Side 1 af juni 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1 af 7 23. juni 2011"

Transkript

1 Side 1 af juni 2011 Eva Larsen Bagsværdvej 225, 1.th Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 21. juni 2011 Til stede: Jane, Dorte, Kirsten, Philip, Karen, Lis, Sonja, Kim og Jesper Ad 1) Valg af ordstyrer og referent Dorte blev valgt som ordstyrer, Jesper som referent. Ad 2) Godkendelse af referat fra fællesmøde 25. maj 2011 Godkendt. Ad 3) Godkendelse af dagsorden Godkendt. Ad 4) Næste møde(r) Arbejdsmøde 30/7 kl. 10 på Turbinevej 10 Fællesmøde torsdag 4/8 i grønt IDÉcenter Kulturfesten/Gladsaxedag lørdag 20/8 Søens dag søndag 25/9 Ad 5) Evaluering af standen ved Søborg Natten 10/6 Det blev konstateret (af Lis m.fl.), at spørgsmålene i quizzen fremstillet til lejligheden er ganske afgørende for, hvad publikum interesserer sig for. Sonja fandt at quizzen var svær, men, som Philip nævnte, er hensigten med quizzen bl.a., at vi skal blive spurgt og som aktuelt iflg. Jesper også, at publikum skal gruble og måske undre sig over, hvad de netop ikke ved om det helt nære. Der var ganske mange besvarelser af quizzen og en stolt vinder. Kirsten gav udtryk for, at publikum tog vel mod budskabet, og Kirsten og Jesper m.fl. mente at standen tog sig godt ud. Lis synes det var en hyggelig aften med mange interesserede besøgende samt en rar og afslappet stemning. Der måtte dog improviseres lidt i starten grundet tidspres, så større skarphed om placering og starttidspunkt kunne ønskes fra arrangørerne. Karen glædede sig over publikums interesse for naturens spiselige urter. Kim bragte spørgsmål op fra Malene af mere overordnet karakter. Spørgsmålene vedrørte flere sider af vores deltagelse i publikumsrettede arrangementer:

2 Side 2 af juni 2011 Er det f.eks. dette rette signal vi sender, hvis vi spiser pizza, eller hvad der ellers tilbydes i nærområdet på standen - samt drikker øl dertil. Personligt fandt Kim det o.k. at ændre stil, men så skal det være gennemført miljø-venligt over hele linjen, og det vil måske kunne virke lidt vel frelst og signalere puritanisme, og at vi ikke er med i et folkeligt møde på lige fod med almindelige borgere. I flere sammenhænge lægger arrangørerne ligeledes op til at man i videst muligt omfang benytter de lokale madboder eller udskænkningssteder. Philip så to elementer i spørgsmålet: Dels den grønne profil (kan f.eks. tilgodeses med økopilsnere) dels en alkoholpolitik. Der var ingen af de fremmødte, der så et problem i en øl til maden, men et enkelt tomt ølglas kan måske få publikum til at stille flere ølglas fra sig og dermed give et mindre flatterende billede af os. Der synes enighed om at det ikke var ønskeligt med de ekstra forberedelser i forbindelse med egen medbragt forplejning samt at skille sig ud på dette punkt. Som mellemløsning foreslog Dorte, at vi blot kan holde spisepause et andet sted, så standen friholdes. Så skal vi heller ikke tale med mad i munden. Som konklusion foreslog Kim, at vi til kulturfesten venter med at spise til, at vi er ved at lukke ned, eller spiser i hold, så der stadig er nok bemanding på standen, men at vi altså fortsat benytter de lokale tilbud. Malene havde også stillet spørgsmål vedr. det indholdsmæssige. Virkede det aktuelt med et naturtema? og gik budskaberne hjem? Der kan vist svares bekræftende på begge dele! Quizzen lærte publikum noget, der var aha oplevelser blandt publikum, og selv om få måske kender de fremviste naturområder i forvejen, så kan det forhåbentlig give dem blod på tanden til at besøge dem. Kim støttede vurderingen af at diskussionerne er meget afhængige af quizzens spørgsmål, og hvad der serveres. Det trækker publikum til at man kan vinde en præmie og smage på noget. Karen supplerede med at aktiviteter for børn ligeledes tiltrækker. Vedr. Malenes øvrige spørgsmål om det formidlingstekniske nævnte Jesper, at vi ved den slags arrangementer ikke kender de eksakte vilkår, men fik noget ret godt ud af det aktuelle. Der var lidt divergerende meninger om, hvorvidt vi manglede plads, og med hensyn til placering af genstandene på standen så var det resultatet af konkrete beslutninger ved opsætningen. Ad 6) Dagens dyr og plante Jesper fortalte om landsvale, bysvale og mursejler. Både m.h.t. udseende og stemme er de lette at adskille:

3 Side 3 af juni 2011 Det er landsvalen, der indgår i Gladsaxes Byvåben. Landsvalen har hvid bug, rød pande og strube og sorte brystbånd samt en dybt kløftet hale dvs. lange ydre halefjer. (Som huskeregel kan man tænke på lange ydre halefjer og langt ud på landet = landsvale). I bådladen ved Regattapavillonen yngler et pænt antal. Ventilationskanaler og en smule luft under portene er åbenbart nok til, at de kan komme ind og ud, når bådladen er lukket. Som det kendes fra f.eks. stalde på landet har deres reder en stor åbning. Bysvalen har som landsvalen lys bug, men har ikke så lang en hale som landsvalen, og halen er kun svagt kløftet. Den kendes især på den hvide overgump. Bysvalens rede har blot en lille åbning. Mursejleren er ikke en svale, men ligner meget. Mursejleren er ekstremt tilpasset luftrummet og kan tilbagelægge meget store distancer for at nå frem til føden. Reden anbringes højt og mursejleren kan bl.a. yngle i specielle redekasser. En sådan i fuld størrelse blev fremvist på Søborg Natten, og den er også ganske speciel ved at have et ovalt flyvehul anbragt nær bunden i en kasse, der er meget bredere, end den er høj. Alle tre arter lever af insekter og er derfor kun i Danmark, mens der er rigeligt med insekter. Vinterkvarteret er (Syd)Afrika. Philip fortalte om planten hjortetrøst. En plante der såvel egner sig til regnbede (bede hvor regnvandet kan stå og nedsive dvs. med skiftevis meget fugtig og tør bund), og planten er til stor glæde for sommerfugle, svirrefluer, bier og andre insekter som samler pollen og nektar i blomsterne. Hjortetrøst er en kraftig staude, mellem 1 og 2 meter nogle op til 2,5 meter. Den hører til Kurvblomstfamilien og er ret almindelig i Danmark - især Østdanmark. Blomsterne er oftest af gammelrosa farve (men findes også i hvid) og samlet i store halvskærme; den blomstrer fra juli til september. Bladene er kransstillede og lancetformede. Bladene kan minde om hampeplantens, og planten er derfor også blevet kaldt hamphjortetrøst. Planten blev først kaldt Hjortekløver, senere Hjortetrøst et navn, der kan skyldes, at man i gamle dage sagde at hjorte søgte planten for at læge sår. Planten formerer sig ved frøsætning og roddeling. Ad 7) Kulturfesten. Om fremdriften på opgaverne. Dorte styrede gennemgangen af oversigten punkt for punkt. Den opdaterede oversigt følger vedhæftet se venligst denne hvoraf også fremgår nærmere placering af standen. Ad 8) Seneste nyt fra grupperne Havegruppen Karen fortalte at havegruppen også er blevet overtalt til at stå for æblepresning ved indvielsen af Byens Arena dvs. udover de andre arrangementer som gruppen er involveret i. Gruppen til bekæmpelse af invasive plantearter: Det virker med indsatsplanen! Markeringer på kortet afføder, at kommunen henvender sig til lodsejere med kæmpe bjørneklo på deres grund. Det bevidnes

4 Side 4 af juni 2011 bl.a. af henvendelser til grønt IDÉcenter med spørgsmål om metoder til bekæmpelse. Gruppen skal snart i gang med bekæmpelse af gyldenris i Radiomarken (indsats omkring Sct. Hans skulle være mest effektivt). Biodiversitetsgruppen: Gruppen har været på besøg i et af medlemmernes spændende have. Det er hos Ib (Tolstrup), der bor nær Fedtmosen, og hvis have gerne skulle danne rammen om en videofilm - om hvad man kan gøre for havens dyreliv. Gruppen har afgivet høringssvar vedr. kommunens udkast til plejeplan for Radiomarken ligesom gruppen bidrager med faglige input til kommunen. På seneste møde har gruppen besluttet nye småaktiviteter til brug på Søens dag. Et par andre spændende aktiviteter blev vurderet som for krævende i den sammenhæng. Ad 9) Seneste nyt på natur- og miljøområdet Møde i Det Grønne Råd: Jesper fortalte, at der var opfordring om, at rådet inddrages tidligere i sager (evt. at sager afventer rådets stillingtagen). Det kunne f.eks. være miljøudvalgets behandling af reducerede beskyttelseslinjer (som der dog ikke var nogle konkrete indsigelser imod) eller aktuelt retningslinjer om bådebroer. Dertil var det et ønske at referaterne udsendes kortere tid efter møderne end hidtil. Der synes forståelse for begge synspunkter. Vedr. fjernvarmeudbygningen fortalte teknisk direktør Philip Hartman, at man for alvor går i gang og går i jorden efter sommerferien og satser på at lægge 70 meter pr. dag. Maria Bukhave fortalte om arbejdet med ny organisering af Agenda og klimaarbejdet, hvor kommunen skal etablere et tværgående Projektleder Forum, bestående at medarbejdere, der arbejder med miljø i kommunens forskellige arbejdspladser. Grønt Råd skal være følgegruppe, det nye team er sekretariat og udfører projekter. Teamets aktiviteter i 2011 er: Kampagner for borgere og medarbejdere, Projekter som f.eks. KlimaKlar Virksomheder og KlimaKlar Boligselskaber, udvikling af strategi, kommunikation, koordination, planlægning mv. Rammer for virket i 2012 er: Nationale initiativer og lovgivning, tværkommunale initiativer, Gladsaxe Kommunes tiltag (Agenda 21-planen, CO2-handlingsplanen, Planstrategien2011, Strategisk energiplan og i 2012: 2 mio. kr. til klimaarbejdet). Der satses på synergi ved at koble indsats til andre aktiviteter. Maj Green orienterede om Planstrategi 2012 Det er et nyt koncept i stedet for kommunestrategi.

5 Side 5 af juni 2011 Planstrategien skal være paraplyen for trafiksikkerhedsplan, affaldsplan, spildevandsplan, klimaplan, vandplan, naturplan, CO2 handlingsplan etc. (sådan som det blev foreslået af LA 21 i Gladsaxe for 2-3 år siden). Iflg. Planloven er der krav til at kommunerne udarbejder Agenda 21 planer, men mange kommuner har valgt at indarbejde planen i planstrategien med hensyn til de overordnede punkter. Det er tanken at planstartegien skal være digital (dvs. på kommunens hjemmeside), og derfor knapt så ordrig som trykte planer (omkring 16 sider). Planstrategien skal vedtages i Planer i høring: Vandforsyningsplan er i offentlig høring fra 14. juni til 31. august. Planen kan ses på kommunens hjemmeside. Fra miljøudvalget: Jesper havde bemærket, at miljøudvalget har foreslået, at der ansættes en kommunal energivejleder som en del af CO 2 handlingsplanen. Det glædede forsamlingen, der håber, at det vil blive en realitet. Ad 10) Eventuelt Tilføjelse vedr. Gladsaxedagen Overordnet placering af standen under Gladsaxedagen: Detaljeret placering af standen:

6 Side 6 af juni 2011 Fremdrift mod Kulturfesten/Gladsaxedagen At inddrage humoren. Der var idéer til Klimascor.dk Kom i klimaform med LA21 og find en bæredygtig partner Kim med flere Indsats områder: Status pr. 21/6 At illustrere alternativ opvarmning/ Der arbejdes på sagen energikilder dvs. varmepumpe, recirkulation, jordvarme, luftvarme, solfanger, solceller m.v. i enfamiliehuse Malene og Kirsten At fremvise solceller. Solcelle på stativ og lille springvand + Jens, Malene fotos af Slottets solceller + "solcelleblomster" fra GIC. "Joan Ørting" humor tema overvejes fortsat. Måske scoreprofil på alle der er med fra LA21? Dvs. portræt og personlige interesser indenfor natur og miljø m.h.t. klimapartnerskaber? Ideerne var mange, der arbejdes på sagen. At uddele invitation til et spændende LA21 møde efter kulturfesten til interesserede for at fange deres interesse for foreningen. Kim og Malene At tiltrække publikum til standen ved at uddele kaffe og kage + saftevand/ hyldeblomst Sonja, Karen og Fina At sørge for spil og/eller en quiz, hvor alle svar kan findes på standen, så publikum lærer noget nyt. Jesper og Kim At kunne tilbyde en form for indmelding på selve standen (måske udlevere velkomstbrev el. lign) så kontaktoplysninger bliver registreret og sandsynligheden for at se vedkommende igen øges. Jens og Philip At illustrere mulighederne for klimamæssig indsats i eksisterende boliger. Philip At fremvise og forklare et Danmarkskort med ændring i kystlinie ved forskellige vandstandsstigninger. Lis og Jesper Kan mødet være grillaften? eller evt. fælles ekskursion til natur- eller miljømæssige seværdigheder i kommunen. Afventer beslutning om dato og indhold. Hyldeblomstdrik er fremstillet af Karen. Jesper undersøger vedr. brødkager (genbrug af brød). Oversigt vedr. kassering af fødevarer etc. Quizzen er vigtig for borgernes opfattelse og læring på standen. ALLE MELDER IDEER IND TIL JESPER. Kan f.eks. tage afsæt i krimi/naturforbrydelse. Hvordan gør vi fortræd/ undgår at gøre fortræd på naturen? Ideer til præmie: solcelleblomster, sparometer, vejrstation, LED-pærer, Jens bog. Der benyttes samme liste til notering af interesserede, som ved Søborg Natten (så der kan følges op). Materialet er klar, men mangler at blive opsat på en poster. Landkort er nu suppleret med foto af Operaen med skitsering af effekten af havstigningerne. Stort set færdig.

7 Side 7 af juni 2011 At illustrere de klimamæssige fordele ved lokal selvforsyning (sparet transport og bæredygtig produktionsform). Fødevarer. Hvad er mest klimavenligt? Fødevareudstilling lånes og suppleres med opslag Jesper M.FL. Der printes opslag, som forklarer om fødevarernes CO2 belastning. Opslag lamineres. Data haves. At illustrere nogle af metoderne til at imødegå den mere ekstreme regn dvs. regnvandstønde og regnvandsbed, men også at illustrere at små daglige handlinger kan spille en rolle f.eks. vedr. komposten, der IKKE må blive iltfri, så der dannes metan. Jens og Jesper At fremvise en elbil. Philip At vise hvilke dyr og planter der kan forventes at komme til og hvilke, der vil forsvinde, hvis ikke udviklingen hastigt imødegås. Jesper og Lis At benytte vindmøllen som vartegn og bruge dens bevægelse til at fange opmærksomhed. Jesper At illustrere klimaeffekten med drivhus Jens og Jesper PR/Indlæg til lokalpresse Skilte Alle? Levende planter + billeder overvejes. Regnvandstønde med opslag medbringes. Nyt! Jesper undersøger om MIU standen skal varetage denne opgave, da planter og regnvandstønde ved drivhuset kan forstyrre budskabet. Aftale med ChoseEV er i hus. Generelle træk kendes, supplerende info. søges. Kan evt. suppleres med lån af udstoppede eksempler på arter, der påvirkes. (Evt. "plys-isbjørn som symbol med fra GIC). Vindmøllen er klar, men skal transporteres forsigtigt og monteres på dagen Vingerne lakeres af hensyn til evt. nedbør på dagen. Dato aftalt. Efterskrift: Møllen skal i øvrigt forsynes med skilt i retning af at vindenergi er godt, men energibesparelser er endnu bedre, så få ideer hos LA21 på standen Drivhus af træstativ med plastfolie fremstilles for at undgå farligt håndtering af glas. Jesper fremstiller stativ (træ etc. er anskaffet). På mødet blev fundet mulig leverandør af PVC-fri plastfolie. Samles på dagen af f.eks. Jens og Jesper. Philip barsler med udspil. Efterskrift: Der mangler skiltning om LA21 og større delemner.

Side 1 af 5 6. august 2011

Side 1 af 5 6. august 2011 Side 1 af 5 6. august 2011 Eva Larsen Bagsværdvej 225, 1.th. 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 4. august 2011 Til stede: Robert, Philip, Dorte, Lis, Karen, Jens,

Læs mere

Side 1 af 6 18. marts 2011

Side 1 af 6 18. marts 2011 Side 1 af 6 18. marts 2011 Kim Christiansen Marienborg Allé 91 C 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 17. marts 2011 Til stede: Robert, Philip, Sonja, Dorte, Malene, Karen,

Læs mere

Side 1 af 6 27. maj 2011

Side 1 af 6 27. maj 2011 Side 1 af 6 27. maj 2011 «Navn» «Adresse1» «Ponr» «By» Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag 25. maj 2011 Til stede: Robert, Ruth, Philip, Karen, Malene, Lis, Jens, Kirsten og Jesper

Læs mere

Side 1 af 4 1. juni 2012

Side 1 af 4 1. juni 2012 Side 1 af 4 1. juni 2012 Jesper Larsen Søborg Hovedgade 120, 1.tv. 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Torsdag 24. maj 2012 Til stede: Robert, Emil, Kim, Malene, Philip, Karen,

Læs mere

Side 1 af september Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 7. september 2010

Side 1 af september Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 7. september 2010 Side 1 af 5 22. september 2010 Malene Nielsen Rugtoften 13 B 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 7. september 2010 Til stede: Jane, Robert, Philip, Karen, Fina, Kim,

Læs mere

Side 1 af 5 30. maj 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag den 27. maj 2010

Side 1 af 5 30. maj 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag den 27. maj 2010 Side 1 af 5 30. maj 2010 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag den 27. maj 2010 Til stede: Robert, Philip, Malene,

Læs mere

Side 1 af 6 24. september 2009

Side 1 af 6 24. september 2009 Side 1 af 6 24. september 2009 Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe Gladsaxe Kommune, Miljøkontoret Rosenkæret 39 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag den 21. september 2009 Til

Læs mere

Side 1 af 5 3. august 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag 2. august 2010

Side 1 af 5 3. august 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag 2. august 2010 Side 1 af 5 3. august 2010 Karen Salonin Bondehavevej 158 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag 2. august 2010 Til stede: Birgit, Robert, Karen, Kirsten, Malene, Kim,

Læs mere

Side 1 af februar 2010

Side 1 af februar 2010 Side 1 af 5 22. februar 2010 Maria Bukhave Gladsaxe Kommune, Miljøkontoret Rosenkæret 39 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag den 17. februar 2010 Til stede: Elsebeth,

Læs mere

Side 1 af 6 25. januar 2010

Side 1 af 6 25. januar 2010 Side 1 af 6 25. januar 2010 Maria Bukhave Gladsaxe Kommune, Miljøkontoret Rosenkæret 39 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag den 12. januar 2010 Til stede: Til stede:

Læs mere

Side 1 af juni 2012

Side 1 af juni 2012 Side 1 af 5 22. juni 2012 Kim Christiansen Marienborg Allé 91 C 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 19. juni 2012 Til stede: Benedicte, Kim, Philip, Karen, Dorte, Richard,

Læs mere

Side 1 af 6 23. februar 2009. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag den 26. januar 2009

Side 1 af 6 23. februar 2009. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag den 26. januar 2009 Side 1 af 6 23. februar 2009 Kirsten Ilkjær Buddinge Hovedgade 101 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag den 26. januar 2009 Mødet blev afholdt i grønt IDÉcenter. Til stede:

Læs mere

Side 1 af 5 2. maj Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 24. marts 2019

Side 1 af 5 2. maj Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 24. marts 2019 Side 1 af 5 2. maj 2019 Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 24. marts 2019 Til stede: Robert, Jens M., Fina, Kim, Ivan, Emil, Karen, Jens J., Kirsten, Alex, Katja, Carl

Læs mere

Side 1 af 5 21. marts 2014

Side 1 af 5 21. marts 2014 Side 1 af 5 21. marts 2014 Malene Nielsen Rugtoften 13 B 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 18. marts 2014 Til stede: Malene, Robert, Jens, Kirsten, Philip,

Læs mere

Side 1 af 5 20. november 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 16. november 2010

Side 1 af 5 20. november 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 16. november 2010 Side 1 af 5 20. november 2010 Fina Berger Værebrovej 86, st.07 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 16. november 2010 Til stede: Philip, Ulla, Karen, Malene, Kirsten,

Læs mere

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 0 af 9 Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Beretning for perioden 1. januar 2010-31. december 2010 Grøn Guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen og Foreningen Lokal Agenda

Læs mere

Side 1 af 6 1. november 2010

Side 1 af 6 1. november 2010 Side 1 af 6 1. november 2010 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 13. oktober 2010 Til stede: Torben, Sonja,

Læs mere

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Forslag Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Agenda 21 handlingsplan 2009 for Furesø Kommune omfatter 34 initiativer inden for områderne klima, ressourcer, invasive arter og natur samt

Læs mere

Side 1 af 5 9. maj 2015. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 7. maj 2015

Side 1 af 5 9. maj 2015. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 7. maj 2015 Side 1 af 5 9. maj 2015 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 7. maj 2015 Årsmødet

Læs mere

Side 1 af marts Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 26. marts 2019

Side 1 af marts Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 26. marts 2019 Side 1 af 5 29. marts 2019 Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 26. marts 2019 Til stede: Lillian, Jane, Fina, Karin, Kim, Emil, Ivan, Benedicte, Kirsten, Carl Ejnar, Katja,

Læs mere

Side 1 af 6 1. juni 2011. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 17. maj 2011

Side 1 af 6 1. juni 2011. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 17. maj 2011 Side 1 af 6 1. juni 2011 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 17. maj 2011 Årsmødet blev

Læs mere

Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag den 11. november 2009

Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag den 11. november 2009 Side 1 af 5 18. december 2009 Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe Gladsaxe Kommune, Miljøkontoret Rosenkæret 39 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag den 11. november 2009 Til stede:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 11. august 2015 på Stolbroladen. 1. Godkendelse af forrige referat fra møde den 16. juni 2015 :

Referat af bestyrelsesmøde den 11. august 2015 på Stolbroladen. 1. Godkendelse af forrige referat fra møde den 16. juni 2015 : Referat af bestyrelsesmøde den 11. august 2015 på Stolbroladen. Afbud.: Ingen 1. Godkendelse af forrige referat fra møde den 16. juni 2015 : Godkendt uden yderligere kommentarer. 2. Orientering v. formanden

Læs mere

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 0 af 11 Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Beretning for perioden 1. januar 2012-31. december 2012 Grøn Guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen og Foreningen Lokal Agenda

Læs mere

Side 1 af 6 11. oktober 2007

Side 1 af 6 11. oktober 2007 Side 1 af 6 11. oktober 2007 Benedicte Leyssac Lauggårds Allé 69 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe den 4. oktober 2007. Tilstede: Elsebeth, Ingrid, Viggo, Robert, Philip, Malene,

Læs mere

GLADSAXE MILJØ- OG ENERGIRÅD

GLADSAXE MILJØ- OG ENERGIRÅD GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen REFERAT for GLADSAXE MILJØ- OG ENERGIRÅD Torsdag den 03.09.2009, kl. 17.00-19.00 i grønt IDÈcenter Medlemmer Trine Henriksen - MB Mette Marie Schmidt MB Trine

Læs mere

Referat af borgermøde om energilandsby i Flakkebjerg den 21. marts 2012

Referat af borgermøde om energilandsby i Flakkebjerg den 21. marts 2012 Referat af borgermøde om energilandsby i Flakkebjerg den 21. marts 2012 Mødedato 21. marts 2012 Mødested Flakkebjerg Efterskole 27. september 2012 Teknik og Miljø, Agenda 21 Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.:

Læs mere

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 0 af 11 Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Beretning for perioden 1. januar 2011-31. december 2011 Grøn Guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen og Foreningen Lokal Agenda

Læs mere

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 0 af 9 Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Beretning for perioden 1. januar 2009-31. december 2009 Grøn Guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen og Foreningen Lokal Agenda

Læs mere

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 0 af 11 Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Beretning for perioden 1. januar 2015-31. december 2015 Grøn Guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen og Foreningen Lokal Agenda

Læs mere

Side 1 af maj Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 23. maj 2017

Side 1 af maj Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 23. maj 2017 Side 1 af 5 24. maj 2017 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 23. maj 2017 Årsmødet

Læs mere

Side 1 af maj Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 13. maj 2014

Side 1 af maj Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 13. maj 2014 Side 1 af 6 14. maj 2014 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 13. maj 2014 Årsmødet

Læs mere

Referat. Det Grønne Råd. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen. for. Tirsdag den , kl i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1.

Referat. Det Grønne Råd. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen. for. Tirsdag den , kl i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Referat for Det Grønne Råd Tirsdag den 25.03.2014, kl. 17.00-18.45 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1. Medlemmer Tom Vang Knudsen - MB Ole Skrald Rasmussen MB -

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde TAB afdeling Østerby Tirsdag 5 september 2017

Referat fra Bestyrelsesmøde TAB afdeling Østerby Tirsdag 5 september 2017 Referat fra Bestyrelsesmøde TAB afdeling Østerby Tirsdag 5 september 2017 Deltagere: Afbud. Erik, Claus, Hanne, Yrsa, Michael og Eva. Karina og Heidi 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2. Godkendelse

Læs mere

Side 1 af maj 2018

Side 1 af maj 2018 Side 1 af 6 11. maj 2018 Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 9. maj 2018 Årsmødet for Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe (forkortes i det efterfølgende

Læs mere

Der er modtaget svar fra to borgere og fra Lokal Agenda 21 Gladsaxe.

Der er modtaget svar fra to borgere og fra Lokal Agenda 21 Gladsaxe. Notat: Miljøudvalget 31.10.2013 Pkt. 81, bilag 1 Katja Mesterton 01-10-2013 Høringssvar til CO 2 og Miljøplanen Bilag til Miljøudvalgets dagsorden CO 2 - og Miljøplanen har været i høring i perioden 7.

Læs mere

Side 1 af 5. Bemærkninger til udkast til. Kommunestrategi Målsætninger og resultatkrav. Fra Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Side 1 af 5. Bemærkninger til udkast til. Kommunestrategi Målsætninger og resultatkrav. Fra Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 1 af 5 Bemærkninger til udkast til Kommunestrategi 2010-2013 Målsætninger og resultatkrav Fra Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Det er særdeles glædeligt at der indledningsvis tales om bæredygtig balance

Læs mere

Landsbylauget Fløng Sogn

Landsbylauget Fløng Sogn REFERAT AF BESTYRELSESMØDE NR. 25 24. september 2013 19:30 21:30 Engvadgård DELTAGERE: AFBUD: Brian,, E, Leif, Lars og Kenth Dagsorden jf. forretningsorden: 1. Valg af referent 2. Opfølgning på referater

Læs mere

Udvalgsmøde den 27. februar 2019 Kl (Spis aftensmad hjemmefra), DGI Sydvest, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø. I DGI Sydvest krocket-udvalg.

Udvalgsmøde den 27. februar 2019 Kl (Spis aftensmad hjemmefra), DGI Sydvest, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø. I DGI Sydvest krocket-udvalg. Udvalgsmøde den 27. februar 2019 Kl 18.00 (Spis aftensmad hjemmefra), DGI Sydvest, Degnevej 16, 6705 Esbjerg Ø. I DGI Sydvest krocket-udvalg. Deltagere: Christian Jacobsen (CJ), Gert Ovesen (GO), Steen

Læs mere

Side 1 af 5 25. januar 2008. Biodiversitetsgruppens kommentarer til plejeplan for Bagsværd Søpark

Side 1 af 5 25. januar 2008. Biodiversitetsgruppens kommentarer til plejeplan for Bagsværd Søpark Side 1 af 5 25. januar 2008 Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rosenkæret 39 2860 Søborg Att.: Vej- og Parkafdelingen Biodiversitetsgruppens kommentarer til plejeplan for Bagsværd Søpark Først

Læs mere

Side 1 af maj Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 15. maj 2013

Side 1 af maj Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 15. maj 2013 Side 1 af 6 23. maj 2013 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 15. maj 2013 Årsmødet

Læs mere

Det Grønne Råd Torsdag den , kl i grønt Idécenter

Det Grønne Råd Torsdag den , kl i grønt Idécenter GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Referat for Det Grønne Råd Torsdag den 27.08.2015, kl. 17.00-18.30 i grønt Idécenter Medlemmer Tom Vang Knudsen - MB Ole Skrald Rasmussen MB - afbud Eva Nielsen

Læs mere

Baggrund Økonomiudvalget besluttede , punkt 14, at igangsætte arbejdet med en ny planstrategi. Samtidig blev rammerne for strategien lagt.

Baggrund Økonomiudvalget besluttede , punkt 14, at igangsætte arbejdet med en ny planstrategi. Samtidig blev rammerne for strategien lagt. Dagsordenpunkt Planstrategi 2016 Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen Baggrund Økonomiudvalget besluttede 27.01.2015, punkt 14, at igangsætte arbejdet med en ny planstrategi. Samtidig blev rammerne

Læs mere

Juniorudvalgsmøde 19/1 2015

Juniorudvalgsmøde 19/1 2015 Juniorudvalgsmøde 19/1 2015 Sted Til Stede : Hos Hans, Almuevej 7, Skanderborg : Hans Hussmann, Jens Ib Søborg, Ole Roed Bloch, Bjarne Alstrup (Bestyrelsen) og Henrik Meyer Thomsen (Referant) Ikke til

Læs mere

Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002

Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002 Stiftende generalforsamling Søndag 3. november 2002 Mødedeltagere Repræsentanter fra følgende adresser: Almindingen 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 19, 26, 30 Ikke fremmødt eller afbud: Almindingen

Læs mere

Invasive planter i Gladsaxe Kommune Gør en indsats ved at forebygge og bekæmpe læs her om udvalgte planter

Invasive planter i Gladsaxe Kommune Gør en indsats ved at forebygge og bekæmpe læs her om udvalgte planter gladsaxe.dk Få styr på de Invasive planter i Gladsaxe Kommune Gør en indsats ved at forebygge og bekæmpe læs her om udvalgte planter Gyldenris bekæmpes Underrubrik eller dato 1 En invasiv plante hører

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30. Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. Møde i. Integrationsrådet. Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30. Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af Møde i Integrationsrådet Torsdag den 13. juni 2013 kl. 17.00 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer Isabella Mørch (formand)

Læs mere

Udtræden af kloakopland. v. Keld Rehder Gladsaxe Kommune

Udtræden af kloakopland. v. Keld Rehder Gladsaxe Kommune Udtræden af kloakopland v. Keld Rehder Gladsaxe Kommune Mulighed for udtræden af kloakopland mht. regnvand Kan det bruges som planlægningsværktøj i spildevandsplanlægning? Hvilke problemstillinger skal

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 0 af 11 Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Beretning for perioden 1. januar 2014-31. december 2014 Grøn Guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen og Foreningen Lokal Agenda

Læs mere

Dagsorden Fremstilling Beslutning

Dagsorden Fremstilling Beslutning Skolebestyrelsesmøde 27-08-2014 18.30 20.30 Mødetype: Skolebestyrelsesmøde nr. 1 Ordstyrer: Referent: Formanden Skoleledelsen Tilstede: Heidi Hesselholt Formand (børn på 7. og 9. årgang), Anders Buhelt

Læs mere

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens Afbud.: 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse 2. Orientering v. Børge da formanden var fraværende : Havde alle

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 18. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 14. til 21. oktober 2017 Lørdag d. 14. oktober Kl. 21.00: Koncert med Thorlund, Barslund og Kristensen. Der er lagt

Læs mere

KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde

KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde KLUBRÅDET Referat af Klubrådsmøde Dato & tid: 12. september 2005, kl. 16.30 17.45 Referent: Deltagere: Dennis Waldemar Tina (kaniner), Cecilie (natur- & klatring), Morten (musik), Marie-Louise (værksted),

Læs mere

Referent: Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Morten Nedergaard Andersen, Britt Hansen og Nanna Lyholm.

Referent: Charlotte Eichel Larsen, Maybritt Rønn, Mette Andersen, Anette Thestrup, Morten Nedergaard Andersen, Britt Hansen og Nanna Lyholm. Bestyrelsesmøde Dansk PRE Avlsforening Dato: 11. oktober 2015 Tid: Kl. 12.00 Sted: Anette Thestrup Møde indkaldt af: Nanna Lyholm Mødetype: Bestyrelsesmøde Ansvarlig for udstyr: Ordstyrer: Referent: Nanna

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

KkN Bestyrelsesreferat 11.03 2013

KkN Bestyrelsesreferat 11.03 2013 KkN Bestyrelsesmøde torsdag den 11.03.2013 kl. 18:30 på Kastanievej 37, Fredensborg. Tilstede: Michael Aaby, Jacob Frisch, Tonny Jensen, Orit Magyar, Alexander Lindgreen Dagsorden Dagsorden... 1 1. Valg

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 3.6.2014

BESTYRELSESMØDE 3.6.2014 BESTYRELSESMØDE 3.6.2014 Til stede: Birgit, Kurt, Heidi, Sara, Cathrine, Candela og Rune. 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Meddelelser 3. LAND 4. Grønt Netværk 5. EPT 6. PLANT 7. Mobiliteter 8. Hjemmesiden

Læs mere

Hørsholm Kommune Klimapolitik November 2009

Hørsholm Kommune Klimapolitik November 2009 Hørsholm Kommune Klimapolitik November 2009 Indholdsfortegnelse De vigtigste mål for Hørsholm Kommune... 3 Hørsholm Kommune som geografisk enhed... 3 Hørsholm Kommune som virksomhed... 3 Detaljerede mål

Læs mere

Side 1 af 6 13. maj 2016. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 12. maj 2016

Side 1 af 6 13. maj 2016. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 12. maj 2016 Side 1 af 6 13. maj 2016 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 12. maj 2016 Årsmødet

Læs mere

Nyhedsbrev juni Langemosen

Nyhedsbrev juni Langemosen NYBORG UNGDOMSSKOLE Nyhedsbrev juni Langemosen Juni 2015 DENN E G ANG: Nyt på skolen 1 Program for resten af skoleåret 2 Tider for mundtlige prøver i uge 25 Invitation til dimission 3 Københavnertur d.

Læs mere

Ledermøde. tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6

Ledermøde. tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6 Ledermøde tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6 Dagsorden 1. Indledning v. Birthe i. Velkommen til Helene, som har meldt sig som leder. Hun starter i første omgang

Læs mere

Loviani 2010. Agenda. Årets aktivitet vandretur omkring Gråsten Slot. Generalforsamlingen. Højdepunkter fra generalforsamlingen 1 2 J U N I 2 0 1 0

Loviani 2010. Agenda. Årets aktivitet vandretur omkring Gråsten Slot. Generalforsamlingen. Højdepunkter fra generalforsamlingen 1 2 J U N I 2 0 1 0 1 2 J U N I 2 0 1 0 Loviani 2010 Hos Arthur klanen Sønderborg Agenda 12.00 festen starter 12.15 frokost 14.00 afgang til gråsten 14.30 gåtur omkring Gråsten Slot 15.30 kaffe i Bellevue 18.00 tilbage til

Læs mere

Forslag til Klimatilpasningsplan. Klimaklar for virksomheder Kathrine Stefansen, By og Miljøforvaltningen

Forslag til Klimatilpasningsplan. Klimaklar for virksomheder Kathrine Stefansen, By og Miljøforvaltningen Forslag til Klimatilpasningsplan Klimaklar for virksomheder 13.11.2013 Kathrine Stefansen, By og Miljøforvaltningen Agenda Klimatilpasning hvad handler det om Sådan vil vi arbejde med klimatilpasning i

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Referat fra Fællesmødet den 30. september 2008.

Referat fra Fællesmødet den 30. september 2008. Referat fra Fællesmødet den 30. september 2008. Referent: Alis Petersen Carsten Machon bød velkommen og ridsede årsagen til dette ekstra møde op. 1. Råderet på fællesarealer. Carsten gentog, at kataloget,

Læs mere

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 BALLERUP KOMMUNE Dato: 27. juli 2015 Tlf. dir.: 44 77 33 08 Sagsid: 29.09.00-P20-2-15 Notat Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 Evalueringen er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra:

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 3/10/2013 klokken 19:15 på beboerkontoret

Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 3/10/2013 klokken 19:15 på beboerkontoret Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 3/10/2013 klokken 19:15 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er primært

Læs mere

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019

PLANSTRATEGI Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 PLANSTRATEGI 2019 Seminar Fællesråd. 4. marts 2019 HVAD ER EN PLANSTRATEGI? Planlovens krav Planloven Inden udgangen af det andet år af en byrådsperiode skal Byrådet fremlægge sit forslag til Planstrategi

Læs mere

FESTIVAL OF LIGHTS. Teknik og budget

FESTIVAL OF LIGHTS. Teknik og budget FESTIVAL OF LIGHTS Teknik og budget ENGHAVEPARKEN LED træ-mapping Vi bruger i Enghaveparken strømbesparende Led-strips, der bliver kodet m.m., Således kan de styres, til at lave farver og mønstre, der

Læs mere

Referat Ordinær generalforsamling Svebølle Motocross Klub 28.11.2012

Referat Ordinær generalforsamling Svebølle Motocross Klub 28.11.2012 Page 1 of 6 Referat Ordinær generalforsamling Svebølle Motocross Klub 28.11.2012 Dagsorden: 1. Valg af ordstyre 2. Valg af referent 3. Formandens beretning v/per Kaiser 4. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Side 1 af 6 18. maj 2008. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 5. maj 2009

Side 1 af 6 18. maj 2008. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 5. maj 2009 Side 1 af 6 18. maj 2008 Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 5. maj 2009 22 personer deltog i mødet, der indledtes med et foredrag om klimakommuner af Jens

Læs mere

Data for svaler og mursejler

Data for svaler og mursejler Svaler I Danmark yngler tre svalearter, bysvale (Delichon urbicum), digesvale (Riparia riparia) og landsvale (Hirundo rustica). Desuden ses årligt rødrygget svale (Ceropis dauruca) (Sydeuropa) og meget

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

1. Valg af ordstyrer og referent Eva 17-36 bliver valgt som ordstyrer, Johnny 16-76 som referent.

1. Valg af ordstyrer og referent Eva 17-36 bliver valgt som ordstyrer, Johnny 16-76 som referent. 1. Valg af ordstyrer og referent Eva 17-36 bliver valgt som ordstyrer, Johnny 16-76 som referent. 2. Valg af to stemmetællere Hvem der blev stemmetæller fik referenten desværre ikke noteret ned. 3. Godkendelse

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april.

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april. Februar 2008 Fyraftensmøde den 8. April kl. 18.15: Næste BY NIGHT er lige om hjørnet. Kan vi give hinanden gode ideer om temaet Italiensk Aften. Hvad skal der til før vores bydel bliver fyldt med gode

Læs mere

Skævinge Skole & Ll. Lyngby Skole respekt tillid nærvær

Skævinge Skole & Ll. Lyngby Skole respekt tillid nærvær Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Side 001 Skævinge Skole & Ll. Lyngby Skole respekt tillid nærvær 7. november 2011 Tirsdag den 30. august kl. 19.00-21.30 på, mødelokalet Deltagere: Dorte Seir Petersen,

Læs mere

hjemmesiden og i vedtægter). Hvem er vi og hvad vil gerne bidrage med? forventninger? Kort præsentation/ runde.

hjemmesiden og i vedtægter). Hvem er vi og hvad vil gerne bidrage med? forventninger? Kort præsentation/ runde. Netværkshuset, Ericavej 149. 2820 Gentofte DFH - frivillig afdeling Gentofte. d. 11. 4. 2017/efr/lkr Referat af koordinationsmøde i Netværkshuset søndag d. 2. April 2017, kl. 9.00 til 14.00. Tilstede:

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

MORTEN SIIG HENRIKSEN SIGNE VIL REDDE KLIMAET FACEBOOK.COM/STEMSIIG

MORTEN SIIG HENRIKSEN SIGNE VIL REDDE KLIMAET FACEBOOK.COM/STEMSIIG MORTEN SIIG HENRIKSEN SIGNE VIL REDDE KLIMAET FACEBOOK.COM/STEMSIIG MORTEN SIIG HENRIKSENS MÆRKESAGER AFSKAF BØRNEFATTIGDOM FLERE HÆNDER TIL VORES BØRN, UNGE, UDSATTE OG ÆLDRE INVESTERINGER I UDDANNELSER

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Deltagere: Erik, Citta, Mie, Anne, Gustaf, Bent, Ulla, Lis, Michael og Bente. Afbud fra Ulrik og Niels Jørgen. Fraværende: Nanna og repræsentant fra Grundejerforeningen Kælderbjerg/Saxenkol.

Læs mere

Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008

Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008 Referat fra OI-regionsmøde 20-09-2008 Tilstede: Karsten (OIK) Louise, Jesper, Nikolaj (SOV) Anita (Syddanmark) Peter, Kenneth (Nordjylland) Thomas (Midtjylland) Johnny (KBH) Afbud: Ingen Ad.1. Ad.2. Ad.3.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018

Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Referat af bestyrelsesmødet ved Ribe Katedralskole torsdag den 8. marts 2018 Tilstede: biskop Elisabeth Dons Christensen (EDC), direktør Jørn Henriksen (JH), direktør Keld Vestergaard (KV), centerleder

Læs mere

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Bedre Beboermøder 2012 Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Fastsæt dato for mødet Fastsættes i samarbejde med administrationen, der skal kunne levere bl.a. regnskab og

Læs mere

Referat af fællesarealgruppens møde d. 15/3 kl. 16

Referat af fællesarealgruppens møde d. 15/3 kl. 16 Referat af fællesarealgruppens møde d. 15/3 kl. 16 Sted: hos Pia i nr. 111,1. tv. Tilstede: Pia, Thilde og Louise Afbud: Lisbeth og Dorthe Dagsorden: 1. Valg af referent 2. Valg af ordstyrer 3. Valg af

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen Referat fra bestyrelsesmøde 12. februar 2014. Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen 1. Aktuelt og nyt fra formanden og opsummering fra sidste møde: Preben

Læs mere

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 3-2011 Dato: 09-05.2011 Sted: Hanne Søndenbroe Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Louise Munchaus Adsbøl LA Lene Sørensen LS Preben Arenfeldt PA Hanne Jensen

Læs mere

Miljøudvalget Møde nr :30

Miljøudvalget Møde nr :30 Dagsorden for Miljøudvalget Møde nr. 1 16.01.2014 16:30 Mødelokale 2607 Der serveres middag efter mødet Medlemmer Tilforordnede Tom Vang Knudsen Ole Skrald Rasmussen Eva Nielsen Susanne Palsig Trine Henriksen

Læs mere

Friluftsrådets Kreds Storkøbenhavn Nordk har med stor interesse læst Gladsaxe Kommunes forslag til en ny planstrategi.

Friluftsrådets Kreds Storkøbenhavn Nordk har med stor interesse læst Gladsaxe Kommunes forslag til en ny planstrategi. Gladsaxe Byråd Rådhuset 2860 Søborg 31. oktober 2016 Høringssvar til planstrategi 2016-2028. Friluftsrådets Kreds Storkøbenhavn Nordk har med stor interesse læst Gladsaxe Kommunes forslag til en ny planstrategi.

Læs mere

Her bringes en overordnet orientering om mødet den :

Her bringes en overordnet orientering om mødet den : Kære alle 31.08.2017 Vedr. Havvindmøllepark Lillebælt Syd borgermødet den 29.08.2017 Den 25.08.2017 sendte vi en orientering om den planlagte havvindmøllepark mellem Als og Helnæs og borgermødet i Torø

Læs mere

28/ : Kasper sender mail til Mona angående adresser på alle beboer. Vi skal lave en mailliste til alle, så vi kan sende fælles mail.

28/ : Kasper sender mail til Mona angående  adresser på alle beboer. Vi skal lave en mailliste til alle, så vi kan sende fælles mail. Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Møde dato: 09-01-2018 Møde deltagere: Berit, Sophie, Morten, Jens, Regitze, Kasper, Claus Ikke tilstede:, Christian

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. 1 jsc Nørreby, d. 12. september 2013 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. Deltagere Torben Nielsen, Jens Haubro, Martha Joensen, Jan Schlegel, Jette Kølle, Lars Christoffersen,

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen

Referat. A. Temadrøftelser. Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Referat Forum: Udsatterådet Tid: 14. juni 2018 kl. 16.00 18.00 Sted: Mødelokale 129, Blok A, stueetagen Deltagere: Jette Nyboe, Nina Gustavussen, Søren Mogensen, Kirsten Mogensen, Matthias Lemvig Petersen,

Læs mere