ÅRETS BANEKONFERENCE ER PÅ SKINNER Tirsdag den 17. maj 2016 afholder BaneBranchen igen Den Danske Banekonference.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRETS BANEKONFERENCE ER PÅ SKINNER Tirsdag den 17. maj 2016 afholder BaneBranchen igen Den Danske Banekonference."

Transkript

1 r. UGE 8 * 2016 * 1. kvartal * 3. Årgang ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU NY REGIONAL CEO FOR SCAN GLOBAL LOGISTICS ASIA PACIFIC 1. marts 2016 tiltræder Peter Minor som Regional CEO Asia Pacific hos Scan Global Logistics (SGL) og indgår fremover i virksomhedens Executive Management. Foto: DSB ÅRETS BANEKONFERENCE ER PÅ SKINNER Tirsdag den 17. maj 2016 afholder BaneBranchen igen Den Danske Banekonference. Igen i år vil der være 7 parallelle sessioner - heraf 2-4 på engelsk, med i alt omkring 50 indlæg. Indlæggene spænder bredt fra indlæg om de tekniske detaljer over indlæg om de danske projekter til de overordnede megatrends. Der skulle således være spændende indlæg for alle. Med 20 års erfaring i regionen bliver Peter ansvarlig for driften af SGL Asia Pacific og vil bistå landechefer inklusive deres respektive teams samt agentnetværk med at tilsikre den fortsatte vækst i hele regionen. Konferencen finder igen i år sted i Tivoli Congress Center i København, og afholdes i samarbejde med DI Transport, IDA Rail, NJS og TØF. Yderligere information om konferencen findes på hvor der også er åbent for tilmelding. Bemærk at fristen for tilmelding er 26. april og "tidlig tilmeldings"- rabat fås til og med den 18. marts. TIVOLI CONGRESS CENTER Peter har de seneste 16 år opbygget DSV s forretning i Asien og med over medarbejdere har det været den region i DSV, der er vokset hurtigst. Forts.

2 Peter er 49 år, dansk statsborger, og har siden 1995 haft sin base i Hong Kong, hvorfra han har administreret filialer i hele den asiatiske region. - Jeg glæder mig til at blive en del af SGL og ser frem til at arbejde sammen med de stærke og motiverede teams, vi har i Asia Pacific. Vi skal sammen fokusere på at udvikle SGL s vækstmuligheder, styrke vores kundefokus og samle hele Asia Pacific-regionen. Det gør vi ved at levere innovative og omkostningseffektive logistikløsninger til vores kunder og netværk og ved at udvikle det inter-asiatiske marked, siger Peter Minor. - Vi ser frem til at byde Peter velkommen til SGL-teamet, og vi er overbeviste om, at vi har fundet den rette person til at lede vores Asia Pacific netværk og de ambitiøse planer for ekspansion, som vi har for regionen, siger Jesper Nielsen. Group CEO, Scan Global Logistics. Scan Global Logistics er en verdensomspændende logistikkoncern med medarbejdere og partnere i hele verden. Ud over en førende position på det nordiske marked, når vi med vores globale transportnetværk ud til nogle af verdens mest ufremkommelige områder. SGL har godt 700 medarbejdere i verden fordelt på 18 lande plus et tæt strategisk partnerskab i USA med TransGroup. SGL s hovedkontor ligger i København, Danmark. FEMERN-FORBINDELSEN Kommentar til den opdaterede finansielle analyse af den Faste Forbindelse under Femern Bælt I anledning af offentliggørelsen af den opdaterede finansielle analyse og det eksterne review af Femern-projektet fra rådgivnings- og revisionsfirmaet Ernest&Young (EY), udtaler de danske partnere i STRING-samarbejdet, Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), Region Hovedstaden, Overborgmester Frank Jensen (S), København og Regionrådsformand Jens Stenbæk (V), Region Sjælland: Det er vores klare opfattelse, at Femern-projektet vil have en meget stor positiv indflydelse for den økonomiske udvikling i korridoren mellem Hamburg og København/Malmø og videre op til Stockholm og Oslo Forbindelsen øger mobiliteten markant og skaber vækst i virksomhederne og arbejdspladser til borgerne. Det bliver nemmere for virksomhederne at få bragt varer og tjenesteydelser på tværs af landegrænser. Og for borgerne betyder forbindelsen øgede valgmuligheder både for arbejdspladser og i fritiden. Den vil styrke Danmark, herunder Københavns internationale lufthavn, som et krydspunkt mellem Skandinavien og Nordeuropa. Femern-forbindelsen vil også medføre en klar miljøforbedring på transportområdet, fordi CO2-holdige transportformer erstattes af en mere konkurrencedygtig jernbane mellem Skandinavien og Centraleuropa over Femern. Dermed bidrager forbindelsen både til job, vækst og en mere bæredygtig udvikling i hele Nordeuropa. Den nye finansielle analyse fra Femern A/S bekræfter, at Femernprojektet er økonomisk robust og kan stå færdigt i , afhængig af den tyske godkendelsesproces. Projektets realisme bekræftes af den eksterne vurdering fra revisions- og rådgivningsfirmaet EY.

3 Derfor vil vi opfordre forligskredsen bag Femern-projektet til hurtigst muligt at godkende, at Femern A/S kan indgå aftaler med de bydende entreprenører. En sådan aftale vil skabe ro omkring projektet, og vi kan med større målrettethed arbejde på at udnytte de positive effekter af forbindelsen i et snævert samarbejde mellem svenske, danske og tyske regioner. Forsinkelsen af projektet som følge af den tyske godkendelsesproces er naturligvis beklagelig, men med en aftale med entreprenørerne, som peger frem mod en byggestart mellem 2018 og 20, er vi et godt skridt på vejen mod at realisere et af Europas største og vigtigste infrastruktur-projekter. STRING er et politisk samarbejde, der siden 1999 har arbejdet for udvikling og vækst på tværs af grænserne mellem Nordtyskland, Danmark og Sydsverige. STRING-parterne er Hamborg, Slesvig-Holsten, Region Sjælland, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Region Skåne. SURPRICE, SURPRICE.. Scandlines holder med de tyske lobbyister og miljøfolk Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines Rederiet Scandlines bliver mere værd for hver gang Femern-forbindelsen bliver forsinket. I kampen for at forhale processen har rederiet allieret sig med lobbyister og tyske miljøfolk. Forligskredsen omkring projektet, der tæller samtlige partier på nær Enhedslisten og Alternativet, blev torsdag i sidste uge præsenteret for to analyser, der skal kaste lys over Femern-forbindelsens økonomiske bæredygtighed. Her lød det bll.a. at, Femern-forbindelsen først kan stå færdig mellem 2026 og Imens politikerne gransker økonomien i Femern-projektet, forsøger rederiet Scandlines, der i dag næsten har monopol på overfarten mellem Rødby og Puttgarden, at stikke en kæp i hjulet på danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt via en massiv lobbyindsats. Som Finans kan fortælle, er Scandlines, der er ejet af den britiske kapitalfond 3i, er en guldrandet forretning, så længe beslutningen om Femern-forbindelsen bliver udskudt gang på gang. Ifølge Søren Poulsgaard Jensen, adm. direktør i Scandlines, har rederiet heller ikke tænkt sig at opgive kampen for at stikke en kæp i hjulet på det dansk-tyske projekt. - Hele vores indgangsvinkel er at påpege, at vi sejler videre. Det kom tilsyneladende som en stor overraskelse for planlæggerne. Så vi kæmper naturligvis for at bevare arbejdspladserne og have en sund og fornuftig forretning, selv om tunnelen bliver bygget. Derfor går vi ud i offentligheden for at få de danske politikere i tale, siger Søren Poulsgaard Jensen.

4 Gennem en årrække har Scandlines via flere kanaler forsøgt at påvirke den politiske beslutningsproces. Rederiet indbragte Femern-projektet for EU-Kommissionen, fordi rederiet mente, at finansieringsmodellen bag projektet reelt var ulovlig statstøtte fra den danske stat til Fermern og var i strid med EU's regler for statstøtte. I sommeren 2015 afviste EU-Kommissionen, med den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen, dog klagen. Scandlines valgte i november at appellere afgørelsen og indbringe den for EU-Domstolen. Stridspladsen i EU er dog ikke den eneste front, der bliver kæmper på. Rederiet betalte bl.a. andet sidste år det tyske konsulenthus DIW Econ i omegnen af euro (ca kr.) for at lave en stærk kritisk analyse af Femern-projektet, der siden blev omtalt i dagbladet Børsen. Søren Poulsgaard Jensen oplyser, at der i dag arbejder»en håndfuld«lobbyister for Scandlines. Professer i statskundskab ved Aarhus Universitet, Anne Storkjær Binderkrantz, mener, at Scandlines kamp imod Femern-forbindelsen er udtryk for en velkoordineret indsats mod det dansk-tyske tunnelprojekt. - Det er meget professionel lobbyisme, når man ikke nøjes med at henvende sig til politikerne, men også bakker det op via analysearbejde og tilknyttede pr-bureauer, siger professor Anne Storkjær Binderkrantz Analyser og klager er ikke det eneste, som Scandlines kaster ind i kampen mod Femern. Den magtfulde tyske miljøorganisation Nabu, hvor Scandlines er kunde, der tæller over medlemmer i Tyskland og har et årligt budget på ca. 35 mio. euro (ca. 260 mio. kr.), har længe været bannerfører i kampen mod en fast forbindelse mellem Lolland og Femern. - Vi har en konsulentaftale med Scandlines om rådgivning inden for færgetrafik og shipping gennem Østersøkorridoren. Vi offentliggør aldrig tal for vores aftaler. Men jeg kan sige, at alle aftaler med private selskaber udgør lidt under 10 pct. af vores årlige budget, der er på ca. 35 mio. euro, fortalte Eick von Ruschkowsk, medlem af ledelsen i Nabu. De tyske myndigheder behandler i øjeblikket flere tusinde miljøindsigelser, som Nabu truer med at tage videre til det tyske retssystem. Det kan potentielt ende med en årelang række af retssager, der kan udskyde projektet i flere år. Kilder: FINANS, M.FL.

5 STOR LETBANESATSNING I SKÅNE Letbaner i stedet for jernbaneprojekter i Skåne En letbane mellem Lund Centralstation og forskningsanlægget ESS skal være med i diskussionerne om fremtidens infrastruktur, den såkaldte Sverigeforhandlingen. Illustration: Sweco Architects Letbaner i Lund, Malmø og Helsingborg indgår nu i Sverigeforhandlingerne, som bl.a. undersøger mulighederne for at finansiere nye baneprojekter. Det stod klart ved opstartsmødet med Stockholm, Gøteborg og Skåne om mulighederne for finansieringen af ny infrastruktur i Sverige, at letbanesatsningen i Skånes tre største byer skal indgå i forhandlingerne. Derimod indgår flere store jernbaneprojekter i og omkring Malmø og Helsingborg ikke mere i forhandlingerne. Det drejer sig om: Ringlinje for pågatog rundt om Malmø * Øresundsmetro mellem Malmø og København * Udbygning af Trelleborgbanen * Jernbanetunnel i det sydlige Helsingborg * Tunnel mellem Helsingborg og Helsingør Da Sverigeforhandlingen, som undersøger mulighederne for at finansiere og bygge højhastighedsjernbane og anden infrastruktur i Sverige, havde opstartsmøde med Stockholm, Gøteborg og Skåne stod det klart at letbanesatsninger i Skånes tre største byer, Malmø, Lund og Helsingborg, skal indgå i forhandlingerne. Derimod havnede flere andre regionale jernbaneprojekter udenfor Sverigeforhandlingen. En letbane mellem Lund Centralstation og forskningsanlægget ESS, en mellem Helsingborg Centralstation og Väla samt i Malmø mellem havnen og Lindängen er nogle af de regionale infrastrukturprojekter som fortsat skal være med i diskussionerne om fremtidens infrastruktur, den såkaldte Sverigeforhandlingen. Målet er at forbedre kapacitet og tilgængelighed samt at stimulere til mere boligbyggeri. Men flere af de regionale jernbanesatsninger i Skåne blev ikke medtaget i den videre diskussion. - Det er ulykkeligt at muligheden for at etablere nye boliger i Skåne bliver fjernet ved at en række skånske jernbaneinvesteringer havner uden for rammen for de her forhandlinger, sagde Mikael Stamming, udviklingsdirektør i Region Skåne til Sydsvenskan fornylig efter samtalerne med Sverigeforhandlingen. Ud over letbanerne ønskede Skåne flere andre jernbanesatsninger, der ville kunne forbedre den regionale tilgængelighed, blandt andet en udbygning af jernbanen til Trelleborg og en jernbanetunnel under Helsingborg. Heller ikke en Øresundsmetro og ny fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør skal være med i diskussionerne. I Stockholm og Gøteborg vil Sverigeforhandingen ligeledes satse på videre forhandlinger om letbane og metro, mens regionale jernbaneforbindelser skal oprustes inden for Trafikverkets normale planer. Fakta: Letbane i Malmø: To strækninger på hhv. 8,5 og 12.5 km * Forventet byggestart: 2020 og 2023 Pris: millioner svenske kroner * Letbane i Lund: Strækning: 5,5 km * Forventet byggestart: 2016 * Pris: millioner svenske kroner * Letbane i Helsingborg: Strækning: 17,2 km * Forventet byggestart: 2022 * Pris: millioner svenske kroner Kilder: Sydsvenska Dagbladet og News Øresund

6 VI KAN IKKE FLYTTE BJERGE, MEN VI KAN SKUBBE LIDT TIL EN LILLE STEN! TRANSEUROPA er ikke Danmarks største Netmagasin, men vi er et af de mest læste, når det handler om beslutningstagere inden for transport, logistik, byudvikling og infrastruktur * Vi forsøger, hver uge, at producere et læseværdigt Nyhedsbrev, der er et mix af nyheder, reportager og interviews om eller med aktuelle eller interessante personer med tilknytning til transport, logistik og infrastruktur på direktions- og lederniveau. * Det er vores målsætning at udgive et Nyhedsbrev, der satser på kvalitet frem for kvantitet: altså at læserens placering i erhvervslivet, i organisationerne eller på Christiansborg er vigtigere for os end at bombardere en større læserskare med deraf følgende større oplag. * Vi får en god respons på TRANSEUROPA. Det er vi glade for, men vi har også en målsætning om, hele tiden, at gøre Nyhedsbrevet bedre. Det koster penge! Vi har nogle enkelte, trofaste annoncører og vi modtager også hver år sponsorstøtte fra diverse organisationer. Tak for det! * Men nu vil vi gerne have flere annoncører, hvilket er årsagen til at vi kontakter dig, da vi har en klar fornemmelse af, at din virksomhed har interesse for netop vores målgruppe. Som nævnt i overskriften kan vi ikke flytte bjerge, eller millioner ind i din omsætning. Men vi kan skubbe lidt til den lille sten, der måske ligger og skygger for nogle af dine fremtidige kunders opmærksomhed, så de ikke kan få øje på de fordele de kan have af at lære dig og din virksomhed nærmere at kende. * En Bannerannonce i TRANSEUROPA, som dem du ser i magasinet, koster kr. 2500,- for 3 indrykninger (min.) og derefter kr. 500,- pr. indrykning. Vi sender, hver uge, TRANSEUROPA til ca modtagere pr. . Desuden distribueres Nyhedsbrevet også hver uge sammen med Danske Letbaner s Nyhedsbreve ligesom flere, større virksomheder distribuerer Nyhedsbrevet internt og til deres kunder. Det giver samlet en estimeret læserskare på omkring 6000 hver uge. Jeg vil tillade mig, at kontakte dig i den nærmeste fremtid. Hvis du vil høre mere eller have et rigtigt godt tilbud, så kontakt undertegnede Knud Meldgaard Ansvarshavende Chefredaktør & udgiver * kem@meldgaard.mail.dk

7 To konferencer skal afholdes i 2016: en om infrastruktur i Greater Copenhagen og en i juni med fokus på de globale udfordringer, som kan løses med life science og materialvidenskab. Billedet er fra en konference om dannelsen af Greater Copenhagen i Foto: Johan Wessman INFRASTRUKTURKONFERENCE The Greater Copenhagen and Skåne Committees (GCSC) handlingsplan for 2016 er klar. De konkrete mål er blandt andet at afholde en infrastrukturkonference, en konference om materialevidenskab og life science samt at løse mindst tre grænsehindringer. - Nu er Handlingsplanen 2016 klar vores første handlingsplan i den nye organisation The Greater Copenhagen & Skåne Committee. Den danner rammen om vores tværregionale samarbejde, beskriver hvilke medlemmer, der er lead på de forskellige indsatsområder, og arbejdet med at konkretisere indsatsområderne er allerede i fuld gang, siger sekretariatslederen Sara Pezzolato Ipsen til News Øresund. De fem hovedområder som GCSC skal arbejde for, er fælles markedsføring, en stærk international infrastruktur, at tiltrække investeringer, turister, virksomheder og talenter, en integreret og bæredygtig vækstregion samt fælles strategiske satsninger på erhvervsfremme. Inden for disse områder ligger desuden større konkrete projekter, blandt andet om fødevarer, belysning og turisme. De forskellige områder er ikke kommet lige langt. Arbejdet med grænsehindringer, som er en del af målet om en integreret vækstregion, var prioriteret i det tidligere dansk-svenske samarbejde i Öresundskomiteen og planerne for 2016 er konkrete: eksempelvis skal tre grænsehindringer løses, løsningsforslag skal udarbejdes for grænsehindringer, der handler om udenlandske statsborgere i forhold til forskningsanlæggene ESS og Max IV, og informationen om grænsehindringer skal være tilgængelig på Øresunddirekts engelske webportal. Målet for arbejdet med en fælles investeringsportal er blandt andet at inkludere og integrere Skåne i den eksisterende danske portal, at halvdelen af de danske kommuner skal levere indhold og at øge antallet af besøgende på portalen. Inden for flere områder planlægges en workshop, eksempelvis om brandet Greater Copenhagen og infrastruktur. To konferencer skal også afholdes: en om infrastruktur i Greater Copenhagen og i juni en med fokus på de globale udfordringer, som kan løses med life science og materialvidenskab. Den sidstnævnte kaldes The Bridge og har ifølge handlingsplanen målet at på sigt modsvare World Economic Forum i Davos. Kilde: News Øresund Udgiver: Redstone Communication s.m.b.a. * CVR-nr Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer * kem@meldgaard.mail.dk * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard Ønsker du ikke at modtage vort Ugebrev, så send os venligst en mail, så Afmeldes du straks

Investeringer i fremtiden

Investeringer i fremtiden Kommunekontaktrådet Hovedstaden Region Hovedstaden Investeringer i fremtiden Et fælles trafikoplæg fra KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden UDKAST BILLEDE/TEGNING September 2011 INFRASTRUKTUR DRIVER VÆKSTEN

Læs mere

- Et tigerspring for jernbanen

- Et tigerspring for jernbanen - Et tigerspring for jernbanen Henrik Sylvan, 8. januar 2009 IBU Korridoren Femern-Øresund IBU Öresund IBU-Öresund IBU-Øresund är ett svensk-danskt samarbetsprojekt som ska bidra med ett nytt strategiskt

Læs mere

Status for arbejdet med Femern Bælt-forbindelsen

Status for arbejdet med Femern Bælt-forbindelsen Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Claus F. Baunkjær Status for arbejdet med Femern Bælt-forbindelsen Claus F. Baunkjær Femern A/S 1 Femern Bælt-forbindelsen mellem

Læs mere

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Dansk-Tysk Handelskammer, februar 2016 1 Dansk-tysk infrastruktur er grundlaget for handelen mellem Tyskland og de nordeuropæiske lande. For virksomheder i Danmark,

Læs mere

IKKE NOGEN URIASPOST Køligt overblik og faglig indsigt er det vigtigste som chef for Banedanmark

IKKE NOGEN URIASPOST Køligt overblik og faglig indsigt er det vigtigste som chef for Banedanmark UGE 48 * 2015 ORIENTERING OG DEBAT OM TRANSPORT * LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I EU Per Jacobsen, kommende direktør hos Banedanmark Trafikpolitisk Kommentar af chefredaktør Knud Meldgaard IKKE NOGEN URIASPOST

Læs mere

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur

Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Holdningspapir om dansk-tysk infrastruktur Dansk-Tysk Handelskammer, maj 2016 1 Dansk-tysk infrastruktur er grundlaget for handelen mellem Tyskland og de nordeuropæiske lande. For virksomheder i Danmark,

Læs mere

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron 8. januar 2009 Disposition Sund & Bælts opgaver Sammenligning af de faste forbindelser Organisation

Læs mere

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Lov om anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark samt tillæg til VVM Transportministeriet har udsendt

Læs mere

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT

GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT TRAFIKCHARTER GREATER COPENHAGEN TRAFIKCHARTER NORDEUROPAS TRAFIKALE KNUDEPUNKT Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt

Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Copenhagen Trafikcharter Nordeuropas trafikale knudepunkt Fokuseret Vækstdagsorden er et interessefællesskab mellem de 46 kommuner og de to regioner i Østdanmark [og Region Skåne inkl. kommuner], der under

Læs mere

Innovation Center Denmark Munich

Innovation Center Denmark Munich Innovation Center Denmark Munich IDEGRUNDLAG Den tiltagende globalisering, krav om innovation, netværk samt adgang til viden er udfordringer, som de fleste virksomheder, universiteter og forskningsinstitutioner

Læs mere

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN 04/11 2013 NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN INDHOLD: Nyt nyhedsbrev fra LO Hovedstaden... 2 Regeringen vil styrke kontrolindsatsen mod social dumping... 3 Hvad vil din borgmesterkandidat gøre ved social

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

InterCity tog og green freight corridor

InterCity tog og green freight corridor InterCity tog og green freight corridor Resume fra forprojekt: Oslo - København korridoren - med inblick mod Hamburg 2022 EUROPEISKA UNIONEN A Europeiska regionala utvecklingsfonden WP 1: InterCity tog

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Han kan da noget, ham den gamle karl

Han kan da noget, ham den gamle karl 27 november 2014 Nr. 10-27. november 2014. Nr. 10 Han kan da noget, ham den gamle karl Journalist Sven Fechner efterlyser nye muligheder efter seniorjobbet til dem, som gerne vil fortsætte med at arbejde.

Læs mere

Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Kommende arrangementer. Se dette nyhedsbrev i en browser.

Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Kommende arrangementer. Se dette nyhedsbrev i en browser. Se dette nyhedsbrev i en browser Nyheder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark August 2014 Her kan du læse om de aktiviteter, der sker i øjeblikket i NBE NordDanmark og læse nyheder om

Læs mere

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller

Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Positionering af Thyborøn havn som hub for opsætning og servicering af nærkystmøller Baggrund Energistyrelsen har med sit udbud af 450 MW møller i en række kystnæreområder, skabt mulighed for øget havneaktivitet

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

Vi udvikler vores byer. Vi udvikler vores infrastruktur. Vi udvikler vores virksomheder. Vi udvikler vores medborgere. Region Sjælland udvikler!

Vi udvikler vores byer. Vi udvikler vores infrastruktur. Vi udvikler vores virksomheder. Vi udvikler vores medborgere. Region Sjælland udvikler! FORMAT 2 Vi udvikler vores byer. Vi udvikler vores infrastruktur. Vi udvikler vores virksomheder. Vi udvikler vores medborgere. Region Sjælland udvikler! 3 En klar målsætning som alle regioner i Danmark

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret:

Indholdsfortegnelse. Gruppen har arbejdet kontinuerligt lige siden og følgende er blandt andet realiseret: 1 Indholdsfortegnelse Baggrund...2 Status på Kriegers Flak...3 Tidsplan pr. maj 2015...4 Status...4 Foreslået handlinger...5 Aktiviteter...5 Budget og modeller for indsats...5 Baggrund ØPU godkendte den

Læs mere

Faktaark om trængselsudfordringen

Faktaark om trængselsudfordringen trængselsudfordringen Trængselsudfordringer koster milliarder Figuren viser hvor mange timer, der samlet tabes på den enkelte kilometer pr. døgn i hovedstadsområdet. Trængslen omkring hovedstaden koster

Læs mere

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013 18. februar 2013 Bilag 1 - Side 1 af 4 Kommissorium for arbejdsgruppe om en fokuseret dagsorden for vækst i hovedstadsregionen Baggrund Hovedstadsregionen er Danmarks internationale metropol. Hovedstadsregionen

Læs mere

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SJÆLLAND & ØERNE LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF LILLEBÆLT-FYN Sjælland & Øerne Samarbejdet på tværs af nationaliteter fungerer rigtig godt og giver generelt

Læs mere

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 30-11-2012 Sag nr. 12/1766 Dokumentnr. 46640/12 Johan Nielsen Tel. 35298174 E-mail: Jon@regioner.dk

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2009 1 Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2019 2 Så drastisk bliver det nok ikke Men

Læs mere

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan?

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan? Vækst i Region Sjælland hvorfra og hvordan? Vær med til at forme den nye vækststrategi Der skal udarbejdes en ny vækst- og udviklingsstrategi for regionen. Til dette arbejde ønsker vi input fra alle, der

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.21 Den afgørende rapport I en ny rapport bliver det endnu en gang slået fast, at Vestdanmark er den vigtigste handelspartner for det nordlige

Læs mere

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne.

Derfor vil vi arbejde målrettet for, at Folketinget beslutter at gennemføre projekterne. Fyn på banen FYN på banen Væksten i den fynske byregion skal øges gennem investeringerne i infrastrukturen Vi vil skabe et bæredygtigt transportsystem Den fynske byregion skal have Danmarks bedste bredbåndsdækning

Læs mere

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Danmark i omstilling Danskerne flytter fra landet til byerne hurtigere end tidligere. Det giver

Læs mere

Foto: Nicolai Perjesi & Frederik Toft. Velkommen til

Foto: Nicolai Perjesi & Frederik Toft. Velkommen til 1 Foto: Nicolai Perjesi & Frederik Toft Velkommen til Region Skåne Anders Tukler I 2020 er Greater Copenhagen et internationalt knudepunkt for investeringer og viden på niveau med de mest succesfulde

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

EU, Danmark og det globale kapløb om viden

EU, Danmark og det globale kapløb om viden Organisation for erhvervslivet 14. april 29 EU, og det globale kapløb om viden AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK og KONSULENT TORSTEN ASBJØRN ANDERSEN, TNA@DI.DK Et konkurrencedygtigt kræver et

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen Fremtidsmulighederne for containertransport i dansk og nordeuropæisk perspektiv 1. marts 2012 Om DB Schenker Rail Scandinavia

Læs mere

konkurrenceparameter

konkurrenceparameter Invitation til international konference Design som fremtidens konkurrenceparameter Mange taler om design som afgørende for virksomheders fremtidige konkurrenceevne. Men hvordan skaber du mere værdi i din

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Påstande og fakta angående vækstforaene

Påstande og fakta angående vækstforaene Påstande og fakta angående vækstforaene UDDYBNING: Påstand 1: Det meste af tiden i vækstforum går med at behandle ansøgninger I 2007 er omkring 25 pct. af tiden i gennemsnit anvendt til at behandle ansøgninger.

