UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole juli udviklet i samarbejde med

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. 20. 26. juli 2009. - udviklet i samarbejde med"

Transkript

1 UGE 30 SOMMERKURSUS juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille sig en sommer uden en uge 30 på Egmont Højskolen. Vi, der har prøvet det før, ved, at når ugen er omme, er kroppen og sindet fyldt med dejlige indtryk, der varer langt ind i fremtiden. Det er derfor med stor glæde, at vi igen i år kan invitere til en indholdsrig uge, fyldt med gode tilbud fra morgen til aften. Også i år er der nye fag, så læs folderen og vælg de fag, der passer til dig. Alle, uanset handicap, kan vælge alle fag. Undervisningen er tilrettelagt således, at halvdelen er almendannende. På enkelte hold er det nødvendigt at opkræve egenbetaling til materialer etc, se fagbeskrivelserne. Børn og unge har deres eget program, så forældrene har ro til at deltage i undervisningen, hvor børn og unge ikke kan deltage. Programmet laves, så der tages hensyn til de forskellige aldersgrupper, og alle får mulighed for at komme med forslag til ugens program. Hver dag starter med morgensang i spisesalen, og som det fremgår af programmet, er der aftenarrangementer i form af undervisning, underholdning og socialt samvær. Traditionen tro slutter vi ugen af med en fest lørdag aften. Sommerkurset er et højskoleophold, og derfor er der mødepligt for alle til undervisningen. Bekræftelse: Tilbagemelding, om man er optaget på kurset vil ske sidst i maj. Med bekræftelsen vil der efter behov komme oplysninger vedr. særlige forhold omkring de enkelte hold. Vi glæder os rigtig meget til at se jer! På kursusudvalgets vegne Vibeke Sørensen, Kasper Rander og Karin Busk Sørensen

3 FAGTILBUD IDRÆT Idrætsfaget er et bredt favnende udvalg af aktiviteter, hvor vi skal afprøve mange forskellige former for idræt. Undervisningen vil fokusere på mangfoldigheden i idrætten - så vi skal lege, spille, konkurrere og forhåbentlig både grine og svede. Kodeordene på Idræt er: kropskontakt, tolerance, nysgerrighed og fysisk engagement. På Idræt er det samarbejdet, glæden ved at bevæge sig og at mestre, der er i fokus. Kursets primære mål er ikke fysiske færdigheder, men at have det sjovt sammen, samtidig med at vi bruger kroppen. Vi skal omkring en bred vifte af discipliner, styrketræning, håndcykling, dans, boldspil, samarbejdsøvelser og meget andet. Hvis vejret tillader det, vil der også blive mulighed for forskellige aktiviteter i skov og ved strand i de smukke arealer omkring højskolen. Hvis du er klar på en uge med fuld energi, hvor du kommer til at svede, mærke kroppen, føle glæden og fællesskabet i idrættens univers, så er Idræt det, du skal vælge. Underviser: Tanja Christensen, Cand.Scient. Idræt. SEJLADS for den erfarne søulk eller den ægte landkrabbe. De første par dage afprøver vi vores 3 bådtyper: 2,4 meteren, hvor du sejler alene, Olsen Twin, hvor der er plads til to, og den 3-5 personers racer Sonar. Herefter beslutter vi, hvilken bådtype der skal være dit sats. Vi vil studere vigeregler, sejltrim og sømandsskab på vandet og på broen. Når trygheden, teknikken og den nødvendige viden er på plads, vil vi gå fra øvelsessejladser til små kapsejladser. Som en del af undervisningen kommer vi også ind på konkurrence, team-samarbejde og personlig forberedelse. Vi låner dig en båd og en redningsvest, men du må selv medbringe godt tøj til hav og vind. Underviser: Poul Erik Fink, højskolelærer. FRILUFTSLIV Dette fag er for dig, der søger udfordringer i naturen. Der vil være mulighed for at opleve en bred vifte af friluftsrelaterede aktiviteter. Der vil være mulighed for udfordringer på individuelt plan og udfordringer, hvor det drejer sig om at få en gruppe til at arbejde sammen. I bestræbelserne på at opnå ovenstående kunne vi blandt andet arbejde med: primitiv madlavning, klatreaktiviteter, samarbejdsopgaver, orienteringsaktiviteter, overnatning i det fri, strabadserende ture i terrænet og meget meget mere. Underviser: endnu ikke fastlagt.

4 FART OG TEKNIK Vil du bryde fartgrænser, så er det her, det foregår! Vi skal gi hinanden baghjul - både i GoCarts på Løvelbanen, og som passagerer i Zulu Djælveræs-biler på Nysumbanen ved Hobro. Der bliver input fra en foredragsholder med benzin i blodet, og så skal vi dyste i mindre skala med at bygge og programmere Lego Mindstorms robotter til konkurrencer i både styrke, fart og funktioner. NB. Justeringer i programmet kan forekomme og det endelige program bliver sendt ud sammen med bekræftelsen på tilmeldingen. Påregn udgift til brændstof til egne biler samt et deltagergebyr på max. 500 kr. udover kursusafgiften. Undervisere: John M. Hinrup, samt gæstelærere. DRAMATISK VÆRKSTED I dette fag har du muligheden for at slippe din indre skuespiller fri. Teater handler om at være tilstede på scenen og at fortælle en historie til publikum. En historie som er medrivende. Ved hjælp af improvisation, øvelse og små fifs, skal vi i dette forløb arbejde på gulvet, på papiret og i hovedet, og sammen skal vi forsøge at skabe en forestilling. Dramatisk Værksted bliver et fag, hvor vi gennem leg og jeres idéer vil skabe stor kunst. Underviser: Kim Asmussen, dramaturg og højskolelærer. VERDENSMAD Dette fag er for dig, der vil smage på verden og gerne vil lære at lave mad. Vi skal smage os igennem forskellige verdensdele og lande og lave egnsretter, specialiteter fra lande som Asien, Spanien, Italien m.m., og selvfølgelig skal vi også lave dansk mormor-mad, som alle husker den fra deres barndom. Vi skal tale lidt om, hvad der karakteriserer de forskellige landes råvarer og om smagssammensætninger. Samtidig vil vi også fokusere på god kost og ernæring. Du skal have lyst til at lave mad, være åben for nye smage og have lyst til at blive inspireret. Undeviser: Jesper Hansen, kok. GLAS Her kan du udfordre dine kunstneriske evner og designe dine egne fade, vaser, figurer, smykker og meget andet. Vi skal arbejde med vinduesglas, som kombineret med diverse metaller kan få et rustikt udtryk og med»bull s eye«glas, som giver mulighed for mange spændende farvekombinationer. Vi vil se på, hvordan andre kunstnere arbejder med glasset og se på teknikken og historien bag. Der vil også være mulighed for at besøge Ebeltoft Glasmuseum. Egenbetaling af materialer afhængig af materialevalg og produktivitet. Underviser: Sine Bøndergaard, glaskunstner og højskolelærer.

5 KROP, MAD OG FYSIK - MED AUTOMATPILOTEN SLÅET FRA Udforskning af veje til nye spisevaner og motionsformer under dit sommerhøjskoleophold og i din fremtidige hverdag. Alt er tilladt i de rette mængder men hvad er sundhed, og hvordan balancerer du? Mellemmåltidernes betydning. Hvordan får du mere fisk, frugt og grønt på menuen? Udregning af BMI og energibehov samt vejledning i sammensætning af kostplan. Sammenhænge mellem uoplagthed, hovedpine, livsstilssygdomme og kost samt fysisk aktivitetsniveau. Spis dig til mere energi. Lær at gennemskue en fødevaredeklaration. Alternativer til grillbarens fastfood og praktisk madlavning. Vi vil arbejde med sundhedskampagner samt fakta og myter om ernæring og motion. Har du svært ved at finde hoved og hale i de mange informationer om mad, motion og sundhed, vi dagligt udsættes for, så meld dig til dette fag, og medbring dit diskussionslystne humør. Underviser: Mette Holm, Prof.bachelor stud. i Ernæring og Sundhed Klinisk Diætist. KULTURBUSSEN Så kører Egmont Højskolens kulturbus! Har du lyst til at få nogle ud-af-huset-oplevelser, så skal du være med i bussen. I løbet af ugen kommer vi rundt om begrebet kultur i mere end én forstand. Vi skal diskutere, hvad kultur egentligt er for en størrelse og hvad vi skal med den. Vi skal besøge forskellige seværdigheder i Østjylland bl.a. Aros, Moesgaard Museum og på historisk tur i Hou og omegn. Det bliver et fag med både oplevelser, snak, debat og dosering fra lærerens side. Jeg glæder mig til starte bussen og håber, at I vil være med! Underviser: Karin Busk, højskolelærer. PAS DIG SELV Vejen IND i stress kommer tit af sig selv, gerne snigende, og ofte uden vi opdager det selv, før vi er kommet for langt ud. Vejen UD af stress, er i opløbet at søge derhen, hvor jeg kan hente energi til at OP- LADE, da stress grundlæggende er en AFLADER. Med dét som udgangspunkt er du inviteret til en spændende uge med lidt psykologisk teori og en hel del praktiske øvelser og oplevelser. Du vil få nogle basale redskaber til at forstå din krops signaler, stresshåndtering og bare forkæle dig selv. Udgangspunktet er stress, som findes i mange afskygninger og på mange niveauer og udbyttet er stresshåndtering til stort og småt. På vores rejse vil vi lære og øve meditation, afspænding og kropsøvelser Vi skal øve os i vores sanselighed både på lands og til vands J. Og så skal vi tale om afrodisiak især skal vi finde de sunde afrodisiaks! Inden ugen er omme, håber jeg, vi sammen har fundet frem til din OASE. Underviser: Lisbeth Sørensen, psykoterapeut.

6 RELIGIONSLABORATORIET - skab fremtidens religion! Vi skal arbejde hands on med religion og religionens indhold. Det betyder ikke, at vi skal rejse Jylland rundt efter imamer og baptister. I stedet får I her muligheden for at give verdensreligionerne baghjul. I skal lave jeres egen religion: Der skal tænkes i myter, ritualer, dogmer, præster, profeter, påklædning og frem for alt kerneværdier. Som med alt andet iværksætteri kræves det et kendskab til, hvad udgangspunktet egentlig er. Derfor doseres fra underviserens side i de religiøse fænomener. Med andre ord de ting, som religionerne gør, og som mange af dem har tilfælles. Derefter arbejder holdet i grupper, som i fællesskab bliver enige om religionens indhold. Forhåbentlig sætter det gang i en masse snak om værdier, etik og moral og meget andet. Man kan måske trække på smilebåndet, men seriøse forskere taler faktisk om golfreligion på baggrund af golfspillernes faste ritualer, udstyr osv. Gransk din hjerne, find en idé, omvend og indvi os andre! I denne uge må der gerne være religionskrig. Kan vi nå det? Ja, altså Jesus brugte sin påske på det. Uge 30 skulle altså være tid nok. Deltagelse i kurset kræver ikke tro, men holdning. Underviser: Majken Graver Blohm, højskolelærer. FLERE FARVER PÅ TILVÆRELSEN - Et billede siger mere end tusinde ord. Når kurset er slut, har du malet mindst et smukt billede. Desuden har du en opskrift på, hvordan du ved at ændre lidt i din hverdag kan forvandle din tilværelse. 1. Hvordan ønsker du billedet/livet skal være? 2. Hvad kan gøre det vanskeligt at nå resultatet? 3. Hvad vil det give dig at skabe et smukt billede/liv? 4. Hvad kan gøres for at få taget første skridt? 5. Hvad er de kommende skridt for at opnå det smukke billede/liv? 6. Hvem kan hjælpe i processen? Kurset handler om coaching og maling. Coachingens 6 trin uddybes, og teorien hjælper dig til at male det billede, du ønsker malet. Alle kan være med uanset hvilke forudsætninger du har for at male og coache. Du vil blive sat ind i grundlaget i løbet af dagene. Der vil være kaffe på kanden og en rigtig rar stemning. Meld dig til en hyggelig uge, hvor vi er ude, når vejret er godt og inde, hvis vejret er kedeligt. Hvis du er meget produktiv, må du regne med lidt egenbetaling.»at male sit billede - at forme sit liv«underviser: Kurt Kvante, coach, foredragsholder og maler.

7 Ԁ ሀጀࠀȀ ЀЀԀༀကༀက ᄀ ࠀ ĀȀ ЀԀ Ȁ ᘀᤀᜀ ༀ Ȁ ᘀጀጀᨀ ᘀጀᜀ ༀ Ȁ Ȁ Ԁ ᔀ Ԁ ᰀᴀ ᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀḀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ᰀἀ!!ᜀᜀᜀᜀᜀḀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ "#Ā $%&ᜀᜀḀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Ā'(ᜀ ᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀḀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Ā ĀĀༀ ĀကԀЀᄀሀԀЀ ጀĀĀĀĀĀ ĀᔀᄀĀĀĀĀ Āᘀᜀ ࠀ ĀĀȀ ĀЀԀ!)ᰀ*'ᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀᜀḀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ +" ᜀ ᜀ0ḀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ЀԀ./ᜀ ࠀ Ȁ -ࠀ Ԁ ༀ ࠀ ᜀ,Ȁ ЀԀ Ȁ Ḁ ༀ//ԀࠀԀ Ȁ %9 ࠀ ĀȀ ЀԀ Ȁ ᔀ: Ḁ +/ᜀ ᜀḀ ᔀ: Ḁ +/ᜀ ᜀḀ 1ᰀ ἀᄀ!ā 1ᰀ ἀ*+ᰀ"ḁ Āᔀᄀ Āᘀᜀ 1ᴀ* 2ᰀ3 1ᴀ*'4!ĀḀĀ

8 * ἀ4ᴀᰀ Ā! * 5 ĀᔀሀĀ1 )Ā )ԀЀ"Ԁ ĀᔀሀĀ1 )Ā )ԀЀ"ԀĀ,ကĀሀЀĀ/ᄀက ЀᨀԀЀĀ-ЀԀԀ"ሀጀĀ) Ā233'ࠀĀ). ĀᔀሀĀ1 )Āကᨀ//ԀЀ"ԀĀᄀ,, Ā,ကጀĀ Ā4"ԀሀĀ/!ᨀĀĀ ᨀ/ Ā,ကĀ"Ԁ ကЀ ሀጀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ 128'"!)*ἀ'! ĀᔀሀĀ!ᄀĀ/ ሀĀ ᨀĀԀ ሀĀ-ԀᜀĀ) Ā233Āༀ Ā ሀ. Ԁကࠀ Ԁ ကԀ ЀԀ ;Ȁࠀ! Ā ĀᔀሀĀ!ᄀĀ/ ሀĀ ᨀĀԀᨀ ЀԀ Ѐ ĀᔀሀĀ!ᄀĀ/ ሀĀ ᨀĀ Ā ᨀ!1ᜀЀĀ ሀ ĀᔀሀĀ!ᄀĀ/ ሀĀ ᨀĀ/ᄀက/ ĀᔀሀĀ!ᄀĀ/ ሀĀ ᨀĀ/ᄀက"က 4#Ā ĀᔀሀĀĀሀЀᄀ ĀᔀሀĀ)ᄀԀĀ!ᄀĀ"ԀሀĀԀ"ሀᨀက ЀĀ)ᨀЀ Ā+Ԁ) ጀĀ Āᴀ ကЀጀĀ. Āက Ā!ᄀĀကЀĀᄀ,,Ā ᄀሀĀ!ԀĀ ሀ ࠀĀༀᨀЀЀĀ ĀᨀሀĀ2 ) Ā ' ᰀ5ᴀᰀ'5ḀĀ-ᄀ ሀĀ5 ) <ᜀ /ȀȀԀ ᘀᜀ /ȀȀԀ ሀᜀ /ȀȀԀ Ā*က"Ѐ Ā*က"Ѐ Ā*က"Ѐ

9 . Āက Ā!ᄀĀကЀĀᄀ,,Ā ᄀሀĀ!ԀĀ ሀ ࠀĀༀᨀЀЀĀ ĀᨀሀĀ2 ) Ā ' ᰀ5ᴀᰀ'5ḀĀ-ᄀ ሀĀ5 ). Āက Ā!ᄀĀကЀĀᄀ,,Ā ᄀሀĀ!ԀĀ ሀ ࠀĀༀᨀЀЀĀ ĀᨀሀĀ2 ) Ā ' ᰀ5ᴀᰀ'5ḀĀ-ᄀ ሀĀ5 ) <ᜀ /ȀȀԀ ᘀᜀ /ȀȀԀ ሀᜀ /ȀȀԀ <ᜀ /ȀȀԀ ᘀᜀ /ȀȀԀ ሀᜀ /ȀȀԀ Ā*က"Ѐ Ā*က"Ѐ Ā*က"Ѐ Ā*က"Ѐ Ā*က"Ѐ Ā*က"Ѐ Ā4ᜀԀᄀက Ā4ᜀԀᄀက Ā4ᜀԀᄀက Ā4ᜀԀᄀက Ā4ᜀԀᄀက Ā4ᜀԀᄀက Ā6Ԁ ЀԀ Ā6Ԁ ЀԀ Ā6Ԁ ЀԀ Ā6Ԁ ЀԀ Ā6Ԁ ЀԀ Ā6Ԁ ЀԀ Ā6ᄀЀĀᨀሀĀ7) ) Ā6ᄀЀĀᨀሀĀ7) ) Ā6ᄀЀĀᨀሀĀ7) ) Ā6ᄀЀĀᨀሀĀ7) ) Ā6ᄀЀĀᨀሀĀ7) ) Ā6ᄀЀĀᨀሀĀ7) ) Ā8ᄀ,ᄀЀ)Ā")Ѐက Ā8ᄀ,ᄀЀ)Ā")Ѐက Ā8ᄀ,ᄀЀ)Ā")Ѐက Ā8ᄀ,ᄀЀ)Ā")Ѐက Ā8ᄀ,ᄀЀ)Ā")Ѐက Ā8ᄀ,ᄀЀ)Ā")Ѐက Ā9က,ᄀက Ā9က,ᄀက Ā9က,ᄀက Ā9က,ᄀက Ā9က,ᄀက Ā9က,ᄀက Ā:Ԁᄀ Ā:Ԁᄀ Ā:Ԁᄀ Ā:Ԁᄀ Ā:Ԁᄀ Ā:Ԁᄀ Ā;ᨀༀ'Ā,ᄀကĀᨀሀĀ <) Ā;ᨀༀ'Ā,ᄀကĀᨀሀĀ <) Ā;ᨀༀ'Ā,ᄀကĀᨀሀĀ <) Ā;ᨀༀ'Ā,ᄀကĀᨀሀĀ <) Ā;ᨀༀ'Ā,ᄀကĀᨀሀĀ <) Ā;ᨀༀ'Ā,ᄀကĀᨀሀĀ <) Ā; ԀЀ / Ā; ԀЀ / Ā; ԀЀ / Ā; ԀЀ / Ā; ԀЀ / Ā; ԀЀ / ĀἀᄀĀကሀĀԀ ĀἀᄀĀကሀĀԀ ĀἀᄀĀကሀĀԀ ĀἀᄀĀကሀĀԀ ĀἀᄀĀကሀĀԀ ĀἀᄀĀကሀĀԀ ĀᰀԀሀᨀ Ԁᄀ/ᨀᄀЀᨀЀ ĀᰀԀሀᨀ Ԁᄀ/ᨀᄀЀᨀЀ ĀᰀԀሀᨀ Ԁᄀ/ᨀᄀЀᨀЀ ĀᰀԀሀᨀ Ԁᄀ/ᨀᄀЀᨀЀ ĀᰀԀሀᨀ Ԁᄀ/ᨀᄀЀᨀЀ ĀᰀԀሀᨀ Ԁᄀ/ᨀᄀЀᨀЀ Ā6ԀĀ ᄀĀༀ ĀЀԀ"Ԁ Ā6ԀĀ ᄀĀༀ ĀЀԀ"Ԁ ĀĀ6ԀĀ ᄀĀༀ ĀЀԀ"Ԁ Ā6ԀĀ ᄀĀༀ ĀЀԀ"Ԁ Ā6ԀĀ ᄀĀༀ ĀЀԀ"Ԁ ĀĀ6ԀĀ ᄀĀༀ ĀЀԀ"Ԁ Ԁက ᜀ <<ᜀ Ѐᔀ Ԁ ကԀ =< Ȁ 19 က Ԁ Ѐࠀ! ကᔀ :=Ԁ ԀԀ က; ᔀࠀ ĀȀ ЀԀ Ȁ Ԁက ᜀ <<ᜀ Ѐᔀ Ԁ ကԀ =< Ȁ 19 က Ԁ Ѐࠀ! ကᔀ :=Ԁ ԀԀ က; ᔀࠀ ĀȀ ЀԀ Ȁ 4 ကĀ/Ԁᄀ )ЀЀ ĀЀԀጀ 4 ကĀ/Ԁᄀ )ЀЀ ĀЀԀጀ ᤀሀ,ᨀ ЀĀ+1ᜀ)ᨀԀ ᤀሀ,ᨀ ЀĀ+1ᜀ)ᨀԀ 9ԀԀᄀᜀĀ(&ĀࠀĀ+ᨀ 9ԀԀᄀᜀĀ(&ĀࠀĀ+ᨀ =233ĀĀ>ကက =233ĀĀ>ကက

10 1ᴀ* 2ᰀ3 1ᴀ*'4!ĀḀĀ % ᄀ5! ἀᄀḁāāāāāā ĀᤀԀЀᨀԀĀĀĀĀĀĀ ĀȀᄀ ԀĀЀᨀԀĀĀĀĀĀĀ ĀᰀᨀԀԀᄀЀᨀĀĀĀĀĀĀ Āᴀ ကЀጀ % ᄀ5! ἀᄀḁāāāāāā ĀᤀԀЀᨀԀĀĀĀĀĀĀ ĀȀᄀ ԀĀЀᨀԀĀĀĀĀĀĀ ĀᰀᨀԀԀᄀЀᨀĀĀĀĀĀĀ Āᴀ ကЀጀ! ἀᄀ %!1ᰀ ἀ'! $ "6 7! ἀ!ḁ Āᔀᄀ Āᘀᜀ! ἀᄀ %!1ᰀ ἀ'! $ "6 7! ἀ!ḁ Āᔀᄀ Āᘀᜀ 1ᴀ* ἀᄀ 1ᰀ!5! 128'"! )!ἀ3 ᰀ 5*ᴀḀ ĀḀἀᴀĀ Ā!ᜀ"Ԁༀᨀက ሀĀ#$%Ā Ā#Ā$&'(ĀĀĀࠀĀ)Ā!ᜀ"Ԁༀ Ā ᄀ ጀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ 1ᴀ* ἀᄀ 1ᰀ!5! 128'"! )!ἀ3 ᰀ 5*ᴀḀ Ā* ሀ Ā!ᜀ"Ԁༀᨀက ሀ ĀḀἀᴀĀ Ā!ᜀ"Ԁༀᨀက ሀĀ#$%Ā Ā#Ā$&'(ĀĀĀࠀĀ)Ā!ᜀ"Ԁༀ Ā ᄀ ጀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Ā* ሀ Ā!ᜀ"Ԁༀᨀက ሀ 1ᴀ* ἀᄀ *44! 1ᰀ!5! 128'"! )!ἀ3 ᰀ 5*ᴀḀ 1ᴀ* ἀᄀ *44! 1ᰀ!5! 128'"! )!ἀ3 ᰀ 5*ᴀḀ +ᜀ,,Ā ĀᜀሀĀ!ᜀ"ԀༀĀЀԀĀ-ᄀ ሀĀ!ᄀက.ጀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Ā Ā +ᜀ,,Ā ĀᜀሀĀ!ᜀ"ԀༀĀЀԀĀ-ᄀ ሀĀ!ᄀက.ጀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Ā Ā Āᄀ Ā-ᄀ ሀĀᄀ Ā!,.ጀĀĀĀĀĀĀĀࠀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Āᄀ Ā-ᄀ ሀĀᄀ Ā!,.ጀĀĀĀĀĀĀĀࠀ Ā Ā ĀĀ-ᄀ ሀĀᄀ ЀᄀԀĀЀ,Āᨀ,Āကᄀሀ.ጀĀĀĀĀĀĀĀࠀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ĀĀ-ᄀ ሀĀᄀ ЀᄀԀĀЀ,Āᨀ,Āကᄀሀ.ጀĀĀĀĀĀĀĀࠀ Ā Ā ᴀ ሀĀᨀሀ Āᨀ,Āက ĀĀ ᨀ/ ကԀĀ,ကĀ က ሀĀ)ᄀԀĀ!ᄀĀༀᄀ)Ѐ)Ā!ᜀ"ԀༀĀЀԀĀ 0ĀᄀЀ )ᨀ,,Ā ကĀᨀሀĀᨀༀĀ ᄀĀ/ က ሀ Ԁ'Ā ကĀᨀሀĀ ကĀᄀ Ā/ ĀԀԀĀᄀ ကЀጀ ᴀ ሀĀᨀሀ Āᨀ,Āက ĀĀ ᨀ/ ကԀĀ,ကĀ က ሀĀ)ᄀԀĀ!ᄀĀༀᄀ)Ѐ)Ā!ᜀ"ԀༀĀЀԀĀ 0ĀᄀЀ )ᨀ,,Ā ကĀᨀሀĀᨀༀĀ ᄀĀ/ က ሀ Ԁ'Ā ကĀᨀሀĀ ကĀᄀ Ā/ ĀԀԀĀᄀ ကЀጀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Ā Ā ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ Ā Ā ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ἀᰀā# ᄀ ἀ! 4 *(Ā ĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ ἀᰀā# ᄀ ἀ! 4 *(Ā

11 FÆLLESARRANGEMENTER Udover den daglige morgensamling og undervisningen i fagene byder ugen på masser af fællesarrangementer og aktiviteter: Mandag kl. 20:00 Velkomstarrangement Årets velkomstarrangement, der sørger for at nye som gamle kursister får en god start på kurset. Tirsdag kl. 20:00 Foredrag Foredraget tirsdag aften er ikke helt på plads ved kursusfolderens deadline. Vi kan derfor kun love, at aftenen vil byde på et inspirerende foredrag om et aktuelt emne.

12 Onsdag aften Midtvejs-temafest: Egmont Campingplads Vi skal på camping i år, så sørg for at tage fornuftigt tøj på, medbring sovepose, underlag, havenisse, pløkker, barduner, trangia m.m., så vi får en hyggelig og stemningsmættet aften. Campingfatter/mutter sørger for, at I får en god, solbeskinnet plads tæt på toiletbygningerne og langt fra legepladsen. Der vil være underholdning i den store fællessal i løbet af aftenen. Vi starter ud med banko, og hver time vil der være et nyt indslag, både fra pladsens fantastiske gæster og fra Egmont Campingplads kreative udvalg. Midtvejs-temafest: Camping Dress-code: camping-habit Torsdag kl. 10:00 Workshops der rykker Igen forsøger vi os med et antal workshops, hvor du får lejlighed til at høre om og diskutere et aktuelt emne. Der vil være både politiske, etiske og mere konkrete emner at vælge imellem. Torsdag kl. 14:00 Vanddag Den traditionsrige vanddag, hvor du kan prøve kræfter med fx kajak, sejlads, badering/banan efter speedbåd eller aktiviteter på land som tennis eller petanque. Det hele foregår ved højskolens nye badebro, hvor der også vil være overdækkede telte med kaffe, kage og andet godt.

13 Torsdag kl. 20:00 Bålaften Torsdagen slutter af med en bålften, hvor vi - med udsigt over havet - synger fællessange akkompagneret af guitar og måske DIT instrument Fredag kl. 20:00 Foredrag: Det kunstige menneske - med Klavs Birkholm Teknisk er det i dag muligt at give mennesker en bedre hørelse, end den vi fødes med. Vi kan også udstyres med evnen til at se i mørke. Eller vores løbemuskler kan gøres endnu hurtigere. Teknologierne udvikles hastigt, man taler om det optimerede menneske. En britisk forsker arbejder seriøst på at få sin egen hjerne trådløst på internettet, og hele laboratorier er optaget af, hvordan vi kan downloade et menneskes bevidsthed til en robot. Klavs Birkholm er formand for Etisk Råds udvalg om Homo Artefakt, det kunstige menneske. Lørdag kl. 14:00 Ugens overraskelse Et kunstnerisk/kulturelt/helt-andet indslag, som vi ikke fortæller mere om her... Lørdag aften Afslutningsfest Som altid - med god mad, for høj musik og dans til den lyse morgen!

14 ANKOMST Mandag den 20. juli mellem kl. 14:00 og 17:00 AFREJSE Søndag den 26. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. HJÆLPERE RYK har samlet sin dygtige stab af hjælpere, der yder praktisk hjælp; dog ikke sygepleje. Har du BPA / hjælperordning, skal du selv medbringe hjælper. SYGEPLEJE Har du brug for sygepleje, skal du snakke med hjemmeplejen i din kommune med henblik på aftale med Odder Kommunes hjemmesygepleje. HJÆLPEMIDLER Skolen har 18 værelser med loftlift, som fordeles efter behov. Sejl skal medbringes. Højskolen har ikke særlige hjælpemidler, derfor skal man selv medbringe lift, badestol, spiseredskaber etc. El-seng kan lejes for 300 kr pr uge. Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten om du har brug for loftlift og/ eller el-seng. KONTOR Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her findes bl.a. dankortterminal, busplaner, togplaner, frimærker mv. MØNTTELEFON Der findes én mønttelefon ved spisesalen. Tlf.nr SENGETØJ, LINNED, HÅNDKLÆDER Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. Da skolens håndklæder ikke må medbringes til stranden, kan du eventuelt tage dit eget med. VÆRELSER Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle. Indkvarteringen vil almindeligvis ske på dobbeltværelser (hvis du vil bo på værelse med en bestemt, angives det på tilmeldingsblanketten under Indkvartering ). Der rådes endvidere over få enkeltværelser (nogle med bad/toilet på gangen). På tilmeldingsblanketten kan angives, hvis man ønsker enkeltværelse med eget bad (merpris: 300 kr), og vi vil, så vidt det er muligt forsøge at imødekomme dette. Det kan ved henvendelse til Egmont Højskolen 3 uger før kursusstart, oplyses om man har fået enkeltværelse. GÆSTER Gæster er velkomne torsdag eftermiddag og aften. Der kan ikke arrangeres overnatning.

15 KÆLEDYR Kæledyr må ikke medtages, undtaget er dog servicehunde. KURSUSPRIS Voksne over 18 år kr. 96/95.2 hjælpere kr. Kursister under 18 år kr. Børn mellem 7 og 18 år kr. Børn mellem 3 og 6 år Gratis BETALING Ansøgere som optages på kurset, vil sammen med bekræftelsen modtage et girokort med beløb svarende til kursusafgiften. Girokortet skal være indbetalt senest den 9/6-2009, ellers vil pladsen tilfalde en anden. Betaling for el-seng og enkeltværelse sker ved ankomsten. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur - vi kan kræve lægeerklæring. HENVENDELSE Karin Busk Sørensen kb@egmont-hs.dk Egmont Højskolen Villavej 25, Hou tlf Odder fax Giro mail@egmont-hs.dk Yderligere spørgsmål vedrørende personlig hjælper og praktisk hjælp: Vibeke Sørensen viso@ryk.dk TILSKUD Der er mulighed for at søge økonomisk tilskud til kursus og kørsel gennem hjemkommunen. Kontakt din sagsbehandler for yderligere oplysninger, eller se på ryk.dk under Rådgivning. Endvidere kan SAHVA Fondens ferie-legat søges. Yderligere oplysninger på tlf TILMELDING Send vedlagte tilmeldingsblanket til Egmont Højskolen senest den 11. maj. Tilmelding kan også ske via vores hjemmeside Billund Esbjerg Århus Ålborg Tirstrup Hou København Kastrup

16 Ugeprogram Sommerkursus - Uge juli 2009 Tid Mandag 20/7 Tirsdag 21/7 Onsdag 22/7 Torsdag 23/7 Fredag 24/7 Lørdag 25/7 Søndag 26/7 8:00-9:15 9:30-12:00 Morgenmad Morgensang Morgenmad Morgensang Fag Fag Morgenmad Morgensang 10:00 Workshops - der rykker! Morgenmad Morgensang Fag Fag Morgenmad Morgensang 8:00-11:00 Mokost & afrejse 12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00-17:00 14:00-17:00 Ankomst & indkvartering Fag Fag Vanddag Fag 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad 20:00 Foredrag Midtvejsfest Camping Bålaften Foredrag: Klavs Birkholm Fællesarrangement Velkomstarrangement Afslutningsfest Med forbehold for ændringer.

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 25. 31. juli 2011. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 25. 31. juli 2011. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 25. 31. juli 2011 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille sig en

Læs mere

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 26. juli 1. august 2010. - udviklet i samarbejde med

UGE 30 SOMMERKURSUS. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 30 26. juli 1. august 2010. - udviklet i samarbejde med UGE 30 SOMMERKURSUS Uge 30 26. juli 1. august 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL SOMMERKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For mange af os er det svært at forestille

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 5. 11. juli 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig Velkommen til en uge, hvor du bliver beriget fagligt, og

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro 2016 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Uge 27 3/7-9/7-2016 Side 2 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro og indre balance Kurset er for dig, der gerne vil nå lidt længere

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Sommercamp i Barretstown for søskende

Sommercamp i Barretstown for søskende Sommercamp i Barretstown for søskende Hvad er Barretstown? Barretstown er en specialdesignet camp i Irland, der tilbyder rekreationsophold til henholdsvis børn med alvorlige sygdomme og deres søskende.

Læs mere

JUDO SOMMERLEJR 2014

JUDO SOMMERLEJR 2014 JUDO SOMMERLEJR 2014 Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo Danmarks samlingspunkt - på tværs af generationer Søndag d. 27. juli - Lørdag d. 2. august GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Efterår 2015 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Sidenr. 1. Velkommen i BuQetten GRATIS TILBUD: 2. Håndarbejde:

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2016 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Er du ung? Har du kræft? Det er noget lort Du er ikke alene! Så er det tid til Landsmøde Ung kræft 2015 Og DU er inviteret! Kom og få inspiration,

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 5-2013. Dukketeater i børnehøjde. Side 1 af 10. Side 4. LAN-party 15.

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge 5-2013. Dukketeater i børnehøjde. Side 1 af 10. Side 4. LAN-party 15. Nyhedsbrev uge 5-2013 Side 1 Dukketeater i børnehøjde Side 8 LAN-party 15. februar Side 3 Åben-hus-arrangementet Side 9 Forældreinspirationsaften Side 4 Børnehaven Side 10 Kalender, kontakt mm. Dukketeater

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Trivsel og velvære - en mulighed?

Trivsel og velvære - en mulighed? 2016 Trivsel og velvære - en mulighed? Uge 32 7/8-14/8-2016 Side 2 En uge med fokus på livskvalitet i forhold til hormonelle og stofskiftebetingede sygdomme. Du kan i ugens løb lære om: - sundhed og balance

Læs mere

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni Vallekilde-Hørve Friskole. 1. juni 2012 Fredagsbrev nr. 701 Næste uger: 04. juni 05. juni 06. juni 07. juni 08. juni Mundtlig prøve dansk Grundlovsdag Skolen lukket SFO åben til kl. 12.00 Førstehjælpskursus

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret!

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret! 5 Dronningens Ferieby 3.-5. juni 2016 du er inviteret! er for dig, som har lyst til at møde andre unge med sclerose. Vi har inviteret en række dygtige undervisere med stor erfaring inden for sclerose til

Læs mere

Deltagerbrev - Gymnastikskole

Deltagerbrev - Gymnastikskole Deltagerbrev - Gymnastikskole Kære deltager på Gymnastikskole i Højby i uge 31 Så er der ikke længe til, at du skal af sted på Gymnastikskole! Vi glæder os rigtig meget til at have fem super gode dage

Læs mere

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september Undervisningsdage: Oktober November December Januar Februar Marts 1. - 8. - 21. - 29. 5. - 12. - 19. - 26. 3. - 10. - 17. 7. - 14. - 21. - 28. 4. - 18. - 25. 4. - 11. - 18 Uge 42 er efterårsferie og uge

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015

PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015 PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015 Familiehøjskolen er et tilbud til beboere, som bor i KAB-fællesskabet. Formålet er at give børn og

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Petanque ved Middelhavet

Petanque ved Middelhavet Petanque ved Middelhavet Afslapning i La Ciotat Tag med DGI Pétanque til La Ciotat - den lille by, hvor pétanque opstod i 1910 Mød en tidligere verdensmester og andre dygtige franske petanquespillere Instruktion

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 MusikTeaterProduktion Om et øjeblik åbner teater og musikeleverne døren for dette års store forestilling: Insektliv I år samarbejder teater- og musiklinjen på Brøruphus

Læs mere

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb)

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) PROGRAM Torsdag d. 31. maj 2012 17.00 Pladsen og cafeen åbner 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) Vind flotte præmier for fleste kørte kilometer eller fleste sponsorkroner. 18.00- FUT løb for ALLE 4,5

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2016

Mogenstrup Sportsuge 2016 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2016 Onsdag d.

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012 SOMMERSJOV I HOU Uge 28 9. 15. juli 2012 - udviklet i samarbejde med: Muskelsvindfondens Ungdomsgruppe Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige højskole

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Nyhedsbrev vinter 2016

Nyhedsbrev vinter 2016 Herning Aarhus København Nyhedsbrev vinter 2016 Vi håber, du har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år. Vi ser tilbage på et 2015, der bød på mange gode oplevelser sammen med jer, herunder

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

N Y T Herskindskolen September 2009

N Y T Herskindskolen September 2009 NYT Herskindskolen September 2009 Suppleringsvalg til skolebestyrelsen Suppleringsvalg til skolebestyrelsen ved Herskindskolen Der mangler et medlem og nogle suppleanter til skolebestyrelsen, og derfor

Læs mere

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk Dyk ned i din tid - og dit liv En uge i livsfortællingens tegn Mandag 30. maj - fredag 3. juni 2016 1 1960 1940 1950 2 1930 Dyk

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Kontakt mig gerne for uforpligtende besøg. Velkommen til min dagpleje. Mine åbningstider:

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

Integreret Institution Tangebo

Integreret Institution Tangebo Integreret Institution Tangebo Kostpolitik 1 Tangebos kostpolitik. Forældrebestyrelsen og personalet i Tangebo har sammen udarbejdet nedenstående kostpolitik. Vi har søgt viden og vejledning hos rejseholdsmedarbejder

Læs mere

JUDO SOMMERLEJR 2016. Årets gæstetrænere, - vores gode venner fra Tokai KENJI MITSUMOTO NAOYA HARAGUCHI. Træning Teknik Motion Sjov Samvær

JUDO SOMMERLEJR 2016. Årets gæstetrænere, - vores gode venner fra Tokai KENJI MITSUMOTO NAOYA HARAGUCHI. Træning Teknik Motion Sjov Samvær JUDO SOMMERLEJR 2016 Træning Teknik Motion Sjov Samvær Årets gæstetrænere, - vores gode venner fra Tokai KENJI MITSUMOTO NAOYA HARAGUCHI Ankomst 31.07 Afrejse 06.08 GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE Har du planlagt

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012

FM i fodbold 2012. VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september. Program Marts 2012 FM i fodbold 2012 VELKOMMEN TIL HERNING den 31.august 02. september Program Marts 2012 1 Landsstævne i fodbold for KFUM hold. Igen i år har Herning KFUM Fodbold fornøjelsen at invitere ungdomsspillere,

Læs mere

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER:

OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 50 BØRNEHAVEN TLF. 29 35 13 27 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG KL. 6.00

Læs mere

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december

Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Katalog for klubbens aftenklub aktiviteter Fra september til december Mandag d. 1/9 kl.17-20: Rollespilssværd i latex (hold 1) og caféhygge med bagning Sværd: Nogle har prøvet at lave rollespilssværd med

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje Velkommen hos natur Mettes dagpleje Pænt Goddag Hej, jeg hedder Mette Marie Bruun. Jeg er fra 1980, er uddannet maler i 2001 og pædagog med speciale i børn og natur i 2007. Jeg er gift med Ricco, sammen

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

En forårsdag i TIVOLI

En forårsdag i TIVOLI Invitation: (Alle jyder, fynboer m. fl.) En forårsdag i TIVOLI Tirsdag den 12. april fra kl. 11.00-17.00 byder vi alle medlemsfamilier velkommen til en herlig dag i Danmarks verdensberømte forlystelsespark

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nu er det sommer Og hvor det herligt. Så er der gået en måned siden alle I nye begyndte i klubben og jeg oplever at I faldet godt til. Har du spørgsmål

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv?

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Skovbørnehaven Søborgen Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Velkommen til Skovbørnehaven Søborgen Denne informations- og velkomstfolder er til jer forældre, som har barn/børn i Skovbørnehaven

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

Klub Krogen. Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41

Klub Krogen. Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41 Klub Krogen Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41 INFO FOLDER! 2015 Velkommen til Munkekærskolens Klub/SFO2 Klub Krogen hører under Munkekærskolen, herunder Munkekærskolens SFO, som er

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC Marts 2011 Historier set & hørt fra Østrig Klubben tager som tradition på skitur til Østrig og i år ingen undtagelse. Og som de andre år oplever vi en masse skæg og ballade

Læs mere