Tur beskrivelse og rutenoter DMUTUR 2011 Mariehamn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tur beskrivelse og rutenoter DMUTUR 2011 Mariehamn"

Transkript

1 Tur beskrivelse og rutenoter DMUTUR 2011 Mariehamn Kære Turdeltager. Efter besøg og opfølgning på aftaler med de enkelte turistorganisationer mv., er det en fornøjelse for os begge at fremsende den endelige tur beskrivelse samt noter til flyveturen. Bemærk at dette dokument er fremsendt til alle de deltagere på hvem vi har adresser. Dette har vi gjort fordi der er mange turistinformationer som alle har glæde af at modtage. Vi har vedlagt én kombineret huskeliste for turdeltagerne og den ledende pilot. Vi skal anmode den ledende pilot på hvert fly at gennemgå huskeliste og sende de ønskede dokumenter retur til turens adresse eller med post til Paul Harrison senest 5 eller 10. maj, som angivet.

2 Turbeskrivelse torsdag: Vi mødes på Västervik flyveplads (ESSW) torsdag formiddag mellem 11:00 og 12:00 lokal tid. Vi har aftalt med flyvepladsen at der serveres sandwich og läsk, samt the og kaffe til en fast pris af 200 SEK pr. fly uanset antallet af personer ombord. Beløbet dækker også startafgifter uanset flyets vægt, der skal betales kontant i SEK. Västervik råder over 100LL og JET A1. Vi tankede 100LL til 17,95 SEK da vi besøgte pladsen (modsvarer ca. 14,90 DKK den 16. april 2011). Västervik har brændstof nok til os alle, men DER SKAL BETALES KONTANT I SEK, DER KAN IKKE BETALES MED KORT. Västervik vil have byttepenge klar. Pladsen er beliggende i en skovrydning på et plateau der mod NØ skråner ned til en sø. Vi oplevede en del turbulens under start med 10 KN tværvind. Ved anflyvning, følg de gængse regler for anflyvning og landingsrunder. Hvis det foran flyvende fly er for tæt, skal du udføre en overskydning og fortsætte i landingsrunden. Udfør ikke en 360 det giver alle bagved samme problem. Efter landing, forlad banen hurtigst muligt for at give plads til andre. Landing på bane 33 kræver backtrack, idet der ikke må køres i sikkerhedszonen. Der findes trådløst internetadgang uden sikkerhed, samt en fastnet tilsluttet PC, så du kan lukke flyveplaner eller gøre det umiddelbart før landing. Det nemmeste er at lukke flyveplanen på Stockholm control på 118,4 inden landing. Flyveplanen åbnes på samme freq. efter start mod Ålandsøerne Efter start fra Västervik er vort forslag at følge kysten op øst om Stockholms byområde og ud til Mariehamn, idet her er bedst mulighed for at komme igennem i lav højde hvis skydækket forhindrer flyvning i større højder. Husk at svensk ATC forlanger ruten opgivet i ATC-flyveplanen med lat/long eller ifr rutepunkter såsom intersections eller VOR radialer/afstande. Eksempelvis opgives TRANO radial 90 afstand 10 mil som TNO Husk også at svensk ATC skal have oplysning om ind- og udflyvningstid på FIR grænsen. Dette kan gøres som en tid relativ til start, eksempelvis som ETO MISBI 0025 ADEP EKRK (forventer MISBI 25 min efter start fra Roskilde). Vi valgte ruten efter start fra Västervik i stockholmsområdet via TROSA vor (TRS) til MENGA (ifr rute punkt) til XILAN (ifr rute punkt) DODAM (FIR grænse) og derfra til de Nordvestlige VFR indflyvningspunkt til Mariehamn flyveplads. Bemærk at alle TMA er og CTR i Sverige er klarificeret som C-områder og dette betyder at mode C på transponderen er et krav, men det skulle alle danske fly også være i besiddelse af, ellers må man flyve uden om CTR og under TMA er.

3 Da vi var i Mariehamn var vejret perfekt, og vi fik lov at flyve næsten direkte fra TROSA til Mariehamn i 4000 FT. Sverige har ikke en info tjeneste som vi kender det i Danmark, men i hvert område du flyver i kan du finde en freq. på kortet til Sweden control, og tjenesten ydes her af den controller, som er tildelt dette område og styrer her al trafik, og han/hun kan rækkes også i lav højde. Fortæl ved opkald hvor du er, hvilken vej du ønsker at flyve og i hvilken højde, hvorefter du vil få en transponderkode og trafikinfo. Og sikkert også besked om næste freq., når du er ved at forlade hans område, eller bliver bedt om at skifte til en lokal flyvekontrol for at krydse en CTR eller TMA. Mariehamn er en kontrolleret plads og forvent anflyvning via HAMMA (det nordvestlige VFR anflyvningspunkt). Da vi ankom, var vi eneste fly i området og fik en direkte indflyvning fra FIR grænsen til bane i brug. På Mariehamn skal vi betale start og opholdsafgift på ca. 40 EUR (under 1000MTOW) og 46 EUR (over 1000 MTOW). Da det tog 15 min. at afregne, har vi aftalt at vi ved ankomst har udfyldt fremsendte vedhæftede FINAVIA blanket i underskrevet stand. Denne afleveres efter landingen og tankningen til TWR, hvorefter de finske myndigheder fremsender en opkrævning pr. brev efterfølgende. (Dette er en procedure vi har aftalt med Tårnet, idet det ellers vil tage timer, inden vi kan forlade flyvepladsen. (Og kære venner, forsøg nu ikke at komme med andre gode ideer, bare følg hvad vi har aftalt.)) Der er et SHELL anlæg på pladsen med 100LL samt JET A1. Vi tankede ikke, men dagsprisen blev opgivet til 2,84 EUR (modsvarer ca. 21,40 DKK). Der kan betales med Shells carnet samt Visa og Mastercard med pinkode, eller kontant i Euro. Det er bedst at der tankes straks efter landing, idet pladsen ikke er betjent søndag ved afgang, og derfor kan anlægget kun anvendes med Shells carnet. Så derfor tank nu efter landing og inden flyvepladsen forlades, så alt er klart til hjemflyvningen. Efter landing er der arrangeret transport med en stor taxa der kører i pendulfart mellem lufthavn og hotel Savoy. Hotellet er orienteret om de enkeltes navne og samboende. Indcheckning er derfor enkelt og der skal kun udfyldes et navnekort som er et lovkrav fra turistmyndighederne, men det kan vi gøre i ro og mag på værelset. Resten af dagen er til fri afbenyttelse. Går man fra hotellet og nedad bakken mod havnen, findes der på højresiden en lang række restauranter af forskellig karat. Vi har prøvespist et af stederne, og det var ikke ringe.

4 Tur beskrivelse fredag: Vi starter med morgenmad på hotellet, og derefter skal vi alle være klar til afgang 08:30 fra hotellet, hvor vi deler os i 2 hold Hold 1: Vi går ned til den gamle skudehavn hvor vi møder skipperen på galeasen Albanus. På kajen modtager vi en sikkerhedsorientering og går derefter ombord, kaster los og sætter sejl. Turen går gennem skærgården og mod syd til en gammel naturhavn, som blev brugt som telegrafstation, og for nuværende er en beskyttet naturhavn som kun tjener turistformål. Der bliver mulighed for at strække ben og efterfølgende serverer skibet en nationalspise i form af fiskesuppe med sortbrød og drikkelse. Husk at medbringe vindtæt og varmt tøj, da det godt kan være lidt koldt ude på havet og skærene selv om det er varmt i Mariehamn. Også gerne noget der er vandafvisende, evt. en engangs regnfrakke. Over middag sættes sejl og turen går retur til Mariehamn, som skipper forventer at anløbe ca. 15:00. Her møder vi hold 2 på havnen og resten af eftermiddagen er uden program. Men husk vi skal mødes til fælles middag på hotellet 19:00 Hold 2: Vi mødes ved turistbussen, og kører derfra med vores finske turistguide ud til Bomarsunds borgruin. En reminder fra tiden hvor Finland var et hertugdømme under Tsaren af Rusland. Fæstningen var knap færdig da Krim krigen brød ud. Engelske og hollandske skibe angreb og soldater stormede senere fæstningen, hvorefter det meste blev bortsprængt. Vi fortsætter til herregården Kastelholm hvor der serveres frokost i form af Ålands pandekager. Der er afset tid til at besøge herregården og se dens seværdigheder. Vi fortsætter tilbage til Mariehamn hvor vi står af bussen ved den 4-mastede bark Pommern. Med guiden går vi ombord på skibet, som indeholder et museum. Efter besøg på barken går vi med guiden gennem Mariehamns gamle bydel frem til parlamentet hvor der er en rundvisning, og videre frem til skudehavnen, hvor vi møder Albanus. Resten af dagen frem til vores fælles middag på hotellet 19:00 er til fri afbenyttelse.

5 Fælles middag: Vi har modtaget et tilbud på hotellets grande menu til en god pris forudsat at vi vælger hovedretten på forhånd. Vi skal derfor bede den ledende pilot for hvert fly indsende deltagernes valg til os senest 10. maj, så hotellet har mulighed for planlægge. Som forret serveres: skærgårds tappas tallerken Som varm ret kan der vælges mellem: Hjemmerøget laks med dild kartofler, og grøntsager Roastbeef af lam med søde kartofler og grøntsager Som dessert serveres: Ålandspandekager med blommer og vaniljeis Til middagen kan bestilles alle former for drikkelse for egen regning. Betal kontant eller sæt det på værelset til senere afregning.

6 Turbeskrivelse lørdag: Hold 1 og hold 2 bytter. Resten af dagen er til fri afbenyttelse. Turbeskrivelse søndag: Vi mødes til morgenbriefing i restauranten kl. 08:00. Henning Romme vil traditionen tro give en rute og vejr briefing. Derefter ophører turen officielt, og de enkelte er på egen hånd hjemad. KL. 08:30 er første busafgang fra hotellet, og kl. 09:00 afgår sidste bus. Mariehamn lufthavn er selvbetjening om søndagen og vi skal selv starte VFR ud af pladsen, samt åbne vores flyveplan i luften til finsk flyveledelse. Hjemturen planlægger i selv, men hvis i ønsker at anvende Västervik på returflyvningen vil de gæve svenskere gerne være til stede, så giv os et praj herom på checkskemaet. Der skal ikke betales landingsafgift, og det vil i forhold til de lidt større lufthavne være hurtigere og betydeligt nemmere at benytte Västervik og ikke mindst billigere. Vær opmærksom på åbningstid på andre pladser, da en del af de offentlige pladser kun har åbent om søndagen når der forekommer ruteflyvning, og her kan det være noget problematisk med security i forbindelse med forannævnte. Uden for åbningstid er der ofte selvbetjening og vi kender ikke forholdene omkring tankningsmuligheder. Husk også at åbne og lukke flyveplanerne ved returflyvningen. Vær desuden opmærksom på at de svenske hjemmebyggere holder stævne på Eslöv i Skåne samtidig med os, der er NOTAM ude om en 3 mils begrænset luftrum rundt om Eslöv grundet flyveopvisning og forventer 200 fly, der skal væk derfra igen søndag eftermiddag.

7 Om Mariehamn by: Mariehamn ligger på en langstrakt klippetunge med vand på begge sider. På den vestlige side er der kajanlæg til de store krydstogter, og færgen der sejler mellem Sverige og Finland. På den østlige side er lystbåds- og snekkehavnen. Der er ca. 20 min. gåtur mellem de 2 havne op over byens ryg og egentlig ikke en stejl stigning. Derimellem er der mange fine små gader med forretninger med alskens herligheder for turister og souvenir jægere. Samt meget fint mad og drikke. Husk valutaen er Euro. Om flyveplaner: Husk at der skal sendes flyveplaner inden afgang, når vi krydser FIR grænser. Husk at angive tidspunkt og sted for FIR grænse krydsning. Vi har ikke forsøgt at indlevere flyveplaner til svenske eller finske myndigheder, vi har derimod anvendt internettet og sendt planen til NAVIAIR, som sender den videre til berørte lande. Husk den kun er accepteret når NAVIAIR har ringet retur med en accept. Det virkede ganske fint hele vejen. Vi har informeret NAVIAIR om vort forehavende, og husk at flyveplaner kan indleveres op til 2 dage inden afgang, men vi har aftalt med Tårnet på Mariehamn at vi først sender planerne aftenen inden afgang, både fra Danmark for udflyvningen og for returflyvningen fra Mariehamn. (dette på en REQ fra TWR i Mariehamn af praktiske årsager) På hotellet i Mariehamn er der trådløs internetadgang på alle værelser samt én PC i receptionen, der er til fri benyttelse. Denne PC har også en printer installeret. På Västervik flyveplads er der ligeledes PC med printer til rådighed samt trådløst internet uden beskyttelse. Om R og D områder: På turen skal vi krydse et større R område mellem Stockholm og Mariehamn. Erfaringen fra Finsk side er, at ESR15A er det område der normalt er aktivt. Det sydlige område ESR87 er sjældnere aktivt og forvent at flyve gennem det i planlægningen. I Sverige vil aktive R/D områder af militære årsager blive publiceret aktive/ikke aktive med kort varsel, ikke tidligere end på dagen, men når du angiver din flyvevej ved kontakten med Sweden control vil du også få informationer om aktive områder på din flyvevej, eller SPØRG.

8 Om flyvekort: Finland: Korter Helsinki West er i praksis ikke nødvendigt, idet FIR grænsen og op til byen er angivet på det svenske kort, det er luftrummet derimod ikke. Der findes på Eurocontrols hjemmeside et VFR anflyvnings kort for pladsen, som dækker det nødvendige luftrum. Kan også findes på GOOGLE med EFMA. Hans TMA starter næsten ved FIR-grænsen, så blot kald TWR ved skiftet fra Sweden control Nye kort udkommer i efteråret så 2010 er gældende Sverige: Svenske kort er udgiver 8. april så 2011 kortene er i handelen. Kort koster 180 SEK/ 150 DKK plus porto. Kortene kan købes via Turplanlægningen så giv besked. Kortet 2152AB Stockholm er nødvendigt, Kortene 2152DC Gøteborg samt ICAO Danmark kan erstattes af Jeppesens nye kombinerede dansk svenske VFR kort der er billigere. Husk at intersections ikke findes på Jeppesens kort ud over FIR grænse intersections. Hvis du vil anvende Jeppesens VFR kort skal de købes via KDA eller andre. Link til Eurocontrols AIS hejmmeside: Link til Svensk AIP om VFR flyvning i Sverige:

9 Om økonomien (i danske Kroner): Vi har udmeldt: Turtilmelding/fly 400,- Dobbeltværelse/nat 700,- Enkeltværelse/nat 625,- Fælles middag/person 225,- Disse priser holder, hertil kommer yderligere pr. person: Transfertaxa torsdag for egen regning Transferbus søndag 20,- Sejladsen Albinus inkl. frokost 430,- Busturen til Kastelholm og byvandring 280,- Alle disse beløb skal være indbetalt senest 10. maj da vi straks derefter skal afregne hotellet. Husk at vi ikke er i stand til at refundere hotel mv. hvis I ikke er i stand til at komme frem eller aflyser. Vi vil kun refundere i den udstrækning nye deltagere overtager gamle reservationer. Med venlig hilsen Henning Romme og Paul Harrison

Dini Tour de Paris 2013

Dini Tour de Paris 2013 Dini Tour de Paris 2013 Kære deltager! Tiden nærmer sig, hvor Dini Tour de Paris 2013 løber af stablen. Det er vores, samt vores serviceteams ønske, at det bliver en oplevelsesrig og uforglemmelig cykelferie

Læs mere

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s.

Værd at vide. Bestilling og betaling... 2. Forsikringer... 7. Flyrejsen... 10. Indkvarteringen... 18. På rejsemålet... 25. Efter hjemrejse... 27. s. Værd at vide Bestilling og betaling... 2 Forsikringer... 7 Flyrejsen... 10 Indkvarteringen... 18 På rejsemålet... 25 Efter hjemrejse... 27 s. 1 Bestilling og betaling Bestilling Sunweb er en online rejsearrangør,

Læs mere

Vestfjordene en særlig smuk del af Island

Vestfjordene en særlig smuk del af Island Vestfjordene en særlig smuk del af Island En grundig og attraktiv tur med mange traveture 12. juli 22. juli 2013 Rejse nr. A-9 En tur til Vestfjordene? Mange har gennem årene spurgt, om vi ikke snart igen

Læs mere

Information til lejrskoler

Information til lejrskoler Information til lejrskoler 2013 Indholdsfortegnelse Forord............................................ 3 Gudhjem by & omegn................................. 4 Dagligdagen på vandrerhjemmet.........................

Læs mere

Cyber SPORT Quick Guide

Cyber SPORT Quick Guide Cyber SPORT Quick Guide 2015 Version 1.0 Kom godt i gang Her er en kort introduktion til Cyber, hvor du kan bestille flybilletter, hotelovernatninger samt billeje. 1. Gå på hjemmesiden www.idraettensrejsebureau.dk

Læs mere

TEMA 2: SORT TAXAFLYVNING FLYVESTÆVNER OY-SIK. Statens Luftfartsvæsen OY-SIK

TEMA 2: SORT TAXAFLYVNING FLYVESTÆVNER OY-SIK. Statens Luftfartsvæsen OY-SIK 2 2005 OY-SIK TEMA 2: SORT TAXAFLYVNING FLYVESTÆVNER OY-SIK Statens Luftfartsvæsen Indhold Tema 1: Flyvestævner Flyvestævner... 3 Rustfjerner - start og landing på kort bane... 6 Cockpittur - førstepræmie

Læs mere

Min tur. til. New York City

Min tur. til. New York City Min tur til New York City 19. - 28. marts 2000 Indholdsfortegnelse Emne... Side 1 Dagbog... 3 1.1 Søndag den 19. marts 2000... 3 1.2 Mandag den 20. marts 2000... 4 1.3 Tirsdag den 21. marts 2000... 5 1.4

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER SUNWEB REJSER. Firmainformation. Din rejsearrangør: Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH-8001 Zürich Schweiz

GENERELLE BETINGELSER SUNWEB REJSER. Firmainformation. Din rejsearrangør: Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH-8001 Zürich Schweiz GENERELLE BETINGELSER SUNWEB REJSER Firmainformation Din rejsearrangør: Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH-8001 Zürich Schweiz CH-020.4.049.544-0 CHE-178.977.909 MWST Tlf: +41-(0)44-2666274

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Den danske lovgivning på området er baseret på forbrugerbeskyttelse og er principielt rettet mod ferierejser. Med den sidste udvikling betyder

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Marts 2015 Nordsjællands Hospital Montebello Genoptræningshospital Montebello Læs denne håndbog inden du rejser Indholdsfortegnelse Velkommen til Montebello Montebellos adresser Lidt om Montebello På Montebello

Læs mere

Husk at tage ABC-håndbogen med på din rejse! ABC HÅNDBOG. Navn:...

Husk at tage ABC-håndbogen med på din rejse! ABC HÅNDBOG. Navn:... SPROGREjseR Husk at tage ABC-håndbogen med på din rejse! ABC HÅNDBOG Navn:... Indhold FØr og under DIN rejse Inden din afrejse... 5 Din bagage... 8 Huskeliste... 9 Pakning til STS camp og STS 2+1... 10

Læs mere

Melby Mølle set på Troldeskovvandringen i oktober 2014 EN GOD SOMMER ER AFLØST AF ET VARMT EFTERÅR

Melby Mølle set på Troldeskovvandringen i oktober 2014 EN GOD SOMMER ER AFLØST AF ET VARMT EFTERÅR medlems- nyt Nr.7 NOV. A NN - DEC. 2014 34. årgang Melby Mølle set på Troldeskovvandringen i oktober 2014 EN GOD SOMMER ER AFLØST AF ET VARMT EFTERÅR Som det nok fortsat erindres, må sommeren 2014 absolut

Læs mere

Det gode løberliv facebook.com/marathon. Medlem af Danmarks Rejsebureauforening. Toldboden 3 1 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr.

Det gode løberliv facebook.com/marathon. Medlem af Danmarks Rejsebureauforening. Toldboden 3 1 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2015 Det gode løberliv facebook.com/marathon Medlem af Danmarks Rejsebureauforening Toldboden 3 1 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 69 New York City Marathon er det største og bedste maratonløb

Læs mere

Nordisk Mesterskab 2002 Karleby Finland. Tourmanual. Nordisk Mesterskab Optimistjolle Finland 2002. Danmarks Optimistjollelandshold

Nordisk Mesterskab 2002 Karleby Finland. Tourmanual. Nordisk Mesterskab Optimistjolle Finland 2002. Danmarks Optimistjollelandshold Tourmanual Nordisk Mesterskab Optimistjolle Finland 2002 1 Kære Sejlnummer DEN Stort tillykke med din udtagelse til Nordisk Mesterskab i Optimistjolle Denne mappe tilhører dig og din familie og fortæller

Læs mere

Med udsendelsen af denne infopakke

Med udsendelsen af denne infopakke side 1 af 12 Med udsendelsen af denne infopakke er den endelige tilmelding til Sø 15 åbnet. Hvordan du tilmelder din spejdergruppe, kan du læse mere om sidst i infopakken. Målet med denne infopakke er

Læs mere

The Friendship Societies. # 05 Dec 08. Australien New Zealand Canada USA. Amishfolket. Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island

The Friendship Societies. # 05 Dec 08. Australien New Zealand Canada USA. Amishfolket. Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island The Friendship Societies # 05 Dec 08 Australien New Zealand Canada USA Amishfolket Rundrejse i Canada Hot Water Beach Lady Eliott Island The Friendship Societies 1 Forsidefoto: Stockphoto Bagsidefoto:

Læs mere

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0

SKOLELEDERMANUAL. 2013 / version 1.0 SKOLELEDERMANUAL 2013 / version 1.0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Side Velkommen 2 Nyt og Vigtigt 3 6 Arbejdsplan før afviklingen 7 11 Arbejdsplan under afviklingen 12 17 Arbejdsplan

Læs mere

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015

Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Historisk rejse gennem Syd-England 3. 10. august 2015 Med Niels Blixenkrone-Møller som rejseleder Vi tilbyder nu en rejse til det skønne Syd-England, der oser af romantik, historie og flotte bygninger.

Læs mere

MAJ 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.

MAJ 2013. ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk. TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel. MAJ 2013 ADRESSE: Amager Strandvej 402 E-MAIL: 2770 Kastrup office@sastravel.dk TELEFON: HJEMMESIDE: 32 46 18 19 www.sastravel.dk 50 20 12 48 ÅBNINGSTIDER: Tirsdag - Torsdag 12.00-15.00 Ved Dorthe Holm

Læs mere

ABC SPROG- REJSENS SPROGREJSER

ABC SPROG- REJSENS SPROGREJSER SPROG- REJSENS ABC Velkommen! STS Sprogrejser byder dig velkommen til sommerens sprog rejse. Vi håber, at du glæder dig til en spændende og lærerig sommer. Dette dokument fortæller dig lidt om din sprogrejse.

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR SEJLKLUBBEN GREVE STRAND

MEDLEMSBLAD FOR SEJLKLUBBEN GREVE STRAND Prikken Sejlklubben Greve Strand på tryk No. 1. 2011 2 0 1 1 Generalforsamling Vedtægter, regnskab, budget, beretning og valg.. Billeder Fra IF-DM, Afriggerfest, mv. Jespers sidste Jesper leverer sin sidste

Læs mere

Studietur til Californien

Studietur til Californien ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Californien - fredag 7. november til tirsdag 18. november 2014 (begge dage inkl.) Studieturen med højst 12 deltagere er planlagt med både spændende faglige

Læs mere

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse

Skoleledermanual 2015. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2015... 2 Vigtige punkter i 2015... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 8 Januar... 8 Marts... 8 April... 8 Ugerne før skolestart... 11 Dagene

Læs mere

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub. Nr. 1, februar 2010

Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub. Nr. 1, februar 2010 Prikken Medlemsblad for Køge sejlklub Nr. 1, februar 2010 STANDERFEST 3 Fastelavn på havnen.. 6 Formanden har ordet 7 Velkommen støtte til klubbens unge 7 Jolleudvalg 11 Sejlerskole 14 Aktivitetsudvalg

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

PRAKTISK INFO OM SYDAFRIKA

PRAKTISK INFO OM SYDAFRIKA PRAKTISK INFO OM SYDAFRIKA VELKOMMEN TIL SYDAFRIKA Africa Tours byder dig velkommen til enestående Sydafrika, hvor vi med disse praktiske informationer, vil gøre dig helt klar til rejsen til de fantastiske

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013. 31. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 12. April 2014

ÅRSBERETNING 2013. 31. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 12. April 2014 ÅRSBERETNING 2013 og indkaldelse til 31. REPRÆSENTANTSKABSMØDE lørdag den 12. April 2014 Bilag 1: Fuldmagtsblanket Bilag 2: Forslag til vedtægtsændring fra DMU s bestyrelse Bilag 3: DMU s regnskab 2013

Læs mere