Læs mere

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland

Trafikdage i Aalborg, 27. august Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland Trafikdage i Aalborg, 27. august 2012 Leif Gjesing Hansen, Region Sjælland TEN-T Det trans europæiske transportnetværk i EU Kommissionen fremlagde i oktober 2011 forslag til nye retningslinjer for et Trans

Læs mere

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet

Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet rafik Regional Udviklingsplan 2012 Regionens og kommunernes opgaver på trafikområdet På det kollektive transportområde har kommunerne og regionerne en vigtig rolle som trafikindkøber. Movia er Danmarks

Læs mere

FEMERN BELT LOGISTICS PLATFORM

FEMERN BELT LOGISTICS PLATFORM ORT AFSLUTTENDE PROJEKTRAPPORT FEMERN BELT LOGISTICS PLATFORM 1 RESUMÉ Projektet Femern Belt Logistics Platform blev igangsat som en del af Region Sjællands og Vækstforum Sjællands regionale erhvervsudviklingstiltag

Læs mere

Et globalt industrikonglomerat

Et globalt industrikonglomerat Et globalt industrikonglomerat i Aarhus Sydbank: 2014 hvad nu? 31. marts 2014 Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen Schouw & Co. introduktion AT A GLANCE 135+ års historie 125 år i emballage (senest mælkekartoner)

Læs mere

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen

Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Ringsted-Femern Banen Jernbanen, der binder Europa sammen Sverige Ringsted-Femern Banen indgår i én af de prioriterede transportkorridorer i det Transeuropæiske transportnetværk TEN-T. Et nætværk som formidler

Læs mere

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016

NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 NCLF NYHEDSBREV 1 JUNI 2016 INTRO NCLF startede i 2015 som et initiativ mellem Odsherred Erhvervsråd og Odsherred Kommune. I januar 2016 blev initiativet et tværkommunalt samarbejde mellem Odsherred, Holbæk

Læs mere

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark

Region Hovedstaden og kommunerne i Hovedstaden er blevet enige om et nyt samlet trafikoplæg, der viser vejen til fremtidens vækst for hele Danmark Opgang Afsnit Linda Bang Jessen Telefon 2678 2858 Direkte Fax Mail Web EAN-nr: Giro: Bank: CVR/SE-nr: Journal nr.: Ref.: Dato: 12. september 2011 Hovedstadsregionen skal være Danmarks vækstlokomotiv Fornyet

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord.

PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord. PS / Stikords referat fra 3. møde på Kulturværftet i Helsingør, torsdag den 9. oktober 2014 ml. 09 13, skal flettes med HS stikord. Maritime Cluster Copenhagen North / Maritim Klynge Nordsjælland Deltagere:

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

FAKTA OM REGION HOVEDSTADEN

FAKTA OM REGION HOVEDSTADEN FAKTA OM REGION HOVEDSTADEN 1. Socioøkonomiske karakteristika for Region Hovedstaden Region Hovedstaden har godt 1,7 mio. indbyggere, og indbyggertallet har været stigende de senere år. Beskæftigelsen

Læs mere

Job i Sverige. Øresunddirekt viser vej til det svenske arbejdsmarked

Job i Sverige. Øresunddirekt viser vej til det svenske arbejdsmarked Job i Sverige Øresunddirekt viser vej til det svenske arbejdsmarked 1 VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF NYE MULIGHEDER Overvejer du at søge arbejde i Sverige? Eller har du allerede fundet et job på den anden

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Nyt fra Socialdemokraterne i Region Sjælland

Nyt fra Socialdemokraterne i Region Sjælland Nyt fra Socialdemokraterne i Region Sjælland nr. 2012/1 21/11 2012 Redaktionen post@s-nyt.dk Næste deadline 10. januar 2013 Indhold 1 Velkommen til nyhedsbrevet om Region Sjælland 2 Hjemtagning af behandling

Læs mere

Konjunkturanalyse for Greater Copenhagen, oktober 2015

Konjunkturanalyse for Greater Copenhagen, oktober 2015 Konjunkturanalyse for Greater Copenhagen, oktober 2015 Erhvervslivet i Greater Copenhagen området har positive forventninger til den økonomiske udvikling de kommende 12 måneder, og en væsentlig overvægt

Læs mere

4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis

4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis 4 trins raketten Hvervning af ildsjæle til IDA i praksis At arrangere arrangementer og tilbud til medlemmer af IDA kræver mandskab. Alle råd, selskaber, afdelinger og udvalg vil derfor før eller siden

Læs mere

Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner. Fonden Femern Belt Development. Januar 2010

Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner. Fonden Femern Belt Development. Januar 2010 Oplæg til samarbejde mellem Svendborg-/Langeland Kommuner og Fonden Femern Belt Development Januar 2010 Indledning Femern Bælt forbindelsen vil i løbet af de kommende 8-9 år blive realiseret, og dermed

Læs mere

String - Byggelogistik

String - Byggelogistik Femern A/S String - Byggelogistik Kim Smedegaard Andersen, Kontraktdirektør, Sænketunnelen Kim Smedegaard Andersen, Kontraktdirektør, Sænketunnel 2011-dato, Kontraktdirektør, sænketunnel 2009-2011, Femern

Læs mere

Hvad har du af planer for de næste 10 år?

Hvad har du af planer for de næste 10 år? Hvad har du af planer for de næste 10 år? Fremtiden for Region Hovedstaden er til debat. Vi har brug for din mening. Fra kanalerne ved Christiansborg til Kronborg ved Øresund og fra Rådhuspladsens duer

Læs mere

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år

Konference. Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år Konference Fremtiden for det miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram (MUDP) En ny samlet strategi og retning for de kommende fire år MUDPKONFERENCE 2015 Konference: Fremtiden for det miljøteknologiske

Læs mere

Small Cap aktier. Hvorfor er der ikke flere SMVnoteringer

Small Cap aktier. Hvorfor er der ikke flere SMVnoteringer Dansk Aktionærforening, Aktieklub Lokalforening København City Lokalafdeling af Dansk Aktionærforening i samarbejde med øvrige lokalafdelinger i Københavnsområdet Small Cap aktier. Hvorfor er der ikke

Læs mere

MEDIEINFORMATION 2016

MEDIEINFORMATION 2016 MEDIEINFORMATION 2016 oktober 2015 Formater Kontakt Online Priser DJURSLAND november 2015 HALTER BAGEFTER DET ER HAMMERVIGTIGT Teknik AT FINDE DE RETTE REPRÆSENTANTER BILEN&BOSSEN: DEN SKAL KUNNE BRUGES

Læs mere

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø. Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk. 12.

Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø. Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk. 12. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Fuldmægtig Christian Turley Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cht@ftnet.dk 12. august 2013 Høring af udkast til lovforslag om ændring af lov om

Læs mere

Stort potentiale for mindre og mellemstore virksomheder på vækstmarkeder

Stort potentiale for mindre og mellemstore virksomheder på vækstmarkeder Organisation for erhvervslivet Januar 21 Stort potentiale for mindre og mellemstore virksomheder på vækstmarkeder Af afsætningspolitisk chef Peter Thagesen, PTH@DI.DK og konsulent Jesper Friis, JEF@DI.DK

Læs mere

Præsentation af Jobindex

Præsentation af Jobindex Præsentation af Jobindex Program for Præsentation Hvorfor investere i Jobindex? Lidt om jobannonce markedet og en frygtelig masse grafer Lidt om historien bag Jobindex og hvor firmaet står lige nu Fremtidsvisioner

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2016 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN DANSK VELSTANDSUDVIKLING HOLDER TRIT Dansk økonomi har siden krisen i 2008 faktisk præsteret en stigning i velstanden, der er lidt højere end i Sverige og på

Læs mere

Lobbyismen boomer i Danmark

Lobbyismen boomer i Danmark N O V E M B E R 2 0 0 9 : Lobbyismen boomer i Danmark Holm Kommunikations PA-team: Adm. direktør Morten Holm e-mail: mh@holm.dk tlf.: 40 79 23 33 Partner Martin Barlebo e-mail: mb@holm.dk tlf.: 20 64 11

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

BILAG 5-1. Vedtagelse af DN s holdning til: Ny midtjysk motorvej. Sagens kerne. Historik

BILAG 5-1. Vedtagelse af DN s holdning til: Ny midtjysk motorvej. Sagens kerne. Historik BILAG 5-1 Dato: 27. august 2014 Til: Hovedbestyrelsen på mødet 5. september 2014 Sagsbehandler: Ann Berit Frostholm, 31 19 32 28, abf@dn.dk Vedtagelse af DN s holdning til: Ny midtjysk motorvej Sekretariatet

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt. En vej til vækst på Sjælland Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt En vej til vækst på Sjælland August, 2015 KALUNDBORG Rute 22 SLAGELSE Rute 22 NÆSTVED RØNNEDE Rute 54 Afventer endelig anlægsbevilling

Læs mere

Kina kan blive Danmarks tredjestørste

Kina kan blive Danmarks tredjestørste Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Kina kan blive Danmarks tredjestørste eksportmarked AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK OG ØKONOMISK KONSULENT TINA HONORÉ KONGSØ, TKG@DI.DK

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune

Landudvikling Slagelse. - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Landudvikling Slagelse - sammen udvikler vi det gode liv på landet i Slagelse Kommune Hvem er vi? Landudvikling Slagelse er en Lokal AktionsGruppe (LAG), der som lokal forening skaber udvikling i landdistrikterne

Læs mere

Tema. Eksport og globalisering. Stigende eksport i Region Nordjylland. Ingen eksport data på kommuneniveau. Udvikling i eksport i Region Nordjylland

Tema. Eksport og globalisering. Stigende eksport i Region Nordjylland. Ingen eksport data på kommuneniveau. Udvikling i eksport i Region Nordjylland Tema Eksport og globalisering I en stadig mere globaliseret verden er det afgørende for væksten og jobskabelsen i Aalborg, at virksomhederne tænker og handler internationalt. Ved at udvide markedet fra

Læs mere

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation

Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation AMT, d. 3. december 21 Afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige om deres rolle og situation Arbejdsmiljøpolitisk team gennemførte i oktober en spørgeskemaundersøgelse blandt afdelingernes arbejdsmiljøansvarlige.

Læs mere

Socialøkonomisk virksomhed

Socialøkonomisk virksomhed Socialøkonomisk virksomhed Case - Magneten René Risom Johansen & Jens Christian Kobberø 50i180 i Frederiksberg Kommune Marts 2015 Indledning Denne rapport er blevet til under projektet 50 akademikere i

Læs mere

ANNONCERING. Din genvej til det dansk-tyske netværk

ANNONCERING. Din genvej til det dansk-tyske netværk 2015 ANNONCERING Din genvej til det dansk-tyske netværk Alle priser er i danske kroner, ekskl. moms og gældende for 2015 RAM PLET Markedsfør din virksomhed på vores platforme Dansk-Tysk Handelskammer har

Læs mere

GRØNLAND på vej til vækst

GRØNLAND på vej til vækst GRØNLAND på vej til vækst Modernisering af erhvervsrammer og arbejdsmarked i Grønland Opdateret lovgivning Beskyttelse af forbrugerne Hjælp til iværksættere Ny turismestrategi Trygt arbejdsmarked Mere

Læs mere

Weekend. Nr. 15/11. årgang/fredag 20. april 2012

Weekend. Nr. 15/11. årgang/fredag 20. april 2012 Weekend Nr. 15/11. årgang/fredag 20. april 2012 Danmarks største cykelhandler op i gear på Mustang Coops cykelteam: fra venstre Dorthe Pedersen, Christian Gellner, Dorthe Vetterstein og Lasse Haakonsson.

Læs mere

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 Del: I 2015 faldt andelen af nye kvindelige iværksættere til et nyt lavpunkt. Og dem, der prøver,

Læs mere

Hvilke muligheder er der for anvendelse af naturgas i transportsektoren?

Hvilke muligheder er der for anvendelse af naturgas i transportsektoren? Hvilke muligheder er der for anvendelse af naturgas i transportsektoren? "Morgendagens brændstoffer Udfordringer og muligheder" København, 31. maj 2010 Asger Myken asgmy@dongenergy.dk Agenda Hvor skal

Læs mere

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010 1. september 2010 Der bliver omdelt over en kvart million foldere. Der hænger plakater over alt i landet. Margrethe Vestager optræder med videoer på landets største nyhedssites. Og pressen fortæller lystigt

Læs mere

1. Introduktion. 2. Personlig information. Navn. E-mail adresse. Parti. nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj. Kære Folketingskandidat

1. Introduktion. 2. Personlig information. Navn. E-mail adresse. Parti. nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj. Kære Folketingskandidat 1. Introduktion Kære Folketingskandidat Sex & Samfund laver i samarbejde med avisen 24timer denne spørgeskemaundersøgelse om folketingskandidaternes holdninger til sex, seksuel sundhed og seksuelle rettigheder.

Læs mere

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz.

FM-Dagen 2013. 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april. Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup. Gyrithe Saltorp. Christian Bitz. Liselotte Lyngsø Christian Bitz Gyrithe Saltorp Torsdag d. 20. juni 2013 Taastrup FM-Dagen 2013 Verner Bentzen Poul Holt Pedersen Kirsten R. Galamba 500 kr rabat ved tilmelding senest 22. april Programoversigt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Erhvervslivet og Femer. Startside Forrige Næste

Indholdsfortegnelse. Erhvervslivet og Femer. Startside Forrige Næste Startside Forrige Næste Erhvervslivet og Femer Forventninger hos erhvervslivet i Storstrøms amt til en fast forbindelse over Femer Bælt Copyright Dansk Industri og Idé-komiteen vedr. infrastruktur i Storstrøms,

Læs mere

MIPIM 2015. Byens Netværk - 18. februar 2015

MIPIM 2015. Byens Netværk - 18. februar 2015 MIPIM 2015 Byens Netværk - 18. februar 2015 Agenda 1. Velkomst 2. MIPIM og Danmark 3. Copenhagen Capacity på MIPIM 4. Stand og events i 2015 5. Partnerskab og sponsorat nu og fremover 6. Greater Copenhagen

Læs mere

Hvordan sikrer vi tryg digital velfærd?

Hvordan sikrer vi tryg digital velfærd? NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER UDKOMMER HVER 14. DAG NR 4 20. MARTS 2013 SUNDHEDS-IT Hvordan sikrer vi tryg digital velfærd? Regeringen, Danske Regioner og KL vil senere på året præsentere en samlet strategi

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

F.E. BORDING A/S HALVÅRSRAPPORT 2008 HALVÅRSRAPPORT 2008

F.E. BORDING A/S HALVÅRSRAPPORT 2008 HALVÅRSRAPPORT 2008 F.E. Bording A/S Turbinevej 4-6 DK-2730 Herlev www.bording.dk Tlf. Fax CVR. nr. : : : +4570115011 +4544515282 1622941 OMX Den Nordiske Børs Nikolaj Plads 6 1007 København K Herlev, den 27. august 2008

Læs mere

- Es gilt das gesprochene Wort. -

- Es gilt das gesprochene Wort. - - Es gilt das gesprochene Wort. - Kære Aase Nyegaard, Kære Jørgen Mads Clausen, Mine kære damer og herrer, tak for invitationen til denne spændende dag i velfærdsteknologiens tegn. Med Danfoss Universe

Læs mere

(Trafikale Udfordringer i Hovedstadsområdet kan downloades på www.trm.dk)

(Trafikale Udfordringer i Hovedstadsområdet kan downloades på www.trm.dk) Udkast 4. juni 2007 HANDOUTS TIL PRESSEN Henvendelse Jesper Damm Olsen Pressechef Telefon 33 92 43 02 jdo@trm.dk www.trm.dk Trængsel Hastigheden på banenettet i top Til trods for stor opmærksomhed omkring

Læs mere

En mobilitetsplan efter hollandsk forbillede bør indeholde følgende, som infrastrukturkommissionen ikke har gjort ret meget ud af:

En mobilitetsplan efter hollandsk forbillede bør indeholde følgende, som infrastrukturkommissionen ikke har gjort ret meget ud af: Udspil fra Danske Regioner 14-12-2007 Danmark har brug for en mobilitetsplan Danske Regioner opfordrer infrastrukturkommissionen til at anbefale, at der udarbejdes en mobilitetsplan efter hollandsk forbillede.

Læs mere

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen

Referat. 7. august 2015. Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Referat 7. august 2015 Bestyrelse 2-2015 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Tirsdag den 23. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Deltagere:

Læs mere

IBU Infrastruktur og Byudvikling i Øresundsregionen

IBU Infrastruktur og Byudvikling i Øresundsregionen IBU Infrastruktur og Byudvikling i Øresundsregionen Orientering på mødet i Underudvalget vedrørende regional udvikling ved udviklingschef Kristian Johnsen, IBU-Øresund IBU-Øresund er et dansk-svensk samarbejdsprojekt,

Læs mere

Besøg af Folketingets Transport- og Bygningsudvalg Den 16. november 2015

Besøg af Folketingets Transport- og Bygningsudvalg Den 16. november 2015 Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Besøg af Folketingets Transport- og Bygningsudvalg Den 16. november 2015 Program Velkomst v/ Regionsrådsformand Jens Stenbæk Femern

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere