Vand & Spildevand. Datalogning. Datalogning Flowmåling Niveaumåling Ventiler Pumper Prøveudtagning Laboratoriemåling Feltmåling Onlineanalyse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vand & Spildevand. Datalogning. Datalogning Flowmåling Niveaumåling Ventiler Pumper Prøveudtagning Laboratoriemåling Feltmåling Onlineanalyse"

Transkript

1 Vand & spildevand

2 Vand & Spildevand Rensningen af industri- og kommunalt spildevand kræver i dag fuld kontrol over renseprocessen. Stigende krav til vandkvalitet og skrappere lovkrav på miljøområdet skaber behov for optimal styring og overvågning. Fagerberg har i årenes løb udviklet sig i takt med de øgede krav, og vi kan derfor tilbyde individuelle løsninger af høj kvalitet, lige fra enkel instrumentering til komplette totalløsninger. Fagerberg repræsenterer firmaer, der leverer instrumenter til stort set alle laboratorie- og procesopgaver. Men vi kan mere end det: Vi rådgiver i projekteringsfasen med både dimensionering, procesregulering samt valg af det rigtige udstyr for at opnå en optimal løsning. Fagerbergs serviceafdeling udfører kompetent idriftsætning og efterfølgende vedligeholdende service. Vi tilbyder jævnligt kurser i måleprincipper og vedligehold af både proces- og laboratorieudstyr. Datalogning Flowmåling Niveaumåling Ventiler Pumper Prøveudtagning Laboratoriemåling Feltmåling Onlineanalyse Onlinemåling med IQ Sensor Net i procestank på Arla Foods nye fællesrenseanlæg i Videbæk Datalogning Fuji PHL Papirløs skriver Registrering af data er en vigtig del af al anlægsovervågning, og i dag er de traditionelle skrivere efterhånden blevet afløst af avancerede dataloggere med farveskærm, der gør det ud for de traditionelle papirruller. Fujis PHL-model leveres med enten 9 eller 18 kanaler og accepterer de fleste kendte indgangssignaler, som termoelement, modstandsgiver, mv-v og ma. Data gemmes på et hukommelseskort og vises på den 5,7 store LCD-skærm, men kan også overføres til en pc f.eks. i MS Excel.

3 Flowmåling Optiflux-flowmåler Én måler til alle applikationer Den magnetiske flowmåler er ideel til brug inden for vand- og spildevandsopgaver. Måleren er let at installere, er uden bevægelige dele og giver intet modtryk i rørsystemet, da der er hul lige igennem. Krohnes Optiflux 2100-serie er en familie af magnetiske flowmålere, hvor konstruktion og materialevalg er specielt udviklet til opgaver inden for disse brancher. Dimensionsmæssigt dækker denne model dimensioner fra DN25 op til DN2000, og den kan leveres enten i kompakt udførelse, med transmitter påbygget, eller i adskilt udførelse, hvor transmitteren kan vægmonteres. I begge udgaver kan transmitteren betjenes uden brug af værktøj, ligesom alle de gængse udgangssignaler selvfølgelig er tilgængelige for et CTS-system. Tidalflux til delvist fyldte rør Hvis ikke røret er helt fyldt med væske, kan en almindelig magnetisk flowmåler ikke anvendes. Derfor har Krohne udviklet Tidalflux, der kan benyttes til delvist fyldte rør. Ved brug af en integreret niveauføler kan Tidalflux benyttes i rørsystemer fra DN200 op til DN1600, hvor fyldningsgraden er så lav som 10%. En særlig placering af elektroderne gør, at systemet ikke påvirkes af slam/olie på vandoverfladen. Optisonic 6300 Måling uden at skære i rørene At kunne montere en flowmåler på et rør, uden at skulle skære i det, er den optimale løsning i mange eksisterende installationer, specielt når der er tale om store rørdimensioner. Krohnes Optisonic 6300 er en ultralydsflowmåler, der let kan monteres på rør fra DN15 op til DN4000. Eneste krav til installationen er, at røret skal være gennemsigtigt for ultralyd, og at mediet der måles på ikke må indeholde mere end 5% tørstof. Et komplet målesystem består af et sensorpar, spændebånd til fastgørelse, kabler og en transmitter. Sidstnævnte benyttes i forbindelse med montage til at finde den bedste placering af sensorerne. Sika flowswitche overvåger væskeflow Til mange opgaver er det vigtigt at kunne overvåge at væsken rent faktisk bevæger sig, f.eks. i forbindelse med køling eller smøring af pumper/maskiner. Sika har et stort program inden for flowswitche, hvor de mest populære er udført som en fane, der mekanisk påvirkes af væsken som passerer. Bevægelsen, som påvirkningen resulterer i, påvirker en reedkontakt, hvis signal kan benyttes til overvågning/hændelsesstyring. Sikas mekaniske flowswitche leveres til rørdimensioner fra DN8 op til DN200 i både messing og rustfrit stål.

4 Niveaumåling ATMI Niveauvipper til bassiner og åbne tanke ATMI er vores leverandør af simple og pålidelige niveauvipper, der fungerer efter det velkendte flyderprincip til f.eks. beskyttelse af dykpumper. Selve princippet er bygget op omkring en skiftekontakt og en intern kugleanordning, der giver alarm ved målevinkelændring. Soba Small er specielt velegnet til vand og spildevandsopgaver. Den leveres altid i IP68-udførelse inkl. 10 m kabel og lod. Optisound Niveaumåling med ultralyd Berøringsløs niveaumåling med ultralyd anvendes overalt på renseanlæg, både til kontinuerlig niveaumåling, men også til flowmåling i forbindelse med åbne kanaler og overfald. Den kompakte Optisound 3010 fra Krohne anvendes til måling fra 0,25 m op til 5 m (andre modeller dækker området op til 15 m) med en nøjagtighed bedre end ±0,2%. Den kompakte enhed monteres let på målestedet og indstilles til opgaven ved hjælp af det indbyggede grafiske display (eller via HART-protokollen). Udgangssignalet (4-20 ma) tages direkte fra den indbyggede transmitter, der leveres både i 2- og 4-wire-version. Hydrobar Robust niveautransmitter til neddykning Hydrostatisk niveaumåling eller niveaumåling baseret på væskesøjlens tryk er et af de mest udbredte principper til kontinuerlig niveaumåling. Fra Klay har vi Hydrobar niveautransmitteren, der er kendt for at være yderst robust og driftsikker under selv de mest ekstreme forhold. Den fremskudte membran er konstrueret med Klays Flush Diaphragm Technology, der minimerer oliefyldning og samtidig sikrer mod overbelastning, så man kan tillade almindelig mekanisk rengøring og samtidigt garanteres minimal drift. Optiwave Vedligeholdelsesfri radarmåling Anvendelsen af mikrobølger til kontinuerlig niveaumåling vinder større og større udbredelse inden for industrien princippet omtales oftest som radarmåling. I modsætning til ultralydsmåling er dette princip ufølsomt over for tryk og temperaturer, og det anvendes derfor med fordel i lukkede tanke. Krohnes Optiwave 7300 er en universel GHz radarmåler, som baseres på FMCW-princippet. Princippet arbejder med en meget lille spredningsvinkel, som kan anvendes i smalle tanke på helt op til 80 m s højde. Transmitteren er forsynet med et stort grafisk display, hvorfra alle parametre kan aflæses/indstilles på overskuelig vis.

5 Ventiler Orbinox spadeventil type EX Er specielt anvendelig ved partikelfyldte medier, medier med bundfald eller overfladeskum. Ventilen kan aktiveres med håndtag, luft eller elmotor. Den enkle opbygning gør den nem at håndtere og installere. Orbinox-ventilen, der er økonomisk attraktiv, er normalt en lagervare. GEFA butterflyventil KG9 og KG2 Denne tyskproducerede butterflyventil står for kvalitet og pålidelighed. Butterflyventilen er et allround-produkt, der pga. vægt, holdbarhed og pris bliver benyttet i næsten alle applikationer med tryk under 16 bar. KG9 er en klassisk ventil udført med todelt hus, hvilket gør det hurtigt og nemt at udskifte liner og spjæld. Ventilen har to tætninger, labyrint ved sæde og O-ringe i spindlen. KG2 er den økonomiske løsning til standardopgaver med et helstøbt hus, hvor liner og spjæld ikke kan udskiftes. Både KG2 og KG9 har ISO-topflange, der gør det nemt at sammenbygge produktet med pneumatiske, manuelle eller elektriske aktuatorer. Masoneilan Camflex II-ventil med SVI2AP-positioner Camflex-ventilen er en solid og stabil reguleringsventil, der bruges mange steder. Denne type ventil findes i en lang række udgaver såsom alloykonstruktion, med lydreduktionstrim eller i cryogenic udførelse. Det gør at Camflex-ventilen kan skræddersys til næsten alle opgaver i processen. Masoneilans SVI2AP-positioner er komponenten, der gør det muligt at styre ventilen ved hjælp af 4-20 ma eller HART-kommunikation. Positioneren udmærker sig med IP66-tæthedsklasse, ved at være ATEX-godkendt (standard), ikke have nogen bevægelige dele samt ventildiagnose. Diagnosen er et hjælpemiddel til optimering af nedetid med andre ord til at foretage planlagt vedligehold. Denne sammensætning er opskriften på maksimal procestid og optimering af processen. Linede væskeventiler fra S+S Armaturen Som en af få leverandører kan Fagerberg levere ventiler, der er drikkevandsgodkendte med såkaldt Non-Toxic-certifikat til ventiler, der kan installeres i sømæssige eller aggressive applikationer. De linede ventiler er udført med enten hårdt eller blødt gummi og kan modstå trykforhold op til PN100 og maks. temperatur på 130 C. Alle indvendige overflader, selv plade og aksler, er gummilinede, hvilket tilsammen sikrer mod korrosion. Overfladebehandling vælges efter forholdene. Leveres med 5 års garanti. Mest anvendte applikation er flowkontrol (regulering) eller afspærring. Ventilerne kan tilbydes med 100% tæthed.

6 Pumper Jesco motordrevet membrandoseringspumpe Jescos motordrevne doseringspumpe er en fortrængningspumpe med pulserende flow, beregnet til alle typer væske. Pumpen er beregnet til dosering af små til store flow i f.eks. kommunale og industrielle renseanlæg samt procesanlæg. Pumpen har en enkel konstruktion med direkte koblet membran til drivstemplet og er udstyret med et kraftigt drivgear. Crane slange- og membranpumper DEPA membranpumper og ELRO slangepumper fra Crane imponerer dagligt med deres pålidelighed, effektivitet og enkle vedligehold. De er primært designet til viskøse og slidende væsker, der kan indeholde faste bestanddele. DEPA er luftdrevet og kan nedsænkes i mediet. Der er 3 serier af pumper, og vi anbefaler DEPA M-serien i metal til vand- og spildevandssegmentet. ELRO kan være drevet af el-, benzin-, diesel- eller hydraulisk motor eller af vandturbine og har en kapacitet på op til 46 m3/h og 13 bar. Disse pumper kan både være mobile og stationære. Det store slangeprogram gør samtidig, at disse pumper har mange indsatsområder. ELRO består ligeledes af 3 serier, og vi anbefaler ELRO M300 og IP/XP til vand og spildevand. Saer Elettropompe Saers store dykpumpeprogram gør det muligt at løse rigtig mange opgaver inden for vand- og spildevand. Pumperne kan leveres i størrelser op til 14 med en kapacitet på op til 600 m3/h og en løftehøjde på op til 1000 m. Materialerne der benyttes er rustfrit stål, støbejern og marinebronze. Saer producerer selv motor og pumpe, og der arbejdes konstant på at lave effektive pumper med lavt energiforbrug og et minimum af vedligehold. PD-serien er spildevandspumper med en kapacitet på op til 500 m3/h og en løftehøjde på op til 38 m. PD 650 har 4-bladet knivsystem til findeling af klumper og fibre. MBS-serien bruges til vandforsyning fra tanke, bassin, rør og store åbne brøndsystemer. De har en kapacitet på op til 18 m3/h og en løftehøjde på op til 112 m. MBS har endvidere mulighed for frekvensstyring. Prøveudtagning MAXX stationær og transportabel prøveudtagning Den stationære SP4 leveres i rustfast stålkabinet som standard og alternativt i plast. SP4 har ventileret køl og varme for korrekt opbevaring af prøven, og er beregnet til udendørsopstilling uden yderligere beskyttelse. Som standard anvendes vakuumprincippet, alternativt kan gennemstrømningskammer vælges til udtagning af prøver direkte fra trykfyldte rør. De stationære prøveudtagere kan leveres som specialdesignede målestationer med f.eks. integreret flow- og ph-måling. Den transportable TP4-P prøveudtager leveres som standard med separat top oven på beholdermodulet som almindelig mobil løsning på renseanlæg. Endvidere kan den leveres som økonomisk vægmodel med 230 volt forsyning. Til de mere krævende opgaver i felten anvendes den kompakte TP4-C med stor fleksibilitet.

7 Laboratorie- og feltmåling Instrumenter til laboratorie- og feltbrug Instrumentpaletten fra WTW er bred og dækker vandtætte og robuste instrumenter til både laboratorie- og feltmåling. WTW er kendt for deres høje instrumentkvalitet til måling af ph, redox, ilt, ledningsevne, temperatur, BI 5 og turbiditet. Målerne starter fra de helt simple enkeltparametre og op til multiparameterinstrumenter med datalogger. Instrumenterne giver mulighed for hurtig dataoverførsel til bærbar computer eller pc via USB. Fælles for alle instrumenterne er, at de er robuste og brugervenlige. Fotometre Fra WTW tilbyder vi også forskellige serier af laboratorie- og bærbare fotometermodeller. Serierne dækker fra enkle rutineanalyser og op til avancerede måleopgaver, hvor der kræves spektrofotometer. Fælles for alle fotometrene er, at de anvender Mercks velkendte og standardiserede kuvettetestkit. Kuvetterne leveres med stregkodemærkning, således at kuvetterne automatisk identificeres og måles, hvilket giver stor målesikkerhed. SpectroFlex-serien tilbydes med USB til laboratoriekontrol og kalibrering af WTW s IQ Sensor Net-system. Vægte og tørstofvægte Denver har et bredt produktprogram af vægte til rutineopgaver og avancerede analysevægte med stor præcision. Denver leverer også tørstofvægte, som er nemme at betjene, hvilket sikrer hurtig og reproducerbar tørstofbestemmelse. Tørstofvægtene findes med to forskellige varmeelementer: En IR-varmekilde, som dækker alle standardanalyser, og en kvartsvarmekilde til hurtig bestemmelse ved højere temperatur. Bærbare gasmålere Fra Crowcon findes en serie af målere til detektering af forskellige giftige og brændbare gasser. Målerne findes til måling af én enkelt gastype og op til fire forskellige gasser på ét og samme instrument. Fælles for målerne er: nem betjening med én enkelt trykknap og enkel vedligehold sammenholdt med stor pålidelighed, som er så vigtig ved personbeskyttelse. Tydelig alarmindikering via lyd, vibration og visuelt.

8 Onlineanalyse Målepanel til vandanalyser Dette panel kan måle op til 6 parametre på én og samme transmitter. Transmitteren har et nemt og betjeningsvenligt finger touch-panel med indbygget 4-20 ma, digital interface og relækontakter. De 6 måleparametre ph, ledningsevne, redox, klor (frit klor eller total klor), turbiditet og ilt vælges frit alt efter måleopgaven. Systemet leveres med alt udstyr monteret på et panel, så det er klar til brug uden at der skal laves yderligere installation. Det eneste der skal gøres, er at tilslutte målemediet via slangestudsen og tilslutte strømforsyning. Opbygningen af systemet på et færdigt panel gør, at systemet er nemt at flytte rundt ved evt. periodevis stationær måling på forskellige målesteder. Ledningsevne-, ilt- og ph-transmittere Enkelttransmittere til måling af ph, redox, ilt, ledningsevne og temperatur. Leveres til væg- eller rackmontering. Transmittersystemet er støjimmunt, transientbeskyttet og galvanisk adskilt som standard. Designet af de enkelte sensorer modvirker effektivt tilsmudsning på forskellig vis. Disse samlede egenskaber resulterer i optimal driftsikkerhed og minimalt vedligehold. Alle sensorer kan leveres til inlinemåling i rør eller til neddykning, til applikationer lige fra spildevand og drikkevand til rent vand såsom kedelvand. Onlineanalysatorer og in-situ-filter TresCon leveres som én- eller trekanalsanalysator til måling af bl.a. PO 4, NO 3, NO 2 og NH 4. Fuldautomatisk kalibrering og overvågning af målingen sørger for stabil drift. Der opnås en meget høj præcision ved hjælp af integreret baggrundskompensation af den fotometriske måling. In-situ-membranfilter med rensning via integreret membrankompressor. Filteret monteres direkte i f.eks. procestanken. Permenatet transporteres med integreret slangepumpe via frostsikret slange til analysatoren med forskellige doseringshastigheder, afhængig af forbrug. Optiske in-situ-spektralsensorer til nitrat, COD, turbiditet m.m. Spektralfotometri integreret i en in-situ-sensor. Måling af absorptionen i området nm gør det muligt at beregne og kompensere NO 3, COD, TOC og turbiditet i drikkevand, spildevand og procesvand. Sensorerne leveres i forskellige materialer og til måling af én eller flere parametre med en unik global kalibrering tilpasset den enkelte applikation. Sensoren tilsluttes f.eks. Constattransmitteren, som er en slagkraftig windowsbaseret industri-pc med touch screen-display i farver. Her er adgang til alle indstillinger og loggede data med tilhørende fingerprint. Stationær gasmåling Onlineovervågning af giftige og brændbare gasser er enkelt med Crowcons Gasmaster. Op til fire gasdetektorer kan tilsluttes den vægmonterede transmitter, der viser alle gasniveauer samtidig på et stort og tydeligt display. De fire kanaler overvåges med to alarmniveauer per kanal, og ved alarmtilstand aktiveres både en visuel og en lydadvarsel. Endvidere kan systemet udbygges med en ekstra lys- og lydindikator, som evt. kan monteres uden for det rum, hvori Gasmaster er placeret. Yderligere relæer kan leveres til styring af andet udstyr såsom ventilationssystemer, statuslys og ventiler, afhængig af styreenhedens alarmtilstand.

9 WTW IQ Sensor Net IQ Sensor Net multiparameter-målesystem er et netværk af intelligente sensorer, styret af en fælles kontroller og strømforsyning. IQ Sensor Net er velegnet til løsning af både store og små opgaver, hvor fleksibiliteten giver unik mulighed for tilpasning til den konkrete opgave. Al betjening af IQ-systemet foregår på dansk. Softwaren i sensorer og moduler kan opdateres individuelt efterhånden som nye faciliteter eller sensorer udvikles. Netop opdateringsmuligheden og den løbende udvikling inden for onlinemåling har været medvirkende årsag til, at IQ Sensor Net-systemet er et yderst fremtidssikkert valg. Multiparametersystem: Dansk betjening Backup af systemkonfiguration for genetablering Backupkontroller for optimal driftsikkerhed Softwareopdatering af moduler og sensorer Trådløs Bluetooth Enkel netværksinstallation: 2-leder netværksteknologi Plug & Play-tilslutning af enhver IQ-sensor Enkel systemudvidelse med nye moduler og sensorer Fælles strømforsyning for hele netværket Fleksible programmerbare indog udgange: Tre typer ma- og/eller relæmoduler Profibus- og MODBUS-moduler Indgangsmodul for fremmede signaler Ventilmodul til rensning IQ-systemet leveres i to grundvarianter afhængig af antallet af sensorer og netværksbehov. Systemerne anvender de samme fællesmoduler og kan tilpasses, ændres eller udvides til ethvert behov. System 182: Op til 2 eller 4 sensorer Kompakt og økonomisk med stor sensorfleksibilitet System 182 er den mindste og mest kompakte transmitter med integreret strømforsyning, ma- og relæudgange. Transmitteren kan anvendes sammen med alle IQ-sensortyper. De integrerede maog relæudgange kan med fordel anvendes til PID- eller P-regulering, hvilket gør System 182 til en særdeles fleksibel og økonomisk transmitter til mindre måle- og reguleringsopgaver. Systemet leveres med mulighed for tilslutning af op til 2 eller 4 IQ-sensorparametre. System 2020 XT: Op til 20 sensorer Kraftfuld med maksimal netværks- og sensorfleksibilitet System TC2020 XT er den optimale netværksløsning for størst mulig fleksibilitet og fremtidssikring. Den nye TC2020-terminal med USB-forbindelse til backup, opdatering, dokumentation og dataoverførsel. Terminalen placeres f.eks. i laboratoriet. Herved opnås der fuld overvågning og betjening af alle sensorer under drift. Udvidelse med mobil terminal sørger for praktisk opkobling på ethvert modul i netværket, og er samtidig backupkontroller for hele netværket. Netværket opbygges specifikt til den aktuelle måleopgave og kan gradvist udbygges med moduler og sensorer i takt med behovet. USB-forbindelse Datalogger (op til datasæt) Profibus- og MODBUS-kommunikation Unik fremtidssikring og fleksibilitet Sensoropkobling og håndtering fra laboratoriet Backupkontroller som ekstra sikkerhed

10 WTW IQ Sensor Net De seneste år har rigtig mange både små og store renseanlæg installeret WTW s VARiON Plus 700 IQ til samtidig måling af ammonium og nitrat. Målingerne indgår i den moderne onlinestyring, der er nødvendig for at opnå bedre udledningstal og energibesparelse på alle renseanlæg. I dag ydes der elektrodegaranti, hvilket er resultatet af den løbende udvikling på elektroder, som har givet bedre holdbarhed og stabilitet. Den nye nitratelektrode uden kloridinterferens åbner endvidere døren for enkel og økonomisk måling af kombineret ammonium og nitrat på alle kommunale renseanlæg. Lanceringen af den nye kalibreringsfrie optiske iltsensor FDO 700 IQ falder i fin tråd med optimeringen på de kommunale renseanlæg, hvor der fokuseres på optimale og økonomiske målinger med mindst muligt vedligehold. Eksempel på styringsparametre til biologisk procestank med alternerende drift. Eksempel på IQ Sensor Net og instrumentering Tavlerum SS Kugleventil Fælles strømforsyning, ma/relæudgange og PROFIBUS/ PLC Modbus Radar niveau Flow Trådløs Bluetooth Indgangsmodul for fremmede signaler COD NO3 SS Niveau ph Indløb Efterklaring Udløb Flytbar display Indløbsflow Lab. TC2020 -terminal In-situ-filter for PO4 måling O2 NH4 SS NO3 Procestank 1 O2 NH4 SS NO3 Procestank 2 PO4 Sensorstik til kalibrering SS O2

11 IQ-sensorer Alle de intelligente sensorer anvender universelt IQ Sensor Netstik, hvilket sørger for enkel og sikker håndtering i det daglige. Sensorerne er beregnet til neddykning eller inlinemåling i rør, og leveres med flere former for monteringstilbehør, herunder: forlængerarmaturer, ophæng, vægbeslag, svejsestudse, kugleventiler m.m. IQ-sensorerne kan alle leveres med luftrensning eller indbygget ultralydsrensning, der individuelt indstilles og styres fra IQ-systemet. Ens standardstik til alle IQ-sensorer Robust og vandtæt udførsel (IP68) Galvanisk isolerede signaler Unik støjimmunitet (EMC) Integreret lynnedslagsbeskyttelse Opløst ilt (optisk) FDO 700 IQ optisk måling af opløst ilt i vand og spildevand med integreret temperaturmåling. Sensoren er kalibreringsfri fra fabrikken. Den nyudviklede intelligente sensorkappe med indbygget kalibreringschip giver optimale målinger. Ny fabrikskalibrering overføres automatisk ved senere udskiftning uden yderligere kalibrering. Ammonium og nitrat VARiON Plus 700 IQ multisensor til måling af både ammonium og nitrat eller én parameter alene. Ammonium er fuldautomatisk kompenseret for forstyrrende ioner, og nitrat måles i dag med en ny elektrode uden kloridinterferens, i modsætning til tidligere. Denne sensor har en hurtig responstid, ingen brug af kemikalier eller filtre. Den nye kombination af elektroder giver økonomisk og interferensfri måling af både ammonium og nitrat til alle anlæg med kommunalt spildevand. Opløst ilt TriOxmatic 700/701/702 IQ til måling af opløst ilt i vand og spildevand (mg/l) eller opløst ilt i kedelvand (µg/l), alle med integreret temperaturmåling. Unik membran- og elektrodekonstruktion med lavt vedligehold og sensorovervågning for utæt membran og opbrugt elektrolyt. Turbiditet VisoTurb 700 IQ turbiditetssensor med bredt måleområde til drikkevand og renset spildevand. Sensoren er med ridsefrit safirglas og integreret ultralydsrensning, der modvirker tilsmudsning. ph og redox SensoLyt 700 IQ til måling af ph og redox med integreret temperaturføler. Specielt velegnet til meget beskidte medier, f.eks. indløb, hvor tilsmudsning af elektroden modvirkes ved hjælp af et unikt SensoLyt huldiafragme. Suspenderet stof ViSolid 700 IQ til måling af suspenderet stof med integreret dobbelt måleprincip for at tilgodese måling i lav eller høj SS-koncentration. Sensoren er med ridsefrit safirglas og integreret ultralydsrensning. Optisk nitrat og COD NitraVis og CarboVis 700 IQ er sensorer til optisk spektralmåling af nitrat og COD. Sensorerne monteres in-situ til måling på drikkevand og renseanlægs biologiske procestanke samt indløb og udløb. Målingen foretages ved spektroanalyse i hele området nm for optimal beregning med automatisk kompensering for bl.a. suspenderet stof. SS kan som option vises som ekstra måleparameter. Sensorerne har som standard integreret luftrensesystem. Ledningsevne TetraCon 700 IQ ledningsevnesensor med bredt måleområde. Udformningen minimerer risiko for belægninger, og dobbeltelektrodesystemet kompenserer for eventuelle belægninger.

12 Gustaf Fagerberg A/S - Kornmarksvej Brøndby - Tlf.: Fax: fagerberg@fagerberg.dk -

PRODUKTINFORMATION PROCESANALYSE NITRAT NISE SC / NITRATAX SC NYHED! Det rigtige valg. Nitratsonder med UV- og ISE-teknologi

PRODUKTINFORMATION PROCESANALYSE NITRAT NISE SC / NITRATAX SC NYHED! Det rigtige valg. Nitratsonder med UV- og ISE-teknologi PRODUKTINFORMATION PROCESANALYSE NITRAT NISE SC / NITRATAX SC NYHED! NL INE MÅL ING AF NITRAT Det rigtige valg Nitratsonder med UV- og ISE-teknologi 2 OVERSIGT OVER ONLINE NITRATSONDER Nitratmåling med

Læs mere

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 SENSOR MED MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE Oxix til måling af opløst ilt er et unikt system, hvor en avanceret solid-state optisk sensor kommunikerer

Læs mere

Produktoversigt. og distributører står til rådighed i mere end 40 lande over hele verden. MJK din partner for instrumentering og overvågning

Produktoversigt. og distributører står til rådighed i mere end 40 lande over hele verden. MJK din partner for instrumentering og overvågning Produktoversigt 1 MJK er en dansk virksomhed med mere end 30 års erfaring som producent af måle- og reguleringsudstyr til vand- og spildevandsinstallationer. Vores netværk af MJK selskaber og distributører

Læs mere

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på:

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Fordele med EZstrip Family Maintenance In Place Hurtig og enkel udskiftning af de vigtige sliddele uden brug

Læs mere

Pacer S-serie. Pacer S kan leveres med drift for el-, hydraulik,- pneumatik- eller benzinmotor.

Pacer S-serie. Pacer S kan leveres med drift for el-, hydraulik,- pneumatik- eller benzinmotor. Pacer S-serie Max. flow 64 m 3 /h Max. tryk 36 m.vs. Pacer S pumpen er produceret ved anvendelse af de nyeste keramiske materialer og med udnyttelse af moderne teknologi indenfor sprøjtestøbning. Dermed

Læs mere

Flygt PumpSmart, PS200. Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper

Flygt PumpSmart, PS200. Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper Flygt PumpSmart, PS00 Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper Mindre tilstopning, færre driftsstop, større effekt Et standard-frekvensomformerdrev kan bruges til mange forskellige anvendelser.

Læs mere

Energi & kraftværker

Energi & kraftværker Energi & kraftværker Energi og kraftværker Foto: DONG Energy, Asnæsværket Det årlige energiforbrug i Danmark svarer til et forbrug på ca. 160 GJ pr. indbygger, energi, der primært produceres på centrale

Læs mere

MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401

MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 PÅLIDELIG FLOWMÅLING MagFlux elektromagnetisk flowmåler har høj stabilitet og stor nøjagtighed, og anvendes til måling af flow

Læs mere

230V Elektrisk Vibrator Motor NEA

230V Elektrisk Vibrator Motor NEA Copenhagen Vibrator Products 230V Elektrisk Vibrator Motor NEA 230V enkeltfaset Leveres med kabel og kondensator 2 polet 3.000 omdrejninger 4 polet 1.500 omdrejninger Cirkulær Vibration Hygiejnisk design

Læs mere

Dryp dyser til individuel montage

Dryp dyser til individuel montage Dryp dyser til individuel montage 1015-04 dryp med luge til inspektion, med filter og bagudvendt dryp. Ydelse 4 l/t. Hul til montage Ø 3,6 mm 1115-02 dryp selvkompenserende dryp, kan åbnes. Ydelse 2 l/t

Læs mere

Det fleksible. rør-i-rør system WALLOFIX

Det fleksible. rør-i-rør system WALLOFIX Det fleksible rør-i-rør system WALLOFIX BROEN WALLOFIX Intelligente flowløsninger kontrollerer naturens ressourcer BROENs intelligente flowløsninger gør det muligt at kontrollere naturens ressourcer til

Læs mere

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 H Ø J T E K N O L O G I S K S E N S O R M E D A V A N C E R E T O P T I K To funktioner i samme sensor Med SuSix sensorens 6

Læs mere

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd SERIE Z-20E.SN005 Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd ELGO - ELECTRIC Gerätebau und Steuerungstechnik GMBH D - 78239 Rielasingen, Postfach 11 30, Carl - Benz - Straße 1 Telefon 07731

Læs mere

CALIBRATOR. Kørselsafhængighed og meget mere.

CALIBRATOR. Kørselsafhængighed og meget mere. CALIBRATOR CALIBRATOR. Kørselsafhængighed og meget mere. CALIBRATOR har siden 1991 været løsningen på intelligent kørselsafhængighed vha. computerstyring. Herved opnås en betydelig kapacitetsforøgelse,

Læs mere

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger.

7.2 ALARMSYSTEM RedDetect er et moderne og komplet overvågningssystem som automatisk overvåger præisolerede rørledninger. Fugtovervågning 7:0 Fugtovervågning Formålet med et alarmsystem er: at kontrollere for fugtfejl at lokalisere fugt at konstatere afvigelser ( og sammenholde de fugtrelaterede parametre med de værdier der

Læs mere

dugpunkt præcis måling af fugt

dugpunkt præcis måling af fugt dugpunkt præcis måling af fugt Typisk procedure for trykluftstørring med dugpunktsmåling sommer eller varmere temperaturer kølemiddel 0 C 10 m³ 1 bar kompressor 1 m³ 10 bar H2O = 23,05 x 10 x 0,8 = 184,4

Læs mere

Fokus på udvikling. Enkelthed. er ganske enkelt bedre. Loberotor pumper

Fokus på udvikling. Enkelthed. er ganske enkelt bedre. Loberotor pumper Fokus på udvikling Enkelthed er ganske enkelt bedre Loberotor pumper Så enkelt og dog så mange muligh Dertil lægges. Seks serier med 16 størrelser. AL-Serie PL- Serie CL- Serie FL-Serie EL-Serie XL-Serie

Læs mere

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME

i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch FÅ MERE UD AF SAMARBEJDET MED INTERAKTIVE TOUCHSKÆRME i3touch LCD touchløsning leverer knivskarpe, højtopløselige billeder. Touchteknologien

Læs mere

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk Træpillefyr M April 2012 www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr

Læs mere

Frontlæsser Fendt CARGO

Frontlæsser Fendt CARGO Frontlæsser Fendt CARGO I kombination ikke til at slå Fendt Vario med Fendt CARGO Den nye Fendt frontlæsser - Fendt CARGO - byder på avanceret teknik og dermed maksimal produktivitet. Den udvider Fendts

Læs mere

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT Anvend 230V/50Hz og 12V hvor som helst Oplad automatisk under kørsel, med bilens overskydende energi, eller tilslut direkte til lysnettet. LPS 230V 12V LITHIUM POWER SUPPLY

Læs mere

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s

M2 Mini. Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne. HMN a/s www.hmn.dk M2 Mini Bade/toiletstole beregnet til børn samt små voksne M2 Mini bade/toiletstole M2 Mini-modellerne er fleksible bade/toiletstole, der nemt kan indstilles i takt med at barnet vokser. M2

Læs mere

JUMO Måle- og Reguleringsteknik A/S Fabriksvænget 16 4130 Viby Sj, Danmark

JUMO Måle- og Reguleringsteknik A/S Fabriksvænget 16 4130 Viby Sj, Danmark Typeblad 404391 Side 1/7 JUMO MAERA F27 Niveausonde Anvendelse Niveau og volumemåling i 1 Vand og spildevands industri Brønde og overfladevand Boringer Aggressive medier (f.eks galvaniseringsbade, syrer)

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

IsoBar Cirkulationspumper med integreret trinløs kapacitetsregulering og MasterModul

IsoBar Cirkulationspumper med integreret trinløs kapacitetsregulering og MasterModul Op til 40%-60% mindre energiforbrug sammenlignet med uregulerede pumper Overholder internationale standarder for energiforbrug Minimering af støj. Ingen forstyrrende vandstøj fra centralvarmeanlægget ved

Læs mere

14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1. 863351 Æske 150W 5989898 1 140 mm 280 mm 330 mm 1,647 Kg

14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1. 863351 Æske 150W 5989898 1 140 mm 280 mm 330 mm 1,647 Kg 14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1 Gulvvarmekabel 10W/m 150W (15m) Kablet kan bruges i hvilket som helst rum uanset hvor irrregulær rummet er. To leder teflon isoleret varmekabel. 10W/m 863351 Æske 150W

Læs mere

ATEX FDA ISO 9001 ATEX ISO 9001 FDA ISO 9001 FDA EMC EMC ISO 9001 ATEX FDA ATEX FDA EMC. Auto-line Automatiske selvrensende filtre

ATEX FDA ISO 9001 ATEX ISO 9001 FDA ISO 9001 FDA EMC EMC ISO 9001 ATEX FDA ATEX FDA EMC. Auto-line Automatiske selvrensende filtre ISO 91 ISO 91 FDA ISO EMC 91 ISO 91 FDA EMC FDA FDA EMC EMC ISO 91 FDA EMC Automatiske selvrensende filtre Skraber er kun i si under rensning Mange paknings- og styringsvarianter Skarpkantet spaltesi -

Læs mere

Måleceller til frit klor, klordioxid, ozon

Måleceller til frit klor, klordioxid, ozon Side 1/10 Måleceller til frit klor, klordioxid, ozon 202630/40, type 202630/41, type 202630/45, type 202630/46, type 202630/50, type 202630/51 2- eller 3-elektrodeprincip Nem kalibrering Integreret temperaturkompensation

Læs mere

Det fleksible rør-i-rør system WALLOFIX

Det fleksible rør-i-rør system WALLOFIX Det fleksible rør-i-rør system WALLOFIX 2 BROEN WALLOFIX Intelligente flowløsninger kontrollerer naturens ressourcer BROENs intelligente flowløsninger gør det muligt at kontrollere naturens ressourcer

Læs mere

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator

INSTRUKTION. Bernard el-aktuator INSTRUKTION IN113, Nr. B104DKE Bernard el-aktuator Type SQ100, SQ250 SQ400, SQ600, SQ1000 Indhold Opstart... 2 Normal lukkeretning... 3 Komplet leverance... 3 1. Indstilling af mekaniske anslag, 90 -drejende...

Læs mere

SERVICE FLYTNING AF TUNGE EMNER MED LUFTPUDESYSTEM TUNG/SVÆR INDUSTRI

SERVICE FLYTNING AF TUNGE EMNER MED LUFTPUDESYSTEM TUNG/SVÆR INDUSTRI SERVICE FLYTNING AF TUNGE EMNER MED LUFTPUDESYSTEM BILLIGERE END KONVENTIONELLE LØSNINGER PRÆCIS KONTROL MED FULD BEVÆGELIGHED NEM AT BETJENE INGEN SLIDTAGE PÅ GULVE STØRRE SIKKERHED TUNG/SVÆR INDUSTRI

Læs mere

Kompakte og effektive vaskemaskiner med stor kapacitet

Kompakte og effektive vaskemaskiner med stor kapacitet Perfektion i alle detaljer Perfektion i alle detaljer > Kompakte og effektive vaskemaskiner med stor kapacitet Vaskemaskiner E Sidros W7 og E Sidros W9 > E Sidros Stor maskine i lille indpakning > Stor

Læs mere

Kemtrak TC007 Turbidimeter

Kemtrak TC007 Turbidimeter Kemtrak TC007 Turbidimeter Real time, inline turbiditetsmåling Intet vedligehold Pålidelig og robust infrarød LED Fiberoptik - egensikker Stort udvalg af sensor designs og materialer Alarmsignal for data

Læs mere

Elektromagnetisk flowmåler

Elektromagnetisk flowmåler 3.05 Da vore produkter løbende udvikles, forbeholder vi os ret til ændringer i mål og specifikationer. Generelt MagFlux er en elektromagnetisk flowmåler med høj stabilitet og stor nøjagtighed til måling

Læs mere

Teknisk systemhåndbog kompakttavler AE

Teknisk systemhåndbog kompakttavler AE Teknisk systemhåndbog kompakttavler AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Den originale med globale godkendelser er på lager. Mange praktiske dimensioner og funktionelt systemtilbehør til alle anvendelsesområder gør

Læs mere

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket Med ECL Comfort 310 er kontrollen over jeres varme- og brugsvandsanlæg samlet i én intuitiv og letanvendelig løsning. Det giver tryghed blandt

Læs mere

Ängelholmsbild. Forlæng levetiden på dine betonkonstruktioner

Ängelholmsbild. Forlæng levetiden på dine betonkonstruktioner Ängelholmsbild Forlæng levetiden på dine betonkonstruktioner 2 Undgå korrosion og høje omkostninger Betonkonstruktioner som er udsat for aggressive væsker eller gasser bliver med tiden nedbrudt af korrosion

Læs mere

Viega Combi PB. Nemt og sikkert.

Viega Combi PB. Nemt og sikkert. Viega Combi PB Nemt og sikkert. Viega Combi PB med fleksible PB rør og koblingsdåse til indbygning. Hurtig montage og optimeret strømningshastighed. Det nye Viega Combi PB brugervenligt, økonomisk og fleksibelt.

Læs mere

LØSNINGEN FOR EN RENERE KLOAK RENOVATION KOMBINERET HØJTRYKS- SPULER OG SLAMSUGER

LØSNINGEN FOR EN RENERE KLOAK RENOVATION KOMBINERET HØJTRYKS- SPULER OG SLAMSUGER LØSNINGEN FOR EN RENERE KLOAK RENOVATION KOMBINERET HØJTRYKS- SPULER OG SLAMSUGER 2 I 3 VANDTÆTTE LØSNINGER FRA SPECIALISTER FRA FLENSBORG Produktlinien elephant er en arbejdshest til alle opgaver De profiterer

Læs mere

AV K k o n t r a v e n t i l e r

AV K k o n t r a v e n t i l e r A V K I N T E R N A T I O N A L A / S AV K k o n t r a v e n t i l e r - H a r c h e c k p å f l o w e t 2 S e r i e 4 1 k o n t r a k l a p v e n t i l Det nyligt opdaterede program af kontraklapventiler

Læs mere

MBR System KD 40. Teknisk Vand Unit / Erstatning for efterklaringstank Se produktvideo. KD Maskinfabrik

MBR System KD 40. Teknisk Vand Unit / Erstatning for efterklaringstank Se produktvideo. KD Maskinfabrik MBR System KD 40 Teknisk Vand Unit / Erstatning for efterklaringstank Se produktvideo KD Maskinfabrik MBR System KD 40 Vi har udviklet et enkelt, men højteknologisk membranfilter. Filteret fås som standard

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station Frilufts AC-Stationer Højspændingskomponenter Afbrydere ETS-50-06-05 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24407/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer

Læs mere

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande Langspændsreol Stærk, holdbar og alsidig - Langspændsreoler giver dig helt nye muligheder for opbevaring

Læs mere

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X Translyft SUPERLAV løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X NYHED Ekstra løftehøjde Med de nyudviklede superlave TUB 1000 X og TCB 1000 X har Translyft sat ny standard for løftehøjden på de superlave

Læs mere

Version 2. Sondex-WP Pumper. Dykkede og tørtopstillede spildevandspumper 50 Hz

Version 2. Sondex-WP Pumper. Dykkede og tørtopstillede spildevandspumper 50 Hz Version 2 Sondex-WP Pumper Dykkede og tørtopstillede spildevandspumper 50 Hz Sondex-WN Sondex-WP0 Sondex-WP4 Sondex pumper til spildevand Sondex spildevandsprogram Sondex WP-sortiment er en kombination

Læs mere

El-komponenter og kapslinger. Glasfiberskabe. Klik-skru-færdig -så har du 5 minutter ekstra til kaffepausen!

El-komponenter og kapslinger. Glasfiberskabe. Klik-skru-færdig -så har du 5 minutter ekstra til kaffepausen! Glasfiberskabe Klik-skru-færdig -så har du 5 minutter ekstra til kaffepausen! Glasfiberskabe uden plexiglas Tekniske data 7 størrelser Modulopbygget og justerbar ramme Højdejusterbare DIN-skinner Robust

Læs mere

JUMO dtrans O2 01 2-tråds transmitter til opløst ilt (DO)

JUMO dtrans O2 01 2-tråds transmitter til opløst ilt (DO) Side 1/12 JUMO dtrans O2 01 (DO) med valgfri tilslutningsboks eller betjeningsenhed Type 202610 JUMO dtrans O2 01 Kort beskrivelse en JUMO dtrans O2 01 er beregnet til måling af opløst ilt i vandige opløsninger.

Læs mere

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK www.ntf.dk Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK Competition-Line modulafskærmning i rustfrit stål hygiejnisk rumafskærmning Competition-Line er en serie af modulopbyggede maskinafskærmninger

Læs mere

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT Anvend 230V/50Hz og 12V hvor som helst. Oplad automatisk under kørsel, med bilens overskydende energi, eller tilslut direkte til lysnettet. LPS 230V 12V LITHIUM POWER SUPPLY

Læs mere

JUMO MIDAS S05 OEM-Tryktransmitter - Universal

JUMO MIDAS S05 OEM-Tryktransmitter - Universal Leveringsadresse: Mackenrodtstraße 4, 609 Fulda, Tyskland Postadresse: 605 Fulda, Tyskland Telefon: +49 66 600-0 Telefax: +49 66 600-607 Fabriksvænget 6 40 Viby Sj, Danmark Telefon: +45 46 9 46 66 Telefax:

Læs mere

Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør

Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør Pallesikring Strækfilmmaskiner Topfilmpålæggere Tilbehør www.socosystem.com Pallesikring Strækfilmmaskiner PW-1000 Halvautomatisk strækfilmmaskine Til film med og uden indbygget forstræk. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Effektive fremtidsorienterede løsninger

Effektive fremtidsorienterede løsninger [ Luft ] [ Vand ] [ Jord ] Lavtemperaturkedler i støbejern Logano G115 Logano G215 [ Buderus ] Effektive fremtidsorienterede løsninger Varme er vort element Langtidsholdbare løsninger: Logano G115 og Logano

Læs mere

Unit Magnet/posefiltre

Unit Magnet/posefiltre Unit Magnet/posefiltre 1-100 mikron/2,4 210 m 3 /h Heco Magnet/posefilter Units anvendes, hvor der er behov for en komplet løsning for pålidelig fjernelse af magnetiske partikler og kombinerer fordelene

Læs mere

Reguleringsventil. Teknisk Info

Reguleringsventil. Teknisk Info Teknisk Info 2 Teknisk Info 1 Produktbeskrivelse SKOV A/S kan levere varmereguleringsventiler som enten 2-vejs eller 3-vejs reguleringsventil med aktuator. 2-vejs og 3-vejs reguleringsventiler er med indbygget

Læs mere

E L E K T R O M A G N e t I S K e F L O W M Å l e r e

E L E K T R O M A G N e t I S K e F L O W M Å l e r e E L E K T R O M A G N e t I S K e F L O W M Å l e r e p å l i d e l i g f l o w m å l i n g MagFlux elektromagnetisk flowmåler har høj stabilitet og stor nøjagtighed, og anvendes til måling af flow i alle

Læs mere

GRUNDFOS PE FLEX-BRØNDE. Ingen opgave er for stor

GRUNDFOS PE FLEX-BRØNDE. Ingen opgave er for stor GRUNDFOS PE FLEX-BRØNDE Ingen opgave er for stor ... til drænvand uden indhold af trævler og fibre Følgende modeller passer typisk til denne type opgaver: > PE Flex-brønd, ø4x2 mm med KP 25 A-1. > PE Flex-brønd,

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

Spar På Energien BROCHURE DK 6.00 ENERGI BROCHURE 1401

Spar På Energien BROCHURE DK 6.00 ENERGI BROCHURE 1401 1 Spar På Energien BROCHURE DK 6.00 ENERGI BROCHURE 1401 E N K E L T O G K L A R T K O N C E P T 2 MJK Connect er en alsidig pumpestyringsog SRO-enhed i et kabinet. Vi har tænkt energioptimering ind i

Læs mere

Silent Gliss Rullegardin Systemer

Silent Gliss Rullegardin Systemer Silent Gliss Rullegardin Systemer Silent Gliss Fordelene Rullegardinernes rene linier passer godt til moderne arkitektur og indendørs design. De giver maksimal afskærmning uden at virke påtrængende i vinduet.

Læs mere

Prima-vent. - vi renser luften... Autoventilation. ...Mere end 35 års erfaring med luftrensning

Prima-vent. - vi renser luften... Autoventilation. ...Mere end 35 års erfaring med luftrensning Autoventilation...Mere end 35 års erfaring med luftrensning - vi renser luften... A/S Tel. +45 7610 9700 Fax +45 7610 9710 E-mail pv@prima-vent.dk www.prima-vent.dk Historien, der ligger i Esbjerg, renser

Læs mere

Sørensen & Kofoed er din samarbejdspartner indenfor måling af: Tryk Temperatur Niveau Flow. Signalbehandling

Sørensen & Kofoed er din samarbejdspartner indenfor måling af: Tryk Temperatur Niveau Flow. Signalbehandling INSTRUMENTERING OVERSKRIFT SØRENSEN & KOFOED A/S INSTRUMENTERING Sørensen & Kofoed er din samarbejdspartner indenfor måling af: Tryk Temperatur Niveau Flow PRODUKTGRUPPER Manometre Pressostater Tryktransmittere

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

PRODUKTNYHEDER & SORTIMENTOVERSIKT #02. www.avalco.dk

PRODUKTNYHEDER & SORTIMENTOVERSIKT #02. www.avalco.dk PRODUKTNYHEDER & SORTIMENTOVERSIKT #02 www.avalco.dk OM VIRKSOMHEDEN AVS blev sammen med andre AVS-firmaer i forskellige europæiske lande grundlagt i 1972, med det formål at forsyne industrikunder med

Læs mere

Verdens første - The principle

Verdens første - The principle Verdens første - The principle 2 Helheden er mere end summen af delene Det samme gælder for Rittal - The System. Med dette i tankerne har vi samlet vores innovative produkter indenfor indkapslinger, strømfordeling,

Læs mere

I dette nummer IF CUS

I dette nummer IF CUS IF CUS 21. årgang nr. 2 I dette nummer ICS på vej mod nye horisonter med Hengstler Kraftkarle i rustfrit stål Hengstler encodere Power med BISS Hengstler encodere med BISS protokol Fiberoptik fra Contrinex

Læs mere

Abila 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT

Abila 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT 45 E-B/50 E-B-BT - 52 BT Kompakt og brugervenlig gulvvaskemaskine til en overkommelig pris med en arbejdsbredde på 43, 51 og 50 cm Gulvvaskemaskiner 45 E-B/50 E-B-BT-52 BT Velegnet til daglig rengøring

Læs mere

System Komponenter. Vakuum stationer, Central filter systemer, Vacuum beholdere & Rørløsninger

System Komponenter. Vakuum stationer, Central filter systemer, Vacuum beholdere & Rørløsninger System Komponenter Vakuum stationer, Central filter systemer, Vacuum beholdere & Rørløsninger Systemkomponenter Introduktion Laboteks centraliserede systemer er anerkendt for høj driftsstabilitet og ydelse.

Læs mere

Miljø og afløb WWW.RC.DK

Miljø og afløb WWW.RC.DK Miljø og afløb WWW.RC.DK RC BETONVARER RC Betonvarer er en alsidig betonvareproducent med stor kompetence indenfor levering af kundetilpassede løsninger til miljø- og afløbsbranchen. En stab af erfarne

Læs mere

Atlas Copco. Efterkølere, vandudskillere og dræn. HD 4-96 og TD 8-650, WSD 25-750 og WD 80/EWD 50-1500

Atlas Copco. Efterkølere, vandudskillere og dræn. HD 4-96 og TD 8-650, WSD 25-750 og WD 80/EWD 50-1500 Atlas Copco Efterkølere, vandudskillere og dræn HD -96 og TD 8-650, WSD 25-750 og WD 80/EWD 50-1500 En serie effektive efterkølere og vandudskillere, som passer til din kompressor Vandkølede HD efterkølere

Læs mere

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMAL YDLS TAKKT VÆR DOBBLT UDSKILLRFUNKTION Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart fantastisk nyskabelse Der findes altid luftbobler og smudspartikler i varme- og kølesystemer. Smudset

Læs mere

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor Den har taget syv år at udvikle, men nu har vi opnået noget helt revolutionerende inden for motordesign en af verdens mindste, fuldt integrerede 1600 W motorer. Det var bare begyndelsen for vores nyeste

Læs mere

NYT. Naturgenopretning. O k t o b e r 2 0 0 8

NYT. Naturgenopretning. O k t o b e r 2 0 0 8 VA NYT O k t o b e r 2 0 0 8 Naturgenopretning Scan-Plast har ved fl ere lejligheder indgået i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen om naturgenopretningsprojekter og reetablering af naturområder med

Læs mere

Værdier for fremtiden

Værdier for fremtiden Værdier for fremtiden Duelco har siden grundlæggelsen i 1974 haft fokus på at levere service, produkter og tekniske specialløsninger af højeste kvalitet. Med udgangspunkt i værdier som kompetence, dynamik,

Læs mere

Egensikre tryktransmittere til anvendelse i eksplosionsfarlige omgivelser Type MBS 4201, MBS 4251, MBS 4701 og MBS 4751.

Egensikre tryktransmittere til anvendelse i eksplosionsfarlige omgivelser Type MBS 4201, MBS 4251, MBS 4701 og MBS 4751. Egensikre tryktransmittere til anvendelse i eksplosionsfarlige omgivelser Type MBS 4201, MBS 4251, MBS 4701 og MBS 4751 Teknisk Brochure Egenskaber Ex ll 1G EEx ia llc T4 - T6 i overensstemmelse med ATEX

Læs mere

Danfoss Frekvensomformere & Softstartere VLT Drives

Danfoss Frekvensomformere & Softstartere VLT Drives Danfoss Frekvensomformere & Softstartere VLT Drives Indholdsfortegnelse VLT MICRO DRIVE FC-51.... 2 VLT HVAC DRIVE FC-102.... 4 VLT AQUA DRIVE FC-202.... 7 VLT AUTOMATION DRIVE FC-302....10 VLT 2800....13

Læs mere

Kvaliteten af luft = livskvalitet!

Kvaliteten af luft = livskvalitet! DV-300T Bygningsrenovering og efterisolering af huse nu til dags efterlader ofte huset godt isoleret og tæt. Dette betyder dog også at krav til udluftning stiger markant og derfor er det energirigtig at

Læs mere

WAECO CoolFreeze CFX. Den nyeste generation af køle- og frysebokse! Bærbare kompressorkølebokse

WAECO CoolFreeze CFX. Den nyeste generation af køle- og frysebokse! Bærbare kompressorkølebokse 10 Bærbare kompressorkølebokse Læs alt om de nye CFX kompressor kølebokse på internettet. www.waeco.dk/cfx-kompressorkoleboks Med QR-koden går det endnu hurtigere. WAECO CoolFreeze CFX Den nyeste generation

Læs mere

Technote. CirCon + /TemCon + - Termostatiske brugsvandsventiler. Anvendelse. Fordele. www.frese.eu

Technote. CirCon + /TemCon + - Termostatiske brugsvandsventiler. Anvendelse. Fordele. www.frese.eu Technote Side 1 af 8 Anvendelse CirCon + og TemCon + er reguleringsventiler til varmt brugsvandsanlæg med cirkulation. Ventilerne regulerer automatisk temperaturen på det cirkulationsvand, som gennemstrømmer

Læs mere

AVK SpadeVentil - type 1-3 - 4 702

AVK SpadeVentil - type 1-3 - 4 702 Indledning AVK spadeventilen er en blødtættende, patenteret ventil med glat gennemløb. Den er selvrensende og tæt for flow i begge retninger. Fordele Lav vægt og kort byggelængde muliggør let installation

Læs mere

Pneumatisk reguleringsventil Type 3222/2780-2 med positioner Type 3760. (Type 3222 med svejseender)

Pneumatisk reguleringsventil Type 3222/2780-2 med positioner Type 3760. (Type 3222 med svejseender) Elektrisk reguleringsventil Type SAMSON 3222/5824 & Type SAMSON 3222/5825 Pneumatisk reguleringsventil Type SAMSON 3222/2780-1 & Type SAMSON 3222/2780-2 Pneumatisk reguleringsventil Type 3222/2780-1 (Type

Læs mere

Solpaneler til svømmebassin og spa.

Solpaneler til svømmebassin og spa. Solpaneler til svømmebassin og spa. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S Udgave 1,0 01-2008. Dansk. Teknisk data. Materiale. Farve. Tilslutning. Størrelser. Vandgennemstrømning.

Læs mere

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for 1. skoleperiode. Praktik i virksomheden Praktikvejledning bruges som redskab til at sikre, at eleven opnår de praktikmål, som er beskrevet for uddannelsen

Læs mere

Technology of Confidence NAKAKIN. Japansk kvalitet der flytter noget

Technology of Confidence NAKAKIN. Japansk kvalitet der flytter noget Technology of Confidence Japansk kvalitet der flytter noget Japansk kvalitet der begejstrer Clamp - miniclamp Diverse flanger SMS - DS - DIN - IDF sanitære loberotor pumper er Japansk teknologi når det

Læs mere

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL Styringssystemer Effektiv rumstyring AIRCONTROL AIRCONTROL Tilstedeværelse Fugtighed Temperatur Luftkvalitet 2 Behovsstyrede rumstyrings-strategier Effektiv rumstyring med X-AIRCONTROL Stadig strengere

Læs mere

Kombineret automatisk indreguleringsventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16

Kombineret automatisk indreguleringsventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16 Datablad Kombineret automatisk indreguleringsventil AB-PM ventil DN 15-25, PN 16 Beskrivelse AB-PM er en kombineret automatisk indreguleringsventil. Den indeholder tre funktioner i et kompakt ventilhus:

Læs mere

Innovation for system integration

Innovation for system integration Innovation for system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR backplane En brugervenlig og pålidelig monteringsløsning mellem DCS/PLC/SIS systemet og Ex barrierer /signalisolatorer TEMPERATUR EX BARRIERER

Læs mere

Multirack. CUBIC-Conitec A/S Platanvænget 14 DK-8990 Faarup Denmark Tel +45 8645 2700 Fax +45 8645 2909 E-mail: info@cubic-conitec.

Multirack. CUBIC-Conitec A/S Platanvænget 14 DK-8990 Faarup Denmark Tel +45 8645 2700 Fax +45 8645 2909 E-mail: info@cubic-conitec. Multirack Multirack NEXT STEP bygger på ideen om, at kvalitet og kreative tanker i samspil med innovativt design åbner for en uendelig række kombinationer. Resultatet fører til mere æstetiske, sikre og

Læs mere

Milton EcomLine HR 30, 43 og 60 - en ren gevinst M I L T O N. E c o m L i n e HR 30 HR 43 HR 60

Milton EcomLine HR 30, 43 og 60 - en ren gevinst M I L T O N. E c o m L i n e HR 30 HR 43 HR 60 Milton EcomLine HR 30, 43 og 60 - en ren gevinst M I L T O N E c o m L i n e HR 30 HR 43 HR 60 Milton EcomLine en intelligent kedelinstallation I 1981 introducerede Nefit den første kondenserende kedel

Læs mere

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning

Med solen som målet. Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning Metrotile LightPOwer Med solen som målet Skal du have nyt tag..? Så tænk grønt og gør en god investering! den lette tagløsning 2 Med solen som målet Da verden omkring os og vejrlige forandringer gør at

Læs mere

Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning. Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden

Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning. Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden Automatiseret Alarmbaseret Prøvetagning Afrapportering for projekt støttet af VTU-Fonden 28-6-2015 1 Projekt 7640.2013: Projekt-titel: Automatiseret alarmbaseret prøvetagning (AAP) Hovedansøger: Amphi-Bac

Læs mere

Effektforbrug Drift Hvilestilling Dimensionering

Effektforbrug Drift Hvilestilling Dimensionering NRQ2A-SR eknisk datablad Modulerende drejemotor til 2- og 3-vejs kugleventiler DN 15... DN 0 Drejemoment 8 Nm Nominel spænding AC/DC 2 V Styring: Modulerende DC 2... 10 V Stillingssignal: DC 2... 10 V

Læs mere

MINI TIPVOGN C08. YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner

MINI TIPVOGN C08. YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner MINI TIPVOGN C08 Motor Nettoeffekt Driftsvægt Dimensioner YANMAR LN 100 AE 10 HP 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm KOMPRIMERING Den samlede bredde er reduceret, og med små drejecirkler, som let kommer gennem

Læs mere

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele NEW ClassicLine 2011 Klassisk skandinavisk design - med alle fordele GRAM har gennem generationer været kendt for at udvikle produkter, der gør hverdagen nemmere og bidrager til positive oplevelser i køkkenet.

Læs mere

Vare nr.: 1.185-113.0

Vare nr.: 1.185-113.0 K 855 HS Med højtryks og varmt vand (80 ºC) sikrer hedvands-renseren et hygiejnisk rengøringsresultat. Ved hjælp af den høje temperatur kan du nedsætte både rengøringstiden og tørretiden samt spare på

Læs mere

Flexoduct Sugeskærme. til person & produkt beskyttelse

Flexoduct Sugeskærme. til person & produkt beskyttelse Flexoduct Sugeskærme til person & produkt beskyttelse JRV A/S er et moderne ventilationsfi rma, som tilbyder en bred vifte af ventilationsløsninger på basis af en stor og resultatorienteret erfaring og

Læs mere

Industrielle støvsugere AERO 21

Industrielle støvsugere AERO 21 Kompakte våd-/tørsugere med filterrengøring Produkt fakta AERO 21 er kompakt og nem at anvende - det ideelle valg til mindre rengøringsopgaver på værkstedet eller ude hos kunden. En letvægtsmaskine til

Læs mere

Højtryksrensere K 2. Standard tilbehør: Integreret vandfinfilter Adapter haveslangetilslutning A3/4" Højtrykspistol HD-slange 3 m Snavsfræser

Højtryksrensere K 2. Standard tilbehør: Integreret vandfinfilter Adapter haveslangetilslutning A3/4 Højtrykspistol HD-slange 3 m Snavsfræser Højtryksrensere K 2 Højtryksrenseren K2 Basic er den ideelle rengøringsløsning til lejlighedsvise opgaver og lettere tilsmudsninger omkring huset (f.eks. på cykler, haveværktøj og havemøbler). Standard

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale...

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... Enkel projektering... Enkel idrifttagning... Lavt energiforbrug... Næste generations VAV-system Efterspørgslen

Læs mere

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed ControlMaster PLUS Standardversionen ControlMaster PLUS leveres med én af nedenstående styreenheder. Climatix 600 Denne styreenhed er udviklet specielt til ventilationsaggregater. Softwaren er blevet udviklet

Læs mere

TAGARNO AS Sandøvej 4 8700 Horsens Danmark Tel: +45 7625 1111 Mail: mail@tagarno.com

TAGARNO AS Sandøvej 4 8700 Horsens Danmark Tel: +45 7625 1111 Mail: mail@tagarno.com 8 TAGARNO AS Sandøvej 4 8700 Horsens Danmark Tel: +45 7625 1111 Mail: mail@tagarno.com TAGARNO 2 Hurtig billedtagning Split screen funktion Forstørrelse op til 320x Nem højdejustering SD-kort ESD Security

Læs mere