Til de voksne. De letteste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til de voksne. De letteste"

Transkript

1

2 Til de voksne Det er en magisk verden der åbner sig for børn, når de begynder, at kunne læse selv, og på biblioteket kan I finde mange gode bøger til børnenes allerførste læsning på egen hånd. I denne folder finder I et udvalg af de bøger, som egner sig til den første læsning i børnehaveklassen samt i starten af 1. klasse. Når børnene har lært bogstaverne og bogstavernes lyde at kende, så kan de så småt begynde at læse de første ord og sætninger sat sammen. En del af bøgerne i folderen her er lydrette. Det betyder, at teksten primært består af ord, der staves som de udtales. Gentagelser, korte sætninger og illustrationer der understøtter læsningen er også karakteristisk for bøger til begynderlæsere. Bøgerne er inddelt efter tre sværhedsgrader, som er markeret med ugler: De letteste: Bøger primært med enstavelses ord og mange lydrette ord. De lidt sværere: Bøger med enstavelsesord, få tostavelses ord samt mange lydrette ord. De sværeste: Bøger med flere tostavelses ord, ikke kun lydrette ord samt længere sætninger og mere tekst. Sværhedsgraderne er kun vejledende, da børn er forskellige også, når det gælder at lære at læse. Så tag jeres børn med på råd og ikke mindst læs sammen med dem :-) God læselyst til alle!! De letteste Bi på is Jo er ti år. Pi er seks år. De to må få is. Ej, se en bi på en af de is. Dum bi, flyv væk bi. Åh nej, se nu din is Jo. En hæl til Puk Puk og Siv er på en høj. De ser i en sæk med tøj og to sko. Puk får sko med hæl på. Høj Hæl. Kan hun mon gå med høj hæl? 6. del af serie Jon har lus Jon har lus i sit hår. Ad, væk med dem. Mor har en kam. Nu går mor til kamp mod alle de lus. Ser hun nu dem alle? Lydret Dingo Ib i en sø af Kirsten Ahlburg Ib er ved en sø. Se, der er is på den sø. Gå nu ud Ib. My er også på isen. Ups, nu er Ib i søen. My må få Ib op. Gæt et kæledyr (64.4) Kan du se, hvad det er? Kan det mon være en kat, en fugl eller en sød mus? Læs og gæt med. Ko og So Se en ø i en sø. På søen er der en ko og en so. De skal have hø og øl. Nu vil vi have en is. Mik 6 år af Maria Rørbæk I går var Mik 5 år. I dag er han 6 år. Han får en bil. Han får to mus. Af Kit får han et hus. Tak mor, far og Kit. Mi La + Ki Fu af Erik Vierø Hansen Må Mi La få is? Ja, ti is. Må Ki Fu ro i en sø? Ja da. Hvad nu Mi La og Ki Fu? Alkalær (Ord med 2 bogstaver) My får en is af Kirsten Ahlburg My får en is af mor. En sød gul is. Åh nej, se en bi. En bi på Mys is. Væk med dig bi. Læs Lydret 1 Pi og Jo Pi og Jo vil ud i en å. Men uhh en å er kold. Hov - pas nu på. Der er en ål i den å.

3 Ris og Ras i den ny sne Se ud, Ras. Der er sne. Kom, vi må ud. På med hat og sko og ud i den nye sne. 4. del af serie Søs ser en ufo Det er nat i Søby. Men Søs er på tur med Bo. Hov, nu kan de høre en lyd og se lys. Uha, er det mon en ufo? Lydret Dingo Tor og mor af Kirsten Ahlburg Tor og mor vil ud på søen. Nu ror de ud mod en ø. Tor ser en ål i søen. Men er det nu også en ål? Læs Lydret 1 Tor på ski Kan man stå på ski på en sø? Ja, Tor kan. Der er fart på. Ups, nu er Tor væk. Kan du se ham Tim? 6. del af serie Uha, uha, pas nu på af Erik Vierø Hansen Søs kan se dyr. Hun ser en myg, hun ser en mus, og så ser hun en mis. Uha lille mus. Pas på den mis. Alkalær (Ord med 3 bogstaver) Serier til absolut begynder-læsere fra midt i børnehaveklassen Alkalær Lydret Dingo Læs Lydret 1 (Til billedlæsning sammen med voksne) De lidt sværere Batman Boris vil lege skjul med sin hund Batman. Men Batman vil på tur. Nu er han pist væk. Boris er ked af det. Men Batman har en sjov tur alene. Emil og Luna på tur Luna vil have Emil med ud til Lunas ø. De har en kano og kan ro ud til øen. De har en god tur. Nu vil de hjem. Men ups, de to årer er væk. Hvad nu? 7. del af serie Lydret PS Et ar er smart af Dina Gellert Pip har et langt ar. Æg har bare en vabel. Æg vil gerne have et ar, men det kan være farligt!. Mini Far og søn på ferie Far og søn er på ferie i et hus på Lyø. De er ude at bade med et badedyr - hvad mere kan man så ønske sig? Læs Lydret 2 Felix driller Felix skyder med vand-pistol. Han rammer både en kat, en hund og Maja. Men hov se nu. Nu skyder Maja også med vand.

4 Hov, Figo Frida og Felix vil lege. De tegner på papir, og vil folde fly. De vil også folde en frø af avis-papir. Men pas på Figo. Han vil spise den frø! Hugo kan li gys af Erik Vierø Hansen Hugo ser film i sin sofa. Film med gys i. Gyda ser med. Men kan Gyda li de film med gys i? Alkalær (Ord med 4 bogstaver) Jamen, der er jo blod! af Grete Wiemann Borregaard og Tove Krebs Lange Tea er væk i tivoli. Da Cato, Dina og Kim finder hende, er hun i en kiste. Åh nej - der står Max Magi med en sav. Dina tør ikke se på. Hvad sker der nu? Lydlet læsning - 1. klasse Læs og gæt gåder 1 af Keld Petersen Kom og gæt med. Her må man læse for at løse de ni gåder. Hvad kan det mon være? Max Magi øver sig af Grete Wiemann Borregaard og Tove Krebs Lange Max Magi kan trylle. Han øver sig i tivoli. Pif, paf, puf, så er hans hat tom. Pif, paf, puf, så er der en due. Men ups, hvor er nu den kanin? Max Magi må have hjælp. Lydlet læsning Børnehaveklassen Mimis band Mimi spiller en melodi for Anna og Teo på piano. De vil også spille. Nu er de tre et band. Mimis band. En, to, tre, spil. Men ak, det lyder fælt. Prøv igen. Lød det fint? Lydret PS Min kat En kat går ud hver nat. Den vil op i et træ. Gå tur på et tag og jage mus. Lige til det bliver morgen. Musa og myggen Musa og Jonas ser, at Brian slår en dreng. Man ikke må slå. Nu ser Musa en myg på hans ben. Han slår den. Nu ser Jonas en myg på Musas hals. Skal han slå den? Nanas mobil Nana har fået ny mobil. Den kan tage fine fotos. Fotos af en bi, en viol og en myg. Nu må Silas og Nana sende et foto til Nanas mor, for de har brug for hjælp. Lydret PS Nino så en ufo Nino fortæller Vilma, at han har set en ufo. Han har taget et foto af den med sin mobil. Vilma er dog ikke sikker på, at det er en ufo. Det er Nino! Vi samler på... Man kan samle på ting. Mange ting. Katte, sten eller flag. Hvad samler du mon på? Serier til begynderlæsere sidst i børnehaveklassen og starten af 1. klasse Alkalær Lydlet læsning - Børnehaveklassen Lydlet læsning 1. klasse Lydret Dingo Lydret PS Læs Lydret 1 Læs Lydret 2. Mini

5 De sværeste Anton og Messi De to venner Anton og Jakob spiller fodbold. Hvem kan score flest mål? Der kommer en hund. Den snupper bolden med poten. Den laver mål, mange mål. Super let PS Et monster? af Grete Wiemann Borregaard og Tove Krebs Lange En tur i Grotten i tivoli. Ikke noget at være bange for, siger Cato. Lad os gå ind. Men der er sort som kul. Og hvad er nu det for en sær lyd? Lydlet læsning - sidst i 1. klasse Farfar fortæller Ålen af Per Østergaard Simons farfar fortæller, om dengang den gamle fisker Ålen fik en god idé. Han ville ro helt ned til Afrika. På turen blev Ålen så træt, at han tabte den ene åre. Ikke smart, når man er på et hav med en ret så sulten haj! 4. del af serie Kaj og Kalle af Charlotte Fleischer Kaj og Kalle fra byen Birket er gode til at ordne alt. Det er deres job. Fru Knud har brug for deres hjælp. Kaj og Kalle får flere idéer til, hvordan de kan hjælpe men ak det kan let gå galt. Kanins historie af Lynne Benton Kanin er ked af det. Hans hus er alt for lille. Hvad skal han dog gøre? Hans ven Ugle giver ham gode råd. Flachs allerførste læsning Karl og Karla af Anna Jacobina Jacobsen Karl og Karla er bror og søster. De er født samme dag, og ser næsten ens ud. Men de er som nat og dag. Helt forskellige. Hvordan er det at være Karl? Hvordan er det at være Karla? Det må de prøve for en dag. Super let PS Kiks og Kiki af Grete Wiemann Borregaard og Tove Krebs Lange Dina og Tea spiser kiks. De vil give en til hunden Kiki. Men Kiki tåler ikke kiks, siger damen. Hun tager selv en kiks. Så løber Kiki væk. Nu må de alle tre ud og lede efter Kiki i tivoli. Lydlet læsning - sidst i 1. klasse Livas første kys Liva synes bare, at Lukas er sød. Hun møder ham i parken, da hun går tur med sin hund. Kan hun mon lokke ham til at give et kys? 6. del af serie Super let PS Lukas er drage-kriger af Dorthe Skytte Lukas passer sin nabo Wu s hus og kat. Han finder to blå æg, som er gemt i en kiste. Pludselig er det som om, han rejser væk... langt væk. Hvad er det dog der sker, og hvor er han nu henne? Løven og musen af Mairi Mackinnon Løve tager sig en lur. Han vågner ved, at en mus kilder ham på næsen. Løve vil spise musen, men gør det ikke, fordi musen siger, at selv en stor løve kan få brug for hjælp fra en lille mus en skønne dag. Flachs allerførste læsning Mi og Mo på safari Mi og Mo er på safari i Afrika. De kører i Musas jeep. De ser mange farlige dyr. Det er nat og de vil slå telt op, og lave mad på bål. Musa hører en lyd...kan det være et farligt natdyr? Lydret Dingo Pap-Alice af Marie Duedahl Alice skal møde sin nye søster papsøster Flora. Hun glæder sig. Men Flora er bare sur og vil slet ikke være sammen med Alice. Hvad nu? Sami og Ida på hytte-tur af Hanne Fredsted De to venner Sami og Ida skal på tur med klassen. Hytte-tur. De glæder sig, men er også lidt spændte. For kan de mon sove, hvad skal de spise og hvad skal der ske på turen?

6 Viggo og månefolket af Kim Dalsgaard Viggo får et gevær af morfar. Mor gemmer det straks væk. Viggo er sur. Om natten lister han ind og henter det. Så får Viggo en god idé. Han vil prøve at ramme månen. Men ups, det går galt og Viggo skyder månen ned. Hvor blev den af? Serier til læsning i 1. klasse Flachs - allerførste læsning Lydlet læsning sidst i 1. klasse Lydret Dingo Super let PS Den allerførste læse-app Download apps, hvor børnene kan læse, lytte eller skrive sig ind i den allerførste læsning. Lydret Dingo Lær at læse Gyldendal, Gratis/Betaling, App Store Læs selv de lette lydrette bøger i Gyldendals Dingo serie. Eller få historierne læst højt. Her møder I Jon, Søs og Max og de andre hovedpersoner fra bøgerne. Indeholder også bonus info til de voksne om læsning. Lær at læse Gyldendal, Gratis/Betaling, App Store Kast jer over ti letlæsningsbøger til begynderlæsere midt i 1 klasse. Børnene kan optage deres egen oplæsning af historierne, og så lytte til oplæsningen bagefter. Læseguld Minitutor, Gratis/betaling, App Store og Google Play Hjælp alkymisten med at lave læseguld ved at sætte lyde sammen til rigtige ord. En app med fokus på bogstavernes lyde og de første lydrette ord. Kan bruges af børn både i 0. og 1. klasse Lindhardt og Ringhof, Gratis/Betaling, App Store Læs og lyt til 12 forskellige letlæsningsbøger. Hold også øje med, hvad der sker på skærmen var der noget, der bevægede sig? Kan læses fra 0. klasse, også sammen med en voksen. Skriv og Læs WriteReader Writereader Aps, Betaling, App Store Børnene skal selv på banen, som forfattere og lave deres egne læsebøger. Børnene skriver selv tekst og sætter billeder ind. Nemt og sjovt med lidt hjælp fra de voksne. Tim og Trine 1 Madam Bachs Forlag, Betaling, App Store Her besøger børnene Tim og Trine. Kig på billederne, læs sætningerne og svar på spørgsmålene. Eller skriv din egen tekst til billedet. Vælg mellem forskellige sværhedsgrader. Husk!! Bøgernes sværhedsgrader inden for de enkelte serier varierer, og klasseangivelserne er vejledende. Udarbejder: Anne Kirstine Kristiansen Illustrator: Kim Dalsgaard Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2014 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.:

Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN

Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN At lære at læse er hurtig og nemt for nogle børn, mens andre skal igennem mange kampe for at nå dertil. Der er flere

Læs mere

De letteste bøger og serier fra 0. klasse

De letteste bøger og serier fra 0. klasse De letteste bøger og serier fra 0. klasse Generelt om bøgerne: De har primært ord på 2 bogstaver. De indeholder mange lydrette ord, altså ord der udtales som de staves og alle ordets lyde kan høres tydeligt.

Læs mere

De letteste bøger og serier fra midt i 0. klasse

De letteste bøger og serier fra midt i 0. klasse De letteste bøger og serier fra midt i 0. klasse Generelt om bøgerne: De indeholder primært lydrette ord, altså ord der udtales som de staves og alle ordets lyde kan høres tydeligt. Mange lydnære/lydlette

Læs mere

Emmas amulet af Jørn Jensen Emma har fået en amulet. Den giver held. Det tror Mads ikke på. Især ikke da en fugl rammer Emma med en klat.

Emmas amulet af Jørn Jensen Emma har fået en amulet. Den giver held. Det tror Mads ikke på. Især ikke da en fugl rammer Emma med en klat. Emmas amulet Emma har fået en amulet. Den giver held. Det tror Mads ikke på. Især ikke da en fugl rammer Emma med en klat. Erik tester bil af Torsten Bengtsson Fars bil skal til syn. Bilen skal testes

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede.

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. en eller et. bil sko hus bus bi ur. hus. bus. sko. bil. Her er seks ord. Træk streg til det rigtige billede. Her er seks ord. bil sko hus bus bi ur Træk streg til det rigtige billede. Skriv de seks ord med en eller et foran. hus bus bi sko ur bil en eller et 1 Skriv en linje med hvert bogstav. b - i - l - s -

Læs mere

2. Læsesiden. Nana har svært ved at læse. Læs sammen med lærer. Læs med makker. Læs alene. Læs med mor eller far.

2. Læsesiden. Nana har svært ved at læse. Læs sammen med lærer. Læs med makker. Læs alene. Læs med mor eller far. Nana har svært ved at læse Her er Nana. Nana går på Solby Skole. Nana bor sammen med sin mor og far. Nanas mor hedder Tina. Nanas far hedder Bo. Mor siger tit: Vi skal læse, Nana! Du må øve dig. Alle kan

Læs mere

Børnenes første læsning. Gode idéer til den allerførste læsning og idéer til læsning, når man har knækket læsekoden

Børnenes første læsning. Gode idéer til den allerførste læsning og idéer til læsning, når man har knækket læsekoden Børnenes første læsning Gode idéer til den allerførste læsning og idéer til læsning, når man har knækket læsekoden Rudersdal Bibliotekerne - 01.11. Rudersdal Bibliotekerne Skrevet af: Børnebibliotekar

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

Siv får et føl Helle Dyhr Fauerholdt Sig og mor er hos Puk på en gård. Puk har to føl. Må Siv få et føl for mor?

Siv får et føl Helle Dyhr Fauerholdt Sig og mor er hos Puk på en gård. Puk har to føl. Må Siv få et føl for mor? Lydret 0 Lydret Dingo Læs lydret 0 DE LETTE Den gode begyndelse Max får en mus Marie Duedahl Der er en mus. Den er kær. Far ser den. Den mus må dø. Max redder den. Lydret 0 Siv får et føl Helle Dyhr Fauerholdt

Læs mere

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller Et nisseskuespil for børn i indskolingen Nis skal giftes Medvirkende: Nis Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller I skal bruge: To store puder

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Bøger til de voksne. Den første skoledag. Ideer til at skabe sammenhold i dit barns klasse.

Bøger til de voksne. Den første skoledag.   Ideer til at skabe sammenhold i dit barns klasse. Bøger til de voksne Forældre kan have mange overvejelser, når deres barn skal starte i skole. Hvad vil det sige at være skoleparat? Hvordan ruster jeg mit barn og støtter op om dets læring? Bare rolig

Læs mere

1 JENS PORSBORG Jela HENRIK DAHL

1 JENS PORSBORG Jela HENRIK DAHL 1 JENS PORSBORG Jela HENRIK DAHL Kære elev! Vi lærer at læse ved at læse. Og for at blive en god og sikker læser, skal vi læse meget rigtig meget. Når du skal læse ord, skal du bruge bogstavernes lyde

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

KOPIARK LÆRERARK 1. Elevens navn:

KOPIARK LÆRERARK 1. Elevens navn: KOPIARK LÆRERARK 1 Elevens navn: TIDLIG ALFABETISK LÆSNING FASE 1 OPGAVE DATO UP/OP/UV KOMMENTARER ORDAFKODNING Kan læse sit navn Kender de fleste bogstaver Læser logoer/skilte 1.1 Gættelæser ord 1.2 Genkender

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. Arbejdsbogen 1. Ny udgave. Gerner Birk Kristiansen. Tekst og tegninger DATO:

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug. Arbejdsbogen 1. Ny udgave. Gerner Birk Kristiansen. Tekst og tegninger DATO: Gerner Birk Kristiansen Tekst og tegninger DATO: Arbejdsbogen 1 Ny udgave Her er en masse materiale, der kan anvendes i børnehaveklasserne. Der er naturligvis en sammenhæng i hæftet, men underviseren låses

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse BØRN & UNGE Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få dejlige oplevelser

Læs mere

ALLE KAN LÆRE AT LÆSE

ALLE KAN LÆRE AT LÆSE ALLE KAN LÆRE AT LÆSE LÆS NU LØS-SERIEN KLASSESÆT LÆS NU LØS Læsebogen 100 pct. lydret LÆS NU LØS Opgavehæfte 1A & 1B LÆS NU LØS Sangbogen (inkl. cd) NYHED LÆS NU MERE LØS Læsebogen Festlig, fornøjelig

Læs mere

LÆSNING for 1. og 2. klasse

LÆSNING for 1. og 2. klasse LÆSNING for 1. og 2. klasse - er de bøger, der er lettest at læse. De har lix 3-5. - er de bøger, der er lidt sværere at læse. De har lix 6-8. - er de bøger, der er sværest at læse. De har lix 9-11. Sjov

Læs mere

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA REVIDERET Til sprogvurdering af børn i børnehaveklassen 1 Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du

Læs mere

Biblioteket som medspiller i børns sprog- og læseudvikling Anvendelse af letlæsningsbøger i praksis. Den halve time Præsentation Før: projekt nu: hverdag Teorien bag projektet Teori og projekt men hvordan

Læs mere

Diktat Agent Kodeknæk. Kursus nr. 1 GULE ORD. Nana kan Rita. Hun har matematik 2.b. Rita løber hen dem. Stop så I to, råber.

Diktat Agent Kodeknæk. Kursus nr. 1 GULE ORD. Nana kan Rita. Hun har matematik 2.b. Rita løber hen dem. Stop så I to, råber. Kursus nr. 1 GULE ORD Nana kan Rita. Hun har matematik 2.b. Rita løber hen dem. Stop så I to, råber. I ikke slås. Line er en idiot, råber. Det er også, råber Line. på nu, siger Rita. Riko skal ikke råbe,

Læs mere

Det er jeg også, siger Bill. Jeg er så sul-ten, at jeg kunne æde en ko, siger han.

Det er jeg også, siger Bill. Jeg er så sul-ten, at jeg kunne æde en ko, siger han. Bill og Bob er to pen-ta-ce-ra-tops. Bill og Bob er på vej ind i en skov. De vil søge føde i den skov. Jeg er sul-ten, siger Bob. Det er jeg også, siger Bill. Jeg er så sul-ten, at jeg kunne æde en ko,

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Dansk - Sisi og Pipins læsebog. Dansk - Sløjfeskrift - Højtlæsning Dansk Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag - Fortællerunde - Ugens professor (efter efterårsferien) - Stjernestund Social læring - Massage - Klassemøde - Den varme stol - Sisi og Pipins læsebog (lektie) og opgaver

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug Her er nogle ting med i. Sæt kryds ved tingene. Farv i et. Skriv selv. Find i erne og sæt ring om. mus telt Pia violin mælk pindsvin hvid pige appelsin 2 Forlaget Delta Her er nogle ting med s. Sæt kryds

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Facitliste. PIRANA - DANSk 0

Facitliste. PIRANA - DANSk 0 Facitliste PIRANA - DANSk 0 Facitliste Dette er facitlisten til Pirana - Dansk 0. De fleste opgaver i bogen har indlagt diverse tjek, så de rettes direkte i bogen. Løsningen til de opgaver er ikke her

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Det er en fordel at eleverne har været igennem øvelsen voldsformer før denne øvelse. Vold er mere komplekst end de fleste umiddelbart tror og har mange forskellige ansigter. Der er meget der

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du bruge

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Mit stamtræ

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Mit stamtræ Dialogisk læsning - Lotte Salling Mit stamtræ OPLÆSNING MED DIALOG OG AKTIV DELTAGELSE. Samtaleideer og sprogaktiviteter til bogen Mit Stamtræ af Lotte Salling. For børn i indskolingsalderen. Sprogaktiviteterne

Læs mere

Denne aktivitet er ikke afprøvet i denne udformning endnu. Quiz og byt kort til Lydér et ord højt

Denne aktivitet er ikke afprøvet i denne udformning endnu. Quiz og byt kort til Lydér et ord højt Denne aktivitet er ikke afprøvet i denne udformning endnu. Quiz og byt kort til Lydér et ord højt Læs om quiz og byt på side 36 i Klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb, der får alle med. Denne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Hit med tæppet den rene leg

Hit med tæppet den rene leg Forslag og idéer til sproglege og bogstavindlæring Af Gitte Skyum Kjøge Sprog er ikke bare indhold, det er også form og lyd. Der er mange metoder og midler til at åbne børnenes øjne for alle facetterne.

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Nye læsere kan begynde

Nye læsere kan begynde Nye læsere kan begynde her Lydlet læsning En ny serie af letlæsningsbøger til nye læsere i børnehaveklassen og 1. klasse LYDLET LÆSNING er historier med mange lydlette ord, historier med et talenært sprog,

Læs mere

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set.

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set. Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? 3 1 3 1 Fortæl, om en god film du har set. Hvorfor er den god? Hvem så du den sammen med? Hvad vil

Læs mere

Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard.

Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Kolofon Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Billeder: også Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Denne bog er skrevet i 2014. Forlag

Læs mere

Bamse Polle. i 1. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 1. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 1. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Læsning og skrivning i børnehaveklassen

Læsning og skrivning i børnehaveklassen Læsning og skrivning i børnehaveklassen Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Gensidige forventninger Børn begynder i skolen med store forventninger om at lære at læse. Som forælder har du sikkert

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Solen er blå. Solen er gul. Hus rimer på mus. Hus rimer på mus. En nød er blød. En kanin er blød. Sandt eller falsk? Svar: falsk. Sandt eller falsk?

Solen er blå. Solen er gul. Hus rimer på mus. Hus rimer på mus. En nød er blød. En kanin er blød. Sandt eller falsk? Svar: falsk. Sandt eller falsk? Solen er blå. Solen er gul. 12 1 12 1 Hus rimer på mus. Hus rimer på mus. 12 2 12 2 En nød er blød. En kanin er blød. 12 3 12 3 En kanin har fire poter. En kanin har fire poter. 12 4 12 4 En mus spiser

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe)

Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe) Registreringsskema børnehaveklasse (gruppe) BØRNEHAVEKLASSE (GR.) > REGISTRERINGSSKEMA > RIM 1 Rim Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets lydlige opmærksomhed.

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Tor rejser og Balder dør

Tor rejser og Balder dør Opgaver til Tor rejser og Balder dør Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs forordet side 3-7. 1. Nævn navnene på nogle af de nordiske guder? 2. Hvordan var verden delt? Prøv at tegne verden.

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

detektiven udsagnsord Med Benny på jagt efter Dansk 3. klassetrin

detektiven udsagnsord Med Benny på jagt efter Dansk 3. klassetrin Med detektiven enny på jagt efter udsagnsord Dansk 3. klassetrin Udsagnsord er alle de ting vi gør. Man kan sætte AT eller JEG foran. Udsagnsordene bestemmer tiden i en tekst altså om det er nutid eller

Læs mere

Nini og Momo. Til læreren. Vejledning: Indhold: 1. ordkort 2. dominospil 3. miniscrabble 4. opgaver 5. skriv med 6. krydsord 7.

Nini og Momo. Til læreren. Vejledning: Indhold: 1. ordkort 2. dominospil 3. miniscrabble 4. opgaver 5. skriv med 6. krydsord 7. E K S T R A S I D E R T I L Side 1 Nini og Momo Til læreren Indhold: 1. ordkort. dominospil 3. miniscrabble 4. opgaver 5. skriv med 6. krydsord 7. rækkefølge L Æ S L Y D R E T 3 Vejledning: 1. Ordkort

Læs mere

Genreforløb Gentofte bibliotekerne

Genreforløb Gentofte bibliotekerne Genreforløb Gentofte bibliotekerne Eventyr: Vi læste Prinsessen på ærten og Pandekagen (remseeventyr) Eventyr kan opdeles i 2 grupper: Folke-eventyr og kunst-eventyr: Folkeeventyr har eksisteret i flere

Læs mere

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg

Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Mageløse Madam Inger Lynghøjen 8600 Silkeborg Historien om heksen, der heksede Madmor Inger om til Mageløse Madam Inger og fik hende til I dag bor der en masse søde børn og nogle voksne ude i huset på

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

skriv pænt Navn: Klasse: opgaveskyen.dk

skriv pænt Navn: Klasse: opgaveskyen.dk skriv pænt Navn: Klasse: Nu skal du skrive de flotteste a er, du kan. a a a ad ad ad and and abe abe ananas ananas abe 3 A A A Du fortjener en stjerne, når din lærer har godkendt. Farv stjerne A i stjernesamlingen.

Læs mere

Læseletbøger. Hvad er let? Hvad er svært? Dorthe Klint Petersen Center for Grundskoleforskning DPU, Aarhus Universitet. dkp@dpu.dk

Læseletbøger. Hvad er let? Hvad er svært? Dorthe Klint Petersen Center for Grundskoleforskning DPU, Aarhus Universitet. dkp@dpu.dk Læseletbøger. Hvad er let? Hvad er svært? Dorthe Klint Petersen Center for Grundskoleforskning DPU, Aarhus Universitet. dkp@dpu.dk Automatiseret afkodning eksostevenderen betydning buklere lyd Ortografisk

Læs mere

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord.

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord. 1 Gale Streger Forfatter: Helle S. Larsen Illustration: Lars Hornemann Forfatteren og Furesø Museer, 2013 Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-24-2 Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger

Læs mere

Atju h-asger og det store fodboldnys

Atju h-asger og det store fodboldnys Jesper Tolstrup Thomas Balle Andre bøger i serien: Lille kloge bi zoomer ind på Buster Baktus den store vaskehænderbog (om bakterier og hygiejne) Ulrik T. Skafte og Stine Gram Sørensen Jeg er plejebarn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2

Tællesange. indhold. 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej... Side 2 Tællesange TÆLLERIM Tælleremser indhold 1. Tælle til en 2. 1, 2, 3 Nu skal i bare se 3. Nummer én piller ben 4. Ej sikker lej........................... Side 2 5. Ente bente 6. Skorstensfejer Iverlund

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Læsning i indskolingen

Læsning i indskolingen Læsning i indskolingen Læseudviklingsskema LUS Søvind Skole børn og unge Kære forældre Dit barn får læseundervisning i skolen. Men som forælder er du en hovedperson, når dit barn lærer at læse. Børn lærer

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn.

LÆS BARE LØS. A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist. 2. Det er en tiger. 3. Dette er ikke en klovn. LÆS BARE LØS A. Sæt ring om tallet ved de to sætninger, der passer til tegningen - som vist.. Han maler en lille ko.. Her er en glad lille pige. 2. Hun maler en ko. 2. Han råber vist noget. 3. Hun maler

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Musical med bogstavmusikanterne

Musical med bogstavmusikanterne Musical med bogstavmusikanterne En musisk vej ind i læsningen Skrevet af Mette Bech Baggrund Musicalen med bogstavmusikanterne er udviklet af Mette Bech. Børnehaveklassen på Højelse skole har siden 2006

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere