Udlånsregler for kommunale haller og idrætsanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udlånsregler for kommunale haller og idrætsanlæg"

Transkript

1 Holstebro Kommune Sport og Fritid Udlånsregler for kommunale haller og idrætsanlæg sidst opdateret marts 2015 Udlån af Holstebro Kommunes skoler og idrætsanlæg Holstebro Badelands svømmehalsdel Holstebro Gymnasium Overnatning på skoler og idrætsanlæg KULTUR OG SUNDHED Sport og Fritid Rådhuset Holstebro. Tlf.: Hjemmeside: CVR:

2 Regler og praksis for anvisning af offentlige, kommunale lokaler til Folkeoplysende foreninger Nuværende praksis for anvisning af offentlige, kommunale lokaler og anlæg til folkeoplysende foreninger tager afsæt i Folkeoplysningslovens 21 og 22, som beskriver efter hvilken prioritering anvisning af ledige lokaler normalt skal ske: 1. Aktiviteter for børn og unge 2. Folkeoplysende voksenundervisning, herunder aktiviteter i tilknytning hertil. 3. Aktiviteter for voksne Ved anvisning af lokaler, der er særligt egnede til folkeoplysende virksomhed for handicappede, skal anvisning til sådan virksomhed dog normalt ske før anden anvisning. Fordelingsudvalget, som består af Sport og Fritid og en repræsentant for Holstebro Idrætsråd foretager lokalefordelingen for sæsonbookinger. Det tilstræbes, at kommunens lokaler udnyttes optimalt gennem entydige udlånsregler. Ansøgning om idrætshaller og udendørsanlæg Haller og gymnastiksale Der er to perioder, som indendørs idrætsanlæg kan søges i. Sæsonbooking: Fra skolestart i august måned til 31. marts. Periode 2: Fra 1. april og frem til sommerferien. Alle ansøgninger vedr. de to perioder sker online via Holstebro Kommunes Foreningsportal på Koden til foreningsportalen er sendt til alle foreninger. Har I ikke fået en kode, eller har I problemer med at logge på, så kontakt Inger-Lise Black på tlf , og hun kan hjælpe. Ved afmelding af tildelt træningstid skal Sport og Fritid eller halinspektørerne kontaktes straks og senest 14 dage før aflysningen Stævner, turneringer, enkeltarrangementer m.m. i haller, svømmehaller og gymnastiksale. Ansøgningsfrist for stævner, turneringer m.m. er senest 14 dage før stævnet. Ledige tider kan ses på ved at søge ledige

3 tider i venstre menuen. Bemærk du skal være logget ind for at kunne ansøge om tider. Du kan også kontakte enten halinspektørerne på de enkelte idrætsanlæg eller Fritidsafdelingen på Fritidsafdelingen@holstebro.dk HUSK altid at kontakte halinspektøren/teknisk serviceleder med praktiske oplysninger om starttidspunkt, sluttidspunkt, det forventede antal personer osv. senest 7 dage før stævnet. HUSK at reklamer skal godkendes af halinspektør eller Sport og Fritid. Hvis ikke andet fremgår af fordelingen, er den tildelte tid i idrætsanlæg inkl. tid til opsætning og nedtagning af redskaber. Foreninger forestår selv optagning og nedtagning af redskaber. Der kan benyttes omklædnings/baderum lige efter træning.. Udendørsanlæg Ansøgning om brug af udendørs anlæg indsendes til Fritidsafdelingen senest 15. januar. Klubber ansøger kun, hvis der er ændringer i forhold til året før. Nye klubber søger, når klubben godkendes i Sport og Fritid. I forårs- og efterårsperioden kan der være arealer, der ikke må anvendes - afhængigt af vejrliget. Meddelelser om de enkelte forhold vil blive oplyst. Der er udarbejdet en speciel folder målrettet foreninger som benytter udendørs anlæg. Folderen er udsendt i marts 2015 til fodboldformænd. Folderen kan findes på Der kan søges tilskud til afholdes af udgifter til opkridtning i forbindelse med skole/lejre og større stævner. Ansøgning sendes til Thomas Odgaard, Trafik og Park på thomas.odgaard@holstebro.dk Svømmeanlæg Holstebro Badelands Svømmehal Holstebro Badeland, svømmehalsdelen, kan lejes af skoler, institutioner og foreninger i perioden fra kl til kl Tidsrummet mellem kl og er primært for skoler og institutioner. Sæsonbooking skal foregå online på Foreningsportalen. Ansøgninger om tid til stævner eller andre enkeltstående aktiviteter ansøges til Fritidsafdelingen. Den tildelte tid i Holstebro Badeland følger skoleåret. Holstebro Friluftsbad og Mejrup Friluftsbad Foreninger, der ønsker at anvende friluftsbadene, kan ansøge om tid direkte til friluftsbadene. Holstebro Kommunes hjemmeside oplyser om åbningstider og åbningsdage.

4 Gebyr Betaling af lokaler til træning Haller og svømmehaller Tilskudsberettigede foreninger betaler en gebyrpris for lån af haller og svømmehaller. Gebyrprisen er foreningernes egenbetaling og prisen er fratrukket det kommunale tilskud til hallen eller svømmehallen. Gymnastiksale og øvrige idrætslokaler Tilskudsberettigede foreninger betaler en gebyrpris for leje af gymnastiksale og øvrige idrætslokaler til aktiviteter. Øvrige lokaler m.v. Lokaler til undervisningsbrug for tilskudsberettigede foreninger, voksenundervisningen m.fl. bestilles ved Sport og Fritid og anvises/tildeles uden gebyrer. Fastsatte gebyrpriser 2015 Alle takster er pr. time. Idrætshaller... Idrætshaller Thorsminde og Sdr. Nissum... Festsalen på Nørrelandsskolen... Minihal Rolf Krake Skolen, minihal Vemb Hallen, Multihal Vestjydsk Fritidscenter... Halgård Hallen, Minihal Ø. Og Minihal V.... Halgård Skole, Multisal... Thorsminde Hallen, Kantine... Bevægelseslokale 1 og 2 (danselokaler), Idrætscenter Vest... Gymnastiksale, mødelokaler, karatelokale Vestjydsk Fritidscenter... Gråkjær Arena, fitnesslokale og Idrætscenter Vest, kondirum... Kunstgræsbane, Idrætscenter Vest... Overnatning i idrætsanlæg pr. nat kr. 48 kr. 87 kr. 48 kr. 48 kr. 24 kr. 24 kr. 48 kr. 24 kr. 51 kr. 111 kr. 500 kr. Idrætscenter Vest, værelser Udlejning pr. døgn... Opkridtning: 11-mandsbane pr. år... 7-mandsbane pr. år... 5x3-mandsbane pr. år... Alle foreninger i tidligere ulfborg-vemb Kommune har ønsket at foretage opkridtning selv. Holstebro Badeland: Begge bassiner... halv svømmebassin kr kr kr. 800 kr. 203 kr. 101 kr. EGNE / LEJEDE LOKALER: Svømmehaller: Vinderuphallen og Vestjydsk Fritidscenter, foreningers egenbetaling (minimum) kr.

5 Idrætshaller Godkendte idrætshaller beliggende i kommunen, max tilskud til en timeleje på... Tilskud 73% af max. 375 kr. = 274 kr., foreningens egenbetaling (minimum) kr. 101 kr. Enkelte selvejende idrætshaller kan opkræve en større egenbetaling pr. time, men det kommunale tilskud pr. time er max. 274 kr. Til leje af lokaler i idrætshaller/fritidscentre m.v. til foreningers mødevirksomhed kan der max. gives tilskud på 67% til et antal timer á 100 kr., der er bestemt ud fra følgende: 1. et basistimetal på 50 timer pr. år 2. et medlemsafhængigt, årligt timetal på yderligere 1/3 time pr. medlem for et medlemsantal mindre end et medlemsafhængigt, årligt timetal på yderligere ¼ time pr. medlem for antallet af medlemmer over 100. Til leje af omklædningsfaciliteter for udendørsbrugere ved idrætshaller/fritidscentre kan der max. gives et tilskud svarende til 67% af et beløb på 375 kr. pr. medlem. Egenbetaling opkræves som et gebyr på 100 kr. pr. medlem for udendørs brugere af kommunale idrætsanlægs omklædningsfaciliteter. Foreninger kan ikke fremleje haller/gymnastiksale/øvrige idrætslokaler. Det kan kun ske gennem halinspektørerne eller Sport og Fritid. Aflysninger af tildelte tider. Hvis kommunen bliver nødt til at aflyse, vil der blive sendt skriftlig meddelelse herom, normalt senest 14 dage før aflysningen. Der vil altid i idrætshallerne være ophængt skrivelser med aflysningsdage samt andre meddelelser, som ledere/trænere bedes meddele deres medlemmer. Skoler, Gymnastiksale og Gymnasiehallen er lukket i skolernes ferier. Såfremt foreningerne ønsker at anvende de nævnte lokaler i skolens ferier, skal der fremsendes ansøgningsskema senest 14 dage før feriestart. Ansøgning indsendes til halinspektøren eller Sport og Fritid. Generelle regler Forstærkeranlæg Der findes forskellige forstærkeranlæg i hallerne. Anlæggene kan lånes ved bestilling ved halinspektøren. På skolerne bestilles ved den tekniske serviceleder. Det er ikke tilladt at foretage ændringer og lignende i hallens/skolernes forstærkeranlæg. Eget anlæg må medbringes. Defekt inventar bedes meddelt halinspektøren/teknisk serviceleder hurtigst muligt.

6 Mødelokaler Mødelokaler på Idrætscenter VEST, Holstebro Idrætspark og Birkelundskolens idrætsbygning skal bestilles ved de respektive halinspektører. Mødelokaler og andre lokaler på skoler skal bestilles hos sport og Fritid. Ansøgning om lokaler skal være fremsendt senest 14 dage før arrangementet. Der må ikke uden forudgående godkendelse fra Sport og Fritid, medbringes øl, spiritus og madvarer i de nævnte lokaler. Cafeteria På Idrætsanlæggene er der cafeteria. Kontakt halinspektøren for aftaler vedr. forplejning. Retningslinier for reklamer Der må ikke opsættes permanente reklamer på Idrætscenter VEST og øvrige kommunale idrætsanlæg uden særlig tilladelse. Der kan ved ansøgning til Sport og Fritid gives tilladelse til midlertidige reklamer ved stævner og turneringer med lokale arrangører. Ved arrangementer, hvor arrangørerne ikke er lokale, skal der træffes særlige aftaler i hvert enkelt tilfælde mellem den pågældende arrangør og Holstebro Kommune. De midlertidige reklamer skal godkendes af Idrætsadministrationen. Alkoholpolitik på kommunale idrætsanlæg Regler for indtagelse af øl, vin og spiritus på kommunale idrætsanlæg i Holstebro Kommune: 1. Øl, vin og spiritus må ikke medbringes. 2. Kantinen må servere øl for enkeltpersoner over 18 år, der henvender sig ved disken. 3. Kantinen må servere øl, vin og spiritus for sluttede selskaber. Ordensregler for Holstebro Kommunes lokaler 1. Ved al benyttelse af lokaler og idrætsanlæg skal der være en ansvarlig leder tilstede. 2. Betrædelse af idrætsgulve i haller/sale er kun tilladt i indendørs sportsfodtøj. 3. Faciliteterne må kun benyttes til de ansøgte for mål. 4. Tavler og skiltes anvisninger/påbud skal følges. 5. Færdsel i cafeteria/mødelokaler/øvrige lokaler er ikke tilladt i fodboldstøvler/sko og snavset sportstøj. 6. Støjende og ødelæggende adfærd medfører bortvisning.

7 7. Boldspil op ad vægge er ikke tilladt. 8. Ved skader på bygninger, inventar etc. rettes henvendelse til halinspektør/ teknisk serviceleder. 9. I hallerne skal faciliteterne forlades senest 20 min. efter sidste tildelingsperiode. 10. Lokaler på skoler skal være forladt kl på hverdage. 11. Lokalerne efterlades med møbler m.m. på samme pladser som ved overtagelse. 12. Brug af harpiks eller andre klæbemidler i forbindelse med håndbold skal aftales med halinspektøren. Overtrædes forbudet, vil det medføre krav til den ansvarlige forening/ arrangør om udgift til ekstra rengøring på 500,- kr. Ved gentagelsestilfælde kan foreningen fratages de tildelte tider. Styrketræningslokale på Idrætscenter Vest Lån af dette lokale sker ved online booking. Styrketræningslokalet kan kun bruges af de foreninger som er tilknyttet til idrætsanlægget. Regler for svømmeanlæg Politibekendtgørelse vedrørende badesikkerheden ved offentlige badeanstalter, friluftsbade, badelande og lignende i Holstebro Politikreds er gældende for foreningerne. Alle foreninger og klubber der låner svømmeanlæg i Holstebro Kommune skal benytte livreddere, der har bestået bassinprøven for det pågældende anlæg. De på stedet vedtagne regler for god hygiejne skal overholdes. I øvrigt skal følgende regler altid overholdes: 1. Personer med fodvorter eller fodsvamp må kun benytte badeanlægget, såfremt de er under lægebehandling for den pågældende sygdom. Personer, der lider af andre smitsomme sygdomme (diarrésygdomme, forkølelse, ondt i halsen, ørebetændelse og betændelse i huden) må ikke anvende badeanlægget. Personer med smitsom gulsot (hepatitis) skal være erklæret raske af den behandlede læge, før badning kan tillades. 2. Toilet skal benyttes inden afvaskning. 3. Anvendelse af badebassiner må kun finde sted efter omhyggelig indsæbning af hele kroppen og efterfølgende brusebad. Anvendte sololier o. lign. skal på samme måde afvaskes før badning i bassin. 4. Anvendt badebeklædning skal være ren. 5. Udendørs fodtøj må kun bruges på de dertil beregnede områder.

8 Overnatning på skoler og andre kommunale anlæg I tilfælde af ønske om overnatning på en skole skal skemaer i Foreningsportalen udfyldes. Ansøgning til Holstebro Brandvæsen skal altid indsendes kan foregå online her: Følgende generelle forhold er en betingelse for benyttelsen: 1. At arrangøren selv stiller personale til rådighed såvel før som efter arrangementet til flytning af inventar m.v. i de benyttede lokaler efter den tekniske serviceleders nærmere anvisning. 2. At der i hele stævneperioden er voksne ledere tilstede på skolen for at sikre opretholdelse af ro og orden. 3. At arrangøren, før benyttelse, træffer de nødvendige aftaler om praktiske forhold med skolen og den tekniske serviceleder. 5. At arrangøren overtager lokalerne med den normale daglige rengøring, og derfor påtager sig, under og efter stævnet, selv at sørge for nødvendig renholdelse, således at lokalerne efter stævnet afleveres rengjort som ved overtagelsen. Ved tilbagelevering af lokalerne foretages en vurdering af fejl og mangler, herunder rengøringen. Skønnes det nødvendigt med ekstra rengøring, vil regning herfor blive fremsendt til arrangøren. 6. at der laves aftale vedr. tilsyn fra de tekniske serviceledere inden arrangementets start. Som er godkendt af begge parter..

9 TELEFONNUMRE og adresser, IDRÆTSANLÆG Gråkjær Arena Idrætsinspektør Tlf.: Idrætscenter VEST Halinspektør Tlf.: Holstebro Idrætspark Halinspektør Tlf.: Holstebro Friluftsbad Tlf.: Birkelundsskolens Tlf.: Idrætsanlæg Vesjydsk Fritidscenter Tlf.: Vemb Hallen Tlf.: Sdr. Nissum Multihal Tlf.: Thorsminde Hallen Tlf.: Halgård Hallen Tlf.: Sport og Fritid Tlf.: TELEFONNUMRE og adresser, Gymnastiksale Naur-Sir Skole Steen Lykke Tlf.: Ellebækskolen Knud Olesen Tlf.: Halgård Skole André Dyrberg Vattlet Tlf.: Mejrup Skole Jens Peter Slot Tlf.: Nørrelandsskolen Finn Ruby Nielsen Tlf.: Rolf Krake Skolen Svenning Fly Tlf.: Sct. Jørgens Skole Jan Johannesen Tlf.: Birkelundsskolen Finn Højland Tlf.: Sport og Fritid Tlf.:

Retningslinjer for lån og leje af Kulturudvalgets kommunale lokaler

Retningslinjer for lån og leje af Kulturudvalgets kommunale lokaler Retningslinjer for lån og leje af Kulturudvalgets kommunale lokaler Fælles- og Kulturforvaltningen Kulturafdelingen Godkendt Køge Byråd 27. november 2012 Retningslinjer for lån og leje af kommunale lokaler

Læs mere

Formål: I henhold til Folkeoplysningsloven skal kommunen anvise eksisterende egnede lokaler og udendørsanlæg med fornødent udstyr til:

Formål: I henhold til Folkeoplysningsloven skal kommunen anvise eksisterende egnede lokaler og udendørsanlæg med fornødent udstyr til: Reglement for anvisning og benyttelse af lokaler m.v. Retningslinier for lokaleanvisning: Formål: I henhold til Folkeoplysningsloven skal kommunen anvise eksisterende egnede lokaler og udendørsanlæg med

Læs mere

Regler for fordeling og benyttelse af lokaler og udendørsanlæg

Regler for fordeling og benyttelse af lokaler og udendørsanlæg Regler for fordeling og benyttelse af lokaler og udendørsanlæg Indholdsfortegnelse: 1. Generelle bestemmelser 2. Hvem kan låne lokaler? Folkeoplysende foreninger Lokalelånsberettigede foreninger Foreninger

Læs mere

LOKALEANVISNINGSREGLER

LOKALEANVISNINGSREGLER LOKALEANVISNINGSREGLER Udlån af lokaler... 2 Nøgleudlevering m.v.... 2 Børneattest... 3 Gebyropkrævning for kommunale samlings- og gymnastiksale... 3 Afbookning... 4 Oversigt over kommunale lokaler til

Læs mere

Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune

Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune Formål Gribskov Kommune anviser i prioriteret rækkefølge til den frie folkeoplysende virksomhed, egnede ledige lokaler, herunder

Læs mere

A - Generelt... 1. B - Principper for tildeling af lokaler og faciliteter... 2

A - Generelt... 1. B - Principper for tildeling af lokaler og faciliteter... 2 Lokaleudlånsregler Frederiksberg Kommune 28-05-2009 Sagsbeh: VF Sagsnr.: 1147-100482 Dokumentnr.: 1147-789690 Kulturdirektoratet A - Generelt... 1 B - Principper for tildeling af lokaler og faciliteter...

Læs mere

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I SKANDERBORG KOMMUNE. KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER/SALE herunder svømmehaller/svømmesale

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I SKANDERBORG KOMMUNE. KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER/SALE herunder svømmehaller/svømmesale KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I SKANDERBORG KOMMUNE KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER/SALE herunder svømmehaller/svømmesale 1 Fordeling af timer i idrætshaller/sale og svømmehaller/svømmesale Udgangspunktet

Læs mere

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 Byråd & Kultur Kulturafdelingen Kultur og Fritidscentret Den 23. november 2005 I:\\tilskudsregler FORSLAG TIL REVISION af LOKALEREGULATIVET Regulativ for benyttelse af kommunale

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANVISNING AF OFFENTLIGE LOKALER OG ANLÆG

RETNINGSLINJER FOR ANVISNING AF OFFENTLIGE LOKALER OG ANLÆG RETNINGSLINJER FOR ANVISNING AF OFFENTLIGE LOKALER OG ANLÆG Udlån af ledige, offentlige lokaler og anlæg til brug for folkeoplysende virksomhed sker efter reglerne i Folkeoplysningsloven. Ved udlån af

Læs mere

Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl.

Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl. Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl. Indhold 1. Udgangspunkt 2. Lovgrundlag 2.1 Generelle bestemmelser 2.2 Prioriteringer 3.

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og anlæg

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og anlæg Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og anlæg Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og anlæg Indhold 1. Generelle regler...3 1.10. Indledning...3 1.11. Målsætning

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Lokaleudlån. Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg

Lokaleudlån. Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg Lokaleudlån Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. GENERELT... 3 ANSØGNING OM

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 01.02.2016 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2016 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud skal senest den 1. maj indsende en

Læs mere

REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER

REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER OPLÆG TIL NYE OG OPTIMEREDE REGLER FOR DE 2 KOMMENDE KUNSTGRÆSBANER PÅ GL. CIRKUSPLADS REGLERNE VIL BLIVE POLITISK GODKENDT I STARTEN AF DECEMBER 2015 1 ANSØGNING OG ANSØGNINGSFRISTER

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER 1. Hvem kan låne kommunens lokaler Foreninger i Skanderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSREGNSKABSSKEMA... 5 TILSKUD

Læs mere

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE Vedtaget af Folkeoplysningsudvalget 27.marts 2008 Kriterier i forbindelse med fordeling af timer i

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Vejledning til brug af Foreningsportalen Ansøgning om - og opgørelser af tilskud Som en godkendt forening efter Folkeoplysningsloven i Svendborg Kommune skal du via Foreningsportalen ansøge om medlems-

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune

Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg Lokaler og udendørs anlæg skal være tilgængelige for borgere og foreninger

Læs mere

Læs om de offentlige svømmeanlæg på www.kulturogfritid.kk.dk

Læs om de offentlige svømmeanlæg på www.kulturogfritid.kk.dk FORDELINGSREGLER FOR SVØMMEFACILITETER 2013-15 6. SVØMME- OG BADEANLÆG De københavnske svømme- og badeanlæg stilles til rådighed for mange brugergrupper kommunale og private skoler, folkeoplysende foreninger,

Læs mere

til fritidsbrug 3. udgave februar 2012

til fritidsbrug 3. udgave februar 2012 Lokaletildelingen Lån foregår af på kommunale grundlag af Fredensborg Kommunes lokaler gældende regler for lokaleudlån. til fritidsbrug 3. udgave februar 2012 3. udgave februar 2012, redaktionelt tilrettet.

Læs mere

Fordelingsregler. for Idrætsfaciliteterne. i Egedal kommune

Fordelingsregler. for Idrætsfaciliteterne. i Egedal kommune Sagnr. 09/7933 Fordelingsregler for Idrætsfaciliteterne i Egedal kommune Indholdsfortegnelse: Forord..... side: 03 1. Folkeoplysende foreninger side: 05 2. Vederlagsfrit versus leje. side: 05 3. Ansøgningsrunder

Læs mere

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler 1. Hvem kan låne kommunens lokaler? Foreninger i Sønderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Velkommen til Sportmaster Cup 2009 i Ribe!

Velkommen til Sportmaster Cup 2009 i Ribe! Velkommen til Sportmaster Cup 2009 i Ribe! Ribe Håndboldklubs ungdomsafdeling byder velkommen til klubbens 12. håndboldstævne for ungdomshold. Stævnet er arrangeret i samarbejde med Sportmaster i Ribe.

Læs mere

Dit barn og Dagplejen

Dit barn og Dagplejen Sæson 11/12 Dit barn og Dagplejen Nyttig information for Forældre Skole og Børneforvaltningen DIT BARN OG DAGPLEJEN- NYTTIG INFORMATION FOR FORÆLDRE Den kommunale dagpleje Den kommunale dagpleje er et

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune

Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune Regler for udlån og benyttelse af lokaler og udendørs anlæg i Hørsholm Kommune Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg Lokaler og udendørs anlæg skal være tilgængelige for borgere og foreninger

Læs mere

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark.

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. By- og Kulturforvaltningen Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. Indholdsfortegnelse Følgende lokaler udlånes af Fritid og Eliteidræt... 2

Læs mere

Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler.

Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler. Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler. Foreninger, der er godkendt som folkeoplysende foreninger og er hjemmehørende i Greve Kommune samt offentlige institutioner, kan ansøge

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

Lokaler, fortrinsvis på Mariagerfjord Kommunes skoler, stilles til rådighed for foreningernes aktiviteter, når kommunen ikke selv benytter dem.

Lokaler, fortrinsvis på Mariagerfjord Kommunes skoler, stilles til rådighed for foreningernes aktiviteter, når kommunen ikke selv benytter dem. GENERELLE LOKALEANVISNINGSREGLER Kommunale lokaler Lokaler, fortrinsvis på Mariagerfjord Kommunes skoler, stilles til rådighed for foreningernes aktiviteter, når kommunen ikke selv benytter dem. Følgende

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven Kulturafdelingen Sagsnr. 18.15.00-P21-1-15 Dato:15.12.2015 Retningslinjer for tilskud til aftenskoler og oplysningsforbund i Horsens Kommune omfattet af Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med den folkeoplysende

Læs mere

Retningslinjer for lån og leje af Kultur- og Idrætsudvalgets kommunale lokaler

Retningslinjer for lån og leje af Kultur- og Idrætsudvalgets kommunale lokaler Retningslinjer for lån og leje af Kultur- og Idrætsudvalgets kommunale Fælles- og Kulturforvaltningen Kultur- og Idrætsafdelingen Godkendt Kultur- og Idrætsudvalget 02.10.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning i brug af Interbooks elektroniske indberetning af Aktivitetsmedlemmer.

Vejledning i brug af Interbooks elektroniske indberetning af Aktivitetsmedlemmer. Vejledning i brug af Interbooks elektroniske indberetning af Aktivitetsmedlemmer. Internetadressen til programmet er http://booking.toender.dk/netinterbook//index.html eller gå ind på www.toender.dk Klik

Læs mere

KM i fodbold 2009. VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august. Indbydelse marts 2009

KM i fodbold 2009. VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august. Indbydelse marts 2009 KM i fodbold 2009 VELKOMMEN TIL Roskilde den 28. 30. august Indbydelse marts 2009 KFUM Mesterskaber i Fodbold. Roskilde KFUM har i år fornøjelsen at invitere ungdomsspillere til tre festlige sommerdage

Læs mere

LM inde 2016 i fodbold. Program. LM for U10 til U18 i Fredericia Idrætscenter. www.dgi.dk/fodbold

LM inde 2016 i fodbold. Program. LM for U10 til U18 i Fredericia Idrætscenter. www.dgi.dk/fodbold LM inde 2016 i fodbold Program LM for U10 til U18 i Fredericia Idrætscenter www.dgi.dk/fodbold Velkommen til DGI landsmesterskab 2 Vi glæder os til at møde jer og ser frem til et spændende og festligt

Læs mere

BUSTRANSPORT MELLEM HALLERNE PROGRAM

BUSTRANSPORT MELLEM HALLERNE PROGRAM BUSTRANSPORT MELLEM HALLERNE PROGRAM UNGDOMSHÅNDBOLDSTÆVNE 24. 27. MARTS 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE: VELKOMMEN TIL LYNGBY PÅSKECUP 2016... 4 DELTAGENDE KLUBBER... 5 INDKVARTERING... 6 BESPISNING... 6 FRITID...

Læs mere

Retningslinjer for lån og leje af Kulturog Idrætsudvalgets kommunale lokaler

Retningslinjer for lån og leje af Kulturog Idrætsudvalgets kommunale lokaler Retningslinjer for lån og leje af Kulturog Idrætsudvalgets kommunale lokaler Fælles- og Kulturforvaltningen Kulturafdelingen Godkendt Kultur- og Idrætsudvalget 04.05.2015 Retningslinjer for lån og leje

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for indkøbsordning efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for indkøbsordning efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for indkøbsordning efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Multi Indkøb Dato for tilsynsbesøg: 8. marts 2013. Start- og sluttidspunkt for tilsynet: Deltagere i tilsynet fra

Læs mere

Velkommen til Ribe EliteCup 2015

Velkommen til Ribe EliteCup 2015 Velkommen til Ribe EliteCup 2015 Ribe Håndboldklubs ungdomsafdeling byder velkommen til klubbens 18. elitestævne for ungdomshold. 95 hold har valgt at bruge weekenden den 28. - 30. august på at forberede

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER PRAKTISKE OPLYSNINGER LANDSFINALE 2010 LANDSFORENINGEN SOLRØD SVØMMEKLUB VELKOMMEN Solrød Svømmeklub og landsforeningen DUKA-svøm byder hermed velkommen til DUKA Landsfinale 2010, som finder sted i weekenden

Læs mere

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser

Undervisning i varmtvandsbassin. Med øvelser Undervisning i varmtvandsbassin Med øvelser 2 Undervisning i varmtvandsbassin Undervisning i varmtvandsbassin Mange mennesker med gigt har stor gavn og glæde af undervisning i varmt vand. Det styrker muskler,

Læs mere

Danske Bank Cup i Blovstrød d. 14. 15. april 2012

Danske Bank Cup i Blovstrød d. 14. 15. april 2012 2012 Indbydelse til Svømmestævne 14. - 15. april 2012 i Blovstrød Svømmehal Arrangør: Allerød Svømmeklub Side 1 af 5 Allerød Svømmeklub vil i samarbejde med Danske Bank gerne invitere til Danske Bank Cup

Læs mere

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning

Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Krav til leverandører af madservice - mad uden udbringning Kommunen har pligt til at sørge for, at der tilbydes hjælp til madservice jf. servicelovens 83, stk. 1 nr. 3 og Ældre- og Handicapforvaltningens

Læs mere

Regulativ Vedlæg til vedtægterne for: Silkeborg Motorbådklub Åhave Alle 9c 8600 Silkeborg

Regulativ Vedlæg til vedtægterne for: Silkeborg Motorbådklub Åhave Alle 9c 8600 Silkeborg Regulativ Vedlæg til vedtægterne for: Silkeborg Motorbådklub Åhave Alle 9c 8600 Silkeborg www.s-m-k.dk < Generalforsamling i klubhuset > Regulativ til vedtægterne for Silkeborg Motorbaadklub er sidst godkendt

Læs mere

Retningslinjer for lån og leje af kommunale lokaler

Retningslinjer for lån og leje af kommunale lokaler Retningslinjer for lån og leje af kommunale lokaler 1. Forord... 2 2. Hvem kan låne lokaler?... 3 2.1. Foreninger fra andre kommuner... 4 2.2. Private/kommercielle... 4 2.3. Børneattester (tro- og loveerklæring)...

Læs mere

ORDENSREGLER. April 2016

ORDENSREGLER. April 2016 ORDENSREGLER April 2016 1 Generelt 1. Nærværende ordensregler kan ikke tilsidesætte bestemmelserne i vedtægter og byggeretningslinier. 2. Medlemmer er forpligtet til at kende og overholde vedtægter, ordensregler

Læs mere

Fleksible tilrettelæggelsesformer

Fleksible tilrettelæggelsesformer Lederhåndbog side 9.2.1 Fleksible tilrettelæggelsesformer Fleksible tilrettelæggelsesformer Folketinget vedtog i december 2006 en ændring af folkeoplysningsloven, der bl.a. giver aftenskolerne mulighed

Læs mere

LOKALEANVISNINGSREGLER

LOKALEANVISNINGSREGLER LOKALEANVISNINGSREGLER Udlån af lokaler... 2 Nøgleudlevering m.v.... 2 Oversigt over kommunale lokaler til udlån:... 2 Børneattest... 4 Hvem kan låne?... 4 Hvem kan leje?... 4 Hvem kan ikke låne/leje?...

Læs mere

Lokaler, fortrinsvis på Mariagerfjord Kommunes skoler, stilles til rådighed for foreningernes aktiviteter, når kommunen ikke selv benytter dem.

Lokaler, fortrinsvis på Mariagerfjord Kommunes skoler, stilles til rådighed for foreningernes aktiviteter, når kommunen ikke selv benytter dem. GENERELLE LOKALEANVISNINGSREGLER Kommunale lokaler Lokaler, fortrinsvis på Mariagerfjord Kommunes skoler, stilles til rådighed for foreningernes aktiviteter, når kommunen ikke selv benytter dem. Følgende

Læs mere

Praktiske oplysninger håndboldstævne den 26. 28. marts 2010 i Gråsten. Arrangør: Håndboldklubben Egene Gråsten

Praktiske oplysninger håndboldstævne den 26. 28. marts 2010 i Gråsten. Arrangør: Håndboldklubben Egene Gråsten Praktiske oplysninger håndboldstævne den 26. 28. marts 2010 i Gråsten Arrangør: Håndboldklubben Egene Gråsten Praktiske oplysninger Indkvartering / overnatning Indkvartering foregår på stævnekontoret i

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af Birkerød Squashhal

Regler for udlån og benyttelse af Birkerød Squashhal Regler for udlån og benyttelse af Birkerød Squashhal 1 Indholdsfortegnelse Side Principper for anvendelse af Birkerød Squashhal 2 Hvem kan låne baner i Birkerød Squashhal gratis 2 Hvad kan lånes gratis

Læs mere

Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune

Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune Køge Kommune giver tilskud til folkeoplysende foreninger i Køge Kommune. En folkeoplysende forening er en forening der

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for indkøbsordning efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for indkøbsordning efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for indkøbsordning efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Multi Indkøb Dato for tilsynsbesøg: /. April 2014 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: start kl. 10 og slut kl.

Læs mere

Retningslinjer for lån af skolelokaler

Retningslinjer for lån af skolelokaler Retningslinjer for lån af skolelokaler Indhold Overordnede rammer for retningslinjerne... 2 Lovgrundlag og afgrænsning... 2 Generelle regler... 2 Skolernes lokale regler... 3 Principper for udlån... 3

Læs mere

Nordea Næstved Cup. Fra den 3. til 5. oktober 2014. Ungdomshåndbold U10-U16

Nordea Næstved Cup. Fra den 3. til 5. oktober 2014. Ungdomshåndbold U10-U16 Nordea Næstved Cup Fra den 3. til 5. oktober 2014 Ungdomshåndbold U10-U16 Velkommen til Nordea Næstved Cup 2014. Håndboldspillere, dommere, publikum, sponsorer og alle frivillige hjælpere bydes velkommen

Læs mere

TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014.

TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014. TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014. Indbydelse og stævneinformation Som noget nyt kan der i år tilmeldes enten i A eller B række i

Læs mere

Lån af kommunale lokaler og anlæg til fritidsbrug. Januar 2018

Lån af kommunale lokaler og anlæg til fritidsbrug. Januar 2018 Lån af kommunale lokaler og anlæg til fritidsbrug Januar 2018 5. udgave januar 2018. 2 Lån af lokaler og anlæg i Fredensborg Kommune til fritidsbrug Indledning Godkendte folkeoplysende foreninger og grupper

Læs mere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere 2015 Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere Lykke Burmølle Andersen Håndboldafdelingen Bjerregrav Boldklub 08-09-2015 Indhold Forord... 1 God jul & Godt Nytår... 2 Fotografering i

Læs mere

Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune

Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune Formål Gribskov Kommune anviser i prioriteret rækkefølge til den frie folkeoplysende virksomhed, egnede ledige lokaler, herunder

Læs mere

Wiffertsholmstævnet. 19. & 20. september 2015. Husk seneste tilmelding d. 13. september

Wiffertsholmstævnet. 19. & 20. september 2015. Husk seneste tilmelding d. 13. september Wiffertsholmstævnet 19. & 20. september 2015 Husk seneste tilmelding d. 13. september Velkommen for 39. gang Det er en stor fornøjelse igen i år at kunne inviterer til Wiffertsholmstævne. I lighed med

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN TUSINDFRYD Børnehavens Værdigrundlag. Børnehavens pædagogiske arbejde tager sit udgangspunkt i Kolding kommunes målsætning på daginstitutionsområdet. I forhold til de livs-/ og

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger - Nu med 8 mands i alle

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg 1 Indholdsfortegnelse Side Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg 2 Hvem kan låne lokaler og udendørs anlæg

Læs mere

Booking. Retningslinjer & vejledning til foreninger. Udført af Hjørring Hallerne 2018

Booking. Retningslinjer & vejledning til foreninger. Udført af Hjørring Hallerne 2018 Booking Retningslinjer & vejledning til foreninger. Udført af Hjørring Hallerne 2018 Indholdsfortegnelse Retningslinjer for udlån og anvisning af kommunale lokaler, haller og sale... nedenfor-4 Ansøgning

Læs mere

Ordensregler. Afdeling 13 - Ørehøj. Afdelingsbestyrelsen

Ordensregler. Afdeling 13 - Ørehøj. Afdelingsbestyrelsen Ordensregler Afdeling 13 - Ørehøj Afdelingsbestyrelsen 2015 Forord Afd. 13, Ørehøj, er opført i årene 1953-1955. bebyggelsen består af boligblokke med 40 lejemål. Disse ordensregler og praktiske råd er

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Lejebetingelser for udlejning i Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N

Lejebetingelser for udlejning i Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N Lejebetingelser for udlejning i Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 København N Sådan gør du: 1. Lejebetingelser læses grundigt af lejer! Det kan betyde ekstrafaktureringer, hvis ikke lejebetingelserne overholdes.

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

Tilskudsfolder Foreninger 2010 Holstebro Kommune

Tilskudsfolder Foreninger 2010 Holstebro Kommune Tilskudsfolder Foreninger 2010 Holstebro Kommune 1 Denne tilskudsfolder indeholder forklaringer til de enkelte muligheder for at søge om kommunalt tilskud til foreningsvirksomhed. De foreninger, der kan

Læs mere

Tak for din tilmelding til Gold Cup 2009 i Nyborg den 16. 19. juli 2009. Adressen er Nyborg Idræts- & Fritidscenter, Storebæltsvej 13, Nyborg.

Tak for din tilmelding til Gold Cup 2009 i Nyborg den 16. 19. juli 2009. Adressen er Nyborg Idræts- & Fritidscenter, Storebæltsvej 13, Nyborg. Kære udstiller. Tak for din tilmelding til Gold Cup 2009 i Nyborg den 16. 19. juli 2009. Adressen er Nyborg Idræts- & Fritidscenter, Storebæltsvej 13, Nyborg. Vedlagt tilsendes nummerskilt/e og kvittering,

Læs mere

Åbningstider i Havblik

Åbningstider i Havblik Velkommen I Havblik Åbningstider i Havblik Mandag torsdag: 6.45-16.30 Fredag : 6.45 15.45 Der kan, hvis der er et arbejdsrelateret behov søges om udvidet åbningstid i tidsrummet fra kl. 06.00 6.45. Skema

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

for egne eller lejede lokaler

for egne eller lejede lokaler for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Århus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre måder, nemlig ved at yde tilskud

Læs mere

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen Sejlklubben Sundet Ordensreglement og Information for Landpladsen Version 1.1 1. juli 2008 Indhold 1. Indledning.... 4 2. Generelt... 4 Vedligeholdelse af din båd.... 4 2.1. Slibning og skrabning.... 4

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18. Budget 2005-2008. 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2005-2008 4-18 Budget 2005-2008 770 Fritidsfaciliteter, og 771 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 9.december 2009 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: Notatet

Læs mere

Vejledning til søgning af udendørsfaciliteter, sæson 2015-2017

Vejledning til søgning af udendørsfaciliteter, sæson 2015-2017 Vejledning til søgning af udendørsfaciliteter, sæson 2015-2017 Dette er en vejledning til jer, der vil søge tider på udendørsfaciliteter sæson 2015-17. Vejledningen indeholder: Vigtig information om ansøgningsrunden

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Gældende fra Indhold 1. Formål 2. Generelle bestemmelser 3. Drift og vedligehold 4. Adgang til idrætsfaciliteterne 5. Budget

Læs mere

Infobrev nr. 2 ASPIRANTstævne 2015

Infobrev nr. 2 ASPIRANTstævne 2015 Infobrev nr. 2 ASPIRANTstævne 2015 Kære instruktører og gymnaster Dette er infobrev nr. 2 til aspirantstævne 2015. Infobrevet kommer til at indeholde alle de vigtige informationer om stævnet. Der vil løbende

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune. December 2014

Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune. December 2014 Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune December 2014 Indhold Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Overordnede principper... 3 3. Almindelig servicevejvisning... 4 4. Særlig servicevejvisning...

Læs mere

Sct. Severin Skoles 87 års fødselsdag den 14. september

Sct. Severin Skoles 87 års fødselsdag den 14. september Sct. Severin Skoles 87 års fødselsdag den 14. september En god tradition opstod for 2 år siden, da Sct. Severin Skole fyldte 85 år, og vi alle fejrede fødselsdagen i Damparken. Vi har besluttet at gennemføre

Læs mere

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start):

Glostrup Kommune tilbyder pt. flere former for dagtilbud for børn i alderen 0 år og til skolestart (SFO start): 01.04.2012 sagnr.:09/8119 Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune Retningslinjer for optagelse af børn i dagtilbud i Glostrup Kommune er udarbejdet i henhold til lov nr. 501

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: 24. og 25. november 2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 9.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. ca. 14.00 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Hvor henvender jeg mig? I pladsanvisningen, Odinsgade 12, 8900 Randers C. Tlf.: 8915 1420 Mail: pladsanvisningen@randers.dk Pladsanvisningens

Læs mere

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 2007-2008 Lokaletildelingen gennemføres på baggrund af Folkeoplysningslovens 21 og 22 samt bekendtgørelsens

Læs mere

Praktiske oplysninger OK-Cup 2012 den 23. 25. marts 2012 i Gråsten

Praktiske oplysninger OK-Cup 2012 den 23. 25. marts 2012 i Gråsten Praktiske oplysninger OK-Cup 2012 den 23. 25. marts 2012 i Gråsten Arrangør: Håndboldklubben Egene Gråsten Praktiske oplysninger Indkvartering / overnatning Indkvartering foregår på stævnekontoret i Ahlmannsparken

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris.

Fra den 42. dag før lejeperiodens begyndelse eller senere eller ved manglende fremmøde*) betales 100 % af lejeaftalens pris. Generelle lejebestemmelser De generelle lejebestemmelser er gældende for samtlige ferieboliger formidlet gennem Vacasol International A/S (i det følgende kaldt Vacasol). Vacasols virke er formidling af

Læs mere

Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune

Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune Retningslinier for benyttelse af lokaler og udendørsanlæg i Gribskov Kommune Formål Gribskov Kommune anviser i prioriteret rækkefølge til den frie folkeoplysende virksomhed, egnede ledige lokaler, herunder

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Fo Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Retningslinjer for tilskud til egne og lejede lokaler r Allerød Kommune Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 3 Formål... 3 Lovgrundlag...

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende foreninger

Tilskudsregler for folkeoplysende foreninger Tilskudsregler for folkeoplysende foreninger Indholdsfortegnelse Folkeoplysende forening... 4 Børneattester... 4 Voksenundervisning Aftenskoler... 5 Debatskabende aktiviteter - 10%-puljen... 5 Fleksible

Læs mere

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler?

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud

Læs mere