Her er årets ranking af 140 kendte og toneangivende virksomheder i Danmark. Tak til de erhvervsledere, der har medvirket i Imageanalysen 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Her er årets ranking af 140 kendte og toneangivende virksomheder i Danmark. Tak til de 3.805 erhvervsledere, der har medvirket i Imageanalysen 2015."

Transkript

1 4. SEKTION / FREDAG / BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN GULD IMAGE / 85 GULD IMAGE Her er årets ranking af 140 kendte og toneangivende virksomheder i Danmark. Tak til de erhvervsledere, der har medvirket i Imageanalysen. Tekst: Vibeke Vestergård Lego Legetøj Novo Nordisk Medicin A.P. Møller - Mærsk Rederi og olie Novozymes Kemi Ikea Møbler Jørgen Vig Knudstorp & legofolket kan såmænd godt både synge og spjætte i kor. For tredje år i træk snupper det globale superbrand den gule imagetrøje. Medicinalselskabet præsenterer rekordregnskab, har en pipeline, der strutter og en topchef som Harvard Business Review har udråbt til at være en af verden bedste ledere. Salg af supermarked og bank gør konglomeratets kerneforretninger klarere og finansielt stærkere. Og konglomerat forbliver det, for det øger risikospredning. Imagemæssigt har det ikke skubbet til Novozymes, at selskabet præsenterede et regnskab med den højeste overskudsgrad i fem år og lancerede ny strategi. Ikea med knap 300 varehuse globalt og ansatte har bidt sig fast i toppen af imagelisten. I målingen vinder de i år især imagepoint på sine medarbejdere. Kilde: IFO - Instituttet for Opinionsanalyse og Berlingske Research

2 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Coloplast Medicoteknik Danfoss Maskiner og komponenter ECCO Fodtøj Microsoft Software og IT-service Arla Foods Mejeriprodukter Velux Gruppen Vinduer Rema Dagligvarehandel Chr. Hansen Ingrdienser Grundfos Maskiner og komponenter Haldor Topsøe Kemi Siemens Konglomerat Tivoli Underholdning Vestas Wind Syst Vindmøller Rambøll Rådgivende ingeniører Carlsberg Bryggeri Topchef Lars Rasmussen har bebudet, at Coloplast vil investere en ekstra milliard i salgsfremmende aktiviteter de næste tre år. Det rokker dog ikke ved omdømmet. En imageplads frem til industrigiganten på Als, der nød godt af det amerikanske opsving og købet af den finske konkurrent Vacon. Dertil kom stærke regnskabsresultater. Selv om krisen har været krævende for skomagerne i Bredebro, stepper selskabet to trin op på imagelisten i et år, hvor krisen mellem Rusland og Ukraine har givet besvær.. Microsofts nye strategi»cloud first, mobile first«giver markante imageskub og en placering i top 10. Herhjemme fik selskabet ny førstemand, Niels Soelberg. Landets femtestørste virksomhed holder for tredje år skansen blandt de allerbedste i top 10, men glider lidt ned i feltet, selv om regnskabspræstationerne giver respekt. Nye produkter sikrede Velux Gruppen fremgang på trods af Rusland-Ukraine-krisen og den fortsatte krise i den europæiske byggebranche. Købmændene i den norsk-ejede franchisekæde har fået sin bedste imageplacering nogen sinde. Det sker især på parametrene kvalitet og medarbejdere. Ingrediensvirksomheden har genvundet, hvad den satte til af imageprestige efter skuffende resultater sidste år. Solide resultater giver et hop på 15 pladser op ad listen. Pumpeproducenten er presset, og det skal en ny strategi rette op på. Målet er en årlig indtjeningsgrad på ti procent i 2020 og omsætningsvækst på seks. Økonomiske resultater skuffer og koster imagepoint, også selv om væksten er pæn. Haldor Topsøe sigter stadig mod at seksdoble omsætning til 30 mia. kr. inden Siemens er den største fisk blandt havvindmølleproducenterne. Det giver gode imagepositioner. Men Siemens bides i haserne af, at Vestas genvinder lidt af fordums positioner. Rutsjebanen suser opad for etablissementet i hjertet af København med den hidtil bedste imageplacering som nr 17. 4,5 mio. gæstede i øvrigt Tivoli i. Vestas er ved at afslutte en lang periode som andenviolin i vindmølleindustrien. De seneste to år har Vestas forceret 120 imagepladser og er tilbage på 2007-imageniveau. Imagefremgang til rådgiverne i Rambøll efter opkøb USA, Finland og Tyskland. Med overtagelsen af Environ rykker Rambøll endda ind i den globale top 10 for miljørådgivning. Rusland blev Jørgen Buhl Rasmussens skæbne. Hollandske Cees t Hart står foran en imageudfordring. Bryggeriet har fået sin ringeste placering siden 2007 og endda udenfor top-10..

3 4. SEKTION / FREDAG / BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN GULD IMAGE / Rockwool Byggematerialer ATP Pension Royal Unibrew Bryggeri JYSK Bolig og sengetøj GN Store Nord Konglomerat Nordea Bank Cowi Rådgivende ingeniører PwC Revision H&M Tøj Falck Service Tryg Forsikring ISS Service Københavns Lufthavne Lufthavn H. Lundbeck Medicin FLSmidth & Co Opfører cementfabrikker Isoleringskoncernens image falder især på konkurrenceevne og ledelse. Givetvis fordi Rockwools nye førstemand, Jens Birgersson, ikke har nået at træde i karakter. ATPs formue vokser kraftigt selv efter en halvering af overskuddet i. Det skyldes, at ATP har købt forsikringer så, de kan overholde garantierne over for kunderne. Faxe-bryggeriet leverede gode økonomiske re sultater. Det fik nok en enkelt aktionær til at nyde en Faxe Kondi eller en Heineken. Imaget er også i hopla. Plus 19 pladser. Imagemålingen er foretaget, før Jysk købte møbelproducenten Actona. Det ville næppe have ændret på Jysks fald på imagelisten. Især troværdigheden trækker ned. Igen i år fortsætter GN Store Nord sin imagefremgang. I øjeblikket pønser koncernen på et helt nyt forretningsområde, der kan sikre, at koncernen forsat vokser. Med en markedsværdi på 350 mia. kr. er Nordea næsten dobbelt så meget værd som Danske Bank, men de senere års imageopture er i år vendt til nedtur på otte pladser. Cowi havde i sin hidtil højeste indtjening. Sidste år købte det rådgivende ingeniørfirma den britiske konkurrent og tunnelspecialist Donaldson Associates. Efter sidste år revisorkrig kan revisorfirmaet PwC bryste sig med sin hidtil bedste imageplacering. Flere af de 100 mest attraktive storkunder valgte da også PwC. Danskerne bruger næsten fire mia. kr. på tøj og sko i udenlandske webshops. Efter tyske Zalando kommer H&M. Resultaterne fejler ikke noget, men omdømmet falder lidt. Falcks omsætning stiger og stiger. Derimod kniber det med overskudsgraden, som er dykket for tredje år i træk. Det koster 11 pladser på imagekontoen. Tryg mere end genvinder sidste års fald på imagelisten især på parametret ledelse. Målingen er dog foretaget, før Tryg offentliggjorde et dårligere regnskab end ventet. ISS vendte tilbage til børslisterne sidste år. Årets imageplacering er den bedste siden Topchef Jeff Gravenhorsts drøm er, at ISS skal være verdens bedste serviceselskab. Imagemæssigt status quo til Københavns Lufthavne, hvis strategiske mål er at nå 40 mio. passagerer om året. I satte lufthavnen passagerrekord med 25,6 mio. rejsende. Patentudløb og udsigt til underskud i år hvor stort tør selskabet ikke spå om. Det koster på omdømmet. Hele 12 pladser falder H. Lundbeck i år. Cement- og mineralgiganten er presset af vanskelige markedsvilkår og har været igennem effektiviseringsrunder. Omdømmemæssigt hopper selskabet 18 pladser frem.

4 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE DSV Logistik og distribution Dansk Supermarked Dagligvarehandel Leo Pharma Medicin Deloitte Revision LD Finans Bestseller Tøj Aarsleff Entreprenør Matas Detailhandel Nykredit Realkredit Fleggaard Konglomerat Pandora Smykker Danske Spil Underholdning Bech-Bruun Advokater Georg Jensen Design/kunsthåndværk Magasin Detailhandel Transportvirksomheden vinder markedsandele, men prispres æder en stor del af gevinsten. Det påvirker ikke omdømmet stort, men giver imagefald på finansiel styrke. Mens Coop går gevaldigt frem i dette års imagemåling, dratter Dansk Supermarked i år ned med 13 pladser. Det er selskabets dårligste placering siden Medicinalvirksomheden, der er specialiseret i behandling af hudsygdomme, kom godt ud af, selv om et af patenterne udløb i USA. Imaget rykker syv pladser frem. Imagemæssigt en plads tilbage. Overraskende i et år, hvor Genan-sagen har kostet selskabet den formentlig hidtil største forsikringserstatning fra et dansk revisionsfirma. LDs afkast i var med 8,7 procent mere end det dobbelte af, hvad man kunne forvente i markedet. Det får omdømmet til at stige. Hele 33 imagepladser falder Bestseller på dimensionen troværdighed, og samlet set falder selskabet med 13 pladser. Det er sekskabets hidtil ringeste placering på listen. Det går godt for landets største entreprenørvirksomhed. Ordrebøgerne er godt fyldte. Det giver imagemæssig bonus med den hidtil bedste omdømmeplacering. Detailkædens regnskabsresultater var solide, og Matas guldæg, kundeklubben ClubM, rundede 1,5 mio. medlemmer. Alligevel blev det til et imagefald på 12 pladser. Sidste års magtkamp mellem Nykredit og Jyske Bank er fortid og glemt. Hele 26 imagepladser går realkreditinstituttet frem. Fleggaard har det økonomisk godt, og derfor er den familieejede koncern på udkig efter opkøbsmuligheder til at sikre fremtidig vækst. Imagemæssigt går det tilbage. Solide regnskabsresultater er noget, investorerne kan lide, og det gav også kursrekord i februar. På imagelisten rykker Pandora seks pladser frem. Danske Spil har givet køb på flere af de ansvarlighedstiltag, som selskabet ellers selv har indført, efter at konkurrencen på spillemarkedet er blevet større. Det giver imagefald. Advokatfirmaets hidtil bedste imageplacering - og endda i front blandt advokatfæller. Det er især på parameteret troværdighed, at Bech-Bruun stiger. Design-ikonets hidtil bedste imageplacering. Georg Jensens organisation har aldrig været mindre dansk. Alligevel satses der på fortællingen om den danske sølvsmedje. Stormagasinets bedste placering, siden det debuterede på listen i Det giver bonus at fokusere på fysiske butikker, websalg og loyalitetsprogrammer.

5 LIGE NU! EuroBonus-point nårdufårlaveten synskorrektion. KennethBoruplyverofteiforbindelsemedsitjob. Eftersinlaseroperationerhansluppetforathave generendekontaktlinserpåsinemangelyrejser grundetilatslippe forbrilleroglinser. Lige nu får du hele EuroBonus-point,når du vælger at få lavet en laseroperation eller linseudskiftning hos Memira.Det betyder,at du eksempelvis kan se Paris, London eller Amsterdam med nye øjne. Forretningsrejsende Kenneth Borup er en af de personer,som ik lavet en synskorrektion hos Memira sidste år.tænker du over,hvordan et friere liv uden briller og linser ser ud? Spørg Kenneth.Du kommer i kontakt med både ham og vores øjenspecialister på memira.dk/eurobonus Kampagnen kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter

6 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Sydbank Bank Egmont Medier OK Olie og gas Danish Agro i.o. Korn, frø og foderstoffer i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 55 Berlingske Media Medier McDonald s Danmark i.o. Restauranter i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 57 William Demant Hold Medicoteknik Topdanmark Forsikring NKT Konglomerat Aalborg Portland Cementproduktion NCC Entreprenør Alk-Abelló Medicin Coop Danmark Dagligvarehandel SimCorp Software og IT-service Kromann Reumert Advokater Sidste års imagespørgsmål var: Kan Karen Frøsig vende omdømmeskuden? Årets svar er: Det kunne hun. Sydbank genvinder 64 pladser mere end der blev sat sat til året før. Ikke forlagets bedste imagescore, men heller ikke noget dra stisk fald for Egmont, der præsterede sit hidtil bedste regn skab. Topchefens flirt med Axcel blev der dog talt om. OK er med i målingen for ottende gang og det med den hidtil bedste placering. OK står bag den første mobile app i Danmark, der gør dankortet overflødigt, når man tanker. Andelsselskabet er debutant på listen. Det er en international agroindustriel virksomhed, som forener størrelse, effektivitet og en international tilgang til tingene. Med købet af Berlingske Media bevægede det belgiske mediehus De Persgroep sig ind i et helt nyt sprogområde. Men formand Christian Van Thillo tror på succes i Danmark. Danmarks største fastfoodkæde er ny på listen. Joachim Knudsen er ny administrerende direktør hentet fra egne rækker. Ringeste imageplacering siden Tilbagegangen er mest markant på imageparametrene ledelse og kommunikation. Selskabet kritiseres for at have tabt momentum. Sidste år fik Topdanmark imageklø efter Ifs indtog i bestyrelsen, der startede et aktionæroprør. Forsikringsbranchens pengemaskine har genvundet tre imagepladser. Lille imagefremgang til det gamle konglomerat NKT, hvor tempoet er øget i alle tre divisioner Cables, Nilfisk og Photonics. Der hyres og fyres for at nå nye ambitiøse mål. Hidtil bedste placering i imagemålingen til cementfabrikken, der også har haft gode regnskabsresultater. Selskabet henter 75 pct. af omsætningen uden for Danmark. NCC er med en fremgang på 23 imagepladser årets vinder blandt entreprenørselskaberne målingen. NCC har da også haft et af sine bedste regnskabsår. Verdens største på markedet for allergivacciner, ALK-Abelló, går lidt frem i årets måling. Problemer med produktionen af adrenalinpennen Jext blev løst. Coop er en af årets højdespringere med en fremgang på hele 57 pladser. Førstemanden Peter Høgsteds mange nye projekter giver bonus. Den suverænt bedst indtjenende virksomhed i sin branche er børsnoterede Simcorp, der laver avanceret styringssoftware til finanssektoren. Alligevel falder imaget. De seneste to år har advokatbranchen været på slankekur, og mange job er skåret væk. Landets største advokatfirma, dratter 21 pladser ned ad listen.

7 BankInvest samarbejder med lokale specialister på globale delmarkeder Annoncen er indrykket af BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S, der er en del af BankInvest-koncernen. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Det anbefales at læse prospekt og Central Investorinformation inden beslutning om investering. Dokumenterne kan findes på

8 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE PFA Pension Pension PensionDanmark Pension Hewlett-Packard Computere og elektronik Arb. Landsbank Bank Jyske Bank Bank Icopal Byggematerialer Danske Bank Bank Plesner Advokater Niras i.o. Rådgivende ingeniører i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 75 Spar Nord Bank Bank Hempel Kemi AP Pension i.o. Pension i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 78 Gorrissen Federspiel Advokater Saxo Bank Bank DFDS Rederi Minus 40 imagepladser gør PFA Pension til en af årets store imagetabere. sturbulens straffes hårdt. Den nye topchef, Allan Pollack, vil forbedre kommunikationen. PensionDanmark lander præcis på samme placering som i. De havde da også ifølge rådgivningsfirmaet Loyalty Group, de gladeste kunder i pensionsbranchen. Hewlett-Packard bliver splittet op i to separate børsnoterede virksomheder, med fokus på henholdsvis hardware og software. Opsplitningen ventes gennemført i år. Arbejdernes Landsbank er med i Imageanalysen for tred je gang. Og det er bare gået fremad og fremad. I år plus 16 imagepladser. Banken har landets mest tilfredse kunder. Banken er udfordret af nulrenteproblemer, store tab i landbruget og skuffende ordinær indtjening. Papirgevinst fra BFR-fusionen pynter, men banken falder 12 imagepladser. Icopal, kapitalfondsejet tagpapkoncern, lod sig alligevel ikke børsnotere i det forgangne år. Givetvis fordi gælden skulle nedbringes. Selskabet hopper ni pladser frem. Der er stadig lang vej tilbage til en plads i top 10. Men det går gevaldigt fremad for Danske Bank hele 46 pladser frem i år. og kommunikation bliver vurderet højere. Landets femtestørste advokathus er for tredje gang med i Imageanalysen. Plesner falder 11 pladser. Kendt ansigt hos Plesner er Pernille Bigaard, der er kurator i O.W. Bunker. Danmarks tredjestørste rådgivende ingeniørfirma er debutant på årets liste og landet som nummer tre i sin branche efter Rambøll og Cowi. Kun to banker går mere frem Sydbank og Danske Bank end Spar Nord Bank i årets Imageanalyse. Spar Nord har i årets løb solgt sine aktier i Nordjyske Bank til Nykredit. Hempel har med opkøb repositioneret sig på det globale marked for hus- og industrimaling. Det har givet rekordomsætning og -overskud og otte pladsers imagefremgang. A.P. Pension er ny på listen og bliver nr. tre blandt de fem branchefæller i Imageanalysen. Strategisk arbejder selskabet at nå en vækst på 20 procent i Gorrissen Federspiel er som det eneste af de fem store advokatfirmaer åben om firmaets omsætning. Det skulle man tro ville give mere bonus end fem imagepladser frem. Sidste år genvandt banken forrige års rutsjetur i kølvandet på omstruktureringer. I år dumper den 32 pladser ned ad imagelisten. Balladen om schweizerfranc flår i omdømmet. Tre imageparametre sender DFDS ned ad listen: kvalitet, medarbejdere og troværdighed. Regnskabet i februar blev ellers kaldt»kanon«af analytikere.

9

10 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE ABB Automation/komponenter Sampension Pension Toms Slik IC Companys Tøj Brødrene Dahl Handelsvirksomhed KPMG Revision Codan Forsikring Synoptik Detailhandel Harboes Bryggeri Bryggeri BDO Revision IBM Danmark Software og IT-service JP/Politikens Hus Medier Realkredit Danmark Realkredit DLG Korn, frø og foderstoffer EY Revision Verdens fjerde største underleverandør til vindmøller får i år især omdømmeminus på ledelse og troværdighed. Pudsigt nok de samme parametre, der sendt ABB op sidste år. Det gav bonus for Sampension at øge porteføljen med flere aktier og ejendomme. Det gav rekordregnskab. Ima get stiger markant. Især på ansvarlighed og innovation. Toms står for et af årets markante imagefald. Især på ledelse får firmaet smæk med et fald på hele 48 pladser. Erhvervslederne vil se markante forbedringer Fremgang til den børsnoterede modetøjskoncern, der nu har rettet blikket højere op i markedet med fokus på premium brands som By Malene Birger og Tiger of Sweden. VVS-grossisten går 15 pladser frem i årets Imageanalyse. Den har vundet flere e-handelspriser i det forgangne år, regnskabet er ikke nær så opløftende læsning. For et år siden lå KPMG i ruiner på det danske marked. Siden har firmaet med en stor pose penge og hjælp fra det globale KPMG-netværk kæmpet sig tilbage. Danmarks tredjestørste forsikringsselskab løber ikke lige så hurtigt som konkurrenterne. Derfor satte det sig selv på en stram slankekur og reviderede strategien. Selv om slogan som»kvalitet til skarpe priser«skulle betyde fremgang, er det ikke til aflæse på brillekædens imagescore. Konkurrencen er hård på priser og beliggenheder. Indtjeningen i bryggeriet i Skælskør er løftet efter et par hårde år. Overskudsgraden skal fordobles på få år. Strategien er baseret på salg af egne brands på fjerne markeder. Syv imagepladser frem til landets fjerdestørste revisionsfirma i år ét efter revisorkrigen, hvor kunderne vandt efter betydelige revisorskift blandt landets 100 største selskaber. Der er igen imagestryg til IBM, hvor Lars Mikkelgaard- Jensen er stoppet. Da han kom til, havde IBM det 22. bedste image i målingen. Mediehuset med Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet mister 46 pladser i årets Imageanalyse. Lige så skidt er det kun gået for en anden virksomhed Aller Media. Mens Danske Bank rykker markant frem i Imageanalysen, dumper Realkredit Danmark 18 pladser ned. Måske spiller de forhøjede bidragssatser ind, Europas næststørste grovvareselskab går især tilbage på parametret finansiel styrke. Regnskabet viser både vækst og indtjening. DLG satser nu mere på bund- end toplinje. Fusionen mellem EY og de tidligere KPMG-folk kostede storkunder som Carlsberg, A. P. Møller Mærsk og Danfoss. Imagemæssigt får det ikke de store konsekvenser i år.

11 Hvad siger kandidaterne om din virksomhed? FÅ VÆRDIFULD VIDEN OM, hvordan kandidater opfatter din virksomhed som arbejdsplads. Jobindex Employer Brand-analyse giver dig svar på, hvordan I fremadrettet kan kommunikere, så I tiltrækker de mest relevante og kvalificerede kandidater. MED JOBINDEX EMPLOYER BRAND-ANALYSE FÅR I ET BILLEDE AF: Om kandidaterne er motiverede for at ansøge hos jer Om det I kommunikerer i dag, rammer jeres målgruppe Hvor jeres styrker og udfordringer som arbejdspladsligger Hvordan jeres omdømme hænger sammen med jeres kommunikation Ring til os på , og hør, hvad vi kan gøre for dig allerede i dag. Jobindex A/S Holger Danskes Vej 91 2TV 2000 Frederiksberg Tlf

12 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Spies Rejser DONG Energy Energi Scand. Tobacco Group Tobak Statoil Refining DK Olie og gas Lidl i.o. Dagligvarehandel i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 101 TV 2 / Danmark Medier Danica Pension Pension Axcel Kapitalfond Elgiganten Detailhandel Lemvigh-Müller Handelsvirksomhed Grontmij Rådgivende ingeniører Harald Nyborg Detailhandel KMD IT-service HTH Køkkener Køkkener LM Wind Power Vindmøller For mange rejser og for få kunder har sat sit præg på forretningen. Spies halverede sit overskud i. Det koster helt nøjagtigt 28 pladser på imagekontoen. DONG Energy har de seneste år haft en særlig evne til at til trække opmærksomhed, men det rokker ikke ved imaget. Givetvis spiller topchef Henrik Poulsens renomme en rolle. Tobaksgiganten kunne i notere både stigende overskud og omsætning. Og på trods af at selskabet befinder sig i en udskældt branche. Adm. direktør Pia Bach Henriksen bliver den mest magtfulde person i benzinbranchen, hvis Statoils overtagelse af Shells danske tankstationer godkendes. Lidl kæmper med, at danskerne sætter discountkæden i bås med Aldi. For at ændre den opfattelse er Lidl begyndt at åbne bæredygtige forretninger. Sidste år gik TV 2 frem. I år går TV-stationen lidt tilbage. Det traditionelle TV-marked er under afmatning, men TV 2 fastholdt sin position, fik overskud, og seertallet steg. Imageanalysen er foretaget, før pensionsselskabet indgik alliance med tyske Allianz, som skal sikre pensionsselskabet flere kunder. Danica falder en anelse i årets måling. Minus 44 imagepladser til Axcel oven på ledelseskrisen, hvor man troede, men ikke havde en aftale med Steffen Kragh, der var udset til at være Christian Frigasts afløser. Elgiganten blev for tredje år i træk den mest foretrukne onlinebutik i Danmark. Europas største elektronikkæde Eutronics indtog i Danmark giver udfordringer. Stålgrossisten oplever pres både på top- og bundlinjen. Krisen har ændret markedet. Kunderne sparer ved at handle direkte hos producenten. Imagemæssigt går det lidt frem for Grontmij, selv om regnskabstallene ikke er så prangende som konkurrenternes. Harald Nyborg lider under, at den svenske forretning halter, investeringen i kildevand ligeså, Jem & Fix vokser ikke længere. Men det påvirker ikke imaget plus 12 pladser. KMD står midt i en omstilling fra primærleverandør til kommunerne, hvor det har 70 procent af sine kunder, til fremover at have langt flere private kunder. Køkkenproducenten, der er ejet af svenske Nobia, falder med hele 28 pladser i imageanalysen. Og det er især innovationen og kvaliteten, der skubber til omdømmefaldet. Sidste års fremgang er sat over styr i verdens største fabrikant af møllevinger Især på imageparametrene innovation og kommunikation går storproducenten tilbage.

13 LEDER- UDDANNELSE UDNYT DIT FULDE POTENTIALE TAG EN UDDANNELSE, DER UDVIKLER DIG TIL FREMTIDENS TOPLEDER Er du leder med ambitioner om mere ansvar? High Potential Management Programme udvikler dig til fremtidens topleder og fokuserer på personlig udvikling og øget performance. Jeg har igennem High Potential Management uddannelsen fået styrket mine evner til at arbejde på virksomhedens strategiske niveau. I praksis har jeg fået nye red s kaber til at evaluere virksom hedens styrker og svagheder i et bredere perspektiv. Karsten Høy Global Manager, Technology and R&D Andritz Feed & Biofuel A/S Underviserne på uddannelsen er professorer fra INSEAD, ALBA Graduate Business School, og ledende eksperter i strategi og kommunikation. Deltagerne lærer at implementere den nyeste viden om strategi, lederskab og kommunikation. styrkes jeres læring og teamwork. Dermed sikrer I både jeres egen fremtid og virksomhedens fremtidige ledelse. Tlf

14 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Telenor Teleselskab Top-Toy Legetøj D/S Norden Rederi BRFkredit Reakredit Dansk Shell Olie og gas DT Group Byggemarked Danish Crown Slagteri MT Højgaard Entreprenør Royal Greenland Fisk Solar Handelsvirksomhed Teleselskabet Teleselskab Arriva Danmark Bus og tog Sanistål Handelsvirksomhed J. Lauritzen Rederi DR Medier EU gransker Telias og Telenors fusion. Begge selskaber er blandt verdens ti største mobilselskaber. Afklaring kommer til august. Telenors bedste imageposition siden Gedigen tilbagegang på parametrene finansiel styrke, ledelse og konkurrenceevne. Ejerne har sat kæden til salg. Den ellers så folkekære BR-kæde er blevet en støvet fætter. Danmarks næststørste rederi er i gang med stort spareprogram, frasalg af skibe og investeringsstop. Det falder hele 39 pladser i Imageanalysen. Jyske Banks køb af BRFkredit får ikke just kronerne til at rulle ind på omdømmekontoen. Især på kommunikation og kvalitet får BRF knubs. Shell vil koncentrere sig om markeder med større vækst end Danmark og har solgt tankstationerne til canadiske Alimentation Couche-Tard, som ejer Statoils tankstationer. DT Group, der ejer kæderne Stark og Silvan, debuterede sidste år på listen. Omdømmet har ikke fået det bedre. Tværtimod. Dårlige økonomiske resultater koster. De kan være aldrig så velbegrundede, men en uendelig strøm af fyringer slider. Ikke engang fusionen med Tican giver applaus. Slagteriet falder på kommunikation og ledelse. Nogenlunde status quo på omdømmekontoen til et af landets absolut største entreprenørselskaber, selv om selskabet kom gennem med underskud. Royal Greenland har været igennem en hård turnaround. Der tjenes atter penge og medarbejdertallet stiger. Bonussen for indsatsen afspejler sig ikke på imaget. Negativ vækst og hårdt presset indtjening koster hele 35 imagepladser for grossisten. Vil det virke, at topchef Anders Wilhjelm vil gøre Solar til et sourcing- og servicefirma? er en kunst og kan koste dyrt. Det må 3 sande, for det har det kostet på omdømmet at blive beskyldt for ikke at betale skat Nikolaj Wendelboe har på få år smurt skinnerne i landets næststørste togselskab og hjulpet virksomheden på vej til et overskud, men ikke nok til fremgang på imagelisten. Selv om den nordjyske grossist- og stålvirksomhed Sanistål trodser hårde markedsvilkår og løfter både omsætning og indtjening høster deres anstrengelser ikke imagepoint. var et vanskeligt år for rederiet, der blev slået omkuld af kollaps i råstofpriserne. Det påvirker dog ikke omdømmet. J. Lauritzens plads i imagehierarkiet er status quo. Sidste år fik DR sin hidtil bedste imageplacering. Men nu falder DR 34 pladser især på troværdighed. Erhvervslederne husker pressenævnets kritik af serien»i skattely«.

15 4. SEKTION / FREDAG / BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN GULD IMAGE / Telia Danmark Teleselskab Nets Betalingsformidling Scandlines Danmark Rederi Bang & Olufsen Forbrugerelektronik Dagrofa Dagligvarehandel CSC Danmark Software og IT-service Expert Danmark Detailhandel Parken Sport & Ent Underholdn./ejendomme Aldi Dagligvarehandel SAS Luftfart Torm Rederi TDC Teleselskab Aller Medier Post Danmark Distribution DSB Tog Mobilkrigen raser stadig. Det er ikke godt for teleselskaberne. Dog får Telia en minimal fremgang, mens selskabet venter på godkendelse af fusionen med Telenor. Selskabet bag dankortet har endnu ikke rystet kreditkortskandalen af sig, men er på vej gennem en større forandringsproces. Minus 13 pladser i årets måling. Købet af Scandlines fra den danske og tyske stat har væ ret en god forretning for kapitalfonden 3i, der også tror på over skudsgivende færgefart, efter Femern-tunnellen åbner. Imageanalysen er foretaget, før B&O fik solgt sin auto - mo tive-forretning. Men det ændrer ikke ved, at selskabet roder rundt med en lille omsætning og kompleks struktur. Dagrofa lukker Superbest, Eurospar og urentable Kiwiforretninger. En ny supermarkedskæde Meny skal afløse de fleste Superbest og nogle Eurospar. Imaget er status quo. Da hackere blotlagde danskernes CPR-numre, lignede det århundredets skandale men reelt har sagen givet CSC kunder, fordi virksomhedernes fokus på sikkerhed er øget. Elektronikkrigen raser. Europæiske Euronics rykker i år ind med butikker. Expert har varslet relancering af kæden med åbning af megavarehuse. Imaget er stabilt. Etablissementet fik ny formand, Bo Rygaard, der vil skabe vækst. Omdømmet er uforandet. Det er nærmest uvirkeligt, at Parken i 2007 var nummer 13 på listen. Discountkæden trækker i år sorteper blandt dagligvarekæderne på denne liste. Men de tyske ejere bakker op og putter endnu en kæmpecheck i de danske Aldi-butikker. Skrumpet SAS er fløjet agterud i et trængt marked. SAS mister omsætning og passagerer, mens rivalerne vokser.. Nådigt sluppet med minus fem pladser på listen. Imageanalysen er foretaget, før det længe kriseramte rederi underskrev en restruktureringsaftale med kapitalfonden Oaktree Capital og de fleste af kreditorerne. Topchef Carsten Dilling vil standse kundeflugten med visioner om kvalitet og pakkeløsninger. Analytikere tvivler på strategien. Det gør imagebedømmerne også. Årets største imagefald har ramt Aller. Se og Hør-skandalen har været en dyr affære for mediehuset. Siden har Aller og Aller-familien holdt ekstremt lav profil. En kombination af drastiske fald i brevmængden og hård konkurrence på pakkerne er en giftig cocktail for Post Danmark. Bundplaceringen rokkes der ikke ved. Selv om DSB igen i år forbedrer sin imagescore, er det stadig ikke nok til at rykke væk fra nummer-sjok-placeringen. Kan DSBs nye topchef, Flemming Jensen, fikse den?

Keld B. Holmgaard Partner Tlf: 2820 4581 kh@ifo-analyser.dk. Tekst: Vibeke Vestergård vv@berlingske.dk 1-5. Rang

Keld B. Holmgaard Partner Tlf: 2820 4581 kh@ifo-analyser.dk. Tekst: Vibeke Vestergård vv@berlingske.dk 1-5. Rang Troværdige markedsanalyser Kontakt os, når du ønsker et detaljeret og troværdigt bud på dine analyser Palle Klinke Hansen Adm. direktør, partner Tlf: 4094 9212 pkh@ifo-analyser.dk Keld B. Holmgaard Partner

Læs mere

Business/Commerce Rank Employer

Business/Commerce Rank Employer Business/Commerce 1 Lego 2 Novo Nordisk 3 A.P. Møller - Mærsk 4 Carlsberg 5 Google 6 Arla Foods 7 Novozymes 8 Vestas 9 Bestseller 10 McKinsey & Company 11 Nordea 12 Danske Bank-koncernen 12 Siemens 14

Læs mere

Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20

Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20 Bilag A: Vederlag til bestyrelsen, OMXC20 næst Deltager bestyrelsen i (instrumenter som fx optioner) A.P. Møller-Mærsk A/S 12,00 1,667 Nej I (R,V) Inkl. (I)/ Ekskl. (E) komitéarbejde Carlsberg A/S 14,00

Læs mere

WorkRep Denmark Resultater til Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (ASB) August 2008 Analysen er udarbejdet i et samarbejde mellem Reputation

WorkRep Denmark Resultater til Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (ASB) August 2008 Analysen er udarbejdet i et samarbejde mellem Reputation WorkRep Denmark Resultater til Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (ASB) August Analysen er udarbejdet i et samarbejde mellem Reputation Institute og Moment. 1 Indholdsfortegnelse Side 1: WorkRep Resultater

Læs mere

Kortlægning af cookies blandt de 50 største virksomheder i Danmark

Kortlægning af cookies blandt de 50 største virksomheder i Danmark November 2013 Kortlægning af cookies blandt de 50 største virksomheder i Danmark Indhold Siteimprove A/S foretog i november 2013 en undersøgelse af de 50 største danske virksomheders hjemmesider for at

Læs mere

Universum Student Survey 2014 Danmark Business-studerende 2014 2013 Placering Placering

Universum Student Survey 2014 Danmark Business-studerende 2014 2013 Placering Placering Arbejdsgiver Universum Student Survey 2014 Danmark Business-studerende 2014 2013 Placering Placering Udvikling 14-13 A.P. Møller - Mærsk 1 3 2 Lego 2 1-1 Carlsberg 3 4 1 Novo Nordisk 4 2-2 Deloitte 5 6

Læs mere

Banker presses på overskuddet

Banker presses på overskuddet N O T A T Banker presses på overskuddet 11. oktober 2012 Bankernes overskud er lavt i disse år både historisk set og når der sammenlignes med andre sektorer. Det viser nye tal fra Finanstilsynet samt en

Læs mere

Imageundersøgelse 2007

Imageundersøgelse 2007 Imageundersøgelse 2007 Metode: Resultaterne er indsamlet via et elektronisk spørgeskema, som var tilgængeligt via borsen.dk. Spørgeskemaet var tilgængeligt i perioden fra 14. 28. februar 2007. I alt har

Læs mere

ENERGI I FORANDRING. Hvordan skaper man et godt omdømme som arbeidsplass? Om Corporate Branding og Employer Branding-prosessen i DONG Energy.

ENERGI I FORANDRING. Hvordan skaper man et godt omdømme som arbeidsplass? Om Corporate Branding og Employer Branding-prosessen i DONG Energy. ENERGI I FORANDRING Hvordan skaper man et godt omdømme som arbeidsplass? Om Corporate Branding og Employer Branding-prosessen i DONG Energy. Gry Egstrup, DONG Energy, Danmark Hvem er DONG Energy? DONG

Læs mere

At øge andelen af kvinder, som indgår i kandidatfeltet til bestyrelsesposter.

At øge andelen af kvinder, som indgår i kandidatfeltet til bestyrelsesposter. Opfølgning på Operation kædereaktion i 2012 1. Om Operation kædereaktion Anbefalinger for flere kvinder i bestyrelser Operation kædereaktion blev lanceret i november 2010 af den tidligere ligestillingsminister

Læs mere

DAF Århus 04-12-2013. Program: Indledning. Status på markedet. Hvad kan der tænkes at ske i 2014? Aktietips. Pause. Kort præsentation af Aktieinfo.

DAF Århus 04-12-2013. Program: Indledning. Status på markedet. Hvad kan der tænkes at ske i 2014? Aktietips. Pause. Kort præsentation af Aktieinfo. DAF Århus 04-12-2013 Program: Indledning. Status på markedet. Hvad kan der tænkes at ske i 2014? Aktietips. Pause Kort præsentation af Aktieinfo. Spørgsmål. www.aktieinfo.net/abb Aktieinfo gør-det-selv-aktiefolkets

Læs mere

Aktiespareklubben PointFigure.Dk April 2012, nr. 1

Aktiespareklubben PointFigure.Dk April 2012, nr. 1 Nyhedsbrev for aktiespareklubben PointFigure.Dk Aktiespareklubben PointFigure.Dk April 2012, nr. 1 Kommentarer siden sidst USA s jobmarked skaber ikke så mange nye arbejdspladser, som markederne havde

Læs mere

Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand. eller. Sådan ville Mærsk lede den offentlige sektor

Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand. eller. Sådan ville Mærsk lede den offentlige sektor Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand eller Sådan ville Mærsk lede den offentlige sektor Niels Lunde, FSD, årsmøde, 29. oktober 2012 Disposition 1. Indledning 2. Den globale udfordring til

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

EY Center for Board Matters. Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014

EY Center for Board Matters. Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 EY Center for Board Matters Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 EY Center for Board Matters Analyse af revisions-, nominerings- og vederlagsudvalg i Danmark 2014 2 Analyse

Læs mere

Large Cap. Dividend. Earnings Yield

Large Cap. Dividend. Earnings Yield Large Cap i alt GF-dato Topdanmark 170,6 12,5 13,65 7,3% 0 0,0% 0 15,6 9,1% 9,1% 10-04-2014 Tryg 566,5 39,4 14,38 7,0% 27 4,8% 69 13,5 2,4% 7,1% 03-04-2014 TDC 56,2 3,9 14,41 6,9% 3,7 6,6% 95 0 0,0% 6,6%

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd

Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd Organisation for erhvervslivet juni Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd AF KONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK OG KONSULENT PETER BERNT JENSEN, PEBJ@DI.DK Danske fødevarevirksomheder

Læs mere

Per Nyborg. Odense Kommune, den 28. august 2013

Per Nyborg. Odense Kommune, den 28. august 2013 Per Nyborg Odense Kommune, den 28. august 2013 Eksempler på investorer og entreprenører Aareal Bank Alm. Brand A/S Rødovre Centrum By og Havn A/S Cargill Carlsberg Ceraco DADES/DATEA DEAS DSB Ejendomme

Læs mere

ADRs - hvorfor og hvordan? Computershare Roundtable den 29. januar 2015

ADRs - hvorfor og hvordan? Computershare Roundtable den 29. januar 2015 ADRs - hvorfor og hvordan? Computershare Roundtable den 29. januar 2015 Indholdsfortegnelse Introduktion til ADR er 1. Danske selskaber med ADR programmer 2. Hvorfor? 3. Udvalgte temaer Rejsning af kapital

Læs mere

Kina er kommet til Korsbæk og vi skal passe på med Varnæs-attituden Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk

Kina er kommet til Korsbæk og vi skal passe på med Varnæs-attituden Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk Nyhedsbrev 7 fra Kinainfo.dk August 2010 Kina er kommet til Korsbæk og vi skal passe på med Varnæs-attituden Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk Vi skal i Vesteuropa passe på, at vi ikke

Læs mere

Pensionskasserne har milliarder investeret i kul, gas og olie, men kun få investeringer i sol og vind - en oversigt

Pensionskasserne har milliarder investeret i kul, gas og olie, men kun få investeringer i sol og vind - en oversigt Pensionskasserne har milliarder investeret i kul, gas og olie, men kun få investeringer i sol og vind - en oversigt v. Thomas Meinert Larsen, Klimabevægelsen METODE: 1. Valg af pensionsselskaber 2. Top

Læs mere

Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review

Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review CORPORATE RELATIONS Corporate kommunikation Web og årsrapport Benchmark analyse Review April 2015 Virksomheder i analysen Der indgår følgende virksomheder i analysen: A.P. Møller-Mærsk Carlsberg Chr. Hansen

Læs mere

Realkredit: Se om din bank flår dig

Realkredit: Se om din bank flår dig Realkredit: Se om din bank flår dig Nye prisstigninger på realkreditlån flår boligejerne for milliarder - især dem med afdragsfrie flekslån Af Louise Kastberg, september 2012 03 Gebyrbombe under boligejere

Læs mere

Udviklingstendenser i i forsikring og værdiskabelse i i Topdanmark. v. v. Michael Pram Rasmussen 3. 3. december 2003

Udviklingstendenser i i forsikring og værdiskabelse i i Topdanmark. v. v. Michael Pram Rasmussen 3. 3. december 2003 Udviklingstendenser i i forsikring og værdiskabelse i i Topdanmark v. v. Michael Pram Rasmussen 3. 3. december 2003 Forsikringsselskaber i 80 erne og 90 erne Karakteristika: Store finansindtægter Overkapitaliseret

Læs mere

Diamanter er en god alternativ investering

Diamanter er en god alternativ investering MANDAG 5. JANUAR NR. 2 / 2015 Får du nok ud af din formue? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 - pb@landbobanken.dk Diamanter er en god alternativ investering Efterspørgslen stiger på de små smukke

Læs mere

Q1 2015. Markedskommentar

Q1 2015. Markedskommentar Markedskommentar Kære Læser! Temaer på de finansielle markeder i 1. kvartal 2015 Et godt Nytår starter som bekendt med en stor nytårsraket, og man må sige, at aktiemarkederne er startet året 2015 som en

Læs mere

Integration af SAS Business Intelligence i kundeorienteret internetportal

Integration af SAS Business Intelligence i kundeorienteret internetportal Integration af SAS Business Intelligence i kundeorienteret internetportal Dennis Andersen Product Manager Issuer Service SAS Forum, 30. maj 2008 Agenda Kort om VP og VP s Issuer Service forretning Hvad

Læs mere

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning

DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning DONG og Goldman Sachs: Det ligner en dårlig forretning Statens salg af DONG til Goldman Sachs vil indirekte staten koste 6,86 mia. kr., hvis DONG børsnoteres med 50 procent værdistigning. Kun hvis DONGs

Læs mere

Baggrundsmateriale, maj 2013

Baggrundsmateriale, maj 2013 www.pwc.dk/c20bynumbers C20 by numbers Analyse af udviklingen i C20 Baggrundsmateriale, Revision. Skat. Rådgivning. Hvad har vi gjort? Regnskabstal for 2010-2012 Analysen er foretaget på baggrund af selskabernes

Læs mere

Business Consulting New manager programme

Business Consulting New manager programme Business Consulting New manager programme Velkommen som manager i Business Consulting Faglig specialisering, bred orientering Vi søger talentfulde managere med lederkompetencer, der trives med udfordringer,

Læs mere

INVESTOR RELATIONS FORENING. Regnskab. for. Aret 1. juli 2006-30. juni 2007. 19. foreningsår

INVESTOR RELATIONS FORENING. Regnskab. for. Aret 1. juli 2006-30. juni 2007. 19. foreningsår DIRF DANSK INVESTOR RELATIONS FORENING Regnskab for Aret 1. juli 2006-30. juni 2007 19. foreningsår Resultatopgørelse for perioden 1.juli 2006-30.juni 2007 Indtægter: Note 2006/07 2005/06 Medlemskontingenter

Læs mere

GENERALFORSAMLING 2015 VELKOMMEN

GENERALFORSAMLING 2015 VELKOMMEN GENERALFORSAMLING 2015 VELKOMMEN DIP generalforsamling 2015 Hovedpunkter i beretning: Afkast Samfundsansvar Pensioner hvordan udvikler pensionerne sig? Pensioner nye tiltag Strategi og fremtiden 2 Værd

Læs mere

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald Nyhedsbrev Kbh. 3. aug. 2015 Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald I Juli måned fik den græske regering endelig indgået en aftale med Trojkaen (IMF, ECB og EU). Den økonomiske afmatning i

Læs mere

PFA INVEST NYHEDSBREV - OKTOBER 2014

PFA INVEST NYHEDSBREV - OKTOBER 2014 PFA INVEST NYHEDSBREV - OKTOBER 2014 MARKEDSKOMMENTAR OKTOBER 2014 Fortsat udsigt til økonomisk opsving i USA Europa mere tvivlsomt PFA har en forventning om, at det økonomiske opsving i USA vil fortsætte

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

Den økonomiske krise den perfekte storm

Den økonomiske krise den perfekte storm Den økonomiske krise den perfekte storm Agenda Den økonomiske krise lige nu USA Europa Asien Danmark Politiske initiativer skattereform som Instrument til at øge arbejdsudbuddet Det amerikanske og det

Læs mere

Side 1 af 7 Signallisten skifter fra storm til ustadigt. Tre nye køb-signaler på listen 3. februar 2012 - Af Jesper Lund, direktør for Delfin Invest Aktiebarometeret stiger til 40. Det øger muligheden

Læs mere

Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012

Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012 Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012 ICP A/S Eksempler påp investorer og entreprenører rer Aareal Bank Cargill Carlsberg Grontmij Carl Bro Ceraco DADES/DATEA Dan-Ejendomme DSB ECE Projektmanagement

Læs mere

Verden omkring DT Group

Verden omkring DT Group Verden omkring DT Group SILVAN og STARK i en globaliseret verden 2 Finanskrise 3 Tilskud til renovering og nybyggeri 5 Lukkeloven ændres 6 Interviews 8 damkjær & vesterager 1 SILVAN og STARK i en globaliseret

Læs mere

Årsrapport 2003. Pressemøde. København, 5. februar 2004

Årsrapport 2003. Pressemøde. København, 5. februar 2004 Årsrapport 2003 Pressemøde København, 5. februar 2004 1. Resumé af 2003 Året 2003 Ny organisation med øget brandfokus på Danske Bank og BG Bank Salg af Danske Prioritet, BG Bolig Plus og afdragsfrie lån

Læs mere

Fremgang i Sampension

Fremgang i Sampension PRESSEMEDDELELSE, 17. august 2015 Regnskabsmeddelelse 1. halvår 2015 Fremgang i Sampension Adm. direktør i Sampension, Hasse Jørgensen: 2015 har på mange måder været godt for Sampension og kunderne. Øgede

Læs mere

Markedskommentar januar: ECBs pengeregn giver kursløft!

Markedskommentar januar: ECBs pengeregn giver kursløft! Nyhedsbrev Kbh. 3. feb. 2015 Markedskommentar januar: ECBs pengeregn giver kursløft! Året er startet med store kursstigninger på 2,1-4,1 % pga. stærke europæiske aktier, en svækket euro og lavere renter.

Læs mere

Gennemgang af portefølje. Meldinger om nye aktier. Diverse. Risikoangivelse Milepæl(e) Target

Gennemgang af portefølje. Meldinger om nye aktier. Diverse. Risikoangivelse Milepæl(e) Target Gennemgang af portefølje Risikoangivelse Milepæl(e) Target Meldinger om nye aktier Kort om Begrundelse Risikoangivelse Milepæl(e) Target Diskussion Diverse Rules of engagement Planer med LI POP Ekstraordionær

Læs mere

PFA INVEST NYHEDSBREV - MARTS 2015

PFA INVEST NYHEDSBREV - MARTS 2015 PFA INVEST NYHEDSBREV - MARTS 2015 MARKEDSKOMMENTAR MARTS 2015 Tegn på at foråret breder sig i Europa Konjunkturindikatorer for starten af 2015 signalerer, at det positive momentum i økonomien fortsætter,

Læs mere

ATHENA IT-GROUP A/S. Virksomhedspræsentation

ATHENA IT-GROUP A/S. Virksomhedspræsentation ATHENA IT-GROUP A/S Virksomhedspræsentation Historie Athena IT-Group A/S blev grundlagt i 1995 I 2000 købte virksomheden firmaet Just R Data ApS og startede dermed sine IT-aktiviteter I byggebranchen.

Læs mere

Forvalter dropper de defensive aktier

Forvalter dropper de defensive aktier MANDAG 23. MARTS NR. 57 / 2015 Får du nok ud af din formue? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 - pb@landbobanken.dk Forvalter dropper de defensive aktier Fondsforvalter Christian Klarskov, Investeringsrådgivning

Læs mere

FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014

FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014 Side 1 af 5 FORMANDSBERETNING Ekstraordinær generalforsamling i Auriga Industries A/S den 7. oktober 2014 Slide 1 - Forside Kære aktionærer, medarbejdere og gæster: hjertelig velkommen til denne ekstraordinære

Læs mere

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne

Indledning. Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. DR-P3-Nyhederne Læs i dette nummer: - Regnskab: Historisk overskud for Gjensidige - All-inclusive-ferier koster på sidebenene - Skybruddet i København sidste år var Europas dyreste - Behandlinger reddede Kris fra sygelejet

Læs mere

PFA INVEST NYHEDSBREV - FEBRUAR 2015

PFA INVEST NYHEDSBREV - FEBRUAR 2015 PFA INVEST NYHEDSBREV - FEBRUAR 2015 MARKEDSKOMMENTAR FEBRUAR 2015 Centralbankerne overgår hinanden Nu med ECB i front Mere end seks år efter at den amerikanske centralbank initierede det første af sine

Læs mere

Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked!

Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked! Nyhedsbrev Kbh. 3.nov 2014 Markedskommentar oktober: Yo-yo aktiemarked! Oktober måned blev en meget urolig måned. En vækstforskrækkelse fra Tyskland og uro i verden i form af Ebola og Ukraine/Rusland krisen

Læs mere

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Spar Lolland var en af de sidste. Bølgen af bankkrak og fusioner er slut, spår fremtidsforsker. Men skulle heldet være ude, så får du her en guide til, hvordan du

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening. Investeringsforeningen

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening. Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest 50 af verdens stærkeste aktier samlet

Læs mere

Strategisk ledelse i skrumpende markeder

Strategisk ledelse i skrumpende markeder Strategisk ledelse i skrumpende markeder Uanset den konkrete situation ligger ansvaret for virksomhedens fremtid hos den øverste ledelse. Her er det vigtigt at være sig bevidst, om de afgørende strategiske

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7.

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7. PRESSEMEDDELELSE Danish Agro a.m.b.a. Køgevej 55 4653 Karise www.danishagro.dk Galten, 7. september 2012 Vestjyllands Andel Vesterkær 16 6950 Ringkøbing www.vja.dk Danish Agro og Vestjyllands Andel køber

Læs mere

Velkommen til Olie Gas Danmark

Velkommen til Olie Gas Danmark Vi vil skabe værdi Der er fortsat et betydeligt forretningspotentiale i Nordsøen, for alle led i værdi kæden. Med Olie Gas Danmark er der skabt en nødvendig fælles platform til at i mødegå fremtiden. VELKOMMEN

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Lederuddannelsen har tre moduler Med den nyeste viden om ledelse,

Læs mere

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding

Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse. Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Kom tættere på dine mål med en lederuddannelse i verdensklasse Potsdam Berlin Madrid Kolding En lederuddannelse med format Med den nyeste viden om ledelse, innovation og forretningsudvikling

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening. Investeringsforeningen

Investeringsforeningen StockRate Invest. Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening. Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest Ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet i én investeringsforening Investeringsforeningen Investeringsforeningen StockRate Invest ca. 50 globale kvalitetsaktier samlet

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

Skriftlig eksamen i Afsætningsstrategi

Skriftlig eksamen i Afsætningsstrategi Skriftlig eksamen i Afsætningsstrategi 4 timers skriftlig prøve Dette opgavesæt består af 4 delopgaver, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige vægte: Opgave 1

Læs mere

Regnskab. for. Året 1. juli 2007-30. juni 2008

Regnskab. for. Året 1. juli 2007-30. juni 2008 Regnskab for Året 1. juli 2007-30. juni 2008 20. foreningsår Resultatopgørelse for perioden 1. juli 2007-30. juni 2008 Indtægter: Note 2007/08 2006/07 Medlemskontingenter 1 577.330,00 497.500,00 Sponsorater

Læs mere

Dansk økonomi på slingrekurs

Dansk økonomi på slingrekurs Dansk økonomi på slingrekurs Af Steen Bocian, cheføkonom, Danske Bank I løbet af det sidste halve år er der kommet mange forskellige udlægninger af, hvordan den danske økonomi rent faktisk har det. Vi

Læs mere

Markedskommentar. Pulje Nyt - 4. kvartal 2014. Temaer på de finansielle markeder

Markedskommentar. Pulje Nyt - 4. kvartal 2014. Temaer på de finansielle markeder Markedskommentar Temaer på de finansielle markeder Årets sidste kvartal var kendetegnet ved kraftige fald i renteniveauet og i olieprisen. De kraftige rentefald betød, at obligationer generelt klarede

Læs mere

Coloplasts generalforsamling

Coloplasts generalforsamling Velkommen til Coloplasts generalforsamling 14. december 2005 kl. 16.00 2 Formand for bestyrelsen Palle Marcus 3 Bestyrelse Advokat Per Magid Direktør Kurt Anker Nielsen Adm. direktør Torsten Erik Rasmussen

Læs mere

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Klimachef Jan Nielsen. NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Klimachef Jan Nielsen Fokuspunkter CO2 Grøn Forsynings- Klima- vækst sikkerhed tilpasning s klimavision Intelligente klimaløsninger til gavn for miljø, borgere og erhvervsliv Aarhus vil gå forrest i klimaindsatsen

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q4 2014

Markedskommentar Orientering Q4 2014 Markedskommentar Temaer på de finansielle markeder Årets sidste kvartal var kendetegnet ved kraftige fald i renteniveauet og i olieprisen. De kraftige rentefald betød, at obligationer generelt klarede

Læs mere

LDs fremtid og udfordringer. Folketingets arbejdsmarkedsudvalg d. 28. oktober 2009

LDs fremtid og udfordringer. Folketingets arbejdsmarkedsudvalg d. 28. oktober 2009 Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Bilag 20 Offentligt LDs fremtid og udfordringer Folketingets arbejdsmarkedsudvalg d. 28. oktober 2009 Agenda LDs historie Medlemmer LDs omdannelse og fremtid

Læs mere

European Employee Index 2013. Danmark 2013-14. årgang

European Employee Index 2013. Danmark 2013-14. årgang European Employee Index 2013 Danmark 2013-14. årgang Kvindelige ledere er bedst Danske kvinder er lidt bedre ledere end mandlige ledere. Det synes medarbejderne i hvert fald. Alligevel er langt de fleste

Læs mere

"Axcels mission er at udvikle virksomheder, så de bliver stærke og værdifulde for nye ejere og skaber et attraktivt afkast til Axcels investorer"

Axcels mission er at udvikle virksomheder, så de bliver stærke og værdifulde for nye ejere og skaber et attraktivt afkast til Axcels investorer Axcel som en del af oplevelsesøkonomien? Joachim Sperling CKO, 7. juni 2011 Axcels grundidé "Axcels mission er at udvikle virksomheder, så de bliver stærke og værdifulde for nye ejere og skaber et attraktivt

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening

Investeringsforeningen StockRate Invest. 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening 50 af verdens stærkeste aktier samlet i en investeringsforening 50 af verdens stærkeste aktier samlet i ét bevis DET BEDSTE FRA HELE VERDEN der blev etableret i september 2010, er en aktiv forvaltet investeringsforening,

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Kapitel 8. Metode og datausikkerhed vedr. Frivillige kæder og konkurrencen

Kapitel 8. Metode og datausikkerhed vedr. Frivillige kæder og konkurrencen 1 af 12 21-08-2013 12:52 Kapitel 8. Metode og datausikkerhed vedr. Frivillige kæder og konkurrencen Indledning I det følgende dokumenteres gøres rede for statistiske metodeforudsætninger, og samtlige af

Læs mere

Din direkte kontakt til hele kommunikationsbranchen

Din direkte kontakt til hele kommunikationsbranchen Din direkte kontakt til hele kommunikationsbranchen Flere og flere lever af at kommunikere, men hvordan kommunikerer du direkte til netop kommunikatørerne? Svaret finder du på nettet: Kommunikationsforum.

Læs mere

Ultrakort om Kop&Kande

Ultrakort om Kop&Kande Ultrakort om Kop&Kande 96 butikker (DK, Grønland, Island, Færøerne) Frivillig kæde Omsætter for ca. 750 mio. kroner ud af butik 2012 vs2009 Omsætningsvækst +15% Antal butikker + 18% Acceptabel indtjening

Læs mere

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008

Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier. Halvårsrapport 2008 Investeringsforeningen Fionia Invest Aktier Halvårsrapport 2008 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 3 Anvendt regnskabspraksis... 5 Resultatopgørelse... 6 Balance... 6 Hoved- og nøgletal... 6 2 Investeringsforeningen

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser

Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser Den 24. september 213 Danmark er blandt de lande i Europa, der har outsourcet flest arbejdspladser En undersøgelse blandt 15 europæiske lande viser, at der ikke outsources særlig mange job fra Europa målt

Læs mere

Guide. Foto: Iris. Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN. sider. F1-lånets afløser Eksperternes lånetips

Guide. Foto: Iris. Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN. sider. F1-lånets afløser Eksperternes lånetips Foto: Iris Guide Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN 20 sider F1-lånets afløser Eksperternes lånetips 2 PLUS udgives af Berlingske Media, Pilestræde 34, 1147 København K, Mail: plus@bt.dk, Web: www.bt.dk/plus

Læs mere

Rapporten er udarbejdet af Lasse Skjoldan, Frederik Meincke, Nicolai Cohrt Mejlvang, Bibi Bæk Nielsen og Thomas Lehmann Waaben Toft.

Rapporten er udarbejdet af Lasse Skjoldan, Frederik Meincke, Nicolai Cohrt Mejlvang, Bibi Bæk Nielsen og Thomas Lehmann Waaben Toft. Rapporten er udarbejdet af Lasse Skjoldan, Frederik Meincke, Nicolai Cohrt Mejlvang, Bibi Bæk Nielsen og Thomas Lehmann Waaben Toft. Med analysen CEO Superbrands 2014 sætter Infomedia for andet år i træk

Læs mere

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti?

Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Pensionsguide: Skal du vælge bonus frem for rentegaranti? Flere hundredtusinde pensionskunder bliver tilbudt gigantbonusser, hvis de skifter ordning, men de forgyldes bare med deres egne penge, kritiserer

Læs mere

Jens Chr. Petersen Holbæk, den 7. maj 2013

Jens Chr. Petersen Holbæk, den 7. maj 2013 Jens Chr. Petersen Holbæk, den 7. maj 2013 Eksempler på investorer og entreprenører Aareal Bank Alm. Brand A/S Rødovre Centrum By og Havn A/S Cargill Carlsberg Ceraco DADES/DATEA DEAS DSB Ejendomme A/S

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

Korte eller lange obligationer?

Korte eller lange obligationer? Korte eller lange obligationer? Af Peter Rixen Portfolio manager peter.rixen @skandia.dk Det er et konsensuskald at reducere rentefølsomheden på obligationsbeholdningen. Det er imidlertid langt fra entydigt,

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

Royal Greenland A/S. Halvårsrapport. 1. oktober 2013 31. marts 2014

Royal Greenland A/S. Halvårsrapport. 1. oktober 2013 31. marts 2014 Royal Greenland A/S Halvårsrapport 1. oktober 2013 31. marts 2014 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Side Royal Greenland øger kerneforretningen 3 Selskabets forventede udvikling 5 Hoved- og nøgletal for

Læs mere

Anders Eldrup skoser salg til Goldman Sachs

Anders Eldrup skoser salg til Goldman Sachs Annonce Anders Eldrup skoser salg til Goldman Sachs Artikel Ritzau 24.04.15 0 Ledelse Anders Eldrup kritiserer regeringen for handlen med Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank. Dong måtte have

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Så dyr bliver din. bolig i år. Sådan holder du udgifterne nede

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Så dyr bliver din. bolig i år. Sådan holder du udgifterne nede Foto: Scanpix Guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Så dyr bliver din bolig i år Sådan holder du udgifterne nede Så dyr bliver din bolig i år INDHOLD I DETTE HÆFTE: Brændsel, el,

Læs mere

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian

Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Danmarks bedste arbejdsplads forretningsdrevet HR i verdensklasse HR & Ledelsesdagen, 22 maj 2013 ATP Koncerndirektør for Kunder & HR, Lilian Mogensen En arbejdsplads i verdensklasse igen og igen det er

Læs mere

LudInvest - status ultimo 2013

LudInvest - status ultimo 2013 LudInvest - status ultimo 2013 2013 har været et fint LI år med en stigning på ca. 40% imod sølle 27% for C20 vi kan således takke vores egen genialitet (og en anelse held) for de ca. DKK 15.000.- ekstra

Læs mere

GN Store Nord. Sydbank, den 11. maj 2005. Adm. direktør Jørn Kildegaard

GN Store Nord. Sydbank, den 11. maj 2005. Adm. direktør Jørn Kildegaard GN Store Nord Sydbank, den 11. maj 2005 Adm. direktør Jørn Kildegaard Mission GN vil som international markedsleder skabe et konkurrencedygtigt afkast til sine aktionærer gennem udvikling, produktion og

Læs mere

Placeringsforeningen Nykredit Invest (kapitalforening)

Placeringsforeningen Nykredit Invest (kapitalforening) Placeringsforeningen Nykredit Invest (kapitalforening) Halvårsrapport 2015 CVR-nr. 32 82 59 23 Indholdsfortegnelse Foreningsoplysninger 2 Ledelsespåtegning 3 Ledelsesberetning 4 Halvårsrapporten2015ihovedtræk

Læs mere

Aktiestrateger spår dansk kursfest i 2015

Aktiestrateger spår dansk kursfest i 2015 ONSDAG 31. DECEMBER NR. 251 / 2014 ÅRGANG 119 PRIS 28,00 KR. Udenlandsk arbejdskraft / 20-21 Topchefers klare ønske til statsministerens nytårstale: Åbn grænserne Helle Ib / 21 Ønskeseddel fra topchefer

Læs mere

29. oktober 2014. Global økonomi er stabil

29. oktober 2014. Global økonomi er stabil 29. oktober 2014 Global økonomi er stabil Af Jeppe Christiansen Adm. direktør for Maj Invest De globale aktiemarkeder har udvist betydelige svingninger de sidste par uger. Årsagerne hertil er mange. Dels

Læs mere

Markedskommentar. Pulje Nyt - 1. kvartal 2013. Temaer på de finansielle markeder i 1. kvartal. Afkast på forskellige aktivtyper i kvartalet

Markedskommentar. Pulje Nyt - 1. kvartal 2013. Temaer på de finansielle markeder i 1. kvartal. Afkast på forskellige aktivtyper i kvartalet Markedskommentar Temaer på de finansielle markeder i 1. kvartal Året 2013 startede på den samme positive facon, som 2012 sluttede: Investorerne ville have afkast og de var dermed villige til at påtage

Læs mere

guide Hvad skal du vælge? Det svære pensionsvalg Guide og oversigter sider August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Byline

guide Hvad skal du vælge? Det svære pensionsvalg Guide og oversigter sider August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Foto: Byline Foto: Byline guide August 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Det svære pensionsvalg Hvad skal du vælge? 14 sider Guide og oversigter Pensionsvalg INDHOLD I DETTE HÆFTE: Lænset for en formue...

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces deltagelse fra 2195 kr. HUSK 5. marts 2015 lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Hør kravene til danske underleverandører fra to af de

Læs mere