HELLERUPLUNDBLADET november 2015-februar 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HELLERUPLUNDBLADET november 2015-februar 2016"

Transkript

1 HELLERUPLUNDBLADET november 2015-februar 2016

2 PRÆSTEN SKRIVER Om forældretab og tro. af sognepræst Tue Rolighed Lauridsen Forfatteren Göran Tunström er født 1937 i Sunne, Värmland (hvor Selma Lagerlöfs Mårbacka ligger) som søn af en sognepræst. Han debuterede i 1958 med en digtsamling og anses for en af Sveriges fineste lyrikere. Han døde i 96. Tunström har skrevet digtsamlinger, romaner, skuespil osv. Byen Sunne er ramme i flere romaner, som man kan kalde Sunne-romanerne. Tunströms forfatterskab evner i sjælden grad at inddrage alment religiøse og dermed centralt evangelisk/eksistentielle problemstillinger i en uhyre frodig värmlandsk fortælletradition. Jeg er ikke kristen, men der var Jesus jo heller ikke selv! Ordene er Tunströms. Han fastholder sin gudsopfattelse som fuldkommen åben og dermed også under forvandling og til diskussion. Den livstydning, der skinner i gennem alle hans bøgers fortælle-lag kunne karakterisere ham som en protestantisk eksistentialist. Samtidig er der hos Tunström tale om en mystisk og mytisk gudsopfattelse en indre oplevelse af det guddommelige, der er privat/personlig, intuitiv og non-verbal, og som giver en samhørighed med alt levende. Tunström egen far døde midt i samtalen mellem far og søn. Det giver brud og tab for ham, og hans faderforhold er både en byrde og en gave. Af sin far fik Göran billeder. Faren fortalte om en verden uden for Sunne og indviede ham i litteraturen. Da faren dør, må Tunström først genskabe verden/skabe den om. Det sender ham ind i en kunstnerisk søgen i billedernes og litteraturens verden. Hans far havde dårligt hjerte som Göran selv senere. Han følte, at han skulle fuldføre, hvad faren ikke nåede. Det gav ham en følelse af utilstrækkelighed, der ledte til depression og sindssyge. Tunström siger, at et barn, der mister sin far i barndommen, det bliver aldrig voksent. Fordi den opvoksendes dialog med den voksne bliver afbrudt. Og et sådant menneske vil altid bevare de eksistentielle spørgsmål åbne i sig for resten af livet. Man får ikke overvundet autoriteten, for man får aldrig lejlighed til at sige: Ja, det kan alt sammen være rigtig nok, men nu står jeg her og klarer mig selv. Men man står stadig der med sin åbne naivitet, og man godkender ikke anden autoritet end den autentiske den døde. Et sådant menneske bliver aldrig bogstavtroende, aldrig et medlem af partiet, men går altid og venter på den døde autoritets tilbagekomst. For kun han kan svare. Det er stor og herlig fortællekunst, der møder læseren. Man griner og græder sig i gennem beskrivelsen af de enkle menneskelige skæbner, og de vilkår, der er de samme for os alle. Hvis man ikke allerede er fortrolig med Tunström, vil jeg anbefale at begynde med Juleoratoriet fra 83 og fortsætte med Tyven fra 86.

3 MEDDELELSER OG ARRANGEMENTER Babysalmesang noget for dig? Hvis du går hjemme på barsel med dit nyfødte barn, og godt kunne tænke dig at komme lidt ud og møde andre mødre/fædre og gøre noget godt for dit barn, så er babysalmesang måske noget for dig. På lune måtter/tæpper sidder vi på gulvet oppe ved alteret, hvor der er dejlig god plads, og hvor vi kan nyde den smukke kirke med højt til loftet, nyde akustikken og lyset. Gennem sange, salmer, remser og bevægelse mærker vi roen og nærværet til vores barn, og hvor vigtig din stemme er for dit barn. Vi mødes torsdag kl. 10, henvendelse til eller telefon På glædeligt gensyn Birgith Lystlund Ny messehagel i Helleruplund Den hvide messehagel i Helleruplund Kirke har efter mange års brug og slidtage længe trængt til at blive udskiftet. Menighedsrådets idé til en erstatning var at få syet en ny messehagel med udgangspunkt i den gamle messehagels form og design og med genanvendelse af messehagelens lillafarvede besætninger og bånd. Og videre, at dette projekt meget gerne måtte forankres i og inddrage lokale kreative kræfter fra Helleruplunds menighed. For et års tid siden spurgte menighedsrådet Inger Brok, som er frivillig og bl.a. leder af Sognetræf, om det var et projekt som hun og eventuelt andre frivillige ville gå ind i. Svaret var positivt. Stoffet til den ny messehagel blev indkøbt i østen i februar måned. I juni måned blev den gamle messehagel sprættet op for at danne mønster for den nye. Samtidig blev messehagelens besætninger demonteret for, at kunne anvendes igen på den nye messehagel. Projektet med at klippe, sy og genmontere besætninger og bånd har været en omfattende proces og et stort arbejde, idet store dele af syningen er foretaget i hånden og i stående stilling. Helleruplund menighedsråd vil gerne rette en stor og hjertelig tak til Inger Brok, Anette Sunne Harder og Else Kirk, som med stor håndværksmæssig dygtighed, omhyggelighed og engagement har syet den nye smukke messehagel. Med den har Helleruplund fået en hvid messehagel, som vi fremover vil kunne nyde og glædes over i forbindelse med de kirkelige festdage. Den nye hvide messehagel indvies i forbindelse med højmessen Allehelgensdag, søndag d. 1. november.

4 MEDDELELSER OG ARRANGEMENTER November Søndag den 1. november kl. 16 Allehelgenskoncert: Duruflés Requiem - Voces Kammerkor og Daniel Bruun Maurice Duruflé var fransk komponist. Hans største og mest berømte værk Requiem blev færdiggjort i 1947 og er baseret på gregorianske temaer fra dødsmessen. Værket består af 9 satser og opføres her i versionen for solo orgel, kor og solister. Ved koncerten bliver der også opført et uddrag af Duruflés Suite for orgel samt hans fire motetter for kor. Koncerten gennemføres i samarbejde med Voces Academy. Voces Kammerkor synger musik fra hele det brede vokalmusikrepertoire, fra renæssancen til i dag, og består ved denne lejlighed af 16 professionelle sangere samt frivillige dirigentstuderende fra Voces Academy. Daniel Bruun sidder ved orglet. Onsdag den 4. november kl Studiekredsen Gudebilleder og ytringsfrihed i sognegården ved sognepræst Flemming Wichmann. Studiekredsen slutter med natmad som koster 40 kr. Torsdag den 5. november kl. 19 Syng-Løs-Aften i sognegården. Vi synger løs fra Højskolesangbogen, og deltagerne vælger selv sangene. Lørdag den 7. november kl Fernisering på HLKs novemberudstilling i sognegården - og oplev billedkunstneren Alice Snerle Lassen s fantastiske billedunivers i gode kunstvenners lag. Tirsdag den 10. november kl Eftermiddagsmøde i sognegården hvor tidligere sognepræst i Høsterkøb Merete Arnstrøm fortæller om Grundtvigs betydeligste poetiske værk "Nytaars-Morgen" fra Torsdag den 12. november kl Helleruplundaften i kirken. Carl Nielsen i øjenhøjde Et musikalsk foredrag, fyldt med anekdoter om Carl Nielsen, fortalt af organist og foredragsholder Charlotte Dagnæs-Hansen. Foredraget krydres med de skønneste Carl Nielsen sange, sunget af mezzosopran i Helleruplund Kirke, Ulla Munch. Lørdag den 21. november i sognegården. Salon på novemberudstillingens sidste dag. Tirsdag den 24. november kl Sognetræf i sognegården. Traditionen tro vil Inger undervise i fremstilling af adventsdekorationer. Medbring selv lys, bånd samt kurv/skål. Tirsdag den 24. november kl. 18 Menighedsrådsmøde i sognegården. Torsdag den 26. november kl. 18 Hede ture - studiekredsen om digterpræsten Steen Steensen Blichers litterære og musikalske værker samt liv og levned i sognegården ved sognepræst Tue Rolighed Lauridsen. Der vil være et let traktement, som koster 30 kr.

5 MEDDELELSER OG ARRANGEMENTER Daniel Bruun opfører her værket med oplæsning af de tekster, som indleder hver af de ni satser samt lyssætning af lysdesigner Lars Egegaard Sørensen. Søndag den 29. november kl. 16 Julekoncert med Helleruplundkoret i kirken. Kom i julestemning når Helleruplundkoret synger julen ind med traditionelle danske og engelske julesange. Der opføres bl.a. en række Christmas Carols. December Onsdag den 2. december kl Studiekredsen Gudebilleder og ytringsfrihed ved Flemming Wichmann. Tirsdag den 8. december kl Eftermiddagsmøde i sognegården. Advents- og julemøde: Sognets præster taler og fortæller om advent og jul, organist Daniel Bruun sørger for musikken, og vi synger og julehygger. Torsdag den 10. december kl Koncert i kirken. Herrens fødsel: Ni julemeditationer med oplæsning og lyssætning - Daniel Bruun. I 1935 skrev den franske komponist og organist Olivier Messiaen La Nativité du Seigneur, som er et af det 20. århundredes mesterværker for orgel. Med både malende beskrivelser af det lille Jesusbarns fødsel og talløse minutter af tyst refleksion kommer Messiaen igennem juleevangeliet. Søndag den 13. december kl. 16 Julekoncert med De Gamle Drenge. Mandskoret De Gamle Drenge blev oprettet i 1994 ifm. Det Danske Drengekors 50 års jubilæumskoncert. Mandskorets repertoire er meget bredt og omfatter salmer, danske sange, spirituals, musicalmelodier, traditionelle (og utraditionelle) sange. Torsdag den 17. december kl Julekoncert med Det Danske Drengekor. Traditionen tro samler Det Danske Drengekor igen i år alle deres kor til en festlig og stemningsfuld julekoncert. Juniorkoret, Koncertkoret, Overgangskoret, De Gamle Drenge og Barbershop Banden er alle kor som hører ind under Det Danske Drengekor. Koncerten dirigeres af Emil Ritter. Entre 75 kr. Januar Fredag den 1. januar kl. 15 Sognets Nytårsfest. Efter gudstjenesten inviteres til festligt samvær i sognegården. Kirkens organist og kor underholder. Der serveres champagne og kransekage. Gratis adgang. Onsdag den 6. januar kl Studiekredsen Gudebilleder og ytringsfrihed ved Flemming Wichmann. Lørdag den 9. januar kl Fernisering på Helleruplund Kunstforenings januarudstilling i sognegården. Tirsdag den 12. januar kl Eftermiddagsmøde i sognegården.

6 MEDDELELSER OG ARRANGEMENTER Tidligere skuespiller ved Det Kongelige Teater Niels Hinrichsen vil underholde med "en broget buket af anekdoter og oplevelser fra livet på Det Kongelige Teater gennem 30 år". Søndag den 17. januar kl. 16 Koncert i kirken. 100 året for Max Regers død - Bernhard Haas Den tyske komponist Max Reger bliver hyldet ved denne koncert. Koncerten spilles af den tyske Reger-specialist Bernhard Haas. Koncerten afholdes i samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Mandag den 18. januar kl og tirsdag den 19. januar i kirken. Masterclass med professor Bernhard Haas. Lyt med når Bernhard Haas underviser de orgelstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på det nye orgel, i musik af Max Reger. Tirsdag den 26. januar kl Sognetræf i sognegården. En kreativ eftermiddag. Hvor vi efter ønske genoptager arbejdet med at dekorere A4- mapper. Tirsdag den 26. januar kl. 18 Menighedsrådsmøde i sognegården. Lørdag den 30. januar kl Salon på januarudstillingens sidste dag i. Februar Onsdag den 3. februar kl Studiekredsen Gudebilleder og ytringsfrihed ved Flemming Wichmann. Torsdag den 4. februar kl. 19 Syng-Løs-Aften i sognegården. Vi synger løs fra Højskolesangbogen, og deltagerne vælger selv sangene. Søndag den 7. februar kl Fastelavn. Børne- og familiegudstjeneste i kirken. Derefter slår vi katten af tønden med efterfølgende underholdning i sognegården af Bakkens Pjerrot. Der vil være kaffe, kakao og fastelavnsboller. Det koster 20 kr. pr. person. Tirsdag den 9. februar kl Eftermiddagsmøde i sognegården. Mogens Hansen, tidligere sognepræst ved Vor Frelsers kirke og programredaktør i DR, underholder med "Vers og viser om Vorherre" Onsdag den 10. februar kl Helleruplundaften i sognegården. Lotte Kaa Andersen, forfatter til den meget roste bog om Hellerup: Hambros Alle læser op af sin bog og giver interview. Lørdag den 13. februar kl Fernisering på Helleruplund Kunstforenings februarudstilling i sognegården. Tirsdag den 23. februar kl Sognetræf i sognegården. Forberedelse til kommende Sognedag den 13. marts. Tirsdag den 23. februar kl. 18 Menighedsrådsmøde i sognegården. Lørdag den 27. februar kl Salon på februarudstillingens sidste dag.

7 GUDSTJENESTER Søndag d. 1. november: Allehelgens dag Søndag d. 8. november: 23. s. e. Trin Kl : Tue R. Lauridsen, kirkekaffe Søndag d. 15. november: 24. s. e. Trin Søndag d. 22. november: Sidste s. i kirkeåret Kl : Tue R. Lauridsen, kirkekaffe Søndag d. 29. november: 1. s. i advent Fredag d. 25. december: 1. Juledag Lørdag d. 26. december: 2. Juledag Kl : Tue R. Lauridsen Søndag d. 27. december: Julesøndag Fredag d. 1. januar: Nytårsdag Kl : Nytårsgudstjeneste v. Flemming Wichmann. Herefter sognets nytårsfest i sognegården. Søndag d. 3. januar: Helligtrekongers søndag Kl : Tue R. Lauridsen Søndag d. 10. januar: 1. s. e. H3K Kl Flemming Wichmann, kirkekaffe Søndag d. 17. januar: S. s. e. H3K Kl : Tue R. Lauridsen Kl : Flemming Wichmann, Det Danske Drengekor medvirker. Lørdag d. 5. december: Dåbsgudstjeneste Kl. 12: Tue R. Lauridsen Søndag d. 6. december: 2. s. i advent Kl : Tue R. Lauridsen, Lucia-optog ved pigespejderne. Søndag d. 13. december: 3. s. i advent Onsdag d. 16. december: Kl : Spaghetti-gudstjeneste v. minikonfirmandlærer Benedikte Sommer og Flemming Wichmann. Juniorkoret fra Det Danske Drengekor medvirker, (pris 30 kr. for voksne, børn gratis). Søndag d. 20. december: 4. s. i advent: Kl : De ni læsninger ved Flemming Wichmann og oplæsere fra menighedsrådet. Torsdag d. 24. december: Juleaften Kl : Tue R. Lauridsen Kl : Flemming Wichmann Søndag d. 24. januar: Septuagesima, kirkekaffe Søndag d. 31. januar: Seksagesima Søndag d. 7. februar: Fastelavn Kl : Børne- og familiegudstjeneste, v. minikonfirmandlærer Benedikte Sommer og Tue R. Lauridsen. Det Danske Drengekor medvirker. Herefter Katten af tønden og Bakkens Pjerrot, (pris for alle 20 kr.) Søndag d. 14. februar: 1. s. i fasten Søndag d. 21. februar: 2. s. i fasten Kl : Tue R. Lauridsen, kirkekaffe. Søndag d. 28. februar: 3. s. i fasten Torsdag d. 3. marts: Babysalmesangsgudstjeneste. Kl : Birgith Lystlund og Tue R. Lauridsen.

8 KONTAKT TIL HELLERUPLUND KIRKE KIRKEKONTOR Sognegården, Sehestedsvej 1, 2900 Hellerup Tlf.: Åbningstider: Tirsdag til fredag kl samt efter aftale. Ved fødselsanmeldelse, dødsanmeldelse og ved anmodning om navneændring og nye attester henvender man sig til kirkekontoret. Al henvendelse om brug af kirken og sognegården sker ligeledes til kirkekontoret. Kordegn Ved dåb, konfirmation, vielse og begravelse henvender man sig til den sognepræst, man ønsker skal foretage den kirkelige handling. Sognepræst(kbf.) Kirketjenere Tlf.: Kate Christensen. Finn Weiergang. Minikonfirmandlærer Benedikte Sommer. Tlf.: , Babysalmesang Birgith Lystlund. Tlf.: , Lars Phister Kordegnevikar Helle Wagner Organist Daniel Bruun Tlf.: , Helleruplund Kirke Bernstorffsvej 73, 2900 Hellerup. Åben for andagtssøgende: Alle hverdage undtagen mandag kl. 9-13, lørdag dog kun efter aftale. Flemming Wichmann, Bernstorffsvej 53, 2900 Hellerup. Tlf.: , Træffes bedst: mandag, tirsdag, onsdag kl , torsdag kl , samt efter aftale. Fridag: Fredag. Sognepræst Tue Rolighed Lauridsen, C. V. E. Knuthsvej 6, 2900 Hellerup. Tlf.: Træffes bedst: tirsdag, torsdag, fredag kl , onsdag kl , samt efter aftale. Fridag: Mandag. Helleruplund Menighedsråd Sognegården, Sehestedsvej 1, 2900 Hellerup. Formand Ulrich Thostrup, Sehestedvej 4, 2900 Hellerup. Tlf.: , Kirkeværge William Plaskett, Jægersborgvej TH, 2820 Gentofte. Tlf , Hjemmeside helleruplund.dk Kirkebladet Redaktør: Kim Askgaard. Bidrag til næste nummer sendes til senest den 20. januar Forsiden: Orgelindvielsen 30.august 2015.

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

HELLERUPLUNDBLADET juli - oktober 2015

HELLERUPLUNDBLADET juli - oktober 2015 HELLERUPLUNDBLADET juli - oktober 2015 NYT FRA HELLERUPLUND KIRKE af Ulrich Thostrup, formand for menighedsrådet Menighedsrådet og i særdelshed dets to underudvalg, kirkeudvalget og orgeludvalget har haft

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Sommeren er tiden, hvor vi kan glæde os over naturens farvestrålende sommerfugle - her ses dagpåfugleøje. Foto: Bent Thøgersen Første maj Mig først! Tilbage i

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Allehelgens søndag November-december 2012 Sebastian Dorset Kirkehøjskolen Skt. Nikolausvesper ved mette ladefoged Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene Kirken

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Til samtlige husstande Kirkeblad 1 Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Sognepræst Jakob Grandjean Jul Kirkeåret har drejet en omgang, og vi skal fejre julen det går hele december i

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Kirke & Sogn 70. årgang Skårup Sogns Kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Ja tak Jeg ønsker fremover at få Skårup kirkes nyhedsbrev sendt med posten: Navn: Adresse: eller Jeg ønsker at få Skårup kirkes

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

Kirkebladet 15. november 2009-15. februar 2010. - magi i luften... - kærlighedens lov er ødsel...

Kirkebladet 15. november 2009-15. februar 2010. - magi i luften... - kærlighedens lov er ødsel... Kirkebladet 15. november 2009-15. februar 2010 - magi i luften... - kærlighedens lov er ødsel... S ø n d e r m a r k s k i r k e n 1 vejviser sognepræster Sognepræst Anne Tyttebærvej 37, træffes hverdage

Læs mere

KIRKEBLADET FOR HVIDOVRE SOGN

KIRKEBLADET FOR HVIDOVRE SOGN KIRKEBLADET FOR HVIDOVRE SOGN December - januar 2016 FOR UNG TIL KRÆFT Et foredrag om at bevare håbet i et sygdomsforløb ved Mette de Fine Licht, journalist og forfatter. www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti IDÉKATALOG Sønderborg Provsti MARTS 2010 BØRN: Kirkeligt børnearbejde: Asserballe: I samarbejde med andre foreninger / børnehaver / dagpleje. Christine Terp, tlf. 74 47 32 28 Skolevandringer ved jule-

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

december januar februar Simeon Sankt Johannes Sogn vinter 2014-2015

december januar februar Simeon Sankt Johannes Sogn vinter 2014-2015 Simeon Sankt Johannes Sogn december januar februar vinter 2014-2015 Julensgudstjenester Ons. 24/12 13:30 Paul Friis Ons. 24/12 15:00 Marie Damm Tors. 25/12 12:00 Marie Damm Søn. 28/12 12:00 Paul Friis

Læs mere

ALTERTAVLEN. Et kraftcenter for kirke og kultur... // Henrik Thorngaard fortæller om visionerne for Folkekirkens Hus JUL I KIRKEN JULE KONCERTER

ALTERTAVLEN. Et kraftcenter for kirke og kultur... // Henrik Thorngaard fortæller om visionerne for Folkekirkens Hus JUL I KIRKEN JULE KONCERTER VINTER 2015 2. ÅRGANG NR. 2 ALTERTAVLEN FOLKEKIRKENS HUS: Et kraftcenter for kirke og kultur... // Henrik Thorngaard fortæller om visionerne for Folkekirkens Hus + JUL I KIRKEN JULE KONCERTER SOGNETS JULEFEST

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Kirkekontor: Højmosevej 3-5, Tlf. 30 63 17 77 tlf.tid: Mandag-torsdag 9-13 mail: lyngkirke@lyngkirke.dk Fælleskontoret Kirkernes Hus: Christiansvej

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths JUL Foto: Nathalie Babineau Griffiths Tirsdag d. 9. december kl. 17.00 JUL FOR GADENS VENNER Præst Mogens Hagen afholder en hyggelig gudstjeneste, hvor hunde også er velkomne. Efter gudstjenesten sætter

Læs mere

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015

Kirkenyt. GUDSTJENESTER September - december 2015 Kirkenyt GUDSTJENESTER September - december 2015 Jungshoved Allerslev 14. s. e. trin. 6. sep. Ingen 10.30 Høstgudstjeneste 15. s. e. trin. 13. sep. 10.30 Høstgudstjeneste Ingen 16. s. e. trin. 20. sep.

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6 ASKOV SOGN kirkeblad December 2015 - Februar 2016 Mod jul Julenat sang Guds engle i vilden sky. Det kunne ikke blive højt nok, når der skulle råbes og synges hele vejen fra himlen til jorden. Nu er kærligheden

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer Simeon Sankt Johannes Sogn juni juli august 2015 sommer 2015 ÅBENT HUS OG HAVE Mandag 13/7 Mellem kl. 13 og kl. 17 holder jeg ÅBENT HUS/HAVE for alle, der har lyst til at lægge vejen forbi i anledning

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6 B L A D E T j a n u a r - m a j K E R 2 0 1 K I 6 Hvad er dét, der gør, at vi går med...en nytårshilsen til Anna Sogn I skrivende stund er vi stadig ikke færdige med at lave statistik for Anna kirke for

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Peters Jul. Jul som i gamle dage... i Ribe. Se hele programmet for julen 2013 på www.petersjuliribe.dk

Peters Jul. Jul som i gamle dage... i Ribe. Se hele programmet for julen 2013 på www.petersjuliribe.dk Peters Jul i Ribe Jul som i gamle dage... Se hele programmet for julen 2013 på www.petersjuliribe.dk Det er indledningen til bogen Peters Jul, som handler om familien Krohns jul og traditioner i 1850 erne.

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

JULEARRANGEMENTER I TÅRNBY DECEMBER 2014 SUNDHEDSCENTER TÅRNBY VELKOMMEN TIL PROGRAMMET FOR TÅRNBYS

JULEARRANGEMENTER I TÅRNBY DECEMBER 2014 SUNDHEDSCENTER TÅRNBY VELKOMMEN TIL PROGRAMMET FOR TÅRNBYS JULEARRANGEMENTER I TÅRNBY DECEMBER 2014 SUNDHEDSCENTER TÅRNBY VELKOMMEN TIL PROGRAMMET FOR TÅRNBYS JULEARRANGEMENTER I DECEMBER 2014 Med dette hæfte ønsker vi, at give dig overblik over nogle af de stemningsfulde

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016

SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016 SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016 Forventning For nu mange år siden deltog jeg i en adventsgudstjeneste i Cambridge i England, og jeg husker tydeligt, at prædikanten i sin prædiken tog

Læs mere

Februar i Tagensbo Kirke

Februar i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Vakant, organist

Læs mere

ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015

ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015 ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015 Julepyntet Halsted kirke. Gudstjeneste juleaften Gudstjenesterne juleaften er altid velbesøgte. Børn, unge, midaldrende og ældre - vi er der alle sammen, og det er

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Gudstjenester i Køng Kirke: Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Svinø Kirke:

Gudstjenester i Køng Kirke: Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Svinø Kirke: Køng Kirke Svinø Kirke Mindelunden Gudstjenester i Køng Kirke: 30.nov.. 1. s. i advent kl.10,30 7.dec. 2.s. i advent kl.15,30 Familiegudstjeneste + Lucia-optog 11.december torsdag kl.10,00 Børnegudstjeneste

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne.

Kirkemusikhøjskole 2012-13. Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Kirkemusikhøjskole 2012-13 Storring-Stjær, Skivholme-Sjelle-Skørring, Skovby og Galten sogne. Velkommen til endnu en sæson i Kirkemusikhøjskolen. Denne sæson vil være præget af variation, inspiration og

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Efterårets farver er ikke blot løvfald, men også fine blomster som solsikker og sene sommerfugle som denne admiral. Foto: Bent Thøgersen Der findes en meget sød

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke.

Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Prædiken, fastelavns søndag d. 7/2 kl. 14.00 i Vinderslev Kirke. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Korsvar Jesus tog de tolv til side og sagde til dem:»se, vi går op til Jerusalem, og

Læs mere

Støv og Lommeuld Nr. 4 mandag d. 30/11-2009

Støv og Lommeuld Nr. 4 mandag d. 30/11-2009 Støv og Lommeuld Nr. 4 mandag d. 30/11-2009 Øvej 3 - Undløse - 4340 Tølløse Tlf.: 72 36 74 80 - Fax: 59 24 89 01 undloeseskole@holb.dk www.undloese.dk Det sker i december Torsdag d. 3-3A, 4A, 5A, 6A, 7A,

Læs mere

"et lys til åbenbaring for hedninger"

et lys til åbenbaring for hedninger FEBRUAR MARTS 2012 34. årg. Nr. 2 Et lys til åbenbaring for hedninger og en herlighed for dit folk Israel (Luk 2,32.34) På dagens fest (søndag d. 5. februar) betragter vi Jesus, som Maria og Josef bringer

Læs mere

Nyt fra Skovgården Maj 2016

Nyt fra Skovgården Maj 2016 Nyt fra Skovgården Maj 2016 Aktivitetscentret Skovgården Skovgården 1, 3500 Værløse www.skovgaarden.furesoe.dk tlf. 7235 5800 Centerleder: Merete Harrig Mail: mlh@furesoe.dk Åbningstider: Centret Receptionen,

Læs mere

Nyt fra Skovgården December 2015

Nyt fra Skovgården December 2015 Nyt fra Skovgården December 2015 Aktivitetscentret Skovgården Skovgården 1, 3500 Værløse www.skovgaarden.furesoe.dk Centerleder: Merete Harrig tlf. 7235 5800 tlf. 7235 5803 Åbningstider: Centret Receptionen,

Læs mere

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Når Gud viser os sit ansigt! Hvis billedet ikke er godt nok, er det fordi du ikke tæt nok på. Sådan har en pressefotograf engang udtalt. Jo tættere des bedre.

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

FORÅR Marts & april 2016 I FREDERIKSHOLM KIRKE FREDERIKSHOLM KIRKE LOUIS PIOS GADE 8 2450 KBH. SV. WWW.SYDHAVNSOGN.DK

FORÅR Marts & april 2016 I FREDERIKSHOLM KIRKE FREDERIKSHOLM KIRKE LOUIS PIOS GADE 8 2450 KBH. SV. WWW.SYDHAVNSOGN.DK FORÅR Marts & april 2016 I FREDERIKSHOLM KIRKE FREDERIKSHOLM KIRKE LOUIS PIOS GADE 8 2450 KBH. SV. WWW.SYDHAVNSOGN.DK TILBUD TIL DE FRISKE Gratis klatreuddannelse Frederiksholm Kirkes klatrevæg er det

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

- ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER

- ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER Adventsmarked SIDE 5 En overraskelse kan forandre alting SIDE 2 Fra fremmed til fantastisk fællesskab SIDE 7 - ET BRYLLUP LIGE EFTER VORES ØNSKER Hvordan er det at blive gift i Kvaglund Kirke? Læs om Anette

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

1Det hvide rum anno 2015 SIDE 2. Adventsgudstjeneste for hele familien SIDE 4 Foreningen for sognemøder SIDE 6 Sinne Eeg & Thomas Fonnesbæk Duo SIDE 8

1Det hvide rum anno 2015 SIDE 2. Adventsgudstjeneste for hele familien SIDE 4 Foreningen for sognemøder SIDE 6 Sinne Eeg & Thomas Fonnesbæk Duo SIDE 8 1Det hvide rum anno 2015 SIDE 2 Adventsgudstjeneste for hele familien SIDE 4 Foreningen for sognemøder SIDE 6 Sinne Eeg & Thomas Fonnesbæk Duo SIDE 8 Nr. 1-2016 DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2 ADRESSER Sognepræst,

Læs mere

DANSKE SENIORERs NYHEDSBREV, APRIL 15 - Samlet og redigeret af Henrik Sieben

DANSKE SENIORERs NYHEDSBREV, APRIL 15 - Samlet og redigeret af Henrik Sieben DANSKE SENIORERs NYHEDSBREV, APRIL 15 - Samlet og redigeret af Henrik Sieben Indhold: Påsketid tid til en ekstra ven? Fortsat frit valg af tv-kanaler 4.000 har skrevet under Messe om velfærdsteknologiske

Læs mere

Kirkenyt marts og april 2014

Kirkenyt marts og april 2014 Kirkenyt marts og april 2014 Kom til koncert med Anne Linnet Tirsdag den 25. marts er der koncert med Anne Linnet. Hør nogle af hendes mest kendte sange og salmer i kirken. Billetter kan købes i kirken.

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker. www.hedenstedkirke.dk

Hedensted - St. Dalby Kirker. www.hedenstedkirke.dk Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad November 2014 - februar 2015 OBS! "Kirkenyt" i stedet for Kirkeblad Dette er det sidste kirkeblad vi udgiver på denne måde. Fra 1. marts 2015 vil der komme et nyhedsbrev,

Læs mere

ENGPOSTEN November & December 2015

ENGPOSTEN November & December 2015 Sæt om det rigtige svar. 1. Hvor gammel blev Dr. Margrethe i år? A) 78 år B) 75 år 2. Hvilken dato er Dr. Margrethes fødselsdag? A) 16. april B) 14. april 3. Hvor mange børn har Dr. Margrethe? A) 4 B)

Læs mere

DET SKER I MALLING I KIRKE OG SOGNEGÅRD

DET SKER I MALLING I KIRKE OG SOGNEGÅRD DET SKER I MALLING I KIRKE OG SOGNEGÅRD Januar April 2013 JANUAR Mandag d. 14. januar kl. 14 16.30 i Malling sognegård Sognecafé Et gratis tilbud til alle. Vi synger et par sange fra Højskolesangbogen,

Læs mere

NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014. Lev med visdom og hold fred med hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. Markus 9, 50

NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014. Lev med visdom og hold fred med hinanden. CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM. Markus 9, 50 NÆRUM ADVENTISTKIRKE DECEMBER 2014 Lev med visdom og hold fred med hinanden. Markus 9, 50 CONCORDIAVEJ 14-2850 NÆRUM Præstens klumme Den, der har Sønnen, har livet; den, der ikke har Guds søn, har ikke

Læs mere

FREDENS KIRKE NR. 3 NOVEMBER 2015 - MARTS 2016

FREDENS KIRKE NR. 3 NOVEMBER 2015 - MARTS 2016 FREDENS KIRKE SVENDBORG NR. 3 NOVEMBER 2015 - MARTS 2016 overordentlig smuk og tiltalende kirkebygning, en værdig ramme om menighedens liv. så sandt som det er skrevet. Første søndag i advent 1945 var

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere