Hvordan lærer man Gud at kende?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan lærer man Gud at kende?"

Transkript

1 3 Andagt

2 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er et problem, og det er, at synd skiller os fra Gud. Synd er, når vi f.eks. vælger at lyve i stedet for at sige sandheden eller drille i stedet for at være venlige. At synde betyder at gøre det, vi vil, i stedet for at gøre, som Gud vil. Synd forhindrer os i at lære Gud at kende. Men Gud sendte sin eneste søn, Jesus, til jorden for at redde dig fra din synd. Guds søn blev til et menneske og boede på jorden i 33 år. Han syndede aldrig. Han adlød altid Gud. Men Guds plan var, at hans søn skulle dø for din synd, så den ikke længere skiller dig fra Gud. Derfor døde Jesus på korset. Alle de synder, som vi mennesker har begået, blev lagt på Jesus, da han døde på korset. Han blev straffet, selv om han ikke havde gjort noget forkert. Tre dage senere gjorde Gud ham levende igen. Jesus lever stadigvæk og bor i Himlen sammen med Gud. Hvordan lærer man Gud at kende? 1. Fortæl Gud, at du har syndet. Gud siger: Derfor skal I omvende jer og vende om, for at jeres synder kan blive slettet ud... (Apostlenes Gerninger 3,19). Vend dig bort fra de forkerte ting, du har sagt, gjort og tænkt. Fortæl Gud, at du ønsker at adlyde ham fremover. 2. Tro på, at Jesus døde for din skyld. Tro på, at han kan fjerne synden, der skiller dig fra Gud. Bibelen fortæller: Tro på Herren Jesus, så skal du... blive frelst. (Apostlenes Gerninger 16,31). Du kan gøre disse to ting ved at bede til Gud altså tale med ham - og f.eks. sige: Kære Gud, jeg har syndet og det er jeg ked af. Tilgiv mig. Tak, fordi Jesus døde for min skyld. Fra i dag vil jeg tro på dig. Amen. Hvis det er første gang, du har bedt den bøn til Jesus, så skriv datoen i dag ned, så du altid kan huske den

3 Denne bog tilhører

4 Er du klar til at opdage nyt om Gud hver dag? At lære mere om Gud er en fantastisk oplevelse! Er du klar over, at Gud ønsker, at du bruger tid sammen med ham hver dag? Det gør han! Vi kunne kalde denne tid sammen med Gud for stilletid. Det er en tid, hvor du er stille og læser om Gud, tænker på ham og taler med ham. I de næste to måneder vil denne bog hjælpe dig med at holde din stilletid sammen med Gud. Vælg et godt tidspunkt på dagen måske når du vågner om morgenen, eller lige før du går i seng. Sørg for at have denne bog ved siden af dig sammen med en blyant eller en kuglepen og din Bibel, hvis du har en.

5 Gør sådan hver dag: Tal med Gud. Bed ham om at hjælpe dig med at forstå de ting, du læser i din stilletid. Læs bibelverset øverst på hver side. Hvis du har en Bibel, kan du også selv prøve at slå verset op. Øv dig hver dag på at sige det udenad og prøv at se, hvor hurtigt du kan lære det uden at kigge i bogen. Læs andagten. Der er én side til hver dag. Hver andagt besvarer et vigtigt spørgsmål om Gud og om at tro. Tag dig god tid til at læse andagten. Tænk også over, hvad der står i den. Læs spørgsmålet, der står efter hver andagt og tænk over dit svar. Der er plads til, at du kan skrive det ned, hvis du vil. Når du skriver noget ned, er det nemmere at huske, hvad du har lært. Tal med Gud igen. I slutningen af hver andagt er der et forslag til en bøn, du kan bede, men du kan også bede med dine egne ord. Vi har sluttet hver bøn af med ordene: I Jesu navn. Amen. Det er for at huske dig på, at det er dem, der kender Jesus, som kan bede til Gud. Men bare rolig - hvis du glemmer at bede i Jesu navn, så hører Gud dig alligevel. Du kan naturligvis også bede om andre ting end dem, der står i bønnen. Tak Gud for alt det, han gør for dig. Tal med Gud om dine problemer eller bed ham om at hjælpe dig og andre. Gud glæder sig til at høre fra dig! Tip en 13 er. Efter hver måned er der en side, vi kalder Tip en 13 er. Her er nogle spørgsmål, du kan svare på. Så kan du se, hvor meget du kan huske af det, du har læst. Når du har udfyldt den, kan du se løsningen et andet sted på siden. Er du klar til at opdage nyt? Du kan gå i gang med det samme. På næste side kan du læse den første andagt og begynde at lære Gud bedre at kende.

6 121 Hvad er Bibelen? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Bibelen er en meget gammel bog. Den er blevet læst og brugt flittigt igennem hundreder af år. Det bliver den stadigvæk. Ingen bog har været så populær i så lang tid. Bibelen er noget særligt. Men hvorfor? Bibelen fortæller mange gode historier om krige, kærlighed, had, om at vinde, om at gøre det rigtige og meget andet. Men den er ikke bare en rigtig spændende bog. Den er meget mere end det. Bibelen er nemlig Guds bog, Guds ord. Derfor er den noget ganske særligt. Der står i verset øverst på siden, at ethvert skrift er indblæst af Gud. Det betyder, at Bibelen kommer fra Gud. Når du læser i den, er de ord, du læser, fra Gud. Ord, der lærer dig om ham og om, hvordan han gerne vil have, du skal leve dit liv. Bibelen er en meget nyttig bog, som der også står i verset øverst på siden. Der findes forskellige navne for Bibelen. Nogle kalder den for Guds ord, andre for Den Hellige Skrift eller Skrifterne. Men uanset hvad du kalder Bibelen, er den Guds ord. Og når du læser i den, vil du opleve, at den er Guds ord til dig. Hvorfor er Bibelen noget særligt? Kære Gud, tak for dit ord. Hjælp mig med at læse det. I Jesu navn. Amen.

7 122 Hvordan blev Bibelen skrevet? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 I sidste andagt læste du, at Bibelen er Guds bog. Nu tænker du måske Hvordan i alverden kunne Gud skrive en bog? Dumpede den ned fra Himlen en dag? Nej, Gud talte til 40 forskellige mennesker og bad dem om at skrive ned, hvad han sagde til dem. Disse mennesker troede på Gud. De havde Helligånden, der jo er Guds ånd, i deres hjerter, så Gud kunne fortælle dem, hvad de skulle skrive. På den måde brugte Gud mennesker til at skrive Bibelen, men det var ham, der bestemte, hvad der skulle stå i den. Bibelen blev ikke skrevet på en gang. Det tog faktisk 1600 år at skrive den. Det lyder mærkeligt, at man kan skrive på en bog i så lang tid. Der er jo ingen, der lever så længe. Gud gør. Han har altid været og vil altid være. Tid er ikke noget problem for ham. Derfor var det heller ikke et problem for ham, at de mennesker, han brugte til at skrive Bibelen, levede på forskellige tidspunkter. Gud var der hele tiden og ledede arbejdet med den. De 40 mennesker, som Gud valgte, skrev på deres eget sprog. I dag er Bibelen oversat til mange andre sprog. Det betyder, at mennesker i hele verden kan læse Bibelen, også dig. Hvad betyder det for dig, at du kan læse Bibelen på dit eget sprog? Kære Gud, tak, fordi Bibelen findes på dansk, så jeg kan læse den og lære mere om dig. I Jesu navn. Amen.

8 123 Er Bibelen sand? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Hvordan ved du, at det er rigtigt, at fyrværkeri er farligt? Du kan finde oplysninger om det på nettet. Du kan snakke med dine kammerater om det og med dine forældre, måske også låne bøger på biblioteket. Når du har samlet de forskellige oplysninger, finder du ud af, at fyrværkeri er farligt. På samme måde kan du finde oplysninger, der fortæller, at Bibelen er sand. Bibelen er en bog med mange historiske oplysninger, som du også kan læse om i andre historiske skrifter. Du kan læse om arkæologiske udgravninger og historiske fund, som bekræfter, hvad der står i Bibelen. Bibelen har omtalt begivenheder flere hundrede år før, de skete. Det kaldes profetier. Profetier er beskeder fra Gud om fremtiden. En hel del af dem har allerede fundet sted. Og det er sikkert, at de øvrige profetier også vil blive opfyldt, for Gud ved, hvad der vil ske i fremtiden. Derfor kunne han nøjagtigt fortælle de 40 mennesker, hvad de skulle skrive. Gud har passet på sin Bibel. Mange mennesker har forsøgt og forsøger stadig at udrydde den. Men det er ikke lykkedes, for det tillader Gud ikke. Han har bevaret sit ord, så du kan læse det i dag og vide, hvordan du skal leve dit liv sammen med ham. Hvorfor er Bibelen sand? Kære Gud, tak, fordi du har passet på Bibelen, så jeg kan læse den i dag. Vil du vise mig sandheden, når jeg læser i den? I Jesu navn. Amen.

9 124 Hvorfor består Bibelen af to dele? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Ved du, at kalenderen fortæller noget om Jesus? Kalenderen inddeler tiden i dage, måneder og år. Hvornår blev du født? Det år, du blev født, fortæller også hvor mange år, det er siden, Jesus blev født. Om begivenheder, der er sket, før Jesus blev født, siger vi, at de er sket så og så mange år før Jesu fødsel. Vi regner simpelthen tiden ud fra Jesu fødselsdag. Bibelen er også ordnet efter Jesu fødsel. Bibelen består af 66 bøger, som enten står i Det Gamle Testamente eller Det Nye Testamente. Det Gamle Testamente står først i Bibelen. Der kan du læse om, hvordan jorden blev skabt, om Moses, om David, om de forskellige profeters bøger med mere. Det Nye Testamente står sidst i Bibelen. Bøgerne her er alle skrevet, efter Jesus blev født. De fortæller om, hvordan Jesus levede på jorden, og hvad han sagde. Du kan også læse om, hvad Jesu venner og disciple gjorde, efter han var taget tilbage til Himlen. Nogle af bøgerne er breve, som er skrevet for at hjælpe menigheder eller personer. Verset øverst på siden er fra et brev til en ung mand, der hed Timotheus. Jesu fødsel deler altså Bibelen i to dele. Hvorfor? Fordi hans fødsel betød, at noget meget vigtigt og nyt begyndte. Hvem kan du læse om i Det Nye Testamente? Kære Gud, tak for hele Bibelen. I Jesu navn. Amen.

10 125 Hænger Bibelen sammen? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Synes du, det er svært at skrive stil eller et brev? Driller det med at få ordene til at hænge sammen? Tænk så på, hvis der er flere om at skrive den samme bog som for eksempel Bibelen. Eller tænk på, at der ikke alene er flere om at skrive den samme bog men også, at forfatterne ikke lever samtidig og ikke i den samme by! Sådan er Bibelen skrevet. Utroligt. Bibelen er en fantastisk bog. Den er, som du har læst, blevet til over flere hundrede år og er skrevet af 40 forskellige mennesker. Tænk, at det kunne lade sig gøre. Og tilmed passer det, som Det Gamle Testamente fortæller om Jesus med, hvad der står om ham i Det Nye Testamente. I Det Gamle Testamente lovede Gud, at der ville komme en frelser. Han skulle bære hele verdens synd. Menneskene ventede i mange hundrede år på, at Gud holdt sit løfte. Det gjorde han. Det Nye Testamente fortæller, at Jesus er hele verdens frelser. Ja, Bibelen hænger sammen. Hvordan har det kunnet lade sig gøre? Det kan det, fordi Gud har sørget for det. Ethvert skrift er indblæst af Gud, står der i verset øverst på siden. Gud har fået alle bøgerne i Bibelen til at hænge sammen. Du kan stole på Bibelen. Hvorfor er det vigtigt, at Bibelen hænger sammen? Kære Gud, tak for din fantastiske bog, Bibelen. Hjælp mig med at forstå den. I Jesu navn. Amen.

11 126 Har Det Gamle Testamente betydning i dag? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Da Adam og Eva spiste af træet i Guds have, kom synden ind i verden. Men Gud kan ikke være sammen med synd, fordi han er hellig og perfekt. Hvad gjorde han så? Gud gav Moses regler for, hvad folk skulle gøre, når de gjorde noget forkert. Moses var den leder, der førte israelitterne ud af Egypten og væk fra fangenskabet. Guds regler står i de fem første bøger af Det Gamle Testamente og kaldes for Mosebøgerne. Menneskene skulle tro på Gud og følge reglerne for at være venner med ham. Gud talte også til menneskene igennem sine profeter. En profet er en person, der fortæller om Guds planer og ønsker. Profeterne forklarede folk, at Gud en dag ville sende en frelser, der ville bære al synd. Det blev skrevet ned i bøger, der står i Det Gamle Testamente. Jesus er den frelser, der blev profeteret om. Han er Guds søn, der døde for alle menneskers synd, også for din. Når du tror på ham, kan du være sammen med Gud og være venner med ham. Det kan du læse om i Det Nye Testamente. Men er så Mosebøgerne og profeternes bøger, ja, hele Det Gamle Testamente uden betydning? Nej! De er Guds ord og er nyttige at læse, som der står i verset øverst på siden, også for dig i dag. Hvad siger Det Gamle Testamente dig? Kære Gud, tak, fordi du sendte din søn herned på jorden for at frelse mig. I Jesu navn. Amen.

12 127 Hvad skal jeg bruge Det Gamle Testamente til? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Det Gamle Testamente er bare nogle kedelige, gamle historier! Sådan er der måske nogen, der siger. Andre synes ikke, den første del af Bibelen er vigtig, fordi den handler om, hvad der skete, før Jesus kom til jorden. Men verset øverst på siden fortæller noget andet, nemlig at hele Bibelen er nyttig. I Det Gamle Testamente kan du læse om og lære af, hvordan mennesker levede sammen med Gud. Du kan for eksempel læse om David, der var konge i Israel, mange år før Jesus blev født. Han skrev i en salme: Jeg gemmer dit ord i mit hjerte, for ikke at synde mod dig. (Salmernes Bog 119,11). Dermed mente han, at det var vigtigt for ham at huske Guds ord, fordi det hjalp ham med at opføre sig, som Gud ønskede. I både Det Gamle og Det Nye Testamente lærer du om Gud. Og som du lærer Gud at kende, finder du ud af, hvad han ønsker af dig, og hvordan du skal leve dit liv. Hvis du synes, at Det Gamle Testamente er svært at læse, så læs lidt ad gangen. Måske bliver du ikke helt færdig med den bog, du er startet på. Det kan du blive en anden gang. Hvad kan du bruge Det Gamle Testamente til? Kære Gud, tak, fordi dit ord hjælper mig. I Jesu navn. Amen.

13 128 Hvad handler Det Nye Testamente om? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Ordet testamente betyder løfte. Gud lovede i Det Gamle Testamente at frelse os mennesker. Han holdt sit løfte og sendte Jesus som frelser for alle. I Det Nye Testamente kan du læse om, hvordan Jesus blev født og voksede op, hvad han sagde, og hvad han lavede, at han døde for os, og at han blev levende igen. Det Nye Testamente fortæller desuden om, hvordan Jesu venner havde det, efter han var taget tilbage til Himlen. Det fortæller om deres tvivl og om, hvor bange og usikre de var. Men Det Nye Testamente handler også om, at Jesus sendte Helligånden til sine venner for at hjælpe dem, som han havde lovet. Du kan læse, hvad det betød for dem, og hvad det betyder for os i dag. I Det Nye Testamente kan du desuden læse om, at Jesu venner rejste rundt og fortalte om ham. Det havde han sagt, at de skulle gøre, og fyldt af Helligånden fulgte de hans ord. På den måde kom mange flere til at tro på Gud og Jesus. Folk begyndte at mødes for at være sammen om deres tro. Du kan også læse om deres problemer, om alt det, de ikke forstod og hvilke råd, de fik. Hvorfor var det vigtigt, at Jesu venner fortalte andre om ham? Kære Gud, tak for alt det, jeg kan lære, når jeg læser Det Nye Testamente. I Jesu navn. Amen.

14 129 Hvad skal jeg bruge Det Nye Testamente til? Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed 2 Timotheusbrev 3,16 Det Nye Testamente er en del af Bibelen, der jo er Guds ord. Og Gud sætter pris på, at du læser hans ord. Når du læser Det Nye Testamente, får du en række oplysninger. Du lærer for eksempel navne på personer, årstal, hvad tøj man havde på, hvordan man indrettede sig og meget mere. Oplysninger, der giver dig et billede af, hvordan det var at leve og bo på Jesu tid. Men du skal især bruge Det Nye Testamente til at lære Jesus at kende. Det gælder både evangelierne og de forskellige breve, der handler om, hvordan det er at leve sammen med Jesus. Du skal lære ham at kende som menneske og som Guds søn. Du skal også læse om, hvad der var vigtigt for ham. Og du skal lære af ham. Jesus er det bedste forbillede, du kan få. Du kender måske udtrykket: Hvad ville Jesus gøre? ( What would Jesus do? ). Det er en super hjælp at kunne svare på det spørgsmål, når du ikke ved, hvad du skal gøre. Du vil blive bedre og bedre til det, jo mere du læser i Det Nye Testamente og finder ud af, hvad Jesus mente og gjorde. På den måde lærer du, hvad du skal gøre, hvad du skal mene, og hvordan du skal reagere. Hvordan kan du bruge Det Nye Testamente? Kære Gud, hjælp mig med at lære af Jesus. I Jesu navn. Amen.

15 130 Hvordan kommer jeg i gang med at læse Bibelen? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har sikkert set forskellige udgaver af Bibelen. Det er en temmelig tyk bog. Når du ser på den, tænker du måske: Den kommer jeg aldrig igennem. Men du skal ikke læse Bibelen fra start til slut. Det forventer Gud ikke. Start med at vælge en bog i Bibelen, som du kunne tænke dig at læse. For eksempel et af evangelierne, der fortæller om Jesus. Eller du kunne vælge en bog fra Det Gamle Testamente, for eksempel Dommerbogen. Den indeholder mange spændende historier om israelitterne og Gud. De store og tydelige tal på siderne er kapitler. De små tal er numre på versene. Start med kapitel 1 i den bog i Bibelen, du har valgt, og læs et stykke. Det behøver ikke at være et helt kapitel. Næste gang kan du læse videre fra det sted, hvor du stoppede. Hvis du kun har Lukasevangeliet og lige har læst det, kan du godt læse det igen. Gud sørger for, at det bliver anderledes at læse det anden gang. Han vil nemlig gerne lære dig nye ting. Du lærer hele tiden, når du læser i Bibelen. Læs så meget, som du synes. Det vigtige er, at du læser og tænker over, hvad du har læst, ikke hvor meget. Hvorfor er det vigtigt at læse tit i Bibelen? Kære Gud, tak, fordi du hjælper mig med at forstå dit ord. Hjælp mig med at tænke over det, jeg læser. I Jesu navn. Amen.

16 131 Hvad er stilletid? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har sikkert venner, som du tit snakker med om alt muligt. Gud vil også gerne være din ven. Vil du være ven med Gud? Han er den bedste ven, du kan få. Hvis du vil være ven med Gud, er det ikke nok at snakke med ham en gang imellem. Det er heller ikke nok at lytte til, hvad andre siger om ham. Du må selv snakke med ham - være alene med ham. Den tid, du bruger på den måde, er stilletid. Det er en god idé at begynde stilletiden med at bede. Tænk over, hvad du er glad for og sig Gud tak. Skal du starte på en ny bog i Bibelen, kan du bede ham vise dig, hvilken bog du skal læse. Bed om hjælp til at forstå, hvad du skal læse i Bibelen. Læs derefter så meget, som du synes - måske kun et vers - og tænk over, hvad du har læst. Prøv at læse en bog i Bibelen færdig, før du starter på en ny. Er der et vers, som taler særligt til dig, kan du lære det udenad. Hvis du ikke har en Bibel, kan du læse i denne bog og de bibelvers, der står her. Slut din stilletid med at bede. Tal med Gud om, hvad du har læst og de tanker, du fik imens. Hvordan har du det med at holde stilletid? Kære Gud, tak, fordi du vil være min ven. I Jesu navn. Amen.

17 132 Skal jeg holde stilletid? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 I sidste andagt blev du spurgt, om du vil have Gud som ven. Som en ven du holder af og stoler på. En ven, du gerne vil være sammen med, og som du kan fortælle alt. Kunne du tænke dig det? Svarer du ja, må du bruge tid på dit venskab med Gud. Du bruger jo også tid på at være sammen med dine andre venner. Når du er sammen med andre, lærer du dem at kende. En måde at lære Gud at kende på er ved at holde stilletid. Gud vil gerne være din ven og bruge tid sammen med dig. Det ved du. Han har fulgt dig, siden du blev født. Han kender dig ud og ind. Han glæder sig til, du holder stilletid, så han kan fortælle dig om sig selv og om, hvordan han er. Gud vil gennem Helligånden, der bor i dit hjerte, huske dig på, hvor vigtigt det er at holde stilletid. Prøv at være alene sammen med Gud så tit som muligt, helst hver dag. Når du holder stilletid, vil du opleve, at du lærer en masse om Gud, og I bliver bedre og bedre venner. Stilletiden hjælper dig med at følge Gud og holde fast ved hans ord, som der står i verset øverst på siden. Jesu ord og Guds ord er det samme. Hvorfor er det en god idé at holde stilletid? Kære Gud, tak, fordi du igennem Helligånden husker mig på at holde stilletid. Hjælp mig med at lytte til din Ånd. I Jesu navn. Amen.

18 133 Hvordan holder jeg stilletid? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Det er en god idé at være sammen med Gud på en bestemt tid hver dag. Måske bliver du nødt til at stå tidligere op om morgenen, eller måske synes du, at det er bedst, inden du lægger dig til at sove om aftenen. Eller passer det dig bedst lige efter skoletid? Det er op til dig. Det vigtigste er, at du er sammen med Gud, ikke hvornår du er det. Find et sted, hvor du kan være helt alene sammen med Gud. Det behøver ikke at være det samme sted hver dag, men vælg et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Du har brug for ro til at snakke med Gud og tænke over hans ord. Når du holder stilletid, er det godt at have en Bibel at læse i. Har du ikke en Bibel kan du låne den på biblioteket. Du kan også spørge i din kirke, om du må låne en Bibel eller et evangelium. Du kan også læse teksterne og versene i denne bog. Tænk over, hvad Gud siger til dig, når du holder stilletid. Måske skal du gøre noget, måske giver Gud dig et løfte. Men vær tålmodig. Der kan godt gå tid, før du finder ud af, hvordan du kan bruge det, du har læst. Hvor og hvornår vil du holde stilletid? Kære Gud, tak, fordi du og jeg kan være sammen. Vis mig, hvornår det er bedst for mig at holde stilletid. I Jesu navn. Amen.

19 134 Hvad får jeg ud af at læse i Bibelen? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du går i skole for at lære, fordi det er vigtigt at lære. Din viden hjælper dig resten af livet. Når du læser i Bibelen, lærer du om Gud. Du lærer for eksempel, hvad han vil med dig. Alt det, du har lært, vil hjælpe dig med at følge Gud og holde fast ved hans ord resten af dit liv. Når du læser i Bibelen, finder du også løfter fra Gud. Løfter, der vil give dig mod og kræfter, når du har problemer, er bekymret eller måske endda bange. Gud holder nemlig, hvad han lover. At læse Guds ord forandrer dig og dit liv. Guds ord opmuntrer dig og styrker din tro. Du bliver glad, når du læser i Bibelen. Hans ord vil også hjælpe dig med at sige nej til at gøre noget forkert. Og du får Guds fred i dit hjerte, uanset hvad der sker omkring dig. Læs så vidt muligt i Bibelen hver dag. Det kan være, at du ind imellem ikke har lyst. Men prøv at gøre det alligevel, så viser du, at du holder fast ved Guds ord, som der står i verset øverst på siden. Og det vil glæde Gud, som altid er klar til at være sammen med dig. Hvad kunne du tænke dig at forandre i dit liv? Kære Gud, tak, fordi du har noget at sige til mig hver dag. I Jesu navn. Amen.

20 135 Hvordan læser jeg Bibelen? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har læst, at det er en god idé at bede til Gud, før du læser i din Bibel og holder stilletid. Bed om, at Gud vil undervise dig, mens du læser. Når du har læst et stykke, kan du stille dig selv tre spørgsmål: 1. Hvad står der i teksten? Genfortæl teksten med dine egne ord. Du kan for eksempel øve dig ved at fortælle dig selv, hvad verset øverst på siden betyder. 2. Hvad betyder ordene? Hvis der er ord i teksten, du ikke forstår, kan du slå dem op i en ordbog eller spørge nogen. Prøv at se, om nogle af ordene fortæller noget om Gud? Eller om der er et løfte fra Gud? Teksten siger måske også, at der er noget, du skal gøre eller noget, du ikke skal gøre. 3. Hvad siger Gud til mig? Tænk over ordene og deres betydning. Måske er du usikker på, om du har forstået ordene rigtigt. Det er helt i orden at bede Gud om at gøre din usikkerhed til sikkerhed. Måske tænker du: Hvad nu, hvis ordene ikke siger mig noget? Så vil Gud have, at du venter. Du kan bede om at få fred i hjertet imens og bruge ventetiden til at takke Gud for hans ord. : Hvordan går det med at læse i Bibelen? Kære Gud, tak for alt det, du lærer mig. Hjælp mig med at forstå og høre, hvad du siger, også når du siger: Vent! I Jesu navn. Amen.

21 136 Hvordan kan Bibelen være et sværd? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Gud har givet dig et sværd som en del af sin rustning. Det læste du om i andagtsbog 2, andagt 109. Du læste også, at det er Bibelen, Guds ord, der er Åndens sværd. Bibelen er dit sværd i kampen mod Djævelen. Han prøver hele tiden på at få dig til at gøre forkerte ting. Men Gud har givet dig sit ord som våben, så du kan vinde over Djævelen. Kan du huske, hvad Jesus gjorde, da han blev fristet af Djævelen? Jesus svarede ham med vers fra Bibelen, og til sidst lod Djævelen ham være i fred. Du kan gøre nøjagtig det samme. Hvis du får lyst til at gøre noget, du ved, din mor ikke vil have, kan du sige til dig selv: I Bibelen står der, at jeg skal gøre, som min mor siger. Det vil jeg gøre. På den måde vinder du over Djævelen, Guds ord er stærkere end Djævelen. Når du læser i Bibelen, taler Gud til dig. Og du vil opleve, at Guds ord skærer igennem dine tanker som en skarp klinge. At hans ord klart og tydeligt viser dig, hvad du skal beslutte, eller om der er noget forkert i dit liv. Og du vil ikke være i tvivl om, at det er Gud, som taler til dig. Hvordan bruger du Bibelen som et sværd? Kære Gud, lær mig at blive god til at bruge dit ord som et sværd. I Jesu navn. Amen.

22 137 Hvordan lærer jeg bibelvers udenad? Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord Johannesevangeliet 14,23 Du har læst, at dit våben mod Djævelen er Bibelen. Derfor er det en god idé at lære bibelvers udenad. Vælg for eksempel vers, som betyder noget særligt for dig. Begynd med at læse det vers, du vil lære, højt nogle gange. Tænk over verset, og overvej, hvad det fortæller dig. Del verset op og gentag hver del, indtil du har lært hele verset udenad. Skriv det ned og tag det med dig, så du har det ved hånden, hvis du skulle glemme nogle ord. Bliv ved med at øve dig på at lære verset de næste dage. Prøv at sige det, mens du står på et ben, lukker øjnene eller ligger ned. Du kan også prøve at sige det, mens du strækker dig eller tegner i luften. Når du synes, at du har lært verset, kan du bede din mor, far eller en anden om at høre dig i verset. Og fortæl samtidig, hvad det betyder. Sådan kan du lære det ene vers efter det andet, og på den måde har du altid Guds ord med dig. Helligånden vil få dig til at tænke på versene og huske dem. Det er selvfølgelig også vigtigt, at du gør, som der står i versene. Hvorfor er det en hjælp at lære bibelvers udenad? Kære Gud, tak, fordi du vil hjælpe mig med at lære bibelvers udenad. Vil du vise mig de vers, jeg skal lære? I Jesu navn. Amen.

23 138 Hvad er bøn? Kald på mig, så vil jeg svare dig og fortælle dig om store og ufattelige ting, som du ikke kender. Jeremias Bog 33,3 Bøn er at tale med Gud. Og du kan altid komme til at snakke med ham. Han er ikke for optaget eller holder ferielukket. Og uanset hvornår og hvor ofte du vælger at snakke med ham, forstyrrer du aldrig. Men hvordan kan du tale med Gud? Når du er alene og gerne vil tale med dine venner, ringer du til dem eller sender en sms. Du kan også tale med Gud, selvom du ikke kan se ham, men du behøver ikke en telefon. Du kan tale med ham, som du gør med dine venner, eller du kan tale til ham indeni dig selv. Når du tror på Gud, hører han dig, uanset hvordan du beder. Gud glæder sig til at høre fra dig. Der står i verset øverst på siden: Kald på mig, så vil jeg svare dig. Gud lytter til dig og svarer på dine bønner. Måske ikke med en stemme, du kan høre, men indeni dig selv kender du svaret. Det kan også være, at du får svaret gennem det, du læser i Bibelen. Hvad skal du sige til Gud? Sig, hvad du synes. Der er ikke bestemte måder at bede på eller særlige ord, du skal bruge. Du kan tale med Gud, ligesom du taler med dine venner. Du kan også bede bønner, som andre har lavet, for eksempel Fadervor. Se Matthæusevangeliet 6,9-13. Hvad vil du gerne tale med Gud om? Kære Gud, tak, fordi jeg altid kan tale med dig. Hjælp mig med at gøre det hver dag. I Jesu navn. Amen.

24 139 Hvorfor skal jeg bede? Kald på mig, så vil jeg svare dig og fortælle dig om store og ufattelige ting, som du ikke kender. Jeremias Bog 33,3 Gud ved alt om dig og om, hvad du har brug for. Hvorfor skal du så overhovedet bede? Fordi Gud gerne vil høre dig selv fortælle, hvad du har brug for, hvad der gør dig ked af det, og hvad der får dig til at smile. Du bliver også glad af at tale med Gud, og du lærer ham bedre at kende. Gud ved ikke noget bedre, end når du bruger tid sammen med ham. Du kan altid bede Gud om hjælp. Han er din ven, og han ønsker, at du skal have det godt. Fortæl Gud, hvis du er ked af noget. Har du det svært i skolen, eller er der én fra klassen, der mobber dig? Ligegyldigt hvilke problemer du har, er Gud klar til at lytte til dig og hjælpe dig. Der står i verset øverst på siden, at Gud kan fortælle dig om store og ufattelige ting, som du ikke kender. Gud vil give dig løsninger på dine problemer, som du aldrig selv ville være kommet i tanke om. Og du kan snakke med ham om det - og alt muligt andet - lige så tit, du vil. Gud bliver ikke irriteret. Tværtimod bliver han glad, når du fortæller ham, at du har brug for ham. Hvorfor skal du bede til Gud? Kære Gud, jeg har brug for dig hver dag. Tak, fordi du altid vil høre om mine problemer og hjælpe mig. I Jesu navn. Amen.

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 1 Andagt 1-59 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er et

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 2 Andagt 60-120 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vær ikke bange Tillæg til serien Det lover jeg dig ; om forfølgelse Mål: Børn hører, hvordan andre børn i verden lider pga. deres tro på Jesus. De opmuntres til ikke at være bange og ikke at give op, selvom

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen Læs 1 Joh. 4,4 Maria Magdalene havde fået hjælp af Jesus, og nu levede hun med ham, som Herre i sit liv. Hvorfor bliver man nødt til at vælge mellem Jesus eller djævelen? Læs Matt 6,24 Hvad betyder det

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ /

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ / Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Råber I til mig, og går i hen og beder til mig, vil jeg høre jer. Søger

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 28. april 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

UGE 8: MISSIONEN OG KRAFTEN

UGE 8: MISSIONEN OG KRAFTEN UGE 8: MISSIONEN OG KRAFTEN FØR DU BEGYNDER Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Missionsbefalingen om at gøre til disciple og om

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2013

IBELCAMPING Bibeltimer 2013 BØRNEHÆFTE IBELCAMPING Bibeltimer 2013 tema Her er Dit liv, Paulus Jesus til alle Dette hæfte tilhører: Tema: Jesus kalder os til at følge ham Som lyn fra en klar himmel (Paulus kaldelse) Bibelord Jesus

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

1. Juledag. Salmevalg

1. Juledag. Salmevalg 1. Juledag Salmevalg 100: Kimer, I klokker! 122: Den yndigste rose er funden 114: Hjerte, løft din glædes vinger 125: Mit hjerte altid vanker 112: Kom, alle kristne Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden sandhedens ånd, som udgår fra Faderen, skal han vidne om

salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden sandhedens ånd, som udgår fra Faderen, skal han vidne om Livet og troen er ikke for fastholdere Prædiken til 6. søndag efter påske 2013 salmer:252,251,259,257, Helligånd tag mig v. hånden Jesus sagde; Når talsmanden kommer, som jeg vil sende til jer fra Faderen,

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

studie Studie Treenigheden

studie Studie Treenigheden studie Studie X 2 Treenigheden 14 Åbningshistorie Et amerikansk blad om skateboarding stillede nogle kendte skateboardere spørgsmålet: Tror du på Gud? Her er nogle af svarene: Ikke i den traditionelle

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

17. søndag efter trinitatis 18. september 2016

17. søndag efter trinitatis 18. september 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Synderes ven Salmer: 385, 32, 266; 511, 375 Evangelium: Mark. 2,14-22 Hvis ikke vi havde hørt den historie så tit, ville vi have hoppet i stolene af forbløffelse. Har man da

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød

2. pinsedag 16. maj Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset. Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Kl. 11.00 Fælles friluftsgudstjeneste ved Spejder huset Salmer: 290, 289; 335, 725 (sangblad) Tema: Livets brød Evangelium: Joh. 6,44-51 Pinsedag kom Helligånden over apostlene, og Peter holdt en brandtale.

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

21. søndag efter trinitatis 25. oktober 2015

21. søndag efter trinitatis 25. oktober 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (familiegudstjeneste) Tema: Troens skjold Salmer: 13, 24, 60; 380, 70 Evangelium: Joh. 4,46-53 Vi hørte i dagens første læsning om Na'aman fra Syrien. Han var blevet rig og mægtig,

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1, Johannes Brev 4, Johannesevangeliet 1,1-14

Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1, Johannes Brev 4, Johannesevangeliet 1,1-14 Prædiken til Juledag 2015 Tekster: 1. Mosebog 1,1-5 - 1.Johannes Brev 4,7-11 - Johannesevangeliet 1,1-14 Glædelig jul! Sådan håber vi, den er for alle. At alle på én eller anden måde mærker at man hører

Læs mere

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31

Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer: Lihme 9.00 751 Gud ske tak og lov, Dåb: 448 Fyldt af glæde, 52 Du herre Krist, 41 Lille Guds barn, 807 Den lange lyse sommerdag Lem 10.30 751 Gud

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Prædiken til søndag den 25. maj 2014. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske. Jeg prædiker over Johannesevangeliet kapitel 17:

Prædiken til søndag den 25. maj 2014. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske. Jeg prædiker over Johannesevangeliet kapitel 17: Apetizer: Jeg kan blive så træt af at vi efterhånden kun tænker vores liv i længden i stedet for i højden. Hvad er der ved et langt liv hvis det har været fladt som en pandekage? Prædiken til søndag den

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Jeg bygger kirken -5

Jeg bygger kirken -5 Jeg kirken - Udholdenhed og forfølgelse Mål: At være kristen er ikke bare nemt og dejligt. Det vil koste os alt. Mange gange vil vi føle en trang til at opgive, og tit oplever vi, at andre er imod os,

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

Jeg er en vinder -5. Guds fulde rustning frelsens hjelm

Jeg er en vinder -5. Guds fulde rustning frelsens hjelm Jeg er en vinder -5 Guds fulde rustning frelsens hjelm Mål: Vi viser børnene, at vi altid skal holde fast ved, at Jesus kommer for at frelse os: 1. gang fra synden, derefter fra fjendens angreb og til

Læs mere

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer:

Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst. Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: Gudstjeneste 220215 10.30 - Brændkjærkirken 1. søndag i fasten Prædikant: Ole Pihl sognepræst Tekster: 1. Mos 3,1-19 & Matt 4,1-11 Salmer: DDS 739 - Rind nu op DDS 449 - Vor Herre tar de små i favn DDS

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen.

Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og ingen verdens nød, der kan os skille! Amen. 1 Konfirmationerne i Borbjerg og Hogager 2016. Salmer: 478, 29, 658 / 68, 192v1,3+7, 70. Tekster: Psal.8, Jh.21.15-19.... Gud, vil du hjælpe os med at huske det, som vi lige sang: at der er ingen død og

Læs mere

Studie 12 Menigheden 67

Studie 12 Menigheden 67 Studie 12 Menigheden 67 Åbningshistorie Før- og efter-billeder kan somme tider virke meget overbevisende. På et tidspunkt bladrede jeg i et ugeblad nede i supermarkedet, efter først at have kigget efter,

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

2 Mos 20,3-17 DIN NÆSTE ER DINE MEDMENNESKER, DET VIL SIGE ANDRE MENNESKER, SOM DU MØDER.

2 Mos 20,3-17 DIN NÆSTE ER DINE MEDMENNESKER, DET VIL SIGE ANDRE MENNESKER, SOM DU MØDER. 2 Mos 20,3-17 De ti bud blev givet af Gud til hans udvalgte folk, det jødiske folk, mere end 1200 år, før Jesus blev født. Men de er også en rettesnor for kristne. Budene hjælper os ikke til at blive frelst.

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Halleluja, mere af dig -3

Halleluja, mere af dig -3 Halleluja, mere af dig -3 Mere kærlighed Mål: At give børn en større længsel efter at blive fyldt med kærlighed fra Gud. Tekst: 2. Kongebog 4, 8 17 (Elisa giver en særlig gave). Visualisering: F.eks. slikposer

Læs mere

Trinitatis søndag 31. maj 2015

Trinitatis søndag 31. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: At komme ind i Guds rige Salmer: 723, 356, 416; 582, 6 Evangelium: Joh. 3,1-15 Mange har i tidens løb spekuleret på hvorfor Nikodemus kom til Jesus om natten. Nikodemus var

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

studie Kristi genkomst

studie Kristi genkomst studie 14 Kristi genkomst 81 Åbningshistorie En aften, mens jeg gik i gymnasiet, sad jeg og spiste sammen med en af mine klassekammerater, og vi talte om Jesu genkomst. Som teenager havde jeg mange spørgsmål

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor?

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Studie 5 Dåben 31 Åbent spørgsmål Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Åbningshistorie En lignelse: En teenagepige (lad os kalde

Læs mere

Lidt om troen. Lidt. Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: At være en kristen. Evigheden. Gud og dig Troen

Lidt om troen. Lidt. Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: At være en kristen. Evigheden. Gud og dig Troen Lidt om troen Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: Lidt At være en kristen Om Frelse Dåb Helligånden Livet som kristen Evigheden Jesus kommer igen Himmelen Evigheden Gud og dig

Læs mere

Hvad er det, du siger -2

Hvad er det, du siger -2 Hvad er det, du siger -2 Alt, hvad Gud siger, er sandt og godt. Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver, ligesom han har sagt sikken en magt

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser.

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser. Juledag 2013 Vi har hørt Johannes fødselsberetning. En helt anden historie end i går, hvor det var Lukas juleevangelium, der blev prædiket over i landets kirker. Er det overhovedet en fødselsberetning,

Læs mere

Studie. De tusind år & syndens endeligt

Studie. De tusind år & syndens endeligt Studie 15 De tusind år & syndens endeligt 83 Åbningshistorie Der, hvor jeg boede som barn, blev det en overgang populært at løbe om kap i kvarteret. Vi have en rute på omkring en kilometer i en stor cirkel

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

PRÆDIKEN TIL KRISTI HIMMELFARTSDAG KONFIRMATION 2005

PRÆDIKEN TIL KRISTI HIMMELFARTSDAG KONFIRMATION 2005 Denne prædiken blev holdt ved konfi rmationerne i Allerslev kirke fredag den 22. april og i Osted kirke torsdag den 5. maj 2005 med enkelte lokale varianter. PRÆDIKEN TIL KRISTI HIMMELFARTSDAG KONFIRMATION

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere