Aftale Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale 2010. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier"

Transkript

1 Aftale 2010 Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier

2 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG KVALITETSSTANDARDER DIREKTIONENS GENERELLE FORVENTNINGER OVERSIGT OVER DRIFTSMÅL FOR AFTALEOMRÅDET OVERSIGT OVER UDVIKLINGSINDSATSER DEN ØKONOMISKE RAMME... 6 BILAG 1 A - DRIFTSMÅL 2010 OPHOLDSSTEDER OG BOTILBUD... 8 BILAG 1 B - DRIFTSMÅL PLEJEFAMILIER BILAG 1 C - DRIFTSMÅL BØRNEHUSENE BILAG 2 DIFFERENTIEREDE YDELSER SOM FOREBYGGER FORANSTALTNINGER BILAG 3 A IMPLEMENTERING AF BARNETS REFORM BILAG 3 A KVALITETSSIKRING OPHOLDSSTEDSTEAMET BILAG 3 B PULJEMIDLER TIL KOMPETENCEUDVIKLING I BOTILBUD BILAG 3 C FAMILIEPLEJETEAMET - KVALITETSSIKRING BILAG 3 D FAMILIEPLEJETEAMET KVALITETSSIKRING I FORHOLD TIL SAMARBEJDSPARTNERE OG PLEJEFAMILIER BILAG 3 E - RAMMEBESKRIVELSE BILAG 5A - TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN BILAG 5B - STYRKE SAMSPILLET I ORGANISATIONEN Aftalens parter, løbetid og spilleregler 1.1 Aftalens parter og løbetid Aftaleparter for aftale 2010, fra til Godkendt Fagchef d. Institutionsleder: Åse Reck Institutionens navn: Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. Jørgen Kyed / Åse Reck.

3 1.2 Aftale indgåelse og udmøntning Aftaleholderen har ansvaret for udarbejdelse af aftalen og forpligter sig ved aftaleindgåelsen til målrettet at arbejde for at opfylde aftalens indhold. Aftaleholderen er ansvarlig for at levere det aftalte serviceindhold, samt at opfylde de vedtagne målsætninger og indsatsområder. Aftaleholderen er ansvarlig for, at indgå en aftale mellem aftaleholder og fagchefen eller, i de tilfælde hvor aftaleholderen er fagchefen, med det politiske fagudvalg. Aftalen er udarbejdet på baggrund af og i samarbejde med fagchef eller fagudvalg. Aftalen indgås i slutningen af året før aftalen skal træde i kraft. Aftalen skal godkendes i det relevante politiske udvalg og er gældende i ét år. Aftalen beskriver hvilke mål aftaleholderen har for det kommende år i forhold til: Driftsmål Politiske udviklingsindsatser Faglige udviklingsindsatser Egne udviklingsindsatser Koncernens udviklingsindsatser Den enkelte aftaleholder er ansvarlig for at aftalen overholdes. Reglerne omkring aftalestyring er nærmere beskrevet i dokumentet Spilleregler for decentral ledelse og central styring, som findes på intranettet under Fælles Viden. 2.0 Kerneydelsen og lovgivning 2.1 Aftaleområdets kerneydelse Centrets kerneydelse er: Kvalitetssikring, kvalitetsudvikling og administrativ myndighedsudøvelse i forhold til opholdssteder, botilbud, døgnhjem og plejefamilier for børn, unge og voksne. Desuden administration og drift af Børnehusene. Godkendelse, tilsyn, understøttelse af udvikling og rådgivning vedr. opholdssteder og botilbud for børn, unge og voksne samt kost- og efterskoler i Faaborg-Midtfyn og på vegne af de øvrige fynske kommuner jfr. entreprenøraftalen. Matchning ved anbringelse, aflastning og midlertidige døgnophold for børn og unge i Faaborg-Midtfyn. Godkendelse, uddannelse, tilsyn og rådgivning i forhold til plejefamilier i Faaborg-Midtfyn. Administration og drift af Børnehusene Ahornvænget, Eskemosegyden og Damtoften.

4 2.2 Lovgivning Lovgivning: Lov om social service 14, stk. 4, 78. stk. 1,7, 142, stk. 1, 2, 3,4,5, 144, stk. 1 For entreprenørområdet Gældende rammeaftale for Region Syd og Delingsaftalen for Fyn Drift af kommunale døgntilbud til Børn og unge, Lov om social service 51. Samarbejdsparter: Fagsekretariatet og myndighedsrådgiverne i BUR, Faaborg-Midtfyn. Fagsekretariatet og myndighedsrådgiverne indenfor Handicap og Sundhed vedr. voksne med behov for særlig støtte. De øvrige fynske kommuner på området vedr. opholdssteder, botilbud og døgnhjem for børn og voksne indenfor det sociale område, handicap-, psykiatri- og misbrugsområdet. Plejefamilier, opholdssteder og botilbud samt deres interesseorganisationer. Styrelsen for social service vedr. Tilbudportalen. Særlig ekspertise som bestilles på konsulentbasis i forhold til særlig komplicerede virksomhedsregnskaber, skibsprojekter, personalejuridiske problemstillinger eller andre komplicerede drifts- eller tilsynsopgaver. Brugere: Centret arbejder som entreprenør for de fynske kommuner. Udøver tilsyn, rådgivning og uddannelse overfor ca. 200 plejefamilier og ca. 100 opholdssteder og botilbud. Børn, unge og deres familie/netværk som er tilknyttet Børnehusene. Medarbejdere: Der er ansat 2 administrative medarbejdere og 9 erfarne socialrådgivere eller pædagoger med efteruddannelse i form af konsulentuddannelse, diplomuddannelse, RUGO-undervisere og/eller supervisionsuddannelse og ledererfaring. Jfr. delingsaftalen mellem de Fynske kommuner videreføres arbejdsområdet vedr. opholdssteder botilbud og døgnhjem som en entreprenøropgave for de øvrige 9 fynske kommuner. Dvs. dette serviceområde samles - for Fyn - i FMK. De tre Børnehuse er etableret med en afdelingsleder og 5-8 medarbejdere pr. hus afhængig af belægningen og kravene til opgaveløsningen.

