72 gode råd fra Brasilien uredigeret

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "72 gode råd fra Brasilien uredigeret"

Transkript

1 72 gode råd fra Brasilien uredigeret Af Søren Linding, erhvervsredaktør Hele januar har budt på en kavalkade af gode råd - i både den trykte avis og på nettet - om at gøre forretninger i Brasilien. I mange tilfælde er de blevet redigeret, forkortet eller udeladt for at passe til layoutet og pladsen i avisen. Men her bringer vi de i alt 72 gode råd i deres fulde udstrækning. Vi håber, at de er nyttige. God læselyst! Gode råd fra Pedro Isso, direktør for Foss Brasil * Gode medarbejdere. Skab et godt team, der kender markedet. Ellers har du ingen chance for succes. Et tip er at lede efter gode folk blandt Brasiliens grå guld, der røg ud mange steder i krisen i slutningen af 00'erne. * Bevar fokus. De overvældende muligheder kan udvande salgsindsatsen overfor enkelte kundesegmenter, hvis man vil for meget på en gang. * Disciplin. Hold organisationen trimmet, så den er nemmere at styre. Der skal være disciplin i økonomistyringen, kundetilfredsheden skal være i top, og det samme gælder produktiviteten. Ellers ryger indtjeningen.

2 Gode råd fra Viggo Andersen, direktør for Maersk Supply Brasil * Du skal kende dine omkostninger, og det kræver kvalificeret rådgivning fra revisorer og advokater. Det kan være fatalt at glemme en omkostning, men risikoen er tilstede, da det ofte er ikke en "clear cut business". * Tal med folk i industrien for at få en benchmark for din forretning så hurtigt som muligt. Det gælder også indenfor fortolkning af lovgivning, der kan variere fra delstat til delstat. * Vær tilstede lokalt. Vis commitment og vis at du gør, hvad du siger. Reklamer med hvor meget du satser og investerer i Brasilien. Mærsk har investeret meget, og det bruger vi proaktivt. Mærsk er for Danmark, hvad Petrobras er for Brasilien. * Få de rigtige mennesker ombord og opbyg netværk og personlige relationer. Det har dog ændret sig fra tidligere, hvor det afhang meget af, hvem du kender. Det er blevet mere know how end know who. Opfyld både brasiliansk og international lovgivning til enhver tid. * Brasilien er professionelle forretningsfolk. De springer ikke bare på det første og ser ikke sig selv som en sleeping partner. Der skal være noget i det for dem. Brasilien er meget mere udviklet end Afrika. * Betragte dig og opfør dig som et brasiliansk selskab. Spil på at du er på lige fod med brasilianske virksomheder og vær villig til at investere. Men husk at holde dig til kerneforretning for ikke at miste fokus. Gode råd fra Peter Gyde, direktør for Maersk Line Brasil * Gør noget for at holde på de gode folk. De skal have en ordentlig løn, attraktive karrieremuligheder og masser af efteruddannelse. * Forstå kulturen. Brasilianere er et afslappet folkefærd men meget ambitiøse og arbejdssomme. Pas på med at forveksle afslappethed med dovenskab. Det vil skade din evne til at opbygge relationer og dermed dine muligheder for at udbygge forretningen. * Bureaukratiet er tungt. Men i stedet for at klynke, skal der investeres heftigt i at få det til at fungere. Undervurdér derfor aldrig behovet for dokumentation bag skattebetalinger. Det kan koste dyrt i bøder og tvister. * Kig udenfor Sao Paulo. Det er Brasiliens største marked, men væksten er lavere, og alle dine rivaler er her. Pas på med at overse de muligheder, der ligger i andre dele af landet. De nordlige delstater vokser lige nu mest.

3 Tre gode råd fra Thomas Weidauer, direktør for Leo Pharma Brasil * Gør det, du er bedst til. Du har brug for at opbygge tillid. Du får kun en chance for at gøre det rigtigt. Ellers har du allerede ødelagt dit omdømme, inden du er kommet i gang. * Forstå Brasilien. Det er en fatal fejltagelse, hvis den rette forståelse og tro på Brasilien og brasilianere ikke er der. Der vil uværgerligt komme sammenstød, hvis den danske ledelsesstil forsøges overført til Brasilien. * Gør det ikke sværere, end det er. Der er udfordringer med skattesystemet, find en revisor, der kan det. Det er rent tekniske forhindringer, der kan løses. Gode råd fra Ricardo Murer, Agnitios chef for aktiviteter i Latinamerika * Køb de ydelser, som du har brug for i stedet for at ansætte medarbejdere. De er dyre og svære at komme af med. * Hyr en lokal direktør, der kan udfylde de forskellige opgaver i et start op firma. Det vil holde omkostninger nede. I takt med indtægterne kan organisationen udvides. * Tilret din forretning det lokale marked. Det gælder ikke mindst, når det kommer til prissætning og graden af fleksibilitet med tilbud og rabatter. Det kan i visse tilfælde være en ide at forære en del af produktet væk for at komme ind på markedet. * Få partnere til at støtte op om dit produkt. Markedsføring er meget dyrt, og derfor vil eksempelvis partnere, der laver komplementære ydelser i forhold til dit produkt være attraktive ambassadører med udbredelse af kendskabet. * Pas på med brasilianernes uformelle omgangstone, da det kan være en dyb faldgrube. Hele handlen kan forsvinde i gode middage, sociale møder og noget, der ligner et venskab. Men hold fast i formålet med møderne, lav en plan for, hvad der skal ske, så målet kommer tættere på. Det er en balancegang, da brasilianere generelt er konfliktsky og ikke vil presses til en beslutning. Gode råd fra Mads Glitrup, direktør for Agramkow i Brasilien * Frihedsgrader. Giv den lokale ledelse store frihedsgrader. De skal have den fleksibilitet for at få lavet tilpasninger i produkterne og eventuelt gøre dem billigere, hvis det er det, der skal til for at komme ind. Uden stor forståelse i Danmark går det ikke. * Bindeled til Danmark. Du skal have en lokal ledelse, der kan være bindeled mellem Brasilien og Danmark. Det er vigtigt at kunne forstå, hvad der sker i begge ender.

4 * Kontrol. Vær parat til myndighedernes kontrol. Laver du noget forkert, vanker der bøder, og laver du fejl, skal de nok finde ud af det. Skattevæsenet kan finde på at udskrive bøder med forsinkelse for via de høje renter at tjene på det. Klageretten er fem år, så bevar al dokumentation i så lang tid. Bøderne kan være så store, at de kan lukke et firma. Gør det rigtigt fra starten. Gode råd fra Niels Husted Rich, ejer og direktør for Rocktec * Hav adgang til rigelig finansiering. Der skal investeres for at vokse. Husk at de høje priser og gode marginer ofte rækker til at betale bankernes renter på mellem 1-2 pct om måneden. * Pas på med at have for stor tillid til folk. Det kan give gevaldige rap over fingrene. Det er på sin plads med en sund skepsis overfor selv de mest betroede medarbejdere. * Behandl dine medarbejdere godt. Nøglen til succes er at finde de gode men billige medarbejdere. De skal tilbydes attraktive arbejdsbetingelser og ikke mindst en dynamisk arbejdsplads, der giver udvikling og tryghed i ansættelsen. * Hav luft i budgetterne ved nye projekter. Der kommer altid uforudsete udgifter. * Regn med masser af arbejdsretssager. Medarbejdere er overbeskyttet af lovgivningen, og det medfører en masse søgsmål i forbindelse med eksempelvis fyringer, hvor der ofte fremføres direkte løgnagtige påstande. Gode råd fra Per Barke Nevermann, ejer og bestyrelsesformand, Danica * Tænk stort for at få succes i Brasilien. Small is beautiful gælder ikke her. * Send topchefen til Brasilien. Den intuitive fornemmelse af hvad der skal til skal være forankret helt i top. * Accepter de svære arbejdsbetingelser i Brasilien. Kritiser ikke Brasilien for sine mange og høje skatter og bureaukrati. Find nogle folk, der kan klare det. Sammenlign ikke med Danmark. * Gode ledere er dyre. Og lønnen skal ganges med 20 måneder for at få den reelle omkostning. Hvis chefen i Danmark er jaloux, så kan han jo bare bytte plads. Lederrekruttering kan med fordel ske fra egne rækker via eksempelvis trainee-programmer. * Sats på øget produktivitet hele tiden. Find og tag know how med fra andre steder. Indfør ny teknologi og vær synlig på fabrikkerne. Der findes mange buzz words, men det er resultaterne, der tæller

5 Gode råd fra Bjarne Munkerod Andersen, direktør for Vale Junto * Finde de rette folk, der vil gå på kompromis med høj løn, uddannelse er den største udfordring for Brasilien, det vil tage tre generationer, finde nogle man kan stole på * flytte i nye, der er noget garage, råd til at få bedre i moema, regne med ar udskille det selv, det har noget med image, * Forsøge at bryde den gammeldags tankegang med at lave aftaler, hvor personlige relationer betyder mere end rationel forretnings logik. Men internetøkonomien er mere gennemskuelig og gør det mere gennemskueligt hvem der har det bedste og billigste produkt * Det er meget bureaukratisk. Det er meget lidt konkurrencepræget, og der er karteller mange steder. Det giver store forretningsmuligheder, hvis man kan få skovlen ind. Dem, der mister en lukrativ forretning, kan blive sure og reagere meget voldsomt. Derfor kører mange i skudsikre biler. Vale Junto har projekter, der skal lanceres fra udlandet. Det er trist at sige, men sådan er det * Brasilianere er høflige og går meget op i at få et godt møde med en venskabelig stemning. De tænker meget i fremtidige personlige relationer og vil derfor helst ikke afvise nogen direkte. Derfor er det meget svært at lave aftaler i Brasilien, Gode råd fra Maria Silvia Mielniczuk, partner og direktør for Designits forretningsudvikling i Brasilien * Find nogle gode advokater og skatterådgivere. Selv for brasilianere er det uoverskueligt og meget kompliceret at starte egen forretning. Betal det, det koster. * Find en niche, hvor du ikke kun er en blandt mange. Det gør det nemmere at stikke ud, hvis man fylder noget mere i det valgte marked. * Får du en god ide og kan se, at ingen andre har fået samme ide. Det passer formentlig ikke. Det skyldes i mange tilfælde, at du har overset nogle regulatoriske hindringer. Der er altid en grund. * Pas på dine gode medarbejdere men overbetal dem ikke. De brasilianske lønstigninger er udtryk for en boble og lad dig ikke rive med. Så kan du nemlig ikke levere de lovede marginaler. De skal tilbydes karrieremuligheder og efteruddannelse i et globalt selskab. * Vær klar over den brasilianske levestil, specielt i Sao Paulo. Det er svært at komme rundt på grund af forurening og trafikkaos. Det indsnævrer dine muligheder i fritiden. Mange brasilianere lever i et butikscenter, når de har fri fra arbejde.

6 Gode råd fra Michael Bak, direktør for Hempel i Brasilien * Find gode lokale kompetente medarbejdere. Brug evt. andre danske virksomheders erfaring med at hyre og holde på gode folk * Få god rådgivning. Det kan det danske handelskammer eller generalkonsulatet hjælpe med. Rådgivning indenfor skat og lovgivning er essentiel. * Lav store forundersøgelser og en gennemarbejdet plan, inden satsningen realiseres. Få topchefen til Brasilien, så det absolutte topniveau har detaljeret kendskab til opgaven. * Det er godt at bruge høj kvalitet og avanceret teknologi som døråbner. Men husk at det brasilianske marked formentlig har brug for lokale tilpasninger. Gode råd fra Søren Priess Gade, direktør for Scandinavia Designs * Der er et marked, men enten skal man alliere sig med en lokal aktør eller selv føle sig frem ved at være i Brasilien. Væbn dig méd masser af tålmodighed. Du vil få mange ja'er, selv om det ikke kan lade sig gøre. Brasilianere kan være konfliktsky. * Pas på din tid, der hurtigt kan forsvinde i papirarbejde og andet bureaukrati. * Hav penge med hjemmefra - det tager længere tid at slå igennem, end du regner med * Find en god revisor. Han er uundværlig, især du har medarbejdere. Outsourc alt det, du kan. * Der sker netop nu en eksplosion med salg på online, men det skal kombineres med in line - show room for den virtuelle butik. Gode råd fra Daniel Lister, adm. direktør for Danmagi * Pas på med at gå for hurtigt frem. Risikoen for at lave fejl er stor. * Brasilianere er et meget stolt folk. Få positioneret selskabet rigtigt. En lille ting som et brasiliansk flag på brochurer og kort hjælper med til at skabe et image som et brasiliansk firma. * Stil op når der er problemer. Brasilianere forventer, at problemer bliver løst, når de opstår. * Lad den dansk/engelske forretningskultur blive hjemme. I Brasilien foregår det på brasiliansk. Derfor kan det være svært at sætte møder op hjemmefra, men det kan nærmest ske fra dag til dag, hvis man ellers er i landet.

7 Gode råd fra Juan Jensen, cheføkonom i Tendencias * Antag ikke, at Brasilien er et højvækstmarked. De høje vækstrater kommer ikke af sig selv. De skal findes. * Skattesystemet er ekstremt komplekst. Det udgør en ikke ubetydelig omkostning for virksomheden. Bliv ikke overrasket over revisorregningen. Som Tom Jobim, verdenskendt Bossa Nova sanger og komponist af The Girl from Ipanema er citeret for - Brasilien er ikke for nybegyndere * Vær opmærksom på udfordringer med logistikken. Det er svært og dyrt at få sine produkter rundt i Brasilien, og der er kun langsomt ved at blive rettet op på det. * Politiske indgreb er en ubekendt faktor og en stor risiko for enhver forretningsplan. Risiko skal nøje vejes op mod det forventede afkast. * Den voksende middelklasse er en kæmpe forretningsmæssig mulighed. Alle har et job, lønningerne stiger, og pludselig opstår der et marked for nye produkter (olivenolie). * Vær opmærksom på inflationen. Især hvis der i længerevarende kontrakter indgår indeksering af priserne. Det kan meget hurtigt løbe op og udhule indtjeningen. * Renterne kan næsten kun gå en vej. Centralbankens realrente er helt nede på 2 pct. point. Når USA begynder at stramme renterne, kan den sagtens stige til 4-5 pct.point. * Mangel på kvalificeret arbejdskraft er et kæmpe problem. Vær beredt på at betale godt, da det fortsat er svært at hente arbejdskraft fra udlandet. Der er dog svage tegn på en opblødning. Gode råd fra Rolf Andersen, direktør for Exact Capital * Tålmodighed. Brasilien er bestemt ikke et nemt land at etablere sig i, hvilket bekræftes af landets rangering som nummer 120 ud af 183 på verdensbankens liste over hvor det er nemmest af etablere et nyt selskab. Det skyldes primært en meget høj grad af bureaukrati og krav om en række licenser og tilladelser alt afhængig af hvad forretningsområde man bevæger sig i, hvilken stat og by man etablerer sig i, osv. Men tålmodigheden bliver også testet efter man er etableret generelt skal man indstille sig på at tingene tager længere tid end man er vant til fra Europa, ikke mindst hvis der er offentlige instanser involveret, men også fordi Brasilianere generelt set har mindre sense of urgency, med andre ord hvad der ikke nås i dag det når vi nok i morgen. Med en yderst kompliceret skattelovgivning, ineffektivt og uforudsigeligt retssystem, over-beskyttende arbejdslovgivning, general mangel på overordnet planlægning og proces optimeringer, er der mange kilder til frustration som vil teste enhvers tålmodighed. Grundig forberedelse sammen med folk der har praktisk erfaring i Brasilien, en langsigtet strategi og økonomiske og menneskelige ressourcer til at bakke strategien op, er derfor essentielle for at opnå succes.

8 * Lokal partner. Med så mange forhindringer både i etablerings fasen og efterfølgende, bør det for mange seriøst overvejes at medtage en lokal partner. Den rigtige partner kan afhjælpe mange problemer og bedre navigere gennem bureaukrati, og vil være i stand til at åbne mange døre som en udenlandsk virksomhed ellers ville have svært ved. Det er vigtigt at huske på at Brasilien i stor udstrækning er relations baseret, og som udefra kommende vil en udenlandsk virksomhed ganske enkelt ikke have de samme muligheder. Men som selv store danske selskaber har erfaret så er valget af partneren uhyre vigtig, og man gør ofte klogt i at undersøge eventuelle partnere et lag dybere end hvad man måske ellers ville gøre andre steder, blandt andet fordi moral og forretnings etik stadig ikke er på europæisk niveau. * Involver øverste ledelse. Ofte ser man virksomheder sende en mellem leder eller junior medarbejder til Brasilien for at lave en undersøgelse af markedet og mulighederne, vedkommende bruger 3-6 måneder, en masse penge, og kommer tilbage med en stor 100 siders rapport som dels fortæller om alle de utrolige muligheder, men også om alle udfordringerne og problemerne. En sådan medarbejder kommer ofte ikke ordentlig ned under overfladen, og får ikke skabt de rigtige relationer simpelthen fordi han kommer med færre stjerner på skulderen. I Danmark og Europa er vi vant til at alle er ligestillede, og medarbejdere bliver i langt højere grad bedømt på deres faglige viden, men i Brasilien betyder titlen stadig i hvor høj grad man bliver taget seriøst. Derudover kræver det at beslutningstagerne ser Brasilien med egne øjne for bedre at kunne forstå både muligheder og udfordringer, for at kunne erfare de kulturelle forskelle på tæt hold, og danne sig et mere nuanceret indtryk end det der ofte præger de danske og udenlandske medier - Brasilien er naturligvis meget nuanceret og ikke kun samba, fodbold og slum kvarterer. * Brasilien er mange lande. Med en befolkning på ca. 200 millioner mennesker, og dækkende et geografisk areal på størrelse med Vest Europa eller USA (uden Alaska) er det klart at der er store forskelle mellem de forskellige områder (stater) i Brasilien. Der er store økonomiske, kulturelle, demografiske og strukturelle forskelle, og det er naturligvis vigtigt man tager højde herfor. Mange virksomheder vil kunne finde store del-markeder med store homogene kunde grupper i et mindre geografisk område, og vil være i stand til at skabe yderst fornuftige forretninger uden at behøve at forsøge at dække hele Brasilien. Samtidig er det også en fejl udelukkende at fokusere på storbyerne Sao Paulo og Rio de Janeiro, flere undersøgelser forudser at de højeste vækstrater i årerne fremover kommer til at foregå i byer og landområder uden for de nuværende metropoler, og mange vil med fordel kunne skabe sig en position som en stor spiller i et lille område i stedet for en lille spiller i et stort. * Følg reglerne. Der er flere sider af dette den første og mest indlysende er at man skal undgå at betale bestikkelse for enhver pris. Det er for mange en åbenlys selvfølge, men når frustrationen er højest, og tålmodigheden er tyndslidt, kan fristelsen være stor. Her har man som udenlandsk virksomhed faktisk en fordel fordi mange brasilianere er godt klar over at de fleste udenlandske virksomheder har en stram politik på dette område, og de er derfor mere tilbøjelige til at acceptere et nej til bestikkelse men har man først sagt ja en gang, så er man mærket og man vil få flere henvendelser. Den anden side af dette emne er at Brasilien faktisk er meget strenge hvad angår produkt godkendelser og licenser, miljø godkendelser, osv. Mange er af den forkerte opfattelse at det er nemt at få godkendelser og tilladelser, men faktisk er kravene til produkt tests, produkt mærkning, rapporterings krav, osv. i de fleste tilfælde mindst på samme højde som Europa og USA, og i nogle tilfælde er kravene endnu skrappere. Og desværre tager det ofte meget længere tid

9 at opnå disse godkendelser, så igen er grundig forberedelse og involvering af erfarne folk på jorden den eneste måde at undgå store overraskelser.

Serviceerhvervenes internationale interesser

Serviceerhvervenes internationale interesser Serviceerhvervenes internationale interesser RESUME Serviceerhvervene har godt fat i både nærmarkeder og vækstmarkeder. Det viser en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs internationalt orienterede medlemsvirksomheder,

Læs mere

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven

NYHEDSBREV. Fokus på risiko: Udbredt fokus: Trend Ratio Ro i maven. Slå Benchmark Is i maven 01 December 2017 NYHEDSBREV Udbredt fokus: Slå Benchmark 30-50 - 70 Is i maven Fokus på risiko: Trend Ratio 0-100 Ro i maven Som investor er det altid hensigtsmæssigt at forholde sig til det marked man

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource? 6 Pris på outsourcing

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING e Indholdsfortegnelse Indledning 3 Outsourcing Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource 6

Læs mere

Thomas Bustrup, Direktør, DI

Thomas Bustrup, Direktør, DI Thomas Bustrup, Direktør, DI Agenda 1. 2. Det danske 3. Kamp om talenterne 4. Tendenser 5. Hvordan imødekommer vi udviklingen? 6. Hjælp til international rekruttering og mobilitet 2 Talent, not capital,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Find vej til det tyrkiske marked

Find vej til det tyrkiske marked Find vej til det tyrkiske marked Praktiske råd og værktøjer krydret med oplevede erfaringer fra danske virksomheder på det tyrkiske marked 1 HD i Regnskab og økonomistyring fra CBS. Revisor Nordisk CFO

Læs mere

Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang

Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang Investment Research General Market Conditions 5. oktober Dansk Jobindex Endnu ingen tegn på fremgang Dansk Jobindex er stabiliseret. Efter en lang periode med et faldende antal jobannoncer er der nu en

Læs mere

Kvalitet. er altafgørende. Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker

Kvalitet. er altafgørende. Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker Kvalitet er altafgørende Det handler om tillid og kemi det handler om de rigtige mennesker. Når andre skal være virksomhedens ansigt udadtil,

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet Revisorbranchens Ekspertpanel Barrierer for vækst og produktivitet September Revisorbranchens Ekspertpanel 31.8. Indledning Hvordan står det til med væksten og produktiviteten ude i virksomhederne? Hvilke

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD Marts 2014 SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD AF KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK Danmark tilhører ikke længere den mest konkurrencedygtige tredjedel af OECD -landene. Danmark opnår

Læs mere

Fremtidens marked for juridiske ydelser. Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013

Fremtidens marked for juridiske ydelser. Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013 Fremtidens marked for juridiske ydelser Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013 1 Hvorfor arbejde med fremtiden? Forandringer sker hver dag, på alle markeder og virksomheder og brancher

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender LinkedIn Velkommen Loyalitetsreglen Folk køber fra dem, de kender Grundlaget for succes Opbygning af netværk Løbende optimering, justering & udvikling Ressourcer til planlægning, administration & produktion

Læs mere

Af Frederik I. Pedersen Cheføkonom i fagforbundet 3F

Af Frederik I. Pedersen Cheføkonom i fagforbundet 3F ANALYSE Firmaer og ansatte: Høj skat og høj løn bremser ikke væksten Fredag den 8. december 2017 God ledelse og dygtige medarbejdere er det vigtigste for konkurrenceevnen. Skattetrykket og vores lønniveau

Læs mere

Danmark mangler investeringer

Danmark mangler investeringer Organisation for erhvervslivet April 21 Danmark mangler investeringer Af Økonomisk konsulent, Tina Honoré Kongsø, tkg@di.dk Fremtidens danske velstand afhænger af, at produktiviteten i samfundet øges,

Læs mere

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl!

Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Black Friday kan koste mange penge... Markedsføring i stor skala koster rigtig mange penge.. Og mange fejl! Stay Local, Go Global Sælg dine produkter overalt Eksempel: Sverige 8,5 millioner svenskere er

Læs mere

NØGLETALSNYT Industriproduktionen under pres

NØGLETALSNYT Industriproduktionen under pres NØGLETALSNYT Industriproduktionen under pres AF STEEN BOCIAN, JONAS SPENDRUP MEYER OG KRISTIAN SKRIVER SØRENSEN Den seneste uge har været rimeligt stille på nøgletalsfronten. Det mest interessante nøgletal

Læs mere

Krise som brændende platform

Krise som brændende platform Krise som brændende platform Med udgangspunkt i en innovations og ledelses undersøgelse: Konklusion på undersøgelse blandt danske virksomheder Innovation som vækst motor Ledelses stilens indflydelse på

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder Organisation for erhvervslivet Juni 2010 Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder AF AFSÆTNINGSPOLITISK CHEF PETER THAGESEN, PTH@DI.DK OG KONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK fodbold VM giver Sydafrika

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

Vision og mål for MSE mod 2020

Vision og mål for MSE mod 2020 M S E S t r a t e g i p r o c e s 2 0 1 3 Vision og mål for MSE mod 2020 Strategi i MSE Som nævnt på MSE dagen 2012 er vi på vej op i Superligaen! Vi er fortsat den største entreprenør på Lolland Falster,

Læs mere

Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup

Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (Omtryk - Manglende bilag) AMU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 242 Offentligt Bilag 1 N O T A T Tale til åbningen af Workindenmark Center East, Høje-Taastrup den 3.

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

Om denne. nemlig i serviceerhvervene. Rapporten giver også nogle fingerpeg om, hvad der kan gøres for at indfri potentialet.

Om denne. nemlig i serviceerhvervene. Rapporten giver også nogle fingerpeg om, hvad der kan gøres for at indfri potentialet. Danmarks produktivitet hvor er problemerne? Om denne folder // Denne folder giver den korte version af Produktivitetskommissionens første analyserapport. Her undersøger Kommissionen, hvor problemerne med

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Stilhed før storm? Cheføkonom Helge J. Pedersen. Kemi & Life Science Generalforsamling. Korsør 12. marts 2013

Stilhed før storm? Cheføkonom Helge J. Pedersen. Kemi & Life Science Generalforsamling. Korsør 12. marts 2013 Stilhed før storm? Cheføkonom Helge J. Pedersen Kemi & Life Science Generalforsamling Korsør 12. marts 2013 Stilstand fordi vi er ramt af Tillidskrise Finanspolitisk stramning Høje oliepriser Ny regulering

Læs mere

Vi eliminerer den største stopklods for dine investeringer dig selv

Vi eliminerer den største stopklods for dine investeringer dig selv Vi eliminerer den største stopklods for dine investeringer dig selv De uvildige finansielle rådgivere kæmper en indædt kamp om at vinde kundernes gunst. Ifølge direktøren i Miranova, Rune Wagenitz, er

Læs mere

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Internationale medarbejdere Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden

Læs mere

Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden

Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden - en undersøgelse af high performeres præferencer og forventninger til job og karriere Baggrund Rapporten bygger på en undersøgelse

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

10 gode råd om. Strategisk salg

10 gode råd om. Strategisk salg 10 gode råd om Strategisk salg Strategisk salg - Vejen til bedre kundeløsninger Denne E-bog er tænkt som et inspirationsværktøj til at få en overordnet indsigt i fagområdet strategisk salg. For at få det

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer

Baggrund. Produkt/event specifikke. Strategiske sponsorer Baggrund Vinkel på oplæg Den store sponsor hvordan rammer breddeeventen denne Hvad er vores læring fra arbejdet med vores egne sponsorer Hvordan adskiller breddesponsoratet fra fx fodbold og håndbold sponsoratet

Læs mere

SÅDAN. Undgå korruption. En guide for virksomheder. DI service

SÅDAN. Undgå korruption. En guide for virksomheder. DI service SÅDAN Undgå korruption DI service En guide for virksomheder Undgå Korruption en guide for virksomheder August 2006 Udgivet af Dansk Industri Redaktion: Ole Lund Hansen Tryk: Kailow Graphic A/S ISBN 87-7353-604-0

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Bliv klar til møde med banken

Bliv klar til møde med banken www.pwc.dk Bliv klar til møde med banken v/brian Rønne Nielsen Revision. Skat. Rådgivning. 7 år med finanskrise, lavvækst og uro i bankerne Karakteristika ved den nye virkelighed for SMV Knap likviditet

Læs mere

Topledernes forventninger til 2018

Topledernes forventninger til 2018 Topledernes forventninger til 20 Januar 20 Resume Topledernes forventningerne til 20 er positive. 72 pct. forventer øget salg mod kun 4 pct., der forventer reduceret salg. To tredjedele forventer medarbejdervækst,

Læs mere

DI Den 9. november 2009 SGA

DI Den 9. november 2009 SGA DI Den 9. november 2009 SGA I det seneste år har der været en debat om behovet for internationale skoler. For at kvalificere den debat har DI spurgt en række danske virksomheder om deres behov for internationale

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt?

Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt? Tale er sølv og tavshed er guld eller er det omvendt? Af seniorkonsulent hos Wilke, Søren Pedersen (sp@wilke.dk) Amerikansk forskning viser, at Word of Mouth er en af de potentielt stærkeste markedsføringsparametre,

Læs mere

Udvikling af ejendommen indenfor rammerne Indre vækst

Udvikling af ejendommen indenfor rammerne Indre vækst Udvikling af ejendommen indenfor rammerne Indre vækst Årsmøde for svineproducenter på Gefion. 25. februar 2015 F R I I S & P A R T N E R S ApS Virksomhedsrådgivning. Forretningsudvikling. Turnaround. Turn

Læs mere

Derfor medfører øget arbejdsudbud Øget beskæftigelse. Af Mads Lundby Hansen

Derfor medfører øget arbejdsudbud Øget beskæftigelse. Af Mads Lundby Hansen Derfor medfører øget arbejdsudbud Øget beskæftigelse Af Mads Lundby Hansen 1 Velkommen til CEPOS TANK&TÆNK Denne publikation er en del af CEPOS TANK&TÆNK. CEPOS TANK&TÆNK henvender sig til elever og lærere

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Af Chefanalytiker Klaus Jørgensen og cheføkonom Martin Kyed Analyse 7. juni 2015 Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Der ligger en udfordring i at tackle

Læs mere

Topchefernes 10 bedste ledelsesværktøjer. Niels Lunde HR & Ledelsesdagen 21. maj 2015

Topchefernes 10 bedste ledelsesværktøjer. Niels Lunde HR & Ledelsesdagen 21. maj 2015 Topchefernes 10 bedste ledelsesværktøjer Niels Lunde HR & Ledelsesdagen 21. maj 2015 Disposition 1. Indledning 2. Det personlige værktøj 3. Topchefernes 10 fælles værktøjer 4. Diskussion Indledning 5 seminarer

Læs mere

Her den 13. november har vi muligheden for at Claus Hjort selv kan komme. Igennem de 6 år Hjorten har været minister er der, ikke kommet meget godt

Her den 13. november har vi muligheden for at Claus Hjort selv kan komme. Igennem de 6 år Hjorten har været minister er der, ikke kommet meget godt +DUDOG% UVWLQJ/2VHNUHW UYHGEHUHWQLQJSn/2NRQJUHV Her den 13. november har vi muligheden for at Claus Hjort selv kan komme ud bagerst i ledighedskøen. Igennem de 6 år Hjorten har været minister er der, ikke

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale 2 Jyske Invest favorit obligationer De bedste af 200.000 obligationer i én portefølje Obligationer i porteføljen sikrer

Læs mere

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Mange danske virksomheder har etableret datterselskaber i udlandet. Det kan være motiveret af forskellige

Læs mere

Derudover bør du kunne svare på følgende: Hvor vigtigt er det for din målgruppe? Hvornår og hvor ofte oplever målgruppen udfordringen eller behovet?

Derudover bør du kunne svare på følgende: Hvor vigtigt er det for din målgruppe? Hvornår og hvor ofte oplever målgruppen udfordringen eller behovet? Investor pitch Et investor pitch skiller sig lidt ud fra de andre pitch typer, du kan finde vejledning om her på Rocket Startup, da du med dette pitch, lige som med Pitch Deck, har til formål, at overbevise

Læs mere

Capital in the 21st Century

Capital in the 21st Century Capital in the 21st Century Af Thomas Piketty Seminar om ulighed, Netværk for politisk økonomi Christian Gormsen, Økonom, Cevea Indkomster og den vestlige verdens historie siden 1900 30 25 20 15 Databrud

Læs mere

Industrien taber arbejdspladser eksporten trækker væksten

Industrien taber arbejdspladser eksporten trækker væksten Industrien taber arbejdspladser eksporten trækker væksten Krisen på det danske arbejdsmarked har ramt bredt. Specielt har industrien været hårdt ramt, hvor knapt hver femte arbejdsplads er forsvundet under

Læs mere

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse. HD 2. del. Organisation. Eksamen, juni Strategisk ledelse. Mandag den 9. juni Kl

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse. HD 2. del. Organisation. Eksamen, juni Strategisk ledelse. Mandag den 9. juni Kl SYDDANSK UNIVERSITET Side 1 af 9 Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Organisation Eksamen, juni 2008 Strategisk ledelse Mandag den 9. juni 2008 Kl. 9.00 13.00 Alle hjælpemidler er tilladt Det

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Prioriteringer for 2014-2019 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror

Læs mere

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Mogensen En arbejdsplads i verdensklasse igen og igen det er

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

GØR EN GOD FORRETNING

GØR EN GOD FORRETNING GØR EN GOD FORRETNING -Biblioteket hjælper dig på vej ONLINE LIGE HER Forsidebillede: colourbox Brug bibliotekets baser kvit og frit! Biblioteket er meget mere end bøger. Vi har fx en række online baser,

Læs mere

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet Organisation for erhvervslivet April 2010 Dansk handel hårdere ramt end i udlandet AF KONSULENT PEDER SØGAARD, PESO@DI.DK Danske grossister har tabt mere omsætning og haft flere konkurser end engroserhvervet

Læs mere

Markedskommentar marts: Den perfekte storm!

Markedskommentar marts: Den perfekte storm! Nyhedsbrev Kbh. 7. apr. 2015 Markedskommentar marts: Den perfekte storm! Marts blev også en god måned med afkast på 1,0 % - 1,8 % i vores afdelinger. Afkastene er et resultat af stigende aktiekurser og

Læs mere

Tak for et godt møde det var meget interessant at høre om dine planer og tanker om din formue.

Tak for et godt møde det var meget interessant at høre om dine planer og tanker om din formue. Jeppe Gaardboe JYSKE BANK (SCHWEIZ) Private Banking Wasserwerkstrasse 12 Postfach 3002 CH-8021 Zürich Tel. +41 44 368 73 73 Fax +41 44 368 73 79 info@jyskebank.ch www.jyskebank.ch - Jyske Formueplan din

Læs mere

De 3 Mest Fatale Fejl Selvstændige Kvinder Begår: Sælger Til Alle

De 3 Mest Fatale Fejl Selvstændige Kvinder Begår: Sælger Til Alle De 3 Mest Fatale Fejl Selvstændige Kvinder Begår: Sælger Til Alle Ikke nok med at for få kvinder vælger at blive selvstændige mange af dem, der gør, må hurtigt opgive deres drøm igen og dreje nøglen om,

Læs mere

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK ASE ANALYSE NR. 24, JULI 2006 www.ase.dk SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK Denne analyse fokuserer på, hvordan lønmodtagere finder et nyt job, samt hvordan virksomheder finder nye medarbejdere,

Læs mere

Vores fælles styrke giver os indflydelse til at påvirke myndigheder og virksomheder, så vi kan bekæmpe kemi i dagligdagsprodukter,

Vores fælles styrke giver os indflydelse til at påvirke myndigheder og virksomheder, så vi kan bekæmpe kemi i dagligdagsprodukter, Strategi 2014-2016 Det er sin sag at være forbruger i dag. Der er flere varer på hylderne, og med flere varer følger flere valg. Skal man vælge den lave pris eller den høje kvalitet og udelukker det ene

Læs mere

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren t a Har du først fundet de helt rigtige medarbejdere, melder der sig et nyt spørgsmål: hvordan får du dem til at blive? Det er ikke nogen let opgave og det er dyrt, når dygtige medarbejdere forlader butikken.

Læs mere

VIL DU LAVE EN GOD FORRET- NING? - Start din egen Schmidt butik

VIL DU LAVE EN GOD FORRET- NING? - Start din egen Schmidt butik VIL DU LAVE EN GOD FORRET- NING? - Start din egen Schmidt butik Oplev forskellen! HVEM ER SCHMIDT? Schmidt er Europas største køkkenkæde med mere end 700 franchisebutikker. Schmidt er en del af den franske

Læs mere

ANALYSENOTAT Hver femte ansat i udenlandsk ejet virksomhed

ANALYSENOTAT Hver femte ansat i udenlandsk ejet virksomhed ANALYSENOTAT Hver femte ansat i udenlandsk ejet virksomhed AF ØKONOM JENS HJARSBECH, CAND.POLIT, Udenlandske investeringer øger velstanden Udenlandsk ejede virksomheder er ifølge Produktivitetskommissionen

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016 Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar 2017 August 2016 Thomas Frommelt Partner i Deloitte, statsautoriseret revisor Statsautoriseret revisor i 2005 Partner i 2008 Leder af Deloittes branchegruppe

Læs mere

Præsentation. www.firmaovertagelse.socialfonden.net www.detail-innovation.socialfonden.net

Præsentation. www.firmaovertagelse.socialfonden.net www.detail-innovation.socialfonden.net Præsentation Niels Jørgen Sørensen www.firmaovertagelse.socialfonden.net www.detail-innovation.socialfonden.net Program for 13. februar 2007 i Bodø Projekt FIRMAOVERTAGELSE 1. Baggrund 2. Projektplan 3.

Læs mere

Studentertale 2012. Denne tale handler om at sige ja. Ikke det store Yes we Can som vi lærte af Obama og

Studentertale 2012. Denne tale handler om at sige ja. Ikke det store Yes we Can som vi lærte af Obama og Studentertale 2012 Kære studenter. Denne tale handler om at sige ja. Ikke det store Yes we Can som vi lærte af Obama og som handler om at ændre samfund og måske historien - men en masse små ja er som er

Læs mere

DE SEKS TÆNKEHATTE BETRAGT DIN BESLUTNING FRA ALLE MULIGE SYNSVINKLER

DE SEKS TÆNKEHATTE BETRAGT DIN BESLUTNING FRA ALLE MULIGE SYNSVINKLER DE SEKS TÆNKEHATTE BETRAGT DIN BESLUTNING FRA ALLE MULIGE SYNSVINKLER De Seks tænkehatte er en nyttig teknik, som kan hjælpe dig med at sikre, at du får betragtet en vigtig beslutning fra alle synsvinkler

Læs mere

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem

De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem De 10 datingfælder og hvordan du undgår dem Tak fordi du har taget dig tid til at downloade de 10 datingfælder, og hvordan du undgår dem. Datingfælder er forskellige måder, du opfører dig på, når du involverer

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra Talentets motivation Rasmus Henning, Europamester 2004 Lars Smith, TRI4 elite team Page 1 Marts-06 Author Lars Smith Disposition TRI4 baggrund Hvordan bliver et ungt talent motiveret til at give sig i

Læs mere

ER MIT NETVÆRK FOR DIG ELLER MIG?

ER MIT NETVÆRK FOR DIG ELLER MIG? Marketing Samarbejde Netværk ER MIT NETVÆRK FOR DIG ELLER MIG? KRISTIN BALSLEV MUNKSGAARD, LEKTOR/PHD, KBM@SAM.SDU.DK INSTITUT FOR ENTREPRENØRSKAB OG RELATIONSLEDELSE SYDDANSK UNIVERSITET 1 morgens MENU

Læs mere

Eksportrådet, USA. Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897

Eksportrådet, USA. Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897 Eksportrådet, USA Søren Juul Jørgensen sorjor@um.dk 4173 3897 Agenda Eksportrådet Det amerikanske marked Den typiske vej til marked Vores anbefalinger Konklusion Eksportrådet Eksportrådet er den del af

Læs mere

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 Del: Danmark får brug for at hente 150.000 flere udlændinge ind på arbejdsmarkedet

Læs mere

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder Organisation for erhvervslivet November 1 Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Danske fødevarevirksomheder vil vælge udlandet frem for Danmark

Læs mere

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Forhandling én gang årligt? ger) De fleste privatansatte mejeriingeniører har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika

Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika Dansk firma leverer billigt solcelle-internet til Afrika Internet til landsbyer i Afrika uden elforsyning, har vist sig bæredygtigt og populært. Det skal skabe bedre uddannelse, bedre sundhed og økonomisk

Læs mere

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen

Udfordringen med at fastholde branchens unge. Til kamp for bedre retshjælp. Advokater viser vejen til vækst. Skud fra Borgen # 2 Maj 2013 MAGASIN FOR ADVOKATVIRKSOMHEDER Til kamp for bedre retshjælp Advokater viser vejen til vækst Skud fra Borgen MF Ole Birk Olesen: Når det koster at vinde Outsourcing af juristarbejde påvirker

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU?

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? Din virksomhed kan fremme sin sag og konkurrencekraft, hvis I har det rigtige netværk og ved, hvordan I vinder gehør for

Læs mere

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk.

OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK. Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. OPLEV VÆRDIEN AF ET PROFESSIONELT NETVÆRK Vi hjælper ledere, specialister og deres virksomheder med at udvikle sig gennem et fortroligt netværk. BLIV EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK EGN er din kilde til innovation,

Læs mere

paustian: MERA forstår vores forretning

paustian: MERA forstår vores forretning paustian: MERA forstår vores forretning Paustian er afhængig af et virksomhedssystem, der giver overblik og som er bygget af folk med forretningsforståelse og evne til at skræddersy de enkelte dele på

Læs mere

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed.

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed. Vejledning til forretningsplan for Nordjysk Iværksætter Netværk. En forretningsplan er en beskrivelse af din virksomhed på papir. En forretningsplan er et godt beslutningsgrundlag, hvor du kan vurdere,

Læs mere