Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:"

Transkript

1 Fønix arbejder for at nedbringe sygefraværet. Fønix består af et stærkt tværfagligt team, der har stor erfaring med at hjælpe sygemeldte borgere. Har du f.eks. depression, stress, smerter eller angst, kan vi hjælpe dig tilbage til arbejdslivet trods dine vanskeligheder. Målgruppen for Fønix er sygedagpengemodtagere, hvis arbejdsevne anses for truet, og som vurderes at være i risiko for at blive langtidssygemeldte og miste arbejdet. Målet er at yde en aktiv, tidlig, tværfaglig og koordineret indsats for at fastholde den sygemeldte i arbejde og dermed minimere risikoen for at blive langtidssygemeldt. Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af: Fønix, som er et beskæftigelsestilbud under Beskæftigelse, Social og Økonomi. Der er ansat 8 jobkonsulenter, 4 psykologer, 2 ergoterapeuter, 3 fysioterapeuter, 1 psykiater, 2 arbejdsmedicinere, 2 administrative medarbejdere og 1 leder. 21 sagsbehandlere, som er ansat i Sygedagpengeafsnittet i Jobcenter Roskilde. Borgere, der er langvarigt sygemeldte fra arbejdsmarkedet, har ofte en række forskellige behov for udredning og rehabilitering. Erfaringer fra tidligere projekter peger på, at de bedste resultater opnås ved brug af tværfaglige teams, dvs. en gruppe fagpersoner med forskellige faglige baggrunde. Gennem samarbejde og sparring yder vi en helhedsorienteret og fokuseret indsats for at hjælpe borgeren tilbage til arbejdet. Det er sagsbehandleren i Sygedagpengeafsnittet, der i samarbejde med Fønix afgør, om det er relevant at være tilknyttet.

2 Vil du vide mere, så kontakt Fønix, Camilla Storm Vestergaard på mail: eller på tlf Aktiviteter i Fønix Afklarende samtale Du vil altid starte med en afklarende samtale hos sagsbehandleren. Dernæst kan sagsbehandler visitere dig til en eller flere afklarende samtaler i Fønix. Det kan være med psykolog, fysio- /ergoterapeut, arbejdsmediciner, psykiater eller en jobkonsulent. Blandt andet på baggrund af den afklarende samtale vil det blive besluttet, hvad du dernæst kan tilbydes. Se nedenstående oversigt over tilbud. Du kan blive tildelt et eller flere tilbud samtidig eller forskudt. AFKLARENDE SAMTALE KONFERENCE -Tværfaglig drøftelse og planlægning af sagen VIRKSOMHEDS- SAMARBEJDE - Udarb. plan for tilbagevenden - Etablering og opfølgning/praktik -Indretning af arbejdsplads -Lovgivningsmæssige rammer -Sygedagpenge KURSUS - Styrketræning 1 & 2 - Depression på job - Find din arbejdsevne - Stressramte på arbejde - Praktikforberedende netværk - Rygskole - Udehold OPFØLGENDE INDIVIDUELLE SAMTALER -Psykolog -Terapeut - -Psykiater -Arbejdsmediciner Konference Din sag kan komme på konference, hvis der er behov for, at flere fagligheder bidrager med råd og vejledning i forhold til, at du kommer tilbage til arbejde. Du vil som minimum altid have haft en afklarende samtale med en fra Fønix inden konferencen. Konferencen består af et tværfagligt team, hvor din sagsbehandler, en psykolog og en fysio- eller ergoterapeut er til stede. Herudover indkaldes efter behov en jobkonsulent, en psykiater og/eller en speciallæge i arbejdsmedicin. Andre relevante aktører, så som din egen praktiserende læge, en repræsentant fra din A-kasse eller din fysioterapeut, kan også indkaldes, hvis det er til gavn for dit videre forløb. Dette sker kun under forudsætning af dit samtykke. På konferencen drøfter fagpersonerne sagen og bidrager med hver deres ekspertviden. Konferencen udmunder i et forslag til en plan for, hvorledes du bedst kan hjælpes tilbage til arbejde. Planen drøftes herefter med dig.

3 Virksomhedssamarbejde Fønix' udgangspunkt er, at du hurtigst muligt kommer tilbage til arbejde i det omfang det kan lade sig gøre, og ud fra de skånehensyn, som du har. Der kan være tale om genoptagelse af arbejde eller etablering af en praktik. I denne forbindelse kan Fønix hjælpe med at lægge en plan for din tilbagevenden. Typisk vil du blive tilknyttet en jobkonsulent, som kan tage kontakt til arbejdspladsen og hjælpe dig og arbejdsgiver med at udarbejde en konkret plan for tilbagevenden. Efter planen er lagt, vil jobkonsulenten eller en anden fra Fønix løbende følge op. Herudover vil Fønix kunne give arbejdspladsen råd og vejledning om din sygdoms betydning i forhold til dit arbejde. Det vil typisk være en psykolog, som kommer ud på arbejdspladsen og fortæller. Fønix kan også give råd- og vejledning i arbejdspladsindretning. Det vil typisk være en ergo- eller fysioterapeut, som kommer med ud på arbejdspladsen og hjælper med gode råd til arbejdspladsindretning. Beskrivelse af kurserne Det overordnede formål med kursusaktiviteterne i Fønix er at give dig redskaber og hjælp til at vende tilbage til arbejdslivet. Undervisningen på alle kurser foregår i en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg, fysisk aktivitet/øvelser og dialog. Kursus: Styrketræning 1 Mandage kl og torsdage kl Antal: 10 deltagere Målgruppe: Borgere med behov for specifik individuelt tilrettelagt træning. Eksempelvis borgere med bevægeapparats problematikker. Der er ingen teoretisk undervisning på holdet. Træning i motionslokaler tilpasses dit aktuelle trænings- og funktionsniveau. Du får et individuelt tilrettelagt træningsprogram, der understøtter fokus på arbejdsdygtighed og tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Programlægningen bliver varetaget af fysio- og ergoterapeuter. Når du deltager i fitness træning, kan det kombineres med individuelle opfølgningssamtaler hos terapeut, psykolog eller jobkonsulent. Der er også mulighed for, at du kan være delvist i arbejde. Fysioterapeut Henrik Bjørnskov og ergoterapeut Tove Iversen. Træningen har særligt fokus på: Understøtter fokus på arbejdsdygtighed og bidrager til at strukturere hverdagen Øget styrke og udholdenhed, øget kropsbevidsthed. Øgede handlemuligheder i forhold til at bevare eller forbedre dit funktionsniveau. Positive erfaringer med, at træningsømhed ikke nødvendigvis medfører forværring i den generelle smertetilstand, så du får mulighed for at have et mere aktivt liv og arbejdsliv.

4 Der er styrketræning i maskiner og med frie vægte samt kredsløbstræning fx på løbebånd, cross trainer eller cykel. Du kan blive introduceret for øvelser til hjemmetræning fx med elastikker eller uden redskaber. Du skal have træningstøj og indendørs sko med hver gang. Kursus: Styrketræning 2 Tirsdage kl og fredage kl Antal: 10 deltagere Målgruppe: Borgere med behov for specifik individuelt tilrettelagt træning. Eksempelvis borgere med bevægeapparats problematikker. Der er ingen teoretisk undervisning på holdet. Træning i motionslokaler tilpasses dit aktuelle trænings- og funktionsniveau. Du får et individuelt tilrettelagt træningsprogram, der understøtter fokus på arbejdsdygtighed og tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Programlægningen bliver varetaget af fysio- og ergoterapeuter. Når du deltager i fitness træning, kan det kombineres med individuelle opfølgningssamtaler hos terapeut, psykolog eller jobkonsulent. Der er også mulighed for, at du kan være delvist i arbejde. Fysioterapeut Ida Moch Roslev og ergoterapeut Victor Madsen. Træningen har særligt fokus på: Understøtter fokus på arbejdsdygtighed og bidrager til at strukturere hverdagen. Øget styrke og udholdenhed, øget kropsbevidsthed. Øgede handlemuligheder i forhold til at bevare eller forbedre dit funktionsniveau. Positive erfaringer med, at træningsømhed ikke nødvendigvis medfører forværring i den generelle smertetilstand, så du får mulighed for at have et mere aktivt liv og arbejdsliv. Der er styrketræning i maskiner og med frie vægte samt kredsløbstræning fx på løbebånd, cross trainer eller cykel. Du kan blive introduceret for øvelser til hjemmetræning fx med elastikker eller uden redskaber. Du skal have træningstøj og indendørs sko med hver gang. Kursus: Udetræningshold Mandage kl og torsdage kl

5 Antal: 15 deltagere Målgruppe: Primært borgere med psykiske problemstillinger. Borgeren med behov for stor fleksibilitet og som kan indgå i uforpligtede interaktioner. Der er ingen teoretisk undervisning på holdet. På kurset er der fokus på arbejdsdygtighed. Vi arbejder med en generel forbedring af kondition og muskelstyrke. Du vil blive udfordret og få pulsen op. Vi vil følge op på den enkeltes fysiske og mentale udfordringer under træningen. Der vil blive taget individuelle hensyn. Baggrund: Træning ude gør dig glad. Undersøgelser fra bl.a. Det europæiske center for miljø og sundhed, viser at du både fysik og psykisk reagerer ekstra positiv og bliver gladere, samt får mere energi, når du dyrker motion i det fri. Endelig har folk, der træner ude i det fri, en større vilje til at gentage træningen igen og igen og er altså mere vedholdende end dem, der træner indendørs. Fysioterapeut Henrik Bjørnskov og ergoterapeut Viktor Madsen. Understøtter fokus på arbejdsdygtighed og bidrager til at strukturere hverdagen Løb, gåture og styrketræning. Afprøve nye øvelser og træningsformer. Snak om struktur på hverdagen og introduktion til nye vaner. Løbende gives viden og indsigt i forhold til relevante symptomer og helbredsmæssige barrierer i forhold til arbejdslivet. Træningen er altid udendørs, så tag tøj og sko på efter vejret og glæd dig til at få sved på panden i godt selskab. Kursus: Mindfullness og åndedrætstræning Bistrup Bakke 5, 4000 Roskilde Tirsdage kl Antal: Max. 10 deltagere Målgruppe: Borgere der har behov for den praktiske/kropslige tilgang til håndtering af deres stress eller smertetilstand. Kurset er med fokus på at give dig en specifik individuel introduktion til såvel åndedræt som Mindfullness træning. Træningen forgår på hold, men målrettes individuelle behov.

6 Ergoterapeut Tove Iversen og fysioterapeut Ida Moch Roslev. Understøtter fokus på arbejdsdygtighed og bidrager til at strukturere hverdagen. Fokus på åndedræts teknikker. Udspænding /afspændings øvelser der facilitere åndedrætsfunktionen. Introduktion til mindfullness samt praktiske øvelser i forhold til dette herunder meditationer. Hjemmeøvelser og opsamling med henblik på implementering af praksis. Træningen vil primært foregå indendørs og du skal have tøj på som du har fri bevægelighed i. Kursus: Rygskole Fønix, Bistrup Bakke 5, 4000 Roskilde Tirsdage kl og fredage kl Antal: 12 deltagere Målgruppe: Borgere, der som følge af diverse rygproblematikker, er sygemeldte fra arbejdet. Borgere med diverse rygproblematikker, hvor det vurderes, at deltagelse på rygskolen i Fønix, vil kunne hjælpe borgeren tilbage til arbejdsmarkedet. Træning foregår på hold, men tilpasses den enkeltes niveau og evt. diagnose. Øvelserne har til formål at øge muskelstyrke og stabilitet omkring mave og ryg, for dermed at reducere smerterne. Samtidigt vil der også indgå teoretiske oplæg. Den teoretiske undervisning og den fysiske træning skal supplere hinanden, således at borgerne opnår det bedst mulige resultat og hurtigst mulige vej tilbage til arbejdsmarkedet. Budskabet er lev som du plejer, dyrk motion fra dag et. De teoretiske oplæg vil omhandle følgende temaer: TTA Tilbage til arbejde (dannelse af evt. ny aktivitetsidentitet ift. tilbagevenden til arbejde). Psykoedukation (herunder viden om smertehåndtering, symptomlindring, skånebehov m.v.). Ergonomi (undervisning i hensigtsmæssige arbejdsstillinger og løft). Afspænding (åndedrættets betydning ift. muskelspændinger og smerter). KRAM-faktorer (de fysiologiske forhold omkring kost, rygning, alkohol og motion). Søvn (betydningen af søvn ift. smerter, træning og generelt velvære).

7 Træningsprogram (introduktion til div. øvelser, som borgeren på egen hånd kan udføre i fitnesscenter el. derhjemme efter endt forløb i Fønix). Fysioterapeut Nanna Baszkiewicz og Ergoterapeut Victor Madsen. Træningen vil primært foregå indendørs, men der kan forekomme aktiviteter udendørs. Medbring tøj efter vejrforholdene og sko til indendørs brug. Kursus: Depression på job - DJ Mandage og torsdage kl På kurset får du redskaber der medvirker til, at du bedre kan leve det liv og arbejdsliv du ønsker. Du vil få viden om depression og dine muligheder for at påvirke dit liv i retninger der øger livskvaliteten og understøtter tilbagevenden til arbejdslivet. Du vil møde andre med depression, fx som reaktion på belastning. Psykolog Susanne Zajac og fysioterapeut Nanna Baszkiewicz. Viden om depression og håndtering af depressive symptomer. Forvaltning af din energi. Skabe struktur på hverdagen, og øge oplevelsen af kontrol over eget liv. Hvordan kan jeg bedst muligt blive arbejdsdygtig. Søvn, kost og motion som forebyggelse og behandling. Der er fysisk træning hver gang, det kan være introduktion til mindfulness og vejrtrækningsøvelser eller udendørs træning, så du skal have tøj og sko på, efter vejret. Der vil forekomme hjemmeopgaver, der understøtter den viden du får i undervisningen. Kursus: Stressramte på arbejde SPA Mandage og torsdage kl På kurset er der fokus på at give dig let anvendelige redskaber til at imødekomme og håndtere stressende omstændigheder i hverdagen.

8 Samtidig vil aktiviteterne bakke op omkring fastholdelse på din arbejdsplads, eller alternativt overgangen til jobsøgning. Derfor kan du kombinere din deltagelse på holdet med arbejde og eller træning. Psykolog Erik Svinhufvud og terapeut Tove Iversen Viden om stress og stressreaktioner. Bevidsthed om egne stressfaktorer og forebyggelse af disse. At støtte, motivere og inspirere hinanden i at håndtere stressproblematikker og arbejdsliv. Arbejdsidentitet som udfordring og drivkraft. Sund livsstil med fokus på søvn, KRAM-faktorer, medicin og egenomsorg. Arbejde med accept af livsvilkår, ansvarlighed, personlige rettigheder og skam/ skyld. Erfaringer og redskaber til at holde et bæredygtigt energiregnskab. Der vil være let motion, mindfulness, afspænding eller yoga, så tag løstsiddende tøj på. Der vil forekomme hjemmeopgaver, der understøtter den viden du får i undervisningen. Kursus: Praktikforberedende Hold Tirsdage kl og fredage kl På kurset vil du møde andre med såvel fysiske som psykiske problemstillinger. For at understøtte din vej tilbage til arbejde, får du redskaber til at få hverdagen til at fungere, så du kan bruge dine ressourcer bedst muligt. Emner som søvn, døgnrytme, at leve med kroniske smerter og at gøre sig klar til en virksomhedspraktik vil skabe tryghed omkring, hvordan du finder tilbage til arbejdsmarkedet. fysioterapeut Henrik Bjørnskov, psykolog Helle Beder og jobkonsulent Lene Brogaard Støtte til at få nye hensigtsmæssige vaner og få en god struktur på hverdagen. Give redskaber der kan understøtte dig til at opleve kontrol og for igen at blive arbejdsdygtig. Arbejde med motivation for at finde en relevant praktik og tilbagevenden til arbejdsmarkedet. Redskaber til at definere dine værdier, sætte mål og arbejde på at nå dem.

9 Fysisk aktivitet under hensyntagen til dine skånehensyn og fysiske form. Der er fysiskaktivitet udendørs hver gang, så du skal have tøj og sko på efter vejret. Der vil forekomme hjemmeopgaver, der understøtter den viden du får i undervisningen. Kursus: Find din arbejdsevne Mandage og torsdage kl Holdet er for dig som er ledig og hvor det vurderes at du står overfor en raskmelding indenfor den nærmeste fremtid. Fysioterapeut Ida Moch Roslev, psykolog Mie Hylke og jobkonsulent Sofie Haals Problemer/bekymringer, der melder sig i forbindelse med at skulle raskmeldes til ledighed. Lette overgangen til fra sygemelding til jobsøgning mest muligt. At sætte dine kompetencer i relation til arbejdsmarkedet. Arbejde med at tydeliggøre dine værdier og derigennem skabe en målsætning. Arbejde med krop og psyke i forhold til arbejdsidentitet og arbejdsdygtighed. Give dig redskaber til at handle og tage kontrol over dit liv og dine handlemuligheder. Hver 6. uge kommer en virksomhedskonsulent fra A-dagpenge og fortæller om rettigheder og pligter som ledig. Der er ligeledes etableret et samarbejde med INSP!, hvor du kan få indblik i deres tilbud til ledigere borgere. Der er fysisk aktivitet udendørs hver gang, så du skal have tøj og sko på, som kan klare en gang træning. Der vil forekomme hjemmeopgaver, der understøtter den viden du får i undervisningen.

10 Kursusoversigt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Depression på job (Nanna / Susanne) Styrketræning 2 (Ida / Victor) Konference Depression på job (Nanna / Susanne) Styrketræning 2 (Ida / Victor) Find din arbejdsevne (Ida / Mie / Sofie) Styrketræning 1 (Tove / Henrik) Praktikforberedende hold (Helle / Lene / Henrik) Rygskole (Nanna / Victor) Find din arbejdsevne (Ida / Mie / Sofie) Styrketræning 1 (Tove / Henrik) Praktikforberedende hold (Helle / Lene / Henrik) Rygskole (Nanna / Victor) Mindfullness og åndedræts træning (Tove / Ida) Stressramte på arbejde (Tove / Erik) Stressramte på arbejde (Tove / Erik) Udehold (Henrik / Victor) Udehold (Henrik / Victor) Opfølgende individuelle samtaler Vurderes det, at individuelle opfølgende samtaler vil have en særlig betydning for, at du kan vende tilbage til arbejdslivet, kan du få sådanne med en jobkonsulent, arbejdsmediciner, psykiater, ergo/fysioterapeut eller psykolog. Formålet med samtalerne er at se på dine udviklingsmuligheder i forhold til tilbagevenden til arbejdslivet. Samtalerne kan finde sted i Fønix eller ude på arbejdspladsen.

11 Praktisk information Adresse: FØNIX Bistrup Bakke Roskilde Fønix ligger på Slottet, Bistrup Bakke 5 i Roskilde. Der kører bybusser fra Roskilde station. Bus 207 mellem Osted og Roskilde station holder på Bistrup Vænge og Vesthospitalet næsten lige overfor Slottet på Bistrup Bakke 5. Bussen kører i begge retninger 1 gang i timen. Bus 202A mellem Musicon og Margrethehåb via Roskilde station holder på Bjergmarken ved Rørmosen. Man skal herefter ud på en lille gåtur på ca. 1,1 km ned til Slottet. Busserne kører i begge retninger 2-4 gange i timen, alt efter tidspunkt på dagen. Du kan finde de nøjagtige tider på Til fods tager turen ca. 42 minutter (3,2 km) til / fra Roskilde station. Sygdom og fravær Al fremmøde i FØNIX bliver registreret. Det er derfor vigtigt altid at melde afbud ved sygdom og andet fravær. Bliver du syg, eller er du på anden måde forhindret i at møde til undervisning, træning eller samtale, skal du melde begrundet afbud til Fønix ml. kl på telefonnummer Du skal ringe hver dag, du er syg/fraværende inden undervisningens/mødets start. Vi vil gerne understrege vigtigheden herfor, da udeblivelse uden afbud kan føre til ophør af udbetaling af sygedagpenge. Behandling Der er mødepligt i FØNIX, så vi forventer, at du planlægger eventuelle aftaler hos egen praktiserende læge, kiropraktor, fysioterapeut, samtaler hos psykolog m.v. i tidsrummet uden for aftaler og undervisning i FØNIX. Aftaler med diverse speciallæger, hospitaler, psykiater m.m. hvor der er ventetid, fastholdes naturligvis. Kontakt Navn Telefon Leder Karin Collins Administrationsøkonom Camilla Storm Vestergaard Administrativ Lone Hjorth Administrativ Malene Rishøj Karinc@roskilde.dk camillasv@roskilde.dk lonehjorth@roskilde.dk maleneris@roskilde.dk Studentermedhjælper yassinei@roskilde.dk

12 Yassine Idrissi Fysioterapeut Henrik Bjørnskov Ergoterapeut Tove Iversen Fysioterapeut Ida Moch Roslev Fysioterapeut Nanna Baszkiewicz Ergoterapeut Victor Madsen Psykolog Helle Vestergaard Beder Psykolog Susanne Zajac Psykolog Erik Svinhufvud Psykolog Mie Østergaard Hylke Dorthe T. Damgaard Berit Hendriksen Sofie Haals Maria Dangvard Jensen Jan Nielsen Lene Schack Brogaard Matilde Descroix Ib René Kanto

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af: Fønix arbejder for at nedbringe sygefraværet. Fønix består af et stærkt tværfagligt team, der har stor erfaring med at hjælpe sygemeldte borgere. Har du f.eks. depression, stress, smerter eller angst,

Læs mere

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af:

Fønix og sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet arbejder tæt sammen for at hjælpe sygemeldte borgere. De 2 enheder består af: Fønix arbejder for at nedbringe sygefraværet. Fønix består af et stærkt tværfagligt team, der har stor erfaring med at hjælpe sygemeldte borgere. Har du f.eks. depression, stress, smerter eller angst,

Læs mere

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter Vi har et mål... at bringe ledige borgere ud på/tættere på arbejdsmarkedet Fra mange års erfaring med at bringe ledige

Læs mere

H v i s d u b l i v e r s y g

H v i s d u b l i v e r s y g H v i s d u b l i v e r s y g R e t t i g h e d e r P l i g t e r M u l i g h e d e r Slagelse E n t i d l i g i n d s at s va r e r l æ n g s t Indhold 2 En tidlig indsats varer længst 4 Roller og ansvarsfordeling

Læs mere

Kræft i gang med hverdagen

Kræft i gang med hverdagen SOLRØD KOMMUNE Kræft i gang med hverdagen Støttemuligheder til kræftramte og deres pårørende i Solrød Kommune Solrød Kommune Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon: 56182000 (telefonomstilling) www.solrod.dk

Læs mere

EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED

EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED EN HJERNERYSTELSE, DER VARER VED En undersøgelse af effekten af et rehabiliteringsforløb for personer, der lider af postcommotionelt syndrom Projektet er gennemført i perioden 1. januar 2012 19. august

Læs mere

april 7 Tillægsmoduler CAB Center for Afklaring og Beskæftigelse

april 7 Tillægsmoduler CAB Center for Afklaring og Beskæftigelse april 7 Tillægsmoduler 2015 CAB Center for Afklaring og Beskæftigelse Indhold Tillægsmodul: Fysisk træning... 2 Tillægsmodul: Træning i varmtvandsbassin... 4 Tillægsmodul: Kostvejledning... 5 Tillægsmodul:

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Projekt Bedre helbred Tag hånd om dig selv Psykolog Janne Rützou & Fysioterapeut Gerd Grupe

Projekt Bedre helbred Tag hånd om dig selv Psykolog Janne Rützou & Fysioterapeut Gerd Grupe Projekt Bedre helbred Tag hånd om dig selv Psykolog Janne Rützou & Fysioterapeut Gerd Grupe Øget selvværd og øget effektivitet Bedre kropsbevidsthed og stresshåndtering Trivsel og personlig tilfredshed

Læs mere

Aktive hurtigere tilbage

Aktive hurtigere tilbage Baggrund og formål: Lovgivningen giver i dag kun jobcentrene mulighed for at sætte s beskæftigelsesrettet indsats i gang for: Syge modtagere af kontanthjælp og starthjælp Det hæmmer h kommunernes mulighed

Læs mere

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens

SYGEMELDT. Korrektur. Hvad skal du vide? Horsens SYGEMELDT Hvad skal du vide? Horsens Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sygemeldt og aktiv...side 3 Udbetaling af sygedagpenge...side 4 Når vi modtager din sygemelding...side 6 Opfølgning det videre

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse. Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan?

Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse. Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan? Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan? Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen Undersøgelser peger på følgende fordele ved indsatsen kræftpatienterne

Læs mere

Et tilbud til dig, der lider af stress, angst eller depression

Et tilbud til dig, der lider af stress, angst eller depression Et visionært og nyskabende partnerskabsprojekt Vi skaber et sammenhængende sundhedsvæsen Et tilbud til dig, der lider af stress, angst eller depression www.integratedcare.dk Et hurtigere og mere sammenhængende

Læs mere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere

Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere 19. april 2010 Notat om regler om visitation af sygedagpengemodtagere J.nr.2010-0005276 3.kt. Det er besluttet at ændre bekendtgørelsen om sygedagpenge for at fastsætte nærmere regler om visitation af

Læs mere

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom Rehabilitering og rådgivning Hvad tilbyder sundhedscentret? Sundhedscenter for Kræftramte er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse og

Læs mere

Evaluering. 1. Projektets titel og projektperiode 1.a Projektets titel Tidlige tegn på depression 30.11.2010. Starttidspunkt 15.3.

Evaluering. 1. Projektets titel og projektperiode 1.a Projektets titel Tidlige tegn på depression 30.11.2010. Starttidspunkt 15.3. Evaluering Job & Helbred 1. februar 2011 1. Projektets titel og projektperiode 1.a Projektets titel Tidlige tegn på depression 1.b Projektperiode: Starttidspunkt 15.3.2010 Sluttidspunkt 30.11.2010 Evaluering

Læs mere

Effekter af ændringerne i sygedagpengeloven (L21) SFI evaluering

Effekter af ændringerne i sygedagpengeloven (L21) SFI evaluering 08-0816 - JEHØ 13.05.2008 Kontakt: Jette Høy - jeho@ftf.dk - Tlf: 3336 8845 Effekter af ændringerne i sygedagpengeloven (L21) SFI evaluering SFI har evalueret effekter af ændringer i sygedagpengeloven

Læs mere

Protokol (anonymiseret udgave)

Protokol (anonymiseret udgave) Protokol (anonymiseret udgave) Fremtidsværksted 19. november 2007 på RUC 'Den gode sagsbehandling ved langtidssygdom og nedsat erhvervsevne' Sammenfatning (utopier og virkeliggørelse) Der ønskes mere tid

Læs mere

På Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10. januar 2008 blev det besluttet, at Forvaltningen skal fremkomme med budget på følgende tiltag:

På Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10. januar 2008 blev det besluttet, at Forvaltningen skal fremkomme med budget på følgende tiltag: Pkt.nr. 5 Sundhedspuljen 2009 663812 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at aktiviteter og budget tages til efterretning Politisk beslutning: Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

M u l i g h e d e r S t ø t t e V e j l e d n i n g. Rudersdal

M u l i g h e d e r S t ø t t e V e j l e d n i n g. Rudersdal Hvis din kollega er syg M u l i g h e d e r S t ø t t e V e j l e d n i n g Rudersdal H v i s d i n k o l l e g a e r s y g Indhold 2 Hvis din kollega er syg 4 Skab en god spiral 6 Tilbage til jobbet 8

Læs mere

Opsamlingsnotat. Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune

Opsamlingsnotat. Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune Opsamlingsnotat Fællesseminar mellem Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Allerød Kommune 7. februar 2011 Indledning Det lokale Beskæftigelsesråd og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

TTA-teamets målopgørelse for 2011

TTA-teamets målopgørelse for 2011 TTA-teamets målopgørelse for 2011 Hvad indeholder målopgørelsen Målopgørelsens formål er at give et overblik over de resultatkrav, TTA-teamet er underlagt, og i hvilken grad disse er blevet indfriet i

Læs mere

DET KAN SKE. for alle

DET KAN SKE. for alle DET KAN SKE for alle Indhold 4 Arbejdsfastholdelse 6 Ret og Pligt (arbejdsevne) 9 Kan jeg sige nej til et arbejde? 10 Hvad er et rimeligt arbejde? 12 Redskaber 17 Nyttige hjemmesider 18 Kontakt 2 Farum

Læs mere

Information til sygemeldte

Information til sygemeldte Information til sygemeldte Hvad er sygedagpenge? Sygedagpenge er en offentlig ydelse, som du kan få i kortere tid, hvis du er helt eller delvist uarbejdsdygtig. Dvs. du kan ikke være sygemeldt, hvis f.eks.

Læs mere

Center Sundhed. Rehabiliteringsforløb for borgere med kræft

Center Sundhed. Rehabiliteringsforløb for borgere med kræft Rehabiliteringsforløb for borgere med kræft Baggrund I Rebild Kommune er der i alt 28.892 borgere, hvoraf der er 16.435 borgere i den erhvervsaktive alder (20-64 år). Hvert år er der ca. 173 nye kræfttilfælde

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Sammenfatning af resultater i Solsideprojektet tidlig og koordineret rehabiliteringsindsats til sygemeldte med problemer i bevægeapparatet

Sammenfatning af resultater i Solsideprojektet tidlig og koordineret rehabiliteringsindsats til sygemeldte med problemer i bevægeapparatet Sammenfatning af resultater i Solsideprojektet tidlig og koordineret rehabiliteringsindsats til sygemeldte med problemer i bevægeapparatet Forvaltningerne indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag December 2015 Nedenstående cases beskriver cases på de budgetforslag der er beskrevet i det samlede besparelseskatalog for arbejdsmarkedsområdet. Indsats

Læs mere

1. Onboarding og uddannelse

1. Onboarding og uddannelse Den systematiske sygefraværsindsats i MSO skal sikre, at målet om 9,5 sygefraværsdage pr. medarbejder i 2016 nås. Målet skal nås gennem en række fokusområder og konkrete indsatser, som er beskrevet i denne

Læs mere

NOTAT. Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt

NOTAT. Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt Kommunalbestyrelsen har på møde den 6. oktober 2015 besluttet at implementere SLID, Gigtskole for en toårig forsøgsperiode (2016-2017). Genoptræningen

Læs mere

Job- og sundhedsmentor

Job- og sundhedsmentor Evalueringsrapport Job- og sundhedsmentor Dato 4/3 2013 21/6 2013, i alt 16 uger Formål Job- og sundhedsmentor havde til formål at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet for borgere med en reel nedsat

Læs mere

SYGEDAGPENGEREFORMEN. De nye sygedagpengeregler. Mandag den 8. december 2014. Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg

SYGEDAGPENGEREFORMEN. De nye sygedagpengeregler. Mandag den 8. december 2014. Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg SYGEDAGPENGEREFORMEN De nye sygedagpengeregler Mandag den 8. december 2014 Underviser: Socialrådgiver Louise Flensborg SYGEDAGPENGEREFORMEN FAKTA TAL FØR REFORMEN 400.000 personer modtager hvert år sygedagpenge

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Sund i job Dato: 15.01.13 Rettet af: SIHA Version: 12 Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé

Læs mere

RESSOURCE KONSULENTER

RESSOURCE KONSULENTER RESSOURCE KONSULENTER Projekt sundhed på arbejdsmarked Formål med projektet Projektets overordnede formål er at borgere som er sygdomsramte pga stress, angst, depression vender tilbage på arbejdsmarkedet

Læs mere

Sygedagpengeopfølgning

Sygedagpengeopfølgning Sygedagpengeopfølgning Muligheder i sygedagpengereformen Viden om tidlig virksomhedsrettet indsats Forventningsafstemning 1. Sygedagpengereformen 2. Viden om en tidlig og aktiv virksomhedsindsats for sygemeldte

Læs mere

Bilag 2 anerkender ansvar livskvalitet nærvær respekt

Bilag 2 anerkender ansvar livskvalitet nærvær respekt Kvalitetsstandard for genoptræning og vedligeholdende træning Servicelovens 86, stk. 1 og 2 Kære borger Vi har udarbejdet en række kvalitetsstandarder, som giver dig information om den hjælp, du kan få

Læs mere

vær sygefra værd at vide om

vær sygefra værd at vide om sygefravær værd at vide om Når du bliver syg, kan der opstå mange spørgsmål: Hvordan ser min økonomi ud under min sygdom? Hvad gør jeg for at sikre, at jeg stadig har mit job, når jeg atter bliver rask?

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet 9. maj 2012 Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet Dette notat indeholder grundlaget for Silkeborg Kommunes administration af sygedagpengeområdet. Notatet beskriver de centrale retningslinjer

Læs mere

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Psykisk rehabilitering Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Undervisning Projektet er baseret på undervisning om psykisk sårbarhed i en arbejdsmæssig sammenhæng, herunder årsager, symptomer, behandling og forebyggelse

Læs mere

Erfaringer med aktivering af personer med stress/psykiske lidelser. De Nordjyske Jobcentre 11. Juni 2009

Erfaringer med aktivering af personer med stress/psykiske lidelser. De Nordjyske Jobcentre 11. Juni 2009 Erfaringer med aktivering af personer med stress/psykiske lidelser Lars Aakerlund Speciallæge i psykiatri, ph.d. PPclinic Behandling af psykiske lidelser med fokus på funktionsevne Fastholdelse og integration

Læs mere

Kvalitetsstandard for ressourceforløb

Kvalitetsstandard for ressourceforløb Kvalitetsstandard for ressourceforløb Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen har medført store ændringer i arbejdet med komplekse sager. Ud fra

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Øje for nærvær er én af direktionens fire interne målsætninger, som er beskrevet i deres arbejdsgrundlag for 2013.

Øje for nærvær er én af direktionens fire interne målsætninger, som er beskrevet i deres arbejdsgrundlag for 2013. Center for Økonomi & HR Side 1 af 7 Handleplan for Øje for nærvær II 11. januar 2013 1. Baggrund Der er politisk bevågenhed på fraværet i Faxe Kommune, og borgmesteren tilkendegav i sin nytårstale anerkendelse

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

Sygemeldt Hvad gør du?

Sygemeldt Hvad gør du? Sygemeldt Hvad gør du? Alle kan blive ramt af sygdom, men hvordan forholder du dig egentlig i sådan en situation, og hvordan kommer du ud af det igen? I denne folder kan du læse om de forhold, der gælder,

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013

Status et øjebliksbillede i maj/juni 2013 Status et øjebliksbillede i maj/juni 013 Nærværende status bygger på opgørelser i hver af de 8 medvirkende kommuner og en opgørelse på tværs af kommunerne pr. maj/juni 013 (se tabel 1 og ): Hvor mange

Læs mere

Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune:

Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune: Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune: Den faglige tilgang og de konkrete tilbud Indledning Center for Socialpsykiatri (CfS) arbejder ud fra nedenstående faglige rehabiliterings-tilgang: Psykosocial

Læs mere

EFFEKTER AF BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATSER FOR SYGEMELDTE. Hvad ved vi, om hvad der virker?

EFFEKTER AF BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATSER FOR SYGEMELDTE. Hvad ved vi, om hvad der virker? EFFEKTER AF BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATSER FOR SYGEMELDTE Hvad ved vi, om hvad der virker? Disposition Afgrænsning af litteraturen Hvad ved vi om effekten af beskæftigelsesrettede indsatser for kort-

Læs mere

Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt

Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt [Skriv tekst] Beskrivelse af psykiaterens rolle i Det store TTA projekt Baggrund Rammen omkring TTA projektet udgøres af TTA-koordinatoren, TTA-teams

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART I NORDDJURS KOMMUNE DU STÅR NU MED EN BROCHURE, DER BESKRIVER NORDDJURS KOMMUNES INDSATS I FORHOLD TIL ERHVERVET HJERNESKADE. VI VIL I NORDDJURS KOMMUNE

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

Nyhedsbrev Nr. 1 januar 2016

Nyhedsbrev Nr. 1 januar 2016 Tilbud i Sundhedshuset Vægttabstilbud Vi tilbyder vejledning, når du gerne vil: - gøre noget ved din vægt - stoppe med at ryge - i gang med motion - spise sundere - eller ønsker en samtale om hvordan du

Læs mere

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD TRÆNING LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Første skoledag 0 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

Kontakt oplysninger. Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 på modul 1 2 på modul 2 2 på modul 4 2 på modul 7

Kontakt oplysninger. Generel information Antal kliniske undervisningspladser: 2 på modul 1 2 på modul 2 2 på modul 4 2 på modul 7 Afdeling for træning og patientrettet forebyggelse Skaboeshusevej 100 D 5800 Nyborg Tlf. 63333 7872 Institutionens webadresse: www.nyborg.dk/da-dk/borger/sundhedsygdom/traeningoggenoptraening Kontakt oplysninger

Læs mere

TILBAGE I JOB. Jesper Karle Speciallæge, dr. med.

TILBAGE I JOB. Jesper Karle Speciallæge, dr. med. TILBAGE I JOB -Hurtigt og forsvarligt Jesper Karle Speciallæge, dr. med. Temaer Stress eller sygdom? Forskellige sygdomsbilleder Reduktion af sygefravær og undgåelse af udstødning fra arbejdsmarkedet

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Forvaltning/område: Sygedagengeområdet

Forvaltning/område: Sygedagengeområdet Forvaltning/område: Sygedagengeområdet Motivationsfiguren 3.1.3. - der er ca. lige stor motivation for livsforandringer blandt langvarigt syge og ikke langvarigt syge. Sygefravær ift. Sundhedsadfærd og

Læs mere

Notat. Opfølgning på aktivlinjen på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Notat. Opfølgning på aktivlinjen på sygedagpengeområdet. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Opfølgning på aktivlinjen på sygedagpengeområdet Οπφ λγνινγ π ακτιϖλινϕεν π σψγεδαγπενγεοµρ δετ. Siden sommeren 2009 har det været muligt at aktivere

Læs mere

Projekt. Aktive hurtigere tilbage. 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009

Projekt. Aktive hurtigere tilbage. 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009 Projekt Aktive hurtigere tilbage 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009 Rammerne for projektet Alle borgere født i ulige år med 1. gangsamtaler fra 1. januar frem til 1. maj

Læs mere

Aktiv hver dag. Træning i hjemmet

Aktiv hver dag. Træning i hjemmet Aktiv hver dag Træning i hjemmet Rudersdal Kommune ønsker, du kan leve livet på dine egne betingelser så længe som muligt. I denne pjece kan du læse om, hvordan du med hjælp fra Aktiv hver dag måske igen

Læs mere

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked

Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Regeringen, maj 2 Regeringen, maj 2 Et debatoplæg om det rummelige arbejdsmarked Publikationen kan

Læs mere

Udkast Projekt Frivillighed 28-05-2015

Udkast Projekt Frivillighed 28-05-2015 Projekt Frivillighed Indledning Med Projekt Frivillighed ønsker TUCJOB ApS, i samarbejde med Jobcenter Hedensted, at nytænke, udvikle og gennemføre en tværfaglig støttende indsats overfor borgere i Hedensted

Læs mere

FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER

FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER FORORD Velkommen i Frederiksberg Sundhedscenter. En lang række sundhedstilbud til dig som borger er samlet i Frederiksberg Sundhedscenter. Her kan du komme med alt fra din

Læs mere

Eksempler på indsatser, der er målrettet borgere med psykiske udfordringer

Eksempler på indsatser, der er målrettet borgere med psykiske udfordringer Eksempler på indsatser, der er målrettet borgere med psykiske udfordringer 1. Korte afklarende psykologforløb med fokus på arbejdsmarkedet. 2. Kognitive forløb for personer med angst/depression Forløb

Læs mere

Sygedagpengereformen - Hvad betyder den for virksomhederne?

Sygedagpengereformen - Hvad betyder den for virksomhederne? Sygedagpengereformen - Hvad betyder den for virksomhederne? Anette Hansen, seniorkonsulent 11. November 2015 Anette Hansen Seniorkonsulent Mail: ah@cabiweb.dk Mobilnr. 40 38 54 74 Side 2 Det kan du få

Læs mere

Helbredsproblemer. behøver ikke altid at føre til sygemelding. Brug Jobcentret i tide!

Helbredsproblemer. behøver ikke altid at føre til sygemelding. Brug Jobcentret i tide! Helbredsproblemer behøver ikke altid at føre til sygemelding Brug Jobcentret i tide! Indledning Denne pjece er udarbejdet som et led i samarbejdet mellem Jobcenter Middelfart og 4 virksomheder. Den skal

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Har du behov for smertebehandling?

Har du behov for smertebehandling? Allévia tilbyder flere former for smertebehandling Ved det første møde med teamet lægges der en individuel plan, udarbejdet efter vores faglige vurdering men vi medinddrager også dine ønsker og forventninger

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 1. Halvår 2013 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 1. Halvår 2013 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 3 Køn... 4 Alder... 4 Tilbud...

Læs mere

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn Her er der plads til at notere din læges navn Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital Lægen. Med venlig hilsen Personalet Onkologisk og Palliativ Afdeling 0862/0661 Velkommen til Onkologisk

Læs mere

Aktiviteter i 2015: JULI AUGUST SEPTEMBER. www.jobboxen.ikast-brande.dk

Aktiviteter i 2015: JULI AUGUST SEPTEMBER. www.jobboxen.ikast-brande.dk Aktiviteter i 2015: JULI AUGUST SEPTEMBER www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende og arbejdsgivere i hele landet.

Læs mere

Faglig rejseberetning - Færøerne

Faglig rejseberetning - Færøerne Faglig rejseberetning - Færøerne Individuelt forløb modul 13: 2 ugers studietur til Færøerne Malene Hjort Andersen Malene.hjort@gmail.com Karen Veel Jeppe karen_v_jeppe@hotmail.com Maria Liv Gustafsen

Læs mere

GUIDE TIL JOBCENTERET OG ANDRE FAGFOLK

GUIDE TIL JOBCENTERET OG ANDRE FAGFOLK GUIDE TIL JOBCENTERET OG ANDRE FAGFOLK Når den unge på vej til uddannelse og job har et sjældent handicap JOB Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri 1 2 JOB Unge mennesker med sjældne sygdomme kan

Læs mere

Fællesstrategi i SAS til begrænsning af tilgangen til permanente ydelser

Fællesstrategi i SAS til begrænsning af tilgangen til permanente ydelser Fællesstrategi i SAS til begrænsning af tilgangen til permanente ydelser Da der d. 5.april 2011 blev afholdt et fælles temamøde for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalgene blev det aftalt, at der

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Januar 2016 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Job og Aktiv Jobcenter Kolding

Job og Aktiv Jobcenter Kolding September 2015. Job og Aktiv Jobcenter Kolding Sundstyrelsen, Sundhedscenter Kolding og Job center Kolding Tilkendelser af førtidspensioner i Kolding kommune Baggrund 3-årigt projektsamarbejde mellem Jobcenter

Læs mere

I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 2008 er et af indsatsområderne tidlig indsats.

I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 2008 er et af indsatsområderne tidlig indsats. Projekt: Hurtigere afklaring af sygemeldte med bevægeapparatslidelser og et tilbud om behandling I regeringens handleplan omkring sygemeldte fra juni 28 er et af indsatsområderne tidlig indsats. Citat

Læs mere

Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade

Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade Line Honoré, teamleder i Sundhedsafdelingen. Anne Gliemann, psykolog i Job og vækstcenter Middelfart. 1 Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb

Læs mere

Nyhedsbrev til praktiserende læger i Rudersdal Kommune. Marts 2009, nummer 3

Nyhedsbrev til praktiserende læger i Rudersdal Kommune. Marts 2009, nummer 3 Nyhedsbrev til praktiserende læger i Rudersdal Kommune Marts 2009, nummer 3 1 Forord Det Lokale Beskæftigelsesråd i Rudersdal Kommune udsender to gange årligt et elektronisk nyhedsbrev til de praktiserende

Læs mere

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1 Herning Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom side 1 Forord Denne pjece giver borgere, der modtager sygedagpenge eller løn under sygdom et indblik i, hvordan Jobcenter Herning arbejder med en sygedagpengesag.

Læs mere

STRATEGI FOR BYENS VETERANER (MED BEHOV FOR SÆRLIG STØTTE)

STRATEGI FOR BYENS VETERANER (MED BEHOV FOR SÆRLIG STØTTE) GODT VIDERE I LIVET STRATEGI FOR BYENS VETERANER (MED BEHOV FOR SÆRLIG STØTTE) FORORD De danske soldater yder en stor indsats i flere af verdens brændpunkter for at fremme lokalt demokrati og fred. Vores

Læs mere

NÅR VETERANER SKAL VIDERE I ET CIVILT JOB INTRODUKTION TIL ARBEJDET MED VETERANER. Når VET skal videre i et civilt job.indd 1

NÅR VETERANER SKAL VIDERE I ET CIVILT JOB INTRODUKTION TIL ARBEJDET MED VETERANER. Når VET skal videre i et civilt job.indd 1 NÅR VETERANER SKAL VIDERE I ET CIVILT JOB INTRODUKTION TIL ARBEJDET MED VETERANER Når VET skal videre i et civilt job.indd 1 2/16/2016 3:08:56 PM INDHOLD INDLEDNING HVAD ER EN VETERAN OPLEVELSER UNDER

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne

Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpenge, revalidering og varig nedsat arbejdsevne Sygedagpengelovgivningen, Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats og Lov om Aktiv Socialpolitik er komplekse love, som indeholder forskellige tiltag og

Læs mere

Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet

Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet Notat vedr. reform af sygedagpengesystemet Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har den 18. december 2013 indgået aftale om en reform af sygedagpengesystemet

Læs mere

Koordineret genoptræningsindsats og sygedagpengeopfølgning

Koordineret genoptræningsindsats og sygedagpengeopfølgning Titel Koordineret genoptræningsindsats og sygedagpengeopfølgning Forfattere Jes Bak Sørensen, cand.scient. ph.d. Sundhedsstaben Magistratsafdelingen for Sundhed & Omsorg Århus Kommune Rådhuspladsen 2 8000

Læs mere

At genfinde sig selv & håbet...

At genfinde sig selv & håbet... At genfinde sig selv & håbet... DET LÅ IKKE I KORTENE... Glad og harmonisk barn... Min Far - min helt... En helt almindelig familie Glad og ubekymret 12 år og 215 dage = 4. marts 1994 Min far dør! VERDENEN

Læs mere

Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Formål...1

Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Formål...1 Bilag 2 27.april 2011 HR/CNE/MAJAH Materiale til ledere til sygefraværssamtalen Udover SAMs sygefraværspolitik er der følgende relevant information til personaleledere vedrørende sygefravær: Indhold Formål...1

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2015 Hvad er personlig pleje? Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv.

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Seminar i Arbejdsmarkedskommissionen Thomas Mølsted Jørgensen Juni 2008 1 Andelen af modtagere af sygedagpenge, der ender

Læs mere

Sygemeldt Hvad skal du vide?

Sygemeldt Hvad skal du vide? Sygemeldt Hvad skal du vide? Redigeret maj 2012 Indhold Sygemeldt og aktiv... 3 Udbetaling af sygedagpenge... 3 Når vi modtager din sygemelding... 5 Opfølgning det videre forløb... 6 Samarbejde med læger...

Læs mere

Ansøgning til Pulje til lokale sundhedsprojekter for Projekt Fokus på sundhed og job

Ansøgning til Pulje til lokale sundhedsprojekter for Projekt Fokus på sundhed og job Norddjurs Kommune Sundhedsafdelingen Att.: Malene Bach Kirkestien 1 8961 Allingåbro Ansøgning til Pulje til lokale sundhedsprojekter for Projekt Fokus på sundhed og job Ansøger: Kontaktperson: Projektansvarlig:

Læs mere

Dagens mål Individuel læringsaftale Kobling til praksis. Tema: Mål:

Dagens mål Individuel læringsaftale Kobling til praksis. Tema: Mål: Kursusprogram, Opkvalificering, Forløb for ledige, SUF Undervisning 8.30-15.55 Dagens forløb Mandag d. 11. August 2014. Medvirken ved lægemiddelbrug i omsorgsarbejdet (47258) Underviser Tine Sørensen Tirsdag

Læs mere

jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom

jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom jobfastholdelse - behold dit job trods sygdom behold dit job trods sygdom Bliver du sygemeldt eller er i risiko for at blive det, kan du og din arbejdsgiver i fællesskab gøre en del for at sikre, at det

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Velkomstpjece til Arbejdsmedicinsk Afdeling. Patientinformation

Velkomstpjece til Arbejdsmedicinsk Afdeling. Patientinformation Velkomstpjece til Arbejdsmedicinsk Afdeling Patientinformation Arbejdsmedicinsk Afdeling Esbjerg Velkommen til Arbejdsmedicinsk Afdeling. I denne folder svarer vi på de spørgsmål, vores patienter ofte

Læs mere