PLC reguleringsteknik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLC reguleringsteknik"

Transkript

1 PLC reguleringsteknik

2 Øvelse 1 Varmeprocess med PLC/PID regulator Udstyr: Watt glødelampe Termocouplertransmitter 4-20 ma (0-100 /C). AB micro logic 1200 PLC, med analog I/O ma og 24 V forsyning. SSR analog 230 V fasesnit-driver. ELMA Multimeter/Termometer med dataopsamling. Blokdiagram: Formål: Formål med opgaven er at opbygge og signaltilpasse et reguleringskredsløb på en PID reguleret varmeprocess. Processen skal idriftsættes og optimeres. Opbygning og signaltilpasning: Teori 1. De komponenter der indgår i varmeprocessen beskrives m.h.t. virkemåde.

3 Teori 2. Temperaturområde og signaler i reguleringssløjfen fastlægges. Temperaturområdet kan variere meget, alt efter hvor termocoupleren placeres på pæren. Regulering og optimering: Praktik 3. Forbind reguleringskredsløbet til PLC'ens analoge ind- og udgange og idriftsæt PLC'ens PID regulator. Teori/Praktik 4. Reguleringssløjfen optimeres ved et relevant setpunkt (SP) efter Ziegler Nichols metoden. (P,I og D parametre anvendes). Praktik 5. Dokumenter reguleringens kvalitet ved at optage indsvingningskurve over et SP skift fra f.eks til 80 0 C, og omvendt.

4 Projekt 1 Emne: Flowregulering Objekt: Reguleringsstand 1 Udstyr: Formål: Pc dataopsamling, PID regulator Formålet med opgaven er at holde et konstant flow på et vandforsyningsanlæg med en pneumatisk reguleringsventil. Processen skal kalibreres/signaltilpasses og optimeres. Delopgave 1: Konstant flow ved anvendelse af reguleringsventil Kalibrer FT (blænde) med FI som reference. (0-100 % flow svarende til 4-20 ma) Indstil frekvensomformeren til en konstant pumpeydelse, så den kan yde 110 % aflæst på FI, med 100 % åben reguleringsventil. Anvend PID regulatoren i en reguleringssløjfe med FT som feedback signal, og reguleringsventilen som aktuator. Optimer processen ved 60 % flow efter en beskrevet metode (metode er valgfri). Dokumenter reguleringens kvalitet ved at lave setpunkts ændring fra 60 % til f.eks. 40 % og så videre Delopgave 2: Konstant flow med "Parshall-kanal" princip Lav PI diagram over anlægget. Kalibrer tryktransmitter PT i kanalen. Indstil frekvensomformeren til en konstant pumpeydelse på ca. 110 % aflæst på FI, med 100% åben reguleringsventil.

5 Anvend PID regulatoren i en reguleringssløjfe med PT som feedback signal, og reguleringsventilen som aktuator. Optimer processen ved 50 % niveau i kanalen efter en beskrevet metode (metode er valgfri). Dokumenter reguleringens kvalitet ved at lave setpunkts ændring fra 50 % til 60 % og så videre.

6 Projekt 2 Emne: Niveauregulering Objekt: Reguleringsstand 4 Udstyr: Danfoss frekvensomformer, PC dataopsamling og PID kompakt regulator Formål: Formålet med opgaven er at holde et konstant niveau i en vandtank på to måder henholdsvis med en omdrejningsstyret vandpumpe og henholdsvis med en reguleringsventil. Processen skal kalibreres/signaltilpasses og optimeres. Delopgave 1: Konstant niveau ved anvendelse af frekvensomformer Kalibrer 4-20 ma tryktransmitter i tank PT 1 (0-100 % tankniveau). Åben den ene manuelle ventil i bunden af tank som giver konstant vandforbrug fra tank. Anvend frekvensomformerens PID regulator i en reguleringssløjfe som holder konstant vandniveau i tank, med PT 1 som feedback signal. Optimer processen ved 80 % tankniveau efter beskreven metode. (metoden er valgfri) Dokumenter reguleringens kvalitet ved at åbne den anden manuelle ventil i bunden af tank og så videre. Delopgave 2: Konstant niveau ved anvendelse af reguleringsventil og boblerørsmetode Lav PI diagram over anlægget. Idriftsæt og kalibrer tryktransmitter PT 1 i boblerørssystemet. Indstil frekvensomformeren til en konstant pumpeydelse, så den yder ca. 110 % aflæst på FI, med 100 % åben reguleringsventil. Åben den ene hane i bunden af tank som konstant vandforbrug.

7 Anvend den kompakte PID regulator i en reguleringssløjfe med PT 1 som feedback signal, og reguleringsventilen som aktuator. Optimer processen ved 80 % vandniveau i tank. (metode er valgfri) Dokumenter reguleringens kvalitet ved at åbne den anden manuelle ventil i bunden af tank og så videre.

8 Projekt 3 Emne: Trykregulering Objekt: Reguleringsstand 2 Udstyr: Danfoss frekvensomformer og PC dataopsamling Formål: Formålet med opgaven er at holde et konstant tryk på et vandforsyningsanlæg med en omdrejningsstyret vandpumpe. Processen skal kalibreres/signaltilpasses og optimeres. Delopgave1: Reguleringssløjfe med konstant pumpetryk. Kalibrer PT 1 (tryktransmitter nærmest pumpen) med PI som reference (0-5 bar). Anvend frekvensomformerens PID regulering i en reguleringssløjfe som holder konstant pumpetryk, med PT1 som feedback signal. Anvend manuel reguleringsventil til at simulere varieret forbrug. Optimer processen med en SP på ca. 2,5 bar pumpetryk efter en beskrevet metode. Metode er valgfri. Dokumenter reguleringens kvalitet ved at lave setpunkts ændring fra 2,5 til 3 bar og så videre. Delopgave 2: Reguleringssløjfe med konstant hydrofor tryk. Lav PI diagram over anlægget. Kalibrer PT 2 (tryktransmitter i hydrofor) med PI som reference. Indstil forbruget fra hydroforen med manuel ventil til at være ca. 40 % af pumpeydelsen. Anvend frekvensomformerens PID regulering i en reguleringssløjfe som holder konstant med PT 2 som feedback signal. Optimer processen ved 3 bar hydrofor tryk efter en beskrevet metode (metode er valgfri). Dokumenter reguleringens kvalitet ved at lave setpunkts ændring fra 3 til 3,5 bar og så videre.

9 Projekt 4 Emne: Ventilationsanlæg. Objekt: Reguleringsstand 5 Udstyr: PLC eller kompaktregulator og PC dataopsamling Formål: Reguleringsstanden anvendes til 2 formål, henholdsvis at holde en konstant temperatur i et ventilationsanlæg og henholdsvis at holde konstant vakuum i et udsugningsanlæg. Processen skal kalibreres/signaltilpasses og optimeres. Delopgave1: Konstant temperatur i ventilationsanlæg. Kalibrer en temperaturtransmitter og placer den et hensigtsmæssigt sted i ventilationskanalen ( C svarende til 4-20 ma) Indstil gennemstrømning af luft hensigtsmæssigt med et spjæld. Anvend PLC/PID regulator (eller kompaktregulator) i en reguleringssløjfe med temperaturtransmitteren som feedback signal og varmelegeme som styreelement. Optimer processen, ved en temperatur der ligger ca C over aktuel rumtemperatur, efter en beskreven metode. (metoden er valgfri) Dokumenter reguleringens kvalitet ved f.eks. at åbne og lukke et manuelt spjæld, som giver en moderat ændring i luftgennemstrømningen. Delopgave 2: Konstant vakuum i udsugningsanlæg Lav PI diagram over anlægget. Placer og kalibrer en tryktransmitter i ventilationssystemet. Tryktransmitteren kalibreres til at afgive 20 ma ved maksimal vakuum. Reguler ventilatorens omdrejningstal med en SSR fasesnit driver.

10 Anvend PLC/PID regulator (eller kompaktregulator)i en reguleringssløjfe med tryktransmitteren som feedback signal. Optimer processen ved et hensigtsmæssigt vakuum efter en beskreven metode. (metode er valgfri) Dokumenter reguleringens kvalitet ved f.eks. at åbne og lukke et manuelt spjæld.

PLC - reguleringsteknik

PLC - reguleringsteknik PLC - reguleringsteknik INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - PLC - reguleringsteknik - procesregulering...3 Opgaver - PLC - reguleringsteknik - SRO...13 2-16 Rekv. 0 Prod. 21-11-2005-13:08 Ordre 000 EFU Øvelse

Læs mere

H4 styring & regulering er tænkt gennemført på følgende måde i hovedtræk:

H4 styring & regulering er tænkt gennemført på følgende måde i hovedtræk: H4 styring & regulering er tænkt gennemført på følgende måde i hovedtræk: Der er ikke som på de tidligere hovedforløb 3 moduler, med forskellige læringsaktiviteter, samt tilhørende kurser. På H4 benyttes

Læs mere

Procesrør Strømforsyning. Counter. Tank Pumpe. Figur 1 forsøgsopstilling af energimåling med hastighedsregulering af pumpe.

Procesrør Strømforsyning. Counter. Tank Pumpe. Figur 1 forsøgsopstilling af energimåling med hastighedsregulering af pumpe. Energimåling Formål Formålet med øvelsen er at konstatere om der er forskel i energiforbruget ved hastighedsregulering af pumpen kontra drøvleregulering. Øvelsen omfatter også en forbindelse af de elektriske

Læs mere

Øvelse i Feed forward af 1. ordens system med PLC

Øvelse i Feed forward af 1. ordens system med PLC Øvelse i Feed forward af 1. ordens system med PLC Formål Forsøgsopstilling 1 Feed forward af 1. ordens system Overløbs- / trykudligningsslange Procesrør Formålet med øvelsen er at lave en proportional-regulator

Læs mere

Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer

Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer...3 2-20 Rekv. 0 Prod. 28-06-2006-08:33 Ordre 000 EFU Opgave 1 1 stk. VLT 2800 1 stk.

Læs mere

Øvelse i Ziegler-Nichols på drøvle processer

Øvelse i Ziegler-Nichols på drøvle processer Øvele i Ziegler-Nichol på drøvle proceer Formål: Formålet med øvelen er at finde brugbare parametre til drøvleregulering af vækehøjden i to forbundne tanke ved hjælp af Ziegler-Nichol metode. Der kal finde

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort

Læs mere

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program nr. 1 Software version 5.0.3. PI-regulering

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program nr. 1 Software version 5.0.3. PI-regulering SPEED-Commander Frekvensomformer Driftsvejledning Bemærk: Speciel Software Program nr. 1 Software version 5.0.3 PI-regulering Til parameterliste og tilslutninger af styreklemmer anvendes vedhæftede programbeskrivelse.

Læs mere

Tilslutning- og programmeringseksempler

Tilslutning- og programmeringseksempler VLT MicroDrive FC 051 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Oversigt effekt og styre kreds VLT MicroDrive... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning af motorbeskyttelse... 6 Start/stop med analog

Læs mere

P-regulering med bias - PID-regulator

P-regulering med bias - PID-regulator P-regulering med bias - PID-regulator Formål Formålet med øvelsen er at finde ud af hvordan den stationære fejl ændres ved forskellige belastninger og forstærkninger, samt hvilken indflydelse bias har

Læs mere

OPTIMA 85. BETJENINGSVEJLEDNING DK / Version 27.06.2014 SOFTWARE VER. 1,0 / PRINT ES952 JORDVARMEPUMPE GS-4

OPTIMA 85. BETJENINGSVEJLEDNING DK / Version 27.06.2014 SOFTWARE VER. 1,0 / PRINT ES952 JORDVARMEPUMPE GS-4 BETJENINGSVEJLEDNING DK / Version 7.06.04 OPTIMA 85 SOFTWARE VER.,0 / PRINT ES95 JORDVARMEPUMPE GS-4 Genvex A/S Sverigesvej 6 DK-600 Haderslev Tel.: +45 73 53 7 00 salg@genvex.dk genvex.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bachelorprojekt. Bilag. Indeklima hos Big Dutchman. Søren Eriksen Morten Minet Kiil Fredericia Maskinmesterskole Big Dutchman

Bachelorprojekt. Bilag. Indeklima hos Big Dutchman. Søren Eriksen Morten Minet Kiil Fredericia Maskinmesterskole Big Dutchman Bachelorprojekt Bilag Indeklima hos Big Dutchman Søren Eriksen Morten Minet Kiil Fredericia Maskinmesterskole Big Dutchman Indholdsfortegnelse Bilag 1 Projektskabelon... 2 Bilag 2 Forundersøgelse 02-04-2015...

Læs mere

Nedenstående opgaver er lavet til en Allen-Bradley PLC, men uden videre tilpasses andre PLC typer.

Nedenstående opgaver er lavet til en Allen-Bradley PLC, men uden videre tilpasses andre PLC typer. PLC, analogteknik Øvelse 1 Nedenstående opgaver er lavet til en Allen-Bradley PLC, men uden videre tilpasses andre PLC typer. Timer 1.1 "TON" Timer on delay: I skal konstruerer en styring, hvor en lampe

Læs mere

Øvelse i Ziegler-Nichols metode med PLC

Øvelse i Ziegler-Nichols metode med PLC Øvele i Ziegler-Nichol metode med PLC Formål Formålet med øvelen er at ætte et 1. orden ytem op i FLXlab med en hjemmelavet PIDregulator i et PLC-program. Der ud over kal der efterprøve hvilken forkel

Læs mere

Indsvingning af 1. ordens system

Indsvingning af 1. ordens system Indsvingning af 1. ordens system Formål Formålet med øvelsen er at eftervise at en forøgelse af belastningen af et procesrør giver en hurtigere indsvingning af systemet. Forsøgsopstilling Procesrør Strømforsyning

Læs mere

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for 1. skoleperiode. Praktik i virksomheden Praktikvejledning bruges som redskab til at sikre, at eleven opnår de praktikmål, som er beskrevet for uddannelsen

Læs mere

Billede. Boksventilator BVB. Generel funktionsbeskrivelse

Billede. Boksventilator BVB. Generel funktionsbeskrivelse Driftvejledning snr: PAR-550-SYS-DK-041223 F System beskrivelse PAR 550 Konstant tryk regulering Beskrivelse Billede Forsyning 1x230V+PE Konstanttrykregulering plug & play RS 485 kontrolleret PAR-550-SYS

Læs mere

HPW varmepumpe væske-vand

HPW varmepumpe væske-vand HPW varmepumpe væske-vand Sammendrag Geotermisk varmepumpe Siemens PLC kontroller, forenklet regulator Intern softstart for enfasede enheder; regulerings funktion El-varme er valgfri Scroll kompressor;

Læs mere

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL Styringssystemer Effektiv rumstyring AIRCONTROL AIRCONTROL Tilstedeværelse Fugtighed Temperatur Luftkvalitet 2 Behovsstyrede rumstyrings-strategier Effektiv rumstyring med X-AIRCONTROL Stadig strengere

Læs mere

Quick Guide - se bagsiden

Quick Guide - se bagsiden Vejledning for VAV regulator VV57X til balanceret indblæsning og udsugning og udsugning fra kabiner og stinkskabe Indeholder: 10 typer styringer til procesventilation i to trykområder: V570 PID VAV-regulator

Læs mere

G_18_Grænsefladeskema for entreprenører Kolding Sygehus

G_18_Grænsefladeskema for entreprenører Kolding Sygehus Grænseflader for automatik og tekniske instaler. Dato: 15.09.2014 Bilag til rbejdsbeskrivelser Rev.: 1.01 ktivitet Systemkonfiguration med hovedcentral, netværk og undercentraler O B ut. I DK 1.02 1.03

Læs mere

FH Automations A/S pumpestyringskontroller konfigurerebar op til 4 pumper.

FH Automations A/S pumpestyringskontroller konfigurerebar op til 4 pumper. FH Automations A/S pumpestyringskontroller konfigurerebar op til 4 pumper. FH Automations S7-1200 Standard Pumpestyringen, er en fleksibel PLC-styring til pumpestationer med forskellig hardware-konfiguration.

Læs mere

Øvelse i Ziegler-Nichols med PID-regulator

Øvelse i Ziegler-Nichols med PID-regulator Øvele i Ziegler-Nichol med PID-regulator Formål Forøgoptilling 1-1. orden ytem Procerør Formålet med øvelen er at finde brugbare parametre til regulering af et 1. og 2. orden ytem ved hjælp af Ziegler-Nichol

Læs mere

PLC - programmering af sekventielt projekt

PLC - programmering af sekventielt projekt PLC - programmering af sekventielt projekt Øvelse 1 Her kan du få afprøvet nogle af de almindelige funktioner. I samarbejde med "sidemanden", og en manual, skal du afprøve så mange af nedenstående funktioner

Læs mere

VLT AutomationDrive FC300. PID tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300

VLT AutomationDrive FC300. PID tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300 VLT AutomationDrive FC300 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT AutomationDrive FC300 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forbindelsesoversigt... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning

Læs mere

FED følerelementer Sekvensregulering af køle- og varmekredse

FED følerelementer Sekvensregulering af køle- og varmekredse FED følerelementer Sekvensregulering af køle- og varmekredse Produkter FED-IF med indbygget føler FED-FF med fjernføler FED-følerelementer anvendes i anlæg, hvor køleog varmekredse skal styres af én regulator.

Læs mere

Optima-GO volumenstrømsregulator

Optima-GO volumenstrømsregulator Ventilatorer Brand- og røgprodukter Ventilationsaggregater Luftfordeling Tilbehør Ventilationssystemer Optima-GO volumenstrømsregulator Brugervejledning (C) (B) (D) (A) A Udkoblingsknap B 3-cifret display,

Læs mere

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004 Side 1 Installationsvejledning for µ-pc systemet µ-pc Version 1 December 2004 Side 2 µ-pc systemet µ-pc systemet er opbygget af moduler som vist på figur 1. Hvert modul består af en kasse med stikforbindelser,

Læs mere

ECL Comfort 110 230 V a.c. og 24 V a.c.

ECL Comfort 110 230 V a.c. og 24 V a.c. 230 V a.c. og 24 V a.c. Beskrivelse og anvendelse I varmeapplikationer kan integreres med Danfoss Link -løsningen via DLG-interfacet til brug i enfamiliesapplikationer. Regulatoren er udviklet med henblik

Læs mere

HVU Højvakuum. Geovent A/S

HVU Højvakuum. Geovent A/S HVU Højvakuum Samlet eller modulopbygget. Geovent tager udgangspunkt i din situation og leverer den optimale løsning til dit behov for højvakuum. Se nogle af mulighederne. Geovent A/S Hovedgaden 8,DK-8831Løgstrup

Læs mere

PLC implementering af operatørpanel

PLC implementering af operatørpanel PLC implementering af operatørpanel Begreber HMI: HMI står for Human Machine Interface, oversat til dansk betyder det mennesker, maskiner og oversættelser af signaler eller forbindelser. SRO: SRO betyder

Læs mere

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed ControlMaster PLUS Standardversionen ControlMaster PLUS leveres med én af nedenstående styreenheder. Climatix 600 Denne styreenhed er udviklet specielt til ventilationsaggregater. Softwaren er blevet udviklet

Læs mere

Opgaver - PLC - analogteknik - forbindelsesteknik...3 Opgaver - PLC - analogteknik - programmering...9

Opgaver - PLC - analogteknik - forbindelsesteknik...3 Opgaver - PLC - analogteknik - programmering...9 PLC - analogteknik INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - PLC - analogteknik - forbindelsesteknik...3 Opgaver - PLC - analogteknik - programmering...9 2-20 Rekv. 0 Prod. 20-11-2005-21:51 Ordre 000 EFU OPGAVER -

Læs mere

Grundlæggende bruger- vejledning for EKKO touch skærme

Grundlæggende bruger- vejledning for EKKO touch skærme Grundlæggende bruger- vejledning for EKKO touch skærme 1 af 9 Grundlæggende. Følgende beskriver standard indstillinger på EKKO touch skærme. De viste skærmbilleder er kun eksempler, men principperne er

Læs mere

Varmestyrings beskrivelse RT4 NETLON NETLON. Dette dokument indeholder en beskrivelse af en RT4 varmestyring fra Netlon.

Varmestyrings beskrivelse RT4 NETLON NETLON. Dette dokument indeholder en beskrivelse af en RT4 varmestyring fra Netlon. Varmestyrings beskrivelse RT4 NETLON Dette dokument indeholder en beskrivelse af en RT4 varmestyring fra Netlon. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 4 1.1 Funktion... 4 Node information...

Læs mere

Fjernvarmesystemer. Ejendomsservice

Fjernvarmesystemer. Ejendomsservice Ejendomsservice Fjernvarmesystemer Forbrugeranlæg Direkte fjernvarme anlæg med returtermostatventiler anlæg med trykdifferens-regulator Styring af direkte fjernvarme Anlæg med blandepotte og vejrkompenseret

Læs mere

Revisionsnummer: Udkast 1 02.11.2012. Udarbejdet af: EST/LRO

Revisionsnummer: Udkast 1 02.11.2012. Udarbejdet af: EST/LRO Side 1 af 9 Indhold 1. Formål... 2 1.1 PA relateret uddrag fra bekendtgørelse om uddannelsen til maskinmester... 2 2. Deltagerforudsætninger... 4 3. Varighed... 4 4. PA undervisningens mål... 5 5. Opdeling

Læs mere

MX2 Applikationsguide

MX2 Applikationsguide Applikationsguide v1.0 Applikationsguide Indholdsfortegnelse 1. PID REGULERING PÅ VENTILATION OG REN VANDSPUMPE... 4 1.1. VALG AF REGULERINGSMETODE (PARAMETERA044)...4 1.2. AKTIVERING AF PID REGULERING

Læs mere

SeeTool - KNX løsninger til

SeeTool - KNX løsninger til SeeTool - KNX løsninger til Erhversbygninger Program 8.0.0.0.0.3 Kontinuert dagsregulering med PIR og manuel dæmp/ betjening Lysreguleringsfunktioner Lyset tændes og slukkes automatisk afhængigt af folks

Læs mere

Serviceaftale - Vi har anlæg for service og samarbejde!

Serviceaftale - Vi har anlæg for service og samarbejde! Serviceaftale Modulopbygget aftale på automatik - for varme, ventilation, køl, CTS systemer Anlægsadresse: Kunde: for dominus for kunde dato dato Side 1 af 17 Service omfang xxxxxxx Serviceaftalen omfatter:

Læs mere

Tryk Transmitter Model LV52X til trykmåling og overvågning med alarm af Lean Process Ventilation

Tryk Transmitter Model LV52X til trykmåling og overvågning med alarm af Lean Process Ventilation Tryk Transmitter Model LV52 til trykmåling og overvågning med alarm af Lean Process Ventilation Installationsvejledning for LV52 Manualen indeholder: Generel introduktion til Lean Process Ventilation Oversigt

Læs mere

Hydrostatiske transmissioner

Hydrostatiske transmissioner Hydrostatiske transmissioner Erhvervsskolerne Aars Hydrostatisk transmissioner HYDROSTATISKE TRANSMISSIONER...1 EGENSKABER...1 HYDROSTATISK TRANSMISSION...3 EFTERFYLDE...4 HOVEDSYSTEM...5 REGULERINGSSYSTEM...6

Læs mere

VLT AutomationDrive FC300. Tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300

VLT AutomationDrive FC300. Tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300 VLT AutomationDrive FC300 Tilslutning og programmerings eksempler VLT AutomationDrive FC300 Indholdsfortegnelse Forord...3 Initialisering af frekvensomformeren...4 Tilslutning af motorbeskyttelse...5 Start/stop

Læs mere

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket Med ECL Comfort 310 er kontrollen over jeres varme- og brugsvandsanlæg samlet i én intuitiv og letanvendelig løsning. Det giver tryghed blandt

Læs mere

Installatør Guide. CTS6000 Webcontrol

Installatør Guide. CTS6000 Webcontrol Installatør Guide CTS6000 Webcontrol Version 1.00, 30.06.2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur oversigt... 3 Indledning... 4 Hurtigt i gang... 5 VAV med én tryktransmitter... 6 VAV med

Læs mere

Intelligent styring af afværgeanlæg

Intelligent styring af afværgeanlæg Intelligent styring af afværgeanlæg Jette Karstoft, NIRAS For øget effekt og reduktion af driftsomkostninger (Indeklima) 6. MARTS 2019 Lokalitet Tidligere fyldplads Fyld mellem 2-5 m u. t. 2 PCE og TCE

Læs mere

Brugervejledning & instruktion MTW 12/1. Varenr. 572096 MTW 12/2. Varenr. 572099 MTW12/1101-1

Brugervejledning & instruktion MTW 12/1. Varenr. 572096 MTW 12/2. Varenr. 572099 MTW12/1101-1 Brugervejledning & instruktion MTW 12/1 Varenr. 572096 MTW 12/2 Varenr. 572099 MTW12/1101-1 INDHOLD 1.0 Beskrivelse 2.0 Installation 3.0 Programmering 4.0 Termostat / P.I.D. funktion 4.1 MTW 12/1 termostat

Læs mere

SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO

SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO SUN-PRO.dk Solvarme fra Q-PRO Solvarmestyring std Indholdsfortegnelse Copyright...2 Tekniske data...3 Elektriske tilslutninger...4 Valg af system...4 Opsætning af styringen...5 System 1 Én tank, uden ekstra

Læs mere

Afslutningsprojekt. Fødevandsanlæg

Afslutningsprojekt. Fødevandsanlæg Afslutningsprojekt Fødevandsanlæg Titelblad Rapport: Afslutningsprojekt Udannelse: Automationsteknolog Omhandler: Fødevandsanlæg Afleveringsdato: 11/06 2015 Udarbejdet af: Kristian Ørum 1026819@ucn.dk

Læs mere

Produal Danmark Løsningskompendie

Produal Danmark Løsningskompendie Produal Danmark Løsningskompendie 1. Indholdsfortegelse Indholdsfortegelse 2. Produal Danmark hvem er vi?? 3. Fugtstyring af ventilation 4. Ventilations zone med VAV.styret af rumtemperatur 5. Trykstyring

Læs mere

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol Anvendelse er ideel, hvor man ønsker at dreje, løfte, holde eller stoppe aktuatoren i en bestemt mellemstilling, men stadig ønsker at kunne gøre brug af 0-90 (0-180 ekstra) bevægelsen. Eks. til begrænsning

Læs mere

Montage og brugsanvisning

Montage og brugsanvisning Montage og brugsanvisning System JA 3000 Standalone styring for befugter og affugter for relativ fugtighed eller dugpunkt. Indholdsfortegnelse Ophavsrettigheder... 3 EU overensstemmelseserklæring... 4

Læs mere

Temperaturmåler. Klaus Jørgensen. Itet. 1a. Klaus Jørgensen & Ole Rud. Odense Tekniskskole. Allegade 79 Odense C 5000 28/10 2002.

Temperaturmåler. Klaus Jørgensen. Itet. 1a. Klaus Jørgensen & Ole Rud. Odense Tekniskskole. Allegade 79 Odense C 5000 28/10 2002. Temperaturmåler Klaus Jørgensen Klaus Jørgensen & Ole Rud Odense Tekniskskole Allegade 79 Odense C 5000 28/10 2002 Vejleder: PSS Forord.: Denne rapport omhandler et forsøg hvor der skal opbygges et apparat,

Læs mere

Reduktionsstation Type 708

Reduktionsstation Type 708 Reduktionsstation Type 708 Fig. Reduktionsventil Type 708-00 Fig. Reduktionsstation Type 708-0 Bild Reduktionsstation Type 708- med manometer. Funktion og opbygning Reduktionsventilen sørger for at pneumatiske

Læs mere

CIP-optimering uden risiko for fødevaresikkerheden

CIP-optimering uden risiko for fødevaresikkerheden CIP-optimering uden risiko for fødevaresikkerheden LARS HOUBORG REGIONAL R&D/APPLICATION MANAGER 26. MAJ 2016 CIP optimering og fødevaresikkerhed Når man optimerer CIP-processen for at opnå besparelser,

Læs mere

Lars Jensen, ABB Drives / Vanddag, 17 marts 2011 Velkommen Spændende dag om vand og spildevand. ABB Group March 21, 2011 Slide 1

Lars Jensen, ABB Drives / Vanddag, 17 marts 2011 Velkommen Spændende dag om vand og spildevand. ABB Group March 21, 2011 Slide 1 Lars Jensen, ABB Drives / Vanddag, 17 marts 2011 Velkommen Spændende dag om vand og spildevand March 21, 2011 Slide 1 Energioptimering ved hastighedsregulering Drift med drøvling Flow minimeres Virkningsgrad

Læs mere

Brugervenlig og kommunikativ!

Brugervenlig og kommunikativ! Brugervenlig og kommunikativ! Altivar 312 Frekvensomformer til tre-faset asynkrone motorer, 0,18 til 2,2 kw en-faset 240V 0,18 til 15kW tre-faset 200-600V Specielle funktioner til alle typer af maskiner

Læs mere

Kalibrering af Vejeceller og Flowmålere i processen INSA 1 / 48

Kalibrering af Vejeceller og Flowmålere i processen INSA 1 / 48 Kalibrering af Vejeceller og Flowmålere i processen INSA 1 / 48 INSA 2 / 48 Hvordan man bygger en flowvogn Målsætning: at udnytte tidligere erfaringer med bygning af flowvogne. Fokus på kompakt design

Læs mere

EF FASANHAVEN - VARMECENTRAL OBSERVATION V-03 Henrik Isidor 26.05.2009

EF FASANHAVEN - VARMECENTRAL OBSERVATION V-03 Henrik Isidor 26.05.2009 26.05.2009 Emne Observation Varmecentral Dato Foretaget Mandag d. 25.05.2009 kl. 22.30 22.45 Deltagere (HI) EF Fasanhaven Bilag A : Foto, optaget under observationen. Pos Emne 01 Baggrund Iht. Notat V-03

Læs mere

NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60

NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60 NMT - /40, 60, 80 NMT ER - /40, 60, 80 EGHN SMART - /60 Instruktion Installation 7340041 IMP Pumper erklære at disse produkter er i overensstemmelse med følgende EU-direktiver: CE Overensstemmelseserklæring

Læs mere

LeanVent Produktoversigt

LeanVent Produktoversigt LeanVent Produktoversigt 05/2015 Hvorfor vælge et spjæld fra LeanVent? Ved første øjekast ligner et LeanVent spjæld et helt almindeligt spjæld, men ved nærmere øjesyn, ser man hurtigt det unikke design

Læs mere

SeeTool - KNX løsninger til

SeeTool - KNX løsninger til SeeTool - KNX løsninger til Erhversbygninger Program 8.0.0.0.0.3 Kontinuert dagsregulering med PIR og manuel betjening - enkelt Lysreguleringsfunktioner Lyset tændes og slukkes automatisk afhængigt af

Læs mere

Indregulering af varmeanlæg

Indregulering af varmeanlæg GUIDE Indregulering af varmeanlæg i parcelhuse og andre mindre bygninger INDHOLD INDREGULERING AF VARMEANLÆG... 3 Symptomer på manglende indregulering... 3 Definition på indregulering... 3 Et anlæg i balance...

Læs mere

Vejledning. CTS6000 Webcontrol

Vejledning. CTS6000 Webcontrol Vejledning CTS6000 Webcontrol Version 1.04, 30.06.2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 3 Indledning... 4 Introduktion til CTS6000... 4 Læsevejledning... 4 Hurtigt i gang...

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE AUTOMATIK

FUNKTIONSBESKRIVELSE AUTOMATIK FUNKTIONSBESKRIVELSE AUTOMATIK Randers Lille Skole - udvidelse Udg. dato: 20.10.2015 Side : 2/ 7 1. Generelt Alle ydelser inden for CTS og automatik beskrevet i nærværende dokument indgår i automatikarbejdet.

Læs mere

Technote. CirCon + /TemCon + - Termostatiske brugsvandsventiler. Anvendelse. Fordele. www.frese.eu

Technote. CirCon + /TemCon + - Termostatiske brugsvandsventiler. Anvendelse. Fordele. www.frese.eu Technote Side 1 af 8 Anvendelse CirCon + og TemCon + er reguleringsventiler til varmt brugsvandsanlæg med cirkulation. Ventilerne regulerer automatisk temperaturen på det cirkulationsvand, som gennemstrømmer

Læs mere

Nu er det ikke kun udetemperaturen der bestemmer behovet, men vindens afkølingseffekt (chill faktor) har også en stor betydning.

Nu er det ikke kun udetemperaturen der bestemmer behovet, men vindens afkølingseffekt (chill faktor) har også en stor betydning. Vejrkompensering - hvad er det? Vejrkompensering er en metode til at tilpasse fremløbstemperaturen til det aktuelle behov ud fra udetemperaturen. Ideen er at jo koldere det er udenfor, jo varmere behøver

Læs mere

Flowregulator med integreret reguleringsventil AVQM (PN 16) retur- og fremløbsmontering

Flowregulator med integreret reguleringsventil AVQM (PN 16) retur- og fremløbsmontering Datablad Flowregulator med integreret reguleringsventil AVQM (PN 16) retur- og fremløbsmontering Beskrivelse AVQM anvendes sammen med Danfoss elektriske motorer: - AMV 150 1) - AMV(E) 10 1) / AMV(E) 20

Læs mere

TA-PICL. Præfabrikerede units Trykuafhængig shunt

TA-PICL. Præfabrikerede units Trykuafhængig shunt TA-PICL Præfabrikerede units Trykuafhængig shunt IMI TA / Reguleringsventiler / TA-PICL TA-PICL TA-PICL er en 2-vejs shuntgruppe til regulering af fremløbstemperatur. TA-PICL er uafhængig af kredsens tilgængelige

Læs mere

Tekniske standarder Afsnit 3 - bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand 11. udgave

Tekniske standarder Afsnit 3 - bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand 11. udgave OUH O D E N S E U N I V E R S I T E T S H O S P I T A L SVENDBORG SYGEHUS Afsnit 3 - bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand 11. udgave 12. januar 2015 Indholdsfortegnelse 53.11 Brugsvandsproduktion...

Læs mere

Servicerapport. Dato: Init. : Ordre nr : Kontaktperson : Tlf.: Placering: Baglokale. 28 05 2013 Deichmann - Herning RSV 20195V-13. Butik.

Servicerapport. Dato: Init. : Ordre nr : Kontaktperson : Tlf.: Placering: Baglokale. 28 05 2013 Deichmann - Herning RSV 20195V-13. Butik. Servicerapport Kunde : Ordre nr : Kontaktperson : Tlf.: Betjeningsområde: Komponenter: Indtags-/Afkastriste Filter Varmeflade Ventilator Motor Svingningsdæmpere Remtræk Lejer Luftbefugter Termometre Varmegenvinding

Læs mere

SeeTool - KNX løsninger til

SeeTool - KNX løsninger til SeeTool - KNX løsninger til Erhversbygninger Program 10.0.0.0.0.3 Kontinuert dagslysregulering med PIR i master/slave funktion Lysreguleringsfunktioner Lyset tændes og slukkes automatisk afhængigt af folks

Læs mere

Fire almindelige ØMME PUNKTER VED TRYKKALIBRERING

Fire almindelige ØMME PUNKTER VED TRYKKALIBRERING Fire almindelige ØMME PUNKTER VED TRYKKALIBRERING Trykkalibrering er ofte afgørende for procesreguleringssystemer, hvor den bidrager med at optimere driften og sikre anlæggets sikkerhed. Trykinstrumentering

Læs mere

www.danfoss.dk FIND FLERE OPLYSNINGER PÅ Elektronisk automatik Generelt ECL Comfort 200 og 300... 10.01 Programpakker... 10.02

www.danfoss.dk FIND FLERE OPLYSNINGER PÅ Elektronisk automatik Generelt ECL Comfort 200 og 300... 10.01 Programpakker... 10.02 10.00 FIND FLERE OPLYSNINGER PÅ www.danfoss.dk Elektronisk automatik Generelt ECL Comfort 200 og 300................ 10.01 Programpakker........................ 10.02 Vejrkompensering Direkte brænderstyring................

Læs mere

Automatisk flowbegrænser AB-QM

Automatisk flowbegrænser AB-QM Automatisk flowbegrænser AB-QM Anvendelse AB-QM er en ny ventil med dobbeltfunktion. Ventilen kan anvendes særskilt som automatisk flowbegrænser eller som kombineret flowbegrænser og reguleringsventil

Læs mere

CO Esbjerg Oilfield Services nybygning 71. Funktions beskrivelser af IKAS system

CO Esbjerg Oilfield Services nybygning 71. Funktions beskrivelser af IKAS system CO.000203 Esbjerg Oilfield Services nybygning 71. Funktions beskrivelser af IKAS system Ringkøbing 30. august 2001 1.0 PLC 1, SB bro PLC. 1.1 Primær funktion, alarm håndtering. Opsamling af alle alarmer

Læs mere

VLT AQUA Drive FC202 PID tilslutning og programmerings eksempler

VLT AQUA Drive FC202 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT AQUA Drive FC202 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT Aqua Drive FC200 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forbindelsesoversigt... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning af

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for bygningsautomatik

Funktionsbeskrivelse for bygningsautomatik Funktionsbeskrivelse for bygningsautomatik Børnehaver i Odense kommune Dato 27-05-09 Ver. 1.0 Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse BLANDESLØJFE...3 BESKRIVELSE... 3 DAG PROGRAM, FREMLØBSREGULERET... 3 Styrekurve...

Læs mere

Akvaheat AH26P-MC. Installations- og betjeningsvejledning INSTALLATION- OG BETJENINGSVEJLEDNING

Akvaheat AH26P-MC. Installations- og betjeningsvejledning INSTALLATION- OG BETJENINGSVEJLEDNING Akvaheat AH26P-MC Installations- og betjeningsvejledning 2 Sikkerhedsforskrifter For at undgå personskader eller skader på anlægget er det strengt nødvendigt at gennemlæse og overholde instruktionerne

Læs mere

Serie 240 Elektrisk reguleringsventil Type 3241-4 Ligeløbsventil Type 3241 Elektrisk reguleringsventil Type 3244-4 Trevejsventil Type 3244

Serie 240 Elektrisk reguleringsventil Type 3241-4 Ligeløbsventil Type 3241 Elektrisk reguleringsventil Type 3244-4 Trevejsventil Type 3244 Serie 240 Elektrisk reguleringsventil Type 3241-4 Ligeløbsventil Type 3241 Elektrisk reguleringsventil Type 3244-4 Trevejsventil Type 3244 Anvendelse Reguleringsventilen anvendes inden for et bredt område

Læs mere

Datablad LeanVent CEE stikdåse med spjældstyring LV40X, LV41X og LV42X

Datablad LeanVent CEE stikdåse med spjældstyring LV40X, LV41X og LV42X Datablad LeanVent CEE stikdåse med spjældstyring LV40X, LV41X og LV42X 11/2014 Generel information: LeanVent CEE stikdåser har flere fordele, blandt andet er det nemt at kalibrere og det er muligt at starte

Læs mere

Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK. AC Motor Controller 370W. Brugermanual

Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK. AC Motor Controller 370W. Brugermanual Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK AC Motor Controller 370W Brugermanual WWW.WAHLBERG.DK TELEPHONE +45 86 18 14 20 CELL PHONE +45 40 52 20 88 EMAIL: mads@wahlberg.dk Marts

Læs mere

WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY. Til pumpestyring af niveau i industrielle køleanlæg

WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY. Til pumpestyring af niveau i industrielle køleanlæg Instruktionsmanual HBLT-C1 Controller Til pumpestyring af niveau i industrielle køleanlæg Instruktionsmanual HBLT-C1 Regulator (006-DK) 1 / 14 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktioner... 3 Introduktion...

Læs mere

ECL Comfort 300/301 230 V vekselstrøm og 24 V vekselstrøm

ECL Comfort 300/301 230 V vekselstrøm og 24 V vekselstrøm Datablad ECL Comfort 300/301 230 V vekselstrøm og 24 V vekselstrøm Applikation ECL Comfort 300/301 er en elektronisk temperaturregulator, der kan installeres med udvalgte applikationer ved hjælp af et

Læs mere

Afprøvning af Schlumberger Mistral M2 gasmåler. Projektrapport April 2003

Afprøvning af Schlumberger Mistral M2 gasmåler. Projektrapport April 2003 Afprøvning af Schlumberger Mistral M2 gasmåler Projektrapport April 2003 Afprøvning af Schlumberger Mistral M2 gasmåler Leo van Gruijthuijsen Dansk Gasteknisk Center a/s Hørsholm 2003 Titel : Afprøvning

Læs mere

Kompakt shunte til gulvvarme FHM-Cx

Kompakt shunte til gulvvarme FHM-Cx Anvendelse Kompakt shunt FHM-C5 (UPS-pumpe) Kompakt shunt FHM-C6 (UPS-pumpe) Kompakt shunt FHM-C7 (Alpha2-pumpe) De kompakte gulvvarmeshunte fra Danfoss anvendes til regulering af flow og forsyningstemperatur

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 22 Navn Adresse Postnr By Side 2 af 22 Undersøgelse i Fremtidens Parcelhus Kære beboer i Fremtidens Parcelhus, Vi er glade for, at du vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Hvis du svare

Læs mere

Syddansk erhvervsskole

Syddansk erhvervsskole Syddansk erhvervsskole Allan Tingkær Bygningsreglement 2010 Særlige krav til klimaskærm: Luftskiftet gennem utætheder i klimaskærmen må ikke overstige 1,5 l/s pr. m 2 opvarmet areal ved trykprøvning med

Læs mere

PID tilslutning og programmerings eksempler

PID tilslutning og programmerings eksempler VLT HVAC Drive FC100 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT HVAC drive FC100 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forbindelsesoversigt... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning af

Læs mere

Procesoptimering af prøvestand for termisk udvidelse Bilagsrapport

Procesoptimering af prøvestand for termisk udvidelse Bilagsrapport 15-12-2017 Procesoptimering af prøvestand for termisk udvidelse Bilagsrapport Christian Hagen Andersen Fredericia Maskinmesterskole Indholdsfortegnelse Bilag 1 Projektskabelon... 2 Bilag 2 Kalibreringsrapporter

Læs mere

Komfort Ventilation Controller Model FV67X til balanceret Procesudsug og Rumudsug og Indblæsning i Lean Process Ventilation

Komfort Ventilation Controller Model FV67X til balanceret Procesudsug og Rumudsug og Indblæsning i Lean Process Ventilation Komfort Ventilation ler Model FV67X til balanceret Procesudsug og Rumudsug og Indblæsning i ean Process Ventilation Manualen indeholder følgende: Generel installationsvejledning for FV67X som Komfort Ventilation

Læs mere

INDHOLD 2-RØRS AUTOMATISK SKIFTESYSTEM TIL GULVVARME/KØLING GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT

INDHOLD 2-RØRS AUTOMATISK SKIFTESYSTEM TIL GULVVARME/KØLING GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT INDHOLD 4 5 6 7 8 9 10 GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG TRÅDLØST RELÆ KOMBINERET GULVVARME- OG RADIATOR- SYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT MAKSIMUMKONFIGURATION

Læs mere

Når der tales om et CTS anlæg, er det ofte underforstået, at det er de helt store anlæg der menes.

Når der tales om et CTS anlæg, er det ofte underforstået, at det er de helt store anlæg der menes. CTS kompendie Indledning Hvad er et CTS anlæg? CTS er en forkortelse af Central Tilstandskontrol og Styring. Meningen med et CTS anlæg er, at du kan være ét sted og herfra kontrollere og overvåge hvad

Læs mere

Pneumatik. Pneumatik. Pneumatik

Pneumatik. Pneumatik. Pneumatik Oversigt Trykluft forsyning: Kompressor Køletørre Filter & Vandudskiller Tryktank/ beholder Fremføring af trykluft: Rørføring med udtag og kondenspotter Luftbehandling FRS Enhed : Cylinder og aktuator

Læs mere

Dynamic Valve Type RA-DV dynamisk radiatorventil

Dynamic Valve Type RA-DV dynamisk radiatorventil Dynamic Valve Type RA-DV dynamisk radiatorventil Anvendelse RA-DV ligeløb RA-DV vinkelløb RA-DV sideløb højre & venstre RA-DV er en serie trykuafhængige radiatorventiler, der er udviklet til brug i -rørs

Læs mere

Rumtemperaturregulator med ugekontaktur og LCD

Rumtemperaturregulator med ugekontaktur og LCD 3 035 Rumtemperaturregulator med ugekontaktur og LCD for varmesystemer RDE10 opunktregulering med ON/OFF-styresignaludgang for opvarmning Driftsformer: Normal- og sparetemperatur Ugekontaktur og manuel

Læs mere

ECL Comfort 110 230 V a.c. og 24 V a.c.

ECL Comfort 110 230 V a.c. og 24 V a.c. Datablad ECL Comfort 110 230 V a.c. og 24 V a.c. Beskrivelse og anvendelse Regulatoren er udviklet med henblik på let montering: et kabel, en tilslutning. ECL Comfort 110-regulatoren har et specialfremstillet

Læs mere

Interface EKC 366 REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING. Manual

Interface EKC 366 REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING. Manual Interface EKC 366 REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING Manual Introduktion Anvendelse Regulatoren anvendes til regulering af en ventil på et køleanlæg - fx ved: Langtidsopbevaring af frugt og grønt Klimaanlæg

Læs mere

Installationsvejledning for TIGRIS Maxishunt 6560898 / 010409 1/12

Installationsvejledning for TIGRIS Maxishunt 6560898 / 010409 1/12 6560898 / 010409 1/12 Installationsvejledning for TIGRIS Maxishunt Klik dig ind på www.wavin.dk eller kontakt Wavins vvs-afdeling på tlf. 8696 2000, hvis du har brug for råd og vejledning omkring gulvvarmesystemer.

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING FlowCon DCPV 15-50mm

INSTALLATIONSVEJLEDNING FlowCon DCPV 15-50mm Placerer FlowCon DPCV på returløbet med tilslutningsforbindelse i fremløbet, gennem kapillarrøret som vist i tegningerne. Det er anbefalet at en snavssamler påmonteres før indløbet til kapillarrøret for

Læs mere