Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Manager X.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Manager X."

Transkript

1 MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for Manager X september 006 OPP Ltd Elsfield Hall -7 Elsfield Way Oxford OX 8EP UK + (0) (0) Fax: + (0) Udgivet af CPP, Inc. Myers-Briggs Type Indicator Trin II Tolkningsrapport 00, 00, 006 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes. Myers-Briggs Type Indicator, MBTI, Myers-Briggs, Introduction to Type, og MBTI-logoet er registrerede varemærker tilhørende Myers-Briggs Type Indicator Trust. Distribueret under licens fra udgiveren, CPP, Inc. Mountain View, CA 90, USA. CPP-logoet er et varemærke tilhørende CPP, Inc. OPP er autoriseret til at bruge varemærkerne i Europa. OPP og OPP-logoet er registrerede varemærker tilhørende OPP Ltd.

2 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT MBTI Personlighedsvurdering Denne rapport er udarbejdet på baggrund af dine resultater fra Myers-Briggs Type Indicator Trin II. Den giver en uddybende beskrivelse af dine personlige præferencer og viser foruden din præferenceprofil nogle eksempler på hvordan din profil kommer til udtryk. MBTI blev udviklet af Isabel Myers og Katharine Briggs som en videreudvikling af C. G. Jungs teori om psykologiske typer. Ifølge denne teori har vi to modsatrettede måder hvorfra vi får vores energi (Ekstroversion eller Introversion), måder at indhente information på, (Sansning eller Intuition), samt måder til at træffe beslutning eller konkludere på baggrund af denne information (Tænkning eller Følen), og endelig måder hvorpå vi forholder os til verden omkring os (Vurdering eller Opfattelse). Hvis din præference er Ekstroversion, har du primært dit fokus i den ydre verden og får hermed energi gennem interaktion med andre mennesker og aktiviteter i øvrigt. Hvis din præference er Introversion, har du primært fokus i egen indre verden og får energi ved at reflektere og gå i dybden med information, ideer og koncepter. Hvis din præference er Sansning, lægger du mærke til og stoler på fakta, detaljer og aktuelle realiteter. Hvis din præference er Intuition, koncentrerer du dig om og stoler på sammenhænge, teorier og fremtidige muligheder. Hvis din præference er Tænkning, træffer du beslutninger på baggrund af logik og objektiv analyse. Hvis din præference er Følen, træffer du beslutninger for at skabe harmoni i overenstemmelse med dit personlige værdisæt. Hvis din præference er Vurdering, har du en tendens til at være velorganiseret, metodisk og træffe hurtige beslutninger. Hvis din præference er Opfattelse, har du en tendens til at være fleksibel, omstillingsparat og holde alle døre åbne så længe som muligt. Alle mennesker anvender hver af disse otte dele (præferencer) af personligheden, men vil foretrække én af præferencerne i hver dimension, ligesom man har en naturlig præference for at bruge den ene hånd frem for den anden. Ingen af præferencerne er bedre eller mere attråværdig end den anden præference. MBTI måler ikke dine evner eller færdigheder indenfor et givent område. MBTI er derimod en måde at hjælpe dig til at blive mere bevidst om din særlige personlige stil og til bedre at forstå og værdsætte de forskelle, der er mennesker i mellem.

3 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT DIN RAPPORT INDEHOLDER Dine resultater fra MBTI Trin I Dine Trin II facetter Anvendelse af Trin II i forhold til kommunikation Anvendelse af Trin II i forhold til at træffe beslutninger Anvendelse af Trin II i forhold til håndtering af forandringer Anvendelse af Trin II i forhold til konflikthåndtering Dynamikken i din psykologiske type Integration af Trin I og Trin II Brug af type for at opnå øget forståelse Overblik over dine resultater Litteraturliste Sammenfatning

4 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Dine resultater fra MBTI Trin I Grafen nedenfor og de følgende beskrivelser giver information om din MBTI-profil. Dine fire foretrukne præferencer vises med en søjle hhv. mod den ene eller anden af præferencepolerne. Jo længere søjlen er, jo mere klart har du udtrykt den pågældende præference. K LARHE D I PRÆFERE NCER Meget klar Klar Moderat Uklar Moderat Klar Meget klar EKSTROVERSION (E) (I) INTROVERSION SANSNING (S) (N) INTUITION TÆNKNING (T) (F) FØLEN VURDERING (J) (P) OPFATTELSE Din rapporterede type er INTJ (Introversion, Intuition, Tænkning, Vurdering)

5 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT INTJ-typer er innovative indenfor deres felt. De stoler på deres indre billede af, hvorledes tingene hænger sammen og omsætter uden tøven deres ideer til handling. De bruger hellere tid på, hvad de selv anser for vigtigt, frem for hvad der er populært hos andre. INTJ-typer er uafhængige og individualistiske og andre kan til tider opleve dem som stædige. De går deres egne veje med eller uden støtte fra andre, og har et målrettet fokus på det de gør. De kan lide at bruge logik til at løse komplekse og udfordrende problemstillinger. Rutinemæssige hverdagsopgaver keder dem. De analyserer og forsøger at få de enkelte dele til at passe sammen i et sammenhængende hele. Selvom INTJ-typer sædvanligvis er velorganiserede og gennemfører hvad de har sat sig for, kan de af og til ignorere detaljer, der ikke passer ind i billedet af fremtiden. Såfremt disse detaljer er vigtige, kan det hænde, at ideerne ikke omsættes så effektivt, som de kunne ønske sig. INTJ-typer vil sandsynligvis være mest tilfredse i et arbejdsmiljø, der værdsætter deres viden, indsigt og ideer og lader dem arbejde selvstændigt. Man kan regne med deres visioner og innovative løsningsforslag indenfor deres arbejdsområde. PASSER DENNE TYPE PÅ DIG? Notér hvilke dele af beskrivelsen ovenfor, der passer på dig og hvilke der ikke gør. Dine resultater fra Trin II på de følgende sider kan hjælpe dig med at afklare de områder som du evt. ikke oplever passer på dig. Såfremt din rapporterede type fra Trin I ikke passer på dig, kan resultaterne fra Trin II måske hjælpe dig med at finde en mere passende præferenceprofil.

6 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 6 Dine Trin II facetter Din personlighed er kompleks og dynamisk. Trin II beskriver noget af denne kompleksitet ved at vise dine resultater i forhold til fem forskellige facetter af hver af MBTI instrumentets komplementære præferencepar vist nedenfor. EKSTROVERSION (E) Igangsættende Udtryksfuld Selskabelig Aktiv Entusiastisk (I) INTROVERSION Modtagende Behersket Reserveret Reflekterende Stille SANSNING (S) Konkret Realistisk Praktisk Erfaringsbaseret Traditionel (N) INTUITION Abstrakt Fantasifuld Begrebsmæssig Teoretisk Original TÆNKNING (T) Logisk Fornuftig Spørgende Kritisk Barsk (F) FØLEN Indfølende Forstående Imødekommende Accepterende Omsorgsfuld VURDERING (J) Systematisk Planlæggende Starter tidligt Strukturerende Metodisk (P) OPFATTELSE Afslappet Åben overfor muligheder Starter sent Spontan Tager tingene, som de kommer Når du læser dine resultater, så husk på, at: Hver facet har to modsatrettede poler. Du vil sandsynligvis foretrække den pol, som ligger på samme side som din overordnede præference (et resultat indenfor præferencen) for eksempel den Igangsættende pol, hvis du foretrækker Ekstroversion, eller den Modtagende pol, hvis du foretrækker Introversion. Det kan også forekomme, at du for en eller flere af facetterne foretrækker den modsatte pol i forhold til din overordnede præference (et resultat udenfor præferencen) eller at du ikke har nogen klar præference for nogen af polerne (et mellemzoneresultat). Kendskab til dine præferencer for disse tyve facetter kan hjælpe dig til en bedre forståelse af netop din unikke måde at opleve og udtrykke din psykologiske type på.

7 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 7 SÅDAN TOLKER DU DINE TRIN II RESULTATER De følgende 8 sider (8-), giver dig information om hvert sæt af facetter. På hver side vises en graf med dine resultater i forhold til facetterne. Den grafiske fremstilling indeholder: Kortfattede definitioner af dine præferencer i forhold til MBTI Trin I. Betegnelserne på de fem facetpoler som er forbundet med hver MBTI-præference samt tre beskrivende ord eller sætninger for hver facetpol. En søjle, der viser den pol, du foretrækker eller dit eventuelle resultat i mellemzonen. Søjlens længde viser hvor klart du rapporterede din præference for den respektive pol. Ved at læse grafen kan du se, om dine resultater for en facet er indenfor præferencen (scores på - på samme side som din præference), udenfor præferencen (scores på - på modsatte side af din præference) eller i mellemzonen (scores på 0 eller ). Under grafen findes et antal udsagn, der beskriver egenskaber for hvert af resultaterne indenfor præferencen, udenfor præferencen og i mellemzonen. For at kontrollere dine resultater kan du se på de tre ord eller sætninger, der beskriver den modsatte pol på grafen. Hvis nogle af udsagnene ikke synes at passe på dig, ville beskrivelserne i den modsatte pol eller i mellemzonen måske give en mere passende beskrivelse af dig.

8 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 8 EKSTROVERSION (E) Retter energi mod den ydre verden af mennesker og ting (I) INTROVERSION Retter energi mod den indre verdens oplevelser og ideer Udenfor præferencen Mellemzone Indenfor præferencen IGANGSÆTTENDE Social, sympatisk, er den der introducerer andre mennesker UDTRYKSFULD Ekspressiv, lettere at lære at kende, åben omkring dig selv SELSKABELIG Søger popularitet, bred omgangskreds, deltager gerne i gruppesammenhæng AKTIV Interagerende, ønsker at være i kontakt, lytte og tale ENTUSIASTISK Livlig, energisk, søger at være i centrum MODTAGENDE Reserveret, tilbageholdende, er den der bliver introduceret BEHERSKET Kontrolleret, sværere at lære at kende, privat RESERVERET Søger nærhed, én til én relationer, søger udvalgte mennesker REFLEKTERENDE Iagttager, foretrækker plads, læse og skrive STILLE Rolig, nyder ensomhed, holder dig i baggrunden 0 Indleder samtaler i sociale situationer med mennesker, du allerede kender, eller hvis din rolle kræver det. Forekommer afslappet i velkendte situationer men mere anspændt ved større sociale arrangementer. Holder dine følelser og interesser for dig selv; når du endelig åbner op, lægger andre mærke til det. Opfattes af andre som svær at lære at kende, fordi du holder dig tilbage. Går ud fra, at andre ikke vil være interesserede i dine tanker. Igangsættende-Modtagende (Mellemzone) Behersket (Indenfor præferencen) Påtager dig opgaven med at introducere folk for hinanden, hvis ikke andre gør det, men vil helst være fri. Føler dig kompetent og foretrækker at løse problemerne selv. Finder det svært at tale om det der bekymrer dig, især når du er under pres.

9 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 9 Reserveret (Indenfor præferencen) Vil hellere omgås med få gode venner end være del af en større gruppe. Respekterer andres individualitet og ønsker den samme gensidige respekt. Trækker skarpe grænser mellem venner og bekendte. Har behov for at stole på folk, inden du fortæller ret meget om dig selv. Søger nære relationer til udvalgte andre personer. Aktiv-Reflekterende (Mellemzone) Taler helst om personlige temaer og formidler teknisk information på skrift. Foretrækker at lære nyt gennem personlig kontakt. Kan være tilfreds med aktivt at deltage i begivenhederne eller stille og roligt være iagttager, alt afhængigt af omstændighederne. Hvis stoffet er kendt, foretrækker du at tilegne dig yderligere viden gennem læsning. Stille (Indenfor præferencen) Foretrækker ro, til og med stilhed. Oplever at dine bidrag let bliver overset. Irriteres af støjende omgivelser og miljøer. Har en beroligende indvirkning på grupper. Fremstår som beskeden og foretrækker at holde dig i baggrunden. Holder af at være sammen med andre rolige og stille mennesker. Føler ikke behov for at tale i sociale sammenhænge.

10 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 0 SANSNING (S) Fokuserer på, hvad der kan opfattes med de fem sanser (N) INTUITION Fokuserer på at opfatte mønstre og sammenhænge Udenfor præferencen Mellemzone Indenfor præferencen KONKRET Eksakte fakta, bogstavelig, fokus på det håndgribelige REALISTISK Fornuftig, saglig, søger effektivitet PRAKTISK Pragmatisk, resultatorienteret, fokus på det der kan omsættes i praksis ERFARINGSBASERET Hands-on, empirisk, stoler på erfaring TRADITIONEL Konventionel, traditionsbunden, søger det velkendte ABSTRAKT Symbolsk, fokus på det uhåndgribelige og billedlige FANTASIFULD Snarrådig, opfindsom, søger det nye BEGREBSMÆSSIG Akademisk, fokus på ideer, intellektuel TEORETISK Søger mønstre, hypotetisk, stoler på teorier ORIGINAL Ukonventionel, anderledes, søger det nye og usædvanlige 0 Abstrakt (Indenfor præferencen) Holder af at dykke ned under overfladen og læse mellem linjerne. Gør brug af symboler og metaforer for at forklare dine synspunkter. Betragter sammenhænge og hvordan tingene forholder sig til hinanden som meget vigtigt. Tænker stort og nyder brainstorming. Kan til tider finde det svært at dokumentere bevis for dine ideer. Kan synes det er svært at fravige den kurs, du har fulgt. Fantasifuld (Indenfor præferencen) Kan lide opfindsomhed for dens egen skyld. Ønsker at opleve, hvad der er innovativt og anderledes. Er fuld af ressourcer til at gå i gang med nye og usædvanlige udfordringer. Bryder dig ikke om at gøre den samme ting to gange. Ser klart, hvad der er behov for i fremtiden og nyder strategisk planlægning. Sætter pris på subtil humor og ordspil.

11 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Begrebsmæssig (Indenfor præferencen) Nyder rollen som intellektuel og tænker. Holder af at tilegne dig ny viden og færdigheder for læringens skyld. Mere fokuseret på begreberne end deres praktiske anvendelse. Foretrækker at starte med en idé. Sætter pris på intellektuel kompetence. Betragter den praktiske anvendelse af ideerne som mindre væsentlig. Teoretisk (Indenfor præferencen) Stoler på teorier og mener, at de har deres egen virkelighed. Ser næsten alting i forhold til mønstre eller en teoretisk sammenhæng. Nyder at beskæftige dig med det uhåndgribelige. Er fremtidsorienteret. Vil hellere opfinde nye teorier end justere på dine gamle. Original (Indenfor præferencen) Sætter stor pris på det unikke. Har behov for at demonstrere din egen originalitet. Sætter pris på dygtighed og opfindsomhed. Vil hellere selv finde ud af tingene end læse instruktioner. Ændrer gerne på ting uanset om de fungerer eller ej.

12 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT TÆNKNING (T) Baserer konklusioner på logisk analyse med fokus på objektivitet (F) FØLEN Baserer konklusioner på personlige eller sociale værdier med fokus på harmoni Indenfor præferencen Mellemzone Udenfor præferencen LOGISK Upersonlig, søger upartiskhed, objektiv analyse FORNUFTIG Sandfærdig, fokus på årsag-og-virkning, anvender og omsætter principper SPØRGENDE Præcis, udfordrende, søger diskussion KRITISK Skeptisk, søger bevis, kritiserer BARSK Bestemt, usentimental, målorienteret INDFØLENDE Personlig, søger at forstå, fokus på centrale værdier FORSTÅENDE Taktfuld, medfølende, loyal IMØDEKOMMENDE Samtykker, behagelig, søger harmoni ACCEPTERENDE Tolerant, tillidsvækkende, rosende OMSORGSFULD Mild, varmhjertet, medlevende 0 Logisk (Indenfor præferencen) Tror på, at logisk analyse er det bedste udgangspunkt for at træffe beslutninger. Du anvender en trinvis argumentation med præmisser og veldefinerede regler for at nå til klare konklusioner. Anvender objektive data for at træffe dine afgørelser. Fokuserer på årsag og virkning. Trækker gerne klare grænser mellem forskellige spørgsmål. Kan let definere fordele og ulemper i en given problemstilling. Fornuftig (Indenfor præferencen) Kan ræsonnere dig frem til beslutninger. Nærmer dig situationer som upartisk iagttager. Er sikker og afklaret når det gælder dine mål og beslutninger. Tilrettelægger dit liv udfra logikkens love med inddragelse af præmisser, der fører til de endelige konklusioner. Ser situationer objektivt og analytisk.

13 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Spørgende-Imødekommende (Mellemzone) Stiller kun spørgsmål når emnet har din interesse. Lader andre stille deres spørgsmål først. Stiller spørgsmål og udtrykker uenighed på en neutral måde. Bliver mere konfronterende og direkte, når vigtige værdier udfordres. Kritisk-Accepterende (Mellemzone) Kritiserer udvalgte ideer og handlinger. Udleder hvad der er rigtigt og forkert i en situation. Ser hurtigt svaghederne i den fremførte argumentation. Vælger at give udtryk for kritik eller holde igen afhængigt af omstændighederne. Omsorgsfuld (Udenfor præferencen) Bekymrer dig over, hvordan andre vil reagere på negative afgørelser. Ønsker at håndtere andres følelser på den rigtige måde. Foretrækker at bruge venlig overtalelse og indlevelsesevne i forsøget på at påvirke andre. Mener det er unfair at udnytte andre selv når man er i en stærkere position end de er.

14 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT VURDERING (J) Foretrækker beslutsomhed og afslutning (P) OPFATTELSE Foretrækker fleksibilitet og spontanitet Indenfor præferencen Mellemzone Udenfor præferencen SYSTEMATISK Ordenssans, struktureret, bryder dig ikke om afbrydelser PLANLÆGGENDE Fremtidsorienteret, planlægger i forvejen, holder af fastlagte planer STARTER TIDLIGT Motiveres af selvdiciplin, fremskridt, stresses ved sen start STRUKTURERENDE Ønsker rutine, laver lister, sætter pris på fastlagte procedurer METODISK Planlægger specifikke opgaver, fokus på delopgaver, velorganiseret AFSLAPPET Tilbagelænet, sorgløs, afbrydelser er velkomne ÅBEN OVERFOR MULIGHEDER Fokus på nuet, følger med strømmen, laver fleksibel planlægning STARTER SENT Motiveres af stress, yder en ihærdig slutspurt, mister energi ved at starte tidligt SPONTAN Ønsker variation, nyder det uventede, bryder dig ikke om rutiner TAGER TINGENE SOM DE KOMMER Springer ud i tingene, lader tingene udvikle sig, tilpasningsdygtig 0 Systematisk-Afslappet (Mellemzone) Foretrækker en overordnet plan med plads til det uforudsete. Kan ikke lide afbrydelser når du arbejder på et projekt. En detaljeret plan virker hæmmende på dig. Har ikke noget imod afbrydelser, hvis der ikke på forhånd er en dagsorden. Synes at en på forhånd fastlagt plan giver gode muligheder for afvigelser fordi man altid kan vende tilbage til den. Åben overfor muligheder (Udenfor præferencen) Bryder dig ikke om at blive holdt fast af langsigtede planer, specielt i forhold til dine fritidsaktiviteter. Oplever at det uventede fører en følelse af eventyr med sig. Prøver at undgå for meget struktur og selskabelige forpligtelser. Kan lide at drage fordel af tilfældige begivenheder.

15 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Starter tidligt (Indenfor præferencen) Giver dig selv god tid til effektivt at fuldføre opgaverne. Bryder dig ikke om at være overbebyrdet med for mange opqaver. Arrangerer dit liv så du ikke behøver at gøre ting i sidste øjeblik. Er god til at arbejde med flere opgaver på samme tid, da du starter i god tid og arbejder koncentreret med hver opgave i korte, koncentrerede perioder ad gangen. Har svært ved at glemme uafsluttede opgaver; føler dig rolig og tilfreds når du har afsluttet noget. Strukturerende (Indenfor præferencen) Er komfortabel med rutiner og ønsker ikke at udfordre dem. Holder af at skemalægge aktiviteter både på arbejde og hjemme. Kan lide fastlagte metoder og procedurer. Foretrækker at kontrollere, hvordan du anvender din tid. Andre er måske mere opmærksomme på dine rutiner, end du selv er. Fremstår som ret forudsigelig, men trives med det. Metodisk (Indenfor præferencen) Udvikler detaljerede planer for fremtidige arbejdsopgaver. Holder af at arbejde på en velorganiseret og effektiv måde. Definerer delopgaver og planlægger arbejdet trin for trin. Leverer højst sandsynligt dit materiale til tiden med få afvigelser. Forbereder dig grundigt og definerer nøje hvert trin der er nødvendigt for at nå målet.

16 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 6 Anvendelse af Trin II i forhold til kommunikation Alle aspekter af din type påvirker din måde at kommunikere på, specielt når du er en del af en gruppe. Ni af facetterne er særlig relevante for at forstå mere om din kommunikationsstil. Nedenfor præsenteres dine præferencer i forhold til disse ni facetter. Endvidere får du tips om hvordan du kan forbedre din måde at kommunikere på. Foruden de specifikke tips som præsenteres i tabellen, så husk at kommunikation altid, uanset psykologisk type, indebærer at: Fortælle andre, hvilken slags information du har brug for. Spørge andre, hvad de har brug for. Forsøge at have tålmodighed med andre måder at kommunikere på. Være klar over, at andre sandsynligvis ikke prøver at irritere dig, når de anvender deres egne kommunikationsstile. Dine resultater i forhold til facetterne Igangsættende- Modtagende Mellemzone Behersket Aktiv-Reflekterende Mellemzone Kommunikationsstil Er parat til at præsentere andre for hinanden, hvis andre ikke gør det. Holder dine tanker og følelser for dig selv. Har det fint med at påvirke andre eller være observerende, afhængigt af omstændighederne. Tips til forbedring af kommunikation Forsøg at læse situationen inden du bestemmer dig for om du skal indtage en igangsættende eller en modtagende rolle. Overvej hvornår det virkelig er vigtigt at sige, hvad du føler og indret dig derefter. Læg mærke til andres kommunikationsstil og forsøg at matche den stil. Stille Holder din entusiasme for dig selv. Vær klar over, at andre kan opfatte dig som uinteresseret. Lad andre vide hvad der virkelig interesserer dig. Abstrakt Spørgende- Imødekommende Mellemzone Kritisk-Accepterende Mellemzone Taler om, hvad du kan udlede af de aktuelle data. Stiller gerne spørgsmål så længe det ikke påvirker gruppens konsensus. Er kritisk eller accepterer afhængigt af spørgsmålets vigtighed. Vær åben overfor vigtige detaljer, du måske ellers ville ignorere. Overvej omhyggeligt, hvornår du bør stille spørgsmål og hvornår du bør tie og samtykke. Vær klar over, at du nok er overdrevent kritisk, når du er stresset. Omsorgsfuld Prøver at få folk over på din side. Acceptér, at nogen kan føle sig såret; alle kan ikke være lige tilfredse hele tiden. Metodisk Identificerer i hvilken rækkefølge de enkelte trin skal tages i forbindelse med påbegyndelse af en opgave. Vær tolerant overfor andre, der springer ud i opgaverne uden på forhånd at have identificeret hvert skridt.

17 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 7 Anvendelse af Trin II i forhold til at træffe beslutninger Effektive beslutninger forudsætter indhentning af information fra en lang række forskellige perspektiver og at denne information systematiseres og vurderes. Med hjælp fra visse af facetterne i Trin II kan du få tips til at forbedre din måde at træffe beslutninger på. De facetter der er mest relevante, er relaterede til Sansning, Intuition, Tænkning og Følen. Nedenfor præsenteres nogle generelle spørgsmål i forhold til de respektive facetter. De facetpoler, som du foretrækker er skrevet med fed kursiv. Såfremt facetpolerne er beskrevet med normal skrift, ligger dine resultater i mellemzonen. SANSNING Konkret: Hvad ved vi, og hvordan ved vi det? Realistisk: Hvad er de faktiske omkostninger? Praktisk: Kommer det til at fungere? Erfaringsmæssig: Kan du vise mig, hvordan det fungerer? Traditionel: Behøver man virkelig at ændre noget? INTUITION Abstrakt: Hvad kan dette ellers betyde? Fantasifuld: Hvad kan vi ellers finde på? Begrebsmæssig: Hvilke andre interessante ideer er der? Teoretisk: Hvorledes hænger det hele sammen? Original: Kan man gøre det på en ny måde? TÆNKNING Logisk: Hvad taler for og imod? Fornuftig: Hvad er de logiske konsekvenser? Spørgende: Men hvad med? Kritisk: Hvad er det der ikke stemmer her? Barsk: Hvorfor gennemfører vi det ikke nu? FØLEN Indfølende: Hvad kan vi lide, og hvad kan vi ikke lide? Forstående: Hvordan kommer det til at påvirke andre? Imødekommende: Hvordan kan vi gøre alle glade? Accepterende: Hvad er fordelen ved dette? Omsorgsfuld: Hvad med de mennesker, vi kommer til at såre? Seks forskellige beslutningsstile, altså måder at vurdere information på, er blevet identificeret med udgangspunkt i to facetter af dikotomien: Tænkning-Følen, nemlig: Logisk-Indfølende og Fornuftig-Forstående. Din stil er Logisk-Fornuftig. Denne stil betyder, at du sandsynligvis Stoler på din præference for Tænkning og træffer hurtigt beslutninger baseret på logisk analyse af data. Kan se hvordan dine beslutninger kommer til at påvirke andre mennesker, men oplever det som sekundært. Fokuserer på det der er rigtigt for at nå frem til en god beslutning. Betragtes af andre som præcis, objektiv og selvsikker. Opleves nogle gange som ufleksibel.

18 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 8 TIPS Ved individuel problemløsning, så begynd med at stille alle spørgsmålene i kasserne ovenfor. Læg nøje mærke til svarene. De spørgsmål der ikke er skrevet med fed kursiv, kan være vigtige, da de repræsenterer perspektiver, du sandsynligvis sjældent tager i betragtning. Forsøg at balancere din beslutningsstil ved at være opmærksom på dine mindst foretrukne præferencer. Udvælg bevidst mennesker med andre synspunkter end dine, når der skal løses problemer i en gruppe Undersøg deres interesser og perspektiver. Lav et afsluttende check for at sikre dig, at alle spørgsmålene ovenfor er blevet stillet, og at forskellige beslutningsstile har været inddraget. Hvis du savner et perspektiv, så overvej, hvad det i givet fald kunne bidrage med.

19 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 9 Anvendelse af Trin II i forhold til håndtering af forandringer Forandringer er uundgåelige og påvirker mennesker på forskellig vis. For at hjælpe dig med at håndtere forandringer, så: Gør klart hvilke ændringer der sker og hvad der forbliver det samme. Undersøg hvad du har behov for at vide om forandringerne og søg derefter den nødvendige information. For at hjælpe andre med at håndtere forandring, så: Inviter til en åben diskussion om forandringerne og vær klar over, at det er lettere for nogle end for andre. Vær sikker på, at der tages hensyn til både de logiske begrundelser og de personlige og sociale værdier. Din psykologiske type påvirker også din måde at håndtere forandringer på, specielt dine resultater på de ni facetter nedenfor. Gennemgå facetterne og de enkelte tips for at forbedre din egen måde at imødekomme forandringer på. Dine resultater i forhold til facetterne Behersket Reserveret Abstrakt Fantasifuld Teoretisk Original Omsorgsfuld Åben overfor muligheder Metodisk Måde at håndtere forandringer på Holder dine følelser omkring forandringerne for dig selv og finder selv ud af hvordan det skal håndteres. Diskuterer kun forandringernes konsekvenser med dem der står dig nærmest. Kan drage ubegrundede konklusioner om forandringernes konsekvenser. Trives med de nye muligheder og udfordringer som forandringerne fører med sig. Sætter forandringerne i et teoretisk system. Kan lide forandringer for forandringens skyld. Ønsker, at de mennesker, der påvirkes af forandringerne, bliver behandlet med venlighed og hensyn. Lader forandringerne udvikle sig i deres egen takt. Går i detaljer med de trin som er nødvendige for at gennemføre forandringerne. Forbedring af måden at håndtere forandringer på Så snart du kender dine egne synspunkter, så tal med nogen du stoler på og få hans eller hendes input. Overvej at dele dine følelser selv med mennesker udenfor din nærmeste kreds. Anvend tilgængelige fakta for at afprøve dine konklusioner. Erkend, at det er forbundet med omkostninger at ville noget nyt. Indse at andre menneskers erfaringer ikke altid kan forklares i forhold til dine teorier. Vær selektiv med, hvilke ændringer der virkelig er værd at gå efter. Afgør, hvor megen ufølsomhed du kan tolerere og ager i henhold til det. Vær opmærksom på, at andre kan føle sig usikre på din måde med at tage tingene som de kommer. Hold dem underrettet så godt du kan. Vær opmærksom på, at omstændighederne kan kræve en hurtig ændring af ellers omhyggeligt udviklede planer.

20 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 0 Anvendelse af Trin II i forhold til konflikthåndtering I et samarbejde med andre er konflikter uundgåelige. Mennesker med forskellige psykologiske typer kan definere konflikter på hver deres måde, reagere forskelligt på dem og løse dem på forskellig vis. Selvom konflikter kan være ubehagelige, leder de ofte til forbedrede relationer og arbejdsforhold. Uanset psykologisk type, bør man tænke på følgende når det gælder konflikthåndtering: Sørge for at vedligeholde relationerne med de involverede samtidig med at du får arbejdet gjort. Alle perspektiver kan bidrage med noget værdifuldt, men ethvert perspektiv anvendt i ekstrem grad på bekostning af et andet, vil i sidste ende forhindre en løsning af konflikten. Visse aspekter ved konflikthåndtering er relateret til dine resultater på seks af facetterne i Trin II. I tabellen nedenfor beskrives hvordan dine resultater på disse facetter kan påvirke din måde at håndtere konflikter på. Dine resultater i forhold til facetterne Behersket Reserveret Spørgende- Imødekommende Mellemzone Kritisk-Accepterende Mellemzone Omsorgsfuld Starter tidligt Konflikthåndteringsstil Forsøger at løse problemet selv og holder dine reaktioner for dig selv. Stoler på at du selv eller få udvalgte kan løse konflikterne. Stiller uddybende spørgsmål før der træffes endelig afgørelse. Se efter, hvad der er forkert, og hvad der er rigtigt. Stræber efter samarbejde og at minimere uenighed. Har den opfattelse, at konflikter kan undgås ved at starte arbejdet med et givent projekt i god tid. Forbedring i forhold til konflikthåndtering Tænk på at du måske kan løse konflikten selv, men at andre kan have brug for dine synspunkter. Udvid din kreds for at inddrage andre berørte, de kan have noget værdifuldt at bidrage med. Vær forsigtig med, at din måde at stille spørgsmål på ikke opleves som konfronterende. Påpeg begge perspektiver på en venlig måde. Erkend, når samarbejde ikke længere er gavnligt; nogle gange har man behov for at være enige om at være uenige. Tag hensyn til de mennesker, for hvem det at starte i god tid hverken er behageligt eller effektivt. Udover dine resultater i forhold til facetterne, kan din beslutningsstil (som forklaret på side 7) påvirke den måde du håndterer konflikter. Din beslutningsstil er Logisk-Fornuftig. Du vil sandsynligvis fokusere på det logiske i situationen og tror, at andre ser den på samme måde. For at forbedre din evne til at håndtere konflikter skal du huske, at ikke alle situationer handler om at tabe eller vinde og derfor forsøge at modstå dit ønske om at konkurrere.

21 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Dynamikken i din psykologiske type Et af de centrale elementer i teorien om psykologiske typer omfatter måden, hvorpå vi indhenter information (Sansning og Intuition), og måden hvorpå vi træffer beslutninger (Tænkning og Følen). Hver type har sine foretrukne måder at gøre dette på. De to midterste bogstaver i din type på fire bogstaver (S eller N og T eller F) viser dine foretrukne måder. Modsætningerne til disse bogstaver, det vil sige de bogstaver der ikke fremgår af din type på fire bogstaver, er hhv. nummer tre og fire i vigtighed for din type (de betegnes som tredje og fjerde funktion). Husk du anvender alle præferencer eller bogstaver i din personlighed. I det mindste noget af tiden. Sådan ser typedynamikken ud for INTJ: Sansning fjerde/inferiør S N Intuition dominant INTJ-typer har F Følen tredje T Tænkning støtte DINE FORETRUKNE PRÆFERENCER Ekstroverte typer holder af at anvende deres dominante funktion (favoritfunktionen) i den ydre verden blandt mennesker og ting. For at opnå balance, anvender de deres anden foretrukne funktion (støttefunktionen) i deres indre verden af ideer og indtryk. Introverte typer vil primært anvende deres dominante funktion (favoritfunktionen) i deres indre verden og afbalancere dette ved brugen af deres anden foretrukne funktion, støttefunktionen i den ydre verden. Således anvender INTJ-typen: Intuition primært i den indre verden for at udvikle en sammenhængende vision af, hvad der virkelig er vigtigt. Tænkning primært i den ydre verden for at formidle deres analyser og logiske beslutninger til andre. ANVENDELSE AF DINE MINDRE FORETRUKNE PRÆFERENCER Hvis du ofte anvender dine mindre foretrukne præferencer Følen og Sansning, så husk, at du arbejder udenfor det område hvor du naturligt føler dig hjemme. Du kan føle dig kejtet, træt eller frustreret i disse sammenhænge. Som en INTJ-type kan det ske at du bliver optaget udelukkende af dine egne teorier om verden og siden fikseret på mindre vigtige eksterne detaljer. For at få balance kan du forsøge at: Tage flere pauser, når du anvender dine mindre foretrukne præferencer Følen og Sansning. Tage dig tid til også at gøre noget sjovt, hvor du kan bruge dine foretrukne præferencer Intuition og Tænkning.

22 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT EFFEKTIV ANVENDELSE AF DIN PSYKOLOGISKE TYPE INTJ-typens præference for Intuition og Tænkning gør dem mest interesserede i at: Udforske ideer og muligheder. Drage logiske konklusioner om dem. De bruger typisk kun lidt energi på de mindre foretrukne præferencer, Sansning og Følen. De har begrænset erfaring med disse præferencer og de er ikke direkte tilgængelige i situationer, hvor de kunne være hjælpsomme. Som INTJ-type: Hvis du stoler for meget på din Intuition, kan du gå glip af relevante fakta og detaljer og ellers nyttig erfaring. Hvis du vurderer udelukkende ved brug af Tænkning, kan du glemme at give andre mennesker velfortjente komplimenter og overse hvordan dine beslutninger påvirker andre. Vores personlighedstype vil udvikle sig naturligt i løbet af vores livsforløb. Når mennesker bliver ældre, bliver mange ofte interesserede i at anvende de mindre kendte sider af deres personlighed. Som midaldrende vil INTJ-typer ofte opleve, at de anvender mere tid på ting, som de ikke tillod sig selv, da de var yngre. For eksempel trives de bedre med opgaver, der kræver opmærksomhed på fakta og detaljer og sætter i højere grad pris på personlige relationer end tidligere. HVORLEDES FACETTERNE KAN HJÆLPE DIG MED AT BLIVE MERE EFFEKTIV Nogle gange kræver en situation, at du anvender dine mindre foretrukne præferencer. Dine resultater på facetterne kan midlertidigt gøre det nemmere for dig. Begynd med at definere hvilke facetter, der er relevante og hvilke poler, der er mest passende at anvende. Hvis dit resultat ligger udenfor præferencen på en eller flere af de relevante facetter, så koncentrer dig om at anvende de tilgange og den adfærd, som er relateret til disse facetter. Hvis dit resultat ligger i Mellemzonen, skal du afgøre, hvilken pol der passer bedst til den aktuelle situation og anvende de tilgange og den adfærd, der er relateret til den respektive pol. Hvis dit resultat ligger indenfor præferencen, så bed nogen med modsat pol om at hjælpe dig med at anvende disse måder at agere på eller læs beskrivelsen af den modsatte pol og få ideer til hvordan du kan modificere din adfærd. Når du har fundet frem til en ny måde at agere på, så modstå fristelsen til at vende tilbage til den adfærd du ellers føler dig mest tilpas med. Her følger et par eksempler på, hvordan du kan anvende ovennævnte forslag. Hvis du er i en situation, hvor din naturlige måde at indhente information på (Intuition) er mindre passende, så forsøg at ændre din Abstrakte tilgang (et resultat indenfor præferencen) ved at overveje hvilke vigtige fakta og detaljer, du kan være gået glip af (Konkret). Hvis du er i en situation, hvor du kan have behov for at tilpasse din måde at få tingene gjort på (Vurdering), så forsøg at ændre din Planlæggende tilgang (et resultat indenfor præferencen) for at gøre det klart for dig selv om åbenhed overfor uforudsete hændelser (Spontan) kunne føre til et bedre resultat i den aktuelle situation.

23 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Integration af Trin I og Trin II Når du kombinerer din rapporterede type fra Trin I og dine facetter udenfor præferencerne i Trin II, bliver beskrivelsen af din individuelle type: Omsorgsfuld, Åben overfor muligheder INTJ Hvis du, efter at have læst din rapport, ikke mener, at du er blevet beskrevet korrekt, så kan det være, at en af de andre bogstavskombinationer eller kombinationer af facetter passer bedre på dig. For at nå frem til din best fit type, kan du: Fokusere på det typebogstav/de typebogstaver, som ikke passer på dig, eller på en typedikotomi, hvor du har dit resultat udenfor præferencen eller i mellemzonen. Læs typebeskrivelsen for den type du ville være, hvis bogstavet eller bogstaverne du stiller spørgsmålstegn ved, var det eller de modsatte. (Se litteraturlisten på side ). Rådføre dig med en erfaren MBTI-praktiker. Observere dig selv og også spørge andre, hvordan de oplever dig. Brug af type for at opnå øget forståelse Kendskab til din psykologiske type kan bidrage til udvikling på flere måder. Det kan hjælpe dig til at: Forstå dig selv bedre. At kende din egen type hjælper dig med at forstå fordele og ulemper ved dine typiske reaktioner. Forstå andre. At vide noget om psykologiske typer hjælper dig med at forstå hvordan andre mennesker kan være forskellige. Det gør dig i stand til at se disse forskelle som brugbare og berigende snarere end irriterende og begrænsende. Opnå perspektiv. At betragte dig selv og andre på baggrund af viden om psykologiske typer, kan hjælpe dig til i højere grad at værdsætte andres synspunkter og udfordre din mulige tro på, at din måde er den eneste måde. Intet perspektiv er altid rigtigt eller altid forkert. For yderligere at fordybe dig i teorien om psykologiske typer og deres anvendelse, kan du anvende litteraturlisten på side. At se dig selv og andre udfra en typemæssig forståelse vil øge din indsigt i personlighedsmæssige forskelle og hjælpe dig til en mere konstruktiv anvendelse af disse forskelle.

24 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Overblik over dine resultater TRIN I: DIN FIRE-BOGSTAVS TYPE INTJ-typer har en tendens til at være selvstændigt tænkende, teoretiske og originale. De har et stort drive i forhold til egne ideer og mål. De er skeptiske, kritiske, målrettede og af og til stædige. Indenfor deres ekspertområder vil de udvikle systemer til at organisere og gennemføre projekter med eller uden andres hjælp. TRIN II: DINE RESULTATER FOR DE 0 FACETTER Mellemzone E IGANGSÆTTENDE UDTRYKSFULD 0 MODTAGENDE BEHERSKET I SELSKABELIG RESERVERET AKTIV REFLEKTERENDE ENTUSIASTISK STILLE S KONKRET REALISTISK ABSTRAKT FANTASIFULD N PRAKTISK BEGREBSMÆSSIG ERFARINGSBASERET TEORETISK TRADITIONEL ORIGINAL T LOGISK FORNUFTIG INDFØLENDE FORSTÅENDE F SPØRGENDE IMØDEKOMMENDE KRITISK ACCEPTERENDE BARSK OMSORGSFULD J SYSTEMATISK PLANLÆGGENDE AFSLAPPET ÅBEN OVERFOR MULIGHEDER P STARTER TIDLIGT STARTER SENT STRUKTURERENDE SPONTAN METODISK TAGER TINGENE, SOM DE KOMMER Når du kombinerer din rapporterede type fra Trin I og dine facetter udenfor præferencerne i Trin II, bliver beskrivelsen af din individuelle type: 0 Omsorgsfuld, Åben overfor muligheder INTJ

25 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT Litteraturliste GENEREL INFORMATION OM MBTI TRIN I OG TRIN II Hirsh, S. K., & Kummerow, J. M. (998). Introduction to Type in Organisations (rd ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Hirsh, S. K., & Kummerow, J. M. (989). LIFETypes. New York: Warner Books. Kummerow, J. M., & Quenk, N. L. (00). Understanding your MBTI Step II results: A step-by-step guide to your unique expression of type. Mountain View, CA: CPP, Inc. Myers, I. B. (998). Introduction to Type (6th ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Myers, I. B., with Myers, P. B. (99). Gifts differing. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Myers, I. B., McCaulley, M. H., Quenk, N. L., & Hammer, A. L. (998). MBTI Manual: A guide to the development and use of the Myers-Briggs Type Indicator (rd ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Quenk, N. L. (000). Essentials of Myers-Briggs Type Indicator assessment. New York: Wiley. ANVENDELSE AF PSYKOLOGISKE TYPER (SIDERNE 6 0) Barger, N. J., & Kirby, L. K. (99). The challenge of change in organisations: Helping employees thrive in the new frontier. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Fitzgerald, C., & Kirby, L. K. (eds.). (997). Developing leaders: Research and applications in psychological type and leadership development. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Hirsh, S. K., with Kise, J. A. G. (996). Work it out: Clues for solving people problems at work. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Kummerow, J. M., Barger, N. J., & Kirby, L. K. (997). WORKTypes. New York: Warner Books. TYPEDYNAMIK OG UDVIKLING (SIDERNE ) Myers, K. D., & Kirby, L. K. (99). Introduction to Type dynamics and development. Mountain View, CA: CPP, Inc. Quenk, N. L. (000). In the grip: Understanding type, stress, and the inferior function (nd ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Quenk, N. L. (00). Was that really me? How everyday stress brings out our hidden personality. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing.

