Sælges fra lørdag. Kun! 59,- Marstal Tlf Se flere gode tilbud her i avisen. Før 599,00. Nu Portia slips Uanset førpris

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sælges fra lørdag. Kun! 59,- Marstal Tlf. 62 53 17 80. Se flere gode tilbud her i avisen. Før 599,00. Nu... 300 00. Portia slips Uanset førpris"

Transkript

1 Til samtlige husstande, kontorer og butikker Advokatfirmaet Gottschau, Knudsen & Guldbrandt A/S Kontoret holder LUKKET torsdag den 7. maj på grund af kursus I hastende tilfælde kan Svendborgkontoret kontaktes indtil kl på tlf Ærø Ugeavis - Tirsdag den 5. maj Nr årg. Ærø Afdeling: Vråvejen 2 Ærøskøbing Tlf Du er vel også forsikret i øens eget forsikringsselskab? BOOK ET MØDE Statene Kage til Mors Dag Sælges fra lørdag Kun! 59,- Lukket torsdag d. 7. maj ærørøgeri.dk Nyrøget - alle ugens dage kl Tlf Se flere gode tilbud her i avisen Ærøskøbing Røgeri Havnen års Jubilæum Den store opbakning fra vore mange trofaste kunder har gjort at forretningen kan fejre 100 ÅRS JUBILÆUM ONSDAG d. 6. MAJ 2015 Det vil vi fejre med mange fantastiske jubilæumstilbud onsdag - torsdag - fredag - lørdag: 20% RABAT på alle ikke i forvejen nedsatte varer (dog ikke Triumph, JBS, Kansas, Decoy) Selected Homme Nevada strik. 4 farver. Før 299,95 Ta 2 for Roberto T-shirt Før 130,00 Nu Kansas busseronne Str. S-XXXXL Før 525,00 Nu Jørli bluse m/dyreprint. Før 599,00 Nu KT herrestrømpe Skovhuus strik Loft Pedersen 1 par 60,00 3 par modeller. Dunjakke Decoy thights 40 denier. Blå eller sort. Før 70,00 Nu Sunwill bukser Sand eller oliven. Før 799,00 Nu Bosweel skjorte Før op til 549,00 Nu Før 599,00 Nu Portia slips Uanset førpris Nu Våga armbånd Flere forskellige. Før op til 299,00 Nu House of Soul T-shirts Før 299,00 Nu Vendbar, kort. Coralrød, sand. Før 1499,00 Nu Deltag i konkurrencen VIND ET MINI-CRUISE Se annoncen side 4 Dagen igennem vil der blive serveret kransekage og et lille glas. Hele den gamle besætning er mødt op for at festligholde dagen. CHR. H. v/ Hanne Kromann Kirkestræde Tlf

2 2 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 Gudstjenester Konfirmation i Jagt på Malermester Jan Petersen Søndag d. 10. maj Søby Kirke sommerbukken Dortheadalsvej søndag efter påske Sprøjtespartel - spartelanlæg Søby kirke kl Søndag d. 10. maj kl Lørdag d. 16. maj er der en Udendørs facademaling Haugaard Siw Groth Falkenberg, hel del danskere, som står Opsætning af væv Konfirmation Græsvængevej 37. op lidt tidligere end sædvanligt. Tapetarbejde Tranderup kirke kl Caroline Groth Jørgensen, Dekoration og skiltemaler Ligaard Søndervejen 6. Sommerjagten på råbukken går nemlig ind d. 16. Salg af Dyrups produkter Ærøskøbing kirke kl Daniel Larsen, Uforpligtende tilbud Sørensen maj, så derfor skal rigtig Søbakkevej 28. Udlejning af lift Rise kirke kl mange jægere traditionen Chamila Alberte Elita Ligaard tro meget tidligt ud af fjerene den dag. Pedersen, Tlf kirke kl Havnevejen 9. Sørensen Bukken - altså rådyrhannen - må jages frem til d. Liv Flintholm Sørensen, FAGLÆRTE MALERSVENDE Ommel kirke kl Skovby Skolevej 4. Møller-Nielsen 15. juli. Herefter er råbukken fredet, indtil efterårs- Ida Nørmark Olsen, Konfirmation Nørrevejen 5. jagten på rådyrene star ter 1. Ludvig Baier Larsen, oktober Nørrevejen 4. Ring til Ærø Olie og bestil Få olie på den lokale måde Ærø Olie har et stort, lokalt lager på Ærø og lokale chauffører med egen tankbil, som leverer nemt og hurtigt fra dag til dag. For eksempel smøremidler, diesel- og fyringsolie fra OK. ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD TLF LÆGEVAGTEN TLF Sølvbryllup Birte og Dennis Carstensen, Leby Landevej 4, Søby kan søndag den 10. maj fejre deres sølvbryllup. Færgeaflysning I forbindelse med Søfartsstyrelsens hovedsyn på M/F er der aflyst på tu ren med afgang fra Ærøs købing kl og afgang fra Svendborg kl Af lys ningen gælder onsdag den 6. maj. Regnmængden I faldt der i april måned 21,7 mm regn imod 49,4 mm regn sidste år samme tid og sted. --- I Søby faldt der i april måned 31 mm regn. Konfirmation i Kirke Kr. Himmelfarts dag den 14. maj kl Mikkel Galatius Ommelsvejen 32. Sarah Aviaja Ejsing Ørsnæs Vinkelstræde 24. Kristine Cecilie Stærke, Ommelvejen 28. Martin Thomsen, Kirkestræde 43. Mette Nymann Kristensen, Møllevejen 70. Uiloq Thorsen, Vinkelstræde 7. Nichlas Holm Svarer, Ommelsvejen 36. Sebastian Marius Thrue, Vesterskovsvej 25. Mikkel Møller Hansen, Rolighedsvej 13. Asger Nørgaard, Teglgade 39. Alexander Rod Jensen, Søvænget 3. Lea Eigaard Hansen, Primulavej 4. Emil Boye Alfastsen, Ronæsvej 21. Rikke Boye Kromann, Enighedsstræde 2. Maja Louise Nedergaard Rasmussen, Egehovedvej 3. Emilie Rueskov Nielsen, Klausenskovvej 1. Johan Kildegaard Andersen, Ommelsvejen 17. Sille de Magos Holst, Knasterbjergvej 10. ÆRØ UGEAVIS Møllevejen Tlf Konfirmation i Ommel Kirke Søndag d. 10. maj kl Kenni Flindt Andersen, Kirkevejen 61A. Mikkel Fomsgaard Larsen, Pilegårdene 3. Asger Jonge Kærvej 1. Stilken er ikke kun til pynt Når man er i festligt lag, og der serveres vin og andre drikke i glas med stilk, holder man naturligvis fast om stilken, når der skåles. Dermed undgår man nemlig at sætte fedtede fingre på glasset. Rengøring udføres på Ærø både for private og erhverv. Hurtigt og effektivt til en rimelig pris. Hv/ Rama og Ruth Smedevejen Ærøskøbing Tlf.: Mobil: R Rengøring og Haveservice RING OG FÅ ET TILBUD ÆRØ KOMMUNE informerer Velkomstmøde for nye borgere! Ærø Kommune inviterer nye borgere til velkomstmøde torsdag den 21. maj 2015 kl til Tilbagemelding hurtigst muligt på tlf eller senest mandag den 18. maj BORGMESTER Jørgen Otto Jørgensen Den 15. maj 2015 (fredag efter Kr. Himmelfartsdag) Rådhuset, Borgerservice, Ældre- og sundhedskontoret og Job- og Voksencenteret holder lukket for alle ekspeditioner hele dagen. SEKRETARIATET 5 nye områder overgår pr. 1. maj 2015 til Udbetaling Danmark Fra den 1. maj er det ikke længere er kommunerne, men Udbetaling Danmark, som står for: Efterlevelseshjælp Delpension Begravelseshjælp Fleksydelse Internationale sygesikringsopgaver (f.eks. det blå EU-sygesikringskort). Al henvendelse vedrørende ovenstående rettes efter 1. maj 2015 til Udbetaling Danmark. Læs mere på BORGERSERVICE Pulje til internationalt samarbejde Kommunalbestyrelsen har afsat et mindre beløb til støtte for internationalt samarbejde. Der kan søges op til kr. pr. arrangement. Nærmere beskrivelse og ansøgningsskema ligger på Ærø Kommunes hjemmeside under kultur og fritid. KULTURAFDELINGEN Så er tilmeldingen åben for musikundervisning i sæsonen 2015/16 Viften, som Ærø Musikskole indgår i, har nu åbnet for tilmelding og gentilmelding til næste sæson. Tilmeldingen foregår på nettet, og man klikker sig ind via hvor man også kan se alt om de forskellige instrumenter, lærere, priser m.v. Sidste frist for tilmelding er 1. juni. Brochuren for næste sæson er delt ud til alle skole - elever, men kan også downloades på hjemmesiden, og hentes i Borgerservice. Er der spørgsmål, eller driller nettet, så kontakt Viften på VIFTEN Har du lyst og overskud til at glæde andre? På Ældrecenter søger vi frivillige, som i sommerhalvåret har lyst til at gå en tur med vores beboere. Det foregår hver/hver anden tirsdag fra kl. 14, hvor frivillige og beboere drager afsted i samlet flok og har kaffen med. Du kan også, når vejret er til det, tage en beboer med på en gåtur eller en cykeltur. Vi har 2-personers cykler med hjælpemotor og beboere, som vil elske det. Ser du mere dig selv som chauffør eller medhjælper til bilture i vores beboerbus, hører vi også gerne fra dig. Der kræves kun almindeligt kørekort. Har dette fanget din interesse, er du meget velkommen til at kontakte vores aktivitetsmedarbejder Helle Søndermark på tlf eller leder Anette Sørensen på tlf Du kan også læse mere på Ældre- og Sundhedsområdets hjemmeside ÆLDRE- OG SUNDHEDSOMRÅDET Telefon Telefax Mail: kontonr

3 TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 ÆRØ UGEAVIS 3 ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD TLF ÅBEN: Søndag d. 10. maj kl Mors Dag 10. maj BESTIL I GOD TID... Sonjas Blomster Lilletorv - Ærøskøbing Stor musikoplevelse den 9. maj Det er ikke så tit at Ærø lægger rammer til kendte danske musiknavne udenfor festivaltiden. Lørdag den 9. maj er det anderledes: Ivan Pedersen, kendt fra Laban og Backseat, kommer til øen Der er lagt i ovnen til en gevaldig festaften for mu sikelskere med hang til en god fest. Lørdag den 9. maj kl slår vi dørene op for en af årets helt store fester på Det Gamle Værft i Ærøskøbing. Bartendere i festhumør Denne smukke majaften ved havnen må du ikke gå glip af: Den fantastiske stemning bliver bl.a. leveret af veloplagte bartendere, der skænker drinks og kø ligt, lokalt Rise øl fra fad i takt til musikken, der med garanti vil få det til at rykke i dansebenene. Country og cowboystemning Ivan Pedersen, som de fleste kender fra en lang og solid karriere på den danske musikscene, spiller sammen med bandet Fistful of Dol lars, der er kendt og elsket for at levere solid country med humor og dygtighed. Her skal ikke danses i takt på lige linje; her bliver klassisk cowboystemning, hvor der må hujes, trampes og skåles på ægte saloon-manér. Ærø varmer op Men før vi åbner for aftenens hovednummer, der får Stetson-hattene til at hoppe, introducerer vi Ærøs eget nye band, De Glade Lokale, som vil sørge for at varme godt op under festgryden. Bandet har Yuki Badino i forgrunden, stilsikkert ak kom pagneret af Peder»Mu rer«, Carsten»Post«, Gun nar Schmidt, Christian Fuglsang og Peder»Bif«Søren sen. Ægte cowboyføde Undervejs vil der være ægte cowboyføde til de sultne. Vi serverer Ærøs bedste chili con carne med godt brød, så man føler sig hensat til lejrbålet på prærien, og hvis du afleverer din adgangsbillet i baren, sørger vores bartendere for, at du får en gratis velkomstdrink. Vi håber at se rigtig man ge feststemte ærøboer på denne fine majaften. Kom i højt humør og gerne med din flotteste cowboyhat. Vi sørger for resten! Yuki Badino og Den Gamle Købmandsgaard HANDYMAN Vinko Undskyld VI HAR LUKKET torsdag d. 7. maj Vi har lånt Røgeriet ud til filmoptagelserne på Ærø Ring og hør nærmere. Ommelsvejen Ingen opgave er for lille eller for stor. Ærøskøbing Røgeri Havnen ,, VI HAR 3 ÅRS FØDSELSDAG.... Marma Fleye Rodenstock Police Adidas Sky Vintage Etnia Barcelona Italia Independent Oakley Blackfin.. DET SKAL FEJRES! derfor giver vi 30% på alle mærkevareglas eller 20% på glassene, hvis brillen ønskes på abonnement Tilbuddet er gældende fra d. 1. maj til d. 13. juni 2015 og kan ikke kombineres med andre tilbud, aftaler eller kampagner..... OPTIKER HENNING v/ THIELE KIRKESTRÆDE MARSTAL TLF

4 4 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 Chr. H. fylder 100 år onsdag d. 6. maj 2015 På billedet fra 1921 ses fra venstre Chr. H., Valborg Christen sen (hustru), isenkræmmer Boye Christensen,??. Barnet til højre er Poul Christensen (»Polle«). Christen H. Christensen købte Efter udstået læretid (4 år) ejendommen på hjørnet af rejste han til Fredericia for at Kirkestræde og Toldbodgade blive kommis i en stør re tøj- af et konkursbo i forretning. I Fre derica I dag vil vi sige at den ligger mødte han sin kommende godt midt på strøget. hustru, Valborg Niel sen. Da Christen H. Christensen alt var som det skulle være blev født i 1888 på Møl le vejen mellem dem, blev de enige i. Han var ud af om, at han skulle rejse til sømandsslægt, men valgte at, købe en ejendom og gå handelsvejen, og kom i åbne forretning. Det skete så manufakturlære hos I. C. i år Når hans økonomi Jensen i. så var blevet til det skulle Jubilæumskonkurrence Vind et MINI-CRUISE FOR 2 PERSONER Kiel-Gøteborg VI UDLODDER 4 REJSER Deltag i konkurrencen ved at besvare nedenstående talon. Talonen skal afleveres i forretningen senest d. 9. maj 2015 kl Hvor mange år har forretningen været i familien Christensens eje? 91 år 94 år 97 år Navn: Adresse: By: Tlf.-nr. CHR. H. v/ Hanne Kromann Kirkestræde Tlf Valborg rejse over til ham på Ærø. Det blev den, og de blev gift i Parret fik to sønner, Hans Aage og Poul (gennem hele livet kaldet»polle«). Forretningen gik godt, der blev handlet med dame- og herretøj, kjolestoffer, gardiner og meget mere. Der blev ligeledes opkøbt uld og fjer fra bønderne på landet. Der blev foretaget små udvidelser gennem årene, men i 1946 købte han naboejendommen Kirkestræde nr. 11, der var tidligere slagterforretning, så nu var forretningen ved at have en pæn størrelse, efter datidens normer. Christen H. tog aktivt del han døde pludseligt i oktober 1965.»Polle«var gift med Inge. Hun havde udstået sin læretid i firmaet. Inge var også marstaller, og født på Re berbanen.»polle«havde derimod fået sin uddannelse i Søn derborg. Efter udstået læretid tog han ud at sejle på de store have. I 1947 vendte han hjem og blev ansat hos sin far. Han blev gift med Inge i Sammen drev de forretningen - med yderligere en ny tilbygning, så sortimentet kunne udvides. Sammen fik de to børn, sønnen Kristian og datteren Birte, så næste generation stod klar. Inge og»polle«havde forretningen til 1987, hvor»polle«pludseligt døde i juni. Jane og Kristian overtog nu forretningen 1. september Kristian havde været med i forretningen gennem en årrække. Han er gift med Jane, som er uddannet sygeplejerske, men hun kom med i forretningen som en god partner for Kristian i Der er tre børn i ægteskabet, som alle bor udenøs. Alle tre generationer har, takket være en god og stabil kundekreds, levet godt af forretningen. Årene igennem har forretningen altid haft et dygtigt og veloplagt personale. Da ingen af Jane og Kri stians tre børn ønskede at videreføre forretningen, blev den sat til salg i Den 1. maj 2012 blev forretningen overtaget af Han - ne Kro mann, der på dygtigste vis, fører den videre. Sor timen tet er udvidet med gode kendte mærker i Ejendommen på hjørnet af Kirkestræde og Toldbodgade blev opført i i byens liv - han blev således både dame- og herretøj, medlem af kommunalbestyrelsen samt en flot afdeling til unge og senere borgmester mennesker. i slutningen af Hanne Kromann og hendes Efter Christen H. Chri - dygtige medarbejdere s tensen havde holdt sit 50 års formår at bevare den gode jubilæum blev forretningen kundekreds, der altid bliver overtaget af hans søn, Poul mødt med smil, når de kommer E. Christensen. Christen H. i forretningen. var med i forretningen til I jubilæumsugen onsdag, torsdag, fredag og lørdag vil der være 20% rabat på alle ikke i forvejen nedsatte varer. Se annoncen med tilbuddene på forsiden her i avisen. I forbindelsen med jubi - læet kan man også deltage i en konkurrence, hvor man kan vinde et Mini-Cruise for to personer Kiel-Gøteborg. Fra venstre: Hanne Kromann, Anne Henriksen og Tina Jensen. Hvornår falder Kristi himmelfartsdag Siden kristendommens tidligste historie har Kristi optagelse i Himlen været fejret på den 40. dag efter påske, hvilket altid er torsdag i sjette uge efter påske, ti dage før pinse. I år er Kristi himmelfartsdag torsdag d. 14. maj. Med Kristi himmelfartsdag markerer vi Jesu overgang fra timeligheden til evigheden. Efter Jesus var stået op fra de døde påskemorgen, gik han ifølge Bibelen på jorden i 40 dage ÆRØ UGEAVIS MØLLEVEJEN 33A 5960 MARSTAL TLF TELEFAX Annonce Udgiver og ansvarshavende: Søren Storm Sats og montage: Mark & Storm Grafisk A/S Åbningstider: Mandag-fredag kl Eneste avis, der kommer til alle husstande på Ærø Læs Ugeavisen på www. aeroeugeavis.dk fra kl tirsdag Der udloddes 4 rejser. Talo nen skal afleveres senest lørdag den 9. maj kl På 100 års dagen vil der dagen igennem blive serveret kransekage og et lille glas. Hele den gamle besætning er mødt op for at festligholde dagen. sammen med sine disciple. Men på Kristi himmelfartsdag steg han til himmels for»at sidde ved sin Gud faders højre hånd«. Kristi himmelfartsdag hø rer til de kirkelige helligdage, og på disse hellig - dage afholdes i Danmark folkekirkelig gudstjeneste, og dagene er også arbejdsfri. Vi taler også om verdslige helligdage som for eksempel arbejderbevægelsens internationale dag 1. maj og grundlovsdag 5. juni. INDLEVERINGS- FRISTER FOR ANNONCER: Store forretnings-/ fore ningsannoncer - hele og halve sider: SENEST ONSDAGEN FØR KL Mindre forretnings-/ foreningsannoncer: TORSDAG KL Dog kan færdigt materiale og bekendtgørelser modtages til fredag kl Små 1-spaltede rubrikannoncer: SENEST FREDAG KL Dødsannoncer modtages indtil mandag morgen KL Al erhvervsmæssig affotografering af bladets annoncer ikke tilladt. Avisen påtager sig intet erstatningsansvar som følge af evt. trykfejl i annoncer og tekst. Annoncer, der strider mod bladets forretningsorden, optages ikke.

5 TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 ÆRØ UGEAVIS Blo Blomster l mst ste s terafdelingen rra affdeling gen er er betjent etj et tjjent søndag sø øndag ndag den den maj majj fra ffrra a kl. kll Kom o og få b bundet undet din din personlige personlige buket buke ket»til ket»tttil mor«mor«husk! - det er Mors HU o s Dag på p søndag g Flo lotte ottt tte te Mors Morrs Mo s Dags Da Dag D ags gs g s Flo lot ot Mors Mo ors Dags gs gave ave ve cglas Cognacglas med blomsteroms dekoration tion Roser flere flere e farve farrve ver NU NU KUN IP POTTE OTTE 150,- Lav vendler i skju skjule e err 99,,Ops Opstammet pst sta tammet et Hawaiiblomst KAN KØBES FRA TORSDAG ELLER! Ops Opstammet pst sta tammet et Hortensia FRIT VALG NU NU KUN KAN KØBES G FRA TORSDA 149,- 89,- ÅBNINGSTIDER Mandag - Fredag... kl Lørdag - Søndag... kl Bageren åbner alle dage kl Tilbuddene gælder fra onsdag d. 6/ til og med lørdag d. 9/ Der tages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer samt udsolgte varer. Tlf over 70 parkeringspladser lige ved døren! 5

6 6 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 Øens VVS Ærø A/S vi udfører også totalentrepriser Ærøskøbing København Ø-vands konkurrence Vis hvad vi værdsætter ved vand Vand er et næsten magisk stof. Flydende liv, og dets evne til at reflektere det livgivende lys er lige så magisk. Fotoet er fra Stokkeby. Billede og tekst indsendt af: Naja Abelsen Brogade Ærøskøbing. Ø-VANDS KONKURRENCE VIS HVAD VI VÆRDSÆTTER VED VAND Vis med et foto og en kort tekst, hvad du værdsætter allermest ved vand og send det til Sæt det også på Facebook på H2O vores vand på Ærø. Deltag i konkurrencen om 3 dejlige Vi-Værdsætter-Vand præmier. Vinderne offentliggøres i ugeavisen den 9. juni kan benyttes til annonceindlevering LANDBRUG & SMED Vi udfører: Maskin- og motorreparationer Salg af reservedele til disse Hydraulikslanger fremstilles Service på SAC malkeanlæg Staldanlæg forhandles/opsættes Salg af hegnsartikler Salg af sliddele til markredskaber Startbatterier Forhandling og reparation af startere og generatorer Nye og brugte maskiner sælges Alt i kileremme Salg af dæk SMEDEARBEJDE Vi udfører alle former for smedearbejde på vores værksted og ude ved kunderne. LANDBRUG Vi har flere forskellige værksteder, hvor vi udfører forskellige former for reparationer af landbrugs- og entreprenørmaskiner samt alle småmaskiner. Er du havereret eller andet, har vi der til udstyrede værkstedsvogne således, at vi kan reparere din maskine på stedet. Vi sælger ligeledes reservedele mm. i vores butik på adressen. Rådgivning i øjenhøjde - altid et opkald værd. Dunkærgade 22 Dunkær tlf Rygestop med hjælp fra apoteket Flere og flere danskere ønsker at kvitte smøgerne. Det kan dog volde vanskeligheder på grund af fysiske ab stinenser og frygten for at skulle ændre personlighed og livsstil. Hjælpen er dog ikke længere væk end det nærmeste apotek, som står klar med faglig og saglig rådgivning samt en række effektive produkter til afvænningen. Færre rygere i Danmark Faktuelt set bliver der færre og færre rygere i Danmark. Seneste tal viser, at der nu er 17 % af den voksne befolkning, som ryger dagligt og 4 % der ryger lejlighedsvist. Der er flest rygere blandt de midaldrende danskere og færrest blandt de unge mennesker mellem år (9 % daglige rygere). Stadig stort tobaksforbrug Antallet af rygere er ganske vist faldet gennem årene, men tobaksforbruget er ikke faldet tilsvarende. Dette tyder på, at rygere med lavt forbrug og lejlighedsrygere efter al sandsynlighed har haft lettere ved at stoppe med tobakken. Tilbage står således en»hård kerne«af storrygere, som i særlig grad har brug for hjælp til rygestoppet. Vi udfører: Trapper Gelændere Staldinventar Låger Stålkontruktioner Slemme abstinenser De fysiske abstinenser ved et rygestop kan være irritation, uro i kroppen, hovedpine, utålmodighed, søvnbesvær, koncentrationsbesvær og hukommelsessvigt. Krop pen reagerer på den manglende nikotin, som er et stærkt vanedannende stof og som giver udslag i de nævnte symptomer et ry ge stop handler om gradvist at mindske disse symptomer. Nedtrapning af trangen Et bedre helbred og flere penge på kontoen burde kunne motivere de fleste rygere til at stoppe. Krop pen kræver imidlertid en gradvis dæmpning af nikotintrangen med forskellige nikotinprodukter. En»kold tyrker«er sjældent en farbar vej til et rygestop, men planlægning, klare mål og de rette rygeafvænningsprodukt øger succesraten. Bedre helbred Et rygestop kan mærkes positivt på kroppen med det samme. Allerede efter nogle få timer mærkes en bedring og en række helbredsmæssige fremskridt. Smags- og lugtesansen bliver bedre. Man får mere energi og bliver også mere udholdende. Huden ser sundere ud, tænderne bliver hvidere og risikoen for en række rygerrelaterede sygdomme falder desuden. Psykiske barrierer De psykiske og følelsesmæssige barrierer spiller også en stor rolle i forbindelse med et rygestop. Undersøgelser viser, at rygere har stærke følelsesmæssige bånd til rygevanen, som bl.a. handler om rygningens beroligende effekt, modvirkningen mod kedsomhed og oplevelsen af en glæde i tilværelsen selvsagt store psykiske barrierer. Derfor kræver det overvindelse for den enkelte ryger at stoppe Lokaltelefonbogen for Ærø Kommune Den Lille Gule ÆRØ KOMMUNE Lægemidler med nikotin På apoteket kan du få vejledning om de forskellige rygeafvænningsprodukter, der skal bruges i netop dit behandlingsforløb. Pro dukterne kan bruges enkeltvis eller i den kombination, der er bedst egnet til den enkeltes afhængighed af nikotin. Tag imod hjælpen Udover en god portion vilje fra dig selv og de rette rygeafvænningsprodukter til nedtrapningen findes der mange hjælpeværktøjer til rygestop. Mange kommuner tilbyder gratis rygestopforløb, og på websites som f.eks. og samt det digitale stopprogram e-kvit er der nyttig viden, guidelines og støtte. Få hjælp på apoteket Hent hjælp på apoteket til dit rygestop. Her møder du fagligt personale, der giver individuel rådgivning om et rygestopforløb og forskellige rygeafvænningsprodukter: Et rygestop er en kompleks størrelse, hvor mange individuelle faktorer spiller ind. Det gælder om at hjælpe på den enkeltes præmisser og skræddersy en handlingsplan, som matcher den enkelte rygers nikotinbehov. Vi sammensætter den rette behandling med afsæt i rygeafvænningsprodukterne og kan i øvrigt også henvise til en rygestopkonsulent eller et rygestopkursus i lokalområdet, udtaler personalet på Apotek. Vil du vide mere? Kontakt personalet på Apotek på telefon Gode råd til rygestop Søg råd på apoteket, hos din læge eller en rygestopkonsulent. Hold øje med rygestopforløb, der er specielt udviklet til din aldersgruppe. Læg din personlige slagplan for rygestoppet og hold planen til punkt og prikke. Inddrag gerne familie, venner og kolleger i planen. Nyd godt af dine sundhedsgevinster. Dyrk f.eks. mere motion som følge af bedre vejrtrækning. Husk at belønne dig selv, når du runder et delmål og når du kommer helt i mål. Kilder: (Sundhedssty rel - sen), (Institut for Rationel Farmakote rapi) og CR Revision Registreret revisor v/ Richard Christensen Tinghusgade 28, 3. sal 5700 Svendborg Web: Telefon Ærø Produktforretning»SKROTTEN«TROUSLØKKEVEJ 5 A 5960 MARSTAL TLF. HELGE Miljøbehandling af biler med skrotpræmie Modtager: jern og skrot ISO cert. Ærø Redningskorps ApS Dunkærgade 21 - Ærøskøbing - Tlf. * Hurtig hjælp er dobbelt hjælp! TEGN ABONNEMENT - med FORBINDINGSKASSE til bilen - til hjemmet - til arbejdspladsen Eftersyn og opladning af ILDSLUKKERE udføres! Nye ildslukkere på lager! Den Lille Gule i firmabilen Er du annoncør, og skal du bruge ekstra eksemplarer til firmabilerne eller kontoret, kan de afhentes gratis hos Møllevejen 33 A 5960 Tlf

7 TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 ÆRØ UGEAVIS 7 Jesper René spiller Carl Nielsen Pianist, organist, fægtemester, skakspecialist og vinkender! Indehaveren af alle disse titler tilhører den alsidige og farverige fynbo Jesper René, som gæster Rise Kirke torsdag den 7. maj kl. 19 med et program af Carl Nielsen. Faglært Dansk Malermester Uforpligtende tilbud også Fyn og Sjælland Effektivt spartel og aquafiltsystem Frank S. Nilsson tlf / Snedker- og Tømrerarbejde Udskiftning af vinduer og døre Isolering og Ombygning Rådgivning og tilbud gives gerne Jesper René har i tidens løb modtaget flere priser og udmærkelser, ligesom han har høstet stor ros fra landets anmeldere for sine soloprogrammer med klaver- og orgelmusik. Allerede som 15-årig debuterede han med Odense Symfoniorkes ter, og fem år senere vandt han Steinway konkurrencen. I 2004 blev Jesper René udnævnt til Fyns Amts Mu siknavn, og i denne anledning optrådte han på Søby gaard. Nu får Ærøboerne endnu engang lejlighed til at nyde Jesper Renés spil, idet han i anledning af Carl Nielsens runde fødselsdag opfører komponistens 29 små præludier samt transskriptioner af de kendte klaverstykker Humoreske Bagateller ved orglet i Rise Kirke. Salg, service og reparation af computere og it-udstyr Kirkestræde 20, Telefon: ALLE har ret til et fedt KØKKEN ÆRØ MØBLER ÆRØSKØBING LERBÆKKEN 5 TLF I 2015 er det som bekendt 150 året for Carl Nielsens fødsel, og nationalkomponisten vil blive fejret ikke kun over hele landet, men endda over hele verden! Carl Nielsens er kendt både som banebrydende komponist og som folkekær sangskriver. Den umiskendeligt folkelige tone, der utvivlsomt er præget af opvæksten i Nr. Lyndelse på Midtfyn, finder man i de 29 små præludier, som er komponeret i Præludierne blev til, som så meget andet af Carl Niel sens musik, på opfordring, og er skrevet til gudstjenestebrug. De 29 korte satser er af vidt forskellig karakter, hvor både den jævne og muntre sang, den symfoniske stil og den strenge flerstemmige sats er repræsenteret. Stykkerne blev til efter Carl Nielsen havde stiftet bekendtskab med orglet i Christiansborg Slotskirke, men kan spilles på selv små orgler. De små festlige klaverstykker Humoreske Baga teller, med bl.a. Snurretop pen og Spilleværket, indgår også i aftenens program. Denne gang dog fremført ved et orgel! Alle er hjertelige velkomne til at komme til denne koncert, som der er gratis adgang til. Tag kampen op mod myrerne Foråret sætter også gang i havens myrer, og snart risikerer vi, at myrer i deres søgen efter føde finder vej til køkkenet, og så har du balladen! Sorte havemyrer drøner rundt på køkkenbordet, de når ned i skufferne og de spiser også gerne med ved bordet! De vil jer ikke noget ondt disse myreflittige skabninger, men det går naturligvis ikke an, at familien skal dele hus med tusindvis af myrer. Det er effektivt at MARSTAL VESTERGADE 10 TLF bekæmpe myrerne i deres bo. Hvis man vel at mærke kan finde frem til det. Et myrebo under fliserne på terrassen kan være gene - rende, og det kan bekæmpes med noget så simpelt som kogende vand. Men et myresamfund under huset er ikke nemt at lokalisere, så her må man gå lidt mere udspekuleret til værks. Der, hvor myrerne kommer op i huset, kan man for eksempel stille en myrelokkedåse. Gulvet skal være helt rent for brødkrummer og andre for myrerne lækre sager, der hvor lokkedåsen placeres. Så er det nemlig lokkedåsen frem for brødkrummerne, der trækker. De giftige lækkerier i myrelokkedåsen bringes med hjem i boet, og så er der en mulighed for, at hele myresamfundet bliver forgiftet, og I slipper - måske - af med myreplagen. Hjemmedyrket salat i krukker Et salatblad til at pynte på smørrebrødet. Eller en god håndfuld til lidt lækkert og frisk salat til aftensmaden. Man behøver ikke have egen køkkenhave for at kunne plukke hjemmedyrket salat. For salat kan fint vokse i krukker - for eksempel på terrassen eller altanen - og står krukkerne tæt ved køkkenvinduet, kan man måske ligefrem»række ud efter en håndfuld«inde fra køkkenet! Salat kan sås i krukkerne fra omkring slutningen af april. Og sår man en ny portion for eksempel hver 14. dag frem til juli, har man frisk salat sommeren over. Salatfrøene sås ud i potten med en afstand på cirka fem centimeter mellem frøene. Brug salatsorter som giver mulighed for at høste blade flere gange fra samme plante. Ud over at levere salat til maden er salatkrukkerne også virkelig dekorative. Prøv med salater i flere forskellige sorter og farver. Det skaber en herlig variation - både for ga nen og øjet! OPLEV Butikkens åbningstider: Man-tors: kl Fre: kl Lør: kl Mors Dag søndag d. 10. maj RUNDFLYVNING NU BLIVER VOR GRØNNE Ø GUL»De gule rapsmarker«priser FRA kr. 150,- pr. person (v/ 3 personer). Åbent kl ÆRØ BLOMSTER & HAVECENTER OMMELSVEJEN 23 A 5960 MARSTAL TLF STARLING AIR ÆRØ FLYVEPLADS Tlf VINDERNE VED TIPSKUPONEN LØRDAG DEN 25. APRIL BLEV: 1. præmie: Lækkert værktøj. Nick Andersen, svejen 24,. 2. præmie Pelton høreværn med radio Camilla Svane, Vesterbro 7, Ærøskøbing. 3. præmie Kwarsar håndsprøjte 3 liter Loa Hansen, Hvidtfeldtsgade 3,. 4. præmie Siku Traktor med ballepresser Kasper Petersen, Mejerivej 1, Ærøskøbing. Dunkærgade 22 Butik/værksted VVS-afd.: tlf SNEDKER- OG TØMRERMESTER EDMUND RASMUSSEN Tranderupvej Ærøskøbing Tlf Alt indenfor tømrersnedkerarbejde og restaurering

8 8 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 System i hus-oghave-opgaverne Sæt system i opgaverne omkring hus og have, så får du mere fra hånden og bevarer samtidig overblikket. Du ved godt, at vinduerne trænger til træbeskyttelse, og at I har talt om at lave et espalier med frugttræer i haven i år. Men somme tider skal der noget ekstraordinært til, for at I bliver»husket«på alle opgaver ne! Som husejer har man altid mindst et par udsatte»opgaver«hængende over hovedet. Græsplænen der burde være klippet for to dage siden, køkkenhaven der trænger til din hjælp i kampen mod ukrudtet Hvis det kniber med at få løst alle opgaverne, kan vi anbefale at sætte hus-og-havearbejdet lidt i system. Først plotter du alle de tilbagevendende»skal«opgaver ind i kalenderen uge for uge. Hvis du vænner dig til, at du INDLEVERINGSFRISTER FOR ANNONCER... Store forretningsannoncer - Hele og halve sider: Senest onsdagen før kl Mindre forretningsannoncer: Torsdag kl Dog kan færdigt materiale og bekendtgørelser modtages til fredag kl Små 1-spaltede rubrikannoncer til fredag kl skal motionere plæneklipperen hver torsdag sidst på eftermiddagen, så får du også løst opgaven. Der kan naturligvis komme regnvejr i vejen, men så skal der være luft i havekalenderen til, at opgaven kan udføres om lørdagen i stedet!»hakke ukrudt«bør også være et fast ugentligt punkt. Hvis du ved, at der er afsat en halv time til det arbejde mandag eftermiddag inden spisetid, så er du klar over, at der altså ikke er mad på bordet, før du har været i gang med ukrudtsbrænderen eller hakkejernet! Nogle af årets større opgaver har det med at fortone sig i det fjerne, efter hånden som forår bliver til sommer, og sommer bliver til efterår. Hvis træværket i tagudhænget trænger til træ beskyttelse, terrassen skal udvides med 30 kvadratmeter, en utæt tagrende skal udskiftes, eller der skal bygges legeplads med gynger og rutsjebane til børnene, så se at få plottet opgaverne ind i den kalender, der ophængt på køleskabslågen og dermed er synlig for alle. Så er det mindre sandsynligt, at opgaverne glemmes og måske TLF Den vigtigste dag at huske Ingen stråler som mor, når hun får en velfortjent buket på mors dag. endda helt glipper!»det er»det er da ikke noget. I behøver ikke gøre spor ekstra ud af mig«.. Det kan godt være hun skyder det fra sig. Men fakta er, at der nu engang er en dag i kalenderen helliget MOR, og denne dag må ikke glemmes. I Danmark rækker mors dag-traditionerne helt tilbage til 1920 erne, da det blev en udbredt skik at glæde sin mor med blomster og gaver anden søndag i maj i år den 10. maj. Skikken kommer fra USA, hvor præsident Wilson for snart 100 år siden gjorde Mother s Day til en national helligdag. Men ideen at glæde mor på en bestemt dag har faktisk rødder endnu længere tilbage i tiden i England, hvor man i flere hundrede år har glædet mødre på Mothering Sunday den fjerde søndag i fasten. Dette er bevis på, at også de SMÅ ANNONCER læses i Ugeavisen Vær blandt de morgenfriske! Den oplagte gave til verdens bedste mor er en stor og flot buket blomster, og er du tidligt på færde den - ne søndag, der er blandt de travleste hos landets blomsterhandlere, undgår du de lange køer. Det er en god ide at bestille buketten et par dage i forvejen. Så er den klar til afhentning på dagen, og blomsterhandleren har haft mulighed for at binde buketten af netop de blomster, I ved, mor holder så meget af. Mors dag-buketten kan sagtens ledsages af en gave og/eller et kort med en kærlig hilsen og en invitation til en tur på restaurant for hele familien. Så er der dømt fridag for hele familien og god mad ude i byen. For mors dag den må I ikke glemme!! Forsigtig med højtryksrens Når terrassens og indkørselens belægninger skal renses for vinterens snavs, alger og andet, er det oplagt at bruge højtryksrenseren. Men pas lige på. Går du for voldsomt til værks, kan du skade belægningerne. Invester eventuelt i én af de typer ro - terende børster, der fås til mange højtryksrensere, og som er velegnede til rensning af belægningssten. Tak for venlig deltagelse ved Ellen Marie Mogensens begravelse. Tak for de smukke blomster og kranse. Af hjertet tak for kærlig pleje og omsorg og ikke mindst for gæstfrihed til familien igennem årene til personalet på Søkilden. På familiens vegne SUSAN Dødsfald Taksigelser Tusind tak for opmærksomheden ved min konfirmation. Jeg havde en uforglemmelig dag. Med venlig hilsen Maria Groth Jørgensen -lig tak for opmærksomheden ved min konfirmation. Kærlig hilsen Julie Rosa Brinksbo Tusind tak for opmærksomheden ved min fødselsdag. Hilsen Anni Tusind tak for opmærksomheden ved min konfirmation. Venlig hilsen Mia Thomsen Kære alle Tusind tak for alle hilsner og gaver til vores konfirmation. Kærligst Titianna og August Hjertelig tak for opmærksomheden ved vort diamantbryllup. Venlig hilsen Hansine og Hans Voderup Mange tak for den store opmærksomhed ved vores 2x70 års fødselsdage. Hilsen Anni og Regner Stokkeby Smedie Tusind tak for opmærksomheden ved min konfirmation. Med venlig hilsen Benjamin F. Larsen Vores elskede hustru, mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor Helga Marie Bøgh Hansen * 16. maj april 2015 På familiens vegne Jens Jørgen Hansen Begravelsen finder sted torsdag den 7. maj kl fra Rise Kirke. Af hjertet tak for kærlig pleje og omsorg og ikke mindst for gæstfrihed til familien igennem årene til personalet på Søkilden.

9 TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 ÆRØ UGEAVIS 9 På cykel i skoven! I nogle skove er der ret megen trafik af ikke blot folk der er ude at spadsere en tur men også af dem, der bruger skovens veje og stier til en cykeltur. Flere og flere har fundet ud af, hvor sjovt det er at træne på mountainbike, men det er ikke altid lige sjovt for hverken skoven eller skovens andre gæster, når en flok mountainbikeryttere drøner frem mellem træerne. Reglerne for cykling i de danske skove er fastsat i naturbeskyttelsesloven. Ifølge loven må du gerne cykle på skovveje og skovstier, der er menneskeskabte, og som fremtræder egnede til cykling med en almindelig cykel (i private skove dog kun fra klokken seks om morgenen til solnedgang). Du må ikke cykle, hverken på en almindelig cykel eller på MTB, i skovbunden, på dyreveksler, i klitter eller på stendiger og lignende. Du må altså ikke lave dine egne MTB-spor i skoven. I statskovene må du ger - ne cykle på de afmærkede MTB-spor i skovbunden. Det skyldes, at Naturstyrelsen har valgt at benytte en bestemmelse om, at ejeren kan give skovgæster lov til mere, end hvad der er fastsat i de generelle lovbestemmelser. Husk, at færdselsloven også gælder i skoven! Det vil bl.a. sige, at din hastighed altid skal afpasses efter forholdene med særligt Blandede FLYTTEBILER UDLEJES Tlf FRISØR Herre- og dame PENSIONISTPRISER Med og uden tidsbestilling Margit Nørby Smedegade 35, Ærøsk. Havnevejen 1, Søby Tlf vore aktiviteter TURNERINGSKAMPE PÅ MARSTAL STADION hensyn til andres sikkerhed. Den almindelige højrevigepligt gælder også Bryllup med hestesko En hestesko bringer som bekendt lykke, og i nogle familier er der i forbindelse med kirkebryllupper tradition for, at man lægger en hestesko i kirken. Når brudeparret går ud af kirken, samler de hesteskoen op og tager den med sig, og under bryllupsmiddagen er hesteskoen placeret på bordet lige foran brudeparret. LOPPEMARKED De sidste rester sælges nu for 1 /2 PRIS af de i forvejen små priser Søndag d. 10. maj fra kl Lille Risevej 21 Blue Riband Translations Oversættelse og korrekturlæsning. Også små opgaver. Translatør Vibeke Lykke Friis Langeagre 1 Tlf Vil du vide mere om Onsdag d. 13. maj kl i Huset, Tordenskjoldsgade 20, Konsulent fra Ældre Sagen kommer og fortæller om Ældre Sagens social-humanitære arbejde, aktivitetstilbud og fremtidsvisioner. Mød op og hør mere, alle er velkommen. Tilmelding senest den 11. maj til: Ruth tfl Lokalafdelingen er vært ved kaffe og noget spiseligt. LØRDAG d. 9. maj: 11.30: Herre serie 3 - MIF/RSI-Gislev IF 14.30: U-17 drenge - MIF-FC Broby Yderligere info ÅR 2015 MARSTAL IDR ÆTSFORENING Evt. opmærkomhed frabedes den 15. maj. Bente og Aage Nymann Pedersen RESTAURANT FRU Havnepladsen B ERG ÅBENT HVER DAG fra kl Tlf eller tlf Bliv forårsfrisk med massage/ ansigts og fodbehandling.»klippekort«10. gang gratis Gavekort udstedes! Zoneterapi Massage Forhandler af Aloe Vera Produkter Karin s Helseklinik Reberbanen 18 (indgang via kælder) Tlf Cykelcaféen Ærø Lebyvej 20, Leby Åbningstider i maj I maj åbner caféen igen og vi glæder os. Vi har åbent: Alle hverdage fra kl (undtagen torsdag og den 8. og 11. maj) Weekender: maj fra kl maj fra kl De bedste cykelcafé hilsner DORTE OG ALLAN Tlf KIG IND PÅ FERIELUKKET maj incl. - smilende fødder Yvonne Grube Fabricius Lægeexam. Klinisk Fodplejer Kirkestræde 29, Klinik for Fodterapi ved Anne Lundegård Rosted Ærø Sygehus Tidsbestilling på tlf For sundere fødder Galleri Fuglsang Tværby 21, Bregninge afholder FERNISERING LØRDAG d. 9. MAJ kl med croquis og akvarel billeder af Karla Krull. Udstillingen varer til den 31. august På gensyn i Galleriet Venlig hilsen JOHNNA BYVANDRING i Ommel Tirsdag d. 12. maj kl Ulla Raahauge Jensen guider os fra Beboerhuset rundt i Ommel og fortæller om tidligere tiders storhed. Vi slutter i Beboerhuset med kaffe og kage. Pris kr. 40,-, øl, vin og vand kan købes. Alle er velkomne Vel mødt, BESTYRELSEN Ommel Beboerforening EL-SCOOTER 3 OG 4-HJULET Fra kr ,- KURT FILIPSEN Tlf TELT UDLEJNING 17 x 6 meter, evt. mindre, incl. borde, stole, dansegulv og lys. Pris kr ,- Henvendelse: Lasse Albertsen tlf eller Henrik Nielsen tlf Kom og hør Danmarks nyeste talenter inden for folkemusik Jacob Dinesen og Mikael Pedersen d. 6. maj kl på Foleys Irish Pub, Hyggelige røgfri lokaler Entré 60 kr. Vi ses til en god musikoplevelse Automobiler Sælges Folkevogn Cabriolet årgang 1969, importeret fra Californien, nysynet. Henvendelse: Tlf Lejeboliger Stor lys lejlighed 1. sals lejlighed 100 m 2, med egen garage, vaskemaskine, kælder etc i Dunkær udlejes. Husleje kr ,- incl. va r - me. Tlf Ærøskøbing Lille velbeliggende rækkehus, udlejes, 1 plan, dejlig solterrasse, stille grønt område, tæt ved havn og indkøb. Tlf Udlejes eller sælges 1-værelses lys lejlighed, 35 m 2, entre med skabe, eget badeværelse, pænt hvidt køkken i åben forbindelse med stue/værelse. Adgang til fælles vaskemaskine og tørretumbler, ligeså til lukket fælles gård. Centralt beliggende i Svendborg. Tæt på PP samt offentlig transport. Kr ,- pr. md., incl. vand, excl. el og varmeforbrug. 3 måneders depositum. Klar til overtagelse. Kan købes for kr ,-. Henvendelse: Steffen Andersen Tlf Køb og salg Ærøskøbing jolle sælges Velholdt Ærøskøbing jolle med ruf og 10 HK Sabb motor med el-start og faconsyet presenning. Pris kr ,-. Tlf eller Græsslåmaskine sælges Stiga Multiclip Plus 50SE B m. Briggs & Stratton 750EX serie motor. Selvkørende, el start, klippebredde 48 cm. Nypris ca. kr ,-. Sælges for kr ,-. Anskaffet: Maj 2015 Tlf (Søby) Hundtofte Fjerkræ Vi kommer til Ærø Grundlovsdag fredag d. 5. juni med hønekyllinger, ællinger, gæslinger og slagtekyllinger. Hurtig bestilling af hensyn til vores planlægning. Leif Larsen, Stenstrup Tlf Mobil TILBUD 5 kg hakket oksekød 10x500 gram kun......kr. 275,- ROASTBEEF kun kr. 120,- pr. kg G Å R D B U T I K K E N GRAASTEN 0KSEKØD & ÆG SALG ØSTERMARKSVEJ 20 (Lige ved Drejet) Tlf Åbent kl JEG OPKØBER: Dødsboer Ejendomme ryddes/tømmes. Teakmøbler/lænestole fra Antikt samt ting og sager. Ring eller send billede på mms til: ULRICH JØRGENSEN, tlf

10 10 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 FLOTTE BILLEDBØGER FRA ÆRØ J ACQUES B ERG VALERIE L OUBET To gange ø Deux fois île YEU ÆRØ Ole Ege ÆRØ YEU Hvad er det, der gør en ø til noget særligt? Ifølge Jacques Berg ligger det hele i ankomst og afrejse. Ingenting bliver helt som før, når man har været på en ø og mærket den parakdoksale frihed indenfor det begrænsede område, som øen er... Køb, læs og nyd de smukke illustrationer i denne lille bog, hvor Jacques Berg sammenstiller Ærø med den lille franske ø Yeu, og finder at lig hederne er større end forskellene. Bogen er rigt illustreret med fotos fra Ærø og Yeu af Valérie Loubet. Den danske tekstdel er krydret med akvareller af Jørn Ørum-Nielsen og den franske del med akvareller af Olivier Dumont. kr.128,- Format 205x sider i farver VI DÆKKER HELE ØEN S R-ELECTRIC aut. el-installatør søren rasmussen egehovedvej 3 - marstal lerbækken 4 - ærøskøbing ALTID GODE TILBUD PÅ HÅRDE HVIDEVARER Landbrug Belysning Husinstallationer Industriinstallationer DØGNVAGT Murermester HELMUTH ANDERSEN BAGGÅRDE 7, OMMEL Murerarbejde udføres Mobil Se også: Automatik og styring Brand- og tyverialarm SALG OG SERVICE AF VARMEPUMPER TLF ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD Badeværelser Tegltag Nybygning Forsikringsskader Skorstene Ombygning Vandskuring Renovering SKIPPERKROEN STRANDSTRÆDE - MARSTAL TLF BYENS MUSIKSTED Gang i den på»skipperen«torsdag d. 7. maj kl PUBQUIZ Lørdag d. 9. maj kl Live Music»Tre til seks«kig op på Skipperkroen og vær med til quiz, hør musik fra Allan Olsen, Kim Larsen m.m. Pinselørdag er der LOPPEMARKED i Skipperkroens gårdhave Har man effekter til dette henvend jer på Skipperkroen kan benyttes til annonceindlevering Danmark består af 406 øer. Få så smukke og varierede som Ærø. Den grønne ø har stolte traditioner indenfor søfart, fiskeri, handel og landbrug. Ærøs spændende historie er fortalt af museumsleder Erik B. Kromann fra s imponerende søfartsmuseum. Alle tekster er på dansk, tysk og engelsk Ærø før og nu Stort format. Indbundet. 130 sider i farver kr. 249,- Bøgerne forhandles følgende steder på Ærø: Ærø Museum, Søfartsmuseum Ærø Boghandel, Creuts Boghandel, Ærøshoppen Ærøskøbing og Turistinformation FORLAGET MARK & STORM Seweryn Hushåndværkeren Snedker og Tømrer Nyt køkken Nyt badeværelse Maler og murer Gulvlægning Isætning af vinduer og døre Terrassefliser Lægning af nyt tag og renovering Store og små opgaver Ring for aftale Tlf v/ malermester Per Andersen Rosenvejen 9 Tlf ÅBNINGSTIDER: TORSDAG kl samt efter aftale! SALG TIL PRIVATE Jotun skibsmaling føres ALT MALERARBEJDE UDFØRES Dette er bevis på, at også de SMÅ ANNONCER læses i Ugeavisen TEKNISK SERVICELEDER søges til HF & VUC Ærø i Med tiltrædelse den 15. juli 2015 søger vi en pedel, der er topmotiveret og evner at påtage sige mange og forskelligartede arbejdsopgaver. Du skal kunne lide at færdes i et miljø med unge voksne, undervisere og skolens øvrige personale i en dagligdag, hvor der til tider er fuld fart på, andre gange mere roligt. Arbejdet omfatter alt forefaldende pedelarbejde, mindre vedligeholdelsesarbejde, indkøb i forretninger, oprydning, lukkerundering samt ad hoc opgaver såvel indendørs som udendørs. Stillingen er for tiden normeret til 30 timer ugentlig og den normale arbejdstid er som udgangspunkt placeret fra kl Dog må der påregnes udsving, da pedellen også deltager i forbindelse med forskellige arrangementer på skolen. Opgaverne i forbindelse hermed ligger ofte uden for normale arbejdstider, herunder også i weekender. Derfor er din fleksibilitet en nødvendighed i jobbet. Vi forventer du er moden, ansvarsbevidst, kan arbejde selvstændigt, har erfaring fra lignende job, kan tage egne initiativer og ikke mindst, at du har hænderne skruet rigtigt på. Vi forventer desuden, at du har kørerkort og i forbindelse med arbejdets udførelser kan stille egen bil til rådighed. Løn og ansættelse fastsættes i henhold til cirkulære om fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer Det Statslige Område og dertil hørende cirkulærer, der kan findes på Yderligere information fås ved henvendelse til Afdelingsleder Brian A. Johansen, HF & VUC Fyn Ærø, P. E Pålssons Vej 1, 5960, tlf Ansøgningen skal være os i hænde på mail til senest onsdag d 20. maj kl Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 22.

11 TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 ÆRØ UGEAVIS 11 AOF - Ærø Aftenskole v/ skoleleder Jørgen Roos, Teglgade 2, tlf eller Telefontid tirsdag og torsdag kl Se opdateringer og flere oplysninger på hjemmesiden: Arrebo Probably the best bar in town Vestergade 4 Ærøskøbing VESTÆRØ PENSIONISTFORENING arrangerer 3-DAGES-TUR til Nordsjælland med Panter Rejser og Jesper Bus Den 17., 18. OG 19. AUGUST 2015 Besøg i Roskilde Domkirke, Frederiksborg Slot Vi ser Fredensborg offentlige have ved Esrom Sø. Besøg på Kronborg Slot med guide. På turen hjem besøger vi Karen Blixen Museet (entré kr. 60,-). Vi bor på hyggelige Hundested Kro med udsigt over havnen. Pris pr. person ialt kr ,- Tillæg enkeltværelse kr. 250,- Først-til-mølle-princip Opsamling på øen. Tilmelding samt rejseplan senest den 1. juli til Bodil tlf BESTYRELSEN Puccinis storslåede operadrama Tosca KROGKILDE AUTOVASK TRANDERUPGADE 49 TLF ÅBENT ALLE UGENS DAGE FRA KL MONA OG LARS ÆRØ BYG ApS DIN LOKALE HÅNDVÆRKER Murer- & aut. Kloakmester Vi udfører alt indenfor: JORD-, KLOAKARBEJDE BETON OG MURERARBEJDE Se vores hjemmeside for mere information: Kontakt os for et uforpligtende besøg Tlf ANDELEN Søndergade 28 a Ærøskøbing TLF DENNE UGE: Tirsdag d. 5.., onsdag d. 6, torsdag d. 7., fredag d. 8., lørdag d. 9 og søndag d. 10. maj kl samt søndag den 10. maj kl : TILSLUTTET Lej en stand til LOPPEMARKED Pinselørdag kl Kongensgade,. Gaden vil være afspærret. Salgsborde medbringes selv. Pris pr. stand kr. 50,- Tilmelding og betaling hos Freddy Sko senest tirsdag den 19. maj. Arrangementet aflyses i tilfælde af regn. ÆRØ UGEAVIS ØENS BLAD TLF Ærø Service Tlf Rengøring til private og virksomheder Med venlig hilsen: KIRSTEN CARLSEN MANDAGS-SPIL Mandag d. 11. maj kl i RISE MINIHAL Der spilles om: 15 x KYLLINGFILET 15 x GAVEKORT 15 x HAMBURGERRYG Ekstra-nr.: 2 x GAVEKORT Pulje 13: Kr ,- PULJEBANKO 8 x AMRK. LOTTERI Kortsalget åbner kl TIRSDAGS-SPIL i MIFs klubhus kl d. 12. maj 15 x GAVEKORT á 50,00 kr. 15 x MØRBRADE 15 x GAVEKORT á 100,00 kr. EKSTRA-NR. 2 x SLAGTERPAKKER DUNKÆR KRO Tlf Vel mødt! ÅR 2015 MARSTAL IDR ÆTSFORENING Bemærk kl Kortsalget åbner kl Kortpris 9,00. Idrætsforening ÆRØS DÆKCENTER Vindeballevej 49 STOR FORÅRSKONCERT med Fistful of Dollars feat. Ivan Pedersen Cykelhandleren gir dig service... Operaen opføres i Ebbes Bådebyggeri på Havn LØRDAG, d. 27. JUNI kl og SØNDAG, d. 28. JUNI kl Medvirkende sangere bl.a.: Guido Paevatalu, Signe Asmussen og Niels Jørgen Riis. Musikere fra Det kongelige Kapel akkompagnerer under ledelse af Carol Conrad. Der er to billetkategorier: A-billetter til kr. 375,- B-billetter til kr. 325,- Billetterne kan købes hos Ærø Turistbureau, tlf / Resterende billetter sælges ved indgangen fra en time inden forestillingerne. Arrangør: Ærøs Operavenner 114 min. NÆSTE UGE: Tirsdag d. 12.., onsdag d. 13., torsdag d. 14., fredag d. 15., lørdag d. 16. og søndag d. 17. maj kl samt søndag den 17. maj kl :»Rosita«www.bio-andelen.dk Klik ind og se, hvad der sker på Andelen. ÆRØ UGEAVIS Møllevejen Tlf Fax Kig ind og se hans go e tilbud KILDEMOES CYKLER 30 OG 45 KNALLERTER HENTER OG BRINGER! Åbningstider: Mand.-fred..... kl Lørdag kl Søndag LUKKET TANK BENZIN DØGNET RUNDT blyfri FYRINGSOLIE EFTER LUKKETID PÅ AUTOMAT MED Dankort - 50 kr. og 100 kr. sedler Køb din cykel hos: NØRREMARK CYKELFORRETNING PETER THYGESEN Møllevejen 77 Tlf Her kommer en oplevelse, man ikke må gå glip af! Lørdag den 9. maj på Ærøskøbing Værft Dørene åbnes kl De Glade Lokale varmer op! Entré: kr. 175,- GRATIS VELKOMSTDRINK! Info og billetsalg: Yuki på tlf eller på ÆRØ VINDUESPOLERING Franz Kirchgasser Tlf

12 12 ÆRØ UGEAVIS TIRSDAG DEN 5. MAJ 2015 I denne uge har vi også mange gode tilbud er IN TE SM NS AG AFT AF S Marineret Marineret Grillraket Plankesteak af svinfilet af nakketfilet OG KRAFT g. Pr. ½ kg. 50,- 25,- Oksekoteletter Skinkegyros m/ben, Dansk kød Dansk kød Pr. ½ kg FREDAGS BØFFEN! Dansk Oksekød Tournedos Pr. ½ kg. 70, g. 50,- Min. 150 g pr. stk. 40,- DENNE UGES LÆKRE BAGERTILBUD ONSDAG-TORSDAG ONSDAG-TOR RSDAG FREDAGS F REDAGS TILBUD TILBUD WEEKEND W EEKEND T TILBUD ILBUD Hindbæ Hindbærærsnitter s nitter 4 STK. 4 snegle snegle Jordbærtærte Jordbæ ærtærte S Spar par 14,- S Spar par 13,- 30,- ÅBNINGSTIDER Mandag - Torsdag... kl Lørdag - Søndag... kl Bageren åbner alle dage kl ,Tilbuddene gælder fra onsdag d. 6/ til og med lørdag d. 9/ S Spar par 10, Der tages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer samt udsolgte varer. Tlf over 70 parkeringspladser lige ved døren!

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 13 juni 2016. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Velkommen til Bøgeskovhus Side 4-7 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr 58 sept.- okt. 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 3. Mar Klubrådsmøde + Loomies

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Venlig hilsen. Kjeld Malte.

Venlig hilsen. Kjeld Malte. Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Læs Tuse Næs Bladet på nettet: www.tusenaesbladet.dk Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet. Siden bliver opdateret så snart Bladet er udkommet.

Læs mere

Lillevangsposten. November - December 2015. 17. årgang nr. 6

Lillevangsposten. November - December 2015. 17. årgang nr. 6 Lillevangsposten November - December 2015 17. årgang nr. 6 1 Indhold: Side 3: Side 5: Side 6: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side 16: Side 18: Side 19: Side 21: Kalender Lillevangs dagtilbuds aktiviteter

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 61 marts / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Indholdsfortegnelse April 2016

Indholdsfortegnelse April 2016 ARENDSE NYT 2016 Indholdsfortegnelse April 2016 Forside Indholdsfortegnelse Referat af Beboermøde Invitation til Pårørendeaften Konkurrence Vinder af konkurrencen Fødselsdage i april 2016 Tur med bussen

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013

PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013 PROGRAM FOR SÆSONEN 2012/2013 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Frederiksværk Sejlklub

Frederiksværk Sejlklub Kære Venner. 2016 er nu blot historie, tiden flyver og vi er nu på vej mod sol og sommer. Inden det kommer så vidt har Aktivitetsudvalget dog endnu en perlerække af aktiviteter under det såkaldte vinterprogram!

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen Til: Viceværterne - Jim Køkken - Karina Montageværksted - Rene Maskinværksted - Tom Pakkehallen Mikael De Grønne Fingre Randi Skovhjælper Claus Grafisk - Søren Cafeladen - Rebecca Suppleant gæst: Toni

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning 2014 Tuborgfondet Vi har, i anledning af husets 90 års fødselsdag den 18. marts 2015, søgt Tuborgfondet om tilskud til nye stole og borde. Som I jo alle ved, har Tuborgfondet imødekommet vores

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 43

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 43 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Kære børn og forældre! Friskolen i Lemming Ugebrev 43 Lemming d. 23. oktober 2015 Ugen der

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 3. juni 7. juni 2014 2 Tirsdag 3. juni 2014 Kl. 17:30 Ungdomsfodbold U8 drenge fodboldturnering (5 mands) Kl. 19:00 Oldboys fodbold SVIF Viborg Nørremarken Kl. 19:30

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013

Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Aalborg Tegnsprogs Ordinære generalforsamling Lørdag d. 16 marts 2013 Dagsorden 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent c. Valg af bisidder d. Valg af 2 stemmetæller 2. Årsberetning af: a. Tegnsprogsforeningen

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Velkommen til denne særlige udgave af fredagsbrevet, som i denne uge er udformet af ÅF's forrygende og seje 8. klasse. I kan i dette brev læse om bl.a. Høstival,

Læs mere

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej

Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej Nyhedsbrev Fritidsklubben BFC April 2011 Forår på vej For pokker, hvor er det rart når solen skinner. Vinteren har været lang og kold og det er som at alle er gået i dvale. Men nu er der forår på vej,

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening

Aktivitetsprogram. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Aktivitetsprogram. Roskilde Lokalforening. Roskilde Lokalforening Jyllinge JyllingeGundsømagle Jyllinge RoskildeGundsømagle 13 8. årgang 13 13 8. årga Viby Roskilde Gundsømagle Roskilde Viby Viby Roskilde Lokalforening Aktivitetsprogram Roskilde Lokalforening Roskilde

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejen

Velkomst og fakta om dagplejen Velkomst og fakta om dagplejen Mette Hindkjær Klintevej 64 6000 Kolding Tlf. 41274749 Mine åbningstider: Mandag tirsdag 6.45-16.15 Onsdag torsdag 6.30-1615 Fredag 6.30-15.45 Jeg hedder Mette, og er født

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar

Impulsen. Maj og juni. Månedsplan Juni. Uge 23. Dorte madbar Månedsplan Juni Uge 23 Mandag 3-6 Dans 14.00 m. Mette - Magien i baren. Tirsdag 4-6 Dans 14.00 m. Mette Onsdag 5-6 Grundlovsdag Klubben lukket Torsdag 6-6 Fredag 7-6 Uge 24 Dorte madbar Tom madbar Impulsen

Læs mere

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår 2016.

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår 2016. Program for 1. halvår 2016. Huskelisten Hulemøde: kl. 19.00 i Helligåndshuset Tirsdag 2. februar Tirsdag 1. marts (aflevere tekster til Randers Ugen) Tirsdag 5. april Viseaftener: Kl. 19.30 I pausen kl.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2015

ARENDSE NYT Februar 2015 ARENDSE NYT Februar 2015 Indholdsfortegnelse Februar 2015 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Konkurrence Personale Nyt Vi siger farvel Referat af beboermøde Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

ARENDSE NYT September 2016

ARENDSE NYT September 2016 ARENDSE NYT September 2016 Indholdsfortegnelse September 2016 Forside Indholdsfortegnelse Julen nærmer sig Billeder fra Tivoli Velkommen Referat af Beboermøde Sommerliv Konkurrence Vinder af konkurrencen

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN februar 2012 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej november 2012 På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk Side 2 HER PÅ BAKKEN november 2012 Redaktionen

Læs mere

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 September 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra chefsygeplejersken September er jo årets første efterårs måned og dermed et farvel til

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen, Morten Larsen. Formanden/siden sidst:

Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen, Morten Larsen. Formanden/siden sidst: MØDEREFERAT Mødedeltagere Mona Jepsen Kirsten Hansesgaard Morten Larsen Steen Mogensen Fraværende Kopi Sted Morten Nielsen Mona Jepsen, Kirsten Hansesgaard, Morten Nielsen, Steen Mogensen, Morten Larsen

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER?

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? Læs hvad andre rygestoppere fortæller om den hjælp, de fik fra STOPLINIEN. GRATIS RÅDGIVNING 80 31 31 31 t godt ummer til n røgfri remtid: 0 31 31 31 Når du

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Oktober 2009 21. ÅRGANG

Oktober 2009 21. ÅRGANG Oktober 2009 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere