Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme nr. 712: Vær velkommen, Herrens år

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme nr. 712: Vær velkommen, Herrens år"

Transkript

1 Fredag d. 2. januar 2015 Salme nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Til den første morgenandagt i det nye år har vi valgt en gendigtning af de første linjer i Biblen i form af den såkaldte Logos-hymne for at markere, at Biblen er fundamentet for vores liv og derfor også for de andagtsstykker, der vil blive anvendt i 2015 I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Det var i begyndelsen hos Gud, og alt blev til ved det, uden det blev slet intet til. I det var liv, og livet var menneskenes lys. Lyset skinner i mørket, men mørket fik ikke magt over det. Fadervor Mandag d. 5. januar 2015 Salme nr. 716: Guds godhed vil vi prise Herre vor Gud, Vi takker dig for alt det gode, du har givet os i det gamle år. Vi kommer til dig, fordi vi er urolige og bange for al det ukendte i det nye år. Vi gruer for, hvad andre kan gøre ved os, og hvad vi selv kan finde på.

2 Kom til os, når vi har mistet modet og ikke kan se vejen frem Vis os, hvad vi skal bede om, så vi ikke søger vort eget, men bærer andres nød og smerte frem for dig. Lad os vide, at vi er i Din hånd, hvad der end sker i det nye år. Tirsdag d. 6. januar 2015 Salme nr. 747: Lysets engel går med glans Himmelske Far Du har fulgt os gennem sorger og glæder og vist os din kærlighed og omsorg. Det takker vi dig for. Alligevel bekymrer vi os for dagen i morgen, som vi ikke kender. Derfor beder vi dig i Jesu navn: Gå med os ind i det nye år, så vi får overskud til selv at give og glæde ved at tage imod. Lad det kendes på os, at vi lever af din godhed.

3 Onsdag d. 7. januar 2015 Salme nr. 136: Dejlig er den himmel blå Kære Gud. Vær med os i dagen, som nu ligger foran os, vær med os i alle gøremål, i de opgaver vi ser frem til, og i dem vi ængstes ved. Giv os styrke, lad din godhed mod os sætte frugt i vores dagligdag, så der bliver forståelse og varme i vort liv med hinanden. Skab nærvær og oprigtighed i os - rodfæstede som vi er i din kærlighed. Fadervor.. Torsdag d. 8. januar 2015 Salme nr. 752: Morgenstund har guld i mund Herre, vor Gud. Lad dagen, vi nu har begyndt, blive god, som du er god. Bevar os fra det lumpne og lave, fra falskhed og hykleri. Giv os frimodighed til at vedkende os vores skyld over for mennesker

4 og bekende den for dig, så intet skal skille os fra hinanden og fra dig. Fadervor.. Fredag d. 9. januar 2015 Salme nr. 733: Skyerne gråner, og løvet falder Hellige Gud. Når vi rammes af usikkerhed over for det vi skal klare, når forholdet til mennesker omkring os bliver vanskeligt, eller vi fyldes af utålmodighed over spørgsmål, som ikke får svar - kom da til os, så vi får styrke ved din nærhed og vilje og kræfter til at støtte hinanden. Fadervor.

5 Mandag d. 12. januar 2015 Salme nr. 121: Dejlig er jorden Herre Vær med os i dagen, som nu ligger foran os, vær med os i store og små gøremål. Lad din godhed mod os sætte frugt i vores dagligdag, så der bliver forståelse og varme i vort liv med hinanden, og - Herre tilgiv os og kald på os, når vi fortaber os i det, som er uvæsentligt, og når vi bekymrede kredser om os selv og gør vort liv småt. Fadervor. Tirsdag d. 13. januar 2015 Salme nr. 749: I østen stiger solen op Herre, vor Gud. Hjælp os i dag at åbne vore hjerter for dit stærke ord, så vi fornyes, modnes og styrkes. Lad dagens lys være over os, og lad glimt af lyset fra din visdom og kærlighed lyse op i tanke, sind og samvittighed, så vi må lære at leve ret.

6 Hjælp os at kende forskel på det ægte og det tomme. Lad troen på din kærlighed give os mod og styrke til at gå ad de veje, du har beredt for os. Onsdag d. 14. januar 2015 Salme nr. 675: Gud, vi er i gode hænder Hellige Gud, himmelske Far, vi beder dig: Omgiv os med dit lys, lad din barmhjertighed skabe frihed og tryghed i vore hjerter, lad troen på dig forjage alle mørke tanker, enhver bitterhed og misundelse, al ængstelse og uro. Tak, fordi vi må lægge vores liv - med alt hvad det rummer - i dine hænder. Bevar os alle i Jesu navn. Fadervor..

7 Torsdag d. 15. januar 2015, Salme nr. 370: Menneske, din egen magt Herre vor Gud. Vi takker dig for den herlighed og rigdom, du omgiver os med. Bevar os fra at lægge noget af det, der er dit gode værk, øde for os selv eller for andre. Lær os at bære over i stedet for at bære nag. Gør os til et brugbart redskab i din hånd overalt, hvor der er brug for os. Fredag d. 16. januar 2015 Salme nr. 52: Du, Herre Krist Herre, vis din barmhjertighed mod alle, der ikke selv kan se en vej gennem deres nød. Vær med os alle, når vi trues af afmagt, og giv os hver især kræfter til at bære vore byrder. Tænd Kristus-troen i os

8 og kald håb og kærlighed til live så frimodighed, glæde og livsmod kan vokse i os så vi ikke lukker os om os selv, ikke skygger for hinanden, aldrig slukker lyset i et andet menneskes øjne. Mandag d. 19. januar 2015 Salme nr. 745: Vågn op og slå på dine strenge. Hellige Gud. Du har skabt dagen til arbejde og natten til hvile. Giv os da i dag styrke til at være tro i det kald, du har givet os, i det arbejde og de opgaver, vi har fået betroet. Brug os i din tjeneste og giv os frimodighed, vilje og kræfter til at støtte hinanden så vi kan leve dig til ære, os selv og vor næste til gavn og glæde. Bevar os alle i Jesu navn.

9 Tirsdag d. 20. januar 2015 Salme nr. 289: Nu bede vi den Helligånd Hellige Gud, himmelske Far Vi beder dig: Lad din barmhjertighed skabe frihed og tryghed i vore hjerter. Lad troen på dig forjage alle mørke tanker, enhver bitterhed og misundelse, al ængstelse og uro. Herre, når vi rammes af usikkerhed over for det vi skal klare, eller når forholdet til mennesker omkring os bliver vanskeligt send os da din ånd så vi får styrke ved din nærhed. Onsdag d. 21. januar 2015 Salme nr. 15: Op, al den ting, som Gud har gjort Herre vor Gud. Vi takker dig for den herlighed og rigdom, du omgiver os med. Bevar os fra at lægge noget af det, der er dit gode værk, øde for os selv eller for andre. Gør os til et brugbart redskab i din hånd

10 overalt, hvor der er brug for os. Tak, fordi vi må lægge vores liv -med alt hvad det rummeri dine hænder. Torsdag d. 22. januar 2015 Salme nr. 736: Den mørke nat forgangen er Hellige Gud, vi takker dig, fordi vores liv beror på din magt, ikke på vores. Overlad os aldrig til vores egen kortsynethed, forbarm dig over os, når vi lever i blindhed for din godhed. Du kender os bedre end vi kender os selv, retled os i denne konfliktfyldte verden. Vær med os, når vi rammes af smerte og sorg, når vi mister modet - når det bliver mørkt i os.

11 Fredag d. 23. januar 2015 Salme nr. 70: Du kom til vor runde jord Herre vor Gud, lær os at skelne mellem det, der er vigtigt i vort liv og det, som ikke er det mellem det, vi må møde med alvor og det, vi må bære over med - hos andre og hos os selv. Men giv os også styrke til at ændre dét i vort liv, som skader andre og skader os selv. Jesus Kristus, giv os livsmod og visdom, giv os din fred. Mandag d. 26. januar 2015 Salme nr. 613: Herre, du vandrer forsoningens vej Jesus Kristus. Du som bor i lyset, men også møder os i mørket, forbarm dig over os, når vi mangler udholdenhed og kraft. Styrk os, når vi fanges i bekymring og angst. Lad troen og håbet vokse og modnes i vort indre.

12 Lær os at glædes over det, der lykkes for os - uden at blive hovmodige. Tilgiv os, hvad vi har gjort af uret mod andre eller har forsømt. Trøst os, så vi ikke fortvivler over vore nederlag. Tirsdag d. 27. januar 2015 Salme nr. 658: Når jeg er træt og trist, når modet svigter Barmhjertige Gud. Giv din trøst og styrke til alle ensomme, dem der tynges af sorg og savn, dem hvis liv formørkes af, at ingen synes at have brug for dem. Giv os tillid til at dele vort liv med hinanden, og vilje til at værne om hinandens livsmod og glæde. Vær med os alle, når vi trues af afmagt, giv os hver især kræfter til at bære vore byrder. Det beder vi om i Jesu navn.

13 Onsdag d. 28. januar 2015 Salme nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Herre, Vær med os alle, i vore glæder og i vore sorger. Vær kraften og håbet i vort liv! Du kender sandheden om os, og du har forbundet dig med vort liv - forny os, gør os, i al vor begrænsning, til dine medarbejdere. Lad troen og håbet vokse i os, så der kan blive kærlighed og glæde, hjælpsomhed og nærvær i vort liv med hinanden. Torsdag d. 29. januar 2015 Salme nr. 522: Nåden er din dagligdag Himmelske Far. Forbarm dig over os, når vi forvirres og forvildes i alt det, der omgiver os i dagligdagen. Når verdens larm overdøver, hvad du vil os, når verdens flimmer tilslører, at vort liv beror på dig.

14 Stands os da, nådige Gud, i vort fald mod tomheden, så vi i tillid til dig kan finde fodfæste og ånde frit. Fredag d. 30. januar 2015 Salme nr. 676: Guds fred er mere end englevagt Herre Kristus, Guds Søn. Du kommer med din fred ind i vores urolige verden. Hjælp os i dag med at åbne vore hjerter for dit stærke ord, så vi fornyes, modnes og styrkes i en verden, hvor så meget er omskifteligt og flygtigt. Hjælp os at kende forskel på det ægte og det tomme. Velsign os og lær os at kende din vilje med vort liv.

15 Mandag d. 2. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme nr. 321 : O Kristelighed! Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves genfortælling af Bibelhistorien Og sorg skal ikke være, og hver en tåre viskes ud. Og Gud og jord skal mødes som en brudgom og en brud Og glædesang skal lyde fra et evigt jubelkor, for jeg så den nye himmel, og jeg så den nye jord. Bøn: Far i Himlen Lad os se det syn for os med en ny himmel og en ny jord. Lad os her og nu leve med det håb som fortegn. Fadervor Tirsdag d. 3. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 300: O Gud! hvor er du mer end skøn, nr. 16, v. 1-4 eller Kom, sandheds Ånd Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves genfortælling af Bibelhistorien Adam var en klump af jord, men Gud lod sine ånde blæse ind i Adams næse. Sådan skabte Gud ved ord dels af Ånd og dels af jord,

16 hele menneskeslægten. Vi er også ånd og jord, men Gud lod sin ånde blæse ind i vores næse. Kun når vi har luft og vejr, er vi til og er vi her, ellers bli r vi jordstøv. Bøn: Gode Skaber Hjælp os til at leve, så vi kender til at være jorden tro. Så vi kender vor skrøbelighed og samhørighed med al anden skabning. Lad os også leve, så vi tror din Ånd kan blæse nyt liv ind i vores hverdagsliv. Fadervor Onsdag d. 4. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 696: Kærlighed fra Gud, nr. 494 eller Kærlighed er lysets kilde, Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Bibelhistorien Og som han skrev forleden: tro, håb og kærlighed, størst er dog kærligheden. Den skal vi frelses ved. Nu ser jeg i splittede dele. Men når det hele er endt, da skal jeg kende det hele, li som jeg selv er kendt. Bøn: Herre Styrk os i troen på, at kærligheden bliver, forbliver når alt andet ramler og forsvinder og vi går til. Lad os tro så stærkt på kærligheden, at vi har det ligesom om vi er kendte af dig, nu og altid. Fadervor

17 Torsdag d. 5. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 294: Talsmand, som på jorderige, eller nr. 613: Herre, du vandrer forsoningens ve Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves genfortælling af Bibelhistorien De to disciple på vej til Emmaus genkendte følgesvenden som Kristus, da han brød brødet med dem, og troen kom til dem: I hjerterne brændte der glædesblus. Den levende Kristus i Emmaus! Fra nu af til verdens ende vil den levende gi sig til kende. Han brænder i hjertet som hjertets glød. Vi kender ham, når han rækker os brød. Og hver gang han gi r sig til kende, skal menneskehjerterne brænde. Bøn: Kære Jesus Kristus Vi ber om, at vore hjerter også må brænde i dag for kærligheden til dig og vore medmennesker. Kristus, hjælp os dertil. Giv dig til kende. Fredag d. 6. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 292: Kærligheds og sandheds ånd, nr. 292 Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves genfortælling af Bibelhistorien

18 Pinsedag kom Helligånden som en susen, Guds kærlighed blev nærværende for mennesker: Hvilken herlig pinsedag, da de hørte Åndens blæsen. Det er Åndens væsen, selv en blomst, den ånder på, vågner op og kan forstå verdensherligheden. Hvilken herlig pinsedag, Ånden fyldte deres lunger, de fik nye tunger. Jesu ord på alle sprog når nu ud i hver en krog så at tungen gløder. Bøn: Gode Helligånd Lad os her i vintermørket se glimt af dit lys. Så vi også trods mørket sanser verdensherligheden. Lad os- ved din Ånd -trodse vor forskellighed og tale stærkt og godt med hinanden. Fadervor Mandag d. 9. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 241: Tag det sorte kors fra graven, nr. 241 Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves genfortælling af Bibelhistorien Som Marias navn blev sagt, da hun stod med sorg og savn, bindes vi ved dåbens pagt sammen med hans frelsernavn. Glad blev hun som før var trist, fyldt af gravens tomme gru. Du er hans fra først til sidst, og så end en dag endnu. Han, som blev i klude svøbt, kan dit navn, som du kan hans. I hans navn blev du døbt

19 til hans påskemorgens glans. Bøn: Kære frelser Jesus Tak fordi jeg kan tro, jeg er Guds barn altid. Tak fordi dit og mit navn hører sammen evigt. Tirsdag d. 10. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 52: Du Herre Krist Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Bibelhistorien Herre, vor Herre, til hvem skal vi gå? Det er det spørgsmål, han svarede på. Han som er blevet stedfortræder for alle, der svigtes, og alle der græder. På alle jordens grusomme steder, for hver fornægter og hver forræder. Herre, vor Herre, til hvem skal vi gå? Det er det spørgsmål, han svarede på. Bøn: Herre, vor Herre Tak fordi du svarede på alle de svære spørgsmål om mening og meningsløshed med dit liv, som et liv fuldkommengjort i kærligheden. Hjælp os til med vores liv at svare tilbage, så godt vi kan på alle livets udfordringer. Onsdag d. 11. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 492: Guds igenfødte, nylevende sjæle

20 Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Bibelhistorien. Her kommer slutningen på fortællingen om Den Fortabte Søn: Gud elsker alt, hvad han skabte. Han er de fortabtes ven. Han elsker især de fortabte og samler dem op igen. Gudfaders øjne er milde, og alt bli r nyt for hans blik. De tabte be r han til gilde og frelser med fuld musik. Og når de frelste bli r onde, fordi en fortabt vender hjem, så kender Gud deres grunde. Så frelser han også dem! Lad os bede: Kære Gud. Tak fordi du kalder alle os fortabte hjem til dig. Lad os mødes med samme mildhed i sind og handling. Fadervor Torsdag d. 12. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 365: Guds kærlighed ej grænse ved, nr. 365 Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Bibelhistorien. Lignelsen om den barmhjertige samaritaner slutter sådan: Den barmhjertige vi kalder ham, du ved, fra Samaria hvad er barmhjertighed? At hjælpe fjerne og nære og slet ikke kunne la være. Barmhjertige Gud Du har hjertet på rette sted. Hjælp os til at have hjertet vores rette sted, når vi møder menneske med brug for vores hjælp.

21 Hjælp os at hjælpe som vi gerne selv vil hjælpes en anden gang. Fredag d. 13. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 41: Lille Guds barn, hvad skader dig Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Bibelhistorien. Her et vers fra dengang Jesus velsigner de små børn. Jesus siger: Som himlens fugle i luften, som liljer og roser og mos trodser børn snusfornuften, dem sidder Guds engle hos. Hjertet skal overvintre kulden og truslen! Nej, børn må I ikke hindre. Lad de små børn komme til mig. Lad os bede: Kære far i Himlen Tak fordi vi altid har barnekår i dit Rige. Lad os erfare din omsorg og vejledning. Og lad os som børn have øje for alt det vidunderlige, der er givet os. Mandag d. 16. februar 2015

22 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 675: Gud, vi er i gode hænder Andagterne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Bibelhistorien. Her slutverset fra fortællingen om Peter, der går på vandet, ligesom Jesus og falder i. Vorherre har tro for mere end to. Og den, som tror på sin egen tro, om så han er stor blandt profeter, vil synke ligesom Peter, hvis ingen griber hans hånd. Lad os bede Kære Vorherre Giv os mod og kræfter til at vove os ud på dybt vand engang i mellem. Hold os faste i hånden. Både personligt og sammen i arbejdet her i Korshæren Tirsdag d. 17. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 557: Her vil ties, her vil bies, nr. 557 Andagtsstykkerne i februar citerer vers fra Møllehaves Bibelhistorie. Som afslutning på beretning om Jesu helbredelse af en lam, kommer dette: Der er en forunderlig sammenhæng, overalt hvor Guds søn er til stede. Den lamme stod op og tog sin seng. Og huset fyldtes af glæde.

23 Lad os bede Jesus, Guds søn vær til stede i vores liv og i vores arbejde i Korshæren. Lad os have øje for dine undere og glædes derved. Onsdag d. 18. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 362: Gør dig nu rede, kristenhed Andagtsstykkerne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Bibelhistorie. Her er et vers, der gengiver ord fra Jesu bjergprædiken: Skin som et lys i en stage, husk at lyset er alt. Gud er stærk i de svage, I er Guds lys og salt. Salig er de grædefærdige de skal trøstes og le. Salige er de barmhjertige. De skal få Gud at se. Lad os bede Kære lysets Gud. Tak fordi du lyser din velsignelse over vores hverdagsliv. Tak fordi vi må tro, at du er med os alle, både de lette og de tunge. Hjælp os til at give det bedste til hinanden.

24 Torsdag d. 19. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 31: Til himlene rækker din miskundhed, Gud Andagtsstykkerne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Biblen. Dette vers er fra Jesu bjergprædiken: Gud er med dem, der forsømmes. Livet er mer end en drøm. For at I ikke skal dømmes, så lad vær med at døm! Salig de grædefærdige de skal trøstes og le. Salige er de barmhjertige. De skal få Gud at se. Kære Gud Når vi lever sammen, kan vi blive uenige, og tænke dårlige tanker om hinanden. Hjælp os til at få talt ud om tingene, så vi ikke fordømmer hinanden. Værn os mod fjendebilleder. Lad os favne forskelligheden blandt os. Fredag d. 20. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS 373: Herre, jeg vil gerne tjene, Andagtsstykkerne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Biblen: Da Jesus kaldte de første disciplen sagde han sådan: Men Jesus svarede: Vær som du er! Lad ordet fra himlen råde. For det, jeg har brug for, er folk som jer. Og de forlod deres både. Kære far I himlen

25 Tak fordi din søn kan bruge os, som vi er, til sit Riges komme. Tak fordi du ser os som mennesker både med fortrin og med fejl. Og stadig kan du bruge os. Lad os derfor være rummelige over for hinanden, og stole på, at den anden også bliver brugt til Guds Riges komme. Mandag d. 23. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 70: Du kom til vor runde jord Andagtsstykkerne fra februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Biblen: Her handler det om Jesus, der døbes af Johannes. Johannes døbte ham med sin hånd Mens håret endnu var vådt, fløj duen ned som Guds Helligånd. Og alting var såre godt. Da Jesus blev døbt, blev verden ny. Det blev os til glæde og gavn. En due fløj gennem en sollys sky. Og du er døbt i hans navn. Kære Jesus Tak fordi vi døbes til at tilhøre dig som den korsfæstede og opstandne frelser. Tak for, at det er lysets sejr over alt mørke, som vi får del i. Lad os vise vores glæde over vores samhørighed med dig ved at fremme vores indbyrdes fællesskab.

26 Tirsdag d. 24. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 71: Nu kom der bud fra englekor Andagtsstykkerne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Biblen. Her er hvad jomfru Maria svarer englen, efter hun har hørt bebudelsen af, at hun skal føde frelseren: Hans lys skal skinne som solens lys for døve og halte og blinde. Nu ved du, drengen har Gud til far. Og: Jeg er Guds tjenerinde. Det er Marias svar. Lad os bede: Kære far i Himlen, Du som både er Jesu far og vor far. Lad lyset fra Jesu liv oplyse vores liv. så vi ser, hvad vi skal bruge dagen til. Så vi søger at gøre din vilje, Gud. Onsdag d. 25. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 26: Nærmere, Gud, til dig, Andagtsstykkerne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Biblen. Jakobs drøm bliver til dette vers: Jakob så i drøm en stige, som gik op til Himmerige. Engle smukke uden lige sang på Jakobs himmelstige, sang om de usigelige,

27 sang om Gud og Himmerige, over Jakobs himmelstige. Lad os bede: Kære Gud, der kommer til os i drømme. Hold os fast på drømmen om en jord, hvor kun kærlighed bor. Torsdag d. 26. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 674: Sov sødt, barnlille! Andagtsstykkerne i februar citerer vers fra Møllehaves gendigtning af Biblen. I sidste vers om Moses, der findes mens han flyder rundt i en sivkurv, hedder det: Som Moses lå på Nilen en lille udsat mand, bli r barnet ført til dåben og bæres over vand. Hvert liv er fuldt af fare, som kurven gjort af siv. Dog står Guds engleskare på vagt om barnets liv. Lad os bede Kære Gud, Lad din engleskare passe på os, som har sårbare liv. Lad vores sårbarhed hjælpe os til at brugen dagen godt i tide. Hjælp os til at værne om den, der er svag.

28 Fredag d. 27. februar 2015 Jørgen Lasgaard Salme DDS nr. 728: Du gav mig, o Herre, Andagtsstykkerne i februar indeholder citater fra Møllehaves gendigtning af Biblen. Moses lærte dette ved den brændende tornebusk: Guds navn er en gåde, som rummer alt. Det navn lærte Moses at kende. Jeg er, er mit navn, fik Moses fortalt, min flamme skal altid brænde. Den brænder som i en tornebusk, den brænder og varmer evigt. Lad os bede Kære Gud, Du som hedder Jeg Er, vi takker dig for livets gave. Lad os være optændte af din kærlighed, så vi brænder for at gøre godt. Mandag, Olesia Korfixen Salme DDS nr. 373: Herre jeg vil tjene dig, nr. Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Lad os bede: Kære Jesus Kristus, du som har båret hele verdens byrde og smerte,

29 befri vores sind i dag for alt det, som slider på os og gør os trætte. Befri os fra selvcentrering, og lad os finde din fred, ved at tjene dig og hinanden. Lad vores arbejde bære frugt i dag. Tirsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 658: Når jeg er træt og trist, Jesus siger: Den, der vil frelse sit liv, skal miste det; men den, der mister sit liv på grund af mig, skal finde det (Matt 16,25). Lad os bede: Kære Jesus Kristus, du, som elskede os så meget, at du gav dit liv for os, hjælp os i dag til at elske og tjene hinanden ligesom du tjente os. For kun ved at miste os selv og ved at tjene dig og hinanden får vi os selv tilbage og derved frelses..

30 Onsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 752: Morgenstund har guld i mund, Da Jesus blev korsfæstet råbte han: Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? (Mark 15,34) Lad os bede: Kærlige far, vi takker dig for, at du i din søns skikkelse er kommet ind i verden, for at lide for os og sammen med os. Jesus Kristus, Du, som både kender lidelsen og opstandelsen fra de døde, trøst os ved din ånd, når vi føler os svigtet og forladt af alle. Forny os og lad os opstå fra de døde sammen med dig hver dag. Torsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 298: Helligånden trindt på jord Jesus siger: Jeg er livets brød. Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste (Joh 6,35). Lad os bede: Kære Gud,

31 uden dig kan vi ikke leve, for dagligt sulter og tørster vi efter din kærlighed og omsorg. Jesus Kristus, Guds søn, du, som er livets brød og livets kilde, vi beder om, at du også i dag vil mætte os med dit liv og nærvær. Hjælp os til både at give og modtage din kærlighed og omsorg, så at vi fatter mod og finder livsglæde. Fredag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 374: Herre Jesus stærk og mild, Disciplene sagde til Jesus: Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord, og vi tror, og vi ved, at du er Guds hellige (Joh 6,68-69). Lad os bede: Jesus Kristus, vor Herre, endnu en gang er vi kommet her i Korshæren for at tjene dig ved at tjene hinanden. Vi tror og vi ved, at det evige liv er et liv som dit eget et liv i tjeneste. Giv os i dag en god dag sammen og gør hver eneste dag af vores liv til et glimt af det evige liv.

32 Mandag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 694: Jesus Kristus at du blev min broder Evangeliet om Jesus Kristus er sammenfattet med følgende ord: Således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. For Gud sendte ikke sin søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal frelses ved ham (Joh 3,16-17, også kaldet Den lille Bibel). Lad os bede: Vor kærlige far, vi takker dig for frelsen til det evige liv, som du har skænket os i din korsfæstede og opstandne søn. Styrk os i dag i troen på, at vi er elsket og ikke dømt af dig. Hjælp os derfor til ikke at dømme os selv eller hinanden. Hjælp os til at se os selv og hinanden med dine kærlige øjne. Hjælp os til at elske os selv og hinanden, som Kristus elsker os. Tirsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 3: Lovsynger Herren, Salmisten skriver: Lovet være Herren dag efter dag, Gud bærer os, han er vor frelse (Sl 68,20). Lad os bede: Himmelske far,

33 vi takker og lover dig, fordi du sendte din søn Jesus Kristus for at bære verdens kors og bære os gennem livet. Vi, som er magtesløse mennesker, kan ikke bære og frelse os selv. Men du er livets ophav og frelsens kilde. Hver dag får vi vores liv og frelse fra dig. Vi beder om, at du ved Jesus Kristus, som bærer os, også i dag vil give os en god dag sammen. Onsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 31: Til Himlene rækker din miskundhed, Salmisten skriver: Råb til mig på nødens dag, Så vil jeg udfri dig, og du skal ære mig (Sl 50,15). Lad os bede: Kære far, vi takker dig, fordi vi som dine børn kan henvende os til dig på nødens dag. Vi beder i dag for hinanden: Du kender os hver især, vi, der er her i Korshæren i dag. Du kender vores nød og vores personlige behov. Vi beder dig: Hjælp os til at støtte hinanden og giv os hver især en ende på vores nød.

34 Torsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 336: Vor Gud er så fast en borg, Salmisten skriver: Gud er vor tilflugt og styrke, altid at finde som hjælp i trængsler (Sl 46,2). Lad os bede: Himmelske far, vi takker dig for den tilflugt og styrke, som vi har fundet i din søn Jesus Kristus. Vi beder dig om at hjælpe os i dag med at rette vores blik væk fra os selv og vores trængsler og imod din faderlige hjælp og kærlighed, som altid er at finde i Kristus og i vores fællesskab i hans navn. Lad os bruge dagen i dag til både at modtage og videregive din hjælp og styrke. Fredag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 441: Alle mine kilder skal være hos dig, Profeten Esajas skriver: I skal øse vand med glæde af frelsens kilde (Es 12,3).

35 Lad os bede: Hellige Gud, Vi takker dig for din søn, Jesus Kristus, som er kilden til vores liv og frelse. Vi takker for, at i ham er vi selv blevet til levende kilder - til hjælp og støtte for hinanden. Hjælp os i dag til med glæde at øse af dit levende vand, af din hellige ånd - Jesu Kristi ånd, og dermed være til inspiration og støtte for hinanden. Mandag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 736: Den mørke nat forgangen er, Salmisten skriver: Når urolige tanker tog til i mit indre, så gjorde din trøst mig glad (Sl 94,19). Lad os bede: Kære far i himlene, Vi kommer til dig med vores uro i tankerne, med vores bekymringer for fremtiden og alt andet, som fjerner vores fokus fra den kærlighed og frelse, du har skænket os i din søn, Jesus Kristus. Vi beder dig om, at du vil hjælpe os med at fokusere på vores ansvar for et godt samvær med vort medmenneske i stedet for at fokusere på uroen i vort indre. Vi takker dig for, at du også i dag har ført os sammen her i Korshæren for at blive trøstet med hinandens nærvær i Jesus Kristus.

36 Tirsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 34: Gud skal alting mage, Profeten Esajas skriver: Frygt ikke, for jeg er med dig, fortvivl ikke, for jeg er din Gud (Es 41,10). Lad os bede: Kærlige Gud, vi takker dig, fordi du altid er med os ved din søn Jesus Kristus. Styrk os, når vi bliver selvcentrerede og forblindes af frygt for livet og bekymringer for fremtiden. Lad os i dag fokusere på dit nærvær iblandt os. Onsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 541: Vær du mig nær, Ifølge profeten Esajas siger Gud til os:

37 Glemmer en kvinde sit diende barn? Glemmer en mor det barn, hun fødte? Selv om de skulle glemme, glemmer jeg ikke dig (Es 49,15). Lad os bede: Kærlighedens Gud, vi takker dig, fordi du husker os, når vi glemmer dig. Vi takker for din kærlighed, som er stærkere end vores forældres, og som du har bevist ved at give din eneste søn for os. Hjælp os til at huske din kærlighed og dele den med hinanden i dag. Torsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 2: Lover den Herre I Klagesangene står der: Herrens troskab er ikke hørt op, hans barmhjertighed er ikke forbi, den er ny hver morgen; din trofasthed er stor (Klages 3,22-23). Lad os bede: Gode Gud, vores skaber, vi takker dig, fordi du har forbarmet dig over os ved at frelse os ved din søn, Jesus Kristus, i hvis navn vi har fællesskab med hinanden her i Korshæren. Vi takker dig for hver ny dag, vi kan få lov til at dele vort liv med hinanden og dermed tjene dig.

38 Vi beder om, at du vil velsigne vores samvær og lade vores arbejde bære frugt i dag. Fredag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 365: Guds kærlighed ej grænser ved Jesus siger: Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem (Matt 7,12). Lad os bede: Jesus Kristus, kærlighedens Herre, hjælp os i dag med at kunne se vores næste, fordi vi selv har brug for at blive set. Hjælp os i dag med at kunne lytte til vores medmenneske, fordi vi selv har brug for at blive lyttet til. Hjælp os i dag med at dele ud af din kærlighed, så vi selv får del i den. Mandag, Olesia Korfixen

39 Salmeforslag DDS nr. 582: At tro er at komme til det, der er større Ifølge Markus evangeliet sagde en mand en dag til Jesus: Jeg tror, hjælp min vantro! (Mark 9,24). Lad os bede: Kære Jesus Kristus, vi takker dig, fordi du ser bort fra vores vantro og tilregner os for at være troende. Hjælp os, når vi tvivler! Hjælp os til at leve i tillid til dig og til hinanden! Hjælp os til at tro på hinandens vegne og til at gå i forbøn for hinanden, ligesom du tror på vores vegne, og går i forbøn for os. Tirsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 309: Bøj o Helligånd, os alle Jesus siger: Alt, hvad Faderen giver mig, skal komme til mig, og den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort (Joh 6,37). Lad os bede: Jesus Kristus, Guds søn, vi takker dig for, at vi kan komme til dig og du vil aldrig vise os bort. Vi takker dig for, at vi dagligt kan komme i dit fællesskab her i Korshæren og aldrig blive vist bort.

40 Hjælp os i dag med at tage imod din kærlighed og give den videre til hinanden, ligesom du har taget imod Faderens kærlighed og givet den videre til os. Onsdag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 69: Du fødtes på jord, Jesus siger: Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig (Joh 14,6). Lad os bede: Himmelske far, vi takker dig, fordi du er kommet til os ved din søn, Jesus Kristus, så at vi ved ham kan komme til dig. Vi takker dig, fordi du ved Kristi kærlighed har åbenbaret os sandheden om os selv: At vi er elsket af dig. Vi beder om, at du i dag vil hjælpe os med at blive i din sandhed og dermed være vej til kærlighed og liv for hinanden. Torsdag, Olesia Korfixen

41 Salmeforslag DDS nr. 368: Vintræ og grene, Jesus siger: Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre (Joh 15,9). Lad os bede: Jesus Kristus, opstandne Herre, vi takker dig, fordi vi har del i dit liv, ligesom grenene har del i vintræets liv. Uden dig kan vi intet, og uden fællesskabet med hinanden kan vi ikke bære frugt. Vi beder dig om at hjælpe os i Kirkens Korshær til at blive ligesom en frugtbar vingård og lade vores arbejde bære megen frugt i dag. Fredag, Olesia Korfixen Salmeforslag DDS nr. 678: Guds fred er glæden i dit sind Apostlen Paulus skriver: Han, som har begyndt sin gode gerning i jer, vil fuldføre den indtil Kristi Jesu dag (Fil 4,4). Lad os bede: Himmelske far, vi takker dig for, at du med Jesus Kristus er begyndt din gode gerning i os. Vi beder dig om, at du i dag vil tilføje endnu en dag til din gerning med os.

42 Gør os til redskaber for din kærlighed, og hjælp os til at fuldføre dit arbejde på jorden indtil Jesu Kristi komme. Mandag, Olesia Korfixen Salme DDS nr. 380: Op dog, Zion! ser du ej I dag, dagen efter Palmesøndag, skal det handle om Jesu indtog i Jerusalem: Lovet være du, Herre Jesus Kristus, for at du red ind i Jerusalem, selv om du vidste, at domfældelse og død ventede dig. Du ville herske ved at tjene, og du var lydig mod dit kald til døden på korset. Herre og Frelser! Giv os af din kærlighed og trofasthed, så vi følger dig ved at leve for andre og skabe fred og retfærdighed på jorden.

43 Tirsdag, Olesia Korfixen Salme DDS nr. 224: Stat op, min sjæl, i morgengry! Jesus Kristus, du er opstandelsen og livet. Vi takker dig for det håb, du kastede ind i verden, da du væltede stenen fra graven og gik ud i morgensolen for at skabe verden på ny. Kom til os, når vi har mistet modet og ikke kan se vejen frem. Overvind vor tvivl og frygt. Giv os tro, selv når vi intet kan se og håb, selv når alt synes umuligt, så vi i kraft af dig vælger livet. Onsdag d. 1. april 2015 Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder Jesus Kristus! Du er midt iblandt os, og dagligdagen er gennemlyst af din kærlighed. Men du kender også vores svigt og vores forvirrede liv. Og alligevel holder du fast ved os.

44 Vi ber dig: Lad os se tegn på din magt, så vi forvandles og formår at bruge de evner, du har givet os. Til gavn og glæde for andre. Fadervor. Tirsdag d. 7. april 2015 Salme DDS nr. 218: Krist stod op af døde Andagtsstykkerne i dag og de kommende dage handler om påsken Lovet være du, vor Gud og Far! Himlen og jorden sang af glæde den dag, da lyset sprængte sig vej ind i gravens mørke, og Kristus stod op af døde. Vi fatter det ikke, det er for underfuldt for os, at det, som skete den morgen i gravhaven, også kan ske for os. Derfor ber vi dig: Giv dig til kende for os, og tag frygten for døden fra os. For kun da tør vi tro og håbe, at som du lever, skal også vi leve.

45 Onsdag d. 8. april 2015 Salme DDS nr. 224: Stat op, min sjæl, i morgengry! Jesus Kristus, du er opstandelsen og livet. Vi takker dig for det håb, du kastede ind i verden, da du væltede stenen fra graven og gik ud i morgensolen for at skabe verden på ny. Kom til os, når vi har mistet modet og ikke kan se vejen frem. Overvind vor tvivl og frygt. Giv os at tro, selv når vi intet kan se og at håbe, selv når alt synes umuligt, så vi i kraft af dig vælger livet. Torsdag d. 9. april 2015 Salme DDS nr. 236: Påskeblomst! Hvad vil du her Herre vor Gud! Vi takker dig for alt det gode, du har givet os og for det, som venter os af godt i fremtiden Vi bønfalder dig: Vis os, hvad vi skal bede om, så vi ikke søger vort eget,

46 men bærer andres nød og smerte frem for dig. Sig det ord, der lyser klart, når mørket bliver tæt, og modgangen er ved at knække os. Og lad os mærke, at du bærer os, når vore kræfter og livsmod slipper op. Fredag d. 10. april 2015 Salme DDS nr. 241: Tag det sorte kors fra graven! Utrættelige Gud Hold din flamme lysende i os, så al smålighed og frygt brænder ud af os, og vi bliver frie til at gå ad dine veje. Gå med os ud i vor hverdag Gå med os ind i vort mørke Send os til de lidende, de bange og de modløse, der længes mod lyset, så også de må mærke, at de lever i Guds kærlighed og skal mættes med liv og glæde

47 Mandag d. 13. april 2015 Salme DDS nr. 249: Hvad er det at møde den opstandne mester i live igen Jesus Kristus! Kom til os, når vi har mistet modet og ikke kan se vejen frem. Overvind vor tvivl og frygt Giv os tro, selv når vi intet kan se og håb, selv når alt synes umuligt. Giv os af din kærlighed, - så at der, i kraft af dig, bliver nærvær, hjælpsomhed og glæde i vores liv med hinanden. Når vi så ser dig i vor næstes ansigt, er det, som at møde den opstandne mester i live igen. Tirsdag d. 14. april 2015 Salme DDS nr. 716: Guds godhed vil vi prise Gavmilde Gud! Din godhed strømmer imod os, ufortjent og overvældende. At vide det og kende dig kan kun fylde os med stolthed og glæde. For du giver i din kærlighed mere

48 end vi på nogen måde kunne forvente. Lad din godhed sætte sit præg på os, så vi under hinanden det godt, og trofast gør det, som du forventer af os. Onsdag d. 15. april 2015 Salme DDS nr. 217: Min Jesus, lad mit hjerte få Letsindige Gud! Mægtige kræfter har du sat os til at forvalte. Dit evangelium lægger du i vore hænder, og mennesker har du givet i vores varetægt med alle muligheder for at gøre godt og ondt. Hvor tør du? Har du da glemt, hvad vi er i stand til at gøre? Vi ber dig: Gør os varsomme og trofaste som dine tjenere. Skab i os hjerter, der gavmildt giver til vore medmennesker, hvad vi selv har modtaget fra dig.

49 Torsdag d. 16. april 2015 Salme DDS nr. 696: Kærlighed er lysets kilde Barmhjertige Gud! Du, som elsker alle, onde som gode, vi ber dig: Overvind vores modvilje mod dem, vi ikke bryder os om. Befri os fra bitterhed mod dem, der gjorde os ondt. Hjælp os til at se ethvert menneske, som det er, elsket af dig. Når du lader din kærlighed lyse i os, vil jorden blomstre af glæde. Fredag d. 17. april 2015 Salme DDS nr.655: Er du modfalden, kære ven Herre Jesus Kristus! Vi beder dig: Tag vores frygt fra os, og driv tvivlen og vantroen ud af os, så vi går, hvor du byder os at gå og gør, hvad du vil, at vi skal gøre. Lad os se, at du har muligheder, hvor vi kun ser forhindringer

50 og alt det, der kan gå galt For når du vil, kan underet ske, at vi ser din magt og herlighed og den velsignelse, som strømmer imod os. Mandag d. 20. april 2015 Salme DDS nr. 370: Menneske, din egen magt Forunderlige Gud, Du har betroet os livet med hinanden, for at vi skal elske det og værne det. Vi ved, at den dag du kalder os til regnskab, kan du dømme os med rette, for vi har misbrugt den jord, du skabte, og handlet uretfærdigt mod de mennesker, du elsker. Men du er en nådig Gud. Derfor -stands os, før det er for sent, og hjælp os til at være ansvarlige over for alt det, som du har lagt i vore hænder. Det ber vi om i Jesu navn

51 Tirsdag d. 21. april 2015 Salme DDS nr. 36: Befal du dine veje Kærlige, gavmilde Gud! Så rigt har du velsignet os, så ofte har du mættet os, at vi må takke dig af et fuldt hjerte. Alligevel lader vi os gang på gang binde af bekymringer og begærlighed, så vi vender os fra de mennesker, du har givet os og lukker os om os selv. Vi beder dig, åbn vore hjerter! gør os frie til at se, at hos dig får vi alt, hvad vi trænger til, og at glæden bliver stor, når vi deler den med andre. Onsdag d. 22. april 2015 Salme DDS nr. 52: Du, Herre Krist Jesus Kristus, du livets herre! Vi takker dig for den glæde, du spreder, når du kommer til os. Du ser os, som vi er, selv når vi gemmer os bag et afvisende ydre. Kom til os, når vi lukker af for andre,

52 bryd ind i vor ensomhed, og kald os ud til livet med hinanden. Hjælp os til at se, at alt, hvad vi har, er en gave fra dig, og må deles med andre for at blive til liv og glæde. Torsdag d. 23. april 2015 Salme DDS nr. 70: Du kom til vor runde jord Gavmilde Gud! Din godhed strømmer imod os, ufortjent og overvældende. At vide det og kende dig kan kun fylde os med stolthed og glæde. For du giver i din kærlighed mere end vi på nogen måde kunne forvente. Lad din godhed sætte sit præg på os, så vi under hinanden det godt, og trofast gør det, som du forventer af os.

53 Fredag d. 24. april 2015 Salme DDS nr. 374: Herre Jesus, stærk og mild Herre Jesus Kristus! Du er vort håb, når vor tro brænder så svagt, at et vindpust kan slukke flammen, og vor tillid så spinkel, at et slag kan knække strået. Vi beder dig: Gør os stille, så vi kan høre dig. Gør os tro, så vi går dine veje, selv når vi ikke forstår. Styrk os, når vi vakler, og bær os når vi segner. Mandag d. 27. april 2014 Salme DDS nr. 29: Spænd over os dit himmelsegl Barmhjertige Gud! Du, som elsker alle, onde som gode, vi ber dig: Overvind vores modvilje mod dem, vi ikke bryder os om.

54 Befri os fra bitterhed mod dem, der gjorde os ondt. Hjælp os til at se ethvert menneske, som det er, elsket af dig. Når du lader din kærlighed lyse i os, vil jorden blomstre af glæde. Tirsdag d. 28. april 2015 Salme DDS nr. 51: Jeg er i Herrens hænder Herre Jesus Kristus! Vi beder dig: Tag vores frygt fra os, og driv tvivlen og vantroen ud af os, så vi går, hvor du byder os at gå og gør, hvad du vil, at vi skal gøre. Lad os se, at du har muligheder, hvor vi kun ser forhindringer og alt det, der kan gå galt For når du vil, kan underet ske, at vi ser din magt og herlighed og den velsignelse, som strømmer imod os.

55 Onsdag d. 29. april 2015 Salme DDS nr. 234: Som forårssolen morgenrød Herre Jesus Kristus! Nu hvor dagene bliver lysere og længere, og foråret viser os din herlighed på mange måder, kommer vi til dig med tak og glæde. Men vi kommer også til dig, fordi der skal så lidt til, for at vi bliver urolige og bange. Tit gruer vi for, hvad andre kan gøre ved os, og hvad vi selv kan finde på. Lad os vide, at vi er i Guds hånd, hvad der end sker. For hvor du er, må frygten forstumme og fordømmelsen ophøre. Torsdag d. 30. april 2015 Salme DDS nr. 15: Op al den ting Gud, du kærlige Far! Når du skjuler dig for os, bliver livet tomt og koldt, og vi ved ikke, hvor vi skal vende os hen. Men når du åbenbarer dig for os, som i disse forårsdage

56 hvor lyset tager til, hvor blomster og blade folder sig ud, og fuglesangen er som en lovsang til det liv, du har skabt - da fatter vi ikke, at vi har kunnet tvivle på din herlighed og vi kan ikke tilbageholde Hvor er din visdom stor, din godhed, kraft og rige

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Fredag d. 2. januar 2015 Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Til den første morgenandagt i det nye år har vi valgt en gendigtning af de første linjer i Biblen i form af den såkaldte Logos-hymne

Læs mere

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus!

Onsdag d. 1. april 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder. Jesus Kristus! Onsdag d. 1. april 2015 Salme DDS nr. 176: Se, hvor nu Jesus træder Jesus Kristus! Du er midt iblandt os, og dagligdagen er gennemlyst af din kærlighed. Men du kender også vores svigt og vores forvirrede

Læs mere

Mandag d. 1. februar 2016 Anders Fisker. Salme DDS nr. 676: Guds fred er mere end englevagt. Herre Kristus, Guds Søn.

Mandag d. 1. februar 2016 Anders Fisker. Salme DDS nr. 676: Guds fred er mere end englevagt. Herre Kristus, Guds Søn. Mandag d. 1. februar 2016 Anders Fisker Salme DDS nr. 676: Guds fred er mere end englevagt Herre Kristus, Guds Søn. Du kommer med din fred ind i vores urolige verden. Hjælp os i dag med at åbne vore hjerter

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37 Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Joh. 6, 35 Jeg er livets brød. Den, som kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev

Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Prædiken Bededag. Kl. 9.00 i Ans. Kl. 10.30 i Hinge. Kl. 19.00 i Vinderslev Indgangssalme: DDS 4: Giv mig, Gud, en salmetunge Salme mellem læsninger: DDS 432 Herre Gud Fader i Himlen! (det lille litani)

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION

VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION VEJLEDENDE RITUAL VED ORGANDONATION Forud er der normalt gået 6 timer, fra pumperne med sovemedicin og smertestillende medicin er slukket, til lægerne kan lave den første hjernedødsundersøgelse. Herefter

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014 Kl. 10.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Hvile hos Jesus Salmer: 403, 380, 603; 277, 430 403, 666; 66, 431 Evangelium: Matt. 11,25-30 Jesus priser sin himmelske far, fordi han har åbenbaret

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Johannes 1:1 I ham var liv, og livet var menneskers lys. Johannes 4:4 1 Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket,

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430

Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Sidste søndag i kirkeåret II Gudstjeneste i Jægersborg kirke kl. 10.00 Salmer: 732, 448, 46, 638, 321v6, 430 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Opfordringen i denne søndags

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

Begravelse på havet foretages efter et af de anførte ritualer med de ændringer, som forholdene nødvendiggør.

Begravelse på havet foretages efter et af de anførte ritualer med de ændringer, som forholdene nødvendiggør. Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus?

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus? Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud af tiden med Teentro er det vigtigt,

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Der kan indledes med kimning eller ringning efter stedets skik. INDGANG (PRÆLUDIUM) INDGANGSSALME HILSEN

Læs mere

Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992. Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner.

Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992. Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér?

I dag, 2. påskedag, vil jeg prøve at vende blikket og se på vores nederlag. Er der mon en sejr at hente også dér? Prædiken til 2. påskedag 2014. Salme 16,5-11 - 1.Korinterbrev 15,12-20 - Johannesevangeliet 20,1-18 Er det mon sådan, at en sejr kan ligge gemt i nederlaget? Det har været temaet, som har klinget med i

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016 Kl. 9.00 Ravsted Kirke 745, 616; 680, 672 Kl. 10.00 Burkal 745, 680, 616; 534, 672 Tema: Rigdom Evangelium: Luk. 12,13-21 Rembrandt: Lignelsen om den rige mand (1627) "Spis, drik og vær glad!" Det var

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn

Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn Forslag til ritual for vielse (bryllup) af to af samme køn (En del af ritualet - tilspørgsel, forkyndelse, fadervor og velsignelse - autoriseres. Den øvrige del af ritualet er vejledende.) Præludium Salme

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen 2014.

Prædiken til Alle Helgen 2014. Prædiken til Alle Helgen 2014. Indledning før gudstjenesten: Hvad er det, der fylder mit hjerte med stilhed, hvad er det, der sker? Hvad er det, der fylder dit øje med mildhed, hvad er det, du ser? Hvad

Læs mere

Hele bedehæftet i PDF- format

Hele bedehæftet i PDF- format Hele bedehæftet i PDF- format Beskærmelses-bønner hvis du oplever uforklarlige fænomener i dit hjem? 1. Indledning 2. Ritual for renselse og velsignelse af en bolig eller et hjemsøgt sted 3. Morgen- og

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

Prædiken til fastelavns søndag, 2. tekstrække

Prædiken til fastelavns søndag, 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 2. marts 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til fastelavns søndag, 2. tekstrække Salmer DDS 10: Alt hvad, som fuglevinger fik DDS 645: Stille er min sjæl til Gud FS3

Læs mere

Tale i Bedsted Missionshus d. 28/12 2011. Emne: jul; lyset, der kommer til verden. Tekst: Joh 1,1-18. Varighed: 30 minutter

Tale i Bedsted Missionshus d. 28/12 2011. Emne: jul; lyset, der kommer til verden. Tekst: Joh 1,1-18. Varighed: 30 minutter Tale i Bedsted Missionshus d. 28/12 2011 Emne: jul; lyset, der kommer til verden Tekst: Joh 1,1-18 Varighed: 30 minutter Indledning: For nyligt havde jeg en snak med min søn, Levi. Han kom ud til mig på

Læs mere

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække Salmer DDS 712: Vær velkommen, Herrens år DDS 726: Guds godhed vil vi prise - -

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Hvordan skal man bede? Med frimodighed, tro og konkret.

Hvordan skal man bede? Med frimodighed, tro og konkret. Hvordan skal man bede? Med frimodighed, tro og konkret. Er der faste regler for hvordan man skal bede? NEJ Men skriften giver os nogle gode anvisninger Ren i hjertet Frimodig Frimodig Frimodig Tro og

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål sakset fra Kristeligt Dagblad. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse.

Bruden ankommer med sin far/sit vidne til kirken som den sidste på det fastsatte tidspunkt for vielsens begyndelse. Vielsesritualet Brudgommen ankommer med sit vidne (forlover) til kirken ca. 25 minutter før vielsen. De sætter sig ind i kirkens kor på stolene i højre side, brudgommen nærmest alteret. Bruden ankommer

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

#6 Den kristnes kilde til kraft

#6 Den kristnes kilde til kraft #6 Den kristnes kilde til kraft I Matthæus 5,20 sagde Jesus: Hvis jeres retfærdighed ikke langt overgår de skriftkloges og farisæernes, kommer I slet ikke ind i Himmeriget. Hvad slags retfærdighed talte

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er (mel: Winding) Dåb DDS 448,1-3

Læs mere

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal.

Side 1 af 6. Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække. Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013. Steen Frøjk Søvndal. Side 1 af 6 Prædiken til sidste søndag efter H3K, 1. tekstrække Grindsted kirke, søndag d. 20. januar 2013 Steen Frøjk Søvndal Salmer: DDS 403: Denne er dagen, som Herren har gjort DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Tekster: Sl 118,13-18, 1 Pet 1,3-9, Matt 28,1-8. Salmer: 236, 218, 227, 224, 438, 223.5-6, 408

Tekster: Sl 118,13-18, 1 Pet 1,3-9, Matt 28,1-8. Salmer: 236, 218, 227, 224, 438, 223.5-6, 408 Tekster: Sl 118,13-18, 1 Pet 1,3-9, Matt 28,1-8 Salmer: 236, 218, 227, 224, 438, 223.5-6, 408 Der er ingen af evangelisterne, der har set Jesus stå op fra de døde. Der var heller ingen af disciplene der

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække. Urup Kirke Torsdag d. 24. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække. Urup Kirke Torsdag d. 24. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Urup Kirke Torsdag d. 24. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække Salmer DDS 458: Zion, pris din saliggører (mel: Kommer, sjæle) DDS 371: Du fylder

Læs mere

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Mere end ord og begreber og livsstil Mere end modeller og koncepter og typer Mere end nådegaver og tjeneste Mere end ledelse og lederskab

Læs mere

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år

Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker. Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Fredag d. 2. januar 2015 Anders Fisker Salme DDS nr. 712: Vær velkommen, Herrens år Til den første morgenandagt i det nye år har vi valgt en gendigtning af de første linjer i Biblen i form af den såkaldte

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen Søndag

Prædiken til Alle Helgen Søndag Prædiken til Alle Helgen Søndag Salmer: Indgangssalme: DDS 732: Dybt hælder året i sin gang Salme mellem læsninger: DDS 571: Den store hvide flok vi se (mel.: Nebelong) Salme før prædikenen: DDS 573: Helgen

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække

Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Skærtorsdag d. 17. april 2014 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til skærtorsdag, Joh 13,1-15. 2. tekstrække Salmer DDS 458: Zion, pris din saliggører DDS 58: Jesus! Frelser og befrier

Læs mere

20. søndag efter Trinitatis Es 5,1-7 Rom 11,25-32 Matt 21,28-46

20. søndag efter Trinitatis Es 5,1-7 Rom 11,25-32 Matt 21,28-46 20. søndag efter Trinitatis Es 5,1-7 Rom 11,25-32 Matt 21,28-46 Jesus fortæller i dagens evangelietekst to lignelser. I dem begge sigter han til folkets ledere: ypperstepræsterne, folkets ældste og farisæerne,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække.

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 3. marts 2013 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448,1-3 DDS 448,4-6

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 --- Godmorgen I

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 --- Godmorgen I Prædiken Frederiksborg Slotskirke Jørgen Christensen 21. februar 2016 2. søndag i Fasten Markus 9,14-29 Salmer: 754-201-582 580-588 Godmorgen I Slotskirken står vi op, når vi synger salmer, og vi sidder

Læs mere

menneske- OG DIAKOnISYn blaakors.dk

menneske- OG DIAKOnISYn blaakors.dk menneske- OG DIAKOnISYn blaakors.dk 1 Forord Blå Kors Danmark er en diakonal organisation, som arbejder på samme grundlag som folkekirken: Bibelen og de evangelisk-lutherske bekendelsesskrifter. I Blå

Læs mere

Aktivitet Tænd et takkelys til Gud

Aktivitet Tænd et takkelys til Gud Gudsperlen Denne perle er tegnet for den treenige, hellige Gud. Han er overalt, og har al magt. Han har en plan med hver enkelt af os, og han giver alle store og små en plads, vi skal udfylde. Johannes

Læs mere

Tro og bekendelse Bibeltime af: Finn Wellejus

Tro og bekendelse Bibeltime af: Finn Wellejus Tro og bekendelse Bibeltime af: Finn Wellejus Rom.10.10: Thi med hjertet tror man til retfærdighed, og med munden bekender man til frelse. Rom.10.4: Thi Kristus er lovens ophør, så retfærdighed gives enhver,

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække

Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække 1 Nollund Kirke Bededag fredag d. 1. maj 2015 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 3,1-10. 1. tekstrække Salmer DDS 497: Jeg råber fast, o Herre (mel: Jeg ved, på hvem jeg bygger) DDS

Læs mere

Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262

Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262 Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262 Lad os bede! Kære Herre, tak fordi Kristus, Din Søn, har skabt en åbning for os ind til Dig, og at Du, faderen,

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale.

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale. Dåb Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

har tusset rundt i det store hellige hus i en menneskealder og lidt til. Han kender alle rutinerne og ritualerne. Han har holdt kulten

har tusset rundt i det store hellige hus i en menneskealder og lidt til. Han kender alle rutinerne og ritualerne. Han har holdt kulten 3.søndag i advent, 15.12.2013. Domkirken 10 og Gråbrødre 17: (90 Op glædes alle), 80 Tak og ære, 89 Vi sidder i mørket, 86 Hvorledes skal jeg møde, 117 En rose, Nadver: D. 88 Hør det, Zion, G: 78 Blomstre

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Pinsedag søndag den 19-05-13 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Menighedssvar Judas, ikke Iskariot, sagde til Jesus:»Herre, hvordan kan det være, at du vil give dig

Læs mere

10. søndag efter trinitatis 9. august 2015

10. søndag efter trinitatis 9. august 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke Tema: Guds kærlighed og vrede Salmer: 748, 335; 426, 334 752, 7, 335; 174, 334 Evangelium: Luk. 19,41-48 Det er med gråd i stemmen at Jesus fælder dom over

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

forstår og fatter, og at vi ikke vil se, høre, forstå og fatte, hvor meget vi har fået, hvor meget vi hele tiden får, hvor stor en rigdom der omgiver

forstår og fatter, og at vi ikke vil se, høre, forstå og fatte, hvor meget vi har fået, hvor meget vi hele tiden får, hvor stor en rigdom der omgiver 12.s.e.trin.18.8.2013. Domkirken 10: 754 Se, nu stiger, 414 Den mægtige finder vi ikke, 305 Kom Guds Helligånd, 443 Op til Guds hus, 11 Nu takker alle Gud. Nadver: 4 Giv mig Gud. Gråbrødre 17: 5 O havde

Læs mere

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014.

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Stine Munch Korsfæstelsen er så svær... Det var Guds mening, og alligevel menneskets utilstrækkelighed og dårskab der er skyld i det.. Som

Læs mere

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse INDGANG (præludium) INDGANGS HILSEN Præsten: Menigheden: Og med din ånd! eller: Og Herren

Læs mere

5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30.

5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. 5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 313-651/ 673-67 Vinderslev kl.10.30: 313-651- 301/ 673-484- 67 Tekst Joh 17,1-11: Sådan talte Jesus; og han så

Læs mere

I blev udvalgt tl et liv i frihed!

I blev udvalgt tl et liv i frihed! Prædiken tl konfrmaton, Krist Himmelfarts Dag, den 5. maj 2016 I blev udvalgt tl et liv i frihed! Læsninger: Gal. 5,13 26 og Luk. 24,46-52 Således skriver apostlen Paulus i brevet tl galaterne. Kære brødre,

Læs mere

ion enter Fordi vi brænder for vækkelse! ækkelses

ion enter Fordi vi brænder for vækkelse! ækkelses ion ækkelses enter Fordi vi brænder for vækkelse! Vores håb er: At et hvert menneske i København, i Danmark og i verden bliver livsforvandlet af Guds kærlighed og kraft og bliver en brændende efterfølger

Læs mere

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 1 3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 Åbningshilsen. Foråret har brudt vinterens magt og vi mærker

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

Din tro har frelst dig!

Din tro har frelst dig! Din tro har frelst dig! Luk 17,11-19 14. søndag efter Trinitatis Salmer: 15-750-448-325-439/477-375 Alt står i Guds faderhånd, hvad han vil, det gør hans Ånd. I Jesu navn, amen! Sognepræst Tine Aarup Illum

Læs mere

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække.

Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 18. august 2013 kl. 10.00 Lilian Høegh Tyrsted Prædiken til 12. søndag efter trinitatis, Mark 7,31.37 1. tekstrække. Salmer. DDS 749 I østen stiger solen op DDS 448 Fyldt af

Læs mere

5. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 20. juli 2014 kl. 10.00. Salmer: 331/434/436/318//672/439/60/345

5. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 20. juli 2014 kl. 10.00. Salmer: 331/434/436/318//672/439/60/345 1 5. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 20. juli 2014 kl. 10.00. Salmer: 331/434/436/318//672/439/60/345 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 16,13-26 Bøn. Lad os bede! Ånd over

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Velkommen til gudstjeneste

Velkommen til gudstjeneste Velkommen til gudstjeneste Gospelkoret Emmaus Holy, holy, holy Velkommen til gudstjeneste Vision forandrer verden Vær du min glæde, vær du mit livs håb. Vær du den herre, der hører mit råb. Dagene glider

Læs mere

Prædiken 1. søndag efter trinitatis

Prædiken 1. søndag efter trinitatis Prædiken 1. søndag efter trinitatis Salmer Indgangssalme: DDS 13: Måne og sol Salme mellem læsninger: DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær Salme før prædikenen: DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et

Læs mere

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014

14. søndag efter trinitatis 21. september 2014 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke Tema: Gud blev menneske for vores skyld Salmer: 751, 60; 157, 656 754, 658, 656; 157, 371 Evangelium: Joh. 5,1-15 B.E. Murillo (1670): Helbredelsen af den

Læs mere

undertrykkelse, mishandling verden er fuld af vil ophøre. Men nogle har sandelig en mere akut grund til det end andre. En ting er at du er sur og

undertrykkelse, mishandling verden er fuld af vil ophøre. Men nogle har sandelig en mere akut grund til det end andre. En ting er at du er sur og 3.s.i advent. 14.12.2014. Domkirken 10: 117 En rose, 78 Blomstre som 77 Oh kom, 86 Hvorledes skal jeg, 89 Vi sidder i mørket. Nadver: 76 Op, thi dagen. Dåb: 446 O. lad din Ånd. Gråbrødre: 117, 78, 86,

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015 Kl. 9.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Ubekymrethed Salmer: 750, 42; 41, 31 15, 369; 41, 31 Evangelium: Matt. 6,24-34 "End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem" Der var engang

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til fastelavns søndag 2015.docx 15-02-2015. side 1. Prædiken til fastelavns søndag 2013. Tekst. Matt. 3, 13-17.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til fastelavns søndag 2015.docx 15-02-2015. side 1. Prædiken til fastelavns søndag 2013. Tekst. Matt. 3, 13-17. 15-02-2015. side 1 Prædiken til fastelavns søndag 2013. Tekst. Matt. 3, 13-17. Er vi en menneskehed overladt til os selv? Det spørgsmål kan sommetider ramme en med ensomhedsfølelse og afmagt. Ikke mindst

Læs mere

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke.

Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Påskedag den27. marts 2016 kl.10.00 i Skelager Kirke. Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der kom et kraftigt jordskælv.

Læs mere

KONFIRMAND-ORD 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.

KONFIRMAND-ORD 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. KONFIRMAND-ORD 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader

Læs mere

Lægge sit liv i Guds hånd og samtidig være herrer over den måde, hvorpå vi bruger den tid, vi har

Lægge sit liv i Guds hånd og samtidig være herrer over den måde, hvorpå vi bruger den tid, vi har Lægge sit liv i Guds hånd og samtidig være herrer over den måde, hvorpå vi bruger den tid, vi har prædiken til Nytårsdag fredag den 1/1 2016 II: Matt 6,5-13 i Ølgod Kirke. Ved Jens Thue Harild Buelund.

Læs mere

Udviddet note til Troens fundament - del 1

Udviddet note til Troens fundament - del 1 Udviddet note til Troens fundament - del 1 Grundfæst dig selv i troen / menigheden må grundfæstes i troen! Kirken er ikke i show-business men i vores himmelske faders kingdom-business Man kan også definere

Læs mere

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Der er en, der var den første mand på månen. Der er en, der var

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

du tager deres (msk) ånd bort, og de dør du sender din ånd, og der skabes liv.

du tager deres (msk) ånd bort, og de dør du sender din ånd, og der skabes liv. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 20. maj 2013 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 294 * 289 * 280 * 292 * 287,2 * 298 Således er svaret på hvorledes. Således elskede

Læs mere

Langfredag 3. april 2015

Langfredag 3. april 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gudsforladt Salmer: 193, 191; 192, 196 Læsninger: Sl. 22,2-12; Matt. 27,46 Og ved den niende time råbte Jesus med høj røst:»elí, Elí! lemá sabaktáni?«det betyder:»min Gud,

Læs mere

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen?

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen? 1 19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14 Kan man se troen? 1. Vi synger to Martin Luther salmer i dag. Og det har sin anledning, som nok ingen umiddelbart tænker på. Og jeg havde måske også

Læs mere

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Omvendelse Salmer: 496, 598, 313; 508, 512 Evangelium: Matt. 3,1-10 Store Bededag blev indført i 1686 for at slå mange forskellige bods- og bededage sammen til én dag. Meningen

Læs mere