ENNEAGRAMTESTEN. 2. Gør det samme under X-Y-Z

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ENNEAGRAMTESTEN. 2. Gør det samme under X-Y-Z"

Transkript

1 NLPHenrik.dk Forandringsledelse, og Trivsel Projekt-, Program og porteføljeledelse Organisation-, Team- og Individuel Coaching Outplacement og Jobsøgningsrådgivning ENNEAGRAMTESTEN Denne test er en hurtig retningsgiver på din Enneagramtype. Når du har lavet testen, kan du på næste side læse en længere beskrivelse af de forskellige Enneagramtyper og kan forhåbentlig genkende din egen type. Lav gerne testen, når du er rolig og afslappet, og igen når du er under pres/stresset så får du en indikation af din grundlæggende type, og den type du henter flest egenskaber fra i mere stressede situationer. Dette vil give dig et mere nøjagtigt forslag til din Enneagramtype. Du kan også lave testen sammen med en person, der kender dig godt. Måske vil jeres dialog gøre det lettere for dig at vælge mellem de forskellige udsagn. 1. Læs beskrivelserne under A-B-C og sæt en cirkel rundt om A, B eller C ud fra det, du oplever passer bedst på dig. Beskrivelserne passer måske ikke 100% i alle situationer, så det vil måske være et kompromis at skulle vælge. Vælg helst spontant uden at give det alt for lang betænkningstid 2. Gør det samme under X-Y-Z 3. Herefter har du en bogstavkombination (f.eks. AY). Tryk på linket nederst på siden og find den Enneagramtype, der passer til bogstavkombinationen. God fornøjelse! Kontor: Lindeager 5, DK-2605, Brøndby Praksis: Læge og Sundhedscentret Park Alle 156.1, 2605 Brøndby Tlf.: nlphenrik@gmail.com Web: nlphenrik.dk

2 2 A Jeg har normalt en så positiv attitude som muligt, selv i vanskelige eller konfliktfyldte situationer. Jeg holder af at hjælpe og inspirere andre til at have det godt. Når der opstår skuffelser og problemer, forsøger jeg at håndtere det på en optimistisk måde, så det virker opløftende og berigende på omgivelserne. Det kan være udfordrende for mig at anerkende og fordybe mig i tilværelsens skyggesider, og jeg foretrækker at se begivenheder og andre mennesker i et positivt lys. B Jeg tilstræber almindeligvis at være objektiv, effektiv og kompetent. Jeg bliver sjældent oversvømmet af emotioner og kan nemt tilsidesætte mine egne følelser, når en konfliktsituation skal løses. Jeg værdsætter mennesker, som løser problemer på en logisk, fornuftig og følelsesmæssig balanceret måde. Jeg ønsker at dygtiggøre mig og at kunne håndtere en hvilken som helst situation gennem logisk tænkning eller praktiske handlinger. C Når noget går mig på, er det vigtigt for mig at fortælle om det. Jeg har i forbindelse med konflikter brug for at dele mine følelser med andre og for at høre, hvor de står. Jeg har stærke følelser omkring det, jeg kan lide og ikke lide, og det giver mig noget, at andre også sætter ord på deres følelser, så jeg ved, hvor jeg har dem. Selvom andre mennesker er vigtige for mig, kan jeg godt have ambivalente følelser omkring dem. Dette skyldes, at jeg har stor værdi på uafhængighed og således både kan tiltrække mennesker og derefter tage afstand til dem, hvis de kommer for nær.

3 3 X Jeg ønsker at have selvbestemmelse og frem for alt være i kontrol. Det kan nogle gange af andre tolkes som aggressivitet og en god portion vrede eller som afventende stædighed. Det kommer til udtryk ved, at jeg også kan have lidt modstand og stivhed over for udefrakommende forandringer. Det er vigtigt for mig at gøre en forskel, og jeg bruger gerne kroppens impulser til at guide mig. Y Jeg er særligt optaget af andre mennesker og er god til at leve mig ind i andres situation. Samtidig er jeg meget opmærksom på værdsættelse og er både god til at give og glad for at modtage andres anerkendelse. Jeg er et følsomt menneske, som er meget bevidst om min identitet og på hvordan andre oplever mig. Det er vigtigt for mig at forstå mig selv, og jeg kredser ofte omkring emnet: Hvem er jeg. Jeg har nemt ved passe ind i mange sammenhænge, selvom jeg alligevel opretholder min egen unikhed. Z Jeg holder af at samle viden, skabe forståelse og deltage i intellektuelle diskussioner. Mit hoved er ofte fuldt af tanker, som kredser omkring emnet: At skabe mening, og jeg holder af at planlægge og analysere vanskelige emner på det mentale plan. Selvom jeg holder af oplevelser og adspredelse, kan det til tider være vanskeligt at føre alle mine ideer og planer ud i livet eller at skabe mod nok til spontane, endegyldige beslutninger.

4 4 Enneagramtyperne AZ=7 AY=2 AX=9 BY=3 BX=1 BZ=5 CX=8 CZ=6 CY=4

5 5 Type 1 - Perfektionisten Er optaget af hvordan tingene kan blive forbedret og reagerer ofte prompte hvis noget ikke er som det skal være. Perfektionister har udviklet en stærk indre kritiker, som holder deres følelser og behov på plads, således at de snarere gør det, som den indre kritiker fortæller dem er korrekt, frem for det, som de har mest lyst til. De har stor glæde ved at gøre et arbejde rigtigt og godt og man kan regne med at de vil gøre en stor indsats for at yde deres bedste. Du er muligvis en perfektionist hvis du kan genkende følgende: Du tænker tit på hvordan noget kunne gøres på en bedre måde. Du søger at undgå fejl og det, der er ondt eller dårligt. Du har høje moralske standarder. Du understreger praktiske dyder: arbejde, ærlighed, anstrengelse og kompetence. Du har en streng indre kritiker, der fortæller dig, hvad der er rigtigt og forkert. Den indre kritiker er dømmende og kontrollerer dine følelser og dine behov. Du kan opleve fortørnelse eller harme når andre slipper for nemt af sted med det de gør. Du kan være bekymret over for at træffe beslutninger idet du spekulerer på om det nu er det rigtige. Du har en intuitiv fornemmelse for hvor perfekt ting kunne være. Når du er presset og bliver utryg, kender du til 4 erens mønstre. Du mister nemt dit selvværd og får en følelse af at problemet fylder alt. Du får kontakt til alt for mange følelser og kommer i tanke om alle de andre gange, hvor det heller ikke gik godt. Samtidig bliver du mere opmærksom andre menneskers følelser og på hvordan de oplever dig. Når du er på toppen og føler dig helt ressourcefuld og tryg, kender du til 7 erens mønstre. Du begynder at få masser af ideer og holder af at planlægge arrangementer eller drømme om ting, du engang kunne tænke dig at lave. Du slipper behovet for at alt skal være helt perfekt, og du har nemmere ved bare at være med det der er, uden at rette eller forbedre det.

6 6 Type 2 - Hjælperen Er meget opmærksomme på hvordan de kan yde hjælp til personer, der står dem nær. Hjælpere giver gerne af et godt hjerte, men er ofte dårlige til selv at modtage, og dårlige til at udtrykke deres egne behov i det hele taget. Dette kan give indre konflikter i parforholdet, hvor hjælpere ofte føler sig ufri, fordi de skal give hele tiden. Hjælpere er oftest udadvendte mennesker, som er dygtige til at give omsorg og anerkendelse til andre, og som selv sætter stor pris på at blive anerkendt for det de gør. Du er muligvis en hjælper hvis du kan genkende følgende: Du har virkelig evne for at være empatisk. Du er fantastisk til at se andre menneskers evner og muligheder. Du holder af at finde netop det, der skal til for at andre kan komme videre i deres liv. Du er stolt over at der er behov for dig, over at være en central person i andres liv og over at være uundværlig. Du har svært ved selv at bede om hjælp og at udtrykke dine egne behov. Du tilpasser dig ofte for at gøre andre tilpas og kan derfor opleve at du har mange forskellige selv er. Du oplever en sær indre tomhed, når der kommer for meget opmærksomhed på dig. Du spørger til tider dig selv: - Hvem er jeg? Du kan føle dig begrænset af hele tiden at skulle give til andre og har et stort ønske om frihed. Når du føler dig presset eller utryg får du adgang til 8 erens mønstre og bliver nemmere vred. Du er pludselig ikke længere i tvivl om hvad du vil og hvad der skal gøres og tager nemt styringen på en måde, der ofte overrasker dine omgivelser. Du bliver meget opmærksom på retfærdighed og kan føle at du ikke bliver respekteret. Når du er tryg og føler dig ressourcefuld får du adgang til 4 erens mønstre. Du bliver mere kreativ og har nemmere ved at føle, hvad der er vigtigt for dig. Du får værdi på intensitet og nærhed, og det er vigtigt for dig at sætte dit helt personlige præg på tingene og gøre dem til noget særligt.

7 7 Type 3 - Udretteren Har altid travlt, fordi de er meget optaget at få opgaver fra hånden og på at nå deres mål. Udrettere kan yde en fantastisk arbejdsindsats, men glemmer ofte at tage hensyn til sig selv, fordi de er fokuserede på alt det, der skal gøres. Dette medfører at de af og til kollapser totalt, før det går op for dem, hvad de har budt sig selv. Det er mennesker, der udtrykker deres følelser, gennem det de gør for andre, eller sammen med andre. Du er muligvis en udretter hvis du kan genkende følgende: Du er optaget af præstationer og produktivitet - mål, opgaver og resultater. Det er vigtigt for dig at være en succes at undgå fiasko. Dit hjerte ligger i arbejdet og du identificerer dig med dit job du er hvad du gør. Du har nemt ved at tilsidesætte dine følelser og du har for lidt tid. Du er god til at spille spillet og tage den rolle der skal til for at nå dit mål. Du har svært ved ikke at lave noget og slapper af ved at gøre rent eller bygge om. Du kan holde fokus på et mål igennem længere tid fra mange forskellige synsvinkler. Du kan skifte roller og image efter behov og har såkaldte kamæleon-kvaliteter. Du yder en fantastisk arbejdsindsats og opdager ikke når du når din grænse. Du er rigtig god til at motivere andre og er en fantastisk rollemodel. Når du er følelsesmæssigt presset eller føler dig handlingslammet, får du adgang til 9 erens mønstre. Du oplever at det er svært at prioritere alle opgaver er lige vigtige. Det er svært for dig at få afsluttet dine projekter, og du føler at du løber rundt om dig selv og ingenting får lavet. Når du føler dig ressourcefuld og tryg, får du adgang til 6 erens mønstre. Du ser mere realistisk på opgaverne i forhold til den tid og de ressourcer der rent faktisk er til rådighed. Det er nemt for dig at analysere konsekvenser, og du kan opleve en vis sund skepsis.

8 8 Type 4 - Romantikeren Er meget følsomme og nærtagende mennesker, hvis humør svinger meget i løbet af en dag. Har en dybtliggende følelse af at være blevet forladt og ofte et medfølgende manglende selvværd, fordi de nok ikke er værd at blive hos. De kender både til vild lykke og dyb sørgmodig tristhed og fokuserer ofte på det der mangler hos dem selv og andre. Firere trives godt med dybe og nære relationer og holder af at sætte deres helt personlige præg på det de arbejder med. Du er muligvis en romantiker hvis du kan genkende følgende: Du har en tendens til at længes efter og ønske det, som du synes mangler lige nu. Du har god smag og holder af det ekstraordinære og af at være noget særligt. Du er ofte optaget af hvordan andre opfatter dig og tankelæser deres mening om dig. Du søger det, der mangler gennem intense oplevelser og gennem at udfolde dig kreativt. Du forkaster et almindeligt liv og kedsomheden med almindelige følelser. Du gør det almindelige liv mere spændende ved fantasier, kunstnerisk udfoldelse og dramatiske indre forestillinger. Du oplever en stor dybde i følelseslivet, og du har stor evne for at støtte andre i krisesituationer. Du har ofte lyst til at trække dig tilbage fra sociale sammenkomster og føler at du ikke rigtig hører til i gruppen. Når du er presset og føler dig usikker får du adgang til 2 erens mønstre. Du mister kontakten til dine følelser og bliver usikker på hvad du i virkeligheden vil. Det er pludselig nemmere for dig at have opmærksomhed på de andres behov, og du oplever at du nemt føjer dig efter andres ønsker. Når du er tryg og føler dig ressourcefuld, får du adgang til 1 erens mønstre. Du har nemmere ved at holde fokus på sagen og glemmer lidt dig selv og andres mening om dig, til fordel for at få tingene gjort på den rigtige måde. Du får opmærksomhed på detaljen og på hvordan dette forbedrer helheden.

9 9 Type 5 - Iagttageren Har et stort behov for privathed og beskytter sig mod andres indtrængen ved at bygge en usynlig mur mellem sig selv og omverden. Bag denne mur kan de fordybe sig i deres interesser og evt. iagttage andre uden selv at blive iagttaget. De er ofte indadvendte, optaget af at dybe tanker om faglige emner eller om verden, eller de er optaget af at læse, studere og samle viden som de gemmer i deres sinds lønkammer. De er som regel meget følsomme mennesker, men bliver opfattet som "kolde", fordi de ikke viser deres følelser, men i stedet udtrykker sig neutralt og objektivt. Du er muligvis en iagttager hvis du kan genkende følgende: Du har et udtalt behov for at være alene og kan nemt være alene selvom der er andre til stede. Du er optaget af at samle viden og ønsker at have nøglen til forståelse af verden. Du kan lide at planlægge og forbereder dig mentalt for at undgå overraskelser. Du kan nøjes med meget lidt og undgår at blive afhængig af nogen eller noget. Du går til fest og oplever først rigtigt festen, når du er kommet hjem og tænker oplevelsen igennem. Det er som om, du ikke er til stede, når der er mange mennesker rundt om dig. Du har evne for at indtage et objektivt standpunkt og lader dig ikke påvirke af andres mening eller behov. Du holder af at færdes alene i naturen hvor du tænker tanker og lader op. Du har høj værdi på respekt og bringer aldrig en hemmelighed videre. Når du er presset og føler dine grænser overtrådt, får du adgang til 7 erens mønstre. Du mister din indre balance og oplever en invasion af urealistiske ideer, som skaber en utryg tilstand i dig. Du forholder dig overfladisk til problemerne og bliver meget udadvendt og talende, hvilket giver dig en følelse af at du er respektløs i forhold til dig selv og andre. Når du er tryg og føler dig på sikker grund, får du adgang til 8 erens mønstre. Du bliver mere dominerende og tager gerne styringen. Det er nemt for dig at gå efter opfyldelsen af dine behov og du kan være utrolig charmerende. Din sædvanlige tendens til blot at tænke tingene igennem, bliver afløst af aktiv handling, hvor du bare gør tingene.

10 10 Type 6 - Skeptikeren Er optaget af at være på vagt over for hvad der eventuelt kan gå galt og forestiller sig ofte det værst tænkelige i en situation. Dette udleves enten ved fobisk at holde sig tilbage af angst for hvad der kan ske eller ved modfobisk at kaste sig ud i at gøre alt det, de ikke tør. Seksere kan have svært ved at have tillid til andre, og har udviklet en særlig evne til at gennemskue andre menneskers motiver. De er gode til at forudse de farer, som superoptimisterne har overset og til at se tingene fra det modsatte synspunkt. De er fantastisk loyale over for mennesker, der har vundet deres tillid. Du er muligvis en skeptiker hvis du kan genkende følgende: Du oplever ofte tvivl, som får dig til at udsætte handlinger og tøve. Du analyserer ofte alle konsekvenser før du træffer en beslutning. Autoriteter er et emne i dit liv. Enten underkaster du dig dem eller også gør du oprør mod dem. Du identificerer dig med sagen og kæmper gerne for de svage i samfundet. Du oplever ofte skepsis et mentalt: Ja, men..., eller Kunne det modsatte ikke også være tilfældet? Du tager ofte dig selv i at spekulere på om din beslutning nu også var den rigtige. Du leder efter de skjulte dagsordener og motiver som eventuelt påvirker et samarbejde. Du er meget trofast og støttende over for dine venner. Du forsøger at afbalancere holdninger ved at belyse det modsatte standpunkt også. Når du er presset og føler dig truet, får du adgang til 3 erens mønstre. Du bliver mere handlekraftig og frustreres over, at du ikke får tænkt tingene ordentligt igennem, inden du træffer dine beslutninger. Samtidig mister du din realitetssans, og bedrager dig selv i forhold til, hvor succesfulde dine præstationer er. Når du er tryg og tillidsfuld, får du adgang til 9 erens mønstre. Du har nemmere ved at slappe af og bare være med det der er og ser fortrinsvis de positive sider hos dine medmennesker. Din skepsis og tvivl forsvinder til fordel for oplevelsen: Det er nemmere, hvis vi alle sammen har det rart.

11 11 Type 7 - Eventyreren Er motiveret af at alt hvad der er nyt og spændende. Syvere vælger helst at se tingene fra den positive vinkel og oplever at verden er fuld af muligheder. De bryder sig ikke om at blive holdt fast af aftaler og procedurer og kan blive helt paniske ved tanken om, at de ikke har et valg. De kan lide at lægge fantastiske planer, som ikke nødvendigvis bliver realiseret lige nu og har en udadvendt, medrivende begejstring som af andre kan fortolkes som overfladiskhed. Du er muligvis en eventyrer hvis du genkender følgende: Du fascineres nemt af mennesker, oplevelser og alt det nye. Du søger efter stimulering og kan i perioder næsten helt undvære søvn. Du har et ønske om at forblive i godt humør og er god til at peppe en stemning op. Du sørger for at have mange muligheder og du frygter at blive begrænset. Du kan undres over mennesker som oplever livet problematisk og tungt. Når du får kontakt med dybe eller smertefulde følelser har du nemt ved at give dem en forklaring og slipper derved smerten. Du anvender din charme som første forsvarsværk og undgår ofte konflikt ved at snakke dig ud af det. Du har en formidabel evne til at sætte ideer og emner sammen på en ny måde. Dit hoved er fyldt af ideer og planer og du har det fint med ikke at nå dem alle. Når du er presset og føler dig begrænset får du kontakt til 1 erens mønstre. Du mister dit overblik, alle dine ideer og har kun øje for detaljen og på hvordan du kan forbedre det, du er i gang med lige nu. Der kommer kontakt til vrede og du kan tage dig selv i at være noget fordømmende over for andre eller dig selv. Når du er ressourcefuld og hviler i dig selv, får du adgang til 5 erens mønstre. Du bliver mere indadvendt og eftertænksom. Det er vigtigere for dig at bruge din tid til at samle viden og du nyder at være alene med en god bog. Her kan du sidde i fred og ro og tænke tanker om livets mysterier.

12 12 Type 8 - Frontkæmperen Er optaget af deres umiddelbare behov og af om tingene er retfærdige. De stiller gerne op til kamp hvis de oplever uretfærdighed på egne eller andres vegne. De har det fint med vrede og har en evne til at fylde meget i landskabet. Hvis tingene ikke går efter deres hoved kan de virke meget dominerende. De er dog samtidig meget kærlige og beskyttende og tager gerne ansvaret for at noget sker. Når frontkæmpere virkelig føler tillid til én vil de afsløre, at de inderst inde har et meget sårbart sted som det er vigtigt for dem at beskytte. Du er muligvis en frontkæmper hvis du genkender følgende: Det er vigtigt for dig at føle, at du kontrollerer dit personlige rum og dine ejendele. Du undgår at vise svaghed og kan føle foragt over for mennesker som ikke virkelig prøver at klare sig. Du har det godt med vrede og kan lide at mærke vreden i kroppen. Du har en tendens til at se ekstremerne i en situation: Mennesker er enten retfærdige eller uretfærdige, enten krigere eller lapsvanse, intet midt imellem. Du anvender en del energi på at hjælpe andre og tager nemt ansvaret. Du holder af mad og drikke og ønsker tilfredsstillelse her og nu, når du oplever et behov. Du er hurtig til at tage beslutninger og tager nemt styringen hvis ingen andre gør. Du har stor ansvarsfølelse og føler til tider ansvar for hele verden. Du bliver nemt rørt til tårer, når du oplever uskyldigheden i en baby eller hos en dyreunge. Når du er presset og føler dig handlingslammet får du adgang til 5 erens mønstre. Du trækker dig tilbage og bliver mere eftertænksom, mens du reorganiserer dine styrker. Dine personlige grænser bliver meget tydelige for dig og du involverer ikke andre i dine sorger og problemer. Når du er tryg og kan lægge dine forsvarsværker får du adgang til 2 erens mønstre. Dine egne behov minimeres og du oplever en stor omsorg for mennesker, du er tæt på. Du bliver meget opmærksom på deres behov og på hvad du kan gøre for at tage dig af dem.

13 13 Type 9 - Fredselskeren Har en fantastisk evne til at skabe harmoni ved at leve sig ind i andre og acceptere dem totalt og uden forbehold. Fredselskere vil til gengæld ofte glemme sig selv og deres egne behov og i stedet følge de andres. Det er vigtigt for dem at undgå konflikt, de kan altid se en sag fra alles sider og er formidable mæglere. De kan have problemer med at gøre vigtige projekter færdige, fordi de nemt lader sig aflede af andre ting der pludselig synes lige så vigtige som projektet. Du er muligvis en fredselsker hvis du genkender følgende: Du søger at undgå konflikt og har svært ved at melde klart ud, hvis der er noget du ikke har lyst til. Du ser nemt alle sider af en sag og sammenfatter alles mening i dit løsningsforslag. Du udsætter forandringer gennem at gentage kendte løsninger. Handler ud fra vane. Der er masser af tid. Det kan vente til i morgen. Du kender til magelighed. Det er nemmere at finde ud af, hvad du ikke har lyst til, end hvad du har lyst til. Du slipper dine egne behov hvis andre vil noget andet. Du oplever at du nærmest kan smelte sammen med andre mennesker, med musik eller med naturen. Du har en evne til at anerkende og støtte det som er vigtigt for andre mennesker. Du lader op, når du er alene men bliver også beriget af andre menneskers anerkendelse. Du kan føle dig overset og samtidig opleve, at du er bedre rustet end andre. Når du er presset og stresset, får du adgang til 6 erens mønstre. Du bliver mere skeptisk og i tvivl om andres hensigter. Det er svært for dig at have tillid til din egen dømmekraft og du analyserer det, der er sket igen og igen. Når du er tryg og oplever harmoni får du adgang til 3 erens mønstre. Du retter din opmærksomhed ud på det, der skal gøres og får fokus på at nå de mål, der er vigtige. Du får en masse fra hånden og mister din fornemmelse for hvad du orker.

En lille bog om ENNEAGRAMMET

En lille bog om ENNEAGRAMMET En lille bog om ENNEAGRAMMET INDHOLD 3 HVAD ER ENNEAGRAMMET? 5 VINGER OG PILE 6 TYPE 1 2 7 TYPE 3 8 TYPE 4 5 9 TYPE 6 10 TYPE 7 8 11 TYPE 9 12 NLP HUSET HVAD ER ENNEAGRAMMET? Enneagrammet er en flere hundrede

Læs mere

Enneagram typebeskrivelser

Enneagram typebeskrivelser Enneagram typebeskrivelser Herunder er de enkelte typer kort beskrevet, så de dels kan genkende sig selv og dels på den måde som andre måske kan opfatte dem på. Til sidst er der for hver type et statement

Læs mere

Du er muligvis en Perfektionist, hvis du kan genkende følgende

Du er muligvis en Perfektionist, hvis du kan genkende følgende Type 1 - Perfektionist Ettere er pligtopfyldende mennesker, som er optaget af, hvordan tingene kan blive forbedret og reagerer ofte prompte, hvis noget ikke er, som det skal være. Perfektionister har udviklet

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde Netværket Interne Auditorer i Danmark Frederiksminde 16. april 2013 Coach og Organisationskonsulent Karsten Schiøtz Auditorers udfordringer? Hvad oplever du som dine største udfordringer ved at være intern

Læs mere

3 trin til at håndtere den indre kritik

3 trin til at håndtere den indre kritik Fri og Kreativ 3 trin til at håndtere den indre kritik Ved cand. mag. i psykologi og pædagogik Line Larsen friogkreativ.dk Copyright 2013 friogkreativ.dk Alle rettigheder reserveret. Side 1 af 7. 3 trin

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Når hunden er aggressiv

Når hunden er aggressiv Når hunden er aggressiv Selvom det af og til kan virke sådan, er der ingen hunde der er ondskabsfulde, men der er hunde som farlige. Det kan være generelt eller i isolerede situationer. Hunde indeholder

Læs mere

Udsætter du dig for udsættelse?

Udsætter du dig for udsættelse? Udsætter du dig for udsættelse? STUDENTERRÅDGIVNINGEN Udsætter du dig for udsættelse? Fakta om udsættelse Op til 90% af studerende, undervisere og forskere ved videregående uddannelser er plagede af en

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Idéen bag medfølende brevskrivning er at hjælpe depressive mennesker med at engagere sig i deres problemer på en empatisk og omsorgsfuld måde. Vi ønsker at

Læs mere

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P I N T E R P R E T HOGAN PERSONALITY INVENTORY Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y

Læs mere

Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær

Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær Slide 1 Slide 2 Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær Slide 3 Mindfulness er en tilstand Slide 4 Mental træning meditation Østen og vesten Slide 5 Mindfulness` 3 niveauer: 1 Fjerne eller

Læs mere

perfektionisme Om at give slip på kontrollen og ikke stræbe efter det perfekte altid

perfektionisme Om at give slip på kontrollen og ikke stræbe efter det perfekte altid perfektionisme Om at give slip på kontrollen og ikke stræbe efter det perfekte altid Indhold Forord............................................................ 3 Hvad er perfektionisme..............................................

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Enneagram Test. Riso Hudson Quest en Materialet udleveret af: Park Allé 382 Tlf: 31520227 www.motivationmanagement.dk

Enneagram Test. Riso Hudson Quest en Materialet udleveret af: Park Allé 382 Tlf: 31520227 www.motivationmanagement.dk Enneagram Test Riso Hudson Quest en Materialet udleveret af: Park Allé 382 Tlf: 31520227 www.motivationmanagement.dk 1 Basis triaden Kaldet krop, hoved eller hjerte referencer eller den instinktive intelligens,

Læs mere

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale 1 BØRN FORÆLDRE PERSONALE TRIVSEL Tryghed: At kende de voksne og børnene imellem. Ligeværdighed børnene

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Selvskadende unge er styret af negative tanker

Selvskadende unge er styret af negative tanker Selvskadende unge er styret af negative tanker Jeg har kontakt med en meget dygtig pige, der synger i kor. Under en prøve sagde et af de andre kormedlemmer til hende: Du synger forkert. Det mente hun ikke,

Læs mere

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du søger tit

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Lær at forstå andre mennesker og dig selv

Lær at forstå andre mennesker og dig selv Enneagrammets og dets historie Lær at forstå andre mennesker og dig selv MIND SPRING Abelsvej 35 2880 Bagsværd 70 27 13 07 28 94 13 07 www.mind-spring.dk Hvad er Enneagrammet? Se tegning af enneagrammet

Læs mere

BLIV VEN MED DIG SELV

BLIV VEN MED DIG SELV Marianne Bunch BLIV VEN MED DIG SELV - en vej ud af stress, depression og angst HISTORIA Bliv ven med dig selv - en vej ud af stress, depression og angst Bliv ven med dig selv Copyright Marianne Bunch

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk Udtalelser om HjertetsVej I virkeligheden er der kun en måde at beskrive HjertetsVej på - PRØV DET, det er alle pengene værd! Det, du investerer i Sina, vil komme igen på så mange planer som: mentalt,

Læs mere

BØRN OG UNGES TRIVSEL

BØRN OG UNGES TRIVSEL Årsmøde i Skolesundhed.dk 07 03 2016 BØRN OG UNGES TRIVSEL EN UDFORDRING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE DPU, AARHUS BØRN OG UNGE OM STORE UDFORDRINGER I DERES LIV At nå alt det jeg gerne vil i min fritid! Ida

Læs mere

Inklusion. hvad er det????

Inklusion. hvad er det???? 1 Inklusion. hvad er det???? Inklusion starter derhjemme ved spisebordet med sproget, et inkluderende sprog, når vi taler om de andre børn i institutionen. I som forældre har en betydelig rolle i inklusionsarbejdet.

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol

Hjælp til dig? NÅR ALKOHOL PÅVIRKER OMGIVELSERNE Fakta om alkohol Hjælp til dig? Det er nemt at glemme sig selv, når ens partner har et for stort forbrug. Navnlig hvis han/hun er kommet i behandling. Men vær opmærksom på at der findes flere steder, hvor man også yder

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Enneagram Test. Riso Hudson Quest en. Materialet udleveret af:

Enneagram Test. Riso Hudson Quest en. Materialet udleveret af: Enneagram Test Riso Hudson Quest en Materialet udleveret af: Motivation Management Naverland 34, 2600 Glostrup Tlf: 31520227 info@motivationmanagement.dk Riso Hudson Quest en Side 1 Basis triaden Kaldet

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Dialog om løn betaler sig At udmønte individuel løn handler ikke kun om at fordele kroner og øre. Du skal også skabe

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Man skal være positiv for at skabe noget godt. Vi ryttere er meget følsomme med hensyn til resultater. Går det ikke godt med ridningen,

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. På hovedet. Ærkeenglen Jeremiel er englen der hjælper dig med at evaluere dit liv, brug ham. Du skal tillade dig selv at sprede

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015)

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015) Værdiudforskning Kend dine værdier Det er nyttigt at kende sine kerneværdier, men ikke altid let at identificere dem. Derfor får du hjælp her. Nedenfor finder du i alt syv øvelser, som vil hjælpe dig til

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist Denne artikel er fremstillet for Sygeforsikringen Danmark. Den indgår i det andet nummer af deres elektroniske nyhedsbrev Nyt & Sundt, som er produceret i samarbejde med Netdoktor. Balance i hverdagen

Læs mere

Omfavn dine negative tanker og bliv et gladere menneske. Chris MacDonald. Guide: sider

Omfavn dine negative tanker og bliv et gladere menneske. Chris MacDonald. Guide: sider Foto: Iris MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Chris MacDonald Guide: Omfavn dine negative tanker og bliv et gladere menneske Guide: Sådan bruger du de negative tanker positivt

Læs mere

Forældre Loungen Maj 2015

Forældre Loungen Maj 2015 Forældre Loungen Maj 2015 FRA FORLØBET SÅDAN HOLDER DU OP MED AT SKÆLDE UD Dag 1 handler om Hvorfor skæld ud er ødelæggende for vores børn Vores børn hører ikke altid de ord, vi siger, de hører budskaberne

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

De 8 ICDP-samspilstemaers praktiske udtryk

De 8 ICDP-samspilstemaers praktiske udtryk De 8 ICDP-samspilstemaers praktiske udtryk Emotionel ekspressiv dialog/følelsesmæssig kommunikation. 1. Vis positive følelser for barnet. Vis at du er glad for barnet. Smil til barnet Hold øjenkontakt

Læs mere

Vuggestuen Lærkebos værdigrundlag og pædagogiske grundsyn

Vuggestuen Lærkebos værdigrundlag og pædagogiske grundsyn Vuggestuen Lærkebos værdigrundlag og pædagogiske grundsyn 1. VÆRDIGRUNDLAG Vuggestuen Lærkebo er en afdeling i Skejby Vorrevang Dagtilbud, og Lærkebos og dagtilbuddets værdigrundlag bygger på Aarhus Kommunes

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Velkommen til foredrag om Enneagrammet på Klinikkens personaledag den 29. maj Flemming Christensen THINK ABOUT IT

Velkommen til foredrag om Enneagrammet på Klinikkens personaledag den 29. maj Flemming Christensen THINK ABOUT IT Velkommen til foredrag om Enneagrammet på Klinikkens personaledag den 29. maj 2013 Flemming Christensen THINK ABOUT IT 2 Typer og profiler 3 Effektivitet Læring Panik Komfort Exit Pres 4 Niveauerne for

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

Den gode dialog. En guide til personalet

Den gode dialog. En guide til personalet Den gode dialog En guide til personalet Region Nordjylland ønsker, at dialogens form og indhold medvirker til at genoprette patienternes og de pårørendes tillid til sundhedsvæsenet samt sikrer læring på

Læs mere

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet.

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Undersøgelsen fokuserer på spørgsmål, der vedrører, hvad

Læs mere

Spil om LEDELSE. Rigtig god fornøjelse!

Spil om LEDELSE. Rigtig god fornøjelse! Alle virksomheder har medarbejdere, som ledes af ledere. Derfor spørger både ledere og medarbejdere sig selv, hvad effektiv ledelse egentlig er og hvad det består af. Undersøgelser har samtidig vist, at

Læs mere

Lisegården. En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser. Efter din første behandling på Lisegården

Lisegården. En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser. Efter din første behandling på Lisegården Lisegården En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser Efter din første behandling på Lisegården Efter din første behandling på Lisegården Har du fået: Samtaleterapi. Øvelser og metoder, som

Læs mere

Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS

Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS Uddrag 1. Lidt om stress 1.1 Hvad er stress egentlig? Stress skyldes hormoner, som gør, at din krop og dit sind kommer ud af balance Stress er ingen sygdom,

Læs mere

Citater fra: Af Jes Dietrich

Citater fra: Af Jes Dietrich Citater fra: Hjertet og Solar Plexus Erindringens Tale Balancepunktet Af Jes Dietrich Dit liv er en stor proces af valg med det formål at udvikle dig selv og elske dig selv mere. Den dag du ikke behøver

Læs mere

Peter Horn. Top of Mind. Håndbog i personlig branding

Peter Horn. Top of Mind. Håndbog i personlig branding 1 Peter Horn Top of Mind Håndbog i personlig branding Peter Horn & Co. Aps. 2011 Alle rettigheder forbeholdes Peter Horn & Co. Klareboderne 10 DK-1115 København K 2 Kapitel 8: Vind familie og venner Nærhed

Læs mere

ENNEAGRAMMET PÅ ARBEJDET

ENNEAGRAMMET PÅ ARBEJDET ENNEAGRAMMET PÅ ARBEJDET Introduktion Vi bruger rigtig mange af vores vågne timer på arbejdet, hvor vi er i kontakt med mange forskellige mennesker. Fra kollegaer til kunder, chefer, leverandører, patienter,

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Betydningen af at få en diagnose som voksen ADHD

Betydningen af at få en diagnose som voksen ADHD Betydningen af at få en diagnose som voksen ADHD Forskelle og fællestræk Vi er alle forskellige, det er personer med ADHD også. Derfor kan man ikke generalisere. Alligevel gør vi det når vi taler om ADHD,

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

DER ER EN CHANCE. Flyttemænd bliver slidt i kroppen.

DER ER EN CHANCE. Flyttemænd bliver slidt i kroppen. DER ER EN CHANCE FOR AT OVERLEVE Der er garanti for masser af afmagt, når man arbejder inden for det pædagogiske felt. Derfor bliver pædagoger slidte. Men man kan arbejde med sin selvbeskyttelse og sin

Læs mere

WORKSHOP. 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES 1/6 BENTE TROMBORG

WORKSHOP. 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES 1/6 BENTE TROMBORG WORKSHOP 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES BENTE TROMBORG 1/6 MERE ENERGI, RO OG FOKUS Det er mandag aften, klokken er 19.05, og jeg sidder på mit træningsunderlag i det lokale fitnesscenter.

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer Vejledning i verdensklasse Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi bliver endnu bedre til at vejlede. Undervejs kommer der øvelser og eksempler

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Velkommen til Forandringer hvad gør de ved mig, og hvad gør jeg ved dem? Connie Relsted, Business Centret, Århus Købmandsskole

Velkommen til Forandringer hvad gør de ved mig, og hvad gør jeg ved dem? Connie Relsted, Business Centret, Århus Købmandsskole Velkommen til Forandringer hvad gør de ved mig, og hvad gør jeg ved dem? Connie Relsted, Business Centret, Århus Købmandsskole Hvornår er følgende udsagn fra? Hvilken type person udtaler sig sådan? Vi

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Naturprofil. Natursyn. Pædagogens rolle

Naturprofil. Natursyn. Pædagogens rolle Naturprofil I Skæring dagtilbud arbejder vi på at skabe en naturprofil. Dette sker på baggrund af, - at alle vores institutioner er beliggende med let adgang til både skov, strand, parker og natur - at

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp Selvsikkerhed, evaluering efter kamp -5 Spørgsmål Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det er mest på grund af mine tekniske og taktiske færdigheder. Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det

Læs mere

KRISER TIL SØS. - sådan kommer du videre. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt den enkelte søfarende

KRISER TIL SØS. - sådan kommer du videre. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt den enkelte søfarende KRISER TIL SØS - sådan kommer du videre En vejledning til rederi- og skibsledelse samt den enkelte søfarende Gode råd til besætningen om krisereaktioner Mennesker, der har været involveret i en traumatisk

Læs mere

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt 66 Luk øjnene Mærk kroppen punkt for punkt 67 Øvelse 1 Giv din bevidsthed til kroppen Du skal nu i gang med at føre din bevidsthed hen til forskellige områder af din krop og sanse din krop. Når du kan

Læs mere

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Kom op på 12 sider trænings -hesten igen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få motivationen tilbage INDHOLD: Derfor er det

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Interfolk, september 2009, 1. udgave 2 Indhold Om beskrivelsen af din

Læs mere

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv.

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. Prøv ikke at hjælpe! Skub ikke! Foreslå ingen løsninger! Vær nysgerrig på denne forunderlige historie! Vær gerne langsom! Hør hvad

Læs mere

Fastegudstjeneste onsdag d. 3. feb. 2010 kl. 19.30

Fastegudstjeneste onsdag d. 3. feb. 2010 kl. 19.30 Fastegudstjeneste onsdag d. 3. feb. 2010 kl. 19.30 V/ Betina Inauen, Mindtools Første indlæg: Om modgang og det frie valg Fasten er den periode, hvor vi i kirken får fortalt om Jesu vandring i ørkenen,

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling Selvevaluering 13/14 Emne: Elevernes personlige udvikling Emnebegrundelse og metode: Af vores værdigrundlag fremgår det bl.a. at vi ønsker..et skoleliv hvor balancen mellem den personlige udvikling og

Læs mere

DIP-Q. DSM-IV & ICD-10 Personality Questionnaire

DIP-Q. DSM-IV & ICD-10 Personality Questionnaire DIP-Q DSM-IV & ICD-10 Personality Questionnaire Instruktioner. Dette spørgeskema handler om, hvordan du i almindelighed er som menneske, det vil sige, hvordan du normalt plejer at gøre, tænke og føle.

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

23-05-2016. Livets knubs set i et psykologisk perspektiv. De svære følelser. De brugbare tanker. Opbygning af robusthed. Spørgsmål fra salen..

23-05-2016. Livets knubs set i et psykologisk perspektiv. De svære følelser. De brugbare tanker. Opbygning af robusthed. Spørgsmål fra salen.. Irene Oestrich, Chefpsykolog., Ph.D. PSYKIATRISK CENTER FREDERIKSBERG HOSPITAL REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Livets knubs set i et psykologisk perspektiv De svære følelser De brugbare tanker Opbygning

Læs mere

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet Jeg bruger personlighedstype-systemet Enneagrammet 2 som kilde til selvindsigt. Da jeg først hørte om dette personlighedstypesystem, tænkte jeg, at det ikke interesserede mig. Allerede på universitetet

Læs mere

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde

Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Personlighedstest Iværksætterprofil i projektarbejde Først kommer en række spørgsmål om dig som person. Du skal vælge det af de to udsagn, der bedst beskriver dig. 1. Hvilket udsagn beskriver dig bedst

Læs mere

Personlig kontrol. Ønsket om selv at bestemme. Kapitel

Personlig kontrol. Ønsket om selv at bestemme. Kapitel Recke & Hesse 2003 Kapitel 8 Personlig kontrol Ønsket om selv at bestemme Hvis du er en viljestærk eller en meget selvstændig person, vil du måske opleve trods og vrede rettet mod andre i forbindelse med

Læs mere

Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin.

Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin. Breve til kopiering Trin for Trin Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin. Trin for Trin lærer børnene færdigheder, som de

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere