VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI"

Transkript

1 SREGI Uddannelsesudvalg i neurologi Dato Sagsbehandler Sagsnummer 25. august 2015 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk Referat Uddannelsesudvalgsmøde i neurologi Tirsdag den 25. august 2015 kl Patienthotellet, Lille Sct. Mikkelsgade 2B, Viborg, lokale 81 - plan 8. Deltagere: Erik Hvid Danielsen (PKL, formand), Lorenz Oppel (Neurologisk afd. Aalborg), Elias Zakharia (Neurologisk afd., Midt), Trine Tandrup Lamm (Neurologisk afd., Aarhus), Birger Johnsen (Neurofysiologisk afd., Aarhus), Birgitte Folsom Sandal (Neurologisk afd., Vest), Søren Kjær (Neurologisk afd., Vest), Anne Juhl (Neurofysiologisk afd., Aalborg), Rasmus Elgaard Petersen (Ref., VUS) Afbud/ikke til stede: Boris Modrau (Neurologisk afd. Aalborg), lokal UKYL 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Godkendt. 2. Gennemgang og godkendelse af sidste referat a. Referat vedhæftet som bilag 1 Referat: Godkendt, med en enkelt rettelse. 3. Nyt fra DNS uddannelsesudvalg, v. Erik og Trine a. Info om igangværende og kommende aktiviteter og initiativer b. Referater ligger på c. Bilag 2 Udkast til national handleplan Referat: Igangværende aktiviteter er ny elektronisk logbog og målbeskrivelse. Mindre ændringer i ny målbeskrivelse, der er hos Sundhedsstyrelsen til godkendelse. Største ændring er bundne evalueringsmetoder, hvilket kan blive taget op ved fremtidigt møde i uddannelsesudvalget. Der findes en taskforce vedr. rotation mellem afdelinger, hvor Trine er involveret. Der afventes en drejebog og indspark fra København. Der har været workshop i DNS regi, og der regnes med at blive afholdt en ny i foråret, således at der afholdes en om året. Der lægges op til at afholdelse skal skifte mellem regionerne. Skal helst ikke ligge oveni A-kurser. Der er gang i en reformering af A-kurserne, der skal sørge for, at alle regler fra Sundhedsstyrelsen bliver overholdt, samt at der skabes en større grad af sammenhæng mellem områderne. Afdelinger tilskyndes til at byde ind og tænke tværfagligt i denne proces.

2 SREGI Erik har været til møde med Bent Hansen, til en snak omkring problematikkerne vedrørende rekruttering indenfor neurologien. Her blev der spurgt til hvordan regionerne kan hjælpe specialet. Der blev udarbejdet et fælles nationalt papir omkring muligheder og handleplan, se bilag 2. Dette papir er dog stadigvæk i proces. 4. Flytning af uddannelsesforløb og oplæg fra DNS, v. Erik a. Håndtering af anmodning om flytning af H-forløb mellem regionerne Diskussion af bilag 3 til VUS b. Se bilag 3 Referat: Henvendelsen fra DNS til de tre Videreuddannelsessekretariater og Danske Regioner blev diskuteret, og problematikken omkring flytninger fra Vest til Øst blev bragt op. Der afventes svar fra Videreuddannelsessekretariaterne og Danske Regioner, men holdningen er, at det skal være mere klart hvordan reglerne er. 5. Opdatering på de nye uddannelsesprogrammer, v. Erik a. Programmerne er sendt til VUS mhp. færdigredigering og godkendelse b. Se bilag 4 A+B+C+D c. Orientering om nye ansvarlige på området i VUS: i. Trine Kirkegaard Petersen: Trine.Kirkegaard.Petersen@stab.rm.dk ii. Rikke Bundgaard: Rikke.Bundgaard@stab.rm.dk Referat: Erik orienterede om status på uddannelsesprogrammerne. De nyeste versioner ligger på Google-drevet, og Erik vil sende link med adgang. Problemer med adgang hertil kan vendes med Erik. Det blev nævnt, at afdelingerne selv skal stå for revidering af uddannelsesprogrammer for I-læger. Der er sendt mail rundt med link til skabeloner for uddannelsesprogrammerne samt forklaring af processen med indmelding af disse. 6. Afdelingernes uddannelsesplaner a. Skal de ændres ud fra programmerne? Referat: Anne nævnte, at der tidligere er blevet snakket om, at I-lægers uddannelsesprogrammer skal indeholde tid på neurofysiologisk afd., for at styrke rekruttering. Da det er afdelingerne selv der står for uddannelsesprogrammerne for I- læger, så kan afdelingerne selv sørge for at dette sker, jf. punkt Status på forskningstræning a. Start og opfølgning på 1 år. Referat: Erik nævnte, at det fremgår af uddannelsesprogrammerne for H-læger, at forskningstræningen startes tidligt i hoveduddannelse, men at det ikke er hans fornemmelse, at dette altid er tilfældet. Derfor kan der med fordel sættes mere system omkring dette, da uddannelseslæger gerne skal i gang så hurtigt som muligt. Det blev også nævnt, at vejledere for forskningstræning har krav på at modtage honorar herfor. Honoraret udbetales såfremt kontrakt for forskningstræning sendes til PKL og herfra videre til Videreuddannelsessekretariatet. Information omkring forskningstræningen kan findes på Videreuddannelsessekretariatets hjemmeside:

3 SREGI Lorenz nævnte muligheden for at samle alle der har gennemført forskningstræningsprojektet til en dag indeholdende f.eks. foredrag eller posters. Dette kunne være ved DNS årsmøde. Anne nævnte at der kan være udfordringer ift. niveau for projekterne, ligesom der praktisk kan være en udfordring i at få alle yngre læger med. Der blev ikke lagt en plan for hvordan en sådan dag kunne struktureres. 8. Uddannelsesforløb a. Der lægges op til en åben diskussion af, hvorvidt vi har de rette forløb indenfor neurologien, eller om der skal tænkes i nye baner Referat: Baggrunden for dette punkt var, at Erik har overvejet hvorvidt H-læger skal forbi Hammel Neurocenter i en eller anden kapacitet. Dette blev der ikke taget stilling til. Lorenz vil gerne have at uddannelsen bliver 4½ eller 5 år, således at der kan være ansættelse på neurointensiv afdeling, da han oplever, at yngre læger ofte har problemer indenfor dette område. Elias nævnte at man kunne kræve at de yngre læger i deres ansættelse på neurokirurgisk afdeling skal have mere tid på neurointensiv afdeling, hvilket der var enighed om er et godt forslag. Det blev diskuteret hvorvidt det er realistisk at man kan uddanne fremtidens neurologer indenfor 4 år, eller om muligheden for at få forlænget uddannelsen til 4,5 eller 5 år på sigt skal tages op. Konklusionen var at vende det i DNS, og høre hvad de andre Videreuddannelsesregioner mener samt at snakke med neurokirugien omkring hvad H-læger i neurologi skal gennemgå i deres ansættelse der. 9. Rekruttering til afdelingerne a. Opdatering fra de enkelte afdelinger og en åben diskussion omkring hvad der kan sættes i gang nu for at styrke rekrutteringen til specialet b. Se bilag 5 - idekatalog Referat: I Aarhus har der været snak om at foretag fokusgruppeinterview med nuværende I- og H-læger for at høre hvorfor de har valgt neurologien og hvad der kan forbedres eller ændres på afdelinger. Ligeledes kan afdelingens ideer vendes med de yngre læger i fokusgrupperne, og herigennem få feedback på hvad der vil være de bedste tiltag. Dette skal være rettet mod de medicinstuderende, og hvordan man får neurologien frem i deres bevidsthed når det kommer til specialevalg. Ligeledes skal det sikre, at der fokuseres de rigtige steder. KBU læger kan der også fokuseres på, således at man sørger for at interesserede KBU-læger føler sig velkomne og får noget ud af besøg på afdelingerne. Lorenz nævnte, at det kan være en mulighed at sænke opfattelsen af kravene til at blive neurolog, da folk kan være bange for at søge ind i specialet pga. en opfattelse af meget høje krav. Aarhus har sat Ph.d studerende til at lave et lumbalpunktur kursus for KBU- og I- læger på andre afdelinger. Der var enighed om at den største udfordring omhandler at få yngre læger ind over dørtærsklen. Viborg har lige nu tre yngre læger der afventer start på KBU, alle tre ansat for seks måneder. Aalborg har seks studentervikarer.

4 SREGI Erik nævnte at Herlev er blevet selvrekrutterende gennem et rigtig godt uddannelsesmiljø, hvorfor Erik vil vide om afdelingerne kan gøre det bedre ift. at give karrierevejledning til de studentervikarer der kommer på afdelingerne, og derigennem give de yngre læger mere klarhed over vejen til at komme videre i deres uddannelse og gøre dem endnu gladere for deres ophold på afdelingen. Opsummerende kan det siges at der er flere gode ting i gang, og vil Erik sende materiale ud om karrierevejledning til afdelingerne. 10. Opfølgning på forårets kursus i neurologi for KBU- og I-læger, v. Trine og Boris a. Evaluering og idegenerering til fremtidige møder. Hvad er behovet? Referat: Trine orienterede omkring dagskurset, der var arrangeret af en I-læge. Der var deltagelse af KBU- og I-læger samt en hel del studerende, i alt 30 til 40 deltagere. Kurset løb fra kl til 18.30, og foregik i deltagernes fritid. Mødet kan gentages årligt, alt efter behov. Deltagerne var meget tilfredse med relevansen af emnet og kurset. Fremadrettet kan der arbejdes med bedre kommunikation ud i hele Videreuddannelsesregionen samt bedre reklamering af kurset. Elias nævnte muligheden for at Viborg og Vest kan afholde noget lignende fælles, ligesom at Aalborg afholder deres eget kursus. Lorenz nævnte muligheden for at koordinere alle kurserne på tværs, således at alle yngre læger ved hvornår der afholdes kurser rundt omkring i Videreuddannelsesregionen, samt at kurserne afholdes på forskellige tider af året. Aarhus afholder kurset om foråret, Aalborg to gange om året mens Viborg og Vest sammen afholder et kursus om efteråret. Målgruppen er KBU- og I-læger. 11. Opfølgning og evaluering af kurset for I-læger a. Deltagere og afvikling, fremtidige kurser b. Se bilag 6 Referat: Kommende møder blev gennemgået, og det blev nævnt at afdelingerne skal sørge for at gøre det muligt for I-lægerne at deltage. Der er enighed om at studentervikarer også kan deltage, ligesom en tysk KBU-læge fra Aalborg kan deltage. Erik spurgte til datoer for 2016, og der er enighed om at køre det ligesom det er gjort i Erik vil udarbejde et nyt program. 12. Uddannelsesseminar maj 2015 for UAO i neurologi a. Åben diskussion vedrørende opfølgning og idegenerering for fremtidige kurser Referat: Baggrund: Seminaret skal ses som et forum for de uddannelsesansvarlige på landsplan. Planen er et årligt møde, gerne i foråret. Udgangspunktet er et fokus på kompetencevurdering, for at sikre ensartethed ifm. hvad der kræves når de yngre læger skal opnå deres kompetencer.

5 SREGI Fremtidigt er inspiration stadigvæk vigtigt, samt tid til at snakke sammen med de andre uddannelsesansvarlige. Der blev givet udtryk for, at der ikke er brug for flere regler, men at det vigtigste er udveksling af ideer, samt at gøre hvordan uddannelse foregår på de forskellige afdelinger. Feedback i praksis blev nævnt som et eksempel på noget der kan arbejdes med. Uhensigtsmæssige forløb er også et emne der fylder, og som kan være relevant at snakke om. Elias mener at de uddannelsesansvarlige skal være bedre og mere skarpe ift. de læger der er bagud eller ikke udvikler sig tilstrækkeligt indenfor specialet. Der var enighed om at det er en god ide at seminaret holdes centralt i DNS regi, men at det godt kan flytte rundt geografisk. 13. Elektronisk logbog og evalueringsmetoder Referat: Der afventes ny målbeskrivelse førend der kan ske overgang til elektronisk logbog. 14. Rehabilitering i neurologisk speciallægeuddannelse i Region Nord, v. Trine Referat: Dette blev behandlet tidligere på mødet, under punkt Nyt fra VUS, v. Rasmus a. Indberetning til Sundhedsstyrelsen om besatte og ubesatte I- og H-forløb er vedlagt. Se bilag 7. b. På Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 5. marts 2015 blev der godkendt et nyt administrationsnotat for Håndtering af fleksibilitet i antal I-stillinger i Videreuddannelsesregion Nord. Notat gennemgår hvornår det er muligt for et ansættelsessted at få ekstra I-stillinger. Se bilag c. Der er i november 2014 udkommet et notat vedrørende status på generelle kurser i den lægelige videreuddannelse. Se bilag 10. Referat: Der blev informeret om de ovenstående punkter. 16. Afdelingerne rundt a. Vejledere b. Yngre læger c. Tiltag i afdelingerne d. Undervisning e. Vejledning Referat: Vest: Søren er ny uddannelsesansvarlig overlæge, med tæt samarbejde med Birgitte, UKYL samt sekretær. Vil gerne have mere system i møderne med vejledere. Mangler I- og H-læger fra psykiatrien. Fik inspiration fra Rigshospitalet mht. møde onsdag morgen i klinikken for de yngre læger. Løbende mulighed for supervision ved ambulatorieundersøgelser, da der er brug for mere supervision. Har også et projekt i gang i forbindelse hermed. Trine vil gerne høre mere herom, når projektet er færdigt. For tredje år har man studerende på 10. semester, og man oplever at flere kommer tilbage og får vikariater.

6 SREGI Aarhus neurofysiologisk: Inspektorbesøg i november. Skæv fordeling af H-læger, men bliver bedre indenfor den nærmeste fremtid. Har aftale om undervisning sammen med neurologisk afdeling, og der efterspørges mere fokus på de yngre læger. Aalborg: Får en tysk KBU-læge, der bliver ansat som studentervikar. Har fået ansat tre nye afdelingslæger. I-læge stopper og tager til USA. Læge fra Ukraine ansat som I-læge. Har haft dalende evalueringer siden udvidelse af apopleksi, hvilket der er blevet arbejdet med. Har udfordringer med at få besat vagtplanerne. For at rekruttere flere vil der blive fokuseret på de medicinske specialer, herunder at tilbyde disse ophold indenfor neurologien. Ny ledende overlæge, Poul Mogensen pr. 1. oktober. Har haft en del diskussion omring udredningsgarantien, og det er blevet bestemt, at der skal ses patienter under morgenkonferencer. Dette arbejdes der på at ændre, således at det ikke går ud over uddannelse. Aarhus: Arbejder med arbejdsmiljø, og oplever at de yngre læger er glade for at være på afdelingen. Har udfordringer ift. den mængde tid der er til supervision i ambulatorierne. Vil i oktober have en prøvehandling, der måske kan hjælpe til at forbedre supervisionen. Arbejder meget med fleksibilitet i afdelingen. De yngre læger og UKYL er har arbejdet med feedback over mail, hvilket lige er sat i gang. Yngre læger arbejder på en app, der gerne skal erstatte en mængde informationsmateriale. Skifter UKYL og undervisningsansvarlig yngre læge. Har fem I-læger, som har været svære at ansætte. Indenfor det sidste år har der været fire tilfælde af uhensigtsmæssige forløb, og man har lært en del omkring håndteringen af sådanne situationer. Aalborg Neurofysiologisk: Regner med ansættelse af ny speciallæge senere på året. Konferencer kører ikke så godt, der mangler deltagere. Har for det meste én yngre læge af gangen. Midt: Har haft et enkelt uhensigtsmæssigt forløb. Er i gang med at udvikle en ordning med dagens patient, som de yngre læger virker til at finde interessant. Har tre lægevikarer ansat og har udpeget en ny UKYL. Yngre læger har haft et møde, og der afventes feedback heraf engang i september. Er ved at uddelegere hvem der skal godkende hvilke kompetencer, således at de enkelte vejledere bliver mere skarpe. Vil gerne indføre at speciallæger skal undervise på givne tidspunkter, og håber på det kan blive fast fra Ideen med kompetencetavle fungerer godt. 17. Fremtidige opgaver i uddannelsesudvalget ud fra kommissorium a. Diskussion af opgaverne som uddannelsesudvalget skal varetage, med udgangspunkt i kommissoriet for specialespecifikke uddannelsesudvalg. Herunder eventuelle nye ønsker til tiltag b. Se bilag 11 Referat: Der blev ikke tilkendegivet ønsker om nye tiltag. 18. Planlægning af fremtidige møder og indhold a. VUS anbefaler 2 til 4 møder årligt Referat: Der er tilfredshed med to møder om året som udgangspunkt. 19. Dato for næste møde Referat: Tirsdag d. 11. februar 2016 i Viborg Elias står for lokaler.

7 SREGI 20. Eventuelt Referat: Birgitte spurgte hvilke andre specialer som afdelinger har fokuserede ophold fra. Det blev diskuteret hvordan afdelingerne strukturerer disse fokuserede ophold. Fremtidige møder: Tidsplan for ansættelsessamtaler (Bilag 12) BEMÆRK Dagsorden og referat sendes ligeledes til de uddannelseskoordinerende overlæger i Region Midtjylland samt Team Lægelig Videreuddannelse, Region Nordjylland

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i neurologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 12. januar 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-113-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i neurologi Tirsdag den

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i Neurologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 23.2.2015 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-113-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i Neurologi Mandag den 23.

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i klinisk mikrobiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. september 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-8-15 Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Mikrobiologi

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 12.6.2017 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Torsdag den 8. juni 2017 kl. 13.00-15.00

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-Mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Børne- og

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15 SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Klinisk Biokemi Dato Sagsnummer 17-04-2015 1-30-72-26-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Biokemi Onsdag den 16. april 2015, kl. 13.00-15.00 Det gamle

Læs mere

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH

Referat af møde i UDDU 2012.09.07 2/5. Andreas Balslev-Clausen 2012.09.08 Patienthotellet OUH Referat af møde i UDDU 2012.09.07 1/5 Andreas 2012.09.08 Patienthotellet OUH 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden kunne godkendes. Naja Bjørslev og Thomas Lind har desværre måttet melde forfald. har

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget i Kirurgi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 7. marts 2015 Dorthe Koed Pedersen dorthe.k.pedersen@stab.rm.dk

Læs mere

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes.

Vibeke gjorde opmærksom på vigtigheden af en afklaring af skalaen og ud fra hvilket niveau, der bedømmes. Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE trkpee@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen kascla@rm.dk 21440397 1-30-72-141-15

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 1. februar 2017 Maja Bertz

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 1. februar 2017 Maja Bertz SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i intern medicin: kardiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 1. februar 2017 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk 1-30-72-92-15 Til stede: Referat Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 21. november 2016 Sanne S. Christensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 21. november 2016 Sanne S. Christensen SREGI SSEKR Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. november 2016 Sanne S. Christensen saecri@rm.dk Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i pædiatri Tirsdag den 29. november 2016 kl. 13.00-15.00 OBS: Mødet

Læs mere

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i intern medicin: infektionsmedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 30. november 2016 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk 1-30-72-93-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i IM: Kardiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 14. april 2016 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk Referat Uddannelsesudvalgsmøde i IM: Kardiologi Torsdag den 14. april 2016 kl. 14.00-16.00

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB kanorb@rm.dk Referat til Patologisk

Læs mere

Referat. fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00 i Mødelokale C2, Regionshuset Viborg

Referat. fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00 i Mødelokale C2, Regionshuset Viborg Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet 17. november 2017 /THBIRK Referat fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET IDEREUDDANNELSESSEKR Til medlemmer af URSARN Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 23. april 2015 Stine W. Bukdahl Stine.whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-74-15 Referat fra møde i Uddannelsesudvalgsmøde i Anæstesi

Læs mere

Forskningstræning i speciallægeuddannelsen i Neurologi i Region Syd

Forskningstræning i speciallægeuddannelsen i Neurologi i Region Syd Forskningstræning i speciallægeuddannelsen i Neurologi i Region Syd Formål: Forskningstræningen skal bidrage til at opbygge og styrke kompetencer til, at speciallægen selvstændigt kan opsøge, vurdere og

Læs mere

1) Godkendelse af dagsorden. Ingen bemærkninger. 2) Godkendelse af referat fra sidste møde. Bilag 1: Referat fra mødet 23.

1) Godkendelse af dagsorden. Ingen bemærkninger. 2) Godkendelse af referat fra sidste møde. Bilag 1: Referat fra mødet 23. Afdeling: Afdelingen for Kvalitet og Forskning/MTV Udarbejdet af: Christine Dichmann Sagsnr.: 07/24879 E-mail: christine.dichmann@rsyd.dk Dato: Telefon: 2115 8523 Referat Møde: Rådet for lægelig videreuddannelse

Læs mere

Forum: Tutoraftenmøder Nord og Syd Tid: 29. september og 19. oktober 2015 Referat: Helge Madsen og KU. Dagsorden / referat:

Forum: Tutoraftenmøder Nord og Syd Tid: 29. september og 19. oktober 2015 Referat: Helge Madsen og KU. Dagsorden / referat: Forum: Tutoraftenmøder Nord og Syd Tid: 29. september og 19. oktober 2015 Referat: Helge Madsen og KU Dagsorden / referat: 1) Velkomst og præsentation af fremmødte PUK Helge Madsen, Korsør bød velkommen,

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale Region Midtjylland HR 26. juni 2018 /SAECRI Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale 31 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Indledning

Læs mere

! 25. marts 2008 Dorte Qvesel Dorte.qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-102-07

! 25. marts 2008 Dorte Qvesel Dorte.qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-102-07 Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord! 25. marts 2008 Dorte Qvesel Dorte.qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-102-07 Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNE. Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 9. juni 2015 Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNE. Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 9. juni 2015 Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm. DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNE IDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget for Psykiatri Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 9. juni 2015 Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.dk

Læs mere

Uddannelsesprogram. Den Kliniske Basisuddannelse. Afdeling, hospital / Afdeling, hospital el. Almen praksis. Målbeskrivelse årstal

Uddannelsesprogram. Den Kliniske Basisuddannelse. Afdeling, hospital / Afdeling, hospital el. Almen praksis. Målbeskrivelse årstal Uddannelsesprogram Den Kliniske Basisuddannelse Afdeling, hospital / Afdeling, hospital el. Almen praksis Målbeskrivelse årstal Godkendt xx.xx.xxxx af DRRLV (udfyldes af VUS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Afdelingsnavn. Besøgsdato 31-10-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer.

Inspektorrapport. Temaer. Afdelingsnavn. Besøgsdato 31-10-2014. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002330 Afdelingsnavn FAM Hospitalsnavn Sydvestsjysk sygehus Besøgsdato 31-10-2014 Temaer Introduktion

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedrørende funktionsbeskrivelse for vejledere Det Regionale Videreuddannelsesråd, Region Nord

Rapport fra arbejdsgruppen vedrørende funktionsbeskrivelse for vejledere Det Regionale Videreuddannelsesråd, Region Nord Dato Journalnr. Sagsbehandler e-mail Tlf.nr. 3. april 2003 2-15-3-3-03 Jan Greve jag@ag.aaa.dk 8944 6410 Rapport fra arbejdsgruppen vedrørende funktionsbeskrivelse for vejledere Det Regionale Videreuddannelsesråd,

Læs mere

Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning

Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning Bente Sørensen Temadag for uddannelse OUH 2014 Hvorfor skal der laves uddannelsesplan? Den pregraduate uddannelse er afkortet Turnus (18 måneder) er

Læs mere

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt Referat fra møde i URSARN, torsdag d. 9. februar kl. 9.00 til 15.00 på Patienthotellet, Regionshospitalet Randers, mødelokale 4. 9.februar Charlotte B. Hansen Charlotte.b.hansen@stab.rm.dk Dagsorden: 1.

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i IM Reumatologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 20.april 2016 Trine Kirkegaard TRKPEE@rm.dk 1-30-72-100-15 Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde i IM reumatologi mandag den 11. april

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i infektionsmedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 15. maj 2017 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk 1-30-72-93-15 Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i IM: infektionsmedicin Onsdag den

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 26.januar 2016

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 26.januar 2016 SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i Intern Medicin (IM): Reumatologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 26.januar 2016 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-100-15 Uddannelsesudvalgsmøde i IM: Reumatologi

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 06.jan 216

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 06.jan 216 SREGI SSEKR IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Intern Medicin (IM): Lungemedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 06.jan 216 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-97-15 Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Er du brainy? Oplysninger til yngre læger og studerende om uddannelsen til speciallæge i neurologi i Region Syddanmark

Er du brainy? Oplysninger til yngre læger og studerende om uddannelsen til speciallæge i neurologi i Region Syddanmark Speciallæge i neurologi Er du brainy? Oplysninger til yngre læger og studerende om uddannelsen til speciallæge i neurologi i Region Syddanmark www.regionsyddanmark.dk 2 Speciallæge i neurologi Er det noget

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i IM: reumatologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 18.03.2015 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-100-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i IM:

Læs mere

Referat. til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg. 4. oktober 2017 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24

Referat. til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg. 4. oktober 2017 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24 20. oktober 2017 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Velkomst og godkendelse af dagsorden v/ Christian Høyer

Læs mere

PROGRAM. Ny ansøgningsprocedure i Hoveduddannelsen Vurderingsskema i Introuddannelsen udfyldes af tutor

PROGRAM. Ny ansøgningsprocedure i Hoveduddannelsen Vurderingsskema i Introuddannelsen udfyldes af tutor FYRAFTENSMØDE FOR TUTORER Herning PROGRAM Præsentation af de nye hoveder og deres funktioner Praksisreservelægekoordinator Jesper Thorøe. Praksiskonsulent for yngre almenmedicinere: Jørgen Buch og Dynamu

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Intern medicin: Endokrinologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 20.januar 2016 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-98-15 Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital

Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Kommissorium for lægelige videreuddannelsesråd Aarhus Universitetshospital Formål Det lægelige videreuddannelsesråd arbejder for at fremme udvikling af kvalitet og effektivitet i lægelig videreuddannelse

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Til medlemmer af URSARN Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 15. december 2014 Stine W. Bukdahl Stine.whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-59-10 Referat fra uddannelsesudvalgsmøde i Anæstesi URSARN Torsdag den

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T BILAG NR 7-15 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 11. marts 2015 kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Vicedirektør

Læs mere

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager

Introduktionen har begrænset værdi for YL. Har begrænset værdi for YL. Ikke alle har personlige uddannelses-planer. Enkelte yngre læger deltager Rapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Specificering af Rating scale Holstebro neurologisk

Læs mere

Uddannelsesprogram Logbog for hoveduddannelsen i Psykiatri H-bogen

Uddannelsesprogram Logbog for hoveduddannelsen i Psykiatri H-bogen Uddannelsesprogram Logbog for hoveduddannelsen i Psykiatri H-bogen Uddannelsesansvarlige overlæger i Region Nord Ulla Bartels 11-02-04 af H-forløb uddannelsesprogrammer\hoveduddannelse psyk H-bogen.doc

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5. december kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Vicedirektør Kjeld

Læs mere

Referat Patientinddragelsesudvalget

Referat Patientinddragelsesudvalget Patientinddragelsesudvalget Sagsnummer 2013-010892 Referat Patientinddragelsesudvalget 22. januar 2016 kl. 10.00-12.30 i mødelokale B, Regionshuset Mødedeltagere Torben Andersen, Ældrerådene i Region Nordjylland

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER Referat til Kirurgi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE 2019 Referat til Urologi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i Intern medicin: Lungemedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 19.01.2015 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-166-11 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i Intern medicin: Lungemedicin

Læs mere

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd Udarbejdet af Jørn A. Sollid Uddannelsesansvarlig overlæge Aalborg, Januar 2004 1. Indledning...2

Læs mere

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI Formål og værdier VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI FRIVILLIGSTRATEGI 3 trin Udarbejdelse af en frivilligstrategi kan hjælpe jer med at finde frem til, hvordan I vil arbejde med frivillige i jeres forening/aftenskole,

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 07.06. 2011 Hotel Ascot København. Michael Brix kom senere, da han havde undervist i Århus.

Andreas Balslev-Clausen 07.06. 2011 Hotel Ascot København. Michael Brix kom senere, da han havde undervist i Århus. Referat af møde i UDDU 01.06.2011 1/5 07.06. 2011 Hotel Ascot København 1.0 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendes. Michael Brix kom senere, da han havde undervist i Århus. 2.0 Godkendelse af referat

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 02-06-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 02-06-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001817 Afdelingsnavn Nuklearmedicinsk afdeling Hospitalsnavn Hospitalsenheden Vest Besøgsdato 02-06-2015

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget i Kirurgi Dato Sagsnr. 19. september 2014 1-30-72-27-10 Referat af møde i det specialespecifikke uddannelsesudvalg

Læs mere

Videreuddannelsesregion Nord. Referat. Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal

Videreuddannelsesregion Nord. Referat. Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal Videreuddannelsesregion Nord Refer Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkomst og godkendelse af dagsorden 1 2 Nyt

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus

Andreas Balslev-Clausen 15.02.2011 Hotel Sixtus Referat bestyrelsesmøde i UDDU 20.01.2011 1/5 1.0 Godkendelse af dagsorden Tre punkter blev tilføjet 6. Fremtidig mødestruktur mellem DOS og UDDU 12. UEMS /EBOT eksamen. Udvælgelse af eksaminatorer. 14.

Læs mere

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt,

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Onsdag d.10.4,2013 Mødested: Patienthotellet, Kl.9-15 Mødelokalet på 7. Lille Mikkelsgade 2 8800 Viborg. Referent: Ann-.Birgitte Ordstyrer: Liselotte Tilstede:

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002205 Afdelingsnavn Børne- og ungdomsafdelingen Hospitalsnavn Nykøbing Falster Besøgsdato 28-10-2014

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 11. juli KANORB. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 11. juli KANORB. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 11. juli KANORB Referat til Kirurgi - uddannelsesudvalg

Læs mere

ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 11.4.2016 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Fredag den 1. april

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Nord den 11. december 2017 Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr.

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Nord den 11. december 2017 Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr.

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Godkendt den xx.xx.xxxx af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 1 Indhold Generelt om uddannelsesprogrammer...3 Praktisk udarbejdelse af uddannelsesprogrammer...4

Læs mere

Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest

Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest Side 1 af 6 Velkommen til dataopsamling om den lægelige videreuddannelse i 2017 i Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest ønsker med denne undersøgelse at skabe et overblik over forskellige emner inden

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Velkommen NORD 10. Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Videreuddannelsesregion Nord

Velkommen NORD 10. Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Videreuddannelsesregion Nord Velkommen NORD 10 Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Videreuddannelsesregion Nord Fra Novice til Ekspert Program 01-06-2016 Undervisere: Kursusleder, alment praktiserende læge Marianne Vedsted

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Januar 2015 Karen Norberg Karen.norberg@hotmail.com

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens REFERAT Uddannelsesudvalg Mødetidspunkt: Mandag den 10. juni 2013 kl. 12:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø Frokost i Atriet - herefter møde

Læs mere

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 5.1 Lokalbestyrelser 5.1.1 SLS-Bornholm 5.1.2 SLS-DST 5.1.3 SLS-Esbjerg 5.1.4 SLS-Hillerød 5.1.5 SLS-Hjørring 5.1.6 SLS-Holstebro 5.1.7

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Køge Sygehus Akutafdelingen 13.

Læs mere

6. juli 2017 /THOCHT. Referat

6. juli 2017 /THOCHT. Referat 6. juli 2017 /THOCHT Refer til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 15. juni 2017 kl. 13:30 i Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade, bygning 15A, kælderen, receptionslokalet Indholdsfortegnelse

Læs mere

ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer 21. maj 2015 Stine W. Bukdahl

ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer 21. maj 2015 Stine W. Bukdahl SREGIO SSEKR Til medlemmer af URSARN Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. maj 2015 Stine W. Bukdahl Stine.whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-74-15 Referat fra Uddannelsesudvalgsmøde i Anæstesi - URSARN

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

BLA Husudvalg 1. møde 17. august 2011 kl.10.00-12.00

BLA Husudvalg 1. møde 17. august 2011 kl.10.00-12.00 BLA Husudvalg 1. møde 17. august 2011 kl.10.00-12.00 Referat Referent: Lenda Ballum Deltagerkreds: EVU Janne Andersen IT-Afdelingen Christian Wang (afbud)/leila Pe - dersen Bibliotek Pernille Kamuk University

Læs mere

Neurofysiologi-assistenter

Neurofysiologi-assistenter Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Vejledning om forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning om forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Juni 2012 Dorte Guldbrand Dorte.g.nielsen@stab.rm.dk 1-30-72-93-12 Vejledning om forskningstræning i speciallægeuddannelsen Videreuddannelsesregion Nord Indledning Denne

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Arbejdsmedicin. Vejle Sygehus, d. 15. november 2002.

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Arbejdsmedicin. Vejle Sygehus, d. 15. november 2002. Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Arbejdsmedicin Vejle Sygehus, d. 15. november 2002. Til stede: Niels Ebbehøj, David Sherson, Jane Frølund Thomsen, Sigve Christensen, Per Sabro, Gert Thomsen,

Læs mere

www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger

www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger INDHOLD Generel introduktion til den lægelige videreuddannelse Nøglebegreber Kurser - Obligatoriske

Læs mere

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU september 2015 25.09.15 1. Referent: Udfærdiget dato : Mødested

Emne: Dato for møde: Side. Dagsorden til møde i UDDU september 2015 25.09.15 1. Referent: Udfærdiget dato : Mødested Dagsorden til møde i UDDU september 2015 25.09.15 1 1.0 Formalia a. Valg af dirigent (10.00-10.01) Søren Kold b. Valg af referent (10.01-10.02) c. Godkendelse af dagsordenen (10.02-10.05) d. Godkendelse

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Hillerød Hospital Anæstesiologisk

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord Bilag 4.2 Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord 1. Indledning Indstillingen er udfærdiget af Postgraduat klinisk lektor Michael

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. Dato Sagsbehandler Sagsnr. 16. december 2014 Karen Norberg

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 16. december 2014 Karen Norberg DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNELSESREGION DDANNELSESREGION NORD Det specialespecifikke Uddannelsesudvalg for Radiologi Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 16. december

Læs mere

Speciallægeuddannelsen i klinisk biokemi i Region Nord

Speciallægeuddannelsen i klinisk biokemi i Region Nord Århus, 10. januar 2004 EN/lmn specialludd04.doc Speciallægeuddannelsen i klinisk biokemi i Region Nord Faglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelse 1. Indledning Indstillingen omhandler det

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. 3. juli 2018 Sanne Steenfeldt Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 3. juli 2018 Sanne Steenfeldt Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariet Do Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 3. juli 2018 Sanne Steenfeldt saecri@rm.dk 1-30-72-101-15 Refer Pædiri

Læs mere