IDRÆTSUNDERVISNING PÅ TVIS SKOLE HOLSTEBRO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IDRÆTSUNDERVISNING PÅ TVIS SKOLE HOLSTEBRO"

Transkript

1 IDRÆTSUNDERVISNING PÅ TVIS SKOLE HOLSTEBRO

2 Formålet med idrætsundervisningen på Tvis Skole er, at eleverne gennem alsidige idrætslige oplevelser og erfaringer opnår færdigheder og tilegner sig kundskaber. Ved et kontinuerligt forløb med stigende elevindflydelse og medansvar, skal eleverne opnå glæde og lyst til at bevæge sig alene og sammen med andre. Eleverne skal forstå idrættens betydning for sundhed, levevilkår og livsstil for at erfare, hvad der er væsentligt for den enkelte. Læring sker ikke blot via hovedet, men gennem hele kroppen

3 INDSKOLINGEN Bh.kl. 2. kl. Udgangspunktet for denne gruppe er de naturlige bevægelsesmønstre og grundmotorikken (grovmotorikken). Der arbejdes på børnenes niveau og præmisser med vægt på udvikling af bevægelsesglæde og fantasi. De motoriske færdigheder skal stimuleres, så de bliver et brugbart værktøj for børnene i deres udvikling og erfaringsdannelse. Samvær, samspil og bevægelse med andre er identitetsskabende, samtidig med at børnene udvikler større kropsbevidsthed og fællesskabsfølelse. Sådanne oplevelser medvirker også til større selvværd. Derfor er det en god ide, at idrætslæreren er med, ved forældremøder i den udstrækning, det kan lade sig gøre, så forældrene også kan de se målet med undervisningen. Eksemplet på aktiviteter, der overordnet kan være med til at udvikle kropsbevidstheden hos børn: Naturlige bevægelser som f.eks. at kravle, rulle, balancere, rotere, gribe osv. Aktiviteter, der øger styrke og udholdenhed Boldbasis og lettere småboldspil Sanglege, rytmer, rim og remser Kropsudtryk, dans og drama Løb, spring og kast Lege (fange-, stafet-, fantasilege m.fl.) Natur og udeaktiviteter (O-løbsformer) Redskabsaktiviteter og gymnastik Krop og trivsel, kost og motion Idræt i fritiden Idrætten skal styrke lysten og glæden ved at bevæge sig.

4 Eleverne skal gennem legebetonet undervisning udvikle et kendskab til deres egen krop og dens muligheder kropsbevidsthed. Eksperimenterne, leg og bevægelse er fokusområderne på disse klassetrin. Igennem dette opnås fordybelse, færdigheder og forståelse, som er tilpasset eleverne udviklingstrin. Efterhånden udbygges aktiviteternes sværhedsgrad og indhold. Man leger, afprøver, eksperimenterer, træner, øver, skaber, samarbejder og konkurrerer gennem forskellige aktiviteter og med forskellige perspektiver på undervisningen såsom: - et udtryksmæssigt perspektiv - et sundhedsmæssigt perspektiv - et kulturelt perspektiv - et konkurrencepræget perspektiv Arrangementer på skolen: Motionsdag fredag i uge 41 Aktivitetsdag (bh.kl. 9.kl.) i september måned. Idebank til idræt især i indskolingen: Idræt i indskolingen af Ole Søby Kristensen, Skoleidrættens forlag, Nyborg. Kroppen i skole temahæfte til indskolingen, Dansk Idrætslærerforening, Århus. (Gymnastik Løb, spring og kast Boldspil Springgymnastik. Udeaktiviteter Idræt og forældresamarbejde) Boldbasis af Eiberg og Siggaard, Hovedland. Aura for Laura, Fræser af sted. Killi Milll Maxi alle med Id~bog og cd af Lotte Kærså, DGI. idræt og leg og Bold og leg af Steen Bjørn Pedersen, DGI. Hopla gøgler af Palle Krabbe. Idræt for sjov 1+2 af Susanne Madsen og Søren Møller. Id~mappe udgivet af RAS Leg og bevægelse aktivitetsmappe af Aase Winther og John Brændstrup, Malling Beck.

5 Bolden, Idrætssamvirket Århus. Idræt i skolen tidsskrift kommer 6 gange årligt. Legedagbogen, Dansk Skoleidræt. MELLEMTRINET kl. Undervisningen bygger videre på de bevægelsesmæssige færdigheder og erfaringer, som børnene har tilegnet sig efter stiftet bekendtskab med i indskolingen. Der skal lægges yderligere bredde og progression til det faglige indhold, idet færdighedsspil og idrætsgrene dukker op. Specialdisciplinerne vil langsomt få en mere og mere fremtrædende rolle, men det er yderst vigtigt, at vi nærmer os dem via tillempede former og måske især via legebetonede aktiviteter. Det er i denne fase, eleverne langsomt vænnes til, at idræt også er et læringsfag, så aktivitet og teori kommer til at hænge sammen. Derfor er relevant teori om kroppens funktion og fysiske forhold, hygiejne, arbejdsstillinger, kost m.v. vigtige input i undervisningen sammen med regler i discipliner, herunder fair play. I 4. og 5. klasse undervises der i svømning i Holstebro Badeland. Også her er udgangspunktet leg og tilvænning, der langsomt sigter på de enkelte svømmediscipliner, samt livredning og teori om livredning. Der er udarbejdet en folder til forældrene, hvor den overordnede målsætning med svømmeundervisningen på kommunalt plan er beskrevet. I den udstrækning, det er muligt bør svømmelæreren deltage i forældremødet i 4. kl. for at redegøre for mål og indhold. Hvis dette ikke kan lade sig gøre sendes folderen hjem til forældrene. EKSEMPLER PÅ AKTIVITETER

6 Opvarmning: bliver en mere og mere nødvendig del af idrætstimen. Musik som inspiration og rytmisk læring bør indgå. Grundtræning: Konditions-, udholdenheds-, styrke-, bevægeligheds- og koordinationstræning skal indgå via de enkelte discipliner. Atletik: løb, spring og kast i legelignende former. Forhindringsbanen kan indgå i træningen. Boldbasis: spilbarhed, aflevere/modtage, løbe fri, spille sammen osv. Boldspil: Miniboldspillene introduceres (fod og håndbold, samt basket og kids volleyball) sammen med mere alternative boldspil som f.eks. floorball (hockey), touchrugby, intercross m.fl. Slagboldspil: kan introduceres f.eks. rund-, M- og langbold samt skumtennis, badminton, bordtennis, softball m.fl. Lege: fange og tagfatlege, stafetter, gamle lege, høvdingbold, kanonbold m.fl. Gymnastik: rytmisk gymnastik, hvor der arbejdes med små rytmiske serier, redskabsgymnastik, hvor bløde og hårde redskaber indgår sammen med bl.a. afsæt og landing, rulle, håndstand og vejrmølle. Udtryksidræt: dans, drama, gøgl og akrobatik herunder musik og bevægelse. Orienteringsidræt: med udgangspunkt i f.eks. O-løbs-tagfat og korte O-løb på faste poster i skoleområdet og skoven og lidt kortlære introduceres O-løb sidst i 4. klasse, da der er O-løbsdag i begyndelsen af 5. klasse. Husk vi har eget skolekort og en O-løbskasse med masser af ideer. Alternative aktiviteter: f.eks. rulleskøjteløb, skateboard, kælkning osv. Det er oplagt at lave mange aktiviteter med blandede grupper (pige og drenge). Huske som idrætslærer at være med i tværfaglige projekter. Få også faget med på klassernes kalender/årsplaner. Skolens arrangementer: Skolernes motionsdag i uge 41 (oktober). Aktivitetsdag (bh.kl. 9.kl.) i september. Kommunale arrangementer: 4. klasse gymnastikaktivitetsdag i februar.

7 5. klasse orienteringsdag i september. 5. klasse svømmedag i marts. 6. klasse FRÆS i juni. Idébank til idræt især klasse: Se også idébank for indskolingen. Hopla gøgler og Hund i lænke, Føde en bjørn og snøre vibe (gamle lege) Idræt 1 og Idræt 2 fra Århus kommunale skolevæsen, DUO. Kroppen i skolen Idemappe til uge 41. Kroppen i skolen temahæfte med emnerne: Boldspil svømning atletik for sjov slag boldspil og orienteringsaktiviteter. Redskabsgymnastik samt dans og bevægelser. Dansk Idrætslærerforening, Århus lege og træningsøvelser til: gymnastik, basketball, fodbold og svømning, Forlaget Djurs. Kan du finde vej? (O-løb), Dansk skoleidræt. Instruktionsbog i livredning, Palle Aagaard o.a., ROAS. Svømmelege af Steen Bjørn Petersen. Moderne svømning. DSLF Kongebrogade Kolding (tlf ). Atletik for alle DGI. Træningsdagbogen (3.-6.kl.) Dansk skoleidræt. (Dansk Skoleidræts med diverse link bl.a. til RAS). OVERBYGNINGEN kl. Når eleverne begynder i 8. klasse er det nye og sammensatte klasser fra Halgaard, Nr. Felding og Tvis Skole, hvilket kan få betydning for social tilgang til faget. Derfor arrangeres tværfaglige dage, hvor idræt/friluftsaktiviteter udgør en vigtig del. Ellers må man sige, at der nu arbejdes med en øget specialisering mod de enkelte idrætsgrene, hvor eleverne kan fordybe sig i bevægelsesmæssige færdigheder. Blandt andet er det muligt at trække på elevernes færdigheder og viden i disciplinerne. Det gælder såvel individuelle som holdvise aktiviteter.

8 Inddragelse af eleverne kan endvidere gå på opvarmningsaktiviteter m.v. Hygiejne, kost, fysiologi, sundhed osv. Kan inddrages i evt. teorilektioner (hvor idrætsanlæg eller kan ikke kan benyttes). Der er i klare mål nævnt en mængde muligheder, som idrætslærerne kan benytte sig af, så det bliver den alsidige idrætsundervisning, der prioriteres. I perioder kan undervisningen tage sigte mod deltagelse i Ringkøbing Amt skoleidræts aktiviteter, men også sigtet mod de lokale foreninger er en god mulighed for at give eleverne viden om idrætten i nærområdet. Opdelingen af eleverne kan gå på såvel piger som drenge eller blandet samt opdeling efter niveau. Det er vigtigt, at idrætten repræsenteres i tværfaglige projekter samt projektopgaver i klasserne. Desuden er det af stor betydning, at idrætten kommer på dagsordenen ved forældremøder, især i 8. kl., hvor eleverne er kommet sammen i nye klasser. Ellers udsendes en folder. Idrætslæreren bør, hvor det er muligt, også være faglærer. EKSEMPLER PÅ AKTIVITETER Opvarmning: Er nu en nødvendig start på idrætstimerne huske at inddrage eleverne. Huske at udspænding / stræk er et vigtigt element. Opvarmningen kan have karakter af f.eks. en boldopvarmning altså en disciplinorienteret opvarmning, som evt. kan afsluttes med stafetter og/eller leg. Grundtræning: De forskellige træningsformer (styrke, udholdenhed, kondition m.fl.) inddrages i forbindelse med de aktiviteter, som årsplanen indeholder. Kan også præsenteres som stations- eller intervaltræning, både som styrke- og aerobic træning. Testformer kan inddrages f.eks. Coopers løbetest, Yo-to-testene m.fl. Atletik: Videreudvikling af de forskellige former for løb, spring og kast trænes med vægten lagt på den rigtige teknik.

9 Her tænkes især på kip (energioverføring), eksplosion, balance, afsæt osv. Boldspil: Der arbejdes med de traditionelle boldspil evt. med henblik på deltagelse i stævner. Indholdet bør have teknisk og taktisk sigte. Alternative spil som ultimate, intercross, osv. Inddrages i undervisningen lige som amerikansk fodbold, touch rugby, hockey/floorball (på multibanen) er muligheder. Også slagboldspil bør indgå det er f.eks. cricket, baseball, skumtennis, bordtennis, badminton og tennis. Gymnastik: I flæng kan her nævnes nogle muligheder: rytmisk gymnastik, aerobic, step samt stunt og dans med bevægelsesmæssige kvaliteter. I redskabsgymnastik med behændighedsøvelser, spring, sving og hæve øvelser, akrobatik er muligheder med en god koordinationsudvikling. Orienteringsidræt: Kan udføres som introduktion i nærområdet med skolekort, mens det videre forløb må foregå i fremmed terræn (Vestre Plantage) med de faste poster, som O klubben har sat ud. Eller med eget løb til rigtige poster med klippetænger. Sørg for at lære eleverne flere løbs typer. Teori i forbindelse med praksis bør finde sted evt. i samarbejde med andre faglærere. Alternative muligheder: Roning, spinning samt boksning (efter aftale med klubben). Skolens arrangementer: Aktivitetsdag (0.-9.kl.) i september. Motionsdag i uge 41. Kommunalt arrangement:boldspildag (7. kl.) i maj. Idebank til idræt især klasse. Alternative spil, Jørgen Mikkelsen, Roas.

10 Kroppen i skolen diverse hæfter. idræt og træning. Lars H. Nielsen, Systime. Boldbasis, Eiberg og Siggaard, Hovedland. Idrætsbogen, Jespersen m.fl. Systime. Inspiration til cricket. Erik Juul, DIF. Internettet: Træningshæfter fra DIF, 7 forskellige hæfter i mappe. Dansk Idrætslærerforening: Regelsamlingen.

11 Arne Nielsson (verdensmester i roning 10 gange) siger: Målet med livet er ikke at blive verdensmester, men at lære at mestre verden.

12 Idræt som valgfag i overbygningen - personlig udvikling i boldspil og bevægelse Valgfaget afvikles i vores almindelige valgfagsmodul, tirsdage fra Vi ønsker med faget at være med til at leve op til formålet med Holstebro Elitesport: At sikre en optimering af trænings- og udviklingsmiljøerne for idrætstalenterne i Holstebro Kommune, hvor der skabes sammenhæng i talenternes hverdag mellem eliteidræt og skole. I vedtægternes for Holstebro Elitesport 3 er følgende beskrevet under formål: Holstebro Elitesport skal understøtte, koordinere og fremme elite- og talentudviklingen i idrætsklubberne, være med til at skabe bedre trænings- og talentudviklingsmiljøer samt arbejde på at gøre elitetalenternes vilkår mere attraktive. Et samarbejde mellem Elitesport og skolerne om dette er netop et af nøglebegreberne i at opfylde dette formål. Vi ønsker at være et supplement til det nuværende idrætsklassetilbud på Birkelundskolen og ikke en konkurrent. Vores tilbud er målrettet elever der fx kendetegnes ved følgende: Elever der ikke ønsker at skifte skole eller gå i klasser, hvor der kun er eliteidrætsudøvere Elever der ikke er fundet egnede til optagelse i en eliteidrætsklasse, eller hvor der bare ikke var plads Elever der gerne vil optimere forholdet mellem tid til skolearbejde og fritid ved at kunne træne i dagtimerne Elever der gerne vil være en del af elitefællesskabet i Holstebro Kommune og evt. få større lyst til senere at fortsætte i elitefællesskabet i forbindelse med en ungdomsuddannelse og ophold på Holstebro Sportscollege.

13 Tvis Skole har veluddannede idrætslærere, og nogle af disse fungerer allerede nu som trænere på eliteplan. Vi vil således som udgangspunkt selv kunne dække undervisningen, men vil efter aftale også kunne trække på træner/instruktørsamarbejde med Holstebro Elitesport. Mål og indholdsbeskrivelse (læseplan) Formålet med valgfaget er at sikre, at den enkelte elev får bedre betingelser for at udvikle sig som idrætsudøver. Det sker i kombination med en god og faglig udbytterig skolegang i det lokale fællesskab. Fagets indhold: Valgfaget giver deltagerne/talenterne 1 x 1,5 timers træning pr. uge med fokus på praktisk individuel træning og udvikling af den enkelte udøver. Træningen foregår tirsdag kl Ud over den specifikke idrætslige træning undervises der i følgende elementer: Forståelse af betydningen af egen indsats i pladsspecifik træning i forhold til det fælles resultat Kendskab til teori om skadesforebyggelse, herunder behandling og genoptræning Idrætspsykologi herunder kendskab til kroppens reaktioner såvel fysisk som psykisk i pressede og stressede situationer Styrketræningsteknikker Betydningen af rigtig kost og ernæring for eliteidrætsudøvere Endvidere tilbydes efter nærmere aftale et morgenmodul fra , hvor træningen bl.a. vil indeholde løb, styrke-, motorisk-, samt skadesforebyggende træning. Dette vil ikke være hver uge og ikke være obligatorisk for deltagerne

14 ORDENSREGLER I IDRÆT. Til idrætstimerne skal du medbringe idræts-tøj til udendørs eller indendørs brug. Af hygiejniske årsager skal du bade efter idrætstimerne dog ikke klasse. Derfor skal du medbringe et håndklæde til idrætstimerne. Fritagelse for idræt eller bad skal ALTID meddeles skriftligt i kontaktbogen af dine forældre. Ved fritagelse ud over 4 uger skal du have dokumentation fra lægen. Er du fritaget fra idræt, skal du overvære undervisningen. Dels kan du evt. hjælpe idrætslæreren, men du kan også lære noget ved at se og lytte til undervisningen. Er du skadet kan skolen næsten altid tilbyde alternative aktivitetsmuligheder. Spørg din idrætslærer. GODE RÅD TIL IDRÆTSLÆRERNE. Motto: En glad idrætslærer er en god idrætslærer. Mod op i god tid og vær omklædt til aktiviteterne. Det er dig, der låser op før lektionerne til salen. Og det er dig, der låser efter sidste elev. Kontroller, at de rekvisitter du skal bruge er til stede. Sørg for at oprydning efter aktiviteterne. Det er dit ansvar, at alt kommer på rette plads igen. Meld uregelmæssigheder til den tilsynsførende (KN, an). I udendørssæsonen skal madrassen ind efter hver time, hvis ikke andet er aftalt. Aktiviteterne slutter tidligst 10 minutter før klokken ringer.

15 Regler i forbindelse med brug af omklædningsrum, hal og gymnastiksalen Tvis Skole er PALS skole. Det betyder også at vi har særlige forventninger i forbindelse med idrætstimerne: Vis Ansvar Vis respekt Vis omsorg Gymnastiksal og hal Omklædn ings-rum Hjælp hinanden med at rydde op Tag udesko af inden du går i gymnastiksal. Når man er omklædt må man lege og bruge bolde på gulvarealet I ydertimer må man cykle til hallen Husk dine ting Giv plads og hold orden på dit tøj klasse skal gå i bad efter idræt klasse må selv bestemme om de går i bad hvis idræt er i ydertimerne Tal pænt til og om hinanden Vær stille og lyt når de voksne instruerer Få tilladelse til at bruge redskaberne Pas på inventaret og andres ting Brug indestemme Følg de voksnes anvisninger Mobiltelefon skal blive i tasken/jakken Vis respekt når de andre klæder om Hjælp og pas på hinanden Vær samarbejdsvil lig Tal pænt til og om hinanden

16

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema

Årsplan idræt 8. klasse Solhverv 2015-2016. Sted Ansvarlig Teori/Tema Uge Emne Sted Ansvarlig Teori/Tema 33 Intro til faget faglige og praktiske forventninger Intro til atletik indledende øvelser. Løbe runden om Solhverv, Marie-høns, Hospitals-tagfat, Løb med ærteposer.

Læs mere

Selam Friskole. Fagplan for Idræt

Selam Friskole. Fagplan for Idræt Selam Friskole Fagplan for Idræt Formål Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnår færdigheder og tilegner

Læs mere

Snejbjerg Skole - En idrætsskole

Snejbjerg Skole - En idrætsskole Snejbjerg Skole - En idrætsskole Idrætsskolen gør det sjovt, sundt, udfordrende og lærerigt at bevæge sig, og danner fundamentet for, at eleverne udvikler livslange sunde vaner! Hvad er en idrætsskole?

Læs mere

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2015-16 Lærer: Sussi Sønnichsen Forord til idræt i 1. klasse Hovedvægten af idrætsundervisningen lægges på at bevæge sig alsidigt og indgå i forskellige idrætsaktiviteter. Undervisningen vil især omfatte:

Læs mere

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16

Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 Årsplan for 6. og 7. klasse i idræt, 2015/16 For at kunne tilgodese elevernes læring i faget idræt, har vi lavet følgende årsplan, som tager højde for, at vi kun har adgang til en gymnastiksal i vinterhalvåret

Læs mere

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Projektet går ud på at alle børn (0-6 årige) i Aalborg Kommunes institutioner skal have Kroppen på Toppen ved at få mere fysisk aktivitet, flere

Læs mere

Fælles Mål 2009. Idræt. Faghæfte 6

Fælles Mål 2009. Idræt. Faghæfte 6 Fælles Mål 2009 Idræt Faghæfte 6 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 8 2009 Fælles Mål 2009 Idræt Faghæfte 6 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 8 2009 Indhold Formål for faget idræt 3

Læs mere

Idrætsundervisning på Rantzausminde skole

Idrætsundervisning på Rantzausminde skole Idrætsundervisning på Rantzausminde skole Rantzausminde 7/5-03 Formål Formålet med idrætsundervisningen på Rantzausminde skole er at eleverne gennem alsidige idrætslige oplevelser og erfaringer opnår færdigheder

Læs mere

RANTZAUSMINDE SKOLE. Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole. Eks. Idræt.et fag med holdninger!

RANTZAUSMINDE SKOLE. Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole. Eks. Idræt.et fag med holdninger! RANTZAUSMINDE SKOLE Velkomst: Denne folder er blevet til i et samarbejde mellem, skolen, elever og forældre. Idræt i skoleregi er mere et procesorienteret end et produktorienteret forløb, hvor den enkelte

Læs mere

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt.

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt. Fanø Gymnastik & Idræt glæder sig til at byde hjertelig velkommen til sæsonen 2014 2015. Vi kan tilbyde en spændende sæson med både kendte og nye aktiviteter! Vores engagerede instruktører og hjælpetrænere

Læs mere

Foreløbig undervisningsplan for Vind og Vejr på Ørestad Friskole

Foreløbig undervisningsplan for Vind og Vejr på Ørestad Friskole Foreløbig undervisningsplan for Vind og Vejr på Ørestad Friskole Denne foreløbige undervisningsplan er udarbejdet af to af skolens undervisere i faget i løbet af skoleåret 209/2010. Planen er debatteret

Læs mere

RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole

RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole RANTZAUSMINDE SKOLE Orientering om idrætsundervisningens indhold på Rantzausminde Skole Eks. Idræt.et fag med holdninger! Velkomst: Denne folder er blevet til i et samarbejde mellem, skolen, elever og

Læs mere

Pige idræt. Shiva Qvistgaard Sharifi (SQ) Mål for undervisningen:

Pige idræt. Shiva Qvistgaard Sharifi (SQ) Mål for undervisningen: Pige idræt Årgang: Lærer: 7. årgang Shiva Qvistgaard Sharifi (SQ) Mål for undervisningen: Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE BAUNGÅRDSVJ KILDSKOVSVJ B R G N T V D A LL GNTOFT KOMMUNS SKOLVÆSN GNTOFT SKOL BAUNGÅRDSVJ 33 TLF.: + 45 39 65 02 28 DK 2820 GNTOFT FAX: + 45 39 65 13 19 HJMMSID: www.gentofte-skole.dk MAIL: gentofte.skole@gentofte.dk

Læs mere

Årsplan i idræt for 6.ABC for skoleåret 2012/13

Årsplan i idræt for 6.ABC for skoleåret 2012/13 Årsplan i idræt for 6.ABC for skoleåret 2012/13 Eleverne fra de tre 6. klasser har idræt sammen. De vil i løbet af skoleåret blive delt både i drenge- og pigehold, i klassehold og i blandede hold. Undervisningen

Læs mere

Idræt C - Hf Undervisningsvejledning September 2007

Idræt C - Hf Undervisningsvejledning September 2007 Idræt C - Hf Undervisningsvejledning September 2007 Vejledningen indeholder uddybende og forklarende kommentarer til læreplanens enkelte punkter. Vejledningen er et af ministeriets bidrag til faglig og

Læs mere

Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012

Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012 Årsplan for idræt i 4. klasse 2011-2012 Skoleåret igennem vil eleverne møde idrætsformer, som er anderledes end de færdige spil, de ofte møder i idrætsklubberne. Det grundlæggende i hele idrætsundervisningen

Læs mere

Udtalelser og elevplaner i idræt

Udtalelser og elevplaner i idræt Udtalelser og elevplaner i idræt Indhold, form og metode Jesper Lykkegaard Fagkonsulent for idræt Undervisningsministeriet Udtalelser i idræt Lovstof! 13, stk.6: Der gives standpunktskarakter mindst 2

Læs mere

Idræt på Langmarkskolen

Idræt på Langmarkskolen Idræt på Langmarkskolen BØRN OG UNGE Idræt er skolens vigtigste bevægelsesfag og det forpligter Indholdsfortegnelse - Hvorfor er idræt godt for dit barn? Side 1 - Idrætsundervisningen på Langmarkskolen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse/årsfagplan

Undervisningsbeskrivelse/årsfagplan Side 1 af 6 Undervisningsbeskrivelse/årsfagplan - Senest redigeret d. 10. september 2009 Termin August-juni, 09/10 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer

Læs mere

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde underviser i puls, styrke og kondition på mellemtrinnet og i springgymnastik i 6.klasse. Undervisningen er med høj intensitet. Det handler om at

Læs mere

FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON

FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON FYSISK-MOTORISK BASISTRÆNING I BADMINTON KOM I GANG KOM I GANG! Motorisk udvikling sker over et helt livsforløb. I børneårene op til puberteten er den motoriske udvikling essentiel, da indlæring af bevægelser

Læs mere

Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C

Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C Vejledning/Råd og vink Hf-bekendtgørelsen Idræt C Ministeriet for Børn og Undervisning Kontor for Gymnasiale Uddannelser 2013 Vejledning/Råd og vink hf-bekendtgørelsen 2013 Idræt C 1 Vejledning/Råd og

Læs mere

Idræt er skolens bevægelsesfag - og det er vigtigt for ALLE.

Idræt er skolens bevægelsesfag - og det er vigtigt for ALLE. Idræt er skolens bevægelsesfag - og det er vigtigt for ALLE. indholdsfortegnelse - hvorfor er idræt godt for dit barn - Idrætsundervisningen på SVMF - idræt i indskolet (0.-3. Klasse) - Idræt i mellemtrinnet

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Velkommen i Mini-Søhulen! Vi håber, I finder jer til rette og føler jer vel modtaget - vi er spændte og forventningsfulde, og glæder os til at se jer. Anni Iversen 21-03-2012 Side

Læs mere

8. Årgang. Alle deltager. Alle deltager. Eleverne kan udføre forlæns- og baglæns ruller. Eleverne kan lave håndstand med støtte.

8. Årgang. Alle deltager. Alle deltager. Eleverne kan udføre forlæns- og baglæns ruller. Eleverne kan lave håndstand med støtte. 8. Årgang Aktiviteter Mål Evaluering - Succeskriterier Opvarmning og leg deltage aktivt i lege med faste og sværere regler Forslag til indhold Fangelege Fantasilege Reaktionslege Gymnastik i og med redskaber

Læs mere

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4

Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Motorisk træning Materiale fra U-8 Inspirationskurset i Hobro d. 6.-7. september 2013 Udviklingskonsulent Anna Heide, JHF Kreds 4 Hermed inspiration til motorisk træning og forskellige rammer, man kan

Læs mere

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016

Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Gymnastik Fagplan for 6. Klasse Skoleåret august 2015-2016 Lærere: Edmund Davis. Udendørs aktiviteter: Hvis vejret tillader det, vil alle gymnastiktimerne primært foregå udendørs i den næste periode, frem

Læs mere

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring.

Fokusområder Identitet og venskaber I Engum Skole / SFO kommer dette til udtryk ved: Leg, læring og mestring. Fokusområder 1 Mål- og indholdsbeskrivelsen for Vejle Kommune tager afsæt i Vejle Kommunes Børne- og Ungepolitik og den fælles skoleudviklingsindsats Skolen i Bevægelse. Dette afspejles i nedenstående

Læs mere

MUIF. Vintersæson 2013/2014. Gymnastik Badminton Håndbold mini. Vel mødt til en aktiv sæson. med

MUIF. Vintersæson 2013/2014. Gymnastik Badminton Håndbold mini. Vel mødt til en aktiv sæson. med MUIF Vintersæson 2013/2014 Gymnastik Badminton Håndbold mini Vel mødt til en aktiv sæson med Gymnastik, Håndbold og Badminton i gymnastiksalen på Mern Skole Vakse Quinder (glad motion for damer i alle

Læs mere

Årsplan 0.- 1. C Skoleåret 2015-2016 Udarbejdet af Lars Jørck-Thomsen, Jonas Agermose Wonge og Lise Lotte Kallesøe

Årsplan 0.- 1. C Skoleåret 2015-2016 Udarbejdet af Lars Jørck-Thomsen, Jonas Agermose Wonge og Lise Lotte Kallesøe Årsplan 0.- 1. C Skoleåret 2015-2016 Udarbejdet af Lars Jørck-Thomsen, Jonas Agermose Wonge og Lise Lotte Kallesøe Generelt for klassen: 0.-1.c består af 5 elever, 2 piger og 3 drenge. Heraf går 3 elever

Læs mere

Røde Kors Børnehus Pædagogisk idrætsinstitution. Bevægelse. Kreativ leg. Stjernerstunder. Fantasi. Bold. Vi gør det sammen Cykle

Røde Kors Børnehus Pædagogisk idrætsinstitution. Bevægelse. Kreativ leg. Stjernerstunder. Fantasi. Bold. Vi gør det sammen Cykle Røde Kors Børnehus Pædagogisk idrætsinstitution Bevægelse Kreativ leg Stjernerstunder Bold Fantasi Vi gør det sammen Cykle Indholdsfortegnelse: Røde Kors Børnehus vision 3 Målsætning 3 Værdigrundlag 3

Læs mere

Hverdagen i SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse

Hverdagen i SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse Hverdagen i SPORTSKLASSERNE Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE Holstebro Elitesport Talent Sport Uddannelse Hols Indledning Denne folder er lavet primært som generel info til alle med interesse i

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsHjem Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFH) i Holstebro Kommune er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne

Læs mere

Idræt og sundhed. Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution

Idræt og sundhed. Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution Idræt og sundhed Tovværkets Børnegård er idræt og sundhedsinstitution I 2009 fik Tovværkets Børnegård bevis på at være Idræts- og sundhedsinstitution. Tovværkets Børnegård har gennem et kursusforløb skabt

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

Bjergmarkskolens fagplan for idræt Udarbejdet af TB, MK, TL 06-04-11 Side 1 af 21

Bjergmarkskolens fagplan for idræt Udarbejdet af TB, MK, TL 06-04-11 Side 1 af 21 Side 1 af 21 Faglige indholdsområder Idrætsaktiviteter Udtryksmæssige aktiviteter Legeaktiviteter Sport Natur- og udeliv Svømning Faglig hovedoverskrift Handleformer Og faglig metode Løb Spring Kast Boldbasis

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse/årsfagplan

Undervisningsbeskrivelse/årsfagplan Side 1 af 6 Undervisningsbeskrivelse/årsfagplan Termin August-juni, 08/09 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HTX Idræt B Kristian Zacho 2. år Undervisningsforløb

Læs mere

PRØVEN I IDRÆT V/ Charlotte Oreby Eriksen

PRØVEN I IDRÆT V/ Charlotte Oreby Eriksen PRØVEN I IDRÆT V/ Charlotte Oreby Eriksen Elevvideo ELEVERS UDTALELSE OM IDRÆTSPRØVEN ER EN GOD IDE! God ide! Den får en til at træne idræt og øve samarbejde! God øvelse til de mundtlige prøver! Mere seriøsitet

Læs mere

Prøve i idræt. - hvordan??

Prøve i idræt. - hvordan?? Prøve i idræt - hvordan?? Hvad går prøven ud på? Eleverne skal prøves i deres idrætslige kompetencer i en gruppeprøve, som er til udtræk i den naturvidenskabelige fagpulje Eleverne skal selv sammensætte

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2016 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2016 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2016 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte Forenklede Fælles Mål

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue

Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue Læreplaner for Nørreå Børnehus -børnehave og vuggestue Indledning Nørreå Børnehus er en privat integreret institution med børnehave og vuggestue. Den er oprettet i august 2010 og er normeret til 40 børn.

Læs mere

Hornsherred Syd/ Nordstjernen

Hornsherred Syd/ Nordstjernen Generel pædagogisk læreplan Hornsherred Syd/ Nordstjernen Barnets alsidige personlige udvikling Tiden i vuggestue og børnehave skal gøre børnene parate til livet i bred forstand. Børnene skal opnå et stadig

Læs mere

Foto: Nora PÆDAGOGISK IDRÆTSINSTITUTION LÆRKEREDEN

Foto: Nora PÆDAGOGISK IDRÆTSINSTITUTION LÆRKEREDEN Foto: Nora PÆDAGOGISK IDRÆTSINSTITUTION LÆRKEREDEN 2 Historik I oktober 2013 startede vi på det første kursus i Pædagogisk Idræt. I september 2014 havde vi vores sidste kursus og d. 9. oktober 2014, blev

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset børnehave

BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset børnehave BEVÆGELSESPOLITIK Eventyrhuset børnehave Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt,

Læs mere

Selam Friskole. Fagplan for 0. klasse

Selam Friskole. Fagplan for 0. klasse Selam Friskole Fagplan for 0. klasse Formål Undervisningen i børnehaveklassen skal være med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med elevernes alsidige personlige udvikling ved at give det enkelte

Læs mere

ansatte - børn ord på tanker og følelser Barnet leger med sproget ud fra egen fantasi / ideer f.eks. gennem spontansange, historier, teater,

ansatte - børn ord på tanker og følelser Barnet leger med sproget ud fra egen fantasi / ideer f.eks. gennem spontansange, historier, teater, Sprog forstået som: Ordforråd, udtale, kendskab til skriftsprog, rim og remser, eksistensen af tal og bogstaver og hvad de kan bruges til, IT/medier og kommunikation, m.m. At barnet kan gøre sig Ansatte

Læs mere

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål

På alle linjerne undervises i almindelige skolefag i det vejledende timetal. Alle linjerne følger de almindelige fagkrav og folkeskolens faglige mål 4 linjer - 7. klasse er i gang i dette skoleår - de fortsætter i 8. og 9. klasse - de fortsætter i 8. og 9. klasse - efter sommerferien er det jeres tur! Du skal vælge den linje, der passer dig Linjerne

Læs mere

Læreplaner. Vores mål :

Læreplaner. Vores mål : Læreplaner Trivsel, læring og udvikling er tre centrale begreber for os i Børnehuset Trinbrættet. I den forbindelse ser vi læreplaner som et vigtigt redskab.vores grundsyn er, at hvis børn skal lære noget

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej

Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Læreplaner i Børnehaven Brolæggervej Bekendtgørelsen om pædagogiske læreplaner i daginstitutioner blev indført i august 2004. Det betyder, at vi i institutionen skal: Have mål for læring. Beskrive valg

Læs mere

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016

Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Velkommen til gymnastik sæson 2015-2016 Vi lukker dørene op i uge 36 på Kværkeby Friskole med et nyt program for gymnastikken i Kværkeby. Her kan vi tilbyde hold for både børn og voksne. Vi glæder os til

Læs mere

2. Boldleg for begyndere

2. Boldleg for begyndere 2. Boldleg for begyndere Af Lene Terp Seminarielektor i Idræt og konsulent i Skoleidrættens Udviklingscenter, CVU Sønderjylland Cand. Scient i Idræt & Sundhed, SDU Elitetræner i fodbold Indledning At kunne

Læs mere

Undervisningsplan for idræt

Undervisningsplan for idræt Undervisningsplan for idræt Formål: Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige oplevelser og erfaringer opnår færdigheder og tilegner sig kundskaber, der giver dem mulighed

Læs mere

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet:

Smørhullet. Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094. Velkommen til Smørhullet: Smørhullet Skolevej 5, Frørup Tlf. 6333 7094 Velkommen til Smørhullet: Denne folder er tænkt som en introduktion til nye forældre og andre interesserede, dels for at give nogle vigtige oplysninger, men

Læs mere

Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 2014

Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 2014 Foreningsundersøgelsen Fynslund Boldklub 214 Lone Olsen 1. Svarpersoner 2. Anbefalinger 3. Handling her og nu 4. Gennemgang af undersøgelsen Svarpersoner Antal 383 gennemført Relation til foreningen 62

Læs mere

Idræt t i skolen - før, nu og i fremtiden

Idræt t i skolen - før, nu og i fremtiden Idræt t i skolen før, nu og i fremtiden 1 Idrætsfaget under lup Rød d Tråd, synlig ledelse, muligheder frem for begrænsninger, liniefagsuddannede lærere, efteruddannelse, fagudvalg, teamsamarbejde, synlighed,

Læs mere

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab.

Fagplan for idræt. Stk. 3. I faget idræt skal eleverne udvikle forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab. Fagformål Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. Eleverne skal opnå kendskab til alsidig idrætskultur og udvikle lyst til bevægelse. Idrætsfaget skal

Læs mere

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Bemanding i MIM-timerne: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA - Mål for undervisningen: Mange af eleverne har behov for,

Læs mere

Tingstrup Skoles SFO er organiseret i to afdelinger, 0. 1. klasse og 2. 3. klasse.

Tingstrup Skoles SFO er organiseret i to afdelinger, 0. 1. klasse og 2. 3. klasse. Mål- og indholdsbeskrivelse SFO-Tingstrup Skole Målet for arbejdet i Tingstrup Skoles SFO er, at personalet i samarbejde med forældrene og det øvrige personale i indskolingen skaber trygge rammer, hvor

Læs mere

Idræt - undervisningsplan Årsplan 2015 & 2016 Klassetrin: 9-10.

Idræt - undervisningsplan Årsplan 2015 & 2016 Klassetrin: 9-10. Form Undervisningen vil indeholde teoretisk fordybelse i idrættens historie og kulturelle betydning. Undervisningen vil veksle mellem øvelser og konkurrencer i fællesskab og individuelt. Ofte vil undervisningen

Læs mere

Profilskoler - idræt, leg og bevægelse i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt

Profilskoler - idræt, leg og bevægelse i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt Udviklingsplan for: Vibeskolen 1. Profilskole - hvorfor? Derfor skal eleverne bevæge sig på vores skole: På Vibeskolen er vi opmærksomme på den gavnlige effekt forskerne påviser motion har på humøret,

Læs mere

Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016

Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016 Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016 Faglige mål: De faglige mål er opstillet i henhold til fællesmål for idræt 7. 9. klasse. - taktisk og teknisk færdigheder videreudvikles igennem den alsidige undervisning

Læs mere

ÅRSPLAN FOR 4 ÅRIGE BØRNEHUS SYD 2015-2016

ÅRSPLAN FOR 4 ÅRIGE BØRNEHUS SYD 2015-2016 ÅRSPLAN FOR 4 ÅRIGE BØRNEHUS SYD 2015-2016 Årsplan for mellemgruppen i Børnebo og Paraplyen april 2015 april 2016 Med udgangspunkt i vores værdi og arbejdsgrundlag har vi beskrevet, hvad vi vil lægge vægt

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

Idræt. Formål for faget idræt. Slutmål for faget idræt efter 9. klassetrin. Kroppen og dens muligheder. Idrættens værdier

Idræt. Formål for faget idræt. Slutmål for faget idræt efter 9. klassetrin. Kroppen og dens muligheder. Idrættens værdier Idræt Formål for faget idræt Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnår færdigheder og tilegner sig kundskaber,

Læs mere

Koncept for. idrætsskoler. i 0. - 6. klasse. Svendborg projektet

Koncept for. idrætsskoler. i 0. - 6. klasse. Svendborg projektet Koncept for idrætsskoler i 0. - 6. klasse Svendborg projektet Baggrund Svendborg Kommune er Team Danmark Elitekommune, og et af indsatsområderne er at etablere idrætsskoler. I 2008 oprettede Svendborg

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/uvb/uvb-skabelon.doc

Undervisningsbeskrivelse http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/uvb/uvb-skabelon.doc Undervisningsbeskrivelse http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/uvb/uvb-skabelon.doc Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015/16 Institution Herning HF og VUC Uddannelse

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan

ÅRSPLAN IDRÆT. 9. klasse 2019/20. Undervisningsmateriale. Årsplan ÅRSPLAN IDRÆT 9. klasse 2019/20 Underviser Jakob Busch Andersen Idræt 1 + 2 Mail Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk Undervisningsmateriale Clioonline Årsplan Idræt er opbygget efter en række kerneområder:

Læs mere

Læreplaner - Højer Danske Børnehave LÆREPLANSTEMA- Kulturelle udtryksformer og værdier

Læreplaner - Højer Danske Børnehave LÆREPLANSTEMA- Kulturelle udtryksformer og værdier Læringsmål (mål og tegn) Læreplaner - Højer Danske Børnehave LÆREPLANSTEMA- Kulturelle udtryksformer og værdier Praksissituation (baggrund) At børnene lærer om traditioner, både danske og kulturelle At

Læs mere

Sportsklasser Humlehøj-Skolen

Sportsklasser Humlehøj-Skolen Sportsklasser Humlehøj-Skolen 7. - 9. årgang Information Sportsklasser Humlehøj-Skolen Velkommen. I denne informationsfolder kan du få de fleste informationer om SPORTSKLASSERNE på Humlehøj-Skolen. Sportsklasserne

Læs mere

ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3.klasse Henrik Stougaard

ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3.klasse Henrik Stougaard ÅRSPLAN I IDRÆT FOR 3.klasse 2012-2013 Henrik Stougaard PERIODE TEMA Kroppen og dens muligheder Idrættens værdier Idrætstraditioner og -kulturer Indhold Organisering og arbejdsformer Evaluering Uge 33

Læs mere

Formål for faget idræt. Slutmål for faget idræt efter 9. klassetrin. Kroppen og dens muligheder. Idrættens værdier.

Formål for faget idræt. Slutmål for faget idræt efter 9. klassetrin. Kroppen og dens muligheder. Idrættens værdier. Formål for faget idræt Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnår færdigheder og tilegner sig kundskaber,

Læs mere

Gymnastik Periodeplan for 4. klasse. Skoleåret august 2015-2016

Gymnastik Periodeplan for 4. klasse. Skoleåret august 2015-2016 Gymnasti Periodeplan for 4. lasse. Soleåret august 2015-2016 Hvis vejret tillader det, vil alle gymnastitimerne primært foregå udendørs i den næste perioden, frem til efterårsferien. Vi sal bla. lave løbetræning

Læs mere

1. Når bolden er rund!

1. Når bolden er rund! 1. Når bolden er rund! Af Lene B. Terp Seminarielektor i Idræt og konsulent i Skoleidrættens Udviklingscenter, CVU Sønderjylland Cand. Scient i Idræt & Sundhed, SDU Elitetræner i fodbold Boldspil er noget

Læs mere

Afrapportering af de pædagogiske læreplaner 2013-14

Afrapportering af de pædagogiske læreplaner 2013-14 Afrapportering af de pædagogiske læreplaner 2013-14 1: Status på det overordnede arbejde med læreplaner Vi gik ind i det nye Dagtilbud Sydøst i 2013 med de allerede indgåede aftaler fra det tidligere dagtilbud:

Læs mere

Årsplan motion, kost og bevægelse for 1. klasse 2016/17

Årsplan motion, kost og bevægelse for 1. klasse 2016/17 Årsplan motion, kost og bevægelse for 1. klasse 2016/17 Emne Aktiviteter Delmål for idræt efter 2. klasse på Interskolen Lege (5 uger) (5 uger) Løb (3 uger) Lege (6 uger) Gamle lege: Eleverne skal lære

Læs mere

SKYUMCAMP 26-30 JUNI

SKYUMCAMP 26-30 JUNI SKYUM 26-30 JUNI 2016 GENEREL INFO GLÆDEN VED SPORTEN OG STÆRKT FÆLLESSKAB SkyumCamp er et sommerophold for dig, som vil dyrke masser af sport og have en smagsprøve på livet som efterskoleelev på Skyum.

Læs mere

Gymnastik Periodeplan for 5. Birk. Skoleåret august 2015-2016

Gymnastik Periodeplan for 5. Birk. Skoleåret august 2015-2016 Lærere: Edmund D/ Mette K. Gymnasti Periodeplan for 5. Bir. Soleåret august 2015-2016 Udendørs ativiteter: Hvis vejret tillader det, vil alle gymnastitimerne primært foregå udendørs i den næste periode,

Læs mere

I Svenstrup Børnehus arbejdes der med pædagogiske lære planer.

I Svenstrup Børnehus arbejdes der med pædagogiske lære planer. I Svenstrup Børnehus arbejdes der med pædagogiske lære planer. De pædagogiske læreplaner indholder følgende temaer: Personlige kompetencer Sociale kompetencer Sproglige kompetencer Krop og bevægelse Naturen

Læs mere

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Formålet med analysen Formålet med undersøgelsen er at etablere et troværdigt

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER PÆDAGOGISKE LÆREPLANER Den 1. august 2004 blev lovgivningen om Pædagogiske Læreplaner i daginstitutionen indført. Socialministeriet udsendte i den forbindelse en Bekendtgørelse omhandlende mål, principper

Læs mere

Undervisningsplan for idræt på Davidskolen

Undervisningsplan for idræt på Davidskolen Undervisningsplan for idræt på Davidskolen Undervisningsplan for idræt på Davidskolen Formål for faget idræt Som mennesker har vi et ansvar for vort Guds-skabte legeme. Formålet med undervisningen i idræt

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Egebjerg Friskole Egebjergvej 4, 5771 Stenstrup,Tlf: 62261706

Egebjerg Friskole Egebjergvej 4, 5771 Stenstrup,Tlf: 62261706 Egebjerg Friskole Egebjergvej 4, 5771 Stenstrup,Tlf: 62261706 - den lille skole med det store hjerte Til Svendborg Kommune Egebjerg d. 16.12.11 Børne- & Unge udvalg Ansøgning om tilskud til overgangsprojekt

Læs mere

Vejledning til prøven i idræt

Vejledning til prøven i idræt Vejledning til prøven i idræt Side 1 af 18 Kvalitets og Tilsynsstyrelsen Evaluerings- og Prøvekontor November 2015 Side 2 af 18 Indhold Forord side 4 Indledning side 5 Signalement side 5 Prøveforløbet

Læs mere

Bevægelsespolitik. i Børnehuset Gravhunden

Bevægelsespolitik. i Børnehuset Gravhunden Bevægelsespolitik i Børnehuset Gravhunden 0 Visioner og mål for politikken Som beskrevet i vores virksomhedsplan og pædagogiske læreplan handler kerneydelsen i Gravhunden om at skabe et udviklende børnemiljø

Læs mere

Læringsmål og indikatorer

Læringsmål og indikatorer Personalets arbejdshæfte - Børn på vej mod børnehave Århus Kommune Børn og Unge Læringsmål og indikatorer Status- og udviklingssamtale. Barnet på 2 3 år 1. Sociale kompetencer Barnet øver sig i sociale

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer

UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer UNDERVISNINGSPLAN FOR IDRÆT 2017 Fokus på balance, samarbejde og forskellige udtryksformer Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte: Forenklede Fælles Mål

Læs mere

Idrætsskole i Gentofte

Idrætsskole i Gentofte Idrætsskole i Gentofte - et tilbud til unge talenter GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Velkommen på idrætsskolen! Det er med stor glæde, at jeg indbyder unge talenter i Gentofte Kommune til at søge

Læs mere

NYT FOR VINTEREN 10/11.

NYT FOR VINTEREN 10/11. NYT FOR VINTEREN 10/11. Hundelev Ungdoms- og Idrætsforening byder velkommen til en ny vintersæson, som foregår på Hundelev Skole. Tlf. liste over bestyrelsen i HUI: Mette Sørensen Vennebjergvej 12 98 99

Læs mere

Move@School LEGEKATALOG

Move@School LEGEKATALOG Move@School LEGEKATALOG Legekataloget er udgivet af Move@School, Folkesundhed København December 2006 For yderligere information eller spørgsmål kontakt: Glen Nielsen Projektleder Projekt Move@School E-mail:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 15 Viden

Læs mere

Kære forældre. 2. september 2013

Kære forældre. 2. september 2013 2. september 2013 Kære forældre Med dette forældrenyt vil vi gerne byde jer alle rigtig hjertelig velkommen til et nyt og forhåbentlig spændende, inspirerende og udbytterigt skoleår. Rigtig mange af jer

Læs mere

Læreplaner for Boiskov Natur og Udebørnehave.

Læreplaner for Boiskov Natur og Udebørnehave. Læreplaner for Boiskov Natur og Udebørnehave. 1. Barnets alsidige personlige udvikling. Børns personlige udvikling trives bedst i en omverden, der er lydhør og medlevende. Voksne, der engagerer sig i og

Læs mere

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold

HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6. Begyndelsen på et liv med fodbold HÅNDBOG FOR TRÆNING AF BØRN I U6 Begyndelsen på et liv med fodbold Træningen skal tilpasses så alle kan være med og føler at træningen bygger på principperne om jævnbyrdighed og ligeværd SLAGELSE B&I Slagelse

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse 2015 for. SFO Fristedet. Bildsøvej 80 4200 Slagelse. SFO Kommunemestre i bordtennis for hold.

Mål- og indholdsbeskrivelse 2015 for. SFO Fristedet. Bildsøvej 80 4200 Slagelse. SFO Kommunemestre i bordtennis for hold. Mål- og indholdsbeskrivelse 2015 for SFO Fristedet Bildsøvej 80 4200 Slagelse. SFO Kommunemestre i bordtennis for hold. Forord Skole og SFO er én virksomhed og indeholder en undervisningsdel og en fritidsdel.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012

Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Pædagogiske læreplaner i SFO - Solsikken Juni 2012 Vi har i SFO gennemført det andet læreplanstema i dette skoleår. Vi valgte at arbejde med børnenes sociale kompetencer, og deres relationer på tværs af

Læs mere