KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE"

Transkript

1

2

3 KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE Med den følgende skoleplan vil vi fortælle lidt om ideerne og rammerne for Sportsefterskolen SINE, for at give dig og dine forældre mulighed for at vurdere, om denne skole er noget for jer. Sportsefterskolen SINE er beliggende i Løgumkloster og modtog det første hold elever i august Skolen har plads til 245 elever fordelt på 9. og 10. klasse. Sportsefterskolen SINE er startet af en gruppe personer med interesse for den frie skole og med baggrund i den brede ungdomsidræt. Skolen er uafhængig af politiske, religiøse og idrætslige organisationer. Skolen ligger midt i et af Danmarks smukke naturområder, omgivet af skov, og alligevel placeret midt i et veludstyret, moderne idrætscenter bl.a. 4 idrætshaller, boldbaner, kunstgræsbane, minikunstgræsbane, friluftsbad, tennisbaner og golf driving range. Som elev på skolen vil du komme til at bo på 4-mands-værelser med god adgang til toilet og bad. Du kommer til at bo i et hus med både drenge- og pigeværelser. Alle huse har tilknyttet en fast huslærer, som vil være kontaktlærer, og den lærer, der har forbindelse til dine forældre. BESØG SKOLEN Du har mulighed for at komme og se skolen på Efterskolernes Dag, som altid er den sidste søndag i september kl samt på Efterskolernes Aften, som altid er den anden onsdag i januar kl Derudover har vi besøgsaftener ca. én gang om måneden. Du kan tilmelde dig en besøgsaften på

4 SKOLENS PÆDAGOGISKE HOLDNING På Sportsefterskolen SINE vil du i samvær med jævnaldrende unge og 49 voksne komme til at deltage i et forpligtende fællesskab. Når man er sammen med så mange mennesker, er det vigtigt at stille visse krav, for at alle kan føle sig trygge og få så meget ud af opholdet som muligt. Overordnet burde vi kunne nøjes med 1 regel: Vi skal opføre os ordentligt. Men selvom alle et eller andet sted godt ved hvordan man opfører sig ordentligt, er man, med så mange mennesker fra vidt forskellige baggrunde og med vidt forskellige grænser, nød til at sætte nogle fælles og klare rammer for hvad man kan tillade sig. Alt dette hører du mere om til vores forberedelsesdage. Vi har dog et par klare regler som er indiskutable. Det er: 1) Tyveri medfører hjemsendelse. 2) Brug af hash og /eller andre euforiserende stoffer samt øl og spiritus medfører hjemsendelse. Dette gælder på skolen, såvel som til og fra skolen. Herudover er vi en røgfri skole. Det betyder for eleverne, at der ikke må ryges på skolen, eller når vi er nogen steder i skolesammenhæng.

5 UNDERVISNINGEN Det er for de fleste unge en meget stor oplevelse at være på en efterskole. Det at komme hjemmefra og stå på egne ben, og det at lære nye kammerater at kende i et trygt miljø, samtidig med at man uddanner sig inden for et område, der har ens interesse, udvikler og medfører ofte et samlet løft til glæde for det fremtidige voksenliv. Sportsefterskolen SINE tilbyder en gymnasialt rettet undervisning, der bogligt fuldt er på højde med folkeskolens. Undervisningen tilbydes på 9. og 10. klasses niveau, som afsluttes med Folkeskolens Afgangsprøve (FSA) og Folkeskolens 10. klasse. Nogle 10. klasses fag er niveauopdelt. Vi tilbyder ikke specialundervisning. Hvis eleven har modtaget specialundervisning tidligere, bedes dette meddelt skolen. Kvalitet er et nøgleord i al undervisning på Sportsefterskolen SINE, og vi har det mål, at du efter et år hos os vil være blevet dygtigere, fysisk og psykisk stærkere, socialt engageret samt mere nysgerrig og videbegærlig. Der vil være mindst 35 timers undervisning om ugen, hvoraf en del af disse er idrætslige fag. Undervisningen på Sportsefterskolen SINE er delt i følgende hovedområder: A) Sportslinjefag B) Almene undervisningsfag og orienteringsfag C) Fællestimer

6 A) SPORTSLINJERNE Fodboldlinjen Specifik fodboldtræning med individuel styrketræning, teknisk, taktisk, fysisk og mental træning i de perfekte rammer, hvor vi har vores egen kunstgræsbane. Du bliver undervist af vores super dedikerede fodboldtrænere med solide fodboldbaggrunde både spiller-, uddannelses- og trænermæssigt. Håndboldlinjen Udvikling af dig som håndboldspiller både teknisk, taktisk, fysisk og psykisk. Træning med gæstetrænere og vores egne dygtige og professionelle trænere. Badmintonlinjen Med udgangspunkt i dig laver vores højtuddannet trænerteam en alsidig og varieret træning med teknik og taktik, og hvor du kan udvikle dig fysisk, styrkemæssigt og mentalt. Danselinjen Få udvidet din danseopfattelse med forskellige stilarter, som floor work, modern dance, improvisation, ballet, jazz, hip hop og house. Du skal danse på flere dansestudier i Danmark og New York, og du bliver undervist af vores dygtige danselærere samt gæstelærere. Golflinjen Du vil blive undervist af en PGA pro træner, som er fast tilknyttet skolen. Vi har egen driving range, benytter Sønderjyllands Golfklub samt Ecco-farmens fantastiske indendørsfaciliteter. Du skal spille turneringer i Danmark og udlandet, bl.a. Atlanta.

7 Fitnesslinjen Dygtige og veluddannede instruktører og fysioterapeut vil du have til rådighed i din daglige træning. Vi træner styrke, cardio og indoor/outdoor funktionel og du undervises i teori. Skilinjen Som en del af opholdet bliver du uddannet Alpin Klub Instruktør (AKI), og kan derefter undervise for skiklubber. Du vil få undervisning i skiteknik i forskellige skidiscipliner, skiteori, førstehjælp og i hvordan man underviser på ski. Trænerne på skilinjen hører til blandt landets bedste på deres område, og du kan forvente de bedste betingelser for at rykke dit skiløb. Sportslinjerne er tildelt 5 ugentlige undervisningslektioner á 1,5 timer. På sportslinjerne vil du få en grundig og alsidig teoretisk og praktisk undervisning. Formålet med undervisningen er at dygtiggøre og udvikle dig såvel fysisk, som mentalt. Vi lægger vægt på, at du gennem aktiv deltagelse sammen med de øvrige på linjen er med til at præge undervisningen og planlægge timernes indhold. Samarbejdet mellem eleverne og linjelærerne er derfor højt prioriteret og vil gå forud for den enkelte elevs præstationer. Du må dog meget gerne have personlige ambitioner. Der kræves ingen specielle forudsætninger for, at du kan vælge dig ind på sportslinjerne. Det eneste, der kræves er, at du skal være nysgerrig, indstillet på målrettet træning og højt dedikeret til din sport. Fysioterapeut Vi har en fysioterapeut på skolen, som diagnosticerer og behandler skader i det omfang, det er muligt.

8 B) ALMENE UNDERVISNINGSFAG Følgende fag er obligatoriske på Sportsefterskolen SINE: 9. klasse 10. klasse Dansk Matematik Fysik Historie Samfundsfag Biologi Geografi Idræt Engelsk Tysk eller fransk Dansk Matematik Engelsk Valgfag Fysik Tysk både 10FP og Goethe Deutsch Fransk Du indstiller dig til Folkeskolens Afgangsprøve (FSA) eller FS10 i fagene. International 10. klasse Sportsefterskolen SINE tilbyder Cambridge International Examinations til 10. klasse. De unge i dag skal kunne begå sig i en globaliseret verden, og over hele verden ses en tendens mod engelsksproget undervisning. Cambridge International Examinations er internationalt anerkendt, hvilket betyder at elever med Cambridge bevis har adgang til udenlandske uddannelsesinstitutioner. (International General Certificate of Secondary Education - IGCSE) Engelsk som undervisningssprog er ligeledes blevet mere udbredt i Danmark, så ved at vælge Cambridge linjen på Sportsefterskolen SINE, står eleven med et solidt udgangspunkt for den fremtidige uddannelse.

9 Cambridge linjen er for den engagerede elev, der har lyst til at udvikle sig fagligt - både på det naturvidenskabelige og humanistiske område. Undervisningen foregår på engelsk - dansk og tysk undtaget - så det anbefales at elevens engelske kundskaber er gode både mundtligt og skriftligt. Sportsefterskolen SINE tilbyder følgende Cambridge fag: IGCSE English - Second Language IGCSE Mathematics IGCSE History IGCSE Global Perspectives IGCSE Combined Science Andre fag i den internationale klasse: Dansk (dansk FS10) Goethe Deutsch Udover de obligatoriske fag dansk, English, History og Mathematics, vælger eleven enten Science eller Global Perspectives man må gerne vælge begge fag. Goethe Deutsch er et valgfag i både 10. klasse og Cambridgeklassen. Eleverne tager eksamen i alle de fag, som de får undervisning i. Der betales for Cambridge International Examinations og prisen er kr. Prisen for Goethe Deutsch er 800 kr. Det er muligt at springe over på almindelig 10. klasse FS10, men det skal ske inden efterårsferien. Vi tilbyder at arrangere en rejse for Cambridgeeleverne til et engelsktalende land i Europa. Til denne rejse er der egenbetaling på kr ,- svarende til 50% af rejseudgifterne.

10 C) FÆLLESTIMER Fællestimer er timer i ugeskemaet, hvor du blandt andet kan komme til orde med ønsker og problemer. Alle på skolen er ansvarlige for, hvordan fællesskabet kommer til at fungere. Det er derfor vigtigt, at du er parat til tage et medansvar, og at du lever aktivt med i skolens hverdag. Dine meninger og ideer er vigtige og nødvendige og vil blive taget alvorligt. Kun på denne måde kan vi sammen forsøge at skabe en skole, hvor fællesskabets interesser går forud for den enkeltes. Fællestimerne indeholder diskussion om aktuelle emner, dansk kultur, historiefortælling eller andre emner, som har interesse for fællesskabet.

11 IT Alle elever medbringer en bærbar PC/MAC, da meget kommunikation og opgaver foregår via internettet (elevintra/facebookgrupper) samt egen ipad minimum version 4, som bruges i undervisningen. Eleverne finansierer selv de apps, som bruges i tilknytning til skolens fag, hvilket svarer til ca. kr. 200,- Der er trådløst netværk over alt på skolen. Kommunikation mellem skole og hjem foregår via forældreintra. ÅRETS RYTME Et skoleår på sportsefterskolen SINE består af 43 skoleuger. Skoleåret starter i begyndelsen af august og slutter i slutningen af juni. Weekend 4 weekender om året er der hjemrejseweekend. Disse weekender er forlænget med en hverdag, som kan benyttes til f.eks. læge- og tandlægebesøg. Almindelige weekender starter fredag kl I disse weekender må du gerne rejse hjem. Gør du dette, skal du komme tilbage på skolen søndag mellem kl og SINE sørger for bustransport mod betaling fra skolen til Rødekro station fredag eftermiddag og retur igen søndag aften. Hvis du vælger at blive på skolen, kan du sammen med de andre elever og vagtlærere planlægge weekendens aktiviteter og forløb.

12 Et antal weekender er temaweekender, som elever og lærere vil planlægge i fællesskab. Brobygning Der er 1 uges obligatorisk brobygning for 10. klasserne. Temauger 2 uger om året vil den almindelige undervisning udgå til fordel for temauger, hvor der arbejdes med et gennemgående projekt eller et undervisningstema. Praktisk arbejde I 43 uger er skolen vores fælles hjem. Derfor har vi alle et fælles ansvar for, at alle de praktiske ting i hverdagen fungerer. Vi har ikke ansat personale til at varte os op, så alle nødvendige arbejdsopgaver må udføres i fællesskab. Det drejer sig bl.a. om rengøring, oprydning, køkkenarbejde, madlavning samt andet praktisk arbejde. En uge om året vil du derfor blive taget ud af undervisningen for at deltage i køkkenarbejdet. Rejser Vi gør meget ud af vores sports- og kulturrejser på SINE. Du kan bl.a. opleve linjerejser til: New York Atlanta Beijing Liverpool Bangkok Nordamerika Hele skolen tager på skirejse til Østrig, og Cambridge klasserne tager på sprogrejse.

13 DAGENS RYTME En dag på efterskole er fyldt med mange forskellige gøremål, hvor du vil være i gang fra tidlig morgen til sen aften. I løbet af dagen ligger der ca. 4 modulers undervisning, 8 lektioner. Om aftenen er der tid til mange forskellige aktiviteter. Det er dig og dine kammerater, der i fællesskab med vagtlæreren arrangerer de aktiviteter, der vil foregå om aftenen. Der er afsat en time om dagen til lektielæsning. I denne time skal du være på dit værelse, eller lektiecafé og du skal være med til at sikre, at der er ro på skolen til at læse. En halv times oprydning på dit værelse og i huset er dagligt påkrævet. Vask Du kan vaske på skolen. Vaskepoletter købes på lærerværelset eller kontoret.

14 TILMELDING OG ØKONOMI Tilmeldingen til Sportsefterskolen SINE sker ved at sende et ansøgningsskema. Inden 2 uger får du bekræftelse på, om du er optaget eller på venteliste. Er du optaget, opkræver vi et indmeldelsesgebyr på kr ,00 straks efter tilmeldingen. Optagelsen er endelig, når indmeldelsesgebyret er betalt. Dette gebyr bliver ikke tilbagebetalt. Det koster kr ,- om ugen at gå på Sportsefterskolen SINE i skoleåret 2016/2017. Beløbet er incl. dragt, skiekskursion til Østrig og kulturrejse i udlandet. Beløbet dækker alle udgifter i forbindelse med skoleopholdet: materialer, bøger m.m. Du skal selv have skriveredskaber, lineal og lommeregner med. Vi sørger for ansøgning om statsstøtte til delvis dækning af elevbetalingen. Papirer fremsendes inden skolestart. 1. maj inden skolestart opkræver vi et gebyr på kr ,- som fratrækkes skolepengene. Såfremt der frameldes inden skolestart, modregnes kr ,- i afbrydelsesgebyr. Hvis opholdet afbrydes efter skolestart opkræves et afbrydelsesgebyr på et beløb svarende til 4 ugers elevbetaling uden fradrag af statslig elevstøtte uanset om udmeldelsen sker på elevens, hjemmets eller skolens foranledning. Der er ekstra betaling på skilinjen i alt kr ,-. De betales af 2 rater den 1. september og 1. februar i skoleåret.

15 Skolen får hvert år en pulje til individuel supplerende støtte, som vi kan bevilge til forældre efter følgende kriterier: Hvis familiens situation præges af sygdom, arbejdsløshed eller lignende. Hvis man er eneforsørger med særlige forhold, og med en indkomst der giver maksimum statsstøtte og der ikke er anden supplerende støtte fra elevens hjemkommune. Hvis man er elev fra udlandet f. eks. det øvrige Skandinavien eller Sydslesvig. Hvis man får væsentlige ændrede indkomstforhold i forhold til beregningsåret, kan vi bevilge ekstra støtte i forhold til den nye økonomiske situation. Hvis der er særlige omstændigheder, der ud fra en konkret vurdering giver anledning til, at der kan udbetales støtte. Hvis familien har flere børn på efterskole samtidigt. Hvis du vil have skolens årsbog (blå bog) koster den 200,- kr. Ferie, fridage, hjem på en tænker. Eleven kan som udgangspunkt ikke fritages for undervisning/ophold på skolen i flere dage uden for skolens ferier. Ved et sådant afbræk af opholdet er skolen ikke berettiget til tilskud fra staten i de berørte kursusuger, og der kan heller ikke ydes statslig elevstøtte. Tages eleven alligevel ud i nogle dage, indebærer det, at forældrene skal dække skolens tab i tilskud kr kr. og betale fuld elevbetaling kr , pr. berørt kursusuge. Det gøres opmærksom på, at f.eks. en forlænget ferie på to dage, vil udgøre en hel kursusuge. Det samme gør sig gældende, hvis skolen af forskellige grunde ser sig nødsaget til at sende eleven hjem på en tænker. Du har kun mulighed for at være på skolen i et skoleår.

16

KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE

KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE Med den følgende skoleplan vil vi fortælle lidt om ideerne og rammerne for Sportsefterskolen SINE, for at give dig og dine forældre mulighed for at vurdere, om denne skole

Læs mere

KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE

KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE Med den følgende skoleplan vil vi fortælle lidt om ideerne og rammerne for Sportsefterskolen SINE, for at give dig og dine forældre mulighed for at vurdere, om denne skole

Læs mere

SPORTSEFTERSKOLEN SINE Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Telefon +45 74744990 Fax +45 74745990 www.sine.dk sine@sine.dk

SPORTSEFTERSKOLEN SINE Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Telefon +45 74744990 Fax +45 74745990 www.sine.dk sine@sine.dk SPORTSEFTERSKOLEN SINE Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Telefon +45 74744990 Fax +45 74745990 www.sine.dk sine@sine.dk Kære kommende elev og forældre Med den følgende skoleplan vil vi fortælle lidt om ideerne

Læs mere

Det er: 1) Tyveri medfører hjemsendelse. 2) Brug af hash og /eller andre euforiserende stoffer samt øl og spiritus medfører hjemsendelse.

Det er: 1) Tyveri medfører hjemsendelse. 2) Brug af hash og /eller andre euforiserende stoffer samt øl og spiritus medfører hjemsendelse. KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE Med denne brochure vil vi fortælle lidt om ideerne og rammerne for Sportsefterskolen SINE, for at give dig og dine forældre mulighed for at vurdere, om vores skole er noget

Læs mere

KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE

KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE KÆRE KOMMENDE ELEV OG FORÆLDRE Med den følgende skoleplan vil vi fortælle lidt om ideerne og rammerne for Sportsefterskolen SINE, for at give dig og dine forældre mulighed for at vurdere, om denne skole

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Studieretninger med tilpasset skema til træning af idræt på eliteplan I sommeren 2008 begyndte vores første klasse på en særlig eliteidræts-studieretning,

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget som elev på Skyum Idrætsefterskole får du samtidig en opkrævning på 500,-. Beløbet er et rent indskrivningsgebyr,

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 16/17 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN INTROTUR Efter skolestart afholdes introdage og en introtur med overnatning, så I kan lære hinanden at kende. SKOLEREJSER Alle elever har mulighed for at deltage

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget som elev på Skyum Idrætsefterskole får du samtidig en opkrævning på 1000,-. Beløbet er et rent indskrivningsgebyr,

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2016-17 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KLASSE - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse 10. klassecentret Esbjerg Kommune Ribe Bramming Esbjerg En ny start på din videre uddannelse 10. klassetilbuddet i Esbjerg Kommune i skoleåret 2014/2015 Nyt miljø Nye fag Nye Lærere Nye kammerater Nye

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum.

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum. TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum.dk Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget

Læs mere

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole

10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole 10.klasse på Brenderup og Omegns Realskole Udvikling med tradition Demokrati, ledelse og samfund Brobygning til ungdomsuddannelser Internationalt islæt Idræt, natur og friluftsliv Stærk faglighed Brenderup

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2016/2017

Velkommen til skoleåret 2016/2017 Velkommen til skoleåret 2016/2017 E F T E R S K O L E N LINDENBORG Borrevejlevej 26, Lejre 4000 Roskilde Telefon 49 12 10 40 E-mail: kontoret@efterskolen.dk 1 Indhold INDLEDNING... 3 KONTAKT TIL SKOLEN...

Læs mere

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole

Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Bestemmelser og retningslinier for afgangsprøverne (eksamen) på Guldberg Skole Formålet med prøverne er at dokumentere, i hvilken grad eleven opfylder de mål og krav, der er fastsat for faget og uddannelsen.

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

Orienteringshæfte for Roholte Efterskole

Orienteringshæfte for Roholte Efterskole Orienteringshæfte for Roholte Efterskole 2010/2011 Praktiske oplysninger om Roholte Efterskole Adresse m.m. Vindbyholtvej 29 a 4640 Faxe Kontor: 56 72 55 58 Telefax: 56 72 55 76 E-mail: kontor@roholteefterskole.dk

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen 2015 Høng Gymnasium og HF Hvor finder jeg information om de enkelte fag? Det er god ide at vide besked om prøveformer og bedømmelseskriterier i de fag, man skal til eksamen i. Derfor

Læs mere

Side 1 af 10. Prøveperiode og prøvetidspunkter. kl. 9.00-10.00 FP9 Dansk, retskrivning (pilotforløb digital samt papir)1

Side 1 af 10. Prøveperiode og prøvetidspunkter. kl. 9.00-10.00 FP9 Dansk, retskrivning (pilotforløb digital samt papir)1 Orientering om folkeskolens prøver pa Midtskolen Denne orientering giver dig vigtig information om prøverne og viden om de regler der knytter sig til prøverne samt konsekvenser af eventuelle overskridelser

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC.

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC. LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! Giver dig et fremtidigt fundament Og åbner op for nye muligheder... VIAUC.DK/LAERERISKIVE

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT SNEKKERSTEN SKOLE INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT temalinjer i udskolingen 14/15 VEL KOM MEN 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SNEKKERSTEN SKOLE Efter sommerferien skal vi, på Snekkersten Skole, i gang

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til Handelsgymnasiet HHX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Klar til livet Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Handelsgymnasiet HHX Velkommen på handelsgymnasiet HHX Tættere på virkeligheden

Læs mere

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 MusikTeaterProduktion Om et øjeblik åbner teater og musikeleverne døren for dette års store forestilling: Insektliv I år samarbejder teater- og musiklinjen på Brøruphus

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Ugebrev. Denne uges undervisning Vi pløjed og vi såed. Nr.33, skoleåret 2014-15. dato 21/4 2015

Ugebrev. Denne uges undervisning Vi pløjed og vi såed. Nr.33, skoleåret 2014-15. dato 21/4 2015 Ugebrev Nr.33, skoleåret 2014-15. dato 21/4 2015 Denne uges undervisning Vi pløjed og vi såed I denne uge spillede eleverne landboere fra romerskjernalder til nutiden. På et stort kort kæmpede de i starten

Læs mere

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende

Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende Forældreinformation Velkommen i TRIF TRIF fodbold byder dit barn velkommen i TRIF fodbold. TRIF fodbold er en klub i positiv udvikling, som er fundamenteret i følgende grundlæggende værdier: Loyalitet

Læs mere

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk Velkommen til Nordfyns Gymnasium Gymnasiet STX Aftenens program 19.00 20.00 20.30 20.30 21.00 Velkomst, generel orientering 1. orientering om studieretninger 2. orientering om studieretninger Fagbasar

Læs mere

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS 10. klassehæftet for skoleåret 2016/2017 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune,

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere

Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer

Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer Præsentation Hvem er vi? Ca. 1050 elever Mellem 3 og 6 spor Vores forskellige huse en lille skole i den store skole De fysiske rammer Visionen Antvorskov Skole er en anerkendende og inkluderende virksomhed,

Læs mere

NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER NØRRE ALSLEV SKOLE 2014

NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER NØRRE ALSLEV SKOLE 2014 NØRRE ALSLEV SKOLE FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER REGLER OG RETNINGSLINJER PÅ NØRRE ALSLEV SKOLE 2014 Praktiske og proceduremæssigeforhold: 1. Prøveperiode og prøvetidspunkter for de skriftlige prøver DATO:

Læs mere

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse Børnepasningsorlov Januar 2005 FORORD 2 Både ansatte, selvstændige og ledige kan stadig få børnepasningsorlov, hvis barnet er født inden den 27. marts

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg.

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg. Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00 Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60 vestermarkskolen@svendborg.dk www.vester-markskolen.dk Vestermarkskolen Vestermarkskolen

Læs mere

VALGFAG i Ungdomsskolen

VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2015/16 i Ungdomsskolen Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2015/16

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Prøver i LU 07 gældende for perioden 2013-2016

Prøver i LU 07 gældende for perioden 2013-2016 VIA UC Læreruddannelsen i Aarhus, april 2014 r i LU 07 gældende for perioden 2013-2016 Grundlaget for prøverne er bestemmelserne i Studieordning for Læreruddannelsen i Aarhus samt Bekendtgørelse om prøver

Læs mere

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14

Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 Udbud af studieretninger ved Århus Statsgymnasium I skoleåret 13/14 2. fremmedsprog og kunstneriske fag har betydning for dine muligheder for valg af studieretninger. I skemaet nedenfor kan du ved at vælge

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

TalentCamp Sønderjylland 2015 Kolding Realskole

TalentCamp Sønderjylland 2015 Kolding Realskole TalentCamp Sønderjylland 2015 Kolding Realskole 09. - 12. januar 2015 TALENTCAMP SØNDERJYLLAND 2015 TalentCampDK afholder TalentCamp for talentelever i 8. og 9. klasse på Kolding Realskole den 09. 12.

Læs mere

Nyttige telefonnumre.

Nyttige telefonnumre. 2008-2009 Højboskolen Toftevej 53 8362 Hørning Tlf. 89 68 16 44 Fax. 89 68 16 34 E-mail: hojboskolen@skanderborg.dk Hjemmeside: www.hoejboskolen.dk Nyttige telefonnumre. Skolens kontor 89 68 16 44 SFO

Læs mere

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20 ÅRET I 10. KLASSE 2019/20 Vi har på Marstal Skole en god 10. klasse som vi er stolte af. Vi har de seneste år ændret vores tilbud, og arbejder løbende på at blive endnu bedre. Med vores erfaringer fra

Læs mere

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Aftenens program Velkomst v/ln Folkeskolereformen i overordnede træk v/ln Ny lov om lærernes arbejdstid og konsekvenser heraf v/ln Pause

Læs mere

Vejledning til fagvalg, aktivitetsfag og profilfag

Vejledning til fagvalg, aktivitetsfag og profilfag Vejledning til fagvalg, aktivitetsfag og profilfag Vi vil gerne bede jer udfylde jeres ønske af fagvalg til det kommende skoleår. I skal benytte linket til et online skema som er blevet sendt pr e-mail.

Læs mere

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have:

HF-søfart 3-ÅRIG. Fag du skal have: Faggrupper du skal have: HF-søfart 3-ÅRIG HF-SØFART ER FOR DIG, der vil have en gymnasiel uddannelse og samtidig søger spænding og afveksling i hverdagen. HF-søfart er en treårig uddannelse, hvor du veksler mellem almindelig undervisning

Læs mere

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold

DGI Fodbold. www.dgi.dk. DGI Træningslejre 2014. For drenge og piger. www.dgi.dk/fodbold DGI Fodbold 1 DGI Træningslejre 2014 For drenge og piger /fodbold 2 Indholdsfortegnelse Unik træningslejr før sæsonstart 2014 3 Træningslejr på Vejle Idrætshøjskole 4 Træningslejr Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole

Læs mere

Almen voksenuddannelse (avu)

Almen voksenuddannelse (avu) 1 Almen voksenuddannelse (avu) Almen voksenuddannelse er et tilbud til voksne, som ønsker at forbedre deres almene kundskaber. Undervisningen i avu tilrettelægges som enkeltfagsundervisning, og det er

Læs mere

Velkommen til Herlev Byskole SFO

Velkommen til Herlev Byskole SFO Velkommen til Herlev Byskole SFO Telefon Elverhøj: 4452 5760 Engen: 4452 5767 Side 1 Velkommen til SFO på Herlev Byskole Vi byder dig velkommen som forælder til SFO på Herlev Byskole. Vi håber, at du i

Læs mere

Idræt for udviklingshæmmede

Idræt for udviklingshæmmede Idræt for udviklingshæmmede Har du lyst til at dyrke idræt et helt år? Så er Idrætsskolen det rigtige sted for dig! IDRÆTSSKOLEN FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE Hvidkildevej 64 2400 København NV Tlf 38 88 28 46

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger på data, som jeg har indsamlet

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2016 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009

Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 Gjellerup Svømmeklub Sommer Svømning 2009 www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Indskrivning på Hammerum Friluftsbad 5. Maj (tirsdag) kl 17:30 18:30 Første svømmeaften tirsdage 12. maj Første svømmeaften

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel udvikling trivsel Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed KOMPASSET projekter Kompasset- hop ombord i fremtidens skole Vi

Læs mere

Navn Skole By. Når datofristen er passeret, får læreren besked om, hvilke hold, der kan komme med til Flensborg.

Navn Skole By. Når datofristen er passeret, får læreren besked om, hvilke hold, der kan komme med til Flensborg. Side 1 af 8 Navn Skole By 55. matematik-olympiade skoleåret 2015/16 Første runde 4. klasse Mest for læreren og evt. forældrene Organisering første runde på skolerne, i klassen Hver skole eller lærer organiserer

Læs mere

Den danske Designog Håndværksefterskole

Den danske Designog Håndværksefterskole Den danske Designog Håndværksefterskole Glade voksne DHE Skolen for kreativ og aktiv udvikling Vores ambition er at være et af Danmarks bedste tilbud til dig, der ønsker at udvikle dine kreative evner

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Idrætsefterskolen Ulbølle

Undervisningsmiljøvurdering Idrætsefterskolen Ulbølle Undervisningsmiljøvurdering Idrætsefterskolen Ulbølle Arbejdet med undervisningsmiljøvurdering på Idrætsefterskolen Ulbølle tager afsæt i elevholdet 2010/11 og afvikles i november måned 2010. Formålet

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Vilvorde Roskilde Tekniske Skole Skolehjem Skolehjem Skolehjem Praktiske oplysninger Vi byder dig med denne folder velkommen til Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, Ledreborg Allé

Læs mere

1. september 2013. Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Dansborgskolen

1. september 2013. Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Dansborgskolen 1. september 213 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 212-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side 2 af 36 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5

Læs mere

DU GLEMMER ALDRIG DIN TID PÅ BROBY

DU GLEMMER ALDRIG DIN TID PÅ BROBY BROBY SPORTSEFTERSKOLE På Broby har du valgfag mindst tre gange om ugen, og du kan frit vælge mellem et bredt udbud af fag. Du får mulighed for at vælge nye valgfag tre gange om året, nogle fag udbydes

Læs mere

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf

Samfundsfag C Samfundsfag C Oldtidskundskab Religion. Naturvidenskabeligt grf Sproglige studieretninger Studieretning 1a Engelsk A, Fransk A/Spansk A og Tysk fortsætter B Bio/Fys/NatGeo B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Tysk (fort) B Valg B (mindst)(c B) Studieretning 1b Engelsk A,

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8. PAU-studerende PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE den pædagogiske assistentuddannelse Buerup Skole og SFO BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse Postnr. og by. Tlf.nr. Mail- adresse. Hjemmeside.

Læs mere

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Fyraftensmøde Skads Skole Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Kl. 17.00-18.00. 1 2 Nye nationale mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen

Læs mere

FREMTIDENS SKOLE. linjer i 7. - 9. klasse

FREMTIDENS SKOLE. linjer i 7. - 9. klasse FREMTIDENS SKOLE linjer i 7. - 9. klasse»eggeslevmagle Skole tilbyder tre linjer for elever i 7. klasse. Linjerne fortsætter i 8. og 9. klasse. Du skal vælge mellem Sportslinjen, Science-/IT-linjen og

Læs mere

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling Selvevaluering 13/14 Emne: Elevernes personlige udvikling Emnebegrundelse og metode: Af vores værdigrundlag fremgår det bl.a. at vi ønsker..et skoleliv hvor balancen mellem den personlige udvikling og

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk BETALINGSVEDTÆGTER FOR AALBORG FRISKOLE Vedtaget af Bestyrelsen for Aalborg Friskole Maj 2010

Læs mere

Sportscollege/ Idrætslinjen

Sportscollege/ Idrætslinjen Sportscollege/ Idrætslinjen Idrætslinjen findes på HG og HHX Kombinér din uddannelse med sport! Sport udvikling Uddannelse Center for Uddannelse og Erhverv Sportscollege EUC Nordvest i Thisted giver dig

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Farmen Dagskole Dato: 27. april 2012 Sagsb.: Preben Gajhede Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 5103 E-mail: preben.gajhede@mail.dk Tilsyn på Farmen Dagskole torsdag den 19. januar 2012 Tilsynets formål Opfølgning

Læs mere

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole Nærum Skole Børne- og Skoleudvalget har derfor bedt om en samlet status på deres næste møde d. 3. Juni. Jeg har derfor brug for en kort status fra jer alle i forhold til nedennævnte områder (2-3 linjer

Læs mere

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D)

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D) Balleskolen Balle Kirkevej 120 8600 Silkeborg telefonnummer: 89 70 21 00 E-mail: balleskolen@silkeborg.dk Klasselærer: Anne Riehm Sørensen (AR) Telefon: 24 27 03 08 E-mail: anne@riehm.dk Sekundærlærer:

Læs mere

Nyborg Gymnasium Evaluering af internationalisering 2008

Nyborg Gymnasium Evaluering af internationalisering 2008 Nyborg Gymnasium Evaluering af internationalisering 2008 Internationalisering er et af de tre nøgleområder som skolen i henhold til sit kvalitetssikringssystem har valgt at evaluere henover en treårig

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN - 2014 Køkken Præsentation af værkstedet Køkkenværkstedet er for de elever, der syntes det er spændende at lære at lave mad. Vi producerer morgenmad og middagsmad til skolens

Læs mere

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Til alle kommunalbestyrelser Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Folkeskolereformen

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Skolestart 2015/16 15 nye klasser : 13 gymnasieklasser 2 hf-klasser 435 nye elever/29 i gennemsnit pt Ca 1200 elever Ungdomsuddannelse =

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

Vejledning til fagvalg, aktivitetsfag og profilfag

Vejledning til fagvalg, aktivitetsfag og profilfag Vejledning til fagvalg, aktivitetsfag og profilfag Vi vil gerne bede jer udfylde jeres ønske af fagvalg til det kommende skoleår. I skal benytte linket til et online skema som er blevet sendt pr e mail.

Læs mere

Undervisning i fagene

Undervisning i fagene Undervisning i fagene Almindelige bemærkninger til lovændringer der vedrører undervisning i fagene 2.1.1. Mere undervisning i fagene Minimumstimetallet for undervisningstimerne for 1.-9. klassetrin foreslås

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Indholdsfortegnelse Velkommen til

Læs mere

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015

TÅRNBORG SKOLENYT. Skolelederen Kære alle. 4. februar 2015 4. februar 2015 Skolelederen Skolelederen Kære alle. I december skrev jeg, at sneen nok ville komme mellem jul og nytår, og der kom faktisk et lille drys de fleste steder, men nu er det for alvor blevet

Læs mere

FSA - Folkeskolens afgangsprøver Regler og retningslinjer

FSA - Folkeskolens afgangsprøver Regler og retningslinjer FSA - Folkeskolens afgangsprøver Regler og retningslinjer Praktiske og proceduremæssige forhold: 1. Prøveperiode og prøvetidspunkter. De skriftlige prøver afholdes: Onsdag den 2. maj kl. 09.00-10.00 Matematiske

Læs mere

Orientering om eksamen AVU 2015

Orientering om eksamen AVU 2015 AVU: Eksamen Orientering om eksamen AVU 2015 Framelding Du kan framelde dig prøverne ved din lærer i faget. Modtager du SU eller deltager du efter aftale med kommunen, forventes det, at du deltager i prøverne.

Læs mere