INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO"

Transkript

1 Velkommen til en oplevelse for livet! Fælleskabet er stærkt vanedannende! Vi vægter gensidig tillid højt! INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at blive i weekenderne, og mærke den helt særlige stemning!

2 Skolestart: Søndag d. 11. august 2013 kl Hvad må ikke medbringes? Af hensyn til brandfare m.m. er det desværre ikke tilladt at medbringe følgende: - Toaster, vaffeljern - Brødrister - Dyppekoger - Elvarmeovn - Køletaske m.v. - Fjernsyn o. lign. Kære elever og forældre. Rigtig hjertelig velkommen til Vestbirk Musik- & Sportsefterskole. Vi har glædet os til at byde jer velkommen, og vi vil gøre alt for, at I får en god og tryg start i efterskolens nye favre verden. Her er intet som det plejer, og derfor har vi forfattet en lille folder, som kan hjælpe med at holde styr på nogle af alle de informationer, I kan få brug for at vende tilbage til i den kommende tid. Har I yderligere spørgsmål, er I naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Mange hilsner fra os alle i Vestbirk Tlf Vi glæder os! Vi glæder os rigtig meget til at byde dig og din familie velkommen til Vestbirk. Vi håber, at opholdet vil leve op til jeres (forhåbentlig store) forventninger. Og lad os allerede advare på forhånd: du bliver aldrig den samme igen! Fællesskabet er stærkt vanedannende og vi kan ikke garantere, at familierne får set meget til de unge mennesker i løbet af de 10 måneder. Tilgengæld kan vi garantere et år, hvor eleverne udfordres, dygtiggøres og modnes - og hvor der bliver fart over feltet! Vi ser frem til samarbejdet! - mange hilsner fra os alle i Vestbirk Jens Lejsgaard Fælleskabet er stærkt vanedannende!

3 Hvad skal der medbringes? - Dyne/hovedpude/rullemadras - Sengelinned - Vasketøjspose/-kurv - Håndklæder - Cykel i lovlig stand (skal bruges allerede i 1. uge) - Cykellygter/lappegrej/pumpe - Cykelhjelm (skal anvendes!) - Inden- og udendørs idrætstøj - Indendørs idrætssko - Regntøj - Sovepose/liggeunderlag - Badetøj - Krus til aftente - Højskolesangbog 18. udgave - DGI-sangbogen 2. udgave (kan begge købes på skolen - fratrækkes elevens depositum) - Lommeregner (vi anbefaler som minimum Texas TI-30) - Tegneredskaber til matematik - Afgangsbevis for 9. klasse Alle elever bør medbringe et armbåndsur! Ordbøger: - eng/dansk - dansk/eng - tysk/dansk - dansk/tysk - Retskrivningsordbogen (ny) Vi tilbyder adgang til elektroniske ordbøger fra Gyldendal. Disse forudsætter dog, at eleven selv medbringer computer/ipad/tablet og medbringer denne til samtlige timer. Rideelever (med og uden egen hest) skal medbringe sikkerhedsridehjelm. Springryttere skal medbringe godkendt sikkerhedsvest. Alle elever bør medbringe et armbåndsur, da mobiltelefon ikke er tilladt uden for elevens gang. God ide at medbringe Bærbar computer/ipad/tablet Velplejet penalhus Skoletaske Rygsæk (lille) Tøjbøjler Vækkeur Lille pengekasse Musikinstrumenter Lommelygte Gode tiltrådte gåsko (vi går 25 km i 2. uge) De første uger Den første uge skal vi lære hinanden at kende og blive dus med alle de nye rutiner. Vi skal fotograferes, have bøger, se det nye skema, møde vores nye klassekammerater og selvfølgelig lære vores nye familie rundt på gangene at kende. I uge 2 tager vi på en 3 dages tur til Sletten ved Julsø. Vi går derop og overnatter i det fri - vi udfordrer komfortzonen og lærer os selv bedre at kende. Et efterskoleår på 42 uger sammen med jævnaldrende kommer til at kræve meget af dig - særligt i starten. Det er hårdt arbejde at lære så mange nye rutiner og mennesker at kende. Den første tid er naturligvis præget af usikkerhed, nervøsitet og sandsynligvis lidt hjemve. Gennem de mange oplevelser, nye venner samt oplevelsen af fællesskab bliver usikkerheden og nervøsiteten afløst af tryghed og ro. Trygheden og roen skulle gerne være medvirkende til, at du får et efterskoleophold, som vil styrke dig både fagligt, socialt og personligt. Din ganglærer vil være din trivselsperson hele året. Vi har forfattet denne lille folder om forventninger til et efterskoleophold - den indeholder mange nyttige tips til den første tid. Til forældrene Vi vil opfordre jer til at synes godt om vores side på Facebook, så I kan følge med i alle de spændende ting, vi foretager os året igennem - vi sætter en ære i at holde jer tæt orienteret! Desuden er vores hjemmeside stedet, hvor vi forsøger at holde jer orienteret i en mere officiel tone. F.eks. er det her, I kan læse nyhedsbreve, downloade invitationer og informationsskrivelser m.m. Velkommen til en oplevelse for livet!

4 Årsplan 2013/2014 Lørdag d kl Ankomst og indkvartering Ferier Skolen er som udgangspunkt kun lukket i de ferier, der er anført i årsplanen til venstre. Sygdom Alle elever er under opholdet på skolen tilknyttet lægehuset i Østbirk. Husk sundhedsbevis. Vi vægter hver enkelt elevs tryhed og trivsel meget højt! Uge 42 Efterårsferie Juleferie Uge 7 Vinterferie Lørdag d Afslutning Fuldstændig årsplan kommer snarest muligt på Årsplan og invitation til d fremsendes medio juni. Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at blive i weekenderne, og mærke den helt særlige stemning! I alle andre weekender m.m. håber vi, at så mange som muligt har lyst til at blive og mærke den helt særlige stemning. Det er her, der skrues ned for tempoet og op for hyggen. En weekend indeholder som minimum ét obligatorisk arrangement, og der tilbydes altid lektiehjælp. Weekender På VMSE har vi to slags weekender: 1. Alm. weekender: Eleverne har fri fredag ca. kl og skal være retur søndag, senest kl Obligatoriske weekender: Alle elever skal være på skolen. Disse dage er ofte besat med gymnastikopvisninger, Rockshow eller andre store arrangementer. Mandag aften udfylder vi weekendsedler. Her anføres hvorvidt man bliver på skolen. Telefontider Ønsker I at komme i kontakt med skolen, træffes vi bedst mandag - fredag mellem kl Herefter er der ved akut behov mulighed for at ringe til skolen, hvor opkaldet bliver viderestillet til en vagtlærer. Ganglærerne træffes pr. mail, se omstående. Elevens mobiltelefon må kun forefindes på egne gange/huse. Prøver Man skal selv medbringe såvel computer som printer, hvis man ønsker at benytte denne mulighed ved terminsprøver og afgangsprøve. Udannelsesvejledning Skolen hjælper den enkelte elev med optagelse på en ungdomsuddannelse. Ansøgningsskemaer og uddannelsesplaner udfyldes i februar måned. I vil blive orienteret, når tiden nærmer sig. Ganglæreren Til hver gang/hus er der knyttet 1-2 ganglærere. Deres opgave er at sørge for den almene trivsel, holde ugentlige gangmøder samt varetage kontakten med hjemmet. Vi vægter hver enkelt elevs tryghed og trivsel meget højt. Det er derfor vigtig for os, at I forældre holder os tæt informeret om forhold, der har betydning for elevens ve og vel. Hjemve er en helt naturlig del af et efterskoleophold. Vi har stor erfaring i at hjælpe eleven gennem evt. kriser - og vores vigtigste medspiller er jer forældre. Ganglæreren træffes på mail, se adresserne på vmse.dk.

5 Vi henstiller til, at der ikke opbevares kontanter på værelserne Elevbank Hver elev har en konto i skolens elevbank, hvor vi opfordrer til, at du opbevarer dine lommepenge. Der er mulighed for at hæve og indsætte penge på kontoret i alle hverdage inden frokost. Der kan endvidere indsættes lommepenge på skolens konto Det er vigtigt, at overførslen påføres: Elevbank-elevens navn-elevnummer. Vi henstiller til, at der ikke opbevares kontanter på værelserne. Har man hævet penge til senere brug, bør de opbevares i en lille pengekasse med lås på. Økonomi - skolepenge Skolepengene opdeles i 9 rater fordelt på 18/42 i efteråret og 24/42 i foråret. De bedes betalt senest d. 1. i den pågældende måned. Skoleåret slutter lørdag d Ønsker eleven at forlade skolen inden denne dato, gælder følgende regler: - Eleven har 4 ugers opsigelse. Dvs. at 4 uger efter at forældrene har meddelt kontoret elevens ønske om at forlade skolen, kan eleven rejse, uden at det koster andet end normale skolepenge til afrejsedagen. - Rejser eleven inden opsigelsesfristens udløb, bortfalder statsstøtten fra afrejsedatoen. Forældrene er da forpligtede til at betale skolepenge fuldt ud for den resterende del af opsigelsesperioden - max 4 uger. Et ønske om at forlade skolen bør altid drøftes med ganglæreren inden opsigelse. den kommende weekend eller tager hjem. Denne tilmelding er bindende. Rejser man ikke direkte hjem til sine forældre, skal der på sedlen anføres navn, adresse og tlf.nr. på den familie, man tager hjem til. Dette skal naturligvis være aftalt med såvel egen familie som værtsstedet. Vælger man at blive på skolen i weekenden, er det som udgangspunkt fra fredag eftermiddag til søndag aften. Evt. fravigelser herfra aftales med Jens Lejsgaard. Alle weekender og ferier slutter søndag kl , hvor vi samles til aftente i spisasalen. Er man syg eller forhindret i at møde op, skal forældrene ringe til skolens lærerværelse på tlf søndag aften ml. kl Møder en elev ikke op uden forudgående aftale, må man påregne at blive ringet op. Vi tager ansvaret for eleverne meget seriøst og vil gerne sikre os, at alle er ok. Fritagelser Et fællesskab er afhængig af hvert eneste individ. Derfor henstiller vi til, at fritagelser begrænses til et absolut minimum. Tandlæge- og speciallægebesøg bedes henlagt til de forlængede weekender (se årsplan). Det vil ikke være muligt at have en fritidsinteresse eller et arbejde uden for skolen. Der vil selvfølgelig blive taget hensyn til store mærkedage såsom sølvbryllup, runde fødselsdage og konfirmationer i den nærmeste familie. Fritagelser kan kun ske ved henvendelse til ganglæreren. Se mailadresser på vmse.dk. Ved fritagelser af flere dages varighed bortfalder retten til statsstøtte. Man forpligter sig derfor til selv at betale det fulde beløb kr ,00 for den pågældende uge. Er man syg eller forhindret i at komme, skal forældrene ringe til skolens lærerværelse på tlf søndag aften ml. kl

6 Vores forventninger til dig Vi stiller naturligvis krav til dig, mens du er her. I al sin enkelhed går det ud på, at du skal deltage i timerne og komme til måltiderne. Vi forventer også en ansvarlig og fornuftig opførsel fra dig, samt at du tager hensyn til de andre på skolen VMSE har to regler, der ikke kan fraviges: - Ingen indtagelse af spiritus eller euforiserende stoffer på skolen eller på ture arrangeret af skolen. Reglen gælder også til og fra skolen. - Drenge og piger bor på adskilte gange. Det er ikke tilladt at komme på det andet køns gange uden forudgående aftaler. Overtrædelse heraf medfører bortvisning. Skolen er endvidere røgfri, så rygning er ikke tilladt under dit ophold på skolen. Det er derfor heller ikke tilladt at medbringe tobak. Da vi færdes mange mennesker tæt sammen døgnet rundt, er det nødvendigt med andre rutiner, end i en almindelig familie. Vi forventer bl.a. følgende: En høflig tone - Vi går ind for høflig adfærd, en god tone og et pænt sprogbrug, både i timerne og i fritiden. Timer og måltider - Timer og måltider er obligatoriske, og vi forventer, at du møder til tiden - hver gang. Besøg - Forældrene er naturligvis altid velkomne. Andre besøg bedes aftalt med en lærer. Udgangsbogen - Skolen må ikke forlades uden forudgående aftale med en lærer. Desuden skriver man sig i Udgangsbogen. Fremtoning - Vi ser gerne, at du har et præsentabelt ydre. Hårfarvning og klipning på skolen aftales med ganglæren. Beskadigelser - Kommer du til at beskadige inventar eller bygninger, skal det straks meddeles til ganglæreren. Selvforskyldte skader erstattes af eleven. Nøgler - Bortkomne nøgler erstattes med Vi vægter gensidig tillid højt! Gentagne overtrædelser af skolens krav og regler, samt manglende vilje til at rette sig efter de henstillinger, du måtte få, kan derfor i sidste ende medføre bortvisning. Når vi er så mange mennesker på ét sted, er reglerne nødvendige - og vi lærer en masse vi kan bruge senere i livet! Sofie 2012/13 Retningslinjerne er jo til for vores egen skyld, for de udvikler os som ansvarlige mennesker. Og mottoet er frihed under ansvar! Marcus 2012/13 Vi vægter gensidig tillid højt!

- en bog til fagfolk om udsatte grønlandske børn i Danmark

- en bog til fagfolk om udsatte grønlandske børn i Danmark - en bog til fagfolk om udsatte grønlandske børn i Danmark De usynlige børn - en bog til fagfolk om udsatte grønlandske børn i Danmark 4 Indholdsfortegnelse KÆRE LÆSER KAPITEL 1 NYT LAND, NYT SPROG, NY

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

Det Blå Marked Haslev Velkommen - J

Det Blå Marked Haslev Velkommen - J Velkommen - J Alle er velkomne til at læse disse sider, selv om indholdet mest er rettet mod dig der enten overvejer at blive eller allerede er kræmmer på Det Blå Marked i Haslev. Vi ved der er mange detaljer

Læs mere

EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX

EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX EKSAMENSHÅNDBOG 1. HHX Skoleåret 2012/13 Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole Bestemmelser vedrørende eksamen findes i: Bekendtgørelse om uddannelse til højere handelseksamen BEK nr. 691 af 23/06/2010

Læs mere

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse Praktiske forhold 1. Skolebestyrelse og skoleledelse 2. Klasseforældreråd 3. Sundhedspleje 4. Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) 5. Familiehus Nord 6. Specialundervisning og inklusion 7. Skolerejser

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Flere hænder - ja tak!

Flere hænder - ja tak! Flere hænder - ja tak! Lederrekruttering FDF er et godt og attraktivt tilbud til børn og unge. En del af det tilbud er de mange engagerede ledere, der gør FDF til et vedkommende fællesskab baseret på

Læs mere

Overgange mellem tilbud

Overgange mellem tilbud Juli 2014 Overgange mellem tilbud Lyngby Taarbæk Kommune Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjerne vil blive redigeret i skoleåret 2014/2015 i forhold til den nye skolereform Bindende retningslinjer

Læs mere

Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever.

Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever. Kære kommende elev! Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever. Din nye skole Oure Kostgymnasium (OKG) er en skole for ambitiøse unge,

Læs mere

klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet

klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet Den frivillige retshjælp UNG RET har udarbejdet en folder til dig, der gerne vil have styr på, hvilke rettigheder og forpligtelser,

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED

SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED CENTER FOR LUDOMANI // ODENSE, KØBENHAVN & ÅRHUS // TLF. 7011 1810 // INFO@LUDOMANI.DK // LUDOMANI.DK INTRODUKTION Selvhjælpsguiden er

Læs mere

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS.

HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. HVORFOR VI GØR SOM VI GØR TANKER BAG NOGLE AF VALGENE I VORES PÆDAGOGISKE PRAKSIS. Tilfredshedsundersøgelsen i 2013 viste nogle steder, hvor vi ikke har formået at informere vore forældre tilstrækkeligt

Læs mere

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over.

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over. Velkommen hos Kelly! Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Kelly. I den forbindelse vil vi gerne kort introducere os selv: Kelly Services er en af verdens største rekrutterings- og

Læs mere

Info om Sommerlejren. Indhold

Info om Sommerlejren. Indhold Info om Sommerlejren Indhold Ankomst... 2 Brandslukningsudstyr og forhold ved brand... 2 Certifikater... 2 Dykkermand... 2 Ekstra overnatning og gæster... 2 Erstatning... 2 Køkkenhold... 3 Kartoffelskrællerhold...

Læs mere

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN DEN FØRSTE TID MED HUNDEN Tillykke med din nye hund. I denne pjece kan du læse om, hvordan du bedst muligt byder din nye hund velkommen i dit hjem. Det er en stor omvæltning for din hund at komme til et

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

GODT AT VIDE. Rødding Fri Fagskole. for forældre til elever på. Rødding Fri Fagskole * Rødding Præstegårdsvej 11 * 6630 Rødding * tlf.

GODT AT VIDE. Rødding Fri Fagskole. for forældre til elever på. Rødding Fri Fagskole * Rødding Præstegårdsvej 11 * 6630 Rødding * tlf. Pr. juli 2014 GODT AT VIDE for forældre til elever på Rødding Fri Fagskole Rødding Fri Fagskole * Rødding Præstegårdsvej 11 * 6630 Rødding * tlf. 74 84 25 00 INDHOLD SIDE VEDTÆGT 3 FORMÅL 3 VÆRDIGRUNDLAG

Læs mere

SÅDAN GØR VI I FSB 2012 SÅDAN GØR VI I FSB PERSONALEHÅNDBOG

SÅDAN GØR VI I FSB 2012 SÅDAN GØR VI I FSB PERSONALEHÅNDBOG 2012 personalehåndbog sådan gør vi i fsb INDHOLD > fsb s vision > 05 fsb s kerneværdier > 05 Adresser i fsb > 06 Adresseforandring, navneændring og bankændring > 06 Alkohol og andre rusmidler > 06 Arbejdsfri

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere