Årsberetning bliver elektronisk. For første gang udkommer Assens Kommunes årsberetning elektronisk og ikke som trykt udgave.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning bliver elektronisk. For første gang udkommer Assens Kommunes årsberetning elektronisk og ikke som trykt udgave."

Transkript

1 Års bliver elektronisk For første gang udkommer Assens Kommunes års elektronisk og ikke som trykt udgave. Årsen kan du hurtigt og let navigere rundt i, og den åbner samtidig mulighed for at nærstudere særlige interesseområder for den enkelte. Du navigerer rundt i årsen via menuen til venstre. Opbygningen af årsen baserer sig på lægningen for Først får du resultatet af kommunens økonomi indeholdende alle de lovmæssige oversigter. Derefter gennemgås alle politikområder, så du kan få et overblik over kommunes aktiviteter inden for alle udgiftsområder. Indenfor hvert politikområde får du en økonomisk oversigt over områdets andel og driftsudgifter. Samtidig kan du læse om målopfyldelse og afvigelser. Velkomst af borgmester Finn Brunse Strøm på årsen Kom vi i mål?...generelle bemærkninger - 15% Danisco-området forvandlet: Nyt Rådhus, Arena Assens og PULSEN indviet i 2011 Udgifternes fordeling pr. udvalg 2011! 2% Økonomiudvalg Miljø og teknik udvalg Børne og undervisningsudvalg Kultur- og fritidsudvalg Job- og arbejdsmarkedsudvalg Social- og sundhedsudvalg Beredskabskommission 37% 0,4% 31% 11% Udarbejdet af: 4%

2 Velkomst af borgmester Finn Brunse Fundamentet for en stabil økonomi. Igen kan vi i Assens Kommune glæde os over regnskabsresultatet. Både for 2010 og for 2011 har regnskabet nemlig udvist et overskud på den ordinære drift, i 2011 med 37,6 millioner kr. i forhold til det korrigerede og 52,8 millioner kr. i forhold til det oprindelige. Det er et flot resultat som giver en optimisme om en mere stabil økonomisk periode. Bevidstheden om god og sikker økonomistyring er blevet en del af kulturen i Assens Kommune. Alle medarbejdere i den kommunale forvaltning handler med ansvarlighed og påpasselighed i forhold til den daglige drift. Det fik vi bekræftet gennem KREVIs analyse af økonomistyringen i de danske kommuner. Konklusionen var, at Assens Kommune er blandt de bedst økonomistyrede kommuner i Danmark. I de kommende år skal vi arbejde med innovative løsninger for at sikre velfærdsydelserne. I Assens Kommune er det et afgørende udgangspunkt, at vi kan fastholde en stabil og stærk økonomi. Derfor er det mit mål at vi, i årene der kommer, skal fastholde den gode linje med at regnskaberne holdes og det økonomiske stabile fundament øges. Finn Brunse Borgmester God fornøjelse med års 2011!

3 Danisco-området forvandlet: Nyt Rådhus, Arena Assens og PULSEN indviet i 2011 Siden 1884 er der produceret sukker, også kaldet det hvide guld, i Assens på Fyn. Derfor var det en dramatisk tid for byen, da Danisco meddelte at de ville lukke produktionen ved udgangen af Det enorme industrianlæg mistede med ét sin berettigelse og truede med at blive et bynært område i hastigt forfald. Et visionært byråd valgte at tage kampen op, og i dag står byen stærkere end nogensinde før. En omfattende strukturplan blev udarbejdet, og det er denne samlede vision, der nu er ved at materialisere sig på bl.a. Daniscos bynære arealer. Modgangen er dermed vendt til en ukuelig tro på fremtiden, og ved årsskiftet 2011 blev byens nye rådhus og den lokale politistation, som har fået til huse i den tidligere sukkerfabrik, taget i brug. I sommeren 2011 stod Arena Assens et nyt idræts- og kulturhus - færdigt på selvsamme grund til at erstatte de gamle Assenshaller. En hel bydel er sat på skinner og i de kommende år vil Assens ændre karakter, men på en måde, hvor historien og de kulturelle værdier indgår som en integreret og naturlig del af forandringen. Det enorme industriområde fremstår nu som et mangfoldigt og dynamisk byområde midt i Assens by til gavn for kommunens udvikling og omdømme.

4 Regnskab 2011 i store træk Resultatet af det skattefinansierede område der et underskud på 13,6 mio. kr. dog jf. ovenstående. Når det tages højde for tillægsbevillingerne er der et overskud på 22,6 mio. kr først er optaget i 2011, når lånebehovet til de konkrete anlægsprojekter er tilstede. Driftsudgifter i alt Assens kommune kom ud af 2011 med et fornuftigt regnskabsresultat. Den ordinære drift, udviser et overskud på 52,8 mio. kr. i forhold til oprindeligt og 37,6 mio. når der tages højde for tillægsbevillinger ydet i året f. eks. overførsel af institutionernes og skolerne uforbrugte driftsmidler fra Udgifterne til anlæg udviser et merforbrug på 70,2 mio. kr. i for hold til det oprindelige. Og 22,2 når der tages højde for tillægsbevillinger givet i løbet af Årsagen hertil skal hovedsagelig søges i udgifterne til ombygning af Asabo, Lindebjerg og overførsel af Arena Assens fra finansforskydninger til anlæg. Bevillingen til Arena Assens har været afsat på finansforskydninger har været overholdt. Når der tages hensyn til dette, er forbruget i overensstemmelse med oprindelig. Der ansøges om overførsel af ikke færdiggjorte anlægsprojekter for 48 mio. Serviceudgifterne er 50 mio. kr. under den udmeldte ramme. Der er optaget lån for 147 mio. kr. Det er 115 mio. mere end oprindeligt, som kan henføres til ældreboliger (bl.a. Asabo og Lindebjerg). Det samme gælder merudgifterne til afdrag på lån. Samlet set udviser regnskabet en kassetilgang på 118 mio. kr. hvilket er 100 mio. kr. mere end det oprindelige og 146 mio. mere end det korrigerede. Årsagen er jf. ovenstående hovedsagelig mindreforbruget på driften og ekstralåneoptag. Regnskabet betyder, at kassebeholdningen pr udgjorde 187 mio. kr. plus 58 mio. kr. til deponering til risikofond og sale og leaseback i alt 245 mio. Den langfristede gæld udgjorde pr mio. kr. hvilket er 78 mio. kr. mere end forventet ved lægningen. Dette skyldes hovedsagelig, at lån der oprindeligt skulle optages i Opr. Budget i alt I 1000 kr. Korr. Budget i alt I 1000 kr Regnskab i alt Serviceudgifter regnskab 2011 Opr Budget serviceudgifter Korr. Budget serviceudgifter Overførselsudgifter regnskab 2011 Opr Budget overførselsudgifter Korr. Budget udenfor serviceramme 2011 P0 Regnskab Forbrug udenfor serviceramme 2011

5 Budgetoversigt og økonomiske måltal (mio. kr. netto) Måltal Oprindeligt I 2011 blev der strammet op på den økonomiske politik, som kom til at være styrende for et i balance for Dette blandt andet for at undgå økonomisk staf fra staten, hvis udgifterne til service overstiger det der er aftalt mellem KL og regeringen. Og for at have så stort et overskud på driften, at det kunne finansiere anlæg og afdrag på gæld, uden at skulle låne penge. Med et anlægsprogram på 60 mio. kr. pr. år og afdrag på gæld på mio. kr. er der behov for et overskud på driften på 100 mio. kr. Måltallene for kassebeholdningen, gennemsnitlige kassebeholdning set over 12 måneder og langfristet gæld ultimo er også gældende for Kassebeholdningen er korrigeret for deponering i forbindelse med sale og lease back og risikofond i alt 57,9 mio. kr. som teknisk skal medregnes og derfor ikke indgår i måltallet. Skemaet her på siden viser de økonomiske mål sammenlignet med det oprindelige, korrigeret og regnskabet for Det kan ses, at de økonomiske mål alle er overholdt, der har dog ikke været en faldende tendens på den langfristede gæld. Dette skyldes stort set, at der først optages lån når der er behov for det. Det vil sige, at der er optaget lån hvor til der Korr. Regnskab Afvigelse i forhold til opr. Budget Afvigelse i forhold til korr. Budget Resultat af ordinær driftsvirksomhed Resultat af det skattefinansieret område* -30 til Kassebeholdning** Gennemsnitlig kassebeholdning i henhold til kassekreditreglen Langfristet gæld ultimo Fald *korrigeret for udkontering af anlægsudgifter 70 mio. kr. til Arena Assens og ombygningen af Asabo og Lindebjerg **Korrigeret for deponering af sale og leasebask og risikofond 57,9 mio. kr. er afgivet lånetilsagn i 2010, men da projektet først skulle finansieres i 2011 optages lånet først her. Dette har også en afsmittende på opgørelsen af kassebeholdningen som indeholder lånoptagelse på 147 mio. kr. inkl. 116 mio. kr. til ældreboliger. Den offensive økonomiske politik for Assens Kommune har haft en medvirkende årsag til, at regnskabet udviser et tilfredsstillende resultat. Regnskabet er med til at understøtte en fortsat sund økonomi i Assens Kommune samt understøtte processen for 2013, hvor der er fokus på implementering af vision 2018 og innovative tiltag.

6 Hvordan gik de med de økonomiske risikoområder? Med den nuværende lovgivning har Finansministeriet mulighed for at tilbageholde 23 mio. kr. i Assens Kommunes bloktilskud for 2012, hvis kommunerne som helhed overskrider de vedtagne ter for For at undgå en eventuelt modregning er der behov for tæt og offensiv økonomistyring. Derfor blev der først på året i 2011 vurderet på og udpeget 10 specifikke risici eller særlige opmærksomhedspunkter. Der var tale om bevillingsområder, som enten pådragende sig særlig opmærksomhed på grund af regnskab 2010, forbrugsudviklingen i januar og februar, eller fordi Direktør og chefgrupper specifikt har gjort Økonomiområdet opmærksom på, at der foreligger særlige forhold. Disse områder blev fulgt tæt i løbet af Klik på tabellen for at se de 10 udvalgte opmærksomhedspunkter Hvordan gik det så? Bl.a. den tætte og offensive økonomistyring resulterede i at stort set alle de områder hvor der forventedes en merudgift endte op med overholdelse eller overskud. Her kan nævnes skoleområdet hvor der forventedes merudgifter for 6,5 mio. kr. men hvor regnskabet viser mindreudgifter for 1,3 mio. kr. Et andet område er arbejdsmarkedsområdet hvor der p.g.a usikkerhed i beregningen af konsekvenserne af ny lovgivning forventedes et merforbrug på 0-25 mio. kr. fratrukket merindtægter fra staten. Her viser regnskabet mindreudgifter for 25 mio. kr. Desværre viste det sig, at de forventede merudgifter til vintertjeneste og handicapområdet at holde stik. Disse områder vil også i 2012 blive fulgt nøje og der arbejdes her bl.a. på at udvikle økonomistyringsværktøjerne.

7 Opmærksomhedspunkter Potentiel risiko - anslået (mio. kr) Forventes pt. samlet rammeoverholdelse på politikområdet Styringsmæssig kompleksitet Underlagt sanktionslov (serviceudgifter) Væsentlighed i forhold til samlet rammeoverholdelse (sanktion) Økonomiudvalget Administrativ organisation Øgede udgifter til ikke solgte rådhus-bygninger 0,5 Ja Lav Ja Lav Miljø og teknikudvalget Kollektiv trafik Vintertjeneste 6,0 Nej Lav Ja Høj Børne-og undervisningsudvalget Tværfaglig og Udmøntning af besparelse på specialbørn 0,8 Ja Mellem Ja Lav Børn og unge - særlig indsats Afgørelse af ankesaget til Assens Kommunes fordel -0,7 Ja Høj Ja Lav Uddannelsespolitik Skoleområdet (afvikles overført merforbrug) -6,5 Nej Mellem Ja Høj Job- og arbejdsmarkedsudvalget Job- og arbejdsmarkedspolitik Ny lovgivning på området 0-25 Nej Høj Nej Mellem Social og sundhedsudvalget Psykiatri og handicapudvalget Mere omfattende støttetilbud på psykiatriområdet 1,0 Nej Høj Ja Høj Mindreindtægter salg af pladser, Mindreudgifter køb af pladser, 4,6 Nej Høj Ja Høj Borgerstyret Personlig Assistance og særligt dyre enkelt- sager øget refusion Ældreområdet Færre visiterede timer -4,0 Ja Mellem Ja Høj Sikringsydelser Færre førtidspensionister -3,0 Ja Mellem Nej Lav

8 Her på siden finder du alle de økonomiske oversigter for regnskab Regnskabsprincipper På bevillingsniveau Balance Anlægsopgørelse Anlægsoversigt Finansiering Afvigelser finansiering Hoved og nøgletal Regnskabsopgørelse Personaleoversigt Ejendomsværdier Landsbyggefonden Garanti og Kaution Egenkapital Gæld

9 Regnskabsprincipper Anvendt regnskabspraksis Assens Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Indenrigs- og Sundhedsministeriet (ISM) i Budget- og Regnskabssystem for Kommuner. Regnskabet aflægges som et totalregnskab, der omfatter alle drifts-, anlægs- og kapitalposter. I regnskabet indgår tillige udgifter, indtægter, aktiver og gæld vedrørende de selvejende institutioner, som kommunen har driftsoverenskomst med. I 2010 blev kravene til regnskabsaflæggelsen ændret, således at regnskabet ikke indeholder en omkostningsbaseret resultatopgørelse, omregningstabel eller pengestrømsopgørelse. Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat, men blot at enkelte nøgletal vedrørende det omkostningsbaserede resultat er udgået. Kommunens regnskabspraksis er detaljeret fastlagt i et bilag til kasse- og regnskabsregulativet, men skal her skitseres overordnet: Nøgletal Kommuneskat: 26,10 % Grundskyldspromille: 22,120 Indbyggertal: God bogføringsskik Kommunens bogføring skal foretages i overensstemmelse med god bogføringsskik. Den gode bogføringsskik kan beskrives som den praksis, der til enhver tid anses for god skik og brug blandt kyndige og ansvarsbevidste fagfolk inden for bogføringsområdet. Det er en forudsætning for god bogføringsskik, at reglerne i Budget- og Regnskabssystem for Kommuner samt øvrige relevante forskrifter er fulgt. Regnskabsmaterialet omfatter de faktiske registreringer, herunder transaktionsspor, beskrivelser af bogføringen, herunder aftaler om elektronisk dataudveksling, beskrivelser af systemer til at opbevare og fremfinde opbevaret regnskabsmateriale, bilag og anden dokumentation, oplysninger i øvrigt, som er nødvendige for kontrolsporet, regnskaber samt revision. Gns. likviditet pr. indb.: Gns. aktiver pr. indb.: Langfristet gæld pr. indb.: Udskrivningsgrundlag pr. indb.: kr kr kr kr....fortsættes næste side

10 Ændringer i anvendt regnskabspraksis Der er ikke ændret i regnskabspraksis i forhold til foregående år. Materielle anlægsaktiver Aktiver indregnes som hovedregel i balancen til kostpris og afskrives over den forventede levetid. Ejendomsretten dokumenteres via bogførte fakturaer og leasingaftaler m.v. Ejendomsretten til de i balancen indregnede grunde og bygninger er dokumenteret via elektronisk indhentede tingbogsattester. Aktiver med en levetid på 1 år eller derunder - samt aktiver under kr. - afskrives straks og registreres således ikke i anlægskartoteket. Indretning af lejede lokaler samt anlæg, driftsmateriel og inventar, herunder edb-udstyr, måles til kostpris med fradrag af akkumulerede af- og nedskrivninger. Kostprisen omfatter anskaffelsesprisen samt omkostninger direkte tilknyttet anskaffelsen indtil det tidspunkt, hvor aktivet er klar til at blive taget i brug. Udgifter på over kr., der medfører en væsentlig forbedring af et aktivs egenskaber eller en væsentlig forlængelse af et aktivs levetid, aktiveres sammen med det pågældende aktiv og afskrives over den nye levetid. Udgifter til mindre reparationer o. lign, som ikke har væsentlig indflydelse på aktivets levetid eller egenskaber i øvrigt, udgiftsføres i det regnskabsår, hvori de afholdes. Bunkning af aktiver Der foretages ikke bunkning af aktiver under aktiveringsgrænsen på kr. Aktiverne har tidligere været aktiveret som bunkning ud fra, om det var indkøbt til samme formål og når der er tale om en start-/nybygning eller om en væsentlig modernisering eller udvidelse. Tidligere bunkede aktiver er fortsat indregnet og udgår i takt med afskrivning. Da der er tale om en fremadrettet ændring, er der ikke foretaget korrektion af sammenlignings- og nøgletal. Grunde og bygninger Ejendom anskaffet før 1. januar 1999 er pr. 1. januar 2007 værdisat til ejendomsvurderingen for ejendommen pr. 1. januar 2004 fratrukket afskrivninger frem til 1. januar Bygninger og grunde anskaffet efter 1. januar 1999 indregnes til anskaffelsespris med fradrag af afskrivninger. Der afskrives ikke på grunde. Levetider er fastlagt til følgende Bygninger til administration 50 år. Skoler, daginstitutioner, ældreinstitutioner, tekniske bygninger 30 år. Kommunale kiosker eller pavilloner m.v. 15 år. Øvrige materielle anlægsaktiver Øvrige materielle anlægsaktiver er indregnet til anskaffelsespris med fradrag af afskrivninger. Aktiver til over kr., der indgår som en del af et større anlæg, registreres som et samlet anlæg, det vil især være aktiver som inventar på skoler, institutioner m.v. Inventar indkøbt til samme formål aktiveres, når der er tale om en start-/ nybygning eller om en væsentlig modernisering eller udvidelse. Levetider er fastlagt til følgende Tekniske anlæg, maskiner og andet driftsmateriel 10 år. Tekniske anlæg, transportmidler m.v. 5 år. Inventar, it-udstyr m.v. 3 år. For enkelte aktiver fastsættes ved anskaffelsen en forventet scrapværdi, der ikke afskrives. Der afskrives ikke på materielle anlæg under udførelse. Først når anlægget er udført, påbegyndes afskrivning over anlæggets forventede levetid. Infrastrukturelle anlægsaktiver (veje, signalanlæg, broer m.v.) samt ikke-operationelle anlægsaktiver (arealer til rekreative formål samt naturbeskyttelses- og genopretningsformål) indregnes ikke i balancen....fortsættes næste side

11 Finansielt leasede anlægsaktiver Leasingkontrakter for materielle anlægsaktiver, hvor Assens Kommune har alle væsentlige risici og fordele forbundet med ejendomsretten (finansiel leasing), registreres i anlægskartoteket og indregnes til kostprisen. Kostprisen måles som den laveste af enten dagsværdien af det leasede aktiv eller nutidsværdien af minimumsleasingydelserne med tillæg af omkostninger. Dagsværdien er det beløb, som et aktiv forventes at kunne omsættes til ved en handel mellem uafhængige parter. Minimumsleasingydelserne svarer typisk til de fremtidige leasingydelser, som Assens Kommune er forpligtet til at betale i leasingperioden. Ved beregning af nutidsværdien heraf anvendes den interne rente i leasingkontrakten som diskonteringsfaktor, hvis denne er tilgængelig. Ellers anvendes Assens Kommunes alternative lånerente. Finansielt leasede anlægsaktiver afskrives over den forventede levetid, der fastsættes efter typen af aktiv. Materielle anlægsaktiver under udførelse Igangværende materielle anlægsaktiver værdiansættes til de samlede afholdte omkostninger på balancetidspunktet. Finansielle anlægsaktiver - Aktier og andelsbeviser Andele af interessentskaber, som Assens Kommune har medejerskab til, indgår i balancen med den andel af virksomhedernes indre værdi, jfr. senest foreliggende årsregnskab, som svarer til kommunens ejerandel. For noterede aktier foretages indregningen til kursværdien pr. 31. december og for ikke noterede aktier og andre kapitalandele (andelsbeviser o. lign.) foretages indregningen efter senest foreliggende årsregnskab. Finansielle anlægsaktiver Langfristede tilgodehavender Tilgodehavender er optaget i balancen til nominel værdi under de respektive regnskabsposter hertil. Der nedskrives til imødegåelse af forventede tab til nettorealisationsværdien. Omsætningsaktiver - varebeholdninger Udgifter til indkøb af råvarer, hjælpematerialer samt andre forbrugsvarer udgiftsføres på anskaffelsestidspunktet. Varelagre over 1. mio. kr. og/eller beholdninger med væsentlige forskydninger i lagerets størrelse registreres fra år til år. Varelagre mellem kr. og 1. mio. kr. registreres, hvis der sker forskydninger i varelageret, som vurderes at være væsentlige. Varebeholdning måles til kostpris efter FIFO-princippet. Omsætningsaktiver fysiske aktiver til salg Grunde og bygninger til salg er opskrevet til forventet salgspris. Fysiske aktiver til salg måles til kostpris eller nettorealisationsværdi, hvor denne er lavere. Der kan foretages opskrivning til den forventede salgspris. Likvide aktiver samt omsætningsaktiver - værdipapirer Likvide beholdninger omfatter beholdninger samt kortfristede værdipapirer, der uden hindring kan omsættes til likvide beholdninger, og hvorpå der kun er ubetydelig risiko for værdiændringer. Likvide beholdninger indregnes til nominel værdi, og værdipapirer indregnes til dagsværdi (kurs) på balancedagen. Egenkapital I egenkapitalen er også indeholdt selvejende institutioner, som kommunen har indgået driftsoverenskomst med. Hensatte forpligtelser Forpligtelser indregnes i balancen, når kommunen på balancedagen har en retslig eller faktisk forpligtelse, som resultat af en tidligere begivenhed, og det er sandsynligt, at afviklingen heraf vil medføre et træk på kommunens økonomiske ressourcer, og der kan foretages en pålidelig beløbsmæssig måling af forpligtelsen. Pensionsforpligtelser, der ikke er forsikringsmæssigt afdækkede vedrørende tjenestemandsansatte og ansatte på tjenestemandslignende vilkår, optages i balancen un-...fortsættes næste side

12 der forpligtelser. Kapitalværdien af pensionsforpligtelsen er beregnet aktuarmæssigt ud fra forudsætninger fra ISM. Minimum hvert 5 år foretages en aktuarmæssig beregning af pensionsforpligtelsen vedrørende tjenestemænd. ISM har fastlagt en pensionsalder på 62 år og opgørelsesrente på 2 %. Det er pligtigt, at registrere kommunens forpligtelser vedrørende eksempelvis miljøforurening, social lovgivning, retssager og erstatningskrav på balancen til den løbende ydelses kapitaliserede værdi opgjort pr. ydelsesmodtager. Fratrædelsesbeløb ved udløb af åremålsansættelser optages til nominel værdi i overensstemmelse med de indgåede aftaler. Donationer modtaget i regnskabsåret Modtagne donationer, tilskud og gaver som kommunens skoler, institutioner m.fl. har modtaget i regnskabsåret indtægtsføres på særlige artskonti i regnskabet, således der i regnskabsåret løbende afregnes den korrekte moms til udligningsordningen. Langfristede gældsforpligtigelser Langfristet gæld til realkreditinstitutter og andre kreditinstitutter er optaget med restgælden på balancetidspunktet. De kapitaliserede restleasingforpligtigelse vedrørende finansielt leasede anlægsaktiver indregnes i balancen som en gældsforpligtigelse, og leasingydelsens rentedel indregnes over kontraktens løbetid i resultatopgørelsen. Andre gældsforpligtigelser, som omfatter gæld til leverandører, andre myndigheder samt anden gæld måles til nominel værdi. Gæld i udenlandsk valuta reguleres til kursen ultimo regnskabsåret. Kortfristet gæld Kortfristet gæld til pengeinstitutter, staten, kirken, andre kommuner og regioner optages med restværdien på balancetidspunktet. Noter til driftsregnskab og balance Der er udarbejdet noter til henholdsvis driftsregnskab og balance i det omfang, der er væsentlige forhold, som bør belyses, og/eller ISM har stillet krav om noteoplysning/ regnskabsbemærkning. : Ledelsens påtegning Økonomiudvalget har den 21. marts 2012 aflagt årsregnskabet for 2011 for Assens Kommune til byrådet. Årsregnskabet bygger på de obligatoriske oversigter og redegørelser, der skal aflægges i overensstemmelse med Lov om Kommunernes Styrelse og reglerne i indenrigs- og Sundhedsministeriets Budget og Regnskabssystem for Kommuner. Når revisionsen foreligger, vil Byrådet i september kunne tage endelig stilling til regnskabet og godkende dette. Vi anser den valgte regnskabspraksis for hensigtsmæssig, således at årsregnskabet giver et retvisende billede af kommunens aktiver og passiver, finansielle stilling samt årets økonomiske resultat. I henhold til styrelseslovens 45 overgiver byrådet hermed regnskabet til revision. Assens Kommune, den 21. marts 2012

13 Hoved og nøgletal Regnskab 2010 Assens Regnskab 2011 Assens Mio. kr. Regnskabsopgørelsen (udgiftsbaseret) Resultat af ordinær driftsvirksomhed -167,3-140,7 Resultat af det skattefinansierede område 20,4 2,2 Balance, aktiver Anlægsaktiver i alt 920,5 930,2 Finansielle anlægsaktiver 1.607, ,6 Omsætningsaktiver i alt 154,0 212,7 Likvide beholdninger 127,3 244,8 Balance, passiver Egenkapital , ,9 Hensatte forpligtigelser 286,5 281,8 Langfristet gæld 1.061, ,2 Anden gæld 23,3-12,7 Kortfristet gæld 145,9 98,1 Note: - betyder overskud. Udvalgte nøgletal for kommuner i hele landet pr. indbygger Hele kr. Gennemsnitstal pr indbygger i hele landet pr. 1/ Assens Kommune pr. 1/ Assens Kommune pr. 1/ Kassekreditreglen Likvide aktiver Langfristet gæld Skatteudskrivning: Budgetteret udskrivningsgrundlag Udskrivningprocent kommuneskat ,10 26,10 Grundskyldspromille 26,048 22,120 22,120 Indbyggertal 1/1-10 og 1/ Note Kilde for gennemsnit pr indbygger : Nøgletal.dk.

14 Regnskabsopgørelse Oprindeligt Tillægsbevilling Korr. Regnskab 2011 Afvigelse i forhold til Afvigelse i forhold til kr opr. korr. Skatter Tilskud Indtægter i alt Økonomiudvalg Miljø- og Teknik udvalg Børne- og Undervisningsudvalg Kultur- og Fritidsudvalg Job- og Arbejdsmarkedsudvalg Social- og Sundhedsudvalg Beredskabskommission I alt Sale og leaseback drift Sale og leaseback renter Sale og leaseback i alt Risikostyring drift Risikostyring renter Risikostyring i alt Øvrige renter Resultat af ordinær drift Anlægsudgifter excl. Jordforsyning Jordforsyning anlæg Resultat skattefinansierede område Tilgang af likvide aktiver 0 0 Resultat i alt Optagne lån I alt Anvendelse af likvide aktiver 0 0 Afdrag på lån Øvrige finansforskydninger I alt Ændring af likvide aktiver

15 Regnskabsoversigt på bevillingsniveau Oprindeligt Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret 2011 Regnskab 2011 Afvigelse i forhold til opr. Afvigelse i forhold til korr. Drift Politisk organisation Administrativ organisation Boligpolitik Miljøpolitik Veje og grønne områder Kollektiv trafik Vedligehold Beredskabspolitik Tværfaglighed og Børn og unge - særlig indsats Dagtilbudspolitik Uddannelsespolitik Kultur-og fritidspolitik Social og sundhedspolitik Træningspolitik Psykiatri- og handicappolitik Sundhedsøkonomi Ældrepolitik Sikringsydelser Arbejdsmarkedspolitik Drift i alt Sales og leaseback 0 0 Driftsudgifter Sale og leaseback Renteudgifter sale og leaseback Sales og leaseback fond 0 0 I alt Sales og leaseback Risikostyring 0 0 Driftsudgifter Risikostyring Risikostyringsfond 0 0 Renter risikostyringsfond I alt Risikostyring Drift i alt incl. drift jordforsyning fortsættes næste side

16 Regnskabsoversigt på bevillingsniveau Oprindeligt 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret 2011 Regnskab 2011 Afvigelse i forhold til opr. Afvigelse i forhold til korr. Anlæg Salg af rådhuse Rådhusprojekt Rengøringsprojekt Jobcenter Salg af "Arvesølvet" Udearealer Daniscogrunden Salg Assens Rådhus frigivelse dep Udstykning Kapellet Korsvang Renovering af tag Sundhedscenter Kunst Rådhustorvet Risikostyring IT - Fællesadministration Digitaliseringspulje, Fællesadm Belægninger m.v Pulje Trafiksikkerhed Udskiftning af gadelysarmaturer Vejanlæg ved Danisco Opdatering af bymidter Trafiksikkerhed ekstra lånoptagelse Fiskeri LAG Fyn Miljøpulje Diverse vandløb og søprojekter Naturforbedringer, -genopretning Stier og grønne oplevelsespunkter Vand og naturplaner Planlagt Bygningsvedligeholdelse Områdefornyelse, Danisco Indsatspuljen 2010 nedriv Områdefornyelse Assens City Camping Energibesparende foranstaltninger fortsættes næste side

17 Regnskabsoversigt på bevillingsniveau Oprindeligt 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret 2011 Regnskab 2011 Afvigelse i forhold til opr. Afvigelse i forhold til korr. Anlæg Udvikling salg af Assens camping BizHouse (3. mio. pulje) Ekstra bevilling fællespulje Ombygning Tommerup Rådhus (3.mio. pulje) Etablering sundhed/træning (3. mio. pulje) Ombygning Assens gl. Rådhus (3. mio. pulje) Flytteudgifter Familiehuse (3. mio. pulje) Flyt/etablering legestue Hårby (3. mio. pulje) 0 100w Flyt/etablering legestue Assens (3. mio. puilje) Opgradering P-areal Tommerup (3. mio. pulje) Granly aktivitetscenter hems (3. mio. pulje) Æblehaven bagvæg (3. mio. pulje) Ombygning Jobcenter Energibesparende foranst Indsatspuljen 2011 nedriv Integreret inst. Drømmebakken Ny Institution Haarby Områdeinst. Glamsbjerg/Flemløse Områdeinst. Assens Områdeinst. Tommerup Pilehaveskolen forundersøgelse Ombygn. Assensskolen og tandklinik Vissenbjerg skole etape kl. center Gummerup skole Skallebølle skole Tallerupskolen Ebberup skole Tommerup hallerne udvidelse Vissenbjerg hallerne, udvidelse Boldbaner i Skallebølle fortsættes næste side

18 Regnskabsoversigt på bevillingsniveau Oprindeligt 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret 2011 Regnskab 2011 Afvigelse i forhold til opr. Afvigelse i forhold til korr. Anlæg Budget Budget Hallerne vedligeholdelse Bibliotek Tommerup Museer Naturskolen Baagø Pulje til forsamlingshuse og klubhuse Biblioteksstrategi Biblioteksstruktur (model med 6 bibl.) Aktivitetsplads Tommerup Hallerne i Haarby Arena Assens Heldagsskolen Ådalen Asabo ombygning Lindebjerg ombygning Tandplejeklinik overført fra drift Madservice omb. Centralkøkken Madservice plejecentre Anlæg i alt Jordforsyning, anlæg 0 0 Boligformål Erhvervsformål I alt jordforsyning, anlæg Renter uden Sale og Lease-back/risikostyring Finansiering 0 0 Optagne lån Afdrag på lån Øvrige finansforskydninger Kursreg. likvide aktiver 0 0 Finansiering i alt Skatter Generelle tilskud Ændring af likvide aktiver

19 Balance Ultimo 2010 Ultimo 2011 Mio. kr. Aktiver Materielle anlægsaktiver: Grunde og bygninger 777,1 894,9 Tekniske anlæg mv. 17,1 14,1 Inventar 7,0 8,5 Anlæg under udførelse 119,3 12,7 Materielle anlægsaktiviteter i alt 920,5 930,2 Immaterielle anlægsaktiviter 0,0 0,0 Finansielle anlægsaktiver: Langfristede tilgodehavender 1.607, ,6 Finansielle anlægsaktiviteter i alt 1.607, ,6 Omsætningsaktiver - varebeholdninger 0,0 0,0 Omsætningsaktivier - fysiske anlæg til salg 154,0 212,7 Omsætningsaktiver - tilgodehavender 14,1 31,4 Omsætningsaktiver - værdipapirer 0,0 0,0 Likvide beholdninger - bankindskud 127,3 244,8 AKTIVER I ALT 2.823, ,7 PASSIVER Egenkapital: Modpost for takstfinansierede aktiver 0,0 0,0 Modpost for selvejende institutioners aktiver -14,9-11,3 Modpost for skattefinansierede aktiver , ,2 Reserve for opskrivninger 8,8 11,5 Balancekonto -277,7-330,9 Egenkapital i alt ,2-1473,9 Hensatte forpligtelser -286,5-281,8 Langfristede gældsforpligtelser , ,2 Nettogæld vedr. fonds, legater, deposita m.v. 23,4-12,7 Kortfristede gældsforpligtelser -145,9-98,1 PASSIVER I ALT , ,7

20 Personaleoversigt Personaleforbrug 2010 Personaleforbrug 2011 Forskel Lønsum 2011 Byudvikling, bolig og miljø 26,18 39,56 13, Trafik og Infrastruktur 78,41 77,18-1, Undervisning og Kultur 810,99 745,22-65, Sundhedsområdet 43,79 43,99 0, Social og Sundhedsvæsen 1675, ,32-43, Administration m.v. 418,02 426,02 8, I alt 3052, ,29-88, Personaleoversigten viser de fuldtidsstillinger, der har været i I forhold til 2010 har der været en netto afgang på -88,48 stilling. Fuldtidsstillingerne er dannet på baggrund af det udbetalte løntimetimetal divideret med det årlige timetal for en fuldtidsansat på det givne overenskomstområde. Opgørelsen indeholder fastansat personale, vikarer, barselsvikarer, familieplejere, flexjobbere og elever. Det betyder, at personaleoversigten viser timeforbruget til både den fastansatte og til vikaren. I forbruget indgår desuden mer- og overarbejde. Den samlede lønsum for 2011 udgør kr. Bemærkninger: 3 Undervisning og Kultur: Reduktionen skyldes hovedsagelig udvidelse af rengøringskorpsets dækningsområde, samt besparelser p.g.a faldende børnetal samt lukning af Flemløse skole Reduktionen fordeler sig på nedenstående personalekategorier Teknisk personale (pedelfunktion) er faldet med ca. 8 fuldtidsstillinger. Rengøringspersonale er faldet med ca. 9 fuldtidsstillinger. Lærerstillinger i folkeskolen er faldet med ca. 21 fuldtidsstillinger. Reduktion i ledelse på folkeskoleområdet med ca. 3,5 fuldtidsstilling. Pædagogisk personale på skoler og i SFOér er faldet med ca. 22 fuldtidsstillinger. 5. Social og Sundhedsvæsen: Masterplanen Sundhed samt oprettelse af 85 korps. Reduktionen fordeler sig primært på nedenstående personalekategorier Dagplejere 25 fuldtidsstillinger Social og sundhedspersonale 10 fuldtidsstillinger Pædagoger og pædagogiske ledere 15 fuldtidsstillinger Ansættelse af omsorgsmedhjælpere 6. Administration m.v. Eleverne er ansat forskellige steder i organisationen men udgiften afholdes centralt. Der er reduceret med ca 9,5 administative fuldtidsstillinger

21 Opgørelse over anlæg på 2,0 mio. kr. og derover: Anlægsudgifter - projektopdelt kr. Salg af Arvesølvet I 2011 er følgende ejendomme solgt: Korsvang 14, Assens - Rosenvænget 1A, Turup - Kærumvej 8, Melby Højeløkkevej 11, Tommerup Indre Ringvej 11, Aarup Orte Vejsmark 20A, Orte. Den samlede indtægt udgør kr. og der er afholdt udgifter for 211 kr. i forbindelse med salg af Arvesølvet. Den samlede nettoindtægt er herefter kr. IT Fællesadministration Anlægsbevillingen blev anvendt til: IT-tilbehør 241 Indkøb af tilbehør til IT-arbejdspladser opsamlet AV-udstyr 109 Indkøb af AV-udstyr og montering af AV til kantineområdet. ESDH 274 Opgraderingsomkostninger til Acadre v. 4.2 sp3 KMD 170 Implementering af Kontaktcenterløsning samt andre løbende tilkøb udenfor fastprisaftalen. Tekniske klippekort 691 Projektledelse design og klargøring af ny serverløsning + Teknisk ledelse af netværksopbygning + eksisterende serverudvidelse Anlægsbevilling Forbrug Afvigelse fortsættes næste side

22 Anlægsudgifter - projektopdelt Licenser 434 Tilkøb af Microsoft og andre licenser kr. Anlægsbevilling Forbrug Afvigelse Mobiltelefoni 251 Indkøb af nye mobiltelefoner IP-Telefoni 240 Opgradering af det centrale TRIO-omstillingssystem og diverse tilbehørsindkøb til IP-telefoni Netværk 243 Nyt netværksudstyr ifm. serverrumsflytning PC 880 PC-indkøb løbende til nystartede / erstatning for defekte. Printere/kopimask. 230 Indkøb af nye kopimaskiner Jobcenteret samt printere primært til politikere. Servere 674 Udvidelse af serverkapacitet generelt samt sammenlægning af serverdrift administrativt og skole-it. Skærme 115 Skærmindkøb løbende til nystartede / erstatning for defekte Software 259 Opgradering af skabelonløsning til Office indkøb af PAS-løsning samt diverse småprogrammer...fortsættes næste side

23 Anlægsudgifter - projektopdelt kr. Montagearbejde 131 El-montering i forbindelse med nødstrøms-generator, serverflytning fra Aarup til Assens samt nye funktioner i Borgerservice m.m. Byggesags-scanning 58 Ekstra scanning af byggesager som afslutning på projekt Scanning af byggesager til elektronisk arkiv. Belægninger m.v. Af hensyn til trafiksikkerheden blev der igen i 2011, for det meste, satset på at udføre belægningsvedligeholdelse af landevejene, som er den del af vejnettet hvor hastigheden er højest og trafikintensiteten størst. På ca. 8 km vej er der lagt varmblandet slidlag i fuld bredde, heraf tegnede hovedlandevejen (Rute 161) sig for de 2,5 km. 20 km vej har fået overfladebehandling, og Entreprenørgården har rettet ca. 11 km vej op med slæb. På grund af de mange store sætningsskader og revnedannelser spredt ud over landevejsnettet, blev der anvendt ca. 1 mio. på partielle forstærkninger og reparationer. Vejanlæg ved Danisco Der er betalt kr. til grundejerforeningen, som vejmyndighedens andel af det fælles udbud. andelen var teret til kr. men på grund af uforudsete udgifter er bidraget overskredet med 379 kr. Der er brugt 380 kr. til helleanlæg på Sdr. Ringvej og fortov langs bygningerne mod Sdr. Ringvej samt ændring af vigepligtsforhold ved Gl. Torøhusevej/Rådhus Allé. Anlægsbevilling Forbrug Afvigelse fortsættes næste side

24 Anlægsudgifter - projektopdelt kr. Planlagt bygningsvedligeholdelse Vedligeholdelse af de er en løbende proces. De uforbrugte midler fremkommer dels på grund af arbejder det løber over årsskiftet, samt tilbageholdenhed med igangsætning af større tag og facadeudskiftninger i vinter halvåret. Det overskydende beløb søges derfor overført til 2012 til finansiering af disse tag og facadeudskiftninger. Underskud på drift finansieres via overskuddet på anlæg. 3 mio. kr. pulje - til bygningsmæssige ændringer som følge af strukturændringer 2011 Anlægsbevillingen blev anvendt til: Ombygning Tommerup Rådhus 634 Etablering sundhed/træning 275 Ombygning Assens Rådhus 310 BizHouse 456 Flytte/etableringsudgifter legestue Haarby 10 Opgradering P-areal Tommerup 897 Hems Granly Aktivitetscenter 175 I alt Følgende projekter udføres/færdiggøres i 2012 og restbevillingen overføres til 2012: Flytte/ etableringsudgifter legestue Haarby 90 Flytte/ etableringsudgifter legestue Assens 100 Ældrecenter Æblehaven bagvæg 12 I alt 202 Samlet set er der i 2011 anvendt kr. og 202 kr. overføres til 2012 i alt kr. Mindreforbrug i alt 41 kr. Der var afsat 40 kr. til Jobcentret til styrkelse af fundament, som ikke blev anvendt. Anlægsbevilling Forbrug Afvigelse fortsættes næste side

25 Anlægsudgifter - projektopdelt kr. I forbindelse med etablering af bedre adgangsforhold i Jobcentret har der samlet set været et merforbrug på 65 kr., som skyldes en uforudset ekstraregning. Merforbruget finansieres af mindreforbruget på 3 mio. kr. puljen. Anlægsprojektet vedr. Jobcentret fremgår af efterfølgende opgørelse over afsluttede anlæg under 2 mio. kr. Hallerne vedligeholdelse Som led i strategi for hallerne i Assens Kommune er der hvert år afsat anlægs til renovering. Det afsatte beløb er fordelt til de enkelte haller på grundlag af en vedligeholdelses-rapport og er anvendt til udskiftning og reparation af tage, gulve, vinduer, svømmebassiner mv. og nye varme- og ventilationsanlæg mv. Der er uforbrugte bevillinger, som overføres til næste års. Dette skyldes bl.a. at nogle vedligeholdelses-opgaver har sammenhæng med udbygning af den pågældende hal og derfor afventer og indgår i en samlet renovering/udbygning. Arena Assens Udgifter vedr. Arena Assens er i 2011 overført fra finansforskydninger til anlæg, idet der efter konteringsreglerne et tale om et tilskudsberettiget projekt på funktion Bevillingen på 30 mio. kr. som har været afsat som finansforskydninger er overholdt. Udgifterne der er afholdt i perioden , er omkonteret efter aftale med revisionen. Ombygning Assens Skolen og udvidelse af tandklinik Anlægsarbejderne blev udført i løbet af 2010, bortset fra stiforbindelsen til blok 11 (gl. handelsskole) og lidt tagarbejde, som på grund af vintervejret først kunne udføres i foråret Arbejderne omfattede følgende: Udvidelse af tandklinikken, til dobbelt kapacitet, ind i eksisterende skolelokaler. Anlægsbevilling Forbrug Afvigelse fortsættes næste side

26 Anlægsudgifter - projektopdelt kr. Skolekøkken incl. inventar, tekniske installationer og ventilationsanlæg blev fornyet, i henhold til arbejdstilsynspåbud. En række delområder som håndarbejdslokale, personalerum og administration blev omplaceret og fornyet, for en mere hensigtsmæssig funktionssammenhæng. En række mindre delområder blev tilpasset og fornyet for nye krav til edb m.m. Stiforbindelse til blok 11 blev etableret, for at sikre sammenhæng mellem overbygningen og den øvrige skole. Oprindelig bevilling var 9 mio. kr., som efter afholdt licitation blev reduceret til 8.2 mio. kr. Anlægsbevilling Forbrug Afvigelse Der er ikke afvigelse i forhold til den tilpassede bevilling eller projektets indhold. Vissenbjerg Skole etape 3 Anlægsarbejderne er udført i 2011, med entreprenørens mangelafhjælpning primo januar Arbejderne omfatter opførelse af en ny multihal incl. musiklokale, på ca. 860 m2. Bygningen er forsynet med solfangeranlæg. Forbruget angiver en lille overskridelse til dækning af energimærke. Der er ikke afvigelser i projektet i øvrigt. Madservice, kølemad, ombygning centralkøkken Anlægsarbejderne er udført fra primo 2011, til aflevering Efter en mindre indkøringsperiode var anlægget fuldt funktionsdygtigt i april måned. Arbejderne omfatter nyindretning af 1. salen, samt ombygning af øvrige 3 etager på køkkenbygningen i Assens Sundhedscenter til et funktionelt moderne industrikøkken. Der er ingen afvigelser i forhold til det planlagte projekt fortsættes næste side

27 Anlægsudgifter - projektopdelt Jordforsyning Generelle bemærkninger: kr. Salg af byggegrunde og erhvervsjord teres samlet for alle udstykninger. I byggemodningsregnskabet for den enkelte udstykning indregnes salget af grunde/erhvervsjord på den konkrete udstykning. De afsluttende byggemodningsregnskaber vedrører kun udgifter og indtægter efter kommunesammenlægningen. Salg jordforsyning I 2011 udgør salget af grunde og erhvervsjord i alt kr. Salget fordeler sig med salg af byggegrunde kr. og salg af erhvervsjord kr. Byggemodningsregnskab for erhvervsudstykningen Nord for Kildensmindevej, Assens, Etape 2 Byggemodningen er foregået i ny Assens Kommune. Byggemodningsomkostninger 433 Salg af jord -320 Netto forbrug i alt 113 Anlægsbevilling Afsluttede anlæg under 2,0 mio. kr. Forbrug Afvigelse Anlægsudgifter projektopdelt Anlægsbevilling Forbrug Afvigelse kr. Salg af rådhuse Jobcenter Omk. udstykning Kapellet - Korsvang Renovering af tag Sundhedscenter Risikostyring fortsættes næste side

28 Pulje trafiksikkerhed m.v Udskiftning af gadelysarmaturer Trafiksikkerhed - ekstra låneoptagelse Fiskeri LAG Fyn - støtte udbygning Agernæs Miljøpulje Vandløbsområdet Naturforbedringer, -genopretning mv Stier og grønne oplevelsespunkter Vand og naturplaner Rengøringsprojekt Energibesparende foranstaltninger Museerne Pulje til forsamlingshuse og klubhuse Aktivitetsplads i Tommerup Fælleudgifter og indtægter, Boligformål Fællesudgifter og indtægter, Erhvervsformål Udstykningen Havrebakken, Kerte, Årup Udstykningen Pindskrog, Snave Udstykningen Snerlevej, Grønnemose Erhvervsudstykning Toftegårdsvej, Glamsbjerg Erhvervsudstykning Dalvænget, Assens Ny institution Haarby Børnehave Områdeinstitution Glamsbjerg/Flemløse Områdeinstitution Assens Områdeinstitution Tommerup Gummerup Skole Skallebølle Skole Tallerupskolen Ebberup Skole Heldagsskolen Ådalen - flytning Flemløse Digitaliseringspulje - Fællesadministration Tandplejeklinik - overført fra drift Madservice, Kølemad plejecentre

29 Anlægsoversigt Materialle Grunde og Tekniske Inventar anlægsaktiver bygninger anlæg m.v. m.v. under udførelse Ialt Mio. kr. Kostpris ,5 34,0 42,4 119, ,1 Tilgang 159,6 2,9 6,6 11,1 180,2 Afgang -60,2-0,4-1,2-61,8 Overført 34,7 3,2-117,7-79,8 Kostpris ,6 36,5 51,0 12, ,7 Ned- og afskrivninger 1. januar ,3-16,9-35,3-218,5 Årets afskrivninger -25,4-5,7-7,2-38,2 Årets nedskrivninger Af- og nedskrivninger afhændede aktiver 8,9 0,2 9,1 Ned- og afskrivninger ,8-22,4-42,5-247,7 Regnskabsmæssig værdi ,8 14,1 8,5 12,6 930,0 Afskrivning (over antal år) år* år 3-5 år Ingen *) Omfatter kun anvendte afskrivningsperioder for bygninger, da der ikke afskrives på grundeww Indskud I Landsbyggefonden Indskud i Landsbyggefonden skal ifølge Velfærdsministeriets regler ikke værdiansættes i balancen. Mio. kr Indskud i Landsbyggefonden 0 2,0 Indskud i kommunalt ejede ældreboliger 0 0 Driftsstøttelån 0 0 I alt indbetalt til Landsbyggefonden 48,6 50,6 Der er indbetalt 2 mio. kr. til landsbyggefonden i 2011.

30 Garanti- og kautionsforpligtelser Almindelige kautions- og garantiforpligtelser Ultimo 2010 Ultimo 2011 Hele kr. Kommunalt ejede selskaber: Assens Forsyning A/S (Kommunekredit) Assens Affald & Genbrug A/S 2 lån (Kommunekredit) Assens Service A/S 2 lån (Kommunekredit) Fælleskommunale selskaber: Naturgas Fyn (kommunekredit) FAKS (Opgjort marts ny kommer marts/april 2012) Idrætsformål: Brylle Fritidscenter - Kommunekredit 1 lån Andre lokale Selskaber og institutioner: Fugleviglund Produktionshøjskole (Kommunekredit) Andebølle Ungdomshøjskole BRF Kredit 1 lån Assens Havn 2 lån i Kommunekredit Assens Søsportscenter (Nykredit) Glamsbjerg børnehave 2 lån i Kommunekredit Vej, Kloak, Vand, Fjernvarme og boligindskudslån Fjernvarmeselsk (Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup og Vissenbjerg) 17 lån i KK Helnæs Vandværk (Kommunekredit) Dærup og Omegns Vandværk (Kommunekredit) Glamsbjerg Vandværk (Kommunekredit) I alt fortsættes næste side

31 Garanti- og kautionsforpligtelser fortsat Kautionsforpligtelser vedr. boligforanstaltninger ekskl. Boligindskudslån m.v. Ultimo 2010 Ultimo 2011 Anden kommunal garanti for lån til bolig- og institutionsbyggeri Boligselskaber: BRF Kredit 49 stk garanterede lån Kommunekredit 2 stk lån Økonomistyrelsen Bolig- og erhvervskontoret 5 stk. lån Boligforeningen Kristiansdal Realkredit Danmark 53 stk. lånegarantier Nykredit i alt kommune nr LR Realkredit AS, Nyropsgade 21, 1780 København V. (5 stk. lån) I alt Kautions- og garantiforpligtelser i alt Ejendomsværdi Iflg. kommunens ejendomsfortegnelse pr udgør den samlede ejendomsværdi over kommunalt ejede bygninger følgende: Ejendomsværdier Grundværdier 818,8 mio. kr. 285,6 mio. kr.

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS

ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Anvendt regnskabspraksis Udkast til økonomiudvalgsmøde den 18. januar 2011 Allerød Kommune Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Regnskabsopgørelse

Læs mere

103 Anvendt regnskabspraksis

103 Anvendt regnskabspraksis 103 Generelt Hedensted Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Social- og Indenrigsministeriet (SIM) i Budget- og Regnskabssystem for

Læs mere

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 ODENSE KOMMUNE ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 3 Revisionspåtegning 4 Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis ved udarbejdelse af åbningsbalance pr. 1/1 2007

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis

Anvendt regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Generelt Odense Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner.

Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Side - 1 - Anvendt regnskabspraksis Regnskabet er aflagt i overensstemmelse med Budget- og Regnskabssystemet for kommuner. Med virkning fra regnskab 2010 er regnskabspraksis ændret for det omkostningsbaserede

Læs mere

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat.

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat. Generelt Jammerbugt Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Indenrigs- og Sundhedsministeriet i Budget- og Regnskabssystem for kommuner.

Læs mere

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens Bilag 16 Anvendt regnskabspraksis Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens aktiver Indledende bemærkninger: Formålet

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006 Tommerup Kommune Årsregnskab for Indholdsfortegnelse Indledning...3 Årets resultat og den økonomiske status...4 Udgiftsbaseret regnskab...5 Omkostningsbaseret regnskab...7 Anvendt regnskabspraksis...10

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis

Anvendt regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis Generelt Kalundborg Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retnings-linjer, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0 Samlenotat vedr. anlæg 4. budgetopfølgning 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen på anlæg i 2010 en afvigelse på -2.314.000 kr. På nuværende tidspunkt søges der om en tillægsbevilling

Læs mere

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat.

Ændringen har ingen indvirkning på kommunens udgiftsbaserede regnskabsresultat. Generelt Jammerbugt Kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet i Budget- og regnskabssystem for kommuner.

Læs mere

Årsregnskab 2014. Årsberetning

Årsregnskab 2014. Årsberetning Årsregnskab 2014 Årsberetning Byrådsbehandling 29. april 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 2 Anvendt regnskabspraksis... 3 Generelle bemærkninger..... 9 Regnskabsopgørelse... 16 Finansieringsoversigt...

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis årsregnskab 2015

Anvendt regnskabspraksis årsregnskab 2015 årsregnskab 2015 Generelt Albertslund kommunes regnskab aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Social- og Indenrigsministeriet i Budget- og Regnskabssystem

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 INDHOLD Side Kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 3 Noter til balance: Generel note vedr. rettelser 4 Note 1, Materielle anlægsaktiver spildevandsområdet

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB DEN SELVEJENDE INSTITUTION HOLBO HERREDS KULTURHISTORISKE CENTRE VESTREBROGADE 56, GILLELEJE ÅRSREGNSKAB 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Oplysninger om museet Oplysninger om museet... 2 Påtegninger Ledelsespåtegning...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indholdsfortegnelse FORORD... 2 LEDELSENS PÅTEGNING... 3 REGNSKAB 2006... 4 HVOR BLEV PENGENE BRUGT I 2006?...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indholdsfortegnelse FORORD... 2 LEDELSENS PÅTEGNING... 3 REGNSKAB 2006... 4 HVOR BLEV PENGENE BRUGT I 2006?... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 2 LEDELSENS PÅTEGNING... 3 REGNSKAB 2006... 4 HVOR BLEV PENGENE BRUGT I 2006?... 4 HVOR KOM PENGENE FRA I 2006?... 4 REGNSKABSPRINCIPPER... 5 GENERELLE

Læs mere

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler.

Notat. AffaldVarme Århus. Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale regnskabsregler. Notat AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Forskelle (og ligheder) mellem årsregnskabsloven og de kommunale. AffaldVarme Århus aflægger regnskab efter de kommunale regler, hvilket ifølge Indenrigs-

Læs mere

Den generelle regnskabspraksis

Den generelle regnskabspraksis Bilag 8.5 Den generelle regnskabspraksis Generelt Holbæk Kommunes regnskab skal aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinier, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Den generelle regnskabspraksis

Den generelle regnskabspraksis Bilag 10.6 Den generelle regnskabspraksis Generelt Holbæk Kommunes regnskab skal aflægges i henhold til gældende lovgivning og efter de retningslinjer, der er fastlagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Slik & Is Kælder ApS. Årsregnskab

Slik & Is Kælder ApS. Årsregnskab Slik & Is Kælder ApS Fiolstræde 29, kl. 1171 København K CVR-nr.: 35 82 39 80 Årsregnskab 1. Regnskabsår 4. april 2014-31. December 2014 Årsregnskabet er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark. Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Region Syddanmark Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Indholdsfortegnelse: Side 1 Indledning...3 2 Ledelsespåtegning...4 3 Revisionspåtegning...5 4 Anvendt regnskabspraksis i Region Syddanmark...6 4.1 Indledning...6

Læs mere

Københavns Kommunes regnskabspraksis

Københavns Kommunes regnskabspraksis Indhold 1. Indledning... 1 2. God bogføringsskik... 2 3. Drifts- og anlægsregnskabet... 2 3.1 Indregning af indtægter og udgifter... 2 4. Præsentation af balancen... 2 5. Materielle anlægsaktiver... 2

Læs mere

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Finansiering 1.000 kr., for indtægter Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % drift 28.871 18.996 9.875 4.698 5.177 52,43 Folkeskoler 1.835 1.835 0 0

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014

Andersen & Busch ApS. Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Andersen & Busch ApS Årsrapport 18. september 2013-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 02/05/2015 Jesper Galle Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

Årsrapport. 1. april 2014 til 31. marts 2015

Årsrapport. 1. april 2014 til 31. marts 2015 CVR-nr. 10305217 28. maj 2015 Årsrapport 1. april 2014 til 31. marts 2015 Børnehjælpsdagen Strandlodsvej 7 2300 København S Telefon: 3530 9300 www.bhd.dk post@bhd.dk INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Ledelsespåtegning

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

Regnskab 2013. Bind 1. Årsberetning. Årsregnskab

Regnskab 2013. Bind 1. Årsberetning. Årsregnskab Bind 1 Årsberetning Årsregnskab Marts 2014 Indholdsfortegnelse Side Kommuneoplysninger... 2 Forord 3 Ledelsens påtegning.. 5 Ledelsens årsberetning.. 6 Hoved- og nøgletal 11 Anvendt regnskabspraksis 12

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Bilag - Principper for økonomisk styring

Bilag - Principper for økonomisk styring Bilag - Principper for økonomisk styring Registrering og måling af materielle og immaterielle anlægsaktiver Revideret maj 2014 ifm. godkendelse af regnskab 2013 Allerød Kommune Maj 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kommunernes Revision A/S. Langå Kommune

Kommunernes Revision A/S. Langå Kommune Langå Kommune Årsregnskab for 2006 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 2 Revisionspåtegning 3 Side Kommunens årsregnskab 2006 Anvendt regnskabspraksis 4 Driftsregnskab: Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret)

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance Sønderjyllands Brandvæsen Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016...

Læs mere

Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013

Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013 Frederiksberg Gartner- og Vejservice Årsregnskab 2013 Indholdsfortegnelse Indhold Ledelsespåtegning... 3 Revisor erklæring... 4 Ledelsesberetning... 5 Anvendt regnskabspraksis... 7 Resultatopgørelse 1.

Læs mere

GUDHJEM CAMPING ApS. Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

GUDHJEM CAMPING ApS. Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den GUDHJEM CAMPING ApS Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/02/2015 Gerda Serritzlew Dirigent Side 2 af 10 Indhold

Læs mere

Bilag 2-1 Hovedoversigt

Bilag 2-1 Hovedoversigt Bilag 2-1 Hovedoversigt Hovedoversigten til regnskabet har til formål at give et summarisk overblik over regnskabet såvel aktivitetsmæssigt som finansielt. Den vil også oplysningsmæssigt kunne give et

Læs mere

Vedtaget budget 2011-14

Vedtaget budget 2011-14 Budget 2011-2014 Vedtaget budget 2011-14 Side 1 DRIFT Serviceområder i alt 1.443.052 1.446.680 1.455.622 1.464.662 1. Overførselsområder i alt 420.300 414.586 408.968 404.112 2. DUT-områder iflg. aktstykket

Læs mere

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.)

Bilag 17. Økonomiudvalget (1.000 kr.) Økonomiudvalget (1.000 kr.) Grunde 3.373 3.373 Bygninger 709 3.423 Tekniske anlæg 45.056 38.849 Inventar 66.193 82.474 Aktiver under opførelse 16.481 25.044 Materielle anlægsaktiver 131.813 153.164 Immaterielle

Læs mere

Økonomi ÅRSREGNSKAB 2014

Økonomi ÅRSREGNSKAB 2014 Økonomi ÅRSREGNSKAB ÅRSREGNSKAB Indhold Kommuneoplysninger... 1 Borgmesterens forord... 2 Påtegninger... 3 Ledelsens påtegning... 3 Revisionspåtegning... 4 Kommunens årsberetning... 5 Fakta om Odsherred

Læs mere

Andelsselskabet Hemmeshøj Sogns Forsamlingshus CVR-nr. 81 16 24 17 Årsrapport 2007/08

Andelsselskabet Hemmeshøj Sogns Forsamlingshus CVR-nr. 81 16 24 17 Årsrapport 2007/08 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Ndr. Ringgade 70 A 4200 Slagelse Telefon 58558200 Telefax 58558201 www.deloitte.dk Andelsselskabet Hemmeshøj Sogns Forsamlingshus CVR-nr.

Læs mere

Glostrup Kommunes Regnskab 2017

Glostrup Kommunes Regnskab 2017 Rettelsessider til Glostrup Kommunes 2017 BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har foretaget en analyse af mellemregning mellem årene for flere kommuner. I den forbindelse er de nået frem til, at

Læs mere

Sydvest Kloakservice ApS

Sydvest Kloakservice ApS Gasse Høje 25, Ullerup 6780 Skærbæk CVR-nr. 33262175 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29. maj 2015 Jørn Hansen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 31.01.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 19. februar 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance ## Beredskab

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance ## Beredskab Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance ## Beredskab Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016... 6 Åbningsbalance...

Læs mere

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Midtjysk Brand & Redning

Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014. Åbningsbalance Midtjysk Brand & Redning Model til 60 fællesskabets årsregnskab 2014 Åbningsbalance Midtjysk Brand & Redning Indholdsfortegnelse Fællesskabsoplysninger... 3 Påtegninger... 4 Fællesskabets åbningsbalance pr. 1. januar 2016... 6

Læs mere

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/10/2013 Lasse Kammersgård Johansen Dirigent Side

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd. i Ikast-Brande Provsti. i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune. Myndighedskode 8005

ÅRSREGNSKAB 2013. for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd. i Ikast-Brande Provsti. i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune. Myndighedskode 8005 ÅRSREGNSKAB for Klovborg-Tyrsting Sognes Menighedsråd i Ikast-Brande Provsti i Ikast-Brande Kommune, Horsens Kommune Myndighedskode 8005 CVR-nr. 34759030 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring

Læs mere

BILHUSET LIND APS INDUSTRIPARKEN 8, 7400 HERNING

BILHUSET LIND APS INDUSTRIPARKEN 8, 7400 HERNING Tlf.: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 BILHUSET LIND APS INDUSTRIPARKEN 8, 7400 HERNING ÅRSRAPPORT

Læs mere

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S

BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S BOX BYG TOTALENTREPRISER A/S Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/10/2012 Helle Johansen Dirigent Side 2 af 16 Indhold

Læs mere

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2014

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2014 Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2014 CVR-nr. 29 62 86 88 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/3 2015 Britta Andersen Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Andelsboligforeningen Katrinedal. Årsrapport for 2012

Andelsboligforeningen Katrinedal. Årsrapport for 2012 Andelsboligforeningen Katrinedal Årsrapport for 2012 Godkendt på den ordinære generalforsamling den / 2013 Indholdsfortegnelse Oplysninger om andelsboligforeningen 1 Bestyrelsespåtegning og administratorerklæring

Læs mere

Hovedkonto 9. Balance

Hovedkonto 9. Balance Hovedkonto 9. Balance - 321-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Aarhus Kommunes balance er en oversigt over kommunens aktiver og passiver. Den aktuelle balance tager udgangspunkt

Læs mere

Køb Guld ApS. Årsrapport

Køb Guld ApS. Årsrapport Vester Farimagsgade 6, 5. 1606 København V CVR-nr.: 26 99 53 96 Årsrapport for regnskabsåret 1. juli 2013-30. juni 2014 10. Regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Heino Cykler ApS Østerbrogade 158 2100 København Ø. Årsrapport 1. juli 2011 til 30. juni 2012. CVR-nr. 77847715

Heino Cykler ApS Østerbrogade 158 2100 København Ø. Årsrapport 1. juli 2011 til 30. juni 2012. CVR-nr. 77847715 Heino Cykler ApS Østerbrogade 158 2100 København Ø Årsrapport 1. juli 2011 til 30. juni 2012 CVR-nr. 77847715 Godkendt på selskabets generalforsamling, den 28 /11 2012 Bent Støttrup Dirigent TimeVision

Læs mere

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N CVR-nummer: 30 70 29 72 ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 (5. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 8/6 2013 Brian Madsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Øster Toreby Varmeværk A.m.b.a. CVR-nr. 17 68 98 00

Øster Toreby Varmeværk A.m.b.a. CVR-nr. 17 68 98 00 Øster Toreby Varmeværk A.m.b.a. CVR-nr. 17 68 98 00 Årsrapport 2010/11 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors påtegning 2 Ledelsesberetning Selskabsoplysninger

Læs mere

Dansk Carport System A/S Årsrapport for 2014/15

Dansk Carport System A/S Årsrapport for 2014/15 Dansk Carport System A/S Årsrapport for 2014/15 (regnskabsår 1/10-30/9) CVR-nr. 30 69 04 51 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 5 /11 2015 Søren Ladefoged

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Sporup Sogns Menighedsråd. i Favrskov Provsti. i Favrskov Kommune. Myndighedskode 8030. CVR-nr. 68365112

ÅRSREGNSKAB 2013. for Sporup Sogns Menighedsråd. i Favrskov Provsti. i Favrskov Kommune. Myndighedskode 8030. CVR-nr. 68365112 ÅRSREGNSKAB for Sporup Sogns Menighedsråd i Favrskov Provsti i Favrskov Kommune Myndighedskode 8030 CVR-nr. 68365112 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S. EAN Nr

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S. EAN Nr Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S EAN Nr. 5798008080807 Årsregnskab 2014 Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger 2 Ledelsenspåtegningr 3 Bestyrelsens påtegning 4 Revisionens påtegning

Læs mere

Ansager Varmeværk A.m.b.a. Øster Alle 2 6823 Ansager. CVR-nummer: 62749814. ÅRSRAPPORT 1. juni 2014-31. maj 2015. Side 1

Ansager Varmeværk A.m.b.a. Øster Alle 2 6823 Ansager. CVR-nummer: 62749814. ÅRSRAPPORT 1. juni 2014-31. maj 2015. Side 1 Ansager Varmeværk A.m.b.a. Øster Alle 2 6823 Ansager CVR-nummer: 62749814 ÅRSRAPPORT 1. juni 2014-31. maj 2015 ORDINÆR GENERALFORSAMLING afholdes på Ansager Hotel den 27. august 2015 med følgende dagsorden

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR).

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-02-2015 Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). Sagsnr. 2014-0256279

Læs mere

Solrød Vandværk a.m.b.a.

Solrød Vandværk a.m.b.a. Solrød Vandværk a.m.b.a. Årsrapport for året 2008 Påtegninger Ledelsespåtegning Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for 2008 for Solrød Vandværk a.m.b.a. Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Råby Sogns Menighedsråd. i Randers Nordre Provsti. i Randers Kommune. Myndighedskode 8193. CVR-nr. 14436618

ÅRSREGNSKAB 2014. for Råby Sogns Menighedsråd. i Randers Nordre Provsti. i Randers Kommune. Myndighedskode 8193. CVR-nr. 14436618 ÅRSREGNSKAB for Råby Sogns Menighedsråd i Randers Nordre Provsti i Randers Kommune Myndighedskode 8193 CVR-nr. 14436618 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Ribe Camping A/S CVR-nr. 34601836. Årsrapport 2012

Ribe Camping A/S CVR-nr. 34601836. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89 20 70 00 Telefax 89 20 70 05 www.deloitte.dk Ribe Camping A/S CVR-nr. 34601836 Årsrapport

Læs mere

Odense Køleteknik ApS CVR-nr. 10922984. Årsrapport 2013/14

Odense Køleteknik ApS CVR-nr. 10922984. Årsrapport 2013/14 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Tværkajen 5 Postboks 10 5000 Odense C Telefon 63 14 66 00 Telefax 63 14 66 12 www.deloitte.dk Odense Køleteknik ApS CVR-nr. 10922984 Årsrapport

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ringive-Lindeballe-Langelund Sognes Menighedsråd. i Grene Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7982. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ringive-Lindeballe-Langelund Sognes Menighedsråd. i Grene Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7982. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Ringive-Lindeballe-Langelund Sognes Menighedsråd i Grene Provsti i Vejle Kommune Myndighedskode 7982 CVR-nr. 69320414 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Herning Nordre Provstiudvalg. i Herning Nordre Provsti. i Herning Kommune. Myndighedskode 4474. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Herning Nordre Provstiudvalg. i Herning Nordre Provsti. i Herning Kommune. Myndighedskode 4474. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Herning Nordre Provstiudvalg i Herning Nordre Provsti i Herning Kommune Myndighedskode 4474 CVR-nr. 21222542 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Provstiudvalgets erklæring

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Stadil Sogns Menighedsråd. i Ringkøbing Provsti. i Ringkøbing-Skjern Kommune. Myndighedskode 8758. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Stadil Sogns Menighedsråd. i Ringkøbing Provsti. i Ringkøbing-Skjern Kommune. Myndighedskode 8758. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Stadil Sogns Menighedsråd i Ringkøbing Provsti i Ringkøbing-Skjern Kommune Myndighedskode 8758 CVR-nr. 25379519 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Varde Kommune Halvårsregnskab 2015

Varde Kommune Halvårsregnskab 2015 2 Indholdsfortegnelse Borgmesterens forord...5 Ledelsens påtegning...7 Ledelsens beretning...8 Halvårsregnskabet...10 Regnskabsopgørelse pr. 30. juni 2015...10 Balance pr. 30. juni 2015...11 Bemærkninger

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Aalestrup Sogns Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8904. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2014. for Aalestrup Sogns Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8904. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Aalestrup Sogns Menighedsråd i Vesthimmerlands Provsti i Vesthimmerlands Kommune Myndighedskode 8904 CVR-nr. 44288028 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets

Læs mere

BRAMDRUPDAM KRO OG HOTEL A/S

BRAMDRUPDAM KRO OG HOTEL A/S Tlf.: 76 35 56 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab kolding@bdo.dk Birkemose Allé 39 www.bdo.dk DK-6000 Kolding CVR-nr. 20 22 26 7020222670 BRAMDRUPDAM KRO OG HOTEL A/S ÅRSRAPPORT Årsrapport 2014

Læs mere

Regnskabspraksis for åbningsbalance mv.

Regnskabspraksis for åbningsbalance mv. Regnskabspraksis for åbningsbalance mv. Indhold Indledning Side 1 Definition af aktiver Side 1 Særligt vedrørende åbningsbalancen 2007 Side 2 Posterne i balancen Side 3 Regler for registrering af aktiver,

Læs mere

AUBO KØKKEN OG BAD LØGSTØR P/S CVR-nr. 34085145. Årsrapport 2014

AUBO KØKKEN OG BAD LØGSTØR P/S CVR-nr. 34085145. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Løgstørvej 14 Postboks 46 9600 Aars Telefon 96 98 23 00 Telefax 96 98 23 23 www.deloitte.dk AUBO KØKKEN OG BAD LØGSTØR P/S CVR-nr. 34085145

Læs mere

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S FREDERIKS SMEDE & VVS A/S Årsrapport 1. juli 2013-30. juni 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/10/2014 Ib Rohde Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg

Regnskab. -38,6 31,7 38,6 85,6-14,2 Resultat af forsyningsvirksomhed, drift Resultat af forsyningsvirksomhed, anlæg Kommunens årsberetning Hoved- og nøgletal Oversigt over økonomiske nøgletal i mio. kr. 2014 2013 2012 2011 sopgørelsen (udgiftsbaseret) Resultat af ordinær driftsvirksomhed 180,0 188,3 195,0 185,1 83,3

Læs mere

ABF Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2009/2010. (5. regnskabsår)

ABF Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2009/2010. (5. regnskabsår) Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup Årsrapport for 2009/2010 (5. regnskabsår) Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2010 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2013/2014. Tange Sø Golf A/S Tange Søvej 68 8840 Rødkærsbro

ÅRSRAPPORT 2013/2014. Tange Sø Golf A/S Tange Søvej 68 8840 Rødkærsbro ÅRSRAPPORT 2013/2014 Tange Sø Golf A/S Tange Søvej 68 8840 Rødkærsbro CVR nr. 15273941 Indsender: Revisionsfirmaet HVASS A/S Godkendt Revisionsselskab Storegade 25 8850 Bjerringbro Fremlagt og godkendt

Læs mere

Blåvandshuk Golfbaner A/S CVR-nr. 32 27 72 68

Blåvandshuk Golfbaner A/S CVR-nr. 32 27 72 68 Blåvandshuk Golfbaner A/S CVR-nr. 32 27 72 68 Årsrapport 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. juni 2014. Bruno Jensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budget og Analyse 16.8.2010. Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering

Budget og Analyse 16.8.2010. Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering Budget og Analyse 16.8.2010 Budgetopfølgning II pr. 30.6.2010 - Renter og finansiering (1.000 kr.) Renter -11.004 Balanceforskydninger 4.079 Langfristet gæld Afdrag 541 Låneoptagelse 6.900 Finansiering

Læs mere

BOJESEN CHOKOLADE A/S

BOJESEN CHOKOLADE A/S BOJESEN CHOKOLADE A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/05/2014 Rasmus Bo Bojesen Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

Nørrebro Fysioterapi ApS ÅRSRAPPORT 2012/2013

Nørrebro Fysioterapi ApS ÅRSRAPPORT 2012/2013 Nørrebro Fysioterapi ApS Thorsgade 59, st. tv. 2200 København N CVR.nr.: 31 26 96 36 ÅRSRAPPORT 2012/2013 (5. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab.

Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab. Forslag til Regnskabspraksis for registrering af fysiske aktiver i Mariagerfjord kommunes omkostningsregnskab. Mariagerfjord kommunes regnskabspraksis for aflæggelse af det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vetterslev-Høm Sognes Menighedsråd. i Ringsted-Sorø Provsti. i Ringsted Kommune. Myndighedskode 7373. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vetterslev-Høm Sognes Menighedsråd. i Ringsted-Sorø Provsti. i Ringsted Kommune. Myndighedskode 7373. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Vetterslev-Høm Sognes Menighedsråd i Ringsted-Sorø Provsti i Ringsted Kommune Myndighedskode 7373 CVR-nr. 11950213 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Durup-Tøndering-Nautrup Sognes Menighedsråd. i Salling Provsti. i Skive Kommune. Myndighedskode 8538. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Durup-Tøndering-Nautrup Sognes Menighedsråd. i Salling Provsti. i Skive Kommune. Myndighedskode 8538. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Durup-Tøndering-Nautrup Sognes Menighedsråd i Salling Provsti i Skive Kommune Myndighedskode 8538 CVR-nr. 82091459 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring

Læs mere

Apricore ApS ÅRSRAPPORT 2014

Apricore ApS ÅRSRAPPORT 2014 Apricore ApS Løvsangervej 5 4300 Holbæk CVR.nr.: 34 88 13 40 ÅRSRAPPORT 2014 (2. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 1. maj 2015 Jakob Tholle

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Uvelse Sogns Menighedsråd. i Hillerød Provsti. i Hillerød Kommune. Myndighedskode 7422. CVR-nr. 66264513

ÅRSREGNSKAB 2013. for Uvelse Sogns Menighedsråd. i Hillerød Provsti. i Hillerød Kommune. Myndighedskode 7422. CVR-nr. 66264513 ÅRSREGNSKAB for Uvelse Sogns Menighedsråd i Hillerød Provsti i Hillerød Kommune Myndighedskode 7422 CVR-nr. 66264513 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer Anvendt

Læs mere

Årsrapport 2011. Den Boligsociale Fond Herredsvejen 2 3400 Hillerød

Årsrapport 2011. Den Boligsociale Fond Herredsvejen 2 3400 Hillerød Årsrapport 2011 Den Boligsociale Fond Herredsvejen 2 3400 Hillerød Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / 2012 Dirigent Foreningsoplysninger Forening Den

Læs mere

HERNING BILCENTER ApS

HERNING BILCENTER ApS HERNING BILCENTER ApS Årsrapport 1. maj 2011-30. april 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/08/2012 Svend Ole Jensen Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Årsberetning 2011 for Nyborg Kommune

Årsberetning 2011 for Nyborg Kommune for Nyborg Kommune 11. april 2012 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kommuneoplysninger... 4 2. Borgmesterens forord... 5 3. Påtegninger 3.1 Ledelsens påtegning... 7 3.2 Revisionserklæring om review af årsregnskabet...

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Skibet Sogns Menighedsråd. i Vejle Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7904. CVR-nr. 14797017. Årsregnskabet indeholder:

ÅRSREGNSKAB 2013. for Skibet Sogns Menighedsråd. i Vejle Provsti. i Vejle Kommune. Myndighedskode 7904. CVR-nr. 14797017. Årsregnskabet indeholder: ÅRSREGNSKAB for Skibet Sogns Menighedsråd i Vejle Provsti i Vejle Kommune Myndighedskode 7904 CVR-nr. 14797017 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

Lyngbygaard Golf Klub Årsrapport for 2015

Lyngbygaard Golf Klub Årsrapport for 2015 Lyngbygaard Golf Klub Årsrapport for 2015 CVR-nr. 32 12 23 02 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på klubbens ordinære generalforsamling den / 2016 Dirigent Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning

Læs mere

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S

FREDERIKS SMEDE & VVS A/S FREDERIKS SMEDE & VVS A/S Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/12/2013 Ib Rohde Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2012

Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2012 Esbjerg Camping A/S Årsrapport for 2012 CVR-nr. 29 62 86 88 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 4 /5 2013 Henning Tønder Olesen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aalborg Trading ApS Vester Hedensvej 31, 9362 Gandrup CVR-nr. 32 08 17 03

Aalborg Trading ApS Vester Hedensvej 31, 9362 Gandrup CVR-nr. 32 08 17 03 Vester Hedensvej 31, 9362 Gandrup CVR-nr. 32 08 17 03 Årsrapport for regnskabsåret 01.09.14-31.08.15 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 20.01.16 Thomas Olesen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Holmens Sogns Menighedsråd. i Holmens og Østerbro Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7036. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Holmens Sogns Menighedsråd. i Holmens og Østerbro Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7036. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Holmens Sogns Menighedsråd i Holmens og Østerbro Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7036 CVR-nr. 18195917 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Revisors erklæring

Læs mere

Strube VVS A/S Årsrapport for 2014

Strube VVS A/S Årsrapport for 2014 Strube VVS A/S Årsrapport for 2014 CVR-nr. 26 04 94 58 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/2 2015 Jesper Strube Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere