Lauritzen-prisen på kr. 2 x ,- gik til Nikolaj Lie Kaas og Sidse Babett Knudsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lauritzen-prisen på kr. 2 x 250.000,- gik til Nikolaj Lie Kaas og Sidse Babett Knudsen"

Transkript

1 Officielle pressefotos af nominerede og prismodtagere kan downloades fra kl , og billeder fra selve prisuddelingen vil være tilgængelige fra kl Følg dette link: Fotograf: Michael Jørn Molter Pressemeddelelse September 2012 Lauritzen-prisen 2012 uddelt i dag Lauritzen-prisen på kr. 2 x ,- gik til Nikolaj Lie Kaas og Sidse Babett Knudsen Lauritzen Fondens Visionspris på kr ,- gik til Pelle Koppel, Teater V Lauritzen Fondens Backstage-pris på kr ,- gik til tvproducent Sven Clausen Lauritzen Fondens Wauw-pris på kr ,- gik til Sonja Oppenhagen

2 Lauritzen Fondens Believe in You-pris på 2 x kr ,- gik til Lise Baastrup og Mikkel Boe Følsgaard Lauritzen Fonden uddelte i dag priser for i alt kroner, da den prestigefyldte skuespillerpris Lauritzen-prisen, blev uddelt på Skuespilhusets Store Scene. Ligesom sidste år var der hele syv prismodtagere. De to hovedpriser til Bedste Mandlige og Kvindelige Skuespiller, Lauritzen-prisen, gik til Nikolaj Lie Kaas og Sidse Babett Knudsen, som udover hæderen hver fik kr De øvrige nominerede var Peter Plaugborg, Bent Mejding, Marianne Høgsbro og Cecilie Stenspil, som fik hver kr for nomineringen. Det var anden gang i prisens historie, at der var nomineringer til Lauritzen-prisen. Lauritzen Fondens formand Jens Ditlev Lauritzen, som også er medlem af Priskomitéen, udtaler: - Lauritzen Fonden hylder med sine priser de største og mest elskede kunstnere i Danmark. De skuespillere, der har det der ekstra, der gør at deres præstationer inspirerer og berører og forbliver hos os. Lauritzen-prisen er et udtryk for tak for deres arbejde, tak for de oplevelser de giver publikum. De to vindere blev begge hyldet på scenen. Nikolaj Lie Kaas modtog prisen af sidste års mandlige prismodtager, Ulf Pilgaard, på vegne af Priskomitéen, bl.a. med følgende begrundelse: - Udadtil ligner Nikolaj Lie Kaas jo en glad dreng. Naiv, åben, smilet der kan blive så stort, at det nærmest fylder hele ansigtet. Men bagved begejstringen og det åbne udtryk, er der et mørke. Noget smertefuldt. Det er i de dybtliggende øjne, der kan blive næssten sorte, i panden der kan rynke så meget, at det er som om der trækkes et gardin ned foran ansigtet. Nikolaj Lie Kaas spænder vidt i sit skuespillertalent, og priskomitéen fremhævede således både hans store gennembrud i Drengene Fra Skt. Petri, skurkerollen i den internationale blockbuster Engle og dæmoner, den gruopvækkende rolle i Bliktrommen og naturligvis hans uforglemmelige skildring af Dirch Passer i sidste års storfilm om den folkekære komiker. Sidse Babett Knudsen fik overrakt prisen af sidste års kvindelige prismodtager, Lene Maria Christensen, som på vegne af priskomitéen bl.a. gav følgende motivering: - Sidse Babett Knudsen fastholder karakterens renhed, men aldrig uden sindets mørke sider, så vi får et nuanceret billede af hver eneste karakter, som hun gestalter. Hun kan mere indlysende end nogen anden i sin generation udnytte det albuerum, der er til den kreative og meddigtende skuespiller.

3 Sidse Babett Knudsen fik sin gennembrudsrolle i Jonas Elmers debutfilm Let s Get Lost og har lige siden haft en lang og succesfuld karriere som skuespiller, og indtil videre vil vi især huske hende for Den Eneste Ene, Efter Brylluppet, Fruentimmerskolen og ikke mindst hendes rolle som statsminister Birgitte Nyborg i DRs dramaserie Borgen. De øvrige priser Indtil 2011 blev der foruden de to hovedpriser også uddelt fire rejselegater á kr De blev sidste år afløst af fire nye priser, som hylder stærke visioner, de kreative folk i kulisserne, overraskelsesmomentet og den store danske talentmasse. Visionsprisen på kr ,- blev tildelt instruktør og teaterchef Pelle Koppel fra Teater V for sit stærke engagement i teatret og sine mange nye idéer, projekter og initiativer. Backstage-prisen på kr ,- blev tildelt tv-producent Sven Clausen, for sit vid, sin erfaring, sit sprog og pædagogiske talent. Wauw-prisen på kr ,- gik til Sonja Oppenhagen for sin rolle som Margrethe på Teater Nordkraft i Aalborg. Endelig gik de to talentpriser Believe-in-You-prisen på kr ,- til Lise Baastrup for sin smukke stemme og komiske begavelse og Mikkel Boe Følsgaard for sin prisbelønnede og anmelderroste spillefilmsdebut som Christian XII i Nikolaj Arcels kæmpesucces En Kongelig Affære. Om Lauritzen-prisen Lauritzen-prisen går på tværs af scenekunsten, film og tv-dramatik og tildeles hvert år en mandlig og en kvindelig skuespiller, der har markeret sig med unikke skuespillerpræstationer enten på teatret, i biografen, i et radiodrama eller i en tv-serie. Prismodtagerne i alle kategorier udvælges af en priskomité bestående af teaterkritiker Lars C. W. Wallenberg, teater- og filmkritiker Rikke Rottensten, sceneinstruktør Geir Sveaass, rektor på Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard, Jan Lauritzen som repræsentant for Lauritzen-slægten, Lauritzen Fondens formand Jens Ditlev Lauritzen og fra i år teaterchef Kasper Wilton fra Folketeatret og dramachef i DR-Kultur, Piv Bernth. Lauritzen-prisen er blevet uddelt hvert år siden og før det som Henkel-prisen til kvindelige skuespillere fra Den samlede præmiesum for alle priser løber op i kr kr.

4 Blandt de mange tidligere modtagere af henholdsvis Lauritzen-prisen og Henkel-prisen kan nævnes så prominente navne som Ulf Pilgaard, Lene Maria Christensen, Paprika Steen, Olaf Johannessen, Ditte Hansen, Jesper Langberg, Nicolas Bro, Henning Jensen, Trine Dyrholm, Søren Sætter-Lassen, Sofie Gråbøl, Jens Jørn Spottag, Dejan Cukic, Malene Schwartz, Lisbet Dahl, Birthe Neumann, Susse Wold, Ulla Henningsen, Kirsten Lehfeldt, Bodil Udsen, Ghita Nørby og Bodil Kjer som den allerførste modtager i Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden, som er en erhvervsdrivende fond med almennyttige aktiviteter, der bl.a. støtter en række humanitære og sociale aktiviteter, kultur og dansk foretagsomhed samt yder legater til fremme af søfartens interesser. For yderligere information, kontakt undertegnede. Se bagest: Motiveringstaler til prismodtagerne Profiler på prismodtagerne Priskomitéens medlemmer Tidligere prismodtagere For yderligere information, kontakt undertegnede. Med venlig hilsen Have Kommunikation Tlf Kontakt: Michael Feder, mobil:

5 Motiveringstaler til prismodtagerne: Lauritzen-prisen 2012 til Bedste Mandlige Skuespiller: Nomineringstaler: Nikolaj Lie Kaas Fra det øjeblik han havde sin første store rolle i "Det er en skam, hun er en mær", var Nikolaj Lie Kaas' talent så indlysende og overvældende, at den gamle kliche om at være født til skuespillet for en gangs skyld føltes som det eneste dækkende. For uanset om det har været det klassiske drama, den lette komedie, det moderne, eksperimenterende repertoire eller en stor international film som "Engle og Dæmoner" er rollerne blevet til noget særligt. Og i denne sæson har det været befriende godt at opleve Nikolaj Lie Kaas tilbage i dramatisk storform med to store karakterroller. Peter Plaugborg Forførende, frivol, fanden i voldsk og forfærdende eller opsummeret: Fremragende. Skuespilleren Peter Plaugborg kan det hele, både på teater- og film-fronten, med stjernepræstationer som f.eks. Johannes i debut-forestillingen "Ordet", hovedpersonen i "12 møder med et vidunderbarn" - begge på Odense Teater, junkie-faderen i Thomas Vinterbergs film "Submarino" og han har på det seneste også markeret sig som en blændende nyfortolker af Shakespeares "Sonetter" på Det Kongelige Teater. Bent Mejding Bent Mejding er en af de mest betydelige skikkelser i dansk teater, han har - siden sin entre på elevskolen i været drevet af engagement, kreativitet, innovation og kærlighed til metieren og har som skuespiller, instruktør, oversætter og teaterchef været banebrydende gennem 5 årtier. På film har Bent Mejding i de senere år givet os portrætter af tyranniske fædre, så vi på en og samme gang både afskyr og forstår dem, hvem husker ham ikke i film som Tro, håb og kærlighed, Drømmen, og Italiensk for begyndere og på TV i serier som Matador og Forbrydelsen. Uden Bent Mejdings utrættelige energi og vilje ville Det Ny Teater heller ikke stå som en stor, flot og velfungerende musicalscene i dag.

6 Motiveringstale til modtageren af Lauritzen-prisen 2012 til Bedste Mandlige Skuespiller: Nikolaj Lie Kaas Du har siden din debut som halvstor barnestjerne været et af vores største talenter. Og det er nærmest lige meget hvad, du har været med i. Du har løftet lige lovlig lette og fjollede komedier med dit skuespiltalent. Du har fået os til at smågrine også for 25. gang af reklamer for hvidevarer. Du har fået svære, eksistentielle tekster til at give mening. Du har fået os til at græde, når du som lam ung mand aggressivt måtte sætte kæresten fri. Du har med autoritet og underspillet flirt fået tæmmet selv en Paprika Steen, da hun var den mest vægelsindede kvinde, Holberg nogensinde havde kunnet tænke sig. Og himlen løftede sig, da du galoperede ind i Dyrehaven og fik 3000 mennesker til at udstøde et begejstringsbrøl, da du råbte: Jeg er Ivanhoe! Det startede med både en Bodil og en Robert for rollen som arbejderdrengen Otto i "Drengene fra Sankt Petri i Med god grund. For her var du fuldstændig gribende som den mørke, mystiske dreng, der dukker op blandt de lyse, privilegerede glade gutter i gruppen og forener det, der nærmede sig drengestreger med en alvor og inderlighed, der både er skræmmende og nødvendig. Otto er både barn og alt for voksen. Det er nok en debutrolle, men det er samtidig en rolle, der peger frem mod det, som du, Nikolaj Lie Kaas kan, og som rammer så stærkt både på film og teater. Udadtil ligner du jo en glad dreng. Naiv, åben, smilet der kan blive så stort, at det nærmest fylder hele ansigtet. Det er svært ikke at le med, når du tænder for det. Så drengerøvsrollerne har ligget lige for, og dem har du lavet på en så flabet, ligefrem måde, at selv de mest kontrollerede kvinder måtte smelte en lille smule, og mændene fik lyst til lige at snuppe en fyraftensbajer med dig. Men bagved begejstringen og det åbne udtryk, er der et mørke. Noget smertefuldt. Det er i de dybtliggende øjne, der kan blive næsten sorte, i panden der kan rynke så meget, at det er som om, der trækkes et gardin ned foran ansigtet. Hertil og ikke længere. Som publikum er man en lille smule skræmt. Hvad rummer du egentlig inderst inde? Det er som om, der er et tomt, sort hul indeni dig, der aldrig kan fyldes ud. Ikke af noget, ikke af nogen. Alligevel er det jo det, man som publikum ubevidst prøver. I denne sæsons mere end velkomne comeback på teaterscenen var det en uhyggeligt klog, alt for bevidst manipulerende mand, der gemte sig bag den lille drengs ydre i Bliktrommen. Igen en Otto, men af en anden mere gruopvækkende kaliber end drengen fra Sankt Petri. Det søde barn der gemte på en sataniske mand et mørke og en skræmmende hemmelighed, man bestemt ikke havde lyst til at komme alt for tæt på. I filmen om figuren Dirch er det det samme. En mand, der udadtil skal vise festansigtet, men hvis

7 inderste ingen nogensinde kommer rigtig nær. Heller ikke vi som publikum. Hvem er han manden, der står på Royal Hotel og bare drikker whisky? Hvad er det, han tænker på, mens han skuer ud i det uendelige over byens tage? Det er helt umuligt at sige, men vi kan ikke lade være med at ønske at vide det. Eller nej, vi vil faktisk netop ikke vide det. For det er jo her, indhyllet i hemmeligheder, i den umærkelige gliden mellem det farligt dæmoniske og det sødmefuldt glade, at dit talent og enorme fascinationskraft ligger. Trods din indlysende status som kendt stjerne forbliv ukendt for os! Lauritzen-prisen 2012 til Bedste Kvindelige Skuespiller: Nomineringstaler: Marianne Høgsbro Er der nogen, som forstår at indgå i en intelligent, lidenskabelig, men også oprørsk dialog med den figur hun spiller, så er det Marianne Høgsbro. Med en ofte fin underspillet humor mestrer hun på en gang både at udlevere og forsvare figurerne, om det er på film, tv eller på scenen. Marianne Høgsbro skaber liv, hvad enten det er i klassiske komedier som Don Ranudo eller Den indbildt syge på henholdsvis Aalborg Teater og Det Kongelige Teater, i seriøs nutids dramatik som Døgnvæsener igen på det Kongelige eller som den fascinerende, men også dybt rædsomme mor i forestillingen Familien på Aalborg Teater, et teater hvor hun på det seneste har spillet en lang række topmålt flotte hovedrollepræstationer. Cecilie Stenspil Cecilie Stenspil er uddannet fra Odense Teater i Allerede på skuespillerskolen gjorde hun sig bemærket, og som 2. års elev blev hun engageret til teatret. Hendes register er usædvanligt, og hun har med succes spillet så vidt forskellige roller som Lisbed i "Erasmus Montanus", Bess i "Breaking the Waves", Wendy i "Peter Pan" for blot at nævne nogle. Hun blev landskendt i rollen som Jasmina i DRs prisbelønnede serie "Livvagterne". Men også inden for musicalen har hun markeret sig med god stemme og usædvanlig alsidighed. Fra den uskyldige Dorothy i "Troldmanden fra OZ" til den fanden i voldske Eliza i "My fair Lady" og senest som den neurotiske mor i den amerikanske musical "Next to Normal". Hun har netop på Grønnegårds Teatret spillet Rita i "Lærenemme Rita", og forude på Folketeatret venter rollen som selveste Betty Nansen i forestillingen "Bang og Betty"; en rolle skrevet specielt til hende af dramatikeren Jakob Weis. Sidse Babett Knudsen Sidse Babett Knudsen har gennem de sidste 15 år været en af de mest markante skuespillerinder i Danmark. Hun har vist stor alsidighed og behersket enhver tænkelig genre, både på teater, film og

8 tv. Senest som Birgitte Nyborg i Borgen, som har givet hende international opmærksomhed, men det er blot et naturligt skridt på vejen i en karriere, der hele tiden slår nye sving fremad. Motiveringstale til modtageren af Lauritzen-prisen 2012 til Bedste Kvindelige Skuespiller: Sidse Babett Knudsen Sidse Babett Knudsen er uddannet på den private skuespillerskole Theatre de L'Ombre i Paris Hun kom tilbage til Danmark og var i en periode medlem af ensemblet på Teater FÅR 302 og har spillet roller på bl.a. Mungo Park, Betty Nansen og Det kgl. Teater. Med din gennembrudsrolle i Jonas EImers debutfilm "Let's Get Lost" (1997) fik du en central placering inden for dansk film med din enorme udstråling og fornemmelse for musikalsk improvisation og spontan karakterkomik.- Du kan mere indlysende end nogen anden skuespillerinde i din generation udfylde det øgede albuerum til den kreative og meddigtende skuespiller. Dine hverdagskvinder gemmer ofte særegne karaktertræk, og centralt i alle dine præstationer findes en uforudsigelighed og selvironisk humor, der vækker nysgerrighed og sympati. Nok har dine figurer ofte sære ting for, men den jordbundne side af dem erkender det selv. Du er en mester i subtile komiske nuancer i mimik og betoninger, og du har en forkærlighed for karakterer, der åbner mulighed for at dyrke det ualmindelige i det almindelige. Du snoede dansk teaters grand old man, Jørgen Reenberg, om din lillefinger som Agnes i Fruentimmerskolen, ung, yndig og med en uskyld og oprigtighed, som betog alle på scenen og i salen - og så godt snu og udspekuleret, et komplekst portræt af ungdommens snørklede sind. Du behersker også det alvorlige drama. I Susanne Biers film, Efter Brylluppet, 'trådte du ind i de voksnes rækker' og spillede en kvinde i forældregenerationen og gjorde det med stor autencitet og smerte. Den samme autencitet oplever man i din seneste bedrift, Statsminister Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen. En begavet kvinde med politisk tæft, stor alvor og integritet - og samtidig mærker man karakterens dobbelthed, fordi du tilfører den en lethed, en lys klang helt nede i bunden af dens sjæl the funny bone - som gør os yderligere nysgerrige og forventningsfulde. Den blanding af alvor og humor er et varemærke for dig - og du mestrer det til perfektion. Du giver aldrig afkald på karakterens renhed, men tilsmudser den ind i mellem, så vi får et nuanceret billede af ethvert menneske, som du portrætterer. Du er en ener af din art i Danmark Sidse Babett Knudsen - derfor skal du have Lauritzen-prisen 2012.

9 Lauritzen Fondens Visions-pris 2012 til Pelle Koppel Teater V: Næsten uanset, hvornår man ankommer til Teater V i Valby, som Pelle Koppel har grundlagt, holder hans Christiania-cykel udenfor. Pelle Koppel er så levende engageret i teatret, at han konstant udvikler nye ideer, projekter og initiativer: Dramatikerkonkurrence, ny slags sommerrevy, brugeranmeldelser på nettet, initiativ til en formidlerpris, sågar et forlag. Det virkeligt smukke ved denne iderigdom er, at den næsten aldrig begrænser sig til Pelle Koppels eget teater, men er til gavn og glæde for hele dansk teaters nutid og fremtid. Lauritzen Fondens Backstage-pris 2012 til Sven Clausen: Backstage-prisen gives i år til en mand, en moden mand, der har betydet utrolig meget for mange. Han har gennem sit vid, sin erfaring, sit sprog og pædagogiske talent, været med til at Iøfte dansk dramatik op på et internationalt niveau. Prismodtageren er uddannet cand.mag. i dansk og dramaturgi, har været souschef på Aalborg Teater med ansvar for mere end 160 forestillinger, og kom til DR i 1984 hvor han har stået bag hele udviklingen fra tv-teateret frem til den i dag verdensberømte tv-drama afd., der år efter år lægger gaderne øde, og hvis produktioner modtager den ene internationale pris og hæder efter den anden. Selv blev han belønnet med den fornemme pris "GuldNymfen" som "Bedste internationale producent af dramaserier". Og hvad var hans kommentar? "Jeg er benovet og begejstret. Men ingen producent kan modtage en pris uden at vende blikket mod dem, der har været med på holdet, og sende en stor tak til dem". En sand nestor for dansk tv-drama og dermed for en lang række af unge talentfulde film og tv-folk. En person som har sat baren højt, men som aldrig svigter, når kunststykket skal realiseres. Han er gjort af det stof, som er forudsætningen for, at andre kan levere det umuliges kunst. Lauritzen Fondens Wauw-pris 2012 til Sonja Oppenhagen: Ordet "demens" er langt fra det første, der falder én ind, når man taler om Sonja Oppenhagen. Men sammenkoblingen gav alligevel god mening i denne sæson, hvor Sonja Oppenhagen på Teater Nordkraft i Aalborg tog fusen på alt og alle i rollen som Margrethe, den begyndende demensplagede ældre dame, der langsomt forsvinder ind i et tåget univers, fremmed for sig selv og andre. På den led sprængte Oppenhagen grænserne for det forventelige - og tak for det. Sjældent har så mange siddet med hængende underkæber på tilskuerrækkerne, og sjældent har så mange forladt en teatersal med så røde øjne, midt i også alt det kærligt hengivne. Wauw for en forestilling, og wauw for en præstation. Lauritzen Fondens Believe-in-you -prisen 2012 til Lise Baastrup: Lise Baastrup har en fantastisk musikalitet og en stemme så smuk, at hun kunne gøre karriere bygget på den alene. Men Lise har mere at byde på! Hun har en komisk begavelse - overdådig og burlesk. Som skuespiller er hun intuitiv, generøs og original. Efter endt uddannelse på

10 Skuespillerskolen i Århus og et travlt freelance år, er Lise fastansat på Aalborg Teater, hvor hun også smukt dækker det dybt seriøse rollefag. Hun har en kraft, som kan blæse alle af banen, - men i TV har hun også fået vist den stille og sårbare side af sit store og originale talent. Dig er der kun en af, Lise! "We believe in you"! Lauritzen Fondens Believe-in-you -prisen 2012 til Mikkel Boe Følsgaard: Allerede i elevtiden på Statens Teaterskole har Mikkel Boe Følsgaard gjort sig bemærket ved sin følsomhed, sin humor, indsigt og indlevelse. Som elev fik han rollen som Christian den XII i Nicolaj Arcels film En Kongelig Affære. Han var oppe imod nogle af dansk films største stjerner, og i det historiske trekantsdrama var hans rolle ikke ligefrem heltens. Ikke desto mindre ramte Mikkel Boe Følsgaard publikum med overvældende kraft fra det første, vanvittige glimt, man fik af ham. En ung mand, der var rørende, ulykkelig, umanerligt irriterende, en prøvelse - og dybt interessant. Profiler på prismodtagerne: Nikolaj Lie Kaas 39-årige Nikolaj Lie Kaas optrådte på det store lærred for første gang i 1991, da han spillede Otto i Søren Kragh-Jakobsens film om Drengene fra Skt. Petri. Op gennem 90 erne så vi ham bl.a. i Min Fynske Barndom (1994), Idioterne (1998) og I Kina spiser de hunde (1999). I det nye årtusinde fortsatte hans karriere med Blinkende Lygter (2000), Et rigtigt menneske (2001), Elsker dig for evigt (2002), Brødre (2004), Kærlighed på film (2007), og den internationale blockbuster Engle og dæmoner (2009). I 2011 leverede han en både Bodil- og Robertvindende præstation som Dirch Passer i Dirch, samme år som han leverede stemme til Orla Frøsnapper i den animerede film af samme navn, og i år har man kunnet opleve ham på Betty Nansen, hvor han spillede hovedrollen i Bliktrommen. Sidse Babett Knudsen Sidse Babett Knudsen fik sin Bodil- og Robert-vindende gennembrudsrolle i Jonas Elmers debutfilm Let s Get Lost (1997) og har lige siden haft en lang og succesfuld karriere som skuespiller. Hun vandt alles hjerter i endnu en Bodil- og Robert-vindende rolle som Sus i Den Eneste Ene (1999), og som Mona i Monas Verden (2001). Derudover har hun bl.a. spillet med i filmene Villa paranoia (2004), Efter brylluppet (2006) og Over gaden under vandet (2009). Også på tv har hun brilleret i bl.a. Taxa (1997), Strisser på Samsø ( ), Beviset (2004) og ikke mindst den BAFTAvindende dramaserie Borgen (2010-), hvor hun spiller statsminister Birgitte Nyborg. På teatret har hun bl.a. imponeret i Fruentimmerskolen (2001), Misantropen (2002) og Maria Stuart (2009).

11 Pelle Koppel Skuespilleren, dramatikeren og instruktøren Pelle Koppel er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1994, hvor han efterfølgende var ansat i tre sæsoner. Efter at have afsluttet sin studentereksamen på Falkonergårdens Gymnasium i Frederiksberg tog han til Aarhus, hvor han blev optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i Han var færdiguddannet i 1994, hvor han efterfølgende var ansæt i yderligere tre sæsoner. I 1997 flyttede han tilbage til København og har siden fungeret som freelance skuespiller, teaterinstruktør og dramatiker, og på hans cv finder man film som Ulvepigen Tinke (2002) og Store Planer (2005) og serier som Rejseholdet ( ), Livvagterne (2009) og Forbrydelsen II (2009). Han stiftede Teater V i Valby i 2005 med en vision om at etablere et kontinuerligt producerende professionelt teater i Valby. Dette lykkedes i 2009 da teatret blev godkendt som lille storbyteater i Københavns Kommune. Teater V producerer nyt dansk samtidsteater ud fra et ønske om at favne både det smalle, og det lidt bredere repertoire. Sven Clausen Uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet i Han var derefter frem til 1984 ansat som souschef på Aalborg Teater, hvor han havde produktionsansvaret for mere end 160 forestillinger en del af dem oversatte han og enkelte førte han videre til opsætning i udlandet. I 1984 blev Sven Clausen hentet til DR, i første omgang som dramaturg, og fra 1987 som producent i TV-Drama. Her har han først og fremmest udviklet og løbende raffineret serie-produktionen med krav om høj kvalitet i alle funktioner. Sven Clausen har bl.a. haft ansvaret for og arbejdet på serier som Gøngehøvdingen (1992), Landsbyen ( ), Taxa ( ), Rejseholdet ( ) Krøniken (2004), Ørnen (2004), Sommer (2008) og Livvagterne (2009). Sonja Oppenhagen Sonja Oppenhagen er en dansk skuespillerinde, der oprindeligt var uddannet balletdanserinde. Hun afsluttede sin skuespilleruddannelse på Odense Teater i men var inden da allerede blevet landskendt for sin rolle fra filmene om Min søsters børn og har siden optrådt på en lang række teatre over det meste af landet, herunder ABC Teatret, Aveny Teatret, Scala, Folketeatret, Gladsaxe Teater og Rialto Teatret. Hun har også medvirket i flere sommerrevyer i f.eks. Holstebro, Hjørring, Aarhus og i Tivoli. Fra tv huskes hun uden tvivl bedst som Vicki Arnesen fra serien Matador ( ), men hun har også optrådt i afsnit af Huset på Christianshavn ( ), Taxa (1999) og Langt fra Las Vegas (2001). Man har også kunnet opleve hende i diverse julekalendere, som f.eks. Jul i Juleland (1993) og Krummernes jul (1996). Lise Baastrup

12 Lise Baastrup Nielsen er uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i Efter roller på Aarhus Teater og Grønnegaards Teatret i København blev hun fastansat ved Aalborg Teater, hvor hun spiller med i forestillingerne Jeppe på bjerget, Kirsebærhaven og En kort en lang. Hun fik sin første store rolle på tv i serien Rita (2012), og inden da kunne man også opleve hende i serien Lykke (2011). Mikkel Boe Følsgaard Mikkel Boe Følsgaard slog tidligere i år igennem på biograflærredet takket være sin kraftpræstation i Nikolaj Arcels historiske storfilm, En Kongelig Affære, hvor han spillede den sindssyge Christian VII. En præstation, som tidligere på året sikrede ham en Sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin. Tidligere har Følsgaard primært gjort sig på de teatrets skrå brædder, hvor han har spillet med i forestillinger som Hov? Tjek! Tjekjov (2010), Melampe (2010), Mænd der hader kvinder (2011) og Sans (2011). Han er uddannet fra Teaterskolen i år. Priskomitéen Jens Ditlev Lauritzen Formand, Lauritzen Fonden Geir Sveaass Sceneinstruktør Piv Bernth Dramachef, DR-Kultur Poul Nesgaard, Rektor, Den Danske Filmskole Rikke Rottensten Redaktør og teaterkritiker, Kr. Dagblad Lars C. W. Wallenberg Teaterkritiker, Børsen Kasper Wilton Teaterchef, Folketeatret Jan Lauritzen Repræsentant for Lauritzen slægten Tidligere prismodtagere

13 Lauritzen-prisen 2011 Lene Maria Christensen 2011 Ulf Pilgaard 2011 NYE PRISER Visions-prisen: Mungo Park Backstage-prisen: Mogens Rukov Wauw-prisen: Ina-Miriam Rosenbaum Believe in you-prisen: Nikolai Bjørn-Andersen og May el-toukhy 2010 Paprika Steen 2010 Olaf Johannesen 2009 Ditte Hansen 2009 Jesper Langberg 2008 Tina Gylling Mortensen 2008 Henning Jensen 2007 Bodil Jørgensen 2007 Dejan Cukic 2006 Meike Bahnsen 2006 Janus Bakrawi 2005 Jannie Faurschou 2005 Nicolas Bro 2004 Ole Lemmeke 2004 Trine Dyrholm 2003 Søren Sætter-Lassen 2003 Anne-Vibeke Mogensen 2002 Lars Dittmann Mikkelsen 2002 Ann Eleonora Jørgensen 2001 Jens Jørn Spottag 2001 Sofie Gråbøl 2000 Kim Veisgaard 2000 Birgitte Simonsen 1999 Aksel Erhardsen 1999 Ellen Hillingsø 1998 Frits Helmuth 1998 Andrea Vagn Jensen 1997 Morten Kirkskov 1997 Karen Wegener

14 1996 Mikael Birkkjær 1996 Lisbeth Gajhede 1995 Søren Pilmark 1995 Jens Albinus 1994 Henning Moritzen 1993 Jørgen Reenberg Henkel-prisen* 1995 Charlotte Bøving 1994 Tammi Øst 1993 Annika Johannessen 1992 Kirsten Rolffes 1991 Benedikte Hansen 1990 Bodil Kjer 1990 Ditte Gråbøl 1989 Helle Hertz 1988 Kirsten Lehfeldt 1987 Lily Broberg 1986 Malene Schwartz 1985 Birthe Neumann 1984 Karen-Lise Mynster 1983 Lisbeth Dahl 1982 Berthe Quistgaard 1981 Stina Ekblad 1980 Ulla Henningsen 1979 Susse Wold 1978 Lise Ringheim 1977 Kirsten Olesen 1976 Ann-Mari Max Hansen 1976 Merete Volstedlund 1973 Birgitte Federspiel 1972 Astrid Villaume 1971 Ghita Nørby 1970 Bodil Udsen 1969 Birgitte Price 1968 Karin Nellemose 1967 Lone Hertz 1966 Lily Weiding 1965 Bodil Kjer *) Lauritzen-prisen er oprindeligt indstiftet som Henkel-prisen.

15

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2015 på Gentofte Rådhus Mandag d. 28/9 Tirsdag d. 29/9 Onsdag d. 30/9 Torsdag d. 1/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE. Jeppe på bjerget

2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE. Jeppe på bjerget 2012> 2013 PREMIERE 6. SEPTEMBER 2012>STORE SCENE Jeppe på bjerget JEPPE PÅ BJERGET Bearbejdelse: Lise Sofie Houe Instruktør: Hans Henriksen Scenograf: Karin Betz Lysdesign: Ida Valsted Prag Lyddesign:

Læs mere

Svære følelser. Af Pia Melander Guilbert. Ellen Hillingsø om selvmedlidenhed: Smerten skal anerkendes

Svære følelser. Af Pia Melander Guilbert. Ellen Hillingsø om selvmedlidenhed: Smerten skal anerkendes Svære følelser Forbudte følelser findes ikke, siges det. Kun handlinger kan være forbudte. Alligevel er visse følelser mere vanskelige at håndtere end andre. Vi har bedt tre store skuespillere stille ind

Læs mere

Lars Ranthe: Måske er jeg bare et pisseusikkert menneske

Lars Ranthe: Måske er jeg bare et pisseusikkert menneske Lars Ranthe: Måske er jeg bare et pisseusikkert menneske Det meste af sit liv har skuespilleren Lars Ranthe forsøgt at flygte fra sin indre usikkerhed. I dag har han lært at acceptere usikkerheden som

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35 Grunddata Starttidspunkt gruppe 1 14:00 Starttidspunkt gruppe 2 14:00 Starttidspunkt gruppe 3 14:00 Starttidspunkt gruppe 4 14:00 Starttidspunkt gruppe 5 14:00 Starttidspunkt gruppe 6 14:00 Starttidspunkt

Læs mere

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk MANIFEST 2083 Af Christian Lollike sort-hvid.dk Manifest 2083 En forestilling om, hvordan Anders Behring Breivik ser sig selv Den stærkt debatterede forestilling MANIFEST 2083 er en monolog af Sort/Hvids

Læs mere

Kl. 10.30-11.15 Anders Flarup - Kl. 17.00-19.15 Hans Jørgen Jensen - Kl. 08.00-09.30 Anders Flarup -

Kl. 10.30-11.15 Anders Flarup - Kl. 17.00-19.15 Hans Jørgen Jensen - Kl. 08.00-09.30 Anders Flarup - Arena Nord 1 Fredag Vagt 1 Vagt 2 Bemærkninger Kl. 11.00-14.00 Mette Lambertsen Trine Andersen Kl. 14.45-18.15 Hans Jørgen Jensen - Kl. 18.15-21.15 Mette Lambertsen Trine Andersen Lørdag Vagt 1 Vagt 2

Læs mere

2014> 2015 PREMIERE 17. SEPTEMBER 2014>LILLE SCENE. spilleren. Af F. M. Dostojevskij

2014> 2015 PREMIERE 17. SEPTEMBER 2014>LILLE SCENE. spilleren. Af F. M. Dostojevskij 2014> 2015 PREMIERE 17. SEPTEMBER 2014>LILLE SCENE spilleren Af F. M. Dostojevskij Spilleren af F. M. Dostojevskij Oversætter: Ole Husted Jensen Dramatiseret af: Kjersti Hustvedt Instruktør: Viktor Tjerneld

Læs mere

2011> 2012. DANMARKSPREMIERE> 21. SEPTEMBER 2011>LILLE SCENE Bavian. af Naja Marie Aidt

2011> 2012. DANMARKSPREMIERE> 21. SEPTEMBER 2011>LILLE SCENE Bavian. af Naja Marie Aidt 2011> 2012 DANMARKSPREMIERE> 21. SEPTEMBER 2011>LILLE SCENE Bavian af Naja Marie Aidt BAVIAN af Naja Marie Aidt Instruktion: Minna Johannesson Scenografi: Johanne Eggert Lysdesign: Mads Nielsen Lyddesign:

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap HVAD KAN JEG BLIVE? er en interaktions forestilling i 3 akter om valg af livsbane og uddannelse, som udforsker spændingsfeltet mellem virkelighed og drømme. Hvor

Læs mere

2012> 2013 PREMIERE 30. JANUAR 2013>STORE SCENE. Kirsebærhaven

2012> 2013 PREMIERE 30. JANUAR 2013>STORE SCENE. Kirsebærhaven 2012> 2013 PREMIERE 30. JANUAR 2013>STORE SCENE Kirsebærhaven KIRSEBÆR- HAVENaf ANTON TJEKHOV Oversættelse: Jens Christian Lauenstein Led efter tysk version af Angela Schanelec Bearbejdelse: Alexa Ther

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Signerede plader og etiketter og fotos Signed records and labels and photos Danish artists

Signerede plader og etiketter og fotos Signed records and labels and photos Danish artists Signerede plader og etiketter og fotos Signed records and labels and photos Danish artists Jazz pianist, komponist, kapelmester og cand. jur. Børge Roger Henrichsen (Født 4. juli 1915, Frederiksberg død

Læs mere

Vagtplan kræmmermarked 2014

Vagtplan kræmmermarked 2014 Vagtplan kræmmermarked 2014 OPRYDNING PÅ PLADSEN SAMT GADER & VEJE OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 JENS JØRN NYGÅRD OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 Pauli Kiel Bent A. Jensen OPRYDNING

Læs mere

HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER MENTORVÆRKTØJER. - al forvandling begynder med et lille skub

HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER MENTORVÆRKTØJER. - al forvandling begynder med et lille skub HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER HUMAN CHANNEL PRÆSENTERER MENTORVÆRKTØJER - al forvandling begynder med et lille skub INDHOLDSFORTEGNELSE Mentorværktøjers baggrund Begrebet mentor, hvad kan det og hvad er målet?

Læs mere

Projektrepræsentanter. Rikke Christensen (lærer) Mercantec, Viborg rich@mercantec.dk Tlf. 8950 3300 Hanne Bach Høj (lærer)

Projektrepræsentanter. Rikke Christensen (lærer) Mercantec, Viborg rich@mercantec.dk Tlf. 8950 3300 Hanne Bach Høj (lærer) Deltagerliste til seminar d. 28. september 2012 på Hotel Trinity, Fredericia. Projekt om fremmedsprogfagenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser Navn & funktion Institution Kontaktdata

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

RESULTATLISTE Holstebro stævne 2014

RESULTATLISTE Holstebro stævne 2014 16-03-2014 14:43:29 - DDS SP v.3.14.2.3 RESULTATLISTE Holstebro stævne 2014 Gevær, 15m. - Mesterskab BK1 1 98883 Lars Andersen 03-010 Videbæk Skytteforening 200/09 199/09 399/18 2 108893 Mads Christensen

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS

UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS UNDERVISNINGSMATERIALE for elever fra 6. kl. LINEDANSEREN - om at forfølge en drøm SPILLEPERIODE: 25. FEBRUAR - 9. MARTS Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Teater Nordkrafts PR-afd. Copyright Teater

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

Single - resultat Firmaidræt Open 2014 - Aalborg Petanque 5.9.2014

Single - resultat Firmaidræt Open 2014 - Aalborg Petanque 5.9.2014 Single - resultat Firmaidræt Open 2014 - Aalborg Petanque 5.9.2014 # Navn Klub Score Spil Points 1. Britta Skalshøj Hjørring Firma Sport 4 4:1 57:28 2. Jimmi Nielsen Firmaidræt Hillerød 4 4:1 61:35 3.

Læs mere

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om:

Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Sennels Skoles Nyhedsbrev nr. 74 December 2011 I dette nr. kan du læse om: Nyt fra skolelederen Hilsen fra Bodil Nyt fra forældrebestyrelsen Skolekomedie Hold krudtet tørt Lucia 2011 Fyrværkeri råd Bagsiden

Læs mere

Deltagere i 5 km. løb

Deltagere i 5 km. løb Deltagere i km. løb 0 Jens Bønding 0 Spøttrup Balling : :: 0:0: Peter Ibsen 0 Spøttrup Balling : :: 0:: Robert Jensen 0 Spøttrup Balling : :: 0:: 09 Inge B. Pedersen 00 Skive SAM Skive : ::0 0::0 Michael

Læs mere

Resultater for DM Duathlon 2012

Resultater for DM Duathlon 2012 DM Duathlon 2012 Age Group Results May 06, 2012 Results By Race Management Systems, Inc. Female 18 to 39 1 369 Karina Louise Sørensen Ninjas 39:51.75 1:14.73 1:09:39.99 0:55.29 19:50.78 2:11:32.54 2 417

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 5. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1872,6 10 9378,1 50 2 Kolding 1 1865,0 7 9277,0 31 3 DSB/ASF 1 1865,2 7 7431,0 29 4 Viborg 1 1852,7 4 9247,6 22 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1843,9 0 9195,7

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Navn & funktion Institution Kontaktdata. Projektrepræsentanter

Navn & funktion Institution Kontaktdata. Projektrepræsentanter Deltagerliste til seminar d. 14. marts 2012 på Hotel Byggecentrum, Middelfart Projekt om fremmedsprogfagenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser Navn & funktion Institution Kontaktdata

Læs mere

Du skal løse følgende opgaver, der udgør teatrets sæsonprogram:

Du skal løse følgende opgaver, der udgør teatrets sæsonprogram: Kære Anne! Teater Momentum ansætter hvert år en kunstnerisk leder, som skal skabe ny scenekunst ud fra opgaver stillet af Momentums kunstneriske råd. I sæsonen 2010-2011 er du kunstnerisk leder for - Momentum

Læs mere

fede gaver! de nye Nr. 22 december 2011 lune bonuspoint til cool omdelere Ny fanside facebook.com/blivomdeler

fede gaver! de nye Nr. 22 december 2011 lune bonuspoint til cool omdelere Ny fanside facebook.com/blivomdeler Se de nye fede gaver! Nr. 22 december 2011 lune bonuspoint til cool omdelere Ny fanside facebook.com/blivomdeler Alle oz udgives af FK Distribution, Kære omdeler I dette nr. af Alle oz, kan du læse Frederiks

Læs mere

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK

SCENISK GRUNDKURSUS DRAMA CO LLEG E HOLBÆK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK FOTO:HJERMING FOTO/GRAFIK SCENISK GRUNDKURSUS HOLBÆK DRAMA CO LLEG E HOLBÆK DRAMA COLLEGE FRA DRØM TIL VIRKELIGHED ER TEATER NOGET FOR DIG? Holbæk Drama College (HDC) tilbyder et 3-årig Scenisk Grund-

Læs mere

Teaterworkshops 2012/2013

Teaterworkshops 2012/2013 Teaterworkshops 2012/2013 på Det Skrå Teater Det Skrå Teater er igen i år mere en glade for at kunne præsenterer årets teaterworkshop 2012/2013 i samarbejde med DATS (Landsforeningen for dramatisk virksomhed)

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Børn, Unge & Sorg får nu fast økonomisk støtte fra Socialministeriet

Børn, Unge & Sorg får nu fast økonomisk støtte fra Socialministeriet Nr. 2 - marts 2011 Nyhedsbrev Indhold: Børn, Unge & Sorg får nu fast økonomisk støtte fra Socialministeriet Popstjerner går sammen med miinto.dk for at støtte Børn, Unge & Sorg Vi søger 12 frivillige fundraisere

Læs mere

CURRICULUM VITAE MC. 2014 Talkshowet Meyerheim (Husband) Lørdagsswing på Plænen, Tivoli Bigband Lur mit Liv Holdkaptajn i Quiz på TV-Charlie

CURRICULUM VITAE MC. 2014 Talkshowet Meyerheim (Husband) Lørdagsswing på Plænen, Tivoli Bigband Lur mit Liv Holdkaptajn i Quiz på TV-Charlie CURRICULUM VITAE MC 2014 Talkshowet Meyerheim (Husband) Lørdagsswing på Plænen, Tivoli Bigband Lur mit Liv Holdkaptajn i Quiz på TV-Charlie 2013 Stjerner på Stribe TV-Charlie Richard Løvehjerte i Det Kongelige

Læs mere

Alice Ilona Jensen Jobkonsulent Sygedagpengeafd. E-mail: aij@silkeborg.dk Mobil: Tlf: 89 70 47 23

Alice Ilona Jensen Jobkonsulent Sygedagpengeafd. E-mail: aij@silkeborg.dk Mobil: Tlf: 89 70 47 23 Alice Ilona Jensen Jobkonsulent E-mail: aij@silkeborg.dk 89 70 47 23 Anders Pedersen Socialrådgiver/Jobkonsulent E-mail: ape@silkeborg.dk 89 70 47 49 Anette Riis Anette Ulrik Psykolog E-mail: arn@silkeborg.dk

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Teori, analyser, artikler, opgaver og anmeldelser Af Stefan Pellegrini

Teori, analyser, artikler, opgaver og anmeldelser Af Stefan Pellegrini Side1 Af INSTRUKTION SKUESPIL DRAMATURGI kontakt@stefanpellegrini.dk http://www.stefanpellegrini.dk Tlf. 20 47 30 67 RETTIGHEDER OG BRUG: Du skal være meget velkommen til at downloade og benytte teoretisk

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

Sådan blev jeg: Ida Auken

Sådan blev jeg: Ida Auken Sådan blev jeg: Ida Auken Sorgløs - privilegeret - og med Auken i bagagen. Her fortæller Ida Auken om livet privat og den politiske tilværelse. Af Peter Brüchmann, 14. oktober 2012 03 Stort personligt

Læs mere

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen kom til verden på familiens gård Rungstedlund i Nordsjælland som Karen Christenze Dinesen, et barn af en aristokratisk+ borgerlig familie. 1 Wilhelm

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU LIDT OM PETER LUNDBERG Billedkunstner, forfatter og foredragsholder. (F: 1955) Peter Lundbergs billedkunstneriske karriere startede i 1969, og i mange år blev

Læs mere

Holbergske masker på Tersløsegård

Holbergske masker på Tersløsegård 1/7 Holberg.nu 11/2008 Holbergske masker på Tersløsegaard Version 1.0 29.04.2008 Kontakt Holberg.nu Holberg.nu's forside Tekst og fotos: Niels Damkjær Holbergske masker på Tersløsegård På Tersløsegaard

Læs mere

International Lighting Designer

International Lighting Designer International Lighting Designer CV: Belysningsmester på Bristol Teater 1978, på Aveny Teater 1982, på Dr. Dantes Aveny 1992 Eget firma Kongshaug & Søn fra 1980 Free-lance lysdesigner fra 1995. Teater:

Læs mere

Thomas Bo Larsen: Jeg har altid haft skidesvært ved at begå mig

Thomas Bo Larsen: Jeg har altid haft skidesvært ved at begå mig Thomas Bo Larsen: Jeg har altid haft skidesvært ved at begå mig Det klør over det hele som da han havde gabordinebukser på som teenager. Sådan er det for skuespilleren Thomas Bo Larsen, når han skal til

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane 1. 2. 3. 4. 5. mel / 1 6. 7. 8. mel /2 9. 1. slut e 1. e 2. e 3. e 4 Kim Jensen 12 12,3 Susanne poulsen 96,9 96,9 Stig Bjerregård 95,6 95,6 Peter skov

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Læringsmiljø/undervisningsdiff_, jun 25. Fabrikantworkshops, jun 25 Energioptimering, jun 26. Grillarrangement, jun 24 Frokost torsdag, jun 26

Læringsmiljø/undervisningsdiff_, jun 25. Fabrikantworkshops, jun 25 Energioptimering, jun 26. Grillarrangement, jun 24 Frokost torsdag, jun 26 Aksel Lykke AARHUS TECH Allan Petersen EUC Sjælland Benny Larsen EUC Sjælland Bent-Ole Bohn TEKNIQ Bjarne Pedersen Selandia Brian Berndsen EUC Syd Brian Vestergaard EUC Sjælland Carsten Olsen Borregaard

Læs mere

Advertising Effectiveness Award 2013

Advertising Effectiveness Award 2013 26. november 2013 PRESSEMEDDELELSE: Advertising Effectiveness Award 2013 Tirsdag d. 26. november blev årets AEA afholdt i AFUKs lokaler i København. Der uddeles en Grand prix og ni øvrige vindere. Prisuddelingen

Læs mere

Det Store, Venskabelige, men dog grav alvorlige, Sommerdystkonkurrence-show

Det Store, Venskabelige, men dog grav alvorlige, Sommerdystkonkurrence-show Det Store, Venskabelige, men dog grav alvorlige, Sommerdystkonkurrence-show 2014 Alle som én deltog i konkurrencen. Tak for det. Dommerne havde 130 billeder at forholde sig til og gav dem point fra 1-5.

Læs mere

Dame. Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle 19-09-2013

Dame. Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle 19-09-2013 Dame 1 80 Marianne Rasmussen 6604 423 G 2 87 Janne Schmidt 7811 417 S 3 79 Anette Trip Lassen 4101 378 B 4 73 Gitte Madsen 2106 376 5 75 Lisbeth Teglgård 2023 364 6 81 Kristina Rasmussen 6604 357 7 91

Læs mere

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv

Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. H.C. Andersens liv E T E R OPGAVER TIL H.C. Andersens liv NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Hvad ved du om H.C. Andersen? Skriv stikord til de fire overskrifter i cirklen. Se eksemplet. P E R S O N E R T I N

Læs mere

Viborg Amtskredsstævne i Bowling 2013. Dame C. Viborg Amtskredsstævne i Bowling 2013. Dame D

Viborg Amtskredsstævne i Bowling 2013. Dame C. Viborg Amtskredsstævne i Bowling 2013. Dame D Dame C 1 Thisted Firmasport Oticon A/S Maybritt Andersen DC 192 194 173 0 0 559 186,33 2 Sofi E-Smokers Betina Mejdal DC 156 147 195 0 0 498 166,00 3 Viborg Firmaidræt COLAS-1 / Kosme2Logen Erna Jensen

Læs mere

NYHEDSBREV 10. marts 2014

NYHEDSBREV 10. marts 2014 NYHEDSBREV 10. marts 2014 Kære alle sammen Så er foråret på vej med hastige skridt og derfor skal vi jo have gang i nogle skønne forårsoplevelser. Derudover er der et tilbud, som ikke kommer fra os men

Læs mere

Resultat Total - Officiel

Resultat Total - Officiel Side af -0-00 Resultat Total - Officiel Stævne navn 4. Seriestævne 00/00 Udskriftsdato marts 00 Stævne by Hjallerup Udskriftstidspunkt 7:4 Arrangør Søhesten og SRV Nord Løb, 4x0m Butterfly, Finaler Sponsor:

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

Opdateret startliste for Kreds-/By-stævne 30. januar 2011

Opdateret startliste for Kreds-/By-stævne 30. januar 2011 01 09:30 BANE HOLD KREDS 1 ISG 1 Jan T. Bertelsen HC 33 Ole Guldager Jensen HC 42 Henriette Mortensen DC 84 Peter Bæk HE 111 2 3 N Lakering A/S 1 Jimmy Lykke HE 96 Jens K. Poulsen HE 90 3 BE INSTALLATION

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005

Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Andrzej Wirth og Thomas Martius: Las Venice 5. - 6. april 2005 Ordet "Island" flakser med mellemrum henover væggene i Kanonhallens foyer. Den ene ende er fyldt med caféborde, som publikum sidder ved. Bagved

Læs mere

Teater for skoler, børn & unge 14//15

Teater for skoler, børn & unge 14//15 Teater for skoler, børn & unge 14//15 Forestillinger 14//15 0.- 1. klasse (samt DUS/SFO) tivoli 5.-6. klasse guldgraveren 2.- 4. klasse (samt DUS/SFO) ved arken klokken otte 3.- 6. klasse for enden af

Læs mere

Sponsorflyvning 2009

Sponsorflyvning 2009 Sponsorflyvning 2009 Duenummer Erstatning Firma Plac Præmie Privat Plac Præmie Duemand Plac Præmie Hastighed 068-09-0008 Ole Nielsen 1 5000 Arne Poulsen 1 5000 1.505,70 196-09-9050 196-09-9060 Nordjysk

Læs mere

Nr. 152 November 2008

Nr. 152 November 2008 Nr. 152 November 2008 SAG arrangerede Spil-dansk-dag i Borgerhuset. Nordfynskoret optrådte, og 5 medvirkende fra forestillingen Osvald blev godt ledsaget af musikskolens Claus Wilson ved arrangementet

Læs mere

Torsdag introduktion og forberedelse af vores boder samt holddannelse

Torsdag introduktion og forberedelse af vores boder samt holddannelse Grøn drenge. Børne Zoo ved Nordstranden - Fodring af dyr på Grønnegårds Alle Dag Torsdag Mars lev Karoline Kerteminde møder vi ved Rennæsancehavnen kl. 8 og gør vores bod klar. Vi står på stand efter vagtskemaets

Læs mere

Abonnement for institutioner 12 igen Ulven og geden barnevognen rod i kunsten velkommen lettere end mig

Abonnement for institutioner 12 igen Ulven og geden barnevognen rod i kunsten velkommen lettere end mig Institutioner 12//13 Information I sæson 12/13 tilbyder Teater Nordkraft sædvanen tro de meget populære abonnementer til tre teateroplevelser produceret specielt til de 2-4 årige og de 4-6 årige. Aldersinddeling

Læs mere

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik

Den farefulde færd. Skrevet af Emil og Frederik Den farefulde færd Den 24. april 2014 øvede Rønnebæk skoles musicalhold på deres stykke den farefulde færd, som Therese Flensbak har skrevet, både manuskript og sange. Skuespillet handlede om tre dovne

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

2.1.1 Tirsdag Opstilling af telte m.m. 15.00 Ik frem Fodbold Matthias Christensen 2.1.2 Tirsdag Opstilling af telte m.m. 15.00 Ik frem Fodbold Anders

2.1.1 Tirsdag Opstilling af telte m.m. 15.00 Ik frem Fodbold Matthias Christensen 2.1.2 Tirsdag Opstilling af telte m.m. 15.00 Ik frem Fodbold Anders 2.1.1 Tirsdag Opstilling af telte m.m. 15.00 Ik frem Fodbold Matthias Christensen 2.1.2 Tirsdag Opstilling af telte m.m. 15.00 Ik frem Fodbold Anders Johansen 2.1.3 Tirsdag Opstilling af telte m.m. 15.00

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

t spi der ikke kan vinde$

t spi der ikke kan vinde$ t spil der ikke t spi der ikke kan vinde$ AF Mathias Skov Rasch kan vinde$ t spi der Flere og flere danskere kommer i berøring med ludomani enten som pårørende eller ludoman. Hos Center for Ludomani mærker

Læs mere

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011

Vi er her for at søge. Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 Vi er her for at søge Af Frederikke Larsen, Villa Venire A/S april 2011 På sidste års kundeseminar spurgte jeg skuespiller Lars Mikkelsen, hvorfor tvivlen er en ressource og en drivkraft for ham. Han forklarede

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

Ilse Sand. Sig ordentligt. farvel

Ilse Sand. Sig ordentligt. farvel Ilse Sand Sig ordentligt farvel 1 Sig ordentligt farvel! Denne vejledning må gerne kopieres og foræres til familie og venner. Forord Mange problemer skyldes brudte relationer, som man ikke har fået sagt

Læs mere

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Uge 38 2015 Kl. 08.00-14.00 Mandag 14.09.15, Kl. 08.00-10.00 Tirsdag 15.09.15,, Onsdag 16.09.15, Læringsforløb 9 Kl. 08.15-13.30 Demokrati

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 DDS SP v.3.14.4.1 Gevær, 15m. - Mesterskab BK1 1 101491 Gustav Røjkjær 10-006 Klejs-Juelsminde Skytteforening 200/11 200/14 400/25 2 20564 Silas Højfeldt Kildehøj 10-456

Læs mere

fået den titel? Man kan næsten ikke blive fri for at spekulere på, hvilke tanker Villads Junker senere har gjort sig om sit ordvalg.

fået den titel? Man kan næsten ikke blive fri for at spekulere på, hvilke tanker Villads Junker senere har gjort sig om sit ordvalg. Kære skakkolleger. I kraft af at jeg har kendt Bent Larsen i drengeårene, har Erling Høiberg forespurgt, om jeg med henblik på klubbens hjemmeside ville skrive en personlig erindringsskrivelse om Bents

Læs mere

IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE

IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE IKKE SOM DE ANDRE DE, DER ER TOSSEDE NOK TIL AT TRO, AT DE KAN GØRE EN FORSKEL, ER DEM, DER GØR DET I dag har du adgang til tusindvis af radio-/tv-kanaler og nettjenester. Og udbuddet fra de multinationale

Læs mere

CaféTeatret)1971-2011) )samtidsteater)før)og)nu))

CaféTeatret)1971-2011) )samtidsteater)før)og)nu)) TeatermuseetiHofteatret2013/webtekst22 ErlingLarsenogPeterChristensenTeilmann CaféTeatret1971-2011 samtidsteaterførognu Redaktionelforbemærkning webtekst22erenhistoriskcollageovercaféteatret,etafdanmarksførendesamtidsteatregennem

Læs mere

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl.

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl. Brun Bjørn Suzi Eszterhas To brune bjørneunger er blevet født i Alaskas bjerge. Følg dem fra nyfødt til voksen. Se dem gå på opdagelse med deres mor, jagte hinanden og klatre og siden lære at fange fisk

Læs mere

Film i Glostrup Bio. Steen Stig Lommer. Medlemsblad for Sofarækken. Teaterchef og skuespiller. Nr. 69 - februar 2015. Generalforsamling 2015

Film i Glostrup Bio. Steen Stig Lommer. Medlemsblad for Sofarækken. Teaterchef og skuespiller. Nr. 69 - februar 2015. Generalforsamling 2015 Steen Stig Lommer Teaterchef og skuespiller Film i Glostrup Bio Medlemsblad for Sofarækken Nr. 69 - februar 2015 Generalforsamling 2015 2 frie film til dig Se de sidste mange års medlemsblade på www.glostrupbio.dk/sofa

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Det Musikalske St. Petersburg

Det Musikalske St. Petersburg Det Musikalske St. Petersburg 6 Dage / 5 Natter Dag 1 Ankomst til St. Petersburg. Ved ankomst er det transport til hotellet. Gruppen vil blive mødt af vores lokale quides, der er med under hele turen.

Læs mere

Velkommen til Snapsting 2015

Velkommen til Snapsting 2015 Velkommen til Snapsting 2015 Viborg byder velkommen til Snapsting - Viborg Hærvejsfestival 2015 i den sidste uge i juni. Programmet er fyldt med kultur, debat, sport, fest og fed musik. Men Snapsting?

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Tee 1 Rasmus Jønson 6 9 41 hvid 2 Kim Nielsen 9,3 13 38 hvid 3 Dan Christensen 12,2 14 37 gul 4 Lars Peter Mølvang 4,9 6 36 gul 5 Kurt Pedersen

Læs mere

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup PRESSEMEDDELELSE: Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup Stor og bæredygtig arkitektur. Med den begrundelse får arkitekt Kim Flensborg og Arkitektfirmaet

Læs mere

Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge

Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge Per S t raarup S øndergaar d Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge Unge på spil om problemspil og ludomani blandt unge 2013 Per Straarup Søndergaard Bogen er udgivet med støtte fra: Foto:

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

DANMARKSTURNÉ START 2015

DANMARKSTURNÉ START 2015 CSB Island Entertainment ApS præsenterer PRESSEINFO 2014 ET MUSIKALSK COMEDYSHOW DER KLÆDER MANDEN AF TIL SKINDET! DANMARKSTURNÉ START 2015 Midtvejskrise Børn Skilsmisse Ægteskab Utroskab Viagra Karriere

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er

Læs mere