Hvordan lærer man Gud at kende?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan lærer man Gud at kende?"

Transkript

1 3 Andagt

2 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er et problem, og det er, at synd skiller os fra Gud. Synd er, når vi f.eks. vælger at lyve i stedet for at sige sandheden eller drille i stedet for at være venlige. At synde betyder at gøre det, vi vil, i stedet for at gøre, som Gud vil. Synd forhindrer os i at lære Gud at kende. Men Gud sendte sin eneste søn, Jesus, til jorden for at redde dig fra din synd. Guds søn blev til et menneske og boede på jorden i 33 år. Han syndede aldrig. Han adlød altid Gud. Men Guds plan var, at hans søn skulle dø for din synd, så den ikke længere skiller dig fra Gud. Derfor døde Jesus på korset. Alle de synder, som vi mennesker har begået, blev lagt på Jesus, da han døde på korset. Han blev straffet, selv om han ikke havde gjort noget forkert. Tre dage senere gjorde Gud ham levende igen. Jesus lever stadigvæk og bor i Himlen sammen med Gud. Hvordan lærer man Gud at kende? 1. Fortæl Gud, at du har syndet. Gud siger: Derfor skal I omvende jer og vende om, for at jeres synder kan blive slettet ud... (Apostlenes Gerninger 3,19). Vend dig bort fra de forkerte ting, du har sagt, gjort og tænkt. Fortæl Gud, at du ønsker at adlyde ham fremover. 2. Tro på, at Jesus døde for din skyld. Tro på, at han kan fjerne synden, der skiller dig fra Gud. Bibelen fortæller: Tro på Herren Jesus, så skal du... blive frelst. (Apostlenes Gerninger 16,31). Du kan gøre disse to ting ved at bede til Gud altså tale med ham - og f.eks. sige: Kære Gud, jeg har syndet og det er jeg ked af. Tilgiv mig. Tak, fordi Jesus døde for min skyld. Fra i dag vil jeg tro på dig. Amen. Hvis det er første gang, du har bedt den bøn til Jesus, så skriv datoen i dag ned, så du altid kan huske den

3 Denne bog tilhører

4 Er du klar til at opdage nyt om Gud hver dag? At lære mere om Gud er en fantastisk oplevelse! Er du klar over, at Gud ønsker, at du bruger tid sammen med ham hver dag? Det gør han! Vi kunne kalde denne tid sammen med Gud for stilletid. Det er en tid, hvor du er stille og læser om Gud, tænker på ham og taler med ham. I de næste to måneder vil denne bog hjælpe dig med at holde din stilletid sammen med Gud. Vælg et godt tidspunkt på dagen måske når du vågner om morgenen, eller lige før du går i seng. Sørg for at have denne bog ved siden af dig sammen med en blyant eller en kuglepen og din Bibel, hvis du har en.

5 Gør sådan hver dag: Tal med Gud. Bed ham om at hjælpe dig med at forstå de ting, du læser i din stilletid. Læs bibelverset øverst på hver side. Hvis du har en Bibel, kan du også selv prøve at slå verset op. Øv dig hver dag på at sige det udenad og prøv at se, hvor hurtigt du kan lære det uden at kigge i bogen. Læs andagten. Der er én side til hver dag. Hver andagt besvarer et vigtigt spørgsmål om Gud og om at tro. Tag dig god tid til at læse andagten. Tænk også over, hvad der står i den. Læs spørgsmålet, der står efter hver andagt og tænk over dit svar. Der er plads til, at du kan skrive det ned, hvis du vil. Når du skriver noget ned, er det nemmere at huske, hvad du har lært. Tal med Gud igen. I slutningen af hver andagt er der et forslag til en bøn, du kan bede, men du kan også bede med dine egne ord. Vi har sluttet hver bøn af med ordene: I Jesu navn. Amen. Det er for at huske dig på, at det er dem, der kender Jesus, som kan bede til Gud. Men bare rolig - hvis du glemmer at bede i Jesu navn, så hører Gud dig alligevel. Du kan naturligvis også bede om andre ting end dem, der står i bønnen. Tak Gud for alt det, han gør for dig. Tal med Gud om dine problemer eller bed ham om at hjælpe dig og andre. Gud glæder sig til at høre fra dig! Tip en 13 er. Efter hver måned er der en side, vi kalder Tip en 13 er. Her er nogle spørgsmål, du kan svare på. Så kan du se, hvor meget du kan huske af det, du har læst. Når du har udfyldt den, kan du se løsningen et andet sted på siden. Er du klar til at opdage nyt? Du kan gå i gang med det samme. På næste side kan du læse den første andagt og begynde at lære Gud bedre at kende.

6 121 Hvad er Bibelen? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Bibelen er en meget gammel bog. Den er blevet læst og brugt flittigt igennem hundreder af år. Det bliver den stadigvæk. Ingen bog har været så populær i så lang tid. Bibelen er noget særligt. Men hvorfor? Bibelen fortæller mange gode historier om krige, kærlighed, had, om at vinde, om at gøre det rigtige og meget andet. Men den er ikke bare en rigtig spændende bog. Den er meget mere end det. Bibelen er nemlig Guds bog, Guds ord. Derfor er den noget ganske særligt. Der står i verset øverst på siden, at ethvert skrift er indblæst af Gud. Det betyder, at Bibelen kommer fra Gud. Når du læser i den, er de ord, du læser, fra Gud. Ord, der lærer dig om ham og om, hvordan han gerne vil have, du skal leve dit liv. Bibelen er en meget nyttig bog, som der også står i verset øverst på siden. Der findes forskellige navne for Bibelen. Nogle kalder den for Guds ord, andre for Den Hellige Skrift eller Skrifterne. Men uanset hvad du kalder Bibelen, er den Guds ord. Og når du læser i den, vil du opleve, at den er Guds ord til dig. Hvorfor er Bibelen noget særligt? Kære Gud, tak for dit ord. Hjælp mig med at læse det. I Jesu navn. Amen.

7 122 Hvordan blev Bibelen skrevet? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 I sidste andagt læste du, at Bibelen er Guds bog. Nu tænker du måske Hvordan i alverden kunne Gud skrive en bog? Dumpede den ned fra Himlen en dag? Nej, Gud talte til 40 forskellige mennesker og bad dem om at skrive ned, hvad han sagde til dem. Disse mennesker troede på Gud. De havde Helligånden, der jo er Guds ånd, i deres hjerter, så Gud kunne fortælle dem, hvad de skulle skrive. På den måde brugte Gud mennesker til at skrive Bibelen, men det var ham, der bestemte, hvad der skulle stå i den. Bibelen blev ikke skrevet på en gang. Det tog faktisk 1600 år at skrive den. Det lyder mærkeligt, at man kan skrive på en bog i så lang tid. Der er jo ingen, der lever så længe. Gud gør. Han har altid været og vil altid være. Tid er ikke noget problem for ham. Derfor var det heller ikke et problem for ham, at de mennesker, han brugte til at skrive Bibelen, levede på forskellige tidspunkter. Gud var der hele tiden og ledede arbejdet med den. De 40 mennesker, som Gud valgte, skrev på deres eget sprog. I dag er Bibelen oversat til mange andre sprog. Det betyder, at mennesker i hele verden kan læse Bibelen, også dig. Hvad betyder det for dig, at du kan læse Bibelen på dit eget sprog? Kære Gud, tak, fordi Bibelen findes på dansk, så jeg kan læse den og lære mere om dig. I Jesu navn. Amen.

8 123 Er Bibelen sand? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Hvordan ved du, at det er rigtigt, at fyrværkeri er farligt? Du kan finde oplysninger om det på nettet. Du kan snakke med dine kammerater om det og med dine forældre, måske også låne bøger på biblioteket. Når du har samlet de forskellige oplysninger, finder du ud af, at fyrværkeri er farligt. På samme måde kan du finde oplysninger, der fortæller, at Bibelen er sand. Bibelen er en bog med mange historiske oplysninger, som du også kan læse om i andre historiske skrifter. Du kan læse om arkæologiske udgravninger og historiske fund, som bekræfter, hvad der står i Bibelen. Bibelen har omtalt begivenheder flere hundrede år før, de skete. Det kaldes profetier. Profetier er beskeder fra Gud om fremtiden. En hel del af dem har allerede fundet sted. Og det er sikkert, at de øvrige profetier også vil blive opfyldt, for Gud ved, hvad der vil ske i fremtiden. Derfor kunne han nøjagtigt fortælle de 40 mennesker, hvad de skulle skrive. Gud har passet på sin Bibel. Mange mennesker har forsøgt og forsøger stadig at udrydde den. Men det er ikke lykkedes, for det tillader Gud ikke. Han har bevaret sit ord, så du kan læse det i dag og vide, hvordan du skal leve dit liv sammen med ham. Hvorfor er Bibelen sand? Kære Gud, tak, fordi du har passet på Bibelen, så jeg kan læse den i dag. Vil du vise mig sandheden, når jeg læser i den? I Jesu navn. Amen.

9 124 Hvorfor består Bibelen af to dele? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Ved du, at kalenderen fortæller noget om Jesus? Kalenderen inddeler tiden i dage, måneder og år. Hvornår blev du født? Det år, du blev født, fortæller også hvor mange år, det er siden, Jesus blev født. Om begivenheder, der er sket, før Jesus blev født, siger vi, at de er sket så og så mange år før Jesu fødsel. Vi regner simpelthen tiden ud fra Jesu fødselsdag. Bibelen er også ordnet efter Jesu fødsel. Bibelen består af 66 bøger, som enten står i Det Gamle Testamente eller Det Nye Testamente. Det Gamle Testamente står først i Bibelen. Der kan du læse om, hvordan jorden blev skabt, om Moses, om David, om de forskellige profeters bøger med mere. Det Nye Testamente står sidst i Bibelen. Bøgerne her er alle skrevet, efter Jesus blev født. De fortæller om, hvordan Jesus levede på jorden, og hvad han sagde. Du kan også læse om, hvad Jesu venner og disciple gjorde, efter han var taget tilbage til Himlen. Nogle af bøgerne er breve, som er skrevet for at hjælpe menigheder eller personer. Verset øverst på siden er fra et brev til en ung mand, der hed Timotheus. Jesu fødsel deler altså Bibelen i to dele. Hvorfor? Fordi hans fødsel betød, at noget meget vigtigt og nyt begyndte. Hvem kan du læse om i Det Nye Testamente? Kære Gud, tak for hele Bibelen. I Jesu navn. Amen.

10 125 Hænger Bibelen sammen? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Synes du, det er svært at skrive stil eller et brev? Driller det med at få ordene til at hænge sammen? Tænk så på, hvis der er flere om at skrive den samme bog som for eksempel Bibelen. Eller tænk på, at der ikke alene er flere om at skrive den samme bog men også, at forfatterne ikke lever samtidig og ikke i den samme by! Sådan er Bibelen skrevet. Utroligt. Bibelen er en fantastisk bog. Den er, som du har læst, blevet til over flere hundrede år og er skrevet af 40 forskellige mennesker. Tænk, at det kunne lade sig gøre. Og tilmed passer det, som Det Gamle Testamente fortæller om Jesus med, hvad der står om ham i Det Nye Testamente. I Det Gamle Testamente lovede Gud, at der ville komme en frelser. Han skulle bære hele verdens synd. Menneskene ventede i mange hundrede år på, at Gud holdt sit løfte. Det gjorde han. Det Nye Testamente fortæller, at Jesus er hele verdens frelser. Ja, Bibelen hænger sammen. Hvordan har det kunnet lade sig gøre? Det kan det, fordi Gud har sørget for det. Ethvert skrift er indblæst af Gud, står der i verset øverst på siden. Gud har fået alle bøgerne i Bibelen til at hænge sammen. Du kan stole på Bibelen. Hvorfor er det vigtigt, at Bibelen hænger sammen? Kære Gud, tak for din fantastiske bog, Bibelen. Hjælp mig med at forstå den. I Jesu navn. Amen.

11 126 Har Det Gamle Testamente betydning i dag? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Da Adam og Eva spiste af træet i Guds have, kom synden ind i verden. Men Gud kan ikke være sammen med synd, fordi han er hellig og perfekt. Hvad gjorde han så? Gud gav Moses regler for, hvad folk skulle gøre, når de gjorde noget forkert. Moses var den leder, der førte israelitterne ud af Egypten og væk fra fangenskabet. Guds regler står i de fem første bøger af Det Gamle Testamente og kaldes for Mosebøgerne. Menneskene skulle tro på Gud og følge reglerne for at være venner med ham. Gud talte også til menneskene igennem sine profeter. En profet er en person, der fortæller om Guds planer og ønsker. Profeterne forklarede folk, at Gud en dag ville sende en frelser, der ville bære al synd. Det blev skrevet ned i bøger, der står i Det Gamle Testamente. Jesus er den frelser, der blev profeteret om. Han er Guds søn, der døde for alle menneskers synd, også for din. Når du tror på ham, kan du være sammen med Gud og være venner med ham. Det kan du læse om i Det Nye Testamente. Men er så Mosebøgerne og profeternes bøger, ja, hele Det Gamle Testamente uden betydning? Nej! De er Guds ord og er nyttige at læse, som der står i verset øverst på siden, også for dig i dag. Hvad siger Det Gamle Testamente dig? Kære Gud, tak, fordi du sendte din søn herned på jorden for at frelse mig. I Jesu navn. Amen.

12 127 Hvad skal jeg bruge Det Gamle Testamente til? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Det Gamle Testamente er bare nogle kedelige, gamle historier! Sådan er der måske nogen, der siger. Andre synes ikke, den første del af Bibelen er vigtig, fordi den handler om, hvad der skete, før Jesus kom til jorden. Men verset øverst på siden fortæller noget andet, nemlig at hele Bibelen er nyttig. I Det Gamle Testamente kan du læse om og lære af, hvordan mennesker levede sammen med Gud. Du kan for eksempel læse om David, der var konge i Israel, mange år før Jesus blev født. Han skrev i en salme: Jeg gemmer dit ord i mit hjerte, for ikke at synde mod dig. (Salmernes Bog 119,11). Dermed mente han, at det var vigtigt for ham at huske Guds ord, fordi det hjalp ham med at opføre sig, som Gud ønskede. I både Det Gamle og Det Nye Testamente lærer du om Gud. Og som du lærer Gud at kende, finder du ud af, hvad han ønsker af dig, og hvordan du skal leve dit liv. Hvis du synes, at Det Gamle Testamente er svært at læse, så læs lidt ad gangen. Måske bliver du ikke helt færdig med den bog, du er startet på. Det kan du blive en anden gang. Hvad kan du bruge Det Gamle Testamente til? Kære Gud, tak, fordi dit ord hjælper mig. I Jesu navn. Amen.

13 128 Hvad handler Det Nye Testamente om? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Ordet testamente betyder løfte. Gud lovede i Det Gamle Testamente at frelse os mennesker. Han holdt sit løfte og sendte Jesus som frelser for alle. I Det Nye Testamente kan du læse om, hvordan Jesus blev født og voksede op, hvad han sagde, og hvad han lavede, at han døde for os, og at han blev levende igen. Det Nye Testamente fortæller desuden om, hvordan Jesu venner havde det, efter han var taget tilbage til Himlen. Det fortæller om deres tvivl og om, hvor bange og usikre de var. Men Det Nye Testamente handler også om, at Jesus sendte Helligånden til sine venner for at hjælpe dem, som han havde lovet. Du kan læse, hvad det betød for dem, og hvad det betyder for os i dag. I Det Nye Testamente kan du desuden læse om, at Jesu venner rejste rundt og fortalte om ham. Det havde han sagt, at de skulle gøre, og fyldt af Helligånden fulgte de hans ord. På den måde kom mange flere til at tro på Gud og Jesus. Folk begyndte at mødes for at være sammen om deres tro. Du kan også læse om deres problemer, om alt det, de ikke forstod og hvilke råd, de fik. Hvorfor var det vigtigt, at Jesu venner fortalte andre om ham? Kære Gud, tak for alt det, jeg kan lære, når jeg læser Det Nye Testamente. I Jesu navn. Amen.

14 129 Hvad skal jeg bruge Det Nye Testamente til? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Det Nye Testamente er en del af Bibelen, der jo er Guds ord. Og Gud sætter pris på, at du læser hans ord. Når du læser Det Nye Testamente, får du en række oplysninger. Du lærer for eksempel navne på personer, årstal, hvad tøj man havde på, hvordan man indrettede sig og meget mere. Oplysninger, der giver dig et billede af, hvordan det var at leve og bo på Jesu tid. Men du skal især bruge Det Nye Testamente til at lære Jesus at kende. Det gælder både evangelierne og de forskellige breve, der handler om, hvordan det er at leve sammen med Jesus. Du skal lære ham at kende som menneske og som Guds søn. Du skal også læse om, hvad der var vigtigt for ham. Og du skal lære af ham. Jesus er det bedste forbillede, du kan få. Du kender måske udtrykket: Hvad ville Jesus gøre? ( What would Jesus do? ). Det er en super hjælp at kunne svare på det spørgsmål, når du ikke ved, hvad du skal gøre. Du vil blive bedre og bedre til det, jo mere du læser i Det Nye Testamente og finder ud af, hvad Jesus mente og gjorde. På den måde lærer du, hvad du skal gøre, hvad du skal mene, og hvordan du skal reagere. Hvordan kan du bruge Det Nye Testamente? Kære Gud, hjælp mig med at lære af Jesus. I Jesu navn. Amen.

15 130 Hvordan kommer jeg i gang med at læse Bibelen? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har sikkert set forskellige udgaver af Bibelen. Det er en temmelig tyk bog. Når du ser på den, tænker du måske: Den kommer jeg aldrig igennem. Men du skal ikke læse Bibelen fra start til slut. Det forventer Gud ikke. Start med at vælge en bog i Bibelen, som du kunne tænke dig at læse. For eksempel et af evangelierne, der fortæller om Jesus. Eller du kunne vælge en bog fra Det Gamle Testamente, for eksempel Dommerbogen. Den indeholder mange spændende historier om israelitterne og Gud. De store og tydelige tal på siderne er kapitler. De små tal er numre på versene. Start med kapitel 1 i den bog i Bibelen, du har valgt, og læs et stykke. Det behøver ikke at være et helt kapitel. Næste gang kan du læse videre fra det sted, hvor du stoppede. Hvis du kun har Lukasevangeliet og lige har læst det, kan du godt læse det igen. Gud sørger for, at det bliver anderledes at læse det anden gang. Han vil nemlig gerne lære dig nye ting. Du lærer hele tiden, når du læser i Bibelen. Læs så meget, som du synes. Det vigtige er, at du læser og tænker over, hvad du har læst, ikke hvor meget. Hvorfor er det vigtigt at læse tit i Bibelen? Kære Gud, tak, fordi du hjælper mig med at forstå dit ord. Hjælp mig med at tænke over det, jeg læser. I Jesu navn. Amen.

16 131 Hvad er stilletid? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har sikkert venner, som du tit snakker med om alt muligt. Gud vil også gerne være din ven. Vil du være ven med Gud? Han er den bedste ven, du kan få. Hvis du vil være ven med Gud, er det ikke nok at snakke med ham en gang imellem. Det er heller ikke nok at lytte til, hvad andre siger om ham. Du må selv snakke med ham - være alene med ham. Den tid, du bruger på den måde, er stilletid. Det er en god idé at begynde stilletiden med at bede. Tænk over, hvad du er glad for og sig Gud tak. Skal du starte på en ny bog i Bibelen, kan du bede ham vise dig, hvilken bog du skal læse. Bed om hjælp til at forstå, hvad du skal læse i Bibelen. Læs derefter så meget, som du synes - måske kun et vers - og tænk over, hvad du har læst. Prøv at læse en bog i Bibelen færdig, før du starter på en ny. Er der et vers, som taler særligt til dig, kan du lære det udenad. Hvis du ikke har en Bibel, kan du læse i denne bog og de bibelvers, der står her. Slut din stilletid med at bede. Tal med Gud om, hvad du har læst og de tanker, du fik imens. Hvordan har du det med at holde stilletid? Kære Gud, tak, fordi du vil være min ven. I Jesu navn. Amen.

17 132 Skal jeg holde stilletid? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 I sidste andagt blev du spurgt, om du vil have Gud som ven. Som en ven du holder af og stoler på. En ven, du gerne vil være sammen med, og som du kan fortælle alt. Kunne du tænke dig det? Svarer du ja, må du bruge tid på dit venskab med Gud. Du bruger jo også tid på at være sammen med dine andre venner. Når du er sammen med andre, lærer du dem at kende. En måde at lære Gud at kende på er ved at holde stilletid. Gud vil gerne være din ven og bruge tid sammen med dig. Det ved du. Han har fulgt dig, siden du blev født. Han kender dig ud og ind. Han glæder sig til, du holder stilletid, så han kan fortælle dig om sig selv og om, hvordan han er. Gud vil gennem Helligånden, der bor i dit hjerte, huske dig på, hvor vigtigt det er at holde stilletid. Prøv at være alene sammen med Gud så tit som muligt, helst hver dag. Når du holder stilletid, vil du opleve, at du lærer en masse om Gud, og I bliver bedre og bedre venner. Stilletiden hjælper dig med at følge Gud og holde fast ved hans ord, som der står i verset øverst på siden. Jesu ord og Guds ord er det samme. Hvorfor er det en god idé at holde stilletid? Kære Gud, tak, fordi du igennem Helligånden husker mig på at holde stilletid. Hjælp mig med at lytte til din Ånd. I Jesu navn. Amen.

18 133 Hvordan holder jeg stilletid? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Det er en god idé at være sammen med Gud på en bestemt tid hver dag. Måske bliver du nødt til at stå tidligere op om morgenen, eller måske synes du, at det er bedst, inden du lægger dig til at sove om aftenen. Eller passer det dig bedst lige efter skoletid? Det er op til dig. Det vigtigste er, at du er sammen med Gud, ikke hvornår du er det. Find et sted, hvor du kan være helt alene sammen med Gud. Det behøver ikke at være det samme sted hver dag, men vælg et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Du har brug for ro til at snakke med Gud og tænke over hans ord. Når du holder stilletid, er det godt at have en Bibel at læse i. Har du ikke en Bibel kan du låne den på biblioteket. Du kan også spørge i din kirke, om du må låne en Bibel eller et evangelium. Du kan også læse teksterne og versene i denne bog. Tænk over, hvad Gud siger til dig, når du holder stilletid. Måske skal du gøre noget, måske giver Gud dig et løfte. Men vær tålmodig. Der kan godt gå tid, før du finder ud af, hvordan du kan bruge det, du har læst. Hvor og hvornår vil du holde stilletid? Kære Gud, tak, fordi du og jeg kan være sammen. Vis mig, hvornår det er bedst for mig at holde stilletid. I Jesu navn. Amen.

19 134 Hvad får jeg ud af at læse i Bibelen? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du går i skole for at lære, fordi det er vigtigt at lære. Din viden hjælper dig resten af livet. Når du læser i Bibelen, lærer du om Gud. Du lærer for eksempel, hvad han vil med dig. Alt det, du har lært, vil hjælpe dig med at følge Gud og holde fast ved hans ord resten af dit liv. Når du læser i Bibelen, finder du også løfter fra Gud. Løfter, der vil give dig mod og kræfter, når du har problemer, er bekymret eller måske endda bange. Gud holder nemlig, hvad han lover. At læse Guds ord forandrer dig og dit liv. Guds ord opmuntrer dig og styrker din tro. Du bliver glad, når du læser i Bibelen. Hans ord vil også hjælpe dig med at sige nej til at gøre noget forkert. Og du får Guds fred i dit hjerte, uanset hvad der sker omkring dig. Læs så vidt muligt i Bibelen hver dag. Det kan være, at du ind imellem ikke har lyst. Men prøv at gøre det alligevel, så viser du, at du holder fast ved Guds ord, som der står i verset øverst på siden. Og det vil glæde Gud, som altid er klar til at være sammen med dig. Hvad kunne du tænke dig at forandre i dit liv? Kære Gud, tak, fordi du har noget at sige til mig hver dag. I Jesu navn. Amen.

20 135 Hvordan læser jeg Bibelen? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har læst, at det er en god idé at bede til Gud, før du læser i din Bibel og holder stilletid. Bed om, at Gud vil undervise dig, mens du læser. Når du har læst et stykke, kan du stille dig selv tre spørgsmål: 1. Hvad står der i teksten? Genfortæl teksten med dine egne ord. Du kan for eksempel øve dig ved at fortælle dig selv, hvad verset øverst på siden betyder. 2. Hvad betyder ordene? Hvis der er ord i teksten, du ikke forstår, kan du slå dem op i en ordbog eller spørge nogen. Prøv at se, om nogle af ordene fortæller noget om Gud? Eller om der er et løfte fra Gud? Teksten siger måske også, at der er noget, du skal gøre eller noget, du ikke skal gøre. 3. Hvad siger Gud til mig? Tænk over ordene og deres betydning. Måske er du usikker på, om du har forstået ordene rigtigt. Det er helt i orden at bede Gud om at gøre din usikkerhed til sikkerhed. Måske tænker du: Hvad nu, hvis ordene ikke siger mig noget? Så vil Gud have, at du venter. Du kan bede om at få fred i hjertet imens og bruge ventetiden til at takke Gud for hans ord. : Hvordan går det med at læse i Bibelen? Kære Gud, tak for alt det, du lærer mig. Hjælp mig med at forstå og høre, hvad du siger, også når du siger: Vent! I Jesu navn. Amen.

21 136 Hvordan kan Bibelen være et sværd? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Gud har givet dig et sværd som en del af sin rustning. Det læste du om i andagtsbog 2, andagt 109. Du læste også, at det er Bibelen, Guds ord, der er Åndens sværd. Bibelen er dit sværd i kampen mod Djævelen. Han prøver hele tiden på at få dig til at gøre forkerte ting. Men Gud har givet dig sit ord som våben, så du kan vinde over Djævelen. Kan du huske, hvad Jesus gjorde, da han blev fristet af Djævelen? Jesus svarede ham med vers fra Bibelen, og til sidst lod Djævelen ham være i fred. Du kan gøre nøjagtig det samme. Hvis du får lyst til at gøre noget, du ved, din mor ikke vil have, kan du sige til dig selv: I Bibelen står der, at jeg skal gøre, som min mor siger. Det vil jeg gøre. På den måde vinder du over Djævelen, Guds ord er stærkere end Djævelen. Når du læser i Bibelen, taler Gud til dig. Og du vil opleve, at Guds ord skærer igennem dine tanker som en skarp klinge. At hans ord klart og tydeligt viser dig, hvad du skal beslutte, eller om der er noget forkert i dit liv. Og du vil ikke være i tvivl om, at det er Gud, som taler til dig. Hvordan bruger du Bibelen som et sværd? Kære Gud, lær mig at blive god til at bruge dit ord som et sværd. I Jesu navn. Amen.

22 137 Hvordan lærer jeg bibelvers udenad? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har læst, at dit våben mod Djævelen er Bibelen. Derfor er det en god idé at lære bibelvers udenad. Vælg for eksempel vers, som betyder noget særligt for dig. Begynd med at læse det vers, du vil lære, højt nogle gange. Tænk over verset, og overvej, hvad det fortæller dig. Del verset op og gentag hver del, indtil du har lært hele verset udenad. Skriv det ned og tag det med dig, så du har det ved hånden, hvis du skulle glemme nogle ord. Bliv ved med at øve dig på at lære verset de næste dage. Prøv at sige det, mens du står på et ben, lukker øjnene eller ligger ned. Du kan også prøve at sige det, mens du strækker dig eller tegner i luften. Når du synes, at du har lært verset, kan du bede din mor, far eller en anden om at høre dig i verset. Og fortæl samtidig, hvad det betyder. Sådan kan du lære det ene vers efter det andet, og på den måde har du altid Guds ord med dig. Helligånden vil få dig til at tænke på versene og huske dem. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du gør, som der står i versene. Hvorfor er det en hjælp at lære bibelvers udenad? Kære Gud, tak, fordi du vil hjælpe mig med at lære bibelvers udenad. Vil du vise mig de vers, jeg skal lære? I Jesu navn. Amen.

23 138 Hvad er bøn? Kald på mig, så vil jeg svare dig og fortælle dig om store og ufattelige ting, som du ikke kender. Jeremias Bog 33,3 Bøn er at tale med Gud. Og du kan altid komme til at snakke med ham. Han er ikke for optaget eller holder ferielukket. Og uanset hvornår og hvor ofte du vælger at snakke med ham, forstyrrer du aldrig. Men hvordan kan du tale med Gud? Når du er alene og gerne vil tale med dine venner, ringer du til dem eller sender en sms. Du kan også tale med Gud, selvom du ikke kan se ham, men du behøver ikke en telefon. Du kan tale med ham, som du gør med dine venner, eller du kan tale til ham indeni dig selv. Når du tror på Gud, hører han dig, uanset hvordan du beder. Gud glæder sig til at høre fra dig. Der står i verset øverst på siden: Kald på mig, så vil jeg svare dig. Gud lytter til dig og svarer på dine bønner. Måske ikke med en stemme, du kan høre, men indeni dig selv kender du svaret. Det kan også være, at du får svaret gennem det, du læser i Bibelen. Hvad skal du sige til Gud? Sig, hvad du synes. Der er ikke bestemte måder at bede på eller særlige ord, du skal bruge. Du kan tale med Gud, ligesom du taler med dine venner. Du kan også bede bønner, som andre har lavet, for eksempel Fadervor. Se Matthæusevangeliet 6,9-13. Hvad vil du gerne tale med Gud om? Kære Gud, tak, fordi jeg altid kan tale med dig. Hjælp mig med at gøre det hver dag. I Jesu navn. Amen.

24 139 Hvorfor skal jeg bede? Kald på mig, så vil jeg svare dig og fortælle dig om store og ufattelige ting, som du ikke kender. Jeremias Bog 33,3 Gud ved alt om dig og om, hvad du har brug for. Hvorfor skal du så overhovedet bede? Fordi Gud gerne vil høre dig selv fortælle, hvad du har brug for, hvad der gør dig ked af det, og hvad der får dig til at smile. Du bliver også glad af at tale med Gud, og du lærer ham bedre at kende. Gud ved ikke noget bedre, end når du bruger tid sammen med ham. Du kan altid bede Gud om hjælp. Han er din ven, og han ønsker, at du skal have det godt. Fortæl Gud, hvis du er ked af noget. Har du det svært i skolen, eller er der én fra klassen, der mobber dig? Ligegyldigt hvilke problemer du har, er Gud klar til at lytte til dig og hjælpe dig. Der står i verset øverst på siden, at Gud kan fortælle dig om store og ufattelige ting, som du ikke kender. Gud vil give dig løsninger på dine problemer, som du aldrig selv ville være kommet i tanke om. Og du kan snakke med ham om det - og alt muligt andet - lige så tit, du vil. Gud bliver ikke irriteret. Tværtimod bliver han glad, når du fortæller ham, at du har brug for ham. Hvorfor skal du bede til Gud? Kære Gud, jeg har brug for dig hver dag. Tak, fordi du altid vil høre om mine problemer og hjælpe mig. I Jesu navn. Amen.

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater.

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater. Kresten Jensen, Landsleder Kære forældre Evangelisk Børnemission har i mere end 60 år samarbejdet med Folkekirken og frikirker om at give børn mulighed for at lære, hvad der står i Bibelen. Det forsøger

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Studie. Kristi genkomst

Studie. Kristi genkomst Studie 14 Kristi genkomst 77 Åbningshistorie Der er mange skilte, der får mig til at grine. Nogle skyldes trykfejl, der giver et helt andet billede end det tiltænkte, f.eks. Levende børn. Andre er bare

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække

Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke. Søndag d. 8. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 15. søndag efter trinitatis, Matt. 6,24-34. 1. tekstrække Salmer DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide DDS 29:

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24)

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 3 Et hul i taget Ugens tekst og referencer: Luk 5,17-26. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) Hovedformålet er, at

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30.

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. 9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. Salmer: Hinge kl.8.00: 744-302/ 692-372 Vinderslev kl.9.30: 744-373- 302/ 692-321,v.6-372

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Mandag d. 25. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 305: Kom, Gud Helligånd,

Læs mere

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt.

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt. GPS 37-43 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m.fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 37: Salomon Nøglesætning: Gud kan hjælpe dig Bibelvers 1 Petersbrev

Læs mere

Disse tips hjalp mig til at blive en haj til Fup eller Fakta, både i fjernsynet og i virkelighedens chokolademousse-version.

Disse tips hjalp mig til at blive en haj til Fup eller Fakta, både i fjernsynet og i virkelighedens chokolademousse-version. Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Da jeg var barn, var tv-programmet Fup eller Fakta i lige så høj anseelse hos mig som is, fodbold og fyrværkeri. Jeg var vild med det, fordi det var let for mig at udpege

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Studie. Kristi liv, død & opstandelse

Studie. Kristi liv, død & opstandelse Studie 9 Kristi liv, død & opstandelse 51 Åbningshistorie Napoléon Bonaparte sagde engang: Jeg kender mennesker; og jeg siger jer, Jesus Kristus er ikke noget almindeligt menneske. Mellem ham og enhver

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Fars hjælper. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Vi tjener Gud når vi gør vores bedste.

Fars hjælper. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Vi tjener Gud når vi gør vores bedste. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 9 Fars hjælper Ugens tekst og referencer: Matt 13,55. Mark 6,3. Den Store Mester, kap. 7. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Lignelsen om de betroede talenter

Lignelsen om de betroede talenter Lignelser Tema Nogle gange siger vi ikke direkte, hvad vi mener. Det kan være fordi, der er noget, der er svært at få sagt, eller noget, der er svært at forklare. I sådanne tilfælde kan man benytte sig

Læs mere

LEKTIE. Unge mand, rejs dig op! Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper andre, som er kede af det.

LEKTIE. Unge mand, rejs dig op! Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper andre, som er kede af det. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 5 Unge mand, rejs dig op! Ugens tekst og referencer: Luk 7,11-17. Den store Mester, kap. 32. Huskevers: Gud har besøgt sit folk. (Luk 7,16) Hovedformålet er, at børnene Ved,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Fristelser Nogle fristelser har vi ingen problemer med og afviser dem let. Vi slår dem ud af parken.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække Salmer DDS 737: Jeg vil din pris udsjunge DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge.

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 2 Jesu helbredelses fest Ugens tekst og referencer: Luk 4,38-44. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: Jeg var syg, og I tog jer af mig. (Matt 25,36) Hovedformålet er, at

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb 10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb Det er sjældent Jesus græder. Bare to gange hører vi om det. Første gang var, da hans gode ven Lazarus er død. Og anden gang er her,

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Nytårsdag 2015 Disse dage er nytårstalernes tid. Dronningen og statsministeren trækker os til skærmene og vi forventer både at få formaninger og ros som samfund og enkelt individer. Der er gået sport i

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch I dag er det med at holde tungen lige i munden og ørene stive. Teksten er en typisk Johannestekst, snørklet og svært forståeligt. I hvert fald sådan

Læs mere

Jonastegnet Vi begynder med fortællingen om Jonas. Jonas i hvalfiskens bug. Det er en af de mærkeligste fortællinger i det gamle testamente. Der er et præg af eventyr over fortællingen: hvalfisken dukker

Læs mere

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv?

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv? Opgave 1 Jesus udvalgte sig 12 disciple som fulgte ham mens han vandrede på jorden og senere rejste de ud i verden for at fortælle evangeliet videre. Find navnene Jesu 12 disciple: Bonusspørgsmål: Hvad

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen?

Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Julesøndag 2013 Hvad er det egentlige i livet, i kærligheden, i troen, i bønnen? Dette hellige evangelium skrives af evangelisten Matthæus: Da de vise mænd var rejst, se, da viser Herrens engel sig i en

Læs mere

En lille sten i skoen!

En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! Det er noget mærkeligt noget! Jeg har opdaget, at når jeg cykler eller løber en tur en morgenstund, så er der én ting, der er værre end mine ømme og trætte

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Marts 2005 8 A A S E O G P E R

Marts 2005 8 A A S E O G P E R Marts 2005 Netop i disse uger har vi travlt med at arrangere Ordet og Israels sommerstævne, som skal finde sted på Djurslands Efterskole, og tilmeldingerne løber ind i en lind strøm. Sidste år var der

Læs mere

HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT

HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT UNDERVISNING FRA MIDTJYLLANDS FRIKIRKE - AUGUST 2012 Finlandsgade 53, 7430 Ikast Telefon: 40 78 78 29 Internet: www.mjkk.dk E-mail: info@mjfk.dk HVAD VIL DE SIGE AT BÆRE FRUGT Som kristen bør man have

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

4. søndag efter trinitatis 28. juni 2015

4. søndag efter trinitatis 28. juni 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Dømmesyge eller barmhjertighed Salmer: 751, 498, 626; 276, 612 Evangelium: Luk. 6,36-42 Døm ikke, fordøm ikke, tilgiv, giv! Det er store ord der møder os i dagens tekst. Det

Læs mere

Lektion 1 VENSKAB (Den barmhjertige samaritaner)

Lektion 1 VENSKAB (Den barmhjertige samaritaner) Lektion 1 (Den barmhjertige samaritaner) MÅL Børnene skal vide, hvad et venskab er, hvordan det dobbelte kærlighedsbud lyder, og hvem der er deres næste. TIL LEDEREN Dette efterår starter vi med 4 lektioner

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005

ANDAGT. Bibelen - Guds ord. Læs. Aktivitet. Sang. Bøn. Tekst. puslinge/tumlinge november 2005 Bibelen - Guds ord Joh.20.30-31. Jesus gjorde også mange andre tegn, som hans disciple så; dem er der ikke skrevet om i denne bog. Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn,

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

5. søndag efter påske 10. maj 2015

5. søndag efter påske 10. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (konfirmation) Tema: Faderens kærlighed Salmer: 402, 478; 192, 260, 484, 70 Evangelium: Joh. 16,23b 28 Jesus er udgået fra Faderen, og han er kommet til verden; han forlader verden

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Kristi liv. Det tror vi

Kristi liv. Det tror vi Studie 1 Guds ord 9 Åbne spørgsmål Har du nogensinde skullet sende en besked til en anden, hvor det ikke er lykkedes pga. en kommunikationsfejl? Hvordan føltes det? Del historien. Forestil dig, at du har

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn

Frugtfaste. Fadervor. Jabes bøn Frugtfaste Faste er en vej til at rense ud i dit liv og åbne din ånd. Her finder du en frugtfaste, som varer 10 dage. Selve programmet, kræver ikke meget af dig, kun at du er frisk på at spise frugt morgen,

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække.

Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 1. april 2013 kl. 11.00. Egil Hvid-Olsen Prædiken til 2. påskedag, Luk. 24,13-35. 1. tekstrække. Salmer. DDS 234 Som forårssolen morgenrød. DDS 241 Tag det sorte kors fra graven!.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Studie. Åndelige gaver & tjenester

Studie. Åndelige gaver & tjenester Studie 11 Åndelige gaver & tjenester 61 Åbningshistorie På sommerlejre har jeg ofte arrangeret en aktivitet, hvor lejrdeltagerne skulle bygge en borg men hvert medlem af gruppen havde enten hænderne bundet

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere