Digital parlør API. Applikation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Digital parlør API. Applikation"

Transkript

1 Digital parlør API Applikation Augmented Reality Behavioral Targeting Forkortelse for Application Programming Interface. Et API er en måde at tilbyde tjenester, herunder data, fra et system i et andet system. Har man f.eks. en større database eller et software system, hvorfra man gerne vil stille dele af indholdet til rådighed for andre aktører, så kan man udarbejde et API, som kan levere de udvalgte data til modtageren - uden at han får adgang til selve systemet bag. F.eks. har systemer som Google og Facebook API er, som de stiller til rådighed til udviklere. Et computerprogram skabt til at udføre et eller flere specifikke brugerformål, eller for andre applikationer. Kan opdeles i to kategorier: System software og Applikations software. Applikations software bygges oven på system software (fx et operativsystem) og kan ikke køres uden. En teknologi, der skaber et sammensat billede af det brugeren ser tilført et digitalt/virtuelt indholdslag. Et eksempel herpå er Find vej -apps til smartphones, som viser fx logoer eller ikoner ovenpå kameraets display. En teknologi, der bruges af annoncører og website-ejere til at målrette online annoncering ud fra data om tilsvarende brugeres tidligere online adfærd. Når en bruger besøger et givent website indsamles data om dennes adfærd vha. cookies - det kan fx være data om hvilke produkter brugeren kigger på, hvilke links han klikker på, hvor lang tid han bruger på en given side, om han lægger et produkt i indkøbskurven osv. Efterfølgende bruges denne data om den reelle brugeradfærd til at målrette annoncer til brugere, som har et lignende adfærdsmønster. Se også Retargeting.

2 Cross Channel Marketing CPC CPM CPF Contextual Targeting Earned Media Feedback loop Brug af én marketing-kanal (såsom eller sociale medier) til at understøtte eller fremme interaktion via en anden kanal (såsom en webshop). Formålet er at møde forbrugeren på hans eller hendes foretrukne medie og med afsæt i den konkrete data, man har om forbrugerens præferencer, tilpasse indholdet eller budskabet til det specifikke kontaktmedie. Betyder - Cost Per Click, og er defineret som prisen for et klik. CPC er sammen med CPM (Cost Per Mille) den normale måde, man indkøber digital annoncering. Betyder - Cost per Mille, og er defineret som prisen for at nå ud til 1000 brugere. CPM er sammen med CPC (Cost Per Click) den almindelige måde at indkøbe online annoncering på. Betyder - Cost Per Fan/Follower/Friend og er en måde at udregne omkostningen for at rekruttere én fan/follower til fx. Facebook. Denne pris ligger normalt mellem kr., men kan variere meget. En segmenteringsmetode, der gør det muligt at placere digital annoncering i en speciel indholdskontekst. Hvis man fx sælger busrejser til Paris, kan man ved hjælp af denne metode placere sin annoncering nær indhold, som omhandler Paris og rejser og dermed gøre annonceringen mere relevant. Denne type segmentering bruges specielt i Googles display netværk, hvor man kan købe forskellige kontekstuelle topics. Indgår i en samlet terminologi omkring gruppering af mediekanaler (Owned Media, Paid Media, Earned Media). Earned Media er den medieeksponering og omtale, som en virksomhed gør sig fortjent til i andre mediekanaler end dem, den selv kontrollerer. Eksempler på Earned Media er viral spredning på sociale medier og PR. Et system skabt til at håndtere modtagelsen af en datastrøm for at kunne levere et bearbejdet output tilbage, med det formål at optimere på f.eks. produkter, processer eller adfærd.

3 Feed Data i et standardiseret format, der er gjort tilgængelig for brugere og andre sites, der så kan abonnere på data strømmen. RSS-feeds, som er et standardiseret format for nyheder, blogs mm. Foodspotting Foodspotting er en online tjeneste til mobil og web, hvor du kan finde inspiration til, hvor du skal spise i dit lokalområde. Brugerne af tjenesten har lagt billeder og anbefalinger af forskellige retter, de har spist på lokale restauranter og caféer, så man selv kan vurdere om man har lyst til dette. Filter Bubbles Betegnelse for det fænomen at websites og søgemaskiner bruger data om brugernes tidligere online adfærd - likes, klik, og søgehistorik - til at gætte, hvilket indhold brugeren vil foretrække at få vist. Som et resultat heraf vil brugeren kun blive eksponeret for indhold som korresponderer med de synspunkter og verdensbilleder, han i forvejen har. De mest brugte eksempler på Filter Bubbles er Googles personaliserede søgninger og Facebooks personaliserede news feed. Foursquare En social og lokationsbestemt tjeneste, som lader dig tjekke ind på forskellige stedet (caféer, restauranter, butikker ect.), komme med anbefalinger og optjene point og medaljer, som du kan dele med dine venner. Geolocation Evnen til at identificere en fysisk geografiske placering - oftest af noget hardware forbundet via internettet. Geolokation bruges eksempelvis af Google Maps for at vise ens aktuelle position på kortet. Gamification Når man tilsætter spilmekanismer til områder eller ting, som ikke er spil, for at skabe involvering og for at påvirke brugernes adfærd i en bestemt retning. Groupon En social tilbudstjeneste (group+coupon), der udbyder daglige tilbud baseret på, at der er personer nok, som vil købe produktet eller servicen til den udbudte pris. Altså fungerer det som en slags grupperabat - og forbrugeren opfordres til at dele tilbuddet med deres netværk for at få nok til at købe produktet, så rabatten udløses. Virksomheder, som udbyder deres tilbud via Groupon, betaler en procentdel af deres salg til tjenesten. Groupon startede i USA, men konceptet er senere blevet udbredt til hele verden inklusiv Danmark. Se og www. groupon.dk

4 Google Goggles Billedgenkendelses-applikation, der gør det muligt at foretage søgninger baseret på fotografier af fysiske objekter. Instagram Internet of Things En ny populær social tjeneste, hvor du kan redigere billeder og dele dem med dine venner. Findes både som mobil applikation og som almindelig tjeneste på internettet. Når fysiske objekter bliver intelligente og forbundet til internettet og dermed også til virtuelle objekter. Internet of Things er et fremtidsscenarie, som i det små er på vej til at blive realiseret i form af teknologier som RFID. KPI Står for Key Performance Indicators og er en betegnelse for de nøglemål, man stiller op for sin kommunikation. Metadata Data, der beskriver data : Et underliggende lag af beskrivende information om en given datamængde. Metadata er med til at skabe kontekst og dybere nuancer for det givne data, og samtidig muliggør det et ekstra niveau af aktivering og strukturering af data, når det sættes sammen med andet data. Metadata anvendes oftest til data, der skal læses af maskiner, som jo ikke kan læse sig til en kontekst på samme måder som mennesker kan. Eksempler på metadata kan være en datoangivelse, forfatteren til en artikel eller kategoriseringen af et blogindlæg. Mobile Visual Search (MVS) Muligheden for at tage et billede af - eller blot at rette mobilens kamera mod - en fysisk genstand og få øjeblikkelige informationer om genstanden vist på skærmen. Der er mange eksempler på denne måde at søge på - Google Goggles er en af de mere modnede varianter på markedet. Native app En applikation udviklet til en specifik platform eller enhed - eksempelvis en iphone. Begrebet bruges ofte som alternativ til en Web app, som i bund og grund er en specialiseret hjemmeside. En native app installeres på enheden, og har dermed dybere adgang til operativ systemet og de tilhørende funktionaliteter i den pågældende platform. Alt hvad du installerer på din iphone er en Native app - i modsætning til Web apps, som benyttes via telefonens browser.

5 Near Field Communication (NFC) Online Advertising Network En netværksteknologi til korte afstande (også kaldet short range RFID). NFC muliggør trådløs forbindelse mellem to enheder indenfor kort afstand (ca cm) og kræver kun at den ene enhed er tændt. Sikkerheden er tilstede med NFC på et niveau der gør, at flere aktører barsler med betalingsløsninger ved brug af NFC-teknologi. Et firma, som forbinder annoncører med websites, der gerne vil sælge online annonceplads. Dette fungerer via en central ad server, som leverer annoncerne til den definerede målgruppe på tværs af platforme. I stedet for at købe et antal eksponeringer på et bestemt medie, har annoncøren altså mulighed for målrettet at nå en afgrænset brugerskare, uafhængigt af hvilke online platforme disse brugere besøger. Annoncering via online advertising networks muliggør desuden, at kampagner kan målrettes ved hjælp af værktøjer som behavioral targeting. Owned Media Indgår i en samlet terminologi omkring gruppering af mediekanaler (Owned Media, Paid Media, Earned Media). Owned Media er de medier, som en virksomhed selv ejer og kontrollerer - fx eget website, nyhedsbrev, sms-service, Facebook-side osv. Pinterest Pinterest er ét af det hurtigst voksende sociale tjenester lige nu. Pinterest fungerer som en slags social opslagstavle, hvor man kan hænge billeder, video, blogindlæg, opskrifter og meget andet op og dele det med ens netværk. Man kan så følge med i, hvad andre deler og interagere med dette. Personalisering Når man foretager tilpasning af noget til en enkelt person. Tilpasningen kan f.eks. vedrøre en vare, et edb-system eller et medie og er typisk baseret på personlige data eller karakteristika, der indhentes eller er til rådighed om den pågældende. Disse data kan være afgivet bevidst eller ubevidst af brugeren. Google har fx åbnet op for personaliserede søgninger, hvor søgeresultatet baseres delvis på brugerens tidligere søgehistorik og adfærd på forskellige Google-platforme som Google+, Youtube, Gmail mv. Online annoncering kan også personaliseres via behavioral targeting, hvor brugerens tidligere adfærd på fx en webshop trackes og bruges til at målrette annonceringen efter dennes præferencer.

6 Paid Media Indgår i en samlet terminologi omkring gruppering af mediekanaler (Owned Media, Paid Media, Earned Media). Paid media er de medier, som en virksomhed køber eksponeringer i - fx display banners, SEM og betalt indhold på sociale medier. QR-kode Quick Response kode. En form for stregkode, der kan rumme op til alfanumeriske tegn. Bruges ofte som en genvej til en webadresse via kameraet i en smartphone. De er let genkendelige på deres kvadratiske facon og på de fire firkanter med prik i midten, der bruges til at positionere afkodningen. QR-koder bruges oftest som henvisning til websites. Hvad de færreste ved, er, at al tekst i princippet kan gemmes i en QR-kode - hvorfor ikke en adresse, et telefonnummer eller måske et haiku? RFID (Radio Frequency Identification) En fællesbetegnelse for systemer, der bruger radiobølger til at identificere og kommunikere data. RFID er meget små computerchips, der sættes på tilsvarende små antennaer. Modsat stregkoder skal læseren ikke nødvendigvis kunne se RFID-taggen. Læseren skal blot være indenfor antennens rækkevidde, der kan være op mod 100m. RFID har i mange år været anvendt i bl.a. nøglebrikker, men har i de senere år vundet stor udbredelse inden for andre områder. Fx har flere danske biblioteker udskiftet stregkoder i bøgerne med RFID-chips. RSS RSS - Really Simple Syndication eller Rich Site Summary - er et dataformat, der er udviklet til syndikering (distribution) af data fra websites o.l. Brugere abonnerer på disse RSS-feeds (en art XML-filer), der distribueres ud fra sitet, og modtages af en brugers RSS-læser. RSS-feeds er især udbredte blandt nyhedsmedier og blogs - og med udbredelsen af mobile enheder er behovet for ensartet distribution af indhold taget voldsomt til. Ravelry En social nichetjeneste for strikkeentusiaster.

7 Retargeting Retargeting er en speciel form for behavioral targeting, som gør det muligt at indsamle data om en konkret brugers adfærd på et specifikt website og efterfølgende bruge denne data til at servere et relevant budskab til den samme bruger på andre hjemmesider eller via andre digitale kontaktpunkter. Det kan fx være et tilbud på et konkret produkt som brugeren har kigget på uden at gennemføre køb. Se også Behavioral Targeting. ROE Står for Return On Engagement. Begrebet er et forsøg på at skabe et alternativ til det klassiske ROI begreb, som mange mener, ikke kan benyttes i forhold til at måle værdien af engagement. Second Screen Et begreb, der refererer til det andet medie, man nogle gange benytter, imens man ser TV. Det kan være en Smartphone, Tablet eller labtop. Sociale nichenetværk Er sociale tjenester, der udelukkende henvender sig til folk med en speciel interesse. Det kunne være Ravelry, som er en social tjeneste til folk, der strikker. Showrooming Populær betegnelse for forbrugernes tendens til at udvælge og få rådgivning om et produkt i fysiske butikker for efterfølgende at købe produktet billigere online. SoLoMo En fællesbetegnelse for begreberne SOcial, LOcation og MObile. Betegnelsen bruges ofte til at beskrive den digitale fremtid og markere de tre kerneelementer i moderne kommunikation. Social ROI Return Of Investment af aktiviteter på Sociale Medier. Dette er et meget omstridt begreb, da der findes mange forskellige måder at måle det faktiske afkast af de sociale medier på. Spotify En social musiktjeneste, der gratis lader dig høre alt musik gratis, mod at du modtager annoncer. Spotify findes også i en såkaldt premium version, hvor du betaler 99 kr, og så slipper for reklamer. Denne premium version kan desuden bruges fra din mobil. Tjenesten blev introduceret i Danmark i 2011 og har i dag over danske medlemmer.

8 Social Targeting En segmenteringsmetode, der inddeler brugerne efter deres sociale relationer. Social targeting bruges f.eks. på Facebook, når man målretter annoncer efter, hvem man er venner med, og når man målretter kommunikation til venners-venner. SEM Forkortelse for Search Engine Marketing - søgemaskinemarkedsføring. Tilbudstjenester En online tilbudstjeneste, der udbyder daglige tilbud. Forbrugeren opfordres til at dele tilbuddet med sit netværk, da rabatten ved tilbudet først udløses, når et bestemt antal personer har købt det pågældende produkt eller den pågældende service. Blandt de mest kendte tilbudstjenester i Danmark er Sweetdeal, Downtown og Groupon. Tumblr Er en social microblogging platform, hvor man hurtigt og nemt kan dele billeder, video, lyd, links og citater med sine venner, der også har en tumblelog (tumblr blog). User experience User experience (UX) er det engelske udtryk for de tanker og følelser, en bruger oplever omkring et system, både i forhold til grafisk design og interaktion. Web-app XML-data En applikation, der ikke skal installeres på ens computer eller smartphone, men i stedet ligger på en webserver og afvikles via internetbrowseren. Web-apps er typisk mindre teknologisk avancerede end installerede, Native apps - men udbredelsen af tynde klienter som smartphones, tablets og netbooks har skabt fornyet behov for webapps. GMail, Google Docs, Google Calendar osv. er eksempler på avancerede web-apps.!!! Her er der ingen beskrivelse, men den er med online?

Trendguide. CMO s guide til digital marketing

Trendguide. CMO s guide til digital marketing Trendguide CMO s guide til digital marketing 20 14 Indhold Introduktion 3 Marketing automation 4 Remarketing 6 Kontaktpunkter & CXM 8 Attribution Modelling (tilskrivningsmodellering) 10 Konverteringsoptimering

Læs mere

Formidling på mobile platforme. Komparativ analyse

Formidling på mobile platforme. Komparativ analyse Formidling på mobile platforme Komparativ analyse Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Visualisering af løsninger i de 4-rum... 2 Beskrivelse af 4-rumsmodel... 2 Formidlingskanaler... 4 Hvad gør de i andre

Læs mere

Adfærdsbaseret reklame på internettet. Konkurrence- og

Adfærdsbaseret reklame på internettet. Konkurrence- og Adfærdsbaseret reklame på internettet Konkurrence- og Forbrugeranalyse 03 2011 Indholdsfortegnelse 1. Resume og hovedkonklusioner 4 1.1. Rapportens opbygning 7 2. Hvad er behavioral targeting? 8 2.1. Eksempel

Læs mere

Manual til markedsføring af mobile løsninger

Manual til markedsføring af mobile løsninger Manual til markedsføring af mobile løsninger Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1.1. Introduktion til markedsføring 1.2. Opgaver og begreber Før markedsføringen I forbindelse med markedsføringen 1.3. Hvordan

Læs mere

Det offentlige i lommen Mobile borgerservices. Udarbejdet af: BLEAU A/S, Dato: 14.11.2011 Kontakt: info@bleau.dk Gå til www.bleau.

Det offentlige i lommen Mobile borgerservices. Udarbejdet af: BLEAU A/S, Dato: 14.11.2011 Kontakt: info@bleau.dk Gå til www.bleau. Det offentlige i lommen Mobile borgerservices Udarbejdet af: BLEAU A/S, Dato: 14.11.2011 Kontakt: info@bleau.dk Gå til www.bleau.dk White Paper af Bleau A/S Når man betragter hastigheden i udbredelsen

Læs mere

Det er projektets håb at idéerne kan danne grundlag for konkrete personaliseringstiltag.

Det er projektets håb at idéerne kan danne grundlag for konkrete personaliseringstiltag. Indledning Dette inspirationskatalog udspringer af projekt X, der er igangsat af København og Aarhus Kommunes Biblioteker. Projekt X er en del af ding.t!ng, der har til formål er at udvikle nye funktionaliteter

Læs mere

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Læs mere

Indkøb af. Få gode råd til indkøb af de online værktøjer, der imødekommer turistens krav om tilgængelighed. Indkøb af digitale ydelser

Indkøb af. Få gode råd til indkøb af de online værktøjer, der imødekommer turistens krav om tilgængelighed. Indkøb af digitale ydelser Indkøb af digitale ydelser Få gode råd til indkøb af de online værktøjer, der imødekommer turistens krav om tilgængelighed. A f Indkøb af digitale ydelser Få gode råd til indkøb af de online værktøjer,

Læs mere

VERDEN ER BLEVET MERE KOMPLEKS. Få mest muligt ud af dine annoncekroner

VERDEN ER BLEVET MERE KOMPLEKS. Få mest muligt ud af dine annoncekroner VERDEN ER BLEVET MERE KOMPLEKS Få mest muligt ud af dine annoncekroner INDHOLD Verden er blevet mere kompleks et whitepaper om markedsføring af små og mellemstore virksomheder Dette whitepaper giver inspiration

Læs mere

Markedsføring til børn og børnefamilier

Markedsføring til børn og børnefamilier Markedsføring til børn og børnefamilier Strategiske anbefalinger Udarbejdet af Kidvertising Agency 2011 Materialet er udarbejdet med støtte fra: DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Læs mere

Ide & koncept. Udgiver. Forfattere. Grafisk layout. Årgang. Kontakt. Jacob Saugman. Telecom Scandinavia A/S. Anne Sofie Hammer og Jacob Saugman

Ide & koncept. Udgiver. Forfattere. Grafisk layout. Årgang. Kontakt. Jacob Saugman. Telecom Scandinavia A/S. Anne Sofie Hammer og Jacob Saugman Credits Ide & koncept Jacob Saugman Forfattere Anne Sofie Hammer og Jacob Saugman Årgang 2008 ISBN 978-87-992719-0-0 Udgave: 1. udgave, 1. oplag Udgiver Telecom Scandinavia A/S Grafisk layout dmegraphic

Læs mere

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting

Sådan får du. PR & sociale medier. med. René Hjetting Sådan får du med PR & sociale medier René Hjetting Sådan får du succes med PR og sociale medier 2014 René Hjetting 1. udgave, 1. oplag Trykt i Danmark 2014 ISBN: 978-87-997580-0-5 (Trykt udgave) ISBN:

Læs mere

Kom i gang med Adwords

Kom i gang med Adwords Kom i gang med Adwords Guide fra AdwordsForum skrevet af Jan P. Olsen Er du parat til at få del i alle de fordele Google Adwords kan give? Googles søgemaskine er i dag en af de mest besøgte websites overhovedet

Læs mere

Hvad f... er Native Advertising?

Hvad f... er Native Advertising? NATIVE Hvad f... er Native Advertising? Native Advertising er det nye sort. Hvordan er dette nye annoncemarked opstået? Hvilke udfordringer står medier og annoncører med i dag? Hvorfor er Native Advertising

Læs mere

90% AF ALLE NYE MARKETINGTILTAG ER DIGITALE

90% AF ALLE NYE MARKETINGTILTAG ER DIGITALE 90% AF ALLE NYE MARKETINGTILTAG ER DIGITALE DER ER BRUG FOR EN SAMLET TILGANG TIL ONLINE MARKETING Lige nu er der et enormt potentiale for marketing inden for digital innovation. I denne artikel kan du

Læs mere

MOBIL MARKETING. bind 2

MOBIL MARKETING. bind 2 MOBIL MARKETING bind 2 00.01 Credits IDE OG KONCEPT: Jacob Saugman FORFATTERE: Anne Sofie Hammer og Jacob Saugman GRAFIK: dmegraphic TRYK: Johansen grafisk ÅRGANG: 2009 ISBN: 978-87-992719-3-1 UDGAVE:

Læs mere

Hvordan påvirker touch skærmen dit user experience, og hvad skal du holde øje med? SIDE 4. Udgave 6 - december - 2013 - Udgives af Mediaworkers ApS

Hvordan påvirker touch skærmen dit user experience, og hvad skal du holde øje med? SIDE 4. Udgave 6 - december - 2013 - Udgives af Mediaworkers ApS Mobile web strategi Mobile web har stor betydning for din digitale strategi. Overordnet set skal du vænne dig til et helt nyt mind-set. SIDE 3 Touch og User Experience Hvordan påvirker touch skærmen dit

Læs mere

SEO træet - En komplet guide til SEO

SEO træet - En komplet guide til SEO SEO træet - En komplet guide til SEO Linkværdi Ankertekst Billeder og alt tags Overskrifter Meta titler Tekst SMM URL adressen IP Diversitet Autoritet Indhold Indho Meta beskrivelser Typer af links Duplicate

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen

10 Typiske. AdWords fejl. - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på. Jan P. Olsen 10 Typiske AdWords fejl - Som koster dig penge og som Google tjener tykt på Af Jan P. Olsen Disclaimer Dette eksemplar af 10 Typiske AdWords Fejl er strengt personligt og giver kun dig ret til bogens indhold.

Læs mere

Mobilannoncering i Danmark. Markeds- og effektanalyse af mobilannoncering

Mobilannoncering i Danmark. Markeds- og effektanalyse af mobilannoncering Mobilannoncering i Danmark Markeds- og effektanalyse af mobilannoncering Danske Medier Februar 2015 Indholdsfortegnelse Forord Mobilannoncering i Danmark 03 1. Executive Summary Overblik og ny viden 04

Læs mere

Analyse af børn og unges afkodning af kommerciel kommunikation på nye platforme

Analyse af børn og unges afkodning af kommerciel kommunikation på nye platforme Analyse 2 Analyse af børn og unges afkodning af kommerciel kommunikation på nye platforme Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, februar 2014 10.02.14 Analyse af børn og unges afkodning af kommerciel kommunikation

Læs mere

AARHUS PANO RAMA TITEL : FORRETNINGSUDVIKLING VIA DIGITAL MARKETING POUL M. KRISTENSEN ESCRIBANO CHRISTOFFER NEERGAARD BUUR

AARHUS PANO RAMA TITEL : FORRETNINGSUDVIKLING VIA DIGITAL MARKETING POUL M. KRISTENSEN ESCRIBANO CHRISTOFFER NEERGAARD BUUR BUSINESS ACADEMY AARHUS TITEL : FORRETNINGSUDVIKLING VIA DIGITAL MARKETING POUL M. KRISTENSEN ESCRIBANO CHRISTOFFER NEERGAARD BUUR E-CONCEPT DEVELOPMENT EKU12D VEJLEDER: ULRIK BOHNSTEDT CHRISTENSEN AFLEVERINGSDATO

Læs mere

SPYWARE. Gruppe 18 Bilal, Mirza og Nicolai Vejleder : Niels Christian Juul

SPYWARE. Gruppe 18 Bilal, Mirza og Nicolai Vejleder : Niels Christian Juul SPYWARE Gruppe 18 Bilal, Mirza og Nicolai Vejleder : Niels Christian Juul 1 Indholdsfortegnelse Indledning Problemformulering Teknologiens betydning for hverdagen World Wide Web og internet Hvordan fungere

Læs mere

Det digitale landskab. En guide til digital annoncering for markedsføringsfolk

Det digitale landskab. En guide til digital annoncering for markedsføringsfolk Det digitale landskab En guide til digital annoncering for markedsføringsfolk 1 PricewaterhouseCoopers (PWC) Global Entertainment & Media Outlook I 2013 vil annoncering, som er rettet mod nye former for

Læs mere

En guide til en effektiv Facebook-side og overvejelser du bør gøre dig om strategi

En guide til en effektiv Facebook-side og overvejelser du bør gøre dig om strategi En guide til en effektiv Facebook-side og overvejelser du bør gøre dig om strategi Copyright www.casperfrederiksen.dk 1 Forord Er du beslutningstager? Er du træt af halv-humanistisk kommunikationsnak om

Læs mere

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE EN PRAKTISK GUIDE TIL NYE MEDIER I TURISTINDUSTRIEN UDARBEJDET AF SEISMONAUT FOR MIDTJYSK TURISME DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE En praktisk guide til nye medier i turistindustrien

Læs mere

Web 2.0 - Obama style

Web 2.0 - Obama style Ivang.dk Web 2.0 - Obama style Få succes med Web 2.0 - Læs hvordan du kan bruge Facebook, nyhedsmails osv. med samme store succes som Obama Reimer Ivang Dec. 2009 2 Vi kan alle lære af Obama At Obama vandt

Læs mere