Case: Ekspertbud. 1) Øget konkurrence som følge af flere aktører på markedet, 2) Koordineringsproblemer af egne ressourcer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Case: Ekspertbud. 1) Øget konkurrence som følge af flere aktører på markedet, 2) Koordineringsproblemer af egne ressourcer."

Transkript

1 Case: Ekspertbud Ekspertbud A/S er et succesfuldt firma inden for budforsendelser. Firmaet har 600 ansatte, hvoraf 500 er chauffører. Firmaet blev etableret i 1989, og er vokset stærkt siden. Firmaet oplever nu, at omsætning per ansat falder som følge af to faktorer; 1) Øget konkurrence som følge af flere aktører på markedet, 2) Koordineringsproblemer af egne ressourcer. Det sidste betyder, at kundeservicemedarbejderne har problemer med oversigten over, hvilke chauffører, der er på arbejde, samt hvor de er. Dette har faktisk gjort, at udførte opgaver er faldet med 25 % pr. ansat i de sidste 2 år. Dette på trods af god ordreindgang. Ekspertbud ser et stort potentiale i at gøre driften mere it orienteret. Et af tiltagene som ledelsen ønsker at iværksætte, er udviklingen af et it baseret ressourcestyringssystem for Ekspertbud. Man ønsker med dette at øge omsætningen pr. ansat, samtidig med at man har mulighed for at vokse uden at øge bemandingen i kundeservice. Der er ansat en projektleder for projektet, der har god erfaring med it-projekter. Projektet er i en tidlig fase. Bestyrelsen ønsker at definere projektet, og har derfor igangsat processen med at få et styringsgrundlag frem. Beskrivelse af projektet Der skal udvikles en it-løsning som styrer opgaverne til budbilerne. It-løsningen består af software som skal udvikles, og hardware som skal indkøbes. En sender/modtager i kundeservice skal via satellit og elektroniske kort sørge for, at man hele tiden ved, hvor bilerne befinder sig. Bilerne er udstyret med antenne og en lille PC. Fra denne skal de give besked om status; ledig eller ledig om x antal minutter. Dette går til serveren i kundeservice, og kobles til indgående ordrer af kundebehandlinger som igen dirigerer bilerne til opgavegiveren. Udvikling Udviklingen af software er tilknyttet udviklingen af en databaseløsning der er placeret på serveren samt en brugergrænseflade mod kundeservicemedarbejderne. Databasen skal kunne benyttes af 50 brugere samtidig (kundeservicemedarbejdere). Serveren skal have tilstrækkelig kapacitet til at håndtere meldinger fra bilerne. Design og udvikling af en sådan database med nødvendige brugergrænseflade tager normalt timer. Klienterne, dvs. PC erne som benyttes af kundeservicemedarbejderne, skal have en Windows grænseflade og kommunikere med databasen på serveren gennem et standard netværk. Man kan benytte eksisterende netværk. Design og udvikling af grænsefladen tager timer.

2 Indkøb Satellitkommunikation mellem serveren og bilerne samt udstyr i bil (PC) er en standardløsning, som kan indkøbes som hyldevare. Der er brug for 500 (én til hver bil). Prisen er DKK pr. enhed. Elektronisk kort på serveren koblet til satellitinformation. Dette er en hyldevare og koster DKK. 30 PC ere og én server må indkøbes med nødvendig software. PC er hyldevare og koster DKK. 6 måneders leveringstid på server pga. stor efterspørgsel. Serveren koster DKK. Indkøb af software og licenser koster ca DKK og er en hyldevare. Persongalleri Nedenfor ses en liste over udvalgte interessenter i Ekspertbuds organisation. Listen er ikke udtømmende. Direktør Økonomidirektør HR Chef Salg og Marketingdirektør Driftschef It-chef Kørselskoordinator Tillidsmand Teamledere, ledere for bookingpersonalet Bookingpersonale

3 Opgave 1 - Business Case (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 4) Spørgsmål 1 Lav en kort beskrivelse af, hvorledes Business Casen for projektet skal udarbejdes. Inkluder følgende i din beskrivelse: Hvem er ansvarlig for at Business Casen udfærdiges? I hvilke(n) PRINCE2 proces udarbejdes Business Casen I hvilken PRINCE2 proces godkendes Business Casen? Spørgsmål 2 Beskriv Output, Resultat og Udbytte ved projektet i casen Ekspertbud. Opgave 2 - Organisation (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 5) Spørgsmål 1 Lav en kort beskrivelse af de tre primære projektinteresser i et PRINCE2 projekt. Spørgsmål 2 Ud fra casen om Ekspertbud skal du komme med forslag til hvem der bør indgå i styregruppen, samt hvilken rolle de bør have. Hvis du ikke mener at casen er fyldestgørende må du gerne gøre egne antagelser. Opgave 3 Planlægning (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 7 og appendiks D) Spørgsmål 1 Forklar de fire trin i teknikken Produktbaseret Planlægning. Spørgsmål 2 Beskriv kortfattet Slutproduktet og de væsentlige produkter for Ekspertbud projektet

4 Opgave 4 - Risiko (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 8) Spørgsmål 1 Beskriv med hvilke(n) teknik(ker) du vil identificere muligheder og trusler, som kan påvirke projektets mål i casen om Ekspertbud. Spørgsmål 2 Risikoregistret indeholder en liste over alle identificerede muligheder og trusler for projektet. Beskriv hvilke informationer som bør indgå i et risikoregister. Spørgsmål 3 Udarbejd et risikoregister indeholdende mindst 5 identificerede trusler og/eller muligheder. Opgave 5 - Ændringer (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 9) Spørgsmål 1 PRINCE2 indeholder en procedure for ændring og emnestyring. Beskriv kort procedurens 5 trin. Reference: PRINCE2 - Projektledelse med succes kapitel 9. Ændringer, Afsnit Procedure for emne og ændringsstyring Spørgsmål 2 Foretag en analyse af nedenstående 5 emner. Fastsæt hvilken emnetype de enkelte emner er. Beskriv hvorledes det enkelte emne skal håndteres. Databasen i den ønskede løsning skal kunne benyttes af 100 brugere frem for de 50 brugere som hidtil anført. Det viser sig, at design og udvikling af grænsefladen vil tage 3000 timer i stedet for de timer som hidtil estimeret. De ønsker der er til løsningen, betyder at satellitudstyret, som skal bruges til kommunikation mellem server og bil ikke er en hyldevare som hidtil antaget. Leveringstiden på serveren, som hidtil har været 6 måneder, er blevet forlænget med yderligere 2 måneder. Den leverandør som man hidtil har samarbejdet med, er gået i betalingsstandsning grundet den finansielle krise.

5 Case: Ekspertbud Vejledende løsninger Opgave 1 - Business Case (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 4) Vejledende løsning til spørgsmål 1 I PRINCE2 er Styregruppeformanden ansvarlig for Business Casen. Det betyder ikke nødvendigvis, at Styregruppeformanden udfærdiger Business Casen blot at Styregruppeformanden er ansvarlig for at sikre at Business Casen udfærdiges og godkendes. Opgaven kan uddelegeres, eksempelvis til en virksomhedsanalytiker eller måske endda til Projektlederen. Udkastet til Business Casen udarbejdes før projektets igangsættelse på grundlag af projektkommissoriet. Denne udarbejdelse foregår i processen Start af et Projekt. Udkastet udbygges herefter i processen Initiering af et Projekt. Processen Ledelse af et Projekt omfatter godkendelse og bekræftelse af Business Case. Reference: PRINCE2 - Projektledelse med succes Kapitel 4 afsnit Vejledende løsning til spørgsmål 2 Output: It-baseret ressourcestyringssystem til styring af opgaverne til budbilerne. Består i en sender/modtager i kundeservice der via satellit og elektroniske kort, kan informere kundeservicemedarbejderne om hvor bilerne er og om de er ledige. Det realiseres ved en softwareløsning tilknyttet udviklingen af en databaseløsning: Udvikling af database der skal kunne benyttes af 50 kundeservicemedarbejdere samtidig og har kapacitet til 1000 meldinger. Placeres på serveren, samt har brugergrænseflade mod kundeservicemedarbejderne. PC erne som benyttes af kundeservicemedarbejderne, skal have en Windows grænseflade og kommunikere med databasen på serveren gennem et standardnetværk. Resultat: Forbedrer koordineringsproblemer af egne ressourcer, idet kundeservicemedarbejderne hele tiden ved hvem af de 500 chauffører der er på arbejde og hvor bilerne er. Derved kan opgaverne uddelegeres bedst muligt. Udbytte: Omsætningen pr. ansat øges med XX %, samtidig med at Ekspertbud vil have mulighed for at vokse uden at øge bemandingen i kundeservice. Forbedret konkurrenceposition på grund af lavere driftsomkostninger og mere effektive løsninger for kunderne.

6 Opgave 2 - Organisation (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 5) Vejledende løsning til spørgsmål 1 Forretning: Projektets produkter skal opfylde et forretningsbehov, som retfærdiggør investeringen i projektet. Projektet skal også være pengene værd. Det forretningsmæssige synspunkt skal derfor repræsenteres for at sikre, at disse to forudsætninger er opfyldt før et projekt igangsættes, og at det forretningsmæssige synspunkt vedbliver med at være opfyldt i hele projektforløbet. Styregruppeformandens rolle skal varetage de forretningsmæssige interesser Bruger: PRINCE2 skelner mellem forretningsinteresserne og slutbrugernes krav til projektets slutprodukt. Brugersynspunktet repræsenterer de personer eller grupper, hvor nogle af eller alle følgende punkter gælder: De kommer til at anvende projektets outputs til at realisere udbytte, når projektet er afsluttet De kommer til at anvende, vedligeholde eller supportere projektets outputs Projektets outputs vil påvirke dem Brugernes tilstedeværelse er nødvendig for at kunne specificere de ønskede outputs og for at sikre, at projektet leverer dem. Seniorbrugeren repræsenterer brugersynspunktet i Styregruppen Leverandør: Fremstillingen af projektets outputs kræver ressourcer med bestemte kompetencer. Leverandørsynspunktet repræsenterer dem, der leverer de nødvendige kompetencer og fremstiller projektets slutprodukt. Projektet kan have behov for både interne og eksterne leverandørteams til at fremstille produkter. Seniorleverandøren repræsenterer leverandørsynspunktet i Styregruppen. Reference: PRINCE2 - Projektledelse med succes kapitel 5 Organisation, Afsnit Tre projektinteresser Vejledende løsning til spørgsmål 2 Styregruppeformand: Økonomidirektør Det er typisk økonomi eller finansfunktionen der varetager forretningens interesse i denne type projekter. Økonomidirektøren har tilstrækkelig kompetence til at sikre dette kritiske projekts succes. Seniorbruger: Driftschef Driftschefen er leder for den daglige drift, og dermed både chauffører og kundeservice. Det må forventes at han/hun kan sikre at brugerne får mulighed for at give deres input til processen. Endvidere vil driftschefen formodentlig være den der skal følge op og, eftervise at de forventede udbytter rent faktisk nås i perioden efter projektets afslutning. Seniorleverandør: It Chef Langt størstedelen af projektets leverancer vil være it relaterede. It chefen vil kunne sikre at de interne it ressourcers interesser varetages og han/hun vil kunne fungere som repræsentant for eksterne it leverandører. Umiddelbart behøver styregruppen ikke at være større end disse tre. Men

7 overvejelser kunne gå på at involvere medarbejderrepræsentanter af politiske årsager eller en enkelt stor ekstern it-leverandør af leverancemæssige årsager. Opgave 3 Planlægning (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 7 og appendiks D) Vejledende løsning til spørgsmål Udarbejd Slutproduktbeskrivelsen beskriv projektets output eller hvad der skal stå færdigt for at projektet kan afsluttes Udarbejd produktnedbrydningsstrukturen med udgangspunkt i Slutproduktbeskrivelsen, nedbrydes projektet i en række konkrete produkter og produktgrupper, der tilsammen føre til leverance af slutproduktet Udarbejd Produktbeskrivelserne for hvert af disse produkter og produktgrupper udarbejdes produktbeskrivelser der klarlægger omfang og kvalitet for hver af disse Udarbejd produktflowdiagram dette definerer afhængigheder mellem de enkelte produkter og viser den hensigtsmæssige rækkefølge i fremstillingen af de enkelte produkter. Vejledende løsning til spørgsmål 2 Slutprodukt: En løsning til styring af opgaver til bilerne der effektiviserer ressourceforbruget og erstatter de nuværende manuelle processer. Væsentlige produkter: Detaljeret kravspecifikation og systembeskrivelse Softwareløsning til styring og overblik over bilerne Indkøbt it-hardware Satellitsystem til kommunikation mellem biler og central Uddannelse af kundeservicemedarbejdere, chauffører og driftsmedarbejdere

8 Opgave 4 - Risiko (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 8) Vejledende løsning til spørgsmål 1 De teknikker der kan anvendes til at afdække et projekts risici eller muligheder er: 1. Review af tidligere erfaringer, det kunne være tidligere projekter som virksomheden har gennemført inden for it og forandringer af organisationsstruktur og systemer. 2. Risikotjekliste, interne tjeklister der er udarbejdet i forbindelse med tidligere projekter og som er indtruffet. 3. Risikoområder - offentlig tilgængelige lister over risikotyper eller områder. I denne case kunne det også være erfaringer fra andre projekter i branchen, som der kunne indsamles viden fra. Ekstern viden fra f.eks. rådgivere eller brancheorganisation. Her IT konsulent fra brancheorganisation. 4. Brainstorme omkring risici, gennemføre risikoworkshop med dette tema og udgangspunkt i denne teknik. Samt forståelse for imødegåelse af risici i form af trusler og score eventuelle benefit i form af muligheder. 5. Risikonedbrydningsstruktur en hierarkisk nedbrydning f.eks. mind map skema over risikokilder i projektets omgivelser med inddragelse af relevante fagområder, tekniske økonomiske, lovmæssige, politisk etc. Reference: PRINCE2 - Projektledelse med succes Kapitel 8 afsnit Vejledende løsning til spørgsmål 2 Risikoregisteret bør indeholde følgende oplysninger: Risiko id Initiativtager Registrerings dato Risikokategori Risikobeskrivelse Sandsynlighed Nærhed Risikoreaktionstype Risikoreaktion Risikostatus Risikoejer Risikoaktør Reference: PRINCE2 - Projektledelse med succes Appendiks A A.23

9 Vejledende løsning til spørgsmål 3 Eksempel på Risikoregister: ID: 1 Initiativtager: MN Reg.dato: Kategori: Forsinkelse Beskrivelse: Server i alt 9 måneder forsinket Sands./Kons./Forv.værdi: 90%/Start udsættes minimum 3 mdr./tab i indtægt: x millioner danske kroner Nærhed: Afslutning af leveringsfase 1 Reaktionstype: Undgå Reaktion: Forsøg at finde ny leverandør som kan levere hurtigere Status: Åben Ejer: Driftschef Aktør: It-chef ID:2 Initiativtager: MN Reg.dato: Kategori: Personale Beskrivelse: Nøgleperson i it-afdelingen sygemeldt på ubestemt tid Sans./Kons./Forv.værdi: 100%/ estimater for tid til udvikling holder ikke, eller andet personale må arbejde mere/et tab på x kroner pr dag projektet bliver forsinket pga. manglende arbejdskraft Nærhed: Nuværende fase Reaktionstype: Accepter Reaktion: Afdelingen vælger at overdrage opgaverne til anden medarbejder Status: Lukket Ejer: It-chef Aktør: HR chef ID:3 Initiativtager: MN Reg.dato: Kategori: Omfang Beskrivelse: Mindre kapacitet - serveren kun i stand til at håndtere 800 meldinger Sands./Kons./Forv.værdi: 70%/ færre meldinger - færre opgaver/ tab i indtægt Nærhed: Ved implementering af system Reaktionstype: Reducere Reaktion: Forsøge at udvikle et system med den ønskede kapacitet over tid men for nu acceptere den nedsatte kapacitet Status: Lukket Ejer: Driftschef Aktør: It-chef ID:4 Initiativtager: MN Reg.dato: Kategori: Personale

10 Beskrivelse: Leder af bookingpersonale forventes at aftræde pga pension Sands./kons./forv.værdi: 100%/ oplæring af ny leder som kan medføre at der går længere tid før systemet er implementeret/ tab på x kroner pr dag Nærhed: 12 måneder Reaktionstype: Reducer Reaktion: Allerede nu udvælges og oplæres en ny leder af bookingpersonalet Status: Åben Ejer: Drifschef Aktør: Teamleder, bookingpersonale ID:5 Initiativtager: MN Reg.dato: Kategori: Leverancer Beskrivelse: PC fejlleverance Sands./Kons./forv.værdi: 100%/ 1 uges ventetid på PCer/ intet større tab Nærhed: Nuværende fase Reaktionstype: Overføre Reaktion: PCer sendt tilbage og aftale med leverandør om at de betaler en bøde Status: Lukket Ejer: It-chef Aktør: Salg og marketingdirektør

11 Opgave 5 - Ændringer (Disse spørgsmål er relateret til manualens kapitel 9) Vejledende løsning til spørgsmål Opret emnes Procedurens første trin er at foretage en indledende analyse af, hvilken emnetype der er tale om, og om emnet skal håndteres formelt eller uformelt Analysér emne Næste trin er at undersøge emnet ved at foretage en konsekvensanalyse Anbefal reaktion Når der er opnået en klar forståelse af emnets konsekvenser, består det næste trin i at overveje forskellige mulige reaktioner på emnet og at fremsætte et forslag om, hvordan der skal reageres Vælg reaktion Projektlederen vil i visse tilfælde kunne tage beslutning om emnet uden at eskalere det til Styregruppen. For andre emner vil det være nødvendigt at eskalere dem til Styregruppen (eller til den uddelegerede Ændringsmyndighed), for at der kan træffes en beslutning Implementér Projektlederen vil enten foretage de nødvendige korrigerende handlinger (som f.eks. at opdatere en Arbejdspakke eller udstede en ny Arbejdspakke) eller udarbejde en Afvigelsesplan til Styregruppens godkendelse. Reference: PRINCE2 - Projektledelse med succes kapitel 9. Ændringer, Afsnit Procedure for emne og ændringsstyring Vejledende løsning til spørgsmål 2 A1) Ændringsønske A2) Supplere emnerapport med konsekvenser for teknologi, tid og omkostninger. A3) Anmode seniorbruger om vejledning til prioritering og eskalere til Styregruppe eller Ændringsmyndighed for beslutning om godkendelse/afvisning/udskydelse. B1) Afvigelse fra specifikation B2) Da dette er udenfor tolerancer eskaleres til Styregruppe med en afvigelsesrapport. På anmodning fra Styregruppe leveres afvigelsesplan, med nye estimater og deadlines. Denne kan Styregruppe godkende eller afvise. C1) Problem/Betænkelighed C2) Indtil vi har mere information om eventuelle konsekvenser, noterer vi os bare denne information. D1) Problem/Betænkelighed

12 D2) Stadig indenfor tolerance. Men dette øger risikoen for forsinkelse udenfor fasens tolerance. Overføres til Risikoregister som en trussel om forsinkelse på serverleverance. E1) Afvigelse fra specifikation E2) Afvigelsesplan da en leverandør ikke længere kan levere til projektet, og der derfor skal findes en ny leverandør E3) Opdater faseplan og undersøg tolerancer.

PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver

PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver Vejledende løsninger Løsninger til opgave 1 4 1 Hvad er PRINCE2 s definitionen på et projekt? I kapitel 1.3 står: Et projekt er en midlertidig organisation, der etableres

Læs mere

PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver

PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver Opgave 1 4 1 Hvad er PRINCE2 s definition på et projekt? 2 Hvad karakteriserer et projekt i forhold til daglig drift? 3 Overvej hvorfor det er centralt for PRINCE2,

Læs mere

PRØVE - ANVENDELSE KRÆVER LICENS

PRØVE - ANVENDELSE KRÆVER LICENS Business Case Alle rettigheder ejes af PR2 - Projekter - Rådgivning Resultater. www.pr2.dk. Enhver anvendelse eller videreudvikling og editering, inklusive editering af dokumenter, som tidligere er blevet

Læs mere

INTRODUKTION TIL STYREGRUPPER

INTRODUKTION TIL STYREGRUPPER IT SERVICES PROJEKTMODEL H T T P : / / P R O J E K T M O D E L. I T S. A A U. D K F Å H J Æ L P P R O J E K T K O N T O R @ I T S. A A U. D K INTRODUKTION TIL STYREGRUPPER BESLUTNINGS- OG STYRINGSSTRUKTUR

Læs mere

PRojects IN Controlled Environments En introduktion

PRojects IN Controlled Environments En introduktion PRojects IN Controlled Environments En introduktion Indhold Indledning... 2 Principper... 3 Fortsat forretningsbegrundelse... 3 Tag ved lære af erfaringer... 3 Fastlagte roller og ansvar... 4 Faseopdeling...

Læs mere

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER INDLEDNING VEJLEDNINGENS FORMÅL I 2014 nedsatte Københavns Kommunes direktørkreds Københavns Kommunes IT-projektråd med topledere fra offentlige og private organisationer.

Læs mere

Nr. Spørgsmål Begrundelse 1. Kan PRINCE2-metoden bruges til alle slags projekter?

Nr. Spørgsmål Begrundelse 1. Kan PRINCE2-metoden bruges til alle slags projekter? 1. Kan PRINCE2-metoden bruges til alle slags projekter? PRINCE2 adskiller projektarbejdets ledelsesaspekter fra dets specialistbidrag som f.eks. design, fremstilling osv. Specialistaspekterne ved enhver

Læs mere

PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver

PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver PRINCE2 Foundation Praktiske opgaver Opgave 1 4 1 Hvad er PRINCE2 s definition på et projekt? 2 Hvad karakteriserer et projekt i forhold til daglig drift? 3 Overvej hvorfor det er centralt for PRINCE2,

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

Programpræciseringsdokument (PPD) (Programme Definition) - Vejledning

Programpræciseringsdokument (PPD) (Programme Definition) - Vejledning Programpræciseringsdokument (PPD) (Programme Definition) - Vejledning Januar 2014 Indhold 1. CENTRALE BEGREBER... 1 2. HVAD ER PROGRAMPRÆCISERINGSDOKUMENT (PROGRAMME DEFINITION)... 1 3. FORMÅLET MED PROGRAMPRÆCISERINGSDOKUMENTET...

Læs mere

PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE

PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014 Princip 1: Fortsat forretningsbegrundelse Ingen projekter gennemføres, med mindre der foreligger en godkendt Business Case! Styregruppeformanden

Læs mere

Foundation-eksamen. 1. Alle 75 spørgsmål skal forsøges besvaret.

Foundation-eksamen. 1. Alle 75 spørgsmål skal forsøges besvaret. Foundation-eksamen Sample Paper 1 September 2013 Multiple Choice 1 times besvarelse Vejledning 1. Alle 75 spørgsmål skal forsøges besvaret. 2. 5 af de 75 spørgsmål er spørgsmål, der afprøves. Disse 5 vil

Læs mere

Management of Risks (M_o_R ) Professionel styring af risici

Management of Risks (M_o_R ) Professionel styring af risici Management of Risks (M_o_R ) Professionel styring af risici Indholdsfortegnelse 1. Resume... 3 2. Hvad er en risiko og hvad er Management of Risks... 3 3. Introduktion til M_o_R Management of Risk... 3

Læs mere

Scope Management ITU 11-09-2013 @janhmadsen #ituscpmgt

Scope Management ITU 11-09-2013 @janhmadsen #ituscpmgt Scope Management ITU 11-09-2013 @janhmadsen Dagsorden Oplægsholder Projektstyring Scope Management i en fælles kontekst Definitioner Scope Management - styring af omfang ved projektets start under projektets

Læs mere

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009.

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt Bilag Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Emne eller risiko? I løbet af projektet bliver Projektlederen bombarderet med input fra forskellige hold og kanter. Afgør for hvert input:

Emne eller risiko? I løbet af projektet bliver Projektlederen bombarderet med input fra forskellige hold og kanter. Afgør for hvert input: Emne eller risiko? I løbet af projektet bliver Projektlederen bombarderet med input fra forskellige hold og kanter Afgør for hvert input: o Om det er et emne eller en risiko Hvis det er et emne, o hvilken

Læs mere

Kaizenevent En introduktion til metoden

Kaizenevent En introduktion til metoden : LEANREJSEN - Kaizenevent En introduktion til metoden Adobe full screen: Ctrl + L Brugerlicens DI ejer alle rettigheder til denne præsentation For filer i formatet Adobe giver DI en brugerlicens til alle

Læs mere

PRINCE2 Glossary of Terms Danish

PRINCE2 Glossary of Terms Danish acceptere (risikoreaktion) afhængighed (planlægning) afvigelse afvigelse fra specifikation Afvigelsesplan (ledelsesprodukt plan) Afvigelsesrapport afvigelsesvurdering afvise (risikoreaktion) En reaktion

Læs mere

it-sikkerhed i produktionen DE 5 TRIN

it-sikkerhed i produktionen DE 5 TRIN it-sikkerhed i produktionen DE 5 TRIN Hvem er jeg? Tina Henriette Christensen Ingeniør med 18 års erfaring IPMA certificeret Projektleder Projektledelse af it-projekter Større integrationsprojekter Arbejder

Læs mere

Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram

Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram Maj 2015 INDHOLD 1. INDLEDNING... 1 1.1 FORMÅL... 1 1.2 VEJLEDNINGENS SAMMENHÆNG MED DEN FÆLLESSTATSLIGE IT-PROJEKTMODEL... 1 1.3 GEVINSTDIAGRAMMET... 2 1.4

Læs mere

Projektlederens roller og kompetencer. Cases til Projektlederens roller og kompetencer

Projektlederens roller og kompetencer. Cases til Projektlederens roller og kompetencer Cases til Projektlederens roller og kompetencer Palle Ragn 1/9 Bibliografiske oplysninger Kursus: Lokalitet: Afgangsprojekt, Diplom uddannelsen i ledelse JCVU, Århus, Danmark Forfatter: Palle Ragn, 160364

Læs mere

Foundation-eksamen. 1. Alle 75 spørgsmål skal forsøges besvaret.

Foundation-eksamen. 1. Alle 75 spørgsmål skal forsøges besvaret. Foundation-eksamen Opgave Multiple Choice 1 times besvarelse Vejledning 1. Alle 75 spørgsmål skal forsøges besvaret. 2. 5 af de 75 spørgsmål er spørgsmål, der afprøves. Disse 5 vil ikke tælle med i beregningen

Læs mere

PRINCE2 Processen trin-for-trin

PRINCE2 Processen trin-for-trin Velkommen til PRINCE2 Processen trin-for-trin PRINCE2 Kursusmateriale. Januar 2018. Copyright John A. Hunderup. Alle rettigheder forbeholdes. Med mindre andet er angivet. Anvendelse kun med angivelse af

Læs mere

Styregruppeformænd i SKAT Kort & godt (plastkort)

Styregruppeformænd i SKAT Kort & godt (plastkort) Håndbogen for Styregruppeformænd i SKAT Kort & godt (plastkort) 80% af alle projekter, hvor der er uigennemskuelighed fejler Lange projekter er mere risikofyldte end korte Transparente projekter har oftere

Læs mere

Notat. Side 1 af 7. Evaluering af et projekt i regi af Strategi for digital velfærd

Notat. Side 1 af 7. Evaluering af et projekt i regi af Strategi for digital velfærd Notat Side 1 af 7 Evaluering af et projekt i regi af Strategi for digital velfærd Formål Ved afslutning af projekter i regi af initiativ 1.1. og 3.3 i Strategi for digital velfærd, skal der udarbejdes

Læs mere

NYE TIDER NYE STRATEGIER

NYE TIDER NYE STRATEGIER NYE TIDER NYE STRATEGIER Få ny retning og fremdrift gennem en handlingsorienteret strategiproces Teknologisk Institut, Center for Teknologisk Partnerskab NYE TIDER NYE STRATEGIER Nye tider skaber et naturligt

Læs mere

Denne publika ion er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K Telefon 33 92 52 00 digst@digst dk

Denne publika ion er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K Telefon 33 92 52 00 digst@digst dk Denne publika ion er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K Telefon 33 92 52 00 digst@digst dk Design: Bgraphic Foto: Colourbox Elektronisk publikation: ISBN:

Læs mere

Præsentation af styregruppeaftale. Marts 2015

Præsentation af styregruppeaftale. Marts 2015 Præsentation af styregruppeaftale Marts 2015 Release v. 2.2 marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.Materiale til præsentation af styregruppeaftalen 1.1 Introduktion til styregruppeaftalen og rammer for styregruppens

Læs mere

Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014. Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi

Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014. Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi Notat Sagsnr.: 2014/0006967 Dato: 4. september 2014 Titel: Ældrepuljen uddybning af ansøgninger omkring velfærdsteknologi Sagsbehandler: Sune Buch-Sloth Udviklingskonsulent Udvalget for Ældre og Handicap

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Business Intelligence version 1.2 9. september 2014 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Business Intelligence It-chef Hans-Henrik

Læs mere

Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram

Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram Vejledning - Udarbejdelse af gevinstdiagram Januar 2014 INDHOLD 1. INDLEDNING... 1 1.1 FORMÅL... 1 1.2 VEJLEDNINGENS SAMMENHÆNG MED DEN FÆLLESSTATSLIGE IT-PROJEKTMODEL... 1 1.3 GEVINSTDIAGRAMMET... 2 1.4

Læs mere

KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE

KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE Kapitel 8: Oprettelse og administration af dokumentgodkendelse KAPITEL 8: OPRETTELSE OG ADMINISTRATION AF DOKUMENTGODKENDELSE Målsætninger Introduktion Målsætningerne er at: Oprette dokumentgodkendelsessystemets

Læs mere

ÆNDRINGSANMODNING [SKRIV PROJEKTETS NAVN HER] Revisionshistorik. AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej Aalborg Ø

ÆNDRINGSANMODNING [SKRIV PROJEKTETS NAVN HER] Revisionshistorik. AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej Aalborg Ø AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø Revisionshistorik Revisionsdato Version Ændringer Forfatter 1 Indhold 1 Indhold... 1 2 Introduktion til ændringsanmodninger... 2 2.1 Udarbejdelse

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR STYREGRUPPE FOR PROJEKTET

KOMMISSORIUM FOR STYREGRUPPE FOR PROJEKTET AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø KOMMISSORIUM FOR STYREGRUPPE FOR PROJEKTET Revisionshistorik Revisionsdato Version Ændringer Forfatter 1 Indhold 1 Baggrund og formål... 2 2 Konstitution

Læs mere

PRINCE2 Foundation testspørgsmål

PRINCE2 Foundation testspørgsmål PRINCE2 Foundation testspørgsmål Nr. Spørgsmål Dit svar 1 Hvordan løser PRINCE2 problemet med planlægningshorisonten? a) Gennem fokus på produkter b) Gennem afvigelsesstyring c) Gennem fastlagte roller

Læs mere

PRØVE - ANVENDELSE KRÆVER LICENS

PRØVE - ANVENDELSE KRÆVER LICENS Risikregister Alle rettigheder ejes af PR2 - Prjekter - Rådgivning Resultater. www.pr2.dk. Enhver anvendelse eller videreudvikling g editering, inklusive editering af dkumenter, sm tidligere er blevet

Læs mere

PRINCE2 PRACTITIONER EKSAMEN VEJLEDNING TIL EKSAMINANDER

PRINCE2 PRACTITIONER EKSAMEN VEJLEDNING TIL EKSAMINANDER PRINCE2 PRACTITIONER EKSAMEN VEJLEDNING TIL EKSAMINANDER 1 INTRODUKTION 1.1 Formålet med Practitioner-eksamen er at give eksaminanden mulighed for at demonstrere forståelse af PRINCE2. Samtidig skal eksaminanden

Læs mere

AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej Aalborg Ø. Afvigelsesanmodning. [Skriv projektets navn] [Skriv dato]

AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej Aalborg Ø. Afvigelsesanmodning. [Skriv projektets navn] [Skriv dato] AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø Afvigelsesanmodning [Skriv projektets navn] [Skriv dato] Indhold INTRODUKTION TIL AFVIGELSESANMODNINGER... 2 1 STAMDATA... 3 2 ANMODNING... 3 3 KONSEKVENSER

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 195 Offentligt Notat Hovedcentret Strategi og Udvikling Projektkontoret 13. juni J. nr. 08-048898 Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering

Læs mere

Introduktion. Jan Brown Maj, 2010

Introduktion. Jan Brown Maj, 2010 Jan Brown Maj, 2010 Introduktion OIOXML har eksisteret som det centrale datastandardiseringsparadigme siden 2002. Til OIOXML-konceptet er der et regelsæt betegnet OIO Navngivnings- og Deignregler (NDR),

Læs mere

ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED RISIKOVURDERINGER

ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED RISIKOVURDERINGER ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED ER PROJEKTEJER/-LEDER (FORVALTNING) INDLEDENDE AKTIVITETER Det er forvaltningernes ansvar at sikre, at IT-projektrådet i god tid bliver informeret om nye it-projekter.

Læs mere

PRINCE2 Foundation Eksamensvejledning til kursister. 1 Din profil på eksamensportalen. 2 Eksamensformål. 3 Eksamensopbygning

PRINCE2 Foundation Eksamensvejledning til kursister. 1 Din profil på eksamensportalen. 2 Eksamensformål. 3 Eksamensopbygning PRINCE2 Foundation Eksamensvejledning til kursister 1 Din profil på eksamensportalen... 1 2 Eksamensformål... 1 3 Eksamensopbygning... 1 4 Spørgsmålstyper... 2 5 Redaktionelle bemærkninger... 2 6 Tidsstyring...

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING Kapitel 5: Dokumentgodkendelse Opsætningsvejledning 0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING 1Målsætninger Målene er at: Opsætte dokumentgodkendelsessystemets generelle funktioner. Opsætte

Læs mere

Workshop. Udarbejdelse af GIS-strategi. til. Albertslund Kommune. Emnet er GIS-strategi i Albertslund Kommune, dvs. 3 begreber

Workshop. Udarbejdelse af GIS-strategi. til. Albertslund Kommune. Emnet er GIS-strategi i Albertslund Kommune, dvs. 3 begreber Workshop Udarbejdelse af GIS-strategi til Albertslund Kommune Udvalgte slides fra 11. januar 2007 Introduktion til dagen Emnet er GIS-strategi i Albertslund Kommune, dvs. 3 begreber GIS Strategi Albertslund

Læs mere

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen

5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen 5 7. klasse. Virksomhed og skolebod - MC Elle og Soul-Kitchen På Ellemarkskolen har 7. klasse normalt skolebod en gang om året. Her tjener de penge til deres kommende lejrskole. I dette skoleår har skoleboden

Læs mere

Vejledning: PR2 Skabelonværktøj

Vejledning: PR2 Skabelonværktøj Vejledning: Skabelonværktøj PRINCE2 is a Registered Trade Mark of the Office of Government Commerce in the United Kingdom and other countries Skabelonerne Sættet består af skabeloner svarende til alle

Læs mere

En vej til tilfredse kunder og glade medarbejdere i en profitabel organisation

En vej til tilfredse kunder og glade medarbejdere i en profitabel organisation Lean virksomhed Få et hurtigt overblik over Lean En vej til tilfredse kunder og glade medarbejdere i en profitabel organisation Af Egon Kjær Jensen og Ann Møller Svendsen www.leanakademiet.dk - t: 70277909

Læs mere

[Skriv projektets navn]

[Skriv projektets navn] 1.1 Projektafslutningsrapport [Skriv projektets navn] [Skriv dato] Indhold 1 STAMDATA...2 2 FORRETNINGENS FORMÅL MED PROJEKTET...2 3 AFGRÆNSNING...2 4 MÅL OG SUCCESKRITERIER...2 5 ØKONOMISKE HOVEDTAL OG

Læs mere

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende.

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. I denne powerpoint finder du som leder eller personaleansvarlig forskellige slides og øvelser, du kan bruge til at sætte spot på sygefraværet

Læs mere

Guide for hovedaktiviteter ved anskaffelse af ny it løsning

Guide for hovedaktiviteter ved anskaffelse af ny it løsning Guide for hovedaktiviteter ved anskaffelse af ny it løsning fordi vedligehold er mennesker Guide for hovedaktiviteter ved anskaffelse af ny it løsning Den Danske Vedligeholdelsesforening 1. Baggrund...

Læs mere

Finansiel planlægning

Finansiel planlægning Side 1 af 8 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Reeksamen Finansiel planlægning Tirsdag den 12. juni 2007 kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler er tilladte.

Læs mere

AFVIGELSESANMODNING [SKRIV PROJEKTETS NAVN] Revionshistorik. AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej Aalborg Ø

AFVIGELSESANMODNING [SKRIV PROJEKTETS NAVN] Revionshistorik. AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej Aalborg Ø AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø [SKRIV PROJEKTETS NAVN] Revionshistorik Revisionsdato Version Ændringer Forfatter 1 Indhold 1 Indhold... 1 2 Introduktion til afvigelsesanmodninger...

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven.

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Bilag 3 og 4 vedr. gennemførelse af effektiviserings og digitaliseringsopgaven 2012 til og med Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Dette bilag indeholder

Læs mere

Hvordan måler vi vores indsats?

Hvordan måler vi vores indsats? Hvordan måler vi vores indsats? Oplæg til netværksmøde for økonomiske rådgivere V/ Charlotte Holm 29.oktober 2014 Oplæg om at dokumentere socialt arbejde De næste to timer handler om at dokumentere socialt

Læs mere

Spørgsmå l til diskussion og spårring

Spørgsmå l til diskussion og spårring Spørgsmå l til diskussion og spårring Etik og professionalitet Hvilke værdier og etiske principper lægger du størst vægt på i din egen konsulentpraksis? Hvordan har dette udviklet sig over tid? Har du

Læs mere

Marts 2009. Vejen til succes er brolagt med mere end teknik

Marts 2009. Vejen til succes er brolagt med mere end teknik Nyhed Marts 2009 Vejen til succes er brolagt med mere end teknik Nyhed 1 / 5 Vejen til succes er brolagt med mere End teknik Ikke et ondt ord om ingeniører tværtimod. Men som markeder og målgrupper ser

Læs mere

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile

Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Uddannelsesforløb - også med anvendelse af læringsstile Præsentationens indhold: Indledning Mål Kritiske succesfaktorer for at nå målet Uddybning af kritiske succesfaktorer Hvordan kommer vi i gang? Uddrag

Læs mere

Programgrundlag (Programme Brief) - Vejledning

Programgrundlag (Programme Brief) - Vejledning Programgrundlag (Programme Brief) - Vejledning December 2015 er med Budgetvejledning 2016 frivillig at bruge for statslige myndigheder. Opdelingen i frivillige og obligatoriske faser, ledelsesprodukter,

Læs mere

Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring

Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring November 2005 Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring November 2005 Udlicitering i krydsild gode råd om risikostyring November 2005 I tabeller

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test Februar 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om udviklingen af de nationale test (beretning

Læs mere

REWARA Et projekt om cirkulær økonomi

REWARA Et projekt om cirkulær økonomi REWARA Et projekt om cirkulær økonomi I Aarhus Kommune arbejder man med et projekt, som bygger på tankesættet bag cirkulær økonomi og som skal være med til at begrænse affald i kommunen og fokusere på

Læs mere

PROJEKTAFSLUTNINGSRAPPORT

PROJEKTAFSLUTNINGSRAPPORT AAU It Services Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Ø PROJEKTAFSLUTNINGSRAPPORT [SKRIV PROJEKTETS NAVN] Revisionshistorik Revisionsdato Version Ændringer Forfatter 1 Indhold 1 Stamdata... 2 2 Forretningens

Læs mere

a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at afholde merudgifter i forhold til det fortrolige

a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at afholde merudgifter i forhold til det fortrolige Aktstykke nr. 64 Folketinget 2010-11 Bilag Afgjort den 9. december 2010 Skatteministeriet. København, den 30. november 2010. 64 a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at

Læs mere

PRINCE2 med tusind ord. Andy Murray, PRINCE2 (2009) lead author og direktør for Outperform UK Ltd. AXELOS.com. The Stationery Office 2011

PRINCE2 med tusind ord. Andy Murray, PRINCE2 (2009) lead author og direktør for Outperform UK Ltd. AXELOS.com. The Stationery Office 2011 PRINCE2 med tusind ord Andy Murray, PRINCE2 (2009) lead author og direktør for Outperform UK Ltd AXELOS.com White Paper September 2011 Indhold 1 Hvad er PRINCE2? 3 2 Fordele ved PRINCE2 3 3 Principper

Læs mere

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes.

De vigtigste ændringer er: at regler, der beskytter kontraktvilkår i aftaler mellem leverandører og forhandlere, afskaffes. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 131 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 2.februar 2010 Kommissionens forordning (EU) om anvendelse af Traktatens artikel 101, stk. 3, på kategorier

Læs mere

Effektivitet med kunden i fokus

Effektivitet med kunden i fokus Effektivitet med kunden i fokus Hvordan en moderniseringsproces i organisationen har skabt øget effektivitet, bedre service og en mere inspirerende arbejdsplads i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Casebeskrivelse

Læs mere

Projektforstoppelse. - Styring af den kommunale udviklingsaktivitet. skal blive til virkelighed. Resultatet af de mange krav til forandring

Projektforstoppelse. - Styring af den kommunale udviklingsaktivitet. skal blive til virkelighed. Resultatet af de mange krav til forandring 1 Projektforstoppelse - Styring af den kommunale udviklingsaktivitet Projektmylderet De danske kommuner er under konstante krav om omstilling og forandring. Borgerne efterspørger mere velfærd og højere

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd

Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd Besluttet 18. august 2014 Bilag 1 - Kommissorium for Kommunernes It-Arkitekturråd Baggrund Der investeres massivt i digitalisering af den kommunale sektor. Der er forventning og krav om, at digitaliseringen

Læs mere

Rollebeskrivelser. Programroller ift. den fællesstatslige programmodel

Rollebeskrivelser. Programroller ift. den fællesstatslige programmodel Rollebeskrivelser Programroller ift. den fællesstatslige programmodel Indholdsfortegnelse Rollebeskrivelser... 1 1. Programprofiler... 3 1.1. Formand for programbestyrelse/programejer... 3 1.2. Programleder...

Læs mere

Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen mellem kl og

Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen mellem kl og CASEEKSAMEN Informationsteknologi NIVEAU: C DATO: 13. juni 2016 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2016/ finder du INDHOLD Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i

Læs mere

RSD it-projektmodellen December 2013

RSD it-projektmodellen December 2013 RSD it-projektmodellen December 2013 RSD projektmodel version 1.0 1 18-12-2013 Indhold 1 Indledning...3 1.1 Formål...3 1.2 Introduktion...3 1.2.1 Generelle overvejelser før etablering af et projekt...3

Læs mere

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer 4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer Formål: Varighed: Deltagere: Materialer: Konsulent: Dialogværktøjet om 4R-modellen (Rammer, Retning, Råderum og Relationer) er rigtig nyttigt, når der er sket

Læs mere

Kompetenceprofiler for

Kompetenceprofiler for Kompetenceprofiler for medarbejder, teams, afdelingsleder og direktør Vi spiller hinanden gode på vores forskellige niveauer 13. januar 2015 1 MEDARBEJDER PRIORITET Som medarbejder skal jeg levere løsninger

Læs mere

Jobcentrets VITAS business case

Jobcentrets VITAS business case Jobcentrets VITAS business case Lavet med udgangspunkt i en kommune med 50-80.000 borgere 15. december 2015 Jobcenter business casens indhold Formål med jobcenter business casen og STAR anbefaling Side

Læs mere

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21.

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. februar 2006) Samrådsspørgsmål: Hvad kan ministeren oplyse omkring afviklingen af Skinnesvejseanlægget,

Læs mere

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Fælles Microsoft aftale 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Fælles Microsoft aftale Mads Konge Nielsen, VIA Effektivisering,

Læs mere

Tak for et godt og udbytterigt møde i går til formiddag.

Tak for et godt og udbytterigt møde i går til formiddag. DJs bestyrelse GENERALDIREKTØREN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520 3040 www.dr.dk Kenneth Plummer D +45 3520 8012 E kp@dr.dk 15. august 2007 Kære bestyrelsesmedlemmer Tak for et

Læs mere

Hvor mange ansatte er der typisk i de virksomheder, som du servicerer?

Hvor mange ansatte er der typisk i de virksomheder, som du servicerer? Resultater og konklusion af Siteloom Contracts brugerundersøgelse oktober 2015 vedr. kontraktstyring set gennem intern / ekstern bogholder / økonomiansvarliges øjne. Indledende spørgsmål: Hvor mange ansatte

Læs mere

BUSINESS CASE I AP PENSION 7. JUNI 2013

BUSINESS CASE I AP PENSION 7. JUNI 2013 1 BUSINESS CASE I AP PENSION 7. JUNI 2013 OM AP PENSION Etableret i 1919 Fokus på livs- og pensionsforsikring Kundeejet, selvstændig og uafhængig 240 medarbejdere Aktiver ca. 85 mia. kr. i 2012 Indbetalinger

Læs mere

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden.

Et kommercielt whitepaper er således et stærkt marketingsværktøj, der kan støtte beslutningstagere i valget af den ene løsning frem for den anden. Sådan skriver du et whitepaper Et whitepaper er et almindeligt brugt værktøj til at introducere tekniske innovationer og nye produkter. Men der er meget at tage stilling til, når man skal skrive et whitepaper.

Læs mere

PRINCE2 & ITIL I Praksis

PRINCE2 & ITIL I Praksis PRINCE2 & ITIL I Praksis Hvorfor mig? Jakob Lind Nilsson IT Service Management Consultant ITIL Manager (V2) og ITIL Expert (V3) PRINCE2 Practitioner Konsulent leder Underviser E-mail: jakob.nilsson@w-csm.com

Læs mere

EVALUERING OG BUSINESS CASES

EVALUERING OG BUSINESS CASES EVALUERING OG BUSINESS CASES v/ Mikala Poulsen, konsulent, Center for Forebyggelse i praksis, KL HVAD ER EN BUSINESS CASE? Introduktion til business cases Business casen er en beregning af hvad koster

Læs mere

Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering

Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering Værdien når ikke længere end til IT-afdelingen ANALYSE RP OVERBLIK Analysens konklusioner... side 3 Baggrund for analysen... side 4 5 nøglefaktorer

Læs mere

Bilag 4: Spørgeskema til målgruppen. Hejsa tidligere VUT-II elev

Bilag 4: Spørgeskema til målgruppen. Hejsa tidligere VUT-II elev Hejsa tidligere VUT-II elev Endnu engang tak for, at du vil medvirke i min undersøgelse i forbindelse med mit masterspeciale. Som lovet vil dit svar blive anonymiseret i opgaven. Selve spørgeskemaet består

Læs mere

Målhierarki, interessentanalyse og milepælsoversigt - Udarbejdet ud fra Rosenmeiers skabeloner 2009

Målhierarki, interessentanalyse og milepælsoversigt - Udarbejdet ud fra Rosenmeiers skabeloner 2009 Målhierarki, interessentanalyse og milepælsoversigt - Udarbejdet ud fra Rosenmeiers skabeloner 2009 Trin 1; Formål Drøft og beskriv formål (nyttemål) med en handleplan for jeres valgte udviklingsområde

Læs mere

Pixibog business casen kort fortalt... 2. 1: Projektbasis... 3. 2: Leverancen... 4. 3: Milepæle og tidsplan... 6. 4: Ressourcer... 7. 5: Økonomi...

Pixibog business casen kort fortalt... 2. 1: Projektbasis... 3. 2: Leverancen... 4. 3: Milepæle og tidsplan... 6. 4: Ressourcer... 7. 5: Økonomi... Pixibog business casen kort fortalt... 2 1: Projektbasis... 3 1.1: Projektidentifikation...3 1.2: Projektansvarlige...3 2: Leverancen... 4 2.1: Mål og rammer...4 2.2: Fremgangsmåde...5 2.3: Risikoanalyse

Læs mere

Socialøkonomisk virksomhed

Socialøkonomisk virksomhed Socialøkonomisk virksomhed Case - Magneten René Risom Johansen & Jens Christian Kobberø 50i180 i Frederiksberg Kommune Marts 2015 Indledning Denne rapport er blevet til under projektet 50 akademikere i

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund Projektbeskrivelse Projektnavn: Tilbud til demente borgere med særlige behov og kapacitetsanalyse af plejepladser Projektleder: Tenna Arevad Larsen Projektejer: Birgit Gundorph-Malling Udarbejdet dato:

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sund forflytningskultur i Aarhus Kommune 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Maj Morgenstjerne E-mail: majmo@aarhus.dk Telefon:

Læs mere

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er.

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er. Side 1 af 9 Annoncering efter idebeskrivelse Titel Indkaldelse af idebeskrivelser vedrørende aktivitet; Forbedring af energi- og ressourceeffektivitet i regionens SMV er Indsatsen gennemføres under EU's

Læs mere

Lessons learned ved indføring af PRINCE2 i Pentia Ny projektmetode i Pentia baseret på PRINCE2.

Lessons learned ved indføring af PRINCE2 i Pentia Ny projektmetode i Pentia baseret på PRINCE2. Lessons learned ved indføring af PRINCE2 i Pentia Ny projektmetode i Pentia baseret på PRINCE2. Forventet udbytte (opnået pr d.d.) At skabe en fælles ramme for gennemførelse af alle slags projekter I Pentia.

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12. Ledelsessystemcertificering Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.2011 Audit 22. oktober 2014 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Sagsbehandling på

Læs mere

Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi

Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Center for Børn og Undervisning September 2012 Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Ishøj Kommunes

Læs mere

Organisering, opgaver, roller og bemanding (SAPA/Monopolbrud) Thor Herlev Jørgensen Programleder i Lyngby-Taarbæk Kommune for monopolbrudsprojekterne

Organisering, opgaver, roller og bemanding (SAPA/Monopolbrud) Thor Herlev Jørgensen Programleder i Lyngby-Taarbæk Kommune for monopolbrudsprojekterne Organisering, opgaver, roller og bemanding (SAPA/Monopolbrud) Thor Herlev Jørgensen Programleder i Lyngby-Taarbæk Kommune for monopolbrudsprojekterne KolleKolle - 25. November 2013 WS1 sat ind i et lokalt

Læs mere

Strategi. Strategi. Strategi-skoler. Udvikling og styring af en virksomhed

Strategi. Strategi. Strategi-skoler. Udvikling og styring af en virksomhed Strategi Udvikling og styring af en virksomhed Strategi Hvad er felttogets mission? På hvilken slagmark skal slaget stå? Hvad er fjendens styrke? Hvilke stridskræfter skal benyttes? Hvorledes sikres forsyningslinierne?

Læs mere

Dynamicweb Exchange Opsætning

Dynamicweb Exchange Opsætning Brugervejledning Dynamicweb Exchange Opsætning OUTLOOK 2003 Document ID: UG-4008 Version: 1.30 2006.07.04 Dansk UG-4008 - Dynamicweb Exchange Opsætning, Outlook 2003 JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2005-2006

Læs mere

Modenhedsmåling af danske organisationers udviklingsevne

Modenhedsmåling af danske organisationers udviklingsevne Modenhedsmåling af danske organisationers udviklingsevne Posters Michael Ehlers 29. november 2013, Hellerup Projektledelse og -kontor Topledelse En model for implementering af strategien via projekter

Læs mere