Axiell Danmark. facebib. en vejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Axiell Danmark. facebib. en vejledning"

Transkript

1 Axiell Danmark facebib en vejledning 20. marts 2013

2 Indhold 1 Introduktion Forudsætninger Hvad kan man på facebib? Link til forsiden Linksamling (Leksikon) Link til Palles gavebod Link til EMU Log ind boks til UNI Login Huskelisten (Spanden) Mine data (Rygsækken) Profil Anmeldelser Udstillingsreol med nyindgåede materialer Søgning og præsentation af søgeresultatet Komplet visning Tips Opslagstavle Boks med link til Sjove bøger Boks med link til Seje bøger Boks med link til Serier Tavle med plads til generelle eller personlige beskeder Administration af facebib Administration af anmeldelser og vurderinger (stjerner) Godkend klage og slet anmeldelsen Afvis klagen og lad anmeldelsen stå Administration af vurderinger (stjerner) Administration af Tavlen på forsiden Generelle tekster til alle Personlige beskeder Bogmærker (35)

3 3.3.1 Linkssamling Sådan tilføjer man en ny kategori eller underkategori Slet en eksisterende kategori Sådan tilføjer man et nyt link Ret eksisterende link Slet et eksisterende link Kontrol af eksisterende link Installation Nye/andre forsider (35)

4 1 Introduktion En ny og mere brugervenlig variant af DDElibra Web Professionel, facebib har set dagens lys. facebibs målgruppe er eleverne, og den præsenterer skolebiblioteket/læringscentret mere dynamisk, i et friskere layout, samt giver eleverne mulighed for selv at bidrage med input bl.a. i form af anmeldelser og vurderinger af bøger. Brugernes egen profil kan også personificeres i form at et foto. Der er adgang til Seje bøger, Serier, Sjove bøger og nyhedslister samt mulighed for at vise generelle eller personlige meddelelser fra biblioteket. Grundfunktionerne i denne version er de samme som i den ordinære udgave af Web Professionel. Dvs. man kan søge, få vist hvor titlerne står henne, om de er hjemme eller ej, reservere osv. Lånerne kan også logge ind og se deres lånerstatus, se deres reserveringer, forny osv. facebib indeholder mange nye spændende funktioner, hvoraf flere præsenteres allerede på forsiden, mens andre findes længere nede i systemet. facebib administreres dels på siden selv vha. en separat url og tilhørende dedikeret administrator login, dels i DDElibra og/eller Web Professionel. 1.1 Forudsætninger Det er en forudsætning, at skolen har UNI Login modulet aktiveret for at kunne bruge facebib, idet log-in KUN kan ske via UNI Login. For at få fuldt udbytte af facebib kræves det, at skolen har adgang til webpubliceringsmodulet. Såfremt folkebiblioteket (og dermed skolerne) ikke allerede har modulet, kan skolerne få det implementeret separat. Ligeledes skal proceduren omkring natkørslen justeres, hvilket bestilles og afregnes. Denne implementering bestilles på Desuden skal facebib aktiveres af bibliotekets systemadministrator. Det gøres på install-siden, hvor man ud for hver HT-gruppe markerer feltet i kolonnen facebib og herefter klikker på Udfør for de interfaces, man vil have adgang til facebib på. Adgang til formidlingssiden sker via en ny url på formen 4 (35)

5 2 Hvad kan man på facebib? På forsiden præsenteres en del af de mange funktioner, som facebib indeholder. 1. Link til forsiden (Skolens navn) 2. Link til Linksamling (Leksikon) 3. Link til Palles Gavebod 4. Link til EMU 5. Log ind boks til UNI Login 6. Udstillingsreol med nyindgåede materialer 7. Søgefelt 8. Opslagstavle med de seneste vurderinger/anmeldelser 9. Boks med link til Sjove bøger 10. Boks med link til Seje bøger 11. Link til Serier 12. Tavle med plads til generelle eller personlige beskeder. 5 (35)

6 Herudover kan man også Søge, få vist søgeresultatet og få vist den enkelte titel i udvidet format Se sine lån, reserveringer, mellemværender, anmeldelser mv. 2.1 Link til forsiden Linket til forsiden med skolens navn, vises på alle sider og viser altid tilbage til forsiden af facebib. Biblioteket kan IKKE indsætte eget logo eller ændre linket. 2.2 Linksamling (Leksikon) Klikkes på menupunktet Linksamling vises en side indeholdende diverse links, som biblioteket selv har lagt ind via administrationsdelen. 6 (35)

7 Dog vil der ved leveringen af facebib være et link Leksikon til Den Store Danske Encyklopædi. Ønsker biblioteket at vise flere eller andre links, vil de skulle lægges ind manuelt, og de vil blive vist i en liste som vist ovenfor. Desuden vil linket Leksikon skifte til Linksamling. Beskrivelse af, hvordan denne side administreres, ses under Linksamling 2.3 Link til Palles gavebod Som standard leveres forsiden med menupunktet Palles gavebod. Ønskes dette link ændret sker det i den administrative del. Læs mere under Ret eksisterende link. 2.4 Link til EMU Som standard leveres forsiden med menupunktet EMU. Ønskes dette link ændret sker det i den administrative del. Læs mere under Ret eksisterende link 2.5 Log ind boks til UNI Login Låneren skal logge ind med sit UNI Login. Man kan IKKE logge ind med lånernummer, men kun UNI Login af sikkerhedshensyn. Når låneren er logget ind, ændrer log ind-boksen sig til at vise en velkomsthilsen Hej Hugin Hansen, et billede af låneren (såfremt vedkommende har uploadet et foto/billede af sig selv) samt til at vise Spanden. med indhold, hvis der er titler i huskelisten, samt en Rygsæk med link til Mine data. Velkomsthilsen Billede (evt.) Huskeliste (spand) Mine data (rygsæk) Log ud knap Det er ikke muligt at ændre i indstillingerne, således at der vises andet eller mere indhold i log ind-boksen end de ovenfor nævnte. Dvs. man ikke som tidligere kan få vist, om der er reserveringer klar til afhentning, om man har bøger, der skulle have været afleveret mv. 7 (35)

8 2.5.1 Huskelisten (Spanden) Ved klik på Spanden vises siden med de titler, vedkommende har lagt på Huskelisten. Hvis spanden er tom, ligger der ingen titler i huskelisten. Titlerne præsenteres som søgeresultatet med link til selve posten, mulighed for at reservere, fjerne fra huskelisten, oplysninger om titlen er tilgængelig, om der findes anmeldelser osv. 8 (35)

9 2.5.2 Mine data (Rygsækken) Ved klik på Mine data vises en oversigt med 5 faner: Udlån, Taskebøger, Reserveringer, Profil og Anmeldelser. Mine data er kun tilgængelig, når man er logget ind. Oplysningerne under fanerne Udlån, Taskebøger og Reserveringer er uændret i forhold til den oprindelige version af Web Professionel Profil Her kan låneren evt. uploade et billede af sig selv, som så f.eks. vises i Log ind-boksen, i forbindelse med egne anmeldelser osv. Billedstørrelsen må max være 20 kilobytes, mens der ingen begrænsninger er i filformatet. 9 (35)

10 Anmeldelser Her findes en liste over de titler, som låneren har anmeldt. 10 (35)

11 Ved at klikke på Ret får låneren adgang til at rette eller slette sin anmeldelse: 11 (35)

12 2.6 Udstillingsreol med nyindgåede materialer Reolen viser automatisk de senest indgåede materialer på biblioteket. Der vises kun titler, der har forsider. Titlerne vises i tilfældig rækkefølge en ny rækkefølge hver gang siden loades. På hylden er der placeret små effekter (taske, ridehjelm, bil, mobil osv.) mellem forsiderne. Disse effekter skifter også i tilfældig rækkefølge. Såfremt biblioteket selv har lagt en eller flere andre lister ind under kategorien Nyheder i webpubliceringsmodulet, vil det være den eller de lister, der vises her - i stedet for de senest indgåede materialer, som er nævnt oven for. Såfremt der er oprettet flere lister under kategorien Nyheder, så vises de i tilfældig rækkefølge 12 (35)

13 2.7 Søgning og præsentation af søgeresultatet Søgefeltet er placeret centralt øverst i midterste kolonne og efter at have angivet et søgekriterium tastes <Retur> eller klikkes på knappen Søg alt. Hvis man lader sin søgning stå et kort øjeblik, inden man klikker på Søg alt, vises diverse relevante søgeforslag, hvor man så kan udvælge et vha. klik med musen Mens søgningen foretages, vises et ganske kort øjeblik en ramme med teksten Der søges på. 13 (35)

14 Søgeresultatet præsenteres i venstre brede kolonne. Default vises 12 titler på første side under fanen Alt med mulighed for kun at vise Skønlitteratur eller Faglitteratur ved efterfølgende at vælge en af de nævnte faner. Søgeresultatet præsenteres med klikbar forside (eller dummy forside), titel, forfatter, ikon for materialetype note, samt mulighed for at reservere, tilføje til kurv, oplysninger om evt. anmeldelser, vurderinger og tilgængelighed (hjemme/ikke hjemme). Formatet er ikke konfigurerbart. Dog kan brugeren skifte mellem to forskellige visninger vha. de to ikoner til venstre for fanen Alt. Default er listevisningen. 14 (35)

15 Ved at klikke på ikonet med de 4 hvide felter, skifter man til galleri-visning, hvor forsiderne vises 3 ad gangen side om side: Desuden angives øverst i søgeresultatet, hvor mange titler, der vises og selve søgeargumentet. Desuden er der mulighed for at bladre videre til de næste 12 titler. Man kan også her reservere eller tilføje titlen til kurven. Såfremt der er angivet et ikon vil der være en anmeldelse på titlen. Ønsker man at få flere oplysninger om titlen, gøres det ved at klikke på forsiden eller titlen. Herefter vises titlens i udfoldet format = komplet visning. 15 (35)

16 2.7.1 Komplet visning På siden med titel-oplysningerne får man flere oplysninger om titlen. Her kan man ud over at se forsiden, titel, forfatter, note og emneord, også reservere titlen, tilføje den til kurven, skrive en anmeldelse og give den stjerner samt evt. læse og rapportere andres anmeldelser. Der vises endvidere ikoner, såfremt der findes en anmeldelse på titlen (arket med pennen), evt. ventetid (det røde ur) og huset (rødt eller grønt afhængig af om titlen er hjemme eller ej): Man kan også se, hvor materialet befinder sig, umiddelbart under forsiden Find materialet her. 16 (35)

17 Når låneren er logget ind, kan han/hun tilføje en anmeldelse af titlen ved at klikke på Skriv anmeldelse eller rette sin anmeldelse ved at klikke på Ret anmeldelse. Formularen udfyldes og der gives stjerner ved at klikke på dem. Anmeldelsen gemmes og er umiddelbart synlig for alle neden for posten. Man ser kun anmeldelser fra sin egen skole. Man kan klage over anmeldelsen, såfremt man finder den anstødelig, ved at klikke på Rapportér. Teksten på knappen Rapportér ændrer sig til Er blevet rapporteret. 17 (35)

18 Man får så beskeden Er blevet rapporteret efter at have klikket: Det er ikke muligt at begrunde klagen. Klagen vil så blive synlig for administratoren til behandling. Se afsnit 3.2 Administration af anmeldelser og vurderinger (stjerner) Tips Der findes ingen mulighed for avanceret/udvidet søgning. 18 (35)

19 2.8 Opslagstavle Midt på forsiden vises en opslagstavle, der automatisk viser 2 af de titler, der er blevet anmeldt. Titlerne skifter for hver ny visning af siden. Der vises forside, titel og evt. forfatter samt navn og evt. billede af anmelderen og så selvfølgelig selve anmeldelsen. Der vises altid 2 tilfældige anmeldelser, og siden kan ikke ændres, så der vises flere eller færre oplysninger. Nederst vises et link Alle anmeldelser, som fører til en side, hvor alle anmeldelser vises med den nyeste øverst. 19 (35)

20 2.9 Boks med link til Sjove bøger Ved klik på dette link bringes man til en side, hvor der ligger nogle lister med Sjove bøger. Ved leveringen af denne nye version vil der ligge en eller flere lister, som Axiell har lavet. Biblioteket kan selv lægge flere lister ind og slette de eksisterende via webpubliceringsmodulet - enten i Web Professionel eller i GUI en. Der findes en vejledning til, hvordan disse lister laves - i DDElibra. Ændringsbeskrivelse. Håndbog. Version afsnit 3.8 Publicering. 20 (35)

21 2.10 Boks med link til Seje bøger Ved klik på dette link bringes man til en side, hvor der ligger nogle lister med Seje bøger. Ved leveringen af denne nye version vil der ligge en eller flere lister, som Axiell har lavet. Biblioteket kan selv lægge flere lister ind og slette de eksisterende via webpubliceringsmodulet - enten i Web Professionel eller i GUI en. Der findes en vejledning til, hvordan disse lister laves -i DDElibra. Ændringsbeskrivelse. Håndbog. Version afsnit 3.8 Publicering 21 (35)

22 2.11 Boks med link til Serier Ved klik på dette link bringes man til en side, hvor der ligger nogle lister med Seriebøger. Ved leveringen af denne nye version vil der ligge en eller flere lister, som Axiell har lavet. Biblioteket kan selv lægge flere lister ind og slette de eksisterende via webpubliceringsmodulet - enten i Web Professionel eller i GUI en. Der findes en vejledning til, hvordan disse lister laves - i DDElibra. Ændringsbeskrivelse. Håndbog. Version afsnit 3.8 Publicering 22 (35)

23 2.12 Tavle med plads til generelle eller personlige beskeder På tavlen på forsiden kan personalet skrive beskeder til eleverne. Generelle beskeder til alle eleverne skrives i administrationsmodulet (se afsnit 3.2): Såfremt der er lagt flere beskeder ind, skiftes der automatisk mellem de forskellige beskeder, når siden loades. Er der slet ingen beskeder lagt ind, vil der vises forskellige skiftende billeder (hjerte, matematikformel mv.) Bibliotekets personale kan også lægge en personlig besked til eleven. Denne besked skrives enten i Web Professionel (i notefeltet Besked til låner under Ret låner) eller i GUI en (i Notefeltet i lånerregisteret): Hvis der er en ny personlig besked, som eleven ikke har læst, så vises knappen Har læst. Når eleven klikker på den, vises beskeden ikke mere. Læs mere om de forskellige former for beskeder under Afsnit 3.2 Administration af tavlen på forsiden. 23 (35)

24 3 Administration af facebib Siden administreres i den samme brugergrænseflade, som eleven ser. Man kommer til den administrative del ved at 1. indsætte admin/ til sidst i urlen fx 2. logge ind med det administrative brugernavn og den adgangskode, som man i forvejen anvender, når man logger ind i bib adgangen Når man er logget ind, får man adgang til denne side - med fire faner 24 (35)

25 Anmeldelser, hvor man administrerer /behandler de evt. klager over anmeldelser, der er kommet ind Artikler, hvor man skiver de generelle meddelelser, der vises på tavlen på forsiden Bogmærker, hvor man kan tilføje, ændre eller slette links til de tre link-oversigter på forsiden: Leksikon, Palles Gavebod og EMU. Installation, hvor man kan genoprette de standardlister, der vises ved leveringen af systemet under Serier, Sjove og Seje bøger 3.1 Administration af anmeldelser og vurderinger (stjerner) Her kan man se en oversigt over de klager, der er kommet over anmeldelser. Man kan behandle klagerne enten ved at godkende klagen og derved slette anmeldelsen - eller ved at afvise klagen og lade anmeldelsen stå. Personalet skal med jævne mellemrum gå ind på denne side for at kontrollere, om der er indkommet klager. Det er ikke muligt at få eller lignende om, at der ligger klager til behandling. Oversigten viser materialets titel, hvem der har skrevet anmeldelsen oprindeligt, datoen for anmeldelsen samt et link Ret til behandling af klagen 25 (35)

26 3.1.1 Godkend klage og slet anmeldelsen Er personalet enig i den fremsendte klage og vil slette anmeldelsen, så: Klik på linket Ret Skriv evt. en besked til den, der oprindelig skrev anmeldelsen i feltet Besked til eleven.( Se evt. afsnit 2.12 om personlige beskeder til låneren.) Klik på knappen Slet nederst Anmeldelsen forsvinder fra titlen og fra oversigten over indkomne klager Afvis klagen og lad anmeldelsen stå Klik på linket Ret Sæt hak ud for feltet Godkendt Klik på Gem Anmeldelsen bliver stående og forsvinder fra oversigten over indkomne klager Administration af vurderinger (stjerner) Det er ikke muligt for personalet at administrere (fjerne eller tilføje) vurderinger (stjerner). Ønsker en elev derimod at ændre sin angivelse af stjerner til en titel, søges titlen frem under Mine data, og man klikker igen på det antal stjerne, man vil have. 26 (35)

27 3.2 Administration af Tavlen på forsiden Generelle tekster til alle Under fanen Artikler kan personalet angive en tekst, der skal vises til alle på forsiden af facebib. Man skiver en tekst i formularen, markerer om den skal være aktiv eller ej, tilføjer en evt. aktivperiode (i formen DD.MM.ÅÅÅÅ eller vælger i kalenderen) og afslutter med at klikke på Gem. Teksten kan indeholde max. 132 tegn., hvis det hele skal kunne læses på tavlen. Skrifttypen på teksten kan IKKE ændres. Der kan kun vises én tekst ad gangen. Selv om flere tekster er vist på oversigten nedenfor som aktive, vises der kun en af teksterne ad gangen. Der skiftes mellem teksterne tilfældigt. Såfremt man ønsker teksten slettet, markeres den ud for Vælg og herefter klikker man på Fjern artikler. Herefter vises teksten på forsiden: 27 (35)

28 3.2.2 Personlige beskeder Bibliotekets personale kan også lægge personlige beskeder til eleven. De skrives enten i Web Professionel (i notefeltet Besked til låner under Ret låner) eller GUI en (Notefeltet i lånerregistret) eller via fanen Anmeldelser Ret Anmeldelser: Personlige beskeder overtrumfer altid Generelle beskeder. Findes der en personlig besked, har eleven mulighed for at klikke på knappen Har læst, hvorefter beskeden ikke vises længere. Personalet kan i Web Professionel se, at beskeden er læst ved, at der vises et lille + foran selve teksten. Ønsker personalet, at teksten skal vises for elevenigen, fjernes det lille + igen: 28 (35)

29 3.3 Bogmærker Under fanen Bogmærker kan man redigere de links, der ligger på forsiden. Det drejer sig om links til Linkssamling Leksikon Palles Gavebod EMU Linket til forsiden her DDElibra Biblioteket (hos jer vil der stå skolens navn) går til forsiden og kan ikke ændres - og der kan heller ikke indsættes et logo Linkssamling Når facebib leveres, vil fanen Bogmærker se således ud: Ønsker man at bevare de 3 standardlinks øverst (Leksikon, EMU og Palles gavebod), skal man ikke ændre noget på denne side. Ønsker man derimod at tilføje flere links, sker det ved, at man opretter nogle kategorier og herunder tilføjer nogle links. Derved dannes et helt nyt menupunkt Linksamling med en tilhørende helt ny side. Se eksemplet nedenfor, hvor der ud over standardlinks også er oprettet kategorierne Dansk og Nyheder: 29 (35)

30 Ud for hver kategori/underkategori er antallet af links angivet i parentes. Man kan åbne/lukke hver enkelt kategori-folder ved at klikke på folderikonets + eller -. OBS: Man kan IKKE ændre linket til eller navnet på Linksamling (under Standardlinks), men man kan godt ændre både menupunkt OG link til EMU og Palles Gavebod Sådan tilføjer man en ny kategori eller underkategori Man kan tilføje en kategori ved at klikke på ikonet med det store +, der ligger øverst til venstre på siden lige over Standardlinks: Angiv et navn i feltet Kategori Klik på Send og luk 30 (35)

31 Den nye kategori lægger sig alfabetisk blandt de øvrige kategorier. Dog ligger Standardlinks ALTID øverst (hvilket der ikke kan ændres på). Ønsker man at oprette en ny underkategori, gøres det ved at klikke på ikonet med det røde +, der ligger ud for hver hovedkategori herunder fx Dansk: Angiv et navn i feltet Kategori Klik på Send og luk Den nye underkategori lægger sig alfabetisk blandt de øvrige underkategorier Slet en eksisterende kategori Klik på ikonet med skraldespanden til højre for den kategori, der ønskes slettet. Der stilles IKKE et kontrolspørgsmål p.t., men kategorien og eventuelle links, der måtte ligge herunder, forsvinder umiddelbart Sådan tilføjer man et nyt link For at tilføje et nyt link arbejder man med ikonet med kæden, der er markeret nedenfor: Klik på ikonet med kæden ud for en kategori (fx Dansk som vist ovenfor) Eller Klik på ikonet med kæden ud for en underkategori (fx Dansk for 4. klasse som vist ovenfor) 31 (35)

32 Hvis man fortryder og vil annullere/lukke pop up-vinduet, skal man enten tryk på Annuller eller tryk på <ESC> på tastaturet. Giv dit link en titel Indsæt en url UDEN hhtp:// eller foran. Dvs. f.eks. Tilføj evt. en beskrivelse i feltet Indhold Klik på Send og luk Linket tilføjes nu den samlede oversigt her under hovedkategorien Dansk: Ret eksisterende link Dobbeltklik på det link, der ønskes ændret Et pop up-vindue vises: 32 (35)

33 Ret det eller de felter, der ønskes ændret Klik på Send og luk Slet et eksisterende link Klik på ikonet med skraldespanden til højre for det link, der ønskes slettet. Der stilles et kontrolspørgsmål: Hvis man svarer Ja, så forsvinder linket umiddelbart Kontrol af eksisterende link Tjek et eksisterende links validitet ved at klikke på tjek-ikonet Linket åbnes i samme vindue og man kan kontrollere, om det stadigvæk er det ønskede link. 33 (35)

34 3.4 Installation Denne fane indeholder p.t. funktionen Opret lister. Denne funktion genopretter de standardlister, der anvendes under Serier, Sjove bøger og Seje bøger. Ved klik på Opret lister, gendannes de oprindelige standardlister. De lister, man selv har oprettet, forbliver uændrede. 34 (35)

35 4 Nye/andre forsider Hvis man er logget på som administrator, er det muligt at tilføje forsider til de titler, der mangler eller ændre en eksisterende forside. Dette gøres fra fuld visning ved at dobbeltklikke på forsiden (eller den manglende). Derefter bliver man bedt om vælge en forside, og den vil så bliver lagt lokalt på serveren. Hvis man ønsker at slette den igen dobbeltklikker man igen, imens man holder "skift" nede. 35 (35)

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

QUICKGUIDE TIL XMEDIA QUICKGUIDE TIL XMEDIA 1 UPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL "MINE MAPPER" 2 ARBEJD MED EN SKABELON 3 OPRETTELSE AF PDF 4 ÅBN OG ARBEJD VIDERE MED EN SKABELON 1 OPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL MINE MAPPER Opret

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

DDElibra Håndbog DDElibra GO

DDElibra Håndbog DDElibra GO DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-06-03 Version 9.11.50 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND INDHOLDSFORTEGNELSE Login og ændring af adgangskode 2 Oprettelse/redigering af artikler 3 Indsæt billede i en artikel 7 Sæt et link i en artikel 13

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 6.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til at du kommer på Min Tid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige Netprøver.dk Brugervejledning til Eksamensansvarlige 11. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Forberedelser før prøvedagen... 4 2.1 Sådan logger du på www.netprøver.dk... 4 2.2 Sådan godkender du indlæsninger

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Tabulex TEA

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Tabulex TEA Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra Tabulex TEA 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Aftale om levering af data... 3 2 Importer brugerdata... 5 2.1 Automatisk import... 5 2.2 Manuel import... 6 3

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer Netprøver.dk Brugervejledning til Brugeradministratorer 8. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Login... 4 3 Brugeradministration... 5 3.1 Tilføj bruger... 7 3.2 Tilføj mange brugere... 8 4 På prøvedagen:

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til medarbejdere 4. september 2015 Side 1 af 23 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Check-in... 4 2. Her og nu... 5

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S

Læsehuset hjælp. Læsehuset 1.0. Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Læsehuset hjælp: Læsehuset 1.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.46, 24. februar 2009 Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Læsehusets

Læs mere

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet).

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Wipigo Galleri. Brugsforvirring Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Kategorier/Gallerier/Albums, flere benævnelser for den samme ting.

Læs mere

Tabulex Forvaltning. Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015

Tabulex Forvaltning. Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015 Tabulex Forvaltning Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Forvaltning?... 3 Log ind... 3 Min Side... 4 Beskeder... 4 Mine beskeder... 4 Mine fora...

Læs mere

Pronestor Catering. Modul 6. At bruge Pronestor Catering Side 6.0 6.5. Catering manager At bruge Bestillinger Side 6.1

Pronestor Catering. Modul 6. At bruge Pronestor Catering Side 6.0 6.5. Catering manager At bruge Bestillinger Side 6.1 Modul 6 At bruge Pronestor Catering Side 6.0 6.5 Catering manager At bruge Bestillinger Side 6.1 o Lås møder o Ordresøgning og historik o Rapporter og filtre At bruge Rapporter Side 6.2 o Udvælg rapporter

Læs mere

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider. Indholdsfortegnelse Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.... 2 Brugernavn og kodeord.... 2 Selve tekstbehandleren... 3 Indsættelse af billeder... 4 Metadata...

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Opgavestyring Workflow:

Opgavestyring Workflow: Opgavestyring Workflow: 1 2 Indholdsfortegnelse Opgavestyring... 1 Opret opgave... 3 1. Via skema... 3 2. Via kuffert... 3 3. Via menuen... 4 4. Via Find udbudte aktiviteter via udbudte undervisningsforløb...

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Herning Centerby Guide til Umbraco

Herning Centerby Guide til Umbraco Herning Centerby Guide til Umbraco marts 2016 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

Releasenote til Jobnet 12. august 2013

Releasenote til Jobnet 12. august 2013 Releasenote til Jobnet Vejledning til pr. Superbrugere 12. august 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Ghita Jensen, Lisbeth Dam og Kirsten Vestergaard Oprettet den 8. august 2013 Godkendt af Pia

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] Opret CV og Jobønsker på jobnet På Jobnets forside Jobnet.dk kan du oprette et CV. Det kan du gøre ved at oprette dig som bruger via linket Mit CV

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 2 AUTORISATION 4 3 ADGANG

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra KMD Elev

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra KMD Elev Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra KMD Elev 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Importer brugerdata... 4 2.1 Automatisk import... 4 2.2 Manuel import... 5 3 Når du har importeret, sker der følgende...

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Denne vejledning gennemgår: 1. Tilmelding Hvis det er første gang du er med i Pengeuge. 2. Log ind Hvis du var med i Pengeuge 2015 og allerede er oprettet.

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt

SØG Funktionalitet Beskrivelse Servicekald Leverance Noter Projekt SPECIFIKATION FOR PALLENEXT 21. december 2015, AFB Deadlines Mobil Søg og Alpha: 27. jun 2015 Beta: 10. sep 2015 0.5: 23. okt 2015 0.7: 20. nov 2015 Herefter releases for PN_0.9: 10. april 2016: Gruppefunktionalitet,

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN.

VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN. VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN. FOR AT LETTE PROCESSEN FOR DIG, DER SKAL TIL AT LÆGGE ARRANGEMENTER OP PÅ WWW.LUNGE.DK, HAR VI UDARBEJDET DENNE GUIDE. PÅ DEN MÅDE KAN DU

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring

Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring Vejledning: Oprettelse af en læringsaktivitet - E-læring Målgruppe: Campus katalogadministratorer Indhold: Denne vejledning giver dig et indblik i, hvordan du opretter en læringsaktivitet med læringsformen

Læs mere

UNI Login brugeradministration

UNI Login brugeradministration UNI Login brugeradministration - administration via central import 2. udgave, september 2010 UNI C 2010 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Hvem kan bruge denne vejledning?... 2 1.1 Hvordan

Læs mere

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 Kort gennemgang af planerne for de kommende versioner V. Ole Windeløv, Produktchef for Videndelingsystemer Hvordan ser vi markedet og udviklingen BørneIntra er i dag

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 9. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan logger du på netprøver.dk... 3 2.2 Sådan retter du din

Læs mere

WordPress 4.2+ Manual

WordPress 4.2+ Manual WordPress.+ Manual Indholdsfortegnelse Introduktion Log ind i din hjemmesides administration Skifte kodeord eller email Administrationen / Kontrolpanelet Dette er dit kontrolpanel. Administrationen sidemenu

Læs mere

Servicebrev BørneIntra 2.14 (Web og App)

Servicebrev BørneIntra 2.14 (Web og App) Til alle brugere af BørneIntra Servicebrev BørneIntra 2.14 (Web og App) Der vil være ændringer indenfor de nedenstående områder Side 1 af 26 Indhold 1. Ændringer i webdelen version 2.14... 3 1.1 Responsivt

Læs mere

SMART TRANSCRIPTION MANUAL

SMART TRANSCRIPTION MANUAL SMART TRANSCRIPTION MANUAL 1 Har du spørgsmål til programmet, så send en email til support@mirsk.com eller ring på 70 25 00 29 Vi ønsker rigtig god fornøjelse med Smart Transcription Healthcare TM Med

Læs mere

Contents. WorkZone Process 2013

Contents. WorkZone Process 2013 2013 Onlinehjælp WorkZone Process 2013 Contents Onlinehjælp til WorkZone Process 2013 3 Dokumenthistorik 4 Nyheder 5 Sådan starter du processer 6 Start proces i Captia Web Client 7 Start proces på basis

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du:

Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: Modul 1 Skolens netværk, skema og kommunikation i Lectio Efter gennemgangen af dette modul skal du: 1. Kende til skolens netværk og drev. Specielt dit personlige H-drev 2. Kunne se dit skema og dine lektier

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk Guide til webshoppen for bestillere/indkøbere 2 Indholdsfortegnelse Side 2-3 Log ind Side 6-7 Arbejd med din bestillingsliste Side 3-4 Find produkter Side 7-8 Bestil varer Side 5 Opret en bestillingsliste

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration...

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... 4 Nyheder... 4 Vedligeholdelse... 6 Ret

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Brugervejledning @venbuild Light

Brugervejledning @venbuild Light HÅNDBOG FOR SYSTEMADMINISTRATOR/REDAKTØR Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE OM @VENBUILD LIGHT... 3 ADGANG... 3 OVERSIGT OVER LÆRINGSOBJEKTER... 4 NAVIGATION... 5 OVERSIGT OVER VARIANTER... 5 OVERSIGT OVER EGNE

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, som skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Der

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Outlook 2010 Exchange-opsætning

Outlook 2010 Exchange-opsætning Manuel på Exchange 2010 (mailcloud.dk) Indledning Beskrivelse Med denne vejledning har du mulighed for manuelt at opsætte din Exchange konto i Outlook. Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook

Læs mere

Jobcenter Vinduet. Version 01.00 Light 2014

Jobcenter Vinduet. Version 01.00 Light 2014 Jobcenter Vinduet Version 01.00 Light 2014 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering 2014 Jobcenter vinduet Jobcenter vinduet giver mulighed for, at det enkelte jobcenter kan kommunikere direkte til

Læs mere

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk]

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] Opret din joblog Joblog på Jobnet.dk Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning. Med joblog får du

Læs mere

Vejledning til jobloggen

Vejledning til jobloggen Vejledning til jobloggen Aktiviteter, opgaver og andre fif Vejledning til frivillig registrering i jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside (www.foa.dk/a-kasse) Brug jobloggen som et aktivt redskab i din

Læs mere

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11 Indholdsfortegnelse 1. Sådan opretter du en konto i s kopi-/printsystem... 2 1.1 Opret kopi-/printkonto hjemmefra... 2 1.2 Aktivering af din kopi-/printkonto... 3 2. Sådan indbetaler du penge på din kopi-/printkonto...

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER KURSIST Generel vejledning for kursister Adgang til læringsportalen Du får adgang til LæringsPortalen via vores hjemmeside www.finansudd.dk eller via www.laeringsportal.dk

Læs mere

Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu. Opret en side:

Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu. Opret en side: Sådan opretter du en side og tilknytter den til dit biblioteks menu Opret en side: Log dig ind på hjemmesiden og klik på Tilføj indhold og dernæst på Side. Flere ting skal være udfyldt, før du kan få lov

Læs mere

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1 3.1 Introduktion til kanalen 1 3.2 Shift kanalside 1 3.2.1 Hvad er et spot? 2 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 3.2.4 Rediger et spot

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen 7. februar 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 BEMÆRKNINGSFELT... 4 2 UDDANNELSESPLANEN FOR ELEVER... 5 2.1 LOGIN...

Læs mere

Hvordan arbejder jeg med praktikforløbet?

Hvordan arbejder jeg med praktikforløbet? VEJLEDNING FOR PRAKTIKSTEDER Hvordan arbejder jeg med praktikforløbet? Indhold Praktikforløbet...2 Hvordan du arbejder i praktikforløbet...5 Åbne og redigere aktivitet:...5 Godkende en aktivitet...6 Dialogforum

Læs mere

Brugervejledning til Kvikbook

Brugervejledning til Kvikbook Feriefonden af 1979 for medarbejdere ved Aarhus Universitet Brugervejledning til Kvikbook Ivanna Rosendal, ivanna@econ.au.dk 14-10-2010 Indhold TRIN 1) LOGIN TIL KVIKBOOK... 3 1.1 FIND SIDEN... 3 1.2 OPRET

Læs mere

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Intro Hjemmesidens opbygning 1 Manual til Vandværksløsninger 1. Intro Hjemmesidens opbygning Intro Hjemmesidens opbygning 2 Hjemmesidens opbygning, som brugeren ser den Intro Hjemmesidens opbygning 3 Siden

Læs mere

Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen

Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen Vejledning Version 1.0 4. april 2016 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 4 1.1. Hvorfor rokort.dk?... 4 2. Web... 6 2.1. Adgang... 6 2.1.1. Ret din brugerprofil...

Læs mere

Vejledning til Køreprøvebooking. Borgerservice

Vejledning til Køreprøvebooking. Borgerservice Vejledning til Køreprøvebooking Borgerservice Indhold Login som borgerservice... 3 Opret køreskole... 3 Rediger køreskole... 4 Rediger kørelærer... 4 Opret prøveforløb til kørekort... 5 Betaling af prøveforløb

Læs mere

Tips & trick til at finde rundt på halvtolv.dk

Tips & trick til at finde rundt på halvtolv.dk AB Halvtolv, web-redaktionen 18. september 2012 Tips & trick til at finde rundt på halvtolv.dk Det kan ofte være en lidt sej kamp at finde rundt på en ny hjemmeside. Og tit bliver alle mulighederne ikke

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Du får personlig hjælp og svar på spørgsmål ved at kontakte podio@dn.dk

Du får personlig hjælp og svar på spørgsmål ved at kontakte podio@dn.dk Dato: 22. maj 2013 Til: DN s lokale afdelinger Sagsbehandler: Kathrine Hegelund, khe@dn.dk, 61 68 80 72. Vejledning til Podio Alle DN s lokale afdelinger har hver sit arbejdsrum i Podio. Her kan man finde

Læs mere

3456.78 123456 MANUAL TIL. Vvskatalogets alogets administrationssystem

3456.78 123456 MANUAL TIL. Vvskatalogets alogets administrationssystem 3456.78 123456 MANUAL TIL Vvskatalogets alogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du nemt i gang Side 5 Find frem til en vare Hierarkisøgning Side 6 Avanceret søgning

Læs mere

Import-vejledning Fra KMD Elev til UNI Login

Import-vejledning Fra KMD Elev til UNI Login Import-vejledning Fra KMD Elev til UNI Login - For UNI Login brugeradministratorer 6. udgave, juli 2008 UNI C 2008 Vermundsgade 5 2100 København Ø Tlf: 35 87 88 89 1 Bestil data fra KMD Elev... 2 2 Indlæsning

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Sådan opsætter du dit CompuBook bookingsystem med henblik på online salg via TouristOnline. Manual 2010 - version 2.0

Sådan opsætter du dit CompuBook bookingsystem med henblik på online salg via TouristOnline. Manual 2010 - version 2.0 Sådan opsætter du dit CompuBook bookingsystem med henblik på online salg via TouristOnline Manual 2010 - version 2.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDENDE FORKLARING...3 2. SÅDAN STARTER DU!...3 3. ADGANG

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard.

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard. Der oprettes én profil pr. gruppe. Altså hvis du er i gruppe med f.eks. tre andre fra din klasse, skal I oprette én fælles brugerprofil. Når I har oprettet jeres profil, kan I uploade billeder, dele videoer

Læs mere

ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning 02092015AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Manual for Jobmultimeter Bruger

Manual for Jobmultimeter Bruger Manual for Jobmultimeter Bruger 23. september 2013 Side 1 af 29 Indhold Generelt... 3 Sådan kommer du i gang... 3 Sådan logger du ind... 3 Mine data... 5 Mine data... 5 Sådan vedligeholder du informationer...

Læs mere

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Login Hver gang du ser en rød prik og en rød tekst, er det noget, du skal gøre! Når du ser en pære, er der et godt tip. Læs

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre ForældreIntra er en udvidelse af hjemmesiden. I modsætning til de øvrige dele af hjemmesiden, som er åbne for alle internetbrugere, så er ForældreIntra et beskyttet område, hvor kun forældre til elever

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Digital eksamen for studerende

Digital eksamen for studerende Digital eksamen for studerende Indhold Digital eksamen for studerende... 1 Information om eksamen... 1 Eksamenen er i gang... 3 Udfyldelse af besvarelsesinformationer... 4 Upload besvarelse... 5 Sådan

Læs mere

Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg. BookingPortal Brugervejledning

Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg. BookingPortal Brugervejledning Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg BookingPortal Brugervejledning 1 Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg Brugervejledning Til online BookingPortal http://su.bookingportal.com

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor 05.060 E-mail mailinglister i Revimentor Revimentor giver mulighed for at revisor kan benytte mailinglister til sende e-mails kunder eller kontaktpersoner hos kunder. Dette kan bruges til nyhedsmail eller

Læs mere

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Version: 2.0 Oprettet den 3. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. JOBNET PÅ MOBILEN... 3 1.1 FORBEREDELSE TIL BRUG AF JOBNET PÅ MOBILEN... 4 2. LOG

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere