015 Jesper Strube Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

JOB INWEST VIKAR ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

JOB INWEST VIKAR ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den JOB INWEST VIKAR ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/04/2015 Johnny West Hansen Dirigent Side 2 af 15 Indhold

Læs mere

Holbæk Rørmontage ApS

Holbæk Rørmontage ApS Holbæk Rørmontage ApS Tåstrup Møllevej 4B, 4300 Holbæk CVR-nr. 32 22 54 11 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 9. marts 2015 Som dirigent:... Thorbjørn Mortensen

Læs mere

KPMG Acor Tax P/S. Tuborg Havnevej 18, 5, 2900 Hellerup. Årsrapport for

KPMG Acor Tax P/S. Tuborg Havnevej 18, 5, 2900 Hellerup. Årsrapport for Edison Park 4 DK-6715 Esbjerg N Tlf. 76 11 44 00 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 32 28 52 01 KPMG Acor Tax P/S Tuborg Havnevej 18, 5, 2900 Hellerup Årsrapport for 2015 CVR-nr. 34 08 22 00 Årsrapporten

Læs mere

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport Bestyrelsen og direktionen for Danske Bank A/S 19. januar 2015 Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport for 2013 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af Danske Bank A/S (Danske

Læs mere

KPMG C.Jespersen Statsautoriseret Revisionsinteressentskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C

KPMG C.Jespersen Statsautoriseret Revisionsinteressentskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C KPMG C.Jespersen Statsautoriseret Revisionsinteressentskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk i henhold til aktieselskabslovens

Læs mere

k e n d e l s e: Ved brev af 29. april 2013 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret revisor Claus Witt, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

k e n d e l s e: Ved brev af 29. april 2013 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret revisor Claus Witt, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 19. februar 2014 blev i sag 72/2013 Revisortilsynet mod Statsautoriseret revisor Claus Witt afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved brev af 29. april 2013 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret

Læs mere

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015

Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 25. april 2016 Sag 2015-2583 /MiaSim Resumé af påtale til H. Lundbeck A/S vedr. delårsrapporten for 1. halvår 2015 Indledning Erhvervsstyrelsen har som led i regnskabskontrollen med de børsnoterede virksomheder

Læs mere

Dansk Carport System A/S Årsrapport for 2014/15

Dansk Carport System A/S Årsrapport for 2014/15 Dansk Carport System A/S Årsrapport for 2014/15 (regnskabsår 1/10-30/9) CVR-nr. 30 69 04 51 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 5 /11 2015 Søren Ladefoged

Læs mere

NærHeden P/S. Årsrapport for 2014. CVR-nr. 35 23 48 96 Årsrapporten indeholder 20 sider

NærHeden P/S. Årsrapport for 2014. CVR-nr. 35 23 48 96 Årsrapporten indeholder 20 sider CVR-nr. 35 23 48 96 Årsrapporten indeholder 20 sider Indhold Påtegninger... 2 Ledelsespåtegning... 2 Den uafhængige revisors erklæringer... 3 Selskabsoplysninger... 5 Hoved og nøgletal... 6 Ledelsesberetning...

Læs mere

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde I medfør af 131, stk. 6, 132, stk. 1, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative

Læs mere

Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli - 31. december 2015

Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli - 31. december 2015 Nasdaq Copenhagen A/S nr. 3 / 2016 Aarhus, 29. februar 2016 CVR. nr. 29 24 64 91 www.admiralcapital.dk Admiral Capital A/S Delårsrapport for perioden 1. juli - 31. december 2015 Bestyrelsen i Admiral Capital

Læs mere

Athena Internet A/S CVR-nr. 26 33 86 46

Athena Internet A/S CVR-nr. 26 33 86 46 CVR-nr. 26 33 86 46 Årsrapport for 2005/06 Nærværende årsrapport er godkendt på den ordinære generalforsamling, den / Dirigent: Gåskærgade 32-34 6100 Haderslev Tlf.: 74 52 18 12 Fax: 74 53 32 32 E-mail:

Læs mere

Antal virksomheder. Emne Beskrivelse Bestemmelse

Antal virksomheder. Emne Beskrivelse Bestemmelse Her er tale om overtrædelser i perioden 1. oktober til 31. december 2006, hvor Fondsrådet har vurderet, at de konstaterede fejl og mangler ikke har kunnet påvirke investorernes stillingtagen. Fondsrådet

Læs mere

Krogh Ejendomme ApS CVR-nr. 28 12 84 52

Krogh Ejendomme ApS CVR-nr. 28 12 84 52 Krogh Ejendomme ApS CVR-nr. 28 12 84 52 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22. maj 2013. Jan Krogh Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Grafisk Arbejde ApS. Årsrapport for 2014. Kirkevej 16, Guderup, 6430 Nordborg. CVR-nr. 29 20 87 78

Grafisk Arbejde ApS. Årsrapport for 2014. Kirkevej 16, Guderup, 6430 Nordborg. CVR-nr. 29 20 87 78 Grafisk Arbejde ApS Kirkevej 16, Guderup, 6430 Nordborg CVR-nr. 29 20 87 78 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 14. april 2015 Som dirigent:... Bastian Dreier Jessen

Læs mere

KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S

KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S Årsrapport 9. december 2011-31. marts 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/08/2013 Bent Kristiansen Dirigent

Læs mere

Ribe Camping A/S CVR-nr. 34601836. Årsrapport 2012

Ribe Camping A/S CVR-nr. 34601836. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89 20 70 00 Telefax 89 20 70 05 www.deloitte.dk Ribe Camping A/S CVR-nr. 34601836 Årsrapport

Læs mere

Kønsfordeling i de største danske virksomheder

Kønsfordeling i de største danske virksomheder 17. februar 215 Kønsfordeling i de største danske virksomheder Erhvervsstyrelsen har foretaget en ny undersøgelse af kønsfordelingen blandt de største danske virksomheder i januar 215. Det er valgt at

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.7.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 193/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 662/2010 af 23. juli 2010 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008

Læs mere

Egerland Holding ApS CVR-nr. 30572637. Årsrapport 2014

Egerland Holding ApS CVR-nr. 30572637. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Gøteborgvej 18 Postboks 7012 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Egerland Holding ApS CVR-nr. 30572637

Læs mere

Forex A/S. Årsrapport for 2013/14. Ørstedsvej 1, 8600 Silkeborg. CVR-nr. 15 19 91 13

Forex A/S. Årsrapport for 2013/14. Ørstedsvej 1, 8600 Silkeborg. CVR-nr. 15 19 91 13 Forex A/S Ørstedsvej 1, 8600 Silkeborg CVR-nr. 15 19 91 13 Årsrapport for 2013/14 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. april 2014 Som dirigent:... Kasper Lund-Jacobsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejsmose Holding ApS CVR-nr. 31 36 64 88

Vejsmose Holding ApS CVR-nr. 31 36 64 88 CVR-nr. 31 36 64 88 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 23.07.15 Ricki Vejsmose Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB

Læs mere

FC Roskilde A/S CVR-nr. 21 85 60 88

FC Roskilde A/S CVR-nr. 21 85 60 88 FC Roskilde A/S CVR-nr. 21 85 60 88 Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29. november 2012 Thomas Fogt Dirigent Himmelev

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 77-2005-R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 77-2005-R) Side 1 af 10 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 29. december 2006 (sag nr. 77-2005-R) K mod Registreret revisor R Ved brev af 24. november 2005 har advokat NN

Læs mere

Tilsynsreaktioner over for Alm. Brand A/S

Tilsynsreaktioner over for Alm. Brand A/S (udeladt) 17. december 2014 Ref. GOVN J.nr. 500-0020 Tilsynsreaktioner over for Alm. Brand A/S Finanstilsynet og virksomheden skal offentliggøre tilsynsreaktionerne i medfør af 354 a, stk. 1, jf. 345,

Læs mere

Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector

Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 2014 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Faxe Kommune Kvartalsrapport januar 214 Nordea Markets, Derivatives Marketing Corporate & Public Sector Sammenfatning (se side 3 for en uddybning) Faxe Kommune har en passende fordeling mellem fast og

Læs mere

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2012

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2012 Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2012 CVR-nr. 29 62 86 88 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 4 /5 2013 Henning Tønder Olesen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Astro Fysioterapi v. autoriseret fysioterapeut Lars Nielsen ApS Årsrapport for 2012

Astro Fysioterapi v. autoriseret fysioterapeut Lars Nielsen ApS Årsrapport for 2012 Astro Fysioterapi v. autoriseret fysioterapeut Lars Nielsen ApS Årsrapport for 2012 CVR-nr. 30 61 52 98 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 4 /6 2013 Lars

Læs mere

Hvad betyder den nye leasingstandard, IFRS 16 for din virksomhed?

Hvad betyder den nye leasingstandard, IFRS 16 for din virksomhed? Hvad betyder den nye leasingstandard, IFRS 16 for din virksomhed? Kontakt Kim Tang Lassen Telefon: 3945 3522 Mobil: 2381 0467 E-mail: kil@pwc.dk Jan Fedders Telefon: 3945 9101 Mobil: 2370 6574 E-mail:

Læs mere

MIP Holding Esbjerg ApS

MIP Holding Esbjerg ApS MIP Holding Esbjerg ApS CVR-nr. 31 88 70 97 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015 Som dirigent:... Michael Laugesen Petersen Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning

Læs mere

"Skejnæs" Peder Nielsen ApS CVR-nr. 31 17 91 49

Skejnæs Peder Nielsen ApS CVR-nr. 31 17 91 49 "Skejnæs" Peder Nielsen ApS CVR-nr. 31 17 91 49 Årsrapport 1. januar - 31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3. juni 2015. Jens Peter Nielsen

Læs mere

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor.

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af virksomhedens revisor. FORTROLIGT Coloplast A/S Att.: Bestyrelsen Sendt til virksomhedens digitale postkasse Dato 24. januar 2017 Ref. ChrSoj J.nr. 2016-7089 Regnskabskontrolsag vedrørende delårsrapporten for perioden 1. oktober

Læs mere

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2014

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2014 Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2014 CVR-nr. 29 62 86 88 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/3 2015 Britta Andersen Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Ejendomsselskabet Nordtyskland II A/S. Årsrapport for 2015

Ejendomsselskabet Nordtyskland II A/S. Årsrapport for 2015 Ejendomsselskabet Nordtyskland II A/S Skoubogade 1, 2., 1158 København K Årsrapport for 2015 CVR-nr. 29 78 40 51 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

JOSA Invest ApS Årsrapport for 2014

JOSA Invest ApS Årsrapport for 2014 JOSA Invest ApS Årsrapport for 2014 CVR-nr. 27 46 43 78 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/3 2015 John Hald Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR LÅN OG KREDITTER - ERHVERVSKUNDER Gældende fra den 1. juni 2015

SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR LÅN OG KREDITTER - ERHVERVSKUNDER Gældende fra den 1. juni 2015 SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR LÅN OG KREDITTER - ERHVERVSKUNDER Gældende fra den 1. juni 2015 1. STANDSNING AF RENTETILSKRIVNING Basisbank kan til enhver tid vælge at standse rentetilskrivningen på misligholdte

Læs mere

NÆSBYLUND HOLDING ApS

NÆSBYLUND HOLDING ApS NÆSBYLUND HOLDING ApS Årsrapport for 1. januar - 31. december 2013 (13. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/4 2014 Ruth Hessel Madsen dirigent

Læs mere

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N CVR-nummer: 30 70 29 72 ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 (5. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 8/6 2013 Brian Madsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (5) IASB fastsatte ikrafttrædelsestidspunktet for ændringerne til IFRS 2 til den 1. januar 2018.

(EØS-relevant tekst) (5) IASB fastsatte ikrafttrædelsestidspunktet for ændringerne til IFRS 2 til den 1. januar 2018. 27.2.2018 L 55/21 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2018/289 af 26. februar 2018 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder i overensstemmelse med

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2005

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2005 Side 1 af 9 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K 20. april 2005 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2005 Regnskabet i mio. kr. 1. kvt. 2005 1. kvt. 2004 Hele 2004 Netto rente- og gebyrindtægter

Læs mere

Jyske Bank-koncernens kvartalsrapport for 1.-3. kvartal 2005

Jyske Bank-koncernens kvartalsrapport for 1.-3. kvartal 2005 Københavns Fondsbørs BESTYRELSEN Vestergade 8-16 8600 Silkeborg Telefon 89 22 20 01 Telefax 89 22 24 96 E-mail: jyskebank@jyskebank.dk 25.10. Jyske Bank-koncernens kvartalsrapport for 1.-3. kvartal - RESULTAT

Læs mere

Vandsamarbejde Sjælland A/S

Vandsamarbejde Sjælland A/S Vandsamarbejde Sjælland A/S CVR-nr. 30 53 54 13 Årsrapport for 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2013. Dirigent PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret

Læs mere

EJENDOMSSELSKABET HJULMAGERVEJ 58 A/S 24. REGNSKABSÅR

EJENDOMSSELSKABET HJULMAGERVEJ 58 A/S 24. REGNSKABSÅR Tlf: 96 2 76 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab frederikshavn@bdo.dk Rimmens Alle 89, Box 712 www.bdo.dk DK-99 Frederikshavn CVR-nr. 2 22 26 7222267 EJENDOMSSELSKABET HJULMAGERVEJ 58 A/S ÅRSRAPPORT

Læs mere

Forbehold - eksempler

Forbehold - eksempler Forbehold - eksempler Væsentlige fejl og mangler (uenighed med ledelsen) Uenighed med ledelsen fortsat drift Ledelsen har aflagt regnskabet under forudsætning om fortsat drift. Som omtalt i årsregnskabets

Læs mere

Seniorbolig Danmark K/S Årsrapport 2015

Seniorbolig Danmark K/S Årsrapport 2015 Seniorbolig Danmark K/S Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling Den 25. januar 2016 Seniorbolig Danmark K/S c/o NH-Cap A/S Christian IXs Gade 2, 2

Læs mere

Indberettet til OMX The Nordic Stock Exchange via Company news Service den 29. august 2008.

Indberettet til OMX The Nordic Stock Exchange via Company news Service den 29. august 2008. Delårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2008 Landic Property Bonds I A/S Indberettet til OMX The Nordic Stock Exchange via Company news Service den 29. august 2008. Resume: Tilfredsstillende halvårsresultat

Læs mere

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for. CVR-nr. 10 01 64 52

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for. CVR-nr. 10 01 64 52 Gunhilds Plads 2 DK-7100 Vejle Tlf. 75 82 10 55 Fax 75 83 18 79 www.martinsen.dk CVR. nr. 32 28 52 01 Service-Løn A/S Bugattivej 8, 7100 Vejle Årsrapport for 2009 CVR-nr. 10 01 64 52 Indholdsfortegnelse

Læs mere

IN-JET ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2013

IN-JET ApS. Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2013 IN-JET ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2013 Ulla Alsly Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. juni 2014

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. juni 2014 SELSKABSMEDDELELSE Meddelelse nr. 6/2014 Fjerritslev, 20. august 2014 Bestyrelsen har i dag godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2014. Positivt halvårsresultat i Migatronic

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

Bojesen Chokolade A/S Vesterbrogade 4 A, 1620 København V

Bojesen Chokolade A/S Vesterbrogade 4 A, 1620 København V Bojesen Chokolade A/S Vesterbrogade 4 A, 1620 København V CVR-nr. 30 71 70 82 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Space Copenhagen Design ApS CVR-nr. 25 70 84 15

Space Copenhagen Design ApS CVR-nr. 25 70 84 15 Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Stockholmsgade 45 2100 København Ø CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 F (+45) 33 110 520 www.grantthornton.dk Space Copenhagen Design ApS CVR-nr.

Læs mere

Bestyrelsen for FCM Holding A/S Kaj Zartows Vej 5 7400 Herning

Bestyrelsen for FCM Holding A/S Kaj Zartows Vej 5 7400 Herning Bestyrelsen for FCM Holding A/S Kaj Zartows Vej 5 7400 Herning Dato 18. juni 2013 Ref. FleNie J.nr. 2012-0033100 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret 2011/12 for FCM Holding A/S,

Læs mere

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Andersen & Busch ApS Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2015 Jesper Galle Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN 1. halvår 1. halvår 2013/2014 2012/2013 2012/13 2011/12 2010/2011 Hovedtal (t.dkk) Nettoomsætning 16.633 13.055 29.039 17.212 13.448 Bruttoresultat 8.710 9.404 16.454 14.740

Læs mere

Slik & Is Kælder ApS. Årsregnskab

Slik & Is Kælder ApS. Årsregnskab Slik & Is Kælder ApS Fiolstræde 29, kl. 1171 København K CVR-nr.: 35 82 39 80 Årsregnskab 1. Regnskabsår 4. april 2014-31. December 2014 Årsregnskabet er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Blåvandshuk Golfbaner A/S CVR-nr. 32 27 72 68

Blåvandshuk Golfbaner A/S CVR-nr. 32 27 72 68 Blåvandshuk Golfbaner A/S CVR-nr. 32 27 72 68 Årsrapport 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. juni 2014. Bruno Jensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Energy Light ApS. Årsrapport for 2013/14. Årsrapporten er fremlagt og godkendt. Dirigent. Kenni Steen Andersen. CVR-nr.

Energy Light ApS. Årsrapport for 2013/14. Årsrapporten er fremlagt og godkendt. Dirigent. Kenni Steen Andersen. CVR-nr. Energy Light ApS CVR-nr. 34 07 87 69 Årsrapport for 2013/14 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/01 2015 Dirigent Kenni Steen Andersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 2

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 2 J.nr.: 8915935 130R/JFR/CHO Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 2 Sparekassen Lolland A/S under konkurs Skifteretten i Nykøbing f. alster - SKS 12-28/2013 Jeg skal herved som kurator i ovennævnte

Læs mere

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012 K 711 ApS Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012 Olaf Hedegaard Dirigent Side 2 af 14 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Leje og leasingaftaler Bilag Leje og leasing

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Leje og leasingaftaler Bilag Leje og leasing Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.8 aftaler Bilag 10.8.1 Forelagt revisionen: juni 2018 Godkendt økonomidirektøren: juni 2018 Udarbejdet af/kontaktperson: Leif

Læs mere

Pekänjo A/S CVR-nr. 27 68 34 79

Pekänjo A/S CVR-nr. 27 68 34 79 CVR-nr. 27 68 34 79 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 28.05.15 Lisbeth Degn Bladt Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af

Læs mere

Endelig IAS/IFRS om aktieløn udsendt Februar 2004

Endelig IAS/IFRS om aktieløn udsendt Februar 2004 Indhold: Standarden i hovedtræk Omfang Indregning Måling Ændring eller erstatning af ordninger Afregning eller annullering af ordninger Afdækningsstrategier Oplysningskrav Overgangsbestemmelser Ikrafttrædelsestidspunkt

Læs mere

Super Dæk Service - Holstebro ApS

Super Dæk Service - Holstebro ApS Super Dæk Service - Holstebro ApS Årsrapport for 2011/12 CVR-nr. 65 98 53 14 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordina^gén^alforsamling den/ Indholdsfortegnelse Påtegninger Ledelsespåtegning

Læs mere

NJL Vikar og Flex Montage ApS. Nørregade 63, 7200 Grindsted. Årsrapport for 2013/14

NJL Vikar og Flex Montage ApS. Nørregade 63, 7200 Grindsted. Årsrapport for 2013/14 Edison Park 4 DK-6715 Esbjerg N Tlf. 76 11 44 00 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 32 28 52 01 NJL Vikar og Flex Montage ApS Nørregade 63, 7200 Grindsted Årsrapport for 2013/14 CVR-nr. 31 27 50

Læs mere

BOJESEN CHOKOLADE A/S

BOJESEN CHOKOLADE A/S BOJESEN CHOKOLADE A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/05/2014 Rasmus Bo Bojesen Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

April 2015. IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2015

April 2015. IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2015 April 2015 IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2015 2 Tjekliste til delårsrapporter IAS 34, Præsentation af delårsregnskaber, angiver minimumskravene til indholdet af et delårsregnskab og principperne for

Læs mere

Odense Køleteknik ApS CVR-nr. 10922984. Årsrapport 2013/14

Odense Køleteknik ApS CVR-nr. 10922984. Årsrapport 2013/14 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Tværkajen 5 Postboks 10 5000 Odense C Telefon 63 14 66 00 Telefax 63 14 66 12 www.deloitte.dk Odense Køleteknik ApS CVR-nr. 10922984 Årsrapport

Læs mere

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Med en voksende globalisering og større samhandel med udenlandske kunder har mange virksomheder behov for og ønske om at sikre virksomheden mod fremtidige udsving

Læs mere

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S FREDERIKS SMEDE & VVS A/S Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/12/2013 Ib Rohde Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG

HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 163050 HENSTAND MED BETALING AF TILSLUT- NINGSBIDRAG 1. INDLEDNING OG BAGGRUND Miljø- og Teknikudvalget i Assens Kommune

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 3 2015. København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2015

Selskabsmeddelelse nr. 3 2015. København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2015 Selskabsmeddelelse nr. 3 2015 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 Fax: +45 70 25 10 75 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT

Læs mere

BV Ejendomme ApS Årsrapport for 2014

BV Ejendomme ApS Årsrapport for 2014 BV Ejendomme ApS Årsrapport for 2014 CVR-nr. 32 65 81 05 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 2 /6 2015 Bjarne Vestergaard Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

LÆSØ VARME ÅRSRAPPORT

LÆSØ VARME ÅRSRAPPORT Tlf: 99 89 1400 saeby@bdo.dk www.bdo.dk BODStatsautoriseret Sæbygårdvej 25 DK-9300Sæby CVR-nr. 20222670 revisionsaktieselskab LÆSØ VARME A/S ÅRSRAPPORT 2013 Årsrapporten e fremlagt og godkendt på selskabets

Læs mere

NÆSBYLUND HOLDING ApS

NÆSBYLUND HOLDING ApS NÆSBYLUND HOLDING ApS Årsrapport for 1. januar - 31. december 2014 (14. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/3 2015 Ruth Hessel Madsen dirigent

Læs mere

Design Cykler Esbjerg ApS

Design Cykler Esbjerg ApS CVR-nr. 24 23 96 24 Årsrapport 2013/14 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/12 2014 Kristian Lauridsen Dirigent Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger

Læs mere

KIS REMA1000 HØJE TAASTRUP ÅRSRAPPORT 1. REGNSKABSÅR

KIS REMA1000 HØJE TAASTRUP ÅRSRAPPORT 1. REGNSKABSÅR Tlf.: 75 18 1666 esbjerg@bdo.dk www.bdo.dk BOD Statsautoriseret Bavnehøjvej 6 OK-6700 Esbjerg CVR-nr. 20222670 revisionsaktieselskab KIS REMA1000 HØJE TAASTRUP ÅRSRAPPORT 2014 1. REGNSKABSÅR Årsrapporten

Læs mere

BET ApS CVR-nr. 30 83 12 92

BET ApS CVR-nr. 30 83 12 92 CVR-nr. 30 83 12 92 Årsrapport for 2013 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. Dirigent Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger m.v. 3 Ledelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors

Læs mere

Frederiksberg Dyreklinik og Spa ApS CVR-nr. 33167652. Årsrapport 2012/13. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 16.12.

Frederiksberg Dyreklinik og Spa ApS CVR-nr. 33167652. Årsrapport 2012/13. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 16.12. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Frederiksberg Dyreklinik og Spa

Læs mere

Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter

Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter Deloittes pengeinstitutgruppe Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter 1. januar 30. juni 2015 Revision. Skat. Consulting. Corporate Finance Deloittes kommentarer til halvårsrapport

Læs mere

ABCD KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C

ABCD KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Assens Affald og Genbrug A/S under stiftelse

Læs mere

Kjaerulff.TV ApS Årsrapport for 2014

Kjaerulff.TV ApS Årsrapport for 2014 Kjaerulff.TV ApS Årsrapport for 2014 CVR-nr. 34 71 52 03 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/6 2015 Karsten Kjærulff Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat. L 312/8 Den Europæiske Unions Tidende 27.11.2009 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1142/2009 af 26. november 2009 om ændring af forordning (EF) nr. 1126/2008 om vedtagelse af visse internationale regnskabsstandarder

Læs mere

FAMILIEFONDEN AF DEN 1. OKTOBER 1975

FAMILIEFONDEN AF DEN 1. OKTOBER 1975 FAMILIEFONDEN AF DEN 1. OKTOBER 1975 Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/06/2015 Bent Lauritzen Dirigent Side

Læs mere

Styrelsen kunne tillige konstatere, at virksomheden ikke har udarbejdet interne retningslinjer i henhold til lovens 25.

Styrelsen kunne tillige konstatere, at virksomheden ikke har udarbejdet interne retningslinjer i henhold til lovens 25. Virksomhed Att.: 7. februar 2014 Sag Sendes pr. e-mail til Afgørelse vedrørende overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Erhvervsstyrelsen aflagde den 28. januar 2014 et tilsynsbesøg i henhold til hvidvasklovens

Læs mere

GUDHJEM CAMPING ApS. Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

GUDHJEM CAMPING ApS. Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den GUDHJEM CAMPING ApS Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/02/2015 Gerda Serritzlew Dirigent Side 2 af 10 Indhold

Læs mere

MOOS+LOOFT APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 1. april 2014. Kirsten Østergaard

MOOS+LOOFT APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 1. april 2014. Kirsten Østergaard Tlf: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 MOOS+LOOFT APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2013 Årsrapporten

Læs mere

Kaffe og Kage ApS Årsrapport for 2013

Kaffe og Kage ApS Årsrapport for 2013 Kaffe og Kage ApS Årsrapport for 2013 CVR-nr. 25 91 26 91 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/6 2014 Mikael Lunøe Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere