Tur beskrivelse og rutenoter DMUTUR 2011 Mariehamn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tur beskrivelse og rutenoter DMUTUR 2011 Mariehamn"

Transkript

1 Tur beskrivelse og rutenoter DMUTUR 2011 Mariehamn Kære Turdeltager. Efter besøg og opfølgning på aftaler med de enkelte turistorganisationer mv., er det en fornøjelse for os begge at fremsende den endelige tur beskrivelse samt noter til flyveturen. Bemærk at dette dokument er fremsendt til alle de deltagere på hvem vi har adresser. Dette har vi gjort fordi der er mange turistinformationer som alle har glæde af at modtage. Vi har vedlagt én kombineret huskeliste for turdeltagerne og den ledende pilot. Vi skal anmode den ledende pilot på hvert fly at gennemgå huskeliste og sende de ønskede dokumenter retur til turens adresse eller med post til Paul Harrison senest 5 eller 10. maj, som angivet.

2 Turbeskrivelse torsdag: Vi mødes på Västervik flyveplads (ESSW) torsdag formiddag mellem 11:00 og 12:00 lokal tid. Vi har aftalt med flyvepladsen at der serveres sandwich og läsk, samt the og kaffe til en fast pris af 200 SEK pr. fly uanset antallet af personer ombord. Beløbet dækker også startafgifter uanset flyets vægt, der skal betales kontant i SEK. Västervik råder over 100LL og JET A1. Vi tankede 100LL til 17,95 SEK da vi besøgte pladsen (modsvarer ca. 14,90 DKK den 16. april 2011). Västervik har brændstof nok til os alle, men DER SKAL BETALES KONTANT I SEK, DER KAN IKKE BETALES MED KORT. Västervik vil have byttepenge klar. Pladsen er beliggende i en skovrydning på et plateau der mod NØ skråner ned til en sø. Vi oplevede en del turbulens under start med 10 KN tværvind. Ved anflyvning, følg de gængse regler for anflyvning og landingsrunder. Hvis det foran flyvende fly er for tæt, skal du udføre en overskydning og fortsætte i landingsrunden. Udfør ikke en 360 det giver alle bagved samme problem. Efter landing, forlad banen hurtigst muligt for at give plads til andre. Landing på bane 33 kræver backtrack, idet der ikke må køres i sikkerhedszonen. Der findes trådløst internetadgang uden sikkerhed, samt en fastnet tilsluttet PC, så du kan lukke flyveplaner eller gøre det umiddelbart før landing. Det nemmeste er at lukke flyveplanen på Stockholm control på 118,4 inden landing. Flyveplanen åbnes på samme freq. efter start mod Ålandsøerne Efter start fra Västervik er vort forslag at følge kysten op øst om Stockholms byområde og ud til Mariehamn, idet her er bedst mulighed for at komme igennem i lav højde hvis skydækket forhindrer flyvning i større højder. Husk at svensk ATC forlanger ruten opgivet i ATC-flyveplanen med lat/long eller ifr rutepunkter såsom intersections eller VOR radialer/afstande. Eksempelvis opgives TRANO radial 90 afstand 10 mil som TNO Husk også at svensk ATC skal have oplysning om ind- og udflyvningstid på FIR grænsen. Dette kan gøres som en tid relativ til start, eksempelvis som ETO MISBI 0025 ADEP EKRK (forventer MISBI 25 min efter start fra Roskilde). Vi valgte ruten efter start fra Västervik i stockholmsområdet via TROSA vor (TRS) til MENGA (ifr rute punkt) til XILAN (ifr rute punkt) DODAM (FIR grænse) og derfra til de Nordvestlige VFR indflyvningspunkt til Mariehamn flyveplads. Bemærk at alle TMA er og CTR i Sverige er klarificeret som C-områder og dette betyder at mode C på transponderen er et krav, men det skulle alle danske fly også være i besiddelse af, ellers må man flyve uden om CTR og under TMA er.

3 Da vi var i Mariehamn var vejret perfekt, og vi fik lov at flyve næsten direkte fra TROSA til Mariehamn i 4000 FT. Sverige har ikke en info tjeneste som vi kender det i Danmark, men i hvert område du flyver i kan du finde en freq. på kortet til Sweden control, og tjenesten ydes her af den controller, som er tildelt dette område og styrer her al trafik, og han/hun kan rækkes også i lav højde. Fortæl ved opkald hvor du er, hvilken vej du ønsker at flyve og i hvilken højde, hvorefter du vil få en transponderkode og trafikinfo. Og sikkert også besked om næste freq., når du er ved at forlade hans område, eller bliver bedt om at skifte til en lokal flyvekontrol for at krydse en CTR eller TMA. Mariehamn er en kontrolleret plads og forvent anflyvning via HAMMA (det nordvestlige VFR anflyvningspunkt). Da vi ankom, var vi eneste fly i området og fik en direkte indflyvning fra FIR grænsen til bane i brug. På Mariehamn skal vi betale start og opholdsafgift på ca. 40 EUR (under 1000MTOW) og 46 EUR (over 1000 MTOW). Da det tog 15 min. at afregne, har vi aftalt at vi ved ankomst har udfyldt fremsendte vedhæftede FINAVIA blanket i underskrevet stand. Denne afleveres efter landingen og tankningen til TWR, hvorefter de finske myndigheder fremsender en opkrævning pr. brev efterfølgende. (Dette er en procedure vi har aftalt med Tårnet, idet det ellers vil tage timer, inden vi kan forlade flyvepladsen. (Og kære venner, forsøg nu ikke at komme med andre gode ideer, bare følg hvad vi har aftalt.)) Der er et SHELL anlæg på pladsen med 100LL samt JET A1. Vi tankede ikke, men dagsprisen blev opgivet til 2,84 EUR (modsvarer ca. 21,40 DKK). Der kan betales med Shells carnet samt Visa og Mastercard med pinkode, eller kontant i Euro. Det er bedst at der tankes straks efter landing, idet pladsen ikke er betjent søndag ved afgang, og derfor kan anlægget kun anvendes med Shells carnet. Så derfor tank nu efter landing og inden flyvepladsen forlades, så alt er klart til hjemflyvningen. Efter landing er der arrangeret transport med en stor taxa der kører i pendulfart mellem lufthavn og hotel Savoy. Hotellet er orienteret om de enkeltes navne og samboende. Indcheckning er derfor enkelt og der skal kun udfyldes et navnekort som er et lovkrav fra turistmyndighederne, men det kan vi gøre i ro og mag på værelset. Resten af dagen er til fri afbenyttelse. Går man fra hotellet og nedad bakken mod havnen, findes der på højresiden en lang række restauranter af forskellig karat. Vi har prøvespist et af stederne, og det var ikke ringe.

4 Tur beskrivelse fredag: Vi starter med morgenmad på hotellet, og derefter skal vi alle være klar til afgang 08:30 fra hotellet, hvor vi deler os i 2 hold Hold 1: Vi går ned til den gamle skudehavn hvor vi møder skipperen på galeasen Albanus. På kajen modtager vi en sikkerhedsorientering og går derefter ombord, kaster los og sætter sejl. Turen går gennem skærgården og mod syd til en gammel naturhavn, som blev brugt som telegrafstation, og for nuværende er en beskyttet naturhavn som kun tjener turistformål. Der bliver mulighed for at strække ben og efterfølgende serverer skibet en nationalspise i form af fiskesuppe med sortbrød og drikkelse. Husk at medbringe vindtæt og varmt tøj, da det godt kan være lidt koldt ude på havet og skærene selv om det er varmt i Mariehamn. Også gerne noget der er vandafvisende, evt. en engangs regnfrakke. Over middag sættes sejl og turen går retur til Mariehamn, som skipper forventer at anløbe ca. 15:00. Her møder vi hold 2 på havnen og resten af eftermiddagen er uden program. Men husk vi skal mødes til fælles middag på hotellet 19:00 Hold 2: Vi mødes ved turistbussen, og kører derfra med vores finske turistguide ud til Bomarsunds borgruin. En reminder fra tiden hvor Finland var et hertugdømme under Tsaren af Rusland. Fæstningen var knap færdig da Krim krigen brød ud. Engelske og hollandske skibe angreb og soldater stormede senere fæstningen, hvorefter det meste blev bortsprængt. Vi fortsætter til herregården Kastelholm hvor der serveres frokost i form af Ålands pandekager. Der er afset tid til at besøge herregården og se dens seværdigheder. Vi fortsætter tilbage til Mariehamn hvor vi står af bussen ved den 4-mastede bark Pommern. Med guiden går vi ombord på skibet, som indeholder et museum. Efter besøg på barken går vi med guiden gennem Mariehamns gamle bydel frem til parlamentet hvor der er en rundvisning, og videre frem til skudehavnen, hvor vi møder Albanus. Resten af dagen frem til vores fælles middag på hotellet 19:00 er til fri afbenyttelse.

5 Fælles middag: Vi har modtaget et tilbud på hotellets grande menu til en god pris forudsat at vi vælger hovedretten på forhånd. Vi skal derfor bede den ledende pilot for hvert fly indsende deltagernes valg til os senest 10. maj, så hotellet har mulighed for planlægge. Som forret serveres: skærgårds tappas tallerken Som varm ret kan der vælges mellem: Hjemmerøget laks med dild kartofler, og grøntsager Roastbeef af lam med søde kartofler og grøntsager Som dessert serveres: Ålandspandekager med blommer og vaniljeis Til middagen kan bestilles alle former for drikkelse for egen regning. Betal kontant eller sæt det på værelset til senere afregning.

6 Turbeskrivelse lørdag: Hold 1 og hold 2 bytter. Resten af dagen er til fri afbenyttelse. Turbeskrivelse søndag: Vi mødes til morgenbriefing i restauranten kl. 08:00. Henning Romme vil traditionen tro give en rute og vejr briefing. Derefter ophører turen officielt, og de enkelte er på egen hånd hjemad. KL. 08:30 er første busafgang fra hotellet, og kl. 09:00 afgår sidste bus. Mariehamn lufthavn er selvbetjening om søndagen og vi skal selv starte VFR ud af pladsen, samt åbne vores flyveplan i luften til finsk flyveledelse. Hjemturen planlægger i selv, men hvis i ønsker at anvende Västervik på returflyvningen vil de gæve svenskere gerne være til stede, så giv os et praj herom på checkskemaet. Der skal ikke betales landingsafgift, og det vil i forhold til de lidt større lufthavne være hurtigere og betydeligt nemmere at benytte Västervik og ikke mindst billigere. Vær opmærksom på åbningstid på andre pladser, da en del af de offentlige pladser kun har åbent om søndagen når der forekommer ruteflyvning, og her kan det være noget problematisk med security i forbindelse med forannævnte. Uden for åbningstid er der ofte selvbetjening og vi kender ikke forholdene omkring tankningsmuligheder. Husk også at åbne og lukke flyveplanerne ved returflyvningen. Vær desuden opmærksom på at de svenske hjemmebyggere holder stævne på Eslöv i Skåne samtidig med os, der er NOTAM ude om en 3 mils begrænset luftrum rundt om Eslöv grundet flyveopvisning og forventer 200 fly, der skal væk derfra igen søndag eftermiddag.

7 Om Mariehamn by: Mariehamn ligger på en langstrakt klippetunge med vand på begge sider. På den vestlige side er der kajanlæg til de store krydstogter, og færgen der sejler mellem Sverige og Finland. På den østlige side er lystbåds- og snekkehavnen. Der er ca. 20 min. gåtur mellem de 2 havne op over byens ryg og egentlig ikke en stejl stigning. Derimellem er der mange fine små gader med forretninger med alskens herligheder for turister og souvenir jægere. Samt meget fint mad og drikke. Husk valutaen er Euro. Om flyveplaner: Husk at der skal sendes flyveplaner inden afgang, når vi krydser FIR grænser. Husk at angive tidspunkt og sted for FIR grænse krydsning. Vi har ikke forsøgt at indlevere flyveplaner til svenske eller finske myndigheder, vi har derimod anvendt internettet og sendt planen til NAVIAIR, som sender den videre til berørte lande. Husk den kun er accepteret når NAVIAIR har ringet retur med en accept. Det virkede ganske fint hele vejen. Vi har informeret NAVIAIR om vort forehavende, og husk at flyveplaner kan indleveres op til 2 dage inden afgang, men vi har aftalt med Tårnet på Mariehamn at vi først sender planerne aftenen inden afgang, både fra Danmark for udflyvningen og for returflyvningen fra Mariehamn. (dette på en REQ fra TWR i Mariehamn af praktiske årsager) På hotellet i Mariehamn er der trådløs internetadgang på alle værelser samt én PC i receptionen, der er til fri benyttelse. Denne PC har også en printer installeret. På Västervik flyveplads er der ligeledes PC med printer til rådighed samt trådløst internet uden beskyttelse. Om R og D områder: På turen skal vi krydse et større R område mellem Stockholm og Mariehamn. Erfaringen fra Finsk side er, at ESR15A er det område der normalt er aktivt. Det sydlige område ESR87 er sjældnere aktivt og forvent at flyve gennem det i planlægningen. I Sverige vil aktive R/D områder af militære årsager blive publiceret aktive/ikke aktive med kort varsel, ikke tidligere end på dagen, men når du angiver din flyvevej ved kontakten med Sweden control vil du også få informationer om aktive områder på din flyvevej, eller SPØRG.

8 Om flyvekort: Finland: Korter Helsinki West er i praksis ikke nødvendigt, idet FIR grænsen og op til byen er angivet på det svenske kort, det er luftrummet derimod ikke. Der findes på Eurocontrols hjemmeside et VFR anflyvnings kort for pladsen, som dækker det nødvendige luftrum. Kan også findes på GOOGLE med EFMA. Hans TMA starter næsten ved FIR-grænsen, så blot kald TWR ved skiftet fra Sweden control Nye kort udkommer i efteråret så 2010 er gældende Sverige: Svenske kort er udgiver 8. april så 2011 kortene er i handelen. Kort koster 180 SEK/ 150 DKK plus porto. Kortene kan købes via Turplanlægningen så giv besked. Kortet 2152AB Stockholm er nødvendigt, Kortene 2152DC Gøteborg samt ICAO Danmark kan erstattes af Jeppesens nye kombinerede dansk svenske VFR kort der er billigere. Husk at intersections ikke findes på Jeppesens kort ud over FIR grænse intersections. Hvis du vil anvende Jeppesens VFR kort skal de købes via KDA eller andre. Link til Eurocontrols AIS hejmmeside: Link til Svensk AIP om VFR flyvning i Sverige:

9 Om økonomien (i danske Kroner): Vi har udmeldt: Turtilmelding/fly 400,- Dobbeltværelse/nat 700,- Enkeltværelse/nat 625,- Fælles middag/person 225,- Disse priser holder, hertil kommer yderligere pr. person: Transfertaxa torsdag for egen regning Transferbus søndag 20,- Sejladsen Albinus inkl. frokost 430,- Busturen til Kastelholm og byvandring 280,- Alle disse beløb skal være indbetalt senest 10. maj da vi straks derefter skal afregne hotellet. Husk at vi ikke er i stand til at refundere hotel mv. hvis I ikke er i stand til at komme frem eller aflyser. Vi vil kun refundere i den udstrækning nye deltagere overtager gamle reservationer. Med venlig hilsen Henning Romme og Paul Harrison

Endelig tur beskrivelse

Endelig tur beskrivelse Endelig tur beskrivelse DMU turen 2013 Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013 Görlitz Kære Turdeltager, Tiden nærmer sig, hvor vi alle drager afsted på årets DMU tur. Vi har derfor fornøjelsen

Læs mere

FÆLLESTUR TIL HELGOLAND. 3. og 4. SEPTEMBER 2011

FÆLLESTUR TIL HELGOLAND. 3. og 4. SEPTEMBER 2011 3. og 4. SEPTEMBER 2011 LIDT OM AIRFIELDS.DK Som noget nyt arrangerer Airfields.dk med mellemrum nogle ture, for alle interesserede. Det er lige meget hvilken flyveklub du hører til, og om du er medlem

Læs mere

KLUBTUR TIL PEENEMÜNDE

KLUBTUR TIL PEENEMÜNDE KLUBTUR TIL PEENEMÜNDE KLUBTUR TIL PEENEMÜNDE Klubtur til Peenemünde FLYV MED PÅ TUR Lørdag den 7. maj til søndag den 8. maj er der klubtur til Peenemünde i det gamle DDR for at kigge nærmere på Hitlers

Læs mere

Danske Biografer planlægger en 6 dages tur til Dubai, og vi har hermed fornøjelsen at fremsende nærmere information samt tilmeldingsblanket.

Danske Biografer planlægger en 6 dages tur til Dubai, og vi har hermed fornøjelsen at fremsende nærmere information samt tilmeldingsblanket. København, den 1. oktober 2009 Kære Kollega Med Danske Biografer til Dubai Danske Biografer planlægger en 6 dages tur til Dubai, og vi har hermed fornøjelsen at fremsende nærmere information samt tilmeldingsblanket.

Læs mere

Tur beskrivelse. DMU turen 2013. Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013. Görlitz

Tur beskrivelse. DMU turen 2013. Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013. Görlitz Tur beskrivelse DMU turen 2013 Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013 Görlitz Kære Turdeltager, I 2013 går turen til Tysklands østligste og for mange også smukkeste by Görlitz. Byens historie

Læs mere

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 5994 Masterset: 7075

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 5994 Masterset: 7075 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: 5994 Masterset: 7075 Tekst7 Spørgsmål1 point: 1 ID: 81 Det aktuelle vejr i EKAH lufthavn angiver en meteorologisk sigtbarhed på mere end 10 kilometer og overskyet i 2100

Læs mere

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod.

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod. VFR-pilot info VFR-pilot info Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesikkerheden og belyse områder, der er vigtige at være opmærksom på som VFR pilot for at undgå uautoriseret

Læs mere

VFR-pilot information

VFR-pilot information VFR-pilot information VFR-pilot information Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesikkerheden og belyse områder, der er vigtige at være opmærksom på som VFR pilot, specielt

Læs mere

Luftrums-klasser. Over Nordsøen er det luftrums-klasse G op til FL 195.

Luftrums-klasser. Over Nordsøen er det luftrums-klasse G op til FL 195. VFR-PILOT INFO VFR-pilot info Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesik kerheden og belyse områder, der er vigtige at være opmærksom på som VFR pilot for at undgå uautoriseret

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014

Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Tag med til Warszawa i efterårsferien Busrejse i perioden 11. - 18. oktober 2014 Warszawa ligger smukt ved Wisla floden med ca. 3 mio. indbyggere. Den flotte gamle bydel kom på UNESCOs Verdensarvsliste

Læs mere

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035 Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 11.6.2016.

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter / / ~ Trafilestyrelsen Oonish Tronsport Authority PPL(A) Love og bestemmelser 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: Masterset: 6390 7567 ~Transportministeriet Spørgsmål l point: l ID: 69 Angiv kravene med

Læs mere

Praktiske oplysninger Götakanalen

Praktiske oplysninger Götakanalen Praktiske oplysninger Götakanalen Lad os gøre din ferie bedre. Götakanalen FDM travel 1 Ankomst De oplyste ankomsttider er ca.-tider, da vind, vejr og trafik på kanalen kan resultere i forsinkelser. Derfor

Læs mere

PPL(H) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 4991 Masterset: 6151

PPL(H) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 4991 Masterset: 6151 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: 4991 Masterset: 6151 Tekst7 Spørgsmål1 point: 1 ID: 70 Angiv minimumsflyvehøjden over et område, hvor et større antal mennesker er samlet i fri luft. a) b) c) d) Mindst

Læs mere

Program for L.A. s U12 On TOUR

Program for L.A. s U12 On TOUR Kære U12 forældre, Så er vi klar med det endelige program for vores tur til Prag i Påsken. Informationsmøde for drengene mandag kl. 17.30 Vi afholder informationsmøde mandag kl. 17.30-18.30 for drengene,

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

For luftfartøjer, der benytter Aarhus Airport, betales afgifter efter dette regulativ.

For luftfartøjer, der benytter Aarhus Airport, betales afgifter efter dette regulativ. Takstregulativ 2015 A. Almindelige bestemmelser 1 For luftfartøjer, der benytter Aarhus Airport, betales afgifter efter dette regulativ. Regulativet indeholder bestemmelser om startafgift, passagerafgift,

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

VFR-PILOT INFORMATION BEFLYVNING AF KONTROLLEREDE FLYVEPLADSER

VFR-PILOT INFORMATION BEFLYVNING AF KONTROLLEREDE FLYVEPLADSER VFR-PILOT INFORMATION BEFLYVNING AF KONTROLLEREDE FLYVEPLADSER VFR-pilot information Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesikkerheden og belyse områder, der er vigtige

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Ilulissat og Ilimanaq

Ilulissat og Ilimanaq Ilulissat og Ilimanaq At vågne op med direkte udsigt til Diskobugten er i sig selv en wauw oplevelse - og så ovenikøbet opleve hvaler! Det er næsten surrealistisk og man tror dårligt sine egne øjne. Varighed:

Læs mere

Høringsnotat. BL om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder

Høringsnotat. BL om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Notat Høringsnotat Dato 16. november 2015 BL om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Opera Cruise med DFDS Seaways til Oslo

Opera Cruise med DFDS Seaways til Oslo Opera Cruise med DFDS Seaways til Oslo 9.5-12.5 2013 I samarbejde med DFDS har vi i bestyrelsen fået udarbejdet en fantastisk Opera Cruise tur til Oslo til en meget rimelig og fordelagtig pris. Arrangementet

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 140/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 140/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 140/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Rom, 15.04. 18.04.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt 8.790 kr. Forsinket afhentning på hotellet på hjemrejsedagen,

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET

AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET AKTIONÆRTUR TIL SLOVAKIET Torsdag d. 9.6.2016 Rejsens dato: 9. 12.6.2016 TURENS PROGRAM Kl. 10:20 Afgang fra Hamburg lufthavn mod Wien med flyselskab AUSTRIAN AIRLINES Kl. 11:55 Kl. 13:30 Ankomst til Wiens

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 11 FLYVNING NR. 02 DATO: 06.03.2006 Emne: PFT-teori 2006. Hermed fremsendes

Læs mere

5 dagstur med bus til Berlin

5 dagstur med bus til Berlin 5 dagstur med bus til Berlin Udrejse: Søndag d. 10. juni 2012 Hjemrejse: Torsdag d. 14. juni 2012 Hotel: Berlin Mark Hotel 4 stjernet Hotel Meinekestrasse 18-19 D10719 Berlin www.berlinmarkhotels.de Vi

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Studietur til Samernes land

Studietur til Samernes land info@ Studietur til Samernes land Inkl. besøg på Jokkmokks marknad 6. 11. februar 2019 Fra Billund Rejse nr. C-14 Nordlys I anledningen af Foreningen NORDENs 100 års jubilæum i 2019, arrangerer Foreningen

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans

3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans 3-dages JAZZ-TUR til Fyn og Svendborg i 2017 med The Spirit of New Orleans Jazzmusik med The Spirit of New Orleans, 2 jazzkoncerter, 2 overnatninger i Svendborg god mad og sightseeing bl.a. i Svendborg

Læs mere

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015

Studietur til Dublin, 2c og 2d (58 elever), april 2015 Studietur til Dublin, og (58 elever), april 2015 (LP, NK, PC) DATO TID PROGRAM BEMÆRKNING Lørdag den 11.01.15 Afgang kl. 6.20 Ankomst kl. ca. 19 Afgang fra Thyhallen Ankomst til Dublin Bussen kører kl.

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Studietur l Tyskland november 2018

Studietur l Tyskland november 2018 Studietur l Tyskland 4.-11. november 2018 Ovenpå en meget speciel og på mange måder skidt sommer for landbruget er det måske en god idé at komme med på en studietur l Tyskland med flere spændende, faglige

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Studietur til Sverige, Finland, Rusland og Letland 27. oktober til onsdag 6. november (begge dage inkl.)

Studietur til Sverige, Finland, Rusland og Letland 27. oktober til onsdag 6. november (begge dage inkl.) ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Sverige, Finland, Rusland og Letland 27. oktober til onsdag 6. november (begge dage inkl.) Den årlige studietur - den femte af slagsen - går til Sverige,

Læs mere

Spørgsmålene indeholder flere emner, som ikke kræves til et egentligt PFT, og klubberne kan klippe i spørgsmålene, så det passer i den enkelte klub

Spørgsmålene indeholder flere emner, som ikke kræves til et egentligt PFT, og klubberne kan klippe i spørgsmålene, så det passer i den enkelte klub Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 21.4.2018.

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt.

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt. Søndag d. 13. oktober 2013 Dag 1 09.30 Fremmøde i Kastrup Terminal 3. Tjek ind skal forestås af den enkelte selv og være afsluttet senest kl. 11.35 Gruppen mødes i transithallen i Kastrup foran Lagkagehusets

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

DSvU. Antal spørgsmål i prøven 24 Beståelseskrav 75% = 18 spørgsmål. Visual Approach Chart for EKEB. Navn:

DSvU. Antal spørgsmål i prøven 24 Beståelseskrav 75% = 18 spørgsmål. Visual Approach Chart for EKEB. Navn: Antal spørgsmål i prøven 24 Beståelseskrav 75% = 18 spørgsmål Til til rådighed 30 minutter Bilag Visual Approach Chart for EKEB Navn: 1. Du er på en flyvetur i Vestjylland og ønsker at flyve til Esbjerg

Læs mere

L-F Airsport maj 2008

L-F Airsport maj 2008 L-F Airsport maj 2008 Indhold: Nyt fra Lolland-Falsters Motorflyveklub Formanden orienterer Shell Flyvekort anno 1960 Kommende arrangementer: 1. januar 2008 Maribo Radio fik ny frekvens: 130,575 MHz. 17.

Læs mere

Dansk Svæveflyver Union

Dansk Svæveflyver Union Dansk Svæveflyver Union Radiofrekvenser Arnborg trafikleder 122,650 MHz skal anvendes tæt på pladsen Afgangsmelding 130,750 MHz senest 30 min. efter afgang Arnborg ankomst 122,650 MHz opkald senest 10

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 26 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: Uge 26: Lejrtur for hele skolen 28/6 kl. 11-12: Afhentning

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Alle papirer, der uddeles under kongressen, vil samtidigt være tilgængelige via foreningens hjemmeside.

Alle papirer, der uddeles under kongressen, vil samtidigt være tilgængelige via foreningens hjemmeside. 23. maj 2014 Praktiske oplysninger til kongressens delegerede Mødeplan Kongressen holdes efter følgende mødeplan: Tirsdag den 2. september 2014 10.30 12.00 Kongres 12.00 14.00 Frokostpause 14.00 18.00

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Nyhedsbrev (6) maj 2019

Nyhedsbrev (6) maj 2019 Nyhedsbrev (6) maj 2019 Så ligger programmet for korrejsen til Dolny Kubin fast med reservation for aflysninger, uforudsete hændelser og lign. Onsdag d 29. maj: Mødetid Svendborg Midtbyhallen: kl 11.45

Læs mere

Kære nystartende studerende på Bygningsdesign.

Kære nystartende studerende på Bygningsdesign. Kære nystartende studerende på. Velkommen som studerende på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og tillykke med din optagelse på Civil. Vi ved, at der kommer rigtig mange breve i postkassen for tiden og

Læs mere

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur

Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015. En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur Petanque-rejse til Bourgogne 1.-8. juni 2015 En aktiv petanquerejse med spil og fransk kultur En rejse der er udfærdiget i samarbejde med formændene for Pétanque Bourgogne og de lokale klubber. Der tilbydes

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

REDEGØRELSE. Dato / Tidspunkt (UTC): 6.5.2011 kl. 0454 2,5 NM vest for Aalborg Lufthavn (EKYT)

REDEGØRELSE. Dato / Tidspunkt (UTC): 6.5.2011 kl. 0454 2,5 NM vest for Aalborg Lufthavn (EKYT) HCLJ510000845 REDEGØRELSE Lufttrafikhændelse Dato / Tidspunkt (UTC): 6.5.2011 kl. 0454 Hændelsessted: Lufttrafiktjenesteluftrum: 2,5 NM vest for Aalborg Lufthavn (EKYT) Aalborg TMA, lufttrafiktjenesteluftrum

Læs mere

Invitation til generalforsamling i

Invitation til generalforsamling i Til medlemmer af Danske Råstoffer Maj 2016 Invitation til generalforsamling i Danske Råstoffer Fredag den 17. juni 2016 Hindsgavl Slot Kære medlemmer I indkaldes hermed til generalforsamlingsarrangement

Læs mere

MH CONSULTING ARRANGERER

MH CONSULTING ARRANGERER MH CONSULTING ARRANGERER Erhvervsrejse Marked og muligheder Til Novosibirsk (Den Sibirske region), Rusland Den 10-15. april 2016 Novosibirsk - marked og muligheder Rusland er det nærmeste BRIK - land,

Læs mere

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Kære 2.v, Hermed følger relevante informationer til jer og jeres forældre omkring studieturen. Temaet for studieturen er øst og vest, og de deltagende fag

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

IKAST SVØMME KLUB NORDEA MIDSOMMERCUP 2013

IKAST SVØMME KLUB NORDEA MIDSOMMERCUP 2013 IKAST SVØMME KLUB HAR FORNØJELSEN AT INDBYDE TIL NORDEA MIDSOMMERCUP 2013 I samarbejde med Nordea har ISK atter den glæde, at kunne indbyde klubberne til Midsommer Cup. 08. 09. juni 2013 Stævnet henvender

Læs mere

Dagsorden Træningslejr. Præsentation Formål med lejren Medbring mv. Træninger Sociale miljø Kontakt med svømmerne

Dagsorden Træningslejr. Præsentation Formål med lejren Medbring mv. Træninger Sociale miljø Kontakt med svømmerne Dagsorden Træningslejr Præsentation Formål med lejren Medbring mv. Træninger Sociale miljø Kontakt med svømmerne Præsentation Holdleder: Jette Hamann-Larsen Træner E1: Claus Erik Winberg-Rolsted Træner

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 02 Vedr. Instruktørkurser 2015. DATO: 12.01.15 Hermed fremsender

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

AOPA DMU inviterer til. Pilot Safety Days

AOPA DMU inviterer til. Pilot Safety Days AOPA DMU inviterer til Pilot Safety Days Den 25.-26. maj 2019 Herning Flyveplads EKHG Kære AOPA DMU medlem og ledsagere AOPA DMU præsenterer hermed til sit første Fly-In. Forhåbentligt bliver dette Fly-In

Læs mere

Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg kr kr. Direkte fly til Helsinki. Ankomst om formiddagen.

Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg kr kr. Direkte fly til Helsinki. Ankomst om formiddagen. Krydstogt på Østersøen Destination: Estland, Finland, Rusland, Sverige Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg 28. juni 3. juli 6 dage 10995 kr. Jens Worning Sørensen 990 kr. 4.

Læs mere

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur.

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Der er 5 spændende ture at vælge imellem. D. 10.6. kl. 12.30-18 Tur til Helsingørs Kulturværft m. Guidet rundvisning Pris: 100 kr. Der dækker turen, entre,

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Manual for rejseguider

Manual for rejseguider Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling...1 Afrejsebriefing...1 Ved afrejsen i København...1 Mødested...2 Fælles velkomst...2 Udlevering / tjek af billetter...2 Visum...2 Telefon...2 Check

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016

ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 ERHVERVSSTUDIETUR TIL BRATISLAVA 2016 Dato: fredag d. 22. april til søndag d. 24. april 2016 Fredag d. 22.4.2016 Kl. 09:00 Direkte fly fra Billund med charter fly mod Bratislava /* Kl. 10:45 Ankomst til

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN 2018 PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN Torsdag 13.9. Fredag 14.9. Lørdag 15.9. Søndag 16.9. Mandag 17.9 07.30: Mødetid i Billund, som I selv kommer til. 10.10: Afgang fra Billund HUSK:

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

Invitation Odense Svømmeklub og Dansk Svømmeunion har fornøjelsen af at byde jer velkommen til Åbne Nordiske Masters 2006

Invitation Odense Svømmeklub og Dansk Svømmeunion har fornøjelsen af at byde jer velkommen til Åbne Nordiske Masters 2006 Invitation Odense Svømmeklub og Dansk Svømmeunion har fornøjelsen af at byde jer velkommen til Åbne Nordiske Masters 2006 Hvornår: 7-8 oktober, 2006 Hvor: Vollsmose Svømmehal, 6 baner, 25 m, elektronisk

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014

Kandersteg. Nyhedsbrev Marts 2014 Kandersteg Nyhedsbrev Marts 2014 Kære Junior, trops- og klanspejdere (- og forældre) Den 28. juni 2014 tager vi på sommerlejr til Kandersteg International Scout Centre (KISC) i Schweiz. I skrivende stund

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Takstregulativ. ODE / EKOD Hans Christian Andersen Airport

Takstregulativ. ODE / EKOD Hans Christian Andersen Airport Takstregulativ ODE / EKOD Hans Christian Andersen Airport Dette regulativ er gyldigt fra 1. januar 2018 1. Generel information... 3 2. Startafgift... 5 3. Afgiftsnedsættelse... 6 4. Årskort... 7 5. Droner...

Læs mere

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100 Bestemmelser, der supplerer EU-forordning nr. 923/2012 (SERAforordningen) mm. I medfør af 153, stk. 1, jf. 52 og 149, stk. 10, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

TREKANTE NS TUR TIL TER APEL. 44 Wapen van Vlagtwedde International foil tournament for all ages. Saturday November 14 th and Sunday November 15 th

TREKANTE NS TUR TIL TER APEL. 44 Wapen van Vlagtwedde International foil tournament for all ages. Saturday November 14 th and Sunday November 15 th TREKANTE NS TUR TIL 44 Wapen van Vlagtwedde International foil tournament for all ages Saturday November 14 th and Sunday November 15 th 2015 TER APEL 2015 EN KLASSISK TREKANTEN BUSTUR. Fægtestævnet i

Læs mere

Sommer i Irland Juli 2007. Det jydske Haveselskab

Sommer i Irland Juli 2007. Det jydske Haveselskab Sommer i Irland Juli 2007 Det jydske Haveselskab Introduktion Irske haver har i en årrække været næsten ukendte i Danmark. Og det på trods af at der virkelig er nogle spektakulære haver at se. Hertil kommer,

Læs mere

VIGTIGE TING AT HUSKE PÅ

VIGTIGE TING AT HUSKE PÅ HOLDLEDERBREV 18. - 20. SEPTEMBER 2015 Så er det tid til årets Aktivlejr, som de fleste af jer allerede ved, er en tilbagevendende tradition i landsdel 1. En hyggelig lejr, hvor vi sover i telt, laver

Læs mere