Bilag 1: Uddybende beskrivelse af vedligeholdelses- og driftsnødvendige projekter og el-projekter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1: Uddybende beskrivelse af vedligeholdelses- og driftsnødvendige projekter og el-projekter"

Transkript

1 Bilag 1: Uddybende beskrivelse af vedligeholdelses- og driftsnødvendige projekter og el-projekter Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel Århus Universitetshospital, Skejby (Skejby) Køleanlæg På Skejby er der akut behov for at opgradere køleanlægget. Køleanlæggene er år gamle og fysisk nedslidte. Samtidig er systemet teknologisk forældet. De baserer sig i dag på freon som efter lovgivningen skal udfases. Samtidig er det ikke længere muligt at fremskaffe tilstrækkeligt antal kølemiddel til anlæggene. Desuden har hospitalet været udsat for nedbrud, hvilket har medført store udgifter til reparationer og midlertidige stop i aktiviteten i hospitalets afdelinger. Til at løse køleproblemerne udskiftes de eksisterende køleanlæg baseret på freon til nye anlæg baseret på propan. Udover et mere driftssikkert anlæg vil der være muligt at opnå energibesparelser og anlæggene vil være mere miljøvenlige uden brugen af freon. Dato Niels Pedersen Tel Niels.pedersen@stab.rm.dk Side 1 De samlede anlægsomkostninger til projektet er 45 mio. kr. fordelt med 15 mio. kr. i 2009 og 30 mio. kr. i Styretavler Skejby har 5 nødgeneratorer, hvor 4 af disse har ældre styretavler med gammeldags relæstyring. Der opleves ofte fejl på tavlerne, hvilket kan have som konsekvens, at nødgeneratorerne ikke vil starte på, når der er behov for dette. Som løsning herpå indkøbes der fire nye tavler med moderne styring. Den samlede økonomi for indkøb af styretavlerne er 2,5 mio. kr. og er prioriteret i Hospitalsenheden Vest Renovering af el-forsyning, Regionshospitalet Holstebro El-forsyningsforholdene på Regionshospitalet Holstebro er på flere områder utilstrækkelig. Der er behov for udskiftning af stik- og hovedledninger, hoved- og fordelingstavler samt dieselgeneratoranlæg. Der er prioriteret 2 mio. kr. i 2009 og 5 mio. kr. i 2010 til projektet. Århus Universitetshospital, Århus Sygehus M-B-L rokaden, kirurgisk og medicinsk sengeafsnit Situationen på afdeling L er karakteriseret ved øget akut og cancer aktivitet, hvilket har medført et betydeligt pres på sengeafsnittene, der ikke kan honoreres inden for eksisterende sengekapacitet.

2 Konsekvensen heraf er, at en betydelig del af den elektive aktivitet er aflyst, hvorefter det primært er akut og cancer aktivitet, der varetages. Denne situation er ikke holdbar og for at imødekomme dette problem, anbefales det at igangsætte en større rokade, som vil øge kapaciteten på afdeling L med 10 sengepladser, som fortrinsvist skal bruges til cancerudredningspatienter. For at kunne etablere 10 nye kirurgisk senge, er der igangsat en større rokade, som involverer de medicinske afdelinger B og M, der omlægger sengekapacitet og samler afsnit. I 2009 forventes der samlet at være anlægsudgifter for 5,1 mio. kr. Der afsættes således 1,8 mio. kr. i Det resterende beløb finansieres af hospitalet selv (1,8 mio. kr.) samt af puljemidler (1,5 mio. kr.). Side 2 Bygn. 19Z, rokaden Grundet et stigende behov for ambulatorie faciliteter bl.a. pga. hjemtagning og general aktivitetsstigning, igangsættes en større rokaden med det formål at skabe et ambulatorie fællesskab mellem Plastikkirurgisk afdeling Z, Medicinsk Hepato-Gatroenterologisk afdeling V og skadeambulatoriet under Ortopædkirurgisk afdeling E. Rokaden medfører derudover at Idrætsklinikken kan flytte til større og bedre faciliteter. Anlægsomkostninger er på 1 mio. kr. og er prioriteret i Automatisk brandalarmeringsanlæg Det nuværende managementsystem kan ikke længere følge med udviklingen. Når de underliggende sikkerhedssystemer er blevet opdateret, kan de således ikke integreres i det nuværende managementsystem. Det betyder bl.a. at der ikke længere kan udbygges/udvides på: eksisterende brandsikringssystemer indbrudssikringssystemer adgangssikringssystemer Derudover vil en opgradering af systemet betyder at fremtidige anlægsinvesteringer kan foretages med ny teknologi, hvilket vil medføre en reduktion i anlægsinvesteringerne. Idet hele projektet ikke kan afsluttes i 2009, forventes anlægsomkostningerne at fordele sig sådan at der i 2009 er udgifter for 2 mio. kr. og 1 mio. kr. i 2010.

3 Asbestsanering Asbesten blev opdaget i forbindelse med en større byggesag på 4. etage. Det har desværre vist sig, at der er anvendt asbest på yderligere fire etager, hvilket nødvendigt asbestsanering på i alt fem etager i bygning 10. Asbesten er konstateret i den isolering, der omkapsler ventilationskanaler på gangene på etagerne 2 6. Det understreges, at der er tale om relativt små mængder af asbest, som kun forekommer i isoleringen omkring ventilationsrørene og at det i det daglige ikke udgør nogen helbredsmæssige risiko. Risikoen opstår, når håndværkere arbejder over loftet og i den forbindelse kommer til at berøre/skubbe til isoleringen og der falder asbeststøv ned på gangen. Det er i praksis er umuligt at undgå at berøre isoleringen, uanset hvad der skal laves over loftet. Side 3 Idet hele projektet ikke kan afsluttes i 2009, forventes anlægsomkostninger fordelt med 3 mio. kr. i 2009 og de resterende 1 mio. kr. i Udskiftning af nødstrømsanlæg Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, NBG, er for nuværende nødforsynet med elektricitet via tre dieselgeneratoranlæg, etableret i 1978, som ikke siden etableringen er ændret eller udvidet. Der er foretaget vurderinger af nødstrømsanlægget i 2007 og Her fandt man bl.a.; At der er problemer med nedkøling af generatorerne specielt i sommerperioden. At hospitalet p.t. er 30% nødforsynet, hvorfor et netnedbrud vil kræve manuel udkobling af strømforsyningen i store dele af hospitalet. At grundet hospitalets funktion som akuthospital skal hospitalet være 100% nødforsynet. I 2009 forventes projektering, udbudsrunde og opstart af projektet igangsat. Derfor forventes der i 2009 at være anlægsudgifter for 5 mio. kr. De resterende 20 mio. kr. forventes anvendt i Regionshospitalet Silkeborg Udskiftning af tag, kviste samt renovering af tagetagen, byg. 9 Tag og kviste på bygning 9 er fra 1939 og skal skiftes. Understrygningen er defekt og lægterne er i så dårlig stand, at færdsel på taget ikke er muligt. Zinkkvistene er gennemtærede. I tagrummet ligger der asbeststøv fra gamle varmerør, der ligeledes skal fjernes ved renoveringen. De samlede omkostninger ved projektet er 3,5 mio. kr. og er prioriteret i 2009.

4 Regionshospitalet Viborg Renovering af P-hus P-huset på Regionshospitalet Viborg er opført i 1972 i tre etager og rummer fire parkeringsdæk med plads til ca. 270 biler. Asfalt- og membranbelægninger er defekte og gennemslidte på dæk 1 og 2. Der er samtidig konstateret afskalling af betonen. Der er desuden væsentlige områder med vandgennemsivninger og der er rust på betondækkenes armering. Der blev i den forrige investeringsplan for 2008 og 2009 afsat 1 mio. kr. til renovering af P-huset. Det er blevet anvendt til renovering af opkørsel til dæk 3 samt membran på dæk 2. Tilbage resterer blandt andet en renovering af betonen, af delationsfuger, membran på dæk 1, asfaltbelægning på dæk 2. Den resterende renovering af P-huset beløber sig til 4,6 mio. kr. som fordeles med 1 mio. kr. i 2009 og 3,6 mio. kr. i Side 4 Ændring af skadestuen Skadestuen på Regionshospitalet Viborg er placeret på niveau 2 og har i mange år været uhensigtsmæssigt indrettet med blandt andet for små lokaler og for lille kapacitet. I forbindelse med etablering af det midlertidige akutte modtageafsnit (FAME) sker der ændringer af patientstrømmen for en del af patienterne, mens de ortopædkirurgiske patienter samt vagtlægefunktionen fortsat skal varetages fra den gamle skadestue/modtagelse. I overgangsperioden er der behov for en justering i form af bygningsændringer samt udskiftning af lejer og lamper m.v. for at kunne tilbyde et tilstrækkeligt opdateret patientforløb. Det samlede projekt udgør 3 mio. kr., som er prioriteret i Regionshospitalet Horsens Parkeringspladser Som et led i Spareplanen 2009 flytter de ambulante medicinske funktioner til efteråret fra Odder og Brædstrup til Regionshospitalet Horsens. På samme tidspunkt flytter de eksisterende skopistuer fra Odder til Horsens. Horsens kommune har oplyst, at hospitalet ikke kan forvente at modtage flere byggetilladelser i forbindelse med udvidelsen af produktionen, med mindre der forinden er etableret det nødvendige antal parkeringspladser. I Det planlægges at omlægge og udvide parkeringsarealerne ved indgang B. Der etableres herved netto ekstra 46 parkeringspladser. I forhold til det samlede behov, er der dog tale om en begrænset udvidelse. Projektet udbydes i indbudt licitation blandt tre entreprenører.

5 Det samlede projekt udgør 1,2 mio. kr. og er prioriteret i Renovering af sterilcentral Det er nødvendigt at påbegynde en opgradering af de tekniske installationer i sterilcentralern, der er fra hospitalets ibrugtagning i 1970, og som er stærkt nedslidte. For at opfylde kravene til trykforhold og luftskifte skal der endvidere etableres nye sluser samt foretages en komplet udskiftning af ventilationsanlægget. Projektet gennemføres i samarbejde med eksternt rådgiver, og udbydes i indbudt licitation blandt et passende antal entreprenører. Det samlede projekt udgør 2,5 mio. kr., og rådighedsbeløbene fordeles med 1,5 mio. kr. i 2009 og 1 mio. kr. i Side 5 El-forsyning Hospitalets el-hovedtavle 1 er næsten 40 år gammel og trænger således til at blive udskiftet. I takt med at hospitalet fortsat udvider, er systemet nu så overbelastet, at der ikke kan ske flere udvidelser uden der etableres mere elforsyning. Det indebærer bl.a. at nuværende el-hovedtavle skal udskiftes og renoveres. Der er på nuværende tidspunkt en latent risiko og fare for at hovedsyningen kan udkoble. Projektet omfatter udskiftning af nuværende hovedtavle med tilhørende to hovedtransformere samt etablering af distributionsnet. Nuværende nødstrømsgenerator tilpasses og genbruges. Projektet gennemføres med ekstern rådgiver og udbudt i indbudt licitation blandt tre indbudte el-installatørfirmaer. Projektet udgør 5 mio. kr., med et rådighedsbeløb i 2009 på 2 mio. kr. og et rådighedsbeløb i 2010 på 3 mio. kr. Brandalarmeringsanlæg Et ældre automatisk brandalarmeringsanlæg skal udskiftes til et nyere anlæg. Der er ganske få af disse anlæg tilbage i verden og samtidig har leverandøren oplyst, at der ikke findes flere brugte reservedele tilbage på verdensplan. Anlægget er gammelt og slidt og sker der uopsættelige nedbrud kan driften af den pågældende psykiatribygning ikke opretholdes i forhold til til sikkerheden, lovkrav og brandmyndighed. Projektet forventes gennemført med begrænset rådgivning og i indbudt licitation. Projektet beløber sig til 2 mio. kr. og er prioriteret i 2009.

6 Regionshospitalet Randers El-tavler På Regionshospitalet Randers er EL-tavlerne ikke længere tidssvarende. De er fra byggeriet i 1954 og er derfor ved slutningen af deres tekniske levetid, og der er tillige en række begrænsninger på de gamle tavler ifht. at opsætte supplerende udstyr. Der afsættes derfor anlægsmidler til dette på 0,3 mio. kr. i 2009, og tilsvarende i Elevatorer På Regionshospitalet Randers er en række af de oprindelige elevatorer fra 1954 stadig i drift. Pga. elevatorernes høje alder er der stor sandsynlighed for akut nedbrud ligesom vedligeholdelsesomkostningerne er stadigt stigende. Side 6 Det vurderes at disse pga. den høje alder er nedbrudstruede og der afsættes derfor 3 mio. kr. i 2009 og 3 mio. kr. i Luftudtag minikobling De eksisterende luftudtag er af en gammel standard, der ikke længere anvendes og hvor der ikke længere er mulighed for at skaffe reservedele. Samtlige apparatur anskaffelser der anvender luftudtaget, (som eksempelvis en respirator) anvender en ny standard. Der er derfor løbende et behov for udskiftning af disse, efterhånden som løbende apparaturanskafelser umuliggør brugen af de gamle luftudtag. Der afsættes et beløb på 0,1 mio. kr. til dette formål i 2009 og et tilsvarende beløb i Ombygning af sengeredningen På Regionshospitalet foregår al sengeredning i dag manuelt og der er ikke tekniske hjælpemidler til denne proces. Efter aftale med de relevante faglige organisationer er normeringerne i sengeredningen fremadrettet udelukkende bemandet med personer i flexjob ordninger, således at 3 fleksjobbere udfylder en fuldtidsnormering. Da sengeredningen således i fuldt omfang i fremtidigt bemandes af personer med en marginal tilknytning til arbejdsmarkedet og forskellige helbredsmæssige problemer har hospitalsledelsen prioriteret en opdatering af sengeredningen med henblik på at optimere arbejdsforholdene for disse ansatte.

7 Der er prioriteret 0,5 mio. kr. til dette formål i Vinduer Vinduerne i dele af bygningsmassen på Regionshospitalet er stadig de oprindelige fra 1954 med enkeltlagsglas og forsatsruder. Vinduerne er nedslidte/udtjente og trænger derfor til en fornyelse. For at igangsætte udskiftningen af disse afsættes der 1,0 mio. kr. til dette formål i Automatisk brandalarmeringsanlæg De eksisterende ABA-anlæg er ikke længere tidssvarende, og der kan ikke længere leveres reservedele til vore eksisterende ABA-anlæg. Side 7 For at fremtidssikre en fornuftig brandsikring af hospitalets bygningsmasse er derfor afsat 0,5 mio. kr. i 2009 og 2010 til dette formål. For en fuldstændig udskiftning af de eksisterende ABA må det forventes, at der skal anvendes yderligere anlægsmidler i de efterfølgende budgetår. Yderdør De eksisterende yderdøre er mange tilfælde slidt op, og der er derfor løbende problemer med aflåsning, låsetøj og hængsler. For at initiere en udskiftning er der afsat 0,3 mio. kr. i 2009 og 2010 til formålet. Vaskemaskiner i skyllerum De eksisterende vaskemaskiner i skyllerummene er, for hovedpartens tilfælde, ved slutningen af deres tekniske levetid og akut nedbrudstruede. Der afsættes derfor 0,085 mio. kr. i 2009 og 2010 til at afhjælpe denne situation. Pulje til mindre bygningsmæssige ændringer Midlerne til de mindre om- og tilbygningsprojekter er af hospitalsledelsen dedikeret en række mindre projekter på hospitalet med henblik på at forbedre patient- og ventefaciliteter samt arbejdsmiljøet i hjerteklinikken, blodprøvetagningen og Klinisk Biokemisk afdeling. Herudover anvendes midlerne til enkelte øvrige projekter på ortopædkirurgisk afdeling. Samlet er der afsat 1,4 mio. kr. til disse formål i 2009.

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Bilag: Beskrivelse af vigtige vedligeholdelses- og driftsnødvendige anlægsprojekter.

Bilag: Beskrivelse af vigtige vedligeholdelses- og driftsnødvendige anlægsprojekter. Bilag: Beskrivelse af vigtige vedligeholdelses- og driftsnødvendige anlægsprojekter. Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Region Midtjylland Orientering om status på akut kræft i Region Midtjylland per 1. september 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 31 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Region Midtjylland. Anlægsbevilling til fase 0-projekt ved Regionshospitalet Horsens. Bilag. til Regionsrådets møde den 19. november Punkt nr.

Region Midtjylland. Anlægsbevilling til fase 0-projekt ved Regionshospitalet Horsens. Bilag. til Regionsrådets møde den 19. november Punkt nr. Region Midtjylland Anlægsbevilling til fase 0-projekt ved Regionshospitalet Horsens Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 3 Placering af det fremtidige udvidede Medicinske Ambulatorium

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland Region Midtjylland Ansøgning om anlægsbevilling til udarbejdelse af projektforslag for flytning af Respirationscenter Vest samt om- og tilbygning til intensiv på Århus Universitetshospital, Skejby Bilag

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status for det nationale fællesindkøb af kræftscannere. til Regionsrådets møde den 17.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status for det nationale fællesindkøb af kræftscannere. til Regionsrådets møde den 17. Region Midtjylland Orientering om status for det nationale fællesindkøb af kræftscannere Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 30 Regionsrådet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 Til forretningsudvalget den 1uar 29 DK-88 Viborg Tel. +45 8728 5 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. status for

Læs mere

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler.

Principper for betalingsparkering, Region Midtjyllands hospitaler. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Principper for betalingsparkering,

Læs mere

Fællesskolen Hammelev Sct. Severin

Fællesskolen Hammelev Sct. Severin Beskrivelse / STED Fællesskolen Hammelev Sct. Severin Afdeling SSS Varme/ventilation: Udskiftning af hoved ventilations anlægget i Bygning A. D og C. Udskiftning af induktionskabinetter til radiatorer.

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner

Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S. Overliggernotat til Region Midtjyllands ansøgning om specialfunktioner Regionshuset Viborg Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Overliggernotat til Region

Læs mere

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26

Region Midtjylland. Proces for etablering af Skive Sundhedshus. Bilag. til Regionsrådets møde den 17. december 2008. Punkt nr. 26 Region Midtjylland Proces for etablering af Skive Sundhedshus Bilag til Regionsrådets møde den 17. december 2008 Punkt nr. 26 Regionshospitalet Skive. - Placering af Myndighedsafdelingen, Skive Kommune

Læs mere

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer

Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Regionshuset Viborg Ekspertudvalget vedrørende sygehusinvesteringer Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Ansøgninger til foreløbigt tilsagn

Læs mere

Bilag: Uddybende beskrivelse af anlægsprojekter til finanslovspulje 2010 samt økonomioversigt over de enkelte projekter

Bilag: Uddybende beskrivelse af anlægsprojekter til finanslovspulje 2010 samt økonomioversigt over de enkelte projekter Bilag: Uddybende beskrivelse af anlægsprojekter til finanslovspulje 2010 samt økonomioversigt over de enkelte projekter Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsplanlægning Aktivitets- og Investeringsplanlægning

Læs mere

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011

Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Notat om forslag til Investeringsplan for 2011 Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk 0. Baggrund

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32

Læs mere

Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland

Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedsøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Forslag til principper for takststyringsmodel 2008 i Region Midtjylland

Læs mere

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet Region Midtjylland Koncernøkonomi Sagsbehandler Kirsten Bjerg Direkte telefon E-post kirsten.bjerg@rksk.dk Dato 4. maj 2015 Sagsnummer 15-011296 Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands

Læs mere

Hvad er der ikke fundet plads til af nye initiativer i 2009

Hvad er der ikke fundet plads til af nye initiativer i 2009 Regionshuset Viborg Sundhedsstaben Sundhedøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Hvad er der ikke fundet plads til af nye initiativer i 2009 Dette notat søger

Læs mere

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.

Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Udvikling vedrørende aktiviteten på sterilisationer, refertilisationer

Læs mere

Notat. Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region Midtjylland

Notat. Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Reumatologisk kapacitet og ventetider i Region

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Det Nye Universitetshospital i Århus Et nyt supersygehus

Det Nye Universitetshospital i Århus Et nyt supersygehus Det Nye Universitetshospital i Århus Et nyt supersygehus v/morten Weise Olesen, Projektafdelingen for DNU Dansk Byplanlaboratorium Delmøde H 07. oktober 2010 Overskrifter for mit oplæg Hvad er et supersygehus?

Læs mere

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området

Notat. Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse på MR-området Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8741 0000 sunspl@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat Forslag til øget kapacitet og bedre kapacitetsudnyttelse

Læs mere

SCENARIE 4: NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F.

SCENARIE 4: NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F. : NÆST VED, ROSKILDE, HOLBÆK OG NYKØBING F. Scenarie 4 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Næstved, Roskilde, Holbæk og Nykøbing F. - hvoraf Næstved også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse

Læs mere

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk DAGSORDEN til HMU-møde Dato 18-03-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 9912 6053

Læs mere

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010.

Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr. fremrykning af besparelser i budget 2010. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Hospitalsøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Notat om sundhedsområdets overvejelser vedr.

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Nørrebrogade 57B 8900 Randers 730-015899-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Regionshuset Viborg Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Koncernøkonomi@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Hobrovej 34 8900 Randers 730-012361-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter

Læs mere

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december Niels Peter Hansen Center for Økonomi, Budget & Byggestyring De Store Hospitalsbyggerier Der bygges for 41,4 mia. kr. nye hospitaler

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Scandiagade 3 8900 Randers 730-017150-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Notat - Fortroligt. Forslag om lægebemanding af akutbilen i Lemvig

Notat - Fortroligt. Forslag om lægebemanding af akutbilen i Lemvig Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Notat - Fortroligt Forslag om lægebemanding af akutbilen i Lemvig Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87285000 www.regionmidtjylland.dk Baggrund Forretningsudvalget

Læs mere

Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem

Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem 3. 00.01Ø02 Ændrings- og forbedringskontoen Ansøgninger fra plejehjemmene Svendebjerghave, Krogstenshave, Sø vangsgården og Danske Handelsrejsendes Plejehjem Der er til ændrings- og forbedringskontoen

Læs mere

Supplerende bilag 2 til punkt 2 - regionsrådets møde den 22. juni 2011

Supplerende bilag 2 til punkt 2 - regionsrådets møde den 22. juni 2011 Supplerende bilag 2 til punkt 2 - regionsrådets møde den 22. juni 2011 Til Sekretariatet for hospitalsplanlægning, Viborg d. 10.06.2011 Hospitalsledelsen, Neurologisk afdelingsledelse, Formanden for Det

Læs mere

aarhus arkitekterne a/s 17. april 2009 HOLBÆK SYGEHUS AKUTAFDELING IDÉOPLÆG / BYGGEPROGRAM ombygning af akutafdeling.

aarhus arkitekterne a/s 17. april 2009 HOLBÆK SYGEHUS AKUTAFDELING IDÉOPLÆG / BYGGEPROGRAM ombygning af akutafdeling. HOLBÆK SYGEHUS IDÉOPLÆG / BYGGEPROGRAM Ny Akutafdeling. Udvidelse og ombygning af Akutafdelingen vil betyde, at der bliver gode rammer for modtagelse, udredning og behandling af alle patienter i afdelingen.

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Nørrebrogade 13A 8900 Randers 730-015865-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

SUPERSYGEHUSE. Chefsygeplejerske MPH Vibeke Krøll Århus Universitetshospital Skejby. www.dnu.rm.dk

SUPERSYGEHUSE. Chefsygeplejerske MPH Vibeke Krøll Århus Universitetshospital Skejby. www.dnu.rm.dk SUPERSYGEHUSE Chefsygeplejerske MPH Vibeke Krøll Århus Universitetshospital Skejby www.dnu.rm.dk Et sygehus, der giver behandling i verdensklasse En mulighed der er for at lukke de små sygehuse, så vi

Læs mere

Beton: Udfordringer ved renovering

Beton: Udfordringer ved renovering 1 Beton: Udfordringer ved renovering 4. november 2015 Beton: Udfordringer ved renovering Peter Schjørmann Thorsen, Renovering og Byggeteknik, Byggeri Øst 1 Dagens program Det obligatoriske. Processen:

Læs mere

Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet

Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet Regionsrådets temakonference Den 29.-30. januar 2008 v/ Leif Vestergaard Pedersen www.regionmidtjylland.dk Den økonomiske situation Økonomiopgaven for sundhedsområdet

Læs mere

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit

Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Notat om belægning på de psykiatriske sengeafsnit Belægningsprocenten er et mål for, hvor stor en del

Læs mere

Solrød Strands Grundejerforening. Status vedrørende vejbelysning 29. marts 2016

Solrød Strands Grundejerforening. Status vedrørende vejbelysning 29. marts 2016 Solrød Strands Grundejerforening Status vedrørende vejbelysning 29. marts 2016 Siden september 2014 Solrød kommune og SEAS-NVE har udarbejdet tilstandsrapport over samtlige veje Økonomi-, Teknik og Miljøudvalget

Læs mere

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger hvoraf 3 bygninger er sammenbyggede og én bygning er en pavillon-bygning. Bygning 1 1953 Gymnastiksal Bygningen

Læs mere

Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme:

Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme: Assens Kommune Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme: Centralforvaltningen i Assens Miljø & Natur i Aarup Social & Sundhed i Tommerup Børn & Kultur i Vissenbjerg 09.05.2007 Assens Kommune

Læs mere

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland

Notat om status for udvidelse af Center for Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Psykiatri og Social Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for udvidelse af Spiseforstyrrelser i henhold til psykiatriplanen

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

Patientsikkerhedsrunde

Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Teknisk Afdeling Regionshospitalet Herning Den 24. september 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Teknisk Afdeling 3 Område

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

SCENARIE 1: ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F.

SCENARIE 1: ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F. : ROSKILDE, KØGE, SL AGELSE OG NYKØBING F. Scenarie 1 består af en sygehusstruktur med 4 akutsygehuse i Roskilde, Køge, Slagelse og Nykøbing F. - hvoraf Roskilde også er hovedsygehus - samt 2 nærsygehuse

Læs mere

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne Regionshuset Viborg Økonomi, Aktivitet og Effekt Koncernøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Juli 2012 Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital

Læs mere

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning

Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Notat om døgndækkende akutlægebil i Herning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Indledning Regionsrådet vedtog 21. marts 2012,

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Igangsættelse af fase 0 af anlægsprojekter i forlængelse af Akutplanen og Det Nye Universitetshospital i Århus

Bilag. Region Midtjylland. Igangsættelse af fase 0 af anlægsprojekter i forlængelse af Akutplanen og Det Nye Universitetshospital i Århus Region Midtjylland Igangsættelse af fase 0 af anlægsprojekter i forlængelse af Akutplanen og Det Nye Universitetshospital i Århus Bilag til Regionsrådets møde den 21. maj 2008 Punkt nr. 10 Regionshuset

Læs mere

Teknisk Afdelings nyhedsbrev juni 2014

Teknisk Afdelings nyhedsbrev juni 2014 Teknisk Afdelings nyhedsbrev juni 2014 Kære alle Her op til sommerferien vil Teknisk Afdelings ledelse gerne give Jer noget information og opsamling på de opgaver og processer vi har i gang. Det er vores

Læs mere

CO2-REGNSKAB 2013. August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur

CO2-REGNSKAB 2013. August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur CO2-REGNSKAB 2013 August 2014 Byg, Beredskab og Ejendom By, Land og Kultur Udvikling i Assens Kommunes CO2- udledning Assens Kommune blev klimakommune i marts 2009. Som Klimakommune er Assens Kommune forpligtet

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

Teknisk notat. Sct. Severin - AT Elektriske installationer. Kontrolleret : Vedlagt : Kopi til : 1 GENNEMGANG PÅ SCT. SEVERIN SKOLE

Teknisk notat. Sct. Severin - AT Elektriske installationer. Kontrolleret : Vedlagt : Kopi til : 1 GENNEMGANG PÅ SCT. SEVERIN SKOLE Teknisk notat Skibhusvej 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Sct. Severin - AT Elektriske installationer 30. oktober 2012 Projekt: 14.9093.65 Udarbejdet

Læs mere

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19

Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 4. maj 2015 Høringssvar om Region Midtjyllands spareplan 2015-19 Silkeborg Kommune har læst Region Midtjyllands spareplan 2015-19, og vi takker for muligheden for at kunne afgive høringssvar herom forud

Læs mere

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet Masterplan for administrationsbygninger i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet juni 2010 1. Indledning I forbindelse med budgetlægningen for 2011 udarbejdes denne masterplan

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Viborgvej 36 8900 Randers 730-019722-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Maj 2012 Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital og Svendborg

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: oktober 2015 Oversigt: Projekter

Læs mere

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP Prissat forprojekt vedr. Birkerød Svømmehal renovering af omklædnings- og baderum. Projektomfang: Beskrivelse, 21.02.2014 Forprojekt, budget, 21.02.2014. Tegninger, 21.02.2014, (29)3.03 Plan Stue, eksisterende

Læs mere

Referat Beredskabsrådsmøde

Referat Beredskabsrådsmøde Hospitalsenheden Vest Plan og strategi Gl. Landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat Beredskabsrådsmøde Mandag d. 12. sep 2012 kl. 13.30 15.30 Mødelokale: Udvalgsværelse 1, Herning Dato

Læs mere

Sundheds-it pejlemærker

Sundheds-it pejlemærker Sundheds-it pejlemærker v/ Jørn Lodahl, it-chef, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk RSI pejlemærker Den Kliniske itarbejdsplads Optimering af sygehusdrift Internt fokus Kvalitet Sammenhæng og

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital Dispositionsforslag Projektforslag* ------------------------------------------- m2 -------------------------------------------------

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger

4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger 4. Introduktion til vedligeholdelse af kommunale bygninger J.nr.: 82.00.00.G01 Sagsnr.: 10/31866 BESLUTNING I EJENDOMS OG AREALUDVALGET DEN 01092010 Fraværende: Ingen. Taget til efterretning. INDSTILLING

Læs mere

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2015

Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2015 Regionshuset Viborg Koncern HR Notat vedr. registrering af lægers bibeskæftigelse 2015 Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 konchr@rm.dk www.rm.dk Baggrund Regionsrådet vedtog i februar 2010 Retningslinjer

Læs mere

Hvad bliver vi målt på og hvordan? - set fra et hospitalsperspektiv

Hvad bliver vi målt på og hvordan? - set fra et hospitalsperspektiv Hvad bliver vi målt på og hvordan? - set fra et hospitalsperspektiv Alectia seminar d. 2. juni 2016 Preben Lynggaard Sørensen Økonomichef, Hospitalsenheden Vest Agenda 2 Kort præsentation af HE Vest Styringslogikken

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Kommunerne Dato: i den midtjyske region:

Kommunerne Dato: i den midtjyske region: Kommunerne Dato: i den midtjyske region: - fælles ansøgning til pulje vedr. styrket genoptræning og rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade. Nytorv 6 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kommunerne

Læs mere

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi !!" # $ # %&$ Jf. Hospitalsplan for Region Midtjylland vil der være reumatologisk speciallægedækning på samtlige hospitaler med fælles akutmodtagelse, enten i form af en egentlig afdeling/funktion eller

Læs mere

35. Ældre kan og vil selv - samlet plan for implementering og status på ældrepolitik

35. Ældre kan og vil selv - samlet plan for implementering og status på ældrepolitik 35. Ældre kan og vil selv - samlet plan for implementering og status på ældrepolitik Sundheds- og Omsorgsudvalget 1. besluttede, at de i sagen beskrevne elementer foreløbigt udgør et samlet plangrundlag

Læs mere

INDHOLD. Indledning 2

INDHOLD. Indledning 2 INDHOLD Indledning 2 Tabel 1: Anmeldelser fordelt på dækningsområder 4 Tabel 2: på udvalgte områder 5 Tabel 3: på offentlige hospitaler 6 Tabel 4: fordelt på private hospitaler 7 Tabel 5: fordelt på afgørelsestyper

Læs mere

Oversigt over kommunernes varetagelse af almindelig ambulant genoptræning

Oversigt over kommunernes varetagelse af almindelig ambulant genoptræning Oversigt over kommunernes varetagelse af almindelig ambulant genoptræning Favrskov Kommune Favrskov Kommune varetager alle ambulante almindelige Træningen foregår decentralt på kommunens træningscentre

Læs mere

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice

Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Hospice Søholm og Gudenå Hospice Regionshuset Viborg Koncernøkonomi/ Sundhedsplanlægning Kapacitet på hospicerne og udgifter forbundet med en udvidelse på Søholm og Gudenå Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol, lang

Læs mere

Henvendelse fra Fælleslisten vedr. privathospitaler

Henvendelse fra Fælleslisten vedr. privathospitaler Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Bilag Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Regionsrådet 24. februar 2010 Henvendelse fra Fælleslisten vedr. privathospitaler

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Fælles principper for huslejeberegning ved udlejning af lokaler til praksissektoren

Bilag. Region Midtjylland. Fælles principper for huslejeberegning ved udlejning af lokaler til praksissektoren Region Midtjylland Fælles principper for huslejeberegning ved udlejning af lokaler til praksissektoren Bilag til Forretningsudvalgets møde 24. juni 2008 Punkt nr. 6 Regionshuset Viborg Primær Sundhed Økonomi

Læs mere

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Spareplan 2015-2019 Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Koncernledelsen i Region Midtjylland V. hospitalsledelsen, HEV www.regionmidtjylland.dk Budget-

Læs mere

Middelfart kommune. Bygningsforbedringer og energieffektivisering i Middelfart kommune Teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen

Middelfart kommune. Bygningsforbedringer og energieffektivisering i Middelfart kommune Teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen Middelfart kommune Bygningsforbedringer og energieffektivisering i Middelfart kommune Teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen Middelfart kommune Vision: Vi bygger broer til fremtiden Den grønne vækstkommune

Læs mere

Regionsrådet. Nu offentliggøres de første nationale resultater fra monitoreringen af kræftpakker

Regionsrådet. Nu offentliggøres de første nationale resultater fra monitoreringen af kræftpakker Regionshuset Viborg Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 Regionsrådet Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Nu offentliggøres de første nationale resultater fra monitoreringen

Læs mere

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien

Baggrundsnotat. Etablering af nyt sengeafsnit i Psykiatrien Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriens Økonomi- og Planlægningsafdeling Tingvej 15B, 3. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Baggrundsnotat Etablering

Læs mere

Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe & Brødsgaard A/S om energimærkning af regionens bygninger.

Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe & Brødsgaard A/S om energimærkning af regionens bygninger. Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. energimærke. Region Midtjylland har primo 2010 indgået aftale med Moe

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland 4. Region Midtjyllands værdigrundlag 6. Energimærkning af bygninger 7. Forbruget af el, varme og vand 9

Fakta om Region Midtjylland 4. Region Midtjyllands værdigrundlag 6. Energimærkning af bygninger 7. Forbruget af el, varme og vand 9 Grønt regnskab 2011 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Fakta om Region Midtjylland 4 Region Midtjyllands værdigrundlag 6 Indsatsområder 6 Energimærkning af bygninger 7 Forbruget af el, varme og vand 9 Forbrug

Læs mere

Idéoplæg Specialsygehus Sønderborg Flytning og renovering af Cytostatika laboratoriet i Sønderborg

Idéoplæg Specialsygehus Sønderborg Flytning og renovering af Cytostatika laboratoriet i Sønderborg Idéoplæg Specialsygehus Sønderborg Flytning og renovering af Cytostatika laboratoriet i Sønderborg Den 31. marts 2017 Sygehus Sønderjylland Masterplan sekretariatet IDÉOPLÆG Flytning og renovering af Cytostatika

Læs mere

Budget 2014. Anlægsudvidelse. Socialudvalget. 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017

Budget 2014. Anlægsudvidelse. Socialudvalget. 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017 Sekretariatet: 1.000 kr. Kval. Lån 2014 2015 2016 2017 1 Grønnemoseværkstederne nyt tag 2.100 - - 1.200 2 Ådalen nye tag mm 2.829 3 Fornyelse og opgradering af brand- og kaldeanlæg på plejecentrene 4.149

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget i Kirurgi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 7. marts 2015 Dorthe Koed Pedersen dorthe.k.pedersen@stab.rm.dk

Læs mere