5 3.0 Politikker, servicestandarder og kvalitetsstandarder 3.1 Politikker 3.2 Servicestandarder og kvalitetsstandarder Der er for entreprenørområdet og familieplejeområdet udarbejdet ydelsesbeskrivelser eller kvalitetsstandarder. Opfølgningen på kvalitetsstandarderne følger aftalesystemets målopfølgning. For entreprenørområdet er der ligeledes udarbejdet en mere udførlig praksismanual hvor der for hver ydelse er opstillet kvalitetskrav. Disse krav er videreført som driftsmål i aftalen således at der også her sker en målopfølgning der følger aftalesystemets opfølgningsprocedure. I 2010 vil der efter samme princip blive arbejdet mod en praksismanual for familieplejeområdet. Børnehusenes arbejde vil blive målsat og evalueret enten i forhold til RK- systemet og/eller eksternt såfremt der gives midler fra Momsfonden. 4.0 Direktionens generelle forventninger 4.1 Direktionens generelle forventninger Direktionens generelle forventninger handler om: At fremme dialogen og samspillet i organisationen Sikker drift At der i aftaleområderne arbejdes aktivt med koncernens udviklingsindsatser Retningslinjer for opfølgning og årsberetning Mv. Direktionen har ligeledes forventning om, at aftaleholderne lever op til de 4 ledelsesmæssige værdier: o Vi tager lederskabet på os o Dialog er en forudsætning for at vi lykkes o Det skal være sjovt og meningsfyldt at gå på arbejde o Vi forenkler det komplicerede 5.0 Oversigt over driftsmål for aftaleområdet 5.1 Driftmål for aftaleområdet Centrets egne mål opstilles i forlængelse af entreprenøraftalen, de overordnede politiske mål og mål på specielt FMK`s Børne- og ungeområde og handicap, psykiatri og misbrugsområdet for unge og voksne idet disse områder, er vigtige interessenter i Centrets arbejde. Der er således stor kompleksitet i at få målsat et område med så mange interessenter.

6 Centrets overordnede mål er på denne baggrund: At skabe et servicecenter baseret på: Kvalitetssikring i form af administrerende myndighedsudøvelse i forhold til godkendelse og tilsynsopgaver Kvalitetsudvikling via rådgivende konsulentfunktioner Et bredt og fleksibelt døgntilbud til børn og unge med behov for særlig støtte Et bredt fagligt kompetencefelt Udvikling af eksisterende og nye ydelser Høj grad af dialog og brugerindflydelse Ressourcer benyttes effektivt og hvor der er størst behov. Der henvises i øvrigt til bilag 1 A-C. 6.0 Oversigt over udviklingsindsatser 6.1 Oversigt over politiske udviklingsindsatser 6.2 Oversigt over faglige udviklingsindsatser Der henvises til bilag 3 A og B. 7.0 Den økonomiske ramme 7.1 Driftsbudget for aftaleholderen Driftsbudget Institutionen for Godkendelse og Tilsyn for Børn samlede driftsbudget i 2010 er budgetlagt med netto kr.. Der er budgetteret med en indtægt fra Faaborg-Midtfyn Kommune for behandling af èn ansøgning om godkendelse. Såfremt der indgår flere eller færre ansøgninger om godkendelse eller ansøgninger om ændringer i godkendelsesgrundlaget skal budgettet reguleres i takt hermed. Det er op til den enkelte aftaleholder, at holde sig ajour med eventuelle yderligere korrektioner af budgetrammen. For en yderligere beskrivelse af forudsætninger lagt til grund for budgettet henvises til budgetbemærkningerne til Budget Den økonomiske drift af Børnehusene administreres og finansieres i samarbejde med BUR.

7 Generelle aftaleforhold For en præcisering af de generelle aftaleforhold vedrørende økonomi henvises til spilleregler om aftalestyring samt Faaborg-Midtfyn Kommunes kasse- og regnskabsregulativ med tilhørende bilag.

8 Bilag 1 A - Driftsmål 2010 Opholdssteder og botilbud Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet og kvalitet Resultater af økonomi og interne arbejdsgange Type resultat Bruger- og borgerresultater Kommuner på Fyn Opholdssteder/botilb ud Medarbejderresultater Skriv de driftsmål, der er valgt inden for fagområdet (hent hjælp i bruttolisten) Fastholdelse af entreprenøraftaler med alle fynske kommuner Der afholdes hvert år mindst 1 temamøde med opholdssteder og botilbud Der afholdes mindst 2 møder med dialoggruppen Beliggenhedskommunen orienteres årligt om resultatet af tilsynet gennem en årsrapport vedrørende det enkelte opholdssted og botilbud. Beliggenhedskommunen orienteres videre ved et årligt møde i kommunen, hvor der fremlægges generelle statistiske oplysninger samt en liste over de enkelte opholdsteder og botilbud i kommunen Der afholdes en årlig MUS- samtale med alle fastansatte medarbejdere Beskriv den konkrete praksis for dokumentation og målinger, hvormed der bliver fulgt på på det valgte driftsmål Er aftalerne fastholdt ved udgangen af 2010 Har der været afholdt en temadag Har der været afholdt dialogmøde Har der været afholdt et årligt dialogmøde med alle køberkommuner Årlig opgørelse

9 Ingen arbejdsrelaterede sygemeldinger Årlig opgørelse af arbejdsrelaterede sygemeldinger Samfundsresultater Resultater af økonomi og interne arbejdsgange Resultater i forhold til produktivitet og kvalitet Årligt gennemføres mindst to anmeldte tilsyn hos alle private opholdssteder og botilbud Ethvert tilsynsbesøg følges op med en rapportering med klare vurderinger/konklusion-er og evt. relevante opfølgninger aftales med stedet. Er der indenfor det sidste år gennemført tilsyn på samtlige steder Har der forinden tilsynsbesøg været udsendt stamkort til revision Er samtlige tilsynsbesøg baseret på det aftalte dispositionsgrundlag Er der fulgt op på de vurderinger, der var afvigende i forhold til godkendelsesgrundlaget

10 Bilag 1 B - Driftsmål Plejefamilier Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet og kvalitet Resultater af økonomi og interne arbejdsgange Type resultat Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Skriv de driftsmål, der er valgt inden for fagområdet (hent hjælp i bruttolisten) Der afholdes årligt to temamøder Samarbejde med BUR. Evaluering af indholdet af statusskrivelser til BUR. Møde med plejefamilier, der ikke er med i en netværksgrp. mhp. at etablere nye netværksgrp. En årlig MUS samtale med alle fastansatte medarbejdere Ingen arbejdsrelaterede sygemeldinger Beskriv den konkrete praksis for dokumentation og målinger, hvormed der bliver fulgt på på det valgte driftsmål Har der været taget initiativ til og er der afholdt to møder Har der været taget initiativ til samarbejdsmøder med BUR Skr. notat om resultatet af evalueringen, med forslag til udviklingsmuligheder. Har der været afholdt et møde med deltagelse af udvalgte plejefamilier. Er der for disse plejefamilier etableret netværksgruppe/r Årlig opgørelse Årlig opgørelse af arbejdsrelaterede sygemeldinger Samfundsresultater Resultater af økonomi og interne arbejdsgange Resultater i forhold til produktivitet og kvalitet Leve op til antal tilsyn og godkendelser jfr. ydelsesbeskrivelsen. Antal af tilsyn og godkendelser reg. løbende og gøres op årligt. Er der indenfor det sidste år gennemført gennemsnitligt 4 besøg i familier med døgnanbragte børn og unge.

11 Bilag 1 C - Driftsmål Børnehusene Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet og kvalitet Resultater af økonomi og interne arbejdsgange Type resultat Bruger- og borgerresultater Skriv de driftsmål, der er valgt inden for fagområdet (hent hjælp i bruttolisten) Opstilling af målbare driftsmål Ekstern evaluering Beskriv den konkrete praksis for dokumentation og målinger, hvormed der bliver fulgt på på det valgte driftsmål Der ønskes implementering af RK kvalitetssikringssystem i forhold til det pædagogiske arbejde m.h.p at opstille målbare driftsmål for området. Ekstern evaluering såfremt der opnås støtte fra Momsfonden Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater af økonomi og interne arbejdsgange Resultater i forhold til produktivitet og kvalitet Opstilling af målbare driftsmål Ekstern evaluering. Kontakt til EPO med henblik på støtte til præsentation og implementering af RK kvalitetssikringssystem I samarbejde med Morsø Kommune ansøge om midler til fælles ekstern evaluering af Børnehusene.

12 Bilag 2 Differentierede ydelser som forebygger foranstaltninger Faglig udviklingsindsats 2010 Emne Politisk udvalg Fagsekretariat Aftaleholderen Differentierede ydelser som forebyggende foranstaltninger B&U BUR Jørgen Kyed/Åse Reck Hvem leverer ydelse Børnehusene i samarbejde med Fagsekretariat BUR Hvem modtager ydelse Børn og unge Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Unge der har brug for et mere fleksibelt dag/døgntilbud, som kan etableres og er foreneligt med Børnehusenes døgntilbud i øvrigt Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? A) Fagsekr. BUR og Børnehuslederne udarbejder en tids- og handleplan for hvordan: - tænkningen i fleksible løsninger kan implementeres i BUR - de differentierede ydelser og muligheder kan præsenteres og synliggøres - der kan udarbejdes en praksisbeskrivelse Succeskriterier hvordan kan man konstatere udefra, når resultatet er opnået? A) Inden 1. marts foreligger der en tids- og handleplan B) Inden 1. juli er der sket en præsentation og synliggørelse samt udarbejdet en praksisbeskrivelse Resultatmåling og opfølgning hvordan og hvornår bliver resultaterne for brugerne dokumenteret og målt? Der udarbejdes, ved årets udgang, en opgørelse over hvor mange unge der har modtaget en differentieret forebyggende ydelse

13 Bilag 3 A Implementering af Barnets Reform Faglig udviklingsindsats 2010 Emne Politisk udvalg Fagsekretariat Aftaleholderen Implementering af Barnets Reform. Børne- og undervisningsudvalget BUR Åse Reck Hvem leverer ydelse Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Hvem modtager ydelse BUR / de fynske kommuner Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Ifølge aftaleteksten er der fokus på øget anvendelse af plejefamilier som døgnanbringelsessted for børn og unge, herunder godkendelse af en ny type plejefamilier- kommunale familieplejere. Ligeledes er der fokus på tilsynet og den faglige støtte og vejledning til plejefamilierne. Det fremgår, at der i det driftsorienterede tilsynsbesøg som minimum skal aflægges minimum et uanmeldt tilsynsbesøg på anbringelsesstederne for børn og unge, men det er endnu uklart hvorvidt dette også gælder tilsynet med plejefamilier. Implementeringen af Barnets Reform for entreprenørområdet drøftes i det fælleskommunale aftaleforum. Implementeringen af Barnets Reform i forhold til arbejdet i Børnehusene er det væsentlige barnets ret til samvær med familie og netværk. Denne ret er allerede nu implementeret i den pædagogiske praksis og udmøntes ud fra hensynet til barnets bedste. Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? A) Når der foreligger nærmere retningslinier og dato for ikrafttræden skal der udarbejdes en tidsog handleplan for implementeringen. B) Det forventes, at der skal udarbejdes en praksisbeskrivelse for godkendelse af kommunale familieplejere. C) Det forventes, at der skal udarbejdes en beskrivelse af evt. nye tiltag i forhold til tilsyn, vejledning og støtte D) Det forventes, at de nye praksisbeskrivelser indarbejdes i den planlagte praksismanual for området Succeskriterier hvordan kan man konstatere udefra, når resultatet er opnået? A) At der foreligger en praksisbeskrivelse jfr. ovenstående og at der i givet fald er fremsendt en ændret ydelsesbeskrivelse til politisk beslutning.

14 Bilag 3 A Kvalitetssikring opholdsstedsteamet Egne udviklingsindsatser 2010 Emne Politisk udvalg Fagsekretariat Aftaleholderen Kvalitetssikring opholdsstedsteamet Børn- og undervisningsudvalget Børn og unge Åse Reck Hvem leverer ydelse Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Hvem modtager ydelse Opholdssteder og botilbud i kommunerne på Fyn Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Resultat: Implementering af nyt tilsynskoncept med henblik på effektivisering og en større ensartethed i udøvelsen af tilsyn med opholdssteder og botilbud vedrørende: Gennemførsel af tilsynsbesøg Udarbejdelse af tilsynsrapporter Indhentelse af straffeattester Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? A) Tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres ud fra den fastlagte procedure. B) Tilsynsrapporter udarbejdes ud fra det fastlagte koncept. C) Der foretages en revision af sagsgangen i forbindelse med indhentelse af straffeattester og børneattester for medarbejder på opholdssteder og botilbud. Tilsynsteamet for opholdssteder og botilbud gennemfører planen med den socialfaglige koordinator som tovholder. Succeskriterier hvordan kan man konstatere udefra, når resultatet er opnået? A) Ved udgangen af 2. kvartal 2010 foretages en evaluering af i hvilken grad aflagte tilsynsbesøg har fulgt den i tilsynsmanualen fastlagte procedure. B) I august 2010 foretages en evaluering af hvorvidt tilsynsrapporterne er udarbejdet i overensstemmelse med konceptet for afrapportering C) Der er aftalt ny procedure vedrørende indhentelse af straffeattester og børneattester for Medarbejdere på opholdssteder og botilbud inden udgangen af Resultatmåling og opfølgning hvordan og hvornår bliver resultaterne for brugerne dokumenteret og målt? I forbindelse med temamøde for opholdssteder og botilbud i november 2010 vil resultaterne blive dokumenteret og fremlagt overfor tilbuddene.

15 Bilag 3 B Puljemidler til kompetenceudvikling i botilbud Egne udviklingsindsatser 2010 Emne Politisk udvalg Fagsekretariat Aftaleholderen Puljemidler til kompetenceudvikling i botilbud B&U BUR Åse Reck Hvem leverer ydelse Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Hvem modtager ydelse Botilbud på Fyn Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Tilbyde at understøtte udviklingen af botilbud på Fyn. Lederne af botilbuddene støttes i at få ny viden implementeret i personalegruppen og i hvordan medarbejderne bedst støttes i at få den nye viden integreret i deres daglige arbejde. Medarbejderen skal have ny viden/anden viden om f.eks. Konflikthåndtering Forebyggelse af magtanvendelser Handleplansarbejde Anerkendelse af beboernes måde at være i verden på Samarbejde med pårørende. Botilbuddene er beboernes hjem. Deres viden om at bo i et botilbud skal indgå som en vigtig del af projektet. Ligesom, at det vil være et mål, at de sammen med medarbejderne også får ny viden om Konflikthåndtering Magtanvendelser Handleplansarbejde At blive anerkendt Samarbejde med pårørende Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? A) Vi får bevilliget puljemidler fra Indenrigs- og Socialministeriet B) Vi laver et detaljeret udviklingsforløb C) Vi kontakter botilbuddene med indblik på inddragelse og deltagelse D) Vi indgår bindende aftaler med oplægsholder, konsulenter, lokaleleje mm E) Ultimo 2010 begynder på forløbet Succeskriterier hvordan kan man konstatere udefra, når resultatet er opnået? A) Ansøgning bliver lavet, og der er bevilling

16 B) Der er udarbejdet program C) Vi har indgået aftaler med botilbuddene D) Vi har skrevet under på kontrakter E) Første dag i kompetenceudvikling af botilbuddene har været afholdt Resultatmåling og opfølgning hvordan og hvornår bliver resultaterne for brugerne dokumenteret og målt? Anmeldelser af magtanvendelser falder. At personaleomsætningen falder At personale og beboere laver flere ting sammen. At der sker større inddragelse af beboerne. At der er mere og kvalificeret samarbejde med pårørende

17 Bilag 3 C Familieplejeteamet - kvalitetssikring Egne udviklingsindsatser 2010 Emne Politisk udvalg Fagsekretariat Aftaleholderen Familieplejeteamet kvalitetssikring B&U Børn og Unge Åse Finderup Reck Hvem leverer ydelse Familieplejekonsulenter Hvem modtager ydelse Plejefamilier i Faaborg-Midtfyn kommune Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Udarbejdelse af praksismanual med henblik på effektivisering og større ensartethed i udøvelsen af konsulentopgaverne. Synlighed i opgaveløsningen for samarbejdsparter og plejefamilier. Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? A) Evaluering af tilsyns- og godkendelsesmanual igangsættes af ledelsen inden april B) Ledelsen følger op og er ansvarlig for gennemførelsen. Succeskriterier hvordan kan man konstatere udefra, når resultatet er opnået? A) At der foreligger en revideret praksismanual og ydelsesbeskrivelse/kvalitetsstandard inden udgangen af 2010 B) At der er taget stilling til kvalitetskrav i forhold til de enkelte ydelser således, at der fra 2011 er sammenhæng mellem disse mål og driftsmålene i aftalen. Resultatmåling og opfølgning hvordan og hvornår bliver resultaterne for brugerne dokumenteret og målt? Ultimo Jf. ovenstående.

18 Bilag 3 D Familieplejeteamet kvalitetssikring i forhold til samarbejdspartnere og plejefamilier Egne udviklingsindsatser 2010 Emne Politisk udvalg Fagsekretariat Aftaleholderen Familieplejeteamet kvalitetssikring i forhold til samarbejdspartnere og plejefamilier B&U Børn og Unge Åse Reck Hvem leverer ydelse Familieplejekonsulenter Hvem modtager ydelse Plejefamilier i Faaborg-Midtfyn Kommune Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Styrkelse af samarbejdet imellem familieplejekonsulenterne og BUR og BUR og plejefamilierne. Opkvalificering af plejefamiliernes arbejde og vilkår. Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? A) Afholder samarbejdsmøder med BUR. Aftaleholder indkalder til møderne. B) Evaluerer statusskemaerne til BUR. Det gør vi internt i familieplejegruppen. C) Inviterer til møde m.h.p dannelse af netværksgrupper for plejefamilier der ikke er med i nogen netværksgruppe. Succeskriterier hvordan kan man konstatere udefra, når resultatet er opnået? A) At der er afholdt 2 samarbejdsmøder B) At der foreligger et skriftligt notat om resultatet af evalueringen af statusskemaerne til BUR og der er peget på udviklingsmuligheder. C) Der er afholdt et møde og alle plejefamilier har fået tilbud om at deltage i netværksmøder Resultatmåling og opfølgning hvordan og hvornår bliver resultaterne for brugerne dokumenteret og målt? Ultimo jf. ovenstående

19 Bilag 3 E - Rammebeskrivelse Egne udviklingsindsatser 2010 Emne Politisk udvalg Fagsekretariat Aftaleholderen Rammebeskrivelser B&U BUR Åse Reck Hvem leverer ydelse Børnehuslederne Hvem modtager ydelse Medarbejderne i Børnehusene Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Rammebeskrivelser til udvikling og støtte i det pædagogiske arbejde Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? A) Udarbejdelse af oversigt over eksisterende rammebeskrivelser. B) Vurdering af hvilke rammebeskrivelser der bør tilføjes og en vurdering af behovet for revision af eksisterende rammebeskrivelser C) Prioritering i revisionen af rammebeskrivelsen D) Revision af rammebeskrivelserne ledelsesmæssigt koordineret med inddragelse af medarbejderne Succeskriterier hvordan kan man konstatere udefra, når resultatet er opnået? A) At der er udarbejdet en oversigt over rammebeskrivelser og er foretaget en prioritering inden 1. marts. B) At de 10 vigtigste rammebeskrivelser er evalueret, beskrevet og implementeret Resultatmåling og opfølgning hvordan og hvornår bliver resultaterne for brugerne dokumenteret og målt? At der ved almindelig ledelsesmæssig information og drøftelse kan konstateres, at medarbejderen kender rammebeskrivelserne.

20 Bilag 5a - Trivsel på arbejdspladsen Koncern udviklingsindsatser 2010 Emne Trivsel på arbejdspladsen Fagudvalg Kommunalbestyrelsen Aftaleholderen Alle aftaleholdere Hvem leverer ydelse Hele organisationen Hvem modtager ydelse Hele organisationen Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? Koncernens mål er, at der på alle kommunens arbejdspladser arbejdes bevidst på at forbedre medarbejder trivslen på arbejdspladsen. Det er koncernens målsætning at Faaborg-Midtfyn Kommune som arbejdsplads skal blive en endnu bedre arbejdsplads for alle medarbejdere. Medarbejderne skal trives med deres arbejde og på deres arbejdsplads. Ordet trivsel dækker både den psykiske samt den fysiske trivsel. Det er derfor vigtigt, at medarbejderen for det første er fysisk rask og i stand til at gå på arbejde og ikke lider overlast i form af arbejdsskader men også, at medarbejderen psykisk har det godt og at arbejdspladsen gør sit til, at medarbejderen trives på sin arbejdsplads. Midlet til at nå koncernmålet er fuld implementering af Faaborg-Midtfyn Kommunes personalepolitik med udgangspunkt i ledelses og personaleværdierne: Ledelsesværdier o Vi tager lederskabet på os o Dialog er en forudsætning for at vi lykkes o Det skal være sjovt og meningsfyldt at gå på arbejde o Vi forenkler det komplicerede Mulighed for medarbejderen for at efterleve det Personalepolitiske Værdisæt o Vi tager ansvaret på os o Dialog er en forudsætning for at vi lykkes o Det skal være sjovt og meningsfyldt at gå på arbejde o Vi forenkler det komplicerede Fokusområder og handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? Aftaleholderen er ansvarlig for at gennemføre nedenstående tiltag og sikre efterlevelse på alle områder. Aftaleholderens handleplan: Dialog om Personalepolitikken, med det formål at politikken får liv og giver mening på den enkelte arbejdsplads.

21 Leder- og medarbejderudvikling. Medarbejderudviklingssamtaler (MUS/GRUS). Kompetenceudvikling af medarbejderne. Der udarbejdes en kompetenceudviklingsplan for den enkelte medarbejder, der skal sikre: en generel kompetenceudvikling af medarbejderne, at de overenskomstmæssige krav overholdes og at der sker en prioritering på baggrund af de økonomiske midler der er afsat til dette. Arbejdsmiljø - forebyggende indsats - arbejdspladsvurdering (APV) - trivselsundersøgelse Håndtering af sygefravær - tæt opfølgning på sygemeldte medarbejdere - løbende fokus på udviklingen af sygefravær via Ledelsesinformationssystemet (Targit net) Formidling af sundhedstilbud. Anvendelse af sundhedsfremmende tiltag i samarbejde med sundhedskonsulenterne, arbejdsmiljøkonsulenten samt det mobile sundhedscenter og arbejdspladsen. HRs understøttelse af aftaleholderen omkring opfyldelsen af koncernmålene tager udgangspunkt i, at forenkle det komplicerede og have fokus på aftaleholderens behov i forhold til muligheden for at efterleve koncernmålet. HR har fokus på, at der sker en kobling mellem initiativerne og målinger til forbedring af trivslen i kommunen, herunder åbningsbalancen i forbindelse med lederuddannelsen, trivselsmålinger og APV. Resultatmåling og opfølgning hvordan og hvornår bliver resultaterne for brugerne dokumenteret og målt? Det er ledelsens ansvar at skabe rammerne for arbejdspladsens arbejde med trivsel men det er lederen og medarbejdernes fælles ansvar at arbejde for at skabe godt arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøregnskab for 2010 (udarbejdes foråret 2011): - Målet er at antallet af anmeldte ulykker nedbringes med 10%, målt i forhold til antallet af anmeldte ulykker i Målet er at min. 90% af Arbejdstilsynets tilsynsbesøg i 2010 (screeningsbesøg) udløser en grøn smiley. - Målet er, at ingen arbejdspladser har en APV-kortlægning, der er ældre end 3 år. Trivselsundersøgelse ultimo 2010: I trivselsundersøgelsen ultimo 2010 bliver indarbejdet spørgsmål, der tager udgangspunkt i ledelses- og personaleværdierne. Spørgsmålene omhandler ledelse, anerkendelse, mening i arbejdet, jobtilfredshed og motivation. - Målet er, at 60% af medarbejderne angiver høj grad af tilfredshed eller meget høj grad af tilfredshed. Undersøgelsens resultat er et dialogredskab for de enkelte aftaleholdere. HR-staben iværksætter en differentieret indsats, i forhold til undersøgelsens resultater.

22 Sygefravær: - Løbende fokus på udviklingen af sygefravær: - Særligt fokus og en differentieret indsats, i forhold til aftaleområder med et sygefravær højere end gennemsnittet for kommunen. - Intern benchmarking via Ledelsesinformationssystemet (Targit net). - Benchmarking med sammenlignelige kommuner. Personaleomsætning(indarbejdes i HR-regnskabet for 2010 udarbejdes i 2011): - Målet er, at Faaborg-Midtfyn Kommune reducerer personaleomsætningen (afgang) til gennemsnittet for de fynske kommuner, fra 20,7% til 19,4% (målt fra ). (Personaleomsætningsstatistik/FLD) Sundhedstilbud: - Målet er, at 10% flere medarbejdere deltager i de åbne sundhedstilbud - Målet er, at min. 50% af mulige medarbejdere deltager i sundhedsprojekter for udvalgte grupper

23 Bilag 5b - Styrke samspillet i organisationen Koncern udviklingsindsatser 2010 Emne Styrke samspillet i organisationen Fagudvalg Kommunalbestyrelsen Aftaleholderen Alle aftaleholdere Hvem leverer ydelse Hele organisationen Hvem modtager ydelse Hele organisationen Ønsket resultat hvem får gavn af indsatsen og på hvilken måde? På baggrund af evalueringen af organisationen og de udmeldinger der i den forbindelse kom frem omkring samspillet i organisationen og den heraf afledte kommunalbestyrelses beslutning fra den 12. maj 2009, ønskes der med dette koncernmål, at igangsætte initiativer, der styrker samspillet i hele organisationen samt sikre en fælles forståelse af de forskellige opgaver, roller og relationer i organisationen. Målet skal gavne hele organisationen og være med til at skabe et forbedret samarbejdsgrundlag på tværs af niveauer i organisationen både horisontalt og vertikalt. Opgaven med at styrke forståelsen og samspillet i organisationen påhviler samtlige aftaleholdere. Handleplanen er overordnet forankret i koncernledelsen hvilket indebærer en løbende dialog om udvikling og evaluering af denne handleplan i de forskellige lederfora. Målene er: At skabe klarhed omkring rolle- og opgavefordelingen mellem politiker og administration, med udgangspunkt i styrelsesvedtægt og kompetencefordelingsplan. At administrationen i højere grad arbejder tværfagligt og understøtter projekter fra andre områder. At skabe ejerskab til vedtagne politikker og strategier både blandt politikere og i hele den kommunale organisation. Handleplan hvordan gør vi, og hvem gør hvad? Primo 2010 aftales (afklares) i møde mellem udvalgsformand, implicerede fagchefer og udvalgssekretær gensidige forventninger til samarbejdet om udvalgsarbejdet. Efterfølgende dagsordenssættes dette i udvalget. Der skal ske en evaluering af samarbejdet halvårligt. Der arbejdes med at kvalificere temaer til dialogmøder mellem politikere (udvalget), stabe og aftaleholdere. Vægt på dialog i forbindelse med aftaleindgåelse og evaluering af aftalerne. Direktionen igangsætter et arbejde med udviklingen af aftale- og evalueringssystemet.

24 Der igangsættes lederuddannelse og lederudvikling. Der etableres netværk og igangsættes projektarbejde på tværs i organisationen. Med henblik på at skabe ejerskab og forankring af politikker og strategier temasættes disse i koncernledelsen og i lederfora samt på temadrøftelser i kommunalbestyrelsen og i udvalg. Fortsat markedsføring af kommunen både internt og eksternt via den gode historie.

Aftale 2010. for Lunden

Aftale 2010. for Lunden Aftale 2010 for Lunden Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 3 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 4 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG KVALITETSSTANDARDER...

Læs mere

Aftale for Socialpsykiatri Nord

Aftale for Socialpsykiatri Nord Aftale 2010 for Socialpsykiatri Nord Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 2 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER

Læs mere

Aftale 2010. For Job og Aktiv

Aftale 2010. For Job og Aktiv Aftale 2010 For Job og Aktiv 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 2 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG KVALITETSSTANDARDER...

Læs mere

Aftale 2010. for Nordagerskolen

Aftale 2010. for Nordagerskolen Aftale 2010 for 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 2 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG KVALITETSSTANDARDER...

Læs mere

Aftale 2010. for Fællesindkøb

Aftale 2010. for Fællesindkøb Aftale 2010 for Fællesindkøb Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 2 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG KVALITETSSTANDARDER...

Læs mere

Center for ophold, botilbud, familiepleje

Center for ophold, botilbud, familiepleje Center for ophold, botilbud, familiepleje Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling

Læs mere

Aftale 2010. for IT-staben

Aftale 2010. for IT-staben Aftale 2010 for IT-staben Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 2 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG KVALITETSSTANDARDER...

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Center for godkendelse og tilsyn med opholdssteder og plejefamilier

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Center for godkendelse og tilsyn med opholdssteder og plejefamilier Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 Center for godkendelse og tilsyn med opholdssteder og plejefamilier 2007 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...4 3.0 Den faglige ramme...4

Læs mere

Bakkegården. Aftale 2008

Bakkegården. Aftale 2008 Bakkegården Aftale 2008 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 3 4.0 INSTITUTIONSRAMMEN... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Aftale 2010. Sygepleje og Rehabilitering Rxxx

Aftale 2010. Sygepleje og Rehabilitering Rxxx Aftale 2010 Sygepleje og Rehabilitering Rxxx 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 2 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER

Læs mere

Aftale for Guldhøj Børnehave

Aftale for Guldhøj Børnehave Aftale 2010 for Guldhøj Børnehave Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 3 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG

Læs mere

Aftale for Trollegården

Aftale for Trollegården Aftale 2010 for Trollegården Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 3 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG KVALITETSSTANDARDER...

Læs mere

Børnehaven Snurretoppen Aftale 2008

Børnehaven Snurretoppen Aftale 2008 Børnehaven Snurretoppen Aftale 2008 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 INSTITUTIONSRAMMEN... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE

Læs mere

Center for godkendelse

Center for godkendelse Center for godkendelse og tilsyn af opholdsteder og plejefamilier Aftale 2008 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 4 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 5 4.0

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af driftsmål 2010 for Børne- og Unge Rådgivningen

Bilag 1 - Beskrivelse af driftsmål 2010 for Børne- og Unge Rådgivningen Bilag 1 - Beskrivelse af driftsmål 2010 for Børne- og Unge Rådgivningen Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater

Læs mere

Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Byggeri og Miljø

Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Byggeri og Miljø Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Byggeri og Miljø Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater

Læs mere

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012:

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012 De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Indledning: Dagtilbudsloven 5 beskriver at: Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet

Læs mere

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune 1 2 Indhold trivsel er velvære og balance i hverdagen Indledning... 4 Hvad er trivsel?... 6 Grundlag for trivselspolitikken... 7 Ledelses- og administrative

Læs mere

Virksomhedsplan 2012 2013

Virksomhedsplan 2012 2013 Virksomhedsplan 2012 2013 F A M I L I E C E N T R E T Fleksibilitet Anerkendelse Metodeudvikling Information Ledelse Indsats Effektivitet Citrix Engagement Nærvær Trivsel Respekt Efteruddannelse Tæt samarbejde

Læs mere

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 for sekretariatet for Sundhed og Handicap

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 for sekretariatet for Sundhed og Handicap Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 for sekretariatet for Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater

Læs mere

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise

Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Børnehusene 2013 Politik for sorg og krise Etablere og formulere bedredskab / politik for sorg og krise i forbindelse med dødsfald, alvorlig sygdom samt ulykker. Målgruppe:... Børn og unge anbragt i Børnehusene.

Læs mere

Aftale 2013. Børnehavens navn

Aftale 2013. Børnehavens navn Aftale 2013 Børnehavens navn Jammerbugt kommune Harriet Meisner Søren Brink Tine Hedemann Tjell Børnechef Udvalgsformand Aftaleholder Aftalen gælder for 2013-1 - 1.0 Introduktion til aftalestyring Aftalestyring

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Overblik over aftale for Ældre og Handicap

Overblik over aftale for Ældre og Handicap Overblik over aftale for Ældre og Handicap 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen Aftalen for 2015 er blevet evalueret i LMU med henblik på at afklare, hvilke mål, det ville være

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.2 Brugerinddragelse Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Personalepolitik for Holstebro Kommune

Personalepolitik for Holstebro Kommune Sundhed og trivsel Personalepolitik for Holstebro Kommune Politikken omfatter Sundhed og trivsel Arbejdsmiljø Sygefravær Stress Alkohol og rusmidler Vold, mobning og chikane Opgaveløsning og ressourcer

Læs mere

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt.

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt. Standarder for sagsbehandlingen vedrørende opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Politisk målsætning vedr. opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Det

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Ungdomsskolen

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Ungdomsskolen Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 Ungdomsskolen 2007 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...3 3.0 Den faglige ramme...4 4.0 Institutionsrammen...5 5.0 Den administrative

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 IKT-staben

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 IKT-staben Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 2007 2007 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...3 3.0 Den faglige ramme...3 4.0 Institutionsrammen...4 5.0 Den administrative ramme...4

Læs mere

Organisations- og ledelsesbeskrivelse Socialtilsyn Syd. Organisations- og ledelsesbeskrivelse for Socialtilsyn Syd

Organisations- og ledelsesbeskrivelse Socialtilsyn Syd. Organisations- og ledelsesbeskrivelse for Socialtilsyn Syd Organisations- og ledelsesbeskrivelse Socialtilsyn Syd Organisations- og ledelsesbeskrivelse for Socialtilsyn Syd Senest revideret 11.01.2016 Formål Socialtilsyn Syd skal sikre, at sociale tilbud og plejefamilier

Læs mere

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Tingager Plejecenter

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Tingager Plejecenter Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 Tingager Plejecenter 2007 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...3 3.0 Den faglige ramme...3 4.0 Institutionsrammen...3 5.0 Den administrative

Læs mere

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov

#BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov #BREVFLET# Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens administrationsgrundlag for det driftsorienterede tilsyn med tilbud til borgere med særlige behov Gældende fra 2014 Indhold Hvad er et driftsorienteret

Læs mere

Lunden. De enkelte aftaler beskriver konkret hvilke målsætninger aftaleholderen har i forhold til:

Lunden. De enkelte aftaler beskriver konkret hvilke målsætninger aftaleholderen har i forhold til: Lunden Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling af de kommunale serviceydelser og

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

For at skabe en tydelig organisatorisk profil af Børnehusene i FMK skal der udarbejdes en hjemmeside.

For at skabe en tydelig organisatorisk profil af Børnehusene i FMK skal der udarbejdes en hjemmeside. Børnehusene, hjemmeside 2011 Hjemmeside 2011 For at skabe en tydelig organisatorisk profil af Børnehusene i FMK skal der udarbejdes en hjemmeside. Målgruppen for denne hjemmeside er: Nye og nuværende børn

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge

Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Dagtilbud Børn samt daginstitutioner

Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Dagtilbud Børn samt daginstitutioner Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Dagtilbud Børn samt daginstitutioner Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater

Læs mere

Stentevang Børnehave 2013

Stentevang Børnehave 2013 Stentevang Børnehave 2013 Kvalitets- og tilsynsrapport Sags-id: 28.00.00-A00-3-13 Indhold 1. Indledning... 2 2. Oplysninger om institutionen... 3 3. Lærings- og udviklingsmiljø... 4 3.1 Institutionens

Læs mere

Personalepolitik 2015

Personalepolitik 2015 Personalepolitik 2015 Godkendt af Økonomiudvalget på møde den 9. december 2015 Personalepolitik FORORD Personalepolitikken er udarbejdet og vedtaget af Frederikssund Kommunes Hoved MED-udvalg og godkendt

Læs mere

Center for tilsyn og godk. af plejefamilier og opholdssteder Status-opfølgning d. 1. september 2008

Center for tilsyn og godk. af plejefamilier og opholdssteder Status-opfølgning d. 1. september 2008 Center for tilsyn og godk. af plejefamilier Status-opfølgning d. 1. september 2008 Opfølgning på aftalen for 2008 foregår af 2 gange. Faaborg-Midtfyn Kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling

Læs mere

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark.

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Folketinget vedtog i juni 2013 Lov om Socialtilsyn. Loven medfører at der fra 1. januar 2014 vil blive

Læs mere

Økonomistaben. Aftale 2008

Økonomistaben. Aftale 2008 Økonomistaben Aftale 2008 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 6 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME... 7

Læs mere

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold

Læs mere

Kvalitetsstandarder for arbejdet med børn i familiepleje

Kvalitetsstandarder for arbejdet med børn i familiepleje Kvalitetsstandarder for arbejdet med børn i familiepleje Denne informationspjece henvender sig til sagsbehandlere, politikere og andre interesserede i børn- og ungeområdet i kommunerne. Informationspjecen

Læs mere

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang)

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 108 Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Godkendt i Socialudvalget

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet.

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Specialområdet. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Allerød kommune. Lovgrundlag. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Dato 18-09-13. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 12-09-13. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Dato 18-09-13. Journalnummer. Dato for Tilsynsbesøg 12-09-13. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Rosenvej er godkendt til 4 pladser for børn og unge i alderen 4 til 18 år. Journalnummer Dato

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Centerområde SydØst 2016

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Centerområde SydØst 2016 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Centerområde SydØst 2016 Udvalgsformand Thyge Nielsen Leder Ann-Christina Dahlgaard Generelle aftaleforhold Grundlaget for aftaleholderens aftale er beskrevet

Læs mere

Aftale 2013. Skovsgård Børnehave

Aftale 2013. Skovsgård Børnehave Aftale 2013 Skovsgård Børnehave Jammerbugt kommune Harriet Meisner Søren Brink Bodil Thomsen Børnechef Udvalgsformand Aftaleholder Aftalen gælder for 2013-1 - 1.0 Introduktion til aftalestyring Aftalestyring

Læs mere

Driftsaftale 2013. Socialområdet

Driftsaftale 2013. Socialområdet Driftsaftale 2013 Socialområdet 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse af organisationen på Socialområdet... 3 2.1. Socialafdelingen... 3 3. Økonomi... 3 4. Socialområdets mål og specifikke indsatser...

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Botilbuddet Kommandanthøjen 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger

TILSYNSRAPPORT. Tilbud: Botilbuddet Kommandanthøjen 2013. Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger TILSYNSRAPPORT Tilbud: Botilbuddet Kommandanthøjen 2013 Tilbuddets fysiske standard: Indhold i tilsyn Tilsynets kommentar: Anbefalinger at tilbuddets fysiske standard følger generelle normer for hygiejne

Læs mere

Vejledning om retningslinjer for

Vejledning om retningslinjer for Inspirationsnotat nr. 9a til arbejdet i MED-Hovedudvalg 9. november 2009 Vejledning om retningslinjer for APV-handlingsplaner Alle arbejdspladser skal lave en arbejdspladsvurdering (APV) mindst hver tredje

Læs mere

Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune

Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune Delpolitik om Arbejdsmiljø i Gentofte Kommune 1. Indledning 2. Formål Det er Gentofte Kommunes ambition, at vi i fællesskab fastholder og udvikler et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, hvor trivsel og

Læs mere

Kontrakt for. Agerbo

Kontrakt for. Agerbo Kontrakt for Agerbo Center for Børn og Forebyggelse Børn og Unge 2013 1 Kontrakten beskriver rammerne for driften af Agerbo, Brændgårdvej 99, 7400 Herning. Derudover danner kontraktens mål- og evalueringsdel

Læs mere

Aftale Heden-Vantinge skole

Aftale Heden-Vantinge skole Aftale 2010 Heden-Vantinge skole 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 AFTALENS PARTER, LØBETID OG SPILLEREGLER... 2 2.0 KERNEYDELSEN OG LOVGIVNING... 3 3.0 POLITIKKER, SERVICESTANDARDER OG

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Tao

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet Tao Tilsynsrapport For Opholdsstedet Tao Anmeldt tilsyn den 7. februar 2011 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik

Læs mere

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse.

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse. Notat Til: Udvalget for Sundhed og Trivsel samt Hovedudvalget Fra: Sundhed & Trivsel Optimering af sundhedsordningen 1. Baggrund Sundhed & Trivsel har eksisteret siden 2008 og er nu godt forankret i kommunen.

Læs mere

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet DIREKTØRKONTRAKT Mellem direktør Lone Møller Sørensen Statens Byggeforskningsinstitut og departementschef Michael Dithmer, Økonomi- og Erhvervsministeriet indgås følgende direktørkontrakt. Resultatmålene

Læs mere

Lederforum Torsdag den 25. juni 2009

Lederforum Torsdag den 25. juni 2009 Lederforum Torsdag den 25. juni 2009 Dagsorden: Samtaleteknik Generel orientering Projekter i udviklingsstrategien Brugerundersøgelse om stabe Puljer til komptetenceudvikling og seniorpolitiske initiativer

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Uanmeldte tilsyn med den kommunale Hjemmepleje og private leverandører

Uanmeldte tilsyn med den kommunale Hjemmepleje og private leverandører INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Årsrapport 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Anbefalinger... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Børne- og undervisningsudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Børne- og undervisningsudvalg BUR i Broby BUR-MED-Udvalget har ønsket en sammenlægning fra oprindelig 3 lokaliteter til nu et samlet BUR i Broby. Der er indregnet en OEI-effektiviseringsgevinst på 750.000 kr. årligt fra 2012. Det forventes

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Undervisning

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Undervisning Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 Undervisning 2007 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...3 3.0 Den faglige ramme...4 4.0 Fagsekretariatets egen ramme....5 5.0 Den administrative

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Skovbørnehaven, Vibegårdsvej 14, 3700 Rønne, telefon: 56 95 01 50 Dato for tilsynsbesøg: 12. november 2014 Forrige tilsynsbesøg: 11.

Læs mere

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Baggrund Direktionen arbejder løbende med at sikre, at der i Gribskov Kommunes centerkonstruktion er tydelige roller og klare ansvarsbeskrivelser

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Gødvad Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Gødvad Plejecenter.

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Bryggergården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 plejepersonaler fra henholdsvis afdeling A og B og gruppeleder, samt gennemført dialogmøde

Læs mere

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik 2013 Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik for Region Hovedstadens Psykiatri Arbejdsmiljøpolitikken blev godkendt i Psyk-MED d. 24. august

Læs mere

Aftale mellem Balleskolen og Skolechef Huno K. Jensen

Aftale mellem Balleskolen og Skolechef Huno K. Jensen Aftale mellem Balleskolen og Skolechef Huno K. Jensen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den bevilling,

Læs mere

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Træning, aktivitet og rehabilitering

Dialogbaseret Aftalestyring. Aftale 2007 Træning, aktivitet og rehabilitering Dialogbaseret Aftalestyring Aftale 2007 Træning, aktivitet og rehabilitering 2007 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning...2 2.0 Den politiske ramme...2 3.0 Den faglige ramme...4 4.0 Institutionsrammen...7

Læs mere

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Til kommuner og regionen i Region Hovedstaden samt Holbæk Kommune 24. juni 2014 Dok.nr.: 2014/0016812-6 Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Som lovet giver

Læs mere

Drifts- og udviklingsaftale 2015

Drifts- og udviklingsaftale 2015 Birkely Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Bo Smith Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Hjælpemiddeldepotet 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Hjælpemiddeldepotet 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Hjælpemiddeldepotet 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan

Læs mere

Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen

Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen Aftale mellem Buskelundskolen og Skolechef Huno K. Jensen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Træning & Rehabilitering 2016

Aftale mellem Varde Byråd og Træning & Rehabilitering 2016 Aftale mellem Varde Byråd og Træning & Rehabilitering 2016 Udvalgsformand Thyge Nielsen Leder Lilian Bertelsen Generelle aftaleforhold Grundlaget for aftaleholderens aftale er beskrevet i følgende dokumenter:

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Center for Sundhedsfremme 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Center for Sundhedsfremme 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Center for Sundhedsfremme 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Opfølgende uanmeldt tilsyn på. Følstruphusene. - en del af Bocenter for unge og voksne med særlige behov

Opfølgende uanmeldt tilsyn på. Følstruphusene. - en del af Bocenter for unge og voksne med særlige behov Opfølgende uanmeldt tilsyn på Følstruphusene - en del af Bocenter for unge og voksne med særlige behov Foretaget af Borger- og Socialservice, Sekretariatet Dato for uanmeldt tilsyn: d. 4. juni 2013 1 Indhold:

Læs mere

FMKs fire ledelseværdier

FMKs fire ledelseværdier Ledelsesgrundlag for Horne og Svanninge skoler 2015 Ledelsesgrundlaget på Horne og Svanninge skole tager afsæt i Faaborg-Midtfyn Kommunes ledelsesværdier. FMKs fire ledelseværdier Vi tager lederskabet

Læs mere

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 for sekretariatet for Sundhed og Handicap

Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 for sekretariatet for Sundhed og Handicap Bilag 1 - Skabelon til beskrivelse af driftsmål 2010 for sekretariatet for Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater

Læs mere

Retningslinjer for tilsyn med godkendte private opholdssteder og private botilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Retningslinjer for tilsyn med godkendte private opholdssteder og private botilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune. Retningslinjer for tilsyn med godkendte private opholdssteder og private botilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det socialretlige tilsyn. I henhold til 15, stk. 1 i Socialministeriets bekendtgørelse nr.

Læs mere

Aftale mellem Sjørslev Skole og Skolechef Huno K. Jensen

Aftale mellem Sjørslev Skole og Skolechef Huno K. Jensen Aftale mellem Sjørslev Skole og Skolechef Huno K. Jensen 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den

Læs mere

Kvalitetsstandard. for. 109 i Lov om Social Service om krisecentertilbud til kvinder

Kvalitetsstandard. for. 109 i Lov om Social Service om krisecentertilbud til kvinder VOKSEN OG SUNDHED Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 Telefax: 76 29 38 78 voksenogsundhed@horsens.dk www. horsens.dk Dato: 26. maj 2009 KL-emnenr.:

Læs mere

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014

Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Anmeldt dialogbaseret tilsyn i Bornholms Regionskommune 2014 Børnehus: Løvfrøen Nylars, Bøgevej 11, 3720 Nylars Dato for tilsynsbesøg: 19. januar 2015 Forrige tilsynsbesøg: 7.maj 2009, 3. maj 2010, 23.

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.3 individuelle planer

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.3 individuelle planer Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.3 individuelle planer 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.3 individuelle planer

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune, sammen med en repræsentant her fra, aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Familie- og velfærdsafdelingen. Organisering, samspil og opgaver

Familie- og velfærdsafdelingen. Organisering, samspil og opgaver Familie- og velfærdsafdelingen Organisering, samspil og opgaver 1 Familie- og velfærdsafdelingen Organisation, samspil og opgaver Én samlet forvaltning Fra den 1. april 2014 begiver vi os ud i en transformation

Læs mere

Overskrifter for aftalens mål

Overskrifter for aftalens mål Overskrifter for aftalens mål 1 Forsat udvikling af recovery- og rehabiliterende understøttende indsatser, med særligt fokus på opstart af social færdighedstræning i grupper, som er en evidensbaserede

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere