PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD erhvervsudviklingsstrategi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD erhvervsudviklingsstrategi"

Transkript

1 JANUAR 2007 PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum for Region Hovedstaden Arbejdsmarkedets parter Staten Skåne Hospitaler Forskning EU Kommunerne Erhvervsliv Uddannelsesinstitutioner Region Hovedstaden Beskæftigelsesregionen

2 Indholdsfortegnelse Forord 3 Visionen 5 Fundamentet for vækst 6 Styrker og kvaliteter 6 Udfordringer 9 Strategiske partnerskaber for vækst 13 Vejen til vækst 16 Bærende principper for den regionale erhvervsudviklingsstrategi 16 Indsatsområder for den regionale erhvervsudviklingsstrategi 18 Handling bag ordene 24

3 Forord Af Jørgen Christensen, formand for Vækstforum for Region Hovedstaden Region Hovedstaden er Danmarks metropol. Vi den eneste region i Danmark, der har forudsætningerne for at tage konkurrencen op med andre internationale metropolregioner. Regionens mange kvaliteter og muligheder, dens mangfoldighed og kombination af land og by tæt på hinanden, blandingen af væksterhverv og spændende kulturtilbud, har skabt en tiltrækningskraft, som gør os konkurrencedygtige. Samtidig peger erhvervsledere og internationale virksomheder på en innovationsevne, der kommer af nogle særlige kulturelt og historisk betingede styrker og kvaliteter ved medarbejderne i regionen, der gør, at de har placeret deres virksomhed her. Men konkurrencen er hård, og ligesom regionens fodboldklubber må anstrenge sig og investere for at være med i Champions League, skal der gøres en særlig indsats i Region Hovedstaden. Vi skal udvikle os og blive endnu bedre til at konkurrere med andre storbyregioner på internationalt niveau. Vi skal være en metropol med et internationalt højt uddannelsesniveau, forskningsmiljøer i verdensklasse samt med innovation og udvikling i verdensklasse i såvel erhvervslivet, som i den offentlige service. Med Vækstforum for Region Hovedstaden er der skabt grundlag for de nye samarbejder på kryds og tværs, der skal være med til at gøre det muligt. Regionens mange aktører med særlige kompetencer på deres områder giver os et godt afsæt. Vi skal blive bedre til at udnytte hinandens ressourcer, ideer og erfaringer som aktører i den lille metropol, vi er i international sammenhæng. Derfor er gode partnerskaber en forudsætning for succes vores vej til viden, vækst og velfærd. Vækstforum har udarbejdet en ambitiøs erhvervsudviklingsstrategi for, hvordan vi sammen vil føre vores mål ud i livet. Målet er at skabe vækst i økonomi og beskæftigelse. Derfor har vi opsat nogle bærende principper, der lægger niveauet for den fremtidige erhvervsindsats i regionen. Vi slår til lyd for, at vejen til succes går gennem strategiske partnerskaber internt i regionen, med staten og de øvrige danske regioner, Region Skåne og europæiske storbyregioner. Vi ønsker ikke at låse os fast, men udvide horisonten og samarbejde med alle, der vil det samme som vi. Og vi sætter handling bag ordene med forslag til konkrete projekter under hvert af de syv indsatsområder, vi har valgt at fokusere på. Jeg ser frem til at samarbejde med alle de mange aktører med interesse for regionens økonomiske vækst og udvikling.

4 Det nye Vækstforum for Region Hovedstaden består af 20 medlemmer og tre observatører udpeget af organisationerne DI, HTS (HTS-I og HTS-A), DHS, Håndværksrådet, Lif, Dansk Byggeri, LO, DA, IT-Branchen og Producentforeningen, universiteterne KU, DTU og CBS, Region Hovedstaden, kommunerne og Beskæftigelsesråd Hovedstaden & Sjælland. Vækstforum har fået til opgave at udarbejde en regional erhvervsudviklingsstrategi, der skal skabe rammerne for en styrket vækst og udvikling i erhverv og beskæftigelse i Region Hovedstaden. Arbejdet i Vækstforum skal koordineres med den nationale indsats via Danmarks Vækstråd. Vækstforums medlemmer og observatører Medlem af Regionsrådet Jørgen Christensen, Regionsformand Vibeke Storm Rasmussen, Borgmester Per Tærsbøl, Overborgmester Ritt Bjerregaard, Borgmester Klaus Bondam, Borgmester Nick Hækkerup, Borgmester Rolf Aagaard- Svendsen, Borgmester Olav Aaen, Byrådsmedlem Niels Borre, Adm. direktør Kjeld H. Petersen, Adm. direktør Gitte Elling (vakant), Adm. direktør Arne Bang Mikkelsen, Malermester Glenn Larsen, Direktør Jørgen Simonsen, Executive Vice President Hans Henrik Munch-Jensen, Rektor Ralf Hemmingsen, Rektor Lars Pallesen, Rektor Finn Junge-Jensen, Formand Gitte Grüning, Divisionsdirektør Gert Ryder, Direktør Camilla Lyngbo Hjort, Adm. direktør Birgitte Hass, Afdelingsformand John Westhausen.

5 Visionen : 5 Visionen Region Hovedstaden anno er Nordeuropas mest attraktive metropol at bo, uddanne sig, arbejde, drive virksomhed i og besøge. Region Hovedstaden er udfordret i den globale storbykonkurrence. Mange internationale storbyer kan meget af det samme, som vi kan, og nogle har endda langt flere ressourcer til deres disposition. Men vi bygger vores vækst på nogle helt særlige værdier og kvaliteter, som er vanskelige at efter ligne, og som gør os stærkt konkurrencedygtige. Om få år ser vores region derfor en hel del anderledes ud, end den gør i dag og så alligevel ikke. Vi har sammen taget udfordringerne op og udviklet os på en lang række områder, men samtidig har vi værnet om regionens særlige menneskelige ressourcer. Vi ser for os en storbyregion bundet sammen af strategiske partnerskaber mellem erhvervsliv, offentlige aktører og uddannelsesinstitutioner partnerskaber, som kan danne grobund for en dyna misk erhvervsudvikling. Vi tror på synergieffekten mellem mennesker forbrugeren, med arbej de ren, lederen, iværksætteren, den studerende, forskeren, politikeren og borgeren. Vi er Nordens tæt test befolkede storbyregion med nære relationer og kendskab til hinanden der er ikke langt fra tanke til handling. Vi ser internationale relationer som en forudsætning for udvikling og bruger Øresundsregionen som platform og springbræt for vores samspil med verden. Vi ser vores særlige kulturelle og historisk baserede værdier som det fundament, der giver os mu lighed for at være nysgerrige og åbne over for globaliseringen. Vi kommunikerer ved hjælp af in formationsteknologi let og ubesværet med hvem som helst hvor som helst. Vi ser en metropol, hvor der er spillerum for kreativitet og bevægelsesfrihed for nye ideer. Vi værdsætter såvel de vil de og kreative ideer som de jordbundne og fornuftige. Udenlandske virksomheder, talenter og tu rister foretrækker vores storbyregion, fordi vi kan tilbyde dem en høj grad af personlig sikkerhed og tryghed. Vi satser på viden som drivkraft i vores regionale landskab og arbejder målrettet på at skabe land vindinger i mødet mellem forskning, erhvervsliv og offentlig service. Vi sætter pris på diversitet og skaber plads til talenter. Vi oplever en blomstrende kultur af iværksættere båret frem af nye idéer og innovation blandt studerende, forskere og medarbejdere. Vi engagerer os i dét, som giver mening og perspektiv. Sammen finder vi vejen til vækst.

6 6 : Fundamentet for vækst Fundamentet for vækst Med Vækstforum er der skabt et unikt partnerskab mellem de centrale aktører i Region Hovedstaden. Partnerskabet giver nye muligheder midt i de store udfordringer, som globalisering og vidensøkonomi stiller regionen overfor. Globaliseringen betyder, at storbyregioner spiller en stadig større rolle i konkurrencen om tiltrækning og udvikling af virksomheder, investeringer, forbrugere og arbejdskraft. Uafhængigt af landegrænser placeres forskning, innovation, design, produktion, markedsføring m.v. i de regioner i verden, hvor opgaverne varetages bedst muligt. Region Hovedstaden deler mange styrker med andre internationale storbyregioner, der også har bevæget sig fra et samfund baseret på industriel fremstilling til et mere vidensbaseret samfund. Men regionen er også noget helt særligt. Det ved alle, der bor og virker her hvor ser man ellers en storbyregion befolket af cyklende social- og sundhedsassistenter side om side med ministre i spadseredragt eller jakkesæt med cykelhjelm og barnestol som en del af uniformen? Det kan bare være svært at sætte fingeren præcis på, hvad det er, der gør os konkurrencedygtige. Men skal vi skille os ud i forhold til andre storbyregioner, er det nødvendigt at definere og handle ud fra vores særlige styrker og kvaliteter. Styrker og kvaliteter Fundamentet for vækst i Region Hovedstaden er godt, og internationalt står Region Hovedstaden stærkt målt på de fire vækstkilder. Der er mange gode grunde til, at regionen til stadighed tiltaler talentfulde, kreative, ambitiøse og innovative medarbejdere, ledere, virksomheder og FAKTA Region Hovedstaden begynder ikke på bar bund. Gennem mange år er der skabt et godt fundament for regionalt sammenhold om en fælles retning i erhvervsudviklingen. Gennem regionale strategier og tiltag er der de seneste år f.eks. etableret: Vidensnetværk mellem uddannelse, forskning & udvikling, erhvervsliv og offentlige institutioner omkring specifikke områder såsom bioteknologi, IT, film, design og kultur. Platforme til styrkelse af klyngedannelser over Øresund gennem Øresund Science Region. Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity, to slagkraftige regionale organisationer til fremme af hhv. turisme og investeringer. Disse organisationer har medvirket til at placere os på verdens top ti over tiltrækning af turister og investeringer. Et godt samarbejde med staten, der bl.a. har resulteret i to nye markante forskerparker, IT-væksthuset i Ørestaden og den kommende Biotek-forskerpark COBIS ved Rigshospitalet og Panuminstituttet. Udfordringen for Region Hovedstaden er at sikre øget beskæftigelse og vækst i erhvervslivet. OECD har analyseret sig frem til, at 70 pct. af væksten i et samfund som det danske kan forklares ud fra fire vækstkilder: Iværksætteri, innovation, menneskelige ressourcer og informations- og kommunikationsteknologi.

7 Fundamentet for vækst : 7 CITAT Fremtidens konkurrence handler i stigende grad om evnen til at innovere og frembringe værdiskabende løsninger, som andre vanskeligt kan kopiere. Det kræver, at man etablerer en stærk innovationskultur og formår at anvende sine egne unikke kernekompetencer. De kulturelt og historisk forankrede kompetencer er unikke og vanskelige at efterligne og leverer derfor ofte de stærkeste konkurrencefordele. Nordisk Råd/Nordisk Ministerråd og Ugebrevet Mandag Morgen: Norden som global vinderregion på sporet af den nordiske konkurrencemodel (august 2005). CITAT Vi indeholder en unik blanding af praktisk sans, innovation, teamwork, manglende autoritetstro og evnen til at være selvkørende. Det er ingredienserne til verdens bedste medarbejdere. Waldemar Schmidt i et interview med Berlingske Business Søndag 24.september internationale afdelinger inden for stort set alle områder. Regionen har mange højtuddannede og specialiserede fagfolk, et mangfoldigt erhvervsliv og kreativt miljø, en stor og effektiv offentlig servicesektor, landets største økonomiske aktivitet, god international infrastruktur og bystruktur, der betyder, at der aldrig er langt fra by til grønne områder. Det gør det attraktivt at bo, leve og drive virksomhed her. Også turister har i stigende grad fået øjnene op for den særlige form for storbyturisme i Region Hovedstaden, der kombinerer byens puls med afslapning i grønne eller blå omgivelser. En høj grad af personlig sikkerhed og tryghed. Et fleksibelt arbejdsmarked ( flexicurity ), hvor det er forholdsvist nemt at hyre og fyre kombineret med et veludviklet socialøkonomisk sikkerhedsnet. En effektiv og professionel offentlig service. Flade hierarkier og en udbredt lighed. En høj ansvarsfølelse, effektivitet og arbejdsetik. Tillid og kritisk sans. En evne til gennem medarbejderdreven innovation kreativt og innovativt at udtænke nye måder at optimere processer og produkter. Rig på menneskelige ressourcer De menneskelige ressourcer er regionens største aktiv. Hvis vi udnytter vores kvaliteter og værdier med omtanke, kan vi blive endnu bedre til at differentiere os på netop de områder, der gør, at store multinationale selskaber har placeret hovedkvarterer og udviklingsenheder i Region Hovedstaden. Udenlandske investorer og virksomhedsledere peger på, at en af de væsentligste årsager til at placere sig i Region Hovedstaden, ud over regionens geografiske placering, er kvalifikationerne ved arbejdsstyrken og vores velfærdsmodel, nemlig: Et højt kompetenceniveau blandt de mange medarbejdere i Øresundsregionen. Gode sprogkundskaber og motiverede medarbejdere. Uddannelse og forskning står stærkt I regionen er der et bredt spektrum af kvalificerede uddannelsestilbud. Nogle af de største, mest markante og forskningstunge universiteter i landet ligger her. For eksempel er Københavns Universitet efter fusionen med Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og Danmarks Farmaceutiske Universitet blevet Nordeuropas største universitet. Danmarks Tekniske Universitet har fået styrket forskningen betydeligt gennem fusionen med relevante sektorforskningsinstitutter. Vi har højt specialiserede universiteter i Copenhagen Business School og IT-Universitetet. Samtidig har vi en stor koncentration af GTS-institutter og erhvervsskoler, der har opnået bred international anerkendelse for det høje faglige niveau og samarbejde med erhvervslivet. Samtlige syv GTS-institutter i Danmark har deres hovedsæde i Region Hovedstaden.

8 8 : Fundamentet for vækst Intraprenørskab og klynger trives Regionen er blandt verdens bedste til intraprenørskab. Intraprenører er medarbejdere, der starter nye virksomheder ud fra allerede eksisterende. Herudover rummer regionen meget stærke forsknings- og uddannelsesinstitutioner, og især it, biosundhed og medicoindustri er helt i front på verdensplan. Medicon Valley er et godt eksempel på samarbejde om forskning og udvikling. Forskning i cancer og alternative energiressourcer er med helt fremme. Regionens særlige menneskelige kvaliteter og værdier er en central årsag til, at der er opstået mange forskellige klyngedannelser, hvor forskningsmiljøer, kreative brancher og erhvervslivet er helt i front internationalt. Regionen har en underskov af forskellige brancher, hvor der bestandigt er potentiale for, at nye klynger spirer frem. Brugerdreven innovation skaber kvalitet Vi har et progressivt og innovativt storbymiljø centreret omkring vores hovedstad. En meget stor del af regionens indbyggere er aktive deltagere i storbylivet som forbrugere eller medarbejdere. De udviser generelt både stor åbenhed, kvalitetsbevidsthed og kritisk sans. Virksomhederne er ligeledes meget ambitiøse og stiller høje krav til sig selv. Samspillet mellem forbrugere, medarbejdere og producenter resulterer i effektive produktionsprocesser og varer af høj forædlingsgrad. Produkterne er gerne produceret under produktions- og arbejdsforhold, som er forenelige med vores demokratiske og etiske standarder. Produkterne er ofte nicheprodukter og sælger godt på det globale marked. Sammenlagt virker vores måde at arbejde og producere på meget attraktiv for specialiserede og innovative udenlandske virksomheder. FAKTA Over halvdelen af danske virksomheder angiver kunder som vigtig kilde til innovation mod kun 35 pct. i Norge og 5 pct. i Sverige. Et kvalitetsbevidst hjemmemarked gør, at dansk eksport er præget af kvalitetsprodukter. Værdien af danske eksportvarer er over de seneste 25 år steget med 7-9 pct. mere af BNP end de varer, vi importerer. Institut for fremtidsforskning 2005 Region Hovedstaden i tal: 1,6 mio. indbyggere, hvoraf 1 mio. er i arbejde. 26,8 pct. af indbyggerne har en videregående uddannelse, og 53 pct. af alle danskere med en lang videregående uddannelse bor i Region Hovedstaden. Knap 40 pct. af Danmarks BNP genereres i regionen. 36 pct. af de globalt orienterede virksomheder og 85 pct. af alle udenlandske investeringer i Danmark placeres her. En af verdens ti mest attraktive regioner for udenlandske investeringer og turister. En af verdens bedste finansielle sektorer - hermed god adgang til kapital. 80 pct. af alle videnservicevirksomhederne i Danmark ligger her i regionen. København er nu på tredje år den største krydstogtsdestination i Nordeuropa. To af landets tre største universiteter ligger efter universitetsfusionen her i regionen. Wonderful Copenhagen 2006, Economist Intelligence Unit 2005, Danmarks Statistik, Copenhagen Capacity 2006 I 2005 lå København på en europæisk syvendeplads målt på antallet af udenlandske investeringer. Tendensen for Hovedstaden er stigende markedsandele af samtlige europæiske investeringer. København er en af de største investeringsdestinationer på Life Science og med Øresundsregionen ligger vi helt i top. Copenhagen Capacity 2006

9 Fundamentet for vækst : 9 Udfordringer Det går godt i Region Hovedstaden. Og så kan det jo være fristende at hvile på laurbærrene og lade overliggeren være, hvor den er. Men der er mange udfordringer, der vil hindre os i at blive den mest attraktive storbyregion i Nordeuropa, hvis ikke vi tager handsken op. Det er ikke nok for konkurrenceevnen at være den bedste region i Danmark. Hvis vi stadig vil have et internationalt fyrtårn, må der satses på vores hovedstad. En region i international konkurrence Det er vigtigt at erkende, at vores storbyregion trods alt er lille i international målestok. Det betyder dog ikke, at vi er i konkurrence med resten af landet. Konkurrenterne er andre internationale storbyregioner. Region Hovedstaden har her siden 1990 erne klaret sig dårligere end de bedste storbyregioner i Nordeuropa på OECD s fire vækstkilder, ikke mindst når det gælder iværksætteri. Samtidig bliver storbyregioner i Asien og andre lavomkostningsområder i stigende grad konkurrencedygtige på flere af de fire vækstkilder. De tiltrækker både produktion FAKTA Blinkende advarselslamper for Region Hovedstaden i den internationale storbykonkurrence: Lav andel af selvstændige med videregående uddannelse og få succesfulde vækstiværksættere. Relativt få højtuddannede i arbejdsstyrken i forhold til andre nordeuropæiske storbyregioner. Vi halter efter Stockholm målt på kvaliteten af lederuddannelser. Klyngerne indenfor informations- og kommunikationsteknologi, medico og oplevelsesøkonomi vokser langsommere end i andre storbyregioner. Klynger af stor økonomisk eller kreativ betydning oplever en faldende beskæftigelsesandel, f.eks. transportmidler, byggematerialer, fødevarer, stål og jern, musik og spilindustrien. Den belastede trafikale infrastruktur med stigende pendling og erhvervsrelateret kørsel er et stadig større økonomisk problem. COWI (2004); The World Creativity Index 2005; PISA undersøgelsen 2005

10 10 : Fundamentet for vækst og udvikling, fordi de formår at koble det bedste med det billigste. Men vi hverken kan eller vil konkurrere på deres præmisser de bygger på en anden samfundsmodel med lavere lønninger, ringere arbejdsvilkår og andre værdisæt. Vores velfærdsmodel har vist sig ikke bare at være god den er også konkurrencedygtig. Vi må derfor gøre os klart, hvad det er for værdier, vi bygger væksten på og ikke smide dem over bord. Flere vækstiværksættere Region Hovedstaden har en høj etablerings- og iværksætterrate, mens andelen af vækstiværksættere ligger forholdsvist lavt. Der er blandt vore højtuddannede ikke nogen veludviklet tradition for at etablere sig som iværksættere. Nye virksomheder baseret på viden er ellers normalt gode til at overleve og skabe vækst. Med den tæthed og bredde af vidensinstitutioner og højtuddannede, der er at finde i regionen, er forudsætningerne for at øge andelen af viden- og vækstiværksættere i særdeleshed til stede. Det er et centralt mål for regionen at øge andelen af vækstiværksættere. Det regionale samarbejde skal styrkes Hele strukturen i Region Hovedstaden er kendetegnet ved stor diversitet og kritisk masse inden for uddannelse, erhverv, organisationsliv, forskning mv., hvilket er positivt og kendetegnende for en storbyregion. Men det kan samtidig være svært at finde en fælles retning for vækst og udvikling i regionen, når der er så mange aktører med forskellige interesser. Vi kan blive bedre til at samarbejde og fokusere på de interesseflader, vi har sammen. København er hovedstaden, der trækker udviklingen frem for hele regionen. Det bør ikke ske på bekostning af lokalsamfund og omegnskommuner, men i et nært samarbejde, der gør, at også de mindre samfund i regionen kan imødegå udfordringer som udflytning af virksomheder, overskud af arbejdsløse ufaglærte og fraflytning. Derfor er det vigtigt at se regionen som en helhed, hvor alle kan få gavn af den indsats, der igangsættes. Brug for bedre vidensdeling mellem forskning og erhvervsliv Regionens klyngedannelser er meget forskelligartede nogle bidrager til et højt niveau i forskning & udvikling, andre har en stor økonomisk og beskæftigelsesmæssig betydning, og andre igen er kreative klynger, der bidrager til dynamik, innovation og iværksætteri. En særlig udfordring er regionens mange små og mellemstore virksomheder, som ofte ikke har ressourcer til at være omstillingsparate og imødekomme behovet for at investere i forskning og patenter, uddanne personale og efter behov omstille produktionen fra den ene dag til den anden. Vi kan blive bedre til at overføre viden fra uddannelses- og forskningsinstitutionerne til virksomhederne. Ligeledes bør vi blive bedre til at udnytte de godkendte teknologiske service-institutter (GTS) til at overføre teknologi til de små og mellemstore virksomheder i regionen, da de på mange områder har specialiseret sig i netop denne form for teknologioverførsel. Uanset størrelse på virksomheden eller branche ligger der i en omstillingsproces fra industri til vidensproduktion på alle niveauer en udfordring i at blive i stand til at indgå i nye arbejdsgange, når f.eks. produktionen bliver højteknologisk. Ledere kan blive bedre til at arbejde målrettet med de menneskelige ressourcer, f.eks. gennem vidensdeling i netværk eller med et udbud af lederuddannelser tilpasset vores egne forhold. Tilsvarende kan ledere og medarbejdere på alle niveauer blive bedre til at anvende viden effektivt og kreativt. Mangel på kvalificeret arbejdskraft Desuden står vi over for et par nye paradokser. For det første går det så godt for væksten i Danmark og i Region Hovedstaden, at der er akut mangel på arbejdskraft inden for flere områder såvel høj- som lavteknologiske. Og det kan true væksten. Udfordringen ligger i at finde ud af, hvad vi gør ved det. Der er et stort uudnyttet potentiale i grupper, der har en højere ledighed end resten af befolkningen: Indvandrere og deres efterkommere med god uddannelse og særlige kvalifikationer, seniorer med lang erfaring på arbejds-

11 Fundamentet for vækst : 11 FAKTA Arbejdsmarkedsrelaterede fakta for Region Hovedstaden: Ledigheden er faldet med 15 pct. det seneste år til 4,6 pct. ledige ledige i Region Hovedstaden 17 pct. af alle ledige er akademikere mod ca. 7 pct. i resten af landet Magistre udgør ca. 1/3 af de ledige akademikere i regionen 43 pct. af de ledige er kortuddannede eller ufaglærte Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland, 2006 markedet eller handicappede. Samtidig er der en stor potentiel talentmasse ikke kun i nærliggende lande som Polen, Sverige og Tyskland, men i hele verden, som vi kan invitere til at arbejde i landet. For det andet er Region Hovedstaden den region, der har flest højtuddannede i Danmark. Samtidig er der stor efterspørgsel i erhvervslivet og de offentlige institutioner netop efter højtuddannede. Paradoksalt nok skiller Region Hovedstaden sig ud fra resten af landet ved at have en høj arbejdsløshed blandt akademikere, ikke mindst blandt humanister. Det er derfor vigtigt at sikre en bedre udnyttelse af de ressourcer, der i forvejen er i regionen for at finde ud af, hvordan kompetenceudbuddet kan komme til at matche behovet i erhvervslivet og hos offentlige institutioner. Regionens image skal i fokus I den internationale storbykonkurrence er det en konkurrencefaktor at være en cool storbyregion, der tiltrækker opmærksomhed og turister, internationale studerende, forskere, vidensarbejdere og virksomheder. Det kan bl.a. ske gennem afholdelse af events og store begivenheder. Her giver storbyer som Hamborg, Amsterdam, Budapest og Barcelona os konkurrence til målstregen. Der ligger derfor en udfordring i at samarbejde strategisk om et fælles brand og en effektiv markedsføring af hele regionen, herunder også Øresundsregionen, for at tiltrække flere events og kongresser samt igangsætte udviklingsprojekter af betydning for videns- og oplevelsesøkonomien. Flere boliger og bedre infrastruktur Væksten i Region Hovedstaden har affødt større pres på udbuddet af boliger til rimelige priser, den trafikale infrastruktur i regionen samt omdannelse og udvikling af erhvervsområder. Der er brug for fælles retningslinjer og løsninger, så trafik og boligmangel ikke bliver en hindring for fremtidig vækst og udvikling. Det kan sikres gennem Den Regionale Udviklingsplan (RUP), kommuneplanerne og Landsplandirektivet for at finde frem til fælles retningslinier for, hvordan trafik og boligmangel ikke kommer til at udgøre en forhindring for fremtidens vækst og udvikling. Trafikproblemerne i regionen med stadig flere pendlere og store kødannelser giver markant store tab for det regionale erhvervsliv. Der er tale om et regulært samfundsøkonomisk problem, netop fordi regionens økonomi fylder så meget i den nationale økonomi. Principielt bør infrastrukturinvesteringer i Danmark ske, hvor det vurderes mest samfundsøkonomisk rentabelt. Trafikken over Øresund øges ganske voldsomt i disse år. Derfor er der brug for en trafikhandlingsplan for Øresundsregionen.

12 12 : Strategiske partnerskaber for vækst

13 Strategiske partnerskaber for vækst : 13 Strategiske partnerskaber for vækst En stor del af den indsats, som skal give den fremtidige vækst, skabes i dag gennem handling på regionalt niveau. Derfor har Vækstforum en opgave i at koordinere og sætte retning på den regionale erhvervsudvikling. Det sker ved at skabe dialog og tænke helhed ind i indsatsen. I Vækstforum i Region Hovedstaden deltager en bred vifte af regionale aktører med interesse for vækst og udvikling i regionen. Vækstforum har hermed en hel unik mulighed for at skabe en fælles strategi, som alle i regionen bakker op om. Vi har selv været med til at formulere en fælles strategi og har alle ansvaret for at føre den ud i livet. Det gælder både kommunerne, uddannelsesinstitutionerne, organisationerne og erhvervslivet. Regionens udviklingspotentiale kan ikke realiseres fuldt ud uden tværgående samarbejde internt, med staten og interregionalt. Det er vigtigt at alle er med i hele regionen også i lokalsamfundene og omegnskommunerne. For at lykkes skal mennesker og organisationer bringes sammen i nye strategiske partnerskaber. Disse skal gå på tværs af brancher, myndigheder og forskningsområder og give grobund for udveksling af synspunkter, idéer og ny viden. Vækstforum et strategisk partnerskab Kommunerne spiller en central rolle bl.a. i forhold til at levere erhvervsservice til virksomhederne og i forbindelse med lokalisering af nye virksomheder. Herudover er der mange kommuner, som har tradition for at lave lokale eller delregionale erhvervspolitikker og -strategier, og disse bør i indhold og form følge tankesættet bag den regionale erhvervsudviklingsstrategi. Der er behov for udvikling af de innovative miljøer samt effektivisering af serviceydelser og de menneskelige ressourcer blandt de ansatte. Kommunerne bør også gå aktivt ind i et nært samarbejde med erhvervslivet og forskningsinstitutionerne om de enkelte initiativer. Uddannelses- og forskningsinstitutionerne indtager en nøgleposition i forhold til at udvikle kompetencer og nye ideer på mange forskellige niveauer. I forhold til erhvervslivet og de offentlige institutioner er de sparringspartnere om kvalificeret arbejdskraft, viden og teknologi med kommercielt potentiale og grobund for mere effektive arbejdsgange og serviceydelser. Erhvervslivet har en særlig opgave i at kommunikere sine interesser ud samt indgå i strategiske partnerskaber med relevante aktører i regionen. Erhvervslivet kan tilbyde uddannelses- og forskningsinstitutionerne viden om sine behov for forskning og fremtidig arbejdskraft. Derfor bør erhvervslivet gå aktivt ind i samarbejder om forskning, uddannelse eller kompetenceudvikling. Arbejdsmarkedets parter i regionen samt beskæftigelsesregionen er vigtige samarbejdspartnere. De spiller en central rolle for at øge og udvikle arbejdsstyrken, herunder minimere strukturproblemer på arbejdsmarkedet. Beskæftigelsesregionen har en særlig opgave i at overvåge og analysere arbejdsmarkedet og Vækstforum i at overvåge de regionale og lokale vækstvilkår. Der vil med fordel kunne udvikles et samarbejde mellem de to om at sikre optimal brug af viden om arbejdsmarkedet og erhvervslivet. Desuden er der etableret et regionalt væksthus for iværksættere, Væksthus Region Hovedstaden, som Vækstforum for Region Hovedstaden forventer vil få stor betydning for iværksætterindsatsen med én samlet indgang for regional opbygning af nye virksomheder og ny viden.

14 14 : Strategiske partnerskaber for vækst Regionens aktører er klar til at påtage sig det ansvar for egen udvikling, som er nødvendigt for at møde udfordringerne. Men hvis Danmark fortsat skal have en internationalt konkurrencedygtig metropol, så skal rammerne være i orden i form af midler til forskning, uddannelse, investeringer i infrastruktur og en prioritering af initiativer i og omkring hovedstaden. Der ligger således en stor udfordring for staten i at sammentænke erhvervspolitikken på tværs af ressortministerier. Regeringen har nedsat et regionalpolitisk ministerudvalg, som i en vis grad har forudsætningen for at tænke i helheder og sammenhænge med betydning for erhvervslivet. Det er f.eks. områder som forskning og udvikling, uddannelse, kreativitet, trafikal infrastruktur, arbejdskraft eller integration. på mange måder ét sammenhængende arbejdsmarked. Den tendens vil blive forstærket i de kommende år. Ambitionerne om partnerskaber går også ud over Danmarks grænser. Vi ønsker at styrke den internationale profil tænke, planlægge og handle globalt. Regionens deltagelse i Øresundssamarbejdet er en af nøglerne til globalisering, og derfor skal vi fortsætte med at udvikle disse partnerskaber. Øresundssamarbejdet kan vise sig at være en solid trædesten for samarbejde med andre regioner som Göteborg, Hamborg og Berlin, og erfaringerne fra Øresundsbroens succes kan bruges til at fremme Femer Bælt forbindelsen. FAKTA Regionalpolitisk ministerudvalg Ministerudvalget har til opgave at koordinere den statslige indsats for at fremme vækst, beskæftigelse og erhvervsudvikling i hele landet. Udvalget har økonomi- og erhvervsministeren som formand, og i øvrigt er der deltagelse af udenrigsministeren, finansministeren, beskæftigelsesministeren, undervisningsministeren, ministeren for videnskab, teknologi og udvikling, fødevareministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og miljøministeren. Interregionale og internationale partnerskaber Region Hovedstaden er Danmarks eneste storbyregion med format til at konkurrere med førende storbyregioner i verden. De øvrige danske regioners økonomi og beskæftigelse er afhængige af Region Hovedstadens præstationer, men vi kan heller ikke undvære et godt og konstruktivt samarbejde på tværs af landet. Derfor er der i forhold til resten af Danmark behov for strategiske partnerskaber. Danmarks Vækstråd lægger op til at indgå sådanne strategiske partnerskaber for tværregionale samarbejder. Det vil Vækstforum gerne gå aktivt ind i. Regionerne bør blive bedre til at drage nytte af hinandens styrker. Og vi skal arbejde for, at den nationale konkurrence mellem landsdelene ikke står i vejen for gode samarbejdsprojekter. Samspillet vil være en stor gevinst for alle parter. Særligt Region Sjælland må betragtes som en vigtig samarbejdspartner for os. De to regioner udgør Erhvervsfremmearbejdet i Region Hovedstaden er i tråd med ambitionerne i Lissabon-strategien under EU. Herunder hører det Europæiske Råds overordnede ambition med strukturfondene om at opnå holdbar økonomisk vækst og jobskabelse samt Barcelona-målsætningen om øget forskning og udvikling. Vi har forventninger i regionen til EU om opbakning til de strategiske partnerskaber. EU skal sørge for, at det bliver stadig lettere at flytte arbejdskraft, kapital, varer og serviceydelser mellem landene i Europa gennem samkøring af regler og områder. Herudover giver EU igennem Interreg-midlerne mulighed for at initiere projekter til fremme af den interregionale integration på tværs af landegrænser inden for EU.

15 Strategiske partnerskaber for vækst : 15 FAKTA EU og globaliseringsmidler I 2005 blev Lissabon-strategien relanceret som et europæisk partnerskab for vækst og beskæftigelse, som også er udgangspunktet for den danske strukturfondsindsats i perioden Ifølge Barcelonamålsætningen lægges der op til, at 3 pct. af medlemslandenes BNP skal gå til Forskning & Udvikling (F&U), med en fordeling på 2 pct. fra private og 1 pct. fra offentlige midler. Globaliseringspuljen er afsat til at nå målet om offentlig finansiering på 1 pct. af BNP til F&U. Det er en samlet pulje på 39 mia. kr., der udmøntes i perioden Midlerne skal sikre implementering af globaliseringsinitiativerne under følgende overskrifter: Forskning og udvikling målet er at Danmark når Barcelona målsætningen om, at de offentlige forskningsbevillinger skal udgøre 1 pct. af BNP i Innovation og iværksætteri herunder program for brugerdreven innovation, forbedrede vilkår for nye og mindre virksomheder, og markedsføring af Danmark. Ungdomsuddannelse til alle. Videregående uddannelse.

16 16 : Vejen til vækst Vejen til vækst Når det går så godt, som det gør i Region Hovedstaden, består den største udfordring i at skubbe overliggeren endnu højere op gennem en fælles indsats. De projekter og initiativer, der sættes i gang under erhvervsudviklingsstrategien, bør derfor alle pege i den samme retning og give os nogle fælles mål for, hvad vi vil med erhvervsudviklingen i regionen. Indsatsområderne er formuleret med afsæt i regionens særkende og udfordringer. Til hvert indsatsområde er opstillet konkrete mål og initiativforslag for at handlingsorientere områderne. Projekter igangsættes og støttes under de enkelte indsatsområder, men skal samtidig bidrage til, at de bærende principper understøttes og udvikles. Bærende principper Vækstforum har besluttet, at den regionale erhvervsudviklingsindsats fremover skal bæres af i alt seks fundamentale principper, der understøtter sammenhængskraften i den regionale indsats og bidrager til øget vækst og beskæftigelse. De bærende principper er således Vækstforums anbefaling til indsatsen i regionen. Når Vækstforum skal tage stilling til uddeling af projektmidlerne dels strukturfondsmidler, dels regionale udviklingsmidler vil de konkrete projekter blive holdt op imod de bærende principper. Indsatsområder Desuden har Vækstforum opstillet syv indsatsområder på baggrund af analyser af, hvor det er vigtigt at sætte ind for at sikre den fortsatte vækst og udvikling. Vækstforum anerkender, at samspillet mellem OECD s fire vækstkilder, innovation, iværksætteri, informations- og kommunikationsteknologi og menneskelige ressourcer, er centrale for vækst og udvikling i regionen. En styrkelse af de fire vækstkilder går derfor på tværs af de syv indsatsområder som et centralt omdrejningspunkt i denne erhvervsudviklingsstrategi. Bærende principper for den regionale erhvervsudviklingsstrategi 1. Vi tænker internationalt Vi ønsker at styrke vores tilstedeværelse ude i verden, men også verdens tilstedeværelse hos os. Den regionale indsats skal medvirke til at fastholde fokus på den internationale konkurrenceevne i forhold til nye virksomheder, indbyggere og turister, fordi det mere end noget andet skaber økonomisk vækst og beskæftigelse. Det drejer sig bl.a. om udenlandske investeringer, virksomheder, konferencer, patenter, talenter og turister. 2. Vi vil udvikle eksisterende og spirende styrkepositioner Går det godt for vores styrkeerhverv, breder det sig automatisk som ringe i vandet til mange andre mere eller mindre beslægtede dele af erhvervslivet. Vi ønsker at styrke klynger, der skaber synergi mellem uddannelse, forskning og erhvervsliv og giver grobund for vækstiværksættere. Den regionale indsats skal støtte såvel de eksisterende som spirende klynger. 3. Vi styrker samarbejdet hen over Øresund og mellem regionerne Intra- og interregionalt samarbejde gør os stærke på det globale marked. Hvis vi i regionen formår at handle som

17 Vejen til vækst : 17 ét sammenhængende marked for lokalisering, investering, afsætning, arbejdskraft, forskning og udvikling, gør det os stærkere og synligere i konkurrencen med fjernere markeder. Vi ser kommunerne, Region Skåne og Region Sjælland som væsentlige samarbejdspartnere. 4. Vi ser viden som vores væsentligste vækstkilde Vi skal konkurrere på vores viden og særlige værdier og udvikle menneskelige ressourcer på alle niveauer i regionen. Talenterne skal styrkes i alle faggrupper og branchegrene, og ledere skal i større grad være gode til at nyttiggøre de menneskelige ressourcer og højne vidensniveauet i det private erhvervsliv og offentlige institutioner. Vi prioriterer ganske enkelt indsatsen for at udvikle og anvende viden kreativt og effektivt på alle niveauer. 5. Vi ønsker markante initiativer Vækstforum ønsker at fokusere og samle indsatsen for at sikre størst mulig gennemslagskraft. Det handler for os om at understøtte og fremme partnerskaber, hvor mange aktører går sammen om et fælles initiativ gennem både deltagelse og medfinansiering. Alternativt kan der være tale om forskellige og internt uafhængige initiativer med fælles retning og mål. 6. Vi skaber den fælles vej For at sikre en sammenhæng i de regionale initiativer er det vigtigt, at de forskellige strategier ikke stritter i hver sin retning. Erhvervsudviklingsstrategien skaber en fælles regional forståelse for og input til kommunernes og de forskellige organisationers erhvervsindsats i Region Hovedstaden. Den regionale erhvervsudviklingsstrategi skal skabe sammenhæng til og indgå i den regionale udviklingsplan (RUP en).

18 18 : Vejen til vækst Indsatsområder for den regionale erhvervsudviklingsstrategi STÆRKE OG PERSPEKTIVRIGE KOMPETENCE- KLYNGER Stærke og perspektivrige kompetenceklynger er afgørende for vækst i beskæftigelse og økonomi i storbyregioner. Den geografiske nærhed mellem forskningsmiljøer og virksomheder og samspillet mellem dem skaber en positiv synergieffekt for alle parter. Det særlige ved klynger er, at de fire vækstkilder her har specielt gode odds for at komme i spil sammen. I klyngedannelser opstår ofte et innovativt miljø, der er flere spin-off virksomheder fra universiteter og virksomheder, der er høj anvendelse af IKT, virksomhederne samarbejder mere på tværs, og kompetence- og forskningsbehovet bliver lettere afstemt mellem uddannelsesinstitutioner og virksomhederne. INDSATSOMRÅDE 1 Region Hovedstaden har allerede i dag en række velkendte og internationalt stærke klyngedannelser inden for it-service, biosundhed, medicoindustri, forretningsservice, telekommunikation, finansierings- og forsikringssektoren, film & tv samt turisme. Samtidig har vi mange små eller større klynger med potentiale for vækst inden for f.eks. design, arkitektur, nanoteknologi og oplevelsesøkonomi. Udfordringen er at skabe de rette rammebetingelser for netværk og samarbejde mellem aktørerne inden for klyngen på tværs af værdikæden. Analyser viser, at klyngerne fylder mindre i den samlede økonomi i regionen end tilsvarende storbyregioner som Helsinki og Stockholm. Der er brug for at understøtte samspillet om forskning og udvikling inden for klyngerne. Samtidig spiller et effektivt samspil med de offentlige myndigheder og institutioner en væsentlig rolle. Et godt eksempel er den farmaceutiske industris samarbejde med Lægemiddelstyrelsen eller regionens hospitaler. Klynger har en stor betydning for beskæftigelsen. En central udfordring bliver derfor at sikre, at virksomhederne til enhver tid har adgang til veluddannet og kompetent arbejdskraft på alle niveauer. Det gælder også i forhold til de spirende klynger f.eks. oplevelsesøkonomi, nanoteknologi, energikilder og interaktiv underholdning, der udgør en vigtig del af vækstgrundlaget i fremtiden. Mål for indsatsområdet: Region Hovedstaden skal være Nordeuropas førende vækstcenter på en række områder med internationalt potentiale. Klyngernes betydning og andel af økonomi og beskæftigelse skal øges, og der skal satses på klynger med vækstpotentiale. Samspillet mellem regionens klynger og forsknings- og uddannelsesinstitutioner skal øges. Spirende klynger skal løbende identificeres, og deres andel af økonomi og beskæftigelse skal øges. Der skal tiltrækkes flere udenlandske virksomheder og investeringer for at styrke klyngernes kritiske masse og internationale konkurrencedygtighed NYE VIRKSOMHEDER NY VIDEN Nye virksomheder er vigtige for den regionale økonomi, fordi de er mere innovative end etablerede virksomheder. Det særlige ved danske iværksættere er, at omkring halvdelen opstår som spin-off fra eksisterende virksomheder de såkaldte intraprenørvirksomheder. Vidensbaserede iværksættere spiller en særlig rolle i forhold til udvikling og implementering af ny teknologi. De har større vækstrater og bidrager på landsplan til en nettovækst i beskæftigelsen. Der er derfor behov for en tæt kobling og fysisk nærhed mellem uddannelsesinstitutionerne, det regionale væksthus og de øvrige offentlige og private organisationer, som arbejder med at rådgive og vejlede iværksættere. INDSATSOMRÅDE 2 Antallet af iværksættere er højt i Region Hovedstaden selv efter udenlandsk målestok, og mange overlever da heller ikke på grund af den hårde konkurrence. Der er forholdsvis færre vækstiværksættere i regionen både sammenlignet med resten af Danmark og førende udenlandske iværksætterlande. Ved at øge antallet af vækstiværksættere i regionen vil værditilvæksten blive hævet. Både i internationalt og i mellemregionalt perspektiv er der få i Region Hovedstaden, som overvejer at starte selvstændig virksomhed, men interessen blandt for eksempel

19 Vejen til vækst : 19 universitetsstuderende for at starte egen virksomhed er stigende. Mål for indsatsområdet: Der skal udbydes kurser i iværksætteri på alle uddannelsesniveauer ikke mindst på universiteterne. Der skal satses på at få flere vækst- og vidensbaserede iværksættere f.eks. gennem fokus på spin-offs fra offentlige og private virksomheder samt universiteter og forskningsmiljøer. Eksisterende forskerparker og væksthuse for iværksættere skal udbygges, og nye skal specialiseres inden for bestemte områder til understøttelse af innovative miljøer. Det regionale iværksætterhus, IVH, skal etableres med en bred forankring i hele regionen og med en række avancerede tilbud til iværksættere. En fælles indgang til rådgivning for iværksættere uden for videnerhvervene. Virksomhedernes produkter, arbejds- og produktionsprocesser skal indeholde mere teknologi og viden. rum, omdannelse af siloer, pakhuse og fabriksbygninger til boliger, kontorer og spillesteder. Det giver plads til udfoldelse og forskellighed, har en tiltrækningskraft på mennesker og virksomheder og betyder vækst og beskæftigelse for f.eks. byggeerhvervene og oplevelsesindustrien. Kommunerne spiller dermed en vigtig rolle i forhold til at skabe attraktive bymiljøer. Mål for indsatsområdet Fokus på samarbejde med især Region Skåne skal styrkes. Den internationale konkurrenceevne skal styrkes gennem strategiske samarbejder både internt og eksternt i regionen omkring særlige værdier og kvaliteter. Spørgsmål af bredere regionaludviklingskarakter, som eksempelvis by- og infrastrukturudvikling, skal koordineres med tiltagene for regional udvikling og den statslige politik. Fokus på arkitektur og designs betydning for metropolregionens udvikling. INDSATSOMRÅDE 3 METROPOLREGIONENS UDVIKLING Region Hovedstaden ligger centralt placeret i Europa med et stort skandinavisk marked med 25 mio. kritiske og købedygtige forbrugere. Storebæltsbroen, Øresundsbroen og lufthavnen, der er blandt Europas bedste, binder bånd til resten af verden. Region Hovedstaden er centrum for landet. Vi har en koncentration af funktioner, som resten af landet er afhængige af lige fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner over erhvervslivet til offentlige myndigheder. Universiteterne uddanner unge fra alle landsdele. Der udføres forskning til gavn for alle danskere. Vidensservice-erhvervene hjælper erhvervslivet overalt i landet. Kort sagt, mange typer af relationer går mellem landets hovedstad og resten af landet. En lang række byudviklende initiativer har forvandlet Hovedstaden til en trendy metropol: Havnebad, Den Sorte Diamant, torvehaller i Hillerød, markante museumsbygninger og revitaliserede havneområder i hele regionen, bycykler, en ny Rådhusplads, café-oaser i byens INDSATSOMRÅDE 4 FORSKNING OG INNOVATION Forskning og udvikling (F&U) samt uddannelse og innovation er essentielt for fremtidens vækst og beskæftigelse. Det er afgørende for virksomhedernes vækstbetingelser, at forskning og uddannelse bliver omsat til innovation og vidensbaseret produktion i de enkelte regioners virksomheder. Der er gode forudsætninger for den vidensbaserede udvikling i Region Hovedstaden. Vi har den største koncentration af den samlede danske forskning ligesom de største universitetsmiljøer er samlet her, herunder Nordeuropas største universitet. Sammenlignet med for eksempel Sverige og Finland får vi relativt meget for pengene for vores forskningsindsats. Der er et stort potentiale for nye vidensbaserede virksomheder i regionen ved at styrke teknologioverførselsindsatsen. Næsten to tredjedele af den samlede private sektors F&U er koncentreret i Region Hovedstaden, hvilket i høj grad skyldes erhvervsstrukturen med dens højteknologiske industri og videnservice. Hver fjerde danske virksomhed

20 20 : Vejen til vækst udfører brugerdreven innovation og er international frontløber, når det gælder om at have brugere, leverandører eller marked som drivkraft. Hvor de private virksomheder altid har været afhængige af innovation, har den offentlige sektor et behov for i højere grad at opfinde og anvende nye processer og produkter. For eksempel bliver kommunerne i stigende grad vurderet på deres evne til at levere serviceydelser og skabe løsninger, der tilgodeser borgernes behov. Det stiller nye krav til måden at gøre tingene på i den offentlige sektor og skaber nye muligheder for offentlig-private samarbejder og partnerskaber (OPP). Mål for indsatsområdet: En markant forøgelse af forskning, herunder forskning med specielt verdenspotentiale. Overførsel af mere viden fra forskningsinstitutioner til virksomheder, især de små og mellemstore, skal styrkes, og virksomhederne skal blive bedre til at anvende viden i produktionen. Flere offentlige-private partnerskaber om nye produkter og processer i den offentlige sektor. Etablering af flere regionale netværk mellem virksomheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner, også gerne i krydsfelter mellem forskellige fag og brancher. Mere fokus på brugerdreven innovation. Indsatsen for effektiv og synlig formidling af viden mellem offentlige forskningsinstitutioner og private virksomheder skal styrkes. ØGE OG UDVIKLE ARBEJDSSTYRKEN PÅ ALLE NIVEAUER Globaliseringen har gjort arbejdskraften langt mere mobil og uafhængig af nationale grænser. Især de højtuddannede er mere mobile og mindre stedbundne, men tendensen er den samme også hos kortuddannede og ufaglærte. De regioner, vidensinstitutioner og virksomheder, der på verdensplan er åbne og forstår at tilbyde gode vilkår for talenterne, er også de, der tiltrækker og fastholder dem. INDSATSOMRÅDE 5

21 Vejen til vækst : 21 I Region Hovedstaden har vi en del at byde på. For eksempel udpeger OECD det danske arbejdsmarked som et af de mest velfungerende og fleksible i verden. Vi bygger vores arbejdskultur på selvstændighed og medbestemmelse, hvilket appellerer til talenter på verdensplan. Vi står i en situation, hvor der på den ene side er mangel på arbejdskraft men på den anden side er der mange ledige med høje kvalifikationer, der måske bare ikke svarer præcist til virksomhedernes og de offentlige institutioners behov. Det være sig det grå guld, veluddannede indvandrere, universitetsuddannede humanister og medarbejdere med korte uddannelser. Eller hvor der skal gøres en særlig integrationsindsats. Samtidig er der mange, der ikke har de kvalifikationer, som efterspørges. Alt peger på, at tendensen til ubalance mellem udbud og efterspørgsel vil blive forstærket fremover. Det giver os nogle specielle udfordringer i form af udvidelse og udvikling af arbejdsstyrken. Der skal således arbejdes på flere fronter for at imødegå udfordringerne. Dette kan blandt andet ske ved bedre integration og opkvalificering til arbejdsmarkedet af de marginaliserede ledige, udsatte ansatte i uddøende brancher og erhverv, personer med anden etnisk baggrund, fastholdelse af seniorer, nye jobs til akademikere, samt tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft og studerende i hele regionen. Mål for indsatsområdet: Antallet af højtuddannede ansatte i private og vidensbaserede virksomheder og offentlige institutioner skal øges. Flere ledige skal integreres på arbejdsmarkedet ved at skabe flere jobåbninger og opkvalificere den ledige arbejdsstyrke og de kortuddannede, særligt inden for serviceerhvervene. En udvidelse af arbejdsmarkedet mod for eksempel Tyskland, Sverige og Polen, hvor der for tiden er overskud af arbejdskraft såvel højt- som lavtuddannet. Ledere skal klædes bedre på til at implementere påkrævede forandringsprocesser i deres organisationer og have fokus på de særlige menneskelige ressourcer. Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder skal udbygges, så medarbejdere på alle niveauer får bedre muligheder for opkvalificering og omskoling. Flere elever på ungdomsuddannelserne og studerende på de videregående uddannelser skal tilvælge naturvidenskabelige fag og retninger. MARKEDSFØRING, EVENTS, KULTUR OG VÆRDIER Markedsføringen af Region Hovedstaden sker i konkurrence mellem storbyregioner på blandt andet kultur og værdier for at tiltrække flere internationale investeringer, virksomheder, medarbejdere og turister. Kulturturisme vurderes at have en stor afledt effekt på investeringer, virksomhedsplaceringer og bosætninger i regionen. Virksomheder lægger normalt et stort arbejde i at vælge ny lokalisering, men ofte er det marginaler og til dels tilfældigheder som afgør det endelige valg af lokalisering. Det er derfor vigtigt at henlede udlandets generelle opmærksomhed på regionen f.eks. ved at løbe store begivenheder og events af stablen og satse på storbyturisme. INDSATSOMRÅDE 6 Region Hovedstaden er internationalt anerkendt som et af verdens mest attraktive storbyregioner at investere i og København som en af de mest cool byer. Vi er kendt for et bæredygtigt og socialt ansvarligt miljø, fleksibilitet, gode sprogkundskaber, en lille og åben økonomi samt gode erhvervsmæssige vækstvilkår. Samtidig er det attraktivt at placere sin virksomhed i alle dele af regionen i København er der bymæssige fordele, mens der i resten af regionen er fordele som let adgang til arbejdskraft, grønne områder, indfalds- og motorveje og plads til at bygge stort. En satsning på turisme har allerede vist sig at skabe jobs og grundlag for offentlige investeringer, der kommer befolkningen i regionen til gode. Det brand, der efterhånden er skabt omkring København og regionen som helhed som et spændende turistmål, er med til at gøre regionen attraktiv for talenter, virksomheder og tilflyttere. Vi har et righoldigt kulturudbud og deler grundlæggende sociale værdier med øvrige Norden. Men når det gælder store begivenheder halter vi bagefter både Stockholm, Helsinki og Göteborg, ligesom vi er presset af Skt. Peters-

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Oplæg ved Jens Chr. Sørensen Møde i Vækstforum for Region Hovedstaden 8. september 2006 Oversigt over oplæg Hvad skal erhvervsudviklingsstrategien?

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

FAKTA OM REGION HOVEDSTADEN

FAKTA OM REGION HOVEDSTADEN FAKTA OM REGION HOVEDSTADEN 1. Socioøkonomiske karakteristika for Region Hovedstaden Region Hovedstaden har godt 1,7 mio. indbyggere, og indbyggertallet har været stigende de senere år. Beskæftigelsen

Læs mere

Vækstforum, Region Hovedstaden

Vækstforum, Region Hovedstaden Region Hovedstaden Sekretariatet 10. november 2006 Vækstforum, Region Hovedstaden Dagsorden for møde i vækstforum for Region Hovedstaden den 20. november 2006 kl. 9-12 hos Lundbeck A/S, - indgang ad Port

Læs mere

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013

Punkt nr. 1 - Fokuseret Vækstdagsorden - fællesregionalt samarbejde om vækst 18. februar 2013 18. februar 2013 Bilag 1 - Side 1 af 4 Kommissorium for arbejdsgruppe om en fokuseret dagsorden for vækst i hovedstadsregionen Baggrund Hovedstadsregionen er Danmarks internationale metropol. Hovedstadsregionen

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Hvad har du af planer for de næste 10 år?

Hvad har du af planer for de næste 10 år? Hvad har du af planer for de næste 10 år? Fremtiden for Region Hovedstaden er til debat. Vi har brug for din mening. Fra kanalerne ved Christiansborg til Kronborg ved Øresund og fra Rådhuspladsens duer

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Oplæg til drøftelse: Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har den 25. februar 2016 vedtaget, at Vordingborg Kommunes politikker skal

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende selvmonitorering Velfærdsteknologi i Forfatter: Af Julie Bønnelycke, vid. assistent,

Læs mere

You can have both - International strategi for Københavns Kommune

You can have both - International strategi for Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Bilag 1 You can have both - International strategi for Københavns Kommune 1) Fortællingen om København Det internationale arbejde skal understøtte kommunens fælles fortælling om byen

Læs mere

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune Center for Plan, HR og Udvikling Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 24.10.00-P22-1-15 Ref.: Michael Christiansen Direkte

Læs mere

International attraktiv videnserviceregion

International attraktiv videnserviceregion International attraktiv videnserviceregion Styrker, udfordringer og et muligt område for en klyngeindsats? Oplæg g for Vækstforum V Hovedstaden 17. april 2008 v/ Torben Vad, Partner, DAMVAD København Århus

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

1 www.regionmidtjylland.dk

1 www.regionmidtjylland.dk 1 www.regionmidtjylland.dk Det regionale planlægningssystem i Danmark Vicedirektør Lars Vildbrad www.regionmidtjylland.dk Disposition Strukturreformen, den utænkelige reform Den nye administrative struktur

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

Ringsted Kommunes erhvervspolitik

Ringsted Kommunes erhvervspolitik Ringsted Kommunes erhvervspolitik Vi vil noget sammen også på erhvervsområdet! Ringsted Kommune blev i 2010 kåret til årets erhvervskommune i Danmark af Dagbladet Børsen. Samme år blev vi af Dansk Industri

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Erhvervspolitik 2015-2019

Erhvervspolitik 2015-2019 Erhvervspolitik 2015-2019 Forord Allerød Kommunes erhvervspolitik skal sikre overensstemmelse med Allerød Byråds overordnede mål i kommuneplanen om afbalanceret udvikling. Det betyder, at der skal være

Læs mere

PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD Vækstforum for Region Hovedstaden

PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD Vækstforum for Region Hovedstaden Udkast af 11. december 2006 PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD Vækstforum for Region Hovedstaden Staten Arbejdsmarkedets parter Skåne Hospitaler EU Universiteter Kommunerne Ungdomsuddannelser Erhvervsliv

Læs mere

Hvad kan medarbejderne gøre for at bevare og udvikle arbejdspladser i Danmark?

Hvad kan medarbejderne gøre for at bevare og udvikle arbejdspladser i Danmark? LO s arbejdsmarkeds- uddannelses- og erhvervspolitiske konference 2013 Hvad kan medarbejderne gøre for at bevare og udvikle arbejdspladser i Danmark? Erhvervspolitisk konsulent Henrik Keinicke Dansk Metals

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

VÆKSTFORUM. Energi i Nordjylland. Regionale styrkepositioner og potentialer

VÆKSTFORUM. Energi i Nordjylland. Regionale styrkepositioner og potentialer VÆKSTFORUM Energi i Nordjylland Regionale styrkepositioner og potentialer INTRODUKTION Nordjylland har stærke kompetencer og et stort potentiale inden for vedvarende energi, som Vækstforum Nordjylland

Læs mere

Hovedelementer i erhvervsudviklingsstrategi 2020. Panorama Lillebælt biografen 18. november 2011

Hovedelementer i erhvervsudviklingsstrategi 2020. Panorama Lillebælt biografen 18. november 2011 Hovedelementer i erhvervsudviklingsstrategi 2020 Panorama Lillebælt biografen 18. november 2011 1 Vision for 2020 Syddanmark er i 2020 kendetegnet ved høj vækst drevet af høj produktivitet og beskæftigelse

Læs mere

Frederiksberg Kommunes HR-strategi

Frederiksberg Kommunes HR-strategi Frederiksberg Kommunes HR-strategi FREDERIKSBERG KOMMUNES HR-STRATEGI 1 Forord I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj kvalitet, og samtidig skal vi være i front

Læs mere

Copenhagen hele Danmarks hovedstad. Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS)

Copenhagen hele Danmarks hovedstad. Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS) Copenhagen hele Danmarks hovedstad Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS) August 2014 Copenhagen hele Danmarks hovedstad Hovedstaden har en særlig

Læs mere

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima?

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Vi udøver myndighed med et service-gen Torsdag den 17. marts 2016 Bornholms Regionskommune Program 1. Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Præsentation af FremKom 3

Præsentation af FremKom 3 Præsentation af FremKom 3 1 Henning Christensen, Region Nordjylland Agenda Kort om FremKom 3 Gennemførelsen af analysen data og faser Behovet for arbejdskraft og uddannelser Kompetencebehov på det nordjyske

Læs mere

PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD Vækstforum for Region Hovedstaden

PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD Vækstforum for Region Hovedstaden Udkast af 23. november 2006 PARTNERSKABER FOR VIDEN, VÆKST OG VELFÆRD Vækstforum for Region Hovedstaden Staten Arbejdsmarkedets parter Skåne Hospitaler EU Universiteter Kommunerne Ungdomsuddannelser Erhvervsliv

Læs mere

Møde i Vækstforum Hovedstaden den 2. juni 2008 kl. 13-14.45 hos Amagerforbrænding, København.

Møde i Vækstforum Hovedstaden den 2. juni 2008 kl. 13-14.45 hos Amagerforbrænding, København. VÆKSTFORUM HOVEDSTADEN REFERAT Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 48 20 50 00 Direkte +45 48 20 55 04 Fax +45 48 20 56 61 Web www.regionh.dk vaekstforum@regionh.dk EAN-nr: 5798001686327 Dato: 12.

Læs mere

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge.

Vedlagt er et for-projektoplæg til oprettelsen og udviklingen af Nordsjællands Maritime Klynge. København, d. 19. november, 2014 Kære Byråd v/borgmesteren i Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommune. Ansøgning om støtte i 1 år, til at udvikle projektet: Nordsjællands Maritime Klynge (Maritime Cluster

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

EU, Danmark og det globale kapløb om viden

EU, Danmark og det globale kapløb om viden Organisation for erhvervslivet 14. april 29 EU, og det globale kapløb om viden AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK og KONSULENT TORSTEN ASBJØRN ANDERSEN, TNA@DI.DK Et konkurrencedygtigt kræver et

Læs mere

Fakta om Region Midtjylland

Fakta om Region Midtjylland Fakta om Region Midtjylland Region Midtjylland har i alt ca. 1,2 mio. indbyggere. De seneste 5 år har regionen haft en gennemsnitlig årlig vækst i befolkningstallet på 0,7, hvilket er lidt højere end landsgennemsnittet.

Læs mere

STRATEGIPLAN 2015 2020

STRATEGIPLAN 2015 2020 STRATEGIPLAN 2015 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2015 2020 2 Branchefællesskab for energibranchens virksomheder De sidste 40 år har den danske energiindustri omstillet sig fra at være afhængig af olie fra

Læs mere

Vidensgrundlag og videndelingsproces bag større nordjyske strategier for regional udvikling

Vidensgrundlag og videndelingsproces bag større nordjyske strategier for regional udvikling Vidensgrundlag og videndelingsproces bag større nordjyske strategier for regional udvikling Brainstormingseminar 22. september 2008 Dorte Stigaard, direktør Udnytter og deler vi viden godt nok? mange parallelaktiviteter

Læs mere

VÆKST I JYLLAND-FYN & BALANCE i danmark

VÆKST I JYLLAND-FYN & BALANCE i danmark VÆKST I JYLLAND-FYN & BALANCE i danmark Udkast juni 00 FORSLAG TIL STRATEGI DET JYSK-FYNSKE ERHVERVSSAMARBEJDE 00-00 FORORD Vestdanmark er et dynamisk område, hvor der skabes vækst. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Oxford Research AB Box 7578 103 93 STOCKHOLM Sverige

Oxford Research AB Box 7578 103 93 STOCKHOLM Sverige Nulpunktsanalyse af Vækstforum Sjællands erhvervsudviklingsindsats 2011-20142014 -2014 Oxford Research A/S Falkoner Allé 20, 4. sal 2000 Frederiksberg C Danmark Oxford Research AB Box 7578 103 93 STOCKHOLM

Læs mere

Investeringer i fremtiden

Investeringer i fremtiden Kommunekontaktrådet Hovedstaden Region Hovedstaden Investeringer i fremtiden Et fælles trafikoplæg fra KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden UDKAST BILLEDE/TEGNING September 2011 INFRASTRUKTUR DRIVER VÆKSTEN

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

AC s bidrag til Videnskabsministeriets Fremtidspanel om kvalitet og relevans af uddannelserne

AC s bidrag til Videnskabsministeriets Fremtidspanel om kvalitet og relevans af uddannelserne Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 2. oktober 2007 BBA/DINA AC s bidrag til Videnskabsministeriets Fremtidspanel om kvalitet og relevans af uddannelserne Arbejdsmarkedets kompetencebehov

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

Præsentation af FremKom 3

Præsentation af FremKom 3 Præsentation af FremKom 3 1 Henning Christensen, Region Nordjylland Kort om FremKom Formål: I et bredt partnerskab undersøge arbejdskraft- og kompetencebehovet i Nordjylland 5 år frem og handle derpå!

Læs mere

Region Midtjylland. Skitse til Den regionale Udviklingsplan. Bilag. til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007. Punkt nr. 7

Region Midtjylland. Skitse til Den regionale Udviklingsplan. Bilag. til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007. Punkt nr. 7 Region Midtjylland Skitse til Den regionale Udviklingsplan Bilag til Kontaktudvalgets møde den 31. august 2007 Punkt nr. 7 FORELØBIG SKITSE TIL DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN FOR REGION MIDTJYLLAND 1 FORELØBIG

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Handlingsplan 2009-2010 ErhvervsStrategi 2009 - Greve har værdierne

Handlingsplan 2009-2010 ErhvervsStrategi 2009 - Greve har værdierne Marts 2009 Handlingsplan 2009-2010 Forord ErhvervsStrategi 2009 Greve har værdierne blev vedtaget af Greve Byråd den 16. december 2008. For at realisere strategien og skabe erhvervsudvikling og effekt

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Fornyelse og vækst. i en international vækstregion. Erhvervsudviklingsstrategi 2007-2009. Region Midtjylland Regional Udvikling Vækstforum

Fornyelse og vækst. i en international vækstregion. Erhvervsudviklingsstrategi 2007-2009. Region Midtjylland Regional Udvikling Vækstforum Fornyelse og vækst i en international vækstregion Erhvervsudviklingsstrategi 2007-2009 Region Midtjylland Regional Udvikling Vækstforum Fornyelse og vækst i en international vækstregion Erhvervsudviklingsstrategi

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

KKR den 11. juni 2014

KKR den 11. juni 2014 KKR den 11. juni 2014 Erhverv, vækst og beskæftigelse Fokuseret Vækstdagsorden Regional erhvervs- og udviklingsstrategi, herunder turisme Klimastrategi (punkt 2.2) KKR SJÆLLAND En brændende platform OECD

Læs mere

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland 25. marts 2008 Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland Næsten en ud af ti er utilfreds med udviklingsmulighederne hvor de bor Nogle virksomheder mangler arbejdskraft,

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Økonomi og Valutaspørgsmål 25. juni 2003 PE 323.186/1-17 ÆNDRINGSFORSLAG 1-17 Udkast til udtalelse (PE 323.186) Miquel Mayol i Raynal om Kommissionens meddelelse

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan?

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan? Vækst i Region Sjælland hvorfra og hvordan? Vær med til at forme den nye vækststrategi Der skal udarbejdes en ny vækst- og udviklingsstrategi for regionen. Til dette arbejde ønsker vi input fra alle, der

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Arbejdsgruppemøde de den 10. oktober 2008 LYS & LYD PROJEKT

Arbejdsgruppemøde de den 10. oktober 2008 LYS & LYD PROJEKT Arbejdsgruppemøde de den 10. oktober 2008 LYS & LYD PROJEKT Styregruppe Woco Workshop Metropolis 1 arb.gr møde 7. aug 08 Eventmøder Kulturerhverv workshop 12. sep 08 Arbejdswebside 2 arb.gr møde 10. okt

Læs mere

Stillings- og personprofil Skoleleder

Stillings- og personprofil Skoleleder Stillings- og personprofil Skoleleder Maglegårdsskolen Marts 2015 Generelle oplysninger Adresse Maglegårdsskolen Maglegård Skolevej 1 2900 Hellerup Telefon: 39 98 56 00 Stilling Skoleleder Reference Ansættelsesvilkår

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade Virksomhedsgrundlag Specialområde Hjerneskade 2014/2015 Psykiatri og social Specialområde Hjerneskade 2 Forord Med dannelsen af Specialområde Hjerneskade er alle Region Midtjyllands tilbud til voksne med

Læs mere

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K

Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Transportministeriet Frederiksholm Kanal 27 F 1220 København K Lov om anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark samt tillæg til VVM Transportministeriet har udsendt

Læs mere

Politik for unges uddannelse og job

Politik for unges uddannelse og job Politik for unges uddannelse og job Indhold Forord Forord... 2 Fremtidens platform - uddannelse til alle... 3 Job- og Uddannelsestilbud med mening... 4 Et rummeligt uddannelsestilbud... 5 En god start

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Regionalpolitisk vækstredegørelse 2007

Regionalpolitisk vækstredegørelse 2007 Økonomi- og Erhvervsministeriet Regionalpolitisk vækstredegørelse 2007 1. Indledning Danmark er et af verdens mest velstående lande og et af de samfund i verden, hvor velstanden er mest ligeligt fordelt.

Læs mere

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006 DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE Gøsta Knudsen tlf. (+45) 3527 7508 28. april 2006 fax (+45) 3527 7601 gkn@dkds.dk Indledning I erhvervsredegørelser og i regeringens designpolitik fremhæves design

Læs mere

ROBOTINDUSTRIENS ANBEFALINGER 2019

ROBOTINDUSTRIENS ANBEFALINGER 2019 ROBOTINDUSTRIENS ANBEFALINGER 2019 En vækstskabende robotindustri 5 konkrete tiltag kan beskæftige 25.000 i 2025 i robotindustrien De sidste 20 år er det lykkedes at gøre Danmark til en af verdens førende

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser 28. august 2012 JW Styrelsen for Universiteter og Internationalisering Kontoret for uddannelsespolitik Att. fuldmægtig Torsten Asmund Sørensen Lundtoftevej 266 2800 Kgs. Lyngby Høringssvar vedrørende talentudvikling

Læs mere

Det globale perspektiv i den regionale udviklingsplan Dato: 04.03.2009

Det globale perspektiv i den regionale udviklingsplan Dato: 04.03.2009 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Sekretariatet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 0000 Regionaludvikling@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Det globale perspektiv i den regionale udviklingsplan

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

15. Åbne markeder og international handel

15. Åbne markeder og international handel 1. 1. Åbne markeder og international handel Åbne markeder og international handel Danmark er en lille åben økonomi, hvor handel med andre lande udgør en stor del af den økonomiske aktivitet. Den økonomiske

Læs mere

KKR KKR HOVEDSTADEN SJÆLLAND

KKR KKR HOVEDSTADEN SJÆLLAND FOKUSERET VÆKSTDAGSORDEN Resultater fra fase 1: Kortlægning Fokuseret Vækstdagsorden FÆLLESMÆNGDEN Opsummering af fælles styrker og synergimuligheder 2 Fokuseret Vækstdagsorden Fælles styrker og udfordringer

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport Marts 2013 Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK OG KONSULENT NIS HØYRUP CHRISTENSEN, NHC@DI.DK Tyrkiet har udsigt til at blive det OECD-land, der har den største

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

Rektors tale ved Aalborg Universitets Årsfest 2016. Kære Minister, kære repræsentanter fra Den Obelske familiefond, Roblon Fonden og Spar Nord Fonden.

Rektors tale ved Aalborg Universitets Årsfest 2016. Kære Minister, kære repræsentanter fra Den Obelske familiefond, Roblon Fonden og Spar Nord Fonden. Kære Minister, kære repræsentanter fra Den Obelske familiefond, Roblon Fonden og Spar Nord Fonden. Kære gæster, kollegaer og ikke mindst studerende. Velkommen til årsfesten 2016 på Aalborg Universitet.

Læs mere

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo

TALE. 26. maj 2008. Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder. Et lysglimt eller en dynamo TALE 26. maj 2008 Kulturminister Brian Mikkelsen tale ved Øresundstinget torsdag den 29. maj Det talte ord gælder Et lysglimt eller en dynamo Tak for invitationen til at tale her i dag. Jeg er glad for

Læs mere

Bosætningsstrategi 2015-2020. Vedtaget af Byrådet 26. februar 2015

Bosætningsstrategi 2015-2020. Vedtaget af Byrådet 26. februar 2015 Bosætningsstrategi 2015-2020 Vedtaget af Byrådet 26. februar 2015 Bosætningsstrategi for Lolland Kommune - Tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af borgere 2015-2020 1. Indholdsfortegnelse 2. Baggrund...

Læs mere

Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden. // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014

Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden. // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014 Input til Hovedstadsstrategien fra Hovedstaden // CENTERDIREKTØR, CLAUS BJØRN BILLEHØJ, REGION HOVEDSTADEN 8. April 2014 Hvad er Hovedstaden? En lille storbyregion på kanten af verden, knudepunkt mellem

Læs mere

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET FORORD Odense Byråd godkendte i januar 2016 Beskæftigelses- og Socialudvalgets beskæftigelsespolitik Odense i job. Politikken sætter

Læs mere

EN KOMMUNE OG ET ARBEJDSMARKED I VÆKST

EN KOMMUNE OG ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Beskæftigelsesudspil 2016: EN KOMMUNE OG ET ARBEJDSMARKED I VÆKST I Randers er vi ikke bange for at tænke nyt og prøve ting af. Vi er mere optagede af at stimulere og afprøve nye veje. På tværs af ildsjæle,

Læs mere

Erhvervsudvikling og klynger i Hovedstadsregionen

Erhvervsudvikling og klynger i Hovedstadsregionen Erhvervsudvikling og klynger i Hovedstadsregionen Oplæg Vækst gennem klynger den 25. juni 2009 v. udviklingschef Henrik Madsen Visionen Strategiens indsatsområder og offentlige midler Stærke og perspektivrige

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Virksomhedsnetværk for underleverandører til vindmølleindustrien

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Virksomhedsnetværk for underleverandører til vindmølleindustrien Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Virksomhedsnetværk for underleverandører til vindmølleindustrien Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 29 Ansøgning

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

Et arbejdsmarked rustet til fremtiden

Et arbejdsmarked rustet til fremtiden Et arbejdsmarked rustet til fremtiden Danske Regioners forslag til et regionalt partnerskab for styrket kompetencematch t arbejdsarked ustet til remtiden Et arbejdsmarked rustet til fremtiden Danske Regioner

Læs mere