Online men hvordan får vi trafik?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Online men hvordan får vi trafik?"

Transkript

1 Online men hvordan får vi trafik? Trafik handler om at få besøgende ind på webshoppen. Grundlæggende vil vi naturligvis gerne have så mange besøgende som muligt, idet en besøgende er en potentiel kunde. Men lige så vigtigt er det, at de besøgende er de rigtige besøgende dem som ender med at konvertere. Der skelnes overordnet set mellem to typer af trafik. Den trafik som der betales for og den som er gratis. Betalt trafik Betalt trafik er typisk trafik som kommer til hjemmesiden på baggrund af et klik på en annonce eller et link på en søgemaskine eller en anden hjemmeside. Betalt trafik er ofte nødvendig for at få gang i forretningen og få besøgende i shoppen, men er oftest også en meget dyr løsning. Inden der igangsættes en større kampagne for at skabe trafik til webshoppen, bør det derfor klarlægges hvad det helt overordnede formål med trafikken er. Der er seks generelle spørgsmål der bør besvares inden der igangsættes online kampagner med trafikskabelse som formål: 1. Hvad er formålet med kampagnen? Er formålet at de besøgende skal købe varer, tilmelde sig nyhedsbrevet eller noget helt andet? Formålet med kampagnen skal bl.a. anvendes i forbindelse med udformning af landingssiden og budskabsindholdet i kampagnen. 2. Hvem er målgruppen? Hvem er det shoppen forsøger at ramme med kampagnen? Det er afgørende for hvordan kommunikationen skal udformes og hvad budskabsindholdet skal være. 3. Hvor og hvordan kommer vi i kontakt med målgruppen? Er de online eller offline? På hvilke medier og hjemmesider bevæger de sig? 4. Hvilket budskab får målgruppen til at besøge webshoppen? Hvad motiverer målgruppen og hvad tricker dermed deres interesse? Hvilke søgeord søger målgruppen fx på, når de leder efter produkter som shoppen sælger? Her kan fx søges inspiration på hvor det kan ses hvilke søgeord der fører trafik ind på konkurrenternes hjemmesider. Her kan også ses hvilke søgeord som konkurrenterne betaler for. Det skal også overvejes om det fx er saglige oplysninger, smart grafik eller poppede udtryk der får målgruppen til at tage action.

2 5. Hvor meget er en ny besøgende værd? Hvis konverteringsraten er kendt og shoppen ved hvor meget en kunde i gennemsnit køber for, så kan det udregnes hvor meget det er værd at få en ny besøgende ind på shoppen. Eksempel: En webshop ved historisk set, at for hver 100 besøgende der kommer ind på shoppen via en søgning på Google, så er der fire besøgende som ender med at købe et produkt. Shoppens konverteringsrate for besøgende fra Google er således 4 %. Shoppen ved også, at disse kunder i gennemsnit køber varer for 250,- kroner ved første besøg og efterfølgende genererer en omsætning på 45,- kroner ved efterfølgende besøg indenfor 12 måneder. Hver af disse kunder køber således i gennemsnit for 295,- kroner over en periode på 12 måneder. Ud af omsætningen på 295,- kroner er der en fortjeneste på 125,- kroner. Shoppen kan udregne hvor meget hver besøgende er værd på baggrund af flg. formel: Gennemsnitlig fortjeneste per kunde x konverteringsraten = værdi per besøgende I eksemplet giver det: 125,- kroner x 4 % = 5,- kroner Hver ny besøgende er i dette eksempel således i gennemsnit 5,- kroner værd, hvilket sætter grænsen for, hvor meget der maksimalt må betales for et klik på en annonce. 6. Hvilken landingsside skal brugeren komme ind på? På baggrund af formålet med kampagnen, bør der dedikeres en bestemt landingsside for hver enkelt kampagne. Budskabet på landingssiden og budskabet i fx annoncen skal være identisk, således der opnås genkendelighed. Hvis en bruger har responderet positivt på budskabet i annoncen, så forventes det også, at dette budskab kan være vejen til en konvertering af den besøgende inde på webshoppen.

3 I forbindelse med planlægningen af en konkret kampagne, er der flere forskellige afregningsmodeller at vælge mellem, afhængig af udbyder og den form for trafik der ønskes: CPC = Cost Per Click Her betaler du kun for annoncen, hvis der er brugere der klikker på den. Vælges ofte hvis formålet er ren trafikskabelse. Her betales kun for den trafik der opnås. CPM = Cost Per thousand impressions Her betaler du for et bestemt antal visninger, uanset hvor mange der klikker på annoncen. Vælges ofte hvis der er fokus på branding og bevidstgørelse hos målgruppen. CPA = Cost Per Acquisition Her betaler du når der klikkes på annoncen OG brugeren samtidig foretager en forud aftalt handling, fx køb, tilmelding til nyhedsbrev eller lign. Er ofte brugt i affiliateprogrammer, hvor en given virksomhed eller privatperson gør en indsats for at sælge en anden virksomheds produkter. Hvilken afregningsform der foretrækkes, afhænger af omstændighederne og svarene på de seks spørgsmål. Der er forskellige udbydere af online annonceringsmuligheder. Én af de absolut mest betydningsfulde og mest målrettede er Googles AdWords. Google AdWords Googles annonceringsplatform, AdWords, tilbyder en række forskellige muligheder for annoncering på tværs af det online univers. Annonceringen kan målrettes meget nøje og målgruppen kan rammes på baggrund af demografi, geografi, interesser, tidligere søgninger, tidspunkter på dagen m.v. I det følgende præsenteres de vigtigste annonceringsmuligheder i Adwords, men bemærk at Google løbende tilføjer nye produkter.

4 Søgenetværket De resultater der fremkommer på Google i toppen af søgeresultaterne og i spalten til højre for søgeresultaterne, er annoncer der er købt via Google AdWords. Det er annoncer som hører under kategorien Søgenetværket og er vist i de røde bokse på billedet:

5 Displaynetværket Annoncer der vises på andre hjemmesider, fx bannerannoncer på blogs og nyhedssider, hører under kategorien Displaynetværket. I eksemplet nedenfor er Bilkas annonce et eksempel på annoncering på displaynetværket. Annoncerne vises typisk for besøgende som på den ene eller anden måde antages at have interesse i produktet, på baggrund af tidligere søgehistorik og besøg på forskellige hjemmesider. Dette spores via cookies som installeres på computeren ved besøg på hjemmesider.

6 Product Listing Adds Du har også mulighed for at få vist dine produkter med priser på forsiden af Google. Disse annoncer kaldes PLA (Product Listing Adds) og nedenstående er eksempel på en PLA: YouTube YouTube, som i dag er ejet af Google, er også en annonceringsplatform som kan benyttes via Google. Typisk vises reklamen før en given video som brugeren ønsker at se. Priser Priserne på annoncering via Google AdWords er komplicerede. Der købes ikke blot en annonce som kører over 5 uger til en bestemt pris, som det ellers er tilfældet i mange andre medier, som fx de trykte. I AdWords betaler du i udgangspunktet for hvert klik der forekommer på din annonce, uanset hvor mange gange annoncen vises. Du betaler således for at få trafik til webshoppen. På displaynetværket kan der også afregnes for antal visninger. Google udvælger de annoncer der skal vises, på baggrund af brugernes søgninger og hvor meget annoncørerne vil betale for at en bruger klikker på deres annonce. Som annoncør betaler du for

7 søgeord via en form for auktion. Det foregår ved, at du vælger ved hvilke søgeord annoncen ønskes vist. For hvert søgeord skal du specificere, hvor meget du vil betale for at få et klik på annoncen ved en søgning på lige netop dette søgeord. I eksemplet fra tidligere vil en maks. pris for et klik være 5,- kroner. Når en bruger søger på dette eller disse søgeord, vil den annoncør som Google kan tjene flest penge på, få vist sin annonce. Deri ligger, at det ikke nødvendigvis er den virksomhed med det højeste bud der får vist sin annonce. Hvis en virksomhed får vist sin annonce mange gange, fordi den vil betale en høj pris per klik, men der ikke er nogen brugere der klikker på annoncen, tjener Google ingen penge. Derfor foregår auktionen som en kombination af flere parametre som består af en kvalitetsvurdering, buddets størrelse og effekten. Eksempel: I nedenstående tilfælde vil webshop A betale 15,- kr. for et klik ved et givent søgeord mens webshop B kun vil betale 8,- kr. Men effekten af annoncevisningen for webshop B er meget større end ved visningen af annoncen fra webshop A, hvorfor Google tjener flest penge på at vise annoncen fra webshop B. Derfor vil det være webshop B som får vist sin annonce, på trods af et markant lavere bud på søgeordet. Webshop A Webshop B Maks bud: 15,- 8,- Antal klik på annoncen ved 100 visninger: 4 12 Googles fortjeneste ved 100 visninger: 60,- 96,- Dette eksempel forudsætter, at Google vurderer kvaliteten af annoncerne på samme niveau. Kvalitetsvurderingen hænger sammen med Googles forretningsmodel, hvor tilfredse brugere er en forudsætning. Google vil hellere sende brugerne til webshops som er seriøse og kan præsentere en god oplevelse for den besøgende end til en useriøs webshop med et rodet, langsomt og ikke-opdateret indhold. Der kan læses meget mere om Googles prismodeller på www. support.google.com/adwords.

8 Søgeord Som det fremgår af ovenstående, så er det valget af søgeord som afgør, hvornår dine annoncer potentielt bliver vist. Valg af søgeord er derfor afgørende for annonceringens ROI (Return on Investment). Hvis du vælger dårlige søgeord, betaler du for trafik, som ikke giver værdi i sidste ende. Eksempel: En webshop sælger brænde til brændeovne. Kendetegnet for den type brænde der sælges er, at der er en meget lille røgudvikling ved forbrændingen. Webshoppen har valgt at købe annoncer via Google AdWords og lagt bud ind på søgeordet røg. Hvis det viser sig, at de brugere der søger på søgeordet røg primært leder efter røgalarmer, men alligevel klikker på shoppens annonce idet den fremkommer på Google, så bliver der genereret en masse trafik som ikke giver værdi for shoppen. Det er således afgørende at undersøge, hvilke søgeord der benyttes når der ledes efter lige nøjagtig de produkter som du sælger. Ved at vælge de bedste søgeord kan trafikken til hjemmesiden optimeres, så du opnår så høj en konvertering som muligt. Det er konverteringsraten der afgør om trafikken der genereres er rentabel. Som indledende inspiration til at finde søgeord kan hjemmesiden igen benyttes. Her kan du fx se hvilke søgeord der leder trafik hen til konkurrenternes hjemmesider. Dermed kan den konkrete søgeadfærd hos dine potentielle kunder identificeres. Google tilbyder også et gratis hjælpeværktøj til at analysere de søgeord du overvejer. Søgeordene kan indtastes og på baggrund af historik laver Google en analyse der giver oplysninger som fx: Budstørrelse. Google laver et estimat på, hvad prisen vil være for at få vist sin annonce på baggrund af det valgte søgeord. Antal gennemsnitlige søgninger på det pågældende søgeord. Konkurrencen om søgeordet. Dette baseres på antallet af virksomheder der byder på det konkrete søgeord. Uanset valg af søgeord, så er det vigtigt hele tiden at holde for øje, at trafikskabelse via betalt trafik ikke handler om at skabe så meget trafik som muligt, men om at skabe den rette trafik der ender med at konvertere.

9 Splittest Splittest handler om at teste to ting op mod hinanden og sammenligne effekten. Målet med testen vil oftest være at måle forskelle i antallet af besøgende og deres efterfølgende konverteringsrate når der tales om splittest i annoncemæssig sammenhæng. Der findes mange forskellige programmer som kan facilitere en splittest, herunder fx eller Googles gratis værktøj Analytics. I forbindelse med betalt trafikskabelse kan der fx testes: Forskel på annoncetekst på ellers identiske annoncer Forskel på farver på ellers identiske annoncer Forskel på størrelse på ellers identiske annoncer Forskel på søgeord på ellers identiske kampagner Forskel på landingssider på ellers identiske kampagner Praktisk talt alt kan testes, men der kan kun testes ét element af gangen. Ellers kan der ikke efterfølgende konkluderes, om det var den ene eller den anden ændring der var årsag til forskel i fx click-through-raten (CTR). CTR beskriver hvor mange personer der klikker på en given annonce i forhold til antallet af personer der eksponeres for annoncen. Affiliate marketing Affiliate marketing er en anden særdeles effektiv trafikskaber som hører under betalt trafik. Modellen går ud på, at ejeren af webshoppen, tilbyder andre hjemmesider at linke til shoppen mod betaling for hver konvertering der opnås. Således tilfalder der en betaling til affiliatepartneren, hver gang der foretages en konvertering på baggrund af dette link. På den måde motiveres andre til at foretage salgsindsatser på dine vegne. Det kan være andre webshops med komplementære produkter, blogs, online livsstilsmagasiner eller lignende som vælger at bruge ressourcer på at promovere dine produkter i eget netværk. På den måde kan din webshop komme bredt ud, på forholdsvis kort tid. Det er vigtigt at være opmærksom på, at de affiliatepartnere der samarbejdes med, har en afsmitning på din shops brand og omdømme. Derfor er det afgørende, at affiliatepartneren er seriøs og driver en sober og troværdig hjemmeside, blog eller hvad udgangspunktet end måtte være. Det er bedre at være lidt for selektiv og få færre affiliatepartnere end at få mange, men forkerte partnere. En god affiliatepartner producerer som udgangspunkt unikt, korrekt og relevant information til shoppens kunder, og sikrer der igennem en høj konvertering.

10 Gratis trafik Gratis trafik er ikke rigtig gratis. Der betales ikke direkte for gratis trafik, men der er store omkostninger forbundet med at erhverve den. Trafikken kommer typisk fra søgninger på søgemaskiner som fx Google, hvor brugere har lavet en søgning og webshoppen er kommet frem i Googles organiske søgeresultat. De organiske resultater på Google, er dem som der ikke betales for og som vises under annoncerne i toppen af siden. En anden del af den gratis trafik kan komme fra fx nyhedsbreve med links, blogs, omtaler på de sociale medier m.v. SEO Search Engine Optimization (SEO) handler om at optimere hjemmesiden med henblik på at opnå så høj en rangering i søgemaskinernes søgeresultater som muligt. Ofte bliver der ikke kigget på andre søgeresultater end dem som kommer på side 1 og mange gange kun den øverste halvdel af side 1. Det vil sige, at en placering på side 2 eller de efterfølgende sider i en søgning typisk ikke vil medføre trafik til webshoppen. Derfor er SEO en nøgledisciplin i webhandel. For at forstå SEO er det nødvendigt at forstå søgemaskinernes forretningsmodel. Søgemaskinerne tjener penge på annoncer som de sælger til andre virksomheder. Forudsætningen for, at de kan sælge annoncerne er, at der er brugere der ser/klikker på dem. Dette medfører, at søgemaskinerne er dybt afhængige af mange besøgende, og den eneste måde de kan opnå dette på, er ved at levere brugbare resultater for deres brugere. Hele grundlaget for fx Googles forretning er således, at brugerne oplever, at de resultater som Google fremviser er relevante i forhold til det som brugeren gerne vil finde på nettet. Googles fremmeste opgave er derfor at præsentere så brugbare resultater som muligt for hver enkelt bruger. Til det formål har Google udviklet en algoritme, der sorterer i alle de websider som er indekseret, og på baggrund af brugernes søgeord præsenterer relevante resultater. Google har således ingen andre interesser i forhold til brugerne, end at levere de resultater som brugerne finder mest anvendelige. Som webshop er målet, som tidligere nævnt, at komme i toppen af fx Googles søgeresultater. Den eneste måde at gøre dette på, er at sikre at webshoppen fremstår relevant for de brugere der søger på bestemte ord eller sætninger. Hvis shoppen fremstår relevant, vil Google identificere shoppen som relevant og dermed placere den længere fremme i søgeresultaterne. Ved SEO forsøges at få shoppen til at syne relevant i forhold til de kriterier som Google ligger til grund for placeringen i søgeresultaterne og på den måde opnå en placering højt i søgeresultaterne. Googles algoritme er hemmelig, meget avanceret og optimeres løbende, hvorfor der ikke findes en klar opskrift på, hvordan topplaceringer opnås. Men erfaringen viser, at der er en række forhold der er kraftigt medvirkende til at placere de enkelte hjemmesider i søgningerne. Overordnet kan SEO inddeles i to grupper tiltag

11 der foretages på egen hjemmeside (onsite) og tiltag der foretages andre steder end på egen hjemmeside (offsite). Onsite Onsite optimeringen kan yderligere deles i to forskellige typer af optimering. Dels en teknisk optimering og dels en indholdsmæssig optimering. Den tekniske optimering handler om at give en god brugeroplevelse på baggrund af teknik og layout (dvs. bl.a. den bagvedliggende kode, struktur, loadtider og lign.). Google rangerer hjemmesider højere hvis brugeroplevelsen er højere. Fx øger det placeringerne i Googles resultater, hvis hjemmesiden er lavet i responsivt design og har en høj hastighed. Google evaluerer også på hjemmesidens opbygning, således hjemmesider med en logisk navigationsstruktur og gode interne links får bedre rangeringer end sider med dårlig struktur. Det skal være nemt for brugerne at finde rundt på siden og navigere til lige præcis det produkt de søger. Et andet lille fif er at navngive adresselinjen (URL en) med nogle sigende tekster i stedet for de tilfældigt genererede lange sætninger. Det første Googles robotter ser, er URL en og hvis de er sigende for indholdet på siden, giver det nemmere navigation. Den indholdsmæssige optimering omfatter primært tekst og interaktivt indhold på siden. Det drejer sig om alt fra overskrifter, tekster på links (ankertekster), produkttekster og specifikke ord til videoer og animationer. Søgeord På samme vis som ved betalt trafik, er det vigtigt at vide hvilke søgeord der bliver brugt, når potentielle kunder søger efter produkter som webshoppen sælger. På baggrund af søgeordene vil Google rangere de mest relevante resultater i brugernes søgninger. Derfor er første trin i den indholdsmæssige optimering at kortlægge hvilke søgeord der er de vigtigste. Når disse søgeord er identificeret, kan shoppen optimeres bl.a. på baggrund disse. Dette uddybes nedenfor. Overskrifter Overskrifterne på alle sider og tekster skal være sigende for det indhold siden eller teksten har. Når overskriften er sigende er det nemmere at vurdere om siden er relevant både for brugeren og for Google. Når der laves overskrifter bør der samtidig inkluderes et af de ovenfor valgte søgeord. Når søgeordene fanges af Googles algoritme er der større sandsynlighed for at shoppen kommer højere op i søgeresultaterne. Tekst Google rangerer unikt indhold højere end duplikeret indhold. Hvis produkttekster blot er kopieret fra producentens hjemmeside vil rangeringen blive lavere end hvis teksten er forfattet til den specifikke

12 hjemmeside og dermed er unik. Derfor bør al tekst på webshoppen forfattes til det specifikke formål. Når der forfattes tekst er det vigtigt at indarbejde de valgte søgeord, men kun i et naturligt omfang. Ordene skal bruges med omhu og kun anvendes hvor det giver mening. Eksempel: Teksten på forsiden af den fiktive webshop lyder: billige-fodbolde.dk sælger billige fodbolde til alle der gerne vil købe billige fodbolde fordi de hellere vil købe billige fodbolde end dyre fodbolde. Vores billige fodbolde er altid meget billige fodbolde og sammenlignet med vores konkurrenter typisk meget billige fodbolde. En tekst som i ovenstående eksempel, hvor teksten er spammet med søgeord, bliver straffet af Googles algoritme og vil resultere i en lavere placering. Der kan også udvælges specifikke søgeord til specifikke sider på webshoppen. Jo mere specifik en side er omkring et givent emne, des mere relevant vurderes siden at være af Google. Billeder Tekst på alle billeder (alt-tekst) er også et vigtigt element i SEO. Indeholder teksten ét af de valgte søgeord, finder Google potentielt også siden ved søgninger på billeder. Video og animationer Gode og relevante videoer og animationer, der giver brugerne reelle og brugbare oplysninger har to store fordele. Det giver troværdighed over for brugerne, og dermed også for Googles algoritme, og det får de besøgende til at bruge længere tid på siden. Hjemmesider hvor brugerne opholder sig længere tid, vurderes som mere relevante af Google og vil dermed få bedre rangeringer i søgeresultaterne. Offsite Offsite SEO handler om forhold der foregår uden for virksomhedens egen hjemmeside og som kan påvirke rangeringen på søgemaskinernes søgeresultater. Links Jo flere relevante links af høj kvalitet, der ligger på nettet til en given hjemmeside, des mere relevant og troværdig vurderes en hjemmeside at være. Derfor rangerer Googles algoritme hjemmesider med (mange) relevante kvalitetslinks højere end sider uden links. En del af SEO handler derfor om, at få andre til at linke til webshoppen. Det kan fx ske via samarbejder, gæsteindlæg på blogs eller links fra andre hjemmesider som webshoppen selv kontrollerer. Bemærk dog, at kvalitet og relevans er langt vigtigere end kvantitet.

13 Synlighed Omtale andre steder på nettet, likes på Facebook og aktiv deltagelse i fora på sociale medier bliver også vurderet af søgemaskinerne. Jo mere synlig webshoppen er relevante steder på nettet, jo mere relevant synes hjemmesiden at fremstå i søgemaskinernes algoritmer. Troværdighed Søgemaskinerne vurderer troværdigheden af hjemmesidens indhold. Fremstår webshoppen som troværdig vil rangeringen blive højere. Det kan fx være tydelige kontaktoplysninger og klare handelsbetingelser samt opdaterede og unikke produkttekster der påvirker troværdigheden. En anden måde, at få en god score i fx Googles troværdighedsvurdering er, at have links til og fra andre sider som vurderes at have en meget høj troværdighed. Eksempelvis er offentlige myndigheders hjemmesider og nyhedssider som fx jp.dk og tv2.dk ofte vurderet som meget troværdige. Skadelig SEO På baggrund af søgemaskinernes forretningsmodel, så er der handlinger som kan skade en webshops placering fordi fx Google straffer shoppen. Googles eneste interesse er at præsentere relevante resultater for deres brugere, og hvis de identificerer handlinger som er forsøg på at snyde algoritmen vil det resultere i en lavere rangering. Eksempler her på er tekst der er spammet med søgeord jf. eksemplet med alt for mange enslydende links til shoppens hjemmeside eller fx mange links fra hjemmesider som er vurderet som utroværdige af Google. Nyhedsbreve Gratis trafik kan også komme fra fx nyhedsbreve som webshoppen udsender til de brugere der har tilmeldt sig nyhedsbrevet. Der findes mange strategier for, hvordan nyhedsbreve skal opbygges, hvor tit de skal udsendes, i hvilken indholdsmæssig rækkefølge osv. Disse forhold vil ikke blive nærmere belyst i dette kapitel. Opmærksomheden rettes i stedet mod nødvendigheden af splittests. På samme vis som kampagner i fx AdWords kan splittestes, så kan også nyhedsbreve splittestes. Det kan være alt fra overskrifter, tekstindhold, farver, links-udformning til tidspunkt for udsendelse, rækkefølge og nyhedsbrevets længde der splittestes. Kun ved at splitteste, finder du ud af, hvad der virker bedst i forhold til din målgruppe.

14 Betalt eller gratis trafik? Hvilken form for trafik du satser på, er helt afgørende for de indsatser du skal igangsætte. Start indledningsvist med at fastlægge dit ambitionsniveau og budget for trafikskabelsen samtidig med at du fastlægger formålet med trafikken. Investeringen i trafik skal betragtes som en hvilken som helst anden investering i din forretning der skal være udsigt til et fornuftigt afkast baseret på forventninger og beregninger. Betalt trafik er generelt kortsigtet, mens gratis trafik er langsigtet. Den betalte trafik varer ved lige så længe du betaler for den og ophører så snart betalingen stopper. Den gratis trafik tager generelt længere tid at generere, men til gengæld har du en vedvarende potentiel kundestrøm så længe du vedligeholder den. God arbejdslyst. Thomas Lindholm Uth er cand.merc. fra Aarhus Universitet og har arbejdet med dansk og international detailhandel i en årrække. Han underviser på Erhvervsakademi Aarhus i Supply Chain Management, Distribution og Retail på såvel fuldtids- som efter/videreuddannelserne. Derudover driver han sit eget konsulentfirma hvor han bl.a. bistår med hjælp til rekruttering, mystery shopping og udvikling af visuelle koncepthåndbøger til detailbutikker. Han er desuden hovedforfatter på bogen Supply Chain Management og Marketing organisering og optimering af forsyningskæden. For nærmere info, kontakt: Mobil: Mail: eller LinkedIn: Erhvervsakademiet: Bog: Supply Chain Management og Marketing

Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google.

Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google. Marketing A-Z Marketingbegreb Betydning A Adwords Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google. B Branding Signalerer, hvad

Læs mere

Succes online Træning #3

Succes online Træning #3 Succes online Træning #3 #3 Skab mere trafik Agenda Siden sidst Sådan skaber I mere trafik Gør som i plejer Gør det nye Afslutning Salgskanaler Hvad virker? Online markedsføring Webshop/ -site Søge AdWords

Læs mere

Skab trafik Til din hjemmeside

Skab trafik Til din hjemmeside Skab trafik Til din hjemmeside Agenda 1. Er du online? 2. Hvorfor skal du være online? 3. Kommunikation på nettet Købt, ejet og tjent 4. Tre case virksomheder 5. Din online strategi Er du online? Hvad

Læs mere

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk Google SEO, AdWords og Analytics Google Engage Dagens agenda Google styrer! SEO Gratis markedsføring AdWords Betalte annoncer Analytics Mål eller dø! Google styrer Hvis du findes på Google, findes du!...

Læs mere

Google AdWords Advanced

Google AdWords Advanced Google AdWords Advanced Novicell Præsenteret af Martin Skøtt 1 Dagens Agenda Quality Score & AdWords basic Struktur & keywords Enhanced kampagner Enheder, planlægning, geografi & mobil. Dynamiske annoncer

Læs mere

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Som nystartet webshop vil du gerne ud over stepperne og begynde at sælge en masse produkter. Det kræver naturligvis,

Læs mere

Online annoncering. Online annoncering. Snak om emnet og med andre på #novicell

Online annoncering. Online annoncering. Snak om emnet og med andre på #novicell Online annoncering Snak om emnet og med andre på #novicell 1 Agenda Facebook LinkedIn Banner & IP-baseret Affiliate AdWords Tracking 2 CPC (Cost Per Click ~ Pris pr. klik) TBF er CPM (Cost Per Thousand

Læs mere

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl

MOOLA - sundhed for krop & sjæl. Velkommen til MOOLA. Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl MOOLA - sundhed for krop & sjæl Velkommen til MOOLA Information og inspiration til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl sundhed for krop & sjæl Information og inspiration til en sund krop,

Læs mere

sådan får du succes med dit nyhedsbrev

sådan får du succes med dit nyhedsbrev sådan får du succes med dit nyhedsbrev AUGUST 2014 Copyright 2014tt easynet ApS Opbyg databasen find et bedre navn PLAN- LÆG OFF- LINE LANDINGSside succes Foretag målinger LOKkemiddel konvertering FOKUSÉR

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Aaby Advice Online Strategi, konceptet.

Aaby Advice Online Strategi, konceptet. Aaby Advice Online Strategi, konceptet. Online strategi Måling og analyse Forbedringsforslag Løbende opfølgning ONLINE STRATEGI Vi sætter os ind i jeres situation internt (teknisk setup, organisationen

Læs mere

Online Marketing. Online marketing

Online Marketing. Online marketing Online marketing 1 Agenda Kort om Novicell Track det i Google Analytics Google AdWords Søgemaskineoptimering Noget med hjem og viden fremover 2 Om Novicell 3 Alt kan og bør trackes! - Google Analytics

Læs mere

Sociale medier og Emailmarketing

Sociale medier og Emailmarketing Sociale medier og Emailmarketing Agenda 1. Kanaler der forpligter 2. Introduktion til arbejdet med sociale medier 3. Betalt 4. Organisk 5. Emailmarketing Du skal være social Vær oprigtig interesseret Tal

Læs mere

AGENDA. Lidt om mig Markedsføring Hvorfor SEM? SEM Hvad består det af? DJØF Fredag d. 30. maj kl 16-18. Adwords SEO

AGENDA. Lidt om mig Markedsføring Hvorfor SEM? SEM Hvad består det af? DJØF Fredag d. 30. maj kl 16-18. Adwords SEO AGENDA DJØF Fredag d. 30. maj kl 16-18 Lidt om mig Markedsføring Hvorfor SEM? SEM Hvad består det af? Adwords SEO 1 Sarah Vos Thrysøe Arbejde 10 år hos IBM bl.a. som pipeline analytiker Udarbejdelse af

Læs mere

E-mailmarketing v/ Torben Christiansen Agenda: Hvem er jeg. Hvorfor E-mailmarketing? Har du tilladelse til at sende? Planlægning!

E-mailmarketing v/ Torben Christiansen Agenda: Hvem er jeg. Hvorfor E-mailmarketing? Har du tilladelse til at sende? Planlægning! E-mailmarketing v/ Torben Christiansen Agenda: Hvem er jeg Hvorfor E-mailmarketing? Har du tilladelse til at sende? Planlægning! Hvad skal du lægge vægt på? Ikke kun salg! Lær at anvende værktøjet! Design

Læs mere

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater Tak fordi du har downloadet denne guide! Du er nu allerede godt på vej til at skabe bedre resultater med din Virksomhedsside på LinkedIn.

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 Indledning Sidste år shoppede danskerne

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 6. Søgemaskineoptimering 12 7. Google

Læs mere

Guide: Få flere kunder med søgeannoncering (SEM)

Guide: Få flere kunder med søgeannoncering (SEM) Hjælp til din online marketing Guide: Få flere kunder med søgeannoncering (SEM) Udviklet af DI Handel 2017 Copyright 2017 DI Handel. Alle rettigheder forbeholdes. Googler dine kunder? Halvdelen er mine

Læs mere

Introduktion til. Kent Nygaard Christensen, SEM Konsulent kc@webjuice.dk 61719481

Introduktion til. Kent Nygaard Christensen, SEM Konsulent kc@webjuice.dk 61719481 Introduktion til Kent Nygaard Christensen, SEM Konsulent kc@webjuice.dk 61719481 Anatomien på Googles søgenetværk 0-3 sponserede links 0-8 sponserede links Organiske links Displayannoncering Display formater

Læs mere

Overlev hverdagen og fremtiden! IVÆKST Akademiet workshop AdWords 2 - Kampagnestyring og basal optimering

Overlev hverdagen og fremtiden! IVÆKST Akademiet workshop AdWords 2 - Kampagnestyring og basal optimering Overlev hverdagen og fremtiden! IVÆKST Akademiet workshop AdWords 2 - Kampagnestyring og basal optimering Dagens program 1. Kort om IVÆKST 2. Kort om Ecreo 3. Kort præsentationsrunde 4. Oplæg og inspiration

Læs mere

Onlinestrategi. hos Brandsite

Onlinestrategi. hos Brandsite Onlinestrategi hos Brandsite Hvem er vi? Brandsite består af en flok dedikerede medarbejdere, der alle brænder for at hjælpe dig og din virksomhed med din online markedsføring. Hvordan startede vi? Konceptet

Læs mere

Kom i gang med Adwords

Kom i gang med Adwords Kom i gang med Adwords Guide fra AdwordsForum skrevet af Jan P. Olsen Er du parat til at få del i alle de fordele Google Adwords kan give? Googles søgemaskine er i dag en af de mest besøgte websites overhovedet

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Vil du gerne optimere din forretning og tjene flere penge på din webshop? Hvis ja, så læs videre

Læs mere

SEO og Kommunikation

SEO og Kommunikation SEO og Kommunikation Agenda 1. Kommunikation på nettet 2. SEO hvad er det? 3. Teknisk SEO 4. Søgeordsanalyse 5. On-page SEO 6. Off-page SEO Kommunikation på nettet Kend din målgruppe Hvilke kunder har

Læs mere

Overlev hverdagen og fremtiden! IVÆKST Akademiet - workshop: AdWords for letøvede

Overlev hverdagen og fremtiden! IVÆKST Akademiet - workshop: AdWords for letøvede Overlev hverdagen og fremtiden! IVÆKST Akademiet - workshop: AdWords for letøvede Dagens program 1. Kort om IVÆKST 2. Kort om Ecreo 3. Oplæg og inspiration 4. Pause m/kaffe, te og vand 5. Workshop Kort

Læs mere

SEO. en digital værktøjskasse for begyndere og øvede

SEO. en digital værktøjskasse for begyndere og øvede SEO en digital værktøjskasse for begyndere og øvede 1 Indholdsfortegnelse Hvad er SEO? 3 Stryg til tops i søgning og salg 4 Trends og stats om SEO 5 Best practices for SEO 6 4 gode råd til indhold 10 Linkbuilding

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

Facebook annoncering.

Facebook annoncering. Facebook annoncering Martin Bengaard 36 år Gift far til tre børn 15 år med online markedsføring 3½ år i egen virksomhed Mission: at få markedsføring til at give mening! Podcast: startupsnakken.dk SENSE

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Velkommen til. Tim Nybro Hansen

Velkommen til. Tim Nybro Hansen Velkommen til Tim Nybro Hansen Dagens Agenda Kl. 16.00 Velkomst 1. Hvorfor optimere en hjemmeside? 2. Statistik & konverteringsoptimering 3. Skab tillid online Kl. 17.00 - Pause Kl. 17.10 4. Gennemgang,

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Agenda 1. Er du online? 2. Hvorfor skal du være online? 3. Mød de 3 virksomheder 4. Online strategi 5. Kommunikation på nettet 6. Sådan skaber du en hjemmeside 7. Forstå de online

Læs mere

Influencer Marketing

Influencer Marketing Influencer Marketing Historien om Del dit budskab på en ny måde Med de sociale mediers opkomst har vi radikalt ændret den måde, vi tænker markedsføring på. De er et samlingssted for innovation og autenticitet,

Læs mere

WEBINAR KEYWORDANALYSEN BASEN FOR SEO. 21. oktober 2015

WEBINAR KEYWORDANALYSEN BASEN FOR SEO. 21. oktober 2015 WEBINAR KEYWORDANALYSEN BASEN FOR SEO 21. oktober 2015 www.mono.net SEO STARTPAKKE Mono s SEO-specialister optimerer: Meta titler Meta beskrivelser Sideadresser (UR) ALT tags på billeder Sideoverskrifter

Læs mere

- søgemaskineoptimering

- søgemaskineoptimering - søgemaskineoptimering Guiden findes på bredahl-it.dk/seo Forventninger til aftenen Introduktion PageRank (og Google toolbar) Optimere webstedet (SEO) Trafikkontrol og statistikker Google Analytics Husk

Læs mere

Få succes på nettet med Google AdWords - Workshop Aarhus d. 19 marts 2013

Få succes på nettet med Google AdWords - Workshop Aarhus d. 19 marts 2013 Få succes på nettet med Google AdWords - Workshop Aarhus d. 19 marts 2013 v/tobias Thaastrup-Leth Onlinemarketingchef Onlinemedier ApS Søgemedier A/S Tlf 70 23 10 23 Program 2 timers trin-for-trin-gennemgang

Læs mere

Puneet Oberoi. Softworld A/S CEO

Puneet Oberoi. Softworld A/S CEO Digital Strategi Puneet Oberoi Softworld A/S CEO pob@softworld.dk Puneet Oberoi Moving Digital Founder pob@movingdigital.dk Digital Strategi for Grafikere 1. del kl. 10.00-10.45 2. del kl. 11.00-11.45

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

VUC workshop. Effektiv online markedsføring af din VUC shop

VUC workshop. Effektiv online markedsføring af din VUC shop VUC workshop Effektiv online markedsføring af din VUC shop Dagens program: Del 0: Nye muligheder med VUC shoppen (BO) Del 1: Optimér din VUC-hjemmeside og få flere kursister 5 målepunkter på din online

Læs mere

Kort om mig. Navn: Mikkel Ussing-Kelstrup

Kort om mig. Navn: Mikkel Ussing-Kelstrup Kort om mig Navn: Mikkel Ussing-Kelstrup 39 år Online Marketing Specialist hos RiverOnline.dk 15 år med kommunikation og marketing 6 år med online marketing SEO, Adwords, Splittest og Analytics Certificeret

Læs mere

PAID SEARCH (Google Ads)

PAID SEARCH (Google Ads) PAID SEARCH (Google Ads) HVEM ER JEG Jon Mandorf Paid Search Analyst HVAD I KAN FORVENTE Hvad er Google Ads? Hvorfor er det vigtigt? Hvordan gør jeg? PAID SEARCH - DEFINITION Paid search er kunsten og

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame

Gode råd til bloggere om skjult reklame Gode råd til bloggere om skjult reklame Bloggeres omtale af produkter og virksomheder kan være reklame. En blog er typisk en hjemmeside, som løbende opdateres med indlæg fra bloggeren, eksempelvis om de

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Seminar Google Analytics. Google Analytics. Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott

Seminar Google Analytics. Google Analytics. Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott Google Analytics Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott 1 Agenda Basis Analytics Hvem er dine kunder? Find potentialet Rapporteringer Mål på indsatsen Næste version 10 gode råd 2 Hvad er

Læs mere

Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig?

Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Få flere kunder Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder og bundlinje?

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

Skab trafik. Til din hjemmeside

Skab trafik. Til din hjemmeside Skab trafik Til din hjemmeside Agenda 1. Søgemaskinemarkedsføring 2. Display/Banner annoncering 3. Video markedsføring 4. Analytics 5. Din online strategi Søgemaskinemarkedsføring Kan du finde din virksomhed?

Læs mere

Markedsføringspakker

Markedsføringspakker Markedsføringspakker NÅR VORES KUNDER HAR SUCCES, HAR VI SUCCES SEO Gruppen Slotsgade 20C 2.sal TH Odense C 5000 Tlf: +45 78 77 97 10 E-mail: kontakt@seogruppen.dk Basis Markedsføringspakke 4.000,- kr.

Læs mere

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play.

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play. Betingelser for virksomheder mv. s brug af Naveedio Naveedio er en nyskabende App baseret markedsføringsplatform, der består af SPIL, hvor brugerne kan vinde penge ved korrekt besvarelse af spørgsmål og

Læs mere

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret. Indledning Jeg ved at halvdelen af mine marketingkroner er spildt jeg ved bare ikke hvilken halvdel! Du har det sikkert på samme måde. Online marketing er en jungle og uigennemskueligt og du har helt ret.

Læs mere

Skab trafik. Til din hjemmeside

Skab trafik. Til din hjemmeside Skab trafik Til din hjemmeside Agenda 1. Er du online? 2. Hvorfor skal du være online? 3. Kommunikation på nettet Købt, ejet og tjent 4. Tre case virksomheder 5. Din online strategi Er du online? Hvad

Læs mere

10 gode grunde til at prioritere online i markedsføringsplanen. Jan Mortensen - SearchAcademy.dk IAA Kolding 18. juni 2009

10 gode grunde til at prioritere online i markedsføringsplanen. Jan Mortensen - SearchAcademy.dk IAA Kolding 18. juni 2009 10 gode grunde til at prioritere online i markedsføringsplanen Jan Mortensen - SearchAcademy.dk IAA Kolding 18. juni 2009 Men først lidt om mig selv Jan Mortensen Arbejdet med online markedsføring siden

Læs mere

AGENDA. Hvem er Jens Peter? SEO Seneste udvikling. Husk dine mantraer. Læser du i Google Analytics?

AGENDA. Hvem er Jens Peter? SEO Seneste udvikling. Husk dine mantraer. Læser du i Google Analytics? AGENDA Hvem er Jens Peter? SEO Seneste udvikling Husk dine mantraer Læser du i Google Analytics? Jens Peter Nielsen, Online Marketing Manager Forretningsorienteret SEO og Analyse nørd Står på quick dial

Læs mere

MARKETINGCHEFENS KPI GUIDE

MARKETINGCHEFENS KPI GUIDE GUIDE 2016 MARKETINGCHEFENS KPI GUIDE EFFEKTMÅLING DOKUMENTATION GENNEMSIGTIGHED PRIORITERING 2 KPI OVERBLIK VI KAN IKKE KOMME UDEN OM KPI ER EFFEKTMÅLING, DOKUMENTATION, GENNEMSIGTIGHED OG PRIORITERING.

Læs mere

Facebook Annoncering. 4 timers kursus. Bliv skarp på Annoncering med de nye regler på Facebook

Facebook Annoncering. 4 timers kursus. Bliv skarp på Annoncering med de nye regler på Facebook Facebook Annoncering 4 timers kursus Bliv skarp på Annoncering med de nye regler på Facebook Sociale Medier Sociale medier er en fællesbetegnelse for digitale tjenester, hvor brugere selv kan skabe og

Læs mere

Betal kun for resultater - sådan fungerer affiliate markedsføring

Betal kun for resultater - sådan fungerer affiliate markedsføring Betal kun for resultater - sådan fungerer affiliate markedsføring Affiliate markedsføring er præstationsbaseret markedsføring på internettet, hvor såkaldte publicister (også bedre kendt som affiliates

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Analytics for webshops

Analytics for webshops Analytics for webshops Agenda Hvorfor webanalyse? Korrekt opsætning Opsætning af mål E-handelssporing Saml data ét sted Kampagnesporing Evaluering af trafikkilder Evaluering af AdWords kampagner Evaluering

Læs mere

Webinar: SEO for kommunikatører. Nicolai Vittrup Direktør i Webamp

Webinar: SEO for kommunikatører. Nicolai Vittrup Direktør i Webamp Webinar: SEO for kommunikatører Nicolai Vittrup Direktør i Webamp nv@webamp.dk +45 31 41 54 20 Webinarets indhold Best practices i SEO 2019 Struktureret data Linkbuilding Anbefalede tools/værktøjer Alle

Læs mere

... Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder. SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

... Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder. SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier www.marketing-manager.dk www.marketingshop.dk

Læs mere

Synlighed på nettet. 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg

Synlighed på nettet. 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg Synlighed på nettet 10 August 2016 Netværksmøde Skanderborg Agenda 1. Hvem er jeg og hvorfor står jeg her? 2. Synlighed på nettet, hvorfor? 3. Synlighed på nettet, hvor? 4. Synlighed på nettet, hvordan?

Læs mere

DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell

DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell DM14 37 konkrete tips til webshoppen Bjarke Bekhøj / Compell Hvem er jeg? Bjarke Bekhøj, Direktør i Compell (http://www.compell.dk) 5 års erfaring med strategisk online forretningsudvikling 15 års erfaring

Læs mere

Sociale medier og marketing

Sociale medier og  marketing Sociale medier og Emailmarketing Agenda 1. Kanaler der forpligter 2. De sociale kanaler 3. FB - Betalt 4. FB Organisk 5. LinkeIn 6. Emailmarketing Du skal være social Vær oprigtig interesseret Tal MED

Læs mere

Revitalisering af virksomheders markedsføring og nyttiggørelse af traditionelle kundedata på nye platforme. John Nielsen

Revitalisering af virksomheders markedsføring og nyttiggørelse af traditionelle kundedata på nye platforme. John Nielsen Revitalisering af virksomheders markedsføring og nyttiggørelse af traditionelle kundedata på nye platforme. John Nielsen Markedsføring via sociale medier & online tilstedeværelse John Nielsen Program Præsentation

Læs mere

Aarhus d. 6 april 2011

Aarhus d. 6 april 2011 Aarhus d. 6 april 2011 Tobias Thaastrup-Leth, 31 år, Århus Uddannet i fotobranchen, men endt som professionel nørd Onlinemarketingchef i OnlineMedier ApS og Søgemedier A/S 10 års erfaring med design af

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Skab trafik til dit website

Skab trafik til dit website Skab trafik til dit website Rasmus Terp Cand.Merc IEC (Soon!) Web2Media senior konsulent/ebusiness expert Tidligere bl.a. Ungarbejde.dk Modul 1: Online tilstedeværelse - Hvordan bygger jeg en hjemmeside

Læs mere

Gennemgang af de vigtigste elementer i. Jan Mortensen - SearchAcademy.dk IAA 13. maj 2009

Gennemgang af de vigtigste elementer i. Jan Mortensen - SearchAcademy.dk IAA 13. maj 2009 Gennemgang af de vigtigste elementer i online markedsføring Jan Mortensen - SearchAcademy.dk IAA 13. maj 2009 Hvem f.. er Jan Mortensen? Jan Mortensen Arbejdet med online markedsføring siden 1995 M&P e-marketing

Læs mere

Bliv synlig på nettet!

Bliv synlig på nettet! Bliv synlig på nettet! Østfyns Erhvervsråd Sinatur Hotel Storebælt Nyborg d. 8. september 2015 Sanne Schibsbye IBIZ-Center sanne@ibiz-center.dk +45 7220 1751 Morgenens program Introduktion til online synlighed

Læs mere

Fra 0-100 km/t Sådan fik vi succes online

Fra 0-100 km/t Sådan fik vi succes online Fra 0-100 km/t Sådan fik vi succes online Taler: IT-/Marketing Chef hos Cykelpartner.dk Program Hvem er? Hvem er Cykelpartner.dk? Kundeservice CPA / Affiliate marketing CPC / Adwords, Facebook Ads, Bing

Læs mere

Karsten Nygaard. Søren Riisager. Head of SEO, Partner Foredragsholder Member SEOoktoberfest

Karsten Nygaard. Søren Riisager. Head of SEO, Partner Foredragsholder Member SEOoktoberfest Søren Riisager Head of SEO, Partner Foredragsholder Member SEOoktoberfest Karsten Nygaard Chef for digital rådgivning Foredragsholder Searchmetrics certificeret 1 Webjuice den korte historie 2011 2013

Læs mere

On-Site SEO guidelines. SEO Om. SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization = Søgemaskineoptimering.

On-Site SEO guidelines. SEO Om. SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization = Søgemaskineoptimering. On-Site SEO-guide On-Site SEO guidelines SEO Om SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization = Søgemaskineoptimering. I vores On-Site SEO guidelines kan du få et basalt kendskab til de grundlæggende

Læs mere

Skab trafik til dit website

Skab trafik til dit website Skab trafik til dit website Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye

Læs mere

Long time no SEO. Fra Bonzer. Skrevet af Thomas Bogh (Head Of SEO hos Bonzer)

Long time no SEO. Fra Bonzer. Skrevet af Thomas Bogh (Head Of SEO hos Bonzer) Long time no SEO Fra Bonzer Skrevet af Thomas Bogh (Head Of SEO hos Bonzer) 2 INTRODUKTION - - - - X SEO er det værktøj inden for online marketing, som kan give det absolut bedste udbytte og flest kunder,

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Karsten Nygaard. Søren Riisager. Head of SEO, Partner Foredragsholder Member SEOoktoberfest

Karsten Nygaard. Søren Riisager. Head of SEO, Partner Foredragsholder Member SEOoktoberfest Søren Riisager Head of SEO, Partner Foredragsholder Member SEOoktoberfest Karsten Nygaard Chef for digital rådgivning Foredragsholder Searchmetrics certificeret 1 Webjuice den korte historie 2011 2013

Læs mere

EKSPORT ONLINE. Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier

EKSPORT ONLINE. Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier EKSPORT ONLINE Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier De 4 hovedpunkter Eksport og udvikling: Hvordan står virksomheden rigtigt i andre lande Online tilstedeværelse: Hvordan bliver virksomheden

Læs mere

Kommunen som forretning. René Poulsen, wiseo.dk

Kommunen som forretning. René Poulsen, wiseo.dk Kommunen som forretning René Poulsen, wiseo.dk Agenda Hvor tjener kommunen penge? Find det rigtige søgeord Den rigtige landingsside SEO optimering af landingssider Den hurtigste side kommer først i mål

Læs mere

Charlotte F Czepluch cfc@cphbusiness.dk

Charlotte F Czepluch cfc@cphbusiness.dk SEO / sem optimering strategi forretningen Inden vi gør noget som helst andet: Venligst aflæg denne web-side et besøg: www.densnugnu.dk Faktisk - aflæg gerne denne side et besøg, når som helst i næste

Læs mere

Sådan bliver du synlig, får flere kunder og sikrer din toplinje. Christina Søndergaard Online Marketingchef

Sådan bliver du synlig, får flere kunder og sikrer din toplinje. Christina Søndergaard Online Marketingchef Sådan bliver du synlig, får flere kunder og sikrer din toplinje Christina Søndergaard Online Marketingchef Hvem er atriumweb? Digitalt bureau Beliggende i Egå, nord for Århus Vi har været i gang i 5 år

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Christina Søndergaard Online Marketingchef. Frederik Grøne Larsen Online Marketingkonsulent

Christina Søndergaard Online Marketingchef. Frederik Grøne Larsen Online Marketingkonsulent Christina Søndergaard Online Marketingchef Frederik Grøne Larsen Online Marketingkonsulent Hvad skal vi igennem? 1. Overordnet overblik 2. Betjeningspanel, genveje og annoteringer 3. Realtid 4. Målgruppe

Læs mere

Christina Søndergaard Online Marketingchef

Christina Søndergaard Online Marketingchef Christina Søndergaard Online Marketingchef Hvad skal vi igennem? 1. Overordnet overblik 2. Betjeningspanel, genveje og annoteringer 3. Realtid PAUSE 4. Målgruppe 5. Anskaffelse PAUSE 6. Adfærd 7. Konverteringer

Læs mere

Ledertræf på tværs. Indlæg vedr. sponsorbearbejdning

Ledertræf på tværs. Indlæg vedr. sponsorbearbejdning Ledertræf på tværs Indlæg vedr. sponsorbearbejdning Agenda - Danmarks Bowling Forbund - Hvad kan vi gøre som klub - Affiliate partner - Gode ideer - Stars & Strikes eksempel - Spørgsmål Salg & Marketing

Læs mere

Hurtig SEO Guide til din hjemmeside

Hurtig SEO Guide til din hjemmeside Hurtig SEO Guide til din hjemmeside For at forbedre din hjemmesides synlighed på søgemaskiner, vil vi anbefale at du er omhyggelig med søgeoptimeringen deraf. Hvis du følger de følgende punkter omhyggeligt

Læs mere

CHLEOPATRA NATURLIG KOSMETIK FRI FOR KEDELIG KEMI AFFILIATE MAPPEN

CHLEOPATRA NATURLIG KOSMETIK FRI FOR KEDELIG KEMI AFFILIATE MAPPEN CHLEOPATRA NATURLIG KOSMETIK FRI FOR KEDELIG KEMI AFFILIATE MAPPEN CHLEOPATRA NATURLIG KOSMETIK FRI FOR KEDELIG KEMI AFFILIATE MAPPEN Tjen penge på at promovere vores naturlige og økologiske produkter

Læs mere

WEBPROFFEN webdesign & online marketing

WEBPROFFEN webdesign & online marketing WEBPROFFEN webdesign & online marketing PRODUKTER 2016 HOVEDPRODUKTER STANDARD ADVANCED PREMIUM 4495,- 7495,- 9995,- UNIKT WEBDESIGN UNIKT WEBDESIGN UNIKT WEBDESIGN ENKELT BRUGER ENKELT BRUGER MULTI BRUGER

Læs mere

Analytics for virksomheder

Analytics for virksomheder Analytics for virksomheder Agenda Hvorfor webanalyse? Datakvalitet Saml data ét sted Værdi Kampagnesporing Mobil trafik Spørgsmål Jacob Worsøe Online marketing specialist webdanmark.com Etableret 1998

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

6 Ugers Digital Markedsførings Uddannelse. Online Marketing SEO Præsentation Anders Sevelsted Bigum&Co Amagerbrogade

6 Ugers Digital Markedsførings Uddannelse. Online Marketing SEO Præsentation Anders Sevelsted Bigum&Co Amagerbrogade 6 Ugers Digital Markedsførings Uddannelse Bigum&Co Kursist hemmeligt Anders Sevelsted Underviser & Foredragsholder Teori Vs. Praksis Viden Vs. Færdigheder Hvad forventes det i kan når vi er færdig? Skal

Læs mere

Efterårsferie-kampagne 2011: Evaluering!

Efterårsferie-kampagne 2011: Evaluering! Efterårsferie-kampagne 2011: Evaluering! Baggrund: Der var flere grunde til at lave Efterårsferie kampagnen 2011. 1) Skabe en øget opmærksomhed omkring Efterårsferie-tilbud fra Linkpakkekunder 2) At vise,

Læs mere

Indhold. Annonceringsoversigt. Facebook. Presse. Online trafik. Effekter af markedsføring. Kendskab til julekalenderen

Indhold. Annonceringsoversigt. Facebook. Presse. Online trafik. Effekter af markedsføring. Kendskab til julekalenderen Evaluering 2011 Indhold Annonceringsoversigt Facebook Presse Online trafik Effekter af markedsføring Kendskab til julekalenderen Annonceringsoversigt Trykt annoncering Jyllandsposten julemagasin (3. december)

Læs mere

RABAT LÆS MERE. Budgetloft sikrer, at du overholder dit budget. About Greenland. Destinations. Things to Do. Plan your Trip. Travel Search IN D

RABAT LÆS MERE. Budgetloft sikrer, at du overholder dit budget. About Greenland. Destinations. Things to Do. Plan your Trip. Travel Search IN D About Greenland 3 RABAT T I L 1. O K TO 14 20 RAB Bliv synlig for 650.000 unikke besøgende årligt Du betaler kun for klik, der giver trafik og forretning til dig Gratis annoncevisninger - Ingen faste omkostninger

Læs mere

Basic Analytics. Martin Skøtt, Online Marketingchef, Novicell @martinskott

Basic Analytics. Martin Skøtt, Online Marketingchef, Novicell @martinskott Basic Analytics Martin Skøtt, Online Marketingchef, Novicell @martinskott Agenda Praktisk information Kort om Novicell Intro til web analytics Introduktion til Analytics Afrunding Spørg løs undervejs Kort

Læs mere

Aarhus d. 5 maj 2011

Aarhus d. 5 maj 2011 Aarhus d. 5 maj 2011 Tobias Thaastrup-Leth, 31 år, Århus Online Marketing Chef i OnlineMedier ApS & Søgemedier A/S Webdesign siden 1998 Online markedsføring siden 2002 Larry Page & Sergey Brin, Stanford

Læs mere

15 Online Marketingtips i 2015. Martin Skøtt, Online Marketingchef, Novicell @martinskott

15 Online Marketingtips i 2015. Martin Skøtt, Online Marketingchef, Novicell @martinskott 15 Online Marketingtips i 2015 Martin Skøtt, Online Marketingchef, Novicell @martinskott Kort om Novicell Novicell er et uafhængigt it- og webbureau med 85 ansatte Fokus på online forretning Styr på projekter

Læs mere

Status på www.silkeborg.com kampagnen 2015

Status på www.silkeborg.com kampagnen 2015 Status på www.silkeborg.com kampagnen 2015 Kampagnen har udelukkende været digital med et miks af mediekanalerne: Adwords (50%) Search og bannerannoncering Facebook (10%) RTB (40%) - bannerannoncering

Læs mere

Velkommen til Google AdWords for begyndere. 2011 Gorm Larsen & Zornig A/S - Not for use or distribution without written permission.

Velkommen til Google AdWords for begyndere. 2011 Gorm Larsen & Zornig A/S - Not for use or distribution without written permission. Velkommen til Google AdWords for begyndere Om IVÆKST - Etableret i 2003 som Firmastart - Offentlig-privat samarbejde Mål: at skabe vækst i nystartede og mindre virksomheder - I 2006 Relanceret - privat

Læs mere