LOVE FOA SØNDERJYLLAND

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOVE FOA SØNDERJYLLAND"

Transkript

1 LOVE FOA SØNDERJYLLAND 1 Navn og hjemsted Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Sønderjylland, med hjemsted i Rødekro. Ingen bestemmelser i afdelingslovene må stride mod forbundslovene. 2 Formål Afdelingens vigtigste ressource er medlemmerne. De er grundstenen for hele afdelingens aktivitet. På samme måde er afdelingens tillidsvalgte de bånd, der binder organisationen sammen. Afdelingens formål er: FOA - Fag og Arbejde Sønderjylland, vil være en aktiv og synlig organisation overfor medlemmerne og lokalsamfundet, samt føre en aktiv arbejdsmarkedspolitik at organisere offentligt og privat ansatte indenfor afdelingens område at skabe de bedst mulige rammer for medlemmernes arbejdsvilkår at være et rummeligt fællesskab med plads til forskellighed og mangfoldighed, som skal afspejle sig i de demokratiske organer at påvirke samfundsudviklingen fagligt, politisk, økonomisk, socialt, kulturelt og internationalt, herunder fremme ligebehandling til gavn for medlemmerne at styrke og støtte afdelingens tillidsvalgte at virke i fællesskab for et samfund præget af omtanke, sammenhold og solidaritet 3 Et fælles værdisæt. Afdelingen bygger sin indsats på fælles værdier omkring syv indsatsområder, der omhandler tryghed og faglighed. Tryghed gælder i forhold til: Løn og ansættelse

2 Arbejdsmiljø og forebyggelse Sygdom og arbejdsskade Beskæftigelse og fastholdelse Faglighed handler om: Faglig identitet og faglig anerkendelse Uddannelse og kompetenceudvikling Arbejdspladsernes udvikling 4 Fælles forpligtende løfte. Afdelingen og forbundet forpligter sig derfor, i forhold til de fælles indsatsområder og værdier at arbejde for: Tryghed og faglighed individuelt og kollektivt Det fælles løfte om service forpligter både FOA som forbund og FOA Sønderjylland, til at yde den samme grundlæggende kvalitetsmæssige indsats til alle medlemmer. Kongressen fastsætter som minimum en beskrivelse af hvert enkelt seviceløfte, med det indhold og de ydelser, det rummer. Manglende overholdelse af serviceløfter kan indbringes for forbundets klageinstans. 5 Medlemskab Som medlemmer optages alle, der er beskæftiget eller er under uddannelse inden for forbundets faglige område, og som samtidig er beskæftiget på en arbejdsplads inden for afdelingens geografiske område. Medlemmerne der forlader arbejdsmarkedet og overgår til pension kan fortsætte deres medlemskab idet de dog ikke er valgbare og ikke har stemmeret. Medlemmerne har pligt til at meddele navn og adresseændringer samt ændringer af arbejdssted.

3 Stk. 3 Forbundets og afdelingens love er tilgængelige på afdelingens hjemmeside. Stk. 4 Betingelsen for at udøve medlemsrettighederne er, at et medlem ikke er i kontingentrestance. 6 Kontingent Kun forbundet og afdelingen er berettiget til at opkræve kontingent. Afdelingskontingentet fastsættes af afdelingsgeneralforsamlingen, efter indstilling fra afdelingsbestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen bemyndiges til at regulere afdelingskontingentet i henhold til udviklingen i nettoprisindekset. Afdelingsbestyrelsen bemyndiges til at regulere afdelingskontingentet med op til 5 kr. Evt. forhøjelser herudover er først gældende fra 1. april i budgetåret. Afdelingsbestyrelsen er forpligtet til at redegøre for ændringer i kontingentet på afdelingsgeneralforsamlingen. Stk. 3 I kontingentet indgår, udover afdelingens andel, også kontingent til forbund (forbundsbidrag og gruppeliv) og til a-kasse (administrationsbidrag, forsikringsbidrag og ATP bidrag, samt eventuelt efterlønsbidrag). Protokollat Stk. 4 Kontingentet betales forud. Restancer medfører slettelse. Stk. 5 Medlemmer hæfter alene for deres kontingent. 7 Generalforsamling Generalforsamlingen er afdelingens øverste myndighed, kun den kan give og ændre love. Ordinær generalforsamling skal afholdes hvert år i oktober kvartal.

4 Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset de mødtes antal. Generalforsamlingen indvarsles ved meddelelse i forbundsbladet med mindst 28 kalenderdages varsel. Dagsorden skal bekendtgøres på afdelingens hjemmeside samtidig med indvarslingen. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvilke poster der er på valg. Indvarslingen af generalforsamlingen skal ske ved meddelelse i forbundsbladet. Indkomne forslag herunder forslag til valg, skal være afdelingen i hænde senest 21 dage før generalforsamlingen. Dagsorden, regnskab, indkomne forslag, kandidatforslag m.v., kan afhentes 8 kalenderdage før generalforsamlingen på afdelingskontoret. Materialet fremgår tillige af afdelingens hjemmeside. Stk. 3 Generalforsamlingens dagsorden skal mindst omfatte følgende dagsordenspunkter: - Valg af dirigent - Godkendelse af dagsorden - Valg af referent - Valg af stemmeudvalg - Godkendelse af forretningsorden - Beretning - Regnskab/budgetforslag - Indkomne forslag - Valg På generalforsamlingen føres referat over vedtagne beslutninger. Stk. 4 Generalforsamlingen træffer efter indstilling fra bestyrelsen beslutning om antallet af valgte, lønnede tillidsrepræsentanter i afdelingen. Stk. 5 Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af afdelingsbestyrelsen med 14 dages varsel, når denne finder det nødvendig, eller mindst 5 % af afdelingens stemmeberettigede medlemmer stiller motiveret krav herom. Hvis et sådant krav fremsættes, er de pågældende medlemmer pligtige til samtidig overfor bestyrelsen at fremsætte forslag til generalforsamlings dagsorden.

5 Halvdelen af de pågældende medlemmer skal være til stede på generalforsamlingen, og ved ordfører redegøre for årsagen til denne indkaldelse. Stk. 6 Afdelingsbestyrelsen er afdelingens øverste myndighed mellem generalforsamlingerne. Afdelingsformanden har på afdelingsbestyrelsens vegne den øverste administrative og politiske ledelse af afdelingen. 8 Valg Lønnede tillidsrepræsentanter skal fratræde, ved pensionsalderens indtræden. Alle medlemmer er valgbare og har stemmeret, indtil de ophører i beskæftigelse og fuldt overgår til en offentlig pension. Valg af lønnede tillidsrepræsentanter i afdelingen sker med simpelt flertal. (Over halvdelen af de afgivne stemmer). Stk. 3 En ordinær valgperiode gælder for valgte lønnede i afdelingen for førstegangsvalg 2 år, ved genvalg 4 år. Afdelingsformanden vælges i lige år. Afdelingsnæstformanden vælges i ulige år. Ansvarlig for uddannelsessekretariatet vælges i lige år. Stk. 4 På generalforsamlingen vælges 2 bilagskontrollanter og 2 bilagskontrollant suppleanter. Valgperioderne er 2 år. Valgene sker ved simpelt flertal. I øvrigt henvises til protokollat nr. 3 for bilagskontrol Stk. 5 I tilfælde af, at afdelingsformanden, afdelingsnæstformanden og faglige valgte i henhold til stk. 3 afgår udenfor normalt valg, kan bestyrelsen konstituere sig indtil førstkommende generalforsamling. Afgår mere end én valgt person, skal der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling.

6 9 Løn- og arbejdsvilkår for valgte lønnede tillidsrepræsentanter i afdelingen Generalforsamlingen godkender efter indstilling fra bestyrelsen basisløn for valgte lønnede tillidsrepræsentanter. Ved nyvalg: Afdelingsformand: Løntrin 48 Afdelingsnæstformand: Løntrin 47 Sektorformand: Løntrin 47 Sektornæstformand: Løntrin 45 Ansvarlig for uddannelse: Løntrin 45 Ved genvalg: Afdelingsformand: Løntrin 50 Afdelingsnæstformand: Løntrin 49 Sektorformand: Løntrin 49 Sektornæstformand: Løntrin 47 Ansvarlig for uddannelse: Løntrin 47 Lønnen er tilknyttet område gruppe 0. Løntrin tilpasses KTO's aftaler. Til lønnen for valgte, er tilknyttet pensionsordning. Ordningen følger den til enhver tid gældende pensionsordning for fællesoverenskomsten indenfor SOSU-området. For politisk ledelse gælder, at ved manglende genvalg udbetales en godtgørelse svarende til 9 måneders løn jvf. KTO-forliget. Ved fratræden på grund af sygdom udbetales løn svarende til 6 måneder. Herudover fratrædelsesgodtgørelse og dødsfaldsregler i henhold til funktionærlovens bestemmelser. Ved fratræden til pension eller efterløn udbetales en godtgørelse svarende til 3 måneders løn. Ved fratræden som følge af ændringer af strukturen etableres en fratrædelsesordning, som skal godkendes af generalforsamlingen.

7 Stk. 3 Afdelingsbestyrelsen fastsætter indenfor budgettets rammer løn ud over basislønnen til valgte lønnede tillidsrepræsentanter Stk. 4 Fuldtids frikøbte kan ikke have lønnet arbejde ved siden af arbejdet i afdelingen, eller påbegynde egen virksomhed, uden godkendelse af afdelingsbestyrelsen. Stk. 5 Afdelingens valgte og ansatte, er som minimum omfattet af de til enhver tid gældende KTO - aftaler for ansatte på det kommunale område. 10 Afdelingsbestyrelsen Afdelingsbestyrelsen er afdelingens øverste myndighed imellem generalforsamlingerne. Afdelingsformanden har på vegne af afdelingsbestyrelsen den øverste administrative og politiske ledelse af afdelingen. Afdelingsbestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden. Stk. 3 Afdelingsbestyrelsen består af afdelingsformand, afdelingsnæstformand, sektorformænd, sektornæstformænd, ansvarlig for uddannelsessekretariat, samt 1 repræsentant fra hver af sektorerne. Stk. 4 Afdelingsbestyrelsen fastsætter antal af personer i daglig politisk ledelse. Stk. 5 Bestyrelsen fastsætter løn- og ansættelsesforhold for de ansatte i afdelingen. Stk. 6 Møder med tillidsvalgte, afholdes minimum 2 gange årligt, eller så ofte afdelingsbestyrelsen finder det nødvendigt. 11 Sektorer

8 En afdeling opdeles i sektorer på basis af medlemmernes faggruppe tilhørsforhold. Faggruppetilhørsforholdet fastsættes af hovedbestyrelsen. Et medlem henhører altid under den sektor til hvilken faggruppen henhører. Sektorstemmeretten kan kun udøves indenfor egen sektor. Hver sektor ledes af en bestyrelse på mindst 5 medlemmer. Formanden og næstformanden kan almindeligvis ikke tilhøre samme faggruppe. Stk. 3 For social- og sundhedssektoren gælder at formand, næstformand vælges på sektorens generalforsamling. For pædagogisk sektor gælder at formand og næstformand vælges på sektorens generalforsamling For kost og service sektoren gælder at formand og næstformand vælges på sektorens generalforsamling. For teknik og service sektoren gælder at formand og næstformand vælges på sektorens generalforsamling. Sektorformænd samt næstformænd er obligatoriske medlemmer af afdelingsbestyrelsen. Der vælges 1 repræsentant ud fra hver sektorbestyrelse til afdelingsbestyrelsen. Stk. 4 Sektorbestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden. Stk. 5 Faggrupperne vælger sin faggrupperepræsentant inden sektorgeneralforsamlingen. Dette foregår på et faggruppemøde. I tilfælde af afgang af faggrupperepræsentant i utide, indkalder sektoren til faggruppemøde for at vælge faggrupperepræsentant, for den resterende tid af den afgåendes valgperiode. Stk. 6 Kompetencen mellem afdelingsbestyrelsen og sektorbestyrelsen fastlægges endeligt af afdelingsbestyrelsen, efter indstilling fra sektorbestyrelsen med udgangspunkt i 9, i Forbundslovene. Såfremt der ikke kan oprettes en sektorbestyrelse, overgår kompetencen til afdelingsbestyrelsen. Stk. 7 Sektorgeneralforsamlingen skal senest afholdes på samme dato forud for

9 afdelingsgeneralforsamlingen. Indkaldelsesvarsler for ordinære og ekstraordinære sektorgeneralforsamlinger, følger de for afdelingen gældende varsler. Dagsorden til ordinær generalforsamling skal mindst indeholde: - Valg af dirigent - Godkendelse af dagsorden - Valg af referent - Valg af stemmeudvalg - Godkendelse af forretningsorden - Beretning - Indkomne forslag - Valg Alle kan ikke være på ordinært valg samtidig. Nyvalg træder i kraft ved sektorens generalforsamlings afslutning. Afdelingsbestyrelsesmedlemmerne kan også deltage i de sektorgeneralforsamlinger, hvor de ikke selv er medlem, men har dog kun taleret. Stk. 8 Ved afgang i utide kan sektorbestyrelsen konstituere sig frem til førstkommende sektorgeneralforsamling, jfr. dog 8 stk. 5 Stk. 9 Sektoren har ingen selvstændig økonomi, men rådighed over et budgetbeløb. Beløbet fastlægges af afdelingsbestyrelsen inden udgangen af oktober måned. Sektoren skal inden udgangen af september måned fremsende forslag hertil. 12 Klubber Under en afdeling og under dennes sektorer kan der dannes klubber. Klubberne fastsætter selv vedtægter og arbejdsform. Klubberne har ingen selvstændig økonomi. Vedtægterne må ikke stride mod afdelingens og forbundets love.

10 Under afdelingen kan der dannes seniorklubber, hvortil alle seniorer er valgbare. Medlemmer af seniorklubberne er, afdelingens medlemmer på efterløn, førtidspension eller folkepension. Medlemskabet opretholdes så længe man er medlem af faglig afdeling. Klubberne tildeles et årligt dispositionsbeløb som søges gennem afdelingsbestyrelsen inden udgangen af oktober. Stk. 3 Under afdelingen kan der dannes ungdomsklubber. Medlemmer af ungdomsklubberne er, medlemmer under 31 år. Klubberne tildeles et årligt dispositionsbeløb som søges gennem afdelingsbestyrelsen inden udgangen af oktober. 13 Referater Der skal fra generalforsamlingen, afdelingsbestyrelsesmøderne, sektor generalforsamlingen og sektorbestyrelsesmøderne altid udfærdiges referat, der ligger til gennemsyn i afdelingen. 14 Regnskab og tegningsret Afdelingsbestyrelsen har ansvaret for afdelingens budget og regnskab. Regnskabet følger kalenderåret. Afdelingen tegnes af formanden og næstformanden i forening. Afdelingsbestyrelsen kan godkende medarbejdere prokura. Ved dispositioner over kr ,- skal bilagene påtegnes af to befuldmægtigede. Stk. 3 Køb, salg eller pantsætning af fast ejendom kræver godkendelse i såvel afdelingsbestyrelse som på en ordinær eller ekstraordinær afdelingsgeneralforsamling. 15 Revision Afdelingens regnskab skal revideres af en statsautoriseret revisor.

11 Bilagskontrollanter vælges som beskrevet i 8. I øvrigt henvises til protokollat nr. 3 for bilagskontrol. 16 Overenskomst og lokalaftaler Afdelingen kan overlade det til en sektor-, klub- eller tillidsvalgt selv at forhandle og eventuelt at afslutte egne aftaler indenfor eget område, vedrørende lokale lønog arbejdsforhold under ansvar overfor bestyrelsen. 17 Kongres, sektorårsmødedeltagelse m.v. Deltagelse i de i forbundslovenes nævnte repræsentative organer, følger bestemmelserne herom i forbundslovene. Yderligere fastlæggelse af afdelingens og sektorernes regler for deltagelse, sker af afdelingsbestyrelsen. Kongres delegerede er de lønnede valgte i afdelingsbestyrelsen. Skulle afdelingen få tildelt yderligere pladser, tildeles disse til de resterende medlemmer i afdelingsbestyrelsen, forlods med en plads til hver sektor, derefter efter sektormedlemstal. 18 Eksklusion Ethvert medlem, som handler i strid med forbunds- eller afdelingslovene, eller som bevidst udviser illoyal optræden, kan ekskluderes, dog skal vedkommende have underretning herom 14 dage forinden afgørelsen træffes, ligesom pågældende har ret til at møde på generalforsamlingen / bestyrelsesmødet og føre sin sag. Eksklusionen kan ske på en afdelings generalforsamling eller besluttes af hovedbestyrelsen. En eksklusion foretaget af en afdelings generalforsamling skal godkendes af hovedbestyrelsen. Ekskluderede medlemmer fortaber deres medlemsrettigheder.

12 19 Lovændringer Ændringer i gældende lov kræver to tredjedele af de afgivne stemmer på generalforsamling. Protokollaterne kan ændres med simpelt flertal. 20 Nedlæggelse eller ændring En afdeling kan kun nedlægges som følge af en generalforsamlingsbeslutning med to tredjedele af de fremmødte stemmer på generalforsamlingen. En afdeling kan sammenlægges eller ændres med almindeligt stemmeflertal, hvis det vedtages af to på hinanden følgende generalforsamlinger, med mindst 14 dages og højst 30 dages mellemrum. 21 Udmeldelse Såfremt et medlem ønsker at udmelde sig af FOA - Fag og Arbejde, skal det ske skriftligt, med tydelig angivelse af navn, adresse og fødselsdag. Udmeldelsesfristen følger, de til enhver tid gældende regler, for udmeldelse af arbejdsløshedskassen. En afdeling kan kun melde sig ud af forbundet med et års varsel, såfremt en generalforsamling vedtager dette med to tredjedele af de afgivne stemmer, og dette efterfølgende bekræftes af en urafstemning blandt afdelingens medlemmer - ligeledes med to tredjedele af de afgivne stemmer.

13 22 Ikrafttræden Disse love træder i kraft den 28. oktober 2014 Som supplement til disse love er vedtaget følgende protokollater: Protokollat nr. 1, som aldrig udløber. Protokollat nr. 2, som udløber når den sidste af de valgte og ansatte der overgår til den nye FOA afdeling pr , er fratrådt afdelingen. Protokollat nr. 3

14 PROTOKOLLAT NR. 1 Regelsæt for valg af tillidsrepræsentanter og deres suppleanter, for FOA - Fag og Arbejde - Sønderjylland. 1. For at blive valgt til tillidsrepræsentant for en FOA overenskomst, skal man være medlem af faglig afdeling og have været fast ansat på pågældende arbejdsplads i mindst ½ år. 2. For at være valgbar til hvervet som tillidsrepræsentant skal man som minimum have betalt kontingent 1 måned, ligeledes må en TR ikke være i kontingentrestance. 3. En valgt tillidsrepræsentant vil blive afmeldt i tilfælde af kontingentrestance. 4. En valgperiode er 2 år. 5. Valg skal afholdes i tidsrummet 1 måned før til 1 måned efter sidste valgdato. 6. Valgdatoen bekendtgøres normalt ved opslag på arbejdspladsen. 7. Nuværende tillidsrepræsentant aftaler valg dato med afdelingen, i så god tid at opslag kan være medarbejdergruppen bekendt senest 3 uger før. Det er afdelingen der har ansvaret for at gøre tillidsrepræsentanten opmærksom på valgdatoen. 8. Valget afholdes så vidt muligt på arbejdspladsen. 9. Kandidat forslag til valg af tillidsrepræsentant og suppleant, skal være afdelingen i hænde senest 8 dage før valgdatoen. Dette gælder også, såfremt en allerede valgt person ønsker at genopstille. Fristen skal anføres på opslaget. Herefter sendes opslag ud med anførsel af kandidater og dato for afholdelse af valg. 10. Såfremt der kun er en kandidat til henholdsvis TR og supl., er disse valgt uden afstemning, med den aftalte dato som valgdato. 11. Alle valg afholdes som skriftlige valg blandt de tilstedeværende stemmeberettigede. Der er mulighed for at brevstemme, efter nedenstående regler. Regler for afgivelse af brevstemme til tillidsrepræsentant valg. 1. Såfremt man ikke kan deltage i valghandlingen kan der brevstemmes. 2. Brevstemmen skal afleveres til FOA afdelingen, tidligst når kandidaternes navne

15 er offentligt gjort og senest dagen før valgdatoen, kl Brevstemmen skal indeholde navnet på den man stemmer på, og skal underskrives af stemmeafgiveren med anførsel af cpr nr. 4. Repræsentanten for FOA afdelingen vil ved navneopråb konstatere hvem der er til stede ved valghandlingen. 5. Stemmeafgiverens navn og cpr nr vil blive behandlet fortroligt af FOA afdelingen og brevstemmen vil blive destrueret, når det er konstateret at den pågældende ikke er til stede ved selve valghandlingen, og når valghandlingen er overstået. Dette protokollat er gældende fra 28. oktober 2014.

16 PROTOKOLLAT NR. 2 Overgangsbestemmelser om løn for valgte og ansatte for FOA - Fag og Arbejde - Sønderjylland. Valgte og ansatte i PMF Sønderjylland, samt de tre Sønderjyske FOA Afdelinger, som pr. 1. januar 2006 overgår til den nye FOA - Fag og Arbejde Sønderjylland Afdeling, er garanteret samme løn som i deres hidtidige hverv / ansættelse, såfremt denne løn er højere, end den løn der er tilknyttet den nye stilling i FOA - Fag og Arbejde Sønderjylland Afdeling. Ordningen er gældende så længe man er valgt eller ansat i den stilling som den enkelte overgår til pr. 1. januar Dog vil der være mulighed for, indtil generalforsamlingen i foråret 2008, at skifte arbejdsområde, såfremt medarbejder og ledelse er enige herom, uden konsekvens for den personlige ordning. Garantien er en personlig ordning for den enkelte, og lønnen kan ikke stige ud over den i afdelingslovenes 9 fastsatte lønramme. For valgte / ansatte som er omfattet af personlig ordning gælder dog, at disse personer har ret til overenskomstmæssigt procentregulering. For valgte / ansatte gælder, ved overgang til FOA - Fag og Arbejde Sønderjylland Afdeling, at anciennitet fra tidligere valg / ansættelse i FOA Tønder, FOA Vojens, FOA Aabenraa samt PMF Sønderjylland, medtages i beregningen af lønindplacering i FOA - Fag og Arbejde Sønderjylland Afdeling. Dette protokollat er gældende fra 1. januar 2006.

17 PROTOKOLLAT NR. 3 Vejledning for bilagskontrollanter i FOA Sønderjylland 1. Indledning Denne vejledning for bilagskontrollanterne er et supplement til afdelingens love. Enhver væsentlig bemærkning om forhold af betydning for afdelingen og/eller uregelmæssigheder skal omgående meddeles bestyrelsen. Formålet med nærværende instruks og vejledning er at give en nærmere uddybning af revisionsbestemmelserne for afdelingen. I henhold til afdelingens love skal der tillige foretages revision af en statsautoriseret revisor. 2. Uafhængighed og tavshedspligt Bilagskontrollanter må ikke være medlem af afdelingens bestyrelser, ligesom bilagskontrollanter ikke må have nært familieforhold eller andre nære relationer til medlemmer af afdelingens bestyrelse samt til ansatte medarbejdere i afdelingen herunder også A-kassen. Bilagskontrollanter har tavshedspligt med hensyn til alt, hvad de erfarer i forbindelse med deres revision i afdelingen. 3. Generelt om udførelse af bilagskontrollantens arbejde Bilagskontrollanter bør foretage revision mindst to gange årligt eller så ofte, de finder behov for det, hvoraf den ene gang kan være uanmeldt. Kritisk revision udføres på den måde, at bilagskontrollanterne undersøger om bilagene er i overensstemmelse med afdelingens beslutninger og vedtagelser. Gennemgangen udføres stikprøvevis afhængig af afdelingens størrelse og aktiviteternes omfang. Stikprøven udvælges enten for en afgrænset periode eller ved gennemgang af kontoudtog fra økonomisystemet. Bilagskontrollanten skal ikke påse bilag der har karaktér af personfølsomme oplysninger, bl.a. grundet skyldige poster til offentlige instanser. 4. Gennemgang af bilag Bilagskontrollanternes gennemgang skal føre til, at alle udgifter og indtægter er forklaret på en fornuftig og rimelig måde. Derfor skal følgende iagttages: - At det enkelte bilag vedrører afdelingen, at det er dateret, at bilaget er et originalt bilag og at bilaget er bogført med det rigtige beløb - At det fremgår af bilaget, at det er blevet betalt eller at der foreligger senere betaling - At bilaget er attesteret af den, der er attestationsberettiget og at eventuelle

18 krav om bestyrelsesbeslutning er overholdt - At blå bilag er attesteret af den enkelte medarbejder - At gavebilag er påført anledning 5. Gennemgang af afdelingens afstemninger Ligeledes påses det, at afdelingen fører kontrol med, at økonomifunktionen løbende foretager de nødvendige afstemninger af primært: - Lønninger - Kontingent - Kontingentmellemværender - Likvider - Debitorer og kreditorer, herunder diverse mellemregninger, medlemslån og LGsager - At bogholderiet er ajourført - At fuldmagtsforhold er rimelige set i forhold til afdelingens størrelse 6. Forberedelse til møde i afdelingen: - Referat fra generalforsamlingen gennemlæses - Referater fra afholdte bestyrelses- daglig ledelses og husmøder gennemlæses for at sikre, at bilagskontrollanterne er bekendt med de beslutninger af økonomisk art, der er truffet - De sidste protokollater for bilagskontrollanterne og ekstern revision gennemlæses - Arbejdsdeling/-aftale med ekstern revision gennemgås og det noteres, hvornår de aftalte arbejdshandlinger skal foretages og i hvilket omfang de skal udføres 7. Kommunikation Revisionsprotokollen ajourføres med anførsel af: - Deltagere i besøget - Hvornår besøget er gennemført - Hvilken periode besøget har omfattet - Eventuelle kommentarer/bemærkninger til den udførte gennemgang - Konklusion på den udførte gennemgang Påtegning på årsrapporten - Blank påtegning - Forbehold hvis der har været bemærkninger af en karakter, der er væsentlig og af betydning for medlemmerne og deres holdning til årsrapporten Møde med den eksterne revision med gennemgang af det i årets løb udførte arbejde, såvel for bilagskontrollanter som for ekstern revision. Ligeledes gennemgås årsrapporten og ekstern revisions revisionsprotokollat.

19 På mødet aftales de arbejdshandlinger, som de respektive parter hver for sig skal gennemføre inden underskrift af den kommende årsrapport 8. Arkivering Modtaget og udarbejdet materiale skal opbevares på en hensigtsmæssig måde i en periode på 5 år løbende efter regnskabsårets afslutning. - Opbevares fysisk sikkert - Opbevares så uvedkommende ikke kan få indsigt i materialet - Opbevares systematisk, så relevant materiale kan findes uden væsentlige vanskeligheder - At destruktion efter arkiveringsperiodens udløb foregår på en forsvarlig måde, makulering eller afbrænding. Dette protokollat er gældende fra den 22. marts 2011

LOVE FOA FAG OG ARBEJDE

LOVE FOA FAG OG ARBEJDE 1 LOVE FOA FAG OG ARBEJDE 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde - Sønderborg. Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Sønderborg. Stk. 3 Ingen bestemmelser i afdelingslovene må stride

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Svendborg afdeling Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde, Svendborg afdeling Møllergade 56 5700 Svendborg Tlf. 4697 2727 Fax. 4697 2718 Faglig afdeling Fax. 4697 2719 A-kassen

Læs mere

Vedtægter for. Holbæk Odsherred. Stiftet 1. januar 2005

Vedtægter for. Holbæk Odsherred. Stiftet 1. januar 2005 Vedtægter for Holbæk Odsherred Stiftet 1. januar 2005 Sidst ændret den 29-03-2016 1 Afdelingens navn og hjemsted Holbæk-Odsherred afdeling i Fagligt Fælles Forbund, der dækker Holbæk og Odsherred kommuner.

Læs mere

. 1. Afdelingens navn og hjemsted

. 1. Afdelingens navn og hjemsted 1 . 1. Afdelingens navn og hjemsted Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer i Hjørring og Brønderslev

Læs mere

Afdelingslove. FOA Vendsyssel

Afdelingslove. FOA Vendsyssel Afdelingslove FOA Vendsyssel . 1. Afdelingens navn og hjemsted. Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer

Læs mere

Vedtægter. for. Faglig Puls

Vedtægter. for. Faglig Puls Vedtægter for Faglig Puls 2014 VEDTÆGTER FOR AFDELINGEN Navn Afdelingens navn er: Faglig Puls under Faglig Puls landssammenslutning og tilsluttet Serviceforbundet. Faglig Puls har hjemsted i Hovedstadsområdet.

Læs mere

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord 1 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Mariagerfjord Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. Afdelingens geografiske område er:

Læs mere

Foreningen.., der har hjemsted i kommune, er stiftet den dag/måned/år.

Foreningen.., der har hjemsted i kommune, er stiftet den dag/måned/år. Vedtægter for... 1: Navn og hjemsted Foreningen.., der har hjemsted i kommune, er stiftet den dag/måned/år. Foreningen er tilsluttet (Eventuel hovedforening), lokalunion samt Dansk BordTennis Union under

Læs mere

Vedtægter for Orø Bådelaug

Vedtægter for Orø Bådelaug 1 Sejlklubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Orø Bådelaug. Dens hjemsted er Holbæk Kommune. Vedtægter for Orø Bådelaug 2 Sejlklubbens formål Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesser overfor

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

Sektorlove for Servicesektoren

Sektorlove for Servicesektoren Sektorlove for Servicesektoren 1. Navn. Servicesektoren under Fag og Arbejde, Roskilde afdeling. 2. Sektorens grundlag og formål. Stk. 1. Sektorens grundlag: Sektorens grundlag er et menneskesyn, som bygger

Læs mere

Vedtægter for fotorammenviborg.dk

Vedtægter for fotorammenviborg.dk Vedtægter for fotorammenviborg.dk Generelt: 1 Klubbens navn er fotorammenviborg.dk og er stiftet d. 16. januar 2012 2 Klubbens formål er at udvikle medlemmernes evner og interesse for fotografi. Klubben

Læs mere

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn. Afdelingens navn er FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg. 2. Formål Afdelingens formål er: at organisere kommunalt ansatte, andre

Læs mere

Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening

Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening Vedtægter for Sejs-Svejbæk Idrætsforening 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet april 1957. Foreningen er tilsluttet forskellige

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 3: Navnet kan kun ændres med godkendelse fra Løve I.F.

VEDTÆGTER. Stk. 3: Navnet kan kun ændres med godkendelse fra Løve I.F. 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Løve/Høng Håndbold forkortet L/H, stiftet via en sammenslutning af håndboldafdelingerne i Høng Gymnastikforening og Løve Idrætsforening. Stk. 2: Foreningens

Læs mere

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Vedtægter for FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse Afsnit 1 Formål og hjemsted 1 A-kassens navn er FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse (FOAs A- kasse) FOA Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse har

Læs mere

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn stk. 1. Afdelingens navn er FOA Silkeborg- Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg.

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Bording og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er Ikast kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Bording og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er Ikast kommune. Vedtægter 1. Navn og Hjemsted Klubbens navn er Bording og Omegns Rideklub Forkortelse BORK Klubbens hjemsted er Ikast kommune. 2. Formål Klubbens formål er at fremme interessen for ridesporten og at samle

Læs mere

Vedtægter for Ejendomsfunktionærenes Fagforening Fyn

Vedtægter for Ejendomsfunktionærenes Fagforening Fyn Vedtægter for Ejendomsfunktionærenes Fagforening Fyn Formålsparagraf: Fagforeningens formål er i samvirke med Ejendoms- og Servicefunktionærernes Landssammenslutning og Serviceforbundet at søge alle, der

Læs mere

Vedtægter for Klatreklub Nordsjælland

Vedtægter for Klatreklub Nordsjælland Vedtægter for Klatreklub Nordsjælland 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Klatreklub Nordsjælland, normalt forkortet til KkN. Foreningens hjemsted er Fredensborg kommune. 2 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Skanderborg Junior Sejlklub

Vedtægter for Skanderborg Junior Sejlklub Vedtægter for Skanderborg Junior Sejlklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Skanderborg Junior Sejlklub er stiftet den 17. marts 1981 og har hjemsted i Skanderborg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Oversigt: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Idrætten 4 Medlemskab 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 7 Udelukkelse og eksklusion 8 Lavia Nyt 9 Generalforsamling 10 Ordinær

Læs mere

Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet den 9. september 2007.

Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet den 9. september 2007. Eurasier Klub Danmark Stiftet den 9. september 2007 Samarbejdende med Dansk Kennel Klub Love for Eurasier Klub Danmark 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Eurasier Klub Danmark (EKD). Klubben er stiftet

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave (herefter benævnt Støtteforeningen) og den tilhørende institution Sorø Skovbørnehave 1 Mellem institutionen Sorø Skovbørnehave og Sorø Kommune indgås

Læs mere

SKAGEN SPORTSDYKKERKLUB SKAWDYK

SKAGEN SPORTSDYKKERKLUB SKAWDYK SKAGEN SPORTSDYKKERKLUB SKAWDYK Vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 13.- 2.- 2009 1. NAVN OG HJEMSTED. Dykkerklubben, Skagen Sportsdykkerklub Skawdyk, der har hjemsted i Skagen, Frederikshavn

Læs mere

Vedtægt for HADSUND ROKLUB

Vedtægt for HADSUND ROKLUB Vedtægt for HADSUND ROKLUB Roning En livsstil. 1 Gældende Love Forslag til ny vedtægt 1. Foreningens navn er Hadsund Roklub. Dens hjemsted er Hadsund i Mariagerfjord kommune. 2. Hadsund Roklubs formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB

VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB VEDTÆGTER FOR MARSELISBORG KAJAK CLUB Tegning af STANDER 1. NAVN Clubbens navn er MARSELISBORG KAJAK CLUB, hjemsted Århus kommune. Clubben er stiftet 1. november 1928. 2. FORMÅL Stk. 1. Clubbens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS VANDSKIKLUB

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS VANDSKIKLUB VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS VANDSKIKLUB FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Københavns Vandski Klub, i det følgende kaldet KHVK. Foreningen er medlem af Dansk Vandski Forbund. Dens

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERICIA SEJLKLUB

VEDTÆGTER for FREDERICIA SEJLKLUB VEDTÆGTER for FREDERICIA SEJLKLUB 2 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er FREDERICIA SEJLKLUB med hjemsted i Fredericia. Foreningen er stiftet den 19. maj 1900. Foreningens stander er hvid med tre blå

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR LYNGE-UGGELØSE IDRÆTSFORENING 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Lynge Uggeløse Idrætsforening, normalt forkortet til LUI. Foreningens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Det er foreningens formål at tilbyde

Læs mere

København Karateklub Mariendalsvej 57,1 2000 Frederiksberg. Vedtægter

København Karateklub Mariendalsvej 57,1 2000 Frederiksberg. Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er København Karateklub. Foreningen er hjemmehørende i Frederiksberg Kommune. 2 Foreningens formål. Formålet er at fremme udbredelsen af læren (teknik og

Læs mere

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune.

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. 2 Kredsens formål er inden for kredsens område at varetage medlemmernes

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Bornholm

FOA Fag og Arbejde Bornholm Love side 1 1 Navn og hjemsted s Afdeling. I daglig tale FOA Bornholm. er medlem af Forbundet FOA Fag og Arbejde med hjemsted i København. har hjemsted i Bornholms Regionskommune. er medlem af LO Sektion

Læs mere

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab Vedtægter for den selvejende boligorganisation Køge Boligselskab Indholdsfortegnelse Kapitel I. Navn, hjemsted og formål... 1 Kapitel II. Organisationens ledelse... 2 4-10 Repræsentantskabet... 2-4 11-13

Læs mere

Vedtægter / klublove. For. Storkøbenhavns Rideklub (SKØR) CVR nr. 35488685

Vedtægter / klublove. For. Storkøbenhavns Rideklub (SKØR) CVR nr. 35488685 Vedtægter / klublove For Storkøbenhavns Rideklub (SKØR) CVR nr. 35488685 1. Klubbens navn er Storkøbenhavns Rideklub (SKØR) 2. Klubbens hjemsted er Egedal Kommune. 3. Medlemskab af Dansk Ride Forbund Storkøbenhavns

Læs mere

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening Vedtægter for Østsalling Idrætsforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østsalling Idrætsforening, stiftet den 17. november 1969. Dens hjemsted er i Skive Kommune. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for B52/Aalborg Fodbold Club

Vedtægter for B52/Aalborg Fodbold Club Vedtægter for B52/Aalborg Fodbold Club 1. Foreningens navn er B 52/Aalborg Fodbold Club. Foreningen er medlem af Jysk Boldspil Union under Dansk Boldspil Union under Dansk Idræts Forbund. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Rørvig Friskole

Vedtægter for Rørvig Friskole Side 1 af 6 Vedtægter for Rørvig Friskole 1 Hjemsted og adresse m.v. 1.1. Rørvig Friskole er en selvejende, uafhængig virkende grundskole, oprettet den 1. august 1968. 2 Formål Rørvig Friskole har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Taastrup Fægteklub

Vedtægter for Taastrup Fægteklub Vedtægter for Taastrup Fægteklub 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Taastrup Fægteklub. Klubben er stiftet 20. november 2015 og har hjemsted i Høje-Taastrup Kommune. 2. Foreningens formål Klubbens formål

Læs mere

Page 1 of 6. 1 Foreningsnavn, hjemsted og logo.

Page 1 of 6. 1 Foreningsnavn, hjemsted og logo. Page 1 of 6 1 Foreningsnavn, hjemsted og logo. Foreningens navn er Roskilde Amerikaner Bil Club (Roskilde ABC). Foreningen er hjemmehørende i Roskilde kommune. Klubbens officielle mærker er: Rundt Roskilde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Vedtægter for Sejlklubben København (SKK)

Vedtægter for Sejlklubben København (SKK) Vedtægter for Sejlklubben København (SKK) Indhold: 1. Navn og hjemsted 2. Formål 3. Medlemskab af organisationer 4. Optagelse og ansvar som medlem 5. Udmeldelse og eksklusion 6. Kontingent og indskud 7.

Læs mere

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Klatreklubben Aapakaaq. Dens hjemsted er Nuuk, Kommuneqarfik

Læs mere

Foreningen NORDSJÆLLANDS FJERNSTYRINGS KLUB, forkortet NFK, er stiftet i 1968. Foreningen har hjemsted i Fredensborg Kommune.

Foreningen NORDSJÆLLANDS FJERNSTYRINGS KLUB, forkortet NFK, er stiftet i 1968. Foreningen har hjemsted i Fredensborg Kommune. VEDTÆGTER: 1 Navn og hjemsted Foreningen NORDSJÆLLANDS FJERNSTYRINGS KLUB, forkortet NFK, er stiftet i 1968. Foreningen har hjemsted i Fredensborg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at udvikle og

Læs mere

vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN Præstelodden

vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN Præstelodden vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN Præstelodden Vedtægter for Grundejerforeningen Præstelodden 1. Navn Grundejerforeningens navn er Præstelodden, dens hjemsted er Melby, og dens område er de grunde der

Læs mere

1 Navn og hjemsted Foreningen NORDSJÆLLANDS FJERNSTYRINGS KLUB, forkortet NFK, er stiftet i 1967. Foreningen har hjemsted i Fredensborg Kommune.

1 Navn og hjemsted Foreningen NORDSJÆLLANDS FJERNSTYRINGS KLUB, forkortet NFK, er stiftet i 1967. Foreningen har hjemsted i Fredensborg Kommune. 1 Navn og hjemsted Foreningen NORDSJÆLLANDS FJERNSTYRINGS KLUB, forkortet NFK, er stiftet i 1967. Foreningen har hjemsted i Fredensborg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at udvikle og fremme udøvelsen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen 1 Foreningens navn er: Teleforeningen. 2 Foreningens hjemsted er Hvidovre Kommune. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 3 Foreningens formål er efter ansøgning til bestyrelsen at: Støtte

Læs mere

Love FOA Nordjylland

Love FOA Nordjylland Love FOA Nordjylland 1: Navn, hjemsted og organisationstilknytning Fagforeningens navn er FOA Nordjylland. Fagforeningen har hjemsted i Aalborg med fagforeningshuse i Thisted og Aalborg. Fagforeningens

Læs mere

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg 1: Navn og hjemsted og organisationstilknytning Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Aalborg. Afdelingen har hjemsted i Aalborg. Afdelingen er tilsluttet FOA Fag og

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer på ÅLF s ordinære generalforsamling den 20. marts 2015

Forslag til vedtægtsændringer på ÅLF s ordinære generalforsamling den 20. marts 2015 Forslag til vedtægtsændringer på ÅLF s ordinære generalforsamling den 20. marts 2015 Aarhus, den 12. marts 2015 J.nr. 5771/903U/MHL/lhm Styrelsen fremsætter forslag til ændring af vedtægterne. Den understregede

Læs mere

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det.

Unionens formål er at arbejde for, at adventure race i Danmark kan udøves af de, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det. 1 UNIONEN OG DENS OPGAVER Unionens navn er Dansk Adventure Race Union og der benyttes forkortelsen DARU. Internationalt benyttes navnet Danish Adventure Race Union. Unionens hjemsted er Vejle Idrætshøjskole,

Læs mere

Stk. 1: Foreningens formål er at sikre de bedste muligheder for medlemmernes udøvelse af løb, cykling og triathlon, på såvel motionsplan som elite.

Stk. 1: Foreningens formål er at sikre de bedste muligheder for medlemmernes udøvelse af løb, cykling og triathlon, på såvel motionsplan som elite. Vedtægter for Farsø Tri & Trim Godkendt på ekstraordinær generalforsamling den 12. april 2015. 1. Foreningen navn og hjemsted: Stk. 1: Foreningens navn er FARSØ TRI & TRIM. Foreningen er stiftet 21. marts

Læs mere

KLUBVEDTÆGTER for lærlinge-medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-LÆRLINGE-KLUB STRØM, EL-KØBING. Forslag

KLUBVEDTÆGTER for lærlinge-medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-LÆRLINGE-KLUB STRØM, EL-KØBING. Forslag KLUBVEDTÆGTER for lærlinge-medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-LÆRLINGE-KLUB STRØM, EL-KØBING Forslag Anvendes kun hvis der ikke i forvejen findes en klub på virksomheden Indhold: Klubvedtægter Forretningsorden

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ordinære generalforsamling den 15. november 2017 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen. Fagforeningen

Læs mere

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Vedtægter Bo42 CVR-nr.: 38428411 EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Oprindeligt: Knudsker Boligselskab, Svaneke Boligforening og Boligselskabet af 1942 i Rønne vedtaget 31. maj 2016 Kapitel 1 Navn,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

VEDTÆGTER FUNKTIONÆRKARTELLET/ TEKNIKERSAMMENSLUTNINGEN

VEDTÆGTER FUNKTIONÆRKARTELLET/ TEKNIKERSAMMENSLUTNINGEN VEDTÆGTER FUNKTIONÆRKARTELLET/ TEKNIKERSAMMENSLUTNINGEN!1 medlemsshoppen mv. Formål 1. Forbundets navn er Funktionær- Kartellet/TeknikerSammenslutningen. Forkortet FK/TS. Stk. 2.Forbundet er partipolitisk

Læs mere

3F Als - vedtægter. 1 Navn. Afdelingens navn: 3F Als (Fagligt Fælles Forbund Als afdeling) 2 Hjemsted. Afdelingens hjemsted er: Sønderborg Kommune

3F Als - vedtægter. 1 Navn. Afdelingens navn: 3F Als (Fagligt Fælles Forbund Als afdeling) 2 Hjemsted. Afdelingens hjemsted er: Sønderborg Kommune Forslag til generalforsamlingen 2015 Nuværende tekst (senest redigeret 6. marts 2014) Ny tekst Begrundelse 1 Navn Afdelingens navn: 3 F. Als 1 Navn Afdelingens navn: 3F Als (Fagligt Fælles Forbund Als

Læs mere

Foreningen kan anvende navnet Maasaichild i internationale sammenhænge. At indsamle midler til driften af børnehjemmet Lengasti Children Center.

Foreningen kan anvende navnet Maasaichild i internationale sammenhænge. At indsamle midler til driften af børnehjemmet Lengasti Children Center. Vedtægter 1. Navn, hjemsted og stiftelse Foreningens navn er Masaibarn. Foreningen kan anvende navnet Maasaichild i internationale sammenhænge. Foreningens hjemsted er formandens adresse. Foreningen er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Privatskoleforening. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion

Vedtægter for Danmarks Privatskoleforening. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion Vedtægter for Danmarks Privatskoleforening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Danmarks Privatskoleforening, og den har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningen har til formål

Læs mere

1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C.

1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C. 1. Navn og formål: Stk. 1 Foreningens navn er Netværkstedet Thorvaldsen med hjemsted Thorvaldsensvej 60, st. tv. 1871 Frederiksberg C. Stk.2 Foreningens formål er at stå for driften og vedligeholdelsen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

Vedtægter for Herlev Håndbryggerlaug Gældende fra 27. oktober 2015.

Vedtægter for Herlev Håndbryggerlaug Gældende fra 27. oktober 2015. Vedtægter for Herlev Håndbryggerlaug Gældende fra 27. oktober 2015. (1.1) Foreningens navn er Herlev Håndbryggerlaug. 1. Navn og hjemsted. (1.2) Foreningens hjemsted er på Herlev Byskole, afdeling ELV,

Læs mere

Vedtægter for Vejle BridgeCenter

Vedtægter for Vejle BridgeCenter Vedtægter for Vejle BridgeCenter 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Vejle BridgeCenter og klubben er hjemmehørende i Vejle kommune. Klubben er stiftet den 2. maj 2016. 2. Formål Klubbens formål er at

Læs mere

Vedtægter for. 4. Medlemskab. Som aktivt medlem kan optages enhver, der er godkendt af bestyrelsen.

Vedtægter for. 4. Medlemskab. Som aktivt medlem kan optages enhver, der er godkendt af bestyrelsen. Vedtægter for Vestlollands Bridge Klub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Vestlollands Bridge Klub og klubben er hjemmehørende i Lolland kommune. Klubben er stiftet den 15 maj 1963 2. Formål. Klubbens

Læs mere

VEDTÆGTER. KFUKs SOCIALE ARBEJDE. Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal. 1153 København K. 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr.

VEDTÆGTER. KFUKs SOCIALE ARBEJDE. Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal. 1153 København K. 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr. VEDTÆGTER KFUKs SOCIALE ARBEJDE Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal 1153 København K 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr. 27 09 36 12 2015 1 1 Foreningens navn er KFUKs Sociale Arbejde. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Hammel Gymnastik Forening (HGF)

Vedtægter for Hammel Gymnastik Forening (HGF) Vedtægter for Hammel Gymnastik Forening (HGF) Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Navn, formål og hjemsted... 3 2. Medlemsforhold.... 3 3. Kontingent... 4 4. Foreningens ledelse... 4 5. Generalforsamling...

Læs mere

Vedtægter for Dansk Træforening. Foreningen er etableret ved fusion af Foreningen Danske Trælastimportører og Dansk Træhandlerforening.

Vedtægter for Dansk Træforening. Foreningen er etableret ved fusion af Foreningen Danske Trælastimportører og Dansk Træhandlerforening. Vedtægter for Dansk Træforening NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Dansk Træforening. 1 Foreningen er etableret ved fusion af Foreningen Danske Trælastimportører og Dansk Træhandlerforening. Foreningens

Læs mere

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København.

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København. Rettelser foretaget: Ændret = blåt Nuværende vedtægter Forslag til nye vedtægter Bemærkninger 1 Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Ingen ændringer Foreningens navn er Enhedslisten - De Rød-Grønne - København.

Læs mere

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love 1 Navn og hjemsted Stk. 1, Organisationens navn: Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Lillebælt afdeling. Stk. 2, Organisationens hjemsted: Afdelingens hjemsted er Middelfart Kommune. Stk. 3, Organisationens

Læs mere

IT-Branchens ordinære generalforsamling 2015. Dagsordenen pkt. 6. behandling af indsendte forslag Hovedbestyrelsens forslag til ændring af vedtægter

IT-Branchens ordinære generalforsamling 2015. Dagsordenen pkt. 6. behandling af indsendte forslag Hovedbestyrelsens forslag til ændring af vedtægter IT-Branchens ordinære generalforsamling 2015 Dagsordenen pkt. 6. behandling af indsendte forslag Hovedbestyrelsens forslag til ændring af vedtægter Eksisterende vedtægter Forslag til nye vedtægter 1 Foreningens

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug

Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug Vedtægter for foreningen Nees Kirsebærlaug 10 1: Foreningens navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Nees Kirsebærlaug. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Lemvig Kommune. 2: Foreningens formål og virke

Læs mere

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling KLUBVEDTÆGTER for medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY Indhold: Klubvedtægter Forretningsorden for generalforsamling Forretningsorden for bestyrelsen 1 Klubbens formål og virke Klubbens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28

VEDTÆGTER. for DEN SELVEJENDE INSTITUTION. GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 VEDTÆGTER for DEN SELVEJENDE INSTITUTION GIERSINGS REALSKOLE Nonnebakken 7, 5000 Odense C CVR-NR 40 33 34 28 1. Hjemsted og formål. Giersings Realskole er en selvejende institution med hjemsted i Odense

Læs mere

Vedtægter for Stouby Kajakfællesskab. Vedtægter For Stouby kajakfællesskab Som vedtaget på stiftende generalforsamling den 10. oktober 2012.

Vedtægter for Stouby Kajakfællesskab. Vedtægter For Stouby kajakfællesskab Som vedtaget på stiftende generalforsamling den 10. oktober 2012. Vedtægter For Stouby kajakfællesskab Som vedtaget på stiftende generalforsamling den 10. oktober 2012. 1 Kajakfællesskabets navn. Klubbens navn er Stouby Kajakfællesskab, med hjemsted ved Rosenvold Strand

Læs mere

VEDTÆGTER. Red Barnet. Save the Children Denmark

VEDTÆGTER. Red Barnet. Save the Children Denmark VEDTÆGTER Red Barnet Save the Children Denmark Stiftet 14. marts 1945 NAVN, FORMÅL OG HJEMSTED 1 Stk.1. Landsorganisationen Red Barnet, som blev stiftet den 14. marts 1945, er en selvejende institution.

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Grundejerforeningen Rytterdamsparken. Navn og hjemsted: 1. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rytterdamsparken.

VEDTÆGTER. For. Grundejerforeningen Rytterdamsparken. Navn og hjemsted: 1. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rytterdamsparken. VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Rytterdamsparken Navn og hjemsted: 1. 1.1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rytterdamsparken. 1.2. Foreningens hjemsted er Brøndby Kommune og adressen er den til

Læs mere

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Revideret den 28. november 2012 Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Sydsjælland 1. Organisationens navn og hjemsted FOA Sydsjælland afdeling er hjemmehørende i Næstved kommune, med områdekontorer i Vordingborg,

Læs mere

Vedtægter for Dansk Firmaidrætsforbund (Stiftet den 20. januar 1946) Opdateret december 2013.

Vedtægter for Dansk Firmaidrætsforbund (Stiftet den 20. januar 1946) Opdateret december 2013. Vedtægter for Dansk Firmaidrætsforbund (Stiftet den 20. januar 1946) Opdateret december 2013. 1. Navn 1.1. Forbundets navn er Dansk Firmaidrætsforbund (Firmaidrætten). 2. Formål 2.1. Dansk Firmaidrætsforbund

Læs mere

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er: Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen (ASK) Foreningens hjemsted er Storkøbenhavn. 2.

Læs mere

Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) pr. 29. februar 2016

Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) pr. 29. februar 2016 Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) pr. 29. februar 2016 Vedtægter for Børnenes Gokart Klub (BGK) 1 Foreningens navn og hjemsted. Stk. 1. Foreningens navn er Børnenes Gokart Klub (BGK). Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010

Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010 Vedtægter for Svendborg Svømmeklub, SSK. Vedtaget på generalforsamlingen d. 2. marts 2010 1. Foreningens navn er Svendborg Svømme Klub i daglig tale SSK. Klubbens hjemsted er Svendborg kommune. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Fredensborg Golf Club

Vedtægter for Fredensborg Golf Club Vedtægter for Fredensborg Golf Club 1. Klubbens navn er Fredensborg Golf Club, og dens hjemsted er Fredensborg Kommune. Klubbens formål er at skaffe sine medlemmer adgang til at spille på Fredensborg Golf

Læs mere

Gladsaxe Film- & Videoklub Vedtægter April 2013. Vedtægter for. Stiftet d, 7. februar 1962. Bestyrelsen Side 1/6

Gladsaxe Film- & Videoklub Vedtægter April 2013. Vedtægter for. Stiftet d, 7. februar 1962. Bestyrelsen Side 1/6 Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962 Bestyrelsen Side 1/6 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er: GLADSAXE FILM- & VIDEOKLUB (GFV) GFV's hjemmeside: www.gfv.dk. GFV har egen ungdomsafdeling Gladsaxe

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STIFTET DEN 12. 09. 2011

VEDTÆGTER FOR STIFTET DEN 12. 09. 2011 VEDTÆGTER FOR STIFTET DEN 12. 09. 2011 1 VEDTÆGTER Navn hjemsted og formål 1 Forenings navn er Niverød Tennis forkortet til NT og i det følgende kaldt NT. Foreningens hjemsted er Fredensborg Kommune. 2

Læs mere

Vedtægter for. Shotokan traditionel Karate Do Kyohan

Vedtægter for. Shotokan traditionel Karate Do Kyohan Vedtægter for Shotokan traditionel Karate Do Kyohan 1. Klubbens navn og hjemsted Klubbens navn er Shotokan traditionel Karate Do Kyohan. Klubben har hjemsted i Ishøj Kommune. 2. Klubbens formål Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund Advokatfirmaet Drachmann Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster CVR-nr. 21 63 41 90 Telefon 54 84 50 50 Fax 54 84 50 99 www.drachmann.com J.nr.: JP-11856-36 Advokat (H), partner Jacob Ploug jp@drachmann.com

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (6) Navn 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (DMU). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Version: 19.februar 2016 UDKAST TIL VEDTÆGTER FOR Stensballegård Golfklub

Version: 19.februar 2016 UDKAST TIL VEDTÆGTER FOR Stensballegård Golfklub Version: 19.februar 2016 UDKAST TIL VEDTÆGTER FOR Stensballegård Golfklub 1 - Navn og hjemsted Klubbens navn er Stensballegård Golfklub. Golfklubben har hjemsted i Horsens Kommune og er medlem af Dansk

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion

Vedtægter for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier. 3. Medlemskreds, udmeldelse og eksklusion Vedtægter for Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Danmarks Private Skoler grundskoler og gymnasier, og den har hjemsted i Københavns Kommune.

Læs mere

Tandlægernes Nye Landsforening

Tandlægernes Nye Landsforening Tandlægernes Nye Landsforening Forretningsorden for hovedbestyrelsen Kap. 1 Hovedbestyrelsens beføjelser.1 Hovedbestyrelsens ansvar.2 Prokura m.m. Hovedbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af foreningen.

Læs mere

Foreningen kan anvende navnet Maasaichild i internationale sammenhænge. Foreningen er stiftet den 16. september 2012.

Foreningen kan anvende navnet Maasaichild i internationale sammenhænge. Foreningen er stiftet den 16. september 2012. Masaibarn c/o Kasper Birch Fredensgade 14,st,1 8000 Aarhus C Vedtægter gældende per 8. november 2015 info@masaibarn.dk www.masaibarn.dk MobilePay/Swipp 93 40 60 60 Registreringsnr. 5479 Kontonr. 2939077

Læs mere

LOVE. for Helsingør Roklub Stiftet 1883. Klubbens navn, hjemsted og formål.

LOVE. for Helsingør Roklub Stiftet 1883. Klubbens navn, hjemsted og formål. LOVE for Helsingør Roklub Stiftet 1883 1 Klubbens navn, hjemsted og formål. Klubbens navn er Helsingør Roklub" og dens hjemsted er Helsingør. Klubbens formål er at samle dyrkere og yndere af rosporten

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713

VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713 VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713 1. Holbæk Cykelsport Klubbens navn er HOLBÆK CYKELSPORT og har hjemsted i Holbæk kommune og på klubhusets adresse. 2. Vision, mission og målsætning. Klubbens vision

Læs mere

Standardvedtægter for nye DGI landsdelsforeninger i forbindelse med fusion med DDS landsdelsforeninger

Standardvedtægter for nye DGI landsdelsforeninger i forbindelse med fusion med DDS landsdelsforeninger Standardvedtægter for nye DGI landsdelsforeninger i forbindelse med fusion med DDS landsdelsforeninger 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens navn er DGI [landsdel]. Stk. 2. DGI [landsdel] er en

Læs mere

Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH)

Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH) Vedtægter F.C. Hacilaro (FCH) 1. Navn Foreningens navn er F.C Hacilaro, forkortet FCH. 2. Hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Ishøj kommune 3. Formål Klubbens formål er, at drive en fodboldklub og skabe

Læs mere

Vedtægter for Dansk Postkortsamler Klub

Vedtægter for Dansk Postkortsamler Klub Vedtægter for Dansk Postkortsamler Klub 1 Navn: Foreningens navn er Dansk Postkortsamler Klub (DPK) Klubben er ved sit medlemskab tilknyttet Danmarks Filatelist Forbund (DFF) 2 Formål: Klubbens formål

Læs mere

Afdelingens navn er Herlev Basketball og har hjemsted i Herlev.

Afdelingens navn er Herlev Basketball og har hjemsted i Herlev. 1 Afdelingens navn, hjemsted og formål Afdelingens navn er Herlev Basketball og har hjemsted i Herlev. Foreningens formål er at skabe gode muligheder for, at medlemmerne kan spille basketball, og for at

Læs mere