PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2016/2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2016/2017"

Transkript

1 PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2016/2017

2 KÆRE KONFIRMAND! Du har meldt dig til konfirmation i Adventskirken til maj I denne folder kan du og dine forældre læse lidt om den forberedelse, du skal følge, inden du kan blive konfirmeret. Du kan også være med, selvom du ikke ved, om du vil konfirmeres. Det er helt i orden. Undervisningen henvender sig til alle der i skoleåret 2016/17 går i 8.klasse og som enten bor i sognet, går på Katrinedalsskolen eller på anden måde har en tilknytning til netop Adventskirken. Konfirmanddåb Hvis du ikke er døbt og gerne vil konfirmeres kan du blive døbt ved en særlig dåbsgudstjeneste 2. påskedag, mandag 17. april 2017 kl Sæt kryds i kalenderen allerede nu Undervisning Som konfirmand i Adventskirken skal du deltage i både fællesundervisning og i det vi kalder modul-undervisning (selvvalgte timer). I alt 58 undervisningstimer som det er anbefalet i loven, og derfor er både fælles- og modulundervisning obligatorisk. Undervisningen er alsidig og giver plads til både det boglige og det kreative. Gudstjenestedeltagelse Det er normalt i andre kirker, at I konfirmander, ud over undervisningen, skal deltage i 8-10 gudstjenester. Vi har valgt, at lægge 4 af dem i forlængelse af et særligt konfirmandforløb, og så skal vi sammen deltage i én Freestyle-gudstjeneste i Brorsonskirken, onsdag 22. marts kl Vi cykler sammen fra Adventskirken kl ! Derudover er du velkommen til at deltage i alle de gudstjenester, du har lyst til, men du skal deltage i yderligere 4 gudstjenester gerne fordelt både forår og efterår. Deltagelse i gudstjenester i andre kirker gælder selvfølgelig også, men juleaften tæller ikke med. Orienteringsmøde Torsdag den 1. september 2016 kl ca Det er vigtigt, at både du og dine forældre deltager denne aften. På mødet vil du høre mere om undervisningen, du vil møde præsterne og nogle af de andre medarbejdere her ved kirken og du vil få mulighed for at stille spørgsmål til undervisning, konfirmationerne, konfirmanddåb osv. Endelig vil vi også gerne tjekke alle oplysninger, vi har om dig, så vi er sikre på vores aftaler. KONFIRMATIONERNE Der er konfirmation på følgende dage: Store Bededag, 12. maj og lørdag 13. maj Tidspunktet for konfirmationerne afhænger af hvor mange, der gerne vil konfirmeres de enkelte dage. Til alle konfirmationerne kan hver konfirmand have ca. 10 personer siddende på bænken ved siden af sig. Vi slår også foldedøren op ind til rummet ved siden af, så det bliver en del af kirken. Derfor er I velkomne til at tage alle de gæster med, I har lyst til der er plads til alle. Konfirmationsgudstjenesterne varer knap 1½ time. I skal regne med yderligere ca. ½ time til fotografering m.m. Har man ønske om at ændre konfirmationsdag, skal man hurtigst muligt give besked til kirkekontoret.

3 FÆLLESUNDERVISNINGEN: Du skal deltage i hvad der svarer til 40 timers obligatorisk fællesundervisning fordelt på en rollespilsdag, to weekends, en altertavledag, en julekoncert og en undervisningsdag om påsken. Derudover skal du deltage i Sidste Udkald og Generalprøven, som finder sted ca. 14 dage før selve konfirmationen. Dernæst skal du vælge min. 18 u-timers modulundervisning (se s. 5). INTRO- OG GOSPELWEEKEND Fredag 2. september kl lørdag 3. september kl (11 u-timer) Søndag 4. september kl (Den første af de 4 obligatoriske gudstjenester) Vi mødes fredag, hvor I dels skal lære kirken at kende, dels skal lære hinanden at kende. Med hjælp fra to unge fra Det Sociale Netværk MindU, skal vi bl.a. snakke om det vi er gode til hver især, og hvordan man tackler stress og pres i hverdagen, samt forholdet til vennerne og familien. Bagefter skal vi se en natkassefilm, der bl.a. handler om gospel og om at turde være sig selv. Alle overnatter i kirken. Lørdag får I et introduktionskursus til Biblen og et forberedende oplæg til rollespillet Luthers Nøgle. Og så skal I lære at synge gospel sammen med Hans Christian Jochimsen en af landets dygtigste og mest erfarne gospelinstruktører. Søndag morgen kl mødes alle i kirken og øver inden gudstjenesten kl KIRKENS FØDSELSDAG Søndag 4. september kl fejrer vi Adventskirkens fødselsdag. Det er samtidig konfirmandernes første gudstjeneste, hvor de bl.a. skal optræde med gospelsang. Det bliver en varm og festlig gudstjeneste, samt et righoldigt program for den efterfølgende fødselsdagsfest. Vi håber, at alle forældre, søskende og familier, sammen med konfirmanderne, vil bakke op om dagen, hvor der i øvrigt vil være mulighed for at spise frokost (grill), lave bål-popcorn, hoppe på hoppepude og meget mere. Vel mødt! LUTHERS NØGLE Et rollespil om reformationen for alle konfirmander i Vanløse og Valby Lørdag den 17. september ca (ca. 3 u-timer) Luthers Nøgle er et historisk men frit fortolket rollespil om reformationen i Danmark i 1500-tallet. Et spil om sjælens fred, nøglen til himmeriget, magtmisbrug, sygdomme, kærlighed, forandringer og tro. Mere information 1. september også om præcist mødetidspunkt og transport. MUSIC 4 EVER Torsdag 10. november kl (ca. 2 u-timer) Sammen med Christoffer Nolsøe og Peter Simonsen forbereder vi året sejeste julekoncert. Bandet fra kælderen er også med. Vi øver både gamle og nye gospelsange. JULEKONCERT Torsdag 17. november kl (ca. 3,5 u-timer) Inden koncerten: øver bandet øver alle og afslutter med generalprøve Vi spiser sammen og gør klar til den fedeste julekoncert for alle jeres venner og hele jeres familie Efter koncerten er der julehygge for alle.

4 ALTERTAVLEDAG Lørdag, 28. januar kl (4,5 u-timer) Hver konfirmand maler sin egen altertavle, som først skal udstilles i kirken før man kan tage den med hjem. Vi lærer om farver og motivvalg, skitsetegning og meget mere. Med os som kreativ konsulent har vi Lise Meijer, som dels maler selv, dels har en stor erfaring med kreative workshops for unge. En sjov og spændende dag, hvor man kan få lov at bruge sine kreative evner til at udtrykke nogle af sine tanker om Gud. HUSK madpakke! ALTERTAVLEFERNISERING 29. januar 2017 kl (Den anden af 4 obligatoriske gudstjenester) Vi håber alle forældre, søskende og bedsteforældre vil være med til gudstjenesten og se konfirmandernes altertavler i kirken. UNGDOMSGUDSTJENESTE Torsdag, 2. februar 2017 kl (Den tredje af de 4 obligatoriske gudstjenester) Ungdomsgudstjenesten er en sanselig og visuel gudstjeneste, hvor der bl.a. bruges YouTube-videoer og musikindslag. Gudstjenesten er for alle konfirmander og dermed en del af undervisningen. FREESTYLEGUDSTJENESTE Onsdag, 22. marts 2017 kl (valgfrit men et tilbud, som du bør deltage i ) Oplev en spændende oplevelse i Brorsonskirken, Nørrebro. Vi cykler fra Adventskirken kl ! PÅSKE Lørdag 25. marts 2017 kl (4 u-timer) Påsken er den kristne kirkes største højtid. Vi skal bl.a. se filmen The Passion of The Christ og spise et fælles påskemåltid sammen til frokost. Inden vi mødes skal man arbejde med onlinemateriale om påsken. TEMA WEEKEND Ansvar for mig selv, mine venner og verden hvem er min næste? Fredag 10. marts kl lørdag 11. marts kl Søndag 12. marts kl ca (Weekend og indsamling 11 u-timer.) (Gudstjenesten er den fjerde og sidste af de obligatoriske gudstjenester) Har vi et ansvar for andre end os selv og vores nærmeste familie? Det siger Jesus, at vi har. Men hvorfor og hvordan kan vi gøre noget for de fattige langt væk? Det vil vi prøve at arbejde med i løbet af weekenden. Vi får bl.a. besøg af Karavanen, som er en del af Folkekirkens Nødhjælps oplysningsarbejde for unge. Vi sover i kirken natten mellem fredag og lørdag. Søndag kl mødes vi til gudstjeneste. Bagefter er der en hurtig frokost, før alle skal ud ca. en time og samle ind til Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling. Pengene går til kampen mod fattigdommen og dens virkninger rundt om i verden. Indsamlingen er en del af undervisningen! Vi håber, at nogle af jeres forældre og søskende også vil være med til at samle ind. SIDSTE UDKALD (Obligatorisk for alle konfirmander og det er vigtigt, at mindst én forældre også deltager.)torsdag, 27. april 2017 kl (ca. 1 u-timer) Organist Peter Jensen vil gennemgå og lære jer de salmer vi skal synge til konfirmationerne. Der skal vælges skriftord, og derudover vil vi også gennemgå alt det praktiske i forbindelse med selve konfirmationerne.

5 GENERALPRØVE Lørdag 29. april 2017 kl Alle konfirmander skal deltage i generalprøven. Vi gennemgår alt det praktiske, holder prøve i kirken og sikrer os, at alle ved, hvad der skal ske til konfirmationerne. Derudover skal alle konfirmander vælge et skriftord fra Biblen, som vil blive læst op på dagen. BLÅ MANDAGS BRUNCH Mandag 15. maj 2017 kl byder vi på brunch inden I skal videre ud og fejre jeres Blå Mandag. Vi snakker om jeres konfirmationsfest og hygger os sammen. Af hensyn til indkøb og planlægning har vi brug for en forhånds tilmelding senest 8. maj. VIGTIGT AT HUSKE: FRAVÆR Er man fraværende en dag, hvor man ellers skulle have været til undervisning, SKAL der ringes besked til en af præsterne senest kl lørdage og på hverdage senest 1 time før undervisningen begynder. Det er vigtigt, at I overholder denne regel, dels fordi vi ikke ses så tit og dels for at undgå, at vi unødigt spilder hinandens tid. FRAMELDING Ønsker man at ikke længere at deltage i undervisningen skal dine forældre foretage en skriftlig framelding, som skal sendes til præsterne. Er der brug for en snak om, hvorfor man ønsker at framelde sig, så kontakt en af præsterne. Vi står altid til rådighed for en samtale.

6 MODUL-UNDERVISNINGEN Som konfirmand i Adventskirken får du mulighed for individuelt at vælge forskellige moduler, alt efter hvad du kunne tænke dig at arbejde med, og hvornår det passer bedst for dig. Du skal vælge moduler, der svarer til 18 u-timer. Du skal have valgt moduler og aflevere skemaet senest 1. september. Sådan vælger du: På det vedlagte skema skal du sætte kryds udfor de moduler, du ønsker at deltage i på den dato, der passer for dig. Derudover SKAL du vælge, hvad der svarer til 4 u-timer som 2. prioritet. Du skriver 2 ud for de moduler, du vælger som 2. prioritet. Når du har udfyldt skemaet, skriver du dit navn, din og dit mobilnummer øverst på sedlen og sender/ afleverer skemaet på kirkekontoret så hurtigt som muligt og senest 1. september ved orienteringsmødet. Du skal herefter oprette dig som ven af Adventskirkens digitale konfirmander på Facebook. Har du en Smartphone/ Iphone kan du få den til at koordinere din kalender med Fb. Vi vil løbende give dig besked om undervisningen via Fb eller sms. På vores hjemmeside kan du downloade dette program og MODUL-holdoversigt, når den er klar. Hvis du ikke er helt så meget on-line, skal du bare skrive alle fællesdage og de dage, du har valgt i din kalender og huske at møde til tiden. Hvis du ikke kan komme, skal du huske at give besked til en af præsterne eller kontoret. ** GENNEMGANG AF MODULERNE 1. MODUL - BIBELVÆRKSTED 2 u-timer (uden pause) følgende dage: I Bibelværkstedet skal vi arbejde med Biblen på mange forskellige måder. Du skal vælge mindst ét modul Bibelværksted. Torsdag 27. oktober kl Torsdag 3. november kl Torsdag 24. november kl Jesus, Biblen og os! Står der noget i Biblen, vi kan bruge i dag? Vi læser en af Jesu lignelser med en særlig læseteknik, der gør det lettere at forstå og forholde sig til. Hvad sker der, når vi dør? Liv og død, sorg og tab og livet efter døden. Vi ser bl.a. kortfilmen Helium. Kristuskransen Bøn er at tale med Gud. Men det kan ofte være svært at be, når man ikke syntes der er noget, der ændre sig, eller nogen der lytter. Kristuskransen er en måde at gøre bøn mere konkret og skaber plads til stilhed, eftertanke og bøn, ved at se og mærke perlernes forskellige farver og betydninger. Torsdag 5. januar 17 kl Jesus, Biblen og os! Står der noget i Biblen, vi kan bruge i dag? Vi læser en af historierne om Jesu med den særlige læseteknik, der gør det lettere at forholde sig til.

7 Torsdag 2. februar 17 kl (h)julskristen eller hvad? 4 unge med forskellige baggrund taler om at være kristen! Hvad betyder det f.eks. for ens hverdagsliv, og de valg man træffer? Bagefter er YouTube kyndelmisse gudstjeneste - for alle. 2. MODUL Musik & Gospel (kælderen) 9 u-timer Christoffer Nolsøe Lund og Peter Simonsen er to erfarne unge musikere, der som team har søsat mange projekter og workshops inden for rytmisk kor- og bandarbejde. Kom med ombord på rejsen i dette spændende musikalske modul, hvor du er med ved roret. Reglerne er enkle: Vi skal have det super sjovt og lave musik sammen, både instrumentalt og med sang. Vi vil skabe rammerne for et band bestående af jer konfirmander. I Adventskirkens kælder vil vi indrette et øvelokale med trommer, bas, guitar, keyboards og sanganlæg. Her vil vi få en fornemmelse af at være et rigtig band. Her vil vi larme, rappe, synge smukt, råbe og måske endda danse. Vi vil lave vores egen musik og vi vil spille andres. Der vil også være mulighed for at I kan komme på andre tidspunkter end undervisningsgangene og øve selv. Ud over en lille jamsession 13. oktober, vil bandet også spille til julekoncerten 17. november med de andre konfirmander. Så kom og vær med i et sprødt band, enten som instrumentalist og/eller sanger/rapper og lav fed musik/tekst sammen med os. ALLE er velkomne - uanset din musikalske erfaring. Vi glæder os til at møde jer! Torsdag 22. september Torsdag 29. september Torsdag 6. oktober Torsdag 13. oktober Torsdag 27. oktober Jamsession, åben for alle, torsdag 13. oktober kl (pizzahygge bagefter kl )

8 3. MODUL FILM (store sal) 2,5 u-timer pr. film Adams Æbler Torsdag 13. oktober 2016 kl Filmen handler om nynazisten Adam, der er idømt samfundstjeneste og derfor kommer ud til landsbypræsten Ivan, der forsøger at bringe kriminelle tilbage på den rette vej. Men Adam er ikke modtagelig for Ivans næstekærlige budskaber, og han bliver provokeret af hans grænseløse godhed. Han accepterer dog, at målet med hans ophold skal være at bage en kage med æblerne fra kirkens flotte æbletræ. Men så sker der noget Med bl.a. Ulrich Thomsen og Mads Mikkelsen. The Matrix Torsdag 19. januar 2017 kl Andy & Larry Wachowski s film om en computerhacker, der gennem kontakt med nogle mystiske oprørere, lærer om den sande natur af hans virkelighed. Filmen er på mange måder et billede på historien om Jesus, men kommer også ind på en lang række klassiske filosofiske spørgsmål, som f.eks.: Hvad er bevidsthed, for noget? Har vi en sjæl? Hvorfor lever vi? Og er kærligheden virkelig stærkere end døden? Hævnen Torsdag 30. marts 2017 kl Susanne Biers Oscarbelønnede film fra Hævnen trækker spor fra den brutale hverdag i en afrikansk flygtningelejr til den tilsyneladende smukke idyl i en sovende dansk provinsby. Filmen handler om vold, sorg, svigt, vrede, venskab og hvad der skal til, for at tilgivelse giver mening. En meget stærk film om at være barn og voksen i en verden, der ikke altid er så enkel og ligetil. 4. modul Foto-session (Kirken on locations ) 3 u-timer Lørdag 24. september kl Lørdag 4. marts kl Hvordan formidler man kristne temaer og budskaber ved hjælp af foto og en Power Point præsentation? Efter en kort introduktion i kirken, får du mulighed for selv at gå i marken og finde motiver ud fra et givent tema. Efterfølgende skal du udarbejde en fremstilling enten som Power Point eller som foto-udstilling. Der bliver mulighed for at flere arbejder sammen i team, afhængig af antal tilmeldte. (max.12. deltagere. Skriv evt. 1. og 2. prioritet ved de to datoforslag, hvis du vil være sikker på at komme med på ét af holdene)

9 5. modul Bibelsk mad (køkkenet) 3 u-timer Sammen med Christina Klein skal I lave mad inspireret af de bibelske fortællinger og efterfølgende spise sammen. Også for de første kristne var det at spise sammen en vigtig måde at vise kristent fællesskab og sammenhørighed på. (OBS! Der er deltagerbegrænsning, og vi kan ikke garantere, at alle interesserede får plads.) Lørdag, 24. september kl Torsdag, 26. januar 2017 kl Lørdag, 4. marts kl (max 10. deltagere pr. gang. Skriv evt. 1., 2. og 3. prioritet ved de tre datoforslag, hvis du vil være sikker på at komme med på ét af holdene) 6. MODUL TRO, HÅB OG FODBOLD (i alt ca. 4 u-timer) Torsdag 6. april kl (i Adventskirken) Apostlen Paulus skriver en masse om hvordan man kan være kirke og kristen og have det med sig også i hverdagen. På mange måder minder det om at være et godt fodboldhold. Det skal vi snakke om, og så får vi også besøg af en spiller og træner fra FC Udfordringen, som fortæller om deres fodboldklub Københavns eneste kristne fodboldklub. Torsdag 20. april kl Vi besøger FC Udfordringen, som træner i Valby Idrætspark. Tag træningstøjet på vi skal nemlig spille fodbold! Vi mødes på Flintholm St. kl * * * Folkekirkens Nødhjælps Landsindsamling, søndag 13. marts 2016 Adventskirken indsamlede ca. kr ved bl.a. konfirmandernes store hjælp! TAK!!

10 ET SÆRLIGT TILBUD til FORÆLDRE! Hvert år tilbyder vi forældre til konfirmander og mini-konfirmander en mulighed for selv at opleve kirke og tro på en anderledes måde. I år tilbyder vi: Et særligt modul for de juletravle.. Torsdag 1. december kl Stress-af inden jul Kom og slap af, stræk ud, træk vejret og tag på en lille rejse ind i stilheden inden juletravlheden for alvor melder sig. Vi vil bruge enkle teknikker, som du kan tage med dig og bruge i hverdagen. Leder er afspændingspædagog Inge Friis Nielsen. Husk at tilmelde jer til dette kursus! * Livstemaaftener om Tro I efteråret har vi valgt at sætte fokus på mennesker og tro. Fire aftener med forskellige mennesker, der med deres meget forskellige baggrund, fortæller om deres tro og hvordan den præger deres liv. Det er åbne arrangementer, og alle kan derfor deltage (uden tilmelding), og ud over foredrag, interview og debat, vil der også være mulighed for at snakke på tværs bordene, når der er caféhygge under afslappede former. De fire aftener er mandage kl ca med ca. 3 ugers mellemrum: Mandag 22. august med skuespiller Bodil Jørgensen og journalist Anders Laugesen Mandag 12. september med psykiater og brevkasseredaktør Jørgen Due Madsen Mandag 3. oktober prædiker politikker Ida Auken ved en aftengudstjeneste Mandag 31. oktober fortæller musikker og gospelinstruktør Henrik Mikkelsen fra vores eget New Joy om sin tro og sit liv med musik BÅDE KONFIRMANDER OG FORÆLDRE KAN OGSÅ VÆRE MED TIL: Gospelgudstjeneste i forbindelse med Vanløse-arrangementet: Musik på Engen. Søndag 21. august kl ved Erik Meier, frikirkepræst Ruben Andersen-Hoel og Adventskirkens gospelkor New Joy (v Damhussøen v ishuset) Allehelgenssøndag vi mindes dem vi har mistet. Efterfølgende frokost. Søndag 6. november kl ca Frokost m. foredrag kl Søndag 27. november kl ca Familiegudstjeneste og Adventsfest m. Julebrunch. Påskedag, søndag 16. april 2017 kl festgudstjeneste ved begge præster Følg med på vores hjemmeside og tilmeld dig vores nyhedsbrev. Bliv ven med Adventskirken på Facebook og få løbende info om hvad der sker i kirken. Følg med på vores hjemmeside og tilmeld dig vores nyhedsbrev. Bliv ven med Adventskirken på Facebook og få løbende info om hvad der sker i kirken. Adventskirken Sallingvej Vanløse adventskirken.dk 3879 kontor, v

11 Altertavledag med konfirmanderne i Adventskirken

12 Tid til hygge og fællesskab : Konfirmand i Adventskirken! ADVENTSKIRKEN Sallingvej Vanløse adventskirken.dk Mail til kirkens kontor, v kordegn Mette Hessel: mette@adventskirken.dk Sognets præster Lene Hjære Østergaard, M: E: lene@adventskirken.dk Erik Meier Andersen, M: E: erik@adventskirken.dk

PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2012/ 2013 ADVENTSKIRKEN

PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2012/ 2013 ADVENTSKIRKEN PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2012/ 2013 ADVENTSKIRKEN Kære konfirmand! Du har meldt dig til konfirmation i Adventskirken sidst i april 2013. I denne folder kan du og dine forældre læse lidt om den forberedelse,

Læs mere

PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2013/ 2014 ADVENTSKIRKEN

PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2013/ 2014 ADVENTSKIRKEN PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2013/ 2014 ADVENTSKIRKEN Kære konfirmand! Du har meldt dig til konfirmation i Adventskirken til maj 2014. I denne folder kan du og dine forældre læse lidt om den forberedelse,

Læs mere

PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2015/2016

PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2015/2016 PROGRAM KONFIRMANDUNDERVISNING 2015/2016 KÆRE KONFIRMAND! Du har meldt dig til konfirmation i Adventskirken til april 2016. I denne folder kan du og dine forældre læse lidt om den forberedelse, du skal

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Første, anden, tredje. Støt Sømandskirken! Sømandskirkens første online auktion løber af stablen fra den 5. til den 17. juni her: http://www.biddingforgood.com/dskny

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk.

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk. Læs i dette nummer: Visionen 2015 Kalender for april og maj Præsternes træffetider SKAT - Tjek dine fradrag for betaling til kirken Thomas Risager er optaget på nyt studium Søger du ny inspiration Nyhedsbrev

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Nyt fra LightChannel.dk

Nyt fra LightChannel.dk Kære venner, Nyt fra LightChannel.dk Først vil vi gerne sige tak for jeres støtte! Nu er LightChannel.dk blevet en realitet og vi glæder os til at optage de første programmer i det ny indviede studie.

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

TÅRUP FORSAMLINGSHUS VENNER AKTIVITETSPROGRAM 2016-2017

TÅRUP FORSAMLINGSHUS VENNER AKTIVITETSPROGRAM 2016-2017 TÅRUP FORSAMLINGSHUS VENNER AKTIVITETSPROGRAM 2016-2017 Forsamlingshusets Venners bestyrelse byder velkommen og tak til alle brugere, supportere og aktører, der er delagtig i forsamlingshusets ve og vel

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Mandag d. 1/9 kl.17-20: Rollespilssværd i latex (hold 1) og caféhygge med bagning Sværd: Nogle har prøvet at lave rollespilssværd med

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

TILMELDINGSBLANKET TIL KONFIRMATION I TAASTRUP NYKIRKE 2017

TILMELDINGSBLANKET TIL KONFIRMATION I TAASTRUP NYKIRKE 2017 TILMELDINGSBLANKET TIL KONFIRMATION I TAASTRUP NYKIRKE 2017 Kære kommende konfirmand Hvis du gerne vil konfirmeres i Taastrup Nykirke, så skal du læse denne tilmeldingsblanket. For at blive konfirmeret,

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier.

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Hej Vores Historier-ambassadør Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Her er inspiration til hvad du skal huske før en Vores Historier fortælleraften, en køreplan

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Er du ung? Har du kræft? Det er noget lort Du er ikke alene! Så er det tid til Landsmøde Ung kræft 2015 Og DU er inviteret! Kom og få inspiration,

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Vi synes, at I skal have lejlighed til at se, hvad børnene har præsteret i projektugen (uge 3), så derfor vil vi udstille opgaver

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Velkommen til Sneslev Landbørnehus Velkommen til Sneslev Landbørnehus Natur` ligvis Adresse: Haslevvej 379 4100 Ringsted tlf. 57627000 Mobil: 41196577 Mail: kan@ringsted.dk Åbningstider: Vi har åbent mandag torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad sommer 2016

Vanløse Frikirke. Kirkeblad sommer 2016 Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk LÆS OM: Gospelkoncert Sankt Hans på Søvang Børnekirken overnatter i kirken Sommergudstjenester Sommerstævne Musik på Engen Velkommen til Kbh Kirkeblad sommer 2016

Læs mere

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba.

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba. Hold Øje uge 40 Samba samba samba. Se mere på www.facebook.dk/boernenesfriskole.dk En dejlig uge på BØF. I går torsdag var der dels projekt- fortælling, hvor overbygningen overraskede med en lille Samba

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2016/17 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016 og foråret

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

6. klasse. Børnearbejde

6. klasse. Børnearbejde 6. klasse Børnearbejde Børnearbejde Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Introduktion til børnearbejde Skole og arbejde Baggårdens børnearbejdere Børnearbejde Børnearbejde før og nu Modul 1

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 5-2013. Dukketeater i børnehøjde. Side 1 af 10. Side 4. LAN-party 15.

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 5-2013. Dukketeater i børnehøjde. Side 1 af 10. Side 4. LAN-party 15. Nyhedsbrev uge 5-2013 Side 1 Dukketeater i børnehøjde Side 8 LAN-party 15. februar Side 3 Åben-hus-arrangementet Side 9 Forældreinspirationsaften Side 4 Børnehaven Side 10 Kalender, kontakt mm. Dukketeater

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september Undervisningsdage: Oktober November December Januar Februar Marts 1. - 8. - 21. - 29. 5. - 12. - 19. - 26. 3. - 10. - 17. 7. - 14. - 21. - 28. 4. - 18. - 25. 4. - 11. - 18 Uge 42 er efterårsferie og uge

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10 1 3. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 16. juni 2013 kl. 10.00. Én konfirmation. Salmer: 402/12/436/289//492,v.1-3//v.4-6/439/725/15 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen + I Faderens

Læs mere

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12 Fra det gamle testamente: Luk retfærdighedens porte op, jeg vil gå ind og takke Herren! Her er Herrens port, her går de retfærdige ind! Jeg takker dig, for du svarede mig og blev min frelse. Den sten,

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2016 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

til Nordbyskolens SFO

til Nordbyskolens SFO Velkommen til Nordbyskolens SFO Forårs-SFO Velkommen til alle nye børn og forældre. Den 1. april er første dag i ForårsSFO. Dagens rytme 6.30-9.00 : ForårsSFO åbner og der er mulighed for morgenmad frem

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen Søndag

Prædiken til Alle Helgen Søndag Prædiken til Alle Helgen Søndag Salmer: Indgangssalme: DDS 732: Dybt hælder året i sin gang Salme mellem læsninger: DDS 571: Den store hvide flok vi se (mel.: Nebelong) Salme før prædikenen: DDS 573: Helgen

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte gdette hæfte giver ad ang til videoerne Fordyb dig i Bibelens fortælling Videoer med Bibelens fortælling Studiehæfte til samtale og fordybelse 50 år med Bibellæser- Ringen Studiemateriale til Bibelens

Læs mere

Kære konfirmander fra onsdagshold 2

Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 2. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Kære konfirmand fra onsdagshold 1

Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Kære konfirmand fra onsdagshold 1 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 1. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 1 3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 Åbningshilsen. Foråret har brudt vinterens magt og vi mærker

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Der har været tilbudt minikonfirmandundervisning i Sanderum i 7 år

Der har været tilbudt minikonfirmandundervisning i Sanderum i 7 år Minikonfirmandundervisning i Sanderum sogn Der har været tilbudt minikonfirmandundervisning i Sanderum i 7 år Hvem? 4. klasser på Sanderum skole. (Ved at vælge 4. klasse fremfor 3. klasse undgår vi at

Læs mere

Velkommen til gudstjeneste

Velkommen til gudstjeneste Velkommen til gudstjeneste Gospelkoret Emmaus Holy, holy, holy Velkommen til gudstjeneste Vision forandrer verden Vær du min glæde, vær du mit livs håb. Vær du den herre, der hører mit råb. Dagene glider

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Velkommen på Esbjerg Gymnasium

Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på Esbjerg Gymnasium Velkommen på EG Kære kommende 1.g er & 1.hf er Om kort tid starter du på Esbjerg Gymnasium. Det bliver starten på en rejse mod viden, oplevelser, nye venskaber og udfordringer.

Læs mere

Ugebrev 17 Indskolingen 2015

Ugebrev 17 Indskolingen 2015 Ugebrev 17 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolings forældre Allerførst en stor ros til jeres børn for den opmærksomhed og interesse de viste onsdag morgen i forbindelse med fortællingen fra vores

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere