Generalforsamling 2011 den 10. marts 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamling 2011 den 10. marts 2012"

Transkript

1 Generalforsamling 2011 den 10. marts 2012 BERETNING for 2011 v/formand Per Rasmussen Året 2011 Denne beretning er gældende for tidspunktet siden sidste ordinære generalforsamling og til i dag fortsat krisetid eller er det normale tilstande? I min beretning ved sidste års generalforsamling nævnte jeg, at det foregående år havde været turbulent. I det forløbne år har vi ganske vist oplevet, at der har været nogenlunde stabil beskæftigelse til den reducerede vognpark, som vi totalt set er landet på. Men det kniber stadig med indtjeningen og spørgsmålet er så: er vi tilfredse med fuld beskæftigelse og en utilfredsstillende indtjening og må vi erkende, at det ikke længere nytter at tale om krise som undskyldning og at vi tværtimod er nået til normale tilstande? Hvis I mener, det er tilfældet, har vi som branche et problem. For de fleste af vore medlemmer er der ikke økonomisk råderum til konsolidering og opsparing til dårlige tider hvis krisen skulle komme igen. Hvem skal vi så laste for de dårlige økonomiske vilkår. Den forklaring jeg hører fra de fleste medlemmer er, at det er de store kørselskontorers skyld! Men her er det måske nødvendigt at se os selv i spejlet og spørge Hvem er vores største konkurrent? For mig at se er svaret: Os selv! Det er moderne i dagens Danmark at give samfundet skylden, hvis ikke det går, som vi selv ønsker. I stedet for at vi i vores branche giver speditører og andre store kørselsrekvirenter skylden, bør vi måske kigge lidt indad hos os selv i kollegakredsen. Synes I selv vi er gode nok til at koncentrere os om vore egne forretninger, så det ikke er nødvendigt at underbyde kollegerne? Husker vi at søge samarbejde i stedet for at stjæle kollegernes kunder? Og frem for alt: så skal vi lære det lille ord som hedder: NEJ (tak) Og dernæst skal vi lære hvad sammenhold betyder i vores branche Tænk hvad der ville ske hvis alle undervognmænd ved et stort kørselskontor blev enige om at deres arbejde sku koste så de ku drive en sopper forretning. Husk på uden undervognmænd har speditørerne ingen forretning!! Vil I være ansat vognmand uden indflydelse på Jeres egen situation eller vil I hellere være selvstændige vognmænd?

2 Jeg hverken kan eller må (jeg ville gerne) udtale mig om, hvordan I beregner Jeres omkostninger. Men jeg ved fra min egen forretning, at f.eks. brændstofprisernes fortsatte himmelflugt tærer direkte på bundlinjen, hvis man ikke sørger for at justere sine priser overfor kunderne. Transportbranchen er kendt for, at vi konstant bestræber os på at rationalisere og begrænse vore omkostninger. Nu har vi siden 1.juli sidste år haft muligheden for at transportere yderligere 6 ton på et vogntog med begrænsede meromkostninger. Der er dermed skabt mulighed for en rationaliseringsgevinst, som jeg mener først og fremmest bør komme os til gode. Så pas på med ikke at forære hele gevinsten væk til Jeres kunder. Men mange medlemmer efterspørger naturligt nok mulighed for at køre med 50 og 52t. totalvægt på 6-akslede vogntog. Da spørgsmålet om 50 og 52 ton totalvægt på 6-akslede vogntog er politisk forligsstof, har det ikke været behandlet i forbindelse med Trafikstyrelsens forslag til ændring af dimensionsbekendtgørelsen og de tekniske forskrifter. Men jeg ved, at vort ønske stadigvæk står højt på DTL s erhvervspolitiske dosmerseddel. Ny godskørselslov Sidste år nævnte jeg i min beretning 7 forslag til ændringer, som foreningen har peget på som ønsker til den nye godskørselslov. Desværre kan jeg ikke bekræfte, at alle vore ønsker er blevet hørt, da det samlede forslag til revision af loven endnu ikke er færdigbehandlet. Jeg er specielt spændt på om forslaget til øget kontrol af betaling af overenskomstmæssig løn går igennem. Der er forslag om krav til tilladelsesindehaveren at han - efter påbud fra Trafikministeren jf. Godskørselslovens 6 stk. 5 - skal indsende lønsedler og ansættelsespapirer. Trafikstyrelsen vil derefter sende lønsedler og ansættelsespapirer til gennemsyn hos arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer. Kravene om indsendelse af dokumenter rettes alene mod virksomheder, der ikke er medlemmer af arbejdsgiver-organisationer. Hvis Trafikstyrelsen, på baggrund af udtalelser fra arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer finder, at der forligger manglende overholdelse af kollektiv overenskomst, er der forslag om konfiskation af evt. fortjeneste + sumbøde på kr Jeg finder det ligeledes tilfredsstillende at SKAT åbenbart har forstærket kontrollen med udbetaling skattefri rejsegodtgørelse. Dermed kan vi forhåbentlig få stoppet nogle af de virksomheder, der praktiserer ulige konkurrence ved forkert anvendelse af eksportoverenskomsten ved indenrigskørsel. Vognmandskurset Et punkt i den nye godskørselslov, som er vedtaget og som jeg glæder mig over er, at Transportministeren i starten af 2011 satte bremserne i for et forslag om at sløjfe et eksisterende krav til vognmændene om et grundlæggende vognmandskursus, hvor chaufførernes arbejdsgivere bliver grundigt undervist i bl.a. køre- hviletidsregler.

3 Det skete efter kraftig kritik fra DTL og efter mediesager om snyd med køre- hviletidsreglerne. Transportministeren mente nu, at det aldrig skal være muligt at konkurrere ved ikke at overholde reglerne og opretholdt det obligatoriske kursuskrav for kommende vognmænd og egenkapitalkravet på kr. DTL slog på tromme for, at vognmændene naturligvis fortsat skal have et højt niveau og være professionel og godt uddannet. Ikke alle overtrædelser er bevidst snyd, da reglerne er komplicerede. Men så meget desto mere er der behov for en grundig uddannelse af alle nye vognmænd. Og det havde den afgående minister jo så ganske ret i. Konkurser Som jeg nævnte sidste år, havde vi været i dialog med Trafikstyrelsen for at få dem til at stramme op for at undgå konkursrytteri. Der var alt for mange eksempler på, at en virksomhed, der var endt i konkurs, uhindret kunne starte igen dagen efter med samme ansvarlige leder og med samme uansvarlige økonomiske styring. Jeg må med tilfredshed konstatere, at vores henvendelse med opbakning fra DTL tilsyneladende har haft en effekt i den ønskede retning. Vi skal ikke agere Politi, men da vi alle er underlagt godskørselsloven og tilladelsessystemet, skal der være sanktioner overfor dem, der ser stort på reglerne og dermed påfører de lovlydige illoyal konkurrence. Det er derfor glædeligt, at Trafikstyrelsen tilsyneladende er blevet mere strikse med at udstede nye tilladelser til personer, der ikke har haft orden i deres økonomi og vandel. Men jeg vil fortsat opfordre jer til hver især at holde øje med om jeres egne leverandører så som værksteder banker olieselskaber mv bidrager til at holde liv i de kreative forretninger og gerne melde til mig, hvis i har mistanke om, at der er ugler i mosen. Cabotage Mistanke om ulovlig cabotagekørsel er til stadighed en kilde til frustration blandt vore medlemmer. Vort bestyrelsesmedlem, Niels Erik Madsen, har sammen med journalist John Larsen beskrevet forholdene på Århus Havn i en artikel i DTL-Magasinet. Samtidigt arbejder DTL løbende med at få 3F til at gøre deres indflydelse gældende på de arbejdspladser, hvor der lastes eller modtages gods, som er kørt uden hensyn til de gældende cabotageregler. Jeg håber, at 3F i højere grad vil anvende de fagretslige magtmidler, som de nu en gang har. Som arbejdsgivere kan vi ikke agere kontrolmyndighed men alene henlede myndighedernes opmærksomhed på de ulovlige forhold, vi bliver bekendt med. Samtidigt kan vi erhvervspolitisk søge at påvirker politikerne til at indføre skrappere bøder for overtrædelser allerhelst så jeg, at ulovlig cabotagekørsel medførte beslaglæggelse af gods og bil, som der er tale om i visse andre EU lande.

4 Men det glæder mig, at - efter først at have afsat 65 millioner kroner på finansloven til at bekæmpe social dumping og sikre fair konkurrence - regeringen er klar med et kommissorium for et tværministerielt embedsmandsudvalg, der skal finde modtræk mod social dumping fra udenlandske virksomheder og arbejdstagere. I bestyrelsen ser vi frem til dette meget vigtige arbejde og vil følge udvalgsarbejdet, idet man også har bemærket, at politiet har fået 10 millioner kroner i 2012 og 2013 til kontrol med cabotagekørsel. Man kan have forskellig holdning til vores nye regering, men der er nok ingen tvivl om, at de har en større velvilje til at modvirke socialdumping og tab af danske arbejdspladser end den blå regering, der sammen med Dansk Industri blot var interesseret i billige fragtrater. I forbindelse med cabotage vil jeg bede jer have i tankerne at støtter I ITD, DI Transport el arbejdsgiverforeningen ATL ja så er I indirekte med til at indfører fri cabotage her i landet. Jeg vil derfor opfordre jer som er medlem af en arbejdsgiver organisitation Til hvis I ikke allerede har gjort det at få jer meldt over i DTL-A Og til jer alle sammen vil jeg bede om at I støtte op om DTL og skulle I gå hen og blive fristet til at skifte til ITD på grund af billig forsikring og måske et par at deres gratis ydelser ja så kan det da godt være I kan spare lidt penge her og nu men hvad hjælper det når I så samtidig har fået fri cabotage og ingen overenskomst. Tror I så selv på at der er nogle af os danske vognmænd som har en forretning om 5 år hvis det skulle ske for jeg tror det bestemt ikke. Det er det vi på godt jysk kalder at pisse i bukserne for at holde varmen men det varmer som regel ikke ret længe og bagefter bliver bare rigtig koldt husk det. Kørehviletid og objektivt straffeansvar På sidste års generalforsamling havde vi besøg af den daværende Transportminister, Hans Chr. Schmidt. Flere medlemmerne benyttede sig af lejligheden til at aflevere et par sandheder til ministeren om de uhensigtsmæssigheder, der er i køre- hviletidslovgivningen og i særdeleshed bødestørrelsen for bagatelovertrædelser. Debatten gav efterfølgende anledning til, at jeg modtog et personligt brev fra justitsministeren, som den gang hed Lars Barfoed. Ministeren havde fra Lastbilmagasinets omtale bemærket sig, at jeg ikke mener at bødekataloget er rimeligt og at det ikke kan passe, at en chauffør tvinges til at holde et 9 timers hvil, når han er en halv time hjemmefra. Jeg er selvfølgelig meget beæret over ministerens interesse, men hans svar kan jeg desværre ikke bruge til noget, da han blot henviser til tolerancereglerne. Nu kan I ved selvsyn se, hvor vanskeligt arbejdet med at påvirke det politiske system i virkeligheden er: alle hørte jo hvad ministeren sagde og hvad er der sket ingenting! Risikoen for at træde lidt ved siden af i forhold til reglerne er en stadig trussel, når vi skal udføre vort daglige arbejde og forsøge at udnytte vort materiel og arbejdstiden effektivt.

5 I har alle forskellige hjælpemidler til at holde øje med Jeres aktiviteter: tachografer, Time Systems og diverse analyseprogrammer til computeren, som skal advare mod overtrædelser, f.eks. hvis en chauffør er lidt for ivrig eller har misforstået reglerne. DTL har et samarbejde med Tungvognsspecialisten og foreningen har sammen med regionskontoret taget initiativ til at foreslå DTL s direktion, at alle medlemmerne tilbydes adgang til Tungvognsspecialistens analysesystem, der i dag er det bedste værktøj på markedet til opbevaring og løbende analyse af digitale køre- hviletidsdata, der findes på markedet. Tanken var, at alle medlemmer får adgang mod et symbolsk beløb. Forslaget indebærer en betydelig udbetaling fra DTL s kasse, hvis et større antal medlemmer benytter sig af tilbuddet så DTL direktion og bestyrelse tygger stadigvæk på vort forslag men jeg kan love jer at jeg nok skal holde dem i ilden til det bliver gennemført så bare rolig det kommer og det er vær at vente på for det bliver kanon godt. Affaldsområdet Den daværende miljøminister besluttede, at genbrugspladsmodellen, der i 2011 tvang virksomhederne til at betale gebyr til genbrugspladserne, skulle laves om. De nye regler virker fra januar Jeg er glad for, at politikerne vil ændre reglerne for genbrugspladserne, da flere af foreningens medlemmer mister kunder til de kommunale genbrugspladser. Det gør de, fordi virksomheder, der producerer affald, som DTLs medlemmer kører med, er tvunget til at betale til genbrugspladserne. Spørgsmålet er dog, hvordan den fremtidige genbrugsplads-model skal se ud. Virksomhederne skal efter DTLs opfattelse betale de omkostninger, som behandlingen af deres affald koster. Det samme siger EU-reglerne, der indeholder et forurener-betaler-princip, og man kan derfor ikke kan lade den ene virksomhed betale for den andens affald i et kollektivt system. DTL ønsker grundlæggende ikke, at det skal være muligt at fortsætte gebyrstrukturen. Men politikerne har i forliget betinget sig, at gebyret skal være kostægte. Forliget skal nu omsættes til regler. DTL fortsætter arbejdet for at skabe gode regler på området. Arbejdstid for selvstændige chauffører Sagen havde i meget lang tid været genstand for drøftelser mellem Transportministeriet og Beskæftigelsesministeriet fordi ingen egentlig ønskede at håndtere dette håbløse foretagende efter EUs vedtagelse af reglerne. Derfor havde transportministerens initiativ DTLs store anerkendelse og støtte, for det viste, at den danske regering havde reflekteret over det umulige i at få reglerne indført på det danske arbejdsmarked. Der var meget røre i mange lande over disse overflødige bestemmelser, som lægger en voldsom ekstra administrativ byrde over på de selvkørende vognmænd og som gør livet som selvkørende vognmand unødigt besværligt.

6 Et flertal i Parlamentet mente, at selvstændige vognmænd, der forsøger at opbygge en forretning for at skabe vækst og beskæftigelse, skal belastes med en begrænsning på, hvor mange timer de må arbejde. En holdning, der herhjemme støttes begejstret af S og SF men fordømmes af V og K. Dette har betydet, at da regeringen i september skiftede farve, er der nu blevet skabt en lovhjemmel i godskørselsloven til at indføre arbejdstidsregler for selvstændige vognmænd. En bekendtgørelse om håndhævelsen af reglerne er under udarbejdelse, og der lægges fra Trafikstyrelsen op til så enkle og lidt belastende krav som muligt. Året i I maj måned deltog repræsentanter fra i DTL s generalforsamling, som denne gang blev afholdt i Ålborg. Det var naturligvis svært for arrangørerne at leve op til det foregående års arrangement i Horsens, hvor vi selv var værter. Dette års generalforsamling afholdes i Helsingør og jeg minder om, at alle medlemmer naturligvis er hjertelig velkommen til at bakke op om generalforsamlingen. Helsingør egner sig glimrende som mål for en lille familieudflugt, så jeg håber at se flere af Jer den 12. maj. Derudover har vi traditionen tro afviklet Årets Transportvirksomhed hvor den regionale vinder Årslev Budcentral blev fundet ved et arrangement hos Scania i Vejle. Vores kandidat var så stærkt et kort, at virksomheden igen kunne hente trofæet som Årets Transportvirksomhed hjem til Region Syd, efter at det i nogle år har været udlånt til Region Midt/Nord. Stort tillykke til Dennis Just og Årslev Budcentral de har virkelig gjort sig fortjent til titlen! I september arrangerede regionskontoret et informationsmøde om offentlige udbud i Kolding og der er afholdt medlemsmøde hos AMU Syd i Kolding i februar. Der er i året 2011 afholdt 6 bestyrelsesmøder. Jeg har deltaget i 2 formandsrådsmøder i København og bestyrelsen har derudover deltaget i 2 Formands- næstformands-møder med DTL samt DTL Region Syds årsmøde. Jørgen Egeskov og jeg har som repræsentanter for foreningen deltaget i 4 bestyrelsesmøder i Region Syd. Igen i 2011 har foreningen kunnet glæde sig over en stabil og loyal medlemskreds. Vi er ved årsskiftet: 189 medlemmer samt 20 passive medlemmer 1 medarbejdende anpartshaver 1 vognmandssøn Jeg vil som nævnt glæde mig over de medlemmer, som foreningen har frem for at beklage den tilbagegang i medlemsantallet, som vi naturligvis må konstatere i lighed med andre lokalforeninger. I løbet af 2011 er vi blevet 24 medlemmer færre. Heraf har 8 opsagt deres medlemskab de øvrige har været tvunget til at forlade foreningen det pga. ophør/konkurs.

7 Men jeg vil opfordre jer til at holde øje med om I har nogle kollegaer som ikke er organiserede og så rette henvendelse til regionskontoret med oplysningerne så vi kan få dem ind i foreningen og endelig er vi også åbne for forslag fra jer som måske kan bidrage med flere medlemmer. Et forslag ku jo være at vi slettede indskuddet resten af året for at melde sig ind i foreningen. Tak Til slut vil jeg gerne udtrykke en tak - for godt samarbejde med mine bestyrelseskolleger - for loyal opbakning til foreningen fra alle vore medlemmer - for trofast støtte fra alle foreningens samarbejdspartnere, som yder en værdigfuldt støtte til foreningens drift - samt til alle DTL s dygtige medarbejder på Grønningen (håber Frank vil videre bringe det til hans kolleger ) - Og endelig en stor tak til Allan, Jens, Bitten og Maibritt fra Regionskontoret for det rigtig gode samarbejde, vi har i hverdagen de gør et kanon stykke arbejde for os. For mit vedkommende er det utrolig vigtigt, hvilket jeg i høj grad føler det også er for vore medlemmer.

Generalforsamling 2012 den 9. marts 2013. BERETNING for 2011 v/formand Per Rasmussen

Generalforsamling 2012 den 9. marts 2013. BERETNING for 2011 v/formand Per Rasmussen Året 2012 Generalforsamling 2012 den 9. marts 2013 BERETNING for 2011 v/formand Per Rasmussen Denne beretning er gældende for tidspunktet siden sidste ordinære generalforsamling og til i dag. 2012 fortsat

Læs mere

Generalforsamling 2009 den 13. marts 2010

Generalforsamling 2009 den 13. marts 2010 Generalforsamling 2009 den 13. marts 2010 BERETNING for 2009 v/formand Per Rasmussen Jeg vil starte med at mindes det bortgåede medlem: Torben Jørgensen Æret være Torben minde! Året 2009 Denne beretning

Læs mere

Generalforsamling 2008 den 21. marts 2009

Generalforsamling 2008 den 21. marts 2009 Generalforsamling 2008 den 21. marts 2009 BERETNING for 2008 v/formand Per Rasmussen Jeg vil starte med at mindes det bortgåede medlem: Bent Laugesen Æret være Bents minde! Året 2008 Denne beretning er

Læs mere

Generalforsamling 2010 den 12. marts 2011

Generalforsamling 2010 den 12. marts 2011 Generalforsamling 2010 den 12. marts 2011 BERETNING for 2010 v/formand Per Rasmussen Året 2010 Denne beretning er gældende for tidspunktet siden sidste ordinære generalforsamling og til i dag. 2010 et

Læs mere

Generalforsamling den 8. marts 2014. BERETNING for 2013 v/formand Per Rasmussen

Generalforsamling den 8. marts 2014. BERETNING for 2013 v/formand Per Rasmussen Generalforsamling den 8. marts 2014 BERETNING for 2013 v/formand Per Rasmussen Året 2013 Denne beretning er gældende for tidspunktet siden sidste ordinære generalforsamling og til i dag. Den økonomiske

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016:

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016: TALEMANUSKRIPT Side 1 af 15 Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål A-D om B165 (Forslag til folketingsbeslutning om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler omfattes af godskørselsloven

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel NOTAT Dato J. nr. 21. maj 2013 Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel Ulovlig cabotagekørsel er et af de forhold, der skal sættes ind over for, i indsatsen imod social dumping. Der er allerede sket

Læs mere

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Indledning (og kontingentstigning) Som de fleste af jer ved, er DTLs arbejdsgiverforening et frivilligt tilbud

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 B 103 Bilag 1 Offentligt 15. maj 2017 Folketinget Transport-, Bygnings-, og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Vedrørende forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen - UgebrevetA4.dk 14-01-2016 22:00:42 LØNPRES Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen Af Mathias Svane

Læs mere

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST NYE AFTALER FOR 3 ÅR Nu kan du stemme ja eller nej til den ny overenskomst. Den gælder i tre år fra 1. marts 2014 til 1. marts 2017, og den dækker chauffører, lagerarbejdere,

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Fremsat den 5. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Finn Sørensen (EL), Christian Juhl (EL) og Jørgen Arbo Bæhr (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD

Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD 2011 Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD Hvem er ITD? Brancheforeningen Uddannelsesaktiviteter Jeg har i oplægget fået stillet følgende spørgsmål:

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 944 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016 [1] Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00 DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016 Beretning ved næstformand Ole Bang Jensen [Det talte ord gælder] Jamen, jeg vil da også gerne have lov at byde

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. Styrket indsats mod social dumping

Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. Styrket indsats mod social dumping Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti Styrket indsats mod social dumping Social dumping er en udfordring på det danske arbejdsmarked.

Læs mere

Jørgen Egeskovs beretning DTL-generalforsamling 2014

Jørgen Egeskovs beretning DTL-generalforsamling 2014 [Det talte ord gælder] Kære DTL-medlemmer, vognmænd, delegerede, gæster, familie, venner... Igen - velkommen til DTL-generalforsamling 2014 her i Kolding. Som I ved er dette min sidste generalforsamling

Læs mere

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os.

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Kim Simonsen tale 1. maj Det talte ord gælder. I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Men måske skulle vi ikke kun kalde det en kampdag. Måske skal vi også

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 683 Offentligt NOTAT Dato J. nr. Til Folketingets Europaudvalg og Transportudvalget 10. september 2014 2014-2314 Den danske regerings besvarelse af Kommissionens

Læs mere

STOP SOCIAL DUMPING. 14 konkrete tiltag til bekæmpelse af social dumping

STOP SOCIAL DUMPING. 14 konkrete tiltag til bekæmpelse af social dumping STOP SOCIAL DUMPING 14 konkrete tiltag til bekæmpelse af social dumping SF har 14 forslag til at stoppe den sociale dumping med til finanslovsforhandlinger. Forslagene er fordelt på tre områder: Transportområdet,

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

1. maj 2010, Harald Børsting

1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj er en festdag. En dag hvor vi fejrer fællesskabet og sammenholdet. Og sørg nu for at nyde dagen! For på mandag er det desværre hverdag igen. Og lige for tiden er hverdagen

Læs mere

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 16 Offentligt Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Samrådsspørgsmål Samrådsspørgsmål AK

Læs mere

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked.

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked. Det danske arbejdsmarked er unikt. Vi evner at kombinere fleksibilitet og tryghed, og regulering af lønninger sker uden politisk indblanding. Det gør vores økonomi omstillingsparat i en tid, hvor den globale

Læs mere

BESPARELSER PÅ SERVICETRAFIK RAMMER CHAUFFØRER OG PASSAGERERS SIKKERHED

BESPARELSER PÅ SERVICETRAFIK RAMMER CHAUFFØRER OG PASSAGERERS SIKKERHED BESPARELSER PÅ SERVICETRAFIK RAMMER CHAUFFØRER OG PASSAGERERS SIKKERHED Social dumping, lovovertrædelser og liberalisering af servicetrafik er i dag hverdagskost ved kørsel af offentlig servicetrafik for

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til taxilov

Høringssvar vedr. forslag til taxilov Fremsendt pr. mail 14.08.2017 til trm@trm.dk Cc et@trm.dk og bgk@trm.dk Høringssvar vedr. forslag til taxilov Det følgende er Trafikselskaberne i Danmarks (TiD) bemærkninger til forslag til taxilov. Generelle

Læs mere

Beretning Sydøstjyllands Vognmandsforening 2015

Beretning Sydøstjyllands Vognmandsforening 2015 Beretning Sydøstjyllands Vognmandsforening 2015 Jeg vil begynde min beretning med tre historier fra mit eget nabolag, Juelsminde og nærmeste omegn: Når en vognmand kan finde på at bruge andre chaufførers

Læs mere

Christian Jensens formandsberetning FDL 2012!

Christian Jensens formandsberetning FDL 2012! Christian Jensens formandsberetning FDL 2012! Hvis man nu efter snart flere eller rettere sagt mange år har måttet stå og gentage sig selv i de årlige beretninger om branchens om ikke dårligdomme, så i

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00. Formand Martin Danielsens tale til. DTL-Danske Vognmænds generalforsamling. Oslo-båden 28.

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00. Formand Martin Danielsens tale til. DTL-Danske Vognmænds generalforsamling. Oslo-båden 28. [1] Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00 Formand Martin Danielsens tale til DTL-Danske Vognmænds generalforsamling Oslo-båden 28. maj 2016 [Det talte ord gælder] Dejligt at se jer alle sammen igen!

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

2011/1 BTL 47 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober Betænkning afgivet af Transportudvalget den 7. februar Betænkning.

2011/1 BTL 47 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober Betænkning afgivet af Transportudvalget den 7. februar Betænkning. 2011/1 BTL 47 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Transportudvalget den 7. februar 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015.

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. Erhvervsområdet har de seneste år været vant til at se

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent Formandens beretning

Læs mere

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten Små selskaber vil have lempet revisionspligten Resume Denne undersøgelse viser, at selvstændige i halvdelen af de små og mellemstore virksomheder mener,

Læs mere

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler.

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Notat Emne: Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Den 10. oktober 2013 Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune Beslutningsforslag om sociale og arbejdsmæssige

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

Beretning SØV-generalforsamling 2016

Beretning SØV-generalforsamling 2016 Beretning SØV-generalforsamling 2016 Jeg har en drøm - Om at vi kan få overenskomster, som er mere enkle og forståelige for både arbejdsgivere og arbejdstagere - Om at vi kan få køre- hviletidsbestemmelser,

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

De sociale tiltag i Københavns Kommune

De sociale tiltag i Københavns Kommune De sociale tiltag i Københavns Kommune Sociale kriterier og arbejdsløshed Lidt om Københavns Kommune 549.050 indbyggere opr. 1. januar 2012 Årligt indkøb på ca. 9 mia. kr. af vare- og tjenesteydelser København

Læs mere

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000

Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Guide: Skift bank og spar op mod 40.000 Bankerne hæver udlånsrenten, selvom Nationalbanken gør det modsatte. BT guider dig her frem til at forhandle om prisen i banken og overveje bankskift Af Lisa Ryberg

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 58 Folketinget 2013-14 Fremsat den 31. oktober 2013 af transportministeren (Pia Olsen Dyhr) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2016/2017. Sammenslutningen af By- og Markedsfester i Danmark. v/otto Skak

Bestyrelsens beretning 2016/2017. Sammenslutningen af By- og Markedsfester i Danmark. v/otto Skak Bestyrelsens beretning 2016/2017 Sammenslutningen af By- og Markedsfester i Danmark v/otto Skak Talepunkt Velkommen til et historisk årsmøde Jan Højberg Tekst Kære alle, først og fremmest velkommen til

Læs mere

Thomas Bernt Henriksen. Økonomisk redaktør

Thomas Bernt Henriksen. Økonomisk redaktør Thomas Bernt Henriksen Økonomisk redaktør Lær af de bedste Budskab 1 Det er hårdt arbejde at blive gazelle i 2012 Budskab 2 Lær af de bedste - Hvordan bliver man unik? Budskab 3 Alvorlige alarmsignaler

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel

Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 173 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel 4. marts 2009 J.nr.

Læs mere

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN Det talte ord gælder Der er partier, som gerne vil fremtiden, og som arbejder for at gøre Danmark til et bedre samfund at bo og leve i partier som vil

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 439 Offentligt Tale til samråd Spørgsmål O-S (sammenfatning): På baggrund af BPA-evalueringen bedes oplyst, hvilke ændringer regeringen overvejer

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN 04/11 2013 NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN INDHOLD: Nyt nyhedsbrev fra LO Hovedstaden... 2 Regeringen vil styrke kontrolindsatsen mod social dumping... 3 Hvad vil din borgmesterkandidat gøre ved social

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Bilag 3. Interview med Ole Christensen, d. 21.11.2013. Adam: I korte træk - hvad er din holdning dansk medlemskab i EU?

Bilag 3. Interview med Ole Christensen, d. 21.11.2013. Adam: I korte træk - hvad er din holdning dansk medlemskab i EU? Bilag 3 Interview med Ole Christensen, d. 21.11.2013 Adam: I korte træk - hvad er din holdning dansk medlemskab i EU? Ole: Jamen det har jeg en positiv holdning til. Altså de udfordringer vi står overfor

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 47 Folketinget 2011-12 Fremsat den 30. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Bødeforhøjelser

Læs mere

Ære være Knud Dyremose og Leif Agerskovs Minde.

Ære være Knud Dyremose og Leif Agerskovs Minde. Beretning 2015 JHF-veteraner. Velkommen til alle - medlemmer og JHF`s ledelse. Traditionen tro vil vi gerne starte årsmødet med at mindes de medlemmer, der er gået bort, siden vi var samlet til årsmøde

Læs mere

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding Generalforsamling lørdag den 31. marts 2012 på Comwell Kolding Direktørens bertning v/adm. direktør Jacob Chr. Nielsen Side 1 af 7 ITD s generalforsamling 1. Indledning 2011 er det første år, hvor jeg

Læs mere

Hårdt fysisk arbejdsmiljø fordobler risikoen for sygedagpenge

Hårdt fysisk arbejdsmiljø fordobler risikoen for sygedagpenge ONDT I ARBEJDSMILJØET Håndværkere og SOSU'er slider sig syge på jobbet Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Onsdag den 14. oktober 2015, 05:00 Del: Risikoen for at komme på sygedagpenge er dobbelt

Læs mere

Revision af Udstationeringsdirektivet

Revision af Udstationeringsdirektivet Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0128 Bilag 17 Offentligt København, den 9. november 2017 Revision af Udstationeringsdirektivet Af Gunde Odgaard, Sekretariatschef i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet EU's ministerråd

Læs mere

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Nytårsaften er det skik at se tilbage på året, der gik. Selv kan jeg ikke gøre det, uden først og fremmest at sige tak, når jeg mindes al den venlighed og opmærksomhed,

Læs mere

Vejledning om arbejdstid for mobile arbejdstagere

Vejledning om arbejdstid for mobile arbejdstagere Vejledning om arbejdstid for mobile arbejdstagere Forord 3F s transportgruppe har i løbet af 2005 gennemført en lang række medlemsmøder over hele landet med temaet De nye arbejdstidsregler. Langt over

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Viden viser vej til vækst

Viden viser vej til vækst Djøfs jobpakke Viden viser vej til vækst 26.02.2013 Virksomheder, der investerer i ny viden og ansætter højtuddannede medarbejdere, vokser hurtigere, ansætter derudover flere kortuddannede, ufaglærte og

Læs mere

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION

SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION SAN FRANCISCO TOYOTA / SCION Af: Ahmet Gunes Biløkonom/Markedsføringsøkonom 2005-2007 Indhold: Beskrivelse af ophold hos San Francisco Toyota/Scion Gode råd: Før, under og efter opholdet Side 1 af 7 1.

Læs mere

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK Konkurrent SAMMENLIGNING Brug systemet til at forklare jeres kunder om de forringelser der følger med når jeres kunder skifter til et konkurrerende selskab? fb FORSIKRINGS BETINGELSER.DK BEVAR KUNDERNE

Læs mere

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant?

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? HH, d.. november 2013 Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? 3F har gennem de sidste 3 år spurgt 3F arbejdsmiljørepræsentanterne (AMR erne), hvordan de oplever det er at fungere i en arbejdsmiljøorganisation.

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

[A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] Hvor meget kender du til konkurrenceloven? [INTW: EFTER AT VÆRE STILLET OM TIL RETTE PERSON]

[A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] Hvor meget kender du til konkurrenceloven? [INTW: EFTER AT VÆRE STILLET OM TIL RETTE PERSON] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning. Egebjerglund-Syd & Aagesdal

Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning. Egebjerglund-Syd & Aagesdal Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning Grundejerforeningerne Egebjerglund-Syd & Aagesdal Oplæg Som pålagt af generalforsamlingeni 2013 har bestyrelsen forsøgt at se nærmere på forskellige

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Business Danmark - april 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDKONKLUSIONER...

Læs mere

Udkast. Forslag. til. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence)

Udkast. Forslag. til. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence) 25. marts 2015 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om taxikørsel m.v. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence) 1 I

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale ved åbent samråd om lov om foreningsfrihed, samrådsspørgsmål AD, AE, AF og AG (BEU alm. del), den 18.

Beskæftigelsesministerens tale ved åbent samråd om lov om foreningsfrihed, samrådsspørgsmål AD, AE, AF og AG (BEU alm. del), den 18. Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 290 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved åbent samråd om lov om foreningsfrihed, samrådsspørgsmål AD, AE, AF og

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 135 Folketinget 2011-12 Fremsat den 28. marts 2012 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Forenkling af tilladelseskravet

Læs mere

1. Udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

1. Udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Transportudvalget 2011-12 L 135 Bilag 4 Offentligt Til lovforslag nr. L 135 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Transportudvalget den 0. april 2012 1. Udkast til Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Tørring Kraftvarmeværk Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Danmark er et foreningsland. Vi har i Danmark en lang tradition for at danne foreninger - med alle mulige forskellige formål. Det

Læs mere

Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl (10 min.)

Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl (10 min.) Ministerens tale ved ITOP15 den 22. september kl. 14.00 (10 min.) [DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Kære iværksættere, Tak for invitationen til at komme og tale her i dag. Som iværksættere ved I bedre

Læs mere

Hvad gøres der for at dæmme op for angrebene?

Hvad gøres der for at dæmme op for angrebene? Hvad gøres der for at dæmme op for angrebene? Svensk forskningsprojekt Øget politikontrol Kontakt til og møder med politikere Direkte kontakt til Transportministeren Oplysning og debat via facebook Skandinavisk

Læs mere

Jørgen Kjeld Jensen i Lastbilmagasinet:

Jørgen Kjeld Jensen i Lastbilmagasinet: Jørgen Kjeld Jensen i Lastbilmagasinet: Det må være overskriften på de forøgede totalvægte, vi har fået på de 6 og 7-akslede vogntog set i forhold til, at tolerancegrænsen bliver sat ned til 3 % eller

Læs mere

Den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at indgå, og den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at gennemføre

Den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at indgå, og den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at gennemføre Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 585 Offentligt J.nr. 13-0196787 Besvarelse af samrådsspørgsmål AZ Spørgsmål AZ: Vil ministeren sikre, at udformningen af de nye skatteregler

Læs mere

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller kinesisk ordsprog EU og arbejdsmarkedet Ole Christensen, socialdemokratisk europaparlamentariker, medlem af Parlamentets

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

Årsmødet 16. november 2006 Per Bremer Rasmussens indlæg

Årsmødet 16. november 2006 Per Bremer Rasmussens indlæg Forsikring & Pension Årsmødet 16. november 2006 Per Bremer Rasmussens indlæg Generelt: Forsikrings- og pensionsbranchen har en stor egen-interesse i at skabe større åbenhed og gennemsigtighed. Det viser

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til Arbejdsmarkedsudvalget den 9. december om arbejdsklausuler samrådsspørgsmål

Beskæftigelsesministerens tale til Arbejdsmarkedsudvalget den 9. december om arbejdsklausuler samrådsspørgsmål Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 105 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale til Arbejdsmarkedsudvalget den 9. december om arbejdsklausuler samrådsspørgsmål R 8.

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere