HERFØLGE CIVILE HUNDEFØRERFORENING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HERFØLGE CIVILE HUNDEFØRERFORENING"

Transkript

1 HAPS 13. årgang 2014 Nr. 2 - Juni Ulrik og Frodo giver den gas Medlemsblad for HERFØLGE CIVILE HUNDEFØRERFORENING

2 Indhold Nyt fra formanden 4 Det nye klubhus 5 Test dig selv 7 Kredskonkurrence i Herfølge 9 Fra slowmo til flymo 12 Lokale resultater 15 Altid godt at være to 17 Ny hund fra Finland 18 En dag på træningsbanen 20 Debut i A-klassen 23 Betaling for konkurrencer Konkurrencer i kreds B-hold på tur 26 Konkurrenceresultater 29 Oprykninger 31 Træningstider 32 Konkurrencer 2014 i kreds 6 32 Den lokale kalender 33 Adresser 34 Deadline til næste nummer er mandag 1. september Herfølge civile Hundeførerforening er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DcH). DcH har på landsplan ca medlemmer fordelt på 123 lokalforeninger.

3 NYT FRA FORMANDEN Så er sommerferien ved at være tæt på, men husk der er sommerferie træning hver mandag kl. 19, hvor vi alle træner på tværs af holdene. Der kommer en træner og sørger for, at vi alle får noget at arbejde med. Det nye klubhus er endelig kommet, og hvor var det dejligt, at det lige nåede at komme, inden vi skulle afholde vores store konkurrence den 27. april. Vi mangler stadig en del i det nye klubhus, men mon ikke det kommer i løbet af sommeren. Igen i år har vi haft rigtig mange tilmeldte til vores konkurrence, men i år, har det været rigtig svært at skaffe hjælpere nok. Vi har desværre måttet spørge i andre klubber om hjælp, og det er rart at der er nogen der gerne vil hjælpe. Jeg håber, at vi kan blive ved med at afholde disse store konkurrencer, da der er en rigtig god stemning, når der er så mange klasser med på en gang. Der skal lyde en stor tak til alle hjælpere, som fik denne dag til at køre helt i top. Vi holder sommerfest den 21. juni. En rigtig hyggelig komsammen, hvor børn og voksne hygger og leger. Igen i år skal vi afholde Sjællandsmesterskaberne for Eliteklassen, dette foregår den 31. august. Hvis du har lyst til at se sjællands elitehunde, så kom denne dag og se noget utroligt flot hundearbejde. I ønskes alle en rigtig dejlig sommer, og jeg håber at se jer alle sammen til august. Varme hilsner Majken

4 DET NYE KLUBHUS Efter at have mast med nedrivning af det gamle klubhus hele marts måned, så kom det nye hus endelig til Herfølge den 25. april om aftenen. Vi var en lille flok der var mødt op kl. 18, men der gik endnu et par timer, før huset dukkede op på et par store blokvogne. Chaufførerne havde fuldstændig styr på tingene og det gik fint med at få læsset de to halve huse af og få dem placeret rigtigt, så de passede sammen. Imponerende at de kan gøre det så nemt. Der var en tømrer med, som sørgede for at få lavet samlingerne mellem de to dele, så huset umiddelbart kunne tages i brug. Til gengæld gik det knap så godt med at få lastbilerne ud igen. En to vupti så sad de begge fast. De sad så fast, at der måtte tilkaldes hjælp for at få dem fri igen. Og som du måske har bemærket, så er der lavet nogle lidt dybe spor i græsset foran huset. Men pyt nu har vi et klubhus igen!

5

6 Test dig selv - er du klar til en lille ny hundehvalp 1. Hæld kold æblejuice ud på tæppet forskellige steder i huset og gå derefter rundt barfodet i mørke. 2. Gå med en strømpe, hvis tåspids er trevlet efter en tur i blenderen. 3. Umiddelbart efter du er vågnet, stiller du dig udenfor i regnen (eller snestormen) og siger: kom nu, go hund, skynd dig, tis, please, gør det nu. 4. Dæk dit bedste tøj med hundehår. Put også lidt hundehår i din kaffekop. 5. Tag alle dine venstre sko og kør dem igennem kompostkværnen. 6. Leg grib bolden med en sjaskvåd tennisbold. 7. Løb ud i haven i underhylere og bare fødder for at lukke havelågen. 8. Vælt en kurv med rent vasketøj og spred det ud over det snavsede gulv. 9. Efterlad dine underbukser i dagligstuen! der vil din hvalp alligevel slæbe dem ind imens du har gæster. 10. Skynd dig op af din sofa lige før slutningen af dit ynglings tvprogram og løb hen til døren mens du råber nej nej, du skal tisse udenfor. Gå glip af programmets slutning.

7 11. Smør chokoladebudding ud på tæppet om morgenen og lad være med at fjerne det indtil du kommer hjem om aftenen. 12. Krads en række huller i benene på dit spisebord med en skruetrækker, de skal ligne små tandmærker. 13. Tag et varmt lagen direkte uf af tørretumbleren og rul dig stramt ind i det. Det giver den samme følelse som når din hund falder i søvn ovenpå dig. 14. Grav ca. 20 huller i din græsplæne og pluk hovederne af alle dine smukke blomster. 15. Riv en rulle toiletpapir i stykker og spred dem over hele huset. 16. Tag 2 håndfulde mudder, tvær det ud over bagsædet i bilen og lad det tørre. Dup det evt. også på bilens ruder i klatter. 17. Stil en skål med vand og hæld en ½ liter ved siden af skålen og lad det ligge.

8 KREDSKONKURRENCE I HERFØLGE Den 27. april var der stort ryk-ind i DcH Herfølge. Kredskonkurrence for klasserne C, B og A masser af glade og forventningsfulde mennesker og hunde. Vi havde gang i træningspladsen og marken bagved, masser af marker på Stevns og kommunens skov ved Ølsemagle og hundeførere kørte rundt i omegnen på jagt efter alle disse arealer. Det var en rigtig fin dag, hvor alt klappede. Ikke alle hundeførere fik naturligvis topresultater, men der var styr på dommere, øvelser, arealer, beregning og ikke mindst forplejningen. Selv vejret var på vores side, så jeg tror, de fleste var godt tilfredse med arrangementet. Så det var rigtig dejligt at være på pladsen denne dag og se de mange glade ansigter. MEN det var knap så dejligt op til konkurrencen. I styregruppen havde vi en del udfordringer med at finde hjælpere nok til at få arrangementet til at fungere. Nogle afbud i sidste øjeblik skærpede i høj grad vores sans for at rationalisere. Altid en god øvelse, men det stressede os måske nok lige rigeligt. Vi måtte afskaffe alt, hvad der hedder gruppeledere, der kan følge hundeførerne rundt til sporarealer m.m. De blev erstattet af adresser til folks gps er og det gik da i store træk udmærket med at få folk rundt. De fleste har jo en gps i dag, så det var vores held.

9 En ekstra udfordring, som vi åbenbart skal have hvert år, er A-hundene. Der er rigtig mange A-hunde, der tilmelder sig vores konkurrence og det er jo dejligt. Det er så knap så dejligt, når 25% af dem melder fra, de sidste først på selve dagen. Det er et kæmpe arbejde at finde sporarealer og planlægge spor til 30 A-hunde, men det er da endnu mere irriterende at skulle lave disse planer om 3-4 gange. Vi nåede ned på 22 deltagende A-hunde på dagen og alle vores tidsplaner var (fuldstændig som sidste år) lige til at smide ud. Jeg håber virkelig, at vi kan finde en anden løsning til næste år, for ellers må jeg nok sige, at min tålmodighed er ved at lide skade. 2 af de flittige sporlæggere, Ulrik og Preben rydder op Nå men tilbage til konkurrencedagen der var heldigvis ingen, der lagde mærke til vores meget stramme hjælper-budget, eller at vi måske var lidt trætte af A-hunde. Vi havde heldigvis rigtig mange hjælpere, som alle lavede et fantastisk godt stykke arbejde, som sikrede alle deltagerne en god oplevelse i Herfølge og det skal i allesammen have rigtig mange tak for! Den næste konkurrence bliver den 31. august, hvor vi skal have Elite- og C- hunde på besøg. Der skal heldigvis ikke bruges så mange hjælpere, men vi skal først og fremmest bruge sporlæggere. Så jeg håber at alle, der kan lægge E-spor, skriver sig denne dato bag øret vi får helt sikkert brug for Jer! Annette Lunau

10 Den nye beregnertrio: Annet, Kim og Henrik Med stakke af resultater En enkelt, åbenbart meget tilfreds, Herfølge-hund fik en præmie Hørt under afviklingen af kredskonkurrencen i Herfølge, citat fra formanden: Jeg har helt styr på alt og er ikke stresset, bare folk vil lade være med at forstyrre mig hele tiden

11 Fra slowmo til flymo Af Bonnie Einsbor Jeg træner hund i DCH af flere årsager. Jeg træner hund, fordi jeg ikke gider at spille fodbold f.eks. Men jeg træner også hund, fordi jeg synes, at det er rart at komme til træning og snakke med en masse søde, tossede mennesker. Jeg trænede hund tidligere i "mine unge dage" og måtte så stoppe, da tingene pludselig ændrede sig og blev til familieliv i stedet for. Jeg savnede mange ting ved min gamle klub, både det at gå til konkurrence, træning og ikke mindst mine gamle hundevenner. Så glæden var stor, da jeg syntes, at jeg nu var klar til at få hundehvalp igen og starte træning op. Min sidste hund var en labrador, som er en udmærket familiehund og samtidig en hund med mange gode drifter, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle have sådan en hund igen. Træningen blev dog aldrig helt, som jeg havde forestillet mig med min nye hund. Det var faktisk ligesom fra start af, at vi ikke helt passede sammen. Og det var virkelig frustrerende. Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg ville DcH's træningsprogram og glædede mig til at skulle til konkurrence igen. Men sådan kom det slet ikke til at gå. Min nye ven var slet ikke glad for at træne.

12 Han var en familiehund, som elskede at lege med andre hunde og var også glad for apporteringsøvelser - slæbte gladeligt rundt på alt, hvad jeg bad om. Men den almindelige hundetræning og stuedressur lå meget langt fra, hvad han havde forestillet sig, at han havde lyst til at lave. Jeg prøvede med en masse motivation og lavede en masse alternativ træning med ham. Men jeg følte overhovedet ikke, at det rykkede nogen steder, for jeg kom jo aldrig nærmere de øvelser, som jeg gerne ville. Det er meget lidt motiverende at træne en hund, som er "totalt flad" under en hel træning, og når man så når til frikvarteret til sidst, så var han klar til at lege - det var det, han ligesom gik og ventede på. Og sådan gik der et langt stykke tid, som blev til en "ond spiral". Jeg gad ikke at træne med ham, for vi kom ingen vegne og det gjorde jo bare, at det ikke rykkede nogen steder. Når vi skulle afsted til træning, måtte jeg flere gange næsten hive ham ud i bilen. Han lagde sig på trappen hver gang, jeg begyndte at tage træningstøjet på og blev liggende, når jeg gik ud til bilen. Ikke særlig skægt Da jeg var på træningsweekend for et par år siden, tog jeg beslutningen. En dygtig instruktør sagde til mig, at jeg gjorde alt det rigtige, men at det ikke førte nogen steder. Så jeg tog en meget hård beslutning - både for mig og min familie - at han skulle bo et andet sted, hvor der ikke blev forlangt andet af ham, end det han havde lyst til. Så det endte med en familie i Næstved, som havde to andre hunde og gerne vil bruge ham til lidt hyggejagt. De blev meget glade for ham, så det kunne ikke have været en bedre beslutning. Jeg måtte vente i laaaaang tid, syntes jeg, på at få den rigtige hund. Men nu er hun her. Sikke en lynkineser, jeg har fået. Det er virkelig en hund med gang i, men samtidig verdens sødeste hund overfor pigerne. Hun er på, når hun skal være det - og elsker Aya virkelig at komme afsted til træning.

13 Samtidig er hun en rigtig hyggekælehund og ligger gerne længe og putter med pigerne i sengen. Hun har indtaget hele familien med storm. Selv min mand, som ikke ville have hund i sengen Jeg elsker at komme til træning, jeg nyder at køre ud med hende og får næsten trænet hver dag. For der er da ikke noget bedre end at træne en hund, der tripper for at komme afsted og bare venter på, hvad man nu finder på næste gang. Så en svær beslutning skulle heldigvis vise sig at være den rigtige og jeg glæder mig, til vi når til konkurrencerne. Bonnie og Aya holder skarpt øje med, hvornår det er deres tur

14 LOKALE RESULTATER Begynderprøve 29. marts (max. 80 point) Nr. 1 Marianne Bolmgreen m. Saxo Nr. 2 Amanda Justesen m. Balder Nr. 3 Lise Lone Nørby m. Lukas Nr. 4 Mette Fersum m. Coco Nr. 5 Rene Zetterlund m. Gizmo Nr. 6 Daniel Lauritsen m. Herman Nr. 7 Jacob Dahl m. Bella Nr. 8 Winnie Clemmensen m. Eiki Nr. 9 Gintare Joksaite/ m. Daisy Nr. 10 Signe Nauer m. Thea Nr. 11 Wibeke Grøn m. Albert Nr. 12 Lasse Holmstrup m. Liva 79,0 point 78,1 point 77,0 point 71,5 point 67,0 point 66,6 point 59,0 point 55,6 point 54,0 point 54,0 point 27,4 point 23,0 point Nr bestod prøven Lise Lone, Amanda og Marianne med deres dygtige hunde

15 C-prøve 29. marts (max. 80 point) Nr. 1 Trine Frederiksen m. Carla Nr. 2 Torben Oest-Jacobsen m. Soya Nr. 3 Helle Pedersen m. Bianca Nr. 4 Morten Ryberg m. Becki Nr. 5 Pia de Lasson m. Nova Nr. 6 Maria Graversen m. Mikko Nr. 7 Rikke Therp m. Gaby 79,5 point 75,8 point 75,1 point 72,6 point 71,0 point 68,0 point 64,0 point Alle bestod prøven Helle,Trine, Torben og Morten, de 4 bedste til C-prøven

16 Altid godt at være to Det kan med stor fordel være en god idé, at være flere ude at træne sammen. Jeg har inden for en uge været lidt klodset to gange, da jeg var ude og træne med min hund. Den første gang var søndag morgen kl. 7. Vi havde lagt spor til hundene, og de var blevet luftet og havde badet lidt. Vi ventede på sporene havde ligget længe nok, inden vi skulle gå dem. Vi sad og hygge snakkede og nød den dejlige sommermorgen. Da vi skulle rejse os for at gå sporene, sad jeg fast. Jeg havde på en eller anden måde fået viklet mit ene snørebånd ind i den modsatte støvle. Jeg sad med krydsede ben og kunne slet ikke røre mig. Annette Lunau prøvede forgæves at få mig fri, men hun måtte opgive og hive støvlen af mig. Godt vi var to! Den anden gang var onsdag aften, vi skulle gå skoven igennem, inden vi kunne træne eftersøgning. Vi gik og snakkede og jeg mistede fokus på, hvor jeg trådte, og BANG så lå jeg og rodede rundt i skovbunden. Jeg havde fået spændt ben for mig selv med en gren, Annette Lunau var endnu engang omkring mig, og jeg kunne næsten ikke komme op, da jeg grinede så meget, men op kom jeg. Godt vi var to! Så husk alle sammen, der kan være flere grunde til, at det er godt at være to ude og træne sammen. Majken

17 Ny hund fra Finland Efter at have ledt i næsten et år efter en ny groenendal, var der endelig bonus efter en dejlig tæve i Finland. At finde en groenendal efter forældre der kan fungere som familiehund og konkurrence (agility) og samtidig have sunde og raske linier, er ikke nemt. Og trods alt dette arbejde kan man ikke få en garanti på at hvalpen bliver perfekt. Man kan kun håbe og så gøre resten af arbejdet. Når nu man skal hente hvalp i Finland er der pludselig en masse praktiske ting man skal tænke på. Må man have den med i kabinen i flyveren? Ja, så længe taske og hund er under 8 kg. Man skal dog være opmærksom på at de forskellige flyselskaber har forskellige mål for taskens størrelse. Når man så vil booke sin billet skal man ringe og tjekke med selskabet om man kan have hund med og når billetten er booket, skal man ringe igen og få påført at man skal have hund med. Alt dette er dog det samme som når man skal have en stor hund med ud og flyve, hvilket jeg har prøvet en gang tidligere. Hvad med vaccination og indførsel til Danmark, kan man bare det? Nej, der skal søges om tilladelse hos fødevarestyrelsen. Både opdrætter og køber skal udfylde og underskrive en blanket og der skal påføres chipnummer, pasnummer og navn på hunden. Disse indsendes og har en forventet behandlingstid på 3 uger. Jeg ved ikke lige hvem der chipper deres hunde når de er 5 uger? Nå men jeg fik oplyst et chipnummer fra opdrætteren,

18 som hun så ville give den hund, som jeg valgte når de var 6 uger. Alt gik heldigvis uden problemer Endelig blev det så d. 28. maj og jeg fløj afsted mod Finland. I lufthavnen blev jeg hentet af opdrætteren og lille Finn Noir Miracle Mira. Turen i bil gik fint, selv om det var tydeligt at Mira kendte stemmen ved siden af bedre end min. Da papirarbejdet var klaret var det tid til afsked med opdrætter og søskende. Mine venner (som var til VM i agility i Helsinki) hentede mig og vi kørte ud til hotellet. Her undersøgte Mira det hele inden hun faldt omkuld. Næste dag tog vi lige en tur på stævnepladsen og mødte en masse hunde og så lidt agility. Den lille tog det hele roligt. Samme eftermiddag, skulle vi så hjem til Danmark. Vi tjekkede ind og gik til security. Her stod jeg så og ventede på min taske, som min hund skulle være i. Jeg vidste, der lå et godt ben til hende i tasken, så jeg tænkte, det var det, som gav problemer. Så jeg lagde hunden i en af bakkerne og gik hen for at tale med dem. Der var heldigvis ingen problemer, tasken var bare for let til at kunne kører gennem lamellerne. Herefter lå hunden og sov i sin taske til få minutter før vi skulle lande i Kastrup. Da vi skulle hente baggagen gad hun ikke ligge der mere og jeg tog hende op, velvidende at hun skulle tisse. Men jeg havde papir med, så det var ikke noget problem. Hjemme ventede en ny udfordring. Hvordan ville vores kelpie Benji på 1 år tage imod den lille ny? Mira syntes Benji var lidt stor og vild, men efter 24 timer var det overstået og hun har siden da hængt i hale og bagben på ham. Han har vist sig at være den perfekte legekammerat, han er rolig og finder sig i det meste. Det eneste man skal fortælle ham, er når den lille vil sove, for han vil lege 24/7. Nu kan kun tiden vise om hun bliver den perfekte familie og agilityhund. Annett med Benji og Mira

19 En dag på træningsbanen i DcH Herfølge. Lydighedstræning i DcH Herfølge er givtigt for hund og menneske både fysisk, mentalt og socialt. Det er lørdag morgen, vi havde gæster i går og jeg er stadig træt, alligevel kommer jeg på højkant, godt hjulpet på vej og motiveret af min hund Bacia, som absolut ikke mener at vi skal sove længe i dag. De tomme rødvinsflasker på køkkenbordet vidner om, hvor træt jeg egentlig er, men Bacia er komplet ligeglad, det er morgenmadstid og så går turen ellers til træningsbanen i Herfølge. Lydighedstræning og socialt samvær er ingredienserne de næste mange timer. Så snart vi er i bilen og på vej til træningsbanen i Herfølge ruller Bacia sig sammen og tager sig straks en velfortjent formiddags lur, godt tilfreds med dagens udvikling. Jeg ankommer lidt senere end tiltænkt, hvalpe- og begynderholdet er allerede godt i gang med træningen. En venlig person har allerede sat kaffe over, så jeg nyder dagens første kop mens jeg sidder og kigger på de små poder, og jeg tænker at her forstår hundefolkene da virkelig at hygge sig. Der er et rigtigt pænt fremmøde på hvalpeholdet og alle er meget koncentreret om træningen og fokuseret på hvad træneren fortæller af guldkorn. De laver indkald, og de fleste hvalpe er enormt opmærksom på deres fører, som på skift overlader hvalpen til træneren og derefter går 10-15mtr. væk. Når fører endelig kalder, ser man hvalpen med flyvende arme og ben spurte hen til mor eller far puha jeg troede du ville gå fra mig. Jeg elsker at se på det, og jeg ved at alle førerne får et glædessus i maven, hver gang tingene lykkes. Lidt efter flytter de alle hen til tunnelen, hvor hver

20 hvalp på skift skal løbe igennem. Det kan være ret svært, ja faktisk finder nogle ret hurtigt ud af at det er lettere at løbe udenom, men den går ikke. Alle skal igennem udfordringen, lykkes det ikke i dag så er den der sikkert næste gang, på et tidspunkt kommer alle igennem. Samtidig kan jeg se at begynderholdet er i gang med at lave kontaktøvelser, alle er faktisk rigtig gode, især når man lige har kigget på hvalpeholdet. Kontaktøvelserne gøres der en del ud af, da det styrker samarbejdet mellem hund og fører og gør den videre træning lettere. Grundlæggende lærer man jo sin hund, at det skal kunne betale sig at holde øje med sin fører. Det kan være rigtig svært at bevare koncentrationen når der kun er få meter over til den nærmeste legekammerat, der bliver da også brugt mange godbidder og opmuntrende ord. I de sidste minutter af timen på hvalpeholdet er der fri leg. Det er fornuftigt - her lærer hundene noget som vi aldrig kan lære dem, nemlig hundesprog og at der er forskel på hvordan racerne snakker til hinanden. Vi iagttager hvordan hvalpene trives i flokken og man kan nemt blive forblændet af de små poder jeg vil også have en hvalp. Mens jeg har siddet og kigget på hvalpeholdet er der begyndt at møde andre ind på træningspladsen. Her kommer alle C-holdene, der småsludres og minsandten om der ikke er nogle der har kage med til efter træningen, så kan dagen da ikke blive meget bedre. Det er en broget flok af nye og gamle hundeførere men alle med samme mål: en god gang træning og så selvfølgelig lidt hygge med kammeraterne. Efterhånden som folk ankommer kan jeg se nogle af de ting de forskellige førere har at arbejde med. Næsten alle unghunde med krudt i bagdelen og linerne fuldt strakt der skal ske noget nu. Da træningen starter, går de i samlet flok ned midt på træningsbanen væk fra eventuelle afledninger, og tilfældigvis fanges jeg i hyggen og snakken

21 fra hvalpeholdet med en kop kaffe og en lille kage jo tak så et lille stykke da. Jeg går lidt væk for at koncentrere mig om C-holdene, som laver lineføring og det går faktisk rigtig godt for alle hundene og førerne, især når man tænker på for få minutter siden da de ankom med fuld fart og håret tilbage. Fremad højre venstre - omkring går det, alle hundeførerne giver sig 100% og det går rigtig fint. Holdet fortsætter træningen med andre øvelser spring, apport og rundering. Jeg indrulles igen i samtalerne omkring bordene, mine egne holdkammerater på B-holdet er nu begyndt at møde ind. Snakken går livligt nu, de fleste her kender hinanden rigtig godt og har gået sammen i flere år. Sammen går vi ned bagerst på træningspladsen, hvor vores træner allerede har sat banen op, i dag skal vi bla. arbejde med rundering, felt og fremadsendelse kan jeg se. Alle hunde er klar med tydelige forventninger, her er god tempofyldt lineføring, fri ved fod, lydighed, de er skisme dygtige alle sammen, men alle har vi nogle ting at arbejde med for lige at få de sidste detaljer på plads så øvelsen bliver 100% perfekt. Vi slutter selvfølgelig vores træningsdag af med endnu en kop kaffe og et lille stykke kage. Mens vi sidder her og sludrer kommer nogle af vores bedste hundeførere fra A- og E-holdet ind, de har været ude i skoven og lavet eftersøgning, så nåede vi lige at hilse på dem og høre hvordan deres dag er gået. En god dag er ved at være slut og jeg tænker sikken udvikling der sker her fra lille hvalp der kommer som helt uvidende individ og efter nogle år her på pladsen er man bare en stjerne. Alle der kommer her i DcH Herfølge er bare så glade og elsker deres hundesport - fantastisk.

22 Debut i A-klassen Så kom tiden endelig, hvor jeg skulle i konkurrence i A-klassen. Jeg har en gammel hund, som jeg nåede i A-klassen med, men jeg kom aldrig i konkurrence med hende. Nu har jeg Isa på 3 år, som er A-hund på første år. Jeg drog til Vejen sammen med Annette Lunau, meget tidligt søndag morgen den 4. maj. Jeg var godt nok nervøs, tænk sig, jeg skulle i konkurrence i et program jeg aldrig havde prøvet før. Det var godt det var mig der skulle køre, så havde jeg da noget andet at tænke på. Annette synes nok jeg talte og talte, men dette hjalp rigtig meget, så jeg ikke skulle tænke så meget. Vi ankom til DcH Vejen i god tid, så vi nåede lige at lufte hundene inden konkurrencen gik i gang. Vi skulle starte med en gruppe dæk, en øvelse hvor hunden skal ligge stille i 5 min, imens hundeførerne går i skjul. Efter 5 min bliver vi alle kaldt frem igen. Isa har ikke prøvet at ligge så længe med 11 andre hunde, og da vi alle kom frem fra skjulet, blev hun noget forvirret, og kunne ikke finde mig. Da hun endelig så mig, kom hun lige til at løbe mig i møde, så der blev jeg trukket 0,5 point. Næste øvelse var eftersøgning, en øvelse der er meget ny for både mig og Isa. Da det blev min tur, kæmpede jeg meget med mine nerver, men jeg holdt hovedet koldt (synes jeg selv) og jeg fik sat Isa i gang, med at søge efter to figuranter (to skjulte mænd). Isa fandt kun den ene, men jeg var meget tilfreds med hende, ud af 10 point for løbet, fik Isa 8. Videre til spor, en øvelse vi kender fra B-programmet, men nu var det bare længere og sværhedsgraden var øget. Isa kom fint fra start, men det var en svær mark vi gik på, ind imellem kunne jeg kun se Isa s hale, det var meget højt korn. Vi kom hele vejen rundt, og igen var jeg tilfreds. Isa fandt dog kun 2 ud af 3 genstande. De to sidste store øvelser var død genstand og felt. Først skulle Isa finde en metal kuffert og gø af den (Isa gør ikke, men tager en gummislange i mund og påviser herefter hvor kufferten er). Denne øvelse var også meget ny, men der kom da et 8 tal fra dommeren.

23 Feltet er Isa s bedste øvelse (troede jeg) jeg gik rigtig fint i gang, men det endte med at der kun blev fundet 2 genstande ud af 3. Nej hvor var jeg skuffet, det var jo denne øvelse Isa bare kunne. Nå, ikke så meget tid til at dvæle i feltet, vi skulle tilbage til DcH Vejen og lave lydighed, jeg kunne jo lige huske vejen tilbage... Nej, det kunne jeg så ikke, på med GPS'en igen, og så var vi på rette vej. Lydigheden gik rigtig fint, der var lige lidt der godt kunne have været lidt pænere, og så mistede jeg sid øvelsen, der stod Isa super flot. Tid til frokost og en masse hyggelig hundesnak, det er rigtig sjovt at komme til konkurrencer, for man møder nye og gamle hundevenner. Dagen endte med at jeg blev nr. 15 ud af 24, og jeg var meget tilfreds. Det skal da lige nævnes at Annette Lunau vandt A-klassen denne dag, super flot. Mange trænings hilsner Majken

24 Betaling for konkurrencer 2014 Kære alle konkurrencedeltagere vil i ikke nok være søde at betale til mig SAMTIDIG med at i melder til konkurrencer (når der skal betales samlet fra klubben). Jeg vil hade at måtte meddele den arrangerede klub, at en ekvipage ikke har betalt og derfor ikke kan forblive tilmeldt. I år har jeg været ude for at betalingen skulle falde på samme dag/dagen efter som jeg modtager listen over tilmeldte. Dvs. der er IKKE tid til at være venlig og rykke jer for betaling og det er ikke fair at lade jeres klubkammerater betale for jeres starter. Ved betaling så skriv følgende i besked til modtager-feltet fornavn / hunds navn + samt hvilken konkurrence det gælder. Eller send mig en mail med en besked om at i har betalt penge til en/flere konkurrencer samt hvad i skrev i beskedfeltet. Klubbens kontonummer er: Registreringsnummer: 2362 Kontonummer: Mvh Mette Marie Andersen den strenge kasserer daffy@youmail.dk KONKURRENCER I KREDS På kredsrådsmødet i september er der vedtaget følgende for konkurrencer i kreds 6 (Sjælland med øer) for 2014: Der tillades deltagerbegrænsning på nogle A-konkurrencer i kreds 6. Hvis der er adgangsbegrænsning åbnes der først for tilmelding 2 måneder før konkurrencedagen, og den afholdende lokalforenings A-hunde og A-hunde fra andre lokalforeninger, der holder A-konkurrencer har fortrinsret. Skulle der herefter være plads til flere vil det være efter først til mølle princippet. Startgebyrer C og B klasserne: kr. 100,00 - A og E klasserne. Kr.150,00

25 B-HOLD PÅ TUR Af Annette Lunau B-hold 2 har været på udflugt i Boesdal Kalkbrud mandag den 9. juni. Vi blev enige om at fejre Pinsen med at holde træningen i uvante omgivelser. Det var alle med på, så jeg gik og lagde planer for, hvad vi skulle træne og hvordan Randi (min medtræner) og jeg skulle fordele øvelserne imellem os. Det gik faktisk fint med planlægningen indtil en lille time før træning. Så ringede Randi og sagde, at hun var for syg til at komme. For syg? sagde jeg, hvordan kan du være for syg til at træne hunde? Jaamen det var en lang historie om en masse snak i solen, så Randi var blevet distraheret og havde glemt at smøre solcreme på. Solskoldet, sagde jeg, det kan vel ikke være så slemt. Joo det var det og vagtlægen havde sagt, at Randi ikke måtte gå udenfor overhovedet. Hmmf, så måtte jeg i gang med nye planer. 11 af vores 13 hundeførere mødte op i kalkbruddet til den aftalte tid ja undtagen Lars, han kunne ikke finde det. Men ellers gik vi i gang med frit søg i et noget anderledes område end hundene er vant til. Flere af hundene Lone og Frida i frit søg skal jeg derop?

26 er åbenbart kun vant til at spadsere på helt jævnt underlag, for de syntes slet ikke der var noget sjov ved at klatre rundt på en klippevæg med huller og sten. Andre klarede det dog en del bedre. Lars forsøger at overbevise Nemo om at det bliver sjovt at klatre Runderingen foregik også på ret ujævnt terræn uden åbenlyse stier at løbe ad, så det var også svært for nogle af hundene. Jeg tror, at vi kommer til at tage en del mere på tur forskellige steder, hvis vi skal have alle hundene til at generalisere øvelserne til alle mulige (og umulige) steder. Annett havde lavet æblekage og vi havde kaffe og te med, så vi sluttede af med hygge ved et af bordene. Træneren måtte også arbejde

27 Det var dejligt vejr lunt og solrigt Hygge ved kaffebordet det var godt nok en go æblekage

28 KONKURRENCERESULTATER HVIDOVRE 23. MARTS B-klassen (max. 200 point) Nr. 1 Tine Holdt Larsen, Holbæk m. Baloo 192,45 point Nr. 2 Dil Bredholt, Herfølge m. Brahmin 175,30 point Nr. 3 Ulf Danielsson, Fakse m. Basse 174,50 point Nr. 17 Annette Schiolborg, Herfølge m. Sofus 95,30 point Nr. 18 Mette Marie Andersen, Herfølge m. Perle 82,40 point HELSINGØR 30. MARTS Eliteklassen (max. 400 point) Nr. 1 Stine Zachariassen, Holbæk m. Lotus 371,20 point Nr. 2 Henrik Kreipke, Helsingør m. Eigil 371,00 point Nr. 3 Morten Thomsen, Vordingborg m. Bonus 354,50 point Nr. 5 Annette Lunau, Herfølge m. Kitty 349,50 point Nr. 9 Lone Støttrup, Herfølge m. Cody 325,10 point FAKSE 6. APRIL A-klassen (max. 300 point) Nr. 1 Rikke Lund, Frederikssund m. Sweep 272,30 point Nr. 2 Benny Simonsen, Stevns m. Kalle 270,70 point Nr. 3 Britta Døj, Holbæk m. Miki 270,60 point Nr. 9 Annette Lunau, Herfølge m. Yaqui 252,90 point KALUNDBORG 13. APRIL B-klassen (max. 200 point) Nr. 1 Ulf Danielsson, Fakse m. Basse 174,50 point Nr. 2 Sonni Christensen, Haslev m. Tristan 179,20 point Nr. 3 Birgit Jensen, Kalundborg m. Ati 176,85 point Nr. 7 Dil Bredholt, Herfølge m. Brahmin 152,35 point VARDE 13. APRIL Eliteklassen (max. 400 point) Nr. 1 Jette Nybo Andersen, Esbjerg m. Pingo 376,10 point Nr. 2 Stine Zachariassen, Holbæk m. Lotus 368,60 point Nr. 3 Brian Klaris, Esbjerg m. Carlo 339,65 point Nr. 6 Lone Støttrup, Herfølge m. Cody 246,25 point

29 HERFØLGE 27. APRIL C-klassen (max. 150 point) Nr. 1 Steffen Olsen, Frederikssund m. Dino 126,00 point Nr. 2 Tine Wilms, Skovbo m. Lila 120,00 point Nr. 3 Liselotte Kartman, Helsingør m. Isack 116,95 point Nr. 8 Hanne Klestrup, Herfølge m. Diva 59,75 point B-klassen (max. 200 point) Nr. 1 Ulf Danielsson, Fakse m. Basse 191,70 point Nr. 2 Sonni Christensen, Haslev m. Tristan 186,80 point Nr. 3 Kim Brix, Fakse m. Diego 181,00 point Nr. 4 Dil Bredholt, Herfølge m. Brahmin 180,10 point Nr. 23 Mette Marie Andersen, Herfølge m. Perle 92,85 point A-klassen (max. 300 point) Nr. 1 Annette Lunau, Herfølge m. Yaqui 289,75 point Nr. 2 Christian Bøttcher, Helsingør m. Pep 270,70 point Nr. 3 Bent Lauridsen, Hvidovre m. Anton 264,75 point ROSKILDE 4. MAJ C-klassen (max. 150 point) Nr. 1 Annemarie Sørensen, Odsherred m. Sally 144,90 point Nr. 2 Martin Roed, Næstved m. Carlo 131,50 point Nr. 3 Henning Plambeck, Vordingborg m. Basso 108,00 point Nr. 9 Malene Bak Jensen, Herfølge m. Cody 93,00 point VEJEN 4. MAJ A-klassen (max. 300 point) Nr. 1 Annette Lunau, Herfølge m. Yaqui 277,45 point Nr. 2 Rikke Lund, Frederikssund m. Sweep 275,00 point Nr. 3 Lotte Sørensen, Silkeborg m. Hopla 273,45 point Nr. 15 Majken Fjeldsted, Herfølge m. Isa 210,05 point NÆSTVED 11. MAJ B-klassen (max. 200 point) Nr. 1 Lene Nielsen, Næstved m. Cody 167,85 point Nr. 2 Sonni Christensen, Haslev m. Tristan 166,75 point Nr. 3 Birgit Jensen, Kalundborg m. Ati 163,45 point Nr. 7 Dil Bredholt, Herfølge m. Brahmin 156,20 point Nr. 17 Hanne Rasmussen, Herfølge m. Belfi 125,35 point Nr. 24 Mette Marie Andersen, Herfølge m. Perle 95,00 point

30 TOFTLUND 11. MAJ Eliteklassen (max. 400 point) Nr. 1 Bente Dalsgaard, Haderslev m. Frida 385,05 point Nr. 2 Liselotte Nielsen, Hjørring m. Thilde 377,30 point Nr. 3 Morten Thomsen, Vordingborg m. Bonus 367,75 point Nr. 19 Lone Støttrup, Herfølge m. Cody 274,90 point FAKSE 1. JUNI C-klassen (max. 150 point) Nr. 1 Vibeke Rosnell, Køge m. Nobel 129,35 point Nr. 2 Anna Carina Schack Bjerager, Roskilde m. Tinka 129,15 point Nr. 3 Liselotte Kartman, Helsingør m. Isack 125,50 point Nr. 11 Malene Bak Jensen, Herfølge m. Cody 100,10 point OPRYKNINGER Dil Bredholt og Brahmin har fået oprykning til A-klassen. Annette Lunau og Yaqui har fået oprykning til Eliteklassen.

31 TRÆNINGSTIDER FRA MANDAG 4. AUGUST MANDAG Hvalpe/Begynder Bonnie Begynder Lunau Fri-C Kirstine Konkurrence C 1 Majken B1 Birthe B2 Lunau og Randi ONSDAG A/E Katrine Ny-C Bo Konkurrence C 2 Mette og Robert ? C-B Selvtræning på pladsen HUSK at melde afbud, hvis du ikke kan komme til en træningsgang det giver din træner mulighed for at planlægge lidt bedre. KONKURRENCER 2014 KREDS 6 DATO FORENING KLASSER ANDET 17. august Vordingborg C-A A begrænset 23. august Frederikssund C Drive-in landsdækk. 24. august Helsingør C-B C-B SM 31. august Herfølge C-E E SM 7. september Næstved A-C A SM september Dronninglund Alle klasser DM 4. oktober Frederikssund E-turnering 12. oktober Skovbo C-B 12. oktober Haslev A

32 DEN LOKALE KALENDER JUNI Lørdag 21. Man/ons 23. og 25 Onsdag 25. Sommerfest Sidste træning inden sommerferien Begynderprøve og C-prøve JULI Hver mandag Sommerferietræning for ALLE kl AUGUST Man/ons. 4./6. Søndag 31. Første træning efter sommerferien Kredskonkurrence i Herfølge C-E SEPTEMBER Tirsdag 9. Trænermøde kl Mandag 15. Begynderprøve Man/ons. 22/24 Sidste aftentræning Lørdag 27. Trænerkursus for alle Herfølges trænere kl OKTOBER Lørdag 4. Søndag 26. NOVEMBER Søndag 16. Lørdag 22. Lørdag 22. Lørdag 29. Lørdagstræning starter Fællestræning for alle Herfølges trænere Klubmesterskab for A- og B-hunde Klubmesterskab for C- og E-hunde Klubfest med pokal overrækkelse Juleafslutning og begynderprøve

33 ADRESSER Formand Majken Fjeldsted Krogen 12B 4632 Bjæverskov Næstform. Marianne Knudsen Tessebøllevej Herfølge Kasserer Mette Andersen Grønnevej Køge Sekretær Randi Sarka Holmebækhuse Herfølge Materialer Robert Hansen Solbakkevej Hårlev TRÆNERE Annette Lunau Bo Hansen Ulrik Knudsen Kirstine Østergaard Birthe Carlson Bonnie Einsbor Karin Ernst Katrine Kure Majken Fjeldsted Aspiranter Randi Sarka Malene Jensen Mette Andersen Robert Hansen HAPS Annette Lunau lunau@adr.dk AKTIVITETSUDVALG TRÆNINGSUDVALG Marianne Knudsen Robert Hansen Lone Støttrup Annette Lunau Dorthe Jensen Bo Hansen Merete Kuld KONKURRENCEUDVALG KANTINE Mette Andersen Randi Sarka Birthe Carlson Katrine Kure

34 TRÆNINGSPLADS Herfølge civile Hundeførerforening træner på Billesborgvej ved skydebanen lige udenfor Herfølge by. HJEMMESIDE

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Naturdagpleje Stadil Vedersø Fra spirende idé til naturlig hverdag Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Det er præcis ét år siden at idéen til Stadil Vedersø Natur Dagpleje opstod, og så er tiden vel

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Formandens beretning 2006

Formandens beretning 2006 Formandens beretning 2006 Når jeg tænker tilbage på år 2005, er succes og modgang ord som dukker op. Vi startede året med 113 medlemmer, aldrig har tallet været så højt. Det er dejligt med en så stor skare

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris.

Første kapitel. Hvori Pusling er dårlig til at køre bobslæde, men god som brunkagegris. amilien Rantanen var en rigtig storby familie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

NYHEDSBREV 2. UDGAVE AUGUST 2010. Til alle medlemmer af DcH-Fakse.

NYHEDSBREV 2. UDGAVE AUGUST 2010. Til alle medlemmer af DcH-Fakse. NYHEDSBREV 2. UDGAVE AUGUST 2010. Til alle medlemmer af DcH-Fakse. Så er det her, det nyhedsbrev jeg havde tænkt skulle komme lige før sommerferien jeg må sande at heller ikke her går tingene altid som

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

25. april 2013. Kære Alle Forældre i Hjerm Dagtilbud. Hermed et nyhedsbrev med stort som småt

25. april 2013. Kære Alle Forældre i Hjerm Dagtilbud. Hermed et nyhedsbrev med stort som småt 25. april 2013 Kære Alle Forældre i Hjerm Dagtilbud Hermed et nyhedsbrev med stort som småt Personalesituationen For dagplejen er alt uændret. I Vuggestuen har vi frem til sommerferien fået Inger i løntilskud.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

1 Historien begynder

1 Historien begynder LÆS STARTEN AF 1 Historien begynder Rikka galoperede gennem skoven. Hendes hjerte hamrede i brystet, og hun var træt. Alle fire ben gjorde ondt, men hun kunne ikke stoppe nu. Klahons Drømmejæger havde

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Skrevet af Kiki Thorpe Illustreret af Jana Christy Oversat af Lis Andersen

Skrevet af Kiki Thorpe Illustreret af Jana Christy Oversat af Lis Andersen Skrevet af Kiki Thorpe Illustreret af Jana Christy Oversat af Lis Andersen Ø n s k e ø e n Langt, langt væk fra den verden, vi kender, i et fjernt drømmehav ligger der en ø. Den hedder Ønske øen, og det

Læs mere

Hundetræning Program 2016

Hundetræning Program 2016 Billeder fra hunde holdene Hundetræning Program 2016 TRIN 1 - UNGHUNDE TRIN 1 - FT SPANIELS SPECIEL TRIN 2 - ÅBENKLASSE TRIN 3 - APPORTERING Strandager Jagtforening www.strandagerjagtforening.dk 12 1 Velkommen

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Hej. Mit navn er Dennis, jeg er 27 år, arbejder som kok og jeg bor i lønstrup med min kæreste. Vi har 3 beagler; Johnson, Smiley

Læs mere

Aggression eller Misforståelser?

Aggression eller Misforståelser? Aggression eller Misforståelser? Min hund er pludselig blevet aggressiv! Min hund knurrede ad mig, og bed ud efter mig! Min hund gik til angreb på et barn! Dette er bare noget af det jeg syntes at kunne

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU

DcH Bjerringbro. D - Programmet. Gældende fra marts 2015. TU og KU DcH Bjerringbro D - Programmet Gældende fra marts 2015 TU og KU Rev. 19/3 2015 D-klassen D-klassen er ikke en officiel klasse indenfor DcHs lydighedsprogram. Dette vil sige, at det kun er muligt at stille

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 5/12 2015 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2012

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2012 Nyt fra 0. årgang Juleværksted. Vi kan nu se en ende på vores hemmelige værksteds arbejde. Børnene har nydt at arbejde der nede i fred og ro. Vi har haft nogle gode snakke og vi voksne har nydt deres selskab

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

HAPS. 15. årgang 2016 Nr. 1 - Marts. Et udvalg af hunde fra forårets begynderhold stillet fint op til fotografering

HAPS. 15. årgang 2016 Nr. 1 - Marts. Et udvalg af hunde fra forårets begynderhold stillet fint op til fotografering HAPS 15. årgang 2016 Nr. 1 - Marts Et udvalg af hunde fra forårets begynderhold stillet fint op til fotografering Medlemsblad for HERFØLGE CIVILE HUNDEFØRERFORENING Indhold Nyt fra formanden 4 Nye datoer

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 23. OKTOBER 2012 Referent: Pernille Dohlmann Deltagere: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg,, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen, Herdis

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet.

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. RY SKOVMUS Hej Skovmus og forældre Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. Vi skal have gjort klar til vores

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker

milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker milo - En næsten sand historie om en lille dreng Af Sidsel Schomacker Til min søn Milo. Må din verden blive fuld af eventyr. Der var engang en far og en mor. Faktisk var de slet ikke far og mor endnu,

Læs mere

bbb Børnebiksen, April 2013.

bbb Børnebiksen, April 2013. bbb Børnebiksen, April 2013. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Håber I alle har nydt en dejlig påskeferie, med afslapning, påskeæg og

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. Sommerferie 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere