Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan og redegørelse endeligt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg 2.015 og lokalplan 2-4-104 og redegørelse endeligt."

Transkript

1 Punkt 10. Kommuneplantillæg med VVM-redegørelse/Miljøvurdering (inkl. Natura 2000 konsekvensvurdering, Udkast til VVM-tilladelse og miljøgodkendelse), Lokalplan og Redegørelse for Bæredygtighed i lokalplan , Aalborg Lufthavn (2. forelæggelse) Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan og redegørelse endeligt. Kirsten Algren, Poul Erik Lyngdorf og Jane Østergaard var fraværende. Ændringer i planerne I forhold til de godkendte forslag (januar 2013), er der, ud over redaktionelle justeringer og korrektioner, foretaget følgende ændringer: Kommuneplantillægget Der er relevante steder tilføjet, at der mellem forligspartierne i Folketinget er indgået aftale om finansiering af banebetjening af Aalborg Lufthavn. I rammeområde 2.4.O2, afsnittet om Byggemuligheder tilføjes, at hotel må opføres i maks. 16 meters højde, idet tårne, kupler mv. må opføres i maks. 20 meters højde. Illustrationsskitsen til retningslinje 13.6 er justeret, som følge heraf. Lokalplanen Der gives mulighed for at etablere hotelvirksomhed i delområde A og B i tilknytning til lufthavnsterminalen (det har medført konsekvensrettelser, hovedsagelig i lokalplanens pkt. 3.1, 3.2, 5.1, 5.2, 5.4 og 8.2 samt Bilag 2 og 3). I delområde B og D gives mulighed for at etablere Butikker ved trafikanlæg o.l. (dvs. butikker hver især med maks. 250 m 2 etageareal). Jernbane/stationsområdet i delområde D kan føres helt frem til delområde B, hvorved der kan blive næsten direkte adgang fra station til lufthavnsterminal. Et eventuelt hotel kan dog, som hidtil, opføres inden for baneområdet i delområde D, men lokalplanen giver også mulighed for at hotellet kan være en integreret del af stationen (med bane-, butiks- og kundefaciliteter mv. i stueetagen og hotelvirksomhed på de øvrige etager). Der er relevante steder tilføjet, at der mellem forligspartierne i Folketinget er indgået aftale om finansiering af banebetjening af Aalborg Lufthavn.

2 Lokalplanens pkt. 9.3 om Renovation er udbygget med henblik på at opnå optimale affaldsløsninger. Lokalplanens pkt og 12 er justeret, så det tydeligt fremgår, at det er bygherrens opgave at sikre, at grænseværdierne for flystøj overholdes indendørs i støjfølsomt byggeri, som f.eks. hotel. Magistraten anbefaler indstillingen. Mariann Nørgaard og Thomas Kastrup-Larsen var fraværende. Sagsbeskrivelse 1. forelæggelse Byrådets møde den 28. januar 2013 (punkt 12). Forslagene har været offentliggjort i perioden 6. februar - 3. april Formål Aalborg Lufthavn er under konstant udvikling. Antallet af flyafgange og destinationer forventes at stige, og man regner med, at lufthavnen inden for en relativ kort tidshorisont vil betjene over 2 mio. passagerer, svarende til en stigning i fly-operationer på 40%. Lufthavnen bestræber sig hele tiden på at være i front med hensyn til sikkerhed, kundebetjening og service. Med de forventede stigninger i fly-operationer er der behov for at sikre udbygningsmuligheder. Det drejer sig om bl.a. terminaludvidelse med f.eks. Tax-Free butiksområde, etablering af flere standpladser for fly, udvidelse af parkeringsfaciliteterne samt etablering af hotel, flyhangarer og værksteder. Start- og landingsbanernes kapacitet er tilstrækkelige til at håndtere den forventede stigning i flytrafikken. Derfor omfatter kommuneplantillægget og lokalplanen kun arealerne omkring den eksisterende lufthavnsterminal samt områder ved Ny Lufthavnsvej, Lufthavnsvej og Lervej, i alt ca. 68 ha. Langs Lufthavnsvej er reserveret areal til jernbane og station i overensstemmelse med Banedanmarks anbefalinger, og trafikaftalen indgået mellem forligspartierne i Folketinget i marts Baneforbindelsen forventes at betjene rejsende årligt. Inden banen kan blive en realitet, skal der udarbejdes det nødvendige plangrundlag. Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) Byrådets endelige godkendelse af planerne betyder, at kommunen giver VVM-tilladelse til at udvide kapaciteten og forbedring af faciliteterne til lufthavnen. Det gælder såvel terminalbygning, standpladser, parkeringsfaciliteter, hangar(er) og flyværksted(er). Det er en forudsætning for udbygningen, at de miljømæssige påvirkninger af omgivelserne, herunder støj fra flytrafikken, holder sig inden for det, som er beskrevet i Miljørapporten - VVM og MV.

3 Lov om miljøvurdering af planer og programmer (MV) Kommunen har modtaget bemærkninger til den udarbejdede miljøvurdering af kommuneplantillægget og miljøvurderingen af lokalplanen. Bemærkningerne kan ses nedenfor i afsnittet Indsigelser, bemærkninger og øvrige ændringer. Miljøvurderingen af kommuneplantillægget og miljøvurderingen af lokalplanen er hver især udbygget med en sammenfattende redegørelse. Her beskrives, hvordan de modtagne bemærkninger mv. er taget i betragtning, hvordan miljøhensyn er integreret i planen, og hvordan kommunen vil overvåge de væsentlige påvirkninger af planen. Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi / Aalborg Kommunes Klimastrategi I rapporten Redegørelse for Bæredygtighed i lokalplan , Aalborg Lufthavn er lokalplanen beskrevet i forhold til Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi med følgende temaer: Klima, Ressourcer, Natur samt Miljø og sundhed. I samme rapport er lokalplanen beskrevet i forhold til Aalborg Kommunes Klimastrategi med temaerne Energi og Transport. Forholdet til anden planlægning Kommuneplanen Lufthavnsplanlægningen er i overensstemmelse med kommuneplanens mål og intentioner, men ikke i overensstemmelse med den gældende kommuneplan for så vidt angår områdets afgrænsning, flystøjzonerne og muligheden for at indrette Tax-Free butik mv. Med kommuneplantillægget ændres retningslinie 7.1.7, så det bliver muligt at indrette Tax-Free butiksområde på max. 600 m 2 i lufthavnsterminalen. Endvidere justeres retningslinie 13.6, så der kan ske en forøget flyaktivitet og etableres forbedrede faciliteter for kunderne. Udvidelsen skal ske inden for rammerne af Miljørapport - VVM og MV. Herudover justeres de 3 gældende rammeområder 2.4.O2 (Aalborg Lufthavn), 2.4.H2 (Hangarområdet) og 2.4.H3 (Lervej), så der kan etableres et dynamisk lufthavnsmiljø med erhverv og service. På lang sigt er der planer om at skabe en lufthavnsby, til lufthavnsrelaterede funktioner og virksomheder. Lufthavnsbyen vil først og fremmest omfatte arealer inden for sikkerhedshegnet, som illustreret i kommuneplantillæggets retningslinie 13.6 og vist på lokalplanens Bilag 3. Men der kan også blive tale om nye erhvervsområder langs Lufthavnsvej. Disse udvidelser vil, når de bliver aktuelle, kræve udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan. Lokalplan , lokalplan og lokalplan Lokalplan (Terminalbygning mv.) er fra Den omfatter arealer inden for den nye lokalplans delområde A og B.

4 Lokalplan (Hangarområde) er fra Den omfatter arealer inden for den nye lokalplans delområde A og C. Lokalplan (Lufthavnshotel mm.) er fra Den omfatter arealet inden for den nye lokalplans delområde D. Ovennævnte tre lokalplaner ophæves i deres helhed, med Byrådets endelige godkendelse og offentliggørelse af nærværende lokalplan Økonomi Gennemførelsen af lokalplanen og kommuneplantillægget skønnes ikke at medføre direkte udgifter for kommunen. Indsigelser, bemærkninger og øvrige ændringer Der er modtaget følgende henvendelser: 1. Aalborg Lufthavn 2. Danmarks Naturfredningsforening 3. Enhedslisten v. Lasse P. N. Olsen 4 A. Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (vedr. VVM-redegørelse og udkast til miljøgodkendelse) 4 B. Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (vedr. lokalplan ). Henvendelserne er behandlet i rækkefølge nedenfor. 1. Indsigelse fra Aalborg Lufthavn vedrørende placering af hotel og parkering. a. Lufthavnen ønsker, at der også inden for delområde B bliver mulighed for hotel tæt ved, eller i direkte sammenhæng med, terminalbygningen. b. Lufthavnen ønsker mulighed for at lave parkeringspladser ved den nordlige ende af terminalen. Svar: Imødekommet. a. I lokalplanbestemmelserne for både delområde A og delområde B (lokalplanens pkt. 3.1, 3.2, 5.1 og 5.2) medtages hotelvirksomhed af samme bygnings- og funktionsmæssige omfang, som det allerede er muligt i delområde D. Samtidig er det sikret, at der kan ske sammenbygning af hotel og terminal under forudsætning af, at de trafikale forhold kan løses (buskørsel mv.). Det er bl.a. beskrevet i lokalplanens pkt. 5.2, 5.4 og 8.2. Endelig sikres, at hotel kan opføres som en integreret del af stationen. Ovenstående ændringer medfører også konsekvensrettelser i lokalplanredegørelsen, i rapporten Redegørelse for bæredygtighed samt i kommuneplantillæggets rammeområde 2.4.O2. b. Lokalplanen hindrer ikke, at der kan etableres parkering ved nordenden af terminalen (inden for delområde A og B, jf. lokalplanens pkt. 3.1 og 3.2), idet anvendelsesbestemmelserne allerede

5 omfatter Tekniske anlæg, herunder P-pladser. 2. Bemærkning fra Naturfredningsforeningen vedrørende 3-området (overdrev), som skal nedlægges inden for lokalplanens delområde D. Naturfredningsforeningen er, i et møde med Aalborg Lufthavn, præsenteret for et erstatningsareal der er 1½ gange større end det 3-område, der ønskes nedlagt. Erstatningsarealet ligger øst for Thistedvej. Naturfredningsforeningen vurderer, at der med den rette pleje og afgræsning kan indfinde sig overdrevsnatur på hele det foreslåede areal. Arealet kan endvidere få offentlig adgang efter Naturbeskyttelsesloven. Naturfredningsforeningen oplyser, at man vil acceptere, at arealet udlægges som erstatningsareal, og at der hurtigst muligt startes de nødvendige tiltag for at beskyttede arter kan indfinde sig. Såfremt dette stadfæstes, vil Naturfredningsforeningen ikke påklage den 3-dispensation, der skal ske, for at fx P-pladsen i delområde D kan udvides. Svar: Imødekommet. Når kommunen har modtaget Aalborg Lufthavns ansøgning om 3-dispensation, bliver der på erstatningsarealet tinglyst deklaration om områdets pleje mv., som sikrer at erstatningsarealet omdannes til overdrev. Herunder også mulighed for at justere driften af arealet på baggrund af udviklingen i naturtilstanden, således at naturen udvikler sig hen imod naturtypen overdrev, som arealet skal erstatte. 3. Bemærkning fra Enhedslisten vedrørende luft- og partikelforurening og CO 2 -udslip samt parkeringspladser. a. Enhedslisten bemærker, at stigningen i luftforureningen er proportionelt højere end stigningen i antallet af flyafgange. Partiet opfordrer byrådet til at kræve, som betingelse for at give tilladelse til udbygningen, at Lufthavnen går foran og bestræber sig på at blive en miljø- og klimavenlig lufthavn og iværksætte initiativer for at nedbringe CO 2 -udslippet, luftforureningen og mikropartikelforureningen. Enhedslisten foreslår konkret, at forureningen reduceres ved at transportere flyene fra start- og landingsbaner ved hjælp af elektriske pushback traktorer, i stedet for ved flyenes egen motorkraft. Dette forventes at give en besparelse på kg flybrændstof pr. afgang. b. Enhedslisten opfordrer Byrådet til at afvise den planlagte udbygning af P-anlæggene med P-båse, og i stedet afstemme parkeringsbehovet med de kommende forbedrede muligheder for transport til og fra lufthavnen ved brug af bæredygtige transportformer (tog, cykel). Foreslår endvidere at antallet af cykelparkeringspladser øges. Svar: Delvis imødekommet. a. De beregninger, der er lavet for emissioner, er ikke eksakte tal for den samlede emission, men estimater over niveauet for emissionerne. Beregningerne tager således ikke hensyn til teknologiske udviklinger af flyenes motortyper, hvor det må forventes, at brændstofforbruget mindskes i de kommende år. Beregningerne er desuden foretaget ud fra en standard flymotor, da de faktiske motorer i hvert enkelt fly ikke har været oplyst. Der vil ske en ændring af flymodellerne frem mod år 2020, således at en del mindre fly udskiftes til større, med plads til flere passagerer. Stigningen i lufttrafikken forventes især at ske med

6 charter- og udenrigsflyvning, hvor der typisk anvendes større flytyper. Dette vil alt andet lige betyde, at emissionerne pr. flyoperation øges og at den samlede emission frem til 2020 stiger mere end antallet af flyoperationer. Således stiger antallet af passagerer med ca. 50 % i forhold til øgningen af antallet af flyoperationer med 40 %. Brændstof til fly forventes at blive mere miljørigtig i fremtiden. I et livscyklusdirektiv forventes fx biobrændsel at kunne betyde en reduktion på 80 % af CO 2 -udledningen i forhold til fossile brændstoffer. Der er allerede nu test med brug af biobrændsel af flyselskaber, der flyver på Aalborg Lufthavn. Emissions-beregningerne giver således forholdsvis konservative tal og samlet vurderes de beregnede emissionstal at være højere, end hvad der må forventes at være de faktiske tal i Uanset dette vurderes emissionerne ikke at medføre væsentlige påvirkninger til omgivelserne. Hertil kommer, at luftfarten i EU fra 2012 er omfattet af et kvotehandel-system, hvorved der bliver sat loft over, hvor omfattende luftfartens udslip af drivhusgasser må være. Aalborg Lufthavn arbejder løbende på at minimere miljøgener fra flytrafik. Lufthavnen har fået foretaget målinger af forurening med ultrafine partikler (PM 01 ), der kan være et væsentligt sundhedsproblem for lufthavnens medarbejdere særligt i kuffert-rummet. Påfyldning af brændstof med dieseltankbiler uden partikelfilter, var ved målingerne den største bidrager til partikelforureningen, bl.a. forårsaget af turbulensforhold tæt ved terminalbygningen, der medfører en dårlig fortynding af partiklerne. På baggrund af konklusionerne fra rapporten har Aalborg Lufthavn etableret partikelfilter på tankbilen. Man har desuden valgt at skubbe flyene ud på rullefeltet ved hjælp af elektrisk push-back traktor og mindsker på den måde de væsentligste miljøpåvirkninger fra ultrafine partikler, da flyene ude på rullebanen er mere vindpåvirket end i nærheden af terminalbygningen, og dermed er fortyndingsgraden højere. VVM-redegørelsens beregninger omfatter ikke disse reduktioner af partiklerne. Brug af elektriske pushback traktorer til at fragte flyene til og fra landingsbanerne har også været overvejet. I Københavns Lufthavn konkluderes det, at der kan spares mellem 100 og 200 kg fuel pr. start ved at fragte flyene til og fra standpladser. Det konkluderes dog også, at det rent praktisk ikke er muligt at transportere flyene helt ud til take-off, og at der i beregningerne ikke er medregnet forbrug af flyets hjælpemotor (APU) eller til traktorer. I Aalborg Lufthavn er afstanden mellem standpladserne og startbanen desuden betydelig kortere og besparelsen vil derfor også være betydelig mindre. Samlet vurderes det øgede tidsforbrug til transport med traktorer og anlæg af ekstra transportveje til traktorerne ikke at være hensigtsmæssig for lufthavnsdriften i forhold til den besparelse på brændstofforbruget, der skønnes at være. Samtidig vil rejsetiden mellem Aalborg og København forøges med op til 50 %, da transport med traktor vil tage omkring 15 min. fra standpladsen til startbanen. Aalborg Kommune har i forbindelse med udarbejdelse af udkast til miljøgodkendelse taget stilling til, om Aalborg Lufthavn gør brug af BAT (Bedst Tilgængelige Teknologi), og dette vil løbende være et tema i forbindelse med tilsyn på virksomheden og i forhold til eventuelle fremti-

7 dige ændringer. Derudover samarbejder Aalborg Kommune med Aalborg Lufthavn i regi af projektet Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark (NBEN) et netværk, der har fokus på at fremme bæredygtige tiltag og forretningsplaner på virksomheder. b. Med hensyn til parkering kan der, inden for hele lokalplanområdet, skønsmæssigt indrettes pladser incl. de eksisterende. Dette tal forudsætter dog, at der også opføres P-hus(e). Aalborg Lufthavn tilpasser løbende parkeringskapaciteten efter behovet, så de pladser etableres kun, hvis det er nødvendigt. Banebetjening af lufthavnen vil sandsynligvis betyde, at der etableres færre P-pladser end det ville være tilfældet uden banebetjening. Banebetjening af lufthavnen kan give den sidegevinst, at borgere og turister i en vis udstrækning vil bruge stationen ved lufthavnen som Park & Ride, når de skal på arbejde/besøge Aalborg. Dette vil i givet fald nødvendiggøre parkeringskapacitet hertil. Parkering skal hovedsagelig ske i delområde B og D, hvor der også er mulighed for at indrette andre funktioner, som fx hotel og erhverv. Lokalplanen indeholder således ikke krav om, at arealerne kun kan anvendes til parkeringspladser. Med hensyn til cykelparkering henvises i lokalplanens pkt. 8.3 til kommuneplanens Bilag F, hvor de nærmere normer og regler for cykelparkering er beskrevet. Kravet til, at cykelparkeringen etableres, fremgår af lokalplanens pkt A. Bemærkning fra Forsvaret vedrørende VVM og miljøgodkendelse. a. I VVM-redegørelsens afsnit 1.3 Relation til Flyvestation Aalborg, gør Forsvaret opmærksom på, at de senere udbygningsetaper (se lokalplanens Bilag 3, Illustrationsskitse) skal finde sted på Forsvarets arealer. Forsvaret forbeholder sig retten til fortsat anvendelse samt fremadrettet ændret drift og anvendelse af disse arealer, uanset at de er medtaget som bebyggede på Illustrationsskitsen og visualiseringerne. b. I VVM-redegørelsens afsnit 2.6 Natur er beskrivelsen af beskyttet natur sket i 7 delområder. Forsvaret gør opmærksom på, at der kun er tale om 6 delområder. Forsvaret gør endvidere opmærksom på, at teksten vedr. erstatningsareal bør være mindre konkret, da der ikke er udpeget et erstatningsareal. c. I miljøgodkendelsen reguleres Aalborg Lufthavn og Flyvestation Aalborg fremover som selvstændige virksomheder. Forsvaret forventer, at deres vilkår for emissioner til luft og støj forbliver uændret trods det nye skel mellem de to virksomheder. d. Vedrører miljøgodkendelsens afsnit om tankpladser, afisning og standpladser (side 61-62), bemærker Forsvaret, at der pt. er fælles afløb af overfladevand fra Aalborg Lufthavn og Flyvestationen til Flyvestationens afløbssystem. Forsvaret ønsker præciseret, at eventuelle uheld med urea/de-icer, brændstof mv. fra Aalborg Lufthavn skal tilskrives Aalborg Lufthavn.

8 e. Vedr. miljøgodkendelsens vilkår om olieudskiller (vilkår nr. 18 og 30, afsnit 2.6 side 32, 34 & samt afsnit 2.8 side 60-61) forudsætter Forsvaret, at det er et krav, at der forefindes særskilte olieudskillere med tilstrækkelig kapacitet på Aalborg Lufthavn. f. Vedr. miljøgodkendelsens vilkår om spildevand og overfladevand (vilkår nr. 10 og 30, afsnit 2.6): Indtil spildevand fra Aalborg Lufthavn kan ledes til offentlig kloak, afledes det til Flyvestation Aalborgs renseanlæg. Forsvaret kan ikke stå inde for, at dette renseanlæg kan rense den forøgede spildevandsmængde tilstrækkeligt. Tilsvarende kan Forsvaret ikke stå inde for, om den forøgede mængde overfladevand fra P-anlæg kan håndteres i det eksisterende afløbssystem (grøft og udløbsrør ved stemmeværket), og om vandet inden udløb renses i olieudskiller/sandfang. g. Vedr. miljøgodkendelsens afsnit 2.5 (side 26) om vandforsyning, gør Forsvaret opmærksom på, at man fremadrettet ikke ønsker at forestå vandforsyningen til Aalborg Lufthavn. h. Vedr. miljøgodkendelsens vilkår for flystøj gør Forsvaret opmærksom på, at de opstillede grænseværdier alene gælder for flyoperationer i Aalborg Lufthavns regi. Svar: Imødekommet. a. Lokalplanen omfatter ikke perspektivområdet ( senere udbygningsetaper ) på Forsvarets areal, og fastlægger dermed ikke en fremtidig anvendelse herfor. For at der ikke skal være tvivl herom, beskrives i den sammenfattende redegørelse til Miljørapporten - VVM og MV at perspektivområdet pt. ejes af Forsvaret, som kan anvende området som hidtil, herunder til forsvarsformål. I Miljørapporten - VVM og MV (afsnit 9.1) er allerede oplyst, at realisering af erhversbebyggelse mv. inden for perspektivområdet forudsætter kommuneplantillæg og lokalplan. b. I afsnittet 2.6 om Natur er de 7 delområder ændret til 6. Teksten vedr. erstatningsarealet (afsnit 2.6) fastholdes. Placering og afgrænsningen af erstatningsarealet er afklaret, jf. ovenstående henvendelse fra Danmarks Naturfredningsforening og svaret hertil. c. Flyvestation Aalborgs vilkår for emissioner til luft og støj ændres ikke pga. det nye skel / den særskilte regulering mellem Flyvestationen og Aalborg Lufthavn. Såfremt miljømyndigheden vurderer, at Flyvestationens vilkår skal ændres, kan dette ske ved påbud, jf. Miljøbeskyttelseslovens 41 b, uafhængigt af, om virksomhederne reguleres særskilt eller samlet. d. Afledning af processpildevand og overfladevand reguleres fortsat i den eksisterende miljøgodkendelse for Flyvestation Aalborg / Aalborg Lufthavn af 28. oktober På sigt vil disse forhold blive reguleret enten særskilt for hver virksomhed eller for et eventuelt spildevandslaug, afhængig af løsningsmodellen, som Flyvestation Aalborg og Aalborg Lufthavn vælger. e. Aalborg Lufthavn skal sikre, at vilkår 18 og 30 overholdes. Dvs. at der foregår kontrolleret afledning af overfladevand fra tankpladser for fly samt fra standpladser via olie- / benzinudskil-

9 ler, der skal være dimensioneret med tilstrækkelig kapacitet i forhold til de vandmængder, der afledes fra pladserne. Forholdet indgår i den pågående sagsbehandling vedrørende udledningstilladelse. f. Da den fremtidige spildevandshåndtering forbedres, har Aalborg kommune accepteret, at Forsvarets renseanlæg, der ikke er tidssvarende, i en begrænset periode indtil anlægget tilkobles offentlig kloak, kan have vanskeligt ved at overholde udledningskravene. Afledning af overfladevand fra nyetablerede P-pladser og standpladser, der medfører øget udledning og belastning af afløbssystemet, behandles i forbindelse med Aalborg Lufthavns ansøgning om udledningstilladelse. g. Der er ikke miljømæssige forhold, der betinger, hvordan vandforsyningen sker. Beskrivelsen af, hvordan vandforsyningen foregår, fjernes i udkastet til miljøgodkendelse, som er bilag til VVM-redegørelsen. Det er op til Flyvestation Aalborg og Aalborg Lufthavn selv at indgå aftale om evt. levering af vandforsyning. h. Miljøgodkendelsen omfatter Aalborg Lufthavn. De opstillede grænseværdier gælder alene for civile flyoperationer i Aalborg Lufthavns regi. 4 B. Bemærkning fra Forsvaret vedrørende lokalplanen. a. Forsvaret bemærker, at afgrænsningen af lokalplanområdet på kommunens hjemmeside også omfatter en eventuel senere udbygningsetape (perspektivområde). b. Forsvaret bemærker, at det er misvisende, at visualiseringerne (lokalplanen side 15-21) også skildrer byggeri i eventuelle senere udbygningsetape syd-vest for lufthavnsterminalen. Forsvaret forbeholder sig retten til fortsat anvendelse samt fremadrettet ændret anvendelse af arealerne, uagtet visualiseringernes eksistens. c. Forsvaret henviser til, at der i pkt. 1.5 (side 22) står, at delområde C skal struktureres på en måde, som sikrer, at der kan udbygges mod syd-øst i en evt. senere etape. Forsvaret gør opmærksom på, at det er mod syd-vest. Endvidere ønsker Forsvaret tilføjet, at udbygning af området er afhængig af Forsvarets fremtidige anvendelse af arealet. d. Forsvaret ønsker anvendelsesbestemmelserne i delområde B (pkt. 3.2) og delområde C (pkt. 3.3) ændret fra Anvendelsen omfatter bebyggelser og anlæg samt uddannelse, træning mv. i henhold til Forsvarsloven til Anvendelsen omfatter bebyggelser og anlæg samt uddannelse, træning mv. i henhold til forsvarsformål. e. Forsvaret ønsker at formuleringen i pkt. 5.1, 5.2, 5.3 og 5.4 (side 25-27) Forsvaret forbeholder sig ret til at foretage tildækningen uden udgift for Forsvaret ændres til Tildækningen skal ske uden udgift for Forsvaret. f. Forsvaret ønsker i pkt præciseret, hvem der skal sikre at støj i sove- og opholdsrum i fx hotel ikke overstiger de grænseværdier, der fremgår af Kommuneplanens retningslinje 13.3.

10 g. Forsvaret har her ud over modtaget følgende bemærkninger fra militære myndigheder. Hærens Operative Kommando (HOK) kan ikke acceptere, at der i lokalplanforslaget planlægges aktiviteter på arealer tilhørende Forsvaret ( senere etape / perspektivområde). Air Transport Wing (ATW) gør opmærksom på, at såfremt matr. delnr. 1 af 79 e (ligger i den nord-østlige del af delområde B) tages i brug af Aalborg Lufthavn, skal arealet erhverves af Lufthavnen og der skal påregnes omkostninger til omlægning af NAVIAIR teknik faciliteter til en ny facilitet ved Kontroltårnet. Svar: Delvis imødekommet. a. Af kortet burde det have fremgået, at en del af det viste areal ikke er omfattet af lokalplan , men er et perspektivområde for en evt. senere etape. Afgrænsningen i selve lokalplanen er korrekt, og på lokalplanens Bilag 2 og 3 er senere etape vist med særlig signatur. Lokalplanforslaget er stadig på hjemmesiden, men kortet er justeret. b. Det fremgår af lokalplanens tekst (bl.a. afsnit 3, side 16) og af Bilag 2 og 3, at visualiseringerne også omfatter evt. senere udbygningsetape (perspektivområdet) syd-vest for, og at det er Illustrationsskitsen på Bilag 3, som er vist i fuldt omfang. Baggrunden for, at Illustrationsskitsen og visualiseringerne også omfatter perspektivområdet, er dels at sikre en hensigtsmæssig udbygning af delområde C, i forhold til senere udbygningsetaper inden for perspektivområdet. Dels at give et retvisende indtryk af, hvordan lufthavnen vil påvirke kystlandskabet i fuld udbygget tilstand. Lokalplanen omfatter ikke perspektivområdet, og Forsvaret kan, uanset illustrationerne og visualiseringerne, benytte dette areal efter gældende regler. En eventuel udbygning af lufthavnsfaciliteterne her vil kun ske efter aftale med Forsvaret og vil ydermere kræve udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan. c. Syd-øst er rettet til syd-vest. Endvidere henvises til ovenstående besvarelse under b. d. Anvendelsesbestemmelsen i pkt. 3.2 og 3.3 er justeres som ønsket. e. Bestemmelsen i pkt. 5.1, 5.2, 5.3 og 5.4 er justeres som ønsket. f. Lokalplanens pkt og pkt. 12 er justeret, så det tydeligere fremgår, at støjfølsomme bygninger (fx hotel) skal udformes og indrette så det sikres, at flystøjen målt i sove- og opholdsrum ikke overstiger de gældende grænseværdier. Det er bygherren, der skal sørge herfor, og kommunen sikrer, at det sker i forbindelse med byggesagsbehandlingen og ibrugtagningstilladelse. g. Til Hærens Operative Kommandos bemærkning om senere etape (perspektivområdet) kan oplyses, at perspektivområdet i planlægningsfasen har været drøftet med Forsvaret. Der har været enighed om at medtage etapen som et bud på en fremtidsvision, uden at den er omfattet af

11 lokalplanen, og derfor heller ikke har retlig binding for Forsvaret. Der henvises endvidere til ovenstående besvarelse under b. Til Air Transport Wing s bemærkning har Aalborg Lufthavn oplyst, at man, når det bliver aktuelt, vil forhandle pris og betingelser for eventuel overtagelse af arealet. Ifølge lokalplanen kan eksisterende lovlige forhold fortsætte som hidtil (jf. lokalplanens pkt. 15.1) lige som det af lokalplanens pkt. 3.2 fremgår, at området også kan anvendes til forsvarsformål. Øvrige ændringer - Der bliver mulighed for, at jernbanen i delområde D kan føres helt frem til delområde B, tæt på lufthavnsterminalen. - Da der kan etableres hotel i delområde B og station i delområde D gives også mulighed for at etablere Butikker ved trafikanlæg o.l. (dvs. butikker med max. 250 m 2 etageareal). Herved kan kunderne tilbydes indkøb og service i fx kiosk ved stationen eller på hotellet. Tilføjelsen er sket i lokalplanens pkt. 3.2 og 3.4. Lokalplanens pkt. 9.3 om Renovation er udbygget med henblik på at opnå optimale affaldsløsninger. Kommuneplantillæg for udvidelse af Aalborg Lufthavn Lokalplan Aalborg Lufthavn, Lindholm LP Indsigelser i samlet PDF Miljørapport VVM og MV - Udvidelse af Aalborg Lufthavn Miljørapport VVM og MV - Udvidelse af Aalborg Lufthavn Bilag Redegørelse for bæredygtighed i Lokalplan Aalborg Lufthavn, Lindholm Beslutning: Godkendt.

12

Jeg har forsøgt at ringe til dig, men kan forstå at du holder ferie.

Jeg har forsøgt at ringe til dig, men kan forstå at du holder ferie. Fra: Kim Bermann Til: Lars Funch Teglgaard Cc: Søren Svendsen AAL; Laila Jensen Emne: Ny lokalplan Dato: 14. marts 2013 10:34:58 Vedhæftede filer: image001.jpg Hej Lars Jeg har forsøgt at ringe til dig,

Læs mere

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej.

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. Miljø og Teknik Januar 2014 13-23864 Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning... 3 B. Lovgrundlag...

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse)

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) Punkt 5. Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) 2014-6829 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene.

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene. Bilag 14 Bilag til byrådsindstilling af indsigelser og bemærkninger, lp 972 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaftale og forslag til miljørapport har været fremlagt

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) VEDTAGET Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 28 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm

Læs mere

Bilag 1. VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn

Bilag 1. VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn Bilag 1 VVM-screening vedrørende vask og tankning af fly ved hangar 02 på Billund Lufthavn Billund Kommune har den 6. juni 2012 meddelt miljøgodkendelse til etablering af 3 nye hangarer på Billund Lufthavn,

Læs mere

Sammenfattende redegørelse VVM-redegørelse og miljørapport for etablering af solenergianlæg etape 2. Løgumkloster

Sammenfattende redegørelse VVM-redegørelse og miljørapport for etablering af solenergianlæg etape 2. Løgumkloster VVM-redegørelse og miljørapport for etablering af solenergianlæg etape 2 Løgumkloster TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Marts 2016 Indhold Formalia... 3 Baggrund... 3 Sammenfattende redegørelse... 4 2 VVM-redegørelse

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby. Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Forudgående offentlighed 5. januar til 2. februar 2016 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Harritslev og Rakkeby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående Indledning offentlighed Ideer, forslag

Læs mere

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram)

Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Udskiftning af signalsystemet på S- banestrækningen Lyngby-Hillerød (Banedanmarks signalprogram) Sammenfattende redegørelse Indkaldelse af ideer og forslag Maj 2011 Forslag til kommuneplantillæg November

Læs mere

Boligområde ved Tarp Byvej 81

Boligområde ved Tarp Byvej 81 Ændring 2005.34 i Kommuneplan 2006-2018 Boligområde ved Tarp Byvej 81 Marts 2008 Esbjerg Kommune Ændring 2005.34 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde den 31-10-2007 Forslag til Ændring 2005.34 i Kommuneplan

Læs mere

Bilag A VVM screening [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Bilag A VVM screening [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Bilag A VVM screening [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Tårnby Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Brændstoflageret Københavns

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 18 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 28. marts godkendt

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981)

BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) BALLERUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 020 FOR AREALET OMKRING STATIONSFORPLADS OG ROLIGHEDSVEJ (Vedtaget den 15. juni 1981) INDLEDNING BAGGRUND FOR LOKALPLANEN Ballerup bymidte er i dag omfattet af i alt 7 byplanvedtægter.

Læs mere

VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn

VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn VVM-anmeldeskema, ny boringer. Donbækvej 26, 9900 Frederikshavn Basisoplysninger Tekst Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Ny vandforsyningsboring Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Helge Hagen

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013

Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013 Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region januar 2013 KKR MIDTJYLLAND Forslag til prioriteringer af statslige investeringer

Læs mere

Lokalplan 168. Udvidelse af Horsens Sygehus

Lokalplan 168. Udvidelse af Horsens Sygehus Udvidelse af Horsens Sygehus TEKNISK FORVALTNING AUGUST 2000 2 Lokalplan 168 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Side 3 Eksisterende forhold Side 5 Bygningerne Side 6 Beplantning

Læs mere

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev TILLÆG nr. 1 om mulighed for solcelleanlæg til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1-29 Område til boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Indledning

Læs mere

Aalborg den 07. november2013

Aalborg den 07. november2013 Aalborg den 07. november2013 Att.: Aalborg Byråd CC.: Aalborg kommune/teknisk forvaltning v/klaus Gunvald Som grundejerforening gør vi indsigelse mod kommuneplantillæg 4.024 og lokalplan 4-2-110, som er

Læs mere

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. maj 2014 Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Endelig vedtagelse af lokalplan 969, Boligområde ved Dollerupvej, Aarhus

Læs mere

Spildevandskloakering af lufthavnsområdet

Spildevandskloakering af lufthavnsområdet Spildevandskloakering af lufthavnsområdet (uddrag af bydelsplan G3, signaturforklaring forefindes efterfølgende) 1 Aktuelt ændringsforslag: (uddrag af bydelsplan R3 med supplerende tekstangivelser og illustrationer

Læs mere

Plan. Hvidbog over høringssvar på Lokalplan 1035 Universitetssygehus Køge, Kommuneplantillæg nr. 4 med tilhørende VVMredegørelse

Plan. Hvidbog over høringssvar på Lokalplan 1035 Universitetssygehus Køge, Kommuneplantillæg nr. 4 med tilhørende VVMredegørelse Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge NOTAT www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 Kontakt: Troels Wissing Tlf. +45 55 67 68 13 Mail tmf@koege.dk Dato Klik her for at angive tekst. Plan Hvidbog over høringssvar på Lokalplan

Læs mere

Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF)

Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF) Svar på spørgsmål vedr. lufthavn ved Thomasminde stillet af Jan Ravn Christensen (SF) Dette notat besvarer spørgsmål vedr. en evt. flytning af Aarhus Lufthavn til Thomasminde, stillet af byrådsmedlem Jan

Læs mere

Haderslev Sygehus - Udbud af Haderslev Sygehus bygninger og areal.

Haderslev Sygehus - Udbud af Haderslev Sygehus bygninger og areal. Notat Haderslev Kommune CS Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 7. februar 2012 Sagsident: 10/56 Sagsbehandler: Søren

Læs mere

LOKALPLAN 3B2-1 NUKAPPIAKULUK MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36

LOKALPLAN 3B2-1 NUKAPPIAKULUK MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36 LOKALPLAN 3B2-1 NUKAPPIAKULUK MED KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 36 NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ NOVEMBER 2006 Indhold Indhold Lokalplan 3B2-2, Nukappiakuluk Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4

Læs mere

Tillæg 18 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 omfatter følgende ændringer af Kommuneplan 2009-2020:

Tillæg 18 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 omfatter følgende ændringer af Kommuneplan 2009-2020: TILLÆG 18 Baggrund og formål Tillæg 18 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 er udarbejdet i tilknytning til lokalplan 10-012. Tillægget omfatter hele Østerportkarréen. Tillægget giver mulighed for at der

Læs mere

Debatoplæg. VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune. Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen

Debatoplæg. VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune. Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Debatoplæg VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune Debatoplæg Testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre

Anmeldeskema. Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Anmeldeskema Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning nr. 1184 af 6. november 2014 Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR BEFÆSTIGELSE OG AFLEDNING AF REGNVAND DOK. NR. : 29153-11 AF 16. FEBRUAR 2011 SAGS NR.: 11/5483 SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR til Lokalplan 3.1-4 og Kommuneplantillæg nr. 3 Møllebakken, Tommerup

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 14707204 Virksomhedstype Københavns

Læs mere

Tjekliste til screening for VVM-pligt

Tjekliste til screening for VVM-pligt Bilag A Tjekliste til screening for VVM-pligt Basisoplysninger Tekst Titel: VVM-screeningsskema for boldbane ved Højby Skole. Udført af: Landskabsforvalter, MEEL Rasmus Kruse Andreasen, Natur, Miljø og

Læs mere

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ LOKALPLAN 2D2-2 SVØMMEHAL NUUSSUAQ NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ APRIL 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Boliger ved Lindholm Nærbanevej, Nørresundby, Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse).

Boliger ved Lindholm Nærbanevej, Nørresundby, Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). Punkt 7. Boliger ved Lindholm Nærbanevej, Nørresundby, Lokalplan 1-2-110 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-34304. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag.

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Redegørelse, Bebyggelse, side 12: Af forslaget fremgår det at: Størrelsen på de arealer, som kan bebygges og bebyggelsernes omfang, er fastlagt for

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

Tillæg nr. 42. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, områder til erhvervsformål og offentligt formål ved Enghavevej,

Tillæg nr. 42. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, områder til erhvervsformål og offentligt formål ved Enghavevej, Tillæg nr. 42 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, områder til erhvervsformål og offentligt formål ved Enghavevej, Ringkøbing Ringkøbing- 21. april 2015 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Offentlig og Privat service - Øster Højst Børnecenter Skolegade, Øster Højst 330.71.1 330.71.2 330.11.4 TØNDER KOMMUNE Teknisk

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Billund Kommune

Tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009-2021 for Billund Kommune Kommuneplan 009-01 for Billund Kommune Forslag Maj 011 Indledning Tillæggets formål Billund Kommune er blevet opmærksom på, at der er et behov for at justere rammerne for særligt pladskrævende varegrupper

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. august 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Udarbejdelse af plan for langsigtede, kommunale investeringer i trafikinfrastruktur.

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende

Høringsnotat. vedrørende Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 L 83 Bilag 1 Offentligt Notat SKOV- OG NATURSTYRELSEN Natur og Skov J.nr. SNS-500-00005 Ref. suwor november 2009 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om udstykning

Læs mere

Debatoplæg Ændret startprocedure i Billund Lufthavn

Debatoplæg Ændret startprocedure i Billund Lufthavn Debatoplæg Ændret startprocedure i Billund Lufthavn Indkaldelse af ideer og forslag til VVM-redegørelse Oplæg til debat i perioden 17. juni 16. august 2015 Indkaldelse af ideer og forslag Billund Lufthavn

Læs mere

LOKALPLAN 409-2 DECEMBER 2008. Inkl. kommuneplantillæg nr. 22 til Kommuneplan 2005-2017

LOKALPLAN 409-2 DECEMBER 2008. Inkl. kommuneplantillæg nr. 22 til Kommuneplan 2005-2017 LOKALPLAN LOKALPLAN 409-2 SØNDERBORG LUFTHAVN DECEMBER 2008 Inkl. kommuneplantillæg nr. 22 til Kommuneplan 2005-2017 PLANAFDELINGEN RÅDHUSTORVET 10 6400 SØNDERBORG TLF 88724072 FAX 88726502 E-MAIL innovation@sonderborg.dk

Læs mere

Bilag 2 Basisoplysninger

Bilag 2 Basisoplysninger Bilag 2 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Projektet omhandler to delstrækninger. Strækning 1: Skæring Bæk er ved Virupvej rørlagt på en

Læs mere

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege (Forslag) Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege Maj 2013 KOMMUNE- & LOKALPLANLÆGNING Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling

Læs mere

Ny bane til Aalborg Lufthavn

Ny bane til Aalborg Lufthavn Ny bane til Aalborg Lufthavn Borgermøde i Nørresundby Onsdag den 25. marts 2015 1 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i

Læs mere

Principper for åbning af Østerå gennem byen

Principper for åbning af Østerå gennem byen Punkt 11. Principper for åbning af Østerå gennem byen 2014-2435 By- og Landskabsudvalget og Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at åbningen af Østerå gennemføres i etaper som en

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 for et teknisk område, Solvarmeanlæg ved Mangehøje i Jelling Hører til lokalplan nr. 1196 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

Læs mere

Øget våd natur i Silkeborg Sønderskov. Lasse Werling, 72 54 38 40, lawer@nst.dk. Silkeborg Sønderskov, 7b, Virklund By, Them.

Øget våd natur i Silkeborg Sønderskov. Lasse Werling, 72 54 38 40, lawer@nst.dk. Silkeborg Sønderskov, 7b, Virklund By, Them. Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsens 2 1 (Bilag 5 fra VVM-bekendtgørelsen) Basisoplysninger Tekst Øget våd natur i Silkeborg Sønderskov Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Naturstyrelsen Søhøjlandet,

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ROSKILDE BADET. Lokalplan nr. 292. Roskilde Kommune. ny svømmehal. hovedindgang

ROSKILDE BADET. Lokalplan nr. 292. Roskilde Kommune. ny svømmehal. hovedindgang ROSKILDE BADET hovedindgang ny svømmehal Lokalplan nr. 292 Roskilde Kommune J.nr. 01.02.05.P16 Sagsid. 9900928 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byg- og Planafdelingen

Læs mere

EU's borgmesteraftale om klima.

EU's borgmesteraftale om klima. Punkt 9. EU's borgmesteraftale om klima. 2012-44324. Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig EU s borgmesteraftale vedr. klima og energi (Covenant of

Læs mere

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5

ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Tønder Kommune Teknik og Miljø Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Telefon: 74 92 92 92 E-mail: teknisk@toender.dk ANMELDESKEMA efter VVM-bekendtgørelsens bilag 5 Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for nyt stadion på Søholt

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for nyt stadion på Søholt Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt som mail til: ejendomme@silkeborg.dk 13. juli 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for nyt stadion på Søholt Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har den 27. maj

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2008-2015 Kloakering af nyt boligområde ved Ølsted 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Areal og ejerforhold... 4 5. Regn - og spildevandsafledning...

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST-1279-00370 Ref. clben/hecla Den 2. marts 2016. Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup

Virksomheder J.nr. MST-1279-00370 Ref. clben/hecla Den 2. marts 2016. Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup Sendt med digital post til cvr.nr. 14707204 Virksomheder J.nr. MST-1279-00370 Ref. clben/hecla Den 2. marts 2016 Københavns Lufthavne A/S -

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade THYHOLM KOMMUNE Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade FREMLAGT FRA DEN 25. SEPTEMBER TIL DEN 20. NOVEMBER 2002. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 8. JANUAR 2003. LOKALPLAN NR. 1.22 Forord til lokalplanforslaget

Læs mere

Derfor har Jammerbugt kommune udarbejdet en VVM-screening i overensstemmelse med bekendtgørelsens bilag 3.

Derfor har Jammerbugt kommune udarbejdet en VVM-screening i overensstemmelse med bekendtgørelsens bilag 3. JAMMERBUGT FORSYNING Lundbakvej 5 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Iben Hammeleff Direkte 7257 7323 ibh@jammerbugt.dk 26-11-2013

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for rammeområde VIBSV.B1.04_T14 og VIBSV. C1.02_T14. Tillæggets område 2 Tillæg nr. 14 Tillæg nr. 14 REDEGØRELSE Formål Formålet

Læs mere

Rednings- og brandskole ved Uglvig, Novrup

Rednings- og brandskole ved Uglvig, Novrup Ændring 2007.9 i Kommuneplan 2006-2018 Rednings- og brandskole ved Uglvig, Novrup Juni 2009 Esbjerg Kommune Ændring 2007.9 side 2 Kommunelplan 2006-2018 Ændring 2007.9 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Anmeldeskema. Basisoplysninger

Anmeldeskema. Basisoplysninger Anmeldeskema Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning nr. 1184 af 6. november 2014 Basisoplysninger Projektbeskrivelse

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn

Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn Indsigelser til forslag til lokalplan nr. 2011-3 Erhvervsområde ved Vestergade i Ringe Sag nr.01.02.05-p16-7-11 Høringsperiode: 7. marts 2012 8. maj 2012 Dato 9.

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

I alt 346 solpaneler. Flow: 68 m3/h. 7. Anlæggets længde for strækningsanlæg: Transmissionsledning fra solvarmeanlæg til kraftværket: 175 meter

I alt 346 solpaneler. Flow: 68 m3/h. 7. Anlæggets længde for strækningsanlæg: Transmissionsledning fra solvarmeanlæg til kraftværket: 175 meter VVM-screening af Solfangeranlæg i Mou Dato: 05-06-2012 Sagsnr.: 2012-24099 Dok.nr.: 2012-177531 Init: BKR VVM-screeningen er foretaget efter VVM-bekendtgørelsens bilag 3. Dette bilag fastlægger kriterier,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING INDLEDNING Gl. Amtsvej er et ældre, blandet område, som med sine mange forskelligartede huse, fremstår som en karakterfyldt villavej. Indenfor området ligger to ubebyggede grunde, matr. nre. 1 dg og 1dh,

Læs mere

NORDFYNS KOMMUNE. LOKALPLAN L-E1-05 Lufthavnsområde ved Odense Lufthavn L-E1-05. Tåstrup By, Lunde. Beldringe By, Lunde. Beldringe By, Lunde L-E1-02

NORDFYNS KOMMUNE. LOKALPLAN L-E1-05 Lufthavnsområde ved Odense Lufthavn L-E1-05. Tåstrup By, Lunde. Beldringe By, Lunde. Beldringe By, Lunde L-E1-02 "a" Byvej Sti "a" Gade "b" "c" "g" "f" Gade "a" Lufthavnsvej 6,00m 4,00m "e" "a" 4,50m "c" NORDFYNS KOMMUNE Byvej Bladstrupvej Tåstrup By, Lunde Beldringe By, Lunde Serupvej Serupvej T*strupvej Beldringe

Læs mere

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen 14/2013 Tracéet langs Helsingørmotorvejen Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg

Læs mere

DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38. for omddet omkring MagEebyhallen

DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38. for omddet omkring MagEebyhallen DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38 for omddet omkring MagEebyhallen DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for området omkring Maglebyhallen Udarbejdet af Plan og Teknik, Planlægningsafdelingen, oktober 1993 INDHOLD

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Spildevandsplan 2012-2019. Tillæg nr. 8. Kloakering af Elvighøj og Drejensvej - sommerhusområde og ejendomme i det åbne land

Spildevandsplan 2012-2019. Tillæg nr. 8. Kloakering af Elvighøj og Drejensvej - sommerhusområde og ejendomme i det åbne land Spildevandsplan 2012-2019 Tillæg nr. 8 By- og Udviklingsforvaltningen Kloakering af Elvighøj og Drejensvej - sommerhusområde og ejendomme i det åbne land Sagsnr. 14/2022 April 2016 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Peter Christian Bay Knudsen, Søren Lolks Vej 2, Tåsinge, 5700 Svendborg, 4021 5553, peter@skiftekaer.dk

Læs mere

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark

Tillæg nr. 44. til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Tillæg nr. 44 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til blandet bolig- og erhvervsformål ved Adelvej, Højmark Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 2. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET

Læs mere

24. februar 2016. Projekt nr. 222931. Dokument nr. 1218827378 Version 1. Kontrolleret af: MAC Godkendt af: NIRAS A/S. CVR-nr.

24. februar 2016. Projekt nr. 222931. Dokument nr. 1218827378 Version 1. Kontrolleret af: MAC Godkendt af: NIRAS A/S. CVR-nr. 24. februar 216 Projekt nr. 222931. Dokument nr. 1218827378 Version 1 Udarbejdet af: MLJ Kontrolleret af: MAC Godkendt af: Anmeldelse i henhold til VVM-bekendtgørelsens 1 2, stk. 1 af anlæg af nyt afløb

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

TVÆRPOLITISK FORENING

TVÆRPOLITISK FORENING TVÆRPOLITISK FORENING Dragør Kommune Dragør, den 25. august 2013 dragoer@dragoer.dk Indsigelse mod Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45 Tværpolitisk Forening skal hermed gøre indsigelse mod Tillæg nr. 2 til Lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr. 199.10. Vedtaget 2. udkast, nov. 1998. Område til offentlige formål Skibsbylejren (militære anlæg) HJØRRING KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING

Lokalplan nr. 199.10. Vedtaget 2. udkast, nov. 1998. Område til offentlige formål Skibsbylejren (militære anlæg) HJØRRING KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Lokalplan nr. 199.10 Område til offentlige formål Skibsbylejren (militære anlæg) Vedtaget 2. udkast, nov. 1998 N Ringvejen Motorvej LOKALPLAN- OMRÅDE Skibsby HJØRRING KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Den kommunale

Læs mere

VVM-screening (anmeldeskema bilag 5): Renovering af gadekær i Ishøj Landsby, etablering af to regnvandssøer og publikumsfaciliteter.

VVM-screening (anmeldeskema bilag 5): Renovering af gadekær i Ishøj Landsby, etablering af to regnvandssøer og publikumsfaciliteter. VVM-screening (anmeldeskema bilag 5): Renovering af gadekær i Ishøj Landsby, etablering af to regnvandssøer og publikumsfaciliteter. Bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

Nr. Afsender Resume Forvaltningens bemærkninger 1 DanHousing Erik Glippingsvej 14 8800 Viborg danhousing@mail.dk

Nr. Afsender Resume Forvaltningens bemærkninger 1 DanHousing Erik Glippingsvej 14 8800 Viborg danhousing@mail.dk Notat Behandling af høringssvar til Forslag til kommuneplantillæg nr. 33 Nye rammer og retningslinjer for Viborg Baneby Bilag til Økonomi- og Erhvervsudvalget d. 16. september 2015 Nr. Afsender Resume

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. Punkt 2. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Sønderholm. 2011-45872. Forsyningsudvalget indstiller, at byrådet godkender, at kommunens spildevandsplan ændres vedrørende separatkloakering

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 870. Højhusbyggeri på Graham Bells Vej i Skejby. Tillæg nr.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 870. Højhusbyggeri på Graham Bells Vej i Skejby. Tillæg nr. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 20. november 2009 Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 870. Højhusbyggeri på Graham Bells Vej i Skejby. Tillæg nr. 146 til

Læs mere

Bilag A Gram Renseanlæg - Udvidelse af spildevandsoplandet til Gram Renseanlæg og udledning af spildevand fra Gram Renseanlæg

Bilag A Gram Renseanlæg - Udvidelse af spildevandsoplandet til Gram Renseanlæg og udledning af spildevand fra Gram Renseanlæg Bilag A Gram Renseanlæg - Udvidelse af spildevandsoplandet til Gram Renseanlæg og udledning af spildevand fra Gram Renseanlæg Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt

Læs mere

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2008-2015

Tillæg 3 til Spildevandsplan 2008-2015 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2008-2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Areal og ejerforhold... 3 5. Anvendelse... 4 6. Regn - og spildevandsafledning...

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013

FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 Næsbjerg Rousthøje Årre Roust 28 FORSLAG TIL TILLÆG NR. VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE ENKELTOMRÅDE 25.10.T01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - FEBRUAR 2013 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

ì Er projektet opført på bilag 2 til denne bekendtgørelse

ì Er projektet opført på bilag 2 til denne bekendtgørelse Anmeldeskema Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

Haderslev Kommune har foretaget en VVM-screening og vurderer, at anlægget ikke er VVM-pligtigt jævnfør nedenstående afgørelse.

Haderslev Kommune har foretaget en VVM-screening og vurderer, at anlægget ikke er VVM-pligtigt jævnfør nedenstående afgørelse. Haderslev Spildevand a/s Fjordagervej 32 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Natur og Landbrug Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk

Læs mere

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund Anpartsselskabet af 19. 9. 2006 G.A. Centervej 4 7190 Billund Dato: 16. november 2018 Ikke VVM-pligt for etablering og drift af terminalbygning og hangar med tilhørende faciliteter på Billund Lufthavn

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 5.013 Område ved Bilgården Hostrup Byrådet godkendte den 8. juni 2015 kommuneplantillæg

Læs mere

bemærkninger til Lokalplan nr. 319

bemærkninger til Lokalplan nr. 319 Plangruppens oplæg (slettes ved udsendelse efter byrådsbeslutning) Notat af 07.07.11 Vurdering af indsigelser og bemærkninger til Lokalplan nr. 319 Sommerhusområdet Blakshaven, Ahl ved Ebeltoft Bemærkninger

Læs mere

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP.

STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. STRUER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 202 FOR ET OMRÅDE TIL KØRETEKNISK GO-KART BANE M.M. VED LINDTORP. HVAD ER EN LOKALPLAN? Ifølge Lov om planlægning har Byrådet pligt til at udarbejde en lokalplan, før der gennemføres

Læs mere

RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE

RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE RETTELSESBLAD NR. 2 21. november 2011 KORREKTION AF OPGJORT TRAFIKARBEJDE, REJSETIDER OG EMISSIONER I VVM-UNDERSØGELSEN FOR EN 3. LIMFJORDSFORBINDELSE Der er gennemført nye beregninger af trafikarbejde

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere