Her er årets ranking af 140 kendte og toneangivende virksomheder i Danmark. Tak til de erhvervsledere, der har medvirket i Imageanalysen 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Her er årets ranking af 140 kendte og toneangivende virksomheder i Danmark. Tak til de 3.805 erhvervsledere, der har medvirket i Imageanalysen 2015."

Transkript

1 4. SEKTION / FREDAG / BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN GULD IMAGE / 85 GULD IMAGE Her er årets ranking af 140 kendte og toneangivende virksomheder i Danmark. Tak til de erhvervsledere, der har medvirket i Imageanalysen. Tekst: Vibeke Vestergård Lego Legetøj Novo Nordisk Medicin A.P. Møller - Mærsk Rederi og olie Novozymes Kemi Ikea Møbler Jørgen Vig Knudstorp & legofolket kan såmænd godt både synge og spjætte i kor. For tredje år i træk snupper det globale superbrand den gule imagetrøje. Medicinalselskabet præsenterer rekordregnskab, har en pipeline, der strutter og en topchef som Harvard Business Review har udråbt til at være en af verden bedste ledere. Salg af supermarked og bank gør konglomeratets kerneforretninger klarere og finansielt stærkere. Og konglomerat forbliver det, for det øger risikospredning. Imagemæssigt har det ikke skubbet til Novozymes, at selskabet præsenterede et regnskab med den højeste overskudsgrad i fem år og lancerede ny strategi. Ikea med knap 300 varehuse globalt og ansatte har bidt sig fast i toppen af imagelisten. I målingen vinder de i år især imagepoint på sine medarbejdere. Kilde: IFO - Instituttet for Opinionsanalyse og Berlingske Research

2 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Coloplast Medicoteknik Danfoss Maskiner og komponenter ECCO Fodtøj Microsoft Software og IT-service Arla Foods Mejeriprodukter Velux Gruppen Vinduer Rema Dagligvarehandel Chr. Hansen Ingrdienser Grundfos Maskiner og komponenter Haldor Topsøe Kemi Siemens Konglomerat Tivoli Underholdning Vestas Wind Syst Vindmøller Rambøll Rådgivende ingeniører Carlsberg Bryggeri Topchef Lars Rasmussen har bebudet, at Coloplast vil investere en ekstra milliard i salgsfremmende aktiviteter de næste tre år. Det rokker dog ikke ved omdømmet. En imageplads frem til industrigiganten på Als, der nød godt af det amerikanske opsving og købet af den finske konkurrent Vacon. Dertil kom stærke regnskabsresultater. Selv om krisen har været krævende for skomagerne i Bredebro, stepper selskabet to trin op på imagelisten i et år, hvor krisen mellem Rusland og Ukraine har givet besvær.. Microsofts nye strategi»cloud first, mobile first«giver markante imageskub og en placering i top 10. Herhjemme fik selskabet ny førstemand, Niels Soelberg. Landets femtestørste virksomhed holder for tredje år skansen blandt de allerbedste i top 10, men glider lidt ned i feltet, selv om regnskabspræstationerne giver respekt. Nye produkter sikrede Velux Gruppen fremgang på trods af Rusland-Ukraine-krisen og den fortsatte krise i den europæiske byggebranche. Købmændene i den norsk-ejede franchisekæde har fået sin bedste imageplacering nogen sinde. Det sker især på parametrene kvalitet og medarbejdere. Ingrediensvirksomheden har genvundet, hvad den satte til af imageprestige efter skuffende resultater sidste år. Solide resultater giver et hop på 15 pladser op ad listen. Pumpeproducenten er presset, og det skal en ny strategi rette op på. Målet er en årlig indtjeningsgrad på ti procent i 2020 og omsætningsvækst på seks. Økonomiske resultater skuffer og koster imagepoint, også selv om væksten er pæn. Haldor Topsøe sigter stadig mod at seksdoble omsætning til 30 mia. kr. inden Siemens er den største fisk blandt havvindmølleproducenterne. Det giver gode imagepositioner. Men Siemens bides i haserne af, at Vestas genvinder lidt af fordums positioner. Rutsjebanen suser opad for etablissementet i hjertet af København med den hidtil bedste imageplacering som nr 17. 4,5 mio. gæstede i øvrigt Tivoli i. Vestas er ved at afslutte en lang periode som andenviolin i vindmølleindustrien. De seneste to år har Vestas forceret 120 imagepladser og er tilbage på 2007-imageniveau. Imagefremgang til rådgiverne i Rambøll efter opkøb USA, Finland og Tyskland. Med overtagelsen af Environ rykker Rambøll endda ind i den globale top 10 for miljørådgivning. Rusland blev Jørgen Buhl Rasmussens skæbne. Hollandske Cees t Hart står foran en imageudfordring. Bryggeriet har fået sin ringeste placering siden 2007 og endda udenfor top-10..

3 4. SEKTION / FREDAG / BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN GULD IMAGE / Rockwool Byggematerialer ATP Pension Royal Unibrew Bryggeri JYSK Bolig og sengetøj GN Store Nord Konglomerat Nordea Bank Cowi Rådgivende ingeniører PwC Revision H&M Tøj Falck Service Tryg Forsikring ISS Service Københavns Lufthavne Lufthavn H. Lundbeck Medicin FLSmidth & Co Opfører cementfabrikker Isoleringskoncernens image falder især på konkurrenceevne og ledelse. Givetvis fordi Rockwools nye førstemand, Jens Birgersson, ikke har nået at træde i karakter. ATPs formue vokser kraftigt selv efter en halvering af overskuddet i. Det skyldes, at ATP har købt forsikringer så, de kan overholde garantierne over for kunderne. Faxe-bryggeriet leverede gode økonomiske re sultater. Det fik nok en enkelt aktionær til at nyde en Faxe Kondi eller en Heineken. Imaget er også i hopla. Plus 19 pladser. Imagemålingen er foretaget, før Jysk købte møbelproducenten Actona. Det ville næppe have ændret på Jysks fald på imagelisten. Især troværdigheden trækker ned. Igen i år fortsætter GN Store Nord sin imagefremgang. I øjeblikket pønser koncernen på et helt nyt forretningsområde, der kan sikre, at koncernen forsat vokser. Med en markedsværdi på 350 mia. kr. er Nordea næsten dobbelt så meget værd som Danske Bank, men de senere års imageopture er i år vendt til nedtur på otte pladser. Cowi havde i sin hidtil højeste indtjening. Sidste år købte det rådgivende ingeniørfirma den britiske konkurrent og tunnelspecialist Donaldson Associates. Efter sidste år revisorkrig kan revisorfirmaet PwC bryste sig med sin hidtil bedste imageplacering. Flere af de 100 mest attraktive storkunder valgte da også PwC. Danskerne bruger næsten fire mia. kr. på tøj og sko i udenlandske webshops. Efter tyske Zalando kommer H&M. Resultaterne fejler ikke noget, men omdømmet falder lidt. Falcks omsætning stiger og stiger. Derimod kniber det med overskudsgraden, som er dykket for tredje år i træk. Det koster 11 pladser på imagekontoen. Tryg mere end genvinder sidste års fald på imagelisten især på parametret ledelse. Målingen er dog foretaget, før Tryg offentliggjorde et dårligere regnskab end ventet. ISS vendte tilbage til børslisterne sidste år. Årets imageplacering er den bedste siden Topchef Jeff Gravenhorsts drøm er, at ISS skal være verdens bedste serviceselskab. Imagemæssigt status quo til Københavns Lufthavne, hvis strategiske mål er at nå 40 mio. passagerer om året. I satte lufthavnen passagerrekord med 25,6 mio. rejsende. Patentudløb og udsigt til underskud i år hvor stort tør selskabet ikke spå om. Det koster på omdømmet. Hele 12 pladser falder H. Lundbeck i år. Cement- og mineralgiganten er presset af vanskelige markedsvilkår og har været igennem effektiviseringsrunder. Omdømmemæssigt hopper selskabet 18 pladser frem.

4 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE DSV Logistik og distribution Dansk Supermarked Dagligvarehandel Leo Pharma Medicin Deloitte Revision LD Finans Bestseller Tøj Aarsleff Entreprenør Matas Detailhandel Nykredit Realkredit Fleggaard Konglomerat Pandora Smykker Danske Spil Underholdning Bech-Bruun Advokater Georg Jensen Design/kunsthåndværk Magasin Detailhandel Transportvirksomheden vinder markedsandele, men prispres æder en stor del af gevinsten. Det påvirker ikke omdømmet stort, men giver imagefald på finansiel styrke. Mens Coop går gevaldigt frem i dette års imagemåling, dratter Dansk Supermarked i år ned med 13 pladser. Det er selskabets dårligste placering siden Medicinalvirksomheden, der er specialiseret i behandling af hudsygdomme, kom godt ud af, selv om et af patenterne udløb i USA. Imaget rykker syv pladser frem. Imagemæssigt en plads tilbage. Overraskende i et år, hvor Genan-sagen har kostet selskabet den formentlig hidtil største forsikringserstatning fra et dansk revisionsfirma. LDs afkast i var med 8,7 procent mere end det dobbelte af, hvad man kunne forvente i markedet. Det får omdømmet til at stige. Hele 33 imagepladser falder Bestseller på dimensionen troværdighed, og samlet set falder selskabet med 13 pladser. Det er sekskabets hidtil ringeste placering på listen. Det går godt for landets største entreprenørvirksomhed. Ordrebøgerne er godt fyldte. Det giver imagemæssig bonus med den hidtil bedste omdømmeplacering. Detailkædens regnskabsresultater var solide, og Matas guldæg, kundeklubben ClubM, rundede 1,5 mio. medlemmer. Alligevel blev det til et imagefald på 12 pladser. Sidste års magtkamp mellem Nykredit og Jyske Bank er fortid og glemt. Hele 26 imagepladser går realkreditinstituttet frem. Fleggaard har det økonomisk godt, og derfor er den familieejede koncern på udkig efter opkøbsmuligheder til at sikre fremtidig vækst. Imagemæssigt går det tilbage. Solide regnskabsresultater er noget, investorerne kan lide, og det gav også kursrekord i februar. På imagelisten rykker Pandora seks pladser frem. Danske Spil har givet køb på flere af de ansvarlighedstiltag, som selskabet ellers selv har indført, efter at konkurrencen på spillemarkedet er blevet større. Det giver imagefald. Advokatfirmaets hidtil bedste imageplacering - og endda i front blandt advokatfæller. Det er især på parameteret troværdighed, at Bech-Bruun stiger. Design-ikonets hidtil bedste imageplacering. Georg Jensens organisation har aldrig været mindre dansk. Alligevel satses der på fortællingen om den danske sølvsmedje. Stormagasinets bedste placering, siden det debuterede på listen i Det giver bonus at fokusere på fysiske butikker, websalg og loyalitetsprogrammer.

5 LIGE NU! EuroBonus-point nårdufårlaveten synskorrektion. KennethBoruplyverofteiforbindelsemedsitjob. Eftersinlaseroperationerhansluppetforathave generendekontaktlinserpåsinemangelyrejser grundetilatslippe forbrilleroglinser. Lige nu får du hele EuroBonus-point,når du vælger at få lavet en laseroperation eller linseudskiftning hos Memira.Det betyder,at du eksempelvis kan se Paris, London eller Amsterdam med nye øjne. Forretningsrejsende Kenneth Borup er en af de personer,som ik lavet en synskorrektion hos Memira sidste år.tænker du over,hvordan et friere liv uden briller og linser ser ud? Spørg Kenneth.Du kommer i kontakt med både ham og vores øjenspecialister på memira.dk/eurobonus Kampagnen kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter

6 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Sydbank Bank Egmont Medier OK Olie og gas Danish Agro i.o. Korn, frø og foderstoffer i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 55 Berlingske Media Medier McDonald s Danmark i.o. Restauranter i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 57 William Demant Hold Medicoteknik Topdanmark Forsikring NKT Konglomerat Aalborg Portland Cementproduktion NCC Entreprenør Alk-Abelló Medicin Coop Danmark Dagligvarehandel SimCorp Software og IT-service Kromann Reumert Advokater Sidste års imagespørgsmål var: Kan Karen Frøsig vende omdømmeskuden? Årets svar er: Det kunne hun. Sydbank genvinder 64 pladser mere end der blev sat sat til året før. Ikke forlagets bedste imagescore, men heller ikke noget dra stisk fald for Egmont, der præsterede sit hidtil bedste regn skab. Topchefens flirt med Axcel blev der dog talt om. OK er med i målingen for ottende gang og det med den hidtil bedste placering. OK står bag den første mobile app i Danmark, der gør dankortet overflødigt, når man tanker. Andelsselskabet er debutant på listen. Det er en international agroindustriel virksomhed, som forener størrelse, effektivitet og en international tilgang til tingene. Med købet af Berlingske Media bevægede det belgiske mediehus De Persgroep sig ind i et helt nyt sprogområde. Men formand Christian Van Thillo tror på succes i Danmark. Danmarks største fastfoodkæde er ny på listen. Joachim Knudsen er ny administrerende direktør hentet fra egne rækker. Ringeste imageplacering siden Tilbagegangen er mest markant på imageparametrene ledelse og kommunikation. Selskabet kritiseres for at have tabt momentum. Sidste år fik Topdanmark imageklø efter Ifs indtog i bestyrelsen, der startede et aktionæroprør. Forsikringsbranchens pengemaskine har genvundet tre imagepladser. Lille imagefremgang til det gamle konglomerat NKT, hvor tempoet er øget i alle tre divisioner Cables, Nilfisk og Photonics. Der hyres og fyres for at nå nye ambitiøse mål. Hidtil bedste placering i imagemålingen til cementfabrikken, der også har haft gode regnskabsresultater. Selskabet henter 75 pct. af omsætningen uden for Danmark. NCC er med en fremgang på 23 imagepladser årets vinder blandt entreprenørselskaberne målingen. NCC har da også haft et af sine bedste regnskabsår. Verdens største på markedet for allergivacciner, ALK-Abelló, går lidt frem i årets måling. Problemer med produktionen af adrenalinpennen Jext blev løst. Coop er en af årets højdespringere med en fremgang på hele 57 pladser. Førstemanden Peter Høgsteds mange nye projekter giver bonus. Den suverænt bedst indtjenende virksomhed i sin branche er børsnoterede Simcorp, der laver avanceret styringssoftware til finanssektoren. Alligevel falder imaget. De seneste to år har advokatbranchen været på slankekur, og mange job er skåret væk. Landets største advokatfirma, dratter 21 pladser ned ad listen.

7 BankInvest samarbejder med lokale specialister på globale delmarkeder Annoncen er indrykket af BI Asset Management Fondsmæglerselskab A/S, der er en del af BankInvest-koncernen. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Det anbefales at læse prospekt og Central Investorinformation inden beslutning om investering. Dokumenterne kan findes på

8 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE PFA Pension Pension PensionDanmark Pension Hewlett-Packard Computere og elektronik Arb. Landsbank Bank Jyske Bank Bank Icopal Byggematerialer Danske Bank Bank Plesner Advokater Niras i.o. Rådgivende ingeniører i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 75 Spar Nord Bank Bank Hempel Kemi AP Pension i.o. Pension i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 78 Gorrissen Federspiel Advokater Saxo Bank Bank DFDS Rederi Minus 40 imagepladser gør PFA Pension til en af årets store imagetabere. sturbulens straffes hårdt. Den nye topchef, Allan Pollack, vil forbedre kommunikationen. PensionDanmark lander præcis på samme placering som i. De havde da også ifølge rådgivningsfirmaet Loyalty Group, de gladeste kunder i pensionsbranchen. Hewlett-Packard bliver splittet op i to separate børsnoterede virksomheder, med fokus på henholdsvis hardware og software. Opsplitningen ventes gennemført i år. Arbejdernes Landsbank er med i Imageanalysen for tred je gang. Og det er bare gået fremad og fremad. I år plus 16 imagepladser. Banken har landets mest tilfredse kunder. Banken er udfordret af nulrenteproblemer, store tab i landbruget og skuffende ordinær indtjening. Papirgevinst fra BFR-fusionen pynter, men banken falder 12 imagepladser. Icopal, kapitalfondsejet tagpapkoncern, lod sig alligevel ikke børsnotere i det forgangne år. Givetvis fordi gælden skulle nedbringes. Selskabet hopper ni pladser frem. Der er stadig lang vej tilbage til en plads i top 10. Men det går gevaldigt fremad for Danske Bank hele 46 pladser frem i år. og kommunikation bliver vurderet højere. Landets femtestørste advokathus er for tredje gang med i Imageanalysen. Plesner falder 11 pladser. Kendt ansigt hos Plesner er Pernille Bigaard, der er kurator i O.W. Bunker. Danmarks tredjestørste rådgivende ingeniørfirma er debutant på årets liste og landet som nummer tre i sin branche efter Rambøll og Cowi. Kun to banker går mere frem Sydbank og Danske Bank end Spar Nord Bank i årets Imageanalyse. Spar Nord har i årets løb solgt sine aktier i Nordjyske Bank til Nykredit. Hempel har med opkøb repositioneret sig på det globale marked for hus- og industrimaling. Det har givet rekordomsætning og -overskud og otte pladsers imagefremgang. A.P. Pension er ny på listen og bliver nr. tre blandt de fem branchefæller i Imageanalysen. Strategisk arbejder selskabet at nå en vækst på 20 procent i Gorrissen Federspiel er som det eneste af de fem store advokatfirmaer åben om firmaets omsætning. Det skulle man tro ville give mere bonus end fem imagepladser frem. Sidste år genvandt banken forrige års rutsjetur i kølvandet på omstruktureringer. I år dumper den 32 pladser ned ad imagelisten. Balladen om schweizerfranc flår i omdømmet. Tre imageparametre sender DFDS ned ad listen: kvalitet, medarbejdere og troværdighed. Regnskabet i februar blev ellers kaldt»kanon«af analytikere.

9

10 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE ABB Automation/komponenter Sampension Pension Toms Slik IC Companys Tøj Brødrene Dahl Handelsvirksomhed KPMG Revision Codan Forsikring Synoptik Detailhandel Harboes Bryggeri Bryggeri BDO Revision IBM Danmark Software og IT-service JP/Politikens Hus Medier Realkredit Danmark Realkredit DLG Korn, frø og foderstoffer EY Revision Verdens fjerde største underleverandør til vindmøller får i år især omdømmeminus på ledelse og troværdighed. Pudsigt nok de samme parametre, der sendt ABB op sidste år. Det gav bonus for Sampension at øge porteføljen med flere aktier og ejendomme. Det gav rekordregnskab. Ima get stiger markant. Især på ansvarlighed og innovation. Toms står for et af årets markante imagefald. Især på ledelse får firmaet smæk med et fald på hele 48 pladser. Erhvervslederne vil se markante forbedringer Fremgang til den børsnoterede modetøjskoncern, der nu har rettet blikket højere op i markedet med fokus på premium brands som By Malene Birger og Tiger of Sweden. VVS-grossisten går 15 pladser frem i årets Imageanalyse. Den har vundet flere e-handelspriser i det forgangne år, regnskabet er ikke nær så opløftende læsning. For et år siden lå KPMG i ruiner på det danske marked. Siden har firmaet med en stor pose penge og hjælp fra det globale KPMG-netværk kæmpet sig tilbage. Danmarks tredjestørste forsikringsselskab løber ikke lige så hurtigt som konkurrenterne. Derfor satte det sig selv på en stram slankekur og reviderede strategien. Selv om slogan som»kvalitet til skarpe priser«skulle betyde fremgang, er det ikke til aflæse på brillekædens imagescore. Konkurrencen er hård på priser og beliggenheder. Indtjeningen i bryggeriet i Skælskør er løftet efter et par hårde år. Overskudsgraden skal fordobles på få år. Strategien er baseret på salg af egne brands på fjerne markeder. Syv imagepladser frem til landets fjerdestørste revisionsfirma i år ét efter revisorkrigen, hvor kunderne vandt efter betydelige revisorskift blandt landets 100 største selskaber. Der er igen imagestryg til IBM, hvor Lars Mikkelgaard- Jensen er stoppet. Da han kom til, havde IBM det 22. bedste image i målingen. Mediehuset med Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet mister 46 pladser i årets Imageanalyse. Lige så skidt er det kun gået for en anden virksomhed Aller Media. Mens Danske Bank rykker markant frem i Imageanalysen, dumper Realkredit Danmark 18 pladser ned. Måske spiller de forhøjede bidragssatser ind, Europas næststørste grovvareselskab går især tilbage på parametret finansiel styrke. Regnskabet viser både vækst og indtjening. DLG satser nu mere på bund- end toplinje. Fusionen mellem EY og de tidligere KPMG-folk kostede storkunder som Carlsberg, A. P. Møller Mærsk og Danfoss. Imagemæssigt får det ikke de store konsekvenser i år.

11 Hvad siger kandidaterne om din virksomhed? FÅ VÆRDIFULD VIDEN OM, hvordan kandidater opfatter din virksomhed som arbejdsplads. Jobindex Employer Brand-analyse giver dig svar på, hvordan I fremadrettet kan kommunikere, så I tiltrækker de mest relevante og kvalificerede kandidater. MED JOBINDEX EMPLOYER BRAND-ANALYSE FÅR I ET BILLEDE AF: Om kandidaterne er motiverede for at ansøge hos jer Om det I kommunikerer i dag, rammer jeres målgruppe Hvor jeres styrker og udfordringer som arbejdspladsligger Hvordan jeres omdømme hænger sammen med jeres kommunikation Ring til os på , og hør, hvad vi kan gøre for dig allerede i dag. Jobindex A/S Holger Danskes Vej 91 2TV 2000 Frederiksberg Tlf

12 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Spies Rejser DONG Energy Energi Scand. Tobacco Group Tobak Statoil Refining DK Olie og gas Lidl i.o. Dagligvarehandel i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. i.o. 101 TV 2 / Danmark Medier Danica Pension Pension Axcel Kapitalfond Elgiganten Detailhandel Lemvigh-Müller Handelsvirksomhed Grontmij Rådgivende ingeniører Harald Nyborg Detailhandel KMD IT-service HTH Køkkener Køkkener LM Wind Power Vindmøller For mange rejser og for få kunder har sat sit præg på forretningen. Spies halverede sit overskud i. Det koster helt nøjagtigt 28 pladser på imagekontoen. DONG Energy har de seneste år haft en særlig evne til at til trække opmærksomhed, men det rokker ikke ved imaget. Givetvis spiller topchef Henrik Poulsens renomme en rolle. Tobaksgiganten kunne i notere både stigende overskud og omsætning. Og på trods af at selskabet befinder sig i en udskældt branche. Adm. direktør Pia Bach Henriksen bliver den mest magtfulde person i benzinbranchen, hvis Statoils overtagelse af Shells danske tankstationer godkendes. Lidl kæmper med, at danskerne sætter discountkæden i bås med Aldi. For at ændre den opfattelse er Lidl begyndt at åbne bæredygtige forretninger. Sidste år gik TV 2 frem. I år går TV-stationen lidt tilbage. Det traditionelle TV-marked er under afmatning, men TV 2 fastholdt sin position, fik overskud, og seertallet steg. Imageanalysen er foretaget, før pensionsselskabet indgik alliance med tyske Allianz, som skal sikre pensionsselskabet flere kunder. Danica falder en anelse i årets måling. Minus 44 imagepladser til Axcel oven på ledelseskrisen, hvor man troede, men ikke havde en aftale med Steffen Kragh, der var udset til at være Christian Frigasts afløser. Elgiganten blev for tredje år i træk den mest foretrukne onlinebutik i Danmark. Europas største elektronikkæde Eutronics indtog i Danmark giver udfordringer. Stålgrossisten oplever pres både på top- og bundlinjen. Krisen har ændret markedet. Kunderne sparer ved at handle direkte hos producenten. Imagemæssigt går det lidt frem for Grontmij, selv om regnskabstallene ikke er så prangende som konkurrenternes. Harald Nyborg lider under, at den svenske forretning halter, investeringen i kildevand ligeså, Jem & Fix vokser ikke længere. Men det påvirker ikke imaget plus 12 pladser. KMD står midt i en omstilling fra primærleverandør til kommunerne, hvor det har 70 procent af sine kunder, til fremover at have langt flere private kunder. Køkkenproducenten, der er ejet af svenske Nobia, falder med hele 28 pladser i imageanalysen. Og det er især innovationen og kvaliteten, der skubber til omdømmefaldet. Sidste års fremgang er sat over styr i verdens største fabrikant af møllevinger Især på imageparametrene innovation og kommunikation går storproducenten tilbage.

13 LEDER- UDDANNELSE UDNYT DIT FULDE POTENTIALE TAG EN UDDANNELSE, DER UDVIKLER DIG TIL FREMTIDENS TOPLEDER Er du leder med ambitioner om mere ansvar? High Potential Management Programme udvikler dig til fremtidens topleder og fokuserer på personlig udvikling og øget performance. Jeg har igennem High Potential Management uddannelsen fået styrket mine evner til at arbejde på virksomhedens strategiske niveau. I praksis har jeg fået nye red s kaber til at evaluere virksom hedens styrker og svagheder i et bredere perspektiv. Karsten Høy Global Manager, Technology and R&D Andritz Feed & Biofuel A/S Underviserne på uddannelsen er professorer fra INSEAD, ALBA Graduate Business School, og ledende eksperter i strategi og kommunikation. Deltagerne lærer at implementere den nyeste viden om strategi, lederskab og kommunikation. styrkes jeres læring og teamwork. Dermed sikrer I både jeres egen fremtid og virksomhedens fremtidige ledelse. Tlf

14 BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN / 4. SEKTION / FREDAG / GULD IMAGE Telenor Teleselskab Top-Toy Legetøj D/S Norden Rederi BRFkredit Reakredit Dansk Shell Olie og gas DT Group Byggemarked Danish Crown Slagteri MT Højgaard Entreprenør Royal Greenland Fisk Solar Handelsvirksomhed Teleselskabet Teleselskab Arriva Danmark Bus og tog Sanistål Handelsvirksomhed J. Lauritzen Rederi DR Medier EU gransker Telias og Telenors fusion. Begge selskaber er blandt verdens ti største mobilselskaber. Afklaring kommer til august. Telenors bedste imageposition siden Gedigen tilbagegang på parametrene finansiel styrke, ledelse og konkurrenceevne. Ejerne har sat kæden til salg. Den ellers så folkekære BR-kæde er blevet en støvet fætter. Danmarks næststørste rederi er i gang med stort spareprogram, frasalg af skibe og investeringsstop. Det falder hele 39 pladser i Imageanalysen. Jyske Banks køb af BRFkredit får ikke just kronerne til at rulle ind på omdømmekontoen. Især på kommunikation og kvalitet får BRF knubs. Shell vil koncentrere sig om markeder med større vækst end Danmark og har solgt tankstationerne til canadiske Alimentation Couche-Tard, som ejer Statoils tankstationer. DT Group, der ejer kæderne Stark og Silvan, debuterede sidste år på listen. Omdømmet har ikke fået det bedre. Tværtimod. Dårlige økonomiske resultater koster. De kan være aldrig så velbegrundede, men en uendelig strøm af fyringer slider. Ikke engang fusionen med Tican giver applaus. Slagteriet falder på kommunikation og ledelse. Nogenlunde status quo på omdømmekontoen til et af landets absolut største entreprenørselskaber, selv om selskabet kom gennem med underskud. Royal Greenland har været igennem en hård turnaround. Der tjenes atter penge og medarbejdertallet stiger. Bonussen for indsatsen afspejler sig ikke på imaget. Negativ vækst og hårdt presset indtjening koster hele 35 imagepladser for grossisten. Vil det virke, at topchef Anders Wilhjelm vil gøre Solar til et sourcing- og servicefirma? er en kunst og kan koste dyrt. Det må 3 sande, for det har det kostet på omdømmet at blive beskyldt for ikke at betale skat Nikolaj Wendelboe har på få år smurt skinnerne i landets næststørste togselskab og hjulpet virksomheden på vej til et overskud, men ikke nok til fremgang på imagelisten. Selv om den nordjyske grossist- og stålvirksomhed Sanistål trodser hårde markedsvilkår og løfter både omsætning og indtjening høster deres anstrengelser ikke imagepoint. var et vanskeligt år for rederiet, der blev slået omkuld af kollaps i råstofpriserne. Det påvirker dog ikke omdømmet. J. Lauritzens plads i imagehierarkiet er status quo. Sidste år fik DR sin hidtil bedste imageplacering. Men nu falder DR 34 pladser især på troværdighed. Erhvervslederne husker pressenævnets kritik af serien»i skattely«.

15 4. SEKTION / FREDAG / BERLINGSKE BUSINESS MAGASIN GULD IMAGE / Telia Danmark Teleselskab Nets Betalingsformidling Scandlines Danmark Rederi Bang & Olufsen Forbrugerelektronik Dagrofa Dagligvarehandel CSC Danmark Software og IT-service Expert Danmark Detailhandel Parken Sport & Ent Underholdn./ejendomme Aldi Dagligvarehandel SAS Luftfart Torm Rederi TDC Teleselskab Aller Medier Post Danmark Distribution DSB Tog Mobilkrigen raser stadig. Det er ikke godt for teleselskaberne. Dog får Telia en minimal fremgang, mens selskabet venter på godkendelse af fusionen med Telenor. Selskabet bag dankortet har endnu ikke rystet kreditkortskandalen af sig, men er på vej gennem en større forandringsproces. Minus 13 pladser i årets måling. Købet af Scandlines fra den danske og tyske stat har væ ret en god forretning for kapitalfonden 3i, der også tror på over skudsgivende færgefart, efter Femern-tunnellen åbner. Imageanalysen er foretaget, før B&O fik solgt sin auto - mo tive-forretning. Men det ændrer ikke ved, at selskabet roder rundt med en lille omsætning og kompleks struktur. Dagrofa lukker Superbest, Eurospar og urentable Kiwiforretninger. En ny supermarkedskæde Meny skal afløse de fleste Superbest og nogle Eurospar. Imaget er status quo. Da hackere blotlagde danskernes CPR-numre, lignede det århundredets skandale men reelt har sagen givet CSC kunder, fordi virksomhedernes fokus på sikkerhed er øget. Elektronikkrigen raser. Europæiske Euronics rykker i år ind med butikker. Expert har varslet relancering af kæden med åbning af megavarehuse. Imaget er stabilt. Etablissementet fik ny formand, Bo Rygaard, der vil skabe vækst. Omdømmet er uforandet. Det er nærmest uvirkeligt, at Parken i 2007 var nummer 13 på listen. Discountkæden trækker i år sorteper blandt dagligvarekæderne på denne liste. Men de tyske ejere bakker op og putter endnu en kæmpecheck i de danske Aldi-butikker. Skrumpet SAS er fløjet agterud i et trængt marked. SAS mister omsætning og passagerer, mens rivalerne vokser.. Nådigt sluppet med minus fem pladser på listen. Imageanalysen er foretaget, før det længe kriseramte rederi underskrev en restruktureringsaftale med kapitalfonden Oaktree Capital og de fleste af kreditorerne. Topchef Carsten Dilling vil standse kundeflugten med visioner om kvalitet og pakkeløsninger. Analytikere tvivler på strategien. Det gør imagebedømmerne også. Årets største imagefald har ramt Aller. Se og Hør-skandalen har været en dyr affære for mediehuset. Siden har Aller og Aller-familien holdt ekstremt lav profil. En kombination af drastiske fald i brevmængden og hård konkurrence på pakkerne er en giftig cocktail for Post Danmark. Bundplaceringen rokkes der ikke ved. Selv om DSB igen i år forbedrer sin imagescore, er det stadig ikke nok til at rykke væk fra nummer-sjok-placeringen. Kan DSBs nye topchef, Flemming Jensen, fikse den?

Keld B. Holmgaard Partner Tlf: 2820 4581 kh@ifo-analyser.dk. Tekst: Vibeke Vestergård vv@berlingske.dk 1-5. Rang

Keld B. Holmgaard Partner Tlf: 2820 4581 kh@ifo-analyser.dk. Tekst: Vibeke Vestergård vv@berlingske.dk 1-5. Rang Troværdige markedsanalyser Kontakt os, når du ønsker et detaljeret og troværdigt bud på dine analyser Palle Klinke Hansen Adm. direktør, partner Tlf: 4094 9212 pkh@ifo-analyser.dk Keld B. Holmgaard Partner

Læs mere

C XO. Omsætning Indtjening Investering. Ledelse mellem krise og vækst

C XO. Omsætning Indtjening Investering. Ledelse mellem krise og vækst # 2 2 0 1 4 C XO magasinet Z ZZ Omsætning Indtjening Investering PwC s C20 by Numbers Ledelse mellem krise og vækst Kom helt tæt på CXO erne, deres beslutninger og evne til at skabe resultater og vækst

Læs mere

Danske Aktier. Anbefalinger. 28. februar 2013. Analyser af danske aktier. Flyvere: Aktier med størst potentiale på kort sigt

Danske Aktier. Anbefalinger. 28. februar 2013. Analyser af danske aktier. Flyvere: Aktier med størst potentiale på kort sigt 28. februar 2013 Danske Aktier Anbefalinger Analyser af danske aktier Flyvere: Aktier med størst potentiale på kort sigt Dykkere: Aktier med mindst potentiale på kort sigt Indholdsfortegnelse Flyvere:

Læs mere

MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING

MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING udgives i samarbejde med Byggesocietetet Nr. 4 april 2011 4. årgang Eksklusivt indblik: Banker sender porteføljeforvaltning tilbage i branchen Entreprenører i

Læs mere

28/02/14. Danske Aktier. Anbefalinger. Flyvere og dykkere. Ændringer af analysedækning. Analyser af danske aktier

28/02/14. Danske Aktier. Anbefalinger. Flyvere og dykkere. Ændringer af analysedækning. Analyser af danske aktier 28/02/14 Danske Aktier Anbefalinger Flyvere og dykkere Ændringer af analysedækning Analyser af danske aktier Indholdsfortegnelse Flyvere: Størst potentiale på kort sigt 4 Dykkere: Mindst potentiale på

Læs mere

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2012 11. Årgang 3. udgave

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2012 11. Årgang 3. udgave AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2012 11. Årgang 3. udgave Sammen er vi bedst Redaktion Lau Svenssen og John Stihøj INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 2-3: Aktiekommentar: Flere og flere faktorer peger op for

Læs mere

C XO. Agilitet. Alliancer. Innovation. Vækst kræver handling. Et sjældent indblik i hvad der præger den strategiske agenda hos toplederne i 2015

C XO. Agilitet. Alliancer. Innovation. Vækst kræver handling. Et sjældent indblik i hvad der præger den strategiske agenda hos toplederne i 2015 # 3 2 0 1 5 C XO magasinet Vend trusler til muligheder med: Agilitet. Alliancer. Innovation. Global CEO Survey 2015 Vækst kræver handling Et sjældent indblik i hvad der præger den strategiske agenda hos

Læs mere

Rockwool styrer mod opjustering

Rockwool styrer mod opjustering Rockwool styrer mod opjustering Det skal gå usædvanligt dårligt for Rockwool i 2. halvår, hvis selskabet skal undgå at komme med en senere opjustering af årsforventningen. Resultatet ventes at lande på

Læs mere

Danske Aktier. Anbefalinger. 20. december 2013. Analyser af danske aktier. Flyvere: Aktier med størst potentiale på kort sigt

Danske Aktier. Anbefalinger. 20. december 2013. Analyser af danske aktier. Flyvere: Aktier med størst potentiale på kort sigt 20. december 2013 Danske Aktier Anbefalinger Analyser af danske aktier Flyvere: Aktier med størst potentiale på kort sigt Dykkere: Aktier med mindst potentiale på kort sigt Indholdsfortegnelse Flyvere:

Læs mere

Vi kan. gøre en. forskel

Vi kan. gøre en. forskel Finansforbundets magasin nr. 8, 2014 Vi kan gøre en forskel Louise Byssing og Jens Erik Bjørn fra Danske Bank er blandt det hastigt voksende antal compliancemedarbejdere i bankerne, der skal få juraen

Læs mere

Kontanter i hård konkurrence

Kontanter i hård konkurrence Finansforbundets magasin nr. 6, 2013 Finansfolk truet på helbredet Side 24 Kontanter i hård konkurrence Smartphonens fortsatte udbredelse kan meget vel blive enden for sedler og mønter Side 10 Med Vækstlån

Læs mere

Vi bygger relationer. i Danmark. Country Manager Peter Høltermand Fokus på det professionelle marked. Private Banking For de få udvalgte

Vi bygger relationer. i Danmark. Country Manager Peter Høltermand Fokus på det professionelle marked. Private Banking For de få udvalgte Country Manager Peter Høltermand Fokus på det professionelle marked Private Banking For de få udvalgte Asset Management gennemskuelige puljer og fair kapitalforvaltning Corporate Banking de personlige

Læs mere

Kvartalsrapporten. Aktiemarkedets talentspejder s. 10 Sådan udvælger vi aktierne i afdeling Value.

Kvartalsrapporten. Aktiemarkedets talentspejder s. 10 Sådan udvælger vi aktierne i afdeling Value. Kvartalsrapporten Aktiemarkedets talentspejder s. 1 Sådan udvælger vi aktierne i afdeling Value. Pas på staterne s. 13 Statsobligationer giver i værste tilfælde ikke noget afkast. 2. k v a r ta l 2 5 2K

Læs mere

Banker mister fodfæste. På kort tid er en række banker i indog udland faldet, og flere har bevæget sig faretruende nær kanten

Banker mister fodfæste. På kort tid er en række banker i indog udland faldet, og flere har bevæget sig faretruende nær kanten Finansforbundets magasin nr. 9, 2008 Banker mister fodfæste På kort tid er en række banker i indog udland faldet, og flere har bevæget sig faretruende nær kanten Læs side 4,5, 8, 9, 13, 42 og 43 indhold

Læs mere

Business, innovation og uddannelse. Annoncetillæg. Trekantområdet Danmarks vækstcenter

Business, innovation og uddannelse. Annoncetillæg. Trekantområdet Danmarks vækstcenter Business, innovation og uddannelse Annoncetillæg Trekantområdet Danmarks vækstcenter trekantområdet danmarks vækstcenter 3 Trekantområdets Erhvervsforum Erhvervslivets foretrukne netværk og talerør Tillæg

Læs mere

Du gør. Nyt website 12.01.12. Ansatte i finanssektoren får mest ros og anerkendelse af deres nærmeste chef Læs side 12

Du gør. Nyt website 12.01.12. Ansatte i finanssektoren får mest ros og anerkendelse af deres nærmeste chef Læs side 12 Nyt website 12.01.12 Finansforbundets magasin nr. 1, 2012 Du gør det godt Ansatte i finanssektoren får mest ros og anerkendelse af deres nærmeste chef Læs side 12 FSP Pension ønsker godt nytår Tryghed

Læs mere

Finansforbundets magasin nr. 4, 2009. banker i nød

Finansforbundets magasin nr. 4, 2009. banker i nød Finansforbundets magasin nr. 4, 2009 banker i nød Årsregnskaberne dokumenterer den kraftige bølgegang. Syv af landets 20 største pengeinstitutter kom i 2008 ud med underskud før skat. Læs side 18 indhold

Læs mere

Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i 2013

Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i 2013 Danske Banks generalforsamling 2014 Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i 2013 Bestyrelsesformand Ole Andersen DET TALTE ORD GÆLDER Slide 1: Bestyrelsens beretning INTRO: Dagen for generalforsamlingen

Læs mere

AXCEL ÅRSSKRIFT 2O13 WWW.AXCEL.DK

AXCEL ÅRSSKRIFT 2O13 WWW.AXCEL.DK AXCEL ÅRSSKRIFT 2O13 WWW.AXCEL.DK YDERLIGERE INFORMATION OM AXCEL AXCEL I HOVEDTRÆK 40 10 CSR HOS AXCEL OG I AXCELS VIRKSOMHEDER 35 HVAD 20 ÅRS ERFARINGER HAR LÆRT OS OM AKTIVT EJERSKAB AXCELS LEDELSE

Læs mere

Den oversete vinderopskrift

Den oversete vinderopskrift NAVIGATION Innovation by Communication 1. marts 2013 08 Nye tal afslører, at danske eksportører er 35 pct. mere produktive, og det er hemmeligheden bag deres succes Ny analyse: Årsagen til højere priser

Læs mere

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2015 14. årgang - 3.udgave

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2015 14. årgang - 3.udgave AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2015 14. årgang - 3.udgave Sammen er vi bedst Redaktion Lau Svenssen og John Stihøj. INDHOLD: Side 2: Aktiekommentar: Aktiefesten kan formentlig fortsætte men kun med

Læs mere

Store virksomheder har klaret sig dårligt i Kina det sidste år

Store virksomheder har klaret sig dårligt i Kina det sidste år Kina UGEBREVET Business Kina #02 Store virksomheder har klaret sig dårligt i Kina det sidste år Trods høj kinesisk vækst har flere store danske virksomheder klaret sig dårligt med den produktion, de har

Læs mere

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-01-2014 13. årgang - 1.udgave

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-01-2014 13. årgang - 1.udgave AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-01-2014 13. årgang - 1.udgave Sammen er vi bedst Redaktion Lau Svenssen og John Stihøj. INDHOLD: Side 2-3: Aktiekommentar: Danske aktier outperformer i forhold til udlandet.

Læs mere

Axcel Nyt 02. Velkommen til 2. nummer af Axcel Nyt! Siden sidst SEPTEMBER 2007

Axcel Nyt 02. Velkommen til 2. nummer af Axcel Nyt! Siden sidst SEPTEMBER 2007 Velkommen til 2. nummer af Axcel Nyt! Axcel Nyt 02 Siden sidst Foråret og sommeren 2007 har været en god og travl tid, ikke kun for Axcel, men for dansk og internationalt erhvervsliv i det hele taget.

Læs mere

European Employee Index 2014. Danmark 2014-15. årgang

European Employee Index 2014. Danmark 2014-15. årgang European Employee Index 2014 Danmark 2014-15. årgang Indhold 04 06 08 10 Årets resultater Ledelseskvalitet mangler fokus Dansk præstationskulturs styrker og svagheder Verden rundt 2014 12 14 16 18 Spot

Læs mere

Slut med egoistprojekter

Slut med egoistprojekter Magasin om byggeri, ejendom og investering udgives i samarbejde med Byggesocietetet Nr. 4 april 2012 5. årgang Slut med egoistprojekter Læs side 10 Amager Bakke: Læs om kampen om prestigeprojektet Læs

Læs mere

Partnerskaber kræver klar rollefordeling Coca-Cola og WWF har lanceret en massiv kampagne, der skal redde isbjørnen. Side 16

Partnerskaber kræver klar rollefordeling Coca-Cola og WWF har lanceret en massiv kampagne, der skal redde isbjørnen. Side 16 Dette er et annoncefinansieret særtillæg til Dagbladet Børsen, tirsdag den 26.marts 2013, udgivet af Erhvervsmagasinet CSR, mediehuset Horisont Gruppen a/s. Et erhvervsmedie fra: marts 2013 20. årgang

Læs mere

Unge ledere vil være perfekte Side 28. Finansforbundets magasin nr. 3, 2015

Unge ledere vil være perfekte Side 28. Finansforbundets magasin nr. 3, 2015 forbundets magasin nr. 3, 2015 Unge ledere vil være perfekte Side 28 GøR plads til de ældre Vi ældre har vist os i stand til at skabe værdi på arbejdsmarkedet i mange år. Vi har ingen børnesygdomme. Vi

Læs mere

rykker Du skal turde tabe for at vinde Side 36

rykker Du skal turde tabe for at vinde Side 36 forbundets magasin nr. 10, 2013 Du skal turde tabe for at vinde Side 36 Akademikere rykker Specialister med en akademisk uddannelse strømmer ind i bankerne, fordi arbejdsopgaverne bliver mere komplekse,

Læs mere

Fyringssæsonen. er sat ind. Hundredvis af finansansatte vil miste jobbet de næste måneder. Mød fem der netop er blevet fyret

Fyringssæsonen. er sat ind. Hundredvis af finansansatte vil miste jobbet de næste måneder. Mød fem der netop er blevet fyret Finansforbundets magasin nr. 10, 2008 Fyringssæsonen er sat ind Hundredvis af finansansatte vil miste jobbet de næste måneder. Mød fem der netop er blevet fyret Side 5 og 14-18 BLIV KLOGERE... NÅR DET

Læs mere