Økonomistyring. Den individuelle tilgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomistyring. Den individuelle tilgang"

Transkript

1 Økonomistyring Den individuelle tilgang

2 Ude eller hjemme DLBR tilbyder en lang række produkter indenfor økonomistyring. Produkter, som enten tilbydes hos DLBR-rådgivningsvirksomheden eller som et onlineprodukt. Rådgivningsvirksomheden Vi tilbyder en lang række produkter og binder service og rådgivning sammen. Opgaverne kan enten løses som faste aftaler hos os, eller der kan aftales faste besøg af en virksomhedssekretær. Fordele: Administrative lettelser, der giver dig mere tid til driften. Serviceydelser og produkter er i tæt samspil med de rådgivningsydelser, der spiller sammen med økonomstyring. Individuelle aftaler, så samarbejdet giver det bedste grundlag for dine beslutninger. Onlineprodukt DLBR Ø90 Online er et brugervenligt økonomiprogram, der gør bogføring, momsopgørelse, budgetkontrol, fakturering og statusopgørelse nemmere end nogensinde. Programmet består af modulerne Kasseregistrering, Fakturering, Lyn moms, Budget incl. Opfølgning og Råbalance, der har samme lettilgængelige brugerflade. Du kan anvende Online-produkterne enten isoleret eller i samarbejde med din rådgivningsvirksomhed. Fordele: Med DLBR Ø90 Online slipper du for at skifte mellem forskellige programmer, når du skal styre din økonomi. I én og samme brugerflade kan du lave kasseregistrering, momsopgørelser, fakturering, budget og opfølgning Fælles program og data. Som bruger af DLBR Ø90 Online kobler du dig via internettet på det samme program, som det dit regnskabskontor bruger. Sikkerhed. Alle tal og oplysninger er opbevaret sikkert i en central database, og dermed er der ikke behov for manuelt at tage en sikkerhedskopi det gør programmet. De løbende programopdateringer foretages automatisk via internettet. Dermed anvendes altid den nyeste version.

3 Hvad har du brug for? Behovet for økonomistyring afhænger i høj grad af produktion, størrelse og ikke mindst kompleksitet. Der er også stor forskel på, hvad den enkelte landmand har brug for til at holde overblik. Det er derfor vigtigt at økonomistyring afpasses efter behovet og aftales individuelt, men nedenfor er vist nogle eksempler på forskellige behov alt efter kompleksitet Mindre kompleks virksomhed Uanset størrelse vil en virksomhed med en enkelt eller to driftsgrene ofte være mindre kompleks end en virksomhed med mange forskellige aktiviteter. Det kan være deltidsbedrifter, bedrifter med ren planteproduktion eller en slagtesvineproducent. Hvis ejerform og finansiering ligeledes er ukompliceret, vil behovet for økonomistyring ofte kun være: Bogføring og momsopgørelse Skatteregnskab inkl. skatteoptimering Evt. råbalance Kompleks virksomhed Er der flere forskellige aktiviteter enten i form af mange driftsgrene, flere produktionssteder eller store produktioner med stort finansieringsbehov, vil der ofte også skulle leveres overblik til eksterne parter. Det kan også være, at du er virksomhedslandmand, har et multibrug eller en stor kompleks produktion. Her vil der ofte være krav om Årsrapport med internt regnskab Minimalt skatteregnskab inkl. skatteoptimering Budget samt løbende opfølgninger Evt. service mht. til bogføring, løn, fakturering mm. Meget kompleks virksomhed Nogle virksomheder har udviklet sig til koncerner med flere forskellige aktiviteter, og hvor der måske er en bestyrelse, der stiller store krav til økonomistyringen i virksomheden. Her vil der ofte være behov for En årsrapport med oversigt over aktiviteter og analyser Minimalt skatteregnskab inkl. skatteoptimering Budget med løbende opfølgning på det taktiske og det strategiske niveau Evt. en virksomhedssekretær

4 Hvad kan vi tilbyde? regnskab og bogføring Bogføring og momsopgørelse Grundlaget for økonomistyring er en omhyggelig bogføring. Du kan lade os gøre arbejdet helt eller delvis, og vi kan også sende en firmasekretær ud til dig. I samme forbindelse kan vi tilbyde at lave den lovpligtige momsopgørelse og sende den direkte til skat. Løn Tilbud om lønservice, hvor vi sørger for lønsedler, overførsel til medarbejderkonti, indberetning via E-indkomst, betaling via PBS til Skat, feriekonto, ATP og pension samt lønindeholdelse. Endvidere vil lønnen automatisk kunne bogføres i Ø90. Fakturering Der er mulighed for, at vi hjælper dig med fakturering, hvor vi sørger for at det sker løbende. Vi kan hjælpe med at tilrette fakturaerne med egne billeder, logo og tekster samt forsendelse af efaktura til offentlige virksomheder. Råbalance/periodeopgørelse Løbende opgørelser over virksomhedens omsætning og status med en vilkårlig periode. Årsrapport Årsregnskabet giver overblik over årets resultat og bedriftens økonomi - et rigtigt godt grundlag for de fremadrettede beslutninger og værdifuld i dialog med kreditinstitutioner. Årsrapporten følger God regnskabspraksis i DLBR og kan tilpasses behovet i din virksomhed med stor fleksibilitet i udskrifter mm. Den eksterne årsrapport kan suppleres med en intern del med analyser af driften, opdeling af indtjeningen på aktiviteter i virksomheden og en lang række nøgletal og giver et godt grundlag for rådgivning om den fremadrettede økonomi. Benchmarking Giver mulighed for at sammenligne sig med andre, der er tilsvarende. Som landmand får du mulighed for at udpege de områder, hvor der kan være et indtjeningspotentiale.

5 Skatteregnskab inkl. skatteoptimering Skatteregnskabet opfylder kravene til Skat og kan bruges af enkelte virksomheder som et årsregnskab. Skatteoptimering giver mulighed for valg af det rigtige skattescenarie. Det minimerer risikoen for f. eks. at blive kategoriseret som hobbylandmand, så du ikke betaler mere i skat end nødvendigt. Der mulighed for at tilpasse produktet til netop din virksomhed. Der er mulighed for flere varianter af skatteregnskabet efter kompleksitet af virksomheden og om kunden modtager en årsrapport. Skatteregnskabet kan laves i en minimal/sumarisk udgave, der giver et godt overblik over de skattemæssige forhold i sammenhæng med en årsrapport. Budget Hurtigt budget Har du brug for et hurtigt overslag på en alternativ produktion, investering eller blot et overordnet estimat for din virksomhed, kan vi udarbejde et hurtigt budget med en 5-års oversigt og med mulighed for at senere at arbejde videre med det. Detaljeret budget/likviditetsbudget En detaljeret planlægning af såvel omsætning, omkostninger, investering og balance, der giver grundlag for en løbende og tæt opfølgning Produktionsbudget Opsamling af dækningsbidrag fra de forskellige driftsgrene med afstemning af forventninger mellem dig og dine økonomi- og fagrådgivere. Budgetopfølgning Mulighed for at følge op på såvel likviditet og kassekredit som på periodens resultat ved en sammenligning opnået i perioden med det budgetterede.

6 Hvad kan vi tilbyde? Andet Elektronisk overførsel fra leverandører og banker Mulighed for at modtage løbende faktura fra leverandører (DLG, Arla mv.) og konteringen foretages automatisk. Cirka hver 3. postering er i Ø90 er konteret automatisk. Der kan afleveres regnskaber til flere banker og kreditforeninger, herunder DLR, Nykredit, Spar Nord bank m.fl. Elektronisk overførsel til/fra Ø90 fra anden software Der er mulighed for udlæsning af kassepostering, balanceposter mfl. til CSV filer samt indlæsning af data fra andre regnskabsprogrammer via CSV filer. Elektronisk overførsel til Erhvervs og Selskabsstyrelsen* Selskabsregnskaber kan afleveres elektronisk til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Elektronisk overførsel til Skat Moms afleveres direkte til SKAT Selvangivelse Regnskaber R75 (årsoplysninger) modtages Understøttelse af elektroniske indscanningsformer* Mulighed for modtagelse af posteringslinjer dannet fra indscanningsprogrammer Virksomhedssekretær Vi kan også tilbyde faste besøg af en virksomhedssekretær, hvor opgaver som bogføring, betaling, fakturering, moms og andet løses hos virksomheden. Omfanget aftales individuelt. *Forventes at komme i 1. halvår 2012.

7 IT produktet DLBR Ø90 Online For dig, der selv laver en stor del af økonomistyringen, er Ø90 Online et program, hvor du kan løse de fleste opgaver indenfor økonomistyring med mulighed for en rationel arbejdsproces. Kernen i Ø90 Online er Bogføring, som er bygget op som en almindelig kassebog, hvor du kan bogføre indtægter og udgifter og opgøre momsen, som kan sendes direkte til SKAT. En stor del af din bogføring er overstået med få klik, da kontoudtog fra din netbank uden problemer kan overføres til programmet. Og du kan lave kontokoblinger, der automatisk sørger for at kontere de afgifter, du skal betale. Du kan endvidere online indberette statusoplysninger. Derudover kan følgende opgaver løses i Ø90-Online: Fakturering I et enkelt og overskuelig system kan du udskrive fakturerer, lave debitoropfølgning, sende E-fakturaer til offentlige virksomheder og designe egne fakturaskabeloner. Lynmoms Med enkle klik med musen kan der hurtigt opgøres moms i de første 3 kvartaler, så der kun er mindre justeringer til året. Råbalance/ periodeopgørelse Giver mulighed for løbende at lave opfølgning på omsætning og status i virksomheden. I 2012 vil der blive mulighed for at sammenligne flere perioder. Budget og opfølgning Giver mulighed for at du selv kan arbejde helt eller delvis med budgettet for din virksomhed. Det er nemt at lave budget for produktionen vha. kalkuler, eller du kan anvende produktionsplaner. Du enten lave detaljerne selv eller overlade resten af arbejdet til din rådgiver. Du kan også selv lave opfølgning på budgetter, der er lavet i samarbejde med en rådgiver. Support og undervisning Som ny bruger af Ø90 Online aftales et opstartsforløb, så du hurtigt kan anvende Ø90 i den daglige styring af virksomheden. Derudover er der mulighed for hotline support.

8 Produktoversigt Ø90 Online Andet Budget Regnskab og bogføring Produkter Bogføring Løn Fakturering Skatteregnskab inkl. skatteoptimering Råbalance/periodeopgørelse Årsrapport Benchmarking Hurtigt budget Detaljeret budget/likviditetsbudget Produktionsbudget Budgetopfølgning Elektronisk overførsel fra leverandører og banker Elektronisk overførsel til/fra Ø90 til/fra anden regnskabssoftware Elektronisk overførsel til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen* Elektronisk overførsel til Skat Understøttelse af elektronisk indscanningsformer* Virksomhedssekretær Bogføring Lynmoms Fakturering Råbalance/opfølgning Budget Budgetopfølgning Lidt kompleks virksomhed Meget kompleks virksomhed * Forventes at komme i 1. halvår 2012 Meget relevant Relevant Ikke relevant

Økonomistyring. Den individuelle tilgang

Økonomistyring. Den individuelle tilgang Økonomistyring Den individuelle tilgang Ude eller hjemme DLBR tilbyder en lang række produkter indenfor økonomistyring. Produkter, som enten tilbydes hos DLBR-rådgivningsvirksomheden eller som et onlineprodukt.

Læs mere

LHN kan andet end landbrug

LHN kan andet end landbrug LHN kan andet end landbrug Er du selvstændig tømrer, frisør, blomsterhandler, konsulent eller noget helt femte? Hos LHN kan vi tilbyde dig en helhedsløsning, som gør økonomistyringen i din virksomhed lettere

Læs mere

Beskrivelse af Økonomisystemet

Beskrivelse af Økonomisystemet Beskrivelse af Økonomisystemet November 2011 Indholdsfortegnelse Indhold... 3 Overblik over systemet... 3 Kontoplan... 6 Fuldstændighed og nøjagtighed... 7 Aftaler i forbindelse med elektronisk udveksling

Læs mere

Samspil og kundefokus

Samspil og kundefokus Brugerkonference 2011 Samspil og kundefokus Debatoplæg 8. december 2011 Markedschef Ivan Damgaard Overordnet tema Hvordan kan behovet for rationel produktion/service på økonomikontorerne og kundernes behov

Læs mere

Kom godt i gang med Bogføring

Kom godt i gang med Bogføring Kom godt i gang med Bogføring Dette hæfte giver en introduktion til Bogføring. Yderligere informationer samt anvisninger på håndteringer af forskellige emner vedrørende bogføring kan du finde på landscentrets

Læs mere

Psykologer. ClinicCare Web. ClinicCare Web Det naturlige valg for psykologer. Indhold. Hvem er ClinicCare? Produktblad 2015

Psykologer. ClinicCare Web. ClinicCare Web Det naturlige valg for psykologer. Indhold. Hvem er ClinicCare? Produktblad 2015 ClinicCare Web Produktblad 2015 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundheds-sektoren. Over 1.100 klinikker anvender i dag ClinicCare. Det

Læs mere

Det handler om at vælge rigtigt - første gang!

Det handler om at vælge rigtigt - første gang! AuditPlus - Revisorbranchens foretrukne løsning Det handler om at vælge rigtigt - første gang! Indhold AuditPlus - en brancheløsning til revisorene...side.2 Processer...Side.3 Magnus Informatik...Side.4

Læs mere

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering I vejledningen er der en kort gennemgang af faciliteterne i Online Kasseregistrering. Yderligere vejledning ligger online på www.o90.dk, (vejledning, Ø90

Læs mere

Psykoterapeuter. ClinicCare Web. ClinicCare Web Det naturlige valg for psykoterapeuter. Indhold. Hvem er ClinicCare?

Psykoterapeuter. ClinicCare Web. ClinicCare Web Det naturlige valg for psykoterapeuter. Indhold. Hvem er ClinicCare? ClinicCare Web Produktblad 2015 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundheds-sektoren. Over 1.100 klinikker anvender i dag ClinicCare. Det

Læs mere

Idékatalog Work smart - og spar på Ø90 ressourcerne.. December 2011

Idékatalog Work smart - og spar på Ø90 ressourcerne.. December 2011 Idékatalog Work smart - og spar på Ø90 ressourcerne.. December 2011 Idékatalog med MIPS-reducerende tiltag for kredsmedarbejdere 2011 Baggrund I foråret 2011 var der udfordringer med at optimere brugen

Læs mere

MICROSOFT C5 LIGHT MICROSOFT C5. FÅ ET lettilgængeligt ØKONOMISYSTEM, DER KAN VOKSE MED DIN VIRKSOMHED

MICROSOFT C5 LIGHT MICROSOFT C5. FÅ ET lettilgængeligt ØKONOMISYSTEM, DER KAN VOKSE MED DIN VIRKSOMHED MICROSOFT C5 LIGHT MICROSOFT C5 FÅ ET lettilgængeligt ØKONOMISYSTEM, DER KAN VOKSE MED DIN VIRKSOMHED ET EFFEKTIVT økonomisystem SPARER BÅDE TID OG PENGE Der er nok at se til i en mindre virksomhed. Og

Læs mere

Orientering Summax 10. november 2014. v/ Anette Østerby Jensen og Steen Larsen

Orientering Summax 10. november 2014. v/ Anette Østerby Jensen og Steen Larsen Orientering Summax 10. november 2014 v/ Anette Østerby Jensen og Steen Larsen Program 17.00 Velkomst v/ Anette 17.10 Introduktion v/ Anette 17.30 Live demo E-faktura og e-arkiv ved Steen 18.00 Sandwichpause

Læs mere

Wesselsgade 2 2200 København N

Wesselsgade 2 2200 København N Iværksætter 2011 udgives af Wesselsgade 2 2200 København N Iværksætter 2011 Tlf. 3333 0161 E-mail post@regnskabsskolen.dk www.regnskabsskolen.dk i samarbejde med www.dana.dk ISBN (trykt) 978-87-91875-18-2

Læs mere

Økonomistyring. Artikel trykt i Økonomistyring. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Økonomistyring. Artikel trykt i Økonomistyring. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Økonomistyring Artikel trykt i Økonomistyring. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste videns-

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige 17 INDHOLD Elektronisk fakturering fra 1. februar 2005 3 Nye oplysninger på regningen Husk altid EAN-nummeret! 4 Elektroniske regninger

Læs mere

ClinicCare Web - Moduloversigt... 2. ClinicCare Web Grundmodul... 3. EDIFACT/breve... 4. Regnskab... 4. ClinicCare Web - Kalendermodul...

ClinicCare Web - Moduloversigt... 2. ClinicCare Web Grundmodul... 3. EDIFACT/breve... 4. Regnskab... 4. ClinicCare Web - Kalendermodul... Indhold ClinicCare Web - Moduloversigt... 2 ClinicCare Web Grundmodul... 3 EDIFACT/breve... 4 Regnskab... 4 ClinicCare Web - Kalendermodul... 5 ClinicCare Web - Journalmodul... 6 ClinicCare Facility -

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering

Håndbog i elektronisk fakturering Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering giver svar på: Hvordan laver man en elektronisk regning? Hvilke nye oplysninger skal med på regningen?

Læs mere

Danske virksomheders foretrukne virksomhedsløsning...side 3. Lad C5 vokse i takt med din virksomhed... side 4

Danske virksomheders foretrukne virksomhedsløsning...side 3. Lad C5 vokse i takt med din virksomhed... side 4 generelt MICROSOFT DYNAMICS C5 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE Har du styr på regnskabet?... side 3 Effektiv økonomistyring... side 3 Danske virksomheders foretrukne virksomhedsløsning...side 3 Startpakken til

Læs mere

Kom indenfor i GRAY.DK

Kom indenfor i GRAY.DK Kom indenfor i GRAY.DK Vi hjælper med alt indenfor Bogføring Budget Regnskab Revision Økonomistyring Administration Velkommen Du sidder nu med en bred vifte af tilbud til dig. Er du en enkeltmandsvirksomhed,

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Mere overskud til dig og din forretning. Økonomistyring til små og mellemstore virksomheder

Microsoft Dynamics C5. Mere overskud til dig og din forretning. Økonomistyring til små og mellemstore virksomheder Microsoft Dynamics C5 Mere overskud til dig og din forretning Økonomistyring til små og mellemstore virksomheder Indhold Få mere overskud til at gøre det du vil... 3 Gør hverdagen nemmere.... 4 Vil du

Læs mere

God budgetpraksis i DLBR

God budgetpraksis i DLBR God budgetpraksis i DLBR God budgetpraksis i DLBR Forfattere Tekstbidrag og fagredaktion Forlagsredaktør Forsidefoto Omslag Layout og opsætning Tryk Papir Per Kristensen, Kolding Herreds Landbrugsforening

Læs mere

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde RS Standard Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde 1 RS Standard Spar penge - gør brug af vores erfaringer med hvad der virker! Benyt dig af vores standardiserede bogføringspakke RS Standard. RS

Læs mere

Væksthus Midtjylland Få styr på bøvlet

Væksthus Midtjylland Få styr på bøvlet Væksthus Midtjylland Få styr på bøvlet Bogføring og regnskab i mindre virksomheder Væksthus Midtjylland Få styr på bøvlet Peter Rose Forfatter: registreret revisor Peter Rose www.peter-rose.dk Få styr

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Nøgletalsspillet. selvstændige får får du: Bogen om nøgletal. Velkommen. Gratis Gratis inkassoservice. Netværk og og samhandel. Gratis eksperthjælp

Nøgletalsspillet. selvstændige får får du: Bogen om nøgletal. Velkommen. Gratis Gratis inkassoservice. Netværk og og samhandel. Gratis eksperthjælp Iværksætter 2014 Som Som medlem medlem af af Danmarks Danmarks eneste eneste a-kasse kun kun for selvstændige får får du: Økonomisk Økonomisk sikkerhed sikkerhed Gratis Gratis inkassoservice Netværk og

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.00 Frigivelse: 30. november 2011 Med frigivelsen af denne nye hovedversion, SummaSummarum 4, følger en mængde ny funktionalitet

Læs mere

Økonomistyring. Brug dit regnskab offensivt. V. driftsøkonomikonsulent Per Kristensen, KHL

Økonomistyring. Brug dit regnskab offensivt. V. driftsøkonomikonsulent Per Kristensen, KHL Økonomistyring Brug dit regnskab offensivt V. driftsøkonomikonsulent Per Kristensen, KHL Hvem er vi? Hvad får I med herfra? Et overblik over de aktuelle muligheder, der er indenfor professionel økonomistyring

Læs mere

Nem økonomistyring Mere tid til resten af livet

Nem økonomistyring Mere tid til resten af livet Nem økonomistyring Mere tid til resten af livet Indhold Overskud er mere end et tal... 3 Det handler om din tid, dine penge og alt det andet i dit liv... 5 Var det en minibil, ville vi fremhæve den overraskende

Læs mere

- start som selvstændig konsulent

- start som selvstændig konsulent Konsulent - start som selvstændig konsulent Danmark skal overleve på at være et videnssamfund, siger de økonomiske spåmænd. Der handles da også med viden som aldrig før. Viden er faktisk en af de vigtigste

Læs mere

Winformatik. Et Grønlandsk Standardsystem. De fælleskommunale IT-samarbejde i Grønland

Winformatik. Et Grønlandsk Standardsystem. De fælleskommunale IT-samarbejde i Grønland De fælleskommunale IT-samarbejde i Grønland Winformatik Et Grønlandsk Standardsystem Moderne IT-løsningerne skal kunne følge med de konstant stigende krav til det offentliges produktivitet... Hvis en bruger

Læs mere