26 M B TI T R I N I I TOLKNINGSRAPPORT 6 Sammenfatning PRÆFERENCEKLARHED FOR RAPPORTERET MBTI-TYPE : INTJ Introversion: Uklar (9) Intuition: Meget klar () Tænkning: Klar () Vurdering: Moderat (9) FACET-SCORES OG MIDDELVÆRDI FOR ANDRE INTJ-TYPER Søjlerne i grafen nedenfor viser det gennemsnitlige scoringsområde for INTJ-typer i forhold til det europæiske materiale. Søjlerne viser et interval af scores, der svarer til til + standardafvigelser fra middelværdien. Den lodrette linje i hver søjle viser INTJ-typers middelscore. De tal, der er skrevet med fed skrift, viser respondentens scores. 0 EKSTROVERSION (E) (I) INTROVERSION IGANGSÆTTENDE UDTRYKSFULD SELSKABELIG AKTIV ENTUSIASTISK MODTAGENDE BEHERSKET RESERVERET REFLEKTERENDE STILLE SANSNING (S) (N) INTUITION KONKRET REALISTISK PRAKTISK ERFARINGSBASERET TRADITIONEL ABSTRAKT FANTASIFULD BEGREBSMÆSSIG TEORETISK ORIGINAL TÆNKNING (T) (F) FØLEN LOGISK FORNUFTIG SPØRGENDE KRITISK BARSK INDFØLENDE FORSTÅENDE IMØDEKOMMENDE ACCEPTERENDE OMSORGSFULD VURDERING (J) (P) OPFATTELSE SYSTEMATISK PLANLÆGGENDE STARTER TIDLIGT STRUKTURERENDE METODISK AFSLAPPET ÅBEN OVERFOR MULIGHEDER STARTER SENT SPONTAN TAGER TINGENE, SOM DE KOMMER 0 POLARITETSINDEKS: 66 Polaritetsindekset, som går fra 0 til 00, giver et billede af hvor konsekvent respondentens facetscores ligger indenfor profilen. De fleste voksne har en score mellem 0 og 6, selvom højere værdier også er almindelige. Et indeks under betyder, at respondenten har mange scores i eller nær mellemzonen. Det kan skyldes at respondenten har en veludviklet måde at anvende den pågældende facet på, eller også har besvaret spørgsmålene tilfældigt, er i besiddelse af begrænset selvindsigt eller måske er ambivalent omkring brugen af en given facet. Sådanne profiler kan ikke tolkes. Antal udeladte svar: OPP Ltd Elsfield Hall -7 Elsfield Way Oxford OX 8EP UK Tel: + (0) (Hovedlinje) Kundetjeneste: + (0) Fax: + (0) Myers-Briggs Type Indicator Trin II Tolkningsrapport 00, 00, 006 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes. Myers-Briggs Type Indicator, MBTI, Myers-Briggs, Introduction to Type, og MBTI-logoet er registrerede varemærker tilhørende Myers-Briggs Type Indicator Trust. Distribueret under licens fra udgiveren, CPP, Inc. Mountain View, CA 90, USA. CPP-logoet er et varemærke tilhørende CPP, Inc. OPP er autoriseret til at bruge varemærkerne i Europa. OPP og OPP-logoet er registrerede varemærker tilhørende OPP Ltd.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Jan Wittrup.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Jan Wittrup. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for Jan Wittrup 7 december 006 OPP Ltd Elsfield Hall

Læs mere

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for ALBERTE SAMPLE.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for ALBERTE SAMPLE. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for ALBERTE SAMPLE marts 0 800-6-76 www.cpp.com Myers-Briggs

Læs mere

Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Sample Danish. 26 december 2006

Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Sample Danish. 26 december 2006 MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for Sample Danish 6 december 006 800-6-76 www.cpp.com

Læs mere

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til. MARGERY GUARDIOLA 6.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til. MARGERY GUARDIOLA 6. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TM TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til MARGERY GUARDIOLA 6. april 2013 Fortolket af Jamie Hirata

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN Introduktion til TYPE og TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH Introduktion Formålet med Introduktion til Type og Teams er at hjælpe dig

Læs mere

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P I N T E R P R E T HOGAN PERSONALITY INVENTORY Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y

Læs mere

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, vil det nok være en god idé at overveje de områder af dit liv, hvor du vil anvende dit kendskab til MBTI-rammen. Hvis

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Alberte SAMPLE 13 marts 2012 CPP, Inc 800-624-1765 wwwcppcom Introduktion Myers

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M.

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M. INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN Introduktion til TYPE i ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M. K UMMEROW Hvad er MBTI? Dette hæfte er skrevet for at hjælpe dig med at forstå

Læs mere

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M. Kummerow Europæisk Udgave Rapport til VERIFIED ISTJ 14. november 2014 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Type Indicator Copyright 2006 af Peter

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIE. Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS

INTRODUKTION TIL TYPE SERIE. Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS INTRODUKTION TIL TYPE SERIE Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS Introduktion Isabel Briggs skrev Introduktion til Type til brug for respondenter, efter at de havde modtaget

Læs mere

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08 Jobanalyserapport for Salgskonsulent (demo) 14-10-2008 Sidst ændret: 14-10-08 Profiles International Denmark Fossgårdsvej 32 2720 Vanløse +45 23740000 Copyright 1999-2003 Profiles International, Inc. 1

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Hogan Personality Inventory (HPI) måler personlighed ud fra syv primære skalaer, der beskriver John

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Simon Sample 5 maj 2006 OPP, LTD +44 (0) 1865 404500 wwwoppeucom Introduktion

Læs mere

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M. Kummerow Europæisk Udgave Rapport til JOHN SMITH 3. marts 2016 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Type Indicator Copyright 2006 af Peter B. Myers

Læs mere

Spil om LEDELSE. Rigtig god fornøjelse!

Spil om LEDELSE. Rigtig god fornøjelse! Alle virksomheder har medarbejdere, som ledes af ledere. Derfor spørger både ledere og medarbejdere sig selv, hvad effektiv ledelse egentlig er og hvad det består af. Undersøgelser har samtidig vist, at

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

MBTI Re:Search Huddle

MBTI Re:Search Huddle MBTI Re:Search Huddle Kaldet Ikke kun en røst fra himlen Dine gaver Din personlige stil Dit kald og tjeneste Din passion Dine historier Formål At forstå din personlighed og hvordan den indvirker på dit

Læs mere

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Idéen bag medfølende brevskrivning er at hjælpe depressive mennesker med at engagere sig i deres problemer på en empatisk og omsorgsfuld måde. Vi ønsker at

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Enneagram typebeskrivelser

Enneagram typebeskrivelser Enneagram typebeskrivelser Herunder er de enkelte typer kort beskrevet, så de dels kan genkende sig selv og dels på den måde som andre måske kan opfatte dem på. Til sidst er der for hver type et statement

Læs mere

Personlig rapport Test Testesen

Personlig rapport Test Testesen Personlig rapport Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 9-feb-2017 Side 2 2017 Willis Towers Watson. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet.

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Undersøgelsen fokuserer på spørgsmål, der vedrører, hvad

Læs mere

> Kombineret Konsulent og lederrapport. Navn: Hr. Peter Sample

> Kombineret Konsulent og lederrapport. Navn: Hr. Peter Sample > Kombineret Konsulent og lederrapport Navn: Hr. Peter Sample Dato: 16 april 2009 Konsulentrapport Introduktion Denne rapport er udarbejdet med henblik på at skulle anvendes af personer, som er uddannet

Læs mere

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt Kolb s Læringsstil Denne selvtest kan bruges til at belyse, hvordan du lærer bedst. Nedenfor finder du 12 rækker med 4 forskellige udsagn i hver række. Du skal rangordne udsagnene i hver række, sådan som

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Rita Hayworth 27 juni 2007 CPP, Inc 800-624-1765 wwwcppcom Introduktion Myers

Læs mere

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles Personlig rapport på Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 18-aug-2010 Side 2 2009 Saville Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde

Netværket Interne Auditorer i Danmark. Frederiksminde Netværket Interne Auditorer i Danmark Frederiksminde 16. april 2013 Coach og Organisationskonsulent Karsten Schiøtz Auditorers udfordringer? Hvad oplever du som dine største udfordringer ved at være intern

Læs mere

Forankring - Af Professionel udvikling i det nye bibliotek

Forankring - Af Professionel udvikling i det nye bibliotek Forankring - Af Professionel udvikling i det nye bibliotek 1 Program Buddy funktionen Joharis vindue Tilpasse forstyrrelser En effektiv feedback model Spørgeteknik Kender du typen? Fra oldtid til nutid

Læs mere

CISV Pas AktIV t VerdenSborgerSkAb

CISV Pas AktIV t VerdenSborgerSkAb CISV Pas AktIV t VerdenSborgerSkAb Passet giver dig et overblik over CISV s tilgang til fredsuddannelse. Passet er en praktisk guide til, hvad vi arbejder med, og hvorfor vi gør det. det kan bruges som

Læs mere

Mentorsamtale. Støtte, udfordre og fastholde

Mentorsamtale. Støtte, udfordre og fastholde + Mentorsamtale Støtte, udfordre og fastholde + Den unges vigtigste udviklingsopgaver At den unge kender, accepterer, respekter og kan leve op til almindelige samværsregler At den unge kan tage ansvar

Læs mere

Sådan skaber du dialog

Sådan skaber du dialog Sådan skaber du dialog Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe ejerskab og engagement hos dine medarbejdere. Øge medarbejdernes forståelse for forskellige spørgsmål og sammenhænge (helhed og dele).

Læs mere

Har vi forskellig læringsstil? (testskema)

Har vi forskellig læringsstil? (testskema) Har vi forskellig læringsstil? (testskema) Dette spørgeskema er udformet for at finde frem til din foretrukne læringsstil. I årenes løb har du sikkert udviklet læringsvaner, som hjælper til at give en

Læs mere

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015)

Værdiudforskning. Fra bogen Hjernesmart pædagogik af Anette Prehn (Dafolo 2015) Værdiudforskning Kend dine værdier Det er nyttigt at kende sine kerneværdier, men ikke altid let at identificere dem. Derfor får du hjælp her. Nedenfor finder du i alt syv øvelser, som vil hjælpe dig til

Læs mere

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Agenda: Procedure for mundtlig eksamen med mundtlig fremlæggelse af projekt De kritiske spørgsmål Mundtlig eksamen i praksis mundtlig

Læs mere

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE 1. INGREDIENSERNE I ET VELLYKKET SAMARBEJDE - virksomme faktorer i behandlingen 2. PARTNERSKAB MED KLIENTEN - løsningsfokuserede samtaleprincipper 3. KONTRAKTEN

Læs mere

OPQ. Team impact Udvælgelse. Navn Sample Candidate. Dato 31. december 2013. www.ceb.shl.com

OPQ. Team impact Udvælgelse. Navn Sample Candidate. Dato 31. december 2013. www.ceb.shl.com OPQ Team impact Udvælgelse Navn Sample Candidate Dato 31. december 2013 www.ceb.shl.com Introduktion Sample Candidate har besvaret den erhvervsrettede persontest OPQ32. De svar, han har afgivet, er brugt

Læs mere

imo-learn MOVED BY LEARNING

imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn MOVED BY LEARNING Lær inkorporeret læring at kende, lær imo-learn at kende imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn omdefinerer den måde, vi lærer på, og sikrer en revolutionerende ny læringsoplevelse.

Læs mere

Udarbejdet af N. J. Fjordsgades Skoles SFO 1. Marts 2010

Udarbejdet af N. J. Fjordsgades Skoles SFO 1. Marts 2010 1 Udarbejdet af N. J. Fjordsgades Skoles SFO 1. Marts 2010 Identitet Hvem er vi? Hvad vil vi gerne kendes på? 2 Vores overordnede pædagogiske opgave er fritidspædagogisk Endvidere er omsorg, sociale relationer

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 14 Maj 14 Svarprocent: 91% (5 besvarelser ud af 55 mulige) Netværksrapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger

Læs mere

HELHED I BØRN OG UNGES LIV

HELHED I BØRN OG UNGES LIV HELHED I BØRN OG UNGES LIV Børn og unge har mange talenter og mange forskellige former for intelligens, som skal tilgodeses. Det kræver et godt samarbejde mellem alle, der har med dem at gøre i hverdagen.

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

COACHING. SD Supervision, Coaching, Mentorskab. Elsebet Gjetting Cand.comm. 8. september 2015

COACHING. SD Supervision, Coaching, Mentorskab. Elsebet Gjetting Cand.comm. 8. september 2015 COACHING SD Supervision, Coaching, Mentorskab Elsebet Gjetting Cand.comm. 8. september 2015 Dagens mål er at nå Hvad er coaching? Menneskesyn & Holdninger & Principper Udvalgte metoder? o GROW-modellen,

Læs mere

INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan?

INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan? Indhold INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan? 14 INDFØRING Filosofi 16 Filosofi spørgsmål og svar

Læs mere

Kompetencer i det første ingeniørjob Aftagerseminar på DTU Byg tirsdag den 26. maj 2009. Jesper Gath

Kompetencer i det første ingeniørjob Aftagerseminar på DTU Byg tirsdag den 26. maj 2009. Jesper Gath Kompetencer i det første ingeniørjob Aftagerseminar på DTU Byg tirsdag den 26. maj 2009 Jesper Gath Mentorordning i en aftager virksomhed Junior/senior-ordning Baggrund I 2005 blev der etableret juniorklubber

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

De 8 ICDP-samspilstemaers praktiske udtryk

De 8 ICDP-samspilstemaers praktiske udtryk De 8 ICDP-samspilstemaers praktiske udtryk Emotionel ekspressiv dialog/følelsesmæssig kommunikation. 1. Vis positive følelser for barnet. Vis at du er glad for barnet. Smil til barnet Hold øjenkontakt

Læs mere

Velkommen til Kaffemøde

Velkommen til Kaffemøde Velkommen til Kaffemøde Høj svarprocent Høj svarprocent, højt engagement - det forpligter Scandi Standard total 87% Danpo total 94% Group Operations, Danpo 96% Group Procurement 100% HR 100% Ledergruppen,

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT PROFIL TIL HANDLING Til Hansen, som samarbejder med Jensen 16.02.2017 Denne rapport er udleveret af: Your Company 123 Main Street Smithtown, MN 54321 www.yourcompany.com VELKOMMEN

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 11 Marts 11 Svarprocent: 89% (7 besvarelser ud af 79 mulige) Skolerapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger

Læs mere

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Dagens første nyhed Vi er forskellige og så forbløffende ens! I dag sætter vi Dem, der sætter andre i kasser Dem, der ikke gør det dem i kasser! Vi tager

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Martin Gilmore, som samarbejder med Peterson 24.08.2017 Denne rapport er udleveret af: Rene Husum Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 06.06.2017 Denne rapport er udleveret af: DISCnordic Telegade 1 2630 Taastrup 3131 1616 kontakt@discnordic.dk Introduktion Et velfungerende

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Den dynamiske trio SL Østjylland. Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen!

Den dynamiske trio SL Østjylland. Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen! Den dynamiske trio SL Østjylland Temadag for TR og AMR og deres ledere. Velkommen! Hvad skal vi? Se samarbejdet mellem TR/AMR og ledelse i et nyt perspektiv. Blive klogere på muligheder og begrænsninger

Læs mere

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden

Introduktion. Din mulighed nu er at ændre hele verden Introduktion Dét du søger at opnå, ved at læse denne bog, er en tilstand af indre ro og stilhed. Din rejse er en rejse i selvopdagelse og selvforståelse. Imidlertid må du erkende, at dette ikke er noget,

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2014 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 214 Maj 214 : ADHD Svarprocent: 68% (13 besvarelser ud af 19 mulige) Netværksrapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er,

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport

Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport Teamrapport Udviklet af Allen L. Hammer Europæisk udgave Team (Eksempel) 250211 Rapport til ERIK EKSEMPEL 25. februar 2011 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.eu.com Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport

Læs mere

Forstå 3 grundlæggende psykologiske behov på holdet Kompetent Være i relation Autonom

Forstå 3 grundlæggende psykologiske behov på holdet Kompetent Være i relation Autonom Det Hele Menneske Forstå 3 grundlæggende psykologiske behov på holdet Kompetent Være i relation Autonom z We see the world not as it is, but as we are Stephen Covey Ballerina Hvilken vej drejer hun? At

Læs mere

Børn der bekymrer sig for meget. Oplæg ved: Rie Marina Møller, autoriseret psykolog & Ida Amalie Westh-Madsen, psykologstuderende 18-05-2016

Børn der bekymrer sig for meget. Oplæg ved: Rie Marina Møller, autoriseret psykolog & Ida Amalie Westh-Madsen, psykologstuderende 18-05-2016 Børn der bekymrer sig for meget Oplæg ved: Rie Marina Møller, autoriseret psykolog & Ida Amalie Westh-Madsen, psykologstuderende Hvad er en bekymring? En bekymring er en følelse af uro, ængstelse eller

Læs mere

Udviklingstiltag - med udgangspunkt i Personprofilanalyse

Udviklingstiltag - med udgangspunkt i Personprofilanalyse Udviklingstiltag - med udgangspunkt i Personprofilanalyse Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er DISC? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af udviklingstiltag? Hvordan kommer vi i gang? Indledning

Læs mere

SYSTEMTEORI. Grundlæggende tankegange i SPU arbejdet SYSTEMTEORI

SYSTEMTEORI. Grundlæggende tankegange i SPU arbejdet SYSTEMTEORI SPU Grundlæggende tankegange i SPU arbejdet 1 Miniudgave... af, hvad systemteori handler om. Miniudgaven beskriver nogle nøglebegreber indenfor systemisk tænkning og praksis til brug for skoler, fritidshjem

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2012

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2012 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 12 Maj 12 Svarprocent: % (44 besvarelser ud af 56 mulige) Skolerapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger

Læs mere

Hvilken slags erfaringer og skepsis? Der er mange erfaringsbaserede grunde til at være skeptisk med hensyn til effektiviteten af forsøg på at skabe

Hvilken slags erfaringer og skepsis? Der er mange erfaringsbaserede grunde til at være skeptisk med hensyn til effektiviteten af forsøg på at skabe ERFAR INGER Hvilken slags erfaringer og skepsis? Der er mange erfaringsbaserede grunde til at være skeptisk med hensyn til effektiviteten af forsøg på at skabe ledelses-udvikling. Men der er to måder at

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

Målret samtalen. sygefraværssamtaler med effekt. Fra fravær til fremmøde Moderniseringsstyrelsen 12. december 2012 v/thomas Gedde Højland

Målret samtalen. sygefraværssamtaler med effekt. Fra fravær til fremmøde Moderniseringsstyrelsen 12. december 2012 v/thomas Gedde Højland Målret samtalen sygefraværssamtaler med effekt Fra fravær til fremmøde Moderniseringsstyrelsen 12. december 2012 v/thomas Gedde Højland Resonans A/S Leder- talentudvikling, team- organisationsudvikling

Læs mere

BLIV VEN MED DIG SELV

BLIV VEN MED DIG SELV Marianne Bunch BLIV VEN MED DIG SELV - en vej ud af stress, depression og angst HISTORIA Bliv ven med dig selv - en vej ud af stress, depression og angst Bliv ven med dig selv Copyright Marianne Bunch

Læs mere

- Om at tale sig til rette

- Om at tale sig til rette - Om at tale sig til rette Af psykologerne Thomas Van Geuken & Farzin Farahmand - Psycces Tre ord, der sammen synes at udgøre en smuk harmoni: Medarbejder, Udvikling og Samtale. Det burde da ikke kunne

Læs mere

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til?

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? Af Karsten Brask Fischer, ekstern lektor Roskilde Universitetscenter, Direktør Impact Learning Aps Kommunerne gør tilsyneladende

Læs mere

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Interfolk, september 2009, 1. udgave 2 Indhold Om beskrivelsen af din

Læs mere

Teamsamarbejde om målstyret læring

Teamsamarbejde om målstyret læring Teamsamarbejde om målstyret læring Dagens program Introduktion Dagens mål Sociale mål Gennemgang Øvelse Teamsamarbejde Gennemgang Værdispil Planlægningsredskab til årsplanlægning Introduktion Arbejde med

Læs mere

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011

Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 2011 Specialundervisningsnetværket Elevtilfredshedsundersøgelse 11 Marts 11 Svarprocent: 73% (151 besvarelser ud af 7 mulige) Skolerapport Indhold og forord Indhold Overordnet resultat: Trivsel er, Sammenligninger

Læs mere

CASEMETODEN. Knut Aspegren 02.12.2003

CASEMETODEN. Knut Aspegren 02.12.2003 1 CASEMETODEN Knut Aspegren 02.12.2003 Casemetoden er en form af probleminitieret analyse og læring. Den stammer oprindeligt fra Harvard Business School, hvor man allerede i 1920-erne begyndte at bruge

Læs mere

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du søger tit

Læs mere

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling

Selvevaluering 13/14. Emne: Elevernes personlige udvikling Selvevaluering 13/14 Emne: Elevernes personlige udvikling Emnebegrundelse og metode: Af vores værdigrundlag fremgår det bl.a. at vi ønsker..et skoleliv hvor balancen mellem den personlige udvikling og

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Introduktion til legemetoder i Silkeborgen

Introduktion til legemetoder i Silkeborgen Introduktion til legemetoder i Silkeborgen Vi har uddraget det vi kan bruge fra bogen De utrolige år af Carolyn Webster-Stratton. Bogen er meget amerikansk, og derfor bruger vi kun enkelte metoder fra

Læs mere

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 31.05.2016 Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge tillid, håndtere konflikter, opnå commitment,

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 07 Marts 2013 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori

Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori Læringscyklus Kolbs model tager udgangspunkt i, at vi lærer af de erfaringer, vi gør os. Erfaringen er altså udgangspunktet, for det

Læs mere

Faglig læsning i matematik

Faglig læsning i matematik Faglig læsning i matematik af Heidi Kristiansen 1.1 Faglig læsning en matematisk arbejdsmåde Der har i de senere år været sat megen fokus på, at danske elever skal blive bedre til at læse. Tidligere har

Læs mere

3 trin til at håndtere den indre kritik

3 trin til at håndtere den indre kritik Fri og Kreativ 3 trin til at håndtere den indre kritik Ved cand. mag. i psykologi og pædagogik Line Larsen friogkreativ.dk Copyright 2013 friogkreativ.dk Alle rettigheder reserveret. Side 1 af 7. 3 trin

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Fremstillingsformer i historie

Fremstillingsformer i historie Fremstillingsformer i historie DET BESKRIVENDE NIVEAU Et referat er en kortfattet, neutral og loyal gengivelse af tekstens væsentligste indhold. Du skal vise, at du kan skelne væsentligt fra uvæsentligt

Læs mere

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv?

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv? 2006 Autentisk lederskab Moderne lederskab handler i dag ligeså meget om, hvem du er, som hvad du har opnået. Vi mener, at medarbejdere motiveres af ledere, der tør være sig selv i rollen som leder. Det

Læs mere

Det Rene Videnregnskab

Det Rene Videnregnskab Det Rene Videnregnskab Visualize your knowledge Det rene videnregnskab er et værktøj der gør det muligt at redegøre for virksomheders viden. Modellen gør det muligt at illustrere hvordan viden bliver skabt,

Læs mere

Læringsstile er de metoder vi bruger, når vi skal koncentrere os om ny og svær information og

Læringsstile er de metoder vi bruger, når vi skal koncentrere os om ny og svær information og Læringsstile Af Leder af ASB LearningStylesLab, lektor mag. art. Ole Lauridsen, 2010 Hvad er læringsstile? Læringsstile er de metoder vi bruger, når vi skal koncentrere os om ny og svær information og

Læs mere

FUSIONER I ET SYSTEMISK PERSPEKTIV

FUSIONER I ET SYSTEMISK PERSPEKTIV Af Gitte Haslebo, erhvervspsykolog Haslebo & Partnere, 2000 FUSIONER I ET SYSTEMISK PERSPEKTIV Fusionen som en ustyrlig proces Fusionen er en særlig omfattende og gennemgribende organisationsforandring.

Læs mere

Personale- og Ledelsespolitik

Personale- og Ledelsespolitik Personale- og Ledelsespolitik værdigrundlag Forord I december 2004 tiltrådte HSU Beredskabsstyrelsens nye personale- og ledelsespolitik. Politikken er blevet til gennem dialog og samarbejde på tværs af

Læs mere

WORKPLACE- PROFIL. Henrik Nielsen 14.10.2014. Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tlf.

WORKPLACE- PROFIL. Henrik Nielsen 14.10.2014. Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tlf. WORKPLACE- PROFIL PROFIL TIL HANDLING Henrik Nielsen 14.10.2014 Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tlf. +45 46 32 12 40 INTRODUKTION TIL DiSC Henrik, har du nogensinde

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk

Læs mere

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper De fire hovedtyper Målrettet Resultatorienteret Selvstændig Risikovillig Energisk Direkte Dristig Beslutsom Konkurrerende Vil styre Vil bestemme Viljestærk Spontan Impulsiv Energisk Synlig Ubekymret Irrational

Læs mere

Børnegården. Nye mål. Bilag pkt.8 Alsidige personlige udvikling.

Børnegården. Nye mål. Bilag pkt.8 Alsidige personlige udvikling. Alsidige personlige udvikling. Målsætning 0 3 år Barnet udvikler en begyndende kompetence til: At handle selvstændigt. At have indlevelse i andre. At være psykisk robust. Vi har en anerkendende tilgang

Læs mere

- om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre

- om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre Empatisk lytning - om at lytte med hjertet frem for med hjernen i din kommunikation med andre Af Ianneia Meldgaard, cand. mag. Kursus- og foredragsholder og coach. www.qcom.dk Ikke Voldelig Kommunikation.

Læs mere