MØRKERÆD? H Rar hyi (Harry)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MØRKERÆD? H Rar hyi (Harry)"

Transkript

1 H Rar hyi (Harry) ALTSÅ HONEY, MIN FAR HEDDE HARRY OG ER TEMLIG KOLD. FAKTISK ER HAN NOK SÅ SEJ, AT MAN SKAL KALDE HAM KYNISK. MEN HAN ER GOD NOK DEN GAMLE (DET KAN HAN IKKE LIDE MAN KALDE HAM). HAN ER NOK RET GAMELDAGS, SÅ DE SÆTTER HAM NOK PÅ SÅDAN ET KOLOSÆUM MED GAMMEL TING EN AF DAGENE. SÅ KAN HAN STÅ DER OG FÅ PIGERNE TIL OG BESVIM. HAN HAR NEMLIG RY FOR OG VÆRE EN RIGTIG SKOREKALD ELLER KVINDEDÅRE. HAN ER RET SEJ MED EN SKYDER. HAN HAR GODT NOK IKKE EN DER VIRKE MEN DERFOR ER HAN STADIG RIGTIG SEJ. OG SÅ GØR HAN ALLE DE TING SOM RIGTIGE HÅRDE DRENGER GØR. HAN RYGER CIGARETTER (MAN KAN NÆSTEN IKKE SE DEN KUN ER PLASTIK). HAN DRIKKE WISKY. OG SÅ VADER HAN RUND I FARLIGE KVINDER. RET SEJT IKKE? JEG TROR GODT JEG VED HVORFOR DE BARE SAD OG LAVED INGENTING ELLER LÆSET TEGNSERIER ELLER HVAD DE NU LAVED I GÅRNAT. DE ANDRE SYNS VIST MIN HAR FOR MANGE PRIMADONNA-PARYKKER SÅ DE HAR SIKERT IKKE GIDE LAVE NOGESOMHELST, SELVOM HAN SAGDE DE SKULLE. MIN FAR BURDE FAKTISK SÅDAN VÆRE DERS LEDER. HAN HAR DE SEJSTE FANGARME OG DE SKARPSTE TÆNDER. OG SÅ ER HAN DEN ENIGSTE DER HAR OVERBLIK. HAN ER OSSE RET GOD TIL OG KATALYSERE SÅDAN NOGEN SITUSIONER DE HAR DERUDE VED SENGEKANTEN. JEG TROR EGENLIG HAN GODT KAN LIDE PROBLEMER. MÅSKE ER HAN SÅDAN EN SLAGS MASKINIST. HAN HAR IHVERTFALD IKKE NOGET IMOD OG HJÆLP HUNMOSTRE INØD. SÅ HAN ER NOK RET GLAD FOR ALLE DE PROBLEME HAN FÅR NU. MEN DET ER SIKERT INGEN SÆRLIG STOR PROBLEM. DE SKAL JO BAR ÆDE EN LILLE DRENG.

2 ip xzyh tgw (ib) MIN FAR HEDER IB SELVOM NOGLE FORETRÆKKE AT KALDE HAM DAMERNES VEN. MÅSKE ER DET NOGET HAN SELV HAR FINDET PÅ. HAN HAR IHVERTFALD HAFT MANGE DAMEMONSTERVENNER LIGE SÅ LÆNGE JEG KAN HUSKE. JEG HAR IKKE FORSTÅED HVAD HAN SKULLE UDENFOR SENGEN, SELVOM JEG NOK KAN TÆNKER AT HAN SIKERT SKULLE IMPONERER NOGLE PIGER VED OG SPILLE HELT. DET ER EGENLIG UNDERLIG FOR HAN ER FAKTISK MEST EN ANTIHELT. DET KAN OSSE VÆRE AT DE HAVDE HAM MED FOR MORALENS SKYLD. HAN KAN NEMLIG PISKER EN STEMNING OP NÅR HAN VIRKLIG VIL. HAN ER FAKTISK RET KLOG OG SÅ TALE HAN PÆNT. HAN ER OSSE FLERE GANGE BLEVET KÅRE SOM AFFALDSDYNGENS BEDST KLÆDTE OG EN AF HUNDOMMERNE KALDTE HAM FOR NUTTET. DET SYNS JEG ER OG OVERDRIVE. JEG TROR HAN ER GOD TIL OG ÆDE SMÅ DRENGE. HAN KAN IHVERTFALD GODT SLÅS. DET HAR JEG SET FLERE GANGE NÅR SURE MONSTERE VIL TÆSKE HAM FORDI HAN HAR LEGET MED DERS KONER. DET SYNS JEG ER ÅNSVAGT. JEG HAR ENGANG VÆRET MED MIN FAR UDENFOR SENGEN HVOR DE LÅ PÅ LURE EFTER HAM STEN. MIN FAR SÅ UD TIL VIRKLIG OG HAVE STYR PÅ TINGEN. EN AF DE ANDRE KALDET HAM EFFEKTIV. NU KENDE JEG MIN FAR SÅ JEG KUN GODT SE AT HAN I VIRKLIGHEDEN IKKE LAVED NOGET SOMHELS. UDOVER OG LEGE MED DE ANDRES KONER HJÆLPE MIN FAR DEM MED EN MASSE TING. DE KALDE HAM EN LOMMEPSYKOPAT. JEG SYNS BAR HAN ER IRRETERNE NÅR HAN FORTÆLLE MIG HVORDAN JEG HAR DET. DET UNDRE MIG IKKE AT DE BAR LÅ OG LÆSET TEGNESERIERE IGÅRNAT. MEN MIN FAR SKAL NOK KLARE DET FOR HAN ER NEMLIG ALTID SÅ HELLIG. DET ER ALTID HAM DER FINNER SOKKEN I HAVREGRØDEN TIL JUL.

3 qurh th (kurt) MEIN FAR HEDDER KURT, UND TROR HAN EIN HELT IST! ABER, HVAD GÖR DOCH DET? HAN ER DOCH STADIG RICHTIG SCHAW, SELVOM ANDRE SYNES HAN PROVOKERENDE IST. DET IST JAH NOK BARE FORDI DIE NICHT DET SCHAWE KAN GESEHEN, JAH? MEIN FAR IST JAH ARBEITSLOS, BORTSET FRA DIE NATLICHE ANGREIBEN MOT STEEN. NICHT FORDI HAN NICHT ARBIETE WILLEN, MEN DÄRIMOT FORDI HAN EIN SCHMULE DOWEN IST. MEIN MOR SIGER, AT DAS IST EIN FAMILIESVAGHEIT. JEG WED DOCH NICHT... MEIN FAR IST DOCH NICHT BANGE FÜR NOGET. HAN GÖR DARFÜR OFTE NOGLE ÅNDSCHWAGE TING. DAS MEINER NOGLE IN WERT FALD. JEG SYNES DOCH, AT HAN GENIAL IST. MAN KANN FÅ HAM TIL WATSOMHÄLST. OCH DET IST NICHT FORDI HAN DUM IST, HAN BARE KEINE HÄMNINGER HAR. MEIN FAR SCHNAKKER EIN FRÜCHTELICH MASSE, UND HAN GÖR DET MEGET HURTICH. FAKTICH SIGER VOLK, AT HAN FOR MEGET GESNAKKEN. OFTE TROR JEG, AT HAN UND HANS VEN, DENNIS OM KAP GESNAKKEN, NÅR DIE DISKUTEREN EIN MASSE LIGEGÜLDICHE ÄMNER. DET VÄRSTE IST DOCH NICHT, AT HAN SO MEGET GESNAKKEN, ABER DÄRIMOT, AT HAN ÄLSKER AT LYVE! SO, DAS KANN MEGET SCHWÄRT VÄREN, AT FINDE AUS AUF, OM HAN WIRKELICH, MEINER, WAS HAN SIGER. NOGLE GANGEN KANN DET DOCH EIN NYTTICH TING VÄREN, EIN FAR HABEN, DER IST GUT TIL OCH LYVEN. HAN IST FAKTICH SO DYGTICH, AT WIR ALDRIG TIDLIGERE HAR PROBLEMEN MIT DIE DRONNING GEHAFT. MEIN FAR WIL DOCH GERNE REICH VÄREN, DAS TROR JEG DA IN WERT FALD. OCH MEIN FAR KANN SACHTENS KLARE DER KLEINER DRENGEN STEEN. DAS SIGER HAN IN WERT FALL SELBST...

4 W HIQ UOH (VIGGO) MI FAR HEDER VIGGO Å ER RIGTIG FLINK. MOR SIJER HAN ER AL FOR FLINK. HUN MENER VIST A HAN ER EN KEND NAIV. JEG TROR ÆJENLIG BAR HAN PRØVER Å VÆR HJÆLPSOM. HAN ER OSSE EN RIGTIG STOR MONSTER. IKKE FORDI HAN ER EN SLAGBROR FOR HAN BRYDS SEJ VIST IKKE RIGTIG OM OG SLÅS. MEN HAN HAR DA OSSE EN STØRRELS SÅ INGEN RIGTIG TØR GØR HAM NOET. HAN HAR ÆJENLIG IKKE RET MANG VÆNNER. MOR SIJER DET ER FORDI HAN ER AL FOR PÅGÅEN OG IKKE FORSTÅR EN NEJ. HAN KA DA OG GODT VIRK EN KEND HENSYNSLØS Æ FØRST GANG MAN MØDS MED HAM, DET KU JEG DA I HVER FALD FORSTIL MÆ. JEG ER ÆJENLIG IKKE HEL SIKKER OG A HAN HAR AFFUNNET SEJ MÆ OG SKUL ÆDE HAM STEN. HAN SIJER OG DET HAR VÆRN HEL TOVLIG FRA Æ START OG HAN ALLER SKU VÆREN GÅEN MÆ TE Æ. MEN NU HÆNGER HAN JO LISSOM OG EN. HAN HAR HÆLLER ALLER KU FORDRAG Æ DRONING. IKKE FORDI HAN HAR NOET IMOD EN DRONING, MÆN HAN BRYDS SEJ IKKE OM HENS POLTIK. DET ER DER VIST IKKE RET MANG DER GØR. HAN SIJER SÆL OG HAN NOK SKA KLAR Æ ÆRTER. HAN ER JO GANSK VIST IKKE NOEN AKTIONHÆLT, MEN HAN PÅSTÅR HAN HAR Æ PÆR I ORDEN. SÆL TROR JEG OSSE OG A HAN NOK SKA KLAR EN. HAN ER JO TROS AL MI FAR. TE TROS FOR HANS MANGELN SITUASIONSFORNEMLS ER HAN JO GO NOK. HAN TROR ALTID OG Æ BEDST I FOLK. OG SÅ ER HAN Å EN KEND SÆNTIMENTAL. HAN KA IKKE LI HVIS FOLK DE PRØVER Å SNYD HAM ELLER NOEN A HANS VÆNNER. HAN HAR NEMLIG EN GO RETFÆRDIGHESANDS.

5 bwih ahnj (brian) MIN FAR HEDDE BRIAN Å ER RAT SAJ!! NÅR HAN SLIME RUND HELE NADDEN, ER DAR INGEN DAR TØR GØRE HAM NÅET!! HAN SPARKÅR RØV! HAN ER IGGE SÆRLIG GO TIL Å FORTÆL HISTORIE, MEN DET SIER MIN MOR, AT DET ER FÅRDI HAN IGGE ER SÆRLIG KLOG. HUN SIR OSSE, AT HAN KUN JAGER RUND EFTER STEEN HVER NAT FÅRDI, HAN ÆLLERS VILLE VÆR ARBEJSLØS. DU KA TRO MIN FAR HAR STOR MUSKLER, SÆLVOM MOR SIR HAN ER VED Å BLIV FED. MIN FAR SIR MÅSKE IGGE SÅ MEJET, MEN NÅR HAN GØRE, SÅ LYDE DET RAT SAJT! HAN LYDE LISSOM DEM PÅ FILM, MEN MIN MOR SIR, AT DET KUN ER NÅR HAN RENNE RUND FÅR Å ÆDE STEN. HUN SIR, DA HUN MØTE HAM, BLEV HAN BAR RØD I HOVED, OG SNAKED SORT. FARS VÆNNER SYNS VIST OSSE HAN ER SAJ. JEG HØRTE 1 AF DEM SI FAR VAR DET DØGTISTE RØVHÅL UNNER HEL SÆNGEN. FARS VÆNNER ER ÆLLERS NOEN UNNERLIE NOEN. JEG TROR NÅK FAR ER LET SUR PÅ DEM FÅRDI DI FALT I SØVN PÅ VAGTEN. FAR SAE IVERTFALD AT DET IK VAR HANS SKYL. MÆN MIN FAR SKA NÅK FÅ ÆT HAM STEN. DET SIR HAN IVERTFALD SÆL. HAN HAR GÅT NÅK IGGE PRØVED Å ÆDE NOEN FØR, MEN DET ER NÅK IGGE SÆRLIG SVÆRD. HAN HAR OSSE STOR TÆNNER OG MEJET STÆRK KÆBER, SÅ HAN KA SIGGERT SAGTENS KLAR DET. MIN FAR ER VIST RAT GLAD FÅR SIN MUSKLER. HAN KA IVERTFALD GÅT LI OG KIG SIG SEL I SPEJLT, MÆNS HAN SIR SJOV LYDE.

6 d aehn n hiiz (dennis) JO ALSÅ. MIN FAR HEDER DENNIS. HAN ER NOK EGENLIG EN TEMELIG KLOG MONSTER. DET ER HAN I VERTFALD MEGET IVRIG EFTER AT FORTÆLLE OS. TIL GEGÆLD HOLDER HAN SIG IKKE TIL BAGFOR AT FORTÆL OS ANDRE, HVIS DET ER OS DER KVAJER OS. SÅ BLIVER HAN STRAX SAKASTISK. HAN SIGER SELV AT HAN HAR RIGTIG RIGTIG TRAVL, MEN DET ER NOK BAR NOGET HAN PRØVER AT BILDE OS IN. FAKTIKS ER DET ENSTE HAN SER YD TIL AT HAVE TRAVLT MED, ER AT SNAKKE. ALLE SIGER AT HAN TALE ALT FORMEGET. OG SÅ ER DET JO IKKE FORDI HAN HOLDE SIG TIL BAGE FRA OG PRALE. DET HAR OFTE GIVET ANDLENING TIL ET PAR PINLIG ÆPISODER. ISÆR FORDI HAN BLIVER FRYGLIG HISSIG HVIS TINGNE IKKE GÅR SOM HAN GERN VIL HAVE DET. DET SKULLE UNDRE MIG HVIS HAN IKKE TOG ET PAR AF DE TURER I AFFEN, NÅR DE SKAL YD OG ÆDE HAM DER STEEN. HAN SKAL NOK KLARE SIG GNASKE YDMÆRKED. HAN ER FAKTIKS TEMMELIG DYGTIG. OSSE HVIS DET ER ANDRE EN HAM SEL DER SKAL SIGE DET. JEG HAVDE NÆR GLEMT OG FORTÆL AT HAN HAR ET LIDT MÆRKELIG FORHOLD TIL SANHEDEN. NOGEN VILE MÅSKE GÅ SÅ VIT OG SIGE HAN VAR LYSTLØGNER. JEG SYNES EGENLIG IKKE DET GØR NOGET. DET KRÆVER BAR LIDT ØVLSE OG SNAKKE MED HAM. MEN JEG TROR HAN VILE VÆR RET KEDLIG, HVIS IKKE HAN LØG. BORTSET FRA NÅR HAN BLIVER HISSIG. MEN DET RIGTIG SJOV UD NÅR HAN BLIVER HISSIG. HAN KAN SAGTENS FINDE PÅ AT STÅ OG HOPPE VILDT OP OG NED I LUFTEN, MENS HAN SIGER EN MASSE ORD SOM MIN MOR HÆLST IKKE VIL HAVE JEG GENTAGRE.

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Eksil fra Verden. Af Asbjørn Olsen

Eksil fra Verden. Af Asbjørn Olsen Eksil fra Verden Af Asbjørn Olsen Redigeret af Lars Andresen Skrevet til Forum 2012 INDLEDNING Kære spilformidler Tak fordi, du vil spille mit scenarie og endnu mere tak, fordi du vil læse det. Først og

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Før du går til lægen

Før du går til lægen 1 Før du går til lægen Det er en god idé at tænke over, hvad du vil sige og spørge om, før du går til lægen. Det er en god idé at skrive de vigtigste ting ned på et stykke papir. Det er god idé at øve

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke:

30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: 30-01-2014, 10:14:53 : Linda Videregående uddannelse 30-01-2014, 10:14:54 Vejleder : Velkommen til evejledning. 30-01-2014, 10:15:31 Vejleder Vibeke: er nu klar til at chatte med dig. 30-01-2014, 10:15:37

Læs mere

Den svære anden bølge

Den svære anden bølge SÅDAN LYKKES DIT ANDET PARFORHOLD Den svære anden bølge AF ANNETTE AGGERBECK FOTO: GETTYIMAGES OG POLFOTO Når vi går ind i et nyt parforhold, har vi erfaringerne med os fra første ægteskab. Og hvis vi

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

HELENS BOG OM Børn & Søvn

HELENS BOG OM Børn & Søvn HELENS BOG OM Børn & Søvn Sådan får du dit barn til at sove H e l e n L y n g H a n s e n KAPITEL 3 Du skal lære dit barns søvnrytme at kende Barnets søvn hænger sammen med dets døgnrytme. Derfor er det

Læs mere

Klaus Rifbjerg: Den kroniske uskyld

Klaus Rifbjerg: Den kroniske uskyld Klaus Rifbjerg: Den kroniske uskyld Klaus Rifbjerg Den kroniske uskyld Det Schønbergske Forlag København 1958 Copyright 1958 by Det Schønbergske Forlag. Omslag: Thomas Winding. 2. oplag november 1958.

Læs mere

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 Bilag 2 Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 R (respondent) = Jens Kofoed I (interviewer) = Mikkel Andersen I2 (interviewer 2) = Simon Schonenberg.

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

De tre domæner på Skovgården

De tre domæner på Skovgården De tre domæner på Skovgården Udarbejdet af pædagogisk leder Hanne Dalsgaard, Skole- og behandlingshjemmet Skovgården. Februar 2010. Som vi ser det, er domænerne et rigtigt anvendeligt redskab, som på mange

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen

En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen En fortæller fortæller - et møde med Lars Lilholt på papiret, på scenen og i hjemmet ved Gudenåen Første gang jeg så Lars Lilholt var på Stalden i Silkeborg - måske var det i 1980. Jeg hoppede rundt på

Læs mere

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen

Klaus Nar. Helle S. Larsen. Furesø Museer 2008. Ideer til undervisningen Ideer til undervisningen Læs bogen og brug den Lad eleverne sætte mere dialog til følgende passager: da Klaus gerne vil se kongen, og moderen siger nej da kongen stopper op og snakker med Klaus da kongen

Læs mere

De seks frygte mennesker hader forandring

De seks frygte mennesker hader forandring Af Soulaima Gourani #SoulaimaGourani www.soulaima.com De seks frygte mennesker hader forandring Du er lige blevet bedt af mig på dagens foredrag om at være mere nytænkende, kreativ og modig. Meget tyder

Læs mere