Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "www.visensvenner-kbh.dk"

Transkript

1 Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 18, nr. 2 - Maj

2 INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2016 Glædeligt forår... 2 Ældgamle viser den 24/ Frikvarter i Krudttønden den 28/ Kalender... 8 Anna, Ida og Bent den 17. april Bestyrelsens beretning Mærkedage Bestyrelsen m.m. adresser, kolofon GLÆDELIGT FORÅR Af Stampe Villadsen Sæsonen er overstået, og det er blevet tid til refleksion over den forløbne sæson. Ikke så meget over, hvad der var godt, og hvad der var skidt for det sidste har der ikke været meget af men mere, om der er noget, vi glemmer eller bare har for lidt af. Set i lyset af, at vi lige har sluttet sæsonen af med et brag af et Nachspiel, hvor foreningens medlemmer boltrede sig med egne yndlingsviser et par timer, er det måske værd at overveje, om vi altid skal være så strukturerede i programlægningen. Den røde tråd i programmerne, som vi tilstræber, og som heldigvis kaster en masse godt af sig, giver af og til bagslag, idet nogle af viseideerne ikke rummer plads til den frie viseleg. Indtil vi har fået denne kabale til at gå op, må vi nøjes med at høre de viser, der falder uden for de givne temaer, på hulemøderne. Hvert år på denne tid skal hovedlinjerne i næste års program lægges på plads, og viseværter skal tages i ed. Planlægningen er drøftet i bestyrelsen og taget op på flere hulemøder, og som det ser ud, går kabalen op. For den kommende sæson har vi udvidet programmet med en ekstra optræden i Krudttønden. Det betyder dels, at det hul, vi har haft de seneste år i marts måned, er blevet lukket og sæsonen dermed også mere sammenhængende, og dels, at flere aktive kan komme på scenen med deres viser. Har du ideer til de enkelte arrangementer (se bladets midtersider), er det om at melde til så hurtigt som muligt til viseværterne. Nyd sommeren, det har jeg tænkt at gøre. 2.

3 ÆLDGAMLE VISER DEN 24/ Af Henning Karstensen Den indbydelse kunne jeg ikke stå for, så efter en fraværsperiode måtte vi ind på Østerbrogade Kasernes gamle hestestald, og vi blev ikke skuffet. Viserne blev forfattet for flere (mange) hundrede år siden og har overlevet ved slægters mundtlige overlevering og sikkert også i festlige lag. Men de har forhåbentlig ikke alle været benyttet til godnatsange for mindre børn. Nogle er voldsomt uhyggelige, nogle umoralske, sørgelige, men mange af de lærerige tekster kunne såmænd godt være skrevet i vore dage. Vibeke Kirst, Hanne Madsen og Jørgen Aagaard havde sammensat et afvekslende program på 21 numre, en hel del med opfordring til publikum om at synge med på omkvædet. Første sæt afsluttedes med en kædedans, som Kim hurtigt fik indlært de mange interesserede, der havde fået lyst til at deltage ved at betragte de tidssvarende illustrationer på programmets marginer. Man forstod skam også at more sig i gamle dage. Som om det ikke var nok, blev damerne ved afslutningens fællessang om Roselil opfordret til at springe op under afsyngelse af ha ha ha / så, så, så så, - så var søndagsmotionen også passet. Et udpluk af numrene, de fleste med fremragende musikledsagelse af fløjte, tamburin (percussion), guitar og harmonika, viser mangfoldigheden i kendte og mindre Mette synger Kragevisen kendte viser. Hr. Oluf og Ebbe Skammelsøn er nok de mest kendte, Finn forstår at foredrage med dramatik - og Hanne med blid følsomhed om Bonden og elverpigen og sangen om Kirstin: Endnu går dansen i engen (det var tider!). Den uhyggelige om skatteopkræveren Hr. Tidemand gjorde Stampe næsten levende i beskrivelsen af borgernes selvtægt. Og radioens pausesignal havde også fået tekst: Nu vågner den klare morgen. En vise om jægerens udnyttelse af kragens skrog kunne give inspiration til 3.

4 et af TVs madprogrammer. En lærerig gådevise sluttede Og det vil gå dig vel i dine dage! Karen i dansen, den umoralske, der ikke ville gå hjem før I sandhed en god, lærerig eftermiddag om sarte kvinder og handlekraftige mænd eller var det omvendt? - fra vores bevaringsværdige kulturarv. FRIKVARTER I KRUDTTØNDEN DEN 28/ Af Jeanne Magnussen og Merete Rasmussen Hvem husker ikke skoletidens frikvarterer? Her kunne alt ske, og det var et dejligt pusterum, hvor man selv bestemte. Således var der lagt op til noget spændende i Visens Venners regi, da solisterne havde fået frikvarter og suverænt bestemte, hvad de ville invitere os med til og deres personlige engagement er stort. De, der kom i god tid, kunne nyde Claus valgte repertoire på tangenterne. Det viste sig undervejs, at eftermiddagen bød på flere jubilarer, så helt spontant brød vi ud i en fødselsdagssang for Svend Asmussen, der blev født for præcis 100 år siden. Eftermiddagens program blev dernæst indledt af en veloplagt visevært, Annmari Sol. Vi blev opfordret til fællessang, og således kom vi rundt om Forår og Sommerglæder og også Oktobers himmel. Melodierne var velkendte og teksterne skrevet af Lars Kanit. Lars Kanit er et pseudonym for forfatteren Asger Ødum Berg, som siden 1986 en 30 års jubilar hver uge har skrevet en aktuel avisvise til bl.a. Frederiksborg Amtsavis. Når Asger Berg i mange år har skjult sig under pseudonym, skyldes det traditionen inden for genren. Asger Berg bor i Hillerød og modtog 2003 Frederiksborg Amts kulturpris for sit forfatterskab af viser. Jørn havde valgt at synge viser om livets laster, som efter hans udsagn tillægges det svage køn altså mændene! Og med en ironisk afstandstagen og ikke mindst med et glimt i øjet fik vi Rygervisen, Okay! og 100 mand og én bajer. Ivy tog derefter over og sang med stor indlevelse en Hyldest til det danske vejr og med Poul Henningsens vise Alting havde Ivy 4.

5 fanget det politiske budskab, som er kendetegnende for en del af Poul Henningsens viser. Når man jævnligt besøger Visens Venner, er man tilbøjelig til at få smilet frem, lige så snart Ulrik går på scenen. Han er en fremragende fortolker af de viser, han synger, og man føler, at han nyder at synge. Heller ikke denne eftermiddag skuffede han. Det blev til tre herlige viser om den grå madam Hinke, et cigaretskod og en tændstik og sidst, men ikke mindst, Arvid Müllers Der er meget langt til Rungsted, når man kun skal ha en øl. Således opmuntret gik vi opstemt til pausen, hvor der blev opfordret til, at man kunne henvende sig og blive medlem af Visens Venner og vi er i hvert fald bekendt med, at der kom ét nyt medlem! Ulrik Reimann Efter pausen skal vi igen fejre en fødselar. Denne gang er det en fællessang for Carl Nielsen, der 1925 kunne fejre 60 års fødselsdag. I den anledning skrev Viggo Barfoed en fødselsdagssang på melodien Jens Vejmand. Carl Nielsen, der har udgivet så mange store værker, og af mange nærmest udelukkende er kendt for Jens Vejmand, kunne godt ærgre over, at det forholdt sig sådan. Jørgen Ebert er næste visesanger og han starter med at fremføre sin egen pudseløjerlige tekst Grafologi. Timingen er perfekt, så der lyder en glad latter ved visens slut. Flot fremført kendetegner også de to næste viser, Jørgen Ebert har valgt at synge nemlig Pyt og Vikingevalsen. Vibeke Kirst står klar med viser af Halfdan Rasmussen, og indledningsvis fortæller hun, at Halfdan Rasmussen ikke har lært andet end, hvad han lærte af livet. Alligevel skrev han bl.a. At lære er at ville og Gi dem himlen tilbage, som Vibeke poetisk fremfører. Når Vibeke optræder, er man tilbøjelig til at lytte endnu mere intenst, da hendes valg af tekster altid er noget særligt. Dette gælder også Soldans af Juliane Preisler, som er Vibekes slutnummer denne eftermiddag. 5.

6 Viseværten introducerer dagens sidste gæsteoptræden. Det er Claus Bregengård, som i sine unge dage har optrådt i Vise Vers Huset i Tivoli. Siden har hans korpus efter eget udsagn forandret sig lidt, og derfor har han skrevet sangen Jeg ser frygtelig ud nøgen nu om dage. Det er altid dejligt at møde mennesker med selvironi og Claus er ét af dem. En anden popsang, som Claus kunne fornøje os med, var Gift dig altid med en kedelig mand. Trubaduren Cornelis Vreeswijk er tekstforfatter til Visen om de atten svaner. Denne dejlige vise valgte Claus at synge for os. Det var også et godt valg. Annmari Sol sluttede dagen med visen Bøn til tiden, som hun selv havde oversat. Claus optrådte dog påklædt 6., til publikums store begejstring Vi kunne igen glæde os over en dejlig eftermiddag med engagerede sangere, pianister og alle hjælpere, der hver gang sørger for, at vi føler os godt tilpas og ikke mindst godt underholdt. Vi glæder os over de ternede duge, over de levende lys, over blomsterne og over de trykte programmer. Denne eftermiddag var der af en eller anden grund ingen trykte programmer, men det har nok været en fejl og vi bærer over med fejl en enkelt gang, men lad det ikke gentage sig!

7 SOMMERKURSUS Ryslinge Højskole udbyder sammen med paraplyforeningen Visens Venner i Danmark kurset Visen i Centrum i dagene lørdag den 30. juli til fredag den 5. august 2016 Ud over de typiske aktiviteter for et kort højskoleophold er der kurser i blandt andet scenetræning, sangteknik og tekstskrivning Pris: 4300 kr. oplysninger hos Lise Ketilsø på tlf Aktive VVK-medlemmer kan søge om tilskud hos kassereren. TURNÉPLAN FOR VISENS SKIB JULI /7 Ebeltoft Skudehavn 2/7 Knebelbro Havn 3/7 Norsminde 4/7 Juelsminde 5/7 Vejle Lystbådehavn 6/7 Brejning Havn 7/7 Bogens Gl. Havn 8/7 Middelfart Gl. Havn 9/7 Aarø 10/7 Falsled Havn 11/7 Drejø 12/7 Lundeborg 13/7 Skælskør 14/7 Agersø Havn kl /7 Omø Gl. Havn 15/7 Lohals 16/7 Rudkøbing, Pakhuset 17/7 Svendborg, Kammerateriet 18/7 Fjællebroen 19/7 Avernakø Havn 20/7 Faaborg Fiskerihavn 21/7 Dyvig Bådelaug 22/7 Aarø 23/7 Skærbæk Fiskerihavn 24/7 Fredericia Gl. Havn 25/7 Endelave 26/7 Snaptun 27/7 Tunø 28/7 Hou Lystbådehavn 29/7 Maarup Havn Gratis visekoncert på havnen kl. 20, hvis båden når frem, og vejret tillader det eller tlf MUSIK OVER PRÆSTØ FJORD torsdag den 4. august til søndag den 7. august se Vi edommen nr. 3, 2015, side 10 VISE- OG FOLKEMUSIKTRÆF PÅ RØSNÆS 25-27/ Nærmere oplysninger hos Allan Orris på tlf

8

9

10 ANNA, IDA OG BENT DEN 17. APRIL 2016 Af Vibeke Kirst Lad mig indrømme det med det samme: Jeg har aldrig brudt mig om Annas Ballader. Faktisk har jeg aldrig kunne fordrage dem: socialrealistisk tragedie udsat for dansk humor, uff! - og så alligevel, om eftermiddagen den 17. april i Krudttønden til VVK s arrangement Anna, Ida og Bent måtte jeg fuldstændig overgive mig til humoren i teksterne, sprogets finurligheder og de stilsikre melodier. Det er jo morsomt, grotesk og sjovt. Fra begyndelsen af arrangementet var stemningen, som sædvanlig, lidt hektisk. Der er travlhed ved kassen, billetterne skal betales, og alle vil gerne have en god plads på de umagelige stole med et glas vin eller en kop kaffe på de rødternede duge. Blomsterne skal i vand, lysene tændes, lydprøverne hyler umotiveret, og så strømmer publikum ind til Jørgen Aagaards stemningssættende præludium på harmonika. Jørgen havde valgt at spille et bredt udvalg af kendte sange og melodier, bl.a. Katinka, Katinka, Fjäriln vingad syns på Haga og Parlez-moi d amour. - og da det så forlød, at Ida From var i salen, steg nervøsiteten, på den gode måde forstås. Formanden bød velkommen til alle og i særdeleshed til Ida. Det er en stor glæde, at hun deltager i VVK s arrangement, og der udspiller sig en kort samtale mellem Ida og Stampe om, hvordan 10. Ida From sad på forreste række blandt publikum

11 Annas ballader i virkeligheden blev til. Under samtalens forløb fremgår det, at den gængse opfattelse af, at alle versene blev skrevet over en nat, ifølge Ida ikke er helt i overensstemmelse med, hvad der virkelig hændte. Herefter fortsætter Stampe med at indføre os i den tragiske handling om den fattige Anna, der vokser op på heden, og får en masse små brødre, som hun passer. Sidenhen kommer Anna tidligt ud at tjene, hvor hun udnyttes af grevesønnen Ronald. Stampe synger de indledende vers i Annas Ballader, og med den kendte Stampe-charme og varme udstråling er den gode stemning lagt. Lischen tager over, og med hendes markante stemme, et minimum af mimik og en præcis stemmeføring fortsætter hun den tragiske fortælling og får handlingen på plads. Ayios tørre humor er som bestemt for Annas dødsdom. Og hvis jeg stadig havde nogen modvilje i mig mod Annas Ballader, blev den fuldstændig fejet bort, da koret rejste sig og ganske alvorligt istemte Hosianna. Da måtte jeg overgive mig til latteren. Tilfældigt kom jeg til at sidde ved siden af Ida From og kunne følge med i, at hun virkede absolut tilfreds med solisternes og pianisternes fortolkning og morede sig kongeligt over Annas meriter. Anden afdeling af programmet var helliget andre af Ida og Bents Froms populære viser og melodier, som for en dels vedkommende er blevet klassikere og folkeeje. Således med To lys på et bord, som nærmest er blevet identisk med Otto Brandenburgs øllede stemme og derfor havde lidt svært ved at finde stemningen med Stampes lyse baryton. En halv tone dybere havde klædt fremførelsen. Det store mysterium er en vanvittig vise fortolket af det talentfulde makkerpar Kim og Lise. Lises fine og koncentrerede akkompagnement, Kims gode stemme, tilsammen en fremragende fortolkning, - men alligevel sidder jeg og venter på, at Kim skal slippe tøjlerne, give los, ikke være bange for at dumme sig, så vi kan få lov til at opleve den side af hans talent, som af og til bliver synligt, for en slags Jørgen Rygs skæve eksistenser og sagtmodige humor. 11.

12 Brev til mit barnebarns barn kunne blive sentimental, men blev det ikke i Finn Schlanbuschs kloge fortolkning til Jørgens følsomme akkompagnement. Didde er ikke længere debutant, men alligevel ny på scenen. I fortolkningen af Åh, disse hjælpeløse mænd fik vi hørt hende mere sikker og set hendes sødme, hjulpet godt på vej og smukt båret af Ragnhilds gode akkompagnement. Annmari er som bekendt til de humoristiske og sjove viser med drive og energi. Alligevel lytter jeg med særlig intensitet, når hun, i et godt samarbejde med Claus stille og rolige klaverledsagelse, fortolker en vise tilbageholdende og underspillet, som det bl.a. skete med Jesper Froms: Jeg håber. Bliv endelig ved med at spille og synge de sjove og støjende viser, men gerne afvekslende med de stilfærdige. Forestillingen Anna, Ida og Bent var præget af et sikkert gennemarbejdet program og af solisternes og pianisternes sang- og spilleglæde. Instruktionen, altså ideen med, at alle skulle blive på scenen i stedet for at fistre op og ned, betød ro på scenen, så vi som publikum kunne koncentrere os om de dejlige melodier, de gode tekster og alle de talentfulde pianister og solister. HUSK VORES EGET KURSUS i sceneoptræden lørdag/søndag den oktober 2016 Lærer: Gitte Naur, sted: Glostrup Gamle Præstegård Se Vi edommen nr. 1, 2016, side 11 nærmere oplysninger følger KASSEREREN KUNNE SÅ GODT TÆNKE SIG, at alle medlemmer sørgede for, at deres navn, adresse og stod korrekt i hendes medlemsregister. Har du for eksempel droppet dit fastnetnummer uden at f det? 12. Husk at melde ændringer til kasserer@visensvenner-kbh.dk

13 BESTYRELSENS BERETNING Afgivet af Stampe Villadsen på den ordinære generalforsamling den 8/ Arrangementerne i Krudttønden Siden sidste generalforsamling har der været afholdt Halfdan, Piet og Tove, Nye nordiske viser og Evert Taube, Besættelsestiden, Kvindeliv, Ældgamle viser og Frikvarter. Endelig mangler vi i denne sæson programmet Anna Ida og Bent efterfulgt af vores traditionelle Nachspiel, der følger efter sæsonens sidste visearrangement. Endnu engang har vi haft en række VVK-arrangementer med stor forskellighed - dels i afviklingsform dels i musikvalg - fra viserne i programmet Besættelsestiden, hvor det, der blev tilstræbt, var genkendeligheden Ældgamle viser, hvor musikform, arrangement og sangvalg lå langt fra alt det, der traditionelt er med i et VVK-arrangement til Nye nordiske viser, hvor stort set alt var nyt - og meget var oversat til netop denne lejlighed. I det forløbne år var der mellem 38 (snestorm udenfor) og 71 betalende tilhørere (snit 53) til arrangementerne. Dertil skal lægges de 12 20, der er aktive ved hvert arrangement, så Krudttønden med dens plads til ca. 100 personer føles altid hyggelig og besat. Vi regner med i sæson 2016/17 at fortsætte med 6 eftermiddage i Krudttønden, men skal nok overveje om vi bør have 1 arrangement med frit visevalg både forår og efterår, hvor den røde tråd i arrangementet ikke sætter begrænsninger for alle de mange viser, de aktive går og pusler med. Foreningen har stadig én væsentlig akilleshæl: Vi skal have udvidet kredsen af aktive viseværter. Gerne ved, at nye kommer med som føl til en visevært for på den måde at få prøvet viseværtrollen. Hulemøderne og forberedelsen til arrangementer Hulemøderne er stadig foreningens hjerte. Til møderne kommer normalt af de aktive i foreningen. Her kan man følge de nye visers fremgang og opleve fremskridtene hos de enkelte visesangere og pianister. Alt sammen noget, der er med til at samle foreningen til en fælles enhed - uanset hvor forskellige vi er som mennesker. 13.

14 Ud over hulemøderne, som er de aktives mødested og åndehul, har vi afholdt det traditionelle nytårshulemøde, hvor medlemmerne mødes under festlige former - og med et festfyrværkeri af viser til at afslutte mødet med. Lysten og energien i foreningen er stadig særdeles høj, både under hulemøderne, under koncerterne og ved forberedelsesaktiviteter. VVK er kendetegnet ved, at mange af arrangementerne er undervejs i endog meget lang tid. Et halvt års forberedelse er ikke noget særsyn - fra ideen undfanges, viser udvælges og til forberedelserne og øvningen er overstået. Det betyder, at hvis man vil have indflydelse på et arrangement enten som visesanger, pianist eller idemand, skal man vise interesse i god tid inden, arrangementet løber af stablen. VVK har i løbet af efteråret anskaffet et nyt, mobilt lydanlæg. Dette kan bruges ved hulemøderne, så vi alle bliver mere fortrolige med mikrofonteknikken - men anlægget kan også bruges, når foreningen skal i byen og vise, hvad vi dur til. Markedsføring udadtil Foreningen fornyr sig stadig med nye vennekredsmedlemmer, også selv om nogle efterhånden falder fra. Vennekredsen er dog blevet lidt mindre det sidste år. Til gengæld kommer der en del til vores arrangementer også uden at være medlem af foreningen. For at sikre en fortsat opmærksomhed både hos nye vennekredsmedlemmer og hos potentielle nye aktive har vi i samarbejde med Visens Venner i Brønshøj som sædvanlig givet koncert ved sæsonens begyndelse ved Kulturhavn. Revymuseet lagde i efteråret 2015 ryg til et VVK-arrangement: en forkortet udgave af Den ukendte PH. Museet var fuldt til sidste plads - og alle gik glade fra arrangementet. VVK har været engageret til to betalte arrangementer i den forløbne sæson det samme som i sidste sæson. Aktive Der sker stadig en fornyelse i de aktives rækker. I løbet af sæsonen er Gro Laier blevet optaget i foreningen. Gro har vi allerede set på scenen. 14.

15 Vi edommen Medlemsbladet Vi edommen er udkommet planmæssigt 3 gange siden sidste generalforsamling. Bestyrelsen holder fast i denne kadence. Der skal være noget at informere om, så bladet ikke blot bliver en reminder om det næste visearrangement, der snart løber af stablen. Kurser Der har ikke været afholdt kursus i VVK-regi i løbet af den sidste sæson, men sammen med Visens Venner i Glostrup planlægges et kursus for sangerne i de to foreninger med Gitte Naur ved roret. Kurset afholdes i begyndelsen af oktober, med venligt tilskud til kurserne fra foreningens fond, så udgifterne for den enkelte til kurset kan holdes på et overskueligt niveau. Derudover holdes der kurser i Visens Venner i Danmark -regi. Dette års kursus holdes på Ryslinge Højskole den 30/7-5/8 2016: Med visen i centrum. Også her giver foreningen tilskud til kurset. Se nærmere på og gå ind under korte kurser. Afslutning Økonomien i foreningen har det fint. Vores kasserer passer på, at udgifter og indtægter balancerer. Bestyrelsen fungerer godt og stabilt. Enkelte aktive falder fra, men nye kommer til. Der er et stadigt flow af nye aspiranter. Foreningens ansigt udadtil - arrangementerne i Krudttønden - holder et fint og højt niveau, som vi sagtens kan være bekendt. Der er fin afveksling i det, der sker ved disse arrangementer. Vigtigst af alt og en forudsætning for, at det hele fungerer: Samarbejdet i foreningen er godt. Det er en god forening at være medlem af. Her er rart at være. MÆRKEDAGE Tonna Nørrelund fylder 80 år den 14. juli 2016 Didde Mosegaard fylder 70 år den 10. august 2016 Vi ønsker til lykke! 15.

16 Afs.: VVK v/laila Bork, Hyltebjerg Allé 60A, st. th., 2720 Vanløse BESTYRELSEN Stampe Villadsen, formand, Livjægergade 44, 1.tv, 2100 København Ø / Hanne Nielsen, kasserer samt medlemsregister. kasserer@visensvenner-kbh.dk Vibeke Kirst, næstformand og aspirantkontakt, Tybjergvej 40, 2720 Vanløse. morkirst@yahoo.dk Marianne le Dous, Emblasgade 9, 2100 København Ø. marianne.le.dous@skolekom.dk Kim Ravn-Jensen, Dæmningen 5, 2500 Valby. kim@ravn-jensen.dk / Jørgen G. Aagaard, udeoptræden, A N Hansens Alle 22, 2900 Hellerup. jg.aagaard@gmail.com Laila Bork, vennekredskontakt, Hyltebjerg Allé 60A, st. th., 2720 Vanløse. lailabork@hotmail.com Didde Mosegaard, Wiedeweltsgade 22, 2100 København Ø. didde.mosegaard@gmail.com UDEN FOR BESTYRELSEN Arkivar Mette Brabæk mette.brabaek@privat.dk / Redaktion: Kim Ravn-Jensen (ansv.) og Stampe Villadsen CVR nr Kontingent: Kr. 200,- pr. år (januar-december) Girokonto ; Bankkonto Vi edommen trykkes i ca. 150 eksemplarer og sendes/uddeles til Visens Venner Københavns medlemmer, alle danske Visens Venner-foreninger, til biblioteker og til andre organisationer. Bladet findes også på hjemmesiden. Næste 16. deadline: 15. august 2016

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2012. Lad mig starte med at slå fast, at året 2012 var et godt år såvel kunstnerisk som økonomisk.

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2012. Lad mig starte med at slå fast, at året 2012 var et godt år såvel kunstnerisk som økonomisk. Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2012 Lad mig starte med at slå fast, at året 2012 var et godt år såvel kunstnerisk som økonomisk. Viseaftener Det kunstneriske manifesterer sig jo i

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Oktober 2009 21. ÅRGANG

Oktober 2009 21. ÅRGANG Oktober 2009 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst!

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst! Kære lærere Vi glæder os til at spille koncerten Carls legende liv for jer i uge 17. Over hele landet i 2015 er Carl Nielsen 150 årsdag blevet fejret på alle mulige måder. Nu er det blevet så blevet tid

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret

Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret HILLERØD ny VISEFORENING www.hillerodviseforening.dk Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret 1. Valg af dirigent Lasse Herrguth blev valgt og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

5.A ved Ceres stranden

5.A ved Ceres stranden 5.A ved Ceres stranden Den 25. august 2015 tog 5.A en tur til Korsør Ceres engens strand og arbejdede med livet under Storebælt. Vi var sammen med biolog- og naturvejleder Søren Larsen. Han fangede forskellige

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Jer er en vinder -2 Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Mål: Målet med undervisningen er, at børnene må se værdien i retfærdighedens brynje. Retfærdighedens brynje beskytter hjertet fra forkerte

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Nr. 204 december 2015

Nr. 204 december 2015 Nr. 204 december 2015 Jeg vil lige sige tak til Per Storm og Mogens for det smadder- gode tekstkursus, de havde lavet. Det var alletiders! Vi startede om fredagen med god mad og lidt rødvin, som fik løsnet

Læs mere

Og ude på den gamle træbænk, hvor de sammen plejede at nyde de svale aftener, havde Noa sagt det, som det var: Han har tænkt sig at slå dem alle

Og ude på den gamle træbænk, hvor de sammen plejede at nyde de svale aftener, havde Noa sagt det, som det var: Han har tænkt sig at slå dem alle 3. Blodig alvor Næste morgen var der besynderligt nok ingen, der beklagede sig. Emzara var overbevist om, at det var, fordi de vidste, hvordan hun ville reagere. At hun var pylret, var ikke nogen hemmelighed,

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Børnegården. Nye mål. Bilag pkt.8 Alsidige personlige udvikling.

Børnegården. Nye mål. Bilag pkt.8 Alsidige personlige udvikling. Alsidige personlige udvikling. Målsætning 0 3 år Barnet udvikler en begyndende kompetence til: At handle selvstændigt. At have indlevelse i andre. At være psykisk robust. Vi har en anerkendende tilgang

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

Nyt fra gildeledelsen.

Nyt fra gildeledelsen. Juni og juli 2006 Centrum juni og juli 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Sommertur til 3. Horsens hytte. Sted: Spejdercenter Wigwam Silkeborgvej 37, 8700Horsens Dato: Onsdag den 28. juni Mødested: Ole

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre!

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre! Ollerup, den 20. januar 2015. Nyhedsbrev nummer 6 Kære forældre! Højdepunkter siden sidst Nogle af de store højdepunkter i et skoleår er kirkekoncerterne. Søndag den 11. januar var der to særdeles velbesøgte

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om?

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? Førlæsning / Opgave 1 Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? De to bedragere Der var engang en kejser. Han holdt så meget af smukt, nyt tøj, at han brugte alle sine penge på det.

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset.

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Nr. 172 november 2011 Reception lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Vi ved ikke om der måske skal klippes en snor over? Vi ved heller ikke om den nordfynske verdenspresse kommer? Men vi ved alle

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Tekst: Chr. Richardt, 1868 Melodi: Carl Nielsen, 1920

Tekst: Chr. Richardt, 1868 Melodi: Carl Nielsen, 1920 Generalforsamlingen 2013 Jeg vil gerne byde velkommen til generalforsamling og til nye oplevelser i Varde Kunstforening. Men først skal vi synge: Derfor kan vort øje glædes Tekst: Chr. Richardt, 1868 Melodi:

Læs mere

Skolelederens beretning 2010

Skolelederens beretning 2010 Skolelederens beretning 2010 "Hvis skolen skal lykkes skal vi holde af. For kærligheden skjuler en mangfoldighed af synder. Forældre skal holde af børn og lærere. Lærere skal holde af børn og forældre

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. KLUBKALENDER: MARTS 2016 Bestyrelsesmøde.* APRIL 2016 Generalforsamling.* Arbejdsweekend.*

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 20011-2012 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Vellykket loppemarked i Lyset SOS børnebyerne fik overskuddet... Glimt fra sommerfest og loppemarked Renovering af hovedtrappe Valby Kino Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Vi gør det sammen -6

Vi gør det sammen -6 Vi gør det sammen -6 Sammen med Gud behøver vi ikke være bange Mål: Fortæl børnene, at det vigtigste af alt er, at Gud er med os, for når Gud er med os, er det lige meget, hvem der er imod os. Han kan

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Årsberetning for HPII 2013/2014

Årsberetning for HPII 2013/2014 Årsberetning for HPII 2013/2014 Så gik der endnu et år og det er blevet tid til en årsberetning fra bestyrelsen. Handler Vi har haft en del handler i år. 53a, 54, 58b, 77a, 83 og 89a, så Eilif har haft

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 15, nr. 2 - Maj 2013 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2013 Tradition og fornyelse... 2 Kabaret den 13. januar 2013... 4 Nye nordiske

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Prædiken til Alle Helgen Søndag

Prædiken til Alle Helgen Søndag Prædiken til Alle Helgen Søndag Salmer: Indgangssalme: DDS 732: Dybt hælder året i sin gang Salme mellem læsninger: DDS 571: Den store hvide flok vi se (mel.: Nebelong) Salme før prædikenen: DDS 573: Helgen

Læs mere

2. Årgangs Uge Om DIGTE. Mariannes værksted om Halfdans ABC. www.mangeintelligenser.com HALFDANS ABC 0

2. Årgangs Uge Om DIGTE. Mariannes værksted om Halfdans ABC. www.mangeintelligenser.com HALFDANS ABC 0 2. Årgangs Uge Om DIGTE Mariannes værksted om Halfdans ABC www.mangeintelligenser.com HALFDANS ABC 0 Skriv versene her A B C D E TEGN HER www.mangeintelligenser.com HALFDANS ABC 1 Skriv versene her _ F

Læs mere

Holmegården Plejecenter

Holmegården Plejecenter Kommunale tilsyn på plejecentre Vejle Kommune 2012 Holmegården Plejecenter Tilsynsrapport udarbejdet af Sundhedsfaglig Konsulent Lis Linow Velfærdsstaben 2 Indhold Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn...

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

10 principper bag Værdsættende samtale

10 principper bag Værdsættende samtale 10 principper bag Værdsættende samtale 2 Værdsættende samtale Værdsættende samtale er en daglig praksis, en måde at leve livet på. Det er også en filosofi om den menneskelige erkendelse og en teori om,

Læs mere

Ord på vej Af Dean Andersen

Ord på vej Af Dean Andersen Menighedsblad for Februar/ Marts 2013 KONTAKT Præst Dean Andersen Kyndegårdsvej 13, Nyker Telefon: 56 95 05 30 56 96 16 76 Mobil: 4092 4169 dean.andersen@metodistkirken.dk www.zionskirken.dk Kasserer Bettina

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN Januarr kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere