Vagtinstruks Region Sjælland. Indeks.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vagtinstruks Region Sjælland. Indeks."

Transkript

1 Indeks. 1. Aftale grundlag side 2 2. Vagtinstruks side Generelle retningslinjer side PLO Uddrag om vagtarbejde side Særlige ordninger side Seniorordning side Sygdom side 4 3. Geografi side 4 4. Lægefunktioner i Lægevagten side Visitation side Konsultation side Besøg side Koordinator side Standby side 7 5. Lægevagtens administration side Lægevagtsudvalg side Ansvarsområder koordinerende Vagtchef side Ansvarsområder vagtchefer side 8 6. Økonomi side side indlogning side Indmelding til vagt side Vagtskema side 9 8. Edb side Journalføring side Telefoner side Utensilier side Lægetasker side Ydernummer side Regninger til Sygesikringen side Kollegiale regler side Generelle regler side Etik side Lokaleetik side Rygning side Akut forfald side Sanktioner side Klagesager side Procedure side Journalindsigt side Turister side Detentionsanbragte side Ligsyn side 18 Side 1 af 18.

2 Vagtinstruks. 1. Aftale grundlag. Lægevagten er etableret pr. 4/3 2008, i henhold til Landsoverenskomsten Aftalens parter er og Praksisudvalget for Region Sjælland. 2. Vagtinstruks Denne vagtinstruks gælder som overordnet instruks for lægevagten i. Der er ølæger på Fejø & Femø samt på Sejrø og Orø. På Omø, Agersø, Askø og Nekselø findes ingen lægedækning. Hvis patienter skal transporteres fra øer uden læge, kan Falck kontaktes. På Agersø kan der dog forekomme sygebesøg. (sejltid 15 min). Brun rekvisition for færgeudgift sendes til sygesikringen Generelle retningslinjer for vagtarbejdet. Vagtarbejdet omfatter lægehjælp ved pludselig opstået sygdom eller forværring af bestående sygdom, ulykkestilfælde eller lignende, der nødvendiggør behandling udenfor egen læges træffetid. Det forventes, at lægen er bekendt med visitationsvejledningen. Målsætningen for vagtordningen er at give en lægefaglig, social og økonomisk forsvarlig betjening udenfor dagarbejdstiden. Bestemmelser herom er fastlagt i LOK 49-51, samt aftale med, herunder de til enhver tid gældende servicemål. Ordningen omfatter ikke regelmæssigt opstående og forudsigelige problemer, som skal søges løst ved egen læges foranstaltning, f.eks. ved hjemmeplejen eller anden instans. Terminale patienter kan efter aftale mellem patient og egen læge tilses af egen læge i vagten uden visitation, jf. Landsoverenskomsten. Kroniske smertepatienter eller patienter med periodisk tilbagevendende smerter, forventes at have lagt et smertebehandlingsprogram i samarbejde med egen læge. Som princip, bør smertebehandling være afklaret med egen læge i dagtiden, og bør ikke foregå i lægevagten. Vagtlægen bør kun udstede recepter på livsvigtig medicin og medicin til behandling af akut opstået sygdom. Almindelig receptfornyelse henvises Side 2 af 18.

3 til egen læge i dagtiden. Der bør principielt ikke udstedes recepter på, eller ordineres afhængighedsskabende medicin i lægevagten. Enhver receptudskrivelse i lægevagten skal rapporteres til egen læge, via vagtedb. Der henvises til Sundhedsstyrelsens cirkulære desangående. Alle læger, der deltager i vagtordningen, skal anvende Lægevagtens EDB-system med egen, personlig pinkode ved indlogning PLO (uddrag af PLO s protokollat: Alle læger, der har tiltrådt landsoverenskomsten er berettigede og forpligtede til at deltage i Lægevagten på de vilkår, der er beskrevet i landsoverenskomsten og de vagtaftaler, der indgås mellem en region og PLO's regionale praksisudvalg. Rammerne for den praktiske afvikling af Lægevagten fastlægges i regionale vagtinstrukser, der bl.a. beskriver lægernes konkrete forpligtelser i forbindelse med deltagelse i vagtordningen. Disse vagtinstrukser udarbejdes af PLO's regionale praksisudvalg og godkendes af samarbejdsudvalget Uddannelseskrav. Generelt. Som udgangspunkt bør det fortrinsvis være de praktiserende læger i regionen, der fungerer som visiterende læge. Såfremt der er behov for at anvende andre læger, bør disse opfylde betingelser i Landsoverenskomsten, dvs. de skal være speciallæger i almen medicin. Funktionen som visitator kan desuden varetages af uddannelsesamanuenser i fase III. Læger der har visiteret i de 3 tidligere amtslige vagtordninger, kan fortsætte med at visitere i. Som udgangspunkt bør det fortrinsvis være de praktiserende læger i regionen, der fungerer i konsultations- og besøgs-vagter. Såfremt der er behov for at anvende andre læger gælder følgende, i det der samtidig henvises til Landsoverenskomstens 50A stk. 7, 2. pt.: "På vagter, hvor vagthavende læge ikke opfylder betingelserne for at betegne sig som alment praktiserende læge, fungerer visitator som bagvagt Særlige ordninger. Læger fra tidligere ordninger. Side 3 af 18.

4 Læger, der hidtil har arbejdet i de 3 tidligere amters vagtordninger med selvstændigt ydernummer, kan fortsat deltage i vagtordningen i. Vikarer: Læger, der vikarierer i almen praksis i regionen, kan deltage i vagtordningen under forudsætning af, at de er speciallæger i almen medicin. Dispensationslæger: Læger, der ikke opfylder betingelserne for at betegne sig som alment praktiserende læger, kan deltage i konsultations- og besøgsvagter, forudsat de som minimum har ret til selvstændigt virke som læge og er godkendt af den koordinerende vagtchef efter delegation fra samarbejdsudvalget, jf. LOK 50A, stk. 7". Læger under uddannelse: Læger under uddannelse til speciallæger i almen medicin kan deltage i konsultations- og besøgsvagter. Disse læger deltager i vagten med visitator som bagvagt. Uddannelseslæger i, vil få tildelt vagtydernummer. De skal deltage i det obligatoriske kursus for vagtlæger Seniorordning. Alment praktiserende læger over 60 år, kan efter ønske fritages for vagtforpligtigelsen idet omfang, de måtte ønske det. Vagtordningen er en solidarisk ordning, der kan derfor ikke fravælges enkelttype vagter 2.7. Sygdom. Alment praktiserende læger under 60 år, kan ansøge vagtudvalget om generel vagtfritagelse grundet sygdom el. lign. 3. Geografi. Visitation og telefonkonsultation. Lægevagten tilrettelægges som en visitationsordning, hvor telefonisk visitation og telefonkonsultationer foregår fra 4 faste steder i regionen. Hundige Holbæk Slagelse Vordingborg Side 4 af 18.

5 Herudover er der enighed om, at der af hensyn til lægerne i regionens yderområder søges tilvejebragt mulighed for visitation i: Kalundborg Nakskov Visitationen er bemandet i hele vagttiden. Lægevagtskonsultationer. Såfremt visitator vurderer, at der er behov for fremmøde i én af lægevagtens konsultationer, får patienten oplyst et fremmødetidspunkt og sted. Der etableres faste konsultationssteder med åbningstid fra kl på hverdage samt kl i weekends og helligdage i Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse, Næstved, Nykøbing Falster, Derudover etableres der delvis bemandede konsultationssteder i Kalundborg, Nakskov, Vordingborg, Nykøbing Sjælland, Delvis bemandede konsultationssteder er konsultationer med en begrænset, men fast daglig åbningstid. Konsultationerne kan f.eks. bemandes med den kørende læge i området i et på forhånd fastsat tidsrum. Af hensyn til at give flere borgere mulighed for konsultation i nærområdet, er der endvidere aftalt ad hoc-åbne konsultationer i Stege, Ringsted, Hundige. Ad hoc-åbne konsultationer er konsultationer, der ikke er åbne i et på forhånd fastsat tidsrum. Derimod kan patienter ad hoc visiteres til en given Side 5 af 18.

6 konsultation på et fastsat tidspunkt, og dér mødes med den kørende læge efter visitators vurdering. Når de delvist bemandede konsultationer og ad hoc-åbne konsultationer bemandes af kørelægen, skal den første konsultation honoreres som et besøg. Natkonsultationer. I tidsrummet kl varetages konsultationerne af besøgslæge. Sygebesøg. Sygebesøg tilbydes patienter, der på grund af sygdommens karakter, ikke på forsvarlig måde kan transporteres til en vagtkonsultation. Som en obligatorisk ordning transporteres alle besøgslæger med vognmand i egnede biler, som udstyres genoplivningsudstyr, pc etc. Antallet af besøgslæger i tidsrummet i regionen er 6 (8), medens det tilsvarende antal mellem er 4 besøgslæger. Bemandingen kan dog justeres af lægevagtchefen. Hvor skal besøgslægerne opsamles: Klokken Klokken Hundige Roskilde Køge Holbæk Holbæk Nykøbing S. (Kons-/besøgslæge) Slagelse Slagelse Næstved Vordingborg Vordingborg Nakskov (Kons-/besøgslæge) Læger med bopælsadresse eller praksisadresse i, kan blive afhentet på hjemmeadressen eller praksisadressen, dog kun indtil 35 km fra opsamlingsstederne. Kørsel herfra vil tælle som 1. besøg. 4. Lægefunktioner i Lægevagten Visitation. Det skal tilstræbes, at 80% af de telefoniske henvendelser besvares, indenfor det i samarbejdsaftalen beskrevne servicemål på 5 minutter. Visitator afgør, hvorledes ydelsen gennemføres, enten som afsluttet telefonkonsultation eller viderevisitation til konsultation eller sygebesøg. Visitator har yderligere mulighed for at henvise patienter direkte til sygehus, og mulighed for at rekvirere en ambulance til patienten Konsultation. Side 6 af 18.

7 I konsultationen modtages patienter, der er visiteret fra visitationen. Konsultationen er efter tidsaftale og MedWins aftalesystem bruges. Rækkefølgen kan fraviges efter konsultationslægens vurdering, eller ved besked fra visitator. Der er ikke gynækologiske instrumenter i lægevagten. Et gynækologisk problem, der ikke kan vente til dagtiden hos egen læge, skal henvises til en gynækologisk afdeling. Den gynækologiske vurdering i lægevagten er således begrænset til vaginal exploration, samt urin HCG. I nattevagten tilstræbes ydelserne så vidt muligt gennemført som besøg Besøg. Kommunikationen mellem vagtcentralen og konsultations/kørelæger foregår via elektronisk EDB-udstyr, evt. lægens eller chaufførens mobiltelefon. Kørende læger skal ved starten af vagten logge sig ind på den mobile PC, og her opgive bilens mobilnummer. Den mobile PC afhentes af vognmanden og er således i bilen ved vagtens start. Sygebesøg aflægges i den rækkefølge kørelægen skønner det hensigtsmæssigt under hensyntagen til rationel planlægning af ruten og under hensyntagen til eventuelt hastende besøg, idet det af visitators information skal fremgå, om besøg er hastende. Omfordeling af tildelte besøg inden for et distrikt eller i mellem distrikter tilkommer alene koordinator. Ved fordelingen af besøg skal det tilstræbes, at ventetiden ikke overstiger 3 timer fra besøget er visiteret. Lægen kan ikke få kontakt med pt. Såfremt kørelægen ikke kan opnå kontakt med den sikrede, forsøges først at opnå telefonisk kontakt evt. via vagtcentralen. Lykkes dette ikke, kontakter kørelægen alarmcentralen/falck for at undersøge, om vedkommende selv har tilkaldt ambulance. Er dette ikke tilfældet, skønnes i samarbejde med visitator om der skal tages kontakt til vagthavende politi med henblik på, at skaffe adgang til boligen. Dårligt føre. Det er chaufføren der afgør om føret er for dårligt til at kunne gennemføre sygebesøg. I så fald er det regionens generelle nødberedskab, der må træde til Koordinator Koordinator fungerer som vagtens leder i sin vagtperiode og de deltagende læger har pligt til at følge koordinators anvisninger. Det er koordinators opgave at overvåge, at vagthavende i såvel visitations, som konsultations- og besøgs-vagt, møder til skemalagte vagter, samt ved Side 7 af 18.

8 konstatering af udeblivelse, at iværksætte indkaldelse af den udeblevne eller indkaldelse af standby vagten. Det er endvidere koordinators opgave at overvåge fordelingen af besøg og afviklingen af disse. Natvisitatorer har funktion som koordinator Standby. Der er i hele døgnet 2 standby læger, som kan indkaldes ved ekstraordinær travlhed, eller andre uforudsete hændelser. Det er koordinator, der afgøre om der skal gøre brug af standby lægerne. Der er ingen honorering af denne funktion. Præcisering: Standbyvagten kan kun indkaldes en gang pr. vagt. 5. Lægevagtens administration Lægevagtsudvalg. Lægevagten administreres af Lægevagtsudvalget, bestående af formanden for, og et medlem af praksisudvalget i, samt 6 vagtchefer, heraf en koordinerende. Den koordinerende vagtchef er konsultativt medlem af Praksisudvalget. Der afholdes faste månedlige møder, undtagen i juli og december. Vagtcheferne fordeler følgende poster mellem sig: 5.2. Ansvarsområde for den koordinerende vagtchef. Forestår den daglige ledelse af sekretariatet for Lægevagt Sjælland herunder godkendelse af vagtlæger, økonomiopfølgning m.m. Formand for Vagtudvalget. Indkalder og udsender materialer til månedlige møder og ved behov. Udfærdiger referat i samarbejde med sekretariatet. Holdes fuldt orienteret af områdevagtcheferne. Konsultativt medlem af Regionspraksisudvalget. Deltager i alle forhandlinger, der vedrører Lægevagt Sjælland og har forhandlingsansvar i forhold til Regionen i samarbejde med PU Medlem af Vagtudvalget under SU. Orienteres om klager i klagesystemerne. Kontakt til offentligheden/pressen. Kursus for vagtlæger Ansvarsområde for vagtchefer. Føre tilsyn med IT-systemet og foretage dataudtræk/statistik. Vedligeholde og udvikle web-siden: Udarbejde vagtskema 3 gange om året. Undervisning af chauffører og kontaktperson til vognmanden. Vedligeholde og udvikle vagtskema planlægningsprogrammet. Ansvarlig for CAVE-systemet. Ansvarlig for klagesystemerne. Side 8 af 18.

9 Føre tilsyn med telefonsystemet og foretage dataudtræk herfra. 6. Økonomi. Til drift af sekretariatet, lønninger til vagtcheferne og uddannelse indenfor lægevagten, opkræves via sygesikringen ( 2 aftale), et fast månedligt beløb fra PLO ere, samt en procentsats af ydelserne i vagttiden. Regionen betaler resten. 7. Lægevagtens webside, Lægevagtens brugerrettede administration sker gennem websiden Sidens brug og faciliteter fremgår af hjælpefunktionen. Alle praktiserende læger, vagtlæger og uddannelseslæger i region Sjælland er pligtige til at lade sig registrere på websiden. Login foregår med cpr. nr. som brugernavn og en valgfri adgangskode. Man identificeres fremover på websiden med unikt firecifret lægenummer. Alle er endvidere pligtige at angive gældende kontakttelefonnumre og mailadresse. Alle ønsker til fremtidig vagt, herunder fravalg af vagt, skal registreres online. Basisoplysninger kan løbende ajourføres og gemmes i databasen. Specielle ønsker til fravalg af enkelte dage, skal registreres for en af vagtudvalget nærmere fastsat periode. Den er pt. 4 måneder og kan ændres ved meddelelse på Ønskerne kan løbende opdateres, men sidste frist er to måneder før vagtskemaets ikrafttræden. Herefter er ønskerne endelige. Vagtskema udsendes kun på websiden. Den skemaførte læge har vagtforpligtigelsen. Alle har derfor pligt til at orientere sig i vagtskemaet. Er vagtskemaet ændret i det blå rettefelt, har den nye læge vagtforpligtigelsen, men den oprindeligt vagthavende læge har pligt til at sikre sig, at rettelsen er korrekt registreret. Websidens facilitet Egne vagter er vejledende, men ikke endeligt gyldig Indmelding til vagt. Alle vagthavende læger er pligtige til, tidligst syv dage før og senest et døgn før vagtdagen via websiden, at indmelde sig til vagt, dvs. meddele, at man kender til sin vagtforpligtigelse. Meddelelser til lægevagtens læger kan offentliggøres på websiden i Nyhedsfunktionen. Der vil altid være et link til de nyeste meddelelser fra websidens forside. Side 9 af 18.

10 Yderligere instrukser og vejledninger kan findes på websiden. Der vil altid være et advis herom i nyhedssektionen 7.3. Vagtskema. Vagtskema lægges for fire måneder ad gangen, fordelt på perioderne januar-april, maj-august og september-december. Vagtudvalget kan op meddelelse på ændre perioden. Skemaet lægges på grundlag af lægernes registrerede ønsker. Det er derfor afgørende, at ønsker til vagter er indgivet på lægevagtens webside. Ønsker og ændringer skal være indgivet senest to måneder før vagtskemastart. Følgende fordelingsregler anvendes: PL (almenpraktiserende læger) har både retten og pligten til at dække vagterne, og dermed principiel fortrinsret til ønskerne. Imidlertid forventes det, at dækningen af vagten vil være helt afhængig af vagtlægernes deltagelse. For at fastholde vagtlægerne vil rimelig fordeling og kontinuitet i deres vagter påvirke også PL s ønsker. Skulle vagtønskerne overstige antallet af vagter, der er til rådighed, vil der blive et deraf beregnet loft over mulig antal vagter pr. måned. Overstiger antallet af vagtønsker for en given vagtart (visitation/konsultation/besøg), beregnes et loft for maksimal antal af den givne vagt art, og differencen overflyttes til anden vagt art. De fleste forventes at ville afholde vagten nærmeste sted i forhold til bolig/praksis. Hvis et givet vagtsted har større tilslutning end udbuddet af vagter, vil der ske en overflytning til nærmeste område med mangel på dækning. Der beregnes i givet fald en fordelings procent. Flest mulige nattevagter søges dækket af frivillige. Herefter fordeles nattevagter proportionelt med samlet antal vagter. Deltagelse i helligdagsvagter, især de tunge vagter jul og nytår, (juleaften, nytårsaften og 1. nytårsdag) fordeles ligeligt. Der vil blive en standby vagt hver dag, en i Syd, og en i Nord. Alle der deltager i vagten vil blive tildelt disse vagter. Typisk mellem en og to om året For VL (vagtlæger) gælder endvidere: Overstiger antallet af vagtønsker tilbuddet af vagter, vil der blive beregnet et tilsvarende loft over muligt antal vagter. Antallet vil dog kunne øges hvis man tilbyder ekstra deltagelse i måske mindre attraktive vagter (F.eks. nattevagter, samt vagter i dårligt dækkede områder). VL kan deltage i konsultations og besøgs vagter. Speciallæger i almen medicin vil dog kunne konvertere nat besøgs vagter til nat visitation Et vagtydernummer, er for hele regionen, men man vil stadig kunne ønske et bestemt område. Villighed til at deltage også i andre områder, Side 10 af 18.

11 vil i høj grad kunne påvirke muligheden for at opnå et bestemt antal vagter. VL garanteres minimum 1 dag/aften vagt for hver nattevagt Deltagelse i ulempevagter (juleaften, nytårsaften og nytårsdag) er tvungen, og tildeles ligeligt. Vagtskemaet offentliggøres en måned før skemaets ikrafttræden. Skemaet udsendes ikke på papir og er kun tilgængeligt på websiden (se dette afsnit). Der udsendes ikke advis om, at et nyt skema træder i kraft. 8. Edb. Generelt. Vagtordningen betjener sig af edb i form af systemet MedWin. Systemet skal anvendes til al patientregistrering, journalføring, receptudskrivelse, henvisninger til sygehusene, samt til afregning med sygesikringen. Endvidere anvendes systemet til tilbagemeldinger til egen læge, registrering af behandlingsanvisninger og cave oplysninger. Alle vagthavende læger er pligtige til at orientere sig i systemets funktion. Brugere af systemet. Alle vagtlæger skal entydigt identificeres i vagt edb systemet for at undgå tvivl om, hvem der har forestået undersøgelse og behandling. Samtlige brugere skal derfor oprettes i vagtsystemet og have personlig pin-kode. Det er ikke tilladt at anvende andres personlige oplysninger til login på systemet. Dette gælder også midlertidige vagtlæger og uddannelseslæger. Lægevagtens sekretariat varetager vedligeholdelsen af brugerinformationerne. Orientering om systemets funktion. Redegørelse for anvendelse af systemet foreligger på lægevagtens webside Samme sted orienteres om opdateringer og ændringer i systemets funktionalitet. Systemet indeholder en meddelelsesfunktion, der muliggør meddelelser til de vagthavende læger. Disse oplysninger bør læses ved vagtstart. For at modtage meddelelser, skal alle praktiserende læger have en edifact adresse (lokationsnummer), og være tilmeldt, som modtager. Praktiserende læger, der ikke deltager i vagten, skal derfor også have tilmeldt deres lokationsnummer. Side 11 af 18.

12 Computer brug. Da stabilitet er afgørende for vagtcomputernes brug, er det ikke tilladt at downloade filer eller at installere og køre andre programmer end de allerede installerede. Ethvert forsøg på ændring af computernes opsætning er strengt forbudt. Alle aktiviter på internettet logges (registreres). En overtrædelse af ovenstående er en overtrædelse af vagtinstruksen og vil udløse sanktioner. Se nedenfor Journalføring. Der henvises til Sundhedsstyrelsen vejledning desangående Cave registrering. I MedWin s cavefunktion registreres de patientoplysninger, som det er væsentligt, at gøre vagtordningens læger opmærksom på. Oplysningerne kan være behandlingsvejledninger, oplysninger om allergi, om misbrug eller andre relevante oplysninger. Sædvanligvis indberetter egen læge disse oplysninger. Der kan dog være tale om patienter bosiddende udenfor region Sjælland, og som ofte søger lægevagten. I disse tilfælde kan den cave-ansvarlige vagtchef indberette. Cave-notatet skal indeholde oplysning om hvem, der har indberettet oplysningerne. I almindelighed kræves det, at patienten samtykker i indberetningen og indholdet af denne. Med regelmæssige mellemrum, mindst hvert år, gennemgås cave-listen, ved forespørgsel på edifact, til egen læge. Den indberettende læge, tager stilling til, om notatet skal bibeholdes. Bekræftes notatet ikke, vil det blive fjernet fra listen. Skal patienter i øvrigt fjernes fra listen, skal den indberettende læge straks foranledige det. Indlægning og revision af cave-oplysninger, varetages af den caveansvarlige vagtchef. Oplysning til registrering tilsendes denne med oplysning om hvorvidt, patienten er informeret om indberetningen. Patienter på cave-listen har til enhver tid ret til at vide, hvad der er registreret om dem. Oplysninger til patienterne kan udleveres af egen læge eller den cave-ansvarlige vagtchef. Opgaverne kan uddelegeres til lægevagtens sekretariat. Side 12 af 18.

13 9. Telefoner. Vagtinstruks IP baseret system, hvor kaldene går ind i en retfærdig kø, uanset hvorfra i regionen der visiteres. Når patienterne ringer ind, vil der blive bedt om indtastning af cpr. nr. på vedkommende, det har brug for lægehjælp. Herefter bliver opkaldet sat i en retfærdig kø, og vil således blive besvaret i den rækkefølge de indløber. Der vil blive oplyst om ventetid. Når lægen modtager kaldet vil patienten automatisk komme frem på skærmen. Et telefonopkald kan ikke afsluttes, før der er lavet et notat på patienten, samt udfærdiget en regning. Der kan ringes indbyrdes mellem telefonerne på lokalnumre. Ligeledes findes bagomnumre til samarbejdspartnere. Ved kald fra disse, går samtale ind, som nr. 1 i køen. Det fælles telefonnummer til Lægevagten i : Der foreligger en detaljeret vejledning i brug af telefonapparatet på som alle er pligtige til at sætte sig ind i. Alle konsultationer er udstyret med en nødtelefon, primært som kontakt fra lægevagtcheferne til lægerne i vagt. 10. Utensilier. Se bilag Lægetasker. Alle vagtlæger er pligtige til at have egen lægetaske med nødvendigt udstyr. Medicinliste findes på under og på Ydernummer. Til afregning med Sygesikringen kræves et ydernummer. Alle vagtlæger skal have eget vagtydernummer. Ansøgningsblanket fås i lægevagtens sekretariat. 12. Regninger til sygesikringen Regninger honoreres kun, hvis de indtastes i MedWin systemet. Samleopgørelser udsendes af MedWin næste arbejdsdag og findes på websiden Side 13 af 18.

14 Honorering af vikarlæger uden eget ydernummer. Hvis en vagtlæge ikke har eget ydernummer, skal lægen tilknyttes en praktiserende læge, over hvis ydernummer afregningen foretages. Vagtlæger kan enten beskattes som lønmodtagere med A-skattetræk, eller som B-beskatning. Det kræver dog, at vagtlægen har eget SE-nr. Vælges A-beskatning, må principallægen være opmærksom på, at der ved lønudbetalingen bør fratrækkes lønsumsafgift og feriepenge, som senere skal betales, men ikke kompenseres. 13. Kollegiale regler Generelle regler. Lægen udfører vagtarbejde under selvstændigt lægeligt ansvar. Vagtlægen fungerer som vikar for egen læge. Der skal føres ordnede optegnelse for hver patientkontakt. Der sendes elektronisk via edifact meddelelse fra lægevagten til egen læge. Anvisninger udstedt af patientens egen læge opfattes som vejledende, men ikke bindende for den vagthavende læge, der må varetage det lægelige arbejde i overensstemmelse med egen lægefaglige holdning. Enhver læge, der deltager i vagtordningen, er forpligtet til at kende vagtinstruksens indhold. En ajourført vagtinstruks vil forefindes på De kollegiale vedtægter forventes respekteret. Alle i vagten deltagende læger, skal være dækket af en personligt tegnet lægeansvarsforsikring. Udgifter hertil afholdes af lægen selv Etik. Det forventes, at lægen på vagten ikke bærer præg af alkohol- eller medicinindtagelse og er velsoigneret. Får en læge mistanke om, at en kollega under en vagt er påvirket af alkohol eller medicin, bør den påvirkede læge straks afløses på vagten. Såfremt man ikke selv kan eller vil løse situationen, skal vagtchefen kontaktes. Vagtchefen har da pligt og kompetence til at træffe de nødvendige forholdsregler. Hvis patienter henvender sig til lægevagten med oplysninger om, at de har været udsat for en beruset vagtlæge, skal de instrueres om, at de selv (som dem, der har bevidnet forholdet), kan anmelde lægen til politiet, som så må tage stilling til, hvorledes den videre efterforskning skal foretages. Den læge, der modtager en sådan anmeldelse, skal henvende sig til den mistænkte vagtlæge og orientere om anmeldelsen. Ved berettiget mistanke må den mistænkte vagtlæge afløses i medfør af ovenstående. Side 14 af 18.

15 Den mistænkte vagtlæge må selv vurdere, om vedkommende ønsker at gardere sig ved at få udført alkohol/medicinstest. Regningen for denne kan ved usikkerhed om betalingen tilsendes Praksisudvalget, der betaler prøven ved uberettiget mistanke. Er en vagthavende læge under mistanke om alkohol/medicinpåvirkethed, konfronteres lægen hermed og situationen konfereres med ansvarshavende koordinator, eller dennes stedfortræder, som straks kontakter vagtchefen, eller et af vagtudvalgets øvrige medlemmer. Der kan forlanges alkohol/medicintest på den mistænkte. Der henvises i øvrigt til autorisationsloven (lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, nr. 451 af 22. maj 2006) Finder vagtudvalget at en læge udviser uforsvarlig faglig adfærd, indberettes dette til Embedslægeinstitutionen. Den pågældende læge bør almindeligvis orienteres herom forinden, jf. Lægeforeningens kollegiale regler. Såfremt lægens adfærd i øvrigt er uforenelig med denne instruks forelægges sagen for samarbejdsudvalget Lokaleetik. Lægevagtslokalerne er vores fælles arbejdsplads, og lægevagtens ansigt udadtil. De skal behandles med ansvar og respekt. De skal forlades ryddelige, computere skal slukkes, medicinskabe etc. skal aflåses. Ligeledes lukkes og låses døre og vinduer. Det er ikke tilladt at tage nøgler og mobile computere med hjem. Nøgler skal ved vagtens afslutning afleveres, hvor de er hentet. Det samme gælder mobile computere. Ved fejl og mangler ved lokalerne kontaktes områdevagtchefen Rygning. Der er rygeforbud i visitationer, konsultationer og venterum Fremmøde, akut forfald. Får en vagthavende akut forfald, meddeles det til koordinator. Den vagthavende er, hvis helbredet tillader det, forpligtet til så vidt muligt selv at sørge for en afløser, men koordinator kan være behjælpelig med at skaffe en afløser. Det er uacceptabelt, at en vagthavende læge glemmer at møde op. DET MÅ IKKE SKE!! Det er en dødssynd, der kan medfører indkaldelse af anden kollega til at gøre arbejdet. Side 15 af 18.

16 13.6. Sanktioner. Ved mindre overtrædelser af vagtinstruksen kan vagtudvalget tildele en advarsel eller påtale. Ved udeblivelse fra lægevagt idømmes en bod på kr (2008 priser). Ved ulempevagter skærpes boden til kr Boden tilfalder den læge, der ekstraordinært må indkaldes. I tvivlstilfælde tilfalder boden Lægevagten i. Ved gentagne eller grovere overtrædelser af vagtinstruksen, informeres Praksisudvalget, som herefter tager stilling til en bod op til kr (2008 priser) eller evt. udelukkelse fra lægevagten. I øvrigt henvises til PLO s protokollat om sanktioner for overtrædelse af vagtinstruks: Alle læger, der har tiltrådt landsoverenskomsten er berettigede og forpligtede til at deltage i Lægevagten på de vilkår, der er beskrevet i landsoverenskomsten og de vagtaftaler, der indgås mellem en region og PLO's regionale praksisudvalg. Rammerne for den praktiske afvikling af Lægevagten fastlægges i regionale vagtinstrukser, der bl.a. beskriver lægernes konkrete forpligtelser i forbindelse med deltagelse i vagtordningen. Disse vagtinstrukser udarbejdes af PLO's regionale praksisudvalg og godkendes af samarbejdsudvalget. Sanktioner for overtrædelse af vagtinstruks Der kan i vagtinstrukser fastsættes regler om at vagtchefen i tilfælde af en læges udebliven fra en vagt kan pålægge lægen en bod af en nærmere angivet størrelsesorden. Boden kan tilfalde den læge, som må tage en ekstra vagt med kort varsel. Vagtchefen kan ved mindre overtrædelser af vagtinstruksen skriftligt tildele en advarsel eller udtale misbilligelse, eventuelt med angivelse af at gentagelse kan medføre en stærkere sanktion. Ved væsentlige eller gentagne overtrædelser af vagtinstruksen kan praksisudvalget efter indstilling fra vagtchefen, pålægge følgende sanktioner: 1. At lægen pålægges en bod. Boden indbetales til vagtchefen og anvendes til vagtordningens drift. 2. At lægens antal af vagter (kørende, visiterende eller konsultationsvagter) nedsættes. 3. At lægen midlertidigt i en angiven periode udelukkes fra en af vagtformerne. 4. At lægen midlertidigt i en angiven periode eller indtil videre udelukkes fra flere eller samtlige vagtformer. Hvis lægen indtil videre udelukkes fra flere eller samtlige vagtformer kan lægen anmode om, at tilladelse til vagtkørsel tages op igen til vurdering efter 5 år. En læge, der af vagtchefen eller af praksisudvalget pålægges en af de nævnte sanktioner, kan inden 6 uger fra modtagelsen af den skriftlige afgørelse indbringe sagen for samarbejdsudvalget med ankeadgang til Landssamarbejdsudvalget. Sådan Side 16 af 18.

17 indbringelse af sagen har opsættende virkning for effektuering af sanktionen. Bod fastsat i medfør af dette protokollat kan ved manglende betaling effektueres ved at regionen modregner beløbet i lægens honorartilgodehavende. Såfremt en kollega finder, at der er sket overtrædelse af vagtinstruksen, foretages straks indberetning til vagtchefen. Den, der foretager indberetning, skal samtidig orientere vedkommende læge om indberetningen. Vagtchefen, eller en stedfortræder for denne, kan af egen drift tage en sag op til behandling, enten på grund af formodning om overtrædelse af vagtinstruksen, eller på grund af patientklage. Vagtchefen skal skriftlig høre lægen vedrørende de forhold hvorom, der er rejst klage. Lægen meddeles en frist på 14 dage til at besvare klagen. Det tilkendegives lægen, at såfremt denne ikke svarer indenfor angivne frist, vil sagen blive behandlet på det foreliggende grundlag. Hvis lægen udtrykker ønske om det, eller vagtchefen i øvrigt finder det hensigtsmæssigt, indkaldes lægen til et møde med vagtchefen. Endvidere kan øvrige medlemmer af vagtudvalget deltage i mødet. Der udfærdiges et referat over det på mødet passerede. Referatet skal godkendes at alle deltagende. 14. Klagesager Procedure. Klager der fremsendes til vagtcheferne deles op i to typer: Klager over lægens faglighed eller fremtræden. Disse henvises til patientklagenævnet. Klager over lægevagtens strukturforhold tages op i det Regionale Vagtudvalg og evt. samarbejdsudvalget. Service- og adfærdsklager. Sådanne klager henvises til regionen, jf. LOK 60. Det er den læger, der er klaget over, som skal partshøres af regionen. Vagtchefen kan være regionen behjælpelig med at finde frem til, hvilken læge der har været på vagt på det relevante tidspunkt, hvis patienten ikke kender navnet på vagtlægen. I tvivlstilfælde tager lægevagtschefen kontakt til klageren, for at få belyst klagen Journalindsigt. Side 17 af 18.

18 De journalnotater, der føres af læger på vagt, anses forløbende at blive overdraget til vagtchefen, jf. 21, stk. 2 i bekendtgørelse om patientjournaler. Den edb-ansvarlige vagtchef har det administrative ansvar for lægevagtens journaler og ansvaret for at give patienter indsigt i foreliggende journalnotater. Journalindsigt gives efter de almindelige regler på området og kræver ikke tilladelse fra den læge, der har skrevet journalnotatet. Hvis journalindsigt gives, skal den læge, der har skrevet journalnotatet, straks orienteres herom. Den praktiske administration kan overlades til sekretariatet. 15. Turister. Se hjælpefunktion i MedWin 16. Anbragte i detention. Ifølge Justitsministeriets Bekendtgørelse om detentionsanbringelse skal den anbragte undersøges af en læge. Det kan også indebære undersøgelse af en vagtlæge. Der er til formålet af PLO udarbejdet en mini journal, som bør udfyldes. mini journalen findes i detentionen. 17. Ligsyn. Vagtlægen har i tilfælde af egen læges forfald pligt til at skrive dødsattest. Lægen skal blot sikre sig at side 1 kan udfyldes og afleveres til pårørende eller bedemanden. Side 1 skal indberettes elektronisk. Egen læge vil, når side 1 er indberettet elektronisk til Sundhedsstyrelsen, automatisk få besked om indberetning af side 2. Det er ikke "sømmelig omgang med lig", at afdøde pga. weekend eller helligdage, skal henligge i hjemmet i længere tid. Det er visitator/koordinator der i tvivlstilfælde vurderer hvornår et ligsyn kan udføres o Side 18 af 18.

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland

Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland Aftale om tilrettelæggelse af lægevagten i Region Sjælland 1. Vagtordningens formål Formålet med denne aftale er at sikre borgerne i Region Sjælland en god og sikker lægebetjening uden for de praktiserende

Læs mere

Lægevagten Region Syddanmark

Lægevagten Region Syddanmark Lægevagten Region Syddanmark VAGTINSTRUKS Lægevagten Region Syddanmark Godkendelse på medlemsmøde 29. oktober 2014 Revideret på medlemsmøde 8. november 2018 1 VAGTENS ORGANISATION 1.1 LÆGEVAGTEN I REGION

Læs mere

VAGTINSTRUKS Lægevagten Region Syddanmark

VAGTINSTRUKS Lægevagten Region Syddanmark VAGTINSTRUKS Lægevagten Region Syddanmark UDKAST til godkendelse på medlemsmøde 29. oktober 2014 ændringer er markeret i rødt 1 VAGTENS ORGANISATION 1.1 LÆGEVAGTEN I REGION SYDDANMARK omfatter alle praktiserende

Læs mere

MedWin vagtlægesystem Brugervejledning

MedWin vagtlægesystem Brugervejledning MedWin vagtlægesystem Brugervejledning Side 1 Brugervenlighed Der er nu udarbejdet et nyt vagtlægesystem, der kan betjene regionerne. Vi har så vidt muligt fastholdt præsentationen og brugervenligheden.

Læs mere

Vagtinstruks, Lægevagt Sjælland

Vagtinstruks, Lægevagt Sjælland , Lægevagt Sjælland Indeks 1. Generelt om en... 3 2. Aftale grundlag... 3 3. Lægevagtens dækningsområde... 3 4. Retningslinjer for vagtarbejdet... 3 4.1. Generelt... 3 4.2. Særlige patientgrupper... 4

Læs mere

Vagtinstruks, Lægevagt Sjælland

Vagtinstruks, Lægevagt Sjælland Vagtinstruks, Lægevagt Sjælland Indeks 1. Generelt om Vagtinstruksen... 3 2. Aftale grundlag... 3 3. Lægevagtens dækningsområde... 3 4. Retningslinjer for vagtarbejdet... 3 4.1. Generelt... 3 4.2. Særlige

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10

KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE. September 2009. Side 1 af 10 KRAVSPECIFIKATION INDKØBSORDNING TIL VISITEREDE BORGERE I GENTOFTE KOMMUNE September 2009 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1. KRAVSPECIFIKATIONER TIL INDKØBSORDNINGEN...3 1.1 Målsætning... 3 1.2 Bestilling

Læs mere

1) Hvorfor valgte Regionsrådets sekretariat ikke at fremsende dette brev til medlemmerne af Regionsrådet?

1) Hvorfor valgte Regionsrådets sekretariat ikke at fremsende dette brev til medlemmerne af Regionsrådet? Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 15012469 Sagsbeh..: Thomas Pihl Dato: 20. oktober

Læs mere

Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst

Lovgivning som forskriften vedrører Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst Side 1 af 6 Vejledning om medicinadministration og patienters selvadministration af medicin mv. VEJ nr 15005 af 06/02/1998 (Gældende) LBK Nr. 759 af 14/11/1990 LBK Nr. 272 af 19/04/2001 Vejledning om medicinadministration

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN BILAG 3 17. maj 2006/FIJ, tilrettet 6. august 2006 NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN 1. (Der foreligger nu et oplæg til lægevagtsordning i Region Syddanmark fra en embedsmands- og lægearbejdsgruppe. I dette

Læs mere

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole Skriftlige prøver Generelt 1. Det er aldrig lovligt at kommunikere med andre end eksamensvagterne under en skriftlig prøve. Og denne kommunikation

Læs mere

Den lukkede dør. Akutte tilstande

Den lukkede dør. Akutte tilstande Den lukkede dør Af Ole Nørskov Hvordan skal praktiserende læger forholde sig, hvis de bliver kaldt på sygebesøg, og patienten ikke reagerer, når der ringes på døren? Situationen er ofte præget af mange

Læs mere

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet.

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet. 1 Den 9. maj 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af detentionen i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Frederikssund og Justitsministeriet om udtalelser

Læs mere

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015 Radiografuddannelsen Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning Marts 2015 Indhold 1. Prøver og bedømmelse... 2 1.1 Oversigt over bedømmelser i uddannelsen... 2 2. Studieaktivitet,

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion Kort om sygedagpenge og refusion A - Løn under sygdom/refusion Funktionærer har krav på fuld løn under sygdom. Fuld løn inkluderer sædvanlige løntillæg og provision, men ikke overarbejdsbetaling, uanset

Læs mere

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark

Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Sammenfatning af kortlægningsrapport om de regionale lægevagtsordninger og akuttelefon 1813 fra VIVE - med fokus på Region Syddanmark Baggrund I september 2018 offentliggjorde analysecenter VIVE en rapport

Læs mere

DELEGATION & REGLER VIKAR FOR LÆGE. kend ansvarsforholdene som medicinstuderende

DELEGATION & REGLER VIKAR FOR LÆGE. kend ansvarsforholdene som medicinstuderende DELEGATION & REGLER VIKAR FOR LÆGE kend ansvarsforholdene som medicinstuderende VIKAR FOR LÆGE Når du som medicinstuderende arbejder som vikar for en læge, er det vigtig, at du er opmærksom på, hvordan

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til etablering af Regionslægevagt. til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Forslag til etablering af Regionslægevagt. til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til etablering af Regionslægevagt Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 7 Jff REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej

Læs mere

SUNDHEDSDÆKNING. på Region Sjællands mindre øer. Praksisplanudvalget for almen praksis. Side 1

SUNDHEDSDÆKNING. på Region Sjællands mindre øer. Praksisplanudvalget for almen praksis. Side 1 SUNDHEDSDÆKNING på Region Sjællands mindre øer Praksisplanudvalget for almen praksis Side 1 1. Indledning og baggrund Praksisplanudvalget har i planperioden 2014-2018 besluttet at have særlig fokus på

Læs mere

Tillægsaftale om Betalingsservice

Tillægsaftale om Betalingsservice Tillægsaftale om Betalingsservice 1. Debitorer i Betalingsservice 1.1 Kunden og GrønlandsBANKEN, Postboks 1033, 3900 Nuuk, banken@banken.gl har dags dato i henhold til Aftale om Netbank indgået følgende

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende ørelægehjælp på Færøerne. Gældende fra 1. oktober 1982.

Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya og Foreningen af Speciallæger vedrørende ørelægehjælp på Færøerne. Gældende fra 1. oktober 1982. Hesin sáttmáli er skannaður og OCR-lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra, eru tygum vælkomin at boða frá við at trýsta á her Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

1. Overenskomstens parter.

1. Overenskomstens parter. Hesin sáttmáli er skannaður og OCR- lisin. Tískil kunnu ymiskar villur koma fyri. Um tygum koma fram á onkra villu, eru tygum vælkomin at boða frá her. Overenskomst mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya

Læs mere

I afsnittets telefonboks konstaterede jeg at der ved telefonen var opsat et skilt hvorpå der stod taletid max 10 minutter.

I afsnittets telefonboks konstaterede jeg at der ved telefonen var opsat et skilt hvorpå der stod taletid max 10 minutter. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. november 2002 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 26. november 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus. I rapporten bad jeg afdelingen og Vejle Amt om

Læs mere

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa

Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Vedtægter for bestillingskontoret Grenaa Taxa Grenaa Taxa s økonomiske forening har i henhold til Lovbekendtgørelse om taxikørsel m.v. nr. 107 af 30. januar 2013 og Bekendtgørelse nr. 405 af 8. maj 2012

Læs mere

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Børnehus Syd Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Formål Det overordnede formål med børnehusene er at bidrage til at sikre en koordineret og skånsom tværfaglig

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune J. nr. 3-17-291/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Fredericia Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe Tlf. 72 22 79 50 Fax 72 22 74 40 E-mail syd@sst.dk

Læs mere

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings og Takstnævn

K E N D E L S E FAGLIG VOLDGIFT. Praktiserende Lægers Organisation. mod. Regionernes Lønnings og Takstnævn K E N D E L S E i FAGLIG VOLDGIFT Praktiserende Lægers Organisation mod Regionernes Lønnings og Takstnævn Denne voldgiftssag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt regionerne har ret til modregning af allerede

Læs mere

OVERENSKOMST. Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO)

OVERENSKOMST. Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO) OVERENSKOMST om almen lægegerning mellem Meginfelag Sjúkrakassa Føroya (MSF) / (AHR) og Kommunulæknafelag Føroya (KLF) / (PLO) Af 1. oktober 2006 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel I. Indledende bestemmelser...

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne

Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne Bestyrelsen Valg og konstituering af bestyrelse Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling og består af en formand, næstformand

Læs mere

Spørgsmål nr. 1029 fra Folketingets Retsudvalg (Aim. del) af 18. august 2008 *> 8 ÅPR, 2009

Spørgsmål nr. 1029 fra Folketingets Retsudvalg (Aim. del) af 18. august 2008 *> 8 ÅPR, 2009 Retsudvalget 2008-09 REU alm. del Bilag 496 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. Fax +45 33 13 25 12 +45 33

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje

Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje Håndbog for medarbejdere i den kommunale hjemmepleje. Håndbogen er udarbejdet af Center for Organisation, Sundhedsog Omsorgsforvaltningen, Sjællandsgade 40, 2200 København N Juni 2011 2 Kære medarbejder

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet

Sundhedsaftale, Region Hovedstaden 2011-2014. Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Medicinhåndtering ved sektorovergange: Kommunikation, koordination og kontinuitet Nr. 11.1. Godkendt af den administrative styregruppe Dato: 26. november 2010 Bemærkninger Medicin Medicinhåndtering ved

Læs mere

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune

Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Krav til leverandør af personlig og praktisk hjælp i Norddjurs Kommune Januar 2016 1. Ydelser som leverandøren kan søge godkendelse til: Praktisk hjælp i dagtimerne på hverdage Personlig pleje. Leverandøren

Læs mere

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser NOTAT Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser De praktiserende lægers sygebesøg hos borgeren er som led i den nye overenskomst

Læs mere

Serviceinformation Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje

Serviceinformation Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje Serviceinformation Til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje Indhold Målsætning for hjemmeboende...1 Hvordan søger du om hjælp?...2 Hvad omfatter tilbuddene?...2 Journalføring...3 Visitationsbesøg...3

Læs mere

Lærervejledning. For afvikling af prøver og censorvirksomhed

Lærervejledning. For afvikling af prøver og censorvirksomhed For afvikling af prøver og censorvirksomhed 1. Indholdsfortegnelse Indhold 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Afgivelse af standpunktsbedømmelse... 3 Ved ikke-bestået standpunktsbedømmelse i et grundfag eller

Læs mere

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling

KLUBVEDTÆGTER. Indhold: for medlemmer af. DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY. Klubvedtægter. Forretningsorden for generalforsamling KLUBVEDTÆGTER for medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-KLUB UGGERLY Indhold: Klubvedtægter Forretningsorden for generalforsamling Forretningsorden for bestyrelsen 1 Klubbens formål og virke Klubbens formål

Læs mere

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Akutaftalens 2. del med enstrenget visitation og udvidet samarbejde i akutafdelinger implementeres nu. I denne information finder du generel

Læs mere

Vejledning for håndtering af dialogsamtaler.

Vejledning for håndtering af dialogsamtaler. Koncern Sekretariatet Juridisk Sekretariat Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 57 19 Fax 48 20 57 77 Web www.regionhovedstaden.dk CVR/SE-nr: 29 19 06 23 Dato: 3. december 2010

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Forretningsorden for Byrådet

Forretningsorden for Byrådet Forretningsorden for Byrådet Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende sager

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J.nr. /1-17-172/1 sif Tlf. 72227990 Fax 72227439 E-post info@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Dir. tlf. E-post nord@sst.dk Thisted Kommune 2010 Tilsynene i Thisted Kommune har gennemført i alt otte tilsynsbesøg

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard 2016 Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet for personlig pleje i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016.

Læs mere

PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP SERVICEDEKLARATION

PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP SERVICEDEKLARATION PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP SERVICEDEKLARATION 1 2 TRYGHED FLEKSIBILITET ÅBENHED RESPEKT LIVSKVALITET PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP MÅL Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves

Læs mere

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 27. juni 2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2014-3805 Delpolitik PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner Baggrund Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet

Læs mere

I alt ti. Sag A AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV

I alt ti. Sag A AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV AFGØRELSER AF LISBETH JARLOV S Y G E S I K R I N På to møder i 2005 har LSU behandlet klager over psykologer, som ikke har levet op til sygesikringsoverenskomsten. Klagerne er få, men der blev uddelt enkelte

Læs mere

Dine rettigheder som patient

Dine rettigheder som patient Dine rettigheder som patient Vi er til for dig På Region Sjællands sygehuse er patienterne i fokus. Vi lægger stor vægt på at informere og vejlede dig om din sygdom og behandling i et klart og forståeligt

Læs mere

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Kapitel 1. Fælles bestemmelser 1. Oprettelse af kontrakt I enhver vikaraftale skal skriftlig kontrakt oprettes på den af PLO og YL udfærdigede standardblanket.

Læs mere

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder)

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Betingelser 1. SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN må, om ønsket, gennemføre betalinger via PBS (Pengeinstitutternes

Læs mere

Velkommen til Aarhus Universitetshospital

Velkommen til Aarhus Universitetshospital Brendstrupgårdsvej 100, Skejby Her er praktiske informationer, som kan hjælpe dig, i forbindelse med din indlæggelse på Aarhus Universitetshospital. Hvis du har spørgsmål, eller hvis der er noget, du vil

Læs mere

KLUBVEDTÆGTER for lærlinge-medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-LÆRLINGE-KLUB STRØM, EL-KØBING. Forslag

KLUBVEDTÆGTER for lærlinge-medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-LÆRLINGE-KLUB STRØM, EL-KØBING. Forslag KLUBVEDTÆGTER for lærlinge-medlemmer af DANSK EL-FORBUND i EL-LÆRLINGE-KLUB STRØM, EL-KØBING Forslag Anvendes kun hvis der ikke i forvejen findes en klub på virksomheden Indhold: Klubvedtægter Forretningsorden

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer.

Stk. 4. Formanden, medlemmerne og suppleanterne udpeges for op til 4 år ad gangen. 2. Danmarks Vækstråd udpeger en næstformand blandt sine medlemmer. Maj 2014 Forretningsorden for Danmarks Vækstråd I medfør af 7, stk. 6 i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010, som ændret senest ved lov nr. 313

Læs mere

11-12-2009 Silkeborg Tekniske Skole Håndbog om sygefravær 2010 1

11-12-2009 Silkeborg Tekniske Skole Håndbog om sygefravær 2010 1 Silkeborg Tekniske Skole Håndbog om sygefravær 2010 1 Indhold Håndbog om sygefravær... 3 Indledning... 3 Sygemeldingen den første kontakt til arbejdspladsen... 3 Registrering af sygefravær... 4 Langvarigt

Læs mere

Vejledning til det daglige. samarbejde i forbindelse med. levering af medicin til Amgros og sygehusapotekerne i Danmark

Vejledning til det daglige. samarbejde i forbindelse med. levering af medicin til Amgros og sygehusapotekerne i Danmark Vejledning til det daglige samarbejde i forbindelse med levering af medicin til Amgros og sygehusapotekerne i Danmark Version 2.0 Side 1 Indhold Vejledningen i forhold til kontrakten... 3 Indkøb af lægemidler...

Læs mere

Patientklager - Patientombuddet / Discliplinærnævnet Dokumentbrugere : SYD Administratione n - Syd, S afd. led. Alle

Patientklager - Patientombuddet / Discliplinærnævnet Dokumentbrugere : SYD Administratione n - Syd, S afd. led. Alle Patientklager - Patientombuddet / Discliplinærnævnet SYD Administrationen - Syd (DistG) Patientklager - Patientombuddet / Discliplinærnævnet Dokumentbrugere : SYD Administratione n - Syd, S afd. led. Alle

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 19. august 2014 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne 1) Boligforhold Lejligheden er vidunderlig.

Læs mere

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Hjemmepleje i Stevns Kommune

Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Hjemmepleje i Stevns Kommune Oversigt over spørgsmål og svar til udbud af Hjemmepleje i Stevns Kommune Skema opdateret den 13.4.2015 Nummer på spørgsmål/ oplysning Dato for besvarel se Spørgsmål 1 13.5 Rammeaftale: 2 Formål og omfang

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg J.nr. 5-2210-21/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg s tilsyn med plejehjem i Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Struer Kommune 2011 Tilsynene i Struer Kommune har gennemført

Læs mere

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Vælg billede Vælg farve HR-afdelingen, Lønfunktionen & Uddannelse og Kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Velkommen til Region Syddanmark Dine arbejdsvilkår...

Læs mere

Århus Kommune Århus Kommune PARTNERSKABSAFTALE MED

Århus Kommune Århus Kommune PARTNERSKABSAFTALE MED Magistratens 1. Afdeling Århus Kommune Århus Kommune PARTNERSKABSAFTALE MED En partnerskabsaftale er en samarbejdskontrakt, hvor en privat eller offentlig arbejdsplads og Arbejdsmarkedsafdelingen aftaler

Læs mere

Udkast Vejledning om sterilisation

Udkast Vejledning om sterilisation 1. juli 2014 Sagsnr. 2014032074 Udkast Vejledning om sterilisation Indhold Indledning 2 Del 1: Sterilisation uden tilladelse 3 1. Fremgangsmåde ved anmodning om sterilisation, der ikke kræver tilladelse

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU)

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU) Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og vedrørende forberedende voksenundervisning (FVU) Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende administrative vejledning danner

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere

2- aftale om lægevagten i Region Nordjylland

2- aftale om lægevagten i Region Nordjylland 2- aftale om lægevagten i Region Nordjylland 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem Praksisudvalget i Nordjylland og Region Nordjylland. 2 Aftalens formål Formålet med aftalen er at fastlægge

Læs mere

Thisted Kommunes servicetilbud til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje omfatter:

Thisted Kommunes servicetilbud til hjemmeboende med behov for hjælp og pleje omfatter: Målsætning for hjemmeboende med behov for hjælp og pleje. Målet er at fremme den enkelte brugers muligheder for at opleve størst mulig grad af trivsel og livskvalitet ved: At hjælpe hjemmeboende brugere

Læs mere

Lægedage 2015. Attester anno 2015 -en opdatering

Lægedage 2015. Attester anno 2015 -en opdatering Lægedage 2015 Attester anno 2015 -en opdatering Attester fra dagligdagen i praksis - Generelle regler om udfærdigelse af attester - Underretninger til kommunen om børn - Mulighedserklæringen og frihåndsattester

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem J.nr.: 2-17- 207/3 Embedslægerne region Midt Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Rimsøbygade 22, Rimsø, 8500 Grenå

Læs mere

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD 2016 HOLD DIG ORIENTERET Når hele eksamensplanen den 20. maj er offentliggjort, kan du se din personlige prøvekalender i Lectioskemaet (fag, dato, tidspunkt, lokale etc.) Du

Læs mere

Retningslinjer for videoovervågning. Etablering af videoovervågning i Rudersdal Kommune

Retningslinjer for videoovervågning. Etablering af videoovervågning i Rudersdal Kommune Retningslinjer for videoovervågning Etablering af videoovervågning i Rudersdal Kommune 1 Organisatorisk placering Sekretariatet varetager administrationen af disse retningslinjer. Regler Videoovervågning

Læs mere

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet

Bilag A, vilkår for pakke 2. Forsyningspligt på teleområdet Bilag A, vilkår for pakke 2 Forsyningspligt på teleområdet Vilkår for XXX' varetagelse af en nummeroplysningstjeneste til nærmere afgrænsede grupper af handicappede, en landsdækkende nummeroplysningstjeneste

Læs mere

3.83.104-3.83.105. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N

3.83.104-3.83.105. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N MedWin programopdatering: 3.83.104-3.83.105 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 57 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Folketingets Sundhedsudvalg Anledning: Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske bocentre på

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Til- og framelding til eksamen... 3 2. Mødetidspunkter... 3 3. Prøvens start... 3 4. Konsekvenser af at komme for sent...

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere BEK nr 978 af 01/10/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen, j.nr. 5-6611-111

Læs mere

Dato: 4. marts 2014. J.nr. 5-2210-33/1. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Frederikssund Kommune

Dato: 4. marts 2014. J.nr. 5-2210-33/1. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Frederikssund Kommune Dato: 4. marts 2014 J.nr. 5-2210-33/1 s tilsyn med plejehjem i Frederikssund Kommune 2013 Tilsynene i Frederikssund Kommune har gennemført i alt to tilsynsbesøg på følgende plejehjem, som kommunen skriftligt

Læs mere

Eksamensreglement 2016

Eksamensreglement 2016 Eksamensreglement 2016 Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne Skriftlige og mundtlige eksamener Fuldtidsuddannelserne 1 Mundtlig eksamen For specifik information i forhold til din uddannelse

Læs mere

FMK arbejdsgange. Doknr 3820/16

FMK arbejdsgange. Doknr 3820/16 FMK arbejdsgange 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 FMK arbejdsgange Varde Kommune... 3 Kommunikation og samarbejde med praktiserende læger om borgernes medicin... 3 Begreber:... 4 Opstart...

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011

Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Blanketdokumentation LÆ 131, 132 & 135 v1.0 Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Blanketternes anvendelse... 4 1.3 Den papirbaserede arbejdsgang... 6 1.4 Den fremtidige

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Ringkøbing-Skjern Kommune. J.nr. 5-2210-1583/1. Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Ringkøbing-Skjern Kommune. J.nr. 5-2210-1583/1. Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg J.nr. 5-2210-1583/1 Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg s tilsyn med plejehjem i Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Ringkøbing-Skjern Kommune 2012 Tilsynene i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken J. nr.: 1-17-60/4 P nr.: 1003371723 Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken Adresse: Solsikkevej 43, Koldby, 7752 Snedsted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Winnie Halkjær Dato for tilsynet: 27.

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 22, stk. 6, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Kommunen har pligt til at sørge for, at der tilbydes hjælp til madservice jf. servicelovens 83, stk. 1 nr. 3 og Ældre- og Handicapforvaltningens

Læs mere

Stamoplysninger. Tilsyn med vaskeriordning Clara Service Gruppen

Stamoplysninger. Tilsyn med vaskeriordning Clara Service Gruppen Stamoplysninger. Tilsyn med vaskeriordning Clara Service Gruppen Det udfyldte skema samt de telefonisk indhentede borgerinterviews udgør basis for tilsynsmedarbejderens tilbagemelding til leverandørledelsen

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Furesø Kommune Sundheds- og Ældreafdelingen Kvalitetsstandard for Sygepleje. Kvalitetsstandard for sygepleje i Furesø Kommune

Furesø Kommune Sundheds- og Ældreafdelingen Kvalitetsstandard for Sygepleje. Kvalitetsstandard for sygepleje i Furesø Kommune Kvalitetsstandard for sygepleje i Furesø Kommune 1 20-01-2014 Indhold Hvad er hjemmesygepleje?... 3 Hvad er formålet?... 3 Servicemål for Hjemmesygeplejen i Furesø Kommune?... 3 Hvordan henvises borgere

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland.

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglementet tager udgangspunkt i/understøtter skolens værdier om: et godt sted at være et godt

Læs mere

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv.

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. februar 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. december 2004 af Psykiatrisk Afdeling, Hvidovre Hospital. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem

Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem 26. november 2014 J. nr. 14/23193 Sammenfattende om: Udredning vedr. ansøgninger om godkendelse af DAMD som klinisk kvalitetsdatabase, fra 2007 og frem Baggrund Statens Serum Institut (SSI) (og tidligere

Læs mere

Tilsynsrapport 2015. Cassiopeia. Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund. Kommune: Brønderslev

Tilsynsrapport 2015. Cassiopeia. Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund. Kommune: Brønderslev Tilsynsrapport 2015 Cassiopeia Adresse: Lundagerhaven 2, 9330 Dronninglund Kommune: Brønderslev Leder: Områdeleder Eivind Grepperud, afdelingsleder Dorte Lassen Telefon: 99 45 54 70 E-post: sikkerpost@99454545.dk

Læs mere

Psykiatrisk sygehus og Psykiatriudvalget, Frederiksborg Amt, afgav ved breve af henholdsvis 7. februar 2003 og 6. marts 2003 udtalelser i sagen.

Psykiatrisk sygehus og Psykiatriudvalget, Frederiksborg Amt, afgav ved breve af henholdsvis 7. februar 2003 og 6. marts 2003 udtalelser i sagen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. januar 2003 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 28. januar 2002 af Psykiatrisk Sygehus, Frederiksborg Amt. I rapporten udtalte jeg kritik og afgav henstilling

Læs mere