Lampefirmaer og designere.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lampefirmaer og designere."

Transkript

1 Lampehistorie - Dansk lampeproduktion fra 1925 op til 1990 Af Kurt Christensen - - opdateret DANSK LAMPE HISTORIE Da Edison opfandt glødelampen i 1879, gik det stærkt med indførelse af elektricitet i Danmark. DANISH LAMP HISTORY Større bygninger og virksomheder fik elektricitet i 1880 og ellers var det forsvaret, som var intereseret i den nye opfindelse. Egentlige offentlige elektricitetværker kommer til Danmark i 1891, da det første værk åbner i Køge, derefter i Odense og i 1892 også i København, som også får gadebelysning samme år. 1. Da Danmark ligger i det nordlige europa, har der altid været mange mørke timer i forhold til sydeuropa, det er nok en af grundende til den store trang til lys og lampedesign blandt danskere og scandinavere. Mange store og små lampeproducenter skød op med stor kreativitet og anerkendelse i den store verden. I dag, er alle de gamle originale designs af danske og svenske lamper stadig populære her hjemme og i udlandet. Old Danish design er ikke kun møbler, men især også lamper, Danmark er stadig "verdensmester" i belysning. Lampefirmaer og designere. Historien om danske lampefabrikker af lampesamleren.dk Firmaet Louis Poulsen, blev først startet som vinfirma i 1879 af Ludwig R. Poulsen, siden med værktøj og elteknisk materiel. Ved stifterens død overtog nevøen Louis Poulsen ledelsen og i 1911 blev Sophus Kaastrup-Olsen partner i firmaet, i 1917 bliver han eneejer. Gennem aarene har firmaet haft skiftende familefejder og forskellige ejere. Netop Sophus Kaastrup-Olsen indleder i 1924 et samarbejde med Poul Henningsen, den største succes nogen sinde for firmaet, gennem årene også med mange andre designere, såsom Wilhelm Lauritzen, Arne Jacobsen og Verner Panton, Hans Wegner, Henning Koppel, Alfred Homann. I 2007 blev Louis Poulsen solgt til italienske Targetti Sankey, men det hedder stadig til kr.

2 2. Fog & Mørup De gode venner Ansgar Fog og E. Mørup oprettede firmaet Fog & Mørup i 1904, ved overtagelse af en isenkramforretning i Århus, der bl.a. handlede med petroliumslamper, gaslamper og udstyr dertil. I 1906 flyttede virksomheden til København og begyndte at producere lamper og lysekroner, overtager Brødrene Dahls el-afdeling i 1913 og i 1915 åbnes den første belysningsfabrik i Nørregade 7, i København. I de kommende år overtages andre små lampe selskaber og i begyndelsen af 1960erne, fik Fog og Mørup rigtig fat i det gode lampedesign, forinden i 1957, havde man ansat Jo Hammerborg som chefdesigner, som med sit moderne design gjorde fabrikken berømt i Danmark og udlandet.hammerborg gik på pension i 1980 og døde i Som selvstændigt firma lukkede det i 1978, men blev købt af konkurrenten LYFA, Fog og Mørup-mærket, stoppede helt i F&M samarbejdede også med Fyens Glasværk/Odense og Kastrup Glasværk. Andre designere var bl.a.: Erik Balslev, Hans Due, Bonderup/Thorup, Sidse Verner, Laif Alring, Kay Franck, Ib Fabiansen, Andreas Hansen, Henning Larsen 1930 til kr.

3 Fog & Mørup fortsat: til kr. LYFA startede i ca.1924 i Ballerup, men hed dengang Københavns Lysekronefabrik, skiftede dog navn til LYFA i 1930, hvor man stærkt inspireret af Poul Henningsen skabte en del bordlamper i samme stil,hvilket der kom en del retsager ud af. I 1950 kom der gang i egne ideer, hvor man startede samarbejde med arkitekter og designere som skabte meget skulturelle lamper, der høstede designpriser i ind og udland. I midten af 70erne fusionerede LYFA med Fog & Mørup, men lamperne solgtes altid under hvert sit mærke. I starten af 1980erne, blev LYFA og Fog & Mørup købt af Lyskær belysning og Fog & Mørup mærket blev slettet. LYFA og Lyskær sluttede i 1991, da de blev opkøbt af Horn Belysning ved Aalborg. Designere for LYFA var: Bent Karlby som den mest flittige, fra 30erne designede han mange lysekroner med glasskærme og kupler, var ligesom Poul Henningsen, en af de første designere, der fik sit navn med i lampekatalogerne. Senere kom designere som Louis Weisdorf, Piet Hein, Finn Juhl, Simon Henningsen (PHs søn), Michael Andersen, Klaus Helweg-Larsen, Nils og Eva Koppel, Fritz Schlegel. Lyfa producerede mange glaslamper sammen med Svenske Orrefors Glasværket, designer: svenske Carl Fagerlund.

4 LYFA fortsat! 4. Historien om LE KLINT starter helt tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, hvor den første plisserede lampeskærm blev foldet af arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint til en petroleumslampe, som han ligeledes havde tegnet. Hele familien Klint inklusive sønnerne Tage og Kaare Klint, medvirkede til udvikling af skærmen. I 1943 blev Klint-familiens husflid og folderi til egentlig forretning. Allerede i 1943 startede den første butik i københavn som showroom for Klintlamperne, bestyret af Tage Klints datter Lise Le Charlotte Klint. I 1953 tog Jan Klint, søn af Tage Klint, over i firmaet. For at sikre sine medarbejdere, oprettede han den fond, der siden 1972 har drevet virksomheden LE KLINT. Designere var bl.a.:pv. Jensen Klint, Tage Klint, Kaare Klint, Esben Klint, Flemming Agger, Poul Christiansen, Hvidt & Mølgaard, Erik Hansen, Vilhelm Wohlert. Efter 1980 og op til i dag har man brugt mange forskellige designere og Le Klint firmaet går glimrende. Le Klint til kr. Nordisk Solar Compagni Nordisk Solar Compagni A/S blev stiftet 1919 af Jacob L. Jørgensen og Herluf Sørensen, med focus paa elmålere, I 1929 flytning til større bygninger ved Haderslev. Målerproduktionen blev skilt fra med Dansk Målerværksted, senere: filialer dannes i de større byer, 1930 blev til aktieselskab, 1953 blev børsnoteret, 1938 skilles radio-produktionen med navnet: Audiola Radio, produktionen stoppede i Man byggger Fabriksgården i Kolding 1960 og lampeproduktionen begynder.1975 oprettes industriafdeling og man udvider i Finland, Sverige og Tyskland i de kommende år. Lamperne var spændende og nogle er design-ikoner idag, designet af bl.a. Svend Middelboe, Fabricius & Kastholm, Jørgen Utzon, Hvidt & Mølgård, Vagn Dyring, Eva & Niels Koppel, Anton Fogh Holm, Esman & Jensen. Lampeproduktionen stoppede i Idag har Solar afdelinger i 9 euro-lande indenfor: Elektronik, vvs, kabler, marine, installation,sikkerhed, energi.

5 Nordisk solar compagni 1959 til kr. 6. Lyskær belysning Man kender Lyskær belysning fra 1969 til 1991 fra henholdsvis Herlev og København, som et alsidigt lampefirma, der producerede lamper for enhver pengepung, og som tilsidst overtog og købte både Lyfa, ABO og Fog & Mørup i midten af 80erne, næsten samtidig stoppede Fog & Mørup helt og Lyfa og Lyskær forsatte indtil 1991, hvor Horn Belysning fra Aalborg overtog det hele. En af de mest kendte designere hos Lyskær var: Bent Nordsted til kr. 7. Horn Belysning, flittigt familefirma og lampeproducent ved Aalestrup-Viborg, der fra ca.1963 var levarandør til det danske folk, med mange forskellige lamper. Makerede sig ikke specielt med kendte designs, men var i en årerække levarandør til Ikea, hvilket gjorde firmaet stort og stabilt. E.S.Horm blev til sidst et opsamlings-sted for de andre store lampe firmaer, Horn overtog i 1991 Lyskær Belysning og dermed også Lyskærs overtagelser som: Fog & Mørup, LYFA og ABO. Makedet skifter og konkurrenter som Herstal og Massive gør det svært for Horn. Detailkæder begyndte også selv at indkøbe fra fjernøsten. I 2001 overtog den sjællandske forretningsmand Søren Stensdal firmaet 100 %. I 2005 blev det nødvendigt at sælge produktionen til to firmaer, udendørs-lamperne til Aalborg og indendørslamperne til Aarhus. Horn Belysnings dyreste lampe var Fog & Mørups Kongelys Lampe.

6 8. 9. Horn Belysning 1963 til kr til kr til kr. ABO Randers a/s var et andet lille lampefirma der hørte hjemme i Aalestrup ved Randers som startede op sidst i1960erne, hovedsagelig på grund af den succesrige ide: Ball-magnetlampen, som blev designet af Benny Frandsen. Lampen blev en stor succes op i gennem 1970erne og er igen i stor-produktion hos designeren og hans seneste firma: ww.frandsenlighting.dk Op igennem 70erne blev der også produceret andre små nyttige lamper, indtil ABO blev overtaget af Lyskær Belysning i midten af Vitrika var en lampeproducent med et meget stort repertoire. Man kender meget lidt til det, men det blev startet af 3 friske gutter, en sælger, en designer og en håndværker, slogaet var Vi-Tre-Kan deraf navnet Vitrika. Perioden var 1948 til 1992 i det nordsjællandske område. I en overgang hed firmaet Junge & Vitrika, efterfølgeren hedder i dag: som handler med elpærer. Man bliver stadig overrasket over nye fund på loppemarkeder mærket Vitrika, deres mest berømte, er vel nok glaslampetterne i forskellige designs og sengelamperne i messing-legering.

7 10. Cebo Industri 1966 til 1995 Ophavsmanden til Cebo Industri var flyteknikeren Claus Bolby, født Hans kreative hobbyes med forskellige materialer, satte ham i gang med en opgave i lysdesign til Strandby Kirke i Nordjylland. Lamperne hed Præstekrave og er et stort designikon idag. Lamperne blev produceret i hans kælder i Silkeborg fra Materialerne var acryl i forskellige farver og aluminium, og vægmodellerne blev der produceret mange af, saa mange, at Lyskær Belysning og Nordisk Solar også kunne sælge dem under egen branding fra I 1974 flyttede Cebo til større lokaler i Silkeborg og der blev exporteret til mange lande:storbritannien, Frankrig, Schweiz, Libanon, Iran, Hong Kong, Sverige og Singapore. I 1980 forsvandt interessen hos publikum og Bolby begyndte at producere teknikske lamper og projektører. Acryllampe produktionen stoppede i 1995, men de skulpturelle acryl-lys med den danske hygge, har fået fornyet international interesse igen. Claus Bolby forsatte med specialbelysning til synshandicappede lige indtil hans død i Cebo Industri Aps. har nu skiftet navn til: kr. 11. Coronell Electro A/S Coronell Lampe Aps til 1998 Coronell Elektro A/S startede i Hellerup 1964, ejeren og designeren til de meget skulpturelle lamper var Werner August Hugo Schou, dette firma lukkede i Endnu et firma blev startet i Birkerød 1979 og lukket igen 1998, navnet var Coronell Lampe Aps. Materialerne til lamperne var en blanding af Kobber, aluminium, jern, træ og messing, designet i forskudte strimler med indbyggede glas/plastik-sten i en krystal udformet stil. Det gav en skulpturel lysvirkning, som var meget karakteristisk for Werner Schous lamper. Lamperne er vel nok dem man i dag betegner som Cult-lamper, især i udlandet kr.

8 12. N.E.S til 1976 N.E.S. eller Nordisk Elektricitets Selskab, var et firma der producerede elartikler. Startede i 1908 og fusionerede 60 år senere i 1968 med Lauritz Knudsen under navnet LK-NES. Ide'mændene var urmager Jacobsen og grovsmed H.F.Jensen, der startede i et lille værkested i København, under navnet Moderne Mekanik. I 1913 kom en kompagnon mere: Oskar Ekman som nu blev eneejer, man flyttede nu til større lokaler i Valby, hvor firmanavnet skiftede til Nordisk Elektricitets Selskab. Fra 1927 blev produktionen alsidig med: lampefatninger, stikkontakter, marinedåser, knivafbrydere, vejamaturer og tavlemateriale. I 1968 blev fabrikken ovetaget af L.K - Lauritz Knudsen og i 1976 lukkede N.E.S helt ned i Valby. Det store pionerarbejde bliver idag ført videre af Ind imellem el-udstyret, var det ikke mange lamper N.E.S. fik lavet. Lamperne er idag meget sjældne kr. 12. Ernst Voss havde en lang militær kariere og gik på pension år 1878, i militæret havde han adgang til et jernbaneværksted og blev der inspireret til arbejde med metaller, så ud af arven fra forældrene, købte han en villa i Fredericia og i haven byggede han et skur, hvor han så småt startede Voss-fabrikken. Der begyndte metalstøberierne og i 1888 havde han nye bygninger, dampkraft og 50 ansatte til at producere forskelligt isenkram og metalvarer til de danske hjem. i 1903 døde Ernst Voss, sønnerne overtog og exporterede til store dele af verden, især gasovne og gryder, komfurer kom til i Siden 1980 samarbejdede Voss med Electrolux, men i 2005 var det slut. Det lille sortiment af lamper blev lavet i første halvår af 1900 tallet. Vosslamperne er idag meget sjældne kr. 13. Frandsen Ligthing Frandsen belysning startede i 1968, Benny Frandsen fik en uddandelse som svagstrømsingeniør, men fik aldrig rigtig brugt den, han ville hellere designe lamper. Frandsen var manden der opfandt magnet-kuglelampen, som hængte på væggen i næsten alle danske hjem, idag er den retro-kult. Andre af Frandsen lamper nåede ikke samme popularitet, før her i nyere tid vor Frandsen Group udenfor Horsens, nu har storproduktion af moderne lamper med hjælp fra Kina, Verner Panton lamper og møbler bliver også produceret hos Frandsen og nye kuglelamper er igen på mode.

9 14. Frandsen Ligthing A/S 1968 til kr til kr. Designlight er et ikke særligt kendt firma som producerede nogle flotte lamper, især pendler med en pæn harmoni, der gør dem velegnet over spisebordet, det er nogle af de bedre loftlamper, der ligger rundt i Danmarks genbrugsbutikker og venter på at bliver nydt igen, retrolamper passer jo fantastisk i nutidens minimalistiske danske hjem. 15. Holm Sørensen & Co. blev stiftet af designeren Svend Aage Holm Sørensen i midten af 1950erne. Produktionen startede med skrivebords-lamper, men senere opfandt Svend sit eget specielle messing, som han skærebrændte i rustikke kanter og overflader, ud af det skabte han meget skulturelle lamper op igennem 1960erne. Det blev også til en del farvede glaslampetter. I dag er det specielt hans tidlige 50er-lamper, der er sjældne og i rigtig høj kurs hos vintage samlere til kr. For Lyfa.

10 16. JEKA Lamper som også hed Jeka Metaltryk, producerede i 60 &70erne nogle flotte kvalitetslamper, især pendler der var uundværlige over spisebordet, det var de elegante flerskæms-pendler som Poul Henningsen satte igang i 1925 og som siden har inspireret andre lampemagere og JEKA har repræsenteret stilen på fornem vis. Der er ingen oplysninger om dette firma, så oplysninger søges! 1960 til kr. 17. Hans Hoyrup Desing-group Hoyrup Lighting blev startet af Hans Hoyrup som i 1970erne skabte nogle skønne farverige lamper i acryl og plast-ark. De var nærmest arkitektoniske i deres udtryk og en designer som Hoyrup brugte meget var Lars Schioler. Det geniale ved lamperne var, at de blev leveret som samlesæt med brugsanvisning, derved var lamperne memme at sende og pakken fyldte meget lidt. At designe lamper i sådanne gennemsigtige materialer,er holdt ved siden, se bare i dag italienske designs, Le klint og andre moderne danske designere. i 1970erne kr. 18. Kemp & Lauritzen blev etableret i 1882 af skibskonstruktør Otto Kemp og telegrafingeniør Severin Lauritzen. Sammen grundlagde de et af Europas første telefonselskaber, Kjøbenhavns By- og Hustelegraf, som siden blev til KTAS. De afhændede dog hurtigt deres interesser i selskabet, for fuldt ud at koncentrere sig om udvikling, installation og salg af elektriske anlæg, en del lamper til hjemmet blev det også til, disse er sjældne idag. Firmaet blev i 1954 ændret til aktieselskab, hovedaktionær i dag er Axel Muusfeldts Fond. Man fusionerede frem til idag med forskellige firmaer indenfor tekniske byggefag, så i dag er K&L det største firma indenfor tekniske installationer: VVS, rørteknik, ventillation, sprinkler, køling, automatik og el, samt fiber/netværk...

11 ...Kemp & Lauritzen havde tidligere hovedkontor i København, Rungsted og Charlottenlund, i dag ligger hovedsædet i Albertslund: Her er udvalget af de lamper til hjemmet, som man kender til, alle produceret i 1960erne: i 1960erne kr. 19. A. Schrøder-Kemi a/s. Virksomheden blev grundlagt 1963 af Anton Schrøder, som senere overdrog ledelsen til sin datter Ulla Schrøder. Under navnet ASK Belysning fremstillede fabrikken også i 1970'erne lamper designet af blandt andre Bent Karlby som stod for alle plast-lamperne. Bent Karlbys lamper startede i 1971, ASK. Belysning i 1970erne kr. og i 1973, solgte Ask-belysning lampeafdelingen til sølvvareproducent Krag Juhl Wind-Friis i Fredericia. ASK. lavede dog stadig lamperne til den nye køber og havde også stadig rettighederne, 1978 lukkede produktionen af lamper. I ovennævnte periode ansatte ASK. en ny designer: Bent Nordsted, hvilket Bent Karlby blev så sur over, at han begyndt at designe lamper til Horn Belysning i Aalborg, lamperne var så tæt på designet hos ASK. at der blev en retsag ud af det, hvilket Horn og Karlby tabte og måtte destruere værktøjerne. ASK. lavede også få metallamper, men uden designer. A. Schrøder -Kemi (Plast) og andre plastikfirmaer er i dag overtaget af: SP Moulding A/S. i Juelsminde, hvor også ASK. hørte til. Lyfalampe fremstillet hos ASK.

12 til kr. Holmgaard Glasværk kendes helt tilbage fra år 1825, især for deres brugsglas af forskellig art, men vi skal helt frem til 1965, før vi ser lampeproduktionen starte, her taler vi om moderne belysning til hjemmene var også året hvor Kastrup Glasværk og Holmegaard fussionerede, dog ændredes navnet nogle år senere til Holmegaard of Copenhagen. 70erne og begyndelsen af 80erne blev en produktiv tid, hvor der virkelig kom gang i lampedesignet og alt blev lavet på Odense Glasværk, der havde kapicitet til de kunstneriske glasformer og typer, man kaldte det for "det oprørske glas". Designeren Jacob Bang blev en af de mest kendte af slagsen, men også: Sidse Werner, Per Lütken, Torben Jørgensen, Verne Panton og Mutsou Enoues, prægede meget produktionen. I 1979 lukkede Kastrup Glasværk og tilbage var nu Odense og Holmegaard, i 1985 indgik produtionen i Royal Copenhagen Gruppen, i 1990 lukkede Odense Glasværk og dermed det meste af lampe-produktionen. Holmegaard lamperne kan man i dag finde hos antikhandlere, Den Blå Avis og andre steder hvor danskene handler med hinanden. Kun få lamper kan stadig fåes nyproduceret: Apoteker pendlen, Etude og Mandarin. Holmegaard laver dog stadig glas til hjemmets indretning. Inspiration: metal lamper

13 21. Knud Christensen Elektric A/S var det lille lampefirma der producerede nogle meget forskellige praktiske lamper, til nyttige formål i de danske hjem, lige fra den vippende sengelampe til Pantonlignende standelamper. De ligger i genbrugsforretningerne til små beløb, efter flittigt brug hos danskerne op igennem tresserne. Firmaet ændrede navn først i 80erne, til Knud Christensen Agentur Aps. med møbler, husholdningsartikler og isenkram som varer og igen var det på Randers kanten, tingende skete. Oplysninger søges gerne om dette firma, specielt om lamperne. Knud Christensen Elektric A/S kr....fortsættelse følger, Lampehistorien er udført så autentisk som muligt, ud fra: erhvers-arkiver, genbrugs, loppetorvs og auktionsfotos, incl. Producentmærker, interview og korrespondance med pensionerede firmadirektører/ designere og designlitteratur og gamle lampekataloger. Har du kommentarer, rettelser til lampeoversigten, har du selv været med dengang og husker du historien, så hører jeg gerne fra dig, på forhånd tak! Venlig hilsen Kurt Christensen Tlf

Lampefirmaernes produkter og designere.

Lampefirmaernes produkter og designere. Lampehistorie - Dansk lampeproduktion fra 1925 op til 1990 Af Kurt Christensen - - opdateret 8-11-2015 DANSK LAMPE HISTORIE Da Edison opfandt glødelampen i 1879, gik det stærkt med indførelse af elektricitet

Læs mere

Lampe-restaurering og historien om Kongelys-lampen.

Lampe-restaurering og historien om Kongelys-lampen. Lampe-restaurering og historien om Kongelys-lampen. T3 Minor 1930 Design: N.R.Thykier forløber til Kongelyslampen Prof. Skærmplast 2012 www.lampesamleren.dk Se hele historien på side 4. Den berømte originale

Læs mere

Originale danske/scandinaviske vintage-retro lamper fra 1930 - '80. In top tuned condition!

Originale danske/scandinaviske vintage-retro lamper fra 1930 - '80. In top tuned condition! DANISH Gamle VINTAGE-RETRO udendørs-lamper LIGHT og - gårdlamper ORIGINAL CLASSIC fra 1940-1950erne LIGHTING IN GOOD CONDITION Nr. V54. Dansk udelampe, 40-50erne, bakelit sokkel og gult opalglas, diameter:15

Læs mere

Nyborg Jernstøberi. Af Rikke Kristensen

Nyborg Jernstøberi. Af Rikke Kristensen Nyborg Jernstøberi Af Rikke Kristensen Lidt om jernstøbningens historie I Europa er jernstøbning kendt fra midten af 1400-tallet, hvor man støder på støbejernsplader anvendt som foring i ildstederne. Senere

Læs mere

Unionsmesterskaber og 15 meter riffel Senior og Oldboys/girls

Unionsmesterskaber og 15 meter riffel Senior og Oldboys/girls Unionsmesterskaber 2011 10 og 15 meter riffel Senior og Oldboys/girls Resultatliste Dansk Skytte Union 18. - 19. marts 2011 Særslev 1 10m luftriffel Senior 1 1 Poul Lamhauge Gundsølille 94 92 95 97 378

Læs mere

Resultat Individuelle

Resultat Individuelle Dame individuel 1 50 Susanne Christiansen Billund 4207163484 31 43 2 29 Anny Schlünsen Vejen 4308168984 16 45 2 udskrevet for: Dame individuel Side 1 Junior individuel 1 101 Jesper Egeskov Grindsted 4103252537

Læs mere

Poul Henningsen

Poul Henningsen POUL HENNINGSEN Poul Henningsen 1894 1967 Poul Henningsen var en dansk lysmager, arkitekt, revyforfatter, filminstruktør og samfundsrevser. Han var kendt under initialerne PH. PH var en mand med mange

Læs mere

Danskemesterskaber 2010 10 og 15 m Senior og Oldboys

Danskemesterskaber 2010 10 og 15 m Senior og Oldboys Danskemesterskaber 00 0 og m Senior og Oldboys Resultatliste Dansk Skytte Union 0. og 0. marts 00 BPI UM 00-0 og m Senior og Oldboys 0m Senior 0 Carsten Klich Maribo Sys Hansen Hvidovre Peter Hansen Ballerup

Læs mere

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense Herre M pulje 1 1 4 4 1750 83 21,08 Kim Jensen,, FFFIF 2 2 2 1354 83 16,31 Henrik Sørensen,, FKBU Herre A pulje 1 1 4 4 1184 77 15,38 Regner Sørensen,, Nykøbing Falster Firmasport 2 3 3 1170 67 17,46 Preben

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane 1. 2. 3. 4. 5. mel / 1 6. 7. 8. mel /2 9. 1. slut e 1. e 2. e 3. e 4 Peter Hvidbjerg 1,1 1,1 Kim Jensen 99,8 99,8 Birger Groesmeyr 99,7 99,7 Niels

Læs mere

DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER DANSK SKYTTE UNION. Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening. S08c

DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER DANSK SKYTTE UNION. Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening. S08c DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER 2015 Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening DANSK SKYTTE UNION 1 10m Oldboys 1 Knud Møller ÅRK 105,4 105,1 106,1 104,0 420,6 36x 2 Janus Haahr

Læs mere

Katalog Hold. 17 Fredericia Junior :30. Mikkel Engsbye Gert Johansen Mikkel Schiøtt Mikkel Schiøtt. Fredericia Fredericia

Katalog Hold. 17 Fredericia Junior :30. Mikkel Engsbye Gert Johansen Mikkel Schiøtt Mikkel Schiøtt. Fredericia Fredericia Junior hold 10:30 17 Junior 72 73 74 74 Mikkel Engsbye Gert Johansen Mikkel Schiøtt Mikkel Schiøtt 4353254652 4353415446 4353304172 4353304172 1 udskrevet for: Junior hold Side 1 Old-boy hold 09:20 22

Læs mere

Resultat Individuelle

Resultat Individuelle V 0 udskrevet for: Veteran individuel Side 1 Dame individuel 1 84 Anny Schlünsen Vejen 4308168984 29 45 2 113 Sandie Jensen Egtved 4221264196 19 50 2 udskrevet for: Dame individuel Side 2 Junior individuel

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Haderslev GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Erich Sønnichsen 020341 181 144 325 I Maj 80 Torben Breinbjerg 150859 150 165 315 I Juni 71 Jon de Taeje 171 133 304 I Jan

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane 1. 2. 3. 4. 5. mel / 1 6. 7. 8. mel /2 9. 1. slut e 1. e 2. e 3. e 4 Kim Jensen 12 12,3 Susanne poulsen 96,9 96,9 Stig Bjerregård 95,6 95,6 Peter skov

Læs mere

Danmarksturnering. 10 meter riffel

Danmarksturnering. 10 meter riffel Danmarksturnering 10 meter riffel Resultatliste 2012-2013 1. omgang Startet i 1980 1. omgang total 1. Division A Særslev 1 1763 2 1763 2 B Trehøje 1 1751 2 1751 2 C Viborg 1 1749 2 1749 2 c ÅRK 1 1699

Læs mere

Junior hold 1 udskrevet for: Junior hold

Junior hold 1 udskrevet for: Junior hold Junior hold 11:40 26 Nørup Junior 1140 1142 1144 1146 109 110 111 112 Patrick Jensen Thomas Johansen Simon Madsen Andreas Thomsen 4221303811 4221305221 4221302509 4221304417 1 udskrevet for: Junior hold

Læs mere

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter?

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter? Afsnit 1 Smukt og grimt 1. Hvem er Arne Jacobsen? 2. Hvornår levede han? 3. Nævn nogle af de store ting, han er kendt for. 4. Hvilke små ting er han kendt for? 5. Hvad synes du om stolen Ægget? 6. Hvad

Læs mere

Verdens originale arkitekt lampe designet i 1937 af Jac Jacobsen

Verdens originale arkitekt lampe designet i 1937 af Jac Jacobsen Verdens originale arkitekt lampe designet i 1937 af Jac Jacobsen Unikt design, gode lysegenskaber og en fleksibel fjederbalanceret arm, har placeret L-1 blandt verdens all time klassikere. L-1 er et enestående

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Høje Taastrup GF Licens 1 2 Total Plac. I Jan 70 Svend Clausen Beck 166 162 328 I Jan 70 Erik Høltermand 125 139 264 I Jun 84 René Poulsen 060664 186 206 392 I Mar 86

Læs mere

Design. Gastronomi. Kunstnere 2 Gastro 6

Design. Gastronomi. Kunstnere 2 Gastro 6 Design & Gastronomi Kunstnere 2 Gastro 6 Kunstnere Kähler har altid været samlingssted for mange af tidens store kunstnere. Den tradition blev videreført, da arkitekten Frantz Longhi overtog Kähler i 2008,

Læs mere

De Danske Mesterskaber 2006 15 M GROVPISTOL 15 M STANDARDPISTOL 15 M FRIPISTOL

De Danske Mesterskaber 2006 15 M GROVPISTOL 15 M STANDARDPISTOL 15 M FRIPISTOL De Danske Mesterskaber 2006 15 M GROVPISTOL 15 M STANDARDPISTOL 15 M FRIPISTOL De Danske Mesterskaber 15 meter Pistol 31. MARTS - 2. APRIL 2006 Særslev Grovpistol Herre 23 deltagere 5 Hold Fripistol Junior

Læs mere

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010 StævneProgram 24-08-2010 15:59 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.21 Januar 2010 RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2010 200m Gevær - Mesterskab Klasse BK 1 05-84400 Oliver Olsen 101-Randers Skyttekreds

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012 Sag 294/2011 (1. afdeling) PK Trading AB (advokat Erik Due) mod ScanCom International A/S (advokat Jens Skytte) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Herning GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Aage Christiansen 157 204 361 I Maj 80 Steen Lillegaard 147 159 306 I Jun 84 Jens Vestergaard 140 167 307 I Jan 74 Per Vestergaard

Læs mere

Finansanalytikerforeningens Virksomhedsdag 2007

Finansanalytikerforeningens Virksomhedsdag 2007 Finansanalytikerforeningens Virksomhedsdag 2007 Historie og ejerstruktur Organisation og geografi Fokus på vækst Datterselskaber Fokus på Q1 2007 Forventninger 2007 Finansielle mål Historie og ejerstruktur

Læs mere

7 Tonny Hessel Albert Mylius Nielsen

7 Tonny Hessel Albert Mylius Nielsen Distrikt Forbund 0- (efter 00: pladsgivende placeringer) Tonny Hessel Albert Mylius Nielsen 7 Tonny Hessel Albert Mylius Nielsen Aalborg BK / Aalborg BK / Ole Beltoft Sven Ingerslev BK af 97, Hjørring

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Høje Taastrup GF Licens 1 2 Total Plac. I Jan 70 Svend Clausen-Beck 185 203 388 I Jan 70 Erik Høltermann 170 179 349 I Jun 84 Rene Poulsen 060664 167 135 302 I Mar 86

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

7 Tonny Hessel Albert Mylius Nielsen

7 Tonny Hessel Albert Mylius Nielsen Distrikt Forbund (efter 00: pladsgivende placeringer) 0-6 0-0- Tonny Hessel Albert Mylius Nielsen Aalborg BK / Anne Schousboe Jes Bank Leif Rasmussen Erik Hermansen Michael Mathiesen Flemming Nielsen Bente

Læs mere

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 200 M LIGGENDE KLASSE A

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 200 M LIGGENDE KLASSE A GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 KLASSE A 200 M LIGGENDE 1 148/8 Nicolai Henriksen Vestlolland 2 148/7 Rasmus Fisker Viborg 3 147/5 Ib Henriksen Vestlolland 4 145/2 Morten Olsen Frederiksborg

Læs mere

RESULTATLISTE Landsdelsmesterskab 200 og 300 meter 2011

RESULTATLISTE Landsdelsmesterskab 200 og 300 meter 2011 20-08-2011 19:53:08 - DDS SP v.3.11.7.12 RESULTATLISTE Landsdelsmesterskab 200 og 300 meter 2011 Gevær, 200m. - Mesterskab BK 1 87623 Daniel Filtenborg Binder 05-101 Randers Skyttekreds 149/06 149/11 298/17

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 5. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1872,6 10 9378,1 50 2 Kolding 1 1865,0 7 9277,0 31 3 DSB/ASF 1 1865,2 7 7431,0 29 4 Viborg 1 1852,7 4 9247,6 22 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1843,9 0 9195,7

Læs mere

K1. K3. Originale gamle lampeglaskupler fra 40 & 50'erne. Husk: kun flere på lager af samme slags hvis det står nævnt! K2. Mange på lager K10.

K1. K3. Originale gamle lampeglaskupler fra 40 & 50'erne. Husk: kun flere på lager af samme slags hvis det står nævnt! K2. Mange på lager K10. Originale gamle lampeglaskupler fra 40 & 50'erne K6. K7. K8. K5. K10. K1. K2. Mange på lager K10. K11. K9. 4 stk. på lager K15A. K3. K4. 6 stk. på lager K12. K13. staldglas, 5 på lager K14. Plastik Originale

Læs mere

(efter 2004: pladsgivende placeringer)

(efter 2004: pladsgivende placeringer) Distrikt Forbund 0-0- 0- Albert Mylius Nielsen Tonny Hessel / Birthe Jespersgaard Ole Beltoft / BK af 97, Hjørring Anna Lise Hyldig Per Frederiksen Lene Høybye Karl Anton Olesen BK af 97, Hjørring Svend

Læs mere

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Tee 1 Rasmus Jønson 6 9 41 hvid 2 Kim Nielsen 9,3 13 38 hvid 3 Dan Christensen 12,2 14 37 gul 4 Lars Peter Mølvang 4,9 6 36 gul 5 Kurt Pedersen

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore Tænd for magien Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore gøremål, som man var for omkring et århundrede

Læs mere

Poul Pava Børnenes kunstner

Poul Pava Børnenes kunstner Poul Pava Børnenes kunstner Jamen jeg har sgu da ikke brug for anerkendelse fra en eller anden akademiker, som aldrig drev det til noget selv, og så er han professor og kan sidde og nedgøre andre folks

Læs mere

Danmarksturnering. 10 meter riffel

Danmarksturnering. 10 meter riffel Danmarksturnering 10 meter riffel Resultatliste 2014-2015 1. omgang Startet i 1980 Åben klasse 1. omgang total 1. Division 1 Bredstrup-Pjedsted 1 1856,4 12 1856,4 12 2 Særslev 1 1831,9 9 1831,9 9 3 Viborg

Læs mere

Repræsentantskabet. Lokalafdelinger:

Repræsentantskabet. Lokalafdelinger: Håndbog Afsnit: 2.0. FSF s Organisation Dato: 13. maj 2010 Side 1 Repræsentantskabet erne Forretningsfører Forretningsudvalget FSF Aalborg Afdeling Lokalafdelinger: Aalborg, Vendsyssel og Thy-Mors FSF

Læs mere

Jyske Veteran Mesterskaber i bordtennis

Jyske Veteran Mesterskaber i bordtennis Jyske Veteran Mesterskaber i bordtennis 8. marts 2006 ULVEHØJHALLEN MØLLEVANGSVEJ 7 HASLUND RANDERS VELKOMMEN TIL ULVEHØJ - HALLEN På Jysk BordTennis Unions vegne vil vi hermed byde velkommen til de jyske

Læs mere

Fælles LUU konference Onsdag den 7. oktober 2015 Hindsgavl Slot, Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart

Fælles LUU konference Onsdag den 7. oktober 2015 Hindsgavl Slot, Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart Fælles LUU konference Onsdag den 7. oktober 2015 Hindsgavl Slot, Hindsgavl Allé 7, 5500 Middelfart Deltagerliste AMU Fyn Per Hansen Jan Petersen AMU Nordjylland Vagn Ole Petersen Frede Holst Andersen Leif

Læs mere

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Hvem har designet produktet? - Flowerpot er designet af Verner Panton i 1968 Hvordan fungerer produktet? - Flowerpot er en lampe. Der findes både spisebordslamper, gulvlamper

Læs mere

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER M LIGGENDE

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER M LIGGENDE GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2013 KLASSE A 200 M LIGGENDE 1 149/7 Christian Lemmermann Horsens 2 148/5 Axel Vermehren København 3 147/6 Rasmus Fisker Viborg 4 145/3 Gert Østergaard Holstebro

Læs mere

100 meter Sted Dato Resultat Bemærkning Jørn Palsten, 43 Randers Peter Rasmussen, 40 Århus

100 meter Sted Dato Resultat Bemærkning Jørn Palsten, 43 Randers Peter Rasmussen, 40 Århus 100 meter Sted Dato Resultat Bemærkning Jørn Palsten, 43 Randers 20.06.65 10.5 Peter Rasmussen, 40 Århus 09.06.58 10.6 Jens Pedersen, 43 Randers 31.05.64 10.7 Ove Reimers, 58 Århus 13.09.78 10.8 Preben

Læs mere

Bil, Fly og andre Transportmidler. Industrioperatøruddannelsen

Bil, Fly og andre Transportmidler. Industrioperatøruddannelsen Jørn Erik Marker Godthåbsvej 40 3751 Østermarie Børge Hansen Brandsgårdsvejen 13 Nicolai Jørly Hasle Auto Jim Maar Midtbornholms Auto A/S Ian Ellebye Carsten Wandt Jørgensen Merete Koch Sandemandsvej 21

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation Ferdinand Salling 2 Herman Salling 3 Oms 3,9b føtex Danmarks første supermarked 4 Bilka Danmarks første hypermarked 5 Netto Danmarks første discountmarked Ejerskab 7 Fremtiden

Læs mere

AM Auto Løbet 2015. Søndag den 17. maj 2015 R E S U L T A T P R. P R Ø V E. Randers Auto Sport

AM Auto Løbet 2015. Søndag den 17. maj 2015 R E S U L T A T P R. P R Ø V E. Randers Auto Sport 01 SS1 DLG Skørring 1 Brian Rasmussen Gert B. Pedersen KR7 1 1 01:07 4 Jonas Bjerregaard Gad Bjarke Gad KR7 2 2 01:08 00:01 00:01 9 Henrik Vestergaard Søren Lind Andersen KR7 3 3 01:09 00:02 00:01 8 Jess

Læs mere

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU.

Befolkning. Danskerne udgør lidt over 1,4 pct. af den samlede befolkning i EU. Danmark er et monarki, hvor der bor ca. 5,4 millioner mennesker. Mere end en million er under 17 år. Ligeledes er mere end en million over 60 år. Med andre ord er der ca. 3 millioner mennesker i den erhvervsaktive

Læs mere

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Carl Hansen & Søn har genskabt Hans J. Wegners tidlige design, CH22 loungestolen, der er det første design Wegner udførte for Carl Hansen & Søn tilbage

Læs mere

DE DANSKE GARDERFORENINGERS LANDSSKYDNING 200 M 2011 HOLD - SENIORER

DE DANSKE GARDERFORENINGERS LANDSSKYDNING 200 M 2011 HOLD - SENIORER DE DANSKE GARDERFORENINGERS LANDSSKYDNING 200 M 2011 HOLD - SENIORER 1. DIVISION 1 594,30 Frederiksborg Amts Garderforening - 1 2 588,19 Garderforeningen i København - 1 3 577,18 Garderforeningen i København

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering Senior 60 liggende 4. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1876,9 10 7505,5 40 2 Kolding 1 1842,3 4 7412,0 24 3 DSB/ASF 1 1846,9 6 5565,8 22 4 Viborg 1 1850,6 8 7394,9 18 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1819,9 0 7351,8

Læs mere

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473

Klubbens Snit 119 7 0,973 34,5-74,5 2039 4307 0,473 Person Antal Kampe H. S. Bedste snit Vundet - Tabt Score Indgange Gennemsnit Pierre Otkjær 2 5,645 2-8 38,579 Steffan Rasmussen 23 6,973 6-7 693 285,539 Ole Thomsen 2 5,625 5-7 45 878,472 Per Larsen 5

Læs mere

Program Toksværd Badminton Klub Ældrestævne den 14. oktober 2015. kl 08:30 i Toksværd Hallen.

Program Toksværd Badminton Klub Ældrestævne den 14. oktober 2015. kl 08:30 i Toksværd Hallen. Badminton Klub Program Badminton Klub Ældrestævne den 14. oktober 2015. kl 08:30 i Hallen. Vi gør opmærksom på: At spillerne skal melde sig ved dommerbordet umiddelbart efter ankomst til hallen At spillerne

Læs mere

Morsø-Cup Resultat fra træning 20/8, Kåstrup ca. 20 km.

Morsø-Cup Resultat fra træning 20/8, Kåstrup ca. 20 km. 1 Resultat fra træning 20/8, Kåstrup ca. 20 km. Nr: Ejer: Ring nr: Stemplingstidspunkt: 1 Lise Nielsen DK 075 14 5472M 20.08.14 10:04:48:45 2 Team HB DK 172 14 4063M 20.08.14 10:04:54:62 3 Team Strandby

Læs mere

VARDE SPORTSFISKERFORENINGs bestyrelse fra 1926 til Isenkræmmer S. Graversen.

VARDE SPORTSFISKERFORENINGs bestyrelse fra 1926 til Isenkræmmer S. Graversen. VARDE SPORTSFISKERFORENINGs bestyrelse fra 1926 til 2016 09/06 1926: Formand: Hr. Sagfører H. Grønholm. Næstformand Hr. Hr. Isenkræmmer S. Graversen. Hr. Fabrikinspektør Sigurd Hansen. Hr. Postmester P.

Læs mere

Nr: Ejer: Ring Nr: 1 Lars Karlsson DK 12 16 224M 2 Jenny Damgaard DK 075 16 8598M 3 Helmut Lorentzen DK 140 16 364M 4 Erling Lyn Pedersen DK 170 16 2633M 5 Pauli & Gert DK 224 16 131M 6 Evald Nielsen DK

Læs mere

vinterturnering cal 22,

vinterturnering cal 22, vinterturnering cal 22, 215-16 Individuel V1H1 - voksen 1 hand - 1 ( klasse 1 ) 16916 Rune Knudsen St. Restrup 283 286 288 857 3579 Allan Borg Års 284 286 287 857 16491 Peter Holmegaard Ålborg 288 278

Læs mere

Danmarksturnering. 10 meter riffel

Danmarksturnering. 10 meter riffel Danmarksturnering 10 meter riffel Resultatliste 2014-2015 4. omgang Startet i 1980 Åben klasse 4. omgang total 1. Division 1 Bredstrup-Pjedsted 1 1859,9 12 7433,2 48 2 Helle 1 1834,2 10 7325,5 34 3 Viborg

Læs mere

Assens Bestyrelsesformand Charlotte Christiansen 1 1 3 stemmer Bestyrelsesmedlem Erik Klindt Andersen 1

Assens Bestyrelsesformand Charlotte Christiansen 1 1 3 stemmer Bestyrelsesmedlem Erik Klindt Andersen 1 DELTAGERLISTE HAVNENES STEMMEBERETTIGEDE DELTAGERE M.FL. 1. HAVNENES STEMMEBERETTIGEDE DELTAGERE M.FL. GRUPPE A Aarøsund 2 stemme Stemmeberettiget Tildelt ekstra Antal v/fuldmagt Assens Bestyrelsesformand

Læs mere

Repræsentantskabet. Lokalafdelinger:

Repræsentantskabet. Lokalafdelinger: Håndbog Afsnit: 2.0. FSF s Organisation Dato: 21. maj 2014 Side 1 Repræsentantskabet erne Forretningsfører Forretningsudvalget FSF Aalborg Afdeling Lokalafdelinger: Aalborg, Vendsyssel og Thy-Mors FSF

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Mesterskabsresultat Side 1

Mesterskabsresultat Side 1 Side 1 ES-duer langdistance Gruppe 1,2,3,4,5,6 Sektion 11 1 033-13-0882 A 033 HANS CHR. NIELSEN 200,046 2 135-14-0007 A 135 DENNIS MACHON 389,051 3 049-14-0175 A 049 K & K SØRENSEN 395,054 4 049-15-0121

Læs mere

Idrætsmødet den 30. april 2011 i Nyborg. Deltagerliste, badminton

Idrætsmødet den 30. april 2011 i Nyborg. Deltagerliste, badminton Deltagerliste, badminton Henning Simonsen Odense X Uffe Larsen Otto Hansen Karen Sørensen Jan Hansen Finn Schmidt Holger Jensen Preben Løvholm Christensen Morsø Slagelse Aarhus Idræt & Motion I alt 8 deltagere

Læs mere

Junior Holdturnering Spilleplan. JYLLANDSSERIE RÆKKER: 1. runde 29/5 kl Brabrand - Kolding Århus 1900 I - Århus 1900 II

Junior Holdturnering Spilleplan. JYLLANDSSERIE RÆKKER: 1. runde 29/5 kl Brabrand - Kolding Århus 1900 I - Århus 1900 II Junior Holdturnering 2011 - Spilleplan. JYLLANDSSERIE RÆKKER: Pulje 29: U14 Jyllandsserien 1. runde 29/5 kl. 10.00 Brabrand - Kolding Århus 1900 I - Århus 1900 II 2. runde 19/6 kl. 10.00 Århus 1900 II

Læs mere

RESULTATLISTE Willemoes Cup 2015

RESULTATLISTE Willemoes Cup 2015 13-06-2015 15:12:25 - DDS SP v.3.14.4.1 RESULTATLISTE Willemoes Cup 2015 Gevær, 50m. - Mesterskab BK1 1 102795 Rasmus R. Olesen 16-350 Særslev Skytteforening 200/13 200/16 400/29 2 112188 Karl W, Klausen

Læs mere

Nr: Ejer: Ring nr: 1 Allan Jensen DK 126 16 153M 2 Allan Jensen DK 126 16 159M 3 Anny Frantzen DK 075 16 8601M 4 Arne Poulsen DK 084 16 501M 5 Arne Poulsen DK 084 16 502M 6 Bent Jørgensen DK 093 16 382M

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 1. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1878,1 10 1878,1 10 2 Kolding 1 1852,4 8 1852,4 8 3 Bredstrup-Pjedsted 1 1846,0 6 1846,0 6 4 Hvidovre SF 1 1839,9 4 1839,9 4 5 Viborg 1 1835,7 2 1835,7

Læs mere

Velkommen til Harco Loor s lysdesign

Velkommen til Harco Loor s lysdesign H A R C O L O O R P E R S O N E N O G L A M P E N Harco Loor er to ting - dels personen Harco Loor - og dels virksomheden Harco Loor. Virksomheden ligger i Harlem (lidt uden for Amsterdam) i Holland. Alle

Læs mere

Oversigt bestyrelsesmedlemmer i Nordjysk Lystfiskeriforening Årstal Formand Kasserer

Oversigt bestyrelsesmedlemmer i Nordjysk Lystfiskeriforening Årstal Formand Kasserer Oversigt bestyrelsesmedlemmer i Nordjysk Lystfiskeriforening Årstal Formand Kasserer Bestyrelsesmedlemmer 1917 Rodskjer Søren Kragh O.C. Jonassen Otterstrøm Svend Lauesgaard 1918 Rodskjer Søren Kragh Edelsten

Læs mere

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter

DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter DM for Senior i Vingsted September 2008 50, 200 og 300 meter Hermed en færdig redigeret resultatliste Af: Benny Lykke Så er tiden kommet til at det Danske Mesterskab for senior skal løbe af stablen, skytter

Læs mere

Resultat Individuelle

Resultat Individuelle A-Række 1 60 Lars Pedersen Vejle 3804262627 38 41 2 108 Jens Andreasen Tørring 3912246532 38 42 3 57 Jan Madsen Vejle 3804262630 38 44 4 62 Torben Bek Kjellerup 3503272553 36 42 5 45 Peder Løhde Nielsen

Læs mere

StævneProgram :29 De Danske Skytteforeninger DDS SP v Oktober 2009

StævneProgram :29 De Danske Skytteforeninger DDS SP v Oktober 2009 StævneProgram 21-02-2010 18:29 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.18 Oktober 2009 RESULTATLISTE FOR Amtsmesterskab 15m gevær og pistol 2010 Backup 15m Gevær - Mesterskab Klasse BK2 1 13-90565 Thor

Læs mere

FORMDUER. Romer. Montauban. Sottobanca

FORMDUER. Romer. Montauban. Sottobanca FORMDUER Romer Blå 471 90 1,0 Henning Jørgensen 472 95 1,0 Arne Moos 473 93 1,0 Henning Jørgensen 474 91 1,0 02 Henning Jørgensen 475 92 1,0 02 Arne Moos 476 95 0,1 Henning Jørgensen 477 90 0,1 02 Peder

Læs mere

Månedens. Galleri Lars Falk

Månedens. Galleri Lars Falk Tekst: Erik S. Christensen, Layout: Poul Erik Dybdal Pedersen Galleri Lars Falk Lars Falks galleri hører til en af byens nye gamle butikker. Konceptet bygger dog på det fællestræk hos os mennesker, at

Læs mere

RESULTATLISTE Rødskebølle 2011

RESULTATLISTE Rødskebølle 2011 Side 1 af 9 05-06-2011 21:55:33 - DDS SP v.3.11.6.1 RESULTATLISTE Rødskebølle 2011 Holdkonkurrence: Gevær cal. 22 1 Horne Skytteforening 86200 Andreas Klasse: BK1 150/08 47955 Signe Steffensen Klasse:

Læs mere

Turnering : Hold 2hk 2005/6. Ole Knudsen Morten Frank Jensen ,38 0 0, Korrigeret 1877

Turnering : Hold 2hk 2005/6. Ole Knudsen Morten Frank Jensen ,38 0 0, Korrigeret 1877 Turnering : Hold 2hk 2005/6 d.24.03.2006 Ole Knudsen 1922 1 Morten Frank Jensen 0 2011 0,38 0 0,40 1910 Korrigeret 1877 Michael Taankvist 1984 2 Jens Hjorth Hansen ½ 1781 0,76 3 Søren Dyberg Larsen 0 1908

Læs mere

Opdateret startliste for Kreds-/By-stævne 30. januar 2011

Opdateret startliste for Kreds-/By-stævne 30. januar 2011 01 09:30 BANE HOLD KREDS 1 ISG 1 Jan T. Bertelsen HC 33 Ole Guldager Jensen HC 42 Henriette Mortensen DC 84 Peter Bæk HE 111 2 3 N Lakering A/S 1 Jimmy Lykke HE 96 Jens K. Poulsen HE 90 3 BE INSTALLATION

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Jægerskydning. Samlet

Jægerskydning. Samlet Jægerskydning Øse Navn Point X 10 Placering Kenneth Jensen 141 2 3 Carsten Cristensen 137 1 18 Jørgen Borg 137 0 19 Henning Sørensen 137 0 19 Allan Pedersen 135 0 28 Benny Ølgod 133 1 31 Erling Christensen

Læs mere

Den Offentlige Gruppes gruppekonference. Valg af Gruppeformand. Valg af Forhandlingssekretærer. Gruppebestyrelsens medlemmer af HB

Den Offentlige Gruppes gruppekonference. Valg af Gruppeformand. Valg af Forhandlingssekretærer. Gruppebestyrelsens medlemmer af HB Valg af Gruppeformand Ellen Lykkegård Valg af Forhandlingssekretærer David Gibson Lone Hoffmann Hanne Gram Michael Haas Knud Jensen Gruppebestyrelsens medlemmer af HB John Hansen, 3F Mariager Fjord Lydia

Læs mere

Udbud af rammeaftaler for bygningsvedligehold Tildelingsresultat - Sorteret på Firmanavn Maj 2014

Udbud af rammeaftaler for bygningsvedligehold Tildelingsresultat - Sorteret på Firmanavn Maj 2014 Udbud af rammeaftaler for bygningsvedligehold Tildelingsresultat - Sorteret på Firmanavn Maj 2014 Adserballe & Knudsen A/S Tømrer 11 København -Høvelte 2 Aktieselskabet Trigon Jord-Kloak-Beton 1 Frederikshavn

Læs mere

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899 Nymark-familien. Stamfaderen til Nymarks-familien var Thomas Jensen, som blev født d.12.12.1844 i Testrup. Hans far var Jens Thomsen, ejede af stor gård i Testrup og Testrup Teglværk. Han var en fremskridtsmand

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 25-05-2014

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 25-05-2014 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Dame Hold Træf Skud Træf Skud 1 6 Sevel Dame 2 102 128 21 Kristina Christensen 2418 Sevel 37 43 23 Kristine Madsen 2409 Sevel 33 42 22 Solveig Madsen

Læs mere

Voksne Hanner Klasse A - DM 2009

Voksne Hanner Klasse A - DM 2009 Voksne Hanner Klasse A - DM 2009 Grønne 58 131 2 Grp 1 Ring nr Opdrætter DORIS BSK Blå 49 21 2 Grp 2 Ring nr Opdrætter Grågrønne 31 164 122 113 4 Grp 3 Ring nr Opdrætter R1500 KARL KARL Grå 74 103 163

Læs mere

Georg Metz. Danske billeder. fra 1900 til 2000 ; GYLDENDAL

Georg Metz. Danske billeder. fra 1900 til 2000 ; GYLDENDAL Georg Metz Danske billeder fra 1900 til 2000 ; GYLDENDAL Illustrationsliste 6 Wilhelm Johannes Heinrich Storm/Lokalhistorisk Arkiv for 9 Roskilde Lokalhistoriske Arkiv 11 Wilhelm Johannes Heinrich Storm/Lokalhistorisk

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

PROGRAM DM i FIRMAIDRÆT

PROGRAM DM i FIRMAIDRÆT PROGRAM DM i FIRMAIDRÆT Kegler Den 16. 17. marts 2013 i Fredericia Velkommen til DM i firmaidræt kegler 2013 - Velkommen til Fredericia Stadig flere danskere dyrker idræt med arbejdet. Det er med til at

Læs mere

HOLE IN ONE. Hul. Navn

HOLE IN ONE. Hul. Navn HOLE IN ONE Hul 1 1 1 1 1 1 År 174 176 177 177 178 17 17 17 17 181 181 181 181 181 183 186 186 186 186 186 186 186 187 187 187 188 188 188 188 18 18 10 10 10 10 10 10 11 11 11 11 11 11 11 11 1 1 1 1 13

Læs mere

Hvad er en lyskilde? En lampe

Hvad er en lyskilde? En lampe 1 2 Hvad er en lyskilde? Formål: Sikre, at alle eleverne er med på emnet og begreberne Ordbogen: Naturlig eller menneskeskabt genstand som udsender lys fx Solen, et stearinlys eller en elektrisk pære Spørgsmål:

Læs mere

Bestyrelsesmedlemmer Alslev Gymnastik og Ungdomsforening 1960 til 2011

Bestyrelsesmedlemmer Alslev Gymnastik og Ungdomsforening 1960 til 2011 AGU Rasmussen Anton 1960 Formand 1960-11-16 skole Thuesen Ejvind 1960 Kasserer Grøndal Skole Hansen Åge Munk 1960 Vibæk Hansen Carl Jørgen 1960 Bavnen Møller Britta 1960 Østermark Rasmussen Anton 1960

Læs mere

RESULTATLISTE DDS midt 15 meter pistol stævne 2 runde 2011-2012

RESULTATLISTE DDS midt 15 meter pistol stævne 2 runde 2011-2012 Side 1 af 8 01-12-2011 07:44:33 - DDS SP v.3.11.11.8 RESULTATLISTE DDS midt 15 meter pistol stævne 2 runde 2011-2012 Holdkonkurrence: 15 meter call 22 1 Aulum Skytteforening 31309 Keld Jeppesen Klasse:

Læs mere

Liste over bestyrelsesmedlemmer Alslev Boldklub 1951 til 2009

Liste over bestyrelsesmedlemmer Alslev Boldklub 1951 til 2009 Knudsen Vagn 1951 Formand 1951-06-07- Alslev Knudsen Finn 1951 Kasserer Visselbjerg Jensen- Musiker Harry 1951 Alslev Fugleberg Jens 1951 Alslev Andersen Erik 1951 Alslev Knudsen Vagn 1951 Formand 1952-06-12-Alslev

Læs mere

antal deltagelser Sum af Birdie sum point Resultatliste opgjort 30. juni 2016 A-rækken

antal deltagelser Sum af Birdie sum point Resultatliste opgjort 30. juni 2016 A-rækken Resultatliste opgjort 30. juni 2016 A-rækken sum point antal deltagelser Sum af Birdie Følbæk, Poul 89 13 3 Olesen, Bjarne Schmidt 60 10 3 Olesen, Hans Peder 49 12 3 Schou, Nicki Rye 48 5 25 Skovbakke,

Læs mere

Faste banetimer i ØTK-hallen Vinter 2016 / 2017

Faste banetimer i ØTK-hallen Vinter 2016 / 2017 Faste timer i -hallen MANDAG 9.00-9.30 10.30 1100 Svend Jensen 11.00 1130 Arne Bode 11.30 1200 Ivan Olsen Ole Olsen Peter Rasmussen 17.00-17.30 17.30-18.00 19.30-20.00 Gert Plenge Michael Sørensen Thomas

Læs mere

RESULTATLISTE Præmieskydning

RESULTATLISTE Præmieskydning Side 1 af 5 27-11-2012 18:24:16 - DDS SP v.3.12.9.2 RESULTATLISTE Præmieskydning Gevær, 15m. - Mesterskab BK2 1 99010 Jesper Kjærgaard 04-001 Viborg Skytteforening 199/08 198/06 397/14 2 103557 Kristian

Læs mere

60 ernes og 70 ernes farvede overfangsglas fra Glasværket i Odense.

60 ernes og 70 ernes farvede overfangsglas fra Glasværket i Odense. 1 af 22 60 ernes og 70 ernes farvede overfangsglas fra Glasværket i Odense. Samlet og redigeret af Anders Tybjerg Jørgensen 2 af 22 Et lille hjørne af produktionen fra Glasværket i Odense er beskrevet

Læs mere

POINT EFTER DM Øvrige udstiller der ikke har udstillet eller fået point i sidste 4 udstillinger er ikke medtaget

POINT EFTER DM Øvrige udstiller der ikke har udstillet eller fået point i sidste 4 udstillinger er ikke medtaget Klasse A op/ned 2006 Varietets 2006 2007 Varietets 2007 2008 2009 Totalt Bent Andreasen & Lars Voss 70 108 1 123 106 408 Karl Juhl 10 2 5 4 19 18 58 Betty & Svend - Aage Knudsen 2007 24 17 41 Benny Nielsen

Læs mere