På Intranettet: - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder."

Transkript

1 Sæt kryds i kalenderen. Næste møde er planlagt til den 11. juni 2014 På Intranettet: - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder.

2 Indhold MDM udgår, da projektet er udsat pga. tekniske vanskeligheder... 3 Nyt it-sikkerhedssystem... 3 Gode råd, tips og tricks vedr. passwords... 4 Sikker mail. Gennemgang af send/modtag sikker mail Falske Antivirus/Malware-programmer Enkelt-labels-print / printer Orientering Outlook til alle Distributionslister Skift selv din adgangskode kampagne Opsamling fra møderne Skift af kodeord mobiltelefon / Ipad / VPN-forbindelse Definition af Personfølsomme data RIS Pacs / Windows Bookplan... 24

3 MDM udgår, da projektet er udsat pga. tekniske vanskeligheder Mobil sikkerhed sikkerhedssystem til mobile enheder Uddrag fra Regionens intranet: Stadig flere ansatte i Region Syddanmark benytter mobile enheder i hverdagen. Nu tages et nyt sikkerhedssystem i brug. Det har fokus på personfølsomme oplysninger og retningslinjer for brugen af mobile enheder i arbejdssammenhæng. Med den stigende brug af de mobile enheder er det derfor nødvendigt at følge de gældende regler og retningslinjer, som er udarbejdet til øget brug af digital kommunikation og post i Region Syddanmark de kommende år. Samtidig indfører regionen it-systemet Mobile Device Management MDM. Ved mobile enheder forstås mobiltelefoner (smartphones), tablets og lignende. Nyt it-sikkerhedssystem MDM er et it-sikkerhedssystem til mobile enheder, som betyder at de ansatte på sikker vis kan udnytte de muligheder, som mobile enheder giver. Blandt andet at overføre og benytte såkaldt patientnære data udenfor regionens matrikler. Til MDM-systemet knyttes en række sikkerhedsforskrifter for ansattes brug af mobile enheder. Det sker da adgangen til data i kliniske og administrative it-systemer kan være afgørende for arbejdsgangene i Region Syddanmark.

4 Gode råd, tips og tricks vedr. passwords Som en del af Region Syddanmarks IT-sikkerhed, kræves det at it-brugere skifter deres password hver 3. måned. Mange finder dette irriterende og endnu flere har svært ved at huske det nye password, i tiden lige efter et skift. Det første er der desværre ikke noget at gøre ved, men det andet kan gøres nemmere, hvis man gør sig lidt umage. At det kan være svært at huske et nyt password, er helt forståeligt. Man er lige mødt på arbejde og det første men ser på computeren, er en besked om at man skal skifte sit password. Man taster straks navnet på sin kat, efterfulgt af kattens fødselsdag, blot for at få at vide at dette password har været benyttet før, og ikke kan bruges. Efter adskillige forsøg og fri association, ender man med at taste Abepels9, for det har man i hvert fald ikke brugt før. Problemet er bare, at allerede da man tændte computeren, var man i gang med sit arbejde inde i hovedet, så et fuldstændig opdigtet ord uden personlig betydning, sidder ikke fast og er glemt næste gang man skal logge ind. Lad os i første omgang lige repetere kravene til passwords: Et password må ikke genbruges, de næste 24 gange man skifter. Et password må højst være 90 dage gammelt. Et password kan tidligst skiftes med én dags mellemrum (undtagen af administrator). Et password skal bestå af mindst 8 karakterer. Et password må ikke indeholde ens navn eller brugernavn. Et password skal være komplekst, hvilket vil sige at det skal indeholde mindst 3 af følgende kategorier: Store bogstaver Små bogstaver Tal Specialtegn (- + _ & = osv.) Der må dog ikke benyttes danske vokaler i et password: (æ ø å), da der ved brug af især Appleprodukter: (ipad, iphones) har været problemer forårsaget af disse. Men så komplekst er det nu heller ikke. Her er nogle eksempler på helt acceptable passwords: 2Havevandere JhMohvirs98 Havre-gryn God24-12Jul AnnaPihlpaaTV2

5 Men hvordan finder man så på et password? At huske noget, er meget nemmere hvis det har en betydning for os. Det er selvfølgelig også derfor at mange bruger deres ægtefælles, børns eller kæledyrs navne. Det er der som sådan ikke noget galt i, men her er nogle forslag til at gøre det lidt sværere at gætte. Forbogstaver En meget nem metode, som giver passwords der er nærmest umulige at gætte, er at finde på en remse og derefter bruge de første bogstaver i ordene. Remse: Min hund hedder Buller og har 4 ben Password: MhhBoh4b Remse: I 2013 var vi på ferie i Tyrkiet Password: I2013vvpfiT Sammensatte ord En anden metode som ligeledes giver passwords der er til at huske, uden dog at være helt lige så sikker, er små remser hvor man sammenskriver ordene. Remse: Min kone er 168 cm Password: Minkoneer168cm Kreativ skrivning (Det er dét de unge vil ha ) Man kan benytte tal eller tegn til at erstatte visse bogstaver i et ord, og på den måde lave et ellers almindeligt ord om til et sikkert password. Almindeligt: Bropiller Kreativt: Br0p1ller (bogstavet o erstattet med tallet nul og bogstavet i erstattet med tallet et) Almindeligt: Tyveknaegte Kreativt: 20-knaegte Kig dig omkring Kan man ikke lige finde på noget, kan man tage et kig på sit skrivebord eller ud af vinduet. Måske er der noget man bruge. Her er nogle eksempler: - Kl1pseMask1ne - Laebe-St1ft - De1fbumv (Der er 1 flot bil udenfor mit vindue)

6 Sikker mail. Gennemgang af send/modtag sikker mail. Installation af Sikker mail Vælg programmet Tieto Send Digitalt Install Klik på Run (Husk at lukke Acadre og Alle Office produkter) Klik på Send Digitalt Konfiguration Vælg den relevante postkasse og mailadresse i henholdsvis Digital post og Sikker Mail -fanebladene

7 Nu er du klar til at anvende Sikker mail direkte fra din egen Outlook. Åbn en ny mailskabelon. udfyld: 1. Emne 2. Mailteksten 3. Klik på Send Digitalt Nu får du mulighed for at skrive mailadresserne på modtagerne og tjekke om de kan modtage sikker mail Her har jeg prøvet at skrive 4 eksempler på cpr-numre / mailadresser. 1. Denne person har tilmeldt sig i E-boks til at modtage post fra Region Syddanmark. 2. Denne person har ikke tilmeldt sig i E-boks derfor er det ikke muligt at sende sikker mail til personen. 3. xxx@odense.dk. Tunnelkryptering = mails mellem to eller flere domæner bliver automatisk sendt som sikre mails. I dette tilfælde er der Tunnelkryptering mellem odense.dk og rsyd.dk. 4. Mails til volapyk@politiet.dk kan ikke afsendes som sikker mail. Her er man nødsaget til at få en nøjagtig sikker-mail-adresse oplyst fra modtageren eller sende brevet på gammeldaws maner. Til slut klikkes på Send Digitalt og mail er sendt til de ønskede personer. Mailen bliver herefter leveret til modtagerens E-boks.

8 Modtageren har nu mulighed for at besvare mailen Svaret vil nu gå ind i den postkasse, som du har opsat systemet til.

9 Ved at klikke på ved vedhæftede fil Original_ -eml får man mulighed for at åbne dokumentet dkalsignaturbevis.xml I 5. linie står cpr-nummeren på den person, som har afsendt mailen. Nu er du så klar til at videresende mailen til relevant person. Husk du skal stå på forsiden af mailen (inkl. forklædet), når du videresender. Den person, som skal besvare mailen, kan besvare direkte fra sin egen postkasse. Dog skal man huske, at der ikke må rettes i Emne-feltet.

10 Nedenfor ser I det svar, som er havnet direkte i modtageres E-boks. Såfremt I har yderligere spørgsmål omkring Sikker mail så kontakt enten Pia Holsting eller Mette Dall. Vi vil meget gerne komme ud til jer på afdelingen, og gennemgå ovenstående tid: ca. 1 time.

11 Falske Antivirus/Malware-programmer Fra Region Syddanmarks intranet: Der opleves for tiden et stigende antal problemer, hvor brugere har downloadet og installeret falske Antivirus-/Malware-/Spyware programmer fra internettet. F.eks. når der surfes på internettet mødes brugere ofte af spændende reklamer med advarsler om, at PC en er inficeret eller kan optimeres til at køre bedre og hurtigere. Dette er falsk reklame og skal ikke tages alvorligt! Èt enkelt klik på en reklame er nok til at starte en uønsket installation. Brugere risikerer at få downloadet og installeret skadelig software, som netop ikke gavner pc en, men tværtimod i bedste fald sløver pc en og forhindrer brug og i værste fald forårsager, at pc en bliver inficeret med virus og skal ominstalleres. Et par eksempler på falsk Antivirus kan se sådan ud, men da det er ikke muligt at liste samtlige variationer, rådes brugere til at være forsigtige og huske at bruge sund fornuft. Nedenstående eksempler er på engelsk, men det betyder ikke at eventuelle danske reklamer er ufarlige eller regulære. Alle pc ere i Region Syddanmark skal KUN benytte de nedenstående it-sikkerheds produkter, som er centralt opsatte og administreret. Brugere skal derfor kun reagere på beskeder fra disse programmer, eller ved henvendelser direkte fra IT Supporten eller andet kendt IT-personale. Der må aldrig selv downloades eller installeres administrative IT-programmer. Spørg IT personale i IT Supporten, hvis du er tvivl.

12 Lær at genkende de korrekte programmer, så du nemmere kan gennemskue de falske Antivirus: TrendMicro OfficeScan til beskyttelse mod virus, malware og spyware OfficeScan ikonet ser sådan ud: Ved højreklik på denne og valg af OfficeScan Console hentes selve programmet, som ser sådan ud:

13 En regulær virus alert ser sådan ud og skal fra brugerens side reageres på ved enten at stoppe øjeblikkeligt med download/installation eller kørsel af et program, som forårsager alert. Alternativ kontaktes IT-Supporten, som vil hjælpe videre med korrekt håndtering. Sikkerhedsopdateringer: Windows update, som henter og installerer nødvendige sikkerhedsopdateringer fra Microsoft. Update beskeder kan se sådan ud: Kort sagt: Ignorer og fravælg alt andet software, uanset hvor dramatisk og spændende, det end måtte se ud.

14 Enkelt-labels-print / printer Grundet et ønske fra flere afdelinger på OUH har vi valgt at indfører en ny printer til enkelt labels udskrift fra FPAS. Dette vil betyde at man ikke længerer behøver at udskrive et helt labels ark, hvis man kun skal bruge en enkelt labels, men kan vælge det præcise antal man har brug for. Bestilling af printer og forbrugsstoffer, skal foretages fra varebestilling og IT i program vinduet: Link: Printeren hedder Zebra GK420 TT 203DPI Bestilling af printer Når printeren er bestilt og leveret til afdelingen, laves der en Maximo sag, hvori der bedes om installation af labels printer. HUSK også at bestille en/flere labels rulle ved indkøb af printer, da dette ikke følger med printeren, ligesom netværkskabel også skal bestilles særskilt. Vær opmærksom på at printer skal tilsluttes et netværksstik, sørg derfor for at dette er klargjort inden I bestiller installation af printeren i Maximo. Opsætning i fpas Start FPAS og i TERM skrives g-ud Tryk Enter Vælg sygehus, eksempelvis s for Svendborg og o for Odense Vælg ligeledes hvilken afdeling printer findes på. Tryk Enter Vælg sygehus, eksempelvis S for Svendborg og O for Odense

15 Vælg sygehus, ex.: S for Svendborg O for Odense Vælge ligeledes, hvilken afdeling printeren findes på. Tryk Enter Tab ned til punktet enkeltlabels og tryk F12 for at fremsøge printer.

16 Vælg den ønskede printer på listen Tryk Enter Tab ned til punktet enkeltlabels Tryk Enter Opsætningen af printeren er nu udført.

17 Brug af printer Brugen af printeren er beskrevet på intranettet med en video som beskriver fremgangsmåden. Enkeltlabels udskrives med etikette type 8 fra fpas. Se video på linket Enkeltlabels udskrives med etikette type 8 fra FPAS.

18

19 Orientering Outlook til alle Som vi oplyste på sidste møde, så vil alle brugere, der bliver oprettet i dag, få en Outlook-konto - uanset om det er bestilt i PODB eller ej. På sigt vil man i PODB også kun skulle vælge et system Netværksadgang + Outlook Distributionslister Alle lister kan nu redigeres via Outlook-klienten igen. Vejledning: Åben adressekartoteket Åben den liste du har rettigheder til at administrere

20 Hvis man skal fjerne en person fra listen marker bruger og vælg Fjern. Hvis du vil tilføje en bruger til listen vælg Tilføj Find bruger» Tilføj» OK Når man er færdig med at tilføje/fjerne personer vælges OK

21 Skift selv din adgangskode kampagne Nu kan du hjælpe din kollega, også selvom du er logget på pc en med en fællesbruger. Så det er nu blevet endnu nemmere Vind kage til afdelingen! Ved fra den selv at skifte adgangskode til PC og mail med hjælp fra en kollega. Programmet til at skifte kode findes i Programmer-vinduet og ikonet man skal bruge hedder Skift kode til login på PC og mail. Du kan også bare klikke her Gem evt. denne side som foretrukken. Konkurrencen løber hele april, og vi udlodder kage til afdelingen med det bedste resultat.

22 Opsamling fra møderne. Skift af kodeord mobiltelefon / Ipad / VPN-forbindelse Er du opmærksom på når du skifter adgangskoden på din pc Hver tredje måned skal du skifte din adgangskode til OUHs netværk. Når du har skiftet adgangskoden på din pc, skal du også huske snarest herefter at få den ændret på flg. enheder: Mobiltelefon (IPhone) Tablet (IPad) Hvis du arbejder via en VPN-forbindelse (arbejder hjemmefra) Sådan ændrer du adgangskoden på din mobiltelefon og/eller tablet Vælg Indstillinger og Mail + konti. (Dette er ikke ens for alle telefoner og tablets kontakt TDC, tlf , hvis du ikke kan finde menuen, hvor du skal skrive den nye adgangskode. Sådan gør du, hvis du har en OUH-installeret pc med VPN-forbindelse, som står uden for OUHs netværk (f.eks. hjemme) Log på pc en med den gamle adgangskode Log på VPN (Cisco AnyConnect) med den nye adgangskode, som du har allerede har ændret på pc en på OUH Windows vil herefter komme med en pop-up, hvor du bliver bedt om at indtaste den nye adgangskode Hvis denne pop-up ikke kommer automatisk, skal du taste ctrl + alt + del, vælg Skift adgangskode Næste gang du logger på denne pc, skal du anvende den nye adgangskode Definition af Personfølsomme data. På intranettet: kan du finde Instrukser for brug af dataudstyr ved OUH. Da der ikke heri klart fremgår en definition af Personfølsomme data, har vi har haft kontakt til en af OUH s jurister, og har derfra modtaget følgende definition: Af persondataloven fremgår følgende definition af personfølsomme data: oplysninger om racemæssig eller etnisk baggrund, politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, fagforeningsmæssige tilhørsforhold og

23 oplysninger om helbredsmæssige og seksuelle forhold. (Persondataloven 7) RIS Pacs / Windows7 Vi har forespurgt RIS-Pacs sekretariatet om dette, og har fået svar tilbage, de nuværende versioner af PACS kan fungere med Windows 7 Såfremt I oplever noget andet, er I velkommen til at kontakte os igen.

24 Bookplan I forbindelse med vores snak på Gå Hjem Mødet i Odense har vi taget kontakt til Product Manageren for Bookplan. Hun vil i nærmeste fremtid foretage nogle ændringer i PODB. Dette vil I få nærmere information om. Rettighed til BOOKPLAN og tilmelding i PODB Rettighedsmatrice: Seer Afvikler Booker OP Koordinator Planlægger Konfigurator Super Konfigurator Kun seer-adgang (typisk bruger fra en anden afdeling) Kan statusskifte og afvikle på lister (plejepersonale) Kan booke/ombooke m.v. (sekretærer) Kan prioritere og koordinere på OP (OP-ansvarligt personale) Kan arbejde i kalendere (sekretærer/op-ansvaligt personale) Kan vedligeholde programindstillinger (opsætning/ændring) (superbruger) Kan redigere konfiguration og EAR (elektronisk ankomst registrering) DENNE MÅ KUN TILDELES EFTER KONF. MED LISELOTTE KODAHL For afdelinger der anvender BOOKPLAN (Odense og Svendborg)

25 For afdelinger der bruger kombination af BOOKPLAN og CETREA KUN DISSE AFDELINGER: Afd. A, L, A+L OP, V, H1 og H7 Odense, Nyborg, Svendborg For afdelinger der IKKE bruger BOOKPLAN og CETREA, men som har behov for at tilgå systemerne for at se eller foretage aktuel handling (her er begrænsede rettigheder) Bemærk. Husk at skrive navnet på den/de afdelinger, som I skal have adgang til i kommentarfeltet.

På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder.

På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette materiale og materiale fra tidligere Gå Hjem Møder. Næste møde. Marts-mødet er desværre ikke helt på plads, pga. manglende mødelokaler. Men det forventes at møderne bliver afholdt i uge 11 På Intranettet: http://info.ouh.dk/wm431055 - kan du finde dette

Læs mere

Svendborg: den 8. juni 2016 kl. 10.15 11.15 OUH SVE Lokale 1. Odense: den 8. juni 2016 kl. 14.00 15.00 Indgang 93, lokale 1 og 2

Svendborg: den 8. juni 2016 kl. 10.15 11.15 OUH SVE Lokale 1. Odense: den 8. juni 2016 kl. 14.00 15.00 Indgang 93, lokale 1 og 2 Side 1 Kiwi ID-kort Odense Multifunktionsprintere NemID medarbejdersignatur Næste møde er nu planlagt. Sæt kryds i kalenderen. Svendborg: den 8. juni 2016 kl. 10.15 11.15 OUH SVE Lokale 1 Odense: den 8.

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services VPN adgang Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services Hvad er VPN? VPN giver mulighed for at starte en forbindelse til virksomhedens

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 6.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til at du kommer på Min Tid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013.

Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. Påkrævede ændringer til mailklient I forbindelse med omlægning af Nordby antenneforenings mailserver 2013. 1 Versions historie... 2 2 Ny mailserver, hvorfor?... 2 3 Hvad betyder en ny mailserver egentligt?...

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER 1 CODEX KÆRE FORÆLDRE Børn og unges liv bliver mere og mere digitalt, både i skolen og i hjemmet. Det digitale liv bringer mange fordele, men også sikkerhedsrisici,

Læs mere

IT vejledning i MUS for ledere

IT vejledning i MUS for ledere IT vejledning i MUS for ledere Indhold 1. Indledning... 1 2. MUS processen... 1 3. AUHRA pålogning og startside... 2 4. Lederens invitation til MUS... 5 5. Lederens forberedelse til MUS... 7 6. Lederens

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 9 Udgave: Nov.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI)

Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015 En introduktion til 16-12-2015 1 En rettesnor for din brug af IT I Dansk Supermarked Group forventer vi, at du er orienteret om, hvordan du skal bruge IT, når du er ansat hos os. I denne guide kan du læse

Læs mere

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation

Brugervejledning. - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation Brugervejledning - til generering af nøgler til SFTP-løsningen vedrørende datakommunikation med PBS Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: Introduktion...3 Læsevejledning...3 Den private nøgle...4 Introduktion...4

Læs mere

Vejledning Digital Post Outlook, SBSYS og Doc2mail

Vejledning Digital Post Outlook, SBSYS og Doc2mail Vejledning Digital Post Outlook, SBSYS og Doc2mail 1 Indhold 1.0 Digital Post via Outlook...3 2.0 Digital Post fra SBSYS...5 2.1 Skal du sende ét eller flere dokumenter fra en sag:...5 2.2 Skal du oprette

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Installationsvejledning til ectrl

Installationsvejledning til ectrl Installationsvejledning til ectrl Følgende vejledning viser installationen på en computer med Windows 7. Den kan variere en smule fra computer til computer og kan se anderledes ud med andre styresystemer,

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

BM Møde 24-09-15. Under Aktiviteter er der flere muligheder for søgning f.eks.: Aktiviteter i denne enhed der mangler efterbehandling.

BM Møde 24-09-15. Under Aktiviteter er der flere muligheder for søgning f.eks.: Aktiviteter i denne enhed der mangler efterbehandling. BM Møde 24-09-15 1. Nyheder på HJV.DK Hold dig orienteret om HJV.DK på IT-INFO Mine postkasser Du finder HJV.DK version 2 kurserne på Forsvarets Elektroniske Skole (FELS) ved at følge linket her >>> I

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til evercall Denne vejledning vedrører mobiltelefoni I denne vejledning finder du al nødvendig information vedr. overflytningen af

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 Kort gennemgang af planerne for de kommende versioner V. Ole Windeløv, Produktchef for Videndelingsystemer Hvordan ser vi markedet og udviklingen BørneIntra er i dag

Læs mere

Kom godt i gang med Sydbanks NetBank

Kom godt i gang med Sydbanks NetBank Kom godt i gang med Sydbanks NetBank Du skal bruge dit kodebrev og dit nøglekort, som er på dit nøglebrev. På www.sydbank.dk, vælger du [Log på] dernæst NetBank. Indtast brugernummer og kodeord fra kodebrevet.

Læs mere

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11 Indholdsfortegnelse 1. Sådan opretter du en konto i s kopi-/printsystem... 2 1.1 Opret kopi-/printkonto hjemmefra... 2 1.2 Aktivering af din kopi-/printkonto... 3 2. Sådan indbetaler du penge på din kopi-/printkonto...

Læs mere

Opstart og adgange til Ejersiden

Opstart og adgange til Ejersiden Opstart og adgange til Ejersiden Indhold Internet Explorer og andre browsere til Ejersiden... 1 Login til Ejersiden... 2 Første login til Ejersiden... 2 Ændring af kodeord ved første login... 3 Bestilling

Læs mere

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail

Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Håndbog i brugen af Mødrehjælpens webmail Senest opdateret 18. november 2015/los Indholdsfortegnelse Generelt... 1 Indstil kompatibilitetsvisning... 2 Login på webmailen... 5 Ændring af adgangskode...

Læs mere

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C 111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 ADGANGSKODE TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 4 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

Brug af Office 365 på din Android-telefon

Brug af Office 365 på din Android-telefon Brug af Office 365 på din Android-telefon Startvejledning Tjek mail Sæt din Android-telefon op til at sende og modtage mail fra din Office 365-konto. Tjek din kalender, uanset hvor du er Hav altid styr

Læs mere

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT

GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT GUIDE TIL HVORDAN DU BLIVER KLAR TIL DIGITAL POST - MANUSKRIPT Indhold Introduktion... 2 Velkommen... 2 Lyd... 2 Om guiden (vises under Hjælp til guide knappen)... 2 Spørgsmål... 2 Computer... 2 NemID...

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

Netkalenderen.dk. Vejledning. - til din private kalender på Internettet.

Netkalenderen.dk. Vejledning. - til din private kalender på Internettet. Netkalenderen.dk Vejledning - til din private kalender på Internettet. bjornhart IT 02-03-2011 Forord... 3 Ved PC brug... 4 Overblik... 4 Knapper... 5 Planlæggeren... 6 Aftaler... 7 Opret Almindelige datoer...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 5.Udgave Okt 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder, at benytte

Læs mere

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019 Indhold Overblik.... 2 Skift af kode og komme på skolens netværk... 2 Tilslutning til Printer... 5 Brug dit studiekort til print... 9 Microsoft Office 365... 9 Installation af Office 365... 12 1 Januar

Læs mere

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS ITSprint Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk Denne vejledning beskriver hvordan du kan printe vha. print.supportcenter.dk fra computere og mobile enheder såsom tablets (fx ipads) og smartphones

Læs mere

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte?

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte? Support Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål længere nede på siden, kan du kontakte partiet. Du kan stille spørgsmål til processen, eller til brugen af systemet ved at kontakte det parti du vil

Læs mere

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre ForældreIntra er en udvidelse af hjemmesiden. I modsætning til de øvrige dele af hjemmesiden, som er åbne for alle internetbrugere, så er ForældreIntra et beskyttet område, hvor kun forældre til elever

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Modemkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug) Signalfordeler (skal kun bruges, hvis

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Denne vejledning gennemgår: 1. Tilmelding Hvis det er første gang du er med i Pengeuge. 2. Log ind Hvis du var med i Pengeuge 2015 og allerede er oprettet.

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Alsmic. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

HOSTED EXCHANGE OPSÆTNING PÅ SMARTPHONES & TABLETS. Skyfillers Kundemanual

HOSTED EXCHANGE OPSÆTNING PÅ SMARTPHONES & TABLETS. Skyfillers Kundemanual HOSTED EXCHANGE - OPSÆTNING PÅ SMARTPHONES & TABLETS Skyfillers Kundemanual INDHOLD Opsætning af Hosted Exchange på iphone... 2 Opsætning af Hosted Exchange på Apple ipad... 5 Opsætning af Hosted Exchange

Læs mere

BitLocker. Vejledning: Kryptering University College Lillebælt - IT-afdelingen - 1016556/16-03-2016

BitLocker. Vejledning: Kryptering University College Lillebælt - IT-afdelingen - 1016556/16-03-2016 BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Computer og print ved skriftlige prøver på Laursens Realskole

Computer og print ved skriftlige prøver på Laursens Realskole Forudsætninger for at anvende it til prøverne: 1. Ved nogle skriftlige prøver er det tilladt at bruge it-udstyr. It-udstyr betyder en computer + en smartphone og/eller en tablet. FLY-funktionen SKAL være

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger Dato 15. marts 2016 Sagsbehandler Kim N. Eriksen Mail kine @vd.dk Telefon +45 2544 7014 Dokument 16/03534-1 Side 1 / 29 In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger 1. Introduktion

Læs mere

Kvikguide. YouSee Bredbånd

Kvikguide. YouSee Bredbånd Kvikguide YouSee Bredbånd Følgende dele er med i kassen Modem Strømforsyning Netværkskabel Modemkabel (bemærk, at de hvide beskyttelseshætter skal fjernes inden brug) Signalfordeler (skal kun bruges, hvis

Læs mere

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe.

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe. Kære bruger på TDC Erhvervs telefoni løsninger Du har sikkert fundet til siderne her, fordi du har hørt om, at vi udskifter din adgangskode til din TDC Telefoni løsning eller fordi du allerede har modtaget

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM

Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Dynamics CRM 4.0 Bredana Systemudvikling A/S - How to Installation og opsætning af Outlook klient til Dynamics CRM Først velkommen til din hostede Dynamics CRM. Med Outlook klienten installeret får du

Læs mere

Installation af Office 365 - Windows 7

Installation af Office 365 - Windows 7 Installation af Office 365 - Windows 7 Vigtig information før du starter 1. Office 365 virker kun så længe du går på skolen. 2. Office 365 kan kun installeres på Windows 7 eller nyere styresystem. 3. Installation

Læs mere

HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner

HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner Vejledning i tilmelding til breddestævner via HåndOffice. Tilmelding via HåndOffice sker via http://haandoffice.dhf.dk/login.aspx. Koden til login

Læs mere

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1

UnderviserNet. Vejledning til. DOF Data 2010 Side 1 Vejledning til DOF Data 2010 Side 1 Hvad er? er er et web-baseret net udviklet til det administrative system DoCAS, hvor du som underviser, foredragsholder eller andet kan få adgang til data vedrørende

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook Videresend din mail

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Indhold Hvad er TEA Fravær... 3 Fraværsårsager... 3 Hvad er dagsfravær... 3 Indberetning af fravær... 3 Udskriv mødeliste til afkrydsning... 3 Registrer

Læs mere

Her ser i hvorledes man nemt kan installere en række nyttige programmer, uden at få andet end selv programmet installeret. på WWW.NINITE.

Her ser i hvorledes man nemt kan installere en række nyttige programmer, uden at få andet end selv programmet installeret. på WWW.NINITE. Når man nu har en frisk ny Windows installation, så gælder det om at tilpasse den så den er brugbar men også at få de hjælpe of vedligeholdes programmer som gør maskinen kan sikres mod diverse malware

Læs mere

ELEK- TRONISK UDBUDS- SYSTEM QUICK GUIDE

ELEK- TRONISK UDBUDS- SYSTEM QUICK GUIDE ELEK- TRONISK UDBUDS- SYSTEM QUICK GUIDE Elektronisk udbudssystem quick guide for leverandør 1 1.0 Introduktion.... 4 1.1 Brugen af systemet....4 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort

Læs mere

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Generelt Opdatér det gamle program til version 13.0 Tøm PocketMark Kode Denne vejledning beskriver, hvordan du installerer det nye Næsgaard Mark.NET

Læs mere

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider. Indholdsfortegnelse Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.... 2 Brugernavn og kodeord.... 2 Selve tekstbehandleren... 3 Indsættelse af billeder... 4 Metadata...

Læs mere

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Tillykke med din nye ipad Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Indhold Regler for brug af ipad... 3 Skærm lås... 3 Brug af Citrix... 3 Mail og kalender... 3 Dropboks... 3 Skype... 3 Generelt

Læs mere

Arbejde i Citrix. Vejledning. Hvordan du logger ind på Citrix med Windows 8.1 og opretter genveje til login IT-AFDELINGEN

Arbejde i Citrix. Vejledning. Hvordan du logger ind på Citrix med Windows 8.1 og opretter genveje til login IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 7. juli 2015 IT-AFDELINGEN Vejledning Arbejde i Citrix Hvordan du logger ind på Citrix med Windows 8.1 og opretter genveje til login Norddjurs

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Kende til skolens netværk og drev. Specielt dit personlige H-drev 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Hvis udskrifter ser ud som vist her skal du klikke på + ud for Faste udskrifter for at de forskellige udskrifter bliver vist.

Hvis udskrifter ser ud som vist her skal du klikke på + ud for Faste udskrifter for at de forskellige udskrifter bliver vist. 6.2 Udskrifter Ved alle søgefunktioner er der mulighed for at udskrive indholdet i gridden ved en standardudskrift. Der findes dog også en række mere specielle faste udskrifter, der kan udskrives fra de

Læs mere

Begyndervejledning. - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende. 3. udgave December 2006. FirstClass version 8.2, dansk

Begyndervejledning. - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende. 3. udgave December 2006. FirstClass version 8.2, dansk Begyndervejledning - For lærere, TAP er, pædagoger og studerende 3. udgave December 2006 FirstClass version 8.2, dansk UNI C SkoleKom Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf. 35878889 Om SkoleKom... 2 1 Det

Læs mere

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE Af Martin Lohse Mikkelsen IT-vejleder - Side 1 af 37 Forord Dette dokument skal hjælpe dig med brugen af skolens VDI system. Et VDI-system er en virtuel computer, som

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen Payment Business Services PBS A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 pbsmailservice@pbs.dk www.pbs.dk PBS-nr. 00010014 CVR-nr. 20016175 Brugervejledning - til

Læs mere

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK

Få helt styr på Digital post WWW.KOMPUTER.DK KOMPUTER FOR ALLE Få helt styr på Digital post NU ER DET SLUT MED ALMINDELIG PAPIRPOST: Sådan får du digital post fra det offentlige Fra den. november skal du have en digital postkasse for at kommunikere

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

Kom godt i gang for gravide projektdeltagere

Kom godt i gang for gravide projektdeltagere Side 1 af 6 Kom godt i gang for gravide projektdeltagere Hvad er Dialog? Dialog er et system som har været anvendt på Fyn siden maj 2003, som et fælles webbaseret arbejdsredskab mellem personer med diabetes

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del I Christoph Schepers Studieskolen 8/2012 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Installer Dropbox (punkt 1-3).. 3 Åbn Dropbox

Læs mere

Afhold team-webinars og styrk dit team.

Afhold team-webinars og styrk dit team. Afhold team-webinars og styrk dit team. Dette dokument indeholder den information du skal bruge for at kunne oprette og afholde et webinar for dit team, og er produceret af Dennis Nielsen til fri afbenyttelse.

Læs mere

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall

Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall Kabelplus Telefoni på Frederiksholm Net Starthjælp Alt hvad du skal vide, når du flytter dit telefonnummer over til Kabelplus telefoni/evercall Denne vejledning vedrører IP-fastnet I denne vejledning finder

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad

Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad I det følgende vil vi gennemgå de forskellige funktioner, i web applikationen som skal anvendes til bestilling af mad. Trin for trin kan

Læs mere

TDC HomeBox via fiber. Installationsvejledning

TDC HomeBox via fiber. Installationsvejledning via fiber Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt hos Erhverv. I den forbindelse har du fået tilsendt en. giver dig adgang til internettet

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Apotekets app Medicinhusker. Guide - version 2

Apotekets app Medicinhusker. Guide - version 2 Apotekets app Medicinhusker Guide - version 2 1 Om Medicinhusker App en kan hentes gratis til iphone og ipad i App Store og til Android smartphones i Google Play Butik. Det kræver ikke internetforbindelse

Læs mere

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Gør det selv Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix Norddjurs Kommune. Torvet

Læs mere

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Langeland Kommune Sikkerhed i Langeland Kommune Sikkerhed er noget vi alle skal tænke over. Vi behandler følsomme informationer om vores

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking. FAQ Ofte stillede spørgsmål

Vejledning til Køreprøvebooking. FAQ Ofte stillede spørgsmål Vejledning til Køreprøvebooking FAQ Ofte stillede spørgsmål Indhold 1 Indledning... 3 2 Generelle spørgsmål... 3 3 Kørelærer... 4 4 Borgerservice... 6 5 Politiadministrator... 10 6 Køreprøvesagkyndig...

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Dynamicweb Mail Opsætning

Dynamicweb Mail Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Mail Opsætning Document ID: UG-4003 Version: 1.30 2006.05.15 Dansk JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006 Dynamicweb Software A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument

Læs mere

Installation af Office 365 - Windows 8/10

Installation af Office 365 - Windows 8/10 Installation af Office 365 - Windows 8/10 Vigtig information før du starter 1. Office 365 virker kun så længe du går på skolen. 2. Office 365 kan kun installeres på Windows 7 eller nyere styresystem. 3.

Læs mere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Oprettet af: lema 05-02-2008 Rettet af: memo 08-06-2015 Indholdsfortegnelse Hvordan tilslutter jeg min notebook til en projektor på skolen?... 2 Hvordan tilslutter jeg min notebook til højtalerne i klassen?... 2 Hvordan tilslutter jeg en af skolens printere?...

Læs mere

Test- og prøvesystemet

Test- og prøvesystemet Test- og prøvesystemet Folkeskolens digitale prøver Brugervejledning: Indledning Forberedelse Booking Prøveafholdelse Prøveresultater Test- og prøvesystemet Folkeskolens digitale prøver, 2016 Styrelsen

Læs mere

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post

NOTAT. Indhold. Vejledning til Digital Post Vejledning til Digital Post DATO 23. oktober 2014 SAGS NR. Indhold Indledning... 1 Medarbejdersignatur... 2 Afvent breve fra Nets DanID A/S... 3 NemID administratoren oprettes som bruger på Virk.dk...

Læs mere

denne folder finder du de mest grundlæggende retningslinjer for brugen af it i Jammerbugt Kommune. Læs mere på 7913.jammerbugt.dk, hvor du også kan

denne folder finder du de mest grundlæggende retningslinjer for brugen af it i Jammerbugt Kommune. Læs mere på 7913.jammerbugt.dk, hvor du også kan I denne folder finder du de mest grundlæggende retningslinjer for brugen af it i Jammerbugt Kommune. Læs mere på 7913.jammerbugt.dk, hvor du også kan finde den fulde og detaljerede it-sikkerhedspolitik.

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere